Ruben Maes opent de vergadering. Hij bedankt de KS voor de ontvangst.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ruben Maes opent de vergadering. Hij bedankt de KS voor de ontvangst."

Transcriptie

1 DP Den Haag ledenvergadering 11 januari 2013 Locatie: Koninklijke Schouwburg, aanvang uur Aanwezig: Jacqueline Meijer, Erik Pals, Cees Debets, Gerrit Dijkstra, Walter Ligthart, Hedwig Verhoeven, Robert van Leer, Aukje Bolle, Ruben Maes (voorzitter) en Elsbet Leenhouts (notulist). Afwezig: Hendrik Wassenaar, Jeroen van de Wiel, Mieke de Wit, Henk van der Meulen, Ruud van Diedenhoven, Caroline Wiedenhof, Oscar Wibaut, Karin Lucet, Henk Scholten, Paul Cornelissen, Géke Roelink, Niels Veenhuijzen. 1.OPENING Ruben Maes opent de vergadering. Hij bedankt de KS voor de ontvangst. 2. MEDEDELINGEN/POST - Ruben heet Aukje Bolle welkom bij DP Den Haag, als nieuwe zakelijk leider van Korzo. -Het bestuur heeft een voorstel gedaan tot herbenoeming van Elsbet Leenhouts als secretaris voor in ieder geval het eerste half jaar van Dit zal de continuïteit van DP in 2013 ten goede komen. Na zes maanden zal er wederzijds worden geëvalueerd. Het voorstel wordt door de ledenvergadering unaniem goedgekeurd. -Het zijn zware tijden voor dierbare collega's. Met Caroline Wiedenhof gaat het steeds beter. Namens de DP leden zal Elsbet een bloemetje sturen, alsmede naar Oscar Wibaut. Hij is door een burn-out helaas ook voor onbepaalde tijd uit de running. Erik Pals heeft van Wim van Stam gehoord dat hij vooral moeite blijkt te hebben met het afbouwen van de Regentes. Kim van der Boon blijft Culturalis na de doorstart leiden en zal dat doen tot december B1 De ledenvergadering keurt de aanstelling van Elsbet als secretaris van DP in 2013 goed. A1 Elsbet stuurt een bloemetje naar Oscar en Caroline namens de DP leden. 3. LEDENVERGADERING 19 OKTOBER 2012 JL. -Metropoolsessie: Walter Ligthart doet verslag van de voortgang van het dossier Metropool Rotterdam- Den Haag. Er is een gesprek geweest met Ina Klaassen. Zij is betrokken bij het Rotterdamse Directieoverleg en heeft laten weten dat hun collegiale overleg naar aanleiding van de bezuinigingen in Rotterdam opnieuw zal worden ingericht. Het is dus nog niet zinvol om met de Haagse delegatie om tafel te gaan zitten. Ina wil graag in het voorjaar met ons verder praten. De vraag is wat wij doen in de tussentijd? De leden opperen dat

2 een 1-op-1 contact tussen de instellingen zou kunnen werken. Een voorbeeld is de uitwisseling tussen het Residentie Orkest en het Rotterdams Philharmonisch, dat al continu onderwerp van gesprek is. Aukje heeft vanuit haar vorige functie bij de gemeente Rotterdam de onderhandelingen begeleid en het rijk heeft geld over voor een dergelijke samenwerking. Gedacht kan worden aan een samenwerking tussen het RO Theater en het NT. Ook het NDT praat al intensief met gezelschappen en podia in Rotterdam. B2 De notulen van 19 oktober 2012 worden vastgesteld. 4. DP NIEUWE STIJL a. Samenstelling DP - Leden Naar aanleiding van de eerder gevoerde gesprekken en uitgesproken verwachtingen betreffende DP nieuwe stijl in 2013, is er een nieuwe verdeling ontstaan tussen de leden. Er is een keuze gemaakt voor een bepaalde mate van betrokkenheid, tussen DP Groot en DP Klein (beide werknamen). Het World Forum, het Koninklijke Conservatorium en het AFAS Circustheater hebben gekozen voor het informelere en vrijblijvender karakter van DP Groot. De overige leden zitten in DP Klein en zullen intensiever betrokken zijn bij de agendaonderwerpen en eventuele werkgroepen. Het Filmhuis moet nog een beslissing maken. De leden geven aan dat ze het belangrijk vinden om over criteria na te denken voor de eventuele nieuwe gezichten die dit jaar zullen aanschuiven bij DP. Dient de instelling van het lid een podiumfunctie te hebben of wordt het breder getrokken? En in hoeverre speelt het onderwerp van een bijeenkomst een rol in bijvoorbeeld DP Groot? Er wordt besloten dat het bestuur nadenkt over de inrichting van DP Groot en zal met een voorstel komen. - Voorzitter Er zal een onbezoldigd voorzitter komen. Jan Helderman, nu penningmeester bij Theaters Diligentia-PePijn, wordt als mogelijke kandidaat naar voren geschoven. Hij ligt goed bij de gemeente en heeft een breed netwerk. Op de ledenvergadering van 8 februari a.s. zal Jan zelf aanwezig zijn. Na de kennismaking zullen de leden stemmen over zijn aanstelling. Tevens zal er nog worden gekeken naar een representatiekosten-vergoeding voor de onbezoldigde voorzitter. - Secretariaat Zie Mededelingen. - Samenstelling bestuur De samenstelling van het bestuur zal veranderen. Erik vertrekt naar Rotterdam en ook Caroline draagt haar functie over. Op de volgende vergadering wil het bestuur een nieuw bestuurslid inbrengen. Alle leden mogen aangeven of ze hiervoor beschikbaar zijn. Jacqueline Meijer oppert het idee om iemand van de instellingen die bij het Spuiforum betrokken zijn aan te stellen vanwege de ontwikkelingen in de toekomst.

3 A2 Het Filmhuis geeft haar keuze door betreffende het lidmaatschap van DP nieuwe stijl. b. Agenda 2013 Er zijn vier hoofdlijnen die op de agenda voor aankomende jaar staan, los van eventuele aanvullingen van de leden. Deze langere lijnen zullen structureel vorm krijgen. De inzet van de agenda is geformuleerd vanuit de vijf uitgangspuntenbrief die vorig jaar aan de Adviescommissie is gestuurd: - Evaluatie proces kunstenplan Is de adviescommissie bereid om met DP aan tafel te gaan om het kunstenplanproces te evalueren? Het uitgangspunt is vooral om zelf te kijken waar we wellicht iets over het hoofd hebben gezien. De leden zijn het erover eens dat de evaluatie vooral gaat om het nu en de toekomst, een aftrap voor de aankomende vier jaar. De redenering moet positief zijn: hoe ga je samen verder. Gerrit Dijkstra merkt op dat het belangrijk is dat er moet worden gewerkt aan het culturele besef in de (Haagse) politiek en dat er mensen met verstand van kunst en cultuur op bepaalde posten dienen te komen. Het moet hoog op de agenda komen te staan. - Beïnvloeding gemeenteraadsverkiezingen In mei 2014 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Op korte termijn moet er gewerkt worden aan het beïnvloeden van de verkiezingsprogramma s van de verschillende partijen. - Organisatie cultuureducatie. Het komende jaar moet duidelijk worden wat de consequenties zijn van: - het opheffen van het Koorenhuis, - het opbouwen van het expertisecentrum - het implementeren van de 5% regeling van de gemeente. - Organisatie cultureel weekend Er is een start gemaakt met het vormgeven van het cultureel weekend. De vraag is of het reëel is om het al te organiseren in Het moet operationeel worden gemaakt met elkaar door middel van werksessies en acties die ook uitgevoerd dienen te worden. Zie voor de ontwikkelingen punt 5 van de notulen. c. Begroting 2013 De begroting van 2013 is rondgestuurd. Een belangrijke verandering is de contributie. Het bestuur heeft een voorstel gedaan, dat is aangepast volgens het concept DP nieuwe stijl. Als lid van DP Klein betaal je 750 euro, als lid DP Groot 500 euro. Hiernaast zal het activiteitenfonds ook echt gebruikt worden voor enkel activiteiten. De zomerborrel en Op bezoek bij zijn dus uit de jaarbegroting gehaald en toegevoegd aan het activiteitenfonds. B3 De ledenvergadering stelt de begroting van 2013 vast.

4 5. STAND VAN ZAKEN CULTUREEL WEEKEND Zoals eerder aangegeven is er een start gemaakt met de voorbereiding van het cultureel weekend, dat gepland staat in het tweede weekend van september 2013 (6,7 en 8 september). Op dit moment loopt het bestuur voornamelijk aan tegen het budget. Er is een aanvraag gedaan bij het evenementenfonds van de gemeente. Het bestuur stelt voor om vanuit het activiteitenfonds 2250 euro vrij te maken voor een plan betreffende het weekend, dat geschreven wordt door Matthijs de Groot (Winkelman en Van Hessen). De musea zullen hetzelfde bedrag vrijmaken en samen met hopelijk 4500 euro vanuit gemeente, kan het plan (dat eind januari/ begin februari af dient te zijn) gefinancierd worden. Het bestuur legt dit voorstel voor aan de leden; de leden gaan akkoord. De vraag is of het lukt om dit weekend al neer te zetten in Welke partners hebben we daar voor nodig en wellicht is er een samenwerking mogelijk met het HUF? De leden uiten hun zorg over de relatie met Doen Evenementen en Den Haag Marketing. Ruben geeft aan dat DH Marketing al een toezegging heeft gedaan dat DP de opdracht mag geven en coördineren, maar het bestuur zal het in de gaten houden. Mocht het cultureel weekend 2013 niet op tijd gerealiseerd worden, dan kan wel alvast de organisatie voor 2014 worden opgezet. B3 De ledenvergadering stelt een bijdrage van 2250 euro uit het activiteitenfonds vast voor het uitwerken van een plan voor het cultureel weekend VERTEGENWOORDIGING PARTICIPANTEN Karin Lucet zal schriftelijk worden voorgedragen aan de leden, als vervanging van Erik bij het College van Participanten van Den Haag Marketing. 7. EERSTE UITWERKING AGENDA 2013: GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014 Dit agendapunt komt terug op de volgende ledenvergadering. 8. W.V.T.T.K. De data van de nieuwe ledenvergaderingen zijn: -Vrijdag 8 februari 2013 (inclusief voorzitterswissel) -Vrijdag 7 juni 2013 (met na afloop zomerborrel) -Vrijdag 20 september Vrijdag 13 december 2013 (na afloop kerstborrel) 9. RONDVRAAG 10. SLUITING ***

5 BESLUITEN D.D. 11 JANUARI 2013 B1 De ledenvergadering keurt de aanstelling van Elsbet als secretaris van DP in 2013 goed. B2 De notulen van 19 oktober 2012 worden vastgesteld. B3 De ledenvergadering stelt de begroting van 2013 vast. B4 De ledenvergadering stelt een bijdrage van 2250 euro uit het activiteitenfonds vast voor het uitwerken van een plan betreffende het cultureel weekend ACTIEPUNTEN D.D. 11 JANUARI 2013 A1 Elsbet stuurt een bloemetje naar Oscar en Caroline namens de DP leden. A2 Het Filmhuis geeft haar keuze door betreffende het lidmaatschap van DP nieuwe stijl.

A01 Elsbet stuurt aan de raadsleden per mail de brief aan wethouder de Jong betreffende de bezuinigingen naar de raadsleden.

A01 Elsbet stuurt aan de raadsleden per mail de brief aan wethouder de Jong betreffende de bezuinigingen naar de raadsleden. DP Den Haag ledenvergadering 8 april 2011 Datum: vrijdag 8 april 2011 Locatie: Theater aan het Spui Aanwezig: Jacqueline Meijer, Oscar Wibaut, Caroline Wiedenhof, Paul Cornelissen, Hanna Boender, Bernadette

Nadere informatie

-Afgelopen maandag heeft Anja Overhoff afscheid genomen van Den Haag Marketing. Elsbet zal namens DP een mooie bos bloemen sturen.

-Afgelopen maandag heeft Anja Overhoff afscheid genomen van Den Haag Marketing. Elsbet zal namens DP een mooie bos bloemen sturen. DP Den Haag ledenvergadering 16 september 2011 Datum: vrijdag 16 september 2011 Locatie: Culturalis Theater Aanwezig: Caroline Wiedenhof, Jacqueline Meijer, Bernadette Stokvis, Paul Cornelissen, Sarah

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Aanwezig vanuit bestuur: Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Gerard Blaauw (voorzitter), Lex Meijer (Penningmeester), Rob Postema, Rob van den Berg, Peter Buist, Tanja

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

Notulen Algemene ledenvergadering, in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam op 23 maart 2013

Notulen Algemene ledenvergadering, in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam op 23 maart 2013 Notulen Algemene ledenvergadering, in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam op 23 maart 2013 Leden Aanwezig: Bestuur Aanwezig: Afwezig 21 leden (incl. bestuur) Joost Tinbergen (voorzitter) Peter Milders

Nadere informatie

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Geffen: 24-02-2015 Bestuursoverleg Ondernemend Geffen Datum: Locatie: dinsdag 24 Februari 14.30 uur van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Vooraf gaand aan dit overleg hebben we

Nadere informatie

Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 7 mei 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid, Jan Snoek

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 30 januari 2012 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Bert van Beek Janneke Hilbrands later Paul

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 9 april 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid),

Nadere informatie

CONCEPT-VERSLAG AV 14-1 d.d. 27 april 2014

CONCEPT-VERSLAG AV 14-1 d.d. 27 april 2014 CONCEPT-VERSLAG AV 14-1 d.d. 27 april 2014 Aanwezig: Peter Zandveld, lid Amsterdam en voorzitter EGCC, tevens gemachtigde voor Allard Köster, lid NGoB, Merlijn Kuin, lid NGoB, Eric van de Marel, voorzitter

Nadere informatie

VERGADEREN VOOR DUMMIES

VERGADEREN VOOR DUMMIES VERGADEREN VOOR DUMMIES DE AGENDA VASTSTELLEN Er zijn verschillende soorten agendapunten: Open Bij open agendapunten zijn er nog geen plannen gemaakt, er is nog geen concreet voorstel. De discussie is

Nadere informatie

Verslag Cliëntenraad Langedijk Datum: 1 september 2010

Verslag Cliëntenraad Langedijk Datum: 1 september 2010 Verslag Cliëntenraad Langedijk Datum: 1 september 2010 Aanwezig: Betty Groot (voorzitter) Anna van der Plas-D Apice (secretaris) Ria Hes Ingrid Stroet Jacqueline van der Neut Jan Toet Richard Saelman Esther

Nadere informatie

VERSLAG LEDEN- VERGADERING

VERSLAG LEDEN- VERGADERING VERSLAG LEDEN- VERGADERING VRIJDAG 6 NOVEMBER 2015 VERSLAG LEDENVERGADERING Vrijdag 6 november 2015 1. Opening en mededelingen De voorzitter, Arno Brok, heet de leden van harte welkom op het najaarscongres

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 15 september 2014 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, André Huxkens, Jolanda Colnot, Veronique Schreurs, Josine Neuhof,

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 01 02 2018 Datum verslaglegging Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet naar

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER

VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER Datum: 14 juni 2016. Plaats: Vergaderzaal kantoor VBM te Den Helder. Bestuur: D. Warnars (Voorzitter) W.J. Sanders. (secretaris) M. Huijsman. B. van Uggelen. (verhinderd) VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING

Nadere informatie

D.d.: 06 april 2006 Voorzitter: Sander Jongsma. Notulist: Karin Stam. Afwezig: Jannie Withaar (mk) en Henk Aanstoot (mk)

D.d.: 06 april 2006 Voorzitter: Sander Jongsma. Notulist: Karin Stam. Afwezig: Jannie Withaar (mk) en Henk Aanstoot (mk) Notulen ledenvergadering C.O.V. D.d.: 06 april 2006 Voorzitter: Sander Jongsma. Notulist: Karin Stam. Afwezig: Jannie Withaar (mk) en Henk Aanstoot (mk) Agenda: 1) Welkom. 2) Notulen ledenvergadering 28

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OBO-WBR 13-12-2011/M. Vlamings 1

Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OBO-WBR 13-12-2011/M. Vlamings 1 Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van de Stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant d.d. 13-12-2011. Aanwezig: Els Boons, Margo Fassaert, Eric van den Heiligenberg, Frans Hendrickx, Erica

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Notulen van de ledenvergadering van regio Utrecht van KIVI NIRIA dd 30 maart 2011 te Utrecht.

Notulen van de ledenvergadering van regio Utrecht van KIVI NIRIA dd 30 maart 2011 te Utrecht. Notulen van de ledenvergadering van regio Utrecht van KIVI NIRIA dd 30 maart 2011 te Utrecht. Aanwezig: 16 personen waren aanwezig: Regioleden: Ir. J.F.S. de Jongh Ir. J. van den Berg F.C.H.D. van den

Nadere informatie

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst 15 januari 2014 1. Opening Anjo opent de vergadering. 2. Aanwezig Kroeten: Pender (LL) Jaimy Sormani (OL), Helga Spelt (OL), Audrey Dankers (LL), Masja de Groene

Nadere informatie

Kenmerk. Aanwezig: Afwezig: Het voorstel is om. -Vooraanmelders: maart agenda. Afgehandeld. 99: Brieven over 100: Mail voor de 101: 102: 103:

Kenmerk. Aanwezig: Afwezig: Het voorstel is om. -Vooraanmelders: maart agenda. Afgehandeld. 99: Brieven over 100: Mail voor de 101: 102: 103: Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica Bureau onderwijszaken Kenmerk S&OA/2013/1817 datum 14-05-2013 Verslag van de 82e OLC- IT vergadering d.d. 23 april 2013 Aanwezig: Havinga (vz),boersma,

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

Notulen van Algemene ledenvergadering, gehouden dinsdag 31 maart 2015, aanvang 15:00 uur.

Notulen van Algemene ledenvergadering, gehouden dinsdag 31 maart 2015, aanvang 15:00 uur. Notulen Totaal aantal stemmen: 663; aantal stemmen vertegenwoordigd: 647 (97,59 procent) Aanwezig Patrizia Wohnmodul Beheer II B.V. VvE Heuvelhof Parkeerlaag 0 VvE Heuvelhof Parkeerlaag 1 VvE Heuvelhof

Nadere informatie

Ouderraad van de openbare basisschool Het Startblok nr. 11/12-1. 2. Goedkeuring van de notulen van de laatst gehouden vergadering d.d.

Ouderraad van de openbare basisschool Het Startblok nr. 11/12-1. 2. Goedkeuring van de notulen van de laatst gehouden vergadering d.d. Titel Datum Lokatie Notulen ouderraad vergadering Maandag 5 september, 19.45 uur Het Startblok Aanwezig Dorina van Putten Voorzitter Henk van Noord Janine de Keijzer Bianca Hameete Corrie v/d Winden Mirelle

Nadere informatie

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur 1 Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur Aanwezige bestuursleden : Jos Winnink (voorzitter) Jan Harm Bakhuys (secretaris) André Nieuwenhout

Nadere informatie

OBS de Lingewaard Medezeggenschapsraad M R. MR vergadering. OBS de Lingewaard. Datum: 23 oktober 2012

OBS de Lingewaard Medezeggenschapsraad M R. MR vergadering. OBS de Lingewaard. Datum: 23 oktober 2012 MR vergadering OBS de Lingewaard Datum: 23 oktober 2012 School OBS de Lingewaard Arkel Notulen MR vergadering 23 oktober 2012 Aanwezig: MR personeelsgeleding: MR oudergeleding: Afwezig zonder bericht:

Nadere informatie

2. Notulen van de Algemene ledenvergadering van 20 juni 2012 De notulen worden ongewijzigd vastgesteld.

2. Notulen van de Algemene ledenvergadering van 20 juni 2012 De notulen worden ongewijzigd vastgesteld. Verslag vergadering : Datum : 30 mei 2013 Tijd : 13.30 uur Algemene Ledenvergadering (ALV) Locatie : Nieuwe Kerk, Spui 175, Den Haag Kenmerk : V-13-59 Notulist : Amber Cornelissen 1. Opening en mededelingen

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

Agenda Ouderraad OBS de Singel Pagina 1 van 5

Agenda Ouderraad OBS de Singel Pagina 1 van 5 Ouderraad Notulen 6e ouderraad vergadering Datum : Dinsdag 25 februari 2014 Tijd : 19.30 21.30 Locatie : OBS De Singel Aanwezig : Ingrid, Ronald B., David, Jerzy, Linda, Lex, Kim (team), Laura, Farida,

Nadere informatie

Datum: 17 juni 2017 Theater Gooiland, Emmastraat 2 Hilversum. 6. Moties De vicevoorzitter opent het openbare gedeelte van de vergadering om uur.

Datum: 17 juni 2017 Theater Gooiland, Emmastraat 2 Hilversum. 6. Moties De vicevoorzitter opent het openbare gedeelte van de vergadering om uur. Notulen (concept) Algemene Leden Vergadering (openbaar) Datum: 17 juni 2017 Locatie: Aanwezig: Theater Gooiland, Emmastraat 2 Hilversum Jan Nagel (voorzitter) Maurice Koopman (HB-vicevoorzitter) Hans Cornet

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 31-05-2018 Datum verslaglegging 03-06-2018 Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet

Nadere informatie

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd.

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd. NOTULEN van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op donderdag 11 juni 2015 te Double Three by Hilton, Oosterdokstraat 4 in Amsterdam. AANWEZIG

Nadere informatie

NOTULEN VERGADERING OUDERVERENIGING 5 JUNI 2014

NOTULEN VERGADERING OUDERVERENIGING 5 JUNI 2014 NOTULEN VERGADERING OUDERVERENIGING 5 JUNI 2014 Aanwezig: Suzanne,Tineke, Sjef, Margo, Wilma, Sandra H, Merel, Conny, Luciënne, Gwen, Ellen, Joost, Linda, Margo, Joyce Afwezig met melding: Sandra de W,

Nadere informatie

MR & Directie: (19: uur)

MR & Directie: (19: uur) NOTULEN MR OVERLEG Datum: 23 juni 2015 Plaats: Personeelskamer Het Spectrum Tijd: 19.30 22.00 uur Uitgenodigd: Afwezig: Adviserend: C. Houkes (Voorzitter), R. Kat (secretaris), C. Burgers, N. Nieuwveld,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs NOTULEN MR -VERGADERING 16-04-2015 Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 21:00 uur Aanwezig: Evelien de Klerk, Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 23 maart 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha en Marielle. Afwezig: Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 1 april 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Afdeling Noord Brabant

Afdeling Noord Brabant C.O.M. afdeling Noord-Brabant Secretaris (a.i.) T. Rovers De Volder 75 5283 ZB Boxtel 06-10862214 Secretariaat@comnoordbrabant.nl AAN: Bestuur C.O.M. afdeling Noord-Brabant Bestuur C.O.M. onderafdelingen

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d. 11-01-2017 Aanwezig: Monic Graat (voorzitter), Spoelstra, Alie Seine, Kim Golsteijn en Cecile op het Veld Notulist:

Nadere informatie

Training. Vergaderen

Training. Vergaderen Training Vergaderen Halide Temel 1-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Opdracht Luciferspel 6 Theorie 7 Opdracht - Vergaderen 12

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. PREAMBULE De coöperatie is opgericht op 16 oktober 2015 bij notariële akte verleden voor notaris mr. Antje de Vries. Dit Huishoudelijk

Nadere informatie

Punt 6. TSO commissie: De achternaam van Victor is van Rooij, niet Hennekens.

Punt 6. TSO commissie: De achternaam van Victor is van Rooij, niet Hennekens. Onderwerp: Vergadering oudervereniging PCS Datum: donderdag 9 juli 2015 Tijd: 20.00 21.45 uur Brouwers Archie de Ceuninck van Capelle Thomsen Yolanda Corbeek Nicole Smits-Spekman Susan Angenent-Hilkes

Nadere informatie

faculteit ruimtelijke wetenschappen

faculteit ruimtelijke wetenschappen faculteit ruimtelijke wetenschappen faculteitsraad notulen Faculteitsraadsvergadering Datum en tijd 14 januari 2016, 11.00-13.00 uur Aanwezig Erik, Gerd Weitkamp, Wim Meester, Elroy van Ostheim, Ronald

Nadere informatie

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. S. Ketelaar, mevr. Van der Salm en mevr. Overtoom.

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. S. Ketelaar, mevr. Van der Salm en mevr. Overtoom. GEMEENTE SCHAGEN Verslag van het Platform Wmo, gehouden op 9 januari 2008. Aanwezig: Dhr. A.M. Brand (interim-voorzitter), mevr. L. Bijwaard, mevr. Schilder, dhr. P. Groenveld, dhr. R. Stringer, dhr. P.

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. 2018 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Martin Romeijn, Judith Aust, Marie- Thérèse Gillessen, Niek Verbeek, Kees Verspaandonk(notulist),

Nadere informatie

Vergaderen. Auteur: Mark van der Lee. Plaats: Delft. Datum: 17 januari 2014. Organisatie: Haagsche Hogeschool Delft

Vergaderen. Auteur: Mark van der Lee. Plaats: Delft. Datum: 17 januari 2014. Organisatie: Haagsche Hogeschool Delft Vergaderen Auteur: Mark van der Lee Plaats: Delft Datum: 17 januari 2014 Organisatie: Haagsche Hogeschool Delft Binnen projecten is het erg belangrijk dat er communicatie is. Dit kan op verschillende manieren

Nadere informatie

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018 Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018 Van de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op vrijdag 1 juni 2018 om 16:00 uur

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: zaterdag 7 november 2009 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 16.00 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

Agenda. 1. Opening en vaststellen agenda Hannah opent de agenda om 17: Vaststellen notulen

Agenda. 1. Opening en vaststellen agenda Hannah opent de agenda om 17: Vaststellen notulen Oudemanhuispoort 4-6 1012 CN Amsterdam (020) 525 3446 fdr@studentenraad.nl studentenraad.nl/fdr Datum Tijd Contactpersoon E-mail Maandag, 31 augustus 2015 17:30 uur aanvang Locatie OMHP A2.01 Hannah van

Nadere informatie

Notulen GMR overleg. Ter vergadering uitgedeeld: Actievoerder

Notulen GMR overleg. Ter vergadering uitgedeeld: Actievoerder Notulen GMR overleg Plaats Marum Datum Maandag 31 maart 2015 Tijd: Aanwezig: Afwezig m.k.: Notulist: 19.30 21.30 uur Deniece, Gerrit, Maarten, Corjan, Erik, Greet, Miranda, Martine, Alje, Evelien, Pieter

Nadere informatie

Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014

Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014 Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014 Datum: 24 mei 2014 Locatie: Hotel Bergse Bossen in Driebergen Voorzitter: Ewout Brunt Notulist: Willemien Uijl 1. Opening door de voorzitter dhr.

Nadere informatie

Notulen van de Algemene leden vergadering van de stichting ECOLIFE Arnhem. Locatie: Hommelsestraat 19 6828 AJ Arnhem, om 19:00 uur.

Notulen van de Algemene leden vergadering van de stichting ECOLIFE Arnhem. Locatie: Hommelsestraat 19 6828 AJ Arnhem, om 19:00 uur. ST.ECOLIFE Vergadering ST ECOLIFE Datum 04-04-2015 Notulen van de Algemene leden vergadering van de stichting ECOLIFE Arnhem. Locatie: Hommelsestraat 19 6828 AJ Arnhem, om 19:00 uur. 1- Opening en vaststelling

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014 Auteur: Casper van de Pol Aanwezig: Casper van de Pol Rudi van Winsum Cees van Winsum Gerard van der Velde Wil Schoonderbeek Bert van de Poll Erik

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 22 mei 2008 vanaf 20.00 uur tot 20.40 uur.

Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 22 mei 2008 vanaf 20.00 uur tot 20.40 uur. Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 22 mei 2008 vanaf 20.00 uur tot 20.40 uur. Aanwezig: De heer E. Schotting, plv. voorzitter; Mevrouw N.M. van Dijk, secretaresse PMV; Mevrouw N.M. Vergeer, PMV

Nadere informatie

Verslag van het 1 e Regio Zuid management overleg.

Verslag van het 1 e Regio Zuid management overleg. Verslag van het 1 e Regio Zuid management overleg. Aanwezig: Gerard Oostveen (Arbeidsinspectie), Jeroen Meijering (Veiligheidsregio Zeeland), Hans van Mensvoort (Brandweer Noord/Midden en West-Brabant),

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG

STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG NAAM EN ZETEL, Artikel 1: De vereniging draagt de naam oudervereniging van de katholieke basisschool School op de Berg en

Nadere informatie

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en MR Blinkertschool Soort vergadering MR 2 Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 1 oktober 2015 Tijd: 19.30u - 21.30u Notulist: Aanwezig: Bart, Haydar, Lisanne, Sophie, Breezandpad 5 6843 JM Arnhem Telefoon

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN

MR de Tafelronde NOTULEN MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 JUNI 2013 PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Henk Hans, Henk,, Martijn, Agnes, Jeroen, Koen Agenda: Welkom MR gedeelte: Mededelingen Ingekomen post Vaststellen

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Tevens aanwezig Mw. J.

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 13 april 2010

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 13 april 2010 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAADVERGADERING 13 april 2010 Aanwezig Rol Ingrid Nauta Y Team Joost Stekelenburg N Team Edward Kleinjan Y Secretaris Michel v.d. Meulen Y Ouder Anja Brugman Y Ouder Wim Boog Y

Nadere informatie

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019 Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019 Van de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op maandag 24 juni 2019 om 16:30 uur

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. 2017 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Hans Nuhn, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Judith Aust, Jeroen Verhoeven, Sander Pustjens, Marie-

Nadere informatie

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt)

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt) Notulen vergadering algemeen bestuur Sportraad Datum: Aanwezig: Afwezig: Tevens aanwezig: 11 oktober 2010 25 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Driesprong); de heer Van der

Nadere informatie

Inhoud. 1. Opening. Notulen Enschedese Informatica Alumni Club ENIAC

Inhoud. 1. Opening. Notulen Enschedese Informatica Alumni Club ENIAC Algemene Gegevens Kenmerk: ENIAC ALV 14 Datum: 03-0-14 Locatie: Halle Aanwezig: Johan Noltes, Rick Leunissen, Mark Steunenberg, Sjoerd van der Spoel, Mark Oude Veldhuis, Jasper Kuperus, Jurrien Wagenaar,

Nadere informatie

Verslag mr 21 september 2015

Verslag mr 21 september 2015 Verslag mr 21 september 2015 Aanwezig ouders: Alice Jager, Annemieke Lodewijk, Nicole Engmann Aanwezig personeel: Ronald van Dorp, Hanneke de Louw, Marijke van Es, Maria Spreeuwenberg (verslag) 1. Opening

Nadere informatie

NOTULEN 15 MAR :30 21:00

NOTULEN 15 MAR :30 21:00 NOTULEN 15 MAR. 2018 19:30 21:00 19:30 VOORZITTER OPENT DE VERGADERING AANWEZIG Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Martin Romeijn, Judith Aust, Marie- Thérèse Gillessen, Niek Verbeek (notulist),

Nadere informatie

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n Algemeen Gebruikte afkortingen OV = Oudervereniging De Keizerskroon OV-bestuur = Bestuur Oudervereniging De Keizerskroon MR =

Nadere informatie

Ouderraadsvergadering. Aanwezig: Karin, Debbie, René, Patrick, Mayke, Mariëlle, Marie-Louise, Sandra. Afwezig: Sven.

Ouderraadsvergadering. Aanwezig: Karin, Debbie, René, Patrick, Mayke, Mariëlle, Marie-Louise, Sandra. Afwezig: Sven. 24022015 Ouderraadsvergadering. Aanwezig: Karin, Debbie, René, Patrick, Mayke, Mariëlle, MarieLouise, Sandra. Afwezig: Sven. Agenda punten: 1. Opening. Actie, wie, wanneer: 2. Ingekomen post. 3. Notulen

Nadere informatie

Notulen van de Vergadering van eigenaars, gehouden woensdag 21 maart 2018, aanvang 20:00 uur.

Notulen van de Vergadering van eigenaars, gehouden woensdag 21 maart 2018, aanvang 20:00 uur. Notulen Notulen van de Vergadering van eigenaars, gehouden woensdag 21 maart 2018, aanvang 20:00 uur. Totaal aantal stemmen: 395; aantal stemmen vertegenwoordigd: 263 (66,58 procent) 1. Opening en vaststelling

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER

VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER Datum: 9 december 2014. Plaats: vergaderzaal kantoor VBM te Den Helder. Bestuur: G. Klinkhamer. (voorzitter) W.J. Sanders. (secretaris) M. Huijsman. D. Warnars. R. van der Pol. VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta Agenda Algemene Ledenvergadering 17 februari 2015 Inloop 19:30 uur, Start 20:00 uur. Café the Crown (Gedempte Zuiderdiep 2) 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Vaststellen vorige notulen 4. Bestuursmededelingen

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

Commissie-voorzittershandleiding

Commissie-voorzittershandleiding Commissie-voorzittershandleiding gebaseerd op eerdere voorzittershandleidingen Aangepast door: Arjan Schimmel (oktober 2016) Victor Veldstra (oktober 2017) Samenvatting Deze handleiding geeft een overzicht

Nadere informatie

Gemeente Den Haag Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn T.a.v. de Adviescommissie Meerjarenbeleid 2013-2016 Postbus 12 652 2500 DP Den Haag

Gemeente Den Haag Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn T.a.v. de Adviescommissie Meerjarenbeleid 2013-2016 Postbus 12 652 2500 DP Den Haag Gemeente Den Haag Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn T.a.v. de Adviescommissie Meerjarenbeleid 2013-2016 Postbus 12 652 2500 DP Den Haag Den Haag, 1 december 2011 Geachte heer/mevrouw, Op 7 december

Nadere informatie

AGENDA 97ste ALGEMENE LEDENVERGADERING WOENSDAG 16 APRIL 2014 IN HET RESTAURANT DE RIDDERHOF TE MAASSLUIS

AGENDA 97ste ALGEMENE LEDENVERGADERING WOENSDAG 16 APRIL 2014 IN HET RESTAURANT DE RIDDERHOF TE MAASSLUIS Schiedam, maart 2014 AGENDA 97ste ALGEMENE LEDENVERGADERING WOENSDAG 16 APRIL 2014 IN HET RESTAURANT DE RIDDERHOF TE MAASSLUIS 01 Opening 02 Notulen 96ste Algemene Ledenvergadering d.d. 17 april 2013 03

Nadere informatie

Verslag Algemene Vergadering

Verslag Algemene Vergadering Verslag Algemene Vergadering Datum: 27 maart 2018 Aanvang: 19.30 uur Vergaderlocatie: Kantoor KNMvD te Houten Aanwezigen: Het DPD-bestuur: B. vd Heijden (voorzitter), F.P. Zwanenburg, C. Buck en R. Baltussen.

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Deze notulen worden enkel per verzonden

Deze notulen worden enkel per  verzonden Aan: - Leden van de algemene Ledenvergadering (Groepsraad) van Scouting van Maasdijk: leden groepsbestuur praktijkbegeleider leidinggevenden speleenheden afgevaardigde jongerentak wettelijke vertegenwoordiger

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering p.a. Strijthagerweg 10 donderdag 04-09-2008 6372 AC Landgraaf Tijd:19:30-22.00 uur

Notulen MR-vergadering p.a. Strijthagerweg 10 donderdag 04-09-2008 6372 AC Landgraaf Tijd:19:30-22.00 uur MR OBS Harlekijn Notulen MR-vergadering p.a. Strijthagerweg 10 donderdag 04-09-2008 6372 AC Landgraaf Tijd:19:30-22.00 uur mr@obsharlekijn.net Plaats: directiekamer Aanwezig waren: MR-leden: ouders: Nicole

Nadere informatie

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 AFDELINGSREGLEMENT NOAB Inhoudsopgave Artikel 1. Afdelingsreglement

Nadere informatie

M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D

M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D MR-vergadering Daniëlschool te Soest datum woensdag 20 januari 2016 plaats Daniëlschool, Smitsweg 46, 3765 CT Soest tijd 20.00 uur aanwezig Silvia Branderhorst (SB)(deels), Jacco Gaasbeek (JG), Hans Huijzer

Nadere informatie

Notulen. Algemene ledenvergadering van 09-11-2013. Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur

Notulen. Algemene ledenvergadering van 09-11-2013. Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur Notulen Algemene ledenvergadering van 09-11-2013 Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur Aanwezig bestuur: Henk Dibbets (voorzitter), Dorus de

Nadere informatie

Notulen ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Van Rockwool 18 maart 2014, grote zaal van Rockwool te Roermond

Notulen ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Van Rockwool 18 maart 2014, grote zaal van Rockwool te Roermond (VGR) Notulen ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Van Rockwool 18 maart 2014, grote zaal van Rockwool te Roermond De vergadering wordt geleid door dhr. Riekus Wolzak. Notulist is Jan

Nadere informatie

Notulen MR OBS Waterland

Notulen MR OBS Waterland Notulen MR OBS Waterland Datum : 20 september 2018 Tijd : 19:30 21:00 uur Locatie : OBS Waterland, Den Haag Deelnemers (PMR) : Korver (secretaris), Zohra Moudian, Ruben Houtepen Deelnemers (OMR) : Bas

Nadere informatie

Commissie Veiligheid, Voldoende en Schoon Water

Commissie Veiligheid, Voldoende en Schoon Water Commissie Veiligheid, Voldoende en Schoon Water Concept verslag commissievergadering Veiligheid, Voldoende en Schoon Water van 10 juni 2015 Aanwezig: mevrouw Heeringa en de heren Doeven (voorzitter), Douwstra,

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken

Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken Inhoudsopgave Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. Artikel 6. Artikel 7. Artikel 8. Artikel 9. Artikel 10.

Nadere informatie

VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo.

VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo. VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo. Aanwezig : Voorzitter, Penningmeester, Secretaris, Ph Wedstrijden

Nadere informatie

Agenda. Agenda OPR Koers VO

Agenda. Agenda OPR Koers VO Agenda OPR Koers VO Datum : 14 november 2013 Tijd : 16.00 uur 17.45 uur Plaats : Bureau Koers VO, Marshallweg 17, Rotterdam Zaal : vergaderzaal 3 Agenda 1. Welkom en mededelingen (5 minuten) 2. Kennismaking

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering dinsdag 13 november 2012 NOTULEN

Algemene Ledenvergadering dinsdag 13 november 2012 NOTULEN Algemene Ledenvergadering dinsdag 13 november 2012 NOTULEN Aanvang : 20.30 uur Plaats : kantine AAV 36 Aanwezig: 29 leden inclusief het gehele bestuur. Afwezig met kennisgeving: Cees Justus Vogel, Gerard

Nadere informatie

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website)

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website) datum: 11-01-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 3e MR vergadering schooljaar 2017 2018 (definitief; website) aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt

Nadere informatie

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Datum: 14 oktober 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Notenbalk, Harmelen Aanwezig: Poelwijk (voorzitter), Laura van der Kemp, Kelly Engbrocks, Jan-Willem

Nadere informatie

BURGERPARTICIPATIERAAD Wmo Grave Secretariaat: Els van Koolwijk Tijmlaan 17 5361 PE Grave E-mail: els_vankoolwijk@hotmail.com

BURGERPARTICIPATIERAAD Wmo Grave Secretariaat: Els van Koolwijk Tijmlaan 17 5361 PE Grave E-mail: els_vankoolwijk@hotmail.com BURGERPARTICIPATIERAAD Wmo Grave Secretariaat: Els van Koolwijk Tijmlaan 17 5361 PE Grave E-mail: els_vankoolwijk@hotmail.com Definitieve notulen van de vergadering van de Burgerparticipatieraad Wmo Grave

Nadere informatie