Notulen ALV 1 december 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen ALV 1 december 2012"

Transcriptie

1 BV WILDCATS Notulen ALV 1 december 2012 Opening: De Algemene Ledenvergadering van de BV Wildcats is geopend om uur op zaterdag 1 december 2012 te Nijmegen door Frans van de Geer. Aanwezig: Jan Buster (tc), Max van der Wielen (trainer/tc), Tom Wonders (trainer/ac), Rob Bay (ouder), Jan Worbtst (trainer/ouder), Tamara Scherpenborg (ouder/ac), Karin van der Grijp (ouder/ac), Wim Somhorst (trainer/bestuurslid), Alan Sinnema (penningmeester), Frans van de Geer (trainer/voorzitter)en Ellen Peters (ouder/bestuurslid). Afwezig met kennisgeving: Karlijn van Geelen, Janske van de Berg, Lonneke Bisschops en Bram van Schagen. De voorliggende agenda wordt goedgekeurd. A. Goedkeuring van de agenda B. Voorstellen van leden Er zijn geen voorstellen van leden binnengekomen. C. Mededelingen/Notulen vorige vergadering 1) Bram van Schagen (wedstrijd-en ledenadministratie) heeft een klaplong gehad. Hij mag een dezer dagen uit het ziekenhuis. Herstel zal veel tijd vergen, dus enkele (basketball)acties zullen wat langer duren voordat deze zijn opgelost/uitgezet. 2) Gisteravond Sinterklaasviering voor U12. Zeer geslaagd. Het is een teken dat een grote groep mensen zeer betrokken zijn bij de club. 3) Er zijn 6 personen geslaagd voor een JTB 3 trainerscursus. Dit zijn Jan Worbtst (en JTB2), Jan Buster, Remco Houterman, Tom Wonders, Jordy Westerik en Randall Williams. De vier aanwezigen ontvangen hiervoor een cadeautje (coachboard). 4) Er is een theatervoorstelling geweest op 2 november, genoemd: wel winnen he?. Dit ging over het positief coachen en sturen van sporters. Een aantal leden van Wildcats zijn naar deze voorstelling geweest. 5) De financiën van de vereniging komt steeds meer onder druk te staan door de perikelen bij de bond. Ook de Gemeente verhoogt de zaalhuur met een extra 10%. Hopelijk dat het seizoen hierna er weer een normale Gemeente indexering plaats zal vinden.

2 -> Rob Bay: is/wordt de contributieverhoging dusdanig zorgelijk dat er leden gaan opzeggen? -> Frans van de Geer: zover het bestuur op de hoogte is, is dit niet het geval. Volgens Tom Wonders hebben enkele U12 leden afgezegd. Volgens Jan Worbtst kan het rijden naar verre wedstrijden een (financieel) probleem zijn. Tom Wonders en Robert Ramirez zijn bezig met een vragenlijst (enquête) voor de leden en ouders. Dit financiële punt wordt meegenomen. Tevens zal het worden meegenomen met de NBB vergadering. 6) Er is een reorganisatie gaande bij de NBB. Men wil 1 bond met een aantal afdelingen. Dit zal leiden tot het organiseren van een competitie in kleinere kring. Onlangs is er een directeur ontslagen, dit is toch een teken dat het bij de bond ook niet zo lekker loopt. -> Rob Bay; in de notulen staat dat de Activiteiten Commissie te weinig overleg pleegt. Is dit nu verbeterd? -> Tamara (AC); meer overleg, dus het loopt prima. De disco, genoemd in de vorige notulen zal niet plaatsvinden. Eventueel komt er een club toernooi, met een Duitse club. Tevens gaan we weer mee doen met Jantje Beton. -> Tom Wonders; in de notulen staat dat Sonja Becks zich verdiept heeft in het sponsorplan. Is hier nog verdere actie op uitgezet? -> Zover het bestuur bekend is er nog geen sponsorcommissie, dus dit is nog niet van de grond gekomen. -> Rob Bay: wat is de regel voor de gezakte leden bij een F-examen? -> Ellen Peters; in principe zal men de cursus opnieuw moeten doen. Dit is ook afhankelijk van de cursusleider. Iemand die tijdens een cursus 1 avond ziek is geweest, kan wat de scheidsrechterscie betreft, bij de volgende cursus in hetzelfde seizoen alleen het examen doen. Dit geldt niet voor iemand die zich niet heeft afgemeld en niet is op komen dagen. Iemand die dyslectisch is, doet in 1 e instantie gewoon mee met de cursus. Als deze persoon zou zakken, dan is er een mogelijkheid om bij de volgende cursus een mondeling examen af te leggen. De sanctie die staat als je niet aanmeldt en dus ook niet op komt dagen (schorsing) is (nog) niet gehandhaafd. Hier zal het bestuur zich nog een keer in moeten verdiepen. -> Rob Bay; wat is de regel voor ouders/verzorgers als hun kind halverwege het seizoen ophoudt, terwijl zij als ouderkeuze bijvoorbeeld oud papier lopen hebben opgegeven? -> Bestuur; hier is geen geschreven regel voor, het komt echter in de praktijk niet zo gauw voor dat iemand halverwege het seizoen helemaal weggaat. -> Rob Bay; in de notulen staat dat men de DAR kalenders die eind van het jaar door ons in de brievenbus worden gedaan, door jeugdleden wil laten afgeven.

3 Hiervoor ontvangen zij/de club mogelijk wat extra geld. Gaat dit nog gebeuren? En hoe wordt dan een financiële verdeling gemaakt? -> Bram van Schagen; verhaal over ronddelen van kalenders oud papier is inmiddels achterhaald. Het gaat niet door. -> Rob Bay; in de notulen staat dat de clubbladcommissie een aantal jaren leden heeft aangeschreven die beloofd hadden een stukje voor het clubblad te schrijven. Omdat hier geen reactie op kwam is de clubbladcie gestopt met leuren. -> Boudewijn van de Berg; mogelijk staat het niet goed vermeld in de notulen, want ik kan niet met zekerheid zeggen dat deze beloften echt gedaan zijn. De animo om te schrijven is helaas erg klein. -> Rob Bay; beheren we de kantine zelf? -> Frans van de Geer; dit is een overgangsjaar. Tot nu toe houden zelf de kantine in beheer en dat gaat goed. Voor de zaal/hal geldt dat er nog wel een hoop achterstallig onderhoud is. De Gemeente heeft een contactpersoon voor de zaal aangewezen, dit is Karel Hopman. De Gemeente is nog bezig met het opknappen van de hal. Af en toe vallen lampen uit. Onlangs hebben we een avond helemaal geen licht gehad. De vloer in de zaal zal waarschijnlijk eind seizoen eruit gaan. Frans van de Geer heeft maandelijks een overleg met de Gemeente (Vincent Bicentini). D. Goedkeuring van de notulen De voorliggende notulen van de vorige vergadering worden goedgekeurd. E. Financieel verslag -> Alan Sinnema; de GCA moet in het nieuwe seizoen anders aangepakt worden. Nu kreeg de AC twee dagen van te voren het verzoek of zij dit wilde uitzetten. De opbrengst van de GCA is ook minder dan vorige jaren. Zaalhuur baart enorme zorgen. Dit is een grote kostenpost en wordt steeds meer. De zaal is minder ingehuurd dan andere jaren, want elk uur moet worden betaald. Hierdoor is ook een kerstweek geschrapt en enkele dagen in mei. Mogelijk gaan we ook pas weer van start met de trainingen als het voortgezet onderwijs van start gaat. Voor de vriendenloterij moet wat meer reclame worden gemaakt, maar de opmerkingen komen ook dat men het lot niet zo makkelijk kan omzetten. Er is een account aangemaakt op sponsorkliks.nl Bij veel webwinkels ontvangt de club dan een bepaald percentage van de aanschaf. Het werkt! (Ellen Peters gaat hier wat van op papier zetten voor de publiciteit) -> Rob Bay; zijn er veel wanbetalers en krijgt de club dit geld terug? -> Alan Sinnema; er zijn enkele wanbetalers waar wel goede afspraken mee te maken zijn. Het zijn niet altijd dezelfde leden. Karin van der Grijp gaat deze taak overnemen. Er zal wat meer druk worden gezet en aan het einde van het seizoen wil ik alles in kaart hebben en duidelijke afspraken hebben gemaakt. Kascontrole commissie bestaat uit Karin van der Grijp en René van der Wielen. Zij hebben de kas goedgekeurd. De AV gaat akkoord met het financiele verslag en dechargeert de penningmeester en het bestuur voor het gevoerde beleid.

4 Dank aan de penningmeester! Lid Technische Commissie (Jan Buster). -> Jan Buster blijft beschikbaar -> bedankt en welkom! F. Aftredende en herkiesbare bestuursleden G. Stand van zaken diverse commissies 1) Verslag oud papier commissie Lonneke Bisschop Het gaat goed. Alle ouders zijn ingeroosterd. We hebben steeds voldoende mensen, met extra dank aan : Rene- Theo Wim -Jan en andere bestuursleden in met name de zomermaanden. Er worden nauwelijks mensen gevraagd uit de seniorenteams om bij te springen. Zie verder het verslag van de vorige keer( als die er nog is). 2) Verslag Scheidsrechterscommissie voor de ALV De commissie bestaat uit Janske van den Berg, Ellen Peters en Jan Buster. Ellen heeft dit seizoen een F-cursus georganiseerd waarbij 23 leden geslaagd zijn. Een E-cursus staat op de nominatie om, samen met Pluto, te beginnen. Voor de aangewezen scheidsrechters was het erg rustig omdat we voldoende scheidsrechters aan het rayon geleverd hebben. Probleem was dat in de klasse van J801 en H001 de indeling door de RSC niet gemaakt was. Hierdoor zijn er enkele extra wedstrijden door ons thuis geleid moeten worden. Omdat de communicatie door de RSC te wensen overliet, is hier eenmaal een probleem ontstaan wat gelukkig door 2 ouders opgelost is kunnen worden 3) Verslag TC voor de ALV De TC bestaat uit Jan Buster, Jeroen Bolk, Max van der Wielen en Randall Williams waarbij Frans van de Geer niet officieel ook mee doet. Omdat Jeroen nog in Hilversum woont, kan hij niet op alle vergaderingen aanwezig zijn. Communicatie gaat dus per en mondeling. Door veranderde werkomstandigheden heeft Stefan Philipsen afscheid moeten nemen van de TC, maar hij blijft ons ad hoc steunen. Te veel werk voor te weinig mensen die ook al andere taken hebben binnen Wildcats. Vanaf januari heeft de TC geprobeerd juiste teamindelingen te maken en bij de teams trainers/coaches te vinden. Daartoe zijn voor de jongenslijn selectietrainingen georganiseerd. Ook is begonnen met een samenwerking met Wyba om onze jongens op eredivisieniveau te kunnen laten spelen. Uiteindelijk is dat alleen voor JU16 gelukt, voor JU18 waren te weinig gegadigden. Bedoeling is om teams te hebben voor doorstroming naar uiteindelijk Magixx, maar met alleen jongens uit Nijmegen e.o. De teamindeling is niet geheel goed gegaan door een plotseling gebrek aan trainers aan het begin van het nieuwe seizoen en het niet op komen van leden die zich niet afgemeld hadden. Daarom zijn J202 en J403 uit de competitie teruggetrokken. Voor J603 is gelukkig net op tijd een oplossing gevonden.

5 De TC heeft ook ouder-/teamavonden georganiseerd welke wisselend bezocht werden door de ouders. I.h.a. echter goed gelopen. In de meidenlijn is het droevig gesteld met het aantal leden, een trend die in het rayon meer te zien is helaas. Daarnaast is er een trainersbijeenkomst geweest waar weer nuttige zaken uit naar voren kwamen. Ook is er een trainersclinic georganiseerd waardoor onze trainers nog beter beslagen ten ijs komen. V.w.b. het trainersbestand is nog meer heuglijk nieuws te melden: Tom, Remco, Jordy, Jan, Jan en Max zijn geslaagd voor hun BT3 examen en Randall zal dat later dit seizoen voor elkaar krijgen. Enkele trainers zijn ook meegegaan naar wel winnen, hè! een toneelvoorstelling over modern coachen. Goede actie van het bestuur! Op dit moment gaat de aandacht naar het begeleiden van nieuwe trainers en coaches en het zoeken naar nieuwe voor volgend jaar. Ook is dringend uitbreiding van de TC gewenst. 4) verslag Activiteiten commissie Met een gedeeltelijk nieuwe activiteiten commissie en hulp van twee stagiaires staan er weer een aantal mooie activiteiten op het programma! De aftrap was dit jaar met een Halloween activiteit die ondanks het vele maanlicht erg leuk verlopen is, ook dankzij de vele vrijwilligers waarvoor dank. Voor de rest van het seizoen staat nog het volgende op het programma: 30 november 2012 Sinterklaas U12 6 januari 2013 Oliebollentoernooi/borrel 2 juni 2013 Eindtoernooi/bbq aandachtspunt: 3 t/m 9 maart 2013: Jantje beton collecte. Idee: Begin seizoen 2013/2014 toernooi met Duitse basketbalvereniging. U12 is daar al een paar keer geweest. Wie is daar voor te porren, is dat een leuk idee en moet dat zeker doorgezet worden voor komend seizoen? 5) Seizoen 2011/2012 is voor het clubblad een digitaal jaar geweest. 2 uitgaven in hardcopy uitgebracht, 3 andere uitgaven in digitale vorm. Input laat te wensen over. Dit versterkt de reden om alleen nog maar de hardcopy uitgave uit te brengen voor dit seizoen. Geen spectaculaire dingen gebeurt dus een kort verslag. 6) Website Bezoekers: Aantal unieke bezoekers heeft dit seizoen een duidelijk opgaande trend laten zien. - Tweede helft is gemiddeld 2000 bezoekers - Eerste helft is gemiddeld 4000 bezoekers

6 Bezoekers / maand Verslagen: : 45 wedstrijd verslagen 26 foto verslagen van wedstrijden : 37 wedstrijd verslagen 17 foto verslagen van wedstrijden Belangrijke berichten worden steeds vaker via de website kenbaar gemaakt naar de leden. Veel ouders / leden maken aantekeningen / foto s tijdens wedstrijden of bij activiteiten. Het zou mooi zijn als zij verslagen, foto s, filmpjes beschikbaar zouden stellen voor de website. Bezoektijd: Circa de helft van de bezoekers is tussen 30 sec en 5 minuten aanwezig op onze website. Omgeveer 10% is tussen 30 en 60 minuten aanwezig op onze website

7 Percentage; 30mn-1h; 9,4; 14% Percentage Percentage; 15mn-30mn; 5,3; 8% Percentage; 5mn-15mn; 8,4; 12% Percentage; 2mn-5mn; 21,5; 31% Percentage; 30s-2mn; 23,8; 35% 0-30s 30s-2mn 2mn-5mn 5mn-15mn 15mn-30mn 30mn-1h 1h+ Toekomst: De website omzetten naar de nieuwste versie. Dit vergt nogal wat aanpassingen. Meer leden toegang geven tot de website om verslagen e.d. te plaatsen. Foto-album verhuizen naar Google+ / Flickr / Picasa / etc. Specifieke rubrieken maken (Tr/Co corner, etc.) Hebben jullie nog ideeën, wensen, laat het dan even weten. Webmaster, Wim Somhorst 7) Materialen: In hebben we wat ballen over kunnen nemen van Matrixx Magixx. Begin van seizoen bezig om berging 3 om te bouwen tot de opbergruimte van Wildcats. Nog niet afgerond. Wat krijgen we: - Opberg stellingen voor ballen o Huidige ballenkast komt te vervallen. Vele ballen gaan kapot door de onhandige schappen. o In berging 3 komen nieuwe schappen waarin de ballen makkelijk gelegd kunnen worden. Er wordt wel enige discipline van de leden gevraagd om de ballen niet los in berging 3 te gooien - De bruine en grijze wedstrijd kasten krijgen ook een plaats in berging 3. - Kleine vergader ruimte - Kleine opslag ruimte Wat moet er nog gedaan worden: - Vastzetten schappen - Deurdranger plaatsen, zodat deur altijd in slot valt. - Verplaatsen bruine / grijze kast - Ballen sorteren en bekijken of er ballen bijbesteld moeten worden - Toegang tot berging 3 regelen voor Trainers / Coaches

8 Belangrijk: Een deel van ons materiaal is nogal kwetsbaar. Verzoek aan alle leden om het materiaal normaal te behandelen. Mocht er iets kapot gaan s.v.p. contact opnemen met Wim Somhorst zodat er ook voldoende tijd is om het te kunnen repareren. -> Frans van de Geer bedankt alle commissies voor de verslagen E. Mededelingen -> Frans van de Geer; het hok achter in de zaal zal nog klaargemaakt moeten worden voor het einde van het seizoen. -> Karin van der Grijp; hoe kom je aan de mensen voor Jantje Beton? -> o.a. ouders/commissieleden/team van Max van der Wielen, team van Jan Worbtst. -> Tamara Scherpenborg; het wordt een probleem om tenues aan te schaffen bij Kregting, aangezien er veel niet op voorraad is. Het schijnt dat elke 2 a 3 seizoenen de kledinglijn wijzigt. -> Wim Somhorst heeft afgelopen maart nog om informatie gevraagd. Hier is niet op gereageerd en door drukte heeft Wim het nog niet kunnen oppakken. Binnenkort zal er een afspraak gemaakt worden met Kregting. -> Jan Worbtst; hoe zit het met de aankleding van de hal? Mogen er vlaggen worden opgehangen? -> Frans van de Geer; de sponsors mogen reclame hangen tijdens de wedstrijden, maar ik zal het nog voor de zekerheid navragen bij de Gemeente. -> Jan Worbtst; is er een mogelijkheid om een 2 daags toernooi te organiseren, zoals bij Amical of bijvoorbeeld als club actief te zijn bij het onderbrengen van vierdaagse lopers. -> Frans van de Geer; je mag/kunt vrijblijvend informatie inwinnen voor deze punten. -> Tom Wonders; kunnen we niet een soort poule maken en dan ervaren scheidsrechters bij onervaren scheidsrechters zetten tijdens de thuiswedstrijden? -> Jan Buster; er wordt hier wel naar gekeken. Maar het is moeilijk om een goed TFS te maken, veelal merk je dat in de loop van de eerste paar weken leden niet op komen dagen, omdat ze gestopt zijn met basketballen. Het nalopen/bijhouden van het TFS en het zoeken in een bepaalde vaste poule kost ook veel tijd. Tevens is het niet altijd mogelijk om een goed team neer te zetten, omdat er te weinig wedstrijden zijn in de hal, dus dan moet je het indelen met de mensen die er die dag zijn. Sluiting vergadering: De vergadering is gesloten om Notulen ingediend door: Ellen Peters

9 Goedgekeurd door: [Typ naam hier]

De Wildcats. Notulen ALV 27 mei, 2013

De Wildcats. Notulen ALV 27 mei, 2013 De Wildcats Notulen ALV 27 mei, 2013 Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Ellen Peters, Wim Somhorst, Boudewijn v.d. Berg, Jan Buster sr, Rob Bay, Max v.d. Wielen, Paul Bruin, Leon de Korte, Nancy de Korte,

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 10 augustus 2014 BV SQUIRRELS

BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 10 augustus 2014 BV SQUIRRELS BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 augustus 2014 BV SQUIRRELS Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 Van de voorzitter Hallo allemaal, Nog eventjes en dan is de vakantie weer voorbij. Natuurlijk hoop

Nadere informatie

Notulen. Algemene ledenvergadering van 09-11-2013. Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur

Notulen. Algemene ledenvergadering van 09-11-2013. Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur Notulen Algemene ledenvergadering van 09-11-2013 Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur Aanwezig bestuur: Henk Dibbets (voorzitter), Dorus de

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 26 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 19:45 uur (de koffie staat klaar!) Agenda

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 26 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 19:45 uur (de koffie staat klaar!) Agenda Algemene Ledenvergadering Vrijdag 26 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 19:45 uur (de koffie staat klaar!) Agenda 1. Opening 2. Notulen ALV d.d. 26 september 2013 (bijgevoegd) 3. Jaarverslagen,

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Becege Doetinchem

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Becege Doetinchem Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Becege Doetinchem Hierbij nodigen wij u uit voor het bijwonen van de Algemene Leden Vergadering van Becege (najaarsvergadering 2015). Datum: Woensdag 17 december 2014

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 27 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 20:00 uur (de koffie staat klaar!) Agenda

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 27 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 20:00 uur (de koffie staat klaar!) Agenda Algemene Ledenvergadering Vrijdag 27 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 20:00 uur (de koffie staat klaar!) Agenda 1. Opening 2. Notulen ALV d.d. 28 september 2012 3. Jaarverslagen, jaarrekening

Nadere informatie

Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom!

Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom! Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom! Webversie presentatie 21 maart 2013 Agenda 19.30 19.40 Welkom 19.40 20.20 Presentatie 20.20 21.00 Vragen en antwoorden 21.00 Sluiting Aanleiding tot de herinrichting

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

Notulen ALV Almonte dd. 26 september 2015

Notulen ALV Almonte dd. 26 september 2015 Notulen ALV Almonte dd. 26 september 2015 Aanwezig: Afgemeld: 16 leden incl. bestuur 4 leden/ouders van leden De volgende punten zijn besproken: 1. Opening en vaststellen agenda Voorzitter Henk Dibbets

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Nieuwsbrief augustus 2018 Beste leden, Het is alweer een tijdje geleden maar zo voor het nieuwe seizoen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Hierin kijken we terug op een geweldig seizoen en een

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van volleybal

Huishoudelijk Reglement van volleybal Huishoudelijk Reglement van volleybal Geplaatst op 20 december 2017 door ineke Chris Huishoudelijk Reglement Irene Volleybal, Bilthoven Vastgesteld d.d. 29 november 2017. Waar in dit reglement hij staat,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures.

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures. In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures 1 Voorwoord: Hier is al weer de derde nieuwsbrief van het seizoen 2017-2018.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Nijmeegse Studenten Basketbalvereniging Trajanum

Huishoudelijk reglement Nijmeegse Studenten Basketbalvereniging Trajanum Huishoudelijk reglement Nijmeegse Studenten Basketbalvereniging Trajanum 1. Statuten 1.1. Dit huishoudelijk reglement bevat slechts bepalingen ter aanvulling op de statuten van Trajanum en mag hiermee

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Almonte

Notulen Algemene Ledenvergadering Almonte Notulen Algemene Ledenvergadering Almonte Datum: 14-06-2015 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 19:00-22:00 uur 1. Opening (HD) Henk bedankt iedereen en is blij met de grote

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Scheidsrechter (Sr) plan 2014-15

Scheidsrechter (Sr) plan 2014-15 Scheidsrechter (Sr) plan 2014-15 Introductie problematiek (korte/ lange termijn) Inventarisatie Wat vragen we Wat bieden we Voorstel bestuur Keuze club-leden / Discussie De Realiteit Van: Competities NBB

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Oosterhout, oktober 2006 Inhoudsopgave Pag. Voorwoord 3 Jeugdcommissie 4 Secretariaat 4 Penningmeester 5 Kascommissie 5 Publiciteitscommissie 6 Scheidsrechters

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. Dinsdag 12 april uur

Algemene Ledenvergadering. Dinsdag 12 april uur Algemene Ledenvergadering Dinsdag 12 april 2016 19.30 uur AGENDA 1. Opening door de (vice-)voorzitter 2. Bestuursmededelingen en ingekomen stukken 3. Vaststellen notulen ALV 2015 4. Behandeling jaarverslag

Nadere informatie

Van het bestuur. Nederlands Kampioenschappen. 7e jaargang, nummer 30 13 januari 2015. Inschrijfgeld: 5,00 Borg: 50,00

Van het bestuur. Nederlands Kampioenschappen. 7e jaargang, nummer 30 13 januari 2015. Inschrijfgeld: 5,00 Borg: 50,00 Belangrijke telefoonnummers. Trainingstijden en locatie. Boomtoppers mobiel: 06-37221619 Wij trainen in de gymzaal van de Focus. Annie Hart (voorzitter) 072-5744377 Umbriëllaan 1, 1702 AJ, Heerhugowaard.

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Verslag Algemene Leden Vergadering 18 december

Verslag Algemene Leden Vergadering 18 december Verslag Algemene Leden Vergadering 18 december Datum: 18-12-2008 Aanwezig: Hilco Kollen (vz); Monica Berkhout; Patrick Heetla; Sjouke Koopmans; Jordi Meijer; Gerben de Vries; Stanley ter Wal: Stefan Talen:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

Jeugd bij Oranje Nassau.

Jeugd bij Oranje Nassau. . Datum: 08 april 2006 Sietze Ketelaar Inleiding. Ongeveer 10 jaar geleden is ON gestopt met het geven van trainingen aan jeugdspelers. Destijds is ON hiermee gestopt omdat de instroom van nieuwe jeugd

Nadere informatie

VOREO. 13 oktober 2014. Algemene Leden Vergadering 2014

VOREO. 13 oktober 2014. Algemene Leden Vergadering 2014 VOREO 13 oktober 2014 Algemene Leden Vergadering 2014 ALV 2014 1. Opening 2. Mededelingen bestuur 3. Vaststelling notulen 2013-2014 4. Verslagen van de commissies 5. Financieel verslag 6. Verkiesbaar stellingen

Nadere informatie

2. Mededelingen en ingekomen stukken Jan de Vries wordt de nieuwe penningmeester. Vervanger van Dick Hein die nu bij de TC zit.

2. Mededelingen en ingekomen stukken Jan de Vries wordt de nieuwe penningmeester. Vervanger van Dick Hein die nu bij de TC zit. Algemene ledenvergadering VCZ 06 november 2017 Het bestuur nodigt alle leden van VCZ uit voor de algemene ledenvergadering welke wordt gehouden op maandag 06 november om 20.00 uur in de kantine van de

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015

Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015 Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015 Wij zijn blij dat wij je als nieuw lid mogen begroeten en hopen dat je je snel thuis zult voelen binnen onze vereniging. Hierbij willen wij je wat informatie

Nadere informatie

Korte uitleg website leden MHCW

Korte uitleg website leden MHCW Korte uitleg website leden MHCW 1 Leden informatie systeem (LISA) MHCW maakt al enkele jaren gebruik van LISA, een geautomatiseerd Leden Informatie Systeem LISA is de centrale plek binnen de club waar

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2016

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2016 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2016 Vrijdag 18 november 2016 om 19.30 uur Locatie: kantine Sporthal Egerbos (Drie Decembersingel 34, Blerick) Het bestuur van basketbalvereniging Venlo Sport Crusaders

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Nijmeegse Studenten Basketbalvereniging Trajanum

Huishoudelijk reglement Nijmeegse Studenten Basketbalvereniging Trajanum Huishoudelijk reglement Nijmeegse Studenten Basketbalvereniging Trajanum 1. Statuten 1.1. Dit huishoudelijk reglement bevat slechts bepalingen ter aanvulling op de statuten van Trajanum en mag hiermee

Nadere informatie

ALV MAANDAG 18 NOVEMBER

ALV MAANDAG 18 NOVEMBER ALV: 18 november Nieuws vanuit de mini s Foto uit de oude doos Activiteitencommissie Standenlijst ALV MAANDAG 18 NOVEMBER Op maandag 18 november om 21:15 uur is de algemene ledenvergadering in de kantine

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Noord- Scharwoude, 26 november 2014 Verslag/notulen 1 Opening Voorzitter opent de vergadering en meldt de personen die zich hebben afgemeld.

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

Agenda. 1. Welkom. 2. Financiën. 3. Ontwikkelingen n.a.v. ALV Rondvraag. 5. Afsluiting

Agenda. 1. Welkom. 2. Financiën. 3. Ontwikkelingen n.a.v. ALV Rondvraag. 5. Afsluiting a Onderwerp Algemene Ledenvergadering Pollux Datum 04-11-2015, 19:30 Locatie Paal 12 Aanwezig Bestuur: Henk Hazewinkel, George Steenbekke, Rob Schepers Leden, ouders, e.d.: 19 personen Afmeldingen: Henri

Nadere informatie

Inhoud: Het bestuur Blz 3 De wedstijdtaken enz. Blz 4 Prijsvraag! Blz 5 Sponsors en donateurs Blz 5. Even voorstellen/inleiding:

Inhoud: Het bestuur Blz 3 De wedstijdtaken enz. Blz 4 Prijsvraag! Blz 5 Sponsors en donateurs Blz 5. Even voorstellen/inleiding: Clubkrant BZ 72 Inhoud: Het bestuur Blz 3 De wedstijdtaken enz. Blz 4 Prijsvraag! Blz 5 Sponsors en donateurs Blz 5 Even voorstellen/inleiding: Wij,Vera van de Glind, Jaron Heising, Jolida van der Linden

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2012-2013 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Waarderingsgrondslagen H.3 Rekening van baten en lasten H.4 Balans H.5 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel

Nadere informatie

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht.

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN Lekker eten (1 juni) Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. Voordat iedereen weg is, willen wij nog graag een gezellige avond organiseren

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

Nieuwsbrief zwemvereniging Becha

Nieuwsbrief zwemvereniging Becha NUMMER 6 Nieuwsbrief zwemvereniging Becha Augustus 2013 6 e editie Woordje van de voorzitter. In dit nummer 1 Woordje van de voorzitter 2 Nieuwe hoofd trainer 3 Even voorstellen Carla Notermans 4 De laatste

Nadere informatie

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten Senioren aanmeldingsformulier compleet 1 1 2008-09.doc 1 Sportlust '46 is een ambitieuze en gezinsvriendelijke voetbalvereniging in Woerden. Elke week worden er ongeveer 30 thuiswedstrijden gespeeld. Inmiddels

Nadere informatie

Blue Arrows - ALV 23 juni 2010

Blue Arrows - ALV 23 juni 2010 Blue Arrows - ALV 23 juni 2010 AGENDA 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Vaststelling notulen ALV 20 april 2010 4. Bezetting en vacatures cies & bestuur 2010-2011 5. Begroting & contributies

Nadere informatie

Coach- en traineravond. 4 maart 2013

Coach- en traineravond. 4 maart 2013 Coach- en traineravond 4 maart 2013 Agenda Even voorstellen Hoe is de eerste helft van seizoen 2012-2013 gegaan? Digitaal wedstrijdformulier Opleidingen Communicatie Clubhuiscommissie Algemene zaken Hockeyzaken

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2015-2016 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Rekening van baten en lasten H.3 Begroting 2016-2017 H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: vrijdag 29 oktober 2010 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 19.30 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

Trainen en competitie

Trainen en competitie Persoonlijke informatie Voornaam Achternaam Nationaliteit Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Email adres Telefoon Mobiel nummer Soort lidmaatschap Alleen trainen Trainen en competitie Evt. voorkeur

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van de bestuurstafel. Agenda. 20 oktober Klusdag vanaf 9.00 uur. 20 oktober Spooktocht bij Smalspoormuseum (inschrijving gesloten)

NIEUWSBRIEF. Van de bestuurstafel. Agenda. 20 oktober Klusdag vanaf 9.00 uur. 20 oktober Spooktocht bij Smalspoormuseum (inschrijving gesloten) NIEUWSBRIEF 3 oktober 2018 Van de bestuurstafel We zijn al weer een maandje bezig in het nieuwe hockeyseizoen. Ook voor het bestuur en alle commissies betekent dat weer volle bak vooruit. Voor de vakantie

Nadere informatie

KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER BIJ INLEVERING VAN DIT FORMULIER, ÉÉN PASFOTO BIJVOEGEN!!! Datum: Handtekening: Doorlopende machtiging

KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER BIJ INLEVERING VAN DIT FORMULIER, ÉÉN PASFOTO BIJVOEGEN!!! Datum: Handtekening: Doorlopende machtiging KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER Voor jeugdleden tot 18 jaar dient één van de ouders/verzorgers mede te ondertekenen. Lidnummer: Naam: Voorna(a)m(en): Tussenvoegsel: Straat: Huisnummer: Postcode:

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Technische Commissie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Technische Commissie SPORTVERENIGING D.I.O Pagina 1 NIEUWSBRIEF Beste DIO Volleyballers, Het seizoen 2015/2016 zit er al weer op. We hebben een succesvol jaar gehad, met een aantal kampioensteams. De laatste trainingen zijn

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 20 April 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 19 leden en 4 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

In 2012 heeft Stichting Chimding in samenwerking met organisaties in Nepal en in Nederland weer diverse activiteiten ontplooid.

In 2012 heeft Stichting Chimding in samenwerking met organisaties in Nepal en in Nederland weer diverse activiteiten ontplooid. Jaarverslag 2012 1 Jaarverslag 2012 In 2012 heeft Stichting Chimding in samenwerking met organisaties in Nepal en in Nederland weer diverse activiteiten ontplooid. Samenwerkingsprojecten in Nepal OLE-Nepal

Nadere informatie

Invulling Commissies HRC 14

Invulling Commissies HRC 14 Invulling Commissies HRC 14 Naast het gebruikelijke hoofdbestuur hebben we ervoor gekozen om de structuur van voetbalvereniging HRC 14 op te bouwen uit een aantal commissies. Het hoofdbestuur is verantwoordelijk

Nadere informatie

(CONCEPT) NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING TVA

(CONCEPT) NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING TVA (CONCEPT) NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING TVA DATUM 16 februari 2015 PLAATS Roelofarendsveen TIJDSTIP 20.00 uur VOORZITTER Danny Loos AANWEZIGE BESTUURSLEDEN ACHTER TAFEL VOOR PAUZE AANWEZIGE BESTUURSLEDEN

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Aanwezig van het districtsbestuur: Paul Wesselius, voorzitter Joyce Haarman, secretaris (aanwezig vanaf 19.45,

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014

Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014 Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014 Aanwezig: Tycho van der Wal - voorzitter Mark de Munter - secretaris Stephanie van Eijk - penningmeester Engel Dorst - ledenadministrateur

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden!

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden! Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober 2013 Aanwezig bestuur: Dick Hein, Geert Bosscher, Eric Oosterhof (vz), Ina van Goor, Muriël Daal, Jetta Boer en Marit Schoemaker-Ruinemans Afwezig bestuur: Ilse

Nadere informatie

Notulen ALV Almonte van

Notulen ALV Almonte van Notulen ALV Almonte van 17-04-2010 Datum: 17-04-2010 Tijd: 10:30 12:00 uur Locatie: Sporthal Eckart Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Aanwezig bestuur: C. Franken (voorzitter), M. van Putten (secretaris),

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009.

Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009. Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009. Aanwezig: Kees van Kleef ( voorzitter ) Ernst Bronner ( Penningmester ) Gerda Kieftenburg ( Technische Commissie ) Frank Selbach ( Secretaris ) Luuk Franke

Nadere informatie

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Deze aflevering: Van de voorzitter 3 Eindfeest op zaterdag 8 november 5 Klusdag op zaterdag 15 november 6 Activiteiten kalender 2014 7 Van de ledenadministratie

Nadere informatie

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Waarom een regelement? Plezier beleven aan de sport is het uitganspunt van handbal vereniging WPK/Westlandia, iedereen moet plezier hebben in zijn/haar activiteit,

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Van het bestuur. 7e jaargang, nummer 31 30 november 2015. Inschrijfgeld: 5,00 Borg: 50,00

Van het bestuur. 7e jaargang, nummer 31 30 november 2015. Inschrijfgeld: 5,00 Borg: 50,00 Belangrijke telefoonnummers. Trainingstijden en locatie. Boomtoppers mobiel: 06-37221619 Wij trainen in de gymzaal van de Focus. Annie Hart (voorzitter) 072-5744377 Umbriëllaan 1, 1702 AJ, Heerhugowaard.

Nadere informatie

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK 1. DE VERENIGING Art. 1.1 Art. 1.2 Art. 1.3 Art. 1.4 Art. 1.5 Art. 1.6 De vereniging draagt de naam Volleybal Vereniging Almere Buiten

Nadere informatie

Wat u moet weten over basketbalvereniging. De Hoppers

Wat u moet weten over basketbalvereniging. De Hoppers Wat u moet weten over basketbalvereniging De Hoppers Versie: 28 augustus 2008 Inhoudsopgave blz Leeftijdsgroepen.. 3 Trainingen 3 sporthal trainingstijden aantal trainingen looptijd van een seizoen teambegeleiding

Nadere informatie

Stand van zaken missie en visie per december 2017.

Stand van zaken missie en visie per december 2017. Stand van zaken missie en visie per december 2017. - wat gaat volgens plan - waar zijn we mee bezig en gaat de goede kant op - wat gaat niet volgens plan of is nog niet opgepakt. 1 De hoofdpunten van de

Nadere informatie

Basketbalvereniging Jump 80. Algemene Ledenvergadering Maandag 13 oktober 2014

Basketbalvereniging Jump 80. Algemene Ledenvergadering Maandag 13 oktober 2014 Basketbalvereniging Jump 80 Algemene Ledenvergadering Maandag 13 oktober 2014 Agenda: Welkom en opening Verslag seizoen 2013/2014 Financieel verslag seizoen 2013/2014 Doelstellingen seizoen 2014/2015 Begroting

Nadere informatie

Coach- en traineravond. 2 september 2013

Coach- en traineravond. 2 september 2013 Coach- en traineravond 2 september 2013 Even voorstellen Hockeyzaken Opleidingen Communicatie Clubhuiscommissie Algemene zaken Penningmeester Vragen? Agenda Even voorstellen Bestuur Aanwezige coaches en

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen. Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum. April 2016

Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen. Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum. April 2016 Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum April 2016 SECTOR PRESTEREN De coördinator sector presteren is verantwoordelijk voor het op correcte

Nadere informatie

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl)

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl) ZV de Bron Nieuws Nieuw seizoen Een nieuw seizoen is aangebroken, en het was tijd voor een nieuw logo. De tand des tijds had er aardig aan zitten knagen. Na verschillende creatieve concepten is het gelukt

Nadere informatie

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken.

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken. Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult voelen. Daarom is

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2016-2017 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Rekening van baten en lasten H.3 Begroting 2017-2018 H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2014

Nieuwsbrief september 2014 Nieuwsbrief september 2014 Beste MHCU'ers, De zomervakantie is achter de rug en het nieuwe seizoen staat op het punt van losbarsten! We hebben een roerige zomer achter de rug met ups en downs. Iedereen

Nadere informatie

LEUSDER HANDBAL VERENIGING

LEUSDER HANDBAL VERENIGING Ja, ik wil graag lid worden van de Leusder Handbal Vereniging en lever dit formulier voorzien van één recente pasfoto (digitale pasfoto mag ook via e-mail), de incassomachtiging (p2) en de vrijwilligersinventarisatie

Nadere informatie

Met sportieve groeten, Bestuur HV Maasgouw

Met sportieve groeten, Bestuur HV Maasgouw Beste leden en ouders / verzorgers van jeugdleden van Handbal Vereniging Maasgouw. Het nieuwe seizoen staat binnenkort weer voor de deur en dat betekent actie!!! Zoals afgesproken op de ALV van 25-11-2012

Nadere informatie

Jaarvergadering 17 november 2014

Jaarvergadering 17 november 2014 Z.O.N./Sport & Spel Heerlen Jaarvergadering 17 november 2014 Periode: september 2013 - augustus 2014 Agenda Jaarvergadering 2014-2015 Secretariaat algemeen Leszwemmen en snorkelen Onderwaterhockey Waterpolo

Nadere informatie

La vita è bella! Het leven is mooi

La vita è bella! Het leven is mooi La vita è bella! Het leven is mooi Hier zien jullie een aantal foto s van vrienden en activiteiten die ik met vrienden heb gedaan. Links bovenin: Bezoeken van een AS Roma voetbalwedstrijd met collega s

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

Woensdag 23 mei 2012 Aanvang 20.00 uur Locatie: Regenboogkerk Nassaulaan 22 Hilversum

Woensdag 23 mei 2012 Aanvang 20.00 uur Locatie: Regenboogkerk Nassaulaan 22 Hilversum Basketballvereniging De Dunckers Hilversum Algemene Ledenvergadering - seizoen 2011-2012 Woensdag 23 mei 2012 Aanvang 20.00 uur Locatie: Regenboogkerk Nassaulaan 22 Hilversum Agenda 1. Opening 2. Ingekomen

Nadere informatie

Sponsorbrochure BSV Boeimeer

Sponsorbrochure BSV Boeimeer Sponsorbrochure BSV Boeimeer 2014-2015 In dit document staat een korte introductie over de vereniging BSV Boeimeer en de bijbehorende sponsordoelen en mogelijkheden vermeld. INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave...

Nadere informatie

plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer

plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer ALV notulen 19-04-2017 Notulist Joris Kaaks Start: 20.15 Baan 7 de Lockhorst 1. opening 2. vaststelling notulen plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer 3. mededelingen Afscheid

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Verslag Algemene Ledenvergadering Maandag 28 november 2016, 19:00 uur, vergaderruimte zwembad Otterveurdt 1. Opening door de voorzitter De voorzitter, Marcel de Raat, opent om 19:10 de vergadering en heet

Nadere informatie

Informatie Avond HCS

Informatie Avond HCS Klik om de modelstijlen te bewerken Informatie Avond HCS HCS teamindelingen Door werkgroep hockey Locatie: SH Spirit 14-12-2015 Voor dat we beginnen. 14-12-2015 www.hcschiedam.nl 2 Voor dat we beginnen.

Nadere informatie

Notulen Algemene ledenvergadering VV Callantsoog 28 oktober Aanvang uur

Notulen Algemene ledenvergadering VV Callantsoog 28 oktober Aanvang uur Notulen Algemene ledenvergadering VV Callantsoog 28 oktober 2014. Aanvang 20.00 uur 1. Opening ( Ap) Voorzitter Ap opent vergadering en heet aanwezigen welkom. 2. Notulen vorige ALV Geen notulen besproken

Nadere informatie

doelstelling acties middelen Verantwoordelijke persoon Uitvoeren projectplan 1. Mail, telefonisch contact, netwerk binnen gemeente en Max kinderopvang

doelstelling acties middelen Verantwoordelijke persoon Uitvoeren projectplan 1. Mail, telefonisch contact, netwerk binnen gemeente en Max kinderopvang 1 Werkplan Onderdeel: algemene zaken Opgesteld door: Gabriëlle Kluwen d.d.: 11 mei 09 doelstelling acties middelen Verantwoordelijke evaluatie d.d. 1:samenwerking met BSO wordt definitief Uitvoeren projectplan

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Becege Doetinchem

Notulen Algemene Ledenvergadering Becege Doetinchem Notulen Algemene Ledenvergadering Becege Doetinchem Datum: 17 december 2014 Locatie: sporthal de Bongerd te Doetinchem Tijd: 19.30 uur Aanwezig: Iris Meulendijks, Floor Ketelaar, Rudie van Schelt, Ben

Nadere informatie

Notulen algemene ledenvergadering High Five 31-3- 2015

Notulen algemene ledenvergadering High Five 31-3- 2015 Notulen algemene ledenvergadering High Five 31-3- 2015 Aanwezig: Natasje van de Sande(ju-16-2), Onno Tool (H2),Dolf v.d. Hout(H2), Peter Smits (H1, JU14-1), Tim Veldhuis (H2), Wouter de Regt (U10, U12-1)

Nadere informatie

1. Openingen De voorzitter heet iedereen welkom. Met name in ons nieuwe onderkomen, sporthal Duinwetering.

1. Openingen De voorzitter heet iedereen welkom. Met name in ons nieuwe onderkomen, sporthal Duinwetering. Algemene ledenvergadering NOVO Datum: Dinsdag 19 april 2015, 20.00uur Lokatie: Sportkantine Duinwetering Aanwezig: Leen de Koning, Sander van Grinsven, Marina van Kampen, Madelief Klinkenberg, Manon Vergunst,

Nadere informatie

De voorzitter, Harry Elzendoorn, opent de vergadering om en heet alle aanwezige welkom.

De voorzitter, Harry Elzendoorn, opent de vergadering om en heet alle aanwezige welkom. Bijzondere Ledenvergadering 29 mei 2018 Tijdstip: 20.30 uur Locatie: t Sporthuis Agenda: 1. Opening van de bijeenkomst 2. Financiën, begroting seizoen 2018/2019 3. Contributie seizoen 2018/2019 4. Samenstelling

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Hallo allemaal, De redactie van de nieuwsbrief wil jullie allemaal een goed, gezond en sportief 2013 wensen. We verwachten dat al jullie goede voornemens uit

Nadere informatie

Verslag ALV vergadering 06 november 2014

Verslag ALV vergadering 06 november 2014 Verslag ALV vergadering 06 november 2014 Aanwezig: 19 personen en 5 bestuursleden. Afwezig met kennisgeving: Miquel, Anja(moeder van Eline), Liesbeth, Peter(vader van Linde), Leon, Rina, Nadia, Willy 1.

Nadere informatie

Triade nieuwsbrief Editie

Triade nieuwsbrief Editie Triade nieuwsbrief Editie 4 09-09-2016 DE ZOMERVAKANTIE IS VOORBIJ, DUS NIEUW SEIZOEN IS BEGONNEN! We hopen dat jullie allemaal een goede, leuke en vooral ontspannende zomervakantie hebben gehad en dat

Nadere informatie

HUISREGLEMENT BC SCHROBBELAAR

HUISREGLEMENT BC SCHROBBELAAR HUISREGLEMENT BC SCHROBBELAAR ARTIKEL 1: Lidmaatschap 1. Het lidmaatschap van BC Schrobbelaar wordt aangegaan voor een volledig basketbalseizoen (van september t/m juni) en wordt telkens voor een aansluitend

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2016 Agenda

Nieuwsbrief December 2016 Agenda Nieuwsbrief December 2016 Agenda Turnen, 1e plaatsingswedstrijd 5e divisie te Winterswijk op 14 januari 2017 Turnen wedstrijdgroep Training Duiven op 22 januari 2017 09:00 Turnen, 1e plaatsingswedstrijd

Nadere informatie

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully:

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully: B U L L Y W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5 In deze Bully: ME8-1 bezoekt de Hockey World League in Brasschaat. Nieuwe jas???? TEAMINDELING INFORMATIE Aanleveren van kopij (maandag vóór 20.00 uur) Wijzigingen

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 10 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 10 2013-2014 Kringgesprek Nummer 10 2013-2014 2014 Beste ouders, De voorbereidingen van de verhuizing naar het gebouw van SO De Piloot aan de Nieuwe Ommoordseweg 30 is in volle gang. Afgelopen vrijdag hebben juf Sanneke

Nadere informatie

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Agenda Welkom Communicatielijnen Speler Volg systeem/ indelingsbeleid Plannen voetbaltechnisch vlak Ouders Meiden Algemeen Vrijwilligerswerk en eigen bijdrage Sponsoring

Nadere informatie