Verslag van de OCMW-raad van 21 februari 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag van de OCMW-raad van 21 februari 2019"

Transcriptie

1 Verslag van de OCMW-raad van 21 februari 2019 Aanwezig: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Wally Corneillie, Greta Vandeputte, Geert Dessein, Sybille Geldhof, schepenen Geert Wylin, Marijke Devos-Joye, Gerda Dewulf, Marianne Eeckhout, Carlos Casteleyn, Caroline Seynhaeve, Piet Vandermersch, Katelijn Vermaut-Van Isacker, Sien Jacques, Andy Vandoorne, Luc Vanhoutte, Emiel Debusseré, Bert Selschotter, Bart Maertens, Maaike Vandromme, raadsleden Marijn De Vos, algemeen directeur Afwezig: Verontschuldigd: Jolien Goemaere, raadslid Openbare zitting 1. Goedkeuren van het verslag van de OCMW-raad van 31 januari 2019 Bevoegdheid» Decreet Lokaal Bestuur, in het bijzonder de artikelen 32 en 74. Verwijzingsdocumenten» Verslag van de OCMW-raad van 31 januari Het verslag van de OCMW-raad van 31 januari 2019 goed te keuren.» dienst secretariaat: 1 (binnen de 10 dagen met vermelding van de datum van publicatie op de website publiceren). 2. Aanduiden van een vertegenwoordiger voor de lokale adviescommissie omtrent de minimale levering van elektriciteit, gas en water Bevoegdheid» Decreet Lokaal Bestuur, in het bijzonder de artikelen 74, 77 en 78. Juridische grond» Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, en latere wijzigingen.» van de Vlaamse regering van 16 september 1997 over de samenstelling en de werking van de lokale adviescommissie omtrent de minimale levering van elektriciteit, gas en water, in het bijzonder hoofdstuk II artikel 2 2. Verwijzingsdocumenten» Brief van 13 februari 2019 waarbij aan de politieke fracties gevraagd wordt om hun kandidaat op te geven voor een vertegenwoordiger voor de lokale adviescommissie omtrent de minimale levering van elektriciteit, gas en water.» Brief van 19 februari 2019 van de CD&V/VD-fractie waarbij Raf Selschotter als vertegenwoordiger voorgedragen wordt.» Aanduiden van een vertegenwoordiger voor de lokale adviescommissie omtrent de minimale levering van elektriciteit, gas en water.» Vertegenwoordiging voor de periode tot en met De OCMW-raad gaat over bij geheime stemming tot het aanduiden van een vertegenwoordiger voor de lokale adviescommissie omtrent de minimale levering van elektriciteit, gas en water. De stembiljetten met de voorgedrukte namen van de kandidaten en met vakjes voor JA- en NEEN-stem worden aan de raadsleden overhandigd. 20 raadsleden nemen aan de stemming deel.

2 20 stembrieven worden aan de voorzitter overhandigd. De stemming geeft volgende uitslag: geldige stembiljetten : 20 ongeldige stembiljetten : 0 blanco stembiljetten : 0 Raf Selschotter bekomt 20 ja-stemmen en 0 neen-stemmen. Raf Selschotter, die de volstrekte meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen bekomen heeft, wordt aangeduid als vertegenwoordiger voor de lokale adviescommissie omtrent de minimale levering van elektriciteit, gas en water.» dienst secretariaat: 1;» coördinator sociale zaken: 1;» vertegenwoordiger: Aanduiden van een lid met raadgevende stem voor de seniorenraad Bevoegdheid» Decreet Lokaal Bestuur, in het bijzonder de artikelen 74, 77 en 78. Juridische grond» Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, en latere wijzigingen.» Statuten van de gemeentelijke seniorenraad, in het bijzonder artikel 2 B. Verwijzingsdocumenten» Statuten van de gemeentelijke seniorenraad.» Beslissing van de gemeenteraad van 8 november 2007 betreffende goedkeuren van de statuten van de gemeentelijke seniorenraad.» Brief van 13 februari 2019 waarbij aan de politieke fracties gevraagd wordt om hun kandidaat op te geven voor een lid met raadgevende stem voor de gemeentelijke seniorenraad.» Brief van 19 februari 2019 van de CD&V/VD-fractie waarbij Katelijn Vermaut- Van Isacker als lid met raadgevende stem voorgedragen wordt.» Aanduiden van een lid met raadgevende stem voor de gemeentelijke seniorenraad.» Vertegenwoordiging voor de periode tot en met De OCMW-raad gaat over bij geheime stemming tot het aanduiden van een lid met raadgevende stem voor de gemeentelijke seniorenraad. De stembiljetten met de voorgedrukte naam van de kandidaat en met vakjes voor JA- en NEEN-stem worden aan de raadsleden overhandigd. 20 raadsleden nemen aan de stemming deel. 20 stembrieven worden aan de voorzitter overhandigd. De stemming geeft volgende uitslag: geldige stembiljetten : 20 ongeldige stembiljetten : 0 blanco stembiljetten : 0 Katelijn Vermaut-Van Isacker bekomt 20 ja-stemmen en 0 neen-stemmen. Katelijn Vermaut-Van Isacker, die de volstrekte meerderheid van de geldig

3 uitgebrachte stemmen bekomen heeft, wordt aangeduid als lid met raadgevende stem voor de seniorenraad.» dienst secretariaat: 1;» seniorenraad: 1;» lid met raadgevende stem: Aanduiden van een vertegenwoordiger voor de beleidsgroep Vlaamse energielening van WVI dv Bevoegdheid» Decreet Lokaal Bestuur, in het bijzonder artikel 34 2, 40 1 en 41. Juridische grond» Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, en latere wijzigingen. Verwijzingsdocumenten» Brief van 18 januari 2019 van WVI over de Vlaamse energielening - uitnodiging beleidsgroep/aanstelling beleidsverantwoordelijken.» Brief van 13 februari 2019 waarbij aan de politieke fracties gevraagd wordt om hun kandidaat op te geven voor een vertegenwoordiger voor de beleidsgroep Vlaamse energielening van WVI.» Brief van 19 februari 2019 van de CD&V/VD-fractie waarbij Ria Vandaele als vertegenwoordiger voorgedragen wordt.» Aanduiden van een vertegenwoordiger voor de beleidsgroep Vlaamse energielening van WVI.» Vertegenwoordiging voor de periode tot en met De OCMW-raad gaat over bij geheime stemming tot het aanduiden van een vertegenwoordiger voor de beleidsgroep Vlaamse energielening van WVI. De stembiljetten met de voorgedrukte naam van de kandidaat en met vakjes voor JA- en NEEN-stem worden aan de raadsleden overhandigd. 20 raadsleden nemen aan de stemming deel. 20 stembrieven worden aan de voorzitter overhandigd. De stemming geeft volgende uitslag: geldige stembiljetten : 20 ongeldige stembiljetten : 0 blanco stembiljetten : 0 Ria Vandaele bekomt 20 ja-stemmen en 0 neen-stemmen. Ria Vandaele, die de volstrekte meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen bekomen heeft, wordt aangeduid als vertegenwoordiger voor de beleidsgroep Vlaamse energielening van WVI.» dienst secretariaat: 1;» beleidsgroep Vlaamse energielening van WVI: 1;» vertegenwoordiger: Goedkeuren van de agenda en vaststellen van het mandaat van de vertegenwoordiger voor de bijzondere algemene vergadering van Cipal dv op 22 maart 2019 Bevoegdheid» Decreet Lokaal Bestuur, in het bijzonder de artikelen 77, 78 en 432. Juridische grond» Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, en latere wijzigingen.

4 » Statuten van Cipal dv. Verwijzingsdocumenten» Beslissing van de OCMW-raad van 31 januari 2019 over het aanduiden van een vertegenwoordiger en een plaatsvervanger voor de algemene vergadering van Cipal dv waarbij Greta Vandeputte als vertegenwoordiger en Wally Corneillie als plaatsvervanger werden aangeduid.» Brief met toelichtende nota van Cipal dv van 22 januari 2019 over de uitnodiging tot de bijzondere algemene vergadering van Cipal dv, op 22 maart 2019 met volgende agenda: 1. Benoeming van de leden van de raad van bestuur; 2. Akteneming van de gemeenteraadsbeslissingen tot aanduiding van een lid van de raad van bestuur met raadgevende stem en bepaling van de rangorde; 3. Goedkeuring van het verslag, staande de vergadering.» Aan de OCMW-raad wordt gevraagd om de agendapunten van de bijzondere algemene vergadering van Cipal dv op 22 maart 2019 goed te keuren en het mandaat van de vertegenwoordiger vast te stellen. De agendapunten van de bijzondere algemene vergadering van Cipal dv op 22 maart 2019 worden goedgekeurd. De vertegenwoordiger van het OCMW die zal deelnemen aan de bijzondere algemene vergadering van Cipal dv op 22 maart 2019 wordt opgedragen om zijn stemgedrag af te stemmen op deze raadsbeslissing. Artikel 3» dienst secretariaat: 1;» vertegenwoordiger: 1;» Cipal dv: Kennisnemen van de beslissing van het vast bureau over het vacant verklaren van een functie als maatschappelijk werker in het kader van het Fonds Sociale Maribel Bevoegdheid» Decreet Lokaal Bestuur, in het bijzonder de artikelen 269 en 273. Juridische grond» Beslissing van de OCMW-raad van 29 mei 2018 over het vaststellen van de rechtspositieregeling van het OCMW-personeel. Verwijzingsdocumenten» Beslissing van het vast bureau van 4 februari 2019 over het vacant verklaren van een functie als maatschappelijk werker in het kader van het Fonds Sociale Maribel.» Het vast bureau kan zonder voorafgaande budgetwijziging over de uitgaven beslissen die door dwingende en onvoorziene omstandigheden vereist zijn, op voorwaarde dat hij daartoe een met redenen omkleed besluit neemt. Uit de beslissing van het vast bureau blijkt dat de onvoorziene aanwerving van een voltijds maatschappelijk werker dwingend en onvoorzien is. De OCMWraad moet hierover worden ingelicht. Kennis te nemen van de beslissing van het vast bureau van 4 februari 2019 over het vacant verklaren van een functie als maatschappelijk werker in het kader van het Fonds Sociale Maribel.

5 » dienst personeel: 1;» dienst financiën: Toekennen van een inhaaltoelage op de tweede pensioenpijler voor de contractuele personeelsleden Bevoegdheid» Decreet Lokaal Bestuur, in het bijzonder artikel 77. Juridische grond» Wet van 28 april 2003 betreffende de aanvullende pensioenen en het belastingstelsel van die pensioenen en van sommige aanvullende voordelen inzake sociale zekerheid.» Sectoraal akkoord voor het personeel van de lokale en provinciale besturen, afgesloten in het Vlaamse onderhandelingscomité C1 van 19 november 2008, en latere wijzigingen.» Het kaderreglement tweede pensioenpijler contractanten, goedgekeurd in het Vlaamse onderhandelingscomité C1 van 9 december 2009, en latere wijzigingen. Verwijzingsdocumenten» Beslissing van de OCMW-raad van 25 mei 2010 over het invoeren van een aanvullend pensioenreglement voor de contractuele personeelsleden en goedkeuren bestek opgemaakt door de RSZ-PPO.» Beslissing van de OCMW-raad van 26 januari 2016 over het verhogen van de pensioentoelage voor de contractuele personeelsleden.» Beslissing van de gemeenteraad van heden, 21 februari 2019, over het toekennen van een inhaaltoelage op de tweede pensioenpijler.» Protocol van akkoord van het ACV - Openbare Diensten van 21 januari 2019, over de besteding van de middelen VIA4.» Protocol van akkoord van het ACOD van 21 januari 2019, over de besteding van de middelen VIA4.» Protocol van akkoord van het VSOA van 21 januari 2019, over de besteding van de middelen VIA4.» OCMW Ledegem heeft sinds 1 januari 2010 een aanvullend pensioenstelsel voor zijn contractuele personeelsleden. De pensioentoelage bedraagt sinds 1 januari % van het pensioengevend jaarloon.» Het gemeentebestuur krijgt reguliere middelen en restmiddelen VIA4 ter beschikking voor de verhoging van de 2 de pensioenpijler voor het personeel in de VIA-diensten.» Omdat het gemeentebestuur geen ongelijkheid wil creëren tussen de personeelsleden onderling, werd in de gemeenteraad van vandaag beslist om de pensioenbijdrage voor de 2 de pensioenpijler van alle contractuele personeelsleden te verhogen met 1,45 % en dit voor het volledige jaar De verhoging van de pensioenbijdrage voor de contractuele personeelsleden van het OCMW wordt bekostigd door het gemeentebestuur.» Deze verhoging zou gebeuren via een inhaaltoelage. Er moet hiervoor een factuur worden opgemaakt door de handelsvennootschap Belfius Verzekeringen Ethias lokale contractanten aan het OCMW zelf. Het gemeentebestuur betaalt dan de factuur terug aan het OCMW. Advies» Gunstig advies van ACOD.» Gunstig advies van ACV Openbare Diensten.» Gunstig advies van VSOA. Financiële gevolgen» Het totaalbedrag van deze tijdelijke verhoging voor het OCMW wordt geraamd op ,49.» Het gemeentebestuur betaalt de factuur terug aan het OCMW, waardoor dit netto geen financiële weerslag heeft voor het OCMW. Een inhaaltoelage op de tweede pensioenpijler voor de contractuele personeelsleden toe te kennen van 1,45 % van het pensioengevend jaarloon, en dit voor het volledige jaar Er

6 wordt hiervoor een factuur opgevraagd aan de handelsvennootschap Belfius Verzekeringen Ethias lokale contractanten. De andere artikelen uit de beslissing van de OCMW-raad van 25 mei 2010 over het invoeren van een aanvullend pensioenreglement voor de contractuele personeelsleden en goedkeuren van het bestek opgemaakt door de RSZ-PPO, blijven van toepassing. Artikel 3 De financiële aspecten van deze beslissing zoals beschreven in de rubriek financiële gevolgen worden goedgekeurd. Artikel 4 Deze beslissing wordt bezorgd aan:» dienst financiën: 1;» dienst personeel;» Belfius Verzekeringen Ethias lokale contractanten: 1;» Cipal Schaubroeck: 1;» RSZ: Goedkeuren van de beheersovereenkomst tussen de gemeente en het OCMW Bevoegdheid» Decreet Lokaal Bestuur, in het bijzonder de artikelen 77, 78, tweede lid, 6 en 196. Verwijzingsdocumenten» Beslissing van de OCMW-raad van 24 oktober 2017 betreffende goedkeuren beheersovereenkomst gemeente en OCMW Ledegem.» Nieuw voorstel, inclusief bijlage, voor een aangepaste beheersovereenkomst.» Verslag bespreking in het gemeenschappelijk managementteam (MAT) van 15 februari 2019.» Uittreksel uit het verslag van het bijzonder onderhandelingscomité (BOC) van 21 januari 2019.» Het lokaal bestuur kiest ervoor om de gemeente en het OCMW zo optimaal mogelijk te laten samenwerken om een betere, meer geïntegreerde dienstverlening te kunnen bieden en om schaalvoordelen te realiseren.» Er wordt voorgesteld om de mogelijkheid te voorzien om tijdelijk personeel te laten inspringen in de andere organisatie bij ziekte of afwezigheid.» Het voorstel werd afgetoetst bij de vakorganisaties, en aangepast aan de opmerkingen die we van hen mochten ontvangen.» Dit voorstel werd met positief resultaat voorgelegd op het managementteam. Advies» Positief advies van het managementteam op 15 februari De beheersovereenkomst tussen de gemeente en het OCMW, versie februari 2019, goed te keuren. De beheersovereenkomst gemeente en OCMW Ledegem, van A. tot en met D.4., en de bijlage: bijlage 1 afspraken rond de samenvoeging van de Financiële Diensten van gemeente en OCMW tot een geïntegreerde financiële dienst onder leiding van een gemeenschappelijk financieel beheerder worden gevoegd bij deze beslissing. Artikel 3 Voor de uitvoering van deze beslissing worden de volgende werkopdrachten gegeven: dienst taak personeel - exemplaar ter beschikking leggen op dienst

7 personeel; - exemplaar bezorgen aan de vakorganisaties en aan het gemeentebestuur. Artikel 4» dienst personeel: Vraagstelling Bevoegdheid» Decreet Lokaal Bestuur, in het bijzonder artikel 31 en 74. Juridische grond» Huishoudelijk reglement van de OCMW-raad, in het bijzonder artikel 11 3.» Na afhandeling van de agenda van de openbare vergadering van de OCMWraad kunnen de raadsleden mondelinge vragen stellen over aangelegenheden van het OCMW, die niet op de agenda van de OCMW-raad staan. Daartoe bezorgen zij voor de zitting een aan de voorzitter en de algemeen directeur waarin volgende gegevens vermeld worden: de naam van de vraagsteller, aan wie de vraag gericht is, het onderwerp en de keuze van behandeling in openbare of besloten zitting. De voorzitter kan beslissen om, gelet op de inhoud van de vraag, deze te verwijzen naar de besloten zitting.» Op deze mondelinge vragen wordt ten laatste tijdens de volgende zitting geantwoord.» De behandeling van een mondelinge vraag beperkt zich tot vraag en antwoord en kan geen aanleiding geven tot een discussie tussen raadsleden.» In de notulen van de zitting wordt melding gemaakt van de naam van de vraagsteller, aan wie de vraag gericht is en het onderwerp. Verwijzingsdocumenten» Er werden geen mondelingen vragen gesteld. Aldus beslist in de zitting van 21 februari 2019 Marijn De Vos Algemeen directeur Bart Dochy Burgemeester-voorzitter

8 Handtekening(en)

Verslag van de gemeenteraad van 21 februari 2019

Verslag van de gemeenteraad van 21 februari 2019 Verslag van de gemeenteraad van 21 februari 2019 Aanwezig: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Greta Vandeputte, Geert Dessein, Sybille Geldhof, Wally Corneillie, schepenen Geert Wylin, Marijke Devos-Joye,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 2 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 2 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 2 JANUARI 2019 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Greta Vandeputte, Geert Dessein, Sybille Geldhof, Wally Corneillie,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Greta Vandeputte, Geert Dessein, Sybille Geldhof, Wally Corneillie, schepenen Geert

Nadere informatie

Verslag van de OCMW-raad van 9 mei 2019

Verslag van de OCMW-raad van 9 mei 2019 Verslag van de OCMW-raad van 9 mei 2019 Aanwezig: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Wally Corneillie, Greta Vandeputte, Geert Dessein, Sybille Geldhof, schepenen Marijke Devos-Joye, Gerda Dewulf, Marianne

Nadere informatie

Verslag van de gemeenteraad van 14 maart 2019

Verslag van de gemeenteraad van 14 maart 2019 Verslag van de gemeenteraad van 14 maart 2019 Aanwezig: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Greta Vandeputte, Geert Dessein, Sybille Geldhof, Wally Corneillie, schepenen Geert Wylin, Marijke Devos-Joye,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 10 SEPTEMBER 2018

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 10 SEPTEMBER 2018 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 10 SEPTEMBER 2018 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Wally Corneillie, Greta Vandeputte, Geert Dessein, Bart Ryde, Geert Wylin, schepenen

Nadere informatie

Verslag van de OCMW-raad van 27 juni 2019

Verslag van de OCMW-raad van 27 juni 2019 Verslag van de OCMW-raad van 27 juni 2019 Aanwezig: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Wally Corneillie, Greta Vandeputte, Geert Dessein, Sybille Geldhof, schepenen Geert Wylin, Marijke Devos-Joye, Gerda

Nadere informatie

Verslag van de OCMW-raad van 31 januari 2019

Verslag van de OCMW-raad van 31 januari 2019 Verslag van de OCMW-raad van 31 januari 2019 Aanwezig: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Wally Corneillie, Greta Vandeputte, Geert Dessein, Sybille Geldhof, schepenen Geert Wylin, Marijke Devos-Joye,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 11 april 2019 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Greta Vandeputte, Geert Dessein, Sybille Geldhof, Wally Corneillie,

Nadere informatie

Verslag van de OCMW-raad van 11 april 2019

Verslag van de OCMW-raad van 11 april 2019 Verslag van de OCMW-raad van 11 april 2019 Aanwezig: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Wally Corneillie, Greta Vandeputte, Geert Dessein, Sybille Geldhof, schepenen Geert Wylin, Marijke Devos-Joye, Gerda

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst financiële dienst Volgnummer dossier Onderwerp Financiën. Aanpassing van het lokaal pensioenreglement.

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD Zitting van 31 januari 2019 - Openbare zitting Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Bart Dochy, OCMW-voorzitter Wally Corneillie, Greta Vandeputte, Geert Dessein,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 31 januari 2019 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Greta Vandeputte, Geert Dessein, Sybille Geldhof, Wally

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur

Aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur Aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur ons kenmerk [ons kenmerk] uw kenmerk [uw kenmerk] contact Katleen Janssens 02/211 55 35 en Marijke De Lange 02/211 55 34 datum 2 augustus 2010 bijlage(n) 2 onderwerp

Nadere informatie

Aan het College van Burgemeester en Schepenen. Geachte schepenen,

Aan het College van Burgemeester en Schepenen. Geachte schepenen, Aan het College van Burgemeester en Schepenen ons kenmerk [ons kenmerk] uw kenmerk [uw kenmerk] contact Katleen Janssens 02/211 55 35 en Marijke De Lange 02/211 55 34 datum 2 augustus 2010 bijlage(n) 2

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 10 FEBRUARI 2010.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 10 FEBRUARI 2010. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 10 FEBRUARI 2010. Aanwezig: della FAILLE d HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. NEIRINCK Rita, DE BRUYNE Patrick, BRAECKMAN Patricia, VERZELE

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 13 december 2018 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Wally Corneillie, Greta Vandeputte, Geert Dessein, Bart

Nadere informatie

OCMW HOLSBEEK NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

OCMW HOLSBEEK NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW HOLSBEEK NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 22 JANUARI 2019 Aanwezig: Ann Spaepen, voorzitter Hans Eyssen, burgemeester Rudy Janssens, Annelies Vander Bracht, Bram Van Baelen,

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 2 mei 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Annemie Vervoort, raadslid; mevrouw

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- ZITTING VAN 25 januari 2010 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN AANWEZIG: Voorzitter : Maria Elisabeth DEPRET Leden : Ingrid VANDEN BERGHE, Alphonse VAN

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Aanwezig: Paul Defranc - voorzitter Luc Deconinck - burgemeester Ann De Ridder, Eddy De Cock, Lydie De Smet, Betty Willems, Sarah Van Hassel, Jean

Nadere informatie

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014 Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014 Aanwezig: Verbist Els; voorzitter Frans Rik; burgemeester Pauwels Koen, Dorikens Herman, Vanhove Johnny, Lietaer Bart, Van den Bergh

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW Raadsleden

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 24 JANUARI 2019

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 24 JANUARI 2019 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 24 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Jan STEVENS: burgemeester; Filiep DE VOS, Magda DEPREZ, Rachida ABID, Daisy HAYDON: schepenen; Rik BUYSE,

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 8 NOVEMBER 2011

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 8 NOVEMBER 2011 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 8 NOVEMBER 2011 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. dhr. Herman

Nadere informatie

RAAD VAN 7 JANUARI 2014

RAAD VAN 7 JANUARI 2014 RAAD VAN 7 JANUARI 2014 Aanwezig: Afwezig: Mevr. M. Robberechts, Voorzitter; dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, dhr. R. Artois, dhr. P. Van Cauwenberghe, dhr. E. Vangindertael, Mevr.

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

Vergadering van

Vergadering van Vergadering van 07.01.13 Aanwezig : Jacques Vanneste, voorzitter gemeenteraad; Jan Seynhaeve, burgemeester; Vicky Claeys, Veerle De Pauw, Anita Deprez, Pieterjan Geldhof, Suzan Joye, Chris Loosvelt, Hilde

Nadere informatie

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

contactpersoon functie dossier Chantal Gabriels administratief medewerkster

contactpersoon functie  dossier Chantal Gabriels administratief medewerkster NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 FEBRUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Lode Ceyssens, voorzitter; Benny Spreeuwers, Frans Heijlen, René Leyssen, Ilse Wevers, Kurt Plessers, Lydie

Nadere informatie

Gemeentebestuur Hoegaarden

Gemeentebestuur Hoegaarden Gemeentebestuur Hoegaarden Dossierbeheerder Bart HENDRIX 14 januari 2019 T 016/76.87.00 bart.hendrix@gemhoegaarden.be OPROEP voor de gemeenteraadszitting van dinsdag 22 januari 2019 om 20 u in de gemeenteraadszaal

Nadere informatie

Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30

Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30 OCMW NAZARETH Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30 Inhoud Openbaar...1 Goedkeuren notulen...1 1. Goedkeuren verslag zitting van 21 januari 2019....1 Algemeen

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 7 juni 2019

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 7 juni 2019 Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 7 juni 2019 A-AGENDA Aankopen 1 2019_VB_00139 Bouw van Assistentiewoningen - Aansluiting nutsvoorziening - offertes gas en elektriciteit Fluvius - offerte

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JUNI 2017

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JUNI 2017 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JUNI 2017 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Wally Corneillie, Greta Vandeputte, Geert Dessein, Bart Ryde, Geert Wylin, schepenen

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016 Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016 Aanwezig: de heer M. Aytar, voorzitter; de heer L. Vanoppen, ondervoorzitter; mevr. M. Ceyssens, de heer L. Derwae, mevrouw

Nadere informatie

GEMEENTERAAD DD. 24 NOVEMBER 2010

GEMEENTERAAD DD. 24 NOVEMBER 2010 GEMEENTERAAD DD. 24 NOVEMBER 2010 Aanwezig M.M.: Jan Stevens, burgemeester, Filiep De Vos, Marc Debie, Magda Deprez, Rik Buyse, Guido Callewaert (voorzitter OCMW), schepenen Georges Lambrecht, Mia Deloddere-Eeckhout,

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9 NOVEMBER 2017

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9 NOVEMBER 2017 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9 NOVEMBER 2017 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Wally Corneillie, Greta Vandeputte, Geert Dessein, Bart Ryde, Geert Wylin, schepenen

Nadere informatie

Notulen OCMW-raad 21 maart 2019

Notulen OCMW-raad 21 maart 2019 Notulen OCMW-raad 21 maart 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: - Paula Henderickx, voorzitter Luc Van Hove, burgemeester Joris Geens, Steven Van Staeyen, Hans Soetemans, Rudy Willems, Mieke Maes, schepenen

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 15 december 2016 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Wally Corneillie, Greta Vandeputte, Geert Dessein, Bart

Nadere informatie

Besluitenlijst met beknopte omschrijving gemeenteraad van 11 maart 2019 bekendgemaakt op 15 maart 2019 i

Besluitenlijst met beknopte omschrijving gemeenteraad van 11 maart 2019 bekendgemaakt op 15 maart 2019 i Besluitenlijst met beknopte omschrijving gemeenteraad van 11 maart 2019 bekendgemaakt op 15 maart 2019 i 1. Beheersovereenkomst gemeente en OCMW Kortenberg: goedkeuring De beheersovereenkomst tussen gemeente

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/06/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/06/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/06/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Bullen Michel, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik,

Nadere informatie

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/11/2017

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/11/2017 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/11/2017 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Roevens Svenja, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik, Vandeven Adelia,

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

Raad 18 november

Raad 18 november Raad 18 november 2009 112 RAAD 18 november 2009 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Chris De Ridder, afgevaardigd schepen Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 31 januari 2019 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Greta Vandeputte, Geert Dessein, Sybille Geldhof, Wally

Nadere informatie

OCMW LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET VAST BUREAU

OCMW LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET VAST BUREAU OCMW LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET VAST BUREAU Vastgesteld door het vast bureau in zitting van 11 januari 2019 Inhoud 1. Bijeenroeping... 3 2. Informatie voor de leden van het vast bureau... 3

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 21:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 21:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad MAANDAG 4 FEBRUARI 2019 aanwezig Pieter Smits, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Geert Rottiers, Vera Goris, Karl Van Hoofstat, Axel Boen, schepenen Leo Haucourt, Stan Scholiers, Philippe

Nadere informatie

NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013.

NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013. NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013. Locatie: OCMW Buggenhout, zaal dienstencentrum Aanwezig: VAN HERREWEGHE Tom, burgemeester WILLEMS Jean-Pierre, voorzitter van de gemeenteraad BUYS Rosette, DE MUL Bettie,

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 4 september 2018 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 4 september 2018 wordt goedgekeurd. NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 2 oktober 2018 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere, E. Donné,

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn. Besluitenlijst Zitting van 25 februari 2019 om uur in de raadzaal van het stadhuis OPENBARE ZITTING

Raad voor maatschappelijk welzijn. Besluitenlijst Zitting van 25 februari 2019 om uur in de raadzaal van het stadhuis OPENBARE ZITTING Raad voor maatschappelijk welzijn Besluitenlijst Zitting van 25 februari 2019 om 19.30 uur in de raadzaal van het stadhuis OPENBARE ZITTING 1 Inname van standpunten over de dagorde en aanduiding van een

Nadere informatie

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter.

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 : Doelstelling Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de GECORO zijn bevoegdheid uitoefent overeenkomstig het besluit van de gemeenteraad van 17 december

Nadere informatie

OCMW raadzitting van 4 april Toelichting. Openbare zitting

OCMW raadzitting van 4 april Toelichting. Openbare zitting OCMW Glabbeek OCMW raadzitting van 4 april 2019 Toelichting Openbare zitting 1. Verslag vorige zitting: goedkeuring Goedkeuring verslag openbare zitting OCMW-raad van 14/03/2019 2. Huishoudelijk reglement

Nadere informatie

WIJZIGEN VASTSTELLING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD

WIJZIGEN VASTSTELLING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 JANUARI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Ward Baeten, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël

Nadere informatie

Notulen Zitting van 1 oktober 2018

Notulen Zitting van 1 oktober 2018 Gemeenteraad Notulen Zitting van 1 oktober 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Guy Mertens; de heer Steven Vanmechelen; de heer Freddy Pans; mevrouw Inge Sannen; mevrouw Anita Bullens; de heer Paul Hoebrekx;

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 25 april 2018

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 25 april 2018 Raad voor maatschappelijk welzijn 23 mei 2018 1/6 Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 23 mei 2018 Aanwezig: mevrouw Birgitt Carlier, OCMW-voorzitter; de heer Alois Van Grieken, raadslid;

Nadere informatie

MOTIVERING Context, relevante voorgeschiedenis en fasen Juridische grond Argumentatie BESLUIT Juridische grond

MOTIVERING Context, relevante voorgeschiedenis en fasen Juridische grond Argumentatie BESLUIT Juridische grond MOTIVERING Context, relevante voorgeschiedenis en fasen Voorgeschiedenis De gemeenteraad heeft op 07/05/2013 de maatschappelijke geledingen voor de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening (Gecoro)

Nadere informatie

Het PV van de vorige zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn wordt unaniem, zonder opmerkingen goedgekeurd.

Het PV van de vorige zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn wordt unaniem, zonder opmerkingen goedgekeurd. Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 mei 2017 Aanwezig: Van Haute Chris, voorzitter Frans Rik, burgemeester Lietaer Bart, ondervoorzitter Engels Raf, Dorikens Herman, Janssens Jan, Maes

Nadere informatie

Vergadering van 18.01.16

Vergadering van 18.01.16 Vergadering van 18.01.16 Aanwezig: Frank Acke, voorzitter; Jan Seynhaeve, burgemeester; Pieterjan Geldhof, Vicky Claeys, Anita Deprez, Suzan Joye, Veerle De Pauw, Serge Verbrugghe, Nico Vanwynsberghe,

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014 commissie algemeen beleid Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; G. Soete, F. Annys, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, B. Ryckewaert,

Nadere informatie

STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR...

STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR... STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM 19.30 UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR... 2 BESLUIT... 2 1. Goedkeuring van de notulen van de openbare

Nadere informatie

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN Titel I: Opdracht Artikel 1. Er wordt een beheersorgaan opgericht dat als opdracht krijgt de inrichtende overheid (gemeenteraad en college van burgemeester

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 15/11/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 15/11/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 15/11/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; G. Soete, F. Annys, M. Declerck, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; A. Goethaels,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

NOTULEN raad voor maatschappelijk welzijn - zitting van 27 mei 2019

NOTULEN raad voor maatschappelijk welzijn - zitting van 27 mei 2019 Openbaar NOTULEN raad voor maatschappelijk welzijn - zitting van 27 mei 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Wim De Visscher, Voorzitter Dorien Cuylaerts, voorzitter van het vast bureau Bob Van den

Nadere informatie

van het OCMW Maldegem voor de legislatuur

van het OCMW Maldegem voor de legislatuur Huishoudelijk reglement van het vast bureau van het VERSIE WIJZIGING VASTGESTELD VB GEPUBLICEERD 0 Nieuwe vaststelling 06-08-2019 Hoofdstuk I. Bijeenroeping en agenda Artikel 1 Bijeenroeping (artikel 50

Nadere informatie

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring notulen en zittingsverslag vergadering van 4 februari 2019 Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen na aanpassing

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

Notulen Zitting van 11 maart 2019

Notulen Zitting van 11 maart 2019 OCMW Raad Notulen Zitting van 11 maart 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Tom Adriaens, Voorzitter; de heer Erik Van Roelen, Burgemeester; mevrouw Heidi Wuestenbergs; de heer Thomas Dubois; de heer

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 21 FEBRUARI 2019

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 21 FEBRUARI 2019 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 21 FEBRUARI 2019 Aanwezig de heren en mevrouwen: Jan STEVENS: burgemeester; Filiep DE VOS, Magda DEPREZ, Rachida ABID, Daisy HAYDON: schepenen;

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019

Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019 Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN NOTULEN EN ZITTINGSVERSLAG VORIGE OCMW-RAAD 1. Goedkeuren notulen en zittingsverslag

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE 1. Oprichting Art 1. Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

Notulen van donderdag, 21 februari 2019

Notulen van donderdag, 21 februari 2019 Provincie Brabant Vlaams- OCMW-raad Notulen van donderdag, 21 februari 2019 Aanwezigen: Michel Vander Velpen: Voorzitter; Stefaan Devos: Burgemeester; Niels Willems, Griet Vandewijngaerden, Kristof Mollu:

Nadere informatie

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest.

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest. Statuten ADOMA Artikel 1 Er wordt een adviesraad voor milieu en natuur opgericht, hierna Adviesraad voor Duurzame Ontwikkeling en Milieu van de stad Antwerpen (afgekort ADOMA) genoemd. De ADOMA is tevens

Nadere informatie

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 27 mei 2019

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 27 mei 2019 NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD Zitting van maandag 27 mei 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Steven Vekeman, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Katelijne Scheirlinckx, Andre Eeman, schepenen;

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Dit huishoudelijk reglement dient als aanvulling bij de statuten en geen enkele interpretatie die in strijd is met de statuten

Nadere informatie

OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018

OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018 OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018 Hierna volgt, in toepassing van artikel 31 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie

Nadere informatie

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015 Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015 Aanwezig: Verbist Els, voorzitter Janssens Sonja, ondervoorzitter Frans Rik, burgemeester Dorikens Herman, Janssens Jan, Maes Odette, Lietaer

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de deputatie (Artikel 55 Provinciedecreet)

Huishoudelijk reglement van de deputatie (Artikel 55 Provinciedecreet) departement Interne Organisatie Griffie Reglement met betrekking tot de deputatie (huishoudelijk reglement) Huishoudelijk reglement van de deputatie (Artikel 55 Provinciedecreet) Hoofdstuk I - Organisatie

Nadere informatie

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 28 april 2015

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 28 april 2015 AANVANG: Te 20:00 uur in de raadzaal Sociaal Huis, OCMW Wuustwezel AANWEZIG: De heer: G. Verelst, voorzitter mevrouwen: S. Smeulders, H. Hoeymans, M. Steyaert, J. Meirsman, M. Deruytter, A. Lostrie, leden

Nadere informatie

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Tegenwoordig : de Dames en Heren Peter De Bock, Voorzitter Robby De Caluwe, Stijn Deschepper, Sarah Poppe, Koen Mertens, Tibbe Verschaffel, Inge Mertens, Frederic Dierinck,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie