IMMERSIVE CARE. Oproep projectdeelname DE ZORG VERSTERKEN MET VIRTUELE OMGEVINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "IMMERSIVE CARE. Oproep projectdeelname DE ZORG VERSTERKEN MET VIRTUELE OMGEVINGEN"

Transcriptie

1 Oproep projectdeelname IMMERSIVE CARE DE ZORG VERSTERKEN MET VIRTUELE OMGEVINGEN Thomas More Zandpoortvest Mechelen E: W:

2 Doelstelling Dit project wil synergie creëren tussen Vlaamse zorginstellingen en technologische bedrijven die het welbevinden van patiënten tijdens hun behandeling en/of verblijf in een zorginstelling wensen te optimaliseren. We maken hiervoor gebruik van immersieve technolgieën zoals virtual reality, augmented reality, immersive room en 360 video. Projecttype TETRA project van het Agentschap Innoveren en Ondernemen gedurende 2 jaar Start: oktober 2018 met eigen middelen van Thomas More; vanaf oktober 2019 verderzetting via TETRA-financiering mits goedkeuring VLAIO. Oproep partners De doelgroep van organisaties van dit TETRA-traject is tweeledig: Producenten van immersieve technologieën en de softwareontwikkelaars die sterk inzetten op technologische R&D, waaronder virtual reality, immersive room, augmented reality, 360 video. Zij hebben interesse in gezondheidszorg, maar beschikken niet over de relevante kennis en/of connecties. Professionals binnen de gezondheidszorg die instaan voor zorgvragers in het kader van preventie, behandeling en palliatie. Hun hoofdopdracht is het aanbieden van zorg waarbij immersieve technologie kan hen helpen bij het invullen van deze taken of om hun bestaande aanpak verder te optimaliseren.

3 CONTEXT Immersieve technologieën (IT) zoals virtual reality (VR), immersive room (IR), augmented reality (AR) of Mixed Reality (MR) zijn de laatste jaren in een stroomversnelling gekomen. Ze zorgen ervoor dat gebruikers virtueel deel uitmaken van een gesimuleerde of gefilmde scene (VR), kunnen rond wandelen in een ruimte waar een scenario in geprojecteerd wordt (IR), een extra laag op de realiteit kunnen zien (AR), of virtuele objecten in een ruimte kunnen positioneren (MR). Deze technologieën zorgen voor een gevoel van onderdompeling (immersie) in een kunstmatige omgeving. Die is overtuigend genoeg om volledig mee te slepen in de nieuw gecreëerde omgeving. Momenteel is er steeds meer bewijs voor de impact van (leef) omgeving op gezondheid en welzijn en de rol die technologie hierin kan spelen. Zo toont onderzoek bijvoorbeeld aan dat het projecteren van de eigen huiskamer van een palliatieve patiënt in een ziekenhuiskamer positieve effecten heeft: zo krijgt die patiënt bijvoorbeeld het gevoel thuis te worden verzorgd met alle comfort van een ziekenhuis. Maar ook afleiding is mogelijk met VR/IR, bijvoorbeeld bij pediatrische patiëntjes tijdens een onderzoek of behandeling.

4 OPROEP PROJECT DEELNAME Doelstellingen van het project Dit project wil synergie creëren tussen Vlaamse zorginstellingen en technologische bedrijven die het welbevinden van patiënten tijdens hun behandeling en/of verblijf in een zorginstelling willen optimaliseren. We wensen het gebruik van deze technologie te faciliteren, aanvullend op het bestaande zorgaanbod, om zo de kwaliteit van zorg te verhogen, deze kennis te vertalen en te ontsluiten naar een ruime doelgroep van KMO s en organisaties. Concreet wordt er gepland om: De begeleidingsgroep te informeren over technische mogelijkheden van VR, 360 video, AR en andere immersieve technologieën in functie van het welbevinden van zorgvragers tijdens hun verblijf/behandeling/onderzoek in een zorginstelling. Samen met de begeleidingsgroep en studenten inzichten te vertalen naar de praktijk aan de hand van 3 pilootprojecten die de gebruikersgroep in samenspraak met de onderzoekers zal selecteren. Binnen deze pilootprojecten: zullen gebruikersonderzoek en oefeningen in implementatie bedrijven praktijkgerichte inzichten geven over de mogelijkheden die immersieve technologieën bieden en hoe deze het meest optimaal in te zetten, zal de expertise rond de software-architectuur (zoals application programming interfaces) en de functionaliteiten (gebruikersprogramma s) gebundeld worden, zullen financiële aspecten, zoals ROI van deze vernieuwende aanwending van IT binnen de gezondheidszorg, onderbouwd worden.

5 Voor welke bedrijven kan Voorditwelke project nuttig zijn? bedrijven kan Technologiebedrijven dit nuttig zijn? die aan mixed reality training oplossingen (willen) werken komen in contact met mogelijke Zorgorganisaties die het gebruik van partners of gebruikers. immersieve technologieën willen im Bedrijven die meer klassieke trainingen plementeren in de gezondheidszorg en aanbieden kunnen kennis maken met bijgevolg meer inzichten in de deze nieuwe manier van training en toepassingsmogelijkheden, verdienmodellen, zien hoe ze dit in hun aanbod kunnen inpassen. cliënt-/patiëntverwachtingen en implementatie-stappen willen verwerven. KMO s en grotere bedrijven die een innovatief trainingsaanbod willen bie- KMO sden die immersieve technologie aanaan hun personeel krijgen van op biedendeen dielijnmeer inzichten willen vereerste inzichten in deze nieuwe wervenvorm over ze de gezondheidszorg vanhoe training. het best benaderen Sectororganisaties die met leren, training of HR in brede zin bezig zijn Sectororganisaties binnen de KMOkunnen via dit project hun leden op markt de diehoogte hun leden willen informeren en brengen van de nieuwste willen ontwikkelingen. aanzetten tot het gebruik van deze nieuwe technologie Bedrijven of organisaties die een sterke inhoudelijke of technische expertise hebben opgebouwd binnen dit toepassingsgebied. Word lid van de begeleidingsgroep Dit project wordt ingediend binnen het Tetra programma van het VLAIO (Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen). Voor meer info kan u terecht op Het onderzoek en de pilootprojecten gebeuren door Thomas More, maar er is een zogenaamde gebruikersgroep van bedrijven en organisaties die mee de voortgang van het project van nabij kunnen opvolgen en mee aansturen. De begeleidingsgroep werkt in die zin als een klankbordgroep en adviesorgaan.

6 WHAT S IN IT FOR YOU? Als lid van de begeleidingsgroep kan je actief met de inhoud van het project aan de slag gaan, bijvoorbeeld binnen een of meerdere cases. Verder waak je mee over de relevantie van de projectresultaten voor de organisaties binnen je eigen sector. Als lid van de begeleidingsgroep heeft u de volgende voordelen: Als eerste toegang tot de resultaten Toegang tot het netwerk van experten en KMO s Mee richting geven aan het project Mogelijkheid tot het aanbrengen en het uitwerken van cases Visibiliteit in de kennisdeling- kanalen (website, rapporten, pers mededelingen,...) en op het afsluitend KMO immersive care-event VLAIO vraagt dat bedrijven uit de begeleidingsgroep het project voor een klein deel mee financieren (7,5% van het projectbudget), om zo de gedragenheid van de resultaten te verzekeren. Het bedrag is in functie van het type-bedrijf of type-organisatie. Ook hangt het af van de gewenste visibiliteit op de momenten van kennisdeling (slot event) en van de deelname in een pilootproject. De omvang van de financiële deelname bedraagt tussen en afhankelijk van bovenstaande factoren. De bijdrage kan vergoed worden via betaling, maar kan ook via het ter beschikking stellen van expertise, infrastructuur of technologie met een bepaalde waarde (en die niet gefactureerd wordt). Deze bijdrage (financieel of via andere middelen) treedt pas in voege bij finale goedkeuring van het project door het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. Indien u niet tot de doelgroep- bedrijven behoort (bv. als overheid, als onderwijsinstelling,...), kunt u het project opvolgen als waarnemer. Registreren voor deelname en contact Invullen van intentieverklaring voor deelname aan de begeleidingsgroep kan u doen op: Meer info over het TETRA-programma vindt u op de website van het Agentschap voor Innoveren en Ondernemen

7 INTERESSE? Vul een intentieverklaring in! Om onze projectaanvraag bij VLAIO succesvol te kunnen indienen, moeten we kunnen aantonen dat er voldoende interesse is van bedrijven/organisaties. Daarom verzamelen we op dit moment intentieverklaringen van bedrijven/organisaties. De intentieverklaring is een standaard opgemaakt document van Agentschap innoveren en ondernemen waarbij u aangeeft dat uw bedrijf interesse heeft in het project en dat u de intentie heeft om, bij toekenning van het project, lid te worden van de begeleidingsgroep. Binnen deze intentieverklaring bent u vrij aan te geven of u eventueel bereid bent om een financiële of andere vergoeding bij te dragen aan het project. Een kopie van deze intentieverklaring kan u na inschrijving ontvangen per mail. De effectieve start van het project is voorzien in het laatste kwartaal van 2018 en zal in een eerste fase gefinancierd worden door eigen middelen van de hogeschool Thomas More. De VLAIO TETRA-aanvraag voor extra financiering zal ingediend worden op 18 januari 2019 en zal, bij goedkeuring, van start gaan op 1 oktober De onderzoekers van Thomas More werken het projectvoorstel verder uit. Als u input of ideeën heeft dan horen wij dat graag. Het project staat grotendeels ten dienste van bedrijven en sectoren die er in de praktijk mee aan de slag kunnen.

8 Heb je vragen of ben je op zoek naar meer info? Neem dan zeker op met de projectcoördinator! Dr. Leentje De Bleser Opleiding bachelor verpleegkunde Thomas More Hogeschool Mechelen Projectpartners vanuit Thomas More Bacheloropleiding Verpleegkunde Expertisecel Psychologie, Technologie & Samenleving Memori onderzoek, advies & trainingen binnen media, communicatie & business

Hoe kan uw bedrijf immersieve technologie inzetten om de effectiviteit en efficiëntie van trainingen en opleidingen te verhogen?

Hoe kan uw bedrijf immersieve technologie inzetten om de effectiviteit en efficiëntie van trainingen en opleidingen te verhogen? OPROEP PROJECTDEELNAME IMMERSIVE TRAINING Hoe kan uw bedrijf immersieve technologie inzetten om de effectiviteit en efficiëntie van trainingen en opleidingen te verhogen? Doelstelling: Met dit onderzoeks-

Nadere informatie

IMTECH+: IMMERSIVE TECHNOLOGIES for LOCATION BASED CUSTOMER EXPERIENCE

IMTECH+: IMMERSIVE TECHNOLOGIES for LOCATION BASED CUSTOMER EXPERIENCE OPROEP PROJECTDEELNAME IMTECH+: IMMERSIVE TECHNOLOGIES for LOCATION BASED CUSTOMER EXPERIENCE Wat kunnen nieuwe, immersieve technologieën voor uw marketingmix of event betekenen? Doelstelling: Met dit

Nadere informatie

VIDIS. Virtual Integrated Drug Information System

VIDIS. Virtual Integrated Drug Information System VIDIS Virtual Integrated Drug Information System VIDIS project - Objectief Gegevens- en informatiedeling tussen de ambulante zorgactoren tussen de ambulante sector en het ziekenhuismilieu met en door de

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE VAN DE GEBRUIKERSGROEP

REGLEMENT VAN ORDE VAN DE GEBRUIKERSGROEP PROJECT : PRISMA is een project met steun van het IWT, ter bevordering van de online marketing in de autocarsector. (IWT projectnummer «130828») De gebruikersgroep REGLEMENT VAN ORDE VAN DE GEBRUIKERSGROEP

Nadere informatie

proeftuin elektrische voertuigen oproep door IWT op initiatief van de Vlaamse Regering

proeftuin elektrische voertuigen oproep door IWT op initiatief van de Vlaamse Regering proeftuin elektrische voertuigen oproep door IWT op initiatief van de Vlaamse Regering informatiesessie, 5 januari 2011 Jozef Ghijselen samenvatting doel van de proeftuin elektrische voertuigen economisch

Nadere informatie

ATLANTIS GAMES BV. Frank Zijlmans, Managing Director. Innovatie en cross sectorale samenwerking door City of Imagineers

ATLANTIS GAMES BV. Frank Zijlmans, Managing Director. Innovatie en cross sectorale samenwerking door City of Imagineers ATLANTIS GAMES BV Frank Zijlmans, Managing Director Innovatie en cross sectorale samenwerking door City of Imagineers ATLANTIS GAMES BV Spin off van de NHTV op het gebied van game development, onderdeel

Nadere informatie

Projectoproep Kankerplan Actie 21/22 : Innovatieve benaderingen in de psychosociale steun

Projectoproep Kankerplan Actie 21/22 : Innovatieve benaderingen in de psychosociale steun C Projectoproep Kankerplan Actie 21/22 : Innovatieve benaderingen in de psychosociale steun Inleiding Deze projectoproep kadert binnen de verderzetting van Actie 21/22 van het Kankerplan: Psychosociale

Nadere informatie

Netwerk Digitaal Erfgoed / Werkgroep Monitoring Vragenlijst aan NDE-projecten 2013/2014

Netwerk Digitaal Erfgoed / Werkgroep Monitoring Vragenlijst aan NDE-projecten 2013/2014 Netwerk Digitaal Erfgoed / Werkgroep Monitoring Vragenlijst aan NDE-projecten 2013/2014 Deze vragenlijst dient om een totaalbeeld te krijgen van de resultaten van de projecten die in 2013/2014 gefinancierd

Nadere informatie

INNOVATIES & FUNCTIONEEL BEHEER. Bij welke innovaties heeft Functioneel Beheer een rol?

INNOVATIES & FUNCTIONEEL BEHEER. Bij welke innovaties heeft Functioneel Beheer een rol? INNOVATIES & FUNCTIONEEL BEHEER Bij welke innovaties heeft Functioneel Beheer een rol? ROBOTICA Robotica is de tak van de mechatronica die zich bezighoudt met theoretische implicaties en praktische toepassingen

Nadere informatie

SBO economisch programmadeel Handleiding voor de participatie van bedrijven (versie januari 2016)

SBO economisch programmadeel Handleiding voor de participatie van bedrijven (versie januari 2016) SBO economisch programmadeel Handleiding voor de participatie van bedrijven (versie januari 2016) 1. Situering van deze handleiding Voorliggende handleiding is bedoeld voor bedrijven die wensen betrokken

Nadere informatie

Editie Noord Limburg 3 7 juni POM Limburg Corda Campus, 3500 Hasselt T

Editie Noord Limburg 3 7 juni POM Limburg Corda Campus, 3500 Hasselt T Editie Noord Limburg 3 7 juni 2019 POM Limburg Missie, Visie & Activiteiten Missie De organisatie inspireert, ontwikkelt en versterkt de basisvoorwaarden voor duurzame sociaaleconomische groei in de provincie

Nadere informatie

DSP Valley 2.0 GENEESS. 26-6-2013 Slide 1

DSP Valley 2.0 GENEESS. 26-6-2013 Slide 1 DSP Valley 2.0 GENEESS 26-6-2013 Slide 1 DSP Valley 2.0 Application markets Smart Health Smart Home Smart Mobility... New: technology valorization via applications Enabling embedded technologies design

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 4.2 Beleidsthemabeheerder

FUNCTIEFAMILIE 4.2 Beleidsthemabeheerder Doel van de functiefamilie Het beleidsthema vanuit theoretische en praktische deskundigheid implementeren en uitbouwen teneinde toepassingen omtrent het thema te initiëren, te stimuleren en te bewaken

Nadere informatie

Innovatieve leeroplossingen voor de industrie 4.0

Innovatieve leeroplossingen voor de industrie 4.0 Innovatieve leeroplossingen voor de industrie 4.0 E-learning Hoe lanceer je e-learning op de werkvoer en hoe betrek je de interne afdelingen zo veel mogelijk bij de ontwikkeling van de inhoud? Op die vraag

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende zorgstrategische planning

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende zorgstrategische planning Besluit van de Vlaamse Regering betreffende zorgstrategische planning DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 20 maart 2009 houdende diverse bepalingen betreffende het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid

Nadere informatie

Oproep tot cases rond Innovatieve ArbeidsOrganisatie

Oproep tot cases rond Innovatieve ArbeidsOrganisatie Oproep tot cases rond Innovatieve ArbeidsOrganisatie I Voorwerp van het project 1.1 Beschrijving van het project De zorgsector wordt geconfronteerd met enkele ingrijpende veranderingen zoals de toenemende

Nadere informatie

Academiejaar 2013/2014. postgraduaat. Geestelijke Gezondheidszorg. Januari december Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2013/2014. postgraduaat. Geestelijke Gezondheidszorg. Januari december Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2013/2014 postgraduaat Geestelijke Gezondheidszorg Januari 2014 - december 2014 Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Postgraduaat Geestelijke Gezondheidszorg Dit postgraduaat wordt georganiseerd

Nadere informatie

Aanvraag TETRA Voorbereidingsproject

Aanvraag TETRA Voorbereidingsproject TETRA VOORBEREIDINGSPROJECT Aanvraag TETRA Voorbereidingsproject Project Wat is de titel van het project? Projecttitel Hoofdaanvrager Vul het ondernemingsnummer uit de Kruispuntbank van Ondernemingen in.

Nadere informatie

2 ALGEMENE BESCHRIJVING VAN DE OPLEIDING Naam

2 ALGEMENE BESCHRIJVING VAN DE OPLEIDING Naam SAMENVATTING AANVRAAG DOELMATIGHEIDSTOETS AD OUDERENZORG 1 BASISGEGEVENS INSTELLING Soort aanvraag: Naam instelling Nieuwe opleiding Avans Hogeschool Contact Adres Bezoekadres: Professor Cobbenhagenlaan

Nadere informatie

VR DOC.1528/2BIS

VR DOC.1528/2BIS VR 2018 2112 DOC.1528/2BIS VR 2018 2112 DOC.1528/2BIS Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende zorgstrategische planning DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 23 mei 2003 betreffende

Nadere informatie

HealthValley. where health & innovation meet. Succesvol innoveren in de zorg

HealthValley. where health & innovation meet. Succesvol innoveren in de zorg HealthValley where health & innovation meet Succesvol innoveren in de zorg 1 Succesvol innoveren in de zorg Health Valley Health Valley is een netwerk van bedrijven, overheden, kennis- en zorginstellingen

Nadere informatie

Slim In De Stad MOD-LAB. Mobile Digital Lab

Slim In De Stad MOD-LAB. Mobile Digital Lab Slim In De Stad Mobile Digital Lab Slimme steden vragen slimmer onderwijs Context Brussel, stadslabo grote maatschappelijke en ruimtelijke uitdagingen: samenleven in diversiteit, (kans)armoede, meertaligheid,

Nadere informatie

Brainport Development, 2014. De kracht van samenwerking. PPS in de praktijk. Ton Pagen Programmamanager Zorgtechniek Limburg

Brainport Development, 2014. De kracht van samenwerking. PPS in de praktijk. Ton Pagen Programmamanager Zorgtechniek Limburg 1 PPS in de praktijk Ton Pagen Programmamanager Zorgtechniek Limburg 2 Centrum voor Innovatief Vakmanschap (2 e generatie CIV) - Gestart op 1 maart 2013 - Financiering: - Ministerie OCW (Platform Bèta

Nadere informatie

Slimmer Onderwijs 2020; Een kijkje in de toekomst

Slimmer Onderwijs 2020; Een kijkje in de toekomst Slimmer Onderwijs 2020; Een kijkje in de toekomst Henno Vos, Acknowledge hennovos@acknowledge.nl April 2014 Agenda Slimmer Onderwijs 2020 1. Voorstellen 2. Hoe ziet de Student/Leerling van de toekomst

Nadere informatie

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Wie wij zijn Het Retail Innovation Platform helpt de innovatie- en concurrentiekracht van de retailsector te versterken. Samen met retailers en andere

Nadere informatie

HKmobile. HKmobile partner in innovatie. Kennis en ervaring beroepenveld en opleidingen. HKmobile

HKmobile. HKmobile partner in innovatie. Kennis en ervaring beroepenveld en opleidingen. HKmobile Virtual Reality, Augmented Reality partner in innovatie Uw presentator Hans Kleinhout Directeur en inspirator van BV Kennis en ervaring beroepenveld en opleidingen Zelf opleider elektrotechnische opleidingen

Nadere informatie

Naar een optimale relatie tussen mens en werk

Naar een optimale relatie tussen mens en werk Naar een optimale relatie tussen mens en werk Wij optimaliseren de mens-werkrelatie In een veranderende omgeving kan uw bedrijf of organisatie niet achterblijven. Meer dan ooit wordt u uitgedaagd om de

Nadere informatie

VR DOC.1167/1BIS

VR DOC.1167/1BIS VR 2016 2810 DOC.1167/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN BISNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse

Nadere informatie

Uitnodiging #AMC, werken- bij websites, video s, Layar; Relevante Tips & Meer Sessie

Uitnodiging #AMC, werken- bij websites, video s, Layar; Relevante Tips & Meer Sessie Uitnodiging #AMC, werken- bij websites, video s, Layar; Relevante Tips & Meer Sessie Doelgroep: ArbeidsmarktcommunicaFe professionals, HR- professionals verantwoordelijk voor W&S, (MarkeFng)communicaFeprofessionals

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Christophe Deloo, Roy Straver & Machiel Visser. Versie 4 (26-06-2010)

Plan van Aanpak. Christophe Deloo, Roy Straver & Machiel Visser. Versie 4 (26-06-2010) Plan van Aanpak Christophe Deloo, Roy Straver & Machiel Visser Versie 4 (26-06-2010) Inhoudsopgave Voorwoord... 2 1 Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Accordering en bijstelling... 3 1.3 Toelichting

Nadere informatie

Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie

Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie B Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie Inleiding Deze projectoproep kadert binnen de verderzetting van Actie 24 van het Kankerplan: Steun aan pilootprojecten

Nadere informatie

UITGEVERIJ VAN DE TOEKOMST KICK-OFF MEETING DINSDAG 18 SEPTEMBER 2012

UITGEVERIJ VAN DE TOEKOMST KICK-OFF MEETING DINSDAG 18 SEPTEMBER 2012 UITGEVERIJ VAN DE TOEKOMST KICK-OFF MEETING DINSDAG 18 SEPTEMBER 2012 Agenda 1. Voorstelling projectverantwoordelijke en projectleiding 2. Gebruikersgroep: doel en samenstelling 3. Q & A rond het project

Nadere informatie

Colloquium Zorg in het huis in de straat

Colloquium Zorg in het huis in de straat Colloquium Zorg in het huis in de straat Ervaringen en aanbevelingen van de PPZ 10 februari 2014 Prof. Dr. Chantal Van Audenhove LUCAS - KU Leuven Inhoud Bevraging perspectief 5 pilootprojecten via klankbordgroep

Nadere informatie

GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE MODERNISEREN MET UNIFACE

GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE MODERNISEREN MET UNIFACE GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE MODERNISEREN MET UNIFACE 2 OMNEXT IN HET KORT Broncode als bron van informatie Gevestigd in NL, UK en USA Kennis van meer dan 40 diverse technologieën Verschillende

Nadere informatie

Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303

Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303 Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303 Doel (Mede)zorgdragen voor de vormgeving en door het geven van adviezen bijdragen aan de uitvoering van het beleid binnen de Hogeschool Utrecht kaders en de ter

Nadere informatie

BASIS INFOBROCHURE Licentiehouders WiFY

BASIS INFOBROCHURE Licentiehouders WiFY BASIS INFOBROCHURE www.wify.eu info@wify.eu Inhoudsopgave 1 Intro 2 2 Waarvoor staat WiFY 2 2.1 Definitie + omschrijving..................................... 2 2.2 Marktsegmenten + klanten...................................

Nadere informatie

Netwerk Digitaal Erfgoed / Werkgroep Monitoring Vragenlijst aan NDE-projecten 2013/2014

Netwerk Digitaal Erfgoed / Werkgroep Monitoring Vragenlijst aan NDE-projecten 2013/2014 Netwerk Digitaal Erfgoed / Werkgroep Monitoring Vragenlijst aan NDE-projecten 2013/2014 Deze vragenlijst dient om een totaalbeeld te krijgen van de resultaten van de projecten die in 2013/2014 gefinancierd

Nadere informatie

COSIS "ZOVEEL MOGELIJK TIJD AAN CLIËNTEN BESTEDEN"

COSIS ZOVEEL MOGELIJK TIJD AAN CLIËNTEN BESTEDEN COSIS "ZOVEEL MOGELIJK TIJD AAN CLIËNTEN BESTEDEN" INHOUDSOPGAVE DIRECT FINE-TUNEN INLEIDING 3 5 HOE WIL JE HET? SOFTWAREGEBRUIK LEUK MAKEN 6 7 SAMEN INNOVEREN 8 DE TIP VAN BEATE 9 2 COSIS INLEIDING De

Nadere informatie

Toetsregeling innovatieproject voorstel (MED-B1PVOOR)

Toetsregeling innovatieproject voorstel (MED-B1PVOOR) studiejaar 26-27 Toetsregeling innovatieproject voorstel (MED-BPVOOR) Bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf oktober 26. ) Begripsbepaling

Nadere informatie

HET POTENTIEEL VAN WEARABLES IN DE BEHANDELING VAN DEPRESSIE

HET POTENTIEEL VAN WEARABLES IN DE BEHANDELING VAN DEPRESSIE HET POTENTIEEL VAN WEARABLES IN DE BEHANDELING VAN DEPRESSIE dr. Nele De Witte Romy Sels 1 MHEALTH - WEARABLES Geheel van sensoren en apparaten die op het lichaam kunnen worden gedragen met als doel om

Nadere informatie

Slotwoord. Jo Vandeurzen Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

Slotwoord. Jo Vandeurzen Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Slotwoord Jo Vandeurzen Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Op een aantoonbare wijze en door innovatie het aanbod van kwaliteitsvolle zorg verbeteren en verantwoord ondernemerschap in de zorgeconomie

Nadere informatie

TECHNOLOGIE IN DE FORENSISCHE ZORG: CROSSING BORDERS

TECHNOLOGIE IN DE FORENSISCHE ZORG: CROSSING BORDERS TECHNOLOGIE IN DE FORENSISCHE ZORG: CROSSING BORDERS HANNEKE KIP BIANCA ROELOFSEN SASKIA KELDERS KIRA OBERSCHMIDT h.kip@transfore.nl b.roelofsen@ggz-nhn.nl s.m.kelders@utwente.nl k.oberschmidt@ student.utwente.nl

Nadere informatie

Samenwerking op vlak van cultuur Québec-Vlaanderen

Samenwerking op vlak van cultuur Québec-Vlaanderen 1 Samenwerking op vlak van cultuur Québec-Vlaanderen 2018-2020 2020 Projectoproep in het domein van podiumkunsten voor een jong publiek criteria en modaliteiten Uiterste indiendatum 15 januari 2019 1.

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Functiehouder. Functiegegevens. Doel van de functie. Plaats in de organisatie OCMW SCHOTEN

Functiebeschrijving. Functiehouder. Functiegegevens. Doel van de functie. Plaats in de organisatie OCMW SCHOTEN Functiehouder Personeelsnummer: Functiegegevens Functie: BELEIDSMEDEWERKER ZORG EN WELZIJN Graad: B4-B5 Bevorderingsgraad niveau B Niveau: B Niveau B Dienst: ZORG EN WELZIJN Departement: SAMENLEVEN Hoofddepartement:

Nadere informatie

Samen zorgen dat dingen echt anders kunnen

Samen zorgen dat dingen echt anders kunnen INNOVATIE IN DE ZORG Samen zorgen dat dingen echt anders kunnen Dit artikel verscheen ook in De kracht van innovatie - The full story II. Een luchtig boek waarmee managers, ondernemers en professionals

Nadere informatie

Selectiereglement. VERPLEEGKUNDIGE in team Vilvoorde. Wervingsprocedure B1 Contractueel vervangingsovereenkomst 100%

Selectiereglement. VERPLEEGKUNDIGE in team Vilvoorde. Wervingsprocedure B1 Contractueel vervangingsovereenkomst 100% Centrale administratie Selectiereglement VERPLEEGKUNDIGE in team Vilvoorde Wervingsprocedure B1 Contractueel vervangingsovereenkomst 100% Kind en Gezin wil op korte termijn een betrekking van deskundige,

Nadere informatie

SMART SCHOOLS PROJECTOPROEP 2018

SMART SCHOOLS PROJECTOPROEP 2018 SMART EDUCATION @ SCHOOLS PROJECTOPROEP 2018 PUBLIC 9 maart 2018 OVERZICHT Imec Imec Smart Education Smart Education @ Schools Waarom? Wat? Wie? Budget Voorbeelden Aanvraagprocedure & evaluatiecriteria

Nadere informatie

OPEN CALL residentie onderzoek & creatie kunst/wetenschap/technologie

OPEN CALL residentie onderzoek & creatie kunst/wetenschap/technologie OPEN CALL residentie onderzoek & creatie kunst/wetenschap/technologie IMPACT (International Meeting in Performing Arts and Creative Technologies) lanceert een open call. De geselecteerde projecten worden

Nadere informatie

Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven

Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven Hartelijk dank voor uw interesse in onze high tech belevenissen! Wij willen mensen graag op een verrassende en toegankelijke manier in contact brengen

Nadere informatie

Trainingsaanbod. Hoe divers de setting ook, we zien steeds gelijkaardige uitdagingen. Waarom Conext? Meer info? Inschrijven?

Trainingsaanbod. Hoe divers de setting ook, we zien steeds gelijkaardige uitdagingen. Waarom Conext? Meer info? Inschrijven? Trainingsaanbod Conext begeleidt kennisintensieve organisaties bij nieuwe vormen van leren, samenwerken en leidinggeven. Dit via het geven van training, (team)coaching of het faciliteren van organisatie-ontwikkelingsprocessen.

Nadere informatie

Activiteit monitoring. Esther Hermans - projectleider Stichting Diafaan Nynke de Jong - adviseur Expertisecentrum LimeZ

Activiteit monitoring. Esther Hermans - projectleider Stichting Diafaan Nynke de Jong - adviseur Expertisecentrum LimeZ Activiteit monitoring Esther Hermans - projectleider Stichting Diafaan Nynke de Jong - adviseur Expertisecentrum LimeZ Hebt u weleens slecht geslapen? Inleiding delen kennis en ervaring activiteitenmonitoring

Nadere informatie

SBO economisch programmadeel Handleiding voor de participatie van bedrijven

SBO economisch programmadeel Handleiding voor de participatie van bedrijven SBO economisch programmadeel Handleiding voor de participatie van bedrijven Versie september 2014 1. Situering van deze handleiding Voorliggende handleiding is bedoeld voor bedrijven die wensen te participeren

Nadere informatie

Improve Condition Technology. Guido Peters & Frank Kistemaker

Improve Condition Technology. Guido Peters & Frank Kistemaker Improve Condition Technology Guido Peters & Frank Kistemaker Agenda Introductie Innov8 4life Uitgangspunten ICT & zorg Patiënt Consument Gezondheidsbevordering en gedragswetenschappen Huidige oplossingen

Nadere informatie

West-Vlaanderen. De toekomst is virtueel

West-Vlaanderen. De toekomst is virtueel West-Vlaanderen INHOUD 02 : FOCUS OP WEST-VLAANDEREN / 05 : OPGEMERKT / 06 : ONDERNEMER IN DE KIJKER / 10 : HET VERHAAL VAN / 12 : BESTUUR IN DE KIJKER / 14 : GOED GEHOLPEN / 15 : COLUMN / 15 : AGENDA

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 maart 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00187 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst 'Co-creatie van een lokaal traject rond duaal leren' - periode

Nadere informatie

Customer Case CED. Feiten in het kort:

Customer Case CED. Feiten in het kort: Feiten in het kort: Bedrijf: European Claim Experts Branche: Verzekeringen Werknemers: 1.150 Activiteiten: Internationale Claims management en Expertise Oplossing: Opbouw Mendix-platform voor het flexibel

Nadere informatie

20/06/2014. Kwaliteit in overleg. Draaiboek overlegproces IHD. Afgelegde traject. Vlaamse overleggroep. BOLOV s. Projecten(Life +3water)

20/06/2014. Kwaliteit in overleg. Draaiboek overlegproces IHD. Afgelegde traject. Vlaamse overleggroep. BOLOV s. Projecten(Life +3water) Kwaliteit in overleg Draaiboek overlegproces IHD 1 Afgelegde traject Vlaamse overleggroep BOLOV s Projecten(Life +3water) 2 1 Samenwerking op alle niveaus Uitgewerkt overlegproces Algemene principes: Transparantie

Nadere informatie

Project SAVE. Slim Aansturen Van Elektriciteit. Smart Building Congress Lamot Mechelen, 5 maart 2015

Project SAVE. Slim Aansturen Van Elektriciteit. Smart Building Congress Lamot Mechelen, 5 maart 2015 Project SAVE Slim Aansturen Van Elektriciteit Smart Building Congress Lamot Mechelen, 5 maart 2015 Laurens Vandelannoote, Innovatiesteunpunt Projectleider SAVE 9/03/2015 1 Algemeen SAVE = Slim Aansturen

Nadere informatie

Info TETRA / CORNET projectvoorstel:

Info TETRA / CORNET projectvoorstel: Info TETRA / CORNET projectvoorstel: Korte termijn warmte- of koudeopslag in de industrie Short term heat or cold storage in industry Aanvragers: Bruno Vanslambrouck (hoofdaanvrager) Onderzoeksgroep Thermische

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING BELEIDSMEDEWERKER ONDERZOEKSINFRASTRUCTUUR

FUNCTIEBESCHRIJVING BELEIDSMEDEWERKER ONDERZOEKSINFRASTRUCTUUR FUNCTIEBESCHRIJVING BELEIDSMEDEWERKER ONDERZOEKSINFRASTRUCTUUR A. DOEL VAN DE FUNCTIE: Het beleidsthema vanuit theoretische en praktische deskundigheid implementeren en uitbouwen teneinde toepassingen

Nadere informatie

Pitstop Een onderzoek naar innovatie binnen het TT-Instituut

Pitstop Een onderzoek naar innovatie binnen het TT-Instituut Pitstop Een onderzoek naar innovatie binnen het TT-Instituut A S S E N E M M E N M E P P E L De aanleiding Innovatie in het mbo moet omdat: - Technologie en digitalisering leiden tot andere (inhoud van)

Nadere informatie

Oproep Mensgericht ondernemen

Oproep Mensgericht ondernemen Oproep Mensgericht ondernemen MO - Situatieschets Geef een korte situatieschets van uw organisatie op dit moment zowel naar werking als naar context. Link dit aan uw kwaliteitsopstap/ -paper. Project steeds

Nadere informatie

Gebruikersgroep-vergadering 24/05/ Waregem

Gebruikersgroep-vergadering 24/05/ Waregem Gebruikersgroep-vergadering 24/05/2016 - Waregem Stappenplan voor een kwaliteitsvolle energetische renovatie: gestroomlijnd en prestatiegericht werken RenoFase Gebruikersgroep 24/05/2016 Gebruikersgroep-vergadering

Nadere informatie

enversed realities Jij kan ook meedoen aan de Expo!

enversed realities Jij kan ook meedoen aan de Expo! enversed realities Een oproep aan alle makers, verbinders, pioniers en ontwerpers want Enversed Realities is terug! Na een zeer succesvolle DDW expo vorig jaar, nodigen we je in deze 2 e editie nóg een

Nadere informatie

Powered by EGM. Virtual, Mixed en Augemented Reality binnen de (interieur-)architectuur

Powered by EGM. Virtual, Mixed en Augemented Reality binnen de (interieur-)architectuur Powered by EGM Virtual, Mixed en Augemented Reality binnen de (interieur-)architectuur Programma Powered by EGM Interactief presenteren met VR/AR/MR What s nu & what s next Powered By EGM 1998-2002 MEI

Nadere informatie

De gemeente in de toekomst V R I J D A G 2 9 J U N I

De gemeente in de toekomst V R I J D A G 2 9 J U N I De gemeente in de toekomst V R I J D A G 2 9 J U N I 2 0 1 8 1 Inhoudsopgave Trends & ontwikkelingen in het algemeen Het ontstaan van de visie de gemeente in de toekomst De digitale gemeente De verbonden

Nadere informatie

Nationale Infodag, Brussel, 30 maart 2009 Dr. Guy Dargent Uitvoerend Agentschap voor Gezondheid en Consumenten, EAHC

Nationale Infodag, Brussel, 30 maart 2009 Dr. Guy Dargent Uitvoerend Agentschap voor Gezondheid en Consumenten, EAHC Nationale Infodag, Brussel, 30 maart 2009 Dr. Guy Dargent Uitvoerend Agentschap voor Gezondheid en Consumenten, EAHC Werkplan 2009 Deelnemende landen Projectleiders en partners uit: 27 EU-lidstaten Kroatië

Nadere informatie

Call 1: Meer Veerkracht, Langer Thuis

Call 1: Meer Veerkracht, Langer Thuis Call 1: Meer Veerkracht, Langer Thuis Programma voor alleenstaande ouderen met een beperking om hen langer zelfstandig te kunnen laten wonen, zonder verlies van kwaliteit van leven. Oproep tot het indienen

Nadere informatie

IWT TETRA-PROJECT NANOGRIDS IN DE PRAKTIJK. Startvergadering 25/03/2013 15u Geel

IWT TETRA-PROJECT NANOGRIDS IN DE PRAKTIJK. Startvergadering 25/03/2013 15u Geel IWT TETRA-PROJECT NANOGRIDS IN DE PRAKTIJK Startvergadering 25/03/2013 15u Geel Eestermans Bart Lector - Onderzoeker Thomas More Kempen Kenniscentrum Energie 1 Smart Grid Microgrid Nanogrid WHAT'S IN A

Nadere informatie

Cluster BIM Cluster Bouwindustrialisatie

Cluster BIM Cluster Bouwindustrialisatie Cluster BIM Cluster Bouwindustrialisatie www.vlaio.be https://www.vlaio.be/nl/maak een gratis afspraak voor advies op maat Ben jij klaar? om te groeien? om te transformeren? om te innoveren? Aanpak: ondersteuning

Nadere informatie

Reflectie provinciale toetsingsavonden Synthese

Reflectie provinciale toetsingsavonden Synthese Structuurintegratie Het werkveld is voorstander van een hervorming van de structuren, maar enkel als de basis gehoord wordt en er bottom-up gewerkt wordt. Het matrixmodel, dat ook in de synthesetekst naar

Nadere informatie

Waarom deelnemen aan een ICT project voor KMO s? Business aliniëren met ICT. Chris Block 5/3/12

Waarom deelnemen aan een ICT project voor KMO s? Business aliniëren met ICT. Chris Block 5/3/12 Waarom deelnemen aan een ICT project voor KMO s? Business aliniëren met ICT Chris Block 5/3/12 De KMO heeft veel vraagtekens over ICT Onze informatica is onvoldoende aangepast aan onze bedrijfsvoering

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 5.3 Projectmanagement

FUNCTIEFAMILIE 5.3 Projectmanagement Doel van de functiefamilie Leiden van projecten en/of deelprojecten de realisatie van de afgesproken projectdoelstellingen te garanderen. Context: In lijn met de overgekomen normen in termen van tijd,

Nadere informatie

DIGI-ZORG. Jaarplan 2008 Informatie en activiteiten. Management DIGI-ZORG: Wil de Groot-Bolluijt MScN. wil@grootbolwerk.nl. Penvoerende instelling:

DIGI-ZORG. Jaarplan 2008 Informatie en activiteiten. Management DIGI-ZORG: Wil de Groot-Bolluijt MScN. wil@grootbolwerk.nl. Penvoerende instelling: Jaarplan 2008 Informatie en activiteiten. DIGI-ZORG Management DIGI-ZORG: Wil de Groot-Bolluijt MScN. wil@grootbolwerk.nl Penvoerende instelling: Hogeschool Rotterdam Directeur Instituut Gezondheidszorg:

Nadere informatie

MEDICATIESCHEMA, EEN VERSNELLING HOGER Wim Van Slambrouck, Senior Projectleider ICT, Agentschap Zorg en Gezondheid

MEDICATIESCHEMA, EEN VERSNELLING HOGER Wim Van Slambrouck, Senior Projectleider ICT, Agentschap Zorg en Gezondheid MEDICATIESCHEMA, EEN VERSNELLING HOGER Wim Van Slambrouck, Senior Projectleider ICT, Agentschap Zorg en Gezondheid MEDICATIESCHEL OP VITALINK BEKNOPTE INTRODUCTIE > Waarom? Voor het veilig delen van zorg

Nadere informatie

Het belang van het project SAVE voor Vlaamse kmo s. Presentatie op slotevent SAVE 19 september 2018

Het belang van het project SAVE voor Vlaamse kmo s. Presentatie op slotevent SAVE 19 september 2018 Het belang van het project SAVE voor Vlaamse kmo s Presentatie op slotevent SAVE 19 september 2018 Steun vanuit het agentschap innoveren en ondernemen 1.847.150 EUR steun als VIS-traject, toegekend op

Nadere informatie

Stappenplan: Scenarioplanning in de zorg

Stappenplan: Scenarioplanning in de zorg Stappenplan: Scenarioplanning in de zorg 26 september 2018 Inleiding De toekomst is moeilijk te voorspellen. Dit blijkt niet alleen uit disruptieve bewegingen die in het verleden zijn ontstaan, maar ook

Nadere informatie

VR DOC.1230/1TER

VR DOC.1230/1TER VR 2016 2511 DOC.1230/1TER DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN TERNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering over de regels betreffende

Nadere informatie

Selecteer: leden van dit besluitvormend orgaan leden van de besluitvormingsorganen & de beleidsmedewerkers

Selecteer: leden van dit besluitvormend orgaan leden van de besluitvormingsorganen & de beleidsmedewerkers RECTORAAT INTERNATIONAAL BELEID NAAMSESTRAAT 22 3000 LEUVEN DATUM NR. NOTA 31/05/2011 AR Onderwerp: Prescreening van Chinese PhD studenten KATHOLIEKE UNIVERSITEIT LEUVEN NOTA AR Status Toegang na definitieve

Nadere informatie

Geautomatiseerde inspectie van infrastructuur met behulp van drones

Geautomatiseerde inspectie van infrastructuur met behulp van drones TETRA project: AUTODRONE Geautomatiseerde inspectie van infrastructuur met behulp van drones Op3Mech ism WTCB Gregory Van Barel Steve Vanlanduit Boris Bogaerts Michael de Bouw Niki Cauwberg Drones in de

Nadere informatie

Decreet Bovenlokale Cultuurwerking

Decreet Bovenlokale Cultuurwerking 2020 Decreet Bovenlokale Cultuurwerking Van 15 juni 2018 Decreet Bovenlokale Cultuurwerking Traject besluitvorming: Goedkeuring Vlaamse Regering op 15 juni 2018 Uitvoeringsbesluit goedkeuring Vlaamse Regering

Nadere informatie

Oproep Hogescholen AI. Cardon Ellen Stephane Faignet

Oproep Hogescholen AI. Cardon Ellen Stephane Faignet Oproep Hogescholen AI Cardon Ellen Stephane Faignet Situering oproep Snelle evolutie van AI-domein AI basis in Vlaanderen versterken en kennis verspreiden Vlaams beleidsplan Artificiële Intelligentie Versterken

Nadere informatie

PREFABCONCEPT-porTAAL voor een verhoogde toepassing van prefabricatieconcepten in de reguliere Vlaamse bouwpraktijk afstemming tussen

PREFABCONCEPT-porTAAL voor een verhoogde toepassing van prefabricatieconcepten in de reguliere Vlaamse bouwpraktijk afstemming tussen Voorstel Universiteit Hasselt, faculteit Architectuur & Kunst, voor een VLAIO-TETRA-project PREFABCONCEPT-porTAAL voor een verhoogde toepassing van prefabricatieconcepten in de reguliere Vlaamse bouwpraktijk

Nadere informatie

agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie Gebruikersgroep TETRA

agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie Gebruikersgroep TETRA agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie Gebruikersgroep TETRA 1 Overzicht IWT Missie Aanbod TETRA Projectkenmerken RollenTETRA

Nadere informatie

AUGMENTED REALITY VOOR PATIËNTEN MET VISUELE EPILEPSIE

AUGMENTED REALITY VOOR PATIËNTEN MET VISUELE EPILEPSIE AUGMENTED REALITY VOOR PATIËNTEN MET VISUELE EPILEPSIE DORA HERMES Dit projectplan is het startpunt voor de student om 1) een voorkeur voor een project uit te spreken en 2) te gebruiken als start informatie

Nadere informatie

Zorginnovatie bij CZ

Zorginnovatie bij CZ Zorginnovatie bij CZ Het zorglandschap verandert snel, innovatie is nodig CZ groep wil de zorg nu en op lange termijn breed toegankelijk, goed en betaalbaar houden. Wij voelen een grote verantwoordelijkheid

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Functie: Zorgcoördinator. A. Functiebeschrijving. 1. Doel van de functie

FUNCTIEPROFIEL. Functie: Zorgcoördinator. A. Functiebeschrijving. 1. Doel van de functie FUNCTIEPROFIEL Functie: Zorgcoördinator A. Functiebeschrijving 1. Doel van de functie Hij/zij staat, samen met de leefgroepencoördinator, in voor de aansturing van een woonbuurt bestaande uit een aantal

Nadere informatie

Challenge Nederland Mediawijs 2019

Challenge Nederland Mediawijs 2019 Challenge Nederland Mediawijs 2019 De wereld medialiseert en digitaliseert zo snel, dat we inmiddels spreken over een digitale transitie. Bij Netwerk Mediawijsheid vinden we dat alle Nederlanders het recht

Nadere informatie

Online trainingsplatform voor gespreksvaardigheden

Online trainingsplatform voor gespreksvaardigheden Online trainingsplatform voor gespreksvaardigheden Welkom! Communicatie-onderwijs 2.0: hoe virtuele trainingsacteurs gespreksvaardigheden van (toekomstig) zorgprofessionals vooruit helpen (door Renske

Nadere informatie

Oproepdocument Interclusterprojecten

Oproepdocument Interclusterprojecten Oproepdocument Interclusterprojecten OPROEP JULI 2017 Documenten voor opmaak en indiening van een projectaanvraag: http://www.vlaio.be/artikel/documenten-voor-projectwerking-van-clusters 1. Situering Het

Nadere informatie

Omschrijving. Technische context

Omschrijving. Technische context FUNCTIONEEL TESTER Locatie 1000 Brussels, België Binnen de afdeling gegevensbeheer van het Agentschap Informatie Vlaanderen is het team verantwoordelijk voor het stimuleren en ondersteunen van het e-government

Nadere informatie

WOONZORGKWALITEIT VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING Bijdragen tot een toekomstgericht interdisciplinair denk-, ontwerp-, en werkkader rond inclusie.

WOONZORGKWALITEIT VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING Bijdragen tot een toekomstgericht interdisciplinair denk-, ontwerp-, en werkkader rond inclusie. WOONZORGKWALITEIT VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING Bijdragen tot een toekomstgericht interdisciplinair denk-, ontwerp-, en werkkader rond inclusie. Waar gaat dit over? Dit is een oproep voor bachelor en master

Nadere informatie

In een keten gaat het om de verbindingen, niet om de schakels.

In een keten gaat het om de verbindingen, niet om de schakels. Verbindingsmodel IV Serviceketen Theo Thiadens en Adri Cornelissen In een keten gaat het om de verbindingen, niet om de schakels. Verbindingsmodel IV Serviceketen Theo Thiadens Alleen een organisatie die

Nadere informatie

De echte waarde van VR & AR in smart buildings Wieland Hendriksen The Urban Future

De echte waarde van VR & AR in smart buildings Wieland Hendriksen The Urban Future De echte waarde van VR & AR in smart buildings Wieland Hendriksen The Urban Future De Echte Waarde van VR en AR in Smart Buildings Wie zijn wij? NHTV Join Venture University of Applied Sciences Breda Academy

Nadere informatie

Help mee om elektronische dienstverlening in de regio Kortrijk te verbeteren.

Help mee om elektronische dienstverlening in de regio Kortrijk te verbeteren. Persbericht Help mee om elektronische dienstverlening in de regio Kortrijk te verbeteren. Nieuwe website vraagt burgers, verenigingen en overheden naar suggesties voor een betere elektronische dienstverlening

Nadere informatie

Van innovatie naar implementatie met co-creatie. Het proces van e-mental health ontwikkeling in kaart

Van innovatie naar implementatie met co-creatie. Het proces van e-mental health ontwikkeling in kaart Van innovatie naar implementatie met co-creatie Het proces van e-mental health ontwikkeling in kaart De App is klaar, en nu? De vraag wat er nodig is om een e-health product succesvol te implementeren

Nadere informatie

Interactieve website Alzheimercentrum

Interactieve website Alzheimercentrum Interactieve website Alzheimercentrum Dr. Astrid Hooghiemstra Senior onderzoeker, Alzheimercentrum Amsterdam Amsterdam UMC, locatie VUmc a.hooghiemstra@vumc.nl Disclosure belangen spreker Geen (potentiële)

Nadere informatie

STRATAEGOS CONSULTING

STRATAEGOS CONSULTING STRATAEGOS CONSULTING EXECUTIE CONSULTING STRATAEGOS.COM WELKOM EXECUTIE CONSULTING WELKOM BIJ STRATAEGOS CONSULTING Strataegos Consulting is een strategie consultancy met speciale focus op strategie executie.

Nadere informatie

Uzelf. Samenwerken aan Utrecht gezond. Dr. Jaap Trappenburg (UMCU, HU) Uzelf kernteam

Uzelf. Samenwerken aan Utrecht gezond. Dr. Jaap Trappenburg (UMCU, HU) Uzelf kernteam Uzelf Samenwerken aan Utrecht gezond Dr. Jaap Trappenburg (UMCU, HU) Uzelf kernteam UMC Utrecht Hogeschool Utrecht Universiteit Utrecht EBU Gemeente Utrecht U CREATE Rabobank Raedelijn Thinc. One Shoe

Nadere informatie

Subsidies voor innovatie. VEERLE DESMET Adviseur Innovatiesteun & Accountmanager Speerpuntcluster Logistiek

Subsidies voor innovatie. VEERLE DESMET Adviseur Innovatiesteun & Accountmanager Speerpuntcluster Logistiek Subsidies voor innovatie VEERLE DESMET Adviseur Innovatiesteun & Accountmanager Speerpuntcluster Logistiek https://www.vlaio.be/nl/ondernemersverhalen rechtstreeks via partners voor de (kandidaat ) ondernemer

Nadere informatie