Zorgambassadeurs: lokaal samenwerken voor een betere zorg en gezondheid in Vlaams-Brabant!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zorgambassadeurs: lokaal samenwerken voor een betere zorg en gezondheid in Vlaams-Brabant!"

Transcriptie

1 Zorgambassadeurs: lokaal samenwerken voor een betere zorg en gezondheid in Vlaams-Brabant! Op 24 september 2015 gaf BAF het startschot voor het project zorgambassadeurs. De zorgambassadeurs zijn apothekers die zich engageren voor meer lokaal overleg in de zorgregio. Er zijn 25 zorgambassadeurs in Vlaams-Brabant, verspreid over 10 zorgregio s. Ze stellen zich graag aan je voor ZORGREGIO PAJOTTENLAND Karolien De Leener - apotheek.bifar@skynet.be 'Laten we onze trots opzijzetten, de geschiedenis achter ons laten en laat het optimisme zegevieren over het schijnbaar onmogelijke: laten we samen streven naar gezondheid!' Als dochter van een arts en apotheker werd mij veeleer het medisch zakwoordenboek met de paplepel ingegeven dan wel het alfabet. In 2004 studeerde ik af aan de KU Leuven. Sindsdien werk ik als apotheker in Dilbeek. Het reilen en zeilen van de eerste lijn opvolgen is me op het lijf geschreven en regio Pajottenland is mijn habitat. Werken aan de gezondheid van morgen, daarvoor kozen we toch allen deze job! Joris Maesschalck - joris.maesschalck@apb.be Een betere samenwerking biedt alleen maar voordelen voor de gezondheid van onze patiënten. In 2003 studeerde ik af als apotheker. Sindsdien werk ik deels in onze eigen apotheek in Dilbeek en deels voor APB. Daar werk ik projecten uit over farmaceutische zorg. Deze combinatie ligt me perfect en doet me beseffen dat het veldwerk in de officina veel mogelijkheden biedt om patiënten bij te staan in hun therapie. Het boeit me en daagt me uit om samen met de patiënt te zoeken naar het beste resultaat voor zijn gezondheid. Dit is echter een niet te onderschatten taak en iets dat we als apotheker niet alleen hoeven aan te pakken. Al te vaak lijkt het echter wel zo en weet je niet goed wat nu dat beste resultaat zou opleveren. Daarom geloof ik dat een betere samenwerking met andere zorgverleners alleen maar voordelen kan bieden. Bruno Galmart - bruno@farmacie.be Ons werkterrein als apotheker, de farmaceutische zorg, is een klein maar belangrijk deel van de algemene zorg voor de mens, en in het bijzonder voor onze patiënten. In de zorg wordt momenteel gereorganiseerd. De overheid zet in op het langer thuishouden van de oudere bevolking. Als apotheker kunnen we niet verwachten dat onze taak als een mooi afgebakend pakket naar ons toe wordt geschoven. Er zijn zeker overlappingen met andere actoren in de zorg waarin we een gedeelde verantwoordelijkheid kunnen en moeten ontwikkelen. En daaraan wil ik graag meewerken. Ik ben geboren en getogen in het Pajottenland en sinds 1997 actief als apotheker in Galmaarden. Ik ben ervan overtuigd dat wij onze rol als apotheker moeten waarmaken op alle niveaus: verdediging van ons beroep op bestuurlijk niveau, maar met een grote inzet op het lokale niveau. Alleen door onze aanwezigheid en toewijding op het lokale niveau kunnen we onze geloofwaardigheid waarmaken, respect verdienen.

2 ZORGREGIO HALLE EN OMGEVING Sofie Crepel - sofiecrepel@gmail.com Een goede samenwerking tussen artsen en apothekers en tussen apothekers onderling draagt onrechtstreeks bij tot een betere gezondheid voor de patiënt. Samen met Karen De Schouwer en Ilse Theunissen ben ik zorgambassadeur voor de regio Halle en omgeving. Ik ben titularis in een officina-apotheek in Dworp. Na uitnodiging van de Artsenkring van Halle en omgeving werk ik al enkele jaren mee aan samenwerking tussen artsen en apothekers en deze samenwerking willen we nu graag verder uitbouwen. Ilse Theunissen - theunissen.ilse@skynet.be Samenwerken wordt nog belangrijker in de toekomst. Samenwerken met andere apothekers én met andere zorgverstrekkers. In 1996 studeerde ik af aan de KU Leuven. Ik werkte eerst 5 jaar als vervanger. Daarna nam ik de apotheek van mijn ouders over in Sint-Pieters-Leeuw. De apotheek en het werk dat we allemaal dagelijks doen, is in die 20 jaar tijd enorm geëvolueerd. En het ziet er niet naar uit dat deze evolutie zal stoppen, integendeel. E-health, Mycarenet, Recip-e, GFD maken nu al volop deel uit van onze dagelijkse praktijk. Als zorgambassadeur wil ik collega s en andere zorgverstrekkers lokaal samenbrengen om van gedachte te wisselen. Dit kan voor iedereen leerrijk zijn! Karen De Schouwer - apotheek.follon@skynet.be Allemaal zorgzamer. Vele ogen zien meer dan twee. En vele ogen bekijken gelijke situaties ook vanuit meerdere perspectieven. Een zorg die vanuit verschillende zijden belicht en vanuit verschillende stakeholders gedragen wordt, is een betere zorg. En daar gaan we voor! Karen, Apotheek Follon in Sint-Genesius-Rode ZORGREGIO AMALO Bernard De Vulder - bernard@apotheekdevulder.be Laat ons samen de toegevoegde waarde van de apotheker in de gezondheidssector blijven aantonen. Ik ben 37 jaar en apotheker in Liedekerke. Ik wil een lokaal aanspreekpunt zijn voor de collega s in mijn regio en ik wil hen graag bijstaan in het verder uitbouwen van onze rol als gezondheidsspecialist. Ik wil er ook graag mee voor zorgen dat we met onze zorgregio AMALO deelnemen aan multidisciplinair overleg.

3 Mik Roggen - mik.roggen@skynet.be Lokaal samenwerken ten dienste van de patiënt. Als voormalig voorzitter van de wachtkring Asse wil ik een aanspreekpunt blijven in de regio. Tegelijkertijd zal ik mij inzetten om elkaar en andere zorgverstrekkers beter te leren kennen. ZORGREGIO HAGELAND Kristof Verhaeghe - zorgregio Hageland - kristof-at-bladt@telenet.be Ik wil er in onze regio voor zorgen dat de verschillende zorgverstrekkers op een lijn zitten en dat er wederzijds respect ontstaat. Afgestudeerd als apotheker in 2001 aan de KU Leuven werkte ik eerst een aantal jaren als vervanger in verschillende provincies. In 2005 verhuisden we naar Tessenderlo waar mijn vrouw een apotheek uitbaat. In 2007 namen we de apotheek in Rillaar over. Ondertussen maak ik al enkele jaren deel uit van de raad van bestuur van BAF. Leen Peeters - Hageland - leen@apotheekpeeters.be Als zorgambassadeur streef ik naar een goede samenwerking en communicatie in onze regio. Samenwerking en communicatie tussen de verschillende zorgverleners, ook in ziekenhuizen. Zo kunnen we tot een betere zorg voor de patiënt komen, waarbij zowel arts, apotheker, verpleegkundige als elke andere zorgverlener zijn verantwoordelijkheid heeft en we elkaar optimaal kunnen aanvullen.' Ik ben afgestudeerd aan de KU Leuven in 1996 en ben meteen daarna in de praktijk aan de slag gegaan in de apotheek van mijn vader in Testelt. Deze apotheek hebben we 2002 overgenomen. Ik ben al bijna 10 jaar wachtverantwoordelijke voor Scherpenheuvel-Zichem en omgeving. ZORGREGIO TIENEN-LANDEN Michèle Poleunis - Philibert.poleunis@skynet.be Patiënt en apotheker midden in de zorg. Met de Astmatom-studie van BAF en APB stond ik mee aan de wieg van farmaceutische zorg in België. Ik was co-coördinator van dit pioniersproject en heb de meeste inhalatieinstructies die we nu gebruiken bij de BNM geschreven. Ik wil de centrale plaats van de apotheker als drempelloze zorgverlener in de multidisciplinaire zorg voor de patiënt aantonen in de diverse multidisciplinaire overlegorganen in onze zorgregio. Ik sta zelf fulltime als titularis-eigenaar in de apotheek en weet dus wat er in de officina-praktijk mogelijk is.

4 Tom Willems - info@apotheektomwillems.be Going further for health! Ik ben afgestudeerd aan de KU Leuven als apotheker in 2007 en als industrie-apotheker in Na anderhalf jaar als Quality Control Expert bij Janssen Pharmaceutica besloot ik terug te keren naar de officina. Sinds 2011 baat ik mijn eigen apotheek uit op de Grote Markt van Tienen. Als zorgambassadeur wil ik in onze regio meewerken aan een betere samenwerking tussen apothekers onderling en tussen apothekers en huisartsen. Nieuwe technologie, zoals het Vitalink medicatieschema, helpt hierbij, maar we mogen ook het persoonlijk contact tussen de zorgverleners uit de eerste lijn niet uit het oog verliezen. ZORGREGIO DRUIVENSTREEK Kristof Tobback - k.tobback@hotmail.com Laat ons samen werken aan de opstart van een multidisciplinaire samenwerking in de Druivenstreek. Ik studeerde af aan de KU Leuven in Sinds 2009 werk in de apotheek in Tervuren. Ik was vroeger wachtverantwoordelijke in de regio Druivenstreek en maak nu graag deel uit van het zorgambassadeursteam Druivenstreek. Raf Jansen - apotheek.jansen-ceuppens@skynet.be Communiceren, informeren maar vooral actie is wat er nodig is! Ik ben afgestudeerd aan de KU Leuven in 1992 en werk al 13 jaar als zelfstandige apotheker in Wezembeek-Oppem. Alex Stroobants - alex.stroobants@telenet.be Ik was vroeger wachtverantwoordelijke en ik wil nu graag als zorgambassadeur voor de regio Druivenstreek de contacten met de andere collega s blijven onderhouden. Ik ben afgestudeerd in 1988 aan de KU Leuven en heb sinds 1990 mijn eigen apotheek in Hoeilaart. Xavier Kestemont - xavier.kestemont@telenet.be Zorg voor de patiënt is mijn punt

5 ZORGREGIO LEUVEN-NOORD Victor Görtz - apotheek.gortz@skynet.be Als zorgambassadeur wil ik het MFO in de regio Leuven Noord helpen organiseren en in een ongedwongen sfeer met artsen overleggen, want we doen het veel te weinig! Ik ben afgestudeerd in 1991 aan de Universiteit Gent. Ik sta al 24 jaar in de apotheek in Erps- Kwerps. Ik ben ook geboren en getogen in Erps-Kwerps, waar ik al 50 jaar woont. Ann Van De Casteele - ann_vdc@hotmail.com Als zorgambassadeur wil ik er mee voor zorgen dat dat we de patiënt centraal kunnen stellen. Als nuldelijn hebben we als apotheker een meerwaarde en die moeten we vandaag eindelijk realiseren! Vanuit de praktijk weten we wat er nodig is, nu moeten we ervoor gaan! Ik ben afgestudeerd in 1989 aan de KU Leuven. Na eerst in Brussel in een apotheek gewerkt te hebben, stuur ik al meer dan 20 jaar het apothekersteam van de apotheek Biopharm in Kortenberg aan. Daarnaast neem ik actief deel aan stuurgroepen, overlegmomenten en symposia zodat de apothekers niet vergeten worden in het multidisciplinaire zorgverhaal. ZORGREGIO LEUVEN-ZUID Nele Vleugels - nvleugels@pharmacenter.com Samen zorgen voor een sterke eerste lijn. Ik ben afgestudeerd aan de KU Leuven in 1996 en werk sinds 2000 als apotheker-titularis in Linden. Ik wil graag meewerken aan de uitbouw van een sterke eerste lijn. Katrien Vermijlen - katrien.vermijlen@gmail.com Multidisciplinair samenwerken wordt steeds belangrijker. De apotheker speelt hierin een centrale rol. Ik wil mij als zorgambassadeur inzetten om de samenwerking tussen de verschillende disciplines te verbeteren. Ik studeerde af als apotheker in 1996 aan de VUB en werk sindsdien samen met mijn moeder als officinaapotheker in onze apotheek in Kessel-Lo.

6 ZORGREGIO HARNO-WEST Annie Vanderhaeghen - apotheek.goossens@dynaphar.be Als zorgambassadeur wil ik mij blijven inzetten voor het multidisciplinaire. Dat is altijd belangrijk geweest voor mij. We hebben hier in het verleden met de wachtkern ook aan gewerkt en dit wil ik nu graag voortzetten. Ik ben afgestudeerd in 1989 aan de KU Leuven en werk sinds 1990 in onze apotheek in mijn geboortedorp Wemmel, waar ik destijds de apotheek van mijn moeder overnam. Liesbet Smeyers - Apotheek.plaskie@skynet.be Een warme eerstelijnszorg in een digitaal tijdperk. Ik werk al 15 jaar als officina-apotheker in Meise. Ik ben mama van 2 kindjes en actief in het bestuur van het Rode Kruis Meise en de Orde van Apothekers. Ik wil mee het intercollegiaal overleg ondersteunen omdat ik geloof dat er in het e-health/internet tijdperk het menselijk contact onder druk staat. En als we dit niet onderhouden, blijft het intercollegiaal overleg via dit medium een lege doos. Olivier Branson - info@apotheek-dehelm.be Een goede samenwerking voor betere zorg. Ik ben afgestudeerd aan de VUB in 2003 en startte als vervanger. In 2011 heb ik een apotheek overgenomen in Grimbergen. Ik sta graag mijn collega-zorgambassadeurs van de regio Harno West bij. ZORGREGIO HARNO-OOST Joost Jappens - joostjappens@gmail.com Als zorgambassadeur wil ik graag het contact met andere zorgverstrekkers promoten. Door een betere samenwerking kunnen we onze adviserende rol verbeteren en versterken. Ik ben afgestudeerd in 2006 aan de U Gent. Ik werkte eerst een zestal jaar als vervanger en startte daarna als zelfstandig apotheker in Vilvoorde, waar ik ook in LMN Harno ons beroep vertegenwoordig. Stefaan Peeters - info@apotheekverbist.be Overleg is belangrijk en zal het almaar meer worden. Daarom moeten we als collega 's bruggen slaan en als zorgambassadeur wil ik daar graag mijn steentje toe bijdragen. Ik ben afgestudeerd aan de KU Leuven in 1988 en werkte tot 1999 als ziekenhuisapotheker te Gasthuisberg. Daarna werd ik zelfstandig apotheker in Eppegem.

7 Heb je vragen of suggesties voor de zorgambassadeurs in jouw regio? Mail hen dan graag op bovenstaande adressen. Heb je algemene vragen of suggesties over dit project voor BAF? Mail dan naar:

BAF-FLASH NOVEMBER 2012

BAF-FLASH NOVEMBER 2012 BAF-FLASH NOVEMBER 2012 KORT NIEUWS VAN UW VLAAMS-BRABANTSE VERENIGING INHOUD VOORWOORD VAN DE VOORZITTER... pg 2 OPRICHTING GEOWACHT VZW... pg 3 RIZIV RONDETAFEL OVER E-HEALTH: BAF VERTEGENWOORDIGT U...

Nadere informatie

Lokaal Multidisciplinair Netwerk NOORDERKEMPEN

Lokaal Multidisciplinair Netwerk NOORDERKEMPEN Lokaal Multidisciplinair Netwerk NOORDERKEMPEN Inhoud LMN? Functie? Website Wat is een LMN? Opgestart in 2009 Opgericht ter ondersteuning van zorgverleners bij het aangaan van zorgtrajecten Initiatief

Nadere informatie

Persdossier. De apotheek in gevaar Apothekers voeren actie. Algemene Pharmaceutische Bond. De meerwaarde van de zelfstandige apotheker

Persdossier. De apotheek in gevaar Apothekers voeren actie. Algemene Pharmaceutische Bond. De meerwaarde van de zelfstandige apotheker Persdossier De apotheek in gevaar Apothekers voeren actie Algemene Pharmaceutische Bond De meerwaarde van de zelfstandige apotheker voor de gezondheid van zijn patiënt ontwikkelen, ontplooien en ondersteunen.

Nadere informatie

LID WORDEN VAN BAF IN 2016

LID WORDEN VAN BAF IN 2016 LID WORDEN VAN BAF IN 2016 DE VOORDELEN VAN HET BAF-LIDMAATSCHAP Je kan kosteloos deelnemen aan een ruim en gevarieerd aanbod aan infoavonden, vormingen en netwerkactiviteiten. Wetenschappelijk, economisch

Nadere informatie

Y:\HZW\2017\LMN\Stuurgroep zorgtrajecten 1

Y:\HZW\2017\LMN\Stuurgroep zorgtrajecten 1 Y:\HZW\2017\LMN\Stuurgroep zorgtrajecten 1 ACTIEPLAN 2017 1. Algemeen De stuurgroep van het LMN ZWV komt om de 6 weken samen op een donderdagmiddag De stuurgroep LMN gaat door op de laatste vrijdag van

Nadere informatie

een kort stukje Spoor 1... Bevorderen van de samenwerking en de gegevensdeling tussen eerstelijnsactoren Bevorderen van de gebruiksvriendelijkheid

een kort stukje Spoor 1... Bevorderen van de samenwerking en de gegevensdeling tussen eerstelijnsactoren Bevorderen van de gebruiksvriendelijkheid ICT- ondersteuning voor zorgverstrekkers in de eerstelijnsgezondheidszorg een kort stukje Spoor 1... Doelstellingen ü ü ü ü Bevorderen van de samenwerking en de gegevensdeling tussen eerstelijnsactoren

Nadere informatie

foto s sina willmann haar mannetje

foto s sina willmann haar mannetje foto s sina willmann Sina Willmann staat haar mannetje De wereld van quadraces staat bij het brede publiek voornamelijk bekend als een echte mannenwereld. Er zijn echter ook dames die hun mannetje weten

Nadere informatie

V.A.N.-TOP MINISTER JO VANDEURZEN 21 NOVEMBER 2015

V.A.N.-TOP MINISTER JO VANDEURZEN 21 NOVEMBER 2015 V.A.N.-TOP MINISTER JO VANDEURZEN 21 NOVEMBER 2015 ZORG IN EVOLUTIE 2 ZORG IN EVOLUTIE Professioneel gestuurde zorg Hospitalocentrisme Gezondheidszorg welzijn gescheiden Nadruk acute geneeskunde Aanbodgestuurde

Nadere informatie

Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard 046-451 23 86 www.veelzijdig.com. Korte zinnen. Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard www.veelzijdig.

Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard 046-451 23 86 www.veelzijdig.com. Korte zinnen. Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard www.veelzijdig. Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard 046-451 23 86 www.veelzijdig.com Korte zinnen 046-451 23 86 Want je kunt niets zeker weten en alles gaat voorbij Maar ik geloof, ik geloof in jou en mij 046-451 23 86 Het

Nadere informatie

IN 2016 IN ÉÉN KEER LID VAN BAF ÉN IPSA

IN 2016 IN ÉÉN KEER LID VAN BAF ÉN IPSA IN 2016 IN ÉÉN KEER LID VAN BAF ÉN IPSA Beste collega Beste BAF-lid Het einde van het jaar komt in zicht Tijd om je lidmaatschappen te hernieuwen. Dit jaar kan je je lidmaatschap voor BAF én voor IPSA

Nadere informatie

BAF-FLASH JANUARI 2011

BAF-FLASH JANUARI 2011 BAF-FLASH JANUARI 2011 KORT NIEUWS VAN UW VLAAMS-BRABANTSE VERENIGING INHOUD WOORDJE VAN DE VOORZITTER... pg 2 KWALITEITSHANDBOEK VANAF 1/1/2012 VERPLICHT IN DE APOTHEEK: BAF ORGANISEERT WORKSHOP...pg

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

Verspreide helpdesks vs centrale helpdesk. op basis van ervaringen spoor 4 helpdesk éénlijn.be

Verspreide helpdesks vs centrale helpdesk. op basis van ervaringen spoor 4 helpdesk éénlijn.be Verspreide helpdesks vs centrale helpdesk op basis van ervaringen spoor 4 helpdesk éénlijn.be Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Algemeen... 3 2.1 Januari 2015... 4 2.2 Februari 2015... 5 2.3 Maart en April

Nadere informatie

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken!

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! Dé expert in praktische apotheektrainingen E-PAPER Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! 1 Inhoudsopgave De cliënt en ik 3 Weet jij nog waarom je in de apotheek wilde

Nadere informatie

ehealth en continuïteit in farmacologische zorg in de ouderenzorg

ehealth en continuïteit in farmacologische zorg in de ouderenzorg ehealth en continuïteit in farmacologische zorg in de ouderenzorg Apothekers: Inge Huysentruyt en Thibaut Blanckaert éénlijn.be : Johan Uvin Huisarts : Lut Depoorter Wat is ehealth? Wat is farmacologische

Nadere informatie

ACTIEPLAN 2015. Lokaal Multidisciplinair Netwerk Zuid West-Vlaanderen www.lmn-zwv.be

ACTIEPLAN 2015. Lokaal Multidisciplinair Netwerk Zuid West-Vlaanderen www.lmn-zwv.be 1 ACTIEPLAN 2015 1. Huisartsen sensibiliseren Zolang het pilootproject loopt blijft het promoten van de zorgtrajecten de kerntaak van LMN ZWV. Daarom wil LMN ZWV de werking van het LMN en de ondersteuning

Nadere informatie

Hors plan de délestage Buiten afschakelplan Commune Gemeente. Tranche 3 Schijf 3. Tranche 1 Schijf 1. Tranche 2 Schijf 2

Hors plan de délestage Buiten afschakelplan Commune Gemeente. Tranche 3 Schijf 3. Tranche 1 Schijf 1. Tranche 2 Schijf 2 Aarschot 303 3 306 Aarschot 195 195 Gelrode 12 1 13 Langdorp 59 2 61 Rillaar 37 37 Affligem 66 7 73 Essene 25 25 Hekelgem 24 7 31 Teralfene 17 17 Asse 72 12 216 300 Asse 72 1 45 118 Bekkerzeel 4 4 Kobbegem

Nadere informatie

Beroep Man Vrouw M/V Opmerking 1... 2... 3... 4... 5... 6... 7... 8...

Beroep Man Vrouw M/V Opmerking 1... 2... 3... 4... 5... 6... 7... 8... 1.2 Vul nu de tabel aan en kruis je antwoord aan. Beroep Man Vrouw M/V Opmerking 1.............................................. 2.............................................. 3..............................................

Nadere informatie

VERKOOP & BOUWFORMULE

VERKOOP & BOUWFORMULE VERKOOP & BOUWFORMULE BOUWEn MET ZEKERHEID Het leven zit vol dromen en verlangens. De Verkoop & Bouwformule van Hyboma helpt u die waarmaken: een woning op maat, zonder zorgen, om te leven zoals u dat

Nadere informatie

Adressen Diensten voor Thuisverpleging Vlaams-Brabant

Adressen Diensten voor Thuisverpleging Vlaams-Brabant Afdeling Preventie, Eerstelijn en Thuiszorg Adressen Diensten voor Thuisverpleging Vlaams-Brabant AARSCHOT Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant Regio Aarschot Erkenningsnr.: 286 Pastoor Dergentlaan 20 3200 Aarschot

Nadere informatie

Lou en Lena: NEE tegen geweld!

Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn prentenboek Prentenboek voor leerlingen 1 e en 2 e leerjaar Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn naam:... Mijn klas:... Mondiale Vorming - Plan België Hallo, ik ben Lou. En dit is mijn zus Lena. We

Nadere informatie

Wisselwerking Vlaams-Brabant en Brussel. Steunpunt Sociale Planning

Wisselwerking Vlaams-Brabant en Brussel. Steunpunt Sociale Planning Wisselwerking Vlaams-Brabant en Brussel Profiel (deel)gemeenten Pendel Inhoud Verhuisbewegingen: richting Vlaams-Brabant I. II. Het profiel van de verhuizers III. Verschillen tussen (deel)gemeenten Pendel:

Nadere informatie

Evaluatie Regionale infosessies 2016

Evaluatie Regionale infosessies 2016 Evaluatie Regionale infosessies 2016 In 2016 deed VVKP zijn Tour de Flandre en bezocht zo 6 Vlaamse zorgregio s waar reeds consensus over bestaat binnen de Vlaamse Overheid. Overzicht 1. Vlaams Brabant

Nadere informatie

Welkom bij uw apotheker

Welkom bij uw apotheker Welkom bij uw apotheker Eerstelijnsgezondheidswerker De apotheker Als volwaardige zorgverstrekker neemt de apotheker een centrale plaats in binnen ons gezondheidsstelsel. Hij is steeds bereikbaar zonder

Nadere informatie

Chronologisch overzicht van het Provinciaal BibliotheekSysteem (PBS)

Chronologisch overzicht van het Provinciaal BibliotheekSysteem (PBS) Chronologisch overzicht van het Provinciaal BibliotheekSysteem (PBS) 2003 Redactie lastenboek 2004 februari Publicatie lastenboek 2004 maart-juni Selectie Pilootbibliotheken 2004 14 april Opening van de

Nadere informatie

MEDICATIESCHEMA, EEN VERSNELLING HOGER Wim Van Slambrouck, Senior Projectleider ICT, Agentschap Zorg en Gezondheid

MEDICATIESCHEMA, EEN VERSNELLING HOGER Wim Van Slambrouck, Senior Projectleider ICT, Agentschap Zorg en Gezondheid MEDICATIESCHEMA, EEN VERSNELLING HOGER Wim Van Slambrouck, Senior Projectleider ICT, Agentschap Zorg en Gezondheid MEDICATIESCHEL OP VITALINK BEKNOPTE INTRODUCTIE > Waarom? Voor het veilig delen van zorg

Nadere informatie

MFO rond medicatieschema

MFO rond medicatieschema MFO rond medicatieschema Werkwijze avond: MFO! Plenair Vragen staat vrij! Publieksvragen kort groepsgesprek verslaggever/woordvoerder MFO: Wat? Medisch Farmaceutisch Overleg Tussen artsen, apothekers,

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

ICT- ondersteuning Eerste Lijn

ICT- ondersteuning Eerste Lijn ICT- ondersteuning Eerste Lijn Dirk BROECKX Projectmanager Project ICT- ondersteuning in de Eerste Lijn 7 december 2013 Flora Verstappen September 2013 Een dubbel medicaiegebruik wordt niet Ijdig gezien

Nadere informatie

Hoe gaat het in z n werk daar? Wat is er anders dan een gewone poli?

Hoe gaat het in z n werk daar? Wat is er anders dan een gewone poli? INTERVIEW d.d. 28 december 2009 Coeliakiepoli Op het interview-wenslijstje van Nynke en Zara staat Dr. Luisa Mearin. Zij is kinderarts MDL in het LUMC te Leiden en heeft als eerste met haar collega s in

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

Toren van Babel & KLINISCHE INFORMATIESYSTEMEN. Netwerkdag Chronische Zorg 21 maart 2015

Toren van Babel & KLINISCHE INFORMATIESYSTEMEN. Netwerkdag Chronische Zorg 21 maart 2015 Toren van Babel & KLINISCHE INFORMATIESYSTEMEN Netwerkdag Chronische Zorg 21 maart 2015 Apr. Lieven Zwaenepoel Brabants Apothekers Forum Vlaams Apothekers Netwerk ICT Ondersteuning voor de 1 ste lijn Wat

Nadere informatie

Een nieuw jaar nieuwe kansen en 9 tips die je helpen je doelen te bereiken. coaching en energetische therapie. www.pranakompas.nl

Een nieuw jaar nieuwe kansen en 9 tips die je helpen je doelen te bereiken. coaching en energetische therapie. www.pranakompas.nl Nieuwsbrief 2015-3: Een nieuw jaar nieuwe kansen en 9 tips die je helpen je doelen te bereiken coaching en energetische therapie www.pranakompas.nl Een nieuw jaar nieuwe kansen! 9 Tips die je helpen je

Nadere informatie

in de apotheek is er geen plaats voor persoonlijke vragen

in de apotheek is er geen plaats voor persoonlijke vragen in de apotheek is er geen plaats voor persoonlijke vragen Als patiënt word je op een gegeven moment in je leven geconfronteerd met een heleboel medicijnen. Medicijnen die op dat moment nog onbekend zijn

Nadere informatie

TraM: hoe een transmuraal

TraM: hoe een transmuraal TraM: hoe een transmuraal netwerk het medicatiebeleid bij opname en ontslag verbetert Apr. Marleen Haems Directeur Beroepsmanagement KOVAG T 09 235 76 28 M marleen.haems@kovag.be Hoe het begon 2013: SEL

Nadere informatie

U schrijft ook dat wij Belgen bang zijn voor elkaar. Hoezo?

U schrijft ook dat wij Belgen bang zijn voor elkaar. Hoezo? Wablieft praat met Paul Verhaeghe De maatschappij maakt mensen ziek Materieel hebben we het nog nooit zo goed gehad. De meesten van ons hebben een inkomen, een dak boven ons hoofd Toch voelen veel mensen

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

ACTUALISATIE ROADMAP egezondheid 2013-2018. WST 4 AP 3 Medicatieschema

ACTUALISATIE ROADMAP egezondheid 2013-2018. WST 4 AP 3 Medicatieschema ACTUALISATIE ROADMAP egezondheid 2013-2018 WST 4 AP 3 Medicatieschema Stand van zaken Het Gedeeld Farmaceutisch Dossier (GFD) is operationeel en uitgerold, maar slechts 40% van de voor het publiek geopende

Nadere informatie

INFORMATIE ZOEKEN OP WEBSITES

INFORMATIE ZOEKEN OP WEBSITES INFORMATIE ZOEKEN OP WEBSITES Je wil studeren aan een hogeschool of universiteit. Op het internet kan je alle informatie vinden die je nodig hebt. Wat moet je doen? 1. Lees de instructie op blad 2. 2.

Nadere informatie

Met dank aan de partners van

Met dank aan de partners van Met dank aan de partners van 12/03/2014 Gedeeld Farmaceutisch Dossier Waarom is het zo belangrijk voor ons beroep? Het Farmaceutisch Dossier Dat bent u! Farmaceutische zorg en farmaceutisch dossier Farmaceutische

Nadere informatie

25 jaar NIBE - Interview Mantijn van Leeuwen

25 jaar NIBE - Interview Mantijn van Leeuwen 152 152 25 jaar NIBE - Interview Mantijn van Leeuwen 153 Interview Mantijn van Leeuwen Voor de meeste mensen ben jij nog een onbekende, zeker gerelateerd aan het NIBE. Vertel eens iets over je achtergrond,

Nadere informatie

Begeleiding van patiënten die orale TKI s nemen: huidige praktijk versus mogelijkheden en verwachtingen van zorgverleners en patiënten

Begeleiding van patiënten die orale TKI s nemen: huidige praktijk versus mogelijkheden en verwachtingen van zorgverleners en patiënten Begeleiding van patiënten die orale TKI s nemen: huidige praktijk versus mogelijkheden en verwachtingen van zorgverleners en patiënten Doelstellingen Gebruik van orale antitumorale GM: Verwachtingen patiënten?

Nadere informatie

De muur. Maar nu, ik wil uitbreken. Ik kom in het nauw en wil d r uit. Het lukt echter niet. De muur is te hoog. De muur is te dik.

De muur. Maar nu, ik wil uitbreken. Ik kom in het nauw en wil d r uit. Het lukt echter niet. De muur is te hoog. De muur is te dik. De muur Ik heb een muur om me heen. Nou, een muur? Het lijken er wel tien. En niemand is in staat om Over die muur bij mij te komen. Ik laat je niet toe, Want dan zou je zien Hoe kwetsbaar ik ben. Maar

Nadere informatie

doorheen de metaal welkom!

doorheen de metaal welkom! doorheen de metaal welkom! Welkom bij de metallo s Welkom op je nieuwe job in de metaalsector. Spannend? Allicht wel en misschien ben je ook een beetje onwennig tijdens de eerste dagen. Dat is normaal.

Nadere informatie

Hoe wordt gezinsplanning onderdeel van je begeleiding als hulpverlener?

Hoe wordt gezinsplanning onderdeel van je begeleiding als hulpverlener? Hoe wordt gezinsplanning onderdeel van je begeleiding als hulpverlener? Inleiding Liesbet Meyvis Nele Van Assche Ilse Bellens Stad Antwerpen OCMW Antwerpen Stad Antwerpen Dienst Gezondheid Jongerendienst

Nadere informatie

Starten met het Vitalink medicatieschema

Starten met het Vitalink medicatieschema Starten met het Vitalink medicatieschema ICT-ondersteuner 14 oktober 2015 - Halle 1 Agenda Kennismaking Wat is Vitalink en hoever staan we? Opzet van dit Vitalink Clusters project (met ondersteuning van

Nadere informatie

'K en Brugge in m'n erte *

'K en Brugge in m'n erte * 'K en Brugge in m'n erte * Niek Vervaeck 19/10/2013 * Ik draag Brugge in mijn hart Aantal inwoners: Assebroek 19331 Sint Kruis 16070 Sint Andries 19562 Sint Michiels 12053 Sint Pieters 7537 Binnenstad

Nadere informatie

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN vs PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN vs PROVINCIE VLAAMS-BRABANT BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2017 vs. 2016 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT 1 INLEIDING Dit rapport toont u vrijblijvend enkele kerncijfers voor uw gemeente en de gemeenten binnen uw provincie. In totaal worden 6 kerncijfers

Nadere informatie

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente,

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, We zijn er doorheen gegaan, Veertig dagen en nachten, Tijd van voorbereiding...

Nadere informatie

Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen.

Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen. Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen. Om iets te bereiken moet je actie ondernemen. Je moet vanuit jezelf iets doen. Om iets te doen moet je gemotiveerd zijn. Je zou dus kunnen stellen dat

Nadere informatie

BEVORDERING VAN DE COMMUNICATIE TUSSEN ZORGVERLENERS BETROKKEN BIJ DE ZORG VOOR OUDERE AFHANKELIJKE PERSONEN EINDRAPPORT - PERIODE : 2007

BEVORDERING VAN DE COMMUNICATIE TUSSEN ZORGVERLENERS BETROKKEN BIJ DE ZORG VOOR OUDERE AFHANKELIJKE PERSONEN EINDRAPPORT - PERIODE : 2007 BEVORDERING VAN DE COMMUNICATIE TUSSEN ZORGVERLENERS BETROKKEN BIJ DE ZORG VOOR OUDERE AFHANKELIJKE PERSONEN EINDRAPPORT - PERIODE : 2007 COORDINATEN VAN DE GDT : GDT van de regio: oostende Adres :Hospitaalstraat

Nadere informatie

De nieuwe zorgmedewerker

De nieuwe zorgmedewerker Werkblad De nieuwe zorgmedewerker De zorg verandert in snel tempo. Ook jouw rol als verzorgende of helpende verandert: meer aandacht voor individuele cliënten en hun netwerk. Werken met een zorg-leefplan

Nadere informatie

We hebben de foto s bekeken en ze zijn heel mooi geworden!! We zijn er heel blij mee.

We hebben de foto s bekeken en ze zijn heel mooi geworden!! We zijn er heel blij mee. BRUIDSFOTOGRAFIE Wij hebben zojuist de slideshow bekeken en WOWWWWW wat zijn de foto s mooi geworden! Wij zijn er echt heel blij mee!! 1000000x dank dat jij de mooiste dag uit ons leven vast hebt willen

Nadere informatie

Gedeeld farmaceutisch dossier : FAQ

Gedeeld farmaceutisch dossier : FAQ Gedeeld farmaceutisch dossier : FAQ Vindt U hier geen antwoord op uw vraag? Gelieve uw vragen door te mailen naar Carolien.Bogaerts@kovag.be en wij geven U zo spoedig mogelijk een antwoord. Wat is een

Nadere informatie

Huisarts, Go for IT. Dr. H.Van Pottelbergh Dr. Leo Geudens

Huisarts, Go for IT. Dr. H.Van Pottelbergh Dr. Leo Geudens Huisarts, Go for IT Dr. H.Van Pottelbergh Dr. Leo Geudens Gezondheidszorg in 2020 Kwaliteit Betaalbaarheid Toegankelijkheid Continuïteit Accent op chronische zorg Integrale (horizontale) zorg Mobiliteit

Nadere informatie

In gesprek over digitale zorg

In gesprek over digitale zorg In gesprek over digitale zorg Ervaringen en meningen van cliënten en zorgprofessionals met digitale zorg. 2 oktober 2015 Programma Welkom Brengen en halen Wat weten we al? Wat vind jij? Nagesprek 2 cliënten

Nadere informatie

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN E-blog HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN In talent & groei Het is belangrijk om je talent goed onder woorden te kunnen brengen. Je krijgt daardoor meer kans om het werk te

Nadere informatie

EHEALTHCONSENT: INFORMATIE & HANDLEIDING

EHEALTHCONSENT: INFORMATIE & HANDLEIDING EHEALTHCONSENT: INFORMATIE & HANDLEIDING Samenvatting Deze nota beschrijft hoe je als patiënt je toestemming kan geven of weigeren voor de elektronische uitwisseling van gezondheidsgegevens. EHealthConsent

Nadere informatie

AP6 Delen om samen te werken

AP6 Delen om samen te werken AP6 Delen om samen te werken AP6 Partager afin de Collaborer Basisinformatie + hoe ze te bewaren/toegankelijk te maken 1. Een EPD voor alle zorgberoepen Om gegevens te kunnen delen dient elk zorgberoep

Nadere informatie

VIDIS Virtual Integrated Drug Informa3on System

VIDIS Virtual Integrated Drug Informa3on System VIDIS Virtual Integrated Drug Informa3on System presenta.e Ronde Tafel egezondheid 2015 26.05.2015 Visie RIZIV Deze visienota betrea een elektronisch communica3esysteem voor het beheer van alle aspecten

Nadere informatie

De examenperiode is een moeilijke tijd. Je moet hard studeren en je hebt veel stress. Wat is een goede studiemethode en wat doe je beter niet?

De examenperiode is een moeilijke tijd. Je moet hard studeren en je hebt veel stress. Wat is een goede studiemethode en wat doe je beter niet? TIPS VOOR DE EXAMENS De examenperiode is een moeilijke tijd. Je moet hard studeren en je hebt veel stress. Wat is een goede studiemethode en wat doe je beter niet? Wat moet je doen? 1. Lees de tekst op

Nadere informatie

Ondernemerscafé. Overname en opvolging eigen zaak

Ondernemerscafé. Overname en opvolging eigen zaak 29-04-2013 Ondernemerscafé Overname en opvolging eigen zaak Nele Budeners & Axelle Henrard Studenten Faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen Universiteit Hasselt Wat onderzochten we? Onderwerpen Hoe

Nadere informatie

Dialogen website Motiveren tot rookstop

Dialogen website Motiveren tot rookstop Dialogen website Motiveren tot rookstop Dialoog verandertaal uitlokken en versterken Goedemorgen. Heeft u problemen gehad sinds uw vorige controle? Ja, eigenlijk wel. Mijn tanden zijn sterk verkleurd.

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

Met wie kan jij dan praten? Een brochure voor kinderen van 7 tot 11 jaar

Met wie kan jij dan praten? Een brochure voor kinderen van 7 tot 11 jaar Als je moeder naar een psychiatrisch ziekenhuis moet... of je vader naar een psychiater... Met wie kan jij dan praten? Een brochure voor kinderen van 7 tot 11 jaar Deze brochure werd - met toestemming

Nadere informatie

Spiegeltje aan de wand, heb ik m n toekomst in de hand?

Spiegeltje aan de wand, heb ik m n toekomst in de hand? Spiegeltje aan de wand, heb ik m n toekomst in de hand? Sylvia Verhoef adviseur en manager opleidingen Inhoud Ontwikkelingen en veranderingen Spiegeltje aan de wand, heb ik m n toekomst in de hand? Betekenis

Nadere informatie

Het Vlaams Apothekers Netwerk maakt de balans op na zijn eerste Top van de Vlaamse Apotheker!

Het Vlaams Apothekers Netwerk maakt de balans op na zijn eerste Top van de Vlaamse Apotheker! Het Vlaams Apothekers Netwerk maakt de balans op na zijn eerste Top van de Vlaamse Apotheker! Op 24 november 2012 kwamen 226 Vlaamse apothekers en hun stakeholders samen om na te denken over de toekomst

Nadere informatie

Ik ben 48 jaar oud, ben gehuwd en moeder van 5 kinderen. Vandaag ben ik Gemeente en OCMWraadslid.

Ik ben 48 jaar oud, ben gehuwd en moeder van 5 kinderen. Vandaag ben ik Gemeente en OCMWraadslid. Ik ben 48 jaar oud, ben gehuwd en moeder van 5 kinderen. Vandaag ben ik Gemeente en OCMWraadslid. Mijn hobby s zijn tennis en bridge. 48 jaar oud, licentiaat in de rechten, master in financiën, studies

Nadere informatie

ZNA Ombudsdienst Wat zijn de rechten van het zieke kind? Informatie voor jonge patiënten

ZNA Ombudsdienst Wat zijn de rechten van het zieke kind? Informatie voor jonge patiënten ZNA Ombudsdienst Wat zijn de rechten van het zieke kind? Informatie voor jonge patiënten 2 Wat zijn jouw rechten als patiënt? Wat zijn jouw rechten als kind of minderjarige in het ziekenhuis? > > Je hebt

Nadere informatie

IN 2016 IN ÉÉN KEER LID VAN BAF ÉN IPSA

IN 2016 IN ÉÉN KEER LID VAN BAF ÉN IPSA IN 2016 IN ÉÉN KEER LID VAN BAF ÉN IPSA Beste collega Beste BAF-lid Het einde van het jaar komt in zicht Tijd om je lidmaatschappen te hernieuwen. Dit jaar kan je in één keer je lidmaatschap voor BAF én

Nadere informatie

Gegevensdeling met externen, ehealth en Vitalink symposium Kind & Gezin

Gegevensdeling met externen, ehealth en Vitalink symposium Kind & Gezin Gegevensdeling met externen, ehealth en Vitalink symposium Kind & Gezin Wouter De Jonghe Business expert digitale gegevensdeling in de gezondheidszorg Inhoud Vitalink Gegevensdeling Gebruik Toekomst Vitalink

Nadere informatie

Ik weet dat mijn gegevens anoniem zullen worden toegevoegd aan een databestand dat voor wetenschappelijke doeleinden gebruikt wordt.

Ik weet dat mijn gegevens anoniem zullen worden toegevoegd aan een databestand dat voor wetenschappelijke doeleinden gebruikt wordt. Hallo, Door deze vragenlijst in te vullen help je mee aan een onderzoek naar het leefklimaat op jouw groep. Hierbij gaat het om wat jij vindt van de ondersteuning van de medewerkers, de sfeer en wat je

Nadere informatie

B Gemeente: Beersel Erosiecoördinator: Katleen Gillijns Dienstverlener: Provincie Vlaams-Brabant, Dienst Waterlopen

B Gemeente: Beersel Erosiecoördinator: Katleen Gillijns Dienstverlener: Provincie Vlaams-Brabant, Dienst Waterlopen Selecteer de beginletter van de gemeente die u zoekt. A - B - D - E - G - H - K - L - M - N - O - P - R - S - T - V W - Z A Gemeente: Anzegem Gemeente: Ardooie Gemeente: Asse B Gemeente: Beersel Gemeente:

Nadere informatie

Projectdossier: Hoe organiseer ik een hybride evenement zodat het een meerwaarde geeft aan mijn bedrijf?

Projectdossier: Hoe organiseer ik een hybride evenement zodat het een meerwaarde geeft aan mijn bedrijf? Projectdossier: Hoe organiseer ik een hybride evenement zodat het een meerwaarde geeft aan mijn bedrijf? Studiegebied Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Opleiding Bachelor in het Toerisme en recreatiemanagement

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

Thuismedicatie en transmurale zorg in het AZ Herentals. apr. Sofie Peeters

Thuismedicatie en transmurale zorg in het AZ Herentals. apr. Sofie Peeters Thuismedicatie en transmurale zorg in het AZ Herentals apr. Sofie Peeters Het AZ Herentals - Algemeen ziekenhuis met 243 bedden - 800 tal medewerkers 130 artsen 5 apothekers Ø 4,6 FTE Ø 0,5 FTE klinisch

Nadere informatie

Congrestoespraak Lodewijk Asscher PvdA-congres, 3 november 2012. -GESPROKEN WOORD GELDT-

Congrestoespraak Lodewijk Asscher PvdA-congres, 3 november 2012. -GESPROKEN WOORD GELDT- Congrestoespraak Lodewijk Asscher PvdA-congres, 3 november 2012. -GESPROKEN WOORD GELDT- Dames en Heren, Partijgenoten, Ik sta hier beduusd voor u. Het is een bijzondere tijd geweest. Als ik in terugkijk

Nadere informatie

TRANSMURAAL MFO UZ BRUSSEL MEDICATIEOVERDRACHT 26 JUNI 2018

TRANSMURAAL MFO UZ BRUSSEL MEDICATIEOVERDRACHT 26 JUNI 2018 TRANSMURAAL MFO UZ BRUSSEL MEDICATIEOVERDRACHT 26 JUNI 2018 INHOUD 1. Doel... 2 2. Chronologie... 2 3. Samenvatting van het 2 e overleg... 2 3.1 Aanwezigen... 2 3.2 Presentaties... 2 3.3 Knelpunten die

Nadere informatie

HOE JE IN 5 STAPPEN ECHT ZELFVERTROUWEN OPBOUWT

HOE JE IN 5 STAPPEN ECHT ZELFVERTROUWEN OPBOUWT HOE JE IN 5 STAPPEN ECHT ZELFVERTROUWEN OPBOUWT DOOR ANN VAN RIET WWW.ALTHEA-COACHING.BE Hallo! In dit e-book ga je leren hoe je echt zelfvertrouwen kan opbouwen. En daarmee bedoel ik dus niet gewoon denken

Nadere informatie

Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken. van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt

Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken. van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt orthodontist Daniël van der Meulen samen met veertien assistentes intensief

Nadere informatie

kinderopvang in kaart

kinderopvang in kaart kinderopvang in kaart Provincie Vlaams-Brabant 2010 VOORWOORD Er zijn in Vlaanderen her en der heel wat cijfers beschikbaar over kinderopvang en over factoren die de vraag naar kinderopvang beïnvloeden.

Nadere informatie

zorgwijzer Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen

zorgwijzer Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen zorgwijzer 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg Medische vraag? Stel hem aan onze deskundigen Toen mijn vriendin

Nadere informatie

Wij willen graag onze eigen beslissingen nemen

Wij willen graag onze eigen beslissingen nemen Jack van Eekelen Noordhoek, 40 melkkoeien en 40 ha akkerbouw Drie jonge mannen werken in VOF-verband op het bedrijf van hun ouders. Hun doel is bedrijfsovername. De een is wat verder dan de ander, maar

Nadere informatie

Van meedenken met naar beslissen voor

Van meedenken met naar beslissen voor Van meedenken met naar beslissen voor Morele problemen bij zorgbeslissingen van familieleden en mantelzorgers voor verminderd beslissingsvaardige ouderen in de thuissituatie Een onderzoek i.h.k.v. het

Nadere informatie

Onderhandelen met lef en liefde

Onderhandelen met lef en liefde Lodewijk van Ommeren, directeur van Bureau Zuidema, interviewt Judith Schoenmaeckers Onderhandelen met lef en liefde Dirty tricks? Judith Schoenmaeckers, commercieel directeur bij Randstad, heeft er niets

Nadere informatie

Gedeeld Farmaceutisch Dossier. Symposium De E- huisarts 22/03/2014

Gedeeld Farmaceutisch Dossier. Symposium De E- huisarts 22/03/2014 Gedeeld Farmaceutisch Dossier Symposium De E- huisarts 22/03/2014 Lokaal Farmaceutisch dossier Wettelijke : apotheker moet voorgeschreven geneesmiddelen registreren Tenzij de patiënt bezwaar maakt mogen

Nadere informatie

Toekomst van het EPD binnen AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV en AZ Sint-Lucas vzw. Kristof Duthoy Dirk Bernard > 18/11/2017

Toekomst van het EPD binnen AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV en AZ Sint-Lucas vzw. Kristof Duthoy Dirk Bernard > 18/11/2017 Toekomst van het EPD binnen AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV en AZ Sint-Lucas vzw Kristof Duthoy Dirk Bernard EPD landschap in de regio nexuzhealth Integratie met de ehealth-diensten mynexuzhealth mynexuzhealth

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk loont!

Vrijwilligerswerk loont! Vrijwilligerswerk loont! Informatie voor vrijwilligers van CNV Publieke Zaak Meedenken, meepraten en meedoen! Denkt u er wel eens aan om vrijwilligerswerk te gaan doen? Om iets extra s te betekenen voor

Nadere informatie

Zorgverzekeringen 2015

Zorgverzekeringen 2015 Q1 We beginnen met vier stellingen over zorgverzekeringen in algemene zin. Hiervoor heeft u niet uw nieuwe polisvoorwaarden nodig. Waar of niet waar? Als ik dezelfde zorgverzekering bij dezelfde zorgverzekeraar

Nadere informatie

Verslag onderzoek Wat Werkt - deel 3

Verslag onderzoek Wat Werkt - deel 3 Verslag onderzoek Wat Werkt - deel 3 ideeën van familie en bekenden bij het geven van steun Ervaringen en ideeën van familie en bekenden bij het geven van steun Jos de Kimpe Carlijn Nieuwenhuis FEBRUARI

Nadere informatie

Nederlands. in vraag en antwoord WELKE TAAL MOET IK OP HET GEMEENTEHUIS SPREKEN? IN WELKE TAAL KRIJG IK ANTWOORD?

Nederlands. in vraag en antwoord WELKE TAAL MOET IK OP HET GEMEENTEHUIS SPREKEN? IN WELKE TAAL KRIJG IK ANTWOORD? WELKE TAAL MOET IK OP HET GEMEENTEHUIS SPREKEN? MOET IK NEDERLANDS SPREKEN OP HET WERK? WAAR KAN IK NEDERLANDS LEREN? IN WELKE TAAL KRIJG IK ANTWOORD? WAT ZIJN MIJN VOORDELEN ALS IK NEDERLANDS LEER? Nederlands

Nadere informatie

Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar God?

Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar God? Geliefde mannen, Nog een poosje en dan wordt de mannenconferentie van 2015 gehouden. Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar

Nadere informatie

Portret van H. Gerealiseerd door H. en Linde Stael In samenwerking met het SIHO

Portret van H. Gerealiseerd door H. en Linde Stael In samenwerking met het SIHO Portret van H. Gerealiseerd door H. en Linde Stael In samenwerking met het SIHO Dit portret gaat over H., een vrouw die met een evoluerende spierziekte nog lang voor de klas heeft gestaan in het lager

Nadere informatie

Zorgverzekeringen 2015

Zorgverzekeringen 2015 Q1 We beginnen met vier stellingen over zorgverzekeringen in algemene zin. Hiervoor heeft u niet uw nieuwe polisvoorwaarden nodig. Waar of niet waar? Als ik dezelfde zorgverzekering bij dezelfde zorgverzekeraar

Nadere informatie

Resultaten van een bevraging bij de apothekers afgestudeerd aan de K.U.Leuven in de periode 1970 1999

Resultaten van een bevraging bij de apothekers afgestudeerd aan de K.U.Leuven in de periode 1970 1999 Resultaten van een bevraging bij de apothekers afgestudeerd aan de K.U.Leuven in de periode 1970 1999 In de periode december 1999 februari 2000 organiseerde de faculteit Farmaceutische Wetenschappen in

Nadere informatie

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie