Vastgesteld door College van Bestuur, na verkregen instemming van de Studentenraad:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vastgesteld door College van Bestuur, na verkregen instemming van de Studentenraad: 29-06-2015"

Transcriptie

1 Bepalingen Praktijkovereenkomst MBO Utrecht Model Vastgesteld door College van Bestuur, na verkregen instemming van de Studentenraad: I. Begrippen in de praktijkovereenkomst Beroepspraktijkvorming De beroepspraktijkvorming (afgekort: BPV) maakt verplicht onderdeel uit van iedere beroepsopleiding. De afspraken tussen de student, de onderwijsinstelling en het BPV-bedrijf worden vastgelegd in de praktijkovereenkomst. BPV-bedrijf Het bedrijf of de instelling waar de beroepspraktijkvorming plaats vindt. BPV-begeleider De persoon die zorg draagt voor de begeleiding van de BPV vanuit de onderwijsinstelling. Deze persoon is verantwoordelijk voor de bewaking van de voortgang van de BPV en de communicatie met het BPVbedrijf. BPV-contract Overeenkomst met de student waarin individuele afspraken ten aanzien van de leerdoelen en de begeleiding tijdens de BPV, voor zover die afwijken van de het bepaalde in de BPV-handleiding, worden vastgelegd. Dit contract wordt afgesloten naast de praktijkovereenkomst en maakt daar deel van uit. BPV-coördinator De persoon die de student begeleidt op weg naar een BPV-plaats. Deze persoon is verantwoordelijk voor de controle van de erkenning (mocht het bedrijf niet erkend zijn, dan geeft de BPV-coördinator aan hoe het bedrijf erkenning kan aanvragen), administratie, communicatie en formele afronding van de BPV. BPV-handleiding Document van de opleiding met de afspraken over de leerdoelen, de activiteiten en het niveau dat door de student in de BPV van die opleiding moet worden behaald. BPV-plaats (vervangende) De BPV-plaats is de plaats bij het BPV-bedrijf waar de beroepspraktijkvorming wordt uitgevoerd. Als de onderwijsinstelling en de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven (SBB) na het sluiten van de praktijkovereenkomst vaststellen dat de BPV-plaats niet of niet volledig beschikbaar is, de begeleiding tekortschiet of ontbreekt of het BPV-bedrijf niet langer beschikt over een gunstige beoordeling van de SBB, dan helpt de onderwijsinstelling de student bij het vinden van een geschikte vervangende BPV-plaats. Op de website Stagemarkt.nl staat een overzicht van alle erkende BPV-bedrijven. Stagemarkt.nl is de gezamenlijke website voor stages in het beroepsonderwijs van de 17 kenniscentra van beroepsonderwijs bedrijfsleven die meer dan veertig verschillende branches vertegenwoordigen. Examenreglement Het Examenreglement MBO Utrecht bevat algemene bepalingen ten aanzien van de afname en de organisatie van examens binnen MBO Utrecht. Het examenreglement is ook van toepassing op examens die tijdens de BPV worden afgenomen.

2 Invulblad De bladzijde van de overeenkomst waarop de gegevens van de student, die van de opleiding en van het BPV-bedrijf zijn vermeld en waarop alle betrokkenen hun handtekening zetten bij het sluiten van de overeenkomst. Minderjarigheid en meerderjarigheid De minderjarige student wordt vertegenwoordigd door de ouders/verzorgers. Vanaf het moment waarop de student meerderjarig is, is de student zelf verantwoordelijk voor het nakomen van deze overeenkomst. Gegevens over de voortgang, verzoeken om informatie en dergelijke zullen dan rechtstreeks aan de student worden gericht. De ouders/verzorgers van studenten tot 18 jaar ontvangen een kopie. Ouders van meerderjarigen ontvangen een kopie tenzij de student daar uitdrukkelijk bezwaar tegen maakt. Onderwijsinstelling De term onderwijsinstelling wordt in deze overeenkomst, en in andere officiële stukken, gebruikt als aanduiding van MBO Utrecht. Onderwijsovereenkomst (OOK) Schriftelijke overeenkomst tussen de student en de onderwijsinstelling, die wordt gesloten voor aanvang van de opleiding. De onderwijsovereenkomst bevat rechten en plichten van de student en van de onderwijsinstelling. Opdrachten BPV Dit zijn opdrachten voor de student in de beroepspraktijkvorming. Opleidingsgids Gids met specifieke informatie over de opleiding, het onderwijsprogramma en de examens. Deze gids wordt jaarlijks verstrekt door de academie. De opleidingsgids wordt aan het begin van ieder studiejaar uitgereikt en is digitaal toegankelijk. Praktijkbegeleider De medewerker van het BPV-bedrijf die zorg draagt voor de begeleiding van de student tijdens de beroepspraktijkvorming. Praktijkovereenkomst (POK) Studenten die de beroepspraktijkvorming gaan volgen, sluiten daarvoor een aparte schriftelijke overeenkomst: de Praktijkovereenkomst. Die overeenkomst regelt de verhoudingen tussen de student, de onderwijsinstelling en het BPV-bedrijf. Student De Wet Educatie en Beroepsonderwijs spreekt steeds van de deelnemer of de onderwijsdeelnemer. MBO Utrecht heeft er voor gekozen deelnemers aan te duiden als student. Daarom wordt in deze overeenkomst steeds gesproken van de student. Studentenstatuut Het Studentenstatuut bevat regels die gelden voor alle studenten van MBO Utrecht. Studiegids Gids met informatie voor alle studenten van MBO Utrecht. Deze gids is bij aanvang van de opleiding beschikbaar voor alle studenten. Teammanager De door het College van Bestuur aangewezen persoon die leiding geeft aan een onderwijsteam. Wet educatie en beroepsonderwijs (WEB) De Wet Educatie en Beroepsonderwijs (afgekort: WEB) is de wet waarin veel zaken met betrekking tot het beroepsonderwijs zijn geregeld.

3 II. De bepalingen van de praktijkovereenkomst Inleiding De artikelen en van de WEB bevatten bepalingen over de beroepspraktijkvorming, de totstandkoming van de praktijkovereenkomst en de vervangende praktijkplaats. Een BPV-bedrijf, waar de student zijn beroepspraktijkvorming wil lopen, moet beschikken over een gunstige beoordeling door het Kenniscentrum zoals bedoeld in artikel van de WEB. Voor de BPV geldt: A. dat onderwijs in de praktijk van het beroep deel uitmaakt van elke beroepsopleiding volgens de WEB; B. dat de student is ingeschreven bij de onderwijsinstelling op grond van een onderwijsovereenkomst; C. dat de door de student in het kader van deze overeenkomst te verrichten activiteiten een leerfunctie hebben; D. dat de praktijkovereenkomst door alle betrokkenen is ondertekend en op school is ingeleverd vóór aanvang van de BPV. Doel praktijkovereenkomst Het doel van deze praktijkovereenkomst is het vastleggen van afspraken over beroepspraktijkvorming, zodat aan alle wettelijke vereisten wordt voldaan. Artikel 1 beoordeling 1. De onderwijsinstelling heeft de eindverantwoordelijkheid bij de beoordeling of de student beschikt over vereiste kwaliteiten onder meer op het gebied van kennis en inzicht, vaardigheden of beroepshoudingen behorend tot beroepspraktijkvorming. 2. In de beoordeling betrekt de onderwijsinstelling het oordeel van het BPV-bedrijf. Het behalen van een voldoende of goed resultaat voor de BPV is een voorwaarde voor het behalen van een diploma. 3. De procedure van beoordeling is beschreven in de BPV-handleiding van de opleiding. De student en het BPV-bedrijf hebben kennis genomen van deze procedures en handelen daarnaar. Artikel 2 deelname examens De student wordt door het BPV-bedrijf in staat gesteld deel te nemen aan toetsen of examens en aanwezig te zijn op terugkomdagen van de onderwijsinstelling die tijdens de periode van de beroepspraktijkvorming plaatsvinden.

4 Artikel 4 taakbeschrijving 1. De onderwijsinstelling zorgt dat er afspraken zijn gemaakt met de student en het BPV-bedrijf over welk deel van de kwalificaties tijdens de BPV met een voldoende moet worden afgesloten. Daarbij wordt concreet benoemd op welk niveau de te verrichten activiteiten uitgevoerd moeten worden. 2. Er worden concrete leerdoelen gesteld die zijn afgeleid van het betreffende deel van de kwalificatie. Deze leerdoelen moeten behaald worden tijdens de BPV. Deze leerdoelen zijn ook het uitgangspunt voor de leeractiviteiten die door de student moeten worden uitgevoerd tijdens de BPV. 3. Afspraken over de te behalen leerdoelen, de te verrichten activiteiten en het te behalen niveau zijn opgenomen in de BPV-handleiding van de opleidingen. Afspraken met de individuele student over de leerdoelen en de aan te bieden leeractiviteiten, die afwijken van de BPV-handleiding, worden vastgelegd in het BPV-contract. 4. De student moet er rekening mee houden dat de beroepspraktijkvorming plaats vindt op dagen en tijdstippen die voor de betreffende branche gebruikelijk zijn. De beroepspraktijkvorming kan dus ook plaatsvinden tijdens schoolvakanties, in weekeinden en avonduren, mits dit past binnen de bepalingen van de Arbeidstijdenwet. Artikel 5 einde praktijkovereenkomst Deze overeenkomst eindigt: a) door het eindigen van de onderwijsovereenkomst tussen de student en de onderwijsinstelling (zie de bepalingen in de onderwijsovereenkomst); b) door het verstrijken van de termijn waarop deze praktijkovereenkomst van toepassing is (zie invulblad), dan wel als de student een overstap maakt naar een andere opleiding binnen de onderwijsinstelling; c) na afronding van het examen of de examens van de opleiding waarop deze overeenkomst betrekking heeft; d) indien de student de onderwijsinstelling (voortijdig) verlaat, dan wel de student door de onderwijsinstelling is uitgeschreven; e) bij onderling goedvinden van de onderwijsinstelling, de student en het BPV-bedrijf, nadat dit schriftelijk door partijen is bevestigd; f) indien de student zich, ondanks nadrukkelijke waarschuwing, niet houdt aan de gedragsregels volgens artikel 11 van deze overeenkomst, nadat dit schriftelijk is bevestigd door het BPV-bedrijf en/of onderwijsinstelling; g) indien de onderwijsinstelling, de student of het BPV-bedrijf niet langer in staat is om zijn verplichtingen, voortvloeiend uit de wet of de praktijkovereenkomst, na te komen; h) wanneer, indien daar sprake van is, de arbeidsovereenkomst tussen de student en het BPV-bedrijf wordt beëindigd; i) door ontbinding of door verlies van rechtspersoonlijkheid van het BPV-bedrijf of wanneer het BPVbedrijf ophoudt het in de praktijkovereenkomst bedoelde beroep of het genoemde bedrijf uit te oefenen; j) wanneer de erkenning van het BPV-bedrijf (zoals bedoeld in de WEB) is ingetrokken; k) indien één der partijen op grond van zwaarwegende omstandigheden beëindiging van deze overeenkomst noodzakelijk acht en in redelijkheid niet verlangd kan worden de overeenkomst te laten voortduren. Bij voortijdige beëindiging van de praktijkovereenkomst stelt de partij die de overeenkomst beëindigt de andere partijen daarvan schriftelijk op de hoogte. Artikel 6 bezwaar tegen einde overeenkomst De student kan tegen het beëindigen van de overeenkomst schriftelijk bezwaar maken bij het bevoegd gezag van het BPV-bedrijf. De student kan zijn bezwaar ook melden bij het meldpunt klachten van MBO Utrecht. Als dit bezwaar niet leidt tot een voor de student aanvaardbare oplossing kan hij bezwaar maken volgens de procedure die is beschreven in artikel 17 van deze overeenkomst. Artikel 7 begeleiding 1. De afspraken rond de begeleiding zijn opgenomen in de BPV-handleiding, dit geldt ook voor afspraken over de invulling van de begeleiding en de frequentie van de begeleiding. In de verklaring begeleiding worden de namen vermeld van de BPV-begeleider en van de Praktijkbegeleider van de student. 2. De onderwijsinstelling vergewist zich er van dat de praktijkbegeleider én de BPV-begeleider over voldoende tijd beschikken en voldoende zijn toegerust om de begeleiding conform de gemaakte

5 afspraken uit te voeren. 3. Het BPV-bedrijf zorgt er voor dat er gedurende de BPV voldoende en regelmatige begeleiding van de student op de werkvloer beschikbaar is. 4. De onderwijsinstelling zorgt er voor dat er voldoende en regelmatige begeleiding is met specifieke aandacht voor de voortgang en de aansluiting op de leerdoelen van de student, de leermogelijkheden van het BPV-bedrijf en de aansluiting op het leerproces. 5. De BPV-begeleider en de praktijkbegeleider leggen de voortgang van de student tijdens de BPV vast. Deze rapportages zijn inzichtelijk voor de onderwijsinstelling en voor de student door middel van het studentenvolgsysteem. Artikel 7a vervangende BPV-plaats Indien de onderwijsinstelling en het betrokken Kenniscentrum na het sluiten van deze praktijkovereenkomst vaststellen dat de praktijkplaats niet of niet volledig beschikbaar is, de begeleiding tekortschiet, of ontbreekt, het BPV-bedrijf niet langer beschikt over een gunstige beoordeling (zoals bedoeld in artikel van de WEB) of er sprake is van andere omstandigheden die maken dat de beroepspraktijkvorming niet naar behoren plaatsvindt, helpen de onderwijsinstelling en het betrokken landelijk orgaan de student bij het vinden van een toereikende vervangende praktijkplaats beschikbaar wordt gesteld. Artikel 8 verzekeringen De onderwijsinstelling sluit ten behoeve van de student van de beroepsopleidende leerweg (BOL) een verzekering af tegen bepaalde financiële risico s van, wettelijke, aansprakelijkheid voor schade aan het BPV-bedrijf of derden, evenals tegen bepaalde financiële risico s van ongevallen tijdens werk- en reisuren. Informatie over deze verzekeringen zijn opgenomen op De onderwijsinstelling gaat er van uit dat de student op de gebruikelijke wijze is verzekerd. Met name een deugdelijke zorgverzekering en aansprakelijkheidsverzekering zijn van belang. Voor zover een student niet beschikt over dergelijke verzekeringen, wordt hij dringend geadviseerd deze alsnog zelf af te sluiten. De student kan uitsluitend een beroep doen op deze verzekering als hij vóór het begin van de beroepspraktijkvorming een door alle betrokken partijen ondertekende praktijkovereenkomst heeft ingeleverd bij de onderwijsbegeleider op school. De praktijkovereenkomst treedt in werking op de datum waarop de laatste van de betrokken partijen de overeenkomst heeft ondertekend. Artikel 9 aansprakelijkheid 1. Het BPV-bedrijf is niet aansprakelijk voor schade die de student bij anderen veroorzaakt als gevolg van diens opzet of bewuste roekeloosheid. Ook de onderwijsinstelling is in die gevallen niet aansprakelijk. 2. Het BPV-bedrijf is jegens de student aansprakelijk voor schade die de student tijdens of in verband met de beroepspraktijkvorming lijdt, tenzij het BPV-bedrijf aantoont dat zij de in artikel 7:658, lid 1 Burgerlijk Wetboek (BW) genoemde verplichtingen is nagekomen, of dat de schade in belangrijke mate het gevolg is van opzet of bewuste roekeloosheid van de student. Ook de onderwijsinstelling is in deze gevallen niet aansprakelijk. 3. De onderwijsinstelling vrijwaart het BPV-bedrijf tegen eventuele aanspraken van derden op grond van art. 6:170 BW wegens fouten van de student tijdens de uitoefening van de beroepspraktijkvorming in opdracht van het BPV-bedrijf. Deze vrijwaring en aansprakelijkheid gelden uitsluitend indien en voor zover de aansprakelijkheidsverzekering van de onderwijsinstelling daarvoor dekking biedt. Artikel 10 aanmelding UWV en de Belastingdienst 1. In voorkomende gevallen is het BPV-bedrijf verantwoordelijk voor het tijdig melden van de student bij instanties zoals het UWV en de Belastingdienst. 2. Voor de student die vreemdeling is en in het bezit is van een van een verblijfsvergunning met de aantekening arbeid niet toegestaan dient de onderwijsinstelling vóór aanvang van de BPV een tewerkstellingsvergunning (TWV) aan te vragen. 3. In het geval de vreemdeling beschikt over een vrijstelling van de TWV dient de onderwijsinstelling uiterlijk twee dagen voor aanvang van de BPV melding te maken van de voorgenomen BPV en daarbij een verklaring en de bewijsstukken te overleggen. Artikel 11 gedragsregels De student is verplicht zich te houden aan de regels, voorschriften en aanwijzingen van het BPV-bedrijf, dit in het belang van de orde, veiligheid, gezondheid en welzijn tijdens de beroepspraktijkvorming. De

6 student wordt door het BPV-bedrijf ingelicht over deze gedragsregels. Artikel 12 seksuele intimidatie, discriminatie en agressie en/of geweld 1. Het BPV-bedrijf treft maatregelen die gericht zijn op de bescherming van de lichamelijke en geestelijke integriteit van de student en op voorkoming of bestrijding van vormen van seksuele intimidatie, discriminatie, agressie en/of geweld. 2. Indien de student in het BPV-bedrijf wordt geconfronteerd met seksuele intimidatie, discriminatie, agressie en/of geweld: - heeft hij/zij het recht de werkzaamheden onmiddellijk te onderbreken zonder dat dit een reden is voor een slechte beoordeling; - dient hij/zij bij werkonderbreking het voorval direct te melden bij de BPV-begeleider en/of de vertrouwenspersoon van de onderwijsinstelling. Artikel 13 geheimhouding De student en de BPV-begeleider zijn verplicht alles geheim te houden wat hem/haar onder geheimhouding wordt toevertrouwd of wat er als geheim te zijner/harer kennis is gekomen of waarvan hij/zij het vertrouwelijke karakter redelijkerwijs moet begrijpen. Het BPV-bedrijf stelt de student op de hoogte van zaken die in elk geval onder de geheimhouding vallen. Artikel 14 afwezigheid 1. De student is verplicht in geval van afwezigheid én bij terugkomst na afwezigheid onmiddellijk de praktijkbegeleider hiervan op de hoogte te stellen, conform de regels van het BPV-bedrijf. Ook is de student verplicht de bedoelde afwezigheid en terugkomst te melden bij de BPV-begeleider van de onderwijsinstelling. 2. Voor de afwezigheid tijdens de BPV gelden voor de student de regels zoals die door het BPV-bedrijf worden gehanteerd evenals de regels die in de onderwijsovereenkomst tussen student en onderwijsinstelling zijn afgesproken. 3. In geval van ongeoorloofde afwezigheid van de student meldt de praktijkbegeleider dit onmiddellijk aan de BPV-begeleider. 4. Het BPV-bedrijf van de student die de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) volgt, heeft inzage in de gegevens van de student in de aanwezigheidsregistratie in het studentenvolgsysteem. Artikel 15 vergoedingen Indien het BPV-bedrijf aan de student van de beroepsopleidende leerweg (BOL) een vergoeding wenst te geven in verband met activiteiten in het kader van de beroepspraktijkvorming, wordt dit door het BPVbedrijf schriftelijk met de student overeengekomen. Deze laatste overeenkomst maakt géén deel uit van de Praktijkovereenkomst. Artikel 16 nieuwe overeenkomst Indien de student de beroepspraktijkvorming niet binnen de gestelde tijdsduur - zoals vermeld op het invulblad van de praktijkovereenkomst - met goed gevolg heeft afgerond kunnen de onderwijsinstelling, de student en het BPV-bedrijf een gewijzigd BPV-traject overeenkomen. Daartoe wordt opnieuw een praktijkovereenkomst afgesloten.

7 Artikel 17 behandeling van klachten tijdens de beroepspraktijkvorming 1. MBO Utrecht heeft op haar website een meldpunt klachten opengesteld. Via dat klachtenformulier wordt de klacht opgenomen in de reguliere klachtenprocedure. Als de behandeling van de klacht niet tot het gewenste resultaat leidt, kan je je klacht indienen bij een van de onderstaande commissies. 2. Klachten over examenbeslissingen worden behandeld door de Commissie van beroep voor examens van MBO Utrecht op de wijze zoals is vermeld in de Regeling beroep tegen examenbeslissingen. 3. Klachten over ongewenst gedrag, waaronder seksuele intimidatie, racisme of andere vormen van discriminatie, agressie en/of geweld worden behandeld door de Landelijke Klachtencommissie PO, VO en BVE. Afhandeling van deze klachten gebeurt volgens de bepalingen in de Klachtenregeling ongewenst gedrag. 4. Indien de klacht géén betrekking heeft op ongewenst gedrag waaronder seksuele intimidatie, racisme of andere vormen van discriminatie, agressie en/of geweld, of op examenbeslissingen, wordt de klacht behandeld door de Klachtencommissie van MBO Utrecht op de wijze zoals is vermeld in de Regeling overige klachten. 5. De student kan er voor kiezen om zijn klacht in eerste instantie neer te leggen bij het bevoegd gezag van het BPV-bedrijf. Dit geldt niet voor klachten over een examenbeslissing. De regelingen bedoeld in de artikelen 6 en 17 zijn te vinden in Trajectplanner en op de website van MBO Utrecht ( Artikel 18 Nederlands recht 1. Op deze overeenkomst is uitsluitend Nederlands Recht van toepassing. 2. Geschillen voortvloeiend uit deze overeenkomst worden voorgelegd aan de bevoegde rechter van de rechtbank Midden Nederland. Artikel 19 slotbepaling 1. In de gevallen waarin deze overeenkomst niet voorziet, beslissen de onderwijsinstelling en het BPVbedrijf na overleg met de student. Indien het gaat om zaken die de verantwoordelijkheid van het landelijk orgaan raken, wordt de SBB daarbij betrokken. 2. Tevens verklaren de student en het BPV-bedrijf dat zij de documenten waarnaar in deze overeenkomst wordt verwezen en/of die als aanhangsel/bijlage aan de overeenkomst zijn toegevoegd, hebben ontvangen en/of daarvan kennis hebben genomen.

VOORBEELD VAN EEN LEER- WERKOVEREENKOMST MBO

VOORBEELD VAN EEN LEER- WERKOVEREENKOMST MBO VOORBEELD VAN EEN LEER- WERKOVEREENKOMST MBO In aanmerking nemende: 1. De gunstige beoordeling van het leerbedrijf door Savantis (als bedoeld in artikel 7.2.10 van de WEB). 2. dat onderwijs in de praktijk

Nadere informatie

VOORBEELD STAGEOVEREENKOMST

VOORBEELD STAGEOVEREENKOMST VOORBEELD STAGEOVEREENKOMST In aanmerking nemende: 1. De gunstige beoordeling van het stagebedrijf door Savantis (als bedoeld in artikel 7.2.10 van de WEB). 2. dat onderwijs in de praktijk van het beroep

Nadere informatie

Praktijkovereenkomst BBL

Praktijkovereenkomst BBL Praktijkovereenkomst BBL Deelnemer : 12345 achternaam : Voorbeeldig voorletters : B. voornaam : Betsie geslacht : Vrouw geboortedatum : 1 januari 1998 geboortegemeente : Voorschoten adres : Voorbeeldstraat

Nadere informatie

Praktijkovereenkomst BOL

Praktijkovereenkomst BOL Praktijkovereenkomst BOL Student : 12345 Achternaam : Voorbeeldig Voorletters : B. Voornaam : Betsie Geslacht : Vrouw Geboortedatum : 1 januari 1998 Geboortegemeente : Voorschoten Adres : Voorbeeldstraat

Nadere informatie

Praktijkovereenkomst (POK) voor de beroepsopleidingen van ROC Leiden. Algemene Voorwaarden

Praktijkovereenkomst (POK) voor de beroepsopleidingen van ROC Leiden. Algemene Voorwaarden Praktijkovereenkomst (POK) 2016-2017 voor de beroepsopleidingen van ROC Leiden Algemene Voorwaarden Versie: definitief, 1.0, Datum: 16 juni 2016 Documentnummer: Intern/1609838 (vastgesteld door het College

Nadere informatie

Beroepspraktijkvormingsovereenkomst

Beroepspraktijkvormingsovereenkomst Versie 2011 Beroepspraktijkvormingsovereenkomst Ondergetekenden: 1. De onderwijsaanbieder: Smink Culinair, gevestigd te Nieuwleusen, rechtsgeldig vertegenwoordigd door: R. Smink. 2. De deelnemer: Volledige

Nadere informatie

Praktijkovereenkomst Algemene voorwaarden

Praktijkovereenkomst Algemene voorwaarden Praktijkovereenkomst Algemene voorwaarden 5. Randvoorwaarden 5.1. De studentenraad van ROC Leeuwenborgh heeft op 30 juni 2016 ingestemd met de model-praktijkovereenkomst van ROC Leeuwenborgh en de bijbehorende

Nadere informatie

Praktijkovereenkomst Deltion College

Praktijkovereenkomst Deltion College Praktijkovereenkomst Deltion College Algemene Voorwaarden Geldig vanaf 1 januari 2017 4. Randvoorwaarden 4.1 De Studentenraad van Deltion College heeft ingestemd met de model-praktijkovereenkomst van Deltion

Nadere informatie

Praktijkovereenkomst (Algemene Voorwaarden) versie

Praktijkovereenkomst (Algemene Voorwaarden) versie Praktijkovereenkomst (Algemene Voorwaarden) versie 2017.1 5. Randvoorwaarden 5.1. De studentenraad van SVO vakopleiding food heeft ingestemd met de modelpraktijkovereenkomst van SVO vakopleiding food en

Nadere informatie

Bijlage 2: Algemene voorwaarden bij het voorblad praktijkovereenkomst

Bijlage 2: Algemene voorwaarden bij het voorblad praktijkovereenkomst Bijlage 2: Algemene voorwaarden bij het voorblad praktijkovereenkomst 1. Randvoorwaarden 1.1 De studentenraad van het Da Vinci College heeft ingestemd met de modelpraktijkovereenkomst van het Da Vinci

Nadere informatie

Deze bepalingen van de praktijkovereenkomst behoren bij het bpv-blad van de praktijkovereenkomst ROC TOP.

Deze bepalingen van de praktijkovereenkomst behoren bij het bpv-blad van de praktijkovereenkomst ROC TOP. ALGEMENE VOORWAARDEN PRAKTIJKOVEREENKOMST ROC TOP 2018-2019 Deze bepalingen van de praktijkovereenkomst behoren bij het bpv-blad van de praktijkovereenkomst ROC TOP. 1. Randvoorwaarden 1.1 De studentenraad

Nadere informatie

Algemene voorwaarden BPV-blad

Algemene voorwaarden BPV-blad Algemene voorwaarden BPV-blad 1. Randvoorwaarden 1.1. De leerlingenraad van het Hout- en Meubileringscollege heeft ingestemd met de modelpraktijkovereenkomst van het Hout- en Meubileringscollege en de

Nadere informatie

Praktijkovereenkomst Beroepsonderwijs. Ingaande schooljaar 2015/2016

Praktijkovereenkomst Beroepsonderwijs. Ingaande schooljaar 2015/2016 Praktijkovereenkomst Beroepsonderwijs Ingaande schooljaar 2015/2016 Inhoud 1 Formulier praktijkovereenkomst 3 2 Bijlage praktijkovereenkomst 5 Treedt in werking op 1 augustus 2015 2 1. Formulier praktijkovereenkomst

Nadere informatie

PRAKTIJKOVEREENKOMST ROC FRIESE POORT Algemene Voorwaarden (cohort )

PRAKTIJKOVEREENKOMST ROC FRIESE POORT Algemene Voorwaarden (cohort ) PRAKTIJKOVEREENKOMST ROC FRIESE POORT Algemene Voorwaarden (cohort 2016-2017) 1. Randvoorwaarden 1.1 De studentenraad van naam instelling heeft ingestemd met de modelpraktijkovereenkomst van naam instelling

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Beroepspraktijkvormingsovereenkomst artikel 1 t/m 15

Algemene voorwaarden Beroepspraktijkvormingsovereenkomst artikel 1 t/m 15 Algemene voorwaarden Beroepspraktijkvormingsovereenkomst artikel 1 t/m 15 1. Voorwaarden 1.1 De studentenraad van Zone.college heeft ingestemd met deze Beroepspraktijkvormingsovereenkomst (BPV-overeenkomst)

Nadere informatie

Praktijkovereenkomst Beroepsonderwijs

Praktijkovereenkomst Beroepsonderwijs Praktijkovereenkomst Beroepsonderwijs Inhoud 1 Formulier praktijkovereenkomst 3 2 Bijlage praktijkovereenkomst 5 20 maart 2013 treedt in werking op 1 augustus 2013 2 1. Formulier praktijkovereenkomst Dit

Nadere informatie

Praktijkovereenkomst. ROC Menso Alting

Praktijkovereenkomst. ROC Menso Alting Praktijkovereenkomst ROC Menso Alting Algemene Voorwaarden 1. Randvoorwaarden 1.1. De studentenraad van ROC Menso Alting heeft ingestemd met de modelpraktijkovereenkomst van ROC Menso Alting en de bijbehorende

Nadere informatie

Praktijkovereenkomst BBL

Praktijkovereenkomst BBL Praktijkovereenkomst BBL Deelnemer : 12345 achternaam : Voorbeeldig voorletters : B. voornaam : Betsie geslacht : Vrouw geboortedatum : 1 januari 1998 geboortegemeente : Voorschoten adres : Voorbeeldstraat

Nadere informatie

Lid 3. De OER is voor elke onderwijsdeelnemer op een toegankelijke plaats in te zien.

Lid 3. De OER is voor elke onderwijsdeelnemer op een toegankelijke plaats in te zien. BIJLAGE BEHORENDE BIJ DE BPV PRAKTIJKOVEREENKOMST Artikel 1. Inhoud van de beroepspraktijkvorming Uitgangspunt van de beroepspraktijkvorming zijn de voor de opleiding geldende onderwijs- en vormingsdoelen

Nadere informatie

Stageovereenkomst Algemene voorwaarden

Stageovereenkomst Algemene voorwaarden Stageovereenkomst Algemene voorwaarden 5. Randvoorwaarden 5.1. De studentenraad van ROC Leeuwenborgh heeft op 30 juni 2016 ingestemd met de model-praktijkovereenkomst van ROC Leeuwenborgh en de bijbehorende

Nadere informatie

Praktijkovereenkomst (POK) 2015-2016 voor de beroepsopleidingen van ROC Leiden. Algemene Voorwaarden

Praktijkovereenkomst (POK) 2015-2016 voor de beroepsopleidingen van ROC Leiden. Algemene Voorwaarden Praktijkovereenkomst (POK) 2015-2016 voor de beroepsopleidingen van ROC Leiden Algemene Voorwaarden Versie: definitieft,1.0. Datum: 24maart 2015 Documentnummer: Intern/1509350 (vastgesteld College van

Nadere informatie

Algemene voorwaarden bij de praktijkovereenkomst (POK) van Helicon Opleidingen BOL en BBL-individueel

Algemene voorwaarden bij de praktijkovereenkomst (POK) van Helicon Opleidingen BOL en BBL-individueel Algemene voorwaarden bij de praktijkovereenkomst (POK) 2016-2017 van Helicon Opleidingen BOL en BBL-individueel Waar in deze algemene voorwaarden hij of hem vermeld staat, wordt ook bedoeld zij of haar.

Nadere informatie

PRAKTIJKOVEREENKOMST BEROEPSONDERWIJS BOL/BBL ALGEMENE VOORWAARDEN

PRAKTIJKOVEREENKOMST BEROEPSONDERWIJS BOL/BBL ALGEMENE VOORWAARDEN PRAKTIJKOVEREENKOMST BEROEPSONDERWIJS BOL/BBL ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 deze POK is afgesloten op 15 oktober 2011; deze POK is afgesloten gelet op: a. artikel 7.2.8 en 7.2.9 van de Wet Educatie Beroepsonderwijs

Nadere informatie

Scalda Stichting voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie Dienst Bestuurlijke Ondersteuning

Scalda Stichting voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie Dienst Bestuurlijke Ondersteuning Scalda Stichting voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie Dienst Bestuurlijke Ondersteuning Algemene Voorwaarden behorende bij de Praktijkovereenkomst Kenmerk: BO 20120828-jlj081 Versie

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden praktijkovereenkomst

Algemene Voorwaarden praktijkovereenkomst Algemene Voorwaarden praktijkovereenkomst 2018-2019 De studentenraad van Terra heeft ingestemd met de model praktijkovereenkomst van Terra. Op deze overeenkomst is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden bij de praktijkovereenkomst (POK) van Helicon Opleidingen BBL-c (bedrijfsgerichte trajecten)

Algemene voorwaarden bij de praktijkovereenkomst (POK) van Helicon Opleidingen BBL-c (bedrijfsgerichte trajecten) Algemene voorwaarden bij de praktijkovereenkomst (POK) 2016-2017 van Helicon Opleidingen BBL-c (bedrijfsgerichte trajecten) Waar in deze algemene voorwaarden hij of hem vermeld staat, wordt ook bedoeld

Nadere informatie

overeenkomst voor de beroepspraktijkvorming

overeenkomst voor de beroepspraktijkvorming Ondergetekenden, cursist¹: overeenkomst voor de beroepspraktijkvorming voorletters: 1 e voornaam voluit: adres: postcode + woonplaats: geboortedatum: geboren te: nationaliteit: sofinummer: vertegenwoordigd

Nadere informatie

Overeenkomst voor de beroepspraktijkvorming

Overeenkomst voor de beroepspraktijkvorming Ondergetekenden, Overeenkomst voor de beroepspraktijkvorming cursist¹: voorletters: roep adres: postcode + woonplaats: geboortedatum: geboren te: nationaliteit: vertegenwoordigd door²: adres: postcode

Nadere informatie

Praktijkovereenkomst BBL Bedrijfsgroepen

Praktijkovereenkomst BBL Bedrijfsgroepen Praktijkovereenkomst BBL Bedrijfsgroepen Inhoud 1 Formulier praktijkovereenkomst BBL Bedrijfsgroepen 2 2 Bijlage praktijkovereenkomst BBL Bedrijfsgroepen 4 ROC West-Brabant Praktijkovereenkomst BBL Bedrijfsgroepen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Beroepspraktijkvormingsovereenkomst

Algemene voorwaarden. Beroepspraktijkvormingsovereenkomst Algemene voorwaarden Beroepspraktijkvormingsovereenkomst Artikelen Beroepspraktijkvormingsovereenkomst De artikelen van deze Beroepspraktijkvormingsovereenkomst (BPVO) behoren bij de: beroepspraktijkvormingsovereenkomst

Nadere informatie

Praktijkovereenkomst. Versie september 2011

Praktijkovereenkomst. Versie september 2011 Praktijkovereenkomst Versie september 2011 Inhoud 1. Formulier praktijkovereenkomst...3 2. Bijlage behorend bij het formulier praktijkovereenkomst...5 3. Uitleg van de praktijkovereenkomst...7 3.1 Uitleg

Nadere informatie

Algemene voorwaarden praktijkovereenkomst. Graafschap College Doetinchem

Algemene voorwaarden praktijkovereenkomst. Graafschap College Doetinchem Algemene voorwaarden praktijkovereenkomst Graafschap College Doetinchem Geldig per 1 augustus 2015 1 Jouw praktijkovereenkomst Een belangrijk onderdeel van jouw opleiding is de beroepspraktijkvorming.

Nadere informatie

Praktijkovereenkomst als bedoeld in artikel van de Wet educatie en beroepsonderwijs. Ondergetekenden:

Praktijkovereenkomst als bedoeld in artikel van de Wet educatie en beroepsonderwijs. Ondergetekenden: - Praktijkovereenkomst BPV-blad Praktijkovereenkomst als bedoeld in artikel 7.2.8 van de Wet educatie en beroepsonderwijs Ondergetekenden: Helicon Opleidingen, gevestigd in

Nadere informatie

Stageovereenkomst Stageblad

Stageovereenkomst Stageblad Stageovereenkomst Stageblad Ondergetekenden: Helicon Opleidingen, gevestigd in s-hertogenbosch, hierna te noemen de school, in dit geval vertegenwoordigd door «bpvinschrijving.geldendopleidingsblad.or»,

Nadere informatie

Praktijkovereenkomst Beroepsonderwijs Ingaande schooljaar 2016/2017 Versie 1.1 d.d

Praktijkovereenkomst Beroepsonderwijs Ingaande schooljaar 2016/2017 Versie 1.1 d.d Praktijkovereenkomst Beroepsonderwijs Ingaande schooljaar 2016/2017 Versie 1.1 d.d. 03.03.16 Inhoud 1 Opleidingsblad praktijkovereenkomst (versie 1) 3 2 Algemene voorwaarden praktijkovereenkomst 5 3 Addendum:

Nadere informatie

Praktijkovereenkomst als bedoeld in artikel van de Wet educatie en beroepsonderwijs. Ondergetekenden:

Praktijkovereenkomst als bedoeld in artikel van de Wet educatie en beroepsonderwijs. Ondergetekenden: - Praktijkovereenkomst BPV-blad Praktijkovereenkomst als bedoeld in artikel 7.2.8 van de Wet educatie en beroepsonderwijs Ondergetekenden: Helicon Opleidingen, gevestigd in

Nadere informatie

Praktijkovereenkomst. Ondergetekenden: Komen het volgende overeen:

Praktijkovereenkomst. Ondergetekenden: Komen het volgende overeen: Praktijkovereenkomst Ondergetekenden: Student Achternaam : Haringman Voorletters : J. Voornaam : Jasmijn Geslacht : Vrouw Geboortedatum : 4 december 1997 Geboortegemeente : Huizen Adres : Huizermaatweg

Nadere informatie

Algemene voorwaarden praktijkovereenkomsten

Algemene voorwaarden praktijkovereenkomsten Algemene voorwaarden praktijkovereenkomsten Geldig per 1 augustus 2014 Geldigheid en inwerkingtreding Deze algemene voorwaarden praktijkovereenkomsten zijn van toepassing op alle deelnemers die zijn ingeschreven

Nadere informatie

Praktijkovereenkomst als bedoeld in artikel van de Wet educatie en beroepsonderwijs. Ondergetekenden:

Praktijkovereenkomst als bedoeld in artikel van de Wet educatie en beroepsonderwijs. Ondergetekenden: - Praktijkovereenkomst BPV-blad Praktijkovereenkomst als bedoeld in artikel 7.2.8 van de Wet educatie en beroepsonderwijs Ondergetekenden: Helicon Opleidingen, gevestigd in

Nadere informatie

(indien de leerling minderjarig is)

(indien de leerling minderjarig is) Stageovereenkomst 2013-2014 Ondergetekenden: Geboortedatum Klas: 3b1 / 3b2 / 3k M/V Ouder(s)/Verzorger(s) (indien de leerling minderjarig is) Praktijkbiedende organisatie Vertegenwoordigd door Onderwijsinstelling

Nadere informatie

Naam cursist: <naam cursist> Handtekening:

Naam cursist: <naam cursist> Handtekening: - Praktijkovereenkomst BPV-blad Praktijkovereenkomst als bedoeld in artikel 7.2.8 van de Wet educatie en beroepsonderwijs Ondergetekenden: Helicon Opleidingen, gevestigd in

Nadere informatie

Ondergetekenden: 1. De Stichting Clusius College, gevestigd te Alkmaar. Hierna te noemen de onderwijsinstelling.

Ondergetekenden: 1. De Stichting Clusius College, gevestigd te Alkmaar. Hierna te noemen de onderwijsinstelling. Student nr: Ondergetekenden: 1. De Stichting Clusius College, gevestigd te Alkmaar. Vertegenwoordigd door :, vestigingsdirecteur mbo vestiging te: Hierna te noemen de onderwijsinstelling. 2a. De student

Nadere informatie

Praktijkovereenkomst Beroepsonderwijs Ingaande schooljaar 2018/2019

Praktijkovereenkomst Beroepsonderwijs Ingaande schooljaar 2018/2019 Praktijkovereenkomst Beroepsonderwijs Ingaande schooljaar 2018/2019 Inhoudsopgave 1.Opleidingsblad praktijkovereenkomst (versie 1)... 3 Artikel 1 Opleidingsblad en algemene voorwaarden... 3 Artikel 2 De

Nadere informatie

Commissie van beroep voor examens Commissie van beroep zoals bedoeld in de Regeling beroep tegen examenbeslissingen van MBO Utrecht.

Commissie van beroep voor examens Commissie van beroep zoals bedoeld in de Regeling beroep tegen examenbeslissingen van MBO Utrecht. Onderwijsovereenkomst MBO Utrecht Model 2013-2014 Vastgesteld door College van Bestuur : 10 juni 2013 Kenmerk CvB : U13.00438 OW 99 Instemming Studentenraad : 18 juni 2013 I. Inleiding MBO Utrecht wil

Nadere informatie

Commissie van beroep voor examens Commissie van beroep zoals bedoeld in de Regeling beroep tegen examenbeslissingen van MBO Utrecht.

Commissie van beroep voor examens Commissie van beroep zoals bedoeld in de Regeling beroep tegen examenbeslissingen van MBO Utrecht. Onderwijsovereenkomst MBO Utrecht Model 2014-2015 Vastgesteld door College van Bestuur: 13-05-2014 Kenmerk CvB: U14.00575-OW01 Instemming Studentenraad: 01-07-2014 I. Inleiding MBO Utrecht wil graag dat

Nadere informatie

Praktijkovereenkomst Beroepsonderwijs Ingaande schooljaar

Praktijkovereenkomst Beroepsonderwijs Ingaande schooljaar Praktijkovereenkomst Beroepsonderwijs Ingaande schooljaar 2019-2020 Versieblad Versie Wijziging(en) Datum 2018-2019 Model praktijkovereenkomst 10 juli 2018 2019-2020 1. Invoegen versieblad 2. Wijzingen

Nadere informatie

BPV handboek 2017 Informatie Beroepspraktijkvorming BPV HANDBOEK ALGEMEEN

BPV handboek 2017 Informatie Beroepspraktijkvorming BPV HANDBOEK ALGEMEEN BPV handboek 2017 Informatie Beroepspraktijkvorming BPV HANDBOEK ALGEMEEN - 2017 1 Inhoud Voorwoord.............................................................................. 3 Algemene informatie..............................................................

Nadere informatie

SERVICEDOCUMENT BEROEPSPRAKTIJKVORMING: WAT MAG VERWACHT WORDEN VAN DE BPV?

SERVICEDOCUMENT BEROEPSPRAKTIJKVORMING: WAT MAG VERWACHT WORDEN VAN DE BPV? SERVICEDOCUMENT BEROEPSPRAKTIJKVORMING: WAT MAG VERWACHT WORDEN VAN DE BPV? Inleiding Op grond van de Wet educatie en beroepsonderwijs (hierna: WEB) zijn er aan de beroepspraktijkvorming (bpv) vereisten

Nadere informatie

ALGEMENE BEPALINGEN STAGEOVEREENKOMST ROC van FLEVOLAND

ALGEMENE BEPALINGEN STAGEOVEREENKOMST ROC van FLEVOLAND ALGEMENE BEPALINGEN STAGEOVEREENKOMST ROC van FLEVOLAND Uitgave : ROC van Amsterdam / ROC van Flevoland Auteur : E. Fischer, DOI Traject OR ROCvA : n.v.t. Traject OR ROCvF : n.v.t. Traject CSR ROCvA en

Nadere informatie

Regeling bindend studieadvies

Regeling bindend studieadvies Versie Datum Omschrijving Door 1.0 2.0 2.1 2.2 Jan 2013 Jun 2014 Jul 2014 Juli 2015 07-01-2016 Aanpassing: BBL/BOL apart beschreven Toevoeging bindend studieadvies Entree opleiding (C) Vaststelling College

Nadere informatie

Informatiegids beroepspraktijkvorming

Informatiegids beroepspraktijkvorming Informatiegids beroepspraktijkvorming Informatiegids beroepspraktijkvorming ID College Inhoudsopgave Inleiding 3 1 Wat is beroepspraktijkvorming? 4 2 Wettelijke kaders en landelijke afspraken 5 2.1 Accreditatie

Nadere informatie

ALGEMENE BEPALINGEN STAGEOVEREENKOMST (BPV en andersoortige stages)

ALGEMENE BEPALINGEN STAGEOVEREENKOMST (BPV en andersoortige stages) ALGEMENE BEPALINGEN STAGEOVEREENKOMST (BPV en andersoortige stages) ROC van Amsterdam Uitgave : ROC van Amsterdam / ROC van Flevoland Auteur : E. Fischer, Dienst Onderwijsinformatie (v2 publicatieversie

Nadere informatie

Onderwijsovereenkomst Educatie

Onderwijsovereenkomst Educatie Onderwijsovereenkomst Educatie Algemene Voorwaarden Algemeen - De Studentenraad heeft ingestemd met deze onderwijsovereenkomst; - Op deze overeenkomst is uitsluitend Nederlands recht van toepassing; -

Nadere informatie

ALGEMENE BEPALINGEN STAGEOVEREENKOMST

ALGEMENE BEPALINGEN STAGEOVEREENKOMST ALGEMENE BEPALINGEN STAGEOVEREENKOMST ROC van Amsterdam Uitgave : ROC van Amsterdam / ROC van Flevoland Auteur : E. Fischer, Dienst Onderwijsinformatie : Alg. bepalingen Stageovereenkomst (v2 publicatieversie

Nadere informatie

Examenreglement. Da Vinci College

Examenreglement. Da Vinci College Examenreglement van het Regionaal Opleidingencentrum Zuid-Holland Zuid Da Vinci College Dit reglement is vastgesteld op 2013 door het College van Bestuur en treedt in werking op 1 augustus 2013 Da Vinci

Nadere informatie

KLACHTEN- EN GESCHILLENREGELINGEN

KLACHTEN- EN GESCHILLENREGELINGEN KLACHTEN- EN GESCHILLENREGELINGEN Vastgesteld College van Bestuur, na instemming OR dd. 16-05-2013 Klachtenregelingen ROC TOP onderwerp klacht concrete voorbeelden commissie reglement Ongewenst gedrag

Nadere informatie

Servicedocument Stages in het mbo

Servicedocument Stages in het mbo Servicedocument Stages in het mbo Samengesteld door Stichting van de Arbeid, AWVN, MBO Raad, Colo en JOB en ondersteund door de ministeries van OCW en SZW, december 2006 Servicedocument Stages in het mbo,

Nadere informatie

Examenreglement. Da Vinci College

Examenreglement. Da Vinci College Examenreglement van het Regionaal Opleidingencentrum Zuid-Holland Zuid Da Vinci College Dit reglement is vastgesteld op 01-04-2015 door dhr. H. van Gorkom, directeur onderwijs namens het College van Bestuur

Nadere informatie

Artikelen van de PRAKTIJKOVEREENKOMST van de BEROEPSBEGELEIDENDE LEERWEG (BBL), BEROEPSOPLEIDENDE LEERWEG (BOL) en van de LEERWEG OVERIGE ONDERWIJS -

Artikelen van de PRAKTIJKOVEREENKOMST van de BEROEPSBEGELEIDENDE LEERWEG (BBL), BEROEPSOPLEIDENDE LEERWEG (BOL) en van de LEERWEG OVERIGE ONDERWIJS - Artikelen van de PRAKTIJKOVEREENKOMST van de BEROEPSBEGELEIDENDE LEERWEG (BBL), BEROEPSOPLEIDENDE LEERWEG (BOL) en van de LEERWEG OVERIGE ONDERWIJS - DERDE LEERWEG (OVO) Versie 1, 2019 Inhoud Artikel 1

Nadere informatie

Examenovereenkomst mbo - Stichting STC-Group

Examenovereenkomst mbo - Stichting STC-Group Opleidingsblad Deze examenovereenkomst wordt gesloten door een examendeelnemer of extraneus die niet eerder door de onderwijsinstelling is ingeschreven als deelnemer aan een beroepsopleiding en die uitsluitend

Nadere informatie

Informatiegids Beroepspraktijkvorming ROC ID College

Informatiegids Beroepspraktijkvorming ROC ID College Informatiegids Beroepspraktijkvorming ROC ID College Versie 0.3 december 2012 1 Inhoudsopgave 0 Inleiding...4 1 Wat is Beroepspraktijkvorming?...4 2 Wettelijke kaders en Landelijke afspraken...4 Accreditatie...4

Nadere informatie

De Algemene Voorwaarden vormen samen met het BPV-blad de praktijkovereenkomst als bedoeld in artikel WEB.

De Algemene Voorwaarden vormen samen met het BPV-blad de praktijkovereenkomst als bedoeld in artikel WEB. Praktijkovereenkomsten Algemene Voorwaarden Geldig per 1 augustus 2016 Geldigheid en inwerkingtreding Deze Algemene Voorwaarden Praktijkovereenkomsten zijn van toepassing op alle deelnemers die zijn ingeschreven

Nadere informatie

BEROEPSPRAKTIJKVORMINGS-OVEREENKOMST VOOR STAGIAIRS

BEROEPSPRAKTIJKVORMINGS-OVEREENKOMST VOOR STAGIAIRS BEROEPSPRAKTIJKVORMINGS-OVEREENKOMST VOOR STAGIAIRS De ondergetekenden gaan akkoord met artikel 1 tot en met 10 op de achterzijde van deze overeenkomst overwegende dat op grond van het door de instelling

Nadere informatie

KLACHTENROUTE VOOR STUDENTEN VAN ROC LEIDEN 2015-2016

KLACHTENROUTE VOOR STUDENTEN VAN ROC LEIDEN 2015-2016 KLACHTENROUTE VOOR STUDENTEN VAN ROC LEIDEN 2015-2016 Versie: definitief, 1.0 Datum: 15 september 2015 Documentnummer: Intern/2015/9508 Klachtenroute voor studenten 2015-2016 (vastgesteld College van Bestuur

Nadere informatie

4.8 De student en in het geval van minderjarigheid de ouder(s)/wettelijk vertegenwoordiger(s) heeft altijd recht op inzage in het eigen dossier.

4.8 De student en in het geval van minderjarigheid de ouder(s)/wettelijk vertegenwoordiger(s) heeft altijd recht op inzage in het eigen dossier. ALGEMENE VOORWAARDEN ONDERWIJSOVEREENKOMST ROC TOP 2015-2016 4 Aard van de overeenkomst 4.1. De Algemene Voorwaarden vormen samen met het opleidingsblad de onderwijsovereenkomst als bedoeld in artikel

Nadere informatie

Onderwijsovereenkomst (OOK) 2015-2016 voor de afdeling Educatie ROC Leiden

Onderwijsovereenkomst (OOK) 2015-2016 voor de afdeling Educatie ROC Leiden Onderwijsovereenkomst (OOK) 2015-2016 voor de afdeling Educatie ROC Leiden Opleidingsblad en Algemene Voorwaarden Versie: definitief 1.0 Datum: 24 maart 2015 Documentnummer: Intern/1509349 Onderwijsovereenkomst

Nadere informatie

Informatiegids beroepspraktijkvorming

Informatiegids beroepspraktijkvorming Informatiegids beroepspraktijkvorming Cohort 2016 Informatiegids beroepspraktijkvorming 2 Informatiegids beroepspraktijkvorming ID College Cohort 2016 Inhoudsopgave Inleiding 2 1 Wat is beroepspraktijkvorming?

Nadere informatie

Leerwerkovereenkomst. De Starter Naam Adres Postcode en plaats Telefoonnummer Mobiel telefoonnummer Geslacht Geboortedatum BSN-nummer E-mailadres

Leerwerkovereenkomst. De Starter Naam Adres Postcode en plaats Telefoonnummer Mobiel telefoonnummer Geslacht Geboortedatum BSN-nummer E-mailadres Leerwerkovereenkomst De Starter Naam Adres Postcode en plaats Telefoonnummer Mobiel telefoonnummer Geslacht Geboortedatum BSN-nummer E-mailadres : : :

Nadere informatie

MODEL PRAKTIJKOVEREENKOMST VOOR STAGIAIRS

MODEL PRAKTIJKOVEREENKOMST VOOR STAGIAIRS De ondergetekenden MODEL PRAKTIJKOVEREENKOMST VOOR STAGIAIRS 1. De beroepspraktijkplaatsbiedende organisatie - Bedrijf :.... - Adres :... - Postcode :... - Woonplaats :... hier vertegenwoordigd door:......

Nadere informatie

Regeling BPV / BBL. De student: de persoon die is ingeschreven bij Kronenburgh Beroepsopleidingen voor het volgen van een opleiding.

Regeling BPV / BBL. De student: de persoon die is ingeschreven bij Kronenburgh Beroepsopleidingen voor het volgen van een opleiding. Regeling BPV / BBL 1.1 Begrippen De student: de persoon die is ingeschreven bij Kronenburgh Beroepsopleidingen voor het volgen van een opleiding. Kronenburgh Beroepsopleidingen: Het bevoegd gezag en verantwoordelijk

Nadere informatie

Servicedocument Stages in het mbo

Servicedocument Stages in het mbo Servicedocument Stages in het mbo Samengesteld door Stichting van de Arbeid, AWVN, MBO Raad, Colo en JOB en ondersteund door de ministeries van OCW en SZW, december 2006. In december 2009 is de tekst voor

Nadere informatie

Examenreglement MBO Utrecht

Examenreglement MBO Utrecht Examenreglement MBO Utrecht 2014-2016 Colofon Examenreglement Vastgesteld door het Management Team op : 30 maart 2015 Definitief vastgesteld door het College van Bestuur op : 22 april 2015 Instemming Ondernemingsraad

Nadere informatie

Algemene Klachtenregeling ROC A12

Algemene Klachtenregeling ROC A12 Algemene Klachtenregeling ROC A12 Instemming OR ROCA12 22 september 2017 Instemming Studentenraad ROC A12 5 oktober 2017 Vaststelling door CvB COG 30 oktober 2017 Algemene Klachtenregeling ROC A12 Waar

Nadere informatie

ONDERWIJSOVEREENKOMST ROC FRIESE POORT Algemene Voorwaarden (cohort )

ONDERWIJSOVEREENKOMST ROC FRIESE POORT Algemene Voorwaarden (cohort ) ONDERWIJSOVEREENKOMST ROC FRIESE POORT Algemene Voorwaarden (cohort 2019-2020) - De studentenraad van ROC Friese Poort heeft ingestemd met de model onderwijsovereenkomst van ROC Friese Poort - Op deze

Nadere informatie

Onderwijsovereenkomst

Onderwijsovereenkomst Onderwijsovereenkomst Algemene Voorwaarden Algemeen - De Studentenraad heeft ingestemd met deze onderwijsovereenkomst; - Op deze overeenkomst is uitsluitend Nederlands recht van toepassing; - In gevallen

Nadere informatie

Goedgekeurd Centrale directie 02 oktober 2015 Managementteam 23 oktober 2015 MR 03 februari Klachtenregeling

Goedgekeurd Centrale directie 02 oktober 2015 Managementteam 23 oktober 2015 MR 03 februari Klachtenregeling Goedgekeurd Centrale directie 02 oktober 2015 Managementteam 23 oktober 2015 MR 03 februari 2016 2016-2019 Soms gebeuren er op school dingen die niet kunnen Een goede klachtenregeling is belangrijk voor

Nadere informatie

Procedure. Schorsen en verwijderen van een student

Procedure. Schorsen en verwijderen van een student Procedure Schorsen en verwijderen van een student Colofon Uitgave van : MBO Amersfoort Instemming studentenraad : 23 januari 2017 Vastgesteld college van bestuur : 24 januari 2017 Kenmerk : MBOA-15-2591

Nadere informatie

Informatiegids Beroepspraktijkvorming mborijnland. Cohort 2017

Informatiegids Beroepspraktijkvorming mborijnland. Cohort 2017 Informatiegids Beroepspraktijkvorming mborijnland Cohort 2017 BEROEPSPRAKTIJKVORMING INFORMATIEGIDS 1 Inhoud Inleiding 3 1. Wat is beroepspraktijkvorming? 4 2. Wettelijke kaders en landelijke afspraken

Nadere informatie

Examenreglement competentiegerichte opleidingen. Da Vinci College

Examenreglement competentiegerichte opleidingen. Da Vinci College Examenreglement competentiegerichte opleidingen van het Regionaal Opleidingencentrum Zuid-Holland Zuid Da Vinci College Dit examenreglement is een bijlage van de onderwijs- en examenregeling en is van

Nadere informatie

4 AARD VAN DE OVEREENKOMST

4 AARD VAN DE OVEREENKOMST ALGEMENE VOORWAARDEN ONDERWIJSOVEREENKOMST Met elke student wordt voor de inschrijving in de opleiding een onderwijsovereenkomst gesloten: de student heeft zich ingeschreven voor een opleiding op grond

Nadere informatie

2. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te. noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM

2. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te. noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM MODEL Detacheringovereenkomst Dit model kunt u ook vinden op www.uwv.nl. 1. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM

Nadere informatie

Beroeps Praktijk Vormingsplan

Beroeps Praktijk Vormingsplan Beroeps Praktijk Vormingsplan Hoofdstuk en artikelindeling 1. Algemene informatie 1.1 Inleiding 1.2 Doelgroep 1.3 Profiel erkende gastouder als leerbedrijf 1.4 Profiel bemiddelingsmedewerker 1.5 Profiel

Nadere informatie

Regeling BPV. De student: de persoon die is ingeschreven bij Kronenburgh Beroepsopleidingen voor het volgen van een opleiding.

Regeling BPV. De student: de persoon die is ingeschreven bij Kronenburgh Beroepsopleidingen voor het volgen van een opleiding. Regeling BPV 1.1 Begrippen De student: de persoon die is ingeschreven bij Kronenburgh Beroepsopleidingen voor het volgen van een opleiding. Kronenburgh Beroepsopleidingen: Het bevoegd gezag en verantwoordelijk

Nadere informatie

1. Wat is beroepspraktijkvorming

1. Wat is beroepspraktijkvorming 1. Wat is beroepspraktijkvorming De opleiding die je nu volgt bestaat uit twee delen: beroepspraktijkvorming en onderwijs op school. Leren doe je op school, maar vooral in de praktijk! Bij Terra leer je

Nadere informatie

Onderwijsovereenkomst

Onderwijsovereenkomst Onderwijsovereenkomst Algemene Voorwaarden - De studentenraad van MBO SGB Bonaire heeft ingestemd met deze onderwijsovereenkomst voor het MBO m.i.n. 1-8-2013; - Op deze overeenkomst is Caribisch en Nederlands

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ONDERWIJSOVEREENKOMST

ALGEMENE VOORWAARDEN ONDERWIJSOVEREENKOMST ALGEMENE VOORWAARDEN ONDERWIJSOVEREENKOMST 2017 2018 Algemene voorwaarden Onderwijsovereenkomst DEZE OVEREENKOMST IS ALS VOLGT OPGEBOUWD: Artikel 1 Algemeen 1.1 Begrippen 2 1.2 Doel van de overeenkomst

Nadere informatie

Onderwijs- en examenregeling

Onderwijs- en examenregeling Onderwijs- en examenregeling Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 De opleiding... 3 Leren op school... 3 Leren in de praktijk (LIP)... 3 Leren in het bedrijf... 3 Onderwijstijd... 4 Beroepspraktijkvorming...

Nadere informatie

OVEREENKOMST WERKPLEKLEREN

OVEREENKOMST WERKPLEKLEREN Betrokken partijen, 1. Eindhoven School of Education, verder te noemen ESoE, onderdeel van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) vertegenwoordigd door Mw. Drs. M. Gardenier Opleidingscoördinator

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Pagina 1 van 5 Algemene voorwaarden Algemeen - De Studentenraad heeft ingestemd met deze onderwijsovereenkomst; - Op deze overeenkomst is uitsluitend Nederlands recht van toepassing; - In gevallen waarin

Nadere informatie

Fairfield Deelnemersstatuut. Deelnemersstatuut. De rechten en plichten van de deelnemer

Fairfield Deelnemersstatuut. Deelnemersstatuut. De rechten en plichten van de deelnemer Deelnemersstatuut De rechten en plichten van de deelnemer 2012-2015 Voorwoord Dit deelnemersstatuut beschrijft de algemene rechten en plichten van deelnemers die ingeschreven staan bij Fairfield en is

Nadere informatie

ONDERWIJSOVEREENKOMST HKS COHORT

ONDERWIJSOVEREENKOMST HKS COHORT ONDERWIJSOVEREENKOMST HKS COHORT 2017-2018 Opleidingsblad Opleidingsblad volgnummer: [ ] De komende periode gaat u als deelnemer een opleiding volgen bij de Lentiz onderwijsgroep. Deze opleiding is gebaseerd

Nadere informatie

Handleiding BPV Algemene Informatie

Handleiding BPV Algemene Informatie 't '. Handleiding BPV Algemene Informatie Handleiding BPV Algemene informatie 1 Inhoudsopgave Even voorstellen: MBO Utrecht 3 Inleiding 4 1 Organisatie van de BPV 5 2 Accreditatie/erkenning 6 3 Praktijkovereenkomst

Nadere informatie

Onderwijsovereenkomst

Onderwijsovereenkomst Onderwijsovereenkomst Contractnummer:. Ondergetekenden: 1. stichting Gilde Opleidingen, gevestigd te Roermond, en ten dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door, hierna te noemen Gilde Opleidingen, en 2.

Nadere informatie

Voorwoord. Beste deelnemer,

Voorwoord. Beste deelnemer, BPV-informatiemap Voorwoord Beste deelnemer, In deze BPV-map komen alle belangrijke zaken aan de orde die voor jouw Beroeps Praktijk Vorming (BPV) van belang zijn; de voorbereiding op de BPV, de BPV zelf,

Nadere informatie

ONDERWIJSOVEREENKOMST

ONDERWIJSOVEREENKOMST ONDERWIJSOVEREENKOMST Ondergetekenden: Smink Culinair, gevestigd te Nieuwleusen, dezer rechtsgeldig vertegenwoordigd door de eigenaar in de persoon van Rob Smink en de deelnemer hierna te noemen: de deelnemer

Nadere informatie

ALGEMENE BEPALINGEN ONDERWIJSOVEREENKOMST. : ROC van Amsterdam

ALGEMENE BEPALINGEN ONDERWIJSOVEREENKOMST. : ROC van Amsterdam ALGEMENE BEPALINGEN ONDERWIJSOVEREENKOMST ROC van Amsterdam Uitgave : ROC van Amsterdam Auteur :.E Fischer, Dienst Onderwijsinformatie Kenmerk : Algemene bepalingen onderwijsovereenkomst ROCvA DEF Vastgesteld

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden behorende bij de Onderwijsovereenkomst Da Vinci College te Dordrecht

Algemene Voorwaarden behorende bij de Onderwijsovereenkomst Da Vinci College te Dordrecht Algemene Voorwaarden behorende bij de Onderwijsovereenkomst Da Vinci College te Dordrecht Algemene Voorwaarden - De studentenraad en de ondernemingsraad van het Da Vinci College hebben ingestemd met de

Nadere informatie