Informatie voor ouders van nieuwe kleuters

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie voor ouders van nieuwe kleuters"

Transcriptie

1 Informatie voor ouders van nieuwe kleuters Beste ouders en/of verzorgers, Wanneer uw kind naar de basisschool gaat, breekt er zowel voor uw kind als ook voor u een nieuwe periode aan. Vaak zijn kinderen al naar een peuterspeelzaal en/of kinderdagverblijf geweest. Daar was alles heel vertrouwd en duidelijk. Nu zijn er een aantal zaken wel herkenbaar, maar er zijn zeker ook een heleboel nieuwe dingen die op u en uw kind afkomen. Zo zijn er allerlei regels en afspraken die in grote lijnen voor onze hele onderbouw of zelfs de hele school gelden. Vaak hebben ouders en/of verzorgers van nieuwe kleuters specifieke vragen over de gang van zaken in de groepen 1-2. Het antwoord hierop kunt u waarschijnlijk terugvinden in dit document. Voor algemene informatie over onze school raden wij u aan het algemene en praktische gedeelte van de schoolgids op onze website door te lezen. Wij wensen uw kind een fijne schoolperiode toe op basisschool Fonkel. Kennismaking op school De dag nadat uw kind vier jaar geworden is, mag hij/zij naar de basisschool. Na het intake gesprek, waarvoor u telefonisch bent benaderd door Franca Cooijmans, de intern begeleider van Fonkel, krijgt u een brief over de plaatsing in een van de twee kleutergroepen. Hierin vragen we u om zelf contact op te nemen met de leerkracht en een afspraak te maken voor de kennismaking. Uw zoon/dochter mag namelijk, voor zijn/haar vierde verjaardag, twee dagdelen op visite komen in de klas. Binnenkomst Om 8.25 uur maken de leerkrachten de deur bij de kleuterspeelplaats open. Ouders lopen als het nodig is mee en nemen afscheid in de hal. De kinderen hangen hun jas en tas aan hun eigen kapstok. De bekers en bakjes met fruit zetten de kinderen in de daarvoor bestemde bakken. Als uw kind problemen heeft met het afscheid nemen, probeer dit dan zo kort mogelijk te houden. Huilt uw kind en blijft het huilen laat uw kind dan over aan de zorgen van de leerkracht, ook al kost dat u als ouder misschien moeite. Zodra vader of moeder weg zijn, is het verdriet meestal snel over. Mocht het aanhouden, dan nemen wij contact met u op. De eerste twee weken mogen de ouders mee in de klas om afscheid te nemen en daarna komen de kinderen alleen naar binnen en de ouders kunnen zwaaien voor het raam. Als u wat later bent en de les is al begonnen, dan niet meer zwaaien voor het raam.

2 Ophalen Om uur gaat de bel buiten voor de ouders en binnen voor de leerlingen. Na de bel gaan de ouders of oppas door de poort naar de kleuterspeelplaats en wachten voor het klimhuis en de zandbak op hun kind. De juf komt met de kleuters naar buiten en draagt de kinderen over. Wanneer de kinderen de ouder of oppas nog niet zien staan, blijven ze bij de leerkracht. Kinderen mogen niet alleen naar huis, tenzij dit van te voren bij de leerkracht is aangegeven. Ook wanneer uw kind door iemand anders wordt opgehaald is het verstandig dit s morgens aan de leerkracht door te geven. Indien u wat later bent, door onvoorziene omstandigheden, nemen wij de kinderen mee terug naar de klas en kunt u uw kind daar ophalen. Beschrijving van een gewone schooldag De ochtend De leerkrachten maken de deur voor de kleuters open. Ouders lopen als het nodig is mee en nemen afscheid in de hal. In de klas begroeten de kinderen de leerkracht en elkaar. De kinderen gaan op hun plaats zitten. Als om 8.30 uur de bel gaat, wil de leerkracht met de kring beginnen. De hulpjes mogen naast de leerkracht zitten. Iedere dag zijn dat twee andere kinderen. Door middel van een versje kijken we welke dag het is. Aan de hand van dagritmekaarten (plaatjes) kunnen de kinderen zien wat we die dag allemaal gaan doen. We doen samen een kringactiviteit, dat kan zijn o.a. vertellen, een prentenboek voorlezen, een liedje zingen of een versje opzeggen. Om ± 9.15 uur gaan we spelen en werken. We doen dat met behulp van het planbord. Hierop kunnen de kinderen zien, door middel van een kaartje voorzien van naam en sticker, welk werkje ze mogen gaan doen. Soms mogen ze kiezen. Ze hangen dan zelf hun kaartje bij een werkje of hoek. In de kleutergroepen werken we veel met ontwikkelingsmaterialen. Voorbeelden hiervan zijn puzzels, lotto s, telwerkjes, rijmwerkjes, kralenplankjes, mozaïekmaterialen en constructiematerialen. Daarnaast hebben we diverse hoeken: de huishoek, de bouwhoek, de constructiehoek, de zand- of watertafel, de themahoek, de lees/schrijfhoek. Op de gang staan computers waar we gebruik van kunnen maken. Op deze manier kunnen we gemakkelijk zien welke werkjes een kind al gedaan heeft. Tijdens het spelen en werken observeert de leerkracht, helpt en geeft extra uitleg aan een groepje kinderen en ziet op welke gebieden een kind nog uitdaging nodig heeft. Na het spelen en werken moet er natuurlijk ook worden opgeruimd. Omstreeks uur eten de kinderen samen hun fruit op en drinken wat (zie uitleg eten en drinken). Om uur gaan de kinderen buiten spelen. Kinderen hebben diverse mogelijkheden om lekker te kunnen spelen en bewegen. Er is een klimrek en een speelhuisje. Daarnaast zijn er diverse fietsen, karren en steppen. Ook de zandbak is vaak erg in trek.

3 De middag Om uur gaat de deur weer open. Kinderen komen op dezelfde wijze binnen als in de ochtend. Als iedereen er is gaan we in de kring een activiteit doen. Regelmatig sluiten deze activiteiten aan bij activiteiten eerder op die dag. Daarna mogen de kinderen zelf gaan kiezen waar ze mee gaan spelen of werken. Omstreeks uur gaan we naar buiten spelen of, afhankelijk van het weer, naar de speelzaal. Om uur gaat de bel buiten voor de ouders en binnen voor de leerlingen. Ankers van Schatkist In onze groepen werken we met de ankers (thema s) uit de taalstimuleringsmethode Schatkist. Dat wil zeggen dat we een aantal weken allerlei activiteiten doen rond bijvoorbeeld herfst, vriendjes, dieren, de wereld rond etc. Liedjes, versjes, prentenboeken, knutselactiviteiten, reken- en taalactiviteiten en hoeken passen dan bij dit anker. Bij het veranderen van die hoeken hebben we vaak de hulp van ouders en kinderen nodig. Via de vragen we dan naar materialen om de hoek in te richten. Zo kan bijvoorbeeld de speelhoek bij het anker dieren veranderen in een dierenwinkel en tijdens het anker zomer in een camping. Regels en afspraken Dagelijks krijgen kinderen te maken met regels en afspraken. Thuis, op straat, tijdens familiebezoek, bij de zwemles en natuurlijk ook op school. Wil je het met elkaar prettig hebben in een groep, je veilig voelen, samen bezig kunnen zijn, dan kun je niet zonder regels en afspraken. Dit is nodig om alles ordelijk te laten verlopen. Vaak sta je er verbaasd van hoe snel kleuters deze regels en afspraken oppikken. De meeste kleuters hebben hier geen moeite mee. Het geeft hen duidelijkheid en structuur. Natuurlijk is het niet zo dat er niets fout gaat in onze groepen. Regels en afspraken worden vaak herhaald en besproken. Dat hoort bij het groter en zelfstandiger worden van de kinderen. In Schatkist wordt er in elk anker (thema) aandacht besteed aan de sociaal-emotionele ontwikkeling en de daarbij behorende afspraken en regels. Op onze school maken we hiervoor ook gebruik van de methode Leefstijl. Een aantal regels zijn visueel aanwezig en worden regelmatig besproken. We noemen dit de kapstokregels. Deze regels worden in alle groepen gehanteerd: -Voor groot en klein zullen we aardig zijn; -De school is van binnen een wandelgebied en buiten hoeft dat niet; -We zullen goed voor de spullen zorgen, dan zijn ze weer te gebruiken morgen; -Praat zacht en op een rustige manier dan kan ieder werken met veel plezier. Al met al wordt er voldoende tijd geïnvesteerd in de regels en afspraken. We hopen en verwachten dan ook dat ouders onze regels en afspraken respecteren.

4 Praktische informatie en aandachtspunten voor ouders. Eten en drinken We willen graag dat kinderen hun eten en drinken in een beker en/of bakje mee naar school nemen. Als hapje adviseren wij groenten (tomaat, komkommer, wortel) of fruit. Geef niet teveel mee. Een hele appel krijgen de meeste kinderen in 15 minuten niet op en moet dan weggegooid worden. Snoep en koek worden niet toegestaan, maar een boterham met vlees of kaas wel. Als drinken adviseren wij melk of fruitsappen in een beker. Binnenkort krijgen we een gezonde verandering op school. Houd de website van de school goed in de gaten Gesprekken met de leerkracht De groepen 1 en 2 krijgen geen rapport. U kunt altijd een afspraak maken met de leerkracht na schooltijd voor een gesprek. Er zijn net zoals bij de andere groepen wel 10-minutenavonden in november en maart/april. Bewegingsonderwijs Naast het buitenspelen is er ook aandacht voor het bewegingsonderwijs in de speelzaal. In een speciale bak bewaren we alle gymschoenen (graag met klittenband of elastiek en voorzien van de naam). Deze gymschoenen mag uw kind op de eerste schooldag mee brengen en deze blijven dan op school. De kleding, die te warm is, trekken de kleuters uit voor de gymles. De gymlessen kunnen variëren van vrij spelen met de spullen die klaar zijn gezet tot een gestructureerde gymles waarbij groepjes kinderen langs diverse onderdelen gaan. Wanneer er in de gymzaal geen spullen klaar staan, worden er spelletjes gedaan of wordt er gedanst. Weer terug in de klas kleden de kinderen zichzelf aan. Gemakkelijke kleding / zelfstandigheid / merken Wanneer we naar buiten gaan is het voor de kleuters prettig als ze zelf de jas dicht kunnen maken. Ook als we naar de speelzaal gaan voor de gymles, willen de kinderen zelf de gymschoenen/schoenen aan- en uittrekken. Kinderen moeten ook erg lang wachten als iedereen geholpen moet worden Wilt u rekening houden met de sluitingen (veters, ritsen, knopen) van de kleding en schoenen, zodat uw kind zich zelfstandig aan en uit kan kleden? We gaan ervan uit dat de kleuters dat zelf kunnen, maar natuurlijk helpt de leerkracht als dat nodig is. Wilt u de dassen, wanten en mutsen voorzien van naam, dan weten wij bij wie die kleding hoort. Wensjes Voor verjaardagen van vader, moeder, opa, oma en speciale feesten, mogen de kinderen iets maken. Wilt u op tijd doorgeven wanneer de data zijn, dan heeft uw kind voldoende tijd om er aan te werken.

5 De verjaardag van uw kind Er is een vast ritueel voor verjaardagen. Is uw kind jarig dan bent u van harte welkom om de verjaardag mee te komen vieren. We vieren de verjaardag meestal s ochtends om uur. Spreek van te voren met de leerkracht af wanneer uw kind zijn/haar verjaardag in de klas wil vieren. Geschikt als traktaties zijn kleine gezonde dingen zoals: groenten, fruit, rozijnen, kaas, worst, etc. Voor de leerkracht graag dezelfde traktatie als voor de kinderen. Als uw kind allergisch is voor bepaalde stoffen, geef dit dan door aan de leerkracht. Om teleurstellingen te voorkomen mogen uitnodigingen voor verjaardagsfeestje niet in de klas worden uitgedeeld. Hulp van ouders en de klassenouders Elke groep heeft een of twee klassenouders. Zij staan de leerkracht bij, bij het organiseren van allerlei activiteiten. Vaak wordt daarbij ook hulp van andere ouders gevraagd. Bijvoorbeeld rijden tijdens een uitstapje, een groepje begeleiden tijdens de sportdag of de schoonmaak van de klas op het einde van het schooljaar. Wij zijn blij met hulp die ouders hierbij kunnen bieden. Het kan dus zijn dat u door de klassenouder wordt benaderd voor hulp. Letters en leren schrijven Kleuters hebben vaak al belangstelling voor letters en willen ook graag leren schrijven, daar is niets op tegen, integendeel. In onze groepen gebruiken we letters, die eenvoudig na te schrijven zijn. Wanneer we met letters bezig zijn, spreken we de letters fonetisch uit (klanken). Bijvoorbeeld: r uitspraak rrrrr (dus niet -er-). Het schrijven van de letters mag in de kleuterklassen op verschillende manieren. In groep 3 leren de kinderen allemaal dezelfde letters aan. De wijze van het vasthouden van het potlood is erg belangrijk. Als de kinderen deze pengreep verkeerd aanleren dan is het erg moeilijk om de goede wijze alsnog te pakken te krijgen. Daarom: de juiste pengreep vindt u op de onderstaande foto. Ten slotte We hopen dat u met dit boekje voldoende geïnformeerd bent over de gang van zaken in de groepen 1-2. Heeft u nog vragen dan kunt u natuurlijk ook bij de leerkracht terecht.

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

Naam: Welkom op De Leer!

Naam: Welkom op De Leer! Naam: Welkom op De Leer! Basisschool De Leer St. Michielsstraat 6 7255 AP Hengelo 0575-46 17 15 Welkom! Hallo, Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer komen

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS De Driesprong Oude Baan 36 6286 BE Wahlwiller - Nijswiller

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS Mechelen-Wahlwiller R.K. Basisschool Mechelen - Wahlwiller

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee Informatieboekje schooljaar 2011-2012 RKBS De Hofstee Klassenorganisatie: Inloop: De kinderen mogen tussen 8.30 en 8.45 uur naar binnen. De kinderen mogen naar binnen gebracht worden, maar om hun zelfstandigheid

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers,

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers, Inleiding Beste ouders, verzorgers, lezers, Wij heten uw kind van harte welkom op PCBO De Fakkel. Deze kleuterinfo is een korte aanvulling op onze schoolgids en bevat informatie die speciaal bestemd is

Nadere informatie

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij.

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij. De dagindeling in groep 1 en 2 De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00 uur Vrijdagmiddag vrij 10 minuten

Nadere informatie

schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u

schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u Dit is de deur van onze school kom maar gauw binnen! schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u hallo: Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Eerst mag je 5

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2 INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2 Maart 2015 Willibrordusschool Diessen Willibrordusschool Molenstraat 8 5087 BN Diessen 013-5046165 directie@willibrordusschooldiessen.nl

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht.

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht. Een dag bij de kleuters op De Bangert (bijlage bij de schoolgids) De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00

Nadere informatie

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN KLEUTER INFORMATIE BULLETIN Het kleuterinfo-bulletin wordt aan ouders van nieuwe kleuters meegegeven. Het bulletin bestaat uit de volgende onderdelen: Algemeen gedeelte Over de dagelijkse gang van zaken

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar IH:/nwkl./infoboek juli

K.b.s. de Polhaar IH:/nwkl./infoboek juli K.b.s. de Polhaar IH:/nwkl./infoboek juli 2017 1 NAAR DE BASISSCHOOL In dit informatieboekje treft u een aantal punten welke voor u belangrijk zijn. Als u na het lezen van dit informatieboekje nog vragen

Nadere informatie

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter Kleuterboekje De Hoeksteen Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op de Hoeksteen! En dan is het ineens zover: Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u hoe het eraan toe gaat bij de

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1/2

Informatieboekje Groep 1/2 Informatieboekje Groep 1/2 Basisschool Marcoen I Dennenlaan 71 I 4849 BD Dorst I 0161 411376 www.basisschoolmarcoen.nl I schoolpost@marcoen.nl Inhoud 1. Welkom op basisschool Marcoen... 3 2. Groep 1 en

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 B Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Liza Vos en Mariëlle Gerritsen en samen werken we in groep 1/ 2 B. Liza werkt op de woensdag en Mariëlle op de maandag, dinsdag,

Nadere informatie

Inhoud. Groepen 1, 2. blz

Inhoud. Groepen 1, 2. blz 1 Inhoud - Voorwoord 2 - Groepsverdeling en leerkrachten 3 - Van peuter naar kleuter 4 - OND-kinderen 5 - Dagindeling 6 - Thema s en ontwikkelingsgebieden 7 - A-B-C groepen - Zelfstandigheid - Regels en

Nadere informatie

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd.

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd. naar de basisschool Algemene informatie omtrent de kleutergroepen *Schooltijden 8.30u.-12.00u. (woensdag tot 12.30u.) 13.00u.-15.00u. Dagindeling en praktische zaken Hoe de dag is ingedeeld is te zien

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 A Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Erna Klein Obbink, Liza Vos (vervangster van Erna) en Uschi Braun. Liza is werkzaam op maandag en vrijdag. Uschi werkt op

Nadere informatie

Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters. Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters

Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters. Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je bij ons in de klas komen.

Nadere informatie

OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat AN Lemelerveld tel

OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat AN Lemelerveld tel OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat 22 8151 AN Lemelerveld tel. 0572 371850 info-heidepark@ooz.nl www.obsheidepark.nl Inleiding Binnenkort start uw kind op obs Heidepark met de wendagen. Spannend voor

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2

Informatieboekje groep 1-2 Informatieboekje groep 1-2 Wij heten u en uw kind van harte welkom op onze school. De eerste schooldag is niet alleen erg spannend voor uw kind, ook bij ouders kan het leiden tot vragen. Met dit informatieboekje

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1-2

Informatieboekje Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 Beste ouders/verzorgers, Binnenkort is het zover; dan start uw zoon of dochter bij ons op De Springplank in groep 1. Een spannend moment voor uw kind en misschien ook voor u.

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

Informatieboekje. voor groep 1 en 2. Comeniusschool Zinzendorflaan 2b 3703 CG Zeist

Informatieboekje. voor groep 1 en 2. Comeniusschool Zinzendorflaan 2b 3703 CG Zeist Informatieboekje voor groep 1 en 2 Comeniusschool Zinzendorflaan 2b 3703 CG Zeist Inhoudsopgave Welkom 3 Vier jaar: naar school 4 Intake 4 Wennen 4 Allergie of ziekte 5 Groep 0 of groep 1 5 Schooltijden

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Informatieavond groep 1/2

Informatieavond groep 1/2 Informatieavond groep 1/2 1. Algemeen. - De schooltijden zijn op ma-di-do-vr van 8.45u -12.00u en van 13.15u-15.30u. Op woensdag van 8.45u-12.15u. Vanaf 10 minuten vóór de begintijd bent u van harte welkom

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. 1 ingang ligt aan

Nadere informatie

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer bij ons komen kijken. Dit boekje gaat over onze school, dan weet

Nadere informatie

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom op Het Krijt Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom bij ons op Het Krijt In dit boekje hebben we de belangrijkste informatie voor de groepen 1 en 2 voor u op een rijtje

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2 De Zonnewijzer Groepen 1 en 2 Werkdagen en lestijden Met deze powerpoint willen wij u informeren over de gang van zaken in onze kleutergroepen 1 en 2. Heeft u nog vragen of tips na het lezen van deze powerpoint,

Nadere informatie

welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN

welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN Jij wordt bijna 4 jaar. Hoera! Je mag dan naar school. Je komt bij ons in de klas. Gezellig! Kijk maar gauw verder. Eerst kom je binnen in onze hal, bij lokaal

Nadere informatie

Waarom dit boekje? De leerkrachten van groep 1-2. Algemeen. De dagindeling

Waarom dit boekje? De leerkrachten van groep 1-2. Algemeen. De dagindeling Waarom dit boekje? Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen die in groep 1 en 2 zitten. U vindt hierin informatie over alle belangrijke afspraken, regels en gewoonten in

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENEIK

BASISSCHOOL DE ZEVENEIK BASISSCHOOL DE ZEVENEIK 1 UNIT 1 GROEP 1 & 2 Welkom op De Zeveneik! Fijn dat u hebt gekozen voor onze school om uw kind een prettige en leerzame schooltijd te bieden. In het begin is het voor kinderen

Nadere informatie

Welkom op de Koningin Beatrixschool!

Welkom op de Koningin Beatrixschool! Ridderstraat 10 4101 BK Culemborg 0345-512542 info@beatrixschool-culemborg,nl www.beatrixschool-culemborg.nl Welkom op de Koningin Beatrixschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede en

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 b van basisschool De Duinsprong. In deze brief vindt u wat informatie over onze klas. Deze kunt u nog eens rustig nalezen. Heeft u nog vragen

Nadere informatie

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom.

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. In dit boekje vindt u informatie over de groepen 1 en 2 van Kiezel en Kei. Op dit moment hebben we drie

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van:

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van: Welkom op De Gooilandschool Dit boekje is van:. Een dag bij ons in de klas Hieronder ziet u de activiteiten die plaatsvinden in groep 1 en 2. 08.20 uur De deur van de kleuteringang gaat open. U kunt vanaf

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

Kerkstraat 32 1483 BN De Rijp Onderbouw Grafterbaan 29 1484 EC Graft Bovenbouw Telefoon: 0299-671889 0299-673148 E-mail: welkom@de balein.

Kerkstraat 32 1483 BN De Rijp Onderbouw Grafterbaan 29 1484 EC Graft Bovenbouw Telefoon: 0299-671889 0299-673148 E-mail: welkom@de balein. Kerkstraat 32 1483 BN De Rijp Onderbouw Grafterbaan 29 1484 EC Graft Bovenbouw Telefoon: 0299-671889 of 0299-673148 E-mail: welkom@de balein.nl Kleuterinformatie 2 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

Willen jullie weten hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Lees dan maar snel verder..

Willen jullie weten hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Lees dan maar snel verder.. Willen jullie weten hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Lees dan maar snel verder.. We zijn weer begonnen 8:20 uur gaat de kleuterdeur open. Kinderen kunnen hun jas meteen aan de kapstok hangen, deze

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Buitenschoolse Opvang blz. 11. Algemene zaken blz. 12. Overige wetenswaardigheden blz. 14. Beleid t.a.v. hulpouders blz.

Inhoudsopgave. Buitenschoolse Opvang blz. 11. Algemene zaken blz. 12. Overige wetenswaardigheden blz. 14. Beleid t.a.v. hulpouders blz. Inhoudsopgave Welkom op Basisschool Op Dreef blz. 2 De eerste paar keer op school blz. 3 De kleutergroep blz. 5 Basisontwikkeling blz. 6 Hoe ziet een schooldag er uit? blz. 8 Buitenschoolse Opvang blz.

Nadere informatie

WereldKidz Koppel De Clomp KC Zeist tel koppel.wereldkidz.nl. Kleuter-informatieboekje

WereldKidz Koppel De Clomp KC Zeist tel koppel.wereldkidz.nl. Kleuter-informatieboekje WereldKidz Koppel De Clomp 2006 3704 KC Zeist tel 030-6950886 koppel.wereldkidz.nl Kleuter-informatieboekje Welkom op onze school! Hartelijk welkom op WereldKidz Koppel. Leuk dat uw kind bij ons op school

Nadere informatie

welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan bm maarssen telefoon: fax:

welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan bm maarssen telefoon: fax: welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan 2 3601 bm maarssen telefoon: 0346-562120 fax: 0346-554851 e-mail: directie@kbspionier.nl www.kbspionier.nl 4Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons

Nadere informatie

hallo welkom op Een dag in onze kleutergroep

hallo welkom op Een dag in onze kleutergroep hallo welkom op Een dag in onze kleutergroep Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons op school, De Petteflet. Jouw juffen zijn juf Jolanda en juf Anja of juf Nicole en juf Alcesta. Dit boekje

Nadere informatie

Hoe verloopt een dag in een groep 1/2?

Hoe verloopt een dag in een groep 1/2? Hoe verloopt een dag in een groep 1/2? Aan de hand van dag- en ritmekaarten laten we iedere ochtend en middag de kleuters zien wat er allemaal gaat gebeuren. De volgende activiteiten komen iedere dag aan

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

De Nobelaer. Julianastraat 13 Oude-Tonge

De Nobelaer. Julianastraat 13 Oude-Tonge De Nobelaer Julianastraat 13 Oude-Tonge Welkom! U brengt uw kind voor het eerst naar de basisschool. Een belangrijk moment voor uw kind en voor uzelf! De meeste kinderen vinden het een geweldige uitdaging

Nadere informatie

De Nobelaer. Julianastraat 13 Oude-Tonge

De Nobelaer. Julianastraat 13 Oude-Tonge De Nobelaer Julianastraat 13 Oude-Tonge Welkom! U brengt uw kind voor het eerst naar de basisschool. Een belangrijk moment voor uw kind en voor uzelf! De meeste kinderen vinden het een geweldige uitdaging

Nadere informatie

Katholieke Basisschool Alfons Ariëns groep 1en 2 Locatie Stadsweiden

Katholieke Basisschool Alfons Ariëns groep 1en 2 Locatie Stadsweiden Katholieke Basisschool Alfons Ariëns groep 1en 2 Locatie Stadsweiden Schooljaar 2015-2016 Dit informatieboekje is geschreven voor (nieuwe) ouders van kinderen in groep 1 en 2. In dit boekje geven wij veel

Nadere informatie

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3 Informatie over groep 1/2 1. De leerkrachten van groep 1/2/3 en de weekindeling Dit jaar hebben we een combinatiegroep 1/2/3 gemaakt. De kinderen krijgen volgens onderstaand schema les van juf Romp, Britt

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Groepsbrief Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 In deze groepsbrief brengen we enkele punten onder uw aandacht, die nodig zijn voor het goed functioneren van de groep. Wij vinden het belangrijk

Nadere informatie

Informatieboekje voor nieuwe ouders

Informatieboekje voor nieuwe ouders Informatieboekje voor nieuwe ouders Welkom op basisschool de Cirkel! Wat leuk dat uw kind bij ons op school komt. Wij kunnen ons voorstellen dat u graag wilt weten hoe het gaat in de klas, wat u kunt verwachten

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar Informatie groep ½ Schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Hallo, ik ben Joyce van den Berg Ik werk op maandag en dinsdag in groep ½. Hallo, ik ben Elise Stap Ik werk op woensdag t/m vrijdag in groep ½.

Nadere informatie

Groepsbrief groep 1en 2

Groepsbrief groep 1en 2 Groepsbrief groep 1en 2 Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Op de info/inloopavond heeft u al een indruk gekregen wat er in de klas allemaal gedaan wordt. In deze groepsbrief brengen we nog

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Basisschool St. Catharina Haastrecht Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de

Nadere informatie

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool R.K. Gerardusschool Meerkreuk 2 Oude Wetering 071-331 2958 info.gerardus@ssba.net Voor een bijna vier jarige Informatie boekje voor de nieuwe kinderen en

Nadere informatie

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Voor het eerst naar school Kennismaken met groep 1 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Wat fijn dat we u en uw kind mogen verwelkomen op onze school De Opdracht. We hopen natuurlijk dat hij of zij het snel naar

Nadere informatie

Basisschool St. Jozef Kerkendijk ET Someren-Heide Tel Website:

Basisschool St. Jozef Kerkendijk ET Someren-Heide Tel Website: Basisschool St. Jozef Kerkendijk 81 5712 ET Someren-Heide Tel. 0493-491654 E-mail: info.jozef@prodas.nl Website: www.bs-someren-heide.nl Facebook: https://www.facebook.com/basisschool.sintjozef Kleuter-informatieboekje

Nadere informatie

Christelijke Basisschool De Meidoorn

Christelijke Basisschool De Meidoorn Christelijke basisschool de Meidoorn Meidoornstraat 20 8091 JX Wezep 038 376 3535 www.meidoornschool.nl info@meidoornschool.nl Christelijke Basisschool De Meidoorn Hoe heet het allemaal? Als je 4 jaar

Nadere informatie

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters De Hoeksteen R.K. Basisschool H. Kamerlingh Onnesweg 74 1402 EK Bussum 035-6915423 www.hoeksteenbussum.nl info@hoeksteenbussum.nl September 2017 Informatie Kleuters

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2 INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2 Schooljaar 2018-2019 Samenwijs Opvang en Onderwijs Locatie Willibrordus Molenstraat 8 5087 BN Diessen 013-5046165 directie.willibrordus@stichtingsamenwijs.nl

Nadere informatie

CBS It Haskerfjild E. A. Borgerstraat 27-28 8500 AC Joure tel. 0513 418317 website: `www.haskerfjild.nl

CBS It Haskerfjild E. A. Borgerstraat 27-28 8500 AC Joure tel. 0513 418317 website: `www.haskerfjild.nl CBS It Haskerfjild E. A. Borgerstraat 27-28 8500 AC Joure tel. 0513 418317 website: `www.haskerfjild.nl 2 1 Inhoud blz. 1. Inleiding 2 Visie 3 Kennismaken met school, groep en juf 4 De schooltijden 5 Zelfstandig

Nadere informatie

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters De Hoeksteen R.K. Basisschool H. Kamerlingh Onnesweg 74 1402 EK Bussum 035-6915423 www.hoeksteen-bussum.nl info@hoeksteenbussum.nl Informatie Kleuters 2013-2014

Nadere informatie

Als de school uit is komen de kinderen met de leerkracht naar buiten en staan op het schoolplein te wachten om opgehaald te worden.

Als de school uit is komen de kinderen met de leerkracht naar buiten en staan op het schoolplein te wachten om opgehaald te worden. Wennen Kinderen die 4 jaar worden, mogen een aantal dagdelen komen wennen op school. De leerkracht neemt contact op om wenafspraken te maken. Met de wensen en mogelijkheden van de ouders houden we zoveel

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 en 2

Informatieboekje groep 1 en 2 Informatieboekje groep 1 en 2 CBS Goudenstein Vredeplein 1 4175 HA Haaften 0418-591661 Informatieboekje voor groep 1 en 2 Welkom op CBS Goudenstein! Fijn dat u gekozen hebt voor onze school. U hebt gekozen

Nadere informatie

Informatieboekje. Vandaag peuter, morgen kleuter

Informatieboekje. Vandaag peuter, morgen kleuter Informatieboekje Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op Het Kompas! Voor u en uw kind is een bijzondere tijd aangebroken. Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u alles over hoe

Nadere informatie

Informatie voor de groepen 1 en 2

Informatie voor de groepen 1 en 2 Informatie voor de groepen 1 en 2 Welkom op de Maximaschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een fijne tijd te geven. In het begin is het voor de kinderen erg wennen. Het gaat anders dan op

Nadere informatie

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas?

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Voor het eerst naar school: dat is heel spannend voor kinderen én ouders. Om u en uw kind een beetje wegwijs te maken, treft u hieronder

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Welkom in onze klas Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen

Nadere informatie

JOEPIE IK MAG NAAR SCHOOL. Beste nieuwe ouder/verzorger,

JOEPIE IK MAG NAAR SCHOOL. Beste nieuwe ouder/verzorger, JOEPIE IK MAG NAAR SCHOOL Beste nieuwe ouder/verzorger, U hebt uw kind(eren) op OJBS de Lichtstraat aangemeld. Dat vinden wij heel erg fijn. In deze brief leest u over het reilen en zeilen van onze school.

Nadere informatie

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw Algemeen In de onderbouwgroepen wordt ontwikkelingsgericht gewerkt. Hierbij is de interactie tussen leerlingen en leerkracht erg belangrijk. Het is van belang dat leerkrachten steeds nagaan wat de volgende

Nadere informatie

Informatiegids voor groep 1 2

Informatiegids voor groep 1 2 Informatiegids voor groep 1 2 Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s), Fijn dat u belangstelling heeft voor onze school. Als school doen wij ons best om kinderen een plezierige en leerzame schoolperiode

Nadere informatie

Adressenlijst. Bewaren van werkjes. Boekenkring. Brengen en halen van kleuters

Adressenlijst. Bewaren van werkjes. Boekenkring. Brengen en halen van kleuters Beste ouder(s), verzorger(s), Wij heten u en uw kind van harte welkom op onze school in groep 1/2. In deze folder vindt u allerlei nuttige informatie over de dagelijkse gang van zaken op onze school in

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 1/2 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een ander

Nadere informatie

Informatie over groep 1/

Informatie over groep 1/ Informatie over groep 1/2 2016-2017 Van harte welkom op de Nicolaasschool en we wensen u en uw kind een fijne tijd. In groep 1/2 speelt een aantal ontwikkelingsaspecten een grote rol, maar de belangrijkste

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.15 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

Goedemorgen allemaal! Je fruit mag je in de bak zetten en je lunch blijft in je tas op de gang. Nog even zwaaien naar papa en mama, tot vanmiddag!

Goedemorgen allemaal! Je fruit mag je in de bak zetten en je lunch blijft in je tas op de gang. Nog even zwaaien naar papa en mama, tot vanmiddag! Goedemorgen allemaal! Je fruit mag je in de bak zetten en je lunch blijft in je tas op de gang. Nog even zwaaien naar papa en mama, tot vanmiddag! binnenloop met draaischijf.....de lettertafel een spelletje

Nadere informatie

Welkom op school! Informatieboekje nieuwe kleuters

Welkom op school! Informatieboekje nieuwe kleuters Welkom op school! Informatieboekje nieuwe kleuters Dorpstraat 15 5563 BC Westerhoven Website: www.bs-dester.nl E-email: infodester@skozok.nl Telefoon: 040-2012837 Beste ouders Van harte welkom op onze

Nadere informatie

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas?

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Welkom op De Duif! Voor het eerst naar school: dat is heel spannend voor kinderen én ouders. Om u en uw kind een beetje wegwijs te

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Welkom op De Beiaard.

Welkom op De Beiaard. Welkom op De Beiaard. Het is zo ver. Uw kind gaat nu echt naar school! We hopen dat u en uw kind een fijne tijd hebben op De Beiaard. Om de start zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben wij voor u

Nadere informatie

Informatieboekje voor de kleutergroepen

Informatieboekje voor de kleutergroepen Informatieboekje voor de kleutergroepen Locatie Waterrijk Communicatie - De algemene informatie van de school verloopt via de app van de school. Er worden pushberichten gestuurd zodat u snel op de hoogte

Nadere informatie

Wilt u uw kind geen chocola, chocoladekoeken, brood of priklimonade meegeven?

Wilt u uw kind geen chocola, chocoladekoeken, brood of priklimonade meegeven? Informatie groep 1/2 Als eerste willen wij dat de kleuters een fijne tijd bij ons hebben. Ze moeten zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. We streven er naar dat de kinderen zich zo optimaal mogelijk

Nadere informatie

Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool

Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool s Morgens word je naar school gebracht door papa, mama, opa of oma. Het wachten op de speelplaats Het binnenkomen Om 5 voor half 9 gaat de zoemer; de juffen

Nadere informatie

WELKOM OP OBS VUURVOGEL

WELKOM OP OBS VUURVOGEL WELKOM OP OBS VUURVOGEL Informatieboekje kleuters Uw kind zit of komt misschien binnenkort bij ons op school in groep 1. De werkwijze bij de kleuters is toch heel anders dan in de hogere groepen. We willen

Nadere informatie

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk Basisschool De Waterloop Terlostraat 5 5571 KW Bergeijk 0497-571235 Welkom Binnenkort wordt uw kind vier jaar en mag hij/zij starten in unit 1-2-3 op de basisschool. U hebt gekozen voor onze school om

Nadere informatie