Met dank aan de partners van

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Met dank aan de partners van"

Transcriptie

1 Met dank aan de partners van

2 12/03/2014 Gedeeld Farmaceutisch Dossier Waarom is het zo belangrijk voor ons beroep?

3 Het Farmaceutisch Dossier Dat bent u!

4 Farmaceutische zorg en farmaceutisch dossier Farmaceutische zorg Is onze basisopdracht: Rationeel gebruik van geneesmiddelen en andere gezondheidsproducten Informatie en advies geven, eventueel doorverwijzen Bevorderen van een gezonde levensstijl Dit zorgt voor : Een veilig en doeltreffend gebruik van geneesmiddelen Oplossing voor problemen veroorzaakt door geneesmiddelen (interacties, dubbele medicatie, slechte therapietrouw, ). KB 2009 : Voortgezette farmaceutische zorg Het farmaceutisch dossier is noodzakelijk om deze opdrachten te vervullen.

5 Wat bevat het lokaal farmaceutisch dossier? Verplicht : voorschriftplichtige geneesmiddelen Naam van de patiënt en de arts, datum van aflevering, naam van de geneesmiddelen Niet-verplicht : aanvullende informatie mits toestemming van de patiënt Niet-voorschriftplichtige geneesmiddelen en andere gezondheidsproducten Gegevens van de patiënt Allergieën of intoleranties Gekende gezondheidstoestand Correcte registratie van deze gegevens Een belangrijke troef!

6 Lokaal farmaceutisch dossier Het FD bestaat uit drie niveaus Niveau 0 = administratief niveau (tariferingsgegevens) Niveau 1 = zorgniveau gericht op het geneesmiddel = analyse van het product Niveau 2 = zorgniveau gericht op de patiënt = analyse van de globale context.

7 Farmaceutisch Dossier Dossier Pharmaceutique Dossier Voortge Dossier de S Waarom is het zo belangrijk voor ons beroep? Waarborgt farmaceutische opvolging Ook Niet Voorschriftplichtige Geneesmiddelen Bij NVG komen interacties eveneens voor Geeft U een globaal overzicht U kent uw patiënt Vertrouwen en klantenbinding FD DP DVFZ DSP Positioneert de Apotheker als gezondheidsspeler Via de veiligheid van de aflevering en de meerwaarde van de farmaceutische opvolging Helpt het distributiemonopolie te bewaren We zijn de enigen die alle gegevens kunnen bundelen! Het is de bescherming tegen circuits van paralleldistributie waaronder e-commerce. Laat een continue opvolging van UW patiënt toe trouw aan UW apotheek

8 GFD: Gedeeld Farmaceutisch Dossier Een + voor de gezondheid van de patiënt

9 GFD : wat houdt het in? Medicatiegegevens van patiënt voortaan door elke aangesloten apotheker consulteerbaar Patiënt moet éénmalig toestemming geven Elke aangesloten apotheker met een vraag tot aflevering krijgt zo automatisch een volledig overzicht van alle afgeleverde medicatie Zodoende kan hij nog beter waken over veiligheid patiënt

10 GFD: welke gegevens zijn toegankelijk? Geregistreerde afgeleverde geneesmiddelen ( voorschriftplichtige en nietvoorschriftplichtige ) gedurende de afgelopen 12 maanden Voorlopig nog geen voedingssupplementen en Medische hulpmiddelen Gegevens van niveau 0: Naam van de patiënt Datum van aflevering Naam van de apotheker Deze wordt niet zichtbaar overgemaakt. Zichtbaar enkel indien de patiënt ermee instemt (eid + PIN): éénmalig! Gegevens van niveau 1 CNK en (naam van het geneesmiddel) Posologie (indien opgenomen in het lokaal farmaceutisch dossier) Geen gegevens van niveau 2 : globale context patiënt Deze blijven lokaal. De positie van een vaste apotheker wordt bevestigd en versterkt.

11 GFD: waarom andere collega s toegang verschaffen tot sommige van deze gegevens? Opvolging van de patiënt, evenals correct gebruik van geneesmiddelen wordt hierdoor geoptimaliseerd Respect voor vrijheid patiënt Veiligheid voor de patiënt garanderen Versterkt onze verantwoordelijkheid in het kader van de volksgezondheid evenals onze sector ten aanzien van andere verdeelcircuits (focus op NVG)

12 GFD: heeft de patiënt er dan nog belang bij om een vaste apotheker te hebben? Jazeker!! Het lokaal FD bij de vaste apotheker kan aangevuld worden wanneer de patiënt elders een geneesmiddel afgeleverd krijgt verhoogde veiligheid De patiënt kan de gegevens (ook de bijkomende nietverplichte gegevens (OTC)) enkel wijzigen bij de oorspronkelijk afleverende apotheker. Alle informatie van niveau 2 is ALLEEN opgenomen in het lokaal FD van de vaste apotheker.

13 GFD: wat met de privacy van de patiënt? Enkel een gedeeld farmaceutisch dossier indien : Geïnformeerde toestemming van de patiënt Voor deling tussen apothekers, geen verplichting met anderen! Therapeutische relatie aanwezig Vanaf de vraag tot aflevering, zelfs bij een weigering Farmaflux is verantwoordelijk voor het goed gebruik en eventueel misbruik (a posteriori validatie ) Openstelling naar andere zorgverstrekkers? Niet in de huidige stand van het project Kan eventueel in de toekomst mits gelijke rechten tussen de delende partners

14 GFD: hoe geeft de patiënt zijn informed consent? Informed consent via e-health Mogelijk in de officina ( via software te ontwikkelen)

15 GFD: hoe geeft de patiënt zijn informed consent?

16 GFD: hoe geeft de patiënt zijn informed consent?

17 GFD: informed consent Deze applicatie laat de patiënt toe de geïnformeerde toestemming voor de elektronische uitwisseling van zijn gezondheidsgegevens te registreren of in te trekken in het kader van zijn zorg. bepaalde specifieke zorgverleners uit te sluiten van de toegang tot zijn gezondheidsgegevens Elke burger die over een electronische identiteitskaart beschikt kan zijn toestemming geven. Voor het GFD betekent dit dat de patiënt kan aangeven welke officina apotheker zijn medicatiehistoriek kan consulteren.

18 GFD: wat zie je als apotheker? Eenmaal de patiënt zijn ehealthconsent gegeven heeft zal bij de opvraging aan het GFD de medicatiehistoriek vrijgegeven worden. Deze opvraging gebeurt automatisch. De gegevens rond de niet-eigen geregistreerde afleveringen worden in je softwarepakket zichtbaar gemaakt aan de hand van een verschillende kleur. Indien de patiënt geen ehealthconsent heeft gegeven, wordt je hiervan verwittigd.

19

20 GFD : hoe werkt het? Apotheker A Apotheker B Datum Patiënt CNK, naam geneesmiddel Posologie? ( apotheker ) n

21 GFD: beveiligde gegevenscollectie. Achtergrond Uitwisselen van gezondheidsgegevens in volle opmars Voor de officina apotheker niet triviaal : is het voldoende beveiligd, wat gebeurt ermee, hoe weet ik als apotheker dat ik er goed aan doe. Buffer nodig ten dienste van de officina-apotheker Deze buffer wordt aangeboden door de beroepsverenigingen : Vertrouwen! Aanpak Complexiteit en verantwoordelijkheid wordt opgenomen door de beroepsverenigingen Niveau tussen apotheek en databank Beveiligde gegevenscollectie vanuit de officina apotheek (SMC-TIP) Op basis van de SMC-TIP kunnen andere voor het beroep belangrijke diensten ontwikkeld worden. Bvb Methadone registratie Gegevens worden gestandaardiseerd, data wordt gefilterd, gegevens worden versleuteld,... Resultaat Gegevens en beheer blijven in handen van de apothekers.

22 GFD: hoeveel kost de SMC-TIP? De 10 per maand die u betaalt, worden gebruikt voor het onderhoud, de hosting (Belgacom) en beveiliging ter hoogte van de SMC-TIP ( 3 ) Integratie, onderhoud en helpdesk door de softwarehuizen. (7 ) Maximum prijs (met inbegrip van de latere ontwikkeling) Het is de prijs voor onze vrijheid en zelfstandigheid! We kunnen onze gegevens delen zonder de inbreng van de apotheker te grabbel te gooien.

23 GFD: Waarom Farmaflux? Nood aan legale entiteit! Nodig in het kader van de privacycommissie FarmaFlux heeft als voornaamste doel het verzekeren van de beveiliging en de standaardisering van de gegevens. FarmaFlux is wettelijk verantwoordelijk voor de bescherming van het privé-leven van de patiënten van wie de gegevens via het GFD zullen worden gedeeld. Met andere woorden u delegeert uw wettelijke verantwoordelijkheid aan Farmaflux zolang de gegevens worden uitgewisseld. Farmaflux bestaat uit APB, VAN, AUP en OPHACO.

24 GFD: Wie betaalt het? De overheid? geen cent! Enkel het apothekerskorps (initiatief van de APB en zijn beroepsverenigingen) Lange termijn investering strategische ontwikkeling van het beroep GFD = gratis dienstverlening voor uw patiënt Boodschap naar overheid : toegevoegde waarde van een apotheker verdient een tussenkomst

25 GFD: andere Europese landen? Reeds in Frankrijk Evaluatieverslag van het FD (2012) Sinds 2008 : 30 milj dossiers Eén op drie Fransen heeft er één 98 % van de apothekers is aangesloten

26 GFD-DPP EEN WERKINSTRUMENT VOOR DE APOTHEKER TER ONDERSTEUNING VAN DE ZORG VOOR ZIJN PATIENT PRAKTISCH

27 GFD : meer weten? FAQ op de FARMAFLUX site!

28 GFD: Waarom moeten de apothekers zich aansluiten? Strategische positionering : de apotheker is een bekwame en onmisbare speler in de distributie van geneesmiddelen. Hij waarborgt de veiligheid van alle afleveringen van geneesmiddelen en gezondheidsproducten (indien de patiënt instemt met het delen van de gegevens). Bescherming van ons distributiecircuit in het kader van de NVG (wij zijn de enigen die toegang hebben tot het FD), met inbegrip van de online verkoop! Het GFD (cf. Frankrijk) zal ook andere belangrijke diensten kunnen verlenen (vb. vaccinatie) herpositionering Het laat toe een meerwaarde voor de apotheker te creëren (dankzij de TIP) vooraleer we overwegen de gegevens te delen!

29 Farmaflux : wat moet ik doen? One shot: lid worden van FarmaFlux Apotheker beschikt over een uitbestedingscontract Hij ondertekent het uitbestedingscontract Apotheker «verstuurt» zijn uitbestedingscontract Via de sites (APB, FarmaFlux, KOVAG, ) Antwoord op een aanvraag (registration@farmaflux.be ) Uitbestedingscontract FarmaFlux Klassiek (mail, fax, post ) In ontwikkeling: on-line registratie FarmaFlux valideert het contract Voor elke door de apotheker gevraagde dienst Farmaflux activeert de diensten Activatie ter hoogte van de TIP Aanvraag tot activatie door het softwarehuis Confirmatie van deze activering door de apotheker Betaling 10 vangt aan (geïnd door APB)

30 Het GFD, dat bent u! Laten we samen de uitdaging aangaan! Sluit u aan bij het GFD

31 GFD-DPP EEN WERKINSTRUMENT VOOR DE APOTHEKER TER ONDERSTEUNING VAN DE ZORG VOOR ZIJN PATIENT THANX!

32 Heeft u nog vragen?

33 AGENDA 20/3 Winterseminarie 26/3 Filmpremière Flying Home 13/5 Advanced dermatology 17/5 Landen-Trois Ponts Cycling Tours 20/5 Geneesmiddelen versus medische hulpmiddelen en voedingssuplementen

34 ICT-Ondersteuning 13/3 Leuven & Overijse 20/3 Groot-Bijgaarden 25/3 Melsbroek 03/4 Leuven & Wezembeek-Oppem 22/5 Hoeilaart Inschrijven via

35 Farmaceutisch ZorgCoach: BNM Formule 1: Interactieve workshop 20/3 Leuven 27/3 Vilvoorde Formule 2: Ondersteuning op maat 4 modules: 1. Astma & COPD: theorie 2. Farmaceutische zorg bij astma & COPD 3. Implementatie van BNM in uw apotheek 4. Opvolging van BNM implementatie in uw apotheek

36 KENNISSESSIES over de economie van de apotheek BAF, Bank Van Breda, Curalia & Febelco zorgen voor uw financiële gemoedsrust Is het vandaag nog interessant/rendabel om een apotheek over te nemen? Hoe maak ik optimaal gebruik van mijn vennootschap? Kan ik nog stoppen met werken op 65 jaar? Balans lezen / BTW Verloning van de apotheker, eenheidsstatuut en Farmasafe Vermogen structureren naar rentenieren Sociaal statuut en vermogensopbouw

37 Bedankt!

Het Farmaceutisch Dossier Dat bent u!

Het Farmaceutisch Dossier Dat bent u! Het Farmaceutisch Dossier Dat bent u! Farmaceutische zorg en farmaceutisch dossier Farmaceutische zorg Is onze basisopdracht: Rationeel gebruik van geneesmiddelen en andere gezondheidsproducten Informatie

Nadere informatie

Gedeeld Farmaceutisch Dossier. Symposium De E- huisarts 22/03/2014

Gedeeld Farmaceutisch Dossier. Symposium De E- huisarts 22/03/2014 Gedeeld Farmaceutisch Dossier Symposium De E- huisarts 22/03/2014 Lokaal Farmaceutisch dossier Wettelijke : apotheker moet voorgeschreven geneesmiddelen registreren Tenzij de patiënt bezwaar maakt mogen

Nadere informatie

Gedeeld farmaceutisch dossier : FAQ

Gedeeld farmaceutisch dossier : FAQ Gedeeld farmaceutisch dossier : FAQ Vindt U hier geen antwoord op uw vraag? Gelieve uw vragen door te mailen naar Carolien.Bogaerts@kovag.be en wij geven U zo spoedig mogelijk een antwoord. Wat is een

Nadere informatie

Het Gedeeld Farmaceutisch Dossier

Het Gedeeld Farmaceutisch Dossier Een nieuwe + voor uw gezondheid Het Gedeeld Farmaceutisch Dossier De apothekers investeren verder in de kwaliteit van de zorg en de veiligheid van de patiënten PERSBERICHT 25 februari 2014 Het Gedeeld

Nadere informatie

Medicatieschema: voor de patiënt voor de apotheker

Medicatieschema: voor de patiënt voor de apotheker Medicatieschema: voor de patiënt voor de apotheker Aprs. Marleen Haems Marie Vande Putte Lieven Zwaenepoel Jan Herman Geert Heungens Jan Berghmans Etienne Poppe ehealth MyCareNet Enkele begrippen ehealth?

Nadere informatie

EHEALTHCONSENT: INFORMATIE & HANDLEIDING

EHEALTHCONSENT: INFORMATIE & HANDLEIDING EHEALTHCONSENT: INFORMATIE & HANDLEIDING Samenvatting Deze nota beschrijft hoe je als patiënt je toestemming kan geven of weigeren voor de elektronische uitwisseling van gezondheidsgegevens. EHealthConsent

Nadere informatie

FAQ s Huisapotheker. A. Doelgroep

FAQ s Huisapotheker. A. Doelgroep FAQ s Huisapotheker We proberen hier te antwoorden op vragen die apothekers zich stellen over de nieuwe dienstverlening. Hebt u nog bijkomende vragen? Stuur dan een mailtje naar: huisapotheker@apb.be A.

Nadere informatie

Hoe bepaal je of een patiënt in aanmerking komt voor de dienst? Hoe kan de apotheker weten of een patiënt beantwoordt aan de criteria?

Hoe bepaal je of een patiënt in aanmerking komt voor de dienst? Hoe kan de apotheker weten of een patiënt beantwoordt aan de criteria? Hoe bepaal je of een patiënt in aanmerking komt voor de dienst? Hoe kan de apotheker weten of een patiënt beantwoordt aan de criteria? Elke patiënt, met uitsluiting van de rusthuispatiënten(zie verder),

Nadere informatie

Begeleiding Nieuwe Medicatie

Begeleiding Nieuwe Medicatie Begeleiding Nieuwe Medicatie 12/12/2013 Centrum voor beroepsontwikkeling en - ondersteuning & Inspinazie Opwarming Inspinazie Wat hopen jullie hier te leren? Rollercoaster Wat houdt jullie tegen om te

Nadere informatie

Je recht op een patiëntendossier: veel gestelde vragen

Je recht op een patiëntendossier: veel gestelde vragen Je recht op een patiëntendossier: veel gestelde vragen 1. Wat is een patiëntendossier? Elke patiënt heeft recht op een veilig bewaard en nauwkeurig bijgehouden patiëntendossier. Elke zorgverlener (bijvoorbeeld

Nadere informatie

FAQ s Huisapotheker. A. Doelgroep

FAQ s Huisapotheker. A. Doelgroep FAQ s Huisapotheker We pogen hier te antwoorden op het merendeel van de vragen die de apothekers zich stellen over de nieuwe dienstverlening. Indien u bijkomende vragen zou hebben, aarzel dan niet ons

Nadere informatie

Niks vergeten? Gedeeld Farmaceutisch Dossier. Vertrek met een gerust hart, kies voor het. Praat erover met uw apotheker

Niks vergeten? Gedeeld Farmaceutisch Dossier. Vertrek met een gerust hart, kies voor het. Praat erover met uw apotheker Niks vergeten? Vertrek met een gerust hart, kies voor het Gedeeld Farmaceutisch Dossier Praat erover met uw apotheker Neemt u nog andere geneesmiddelen in? Hebt u last van allergieën? Wanneer bent u laatst

Nadere informatie

Welkom bij uw apotheker

Welkom bij uw apotheker Welkom bij uw apotheker Eerstelijnsgezondheidswerker De apotheker Als volwaardige zorgverstrekker neemt de apotheker een centrale plaats in binnen ons gezondheidsstelsel. Hij is steeds bereikbaar zonder

Nadere informatie

VIDIS. Virtual Integrated Drug Information System

VIDIS. Virtual Integrated Drug Information System VIDIS Virtual Integrated Drug Information System VIDIS project - Objectief Gegevens- en informatiedeling tussen de ambulante zorgactoren tussen de ambulante sector en het ziekenhuismilieu met en door de

Nadere informatie

KB 21 januari 2009: onderrichtingen der apothekers Checklist Internet

KB 21 januari 2009: onderrichtingen der apothekers Checklist Internet KB 21 januari 2009: onderrichtingen der apothekers Checklist Internet In 2006 maakte de Belgische wetgever bij de hervorming van de Geneesmiddelenwet een opening voor verkoop op afstand, volgens het vrij

Nadere informatie

KB 21 januari 2009: Onderrichtingen der apothekers Checklist Internet

KB 21 januari 2009: Onderrichtingen der apothekers Checklist Internet KB 21 januari 2009: Onderrichtingen der apothekers Checklist Internet In 2006 maakte de Belgische wetgever bij de hervorming van de Geneesmiddelenwet een opening voor verkoop op afstand, volgens het vrij

Nadere informatie

ehealth en continuïteit in farmacologische zorg in de ouderenzorg

ehealth en continuïteit in farmacologische zorg in de ouderenzorg ehealth en continuïteit in farmacologische zorg in de ouderenzorg Apothekers: Inge Huysentruyt en Thibaut Blanckaert éénlijn.be : Johan Uvin Huisarts : Lut Depoorter Wat is ehealth? Wat is farmacologische

Nadere informatie

9. Farmaceutische zorg en farmaceutisch dossier

9. Farmaceutische zorg en farmaceutisch dossier INFO-FICHE - KB 2009 9. Farmaceutische zorg en farmaceutisch dossier 1. BEGRIP De farmaceutische zorg is sinds 1 mei 2006 door de wetgever erkend als een kerntaak van de apotheker: als geneesmiddelenexpert

Nadere informatie

Elektronisch voorschrift vanaf FAQ

Elektronisch voorschrift vanaf FAQ Elektronisch voorschrift vanaf 01.01.2017 - FAQ Vanaf 1 januari 2017: - wordt het klassieke papieren voorschrift met 2 barcodes vervangen door een nieuw document bewijs van elektronisch voorschrift (afbeelding

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUÊTE OVER OVERLEG APOTHEKERS-HUISARTSEN

RESULTATEN ENQUÊTE OVER OVERLEG APOTHEKERS-HUISARTSEN RESULTATEN ENQUÊTE OVER OVERLEG APOTHEKERS-HUISARTSEN Om na te gaan in welke mate de huisartsen en apothekers uit dezelfde wijk contact hebben en met elkaar overleggen, verstuurden de Apothekers van Brussel

Nadere informatie

Informatiebrochure: E-health Cozo AZ Sint-Maria Halle vzw

Informatiebrochure: E-health Cozo AZ Sint-Maria Halle vzw Informatiebrochure: E-health Cozo AZ Sint-Maria Halle vzw Inhoudsopgave: Wat is CoZo en ehealth? 1 Geïnformeerde toestemming (= Informed Consent ) 2 Hoe uw Geïnformeerde toestemming (= Informed Consent

Nadere informatie

Starten met het Vitalink medicatieschema

Starten met het Vitalink medicatieschema Starten met het Vitalink medicatieschema ICT-ondersteuner 14 oktober 2015 - Halle 1 Agenda Kennismaking Wat is Vitalink en hoever staan we? Opzet van dit Vitalink Clusters project (met ondersteuning van

Nadere informatie

MEDICATIESCHEMA, EEN VERSNELLING HOGER Wim Van Slambrouck, Senior Projectleider ICT, Agentschap Zorg en Gezondheid

MEDICATIESCHEMA, EEN VERSNELLING HOGER Wim Van Slambrouck, Senior Projectleider ICT, Agentschap Zorg en Gezondheid MEDICATIESCHEMA, EEN VERSNELLING HOGER Wim Van Slambrouck, Senior Projectleider ICT, Agentschap Zorg en Gezondheid MEDICATIESCHEL OP VITALINK BEKNOPTE INTRODUCTIE > Waarom? Voor het veilig delen van zorg

Nadere informatie

VRAGEN EN ANTWOORDEN over de elektronische uitwisseling van medische gegevens

VRAGEN EN ANTWOORDEN over de elektronische uitwisseling van medische gegevens VRAGEN EN ANTWOORDEN over de elektronische uitwisseling van medische gegevens Wat? In december 2011 zijn de organisaties van huisartsen(posten), apothekers en ziekenhuizen met de NPCF tot een akkoord gekomen

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Gezondheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Gezondheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Gezondheid» SCSZG/11/134 BERAADSLAGING NR 11/088 VAN 18 OKTOBER 2011 MET BETREKKING TOT DE NOTA BETREFFENDE DE ELEKTRONISCHE BEWIJSMIDDELEN

Nadere informatie

De e-huisarts : Inleiding. Dr. Hilde Roels Voorzitter Vlaams Artsensyndicaat vzw

De e-huisarts : Inleiding. Dr. Hilde Roels Voorzitter Vlaams Artsensyndicaat vzw De e-huisarts : Inleiding Dr. Hilde Roels Voorzitter Vlaams Artsensyndicaat vzw 2 3 Het ehealth-platform Federale openbare instelling met de missie - om een goed georganiseerde, onderlinge elektronische

Nadere informatie

ACTUALISATIE ROADMAP egezondheid 2013-2018. WST 4 AP 3 Medicatieschema

ACTUALISATIE ROADMAP egezondheid 2013-2018. WST 4 AP 3 Medicatieschema ACTUALISATIE ROADMAP egezondheid 2013-2018 WST 4 AP 3 Medicatieschema Stand van zaken Het Gedeeld Farmaceutisch Dossier (GFD) is operationeel en uitgerold, maar slechts 40% van de voor het publiek geopende

Nadere informatie

Dr Karel De Pever Dr Dana Stiens. Huisartsenpraktijk Roosdaal

Dr Karel De Pever Dr Dana Stiens. Huisartsenpraktijk Roosdaal Dr Karel De Pever Dr Dana Stiens Huisartsenpraktijk Roosdaal 2 3 16 Func(es en diensten Vitalink Vaccinnet ehealth basisdiensten Gedeeld Farmaceu(sch Dossier Recip- e MyCareNet Zorgzoeker Hub- Metahub

Nadere informatie

VITALINK NEXT GENERATION

VITALINK NEXT GENERATION VITALINK NEXT GENERATION Dominique Dejonckheere Programma manager ICT Agentschap Zorg en Gezondheid WAT IS VITALINK? > Platform voor het veilig delen van gegevens die niet 24u/24 7d/7 beschikbaar zijn

Nadere informatie

Handleiding MyHealthViewer

Handleiding MyHealthViewer Handleiding MyHealthViewer VERSIE 1.1 DATUM: 16/11/2018 MyHealthViewer MyHealthViewer is een software applicatie specifiek ontworpen voor jou als burger om jouw gezondheidszorggegevens te kunnen bekijken

Nadere informatie

MFO rond medicatieschema

MFO rond medicatieschema MFO rond medicatieschema Werkwijze avond: MFO! Plenair Vragen staat vrij! Publieksvragen kort groepsgesprek verslaggever/woordvoerder MFO: Wat? Medisch Farmaceutisch Overleg Tussen artsen, apothekers,

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Gezondheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Gezondheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Gezondheid» SCSZG/15/088 BERAADSLAGING NR 11/088 VAN 18 OKTOBER 2011, GEWIJZIGD OP 9 JUNI 2015, MET BETREKKING TOT DE NOTA BETREFFENDE

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Versie 2.1 INHOUDSTAFEL 1 Context... 3 2 Installatie... 4 3 Gebruik van de toepassing... 9 3.1 Opstarten van de Patient HealthViewer toepassing (na installatie)... 9 3.2 Algemene

Nadere informatie

Digitalisering & medicatiebeleid in woonzorgcentra Projecten van de federale overheid

Digitalisering & medicatiebeleid in woonzorgcentra Projecten van de federale overheid Digitalisering & medicatiebeleid in woonzorgcentra Projecten van de federale overheid Yoeriska Antonissen Coördinator cel Kennis- en informatiebeheer en administratieve vereenvoudiging Directie Farmaceutisch

Nadere informatie

Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions Frequently Asked Questions Thema s: Concept Algemene voorwaarden Doelgroep - Inclusiecriteria Honorarium -Tarificatie Webtool BNM Concept Wat is een begeleidingsgesprek nieuwe medicatie (BNM)? Een begeleidingsgesprek

Nadere informatie

MyCareNet in uw Apotheek?

MyCareNet in uw Apotheek? MyCareNet in uw Apotheek? Met deze brochure willen we onze klanten informeren over de invoering van MyCareNet MyCareNet in uw apotheek MyCareNet is een initiatief van het NIC (Nationaal Intermutualistisch

Nadere informatie

Uw patiëntendossier en privacy

Uw patiëntendossier en privacy Uw patiëntendossier en privacy UZ Leuven werkt met één centraal dossier per patiënt, over alle specialisaties heen. Dit dossier is volledig elektronisch en bevat gegevens van artsen, verpleegkundigen en

Nadere informatie

een kort stukje Spoor 1... Bevorderen van de samenwerking en de gegevensdeling tussen eerstelijnsactoren Bevorderen van de gebruiksvriendelijkheid

een kort stukje Spoor 1... Bevorderen van de samenwerking en de gegevensdeling tussen eerstelijnsactoren Bevorderen van de gebruiksvriendelijkheid ICT- ondersteuning voor zorgverstrekkers in de eerstelijnsgezondheidszorg een kort stukje Spoor 1... Doelstellingen ü ü ü ü Bevorderen van de samenwerking en de gegevensdeling tussen eerstelijnsactoren

Nadere informatie

VIDIS Virtual Integrated Drug Informa3on System

VIDIS Virtual Integrated Drug Informa3on System VIDIS Virtual Integrated Drug Informa3on System presenta.e Ronde Tafel egezondheid 2015 26.05.2015 Visie RIZIV Deze visienota betrea een elektronisch communica3esysteem voor het beheer van alle aspecten

Nadere informatie

AP6 Delen om samen te werken

AP6 Delen om samen te werken AP6 Delen om samen te werken AP6 Partager afin de Collaborer Basisinformatie + hoe ze te bewaren/toegankelijk te maken 1. Een EPD voor alle zorgberoepen Om gegevens te kunnen delen dient elk zorgberoep

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Gezondheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Gezondheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Gezondheid» SCSZG/16/138 BERAADSLAGING NR 11/088 VAN 18 OKTOBER 2011, LAATST GEWIJZIGD OP 21 JUNI 2016, MET BETREKKING TOT DE NOTA

Nadere informatie

BAF-FLASH JANUARI 2011

BAF-FLASH JANUARI 2011 BAF-FLASH JANUARI 2011 KORT NIEUWS VAN UW VLAAMS-BRABANTSE VERENIGING INHOUD WOORDJE VAN DE VOORZITTER... pg 2 KWALITEITSHANDBOEK VANAF 1/1/2012 VERPLICHT IN DE APOTHEEK: BAF ORGANISEERT WORKSHOP...pg

Nadere informatie

Ontdek onze. abonnementsformules 2016. Ontdek onze. abonnementsformules 2016. www.apb.be. www.apb.be

Ontdek onze. abonnementsformules 2016. Ontdek onze. abonnementsformules 2016. www.apb.be. www.apb.be Ontdek onze abonnementsformules 2016 www.apb.be Ontdek onze abonnementsformules 2016 www.apb.be Basic Bent u op zoek naar beknopte en betrouwbare basisinformatie over de sector van de officina-apotheken?

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Versie 6.0 09/05/2016 INHOUDSTAFEL 1 Context... 3 2 Installatie... 4 3 Gebruik van de toepassing... 10 3.1 Opstarten van de Patient HealthViewer toepassing (na installatie)... 10

Nadere informatie

Relatiebeheer en consentmanagement. Beheer van therapeutische relatie en toestemmingen

Relatiebeheer en consentmanagement. Beheer van therapeutische relatie en toestemmingen Relatiebeheer en consentmanagement Beheer van therapeutische relatie en toestemmingen Datum laatste aanpassing: Datum dat dit beleid het laatst door management is besproken: 1 Inhoudstafel 1 Inhoudstafel...

Nadere informatie

wat verwacht de overheid van zorgverstrekkers inzake e-gezondheid

wat verwacht de overheid van zorgverstrekkers inzake e-gezondheid wat verwacht de overheid van zorgverstrekkers inzake e-gezondheid gent 06/06/2015 bvas academy twee en een half jaar geleden actieplan e gezondheid 2013-2018 de opportuniteit van elektronisch informatiebeheer

Nadere informatie

Uniek. De meerwaarde van de zelfstandige apotheker voor de gezondheid van zijn patiënt ontwikkelen, ontplooien en ondersteunen. www.apb.

Uniek. De meerwaarde van de zelfstandige apotheker voor de gezondheid van zijn patiënt ontwikkelen, ontplooien en ondersteunen. www.apb. Uniek De meerwaarde van de zelfstandige apotheker voor de gezondheid van zijn patiënt ontwikkelen, ontplooien en ondersteunen Uw Patiënt Uw patiënten vertrouwen op u. Ze rekenen op uw advies en expertise,

Nadere informatie

2008-20092009. Opzet Organisatie Onderwerpen volgende lessen

2008-20092009. Opzet Organisatie Onderwerpen volgende lessen Farmaceutische zorg Farmanager Bejaardenzorg 2008-20092009 Opzet Organisatie Onderwerpen volgende lessen 1 Farmanager Bejaardenzorg 2008-20092009 Optimalisatie van de farmaceutische zorg door middel van

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Versie 5.0 25/09/2015 INHOUDSTAFEL 1 Context... 3 2 Installatie... 4 3 Gebruik van de toepassing... 10 3.1 Opstarten van de Patient HealthViewer toepassing (na installatie)... 10

Nadere informatie

mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten

mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten WAT IS NEXUZHEALTH, WAT IS MYNEXUZHEALTH? 3 UW MYNEXUZHEALTH-DOSSIER 4 Afspraken Radiologische beelden Berichten Documentatie Vragenlijsten Dagboeken

Nadere informatie

Vitalink. 22 september 2017 Marie-Isabelle Wilmet, Stijn De Jaeger

Vitalink. 22 september 2017 Marie-Isabelle Wilmet, Stijn De Jaeger Vitalink 22 september 2017 Marie-Isabelle Wilmet, Stijn De Jaeger Gebruikershandleiding Versienummer software: 62 Revisienummer handleiding: 3 Datum: 22 september 2017 Adres Corilus NV Hogenakkerhoek 5

Nadere informatie

Persdossier. De apotheek in gevaar Apothekers voeren actie. Algemene Pharmaceutische Bond. De meerwaarde van de zelfstandige apotheker

Persdossier. De apotheek in gevaar Apothekers voeren actie. Algemene Pharmaceutische Bond. De meerwaarde van de zelfstandige apotheker Persdossier De apotheek in gevaar Apothekers voeren actie Algemene Pharmaceutische Bond De meerwaarde van de zelfstandige apotheker voor de gezondheid van zijn patiënt ontwikkelen, ontplooien en ondersteunen.

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling gezondheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling gezondheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling gezondheid SCSZG/12/291 BERAADSLAGING NR. 12/082 VAN 18 SEPTEMBER 2012 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DIE

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling gezondheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling gezondheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling gezondheid SCSZG/12/386 BERAADSLAGING NR. 12/082 VAN 18 SEPTEMBER 2012, GEWIJZIGD OP 18 DECEMBER 2012, MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING

Nadere informatie

Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten Traceerbaarheid van implantaten De implantaatkaart

Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten Traceerbaarheid van implantaten De implantaatkaart Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten Traceerbaarheid van implantaten De implantaatkaart Vanessa Binamé- 13/03/15 Agenda Inleiding Traceerbaarheid van implantaten Implantaatkaart

Nadere informatie

Therapeutische link en geïnformeerde instemming van de patiënt(e).

Therapeutische link en geïnformeerde instemming van de patiënt(e). Pagina 1 van 5 Therapeutische link en geïnformeerde instemming van de patiënt(e). Voor veel online diensten waarbij aan u dossiergegevens beschikbaar gesteld moet er een therapeutische link zijn tussen

Nadere informatie

Elektronisch voorschrift vanaf

Elektronisch voorschrift vanaf Elektronisch voorschrift vanaf 01.01.2017 Vanaf 1 januari 2017 Als de arts dan een elektronisch voorschrift opstelt, zal het papieren voorschrift vervangen worden door een nieuw document bewijs van elektronisch

Nadere informatie

VIDIS Virtual Integrated Drug Information System

VIDIS Virtual Integrated Drug Information System Virtual Integrated Drug Information System Yoeriska Antonissen Coördinator cel Kennis en informatiebeheer en administratieve vereenvoudiging Directie Farmaceutisch Beleid Dienst voor Geneeskundige Verzorging

Nadere informatie

Debat: 'Apothekers aan het woord

Debat: 'Apothekers aan het woord Debat: 'Apothekers aan het woord Hoe staan zorgverleners ten opzichte van de uitdagingen in de zorgsector? Welke hervormingen zijn voor hen aan de orde? Hoe zien ze hun beroep evolueren in de toekomst?

Nadere informatie

uw medische gegevens elektronisch delen?

uw medische gegevens elektronisch delen? patiënteninformatie uw medische gegevens elektronisch delen? Dat kan via het LSP Ziekte, blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terecht komen bij een (onbekende) arts, een andere

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Gezondheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Gezondheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Gezondheid» SCSZG/12/288 BERAADSLAGING NR. 12/081 VAN 18 SEPTEMBER 2012 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS AAN

Nadere informatie

GDPR. een stand van zaken

GDPR. een stand van zaken GDPR een stand van zaken GDPR een stand van zaken Op 25 mei treedt de nieuwe Europese privacywetgeving (GDPR) in werking. Dit heeft impact op u als zorgverlener die met gevoelige gegevens omgaat. Het is

Nadere informatie

VIDIS Virtual Integrated Drug Information System

VIDIS Virtual Integrated Drug Information System VIDIS Virtual Integrated Drug Information System Yoeriska Antonissen Coördinator cel Kennis- en informatiebeheer en administratieve vereenvoudiging Directie Farmaceutisch Beleid Dienst voor Geneeskundige

Nadere informatie

mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten

mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten WAT IS NEXUZHEALTH, WAT IS MYNEXUZHEALTH? 3 UW MYNEXUZHEALTH-DOSSIER 4 Afspraken Beelden Berichten Documenten Medicatie Vragenlijsten

Nadere informatie

Uw medische gegevens elektronisch delen?

Uw medische gegevens elektronisch delen? Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Goede zorg met goede informatie Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende

Nadere informatie

Verkenningstocht egezondheid Elektronisch Voorschrift in WZC. Dirk BROECKX Project Manager éénlijn.be 14 oktober Blue Point Antwerpen

Verkenningstocht egezondheid Elektronisch Voorschrift in WZC. Dirk BROECKX Project Manager éénlijn.be 14 oktober Blue Point Antwerpen Verkenningstocht egezondheid Elektronisch Voorschrift in WZC Dirk BROECKX Project Manager 14 oktober Blue Point Antwerpen = een consortium = een netwerk + software leveranciers + egezondheid Diensten Wat

Nadere informatie

Toren van Babel & KLINISCHE INFORMATIESYSTEMEN. Netwerkdag Chronische Zorg 21 maart 2015

Toren van Babel & KLINISCHE INFORMATIESYSTEMEN. Netwerkdag Chronische Zorg 21 maart 2015 Toren van Babel & KLINISCHE INFORMATIESYSTEMEN Netwerkdag Chronische Zorg 21 maart 2015 Apr. Lieven Zwaenepoel Brabants Apothekers Forum Vlaams Apothekers Netwerk ICT Ondersteuning voor de 1 ste lijn Wat

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Gezondheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Gezondheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Gezondheid» SCSZG/13/169 BERAADSLAGING NR. 12/081 VAN 18 SEPTEMBER 2012, GEWIJZIGD OP 16 JULI 2013, MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING

Nadere informatie

Kovag 6 mei Apr. L. Baert

Kovag 6 mei Apr. L. Baert Kovag 6 mei 2010 Apr. L. Baert luc.baert@pharmaplanet.be 5.330.000 hits 17.000.000 hits 307.000 hits Types websites Informatie site Website als visitekaartje Informatie-site Reservatie site Eigenlijke

Nadere informatie

AVG Privacy Verklaring

AVG Privacy Verklaring AVG Privacy Verklaring Uw toestemming Door u in te schrijven bij de apotheek, gaat u akkoord met de manier waarop de apotheek uw gegevens verwerkt zoals is beschreven in dit document. Ook verklaart u de

Nadere informatie

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Betere zorg met de juiste informatie Artsen en apotheken kunnen uw medische gegevens delen via het LSP (Landelijk Schakelpunt). Zodat

Nadere informatie

Vitalink Medication Viewer Handleiding

Vitalink Medication Viewer Handleiding Versie 0.5 INHOUDSTAFEL 1 Context... 2 2 Installatie... 3 3 Toepassing... 9 4 Updates... 20 5 FAQ... 24 6 Bijkomende tips voor een goed gebruik... 25 1 CONTEXT De Vitalink Medication Viewer is een software

Nadere informatie

Medicatiebeleid in WZC

Medicatiebeleid in WZC Medicatiebeleid in WZC Keynote speaker: Dr. Lore De Raeve Competentiepool Ouderenzorg Algemene Pharmaceutische Bond (APB) Deskundige Gezondheidsbeleid en Ouderenzorg Koninklijk Limburgs Apothekers Verbond

Nadere informatie

mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten

mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten WAT IS NEXUZHEALTH, WAT IS MYNEXUZHEALTH? 3 UW MYNEXUZHEALTH-DOSSIER 4 Afspraken Beelden Berichten Documenten Vragenlijsten Dagboeken

Nadere informatie

Samenwerking HUISAPOTHEKER - HUISARTS

Samenwerking HUISAPOTHEKER - HUISARTS Samenwerking HUISAPOTHEKER - HUISARTS An inconvenient truth An inconvenient truth Bron: FOD Economie (2006) Verdubbeling op 20 jaar tijd 50% 45% Prevalence of chronic diseases in different ICPC organ groups

Nadere informatie

ehealth in de praktijk

ehealth in de praktijk EE ehealth in de praktijk Wat is ehealth? Welke systemen zijn er momenteel in ontwikkeling? Welke systemen worden dagelijkse praktijkvoering in de nabije toekomst? Op welke manier kan ik als zorgverstrekker

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Mynexuzhealth. Toegang tot uw medisch dossier

Patiënteninformatie. Mynexuzhealth. Toegang tot uw medisch dossier Patiënteninformatie Mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier Inhoudstafel Wat is nexuzhealth?... 3 Wat is mynexuzhealth?... 3 Uw mynexuzhealth-dossier... 4 Afspraken... 4 Radiologische beelden... 4

Nadere informatie

Overleg als opstap naar betere multidisciplinaire samenwerking. Apr. Carolien Bogaerts Manager Farmaceutische Zorg, KOVAG

Overleg als opstap naar betere multidisciplinaire samenwerking. Apr. Carolien Bogaerts Manager Farmaceutische Zorg, KOVAG Overleg als opstap naar betere multidisciplinaire samenwerking Apr. Carolien Bogaerts Manager Farmaceutische Zorg, KOVAG Agenda 1. Kwaliteitsbevorderend programma Valpreventie: het verband tussen psychofarmaca

Nadere informatie

2014 2015 MediBridge ehealth Premium Services Pagina 1

2014 2015 MediBridge ehealth Premium Services Pagina 1 Algemene informatie on demand over de bestaande ehealth basisdiensten en de verschillende diensten met toegevoegde waarde, evenals andere ehealth initiatieven, hun functionaliteit, en hoe deze zich t.o.v.

Nadere informatie

Verspreide helpdesks vs centrale helpdesk. op basis van ervaringen spoor 4 helpdesk éénlijn.be

Verspreide helpdesks vs centrale helpdesk. op basis van ervaringen spoor 4 helpdesk éénlijn.be Verspreide helpdesks vs centrale helpdesk op basis van ervaringen spoor 4 helpdesk éénlijn.be Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Algemeen... 3 2.1 Januari 2015... 4 2.2 Februari 2015... 5 2.3 Maart en April

Nadere informatie

Apotheek. Catharina Apotheek. www.catharinaziekenhuis.nl

Apotheek. Catharina Apotheek. www.catharinaziekenhuis.nl Apotheek Catharina Apotheek www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud Waarvoor kunt u bij ons terecht?... 3 Deskundig en veilig... 3 Assortiment... 4 Uitwisselen van informatie... 4 Privacy... 4 Wie werken er?...

Nadere informatie

Het persoonlijk gezondheidsdossier. Geef mij mijn medische gegevens!

Het persoonlijk gezondheidsdossier. Geef mij mijn medische gegevens! Het persoonlijk gezondheidsdossier Geef mij mijn medische gegevens! 2 Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie 3 Een persoonlijk gezondheidsdossier voor iedereen die dit wil Cijfers 68% Nederlanders

Nadere informatie

Agenda LOK 11/02/2010

Agenda LOK 11/02/2010 4-9-200 Huisartsen Apothekers Huisartsen en apothekers Een gedeelde zorg voor de patiënt Agenda LOK /02/200 20.45u: Welkom + voorstellen aanwezigen 2.00u: Wettelijke aspecten van het 2.0u: Voorschrijven

Nadere informatie

MODEL VAN OVEREENKOMST TUSSEN DE APOTHEKER TITULARIS (VERANTWOORDELIJKE VOOR DE VERWERKING) EN DE VZW FARMAFLUX (VERWERKER)

MODEL VAN OVEREENKOMST TUSSEN DE APOTHEKER TITULARIS (VERANTWOORDELIJKE VOOR DE VERWERKING) EN DE VZW FARMAFLUX (VERWERKER) FARMAFlux Archimedesstraat 11 1000 Brussel KBO 0536.680.412 MODEL VAN OVEREENKOMST TUSSEN DE APOTHEKER TITULARIS (VERANTWOORDELIJKE VOOR DE VERWERKING) EN DE VZW FARMAFLUX (VERWERKER) Overeenkomst verwerker

Nadere informatie

Elektronisch patiëntendossier (EPD)

Elektronisch patiëntendossier (EPD) Elektronisch patiëntendossier (EPD) ELEKTRONISCH PATIËNTENDOSSIER Landelijk EPD Het ministerie van VWS werkt aan een landelijk EPD. Dat is een systeem waarlangs zorgverleners snel en betrouwbaar medische

Nadere informatie

Uw medische gegevens elektronisch delen?

Uw medische gegevens elektronisch delen? Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Goede zorg met goede informatie Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende

Nadere informatie

KENNISMAKING MET DE TOEPASSINGEN VAN E-GEZONDHEID: VITALINK, PARIS, EHEALTHBOX

KENNISMAKING MET DE TOEPASSINGEN VAN E-GEZONDHEID: VITALINK, PARIS, EHEALTHBOX KENNISMAKING MET DE TOEPASSINGEN VAN E-GEZONDHEID: VITALINK, PARIS, EHEALTHBOX Agenda > Inleiding éénlijn.be? Wat doet éénlijn.be? Hoe bereiken we onze doelen? > Delen van medische gegevens: Geïnformeerde

Nadere informatie

MEER TIJD. voor uw patiënt

MEER TIJD. voor uw patiënt MEER TIJD voor uw patiënt Het EMD (Elektronisch Medisch Dossier) is uitgegroeid tot een onmisbaar instrument in de huisartsenpraktijk. Het is daarom belangrijk dat u over een programma beschikt dat naadloos

Nadere informatie

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Kloosterpad

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Kloosterpad Privacyreglement Huisartsenpraktijk Kloosterpad Uw persoonsgegevens en privacy in onze huisartsenpraktijk. Algemeen De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) is door de Nederlandse wetgever opgesteld ter

Nadere informatie

3. Misbruik en verslaving. Inleiding. suggestievragen

3. Misbruik en verslaving. Inleiding. suggestievragen 3. Misbruik en verslaving Inleiding De goede samenwerking tussen de huisarts en de apotheker is essentieel bij de begeleiding van patiënten waarbij er blijk is van overmatig geneesmiddelengebruik. De aanpak

Nadere informatie

1. Vooraleer u begint.

1. Vooraleer u begint. 1. Vooraleer u begint. Met behulp van dit IMV-dossier - dat werd opgesteld in samenwerking met KLAV en KAVA - willen we u eerst en vooral het KB van 24/09/2012 over individuele medicatievoorbereiding toelichten.

Nadere informatie

Begeleidingsgesprek nieuwe medicatie Astma-Inhalatiecorticosteroïden stap voor stap

Begeleidingsgesprek nieuwe medicatie Astma-Inhalatiecorticosteroïden stap voor stap Begeleidingsgesprek nieuwe medicatie Astma-Inhalatiecorticosteroïden stap voor stap Doelstellingen Deze procedure strekt tot doel: Om de verschillende stappen van het begeleidingsgesprek nieuwe medicatie

Nadere informatie

Handleiding AssurPharma. 22 september 2016 Heleen Verkooij, Stijn De Jaeger

Handleiding AssurPharma. 22 september 2016 Heleen Verkooij, Stijn De Jaeger Handleiding AssurPharma 22 september 2016 Heleen Verkooij, Stijn De Jaeger Gebruikershandleiding Versienummer software: 5.2.5 Revisienummer handleiding: 1 Datum: 22 september 2016 Adres Corilus NV Hogenakkerhoek

Nadere informatie

Beveiligd elektronisch delen van medische gegevens om de zorgkwaliteit voor de patiënt te verbeteren

Beveiligd elektronisch delen van medische gegevens om de zorgkwaliteit voor de patiënt te verbeteren Beveiligd elektronisch delen van medische gegevens om de zorgkwaliteit voor de patiënt te verbeteren Een patiënt aansluiten? Waarom zou een patiënt zijn gezondheidsgegevens willen delen? Klik op de afbeelding

Nadere informatie

26/04/2012. Recip-e. Ambulant Elektronisch Voorschijfsysteem Prescription électronique ambulatoire. Informatie sessie Kortrijk

26/04/2012. Recip-e. Ambulant Elektronisch Voorschijfsysteem Prescription électronique ambulatoire. Informatie sessie Kortrijk 26/04/2012 Recip-e Ambulant Elektronisch Voorschijfsysteem Recip-e Informatie sessie Kortrijk Agenda Inleiding Hoe werkt Recip-e? Aanvraag van certificaten Installeren en gebruiken van software Volgende

Nadere informatie

DEMO De registratieprocedure voor nieuwe ONDERNEMINGEN in kader van de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille, ecologiepremie en groeipremie)

DEMO De registratieprocedure voor nieuwe ONDERNEMINGEN in kader van de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille, ecologiepremie en groeipremie) DEMO De registratieprocedure voor nieuwe ONDERNEMINGEN in kader van de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille, ecologiepremie en groeipremie) Versie september 2009 Toegang tot de digitale steunmaatregelen

Nadere informatie

eid in de zorg van concept tot gebruik

eid in de zorg van concept tot gebruik eid in de zorg van concept tot gebruik Prof. dr. Bart Sijnave CIO UZ Gent 7 april 2011 1 Agenda De elektronische identiteitskaart concepten De zorgketen eid in de zorg Q&A 2 2 Inhoud De elektronische identiteitskaart

Nadere informatie

Landelijke ontwikkelingen

Landelijke ontwikkelingen Landelijke ontwikkelingen Yoe Kwa Werkconferentie Medicatie uitwisseling, 12 april 2012 Agenda Korte terugblik Aansluitingen op het LSP Doorstart LSP: organisatie en afspraken Functionaliteit Hoe nu verder?

Nadere informatie