Dagindeling groep 1 en 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dagindeling groep 1 en 2"

Transcriptie

1 Dagindeling groep 1 en 2 Als de kinderen op school komen, hangen ze de jassen op en zetten het eten en drinken voor de ochtendpauze (graag met de naam erop) in één van de bakken met de juiste groepskleur, die naast de kast in de gang staan. Voor de lunch zo nodig in de gele of bruine bak die op de kast staan en in de koelkast worden gezet. Anders kan het eten voor de lunch in de rugzak blijven en aan de kapstok worden opgehangen. Als de kinderen in de klas komen, worden zij door ons verwelkomd, door hen een hand te geven en een goedemorgen te wensen. Daarna mogen de kinderen in de kring gaan zitten, waar ze op een vaste plek zitten. Om 8.30 uur begint de hele school met lezen of voorlezen. In de school heerst dan absolute stilte, het is daarom belangrijk dat uw kind om 8.30 uur echt aanwezig is! Wij behandelen eerst de kalender. Op maandag is er een uitgebreid kringgesprek, op de andere dagen een prentenboek, voorleesverhaal, vertelling of iets anders van de taalontwikkeling. Op dinsdag en donderdag vindt de taalontwikkeling later op de ochtend plaats, omdat we dan om 8.30 uur meteen naar de gym gaan. Taalontwikkeling is een heel breed gebied waar o.a. versjes, leergesprekken, taalspelletjes zoals raadsels, rijmen, een voorwerp omschrijven enz., poppenkast toneelspelen, de verteltafel, maar ook de lettermuur onder vallen. Tijdens dit kringgebeuren leren de kinderen ook naar elkaar te luisteren. Veelal moeten ze dan ook hun vinger opsteken, als ze iets willen vertellen. Het doel van de taalontwikkeling is het vergroten van de woordenschat, het luisteren naar elkaar en het communiceren met anderen. Tijdens de kring wordt er ook dieper ingegaan op een prentenboek Met vragen als; wie is er heel belangrijk in het verhaal?, waar ging het eigenlijk om?, hoe voelde hij zich?, voel jij je ook wel eens zo? Vertel eens! Enz.. De verteltafel (hoek) is een plek waar de kinderen het aangeboden verhaal met poppetjes en attributen (vaak door henzelf gemaakt) na gaan spelen en zelf dus het verhaal onder woorden gaan brengen.

2 Wij werken elke dag met kinderklanken, dit is een programma om de beginnende geletterdheid van kinderen uit groep 1 en 2 te stimuleren. Er zijn 10 kalenderbladen waarop oefeningen en activiteiten staan m.b.t. een klank en thema. De activiteiten hebben steeds betrekking op een andere klank. De volgorde van de klanken die centraal staan, is zo ingedeeld dat eerst eenvoudige klanken aan de orde komen en later de moeilijkere klanken. De klanken die aan de orde komen, zijn: m aa b oo i t l k oe s. Elke oefening / activiteit valt onder één of meerdere categorieën: - Auditieve oefeningen: fonemisch bewustzijn en auditief geheugen - Woordenschatoefeningen / talige oefeningen - Visuele oefeningen - Motorische oefeningen / tactiele oefeningen Door oefeningen te kiezen uit alle ontwikkelingsgebieden, worden alle kanalen ingeschakeld en ontstaat er een samenhangend geheel met een versterkend effect. Kinderklanken wordt aangepast aan het thema van dat moment, elke klank staat 4 weken centraal. De kinderen mogen plaatjes of voorwerpen meenemen die passen bij de klank. Het woord wordt er dan bijgeschreven. Ook de namen van de kinderen worden erbij betrokken. Na verloop van tijd worden de plaatjes van de desbetreffende klank opgeplakt en in een map gedaan, zodat de kinderen het nog eens kunnen lezen. In groep 1 en 2 komen allerlei momenten voor, waar kinderen in aanraking komen met geschreven taal. Kinderen die nieuwsgierig worden naar letters, gaan daarmee aan de slag. Wij laten ze ook naamkaartjes neerzetten bij bouwwerken e.d. De kinderen hebben een fotokaart met hun naam, ze proberen n.a.v. deze kaart hun naam te tekenen. Wij letten wel op de juiste potloodhantering, maar niet op de manier van schrijven. Kleuters tekenen letters, het maakt niet uit of ze bijvoorbeeld de l nu onder of boven beginnen. Schrijven is voor kleuters nog veel te krampachtig. Als uw kind letters wil gaan schrijven, gebruik dan kleine letters en de klanknaam (d in plaats van D, du in plaats van dee). Ook bij de projecten komt de geschreven taal weer terug. We stimuleren de kinderen bijv. boodschappenbriefjes te schrijven, de bestelling te noteren in het restaurant enz. De kinderen stempelen ook woorden na die gebruikt worden tijdens het project. Heel spelenderwijs komt een kleuter op zijn/haar niveau al in aanraking met geschreven taal.

3 Na de taalontwikkeling begint het speelwerkuur. Het speelwerkuur bestaat uit verschillende onderdelen zoals: -bouwhoek -huishoek -computer -tekenen -knutselen -puzzeltafel -schilderbord -luisterhoek -timmertafel -lees/schrijfhoek -constructiehoek -verteltafel -kleien -zand/watertafel -themahoek Al deze activiteiten worden d.m.v. duidelijke foto s weergegeven op het activiteitenbord dat in de klas hangt. De kinderen mogen zelf hun foto ophangen bij de activiteit die zij graag willen doen. Bij elke activiteit kunnen een beperkt aantal kinderen, wat duidelijk wordt gemaakt d.m.v. het aantal hokjes, zodat het voor hen meteen is te zien dat er bijvoorbeeld in de bouwhoek al 4 kinderen zijn. Het speelwerkuur wordt afgewisseld met verplichte opdrachten en vrije keuze. Als wij een opdracht uitkiezen voor de kinderen, hangen wij hun foto op bij het vraagteken en ook onze foto, zodat de desbetreffende kinderen weten dat ze een opdracht met juf gaan doen. Tijdens speelwerktijd werken wij ook met kinderen in de kleine kring, d.w.z. dat wij dan met een klein groepje aan een tafel zitten waar wij dan extra aandacht kunnen bieden op allerlei gebieden. We werken ontwikkelingsgericht, d.w.z. we proberen een uitdagende omgeving te scheppen, waarin een kind nieuwsgierig wordt en aan de slag gaat. Wij begeleiden dit en proberen het kind steeds een stap verder te brengen. Juist de eigen initiatieven van de kinderen zijn zo belangrijk. Vanuit een vertrouwde en veilige omgeving, wordt een kind geprikkeld een nieuwe uitdaging aan te gaan. Wij helpen het kind hierbij en geven het zetje om bijvoorbeeld die knipopdracht te maken of een bouwwerk uit te diepen, door vlaggen te maken enz. Wij werken met projecten die ongeveer 6 weken duren. Nieuwe hoeken, opdrachten, verhalen, liedjes sluiten daar dan op aan. Bij elk nieuw project krijgt u een informatieblad waar precies instaat, wat we de komende periode gaan doen, wat de kinderen eventueel mogen meenemen en ook of we op excursie gaan of iets anders in de planning hebben.

4 Bij het ontwikkelingsgericht werken zijn thema s heel belangrijk. Wij kiezen een onderwerp dat leeft bij de kinderen of wat we juist extra onder de aandacht willen brengen. Samen met de kinderen zoeken we uit wat we al van het onderwerp weten en waar we nog meer over willen weten. We proberen zoveel mogelijk de echte wereld in de school te halen. We verzamelen met de kinderen materialen. We maken met de kinderen attributen om het zo goed mogelijk na te spelen. Bijvoorbeeld thema: ziek zijn. We hebben samen met de kinderen een dokterspraktijk ingericht en een echt ziekenhuis, ook de pillenfabriek ontbrak niet. Tijdens het spel doen de kinderen heel veel ervaringen op. Ze breiden hun woordenschat uit. Ze vullen dossiers van patiënten in en schrijven ook een recept met het juiste aantal pillen voor de apotheek. Spelenderwijs zijn de kinderen bezig met o.a. lees- en schrijfactiviteiten, maar ook reken- en wiskunde activiteiten. Ze leren hoe je een patiënt te woord staat en hoe die verzorgd moet worden. Ook andere activiteiten staan in het teken van het thema. Door de hele school wordt gewerkt met weektaken, om ook de kleuters hierop voor te bereiden, werken we naast ons aanbod met taken, die zij kunnen maken tijdens speelwerkuur. De jongste kinderen krijgen 2 opdrachten per twee weken. De oudsten krijgen 2 opdrachten per week. De taken zijn verdeeld in 3 niveaus, voor de jongste kinderen de gele taken. Voor de oudste kinderen rode en roze taken. De kinderen krijgen een eigen blad met pictogrammen, in de kast en op de spellen vinden zij dezelfde pictogrammen. Als zij een opdracht gedaan hebben, laten ze dat aan ons zien. Wij zetten dan een krul naast het desbetreffende pictogram en de kinderen kleuren een cirkel in, zodat het duidelijk is dat zij die opdracht hebben gedaan. Als beide cirkels zijn ingekleurd, mogen de kinderen een sticker uitzoeken en gaat het blad mee naar huis. Na ongeveer een uur speelwerktijd gaan we opruimen en gaan de kinderen op hun eigen stoel in de kring zitten. Dan evalueren we het speelwerkuur, kinderen mogen iets laten zien of verwoorden hetgeen ze gedaan hebben.

5 Rekenen en wiskunde Net als met geschreven taal, laten wij de kinderen ook spelenderwijs kennismaken met rekenen en wiskunde. Wij maken elke dag gebruik van met sprongen vooruit. D.m.v. heel veel verschillende spelletjes oefenen we 3 domeinen: tellen en rekenen, meetkunde en meten. Bij tellen en rekenen horen activiteiten die tot doel hebben dat kinderen de telrij kunnen opzeggen, kunnen werken met telbare hoeveelheden, erbij en eraf, splitsingen tot 6 kunnen maken en getalsymbolen kunnen herkennen en deze ordenen en koppelen aan hoeveelheden. De cijfersymbolen en de daarbij behorende aantallen van 1 t/m 10 worden aangeboden en het cijfer staat dan 4 weken centraal. Meten heeft betrekking op ordenen, vergelijken en afpassen van lengte, inhoud, gewicht en oppervlakte. Ook tijd is een grootheid die tot meten behoort. Bij meetkunde staan activiteiten centraal die oriënteren, construeren en/of opereren met vormen en figuren tot doel hebben. Ook bij andere activiteiten komt het rekenen terug. Bijvoorbeeld: bij nieuwe schoenen, welke maat heb je? Je zonnebloem, hoe hoog is die? Een bouwtekening maken voor bijv. een boot, wat heb je nodig? Geld betalen in de winkel. Zo zijn er heel veel activiteiten te bedenken. Zo komt een kleuter heel spelenderwijs in aanraking met rekenen en wiskunde op zijn/haar niveau. Digibord (touchscreen) Wij beschikken over een digibord die wij en de kinderen kunnen bedienen met een speciale pen of met de vinger. Wij zetten het digibord in op verschillende manieren. Zoals bij een thema kan d.m.v. een filmpje de uitleg worden verduidelijkt. Ook maken we gebruik van voorbereidende taal- en rekenspelletjes, vertelplaten met interactieve mogelijkheden, maar het digibord wordt ook gebruikt tijdens muziek en met verjaardagen. De kinderen mogen tijdens speelwerktijd ook zelf op het bord gaan werken.

6 Vreedzame school De vreedzame school. Een school met een hart. Een school als gemeenschap, waarbij iedereen zich betrokken voelt. Waar iedereen zich gehoord en gezien voelt. Waar leerlingen verantwoordelijkheden krijgen en nemen. Een school waar leerlingen een stem krijgen. Maar ook een school waarin iedereen zich respectvol gedraagt. De drie doelen van het programma zijn: -constructief omgaan met conflicten -verantwoordelijkheid van kinderen vergroten -positief sociaal gedrag. In de klas hangen we op ons prikbord dingen die te maken hebben met de Vreedzame school. De handpoppen aap en tijgertje komen regelmatig in de lessen voor en spelen herkenbare situaties voor de kleuters uit. Waar we dan over gaan praten en oplossingen bedenken. De klas is van ons en iedereen is verantwoordelijk. Vandaar de takenlijst op de deur. Ieder kind heeft een taak bedacht die hij wel een tijdje wil doen. Een paar keer per jaar wordt dit gewisseld. Een taak is bijvoorbeeld de kapstok nakijken als we naar huis gaan. Of het huis nakijken als we opgeruimd hebben. We zijn één groep, we horen bij elkaar. Maar wie zijn wij? Om elkaar beter te leren kennen, mag ieder kind vertellen wat zijn / haar lievelingseten, -kleur,- dier is en waar het kind graag mee speelt. Drama Eenmaal per week staat er een dramales op het programma. Wij hanteren de lessen van de drama methode moet je doen, waar de kinderen veel plezier aan beleven. Het doel is dat ze leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren. Hiervoor worden onderwerpen en thema's uit de directe belevingssfeer van de kinderen gebruikt d.m.v. spel, waarbij het accent ligt op beweging. Zo maken ze spelenderwijs kennis met de verschillende spelvormen zoals o.a. rollenspel, pantomime, tableau vivant.

7 Eten en drinken Tijdens de ochtendpauze zingen we vooraf een liedje, zodat we daarna tegelijk kunnen beginnen. De kinderen nemen een beker en fruit / broodje of eventueel een koekje mee naar school. Na het eten en drinken gaan we buitenspelen en op de dagen dat we gymmen, mogen de kinderen die hun eten en drinken al op hebben even een boekje pakken, totdat iedereen klaar is. De lunch gebruiken we in de Roedoe en iedereen heeft een vaste plek aan de tafel met het rode, blauwe of groene zeiltje. Als iedereen na het handen wassen op zijn plek zit, zingen we eerst een liedje en na een moment van stilte gaan we eten. De time-timer wordt op 10 minuten gezet, er mag dan niet gepraat worden. Degenen die klaar zijn, mogen vanaf uur naar buiten. De kinderen kunnen tot uur eten, de trommel gaat dan dicht ongeacht of het brood op is, het drinken moet wel worden opgedronken. Bewegingsonderwijs Bewegingsonderwijs bestaat uit gymmen of buitenspelen. Op dinsdag - en donderdagochtend wordt er gegymd in de gymzaal. De kinderen worden door de ouders naar de gym gebracht, de deur is open vanaf 8.20 uur. Op dinsdag bestaat de gymles uit een spelles of klein materiaal, Op donderdag wordt de gymles met groot materiaal door meester Marco gegeven. Tijdens de gymles dragen de kinderen altijd een gymbroek met een t-shirt of gympak en gymschoenen (liefst zonder veters) Wilt u uw kind op beide dagen een rugtas meegeven met de gymspullen erin. Graag een rugtas die ook groot genoeg is om ook hun kleren in te doen, want als de kinderen zich hebben verkleed, gaat de kleding in de tas. De andere dagen spelen we buiten met de karren, zandbak, klimmateriaal e.d Het doel van bewegingsonderwijs is het bevorderen van de motoriek en het plezierig met elkaar omgaan.

8 Muziek Met de kinderen wordt dagelijks veel gezongen. Daarnaast worden in de muziekles liedjes aangeleerd en aandacht besteed aan maat, ritme, dans gehooroefeningen, stemvorming, instrumenten. De liedjes die nieuw zijn, komen in de klas te hangen, later gaan ze in de liedjesmap waaruit de kinderen zelf kunnen zingen. VERDERE BIJZONDERHEDEN Entreeformulier Als uw kind op school komt, krijgt u een entreeformulier. Wij willen graag het een en ander van uw kind weten. Dit doen we om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op de behoeften en mogelijkheden van uw kind. Fotokaart In de klas maken wij gebruik van een fotokaart. Dit is een kaart met de naam en foto van uw kind. Daarom willen wij graag een foto voor op de fotokaart en graag een pasfoto voor op het activiteitenbord. Helpende handen Elke dag mogen er 2 kinderen naast ons zitten, dit zijn de helpende handen. Ze mogen allerlei klusjes doen die dag, zoals het eten en drinken klaarzetten en d.m.v. de kleurenschijf bepalen welke groep als eerste het eten en drinken mag pakken, helpen in de schuur enz. We hangen de fotokaart op, zodat het voor de kinderen ook duidelijk zichtbaar is dat zij de helpende hand zijn. Binnenkomen Wilt u s morgens, als u uw kind naar zijn/haar stoel heeft gebracht meteen afscheid nemen? De kinderen raken anders het overzicht kwijt. Wij kunnen ook beter meteen op de kinderen inspelen. Als u ons wilt spreken, kan dit na schooltijd.

9 Ophalen Om uur gaat de school uit. Wij lopen met de kinderen naar het hek van het kleuterplein. Wilt u daar uw kind ophalen? De kinderen vragen aan ons of ze mogen gaan. Afwezig Bij afwezigheid van uw kind wegens ziekte, kunt u vanaf 8.00 uur naar school bellen. Als u tenminste één dag van te voren al weet dat uw kind afwezig is vanwege bijvoorbeeld tandarts- of doktersbezoek, kunt u een mail naar ons sturen: okoster@roelofvanwienesse.nl en ymeester@roelofvanwienesse.nl Verjaardagen Als uw kind jarig is, mag u de verjaardag bijwonen. Op de ochtenden dat wij gymmen (dinsdag en donderdag) vieren wij de verjaardag om 9.30 uur. De andere dagen om 8.30 uur. Wilt u ervoor zorgen dat de traktatie beperkt blijft tot één ding? Liever geen lollies en kauwgom. Excursies Afhankelijk van het project, gaan we op excursie. U krijgt hiervan tijdig bericht.

Informatie boekje groep 1 / 2

Informatie boekje groep 1 / 2 1 Informatie boekje groep 1 / 2 2 3 Dagindeling groep 1 en 2 Als de kinderen op school komen, gaan de jassen in de jastas aan de kapstok en zetten ze het eten en drinken voor de ochtendpauze (graag met

Nadere informatie

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij.

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij. De dagindeling in groep 1 en 2 De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00 uur Vrijdagmiddag vrij 10 minuten

Nadere informatie

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht.

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht. Een dag bij de kleuters op De Bangert (bijlage bij de schoolgids) De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw Algemeen In de onderbouwgroepen wordt ontwikkelingsgericht gewerkt. Hierbij is de interactie tussen leerlingen en leerkracht erg belangrijk. Het is van belang dat leerkrachten steeds nagaan wat de volgende

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Willen jullie weten hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Lees dan maar snel verder..

Willen jullie weten hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Lees dan maar snel verder.. Willen jullie weten hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Lees dan maar snel verder.. We zijn weer begonnen 8:20 uur gaat de kleuterdeur open. Kinderen kunnen hun jas meteen aan de kapstok hangen, deze

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter Kleuterboekje De Hoeksteen Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op de Hoeksteen! En dan is het ineens zover: Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u hoe het eraan toe gaat bij de

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS De Driesprong Oude Baan 36 6286 BE Wahlwiller - Nijswiller

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk.

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk. Welkom op school in groep 1 en 2 schooljaar 2015-2016. Middels deze brief geven wij u weer informatie over het reilen en zeilen van onze groep. Wie werkt wanneer? dag ochtend middag maandag Juf Ineke Juf

Nadere informatie

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van:

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van: Welkom op De Gooilandschool Dit boekje is van:. Een dag bij ons in de klas Hieronder ziet u de activiteiten die plaatsvinden in groep 1 en 2. 08.20 uur De deur van de kleuteringang gaat open. U kunt vanaf

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2 Welkom op de Kogge Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare basisschool de Kogge in IJlst! In het begin is het voor u en uw kind best even wennen op school. Een spannende

Nadere informatie

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom op Het Krijt Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom bij ons op Het Krijt In dit boekje hebben we de belangrijkste informatie voor de groepen 1 en 2 voor u op een rijtje

Nadere informatie

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd.

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd. naar de basisschool Algemene informatie omtrent de kleutergroepen *Schooltijden 8.30u.-12.00u. (woensdag tot 12.30u.) 13.00u.-15.00u. Dagindeling en praktische zaken Hoe de dag is ingedeeld is te zien

Nadere informatie

Naam: Welkom op De Leer!

Naam: Welkom op De Leer! Naam: Welkom op De Leer! Basisschool De Leer St. Michielsstraat 6 7255 AP Hengelo 0575-46 17 15 Welkom! Hallo, Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer komen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep leraar Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie 1. Inleiding

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Welkom in onze klas Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen

Nadere informatie

schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u

schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u Dit is de deur van onze school kom maar gauw binnen! schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u hallo: Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Eerst mag je 5

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

INFORMATIE SPECIFIEK VOOR GROEP 1/2

INFORMATIE SPECIFIEK VOOR GROEP 1/2 INFORMATIE SPECIFIEK VOOR GROEP 1/2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Algemeen... 2 Dagindeling... 2 Inloop... 2 Kleine kring... 3 Grote kring... 3 Lezen... 3 Boekenpret... 3 Schrijven... 3 Rekenen/wiskunde...

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 1/2 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een ander

Nadere informatie

Informatieavond groep 1 en 2. Schooljaar september 2016

Informatieavond groep 1 en 2. Schooljaar september 2016 Informatieavond groep 1 en 2 Schooljaar 2016-2017 6 september 2016 LEERKRACHTEN Anita Gunnewijk: maandag, dinsdag en woensdag Miranda Demkes: donderdag en vrijdag Dagindeling Ochtend groep 1 en groep 2

Nadere informatie

Informatieavond schooljaar 2015-2016. Cluster 1/2

Informatieavond schooljaar 2015-2016. Cluster 1/2 Informatieavond schooljaar 2015-2016 Cluster 1/2 Programma Even voorstellen Ik & Ko KIJK! het observatiesysteem Het rapport De ontwikkelingslijnen/hoe werken we in de kleuterklas? naar eigen klas Praktische

Nadere informatie

informatiebrief groep 3b

informatiebrief groep 3b informatiebrief groep 3b 1. Welkom en binnenkomst Als de kinderen s ochtends om 8.25 uur binnenkomen geven wij alle kinderen een hand. Buiten hebben ze dan al afscheid van u als ouder kunnen nemen. 2.

Nadere informatie

De eerste dag van de week, is de maandag, is de maandag. De eerste dag van de week is de maandag. Etc.

De eerste dag van de week, is de maandag, is de maandag. De eerste dag van de week is de maandag. Etc. Informatie groep ½ Informatie Vooral voor ouders wiens kind voor het eerst naar school gaat is het fijn om te weten hoe alles reilt en zeilt. Vandaar dat we u graag wat praktische en inhoudelijke informatie

Nadere informatie

Informatiefolder groep 1 schooljaar

Informatiefolder groep 1 schooljaar Informatiefolder groep 1 schooljaar 2015-2016. Alle kinderen krijgen deze informatiefolder mee naar huis. Binnenkort hebben wij een gesprek met U waarbij wij de leidraad oudergesprekken bespreken. Voor

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS Mechelen-Wahlwiller R.K. Basisschool Mechelen - Wahlwiller

Nadere informatie

Klassenkrant van groep 2 2015-2016

Klassenkrant van groep 2 2015-2016 Klassenkrant van groep 2 2015-2016 Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Wat gaan we dit jaar allemaal doen? In het kort leest u hier iets over. Ontvangstgesprek Als de kinderen allemaal op hun stoel in de

Nadere informatie

Informatie voor ouders van nieuwe kleuters

Informatie voor ouders van nieuwe kleuters Informatie voor ouders van nieuwe kleuters Beste ouders en/of verzorgers, Wanneer uw kind naar de basisschool gaat, breekt er zowel voor uw kind als ook voor u een nieuwe periode aan. Vaak zijn kinderen

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer bij ons komen kijken. Dit boekje gaat over onze school, dan weet

Nadere informatie

Informatie groep 1/2. Schooljaar

Informatie groep 1/2. Schooljaar Informatie groep 1/2 Schooljaar 2018-2019 De leerkrachten van de kleuters Groep 1/ 2 a juf Jolanda / juf Hetty Groep 1 /2 b juf Madelon / juf Leny Op vrijdag gaan de kinderen van groep 2 naar het lokaal

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters. Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters

Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters. Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je bij ons in de klas komen.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Schooljaar 2016/2017 Schooltijden Onze schooltijden zijn: maandag, dinsdag en donderdag van 8:30 uur tot 12:00 uur en van 13:00 uur tot 15:00 uur. Woensdag van 8:30 uur tot 12:30

Nadere informatie

Informatie onderbouw donderdag 29 september 2016 van uur tot uur

Informatie onderbouw donderdag 29 september 2016 van uur tot uur Informatie onderbouw 2016 2017 donderdag 29 september 2016 van 14.30 uur tot 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar Informatie groep ½ Schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Hallo, ik ben Joyce van den Berg Ik werk op maandag en dinsdag in groep ½. Hallo, ik ben Elise Stap Ik werk op woensdag t/m vrijdag in groep ½.

Nadere informatie

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2 De Zonnewijzer Groepen 1 en 2 Werkdagen en lestijden Met deze powerpoint willen wij u informeren over de gang van zaken in onze kleutergroepen 1 en 2. Heeft u nog vragen of tips na het lezen van deze powerpoint,

Nadere informatie

welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan bm maarssen telefoon: fax:

welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan bm maarssen telefoon: fax: welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan 2 3601 bm maarssen telefoon: 0346-562120 fax: 0346-554851 e-mail: directie@kbspionier.nl www.kbspionier.nl 4Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE Groep 1-2

INFORMATIEBOEKJE Groep 1-2 INFORMATIEBOEKJE 2018-2019 Groep 1-2 ALGEMENE INFORMATIE GROEP 1 T/M 8 Nieuwsbrief: Vanaf het moment dat uw kind 4 is geworden, ontvangt u elke vrijdag de nieuwsbrief van school via de mail. In de nieuwsbrief

Nadere informatie

Welkom op De Blinker!

Welkom op De Blinker! Welkom op De Blinker! Wij staan voor respect, talent, samenwerken en zelfstandigheid. Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare Daltonschool De Blinker in Bolsward! In het begin is het voor u en uw kind

Nadere informatie

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Voor het eerst naar school Kennismaken met groep 1 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Wat fijn dat we u en uw kind mogen verwelkomen op onze school De Opdracht. We hopen natuurlijk dat hij of zij het snel naar

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

WELKOM OP OBS VUURVOGEL

WELKOM OP OBS VUURVOGEL WELKOM OP OBS VUURVOGEL Informatieboekje kleuters Uw kind zit of komt misschien binnenkort bij ons op school in groep 1. De werkwijze bij de kleuters is toch heel anders dan in de hogere groepen. We willen

Nadere informatie

Informatieavond schooljaar Cluster 1/2

Informatieavond schooljaar Cluster 1/2 Informatieavond schooljaar 2018-2019 Cluster 1/2 Even voorstellen.. Programma Ik & Ko / Kleuterplein KIJK! het observatiesysteem Het rapport De ontwikkelingslijnen/hoe werken we in de kleuterklas? naar

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers, Hieronder vindt u informatie over de werkwijze in de kleutergroepen.

Beste ouders/verzorgers, Hieronder vindt u informatie over de werkwijze in de kleutergroepen. Beste ouders/verzorgers, Hieronder vindt u informatie over de werkwijze in de kleutergroepen. Dalton: Zelfstandigheid/ verantwoordelijkheid/ samenwerken/reflectie/effectiviteit Deze Daltonpijlers staan

Nadere informatie

OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat AN Lemelerveld tel

OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat AN Lemelerveld tel OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat 22 8151 AN Lemelerveld tel. 0572 371850 info-heidepark@ooz.nl www.obsheidepark.nl Inleiding Binnenkort start uw kind op obs Heidepark met de wendagen. Spannend voor

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

Informatieboekje voor groep 2

Informatieboekje voor groep 2 Informatieboekje voor groep 2 zo spelen en leren wij in groep 2 Kring We beginnen s morgens met stillezen, of met een spelinloop Bij binnenkomst geven de kinderen de leerkracht een hand. Op maandagochtend

Nadere informatie

OBS Het Kofschip Groep 1-2 rood, geel en blauw.

OBS Het Kofschip Groep 1-2 rood, geel en blauw. OBS Het Kofschip Groep 1-2 rood, geel en blauw. Informatie groep 1 en 2. Startblokken basisontwikkeling. In de groepen 1 en 2 werken we volgens de methodiek van Basisontwikkeling. Deze sluit aan op Startblokken

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. 1 ingang ligt aan

Nadere informatie

algemene informatie groep 1/2

algemene informatie groep 1/2 algemene informatie groep 1/2 algemeen De groepen 1-2A en 1-2b zijn gemengde groepen. Dit betekent dat kinderen van 4, 5 en 6 jaar in één groep zitten. In onze kleutergroepen werken we vanuit de actuele

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee Informatieboekje schooljaar 2011-2012 RKBS De Hofstee Klassenorganisatie: Inloop: De kinderen mogen tussen 8.30 en 8.45 uur naar binnen. De kinderen mogen naar binnen gebracht worden, maar om hun zelfstandigheid

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Schooljaar 2016/2017 Beste ouders van groep 1 & 2 Dit informatieboekje brengt u op de hoogte van een aantal belangrijke zaken die in groep 1/2 aan bod komen in het schooljaar

Nadere informatie

Openbare basisschool De Kweekvijver Paling 2, 1511 LK Oostzaan Telefoon 075-6841332 Email: administratie@dekweekvijver.nl Informatieboekje Groep 1/2

Openbare basisschool De Kweekvijver Paling 2, 1511 LK Oostzaan Telefoon 075-6841332 Email: administratie@dekweekvijver.nl Informatieboekje Groep 1/2 Openbare basisschool De Kweekvijver Paling 2, 1511 LK Oostzaan Telefoon 075-6841332 Email: administratie@dekweekvijver.nl Informatieboekje Groep 1/2 Dit boekje geeft naast de Schoolgids aanvullende informatie

Nadere informatie

Informatieboekje groep 0/1/2

Informatieboekje groep 0/1/2 Informatieboekje groep 0/1/2 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 0/1/2 van Basisschool Beekpark. In dit boekje vindt u allerlei informatie: informatie over onze school,

Nadere informatie

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom.

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. In dit boekje vindt u informatie over de groepen 1 en 2 van Kiezel en Kei. Op dit moment hebben we drie

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.15 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

De inrichting van de speelleeromgeving bij Geen troep op de stoep.

De inrichting van de speelleeromgeving bij Geen troep op de stoep. De inrichting van de speelleeromgeving bij Geen troep op de stoep. Een rijke speelleeromgeving biedt kinderen volop kansen om zich spelenderwijs te ontwikkelen. Het werken met thema s is een aanleiding

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Beste ouders! Juf Janke

Beste ouders! Juf Janke Beste ouders! Vaak krijg ik de vraag: Wat doen de kinderen nou eigenlijk op school? Mijn kind vertelt nooit wat! Via dit boekje wil ik proberen een antwoord te geven op deze vraag. Het kleuteronderwijs

Nadere informatie

De instroomgroep: Wij proberen onze kinderen zo goed mogelijk te laten instromen op de basisschool. Dit door vast te houden aan dagelijkse rituelen.

De instroomgroep: Wij proberen onze kinderen zo goed mogelijk te laten instromen op de basisschool. Dit door vast te houden aan dagelijkse rituelen. De instroomgroep: Wij proberen onze kinderen zo goed mogelijk te laten instromen op de basisschool. Dit door vast te houden aan dagelijkse rituelen. Jas aan de kapstok: Kinderen hangen voor ze binnenkomen

Nadere informatie

Info avond groep 1/2. Dinsdag : 22 september 2015

Info avond groep 1/2. Dinsdag : 22 september 2015 Info avond groep 1/2 Dinsdag : 22 september 2015 De juffen van de kleuters Groep 1/ 2 a juf Jolanda Groep 1 /2 b juf Madelon en juf Leny Op vrijdag gaan de kinderen van groep 2 naar het lokaal van groep

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 Even voorstellen: Fenna van de Meerakker 1-2a gedurende het Vivian Rebergen 1-2a jaar in alle + stagiaire Rian (4e jaars Pabo) groepen stagiaires Juliette

Nadere informatie

Informatieblad groep 1 en 2

Informatieblad groep 1 en 2 Postbus 96 Nederland internet www.cbsdeborg.nl Beste ouders, Informatieblad groep 1 en 2 In deze brief vindt u informatie die van belang is voor ouders wiens kind nieuw bij ons op school komt. Mocht u

Nadere informatie

Hoe gaat het in groep 1/2 b

Hoe gaat het in groep 1/2 b Hoe gaat het in groep 1/2 b Binnenkomst: - Als je op school komt hang je je jas op je eigen haakje onder je tent. Je tas zet je op de plank. - In de klas geef je de juf een hand en je pakt een spelletje

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 0/1

Informatieboekje Groep 0/1 Informatieboekje Groep 0/1 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 0/1 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje

Nadere informatie

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool R.K. Gerardusschool Meerkreuk 2 Oude Wetering 071-331 2958 info.gerardus@ssba.net Voor een bijna vier jarige Informatie boekje voor de nieuwe kinderen en

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Inhoud. Groepen 1, 2. blz

Inhoud. Groepen 1, 2. blz 1 Inhoud - Voorwoord 2 - Groepsverdeling en leerkrachten 3 - Van peuter naar kleuter 4 - OND-kinderen 5 - Dagindeling 6 - Thema s en ontwikkelingsgebieden 7 - A-B-C groepen - Zelfstandigheid - Regels en

Nadere informatie

[INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 1 en 2.

[INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 1 en 2. 2016-2017 [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 1 en 2. Informatieblad groep 1 en 2 Beste ouders, In deze brief vindt u informatie die van belang is voor ouders wiens kind nieuw

Nadere informatie

Informatieboekje voor groep 1. zo spelen en leren wij in de instroomgroep

Informatieboekje voor groep 1. zo spelen en leren wij in de instroomgroep Informatieboekje voor groep 1 zo spelen en leren wij in de instroomgroep Schooljaar 2016-2017 Kring We beginnen s morgens met stillezen of met een spelinloop. Bij binnenkomst geven de kinderen de leerkracht

Nadere informatie

Waarom dit boekje? De leerkrachten van groep 1-2. Algemeen. De dagindeling

Waarom dit boekje? De leerkrachten van groep 1-2. Algemeen. De dagindeling Waarom dit boekje? Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen die in groep 1 en 2 zitten. U vindt hierin informatie over alle belangrijke afspraken, regels en gewoonten in

Nadere informatie

Activiteit Doel Beschrijving doel Planning Uitvoering

Activiteit Doel Beschrijving doel Planning Uitvoering Hier vind je een overzicht van de lesdoelen die worden aangeboden in dit project. Houd er rekening mee dat je tijdens de uitvoering van de lessen waarschijnlijk met méér doelen bezig zult zijn, voortkomend

Nadere informatie

Activiteit Doel Beschrijving doel Planning Uitvoering

Activiteit Doel Beschrijving doel Planning Uitvoering Hier vind je een overzicht van de lesdoelen die worden aangeboden in dit project. Houd er rekening mee dat je tijdens de uitvoering van de lessen waarschijnlijk met méér doelen bezig zult zijn, voortkomend

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Algemene informatie kleuterklassen

Algemene informatie kleuterklassen Algemene informatie kleuterklassen Voorwoord Deze informatie is bestemd voor de ouders van de leerlingen van groep 1-2. Hier vindt u informatie over alle belangrijke zaken die dit schooljaar aan bod komen

Nadere informatie

WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT?

WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT? WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT? Op basisschool De Achtbaan hebben kinderen de mogelijkheid om op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag over te blijven. Dit gebeurt onder leiding van twee coördinatoren. Dit

Nadere informatie

Een kijkje in groep 1-2

Een kijkje in groep 1-2 Het Talent Elk kind een ster Een kijkje in groep 1-2 Luciadonk 65 4707VK Roosendaal tel.: 0165-541894 fax: 0165-566212 e-mail: het.talent@kporoosendaal.nl Inhoud - Onze visie op het onderwijs in groep

Nadere informatie

Informatie voor de ouders van groep 1 en 2 van de Triangel

Informatie voor de ouders van groep 1 en 2 van de Triangel Informatie voor de ouders van groep 1 en 2 van de Triangel Hoe ziet een dag in onze kleutergroepen eruit? De kinderen komen binnen en kiezen hun plekje in de kring, ze mogen kort iets vertellen of iets

Nadere informatie

*Welkom* rmatieavond Groep 1/2. Sint Martinusschool

*Welkom* rmatieavond Groep 1/2. Sint Martinusschool *Welkom* rmatieavond 2016 Groep 1/2 Sint Martinusschool *De bedoeling van deze avond* Voorstellen Margot, Kim en Aybike Verantwoordelijkheid groepen Vertellen over de manier van werken in de groepen 1

Nadere informatie

Algemene informatie groep 1/2

Algemene informatie groep 1/2 Algemene informatie groep 1/2 Schooljaar 2016-2017 Inhoudsopgave Algemeen 3 Kring 3 Werken.. 4 Fruit en drinken. 4 Spel.. 4 Vormingsgebieden.. 4 Sociaal en emotionele ontwikkeling.. 4 Creatieve vorming.

Nadere informatie

Peuterspeelzaal Viooltjes Stockholm 1 3124 SG Schiedam 06-44726350. violierkids@komkids

Peuterspeelzaal Viooltjes Stockholm 1 3124 SG Schiedam 06-44726350. violierkids@komkids Themabrief Wij gaan voorlezen Maart en april 2014 Peuterspeelzaal Viooltjes Stockholm 1 3124 SG Schiedam 06-44726350 violierkids@komkids Wat willen wij? In het begin van de zomer gaan wij in de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Informatieboekje. Vandaag peuter, morgen kleuter

Informatieboekje. Vandaag peuter, morgen kleuter Informatieboekje Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op Het Kompas! Voor u en uw kind is een bijzondere tijd aangebroken. Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u alles over hoe

Nadere informatie

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Wat fijn dat we u en uw kind mogen verwelkomen op onze school De Opdracht. We hopen natuurlijk dat hij of zij het snel

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters De Hoeksteen R.K. Basisschool H. Kamerlingh Onnesweg 74 1402 EK Bussum 035-6915423 www.hoeksteen-bussum.nl info@hoeksteenbussum.nl Informatie Kleuters 2013-2014

Nadere informatie

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3 Informatie over groep 1/2 1. De leerkrachten van groep 1/2/3 en de weekindeling Dit jaar hebben we een combinatiegroep 1/2/3 gemaakt. De kinderen krijgen volgens onderstaand schema les van juf Romp, Britt

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Basisschool St. Catharina Haastrecht Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de

Nadere informatie

Activiteit Doel Beschrijving doel Planning Uitvoering

Activiteit Doel Beschrijving doel Planning Uitvoering Hier vind je een overzicht van de lesdoelen die worden aangeboden in dit project. Houd er rekening mee dat je tijdens de uitvoering van de lessen waarschijnlijk met méér doelen bezig zult zijn, voortkomend

Nadere informatie