Hoe verloopt een dag in een groep 1/2?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoe verloopt een dag in een groep 1/2?"

Transcriptie

1 Hoe verloopt een dag in een groep 1/2? Aan de hand van dag- en ritmekaarten laten we iedere ochtend en middag de kleuters zien wat er allemaal gaat gebeuren. De volgende activiteiten komen iedere dag aan bod, de volgorde kan per dag en per groep verschillend zijn. Het begin van de dag De school begint om half negen. Tien minuten voordat de school begint, komen de kinderen met degene die ze naar school brengt naar binnen. Ze hangen hun jas in het vak van de klas bij hun eigen symbooltje. En ze gaan dan op hun eigen plaats aan de tafel zitten. De kinderen nemen afscheid (kort) van degene die ze naar school heeft gebracht. Op tafel staat een werkje klaar. Dit kan een kralenplank, mozaïek, constructiemateriaal, werkblad etc. zijn. Nadat de leerlingen hiermee hebben gewerkt, ruimen ze zelf de materialen op en zetten die bij de juiste kleur in de kast. Daarna komen ze in de kring zitten. De kring Tijdens de kring kunnen er allerlei activiteiten aan bod komen. In de kring kan de juf een verhaal vertellen, een versje of liedje aanleren of een activiteit met ordenen (rekenen) uitvoeren. Ook komen expressie en LEVO (levensbeschouwelijke vorming)aan bod. Tijdens de kring vinden wij het belangrijk dat kinderen naar elkaar (leren) luisteren en dat kinderen vragen kunnen en durven stellen. Werkles Tijdens het werken zijn de kinderen met verschillende activiteiten bezig, zoals knutselen, tekenen, schilderen, boetseren. Ze kunnen ook werken met constructiemateriaal of met ontwikkelingsmateriaal zoals, puzzels, lotto, domino. De werkles wordt vanuit de kring opgestart met het kiezen op het kiesbord. Ieder kind hangt zijn of haar eigen symbooltje bij een werkje wat hij of zij wil gaan doen. Wanneer ieder kind het kaartje heeft opgehangen, gaan alle kinderen in de verschillende hoeken en aan de verschillende tafels werken. Naast het vrij kiezen krijgen de kinderen ook opdrachten. De kinderen van groep 2 krijgen meer, en inhoudelijk moeilijkere opdrachten dan de kinderen van groep 1.

2 Fruitkring Na het werken gaan we eten en drinken. Wij geven de voorkeur aan een gezond hapje. Alle vormen van groenten en fruit zijn toegestaan en de kinderen mogen ook gezonde drankjes meenemen (geen prik). Wij zouden het ook fijn vinden wanneer er op de beker en trommel van uw kind zijn of haar naam staat. De bekers en bakjes worden in de wasmand bij de klassendeur gezet, als het kind de klas in komt s ochtends. De tasjes kunnen aan de kapstok gehangen worden omdat de mand anders te vol wordt. Sommige kleuters brengen erg veel eten en drinken mee, hoewel het eigenlijk bedoeld is als tussendoortje. Buiten spelen Een andere activiteit is het buiten spelen met karren, kruiwagens en steppen en in de zandbak spelen. De kinderen kunnen vrij spelen op de speelplaats. Bij slecht weer blijven we binnen en kan er in de speelzaal of in de gymzaal worden gespeeld. Naar huis Voordat de kinderen om 12 uur, op woensdag om uur naar huis gaan, halen ze hun jas. In de klas trekken ze hun jas aan en helpen kinderen van hun groepje met ritsen of knopen. Ze gaan via de klassendeur naar buiten. De juffen lopen altijd met de kinderen mee naar buiten en gaan pas weer naar binnen wanneer alle kinderen zijn opgehaald. Het is mogelijk om uw kind op school te laten overblijven. Kijk voor uitgebreidere informatie in het jaarboekje. De indeling van de middag Voor de middag gelden dezelfde activiteiten als in het ochtend programma, met uitzondering van het eten en drinken. Vaak worden er tijdens de werkles de werkjes van de ochtend afgemaakt en mogen de kinderen vrij kiezen uit allerlei activiteiten (bouwhoek, huishoek, leeshoek, puzzels etc.)

3 Gymles Twee keer in de week heeft de onderbouw de gymzaal tot hun beschikking. Op dinsdag worden de gymlessen door een vakdocent gegeven, op donderdag of vrijdag geeft de leerkracht de gymlessen. De kinderen dragen dan door henzelf meegebrachte gymschoenen met klittenband of elastiek. Schrijf ook duidelijk de naam van uw kind op of in de schoenen. Deze schoenen blijven steeds op school. Oudste kleuters gymmen in hun ondergoed, jongste kleuters gymmen in hun kleren. Naast de gymzaal kunnen de kleutergroepen ook van de speelzaal gebruik maken. Hier kunnen de kleuters vrij spelen op de klimtoestellen, glijbaan, matten, evenwichtsbalk etc. Maar het kunnen ook geleide lessen zijn waarbij de leerkracht een bepaald doel voor ogen heeft. Bij een les met ballen bijvoorbeeld wordt het gooien, vangen, rollen geoefend. Er kunnen ook spelletjes worden gedaan of een les kan uit muziek en beweging bestaan. Observatie, registratie en zorg Leerkrachten houden de kwaliteit en de ontwikkeling van de activiteiten van de leerlingen nauwlettend in de gaten. Door te observeren krijgen zij veel gegevens over het ontwikkelingsverloop van kinderen. Wij werken met het observatie- en registratiesysteem Kijk. In deze methode staat het kijken naar ieder individueel kind centraal. Er wordt o.a. gekeken naar de spelontwikkeling, taakgerichtheid en zelfstandigheid, relatie met andere kinderen en volwassenen en het zelfbeeld. Om u goed op de hoogte te houden van het functioneren van uw kind op school kunt u het volgende van ons verwachten: In november krijgt elk kind rapport mee naar huis en worden alle ouders uitgenodigd voor een gesprek. In februari krijgt u de gelegenheid om zelf een 10-minutengesprek aan te vragen. Ook tussentijds kunt u natuurlijk altijd met uw vragen bij ons terecht. Aan het einde van het schooljaar gaat er weer een rapport mee naar huis. Aan dit laatste rapport is geen gesprek verbonden Bij nieuwe leerlingen worden na 6 weken de zgn. kennismakingsgesprekken gevoerd. We willen in dit kennismakingsgesprek graag horen hoe uw kind school ervaart. Naast KIJK wordt er minstens 1 keer per jaar bij de kleuters een CITO-toets afgenomen. Ook kijken we bij de kleuters naar aanwijzingen m.b.t. mogelijke dyslexie (d.m.v. het dyslexieprotocol) en mogelijke ontwikkelingsvoorsprong (Si-Di). Er kunnen in de groep leerlingen zijn die behoefte hebben aan speciale zorg. Deze zorg wordt in de groep verzorgd door de groepsleerkracht, bijgestaan door de interne begeleider. Deze taak wordt op onze school vervuld door Karin van de Westelaken. Een uitvoerige beschrijving over het zorgsysteem kunt u vinden in het jaarboekje Ondersteuning onderbouw Dit schooljaar hebben we ondersteuning voor de drie kleutergroepen. De ondersteuning bestaat dit jaar uit twee personen: juffrouw Christel op maandag en dinsdag middag en juf Annie op donderdag. Zij zullen regelmatig met kinderen werken Ook zal het

4 voorkomen dat zij een van de kleutergroepen overnemen zodat de leerkracht met een kleinere groep kan werken of omdat de leerkracht op dat moment invulling geeft aan een andere taak. Ook helpen zij bij het observeren en toetsen van kinderen. Uw kind krijgt tijdens de kleuterperiode met verschillende leerkrachten en ondersteuners te maken. De leerkrachten van de groep van uw kind blijven voor u het aanspreekpunt. Hulpouders Elke groep heeft twee hulpouders die bij allerlei festiviteiten de ouders evenredig in willen zetten. De hulpouders zijn een aanspreekpunt voor de leerkracht. Verjaardag kleuters De verjaardag van de kleuter wordt vanaf het begin van de schooldag gevierd.(tot uiterlijk 9.30 uur). U kunt aan de verjaardagstaart op tafel zien dat er een jarige is in de klas. Bij binnenkomst is het fijn als alle ouders even wachten tot we gezamenlijk lang zal hij leven hebben gezongen. Als alle ouders vertrokken zijn begint het feest. De ouders van de jarige zijn natuurlijk van harte welkom om tijdens de viering erbij te zijn. We zijn ons er van bewust dat kinderen zich iedere keer opnieuw verheugen om iets te trakteren en wij willen daarom ook niet alles van bovenaf opleggen. We vragen u wel u zoveel mogelijk te houden aan de richtlijnen van het Bureau van Gezonde Voeding. Pom Pom Pom pom is de logeerpop van de klas die iedere vrijdag bij een kind uit de klas gaat logeren. Hij heeft een koffertje met kleding en een map waarin al zijn avonturen worden opgeschreven. Op maandag komt Pom pom weer terug en wordt er uit de map voorgelezen wat hij het weekend heeft beleefd. Kleuterzwemmen Iedere woensdagmorgen gaan de kinderen die dit schooljaar vóór 1 maart vijf jaar zijn of worden, en zich hebben opgegeven, in De Hoefse Vonder (Berlicum) zwemmen. Het doel van dit kleuterzwemmen is de kinderen water veilig te maken door ze veilig te leren genieten van en in het water. De kinderen vertrekken vanuit de klas. De ouders worden ingezet voor het rijden, kinderen te helpen met omkleden en te helpen tijdens het zwemmen. Contactpersoon voor het kleuterzwemmen is Christel Coppens, Lijsten In de klas is een lijst waarop iedere ouder telefoonnummers kan invullen in geval van nood. Ook is er in de klas een kalender waarop de verjaardag van papa en mama kan worden ingevuld zodat de leerling een mooi presentje kan maken.

5 Onderbouwdag Deze feestdag vervangt de verjaardagen van de juffen. Dit jaar is de onderbouwdag op dinsdag 20 oktober. Deze dag is bedoeld als een leuke dag voor de kinderen van de bouw, dus zonder cadeautjes voor de juffen. Knutselavond sinterklaas. Ieder jaar maakt iedere ouder voor zijn of haar kind een cadeau dat tijdens de sinterklaasviering aan het kind wordt gegeven. De school zorgt ieder jaar voor een cadeau-idee en de materialen die nodig zijn om dit te maken. De knutselavonden zijn dit jaar op dinsdag 3 november en op donderdag 5 november. Luizencontrole: Na iedere vakantie zullen bij alle kinderen van de klas de haren worden gecontroleerd. Briefke: Belangrijke informatie over de afgelopen week of benodigdheden voor de komende week kunt u lezen in het Briefke. Iedere donderdagmiddag gaat dit met het oudste kind van het gezin mee naar huis. We wensen u en uw kind een plezierig schooljaar toe en mocht u nog vragen hebben, dan kunt u bij de leerkracht van de klas terecht. Met vriendelijke groet, Rietje, Annemieke, Joyce, Maroesja, Janneke, Barbara en Annie.

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 b van basisschool De Duinsprong. In deze brief vindt u wat informatie over onze klas. Deze kunt u nog eens rustig nalezen. Heeft u nog vragen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS De Driesprong Oude Baan 36 6286 BE Wahlwiller - Nijswiller

Nadere informatie

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer bij ons komen kijken. Dit boekje gaat over onze school, dan weet

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

hallo welkom op Een dag in onze kleutergroep

hallo welkom op Een dag in onze kleutergroep hallo welkom op Een dag in onze kleutergroep Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons op school, De Petteflet. Jouw juffen zijn juf Jolanda en juf Anja of juf Nicole en juf Alcesta. Dit boekje

Nadere informatie

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw Algemeen In de onderbouwgroepen wordt ontwikkelingsgericht gewerkt. Hierbij is de interactie tussen leerlingen en leerkracht erg belangrijk. Het is van belang dat leerkrachten steeds nagaan wat de volgende

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS Mechelen-Wahlwiller R.K. Basisschool Mechelen - Wahlwiller

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee Informatieboekje schooljaar 2011-2012 RKBS De Hofstee Klassenorganisatie: Inloop: De kinderen mogen tussen 8.30 en 8.45 uur naar binnen. De kinderen mogen naar binnen gebracht worden, maar om hun zelfstandigheid

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep leraar Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie 1. Inleiding

Nadere informatie

Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters. Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters

Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters. Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je bij ons in de klas komen.

Nadere informatie

welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN

welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN Jij wordt bijna 4 jaar. Hoera! Je mag dan naar school. Je komt bij ons in de klas. Gezellig! Kijk maar gauw verder. Eerst kom je binnen in onze hal, bij lokaal

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. 1 ingang ligt aan

Nadere informatie

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van:

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van: Welkom op De Gooilandschool Dit boekje is van:. Een dag bij ons in de klas Hieronder ziet u de activiteiten die plaatsvinden in groep 1 en 2. 08.20 uur De deur van de kleuteringang gaat open. U kunt vanaf

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1-2

Informatieboekje Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 Beste ouders/verzorgers, Binnenkort is het zover; dan start uw zoon of dochter bij ons op De Springplank in groep 1. Een spannend moment voor uw kind en misschien ook voor u.

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Welkom in onze klas Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen

Nadere informatie

schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u

schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u Dit is de deur van onze school kom maar gauw binnen! schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u hallo: Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Eerst mag je 5

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

P I E T E R B R U E G H E L S C H O O L. Locatie Bauerstraat. Locatie Eduard van Beinumlaan. Kleuterboekje

P I E T E R B R U E G H E L S C H O O L. Locatie Bauerstraat. Locatie Eduard van Beinumlaan. Kleuterboekje P I E T E R B R U E G H E L S C H O O L Locatie Bauerstraat Locatie Eduard van Beinumlaan Kleuterboekje 1 Inhoudsopgave In een vogelvlucht... 3 De binnenkomst... 4 Mededelingenkalender... 5 Digitale nieuwsbrief...

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk.

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk. Welkom op school in groep 1 en 2 schooljaar 2015-2016. Middels deze brief geven wij u weer informatie over het reilen en zeilen van onze groep. Wie werkt wanneer? dag ochtend middag maandag Juf Ineke Juf

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2

Informatieboekje groep 1-2 Informatieboekje groep 1-2 Wij heten u en uw kind van harte welkom op onze school. De eerste schooldag is niet alleen erg spannend voor uw kind, ook bij ouders kan het leiden tot vragen. Met dit informatieboekje

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij.

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij. De dagindeling in groep 1 en 2 De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00 uur Vrijdagmiddag vrij 10 minuten

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Inhoud. Groepen 1, 2. blz

Inhoud. Groepen 1, 2. blz 1 Inhoud - Voorwoord 2 - Groepsverdeling en leerkrachten 3 - Van peuter naar kleuter 4 - OND-kinderen 5 - Dagindeling 6 - Thema s en ontwikkelingsgebieden 7 - A-B-C groepen - Zelfstandigheid - Regels en

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 Even voorstellen: Fenna van de Meerakker 1-2a gedurende het Vivian Rebergen 1-2a jaar in alle + stagiaire Rian (4e jaars Pabo) groepen stagiaires Juliette

Nadere informatie

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht.

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht. Een dag bij de kleuters op De Bangert (bijlage bij de schoolgids) De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00

Nadere informatie

Katholieke Basisschool Alfons Ariëns groep 1en 2 Locatie Stadsweiden

Katholieke Basisschool Alfons Ariëns groep 1en 2 Locatie Stadsweiden Katholieke Basisschool Alfons Ariëns groep 1en 2 Locatie Stadsweiden Schooljaar 2015-2016 Dit informatieboekje is geschreven voor (nieuwe) ouders van kinderen in groep 1 en 2. In dit boekje geven wij veel

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

WereldKidz Koppel De Clomp KC Zeist tel koppel.wereldkidz.nl. Kleuter-informatieboekje

WereldKidz Koppel De Clomp KC Zeist tel koppel.wereldkidz.nl. Kleuter-informatieboekje WereldKidz Koppel De Clomp 2006 3704 KC Zeist tel 030-6950886 koppel.wereldkidz.nl Kleuter-informatieboekje Welkom op onze school! Hartelijk welkom op WereldKidz Koppel. Leuk dat uw kind bij ons op school

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Informatieboekje. voor groep 1 en 2. Comeniusschool Zinzendorflaan 2b 3703 CG Zeist

Informatieboekje. voor groep 1 en 2. Comeniusschool Zinzendorflaan 2b 3703 CG Zeist Informatieboekje voor groep 1 en 2 Comeniusschool Zinzendorflaan 2b 3703 CG Zeist Inhoudsopgave Welkom 3 Vier jaar: naar school 4 Intake 4 Wennen 4 Allergie of ziekte 5 Groep 0 of groep 1 5 Schooltijden

Nadere informatie

OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat AN Lemelerveld tel

OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat AN Lemelerveld tel OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat 22 8151 AN Lemelerveld tel. 0572 371850 info-heidepark@ooz.nl www.obsheidepark.nl Inleiding Binnenkort start uw kind op obs Heidepark met de wendagen. Spannend voor

Nadere informatie

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd.

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd. naar de basisschool Algemene informatie omtrent de kleutergroepen *Schooltijden 8.30u.-12.00u. (woensdag tot 12.30u.) 13.00u.-15.00u. Dagindeling en praktische zaken Hoe de dag is ingedeeld is te zien

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE WILDE WINGERD ONDERBOUWBOEKJE

BASISSCHOOL DE WILDE WINGERD ONDERBOUWBOEKJE BASISSCHOOL DE WILDE WINGERD ONDERBOUWBOEKJE Beste ouders/ verzorgers, Hierbij treft u informatie aan over de groepen 1 en 2 van basisschool de Wilde Wingerd. Dit informatiepakket is bedoeld om u een beeld

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Basisschool St. Catharina Haastrecht Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de

Nadere informatie

Informatie voor de groepen 1 en 2

Informatie voor de groepen 1 en 2 Informatie voor de groepen 1 en 2 Welkom op de Maximaschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een fijne tijd te geven. In het begin is het voor de kinderen erg wennen. Het gaat anders dan op

Nadere informatie

Informatieavond groep 1/2

Informatieavond groep 1/2 Informatieavond groep 1/2 1. Algemeen. - De schooltijden zijn op ma-di-do-vr van 8.45u -12.00u en van 13.15u-15.30u. Op woensdag van 8.45u-12.15u. Vanaf 10 minuten vóór de begintijd bent u van harte welkom

Nadere informatie

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN KLEUTER INFORMATIE BULLETIN Het kleuterinfo-bulletin wordt aan ouders van nieuwe kleuters meegegeven. Het bulletin bestaat uit de volgende onderdelen: Algemeen gedeelte Over de dagelijkse gang van zaken

Nadere informatie

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter Kleuterboekje De Hoeksteen Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op de Hoeksteen! En dan is het ineens zover: Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u hoe het eraan toe gaat bij de

Nadere informatie

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Voor het eerst naar school Kennismaken met groep 1 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Wat fijn dat we u en uw kind mogen verwelkomen op onze school De Opdracht. We hopen natuurlijk dat hij of zij het snel naar

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar Informatie groep ½ Schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Hallo, ik ben Joyce van den Berg Ik werk op maandag en dinsdag in groep ½. Hallo, ik ben Elise Stap Ik werk op woensdag t/m vrijdag in groep ½.

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool

Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool s Morgens word je naar school gebracht door papa, mama, opa of oma. Het wachten op de speelplaats Het binnenkomen Om 5 voor half 9 gaat de zoemer; de juffen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Buitenschoolse Opvang blz. 11. Algemene zaken blz. 12. Overige wetenswaardigheden blz. 14. Beleid t.a.v. hulpouders blz.

Inhoudsopgave. Buitenschoolse Opvang blz. 11. Algemene zaken blz. 12. Overige wetenswaardigheden blz. 14. Beleid t.a.v. hulpouders blz. Inhoudsopgave Welkom op Basisschool Op Dreef blz. 2 De eerste paar keer op school blz. 3 De kleutergroep blz. 5 Basisontwikkeling blz. 6 Hoe ziet een schooldag er uit? blz. 8 Buitenschoolse Opvang blz.

Nadere informatie

Informatie voor ouders van nieuwe kleuters

Informatie voor ouders van nieuwe kleuters Informatie voor ouders van nieuwe kleuters Beste ouders en/of verzorgers, Wanneer uw kind naar de basisschool gaat, breekt er zowel voor uw kind als ook voor u een nieuwe periode aan. Vaak zijn kinderen

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.15 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Contact leerkrachten: Bij vragen of problemen kunt u het beste ná schooltijd

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 en 2

Informatieboekje groep 1 en 2 Informatieboekje groep 1 en 2 CBS Goudenstein Vredeplein 1 4175 HA Haaften 0418-591661 Informatieboekje voor groep 1 en 2 Welkom op CBS Goudenstein! Fijn dat u gekozen hebt voor onze school. U hebt gekozen

Nadere informatie

informatie boekje groep 1 en 2

informatie boekje groep 1 en 2 informatie boekje groep 1 en 2 1 Van harte welkom! Met dit informatieboekje willen wij u van harte welkom heten op C.B.S. de Bargeweide. U heeft gekozen voor onze school om uw kind een goede en leerzame

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Informatieboekje. Vandaag peuter, morgen kleuter

Informatieboekje. Vandaag peuter, morgen kleuter Informatieboekje Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op Het Kompas! Voor u en uw kind is een bijzondere tijd aangebroken. Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u alles over hoe

Nadere informatie

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus Peutergids Foxkidz Sint Willibrordus 2018-2019 Welkom op het Kindcentrum St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de peutergroep van kindcentrum St. Willibrordus. Voor nieuwe ouders

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2 INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2 Maart 2015 Willibrordusschool Diessen Willibrordusschool Molenstraat 8 5087 BN Diessen 013-5046165 directie@willibrordusschooldiessen.nl

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1-2

Informatieboekje Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 Yvonne de Wit Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 1. Inleiding Beste ouders

Nadere informatie

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers,

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers, Inleiding Beste ouders, verzorgers, lezers, Wij heten uw kind van harte welkom op PCBO De Fakkel. Deze kleuterinfo is een korte aanvulling op onze schoolgids en bevat informatie die speciaal bestemd is

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Schooljaar 2016/2017 Schooltijden Onze schooltijden zijn: maandag, dinsdag en donderdag van 8:30 uur tot 12:00 uur en van 13:00 uur tot 15:00 uur. Woensdag van 8:30 uur tot 12:30

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar IH:/nwkl./infoboek juli

K.b.s. de Polhaar IH:/nwkl./infoboek juli K.b.s. de Polhaar IH:/nwkl./infoboek juli 2017 1 NAAR DE BASISSCHOOL In dit informatieboekje treft u een aantal punten welke voor u belangrijk zijn. Als u na het lezen van dit informatieboekje nog vragen

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3 Informatie over groep 1/2 1. De leerkrachten van groep 1/2/3 en de weekindeling Dit jaar hebben we een combinatiegroep 1/2/3 gemaakt. De kinderen krijgen volgens onderstaand schema les van juf Romp, Britt

Nadere informatie

Lestijden maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmorgen: maandag-, dinsdag-, donderdagmiddag:

Lestijden maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmorgen: maandag-, dinsdag-, donderdagmiddag: Informatieboekje groep 1/2 2018-2019 Welkom bij ons op school! Uw kind komt binnenkort bij ons in groep 1/2 op school, welkom op De Lichtboei! Dit boekje is bedoeld om u praktische informatie te geven

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje Groep 1 en 2 1 Voorwoord Graag willen wij als team de ouders en kinderen die onze school bezoeken van harte welkom heten. Voor de eerste keer naar school gaan is leuk en spannend. Maar

Nadere informatie

Informatie voor groep 1 en groep 2 Andreashof (schooljaar )

Informatie voor groep 1 en groep 2 Andreashof (schooljaar ) Informatie voor groep 1 en groep 2 Andreashof (schooljaar 2017-2018) We zijn dit schooljaar gestart met 3 kleutergroepen. Dit zijn allemaal groep 1/2 combinaties. In de klassen werken wij vaak rond dezelfde

Nadere informatie

BESTE OUDERS, SCHOOLTIJDEN

BESTE OUDERS, SCHOOLTIJDEN Welkom BESTE OUDERS, Wij willen u nogmaals heel hartelijk welkom heten op Daltonschool Het Lover! In dit boekje vindt u vooral informatie over de praktische zaken waar u als ouder mee te maken krijgt en

Nadere informatie

Groep 1 en 2. Schooljaar 2011-2012

Groep 1 en 2. Schooljaar 2011-2012 Groep 1 en 2 Schooljaar 2011-2012 2012 Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen en zo komen

Nadere informatie

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom op Het Krijt Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom bij ons op Het Krijt In dit boekje hebben we de belangrijkste informatie voor de groepen 1 en 2 voor u op een rijtje

Nadere informatie

Informatie avond groep 1/ 2

Informatie avond groep 1/ 2 Informatie avond groep 1/ 2 Datum: dinsdagavond 1 september 2015 van 19.00 uur tot 20.00 uur. Naam leerkracht: Cindy de Bie en Nel Staal Werkdagen: Cindy: maandag, dinsdag en donderdag Nel: woensdag en

Nadere informatie

Algemene informatie groep 1/2

Algemene informatie groep 1/2 Algemene informatie groep 1/2 Schooljaar 2016-2017 Inhoudsopgave Algemeen 3 Kring 3 Werken.. 4 Fruit en drinken. 4 Spel.. 4 Vormingsgebieden.. 4 Sociaal en emotionele ontwikkeling.. 4 Creatieve vorming.

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Geachte ouder(s)/verzorger(s), Openbare basisschool "Koningin Beatrix" Graafschapsstraat 2 4116 GE Buren Tel.: 0344 571263 schoolleider: Jacqueline de Fouw Email: info@beatrixschool-buren.nl Website: www.beatrixschool-buren.nl Geachte

Nadere informatie

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool R.K. Gerardusschool Meerkreuk 2 Oude Wetering 071-331 2958 info.gerardus@ssba.net Voor een bijna vier jarige Informatie boekje voor de nieuwe kinderen en

Nadere informatie

Basisschool De Vos. Informatiefolder Groep 1 en 2

Basisschool De Vos. Informatiefolder Groep 1 en 2 Basisschool De Vos Informatiefolder Groep 1 en 2 2014-2015 Binnenkomst en spelinloop Om 8.35 uur gaat de schooldeur open en mogen de kinderen naar binnen. Het is de bedoeling dat de ouders de kinderen

Nadere informatie

S h c o h o o l o j l a j a a r a r 2 0 2 1 0 3 1-20 2 1 0 4 1

S h c o h o o l o j l a j a a r a r 2 0 2 1 0 3 1-20 2 1 0 4 1 Schooljaar 2013-2014 2014 Inhoudsopgave Voorwoord 2 Kennismaken met de kleutergroep 3-4 Informatie voor groep 1 en 2 5-8 Overzicht projecten 9-11 1 Voorwoord Beste ouder(s), Voor u ligt de kleuterbrochure

Nadere informatie

Waarom dit boekje? De leerkrachten van groep 1-2. Algemeen. De dagindeling

Waarom dit boekje? De leerkrachten van groep 1-2. Algemeen. De dagindeling Waarom dit boekje? Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen die in groep 1 en 2 zitten. U vindt hierin informatie over alle belangrijke afspraken, regels en gewoonten in

Nadere informatie

Kerkstraat 32 1483 BN De Rijp Onderbouw Grafterbaan 29 1484 EC Graft Bovenbouw Telefoon: 0299-671889 0299-673148 E-mail: welkom@de balein.

Kerkstraat 32 1483 BN De Rijp Onderbouw Grafterbaan 29 1484 EC Graft Bovenbouw Telefoon: 0299-671889 0299-673148 E-mail: welkom@de balein. Kerkstraat 32 1483 BN De Rijp Onderbouw Grafterbaan 29 1484 EC Graft Bovenbouw Telefoon: 0299-671889 of 0299-673148 E-mail: welkom@de balein.nl Kleuterinformatie 2 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

Welkom Visie De kleuterklas

Welkom Visie  De kleuterklas Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1/2

Informatieboekje Groep 1/2 Informatieboekje Groep 1/2 Basisschool Marcoen I Dennenlaan 71 I 4849 BD Dorst I 0161 411376 www.basisschoolmarcoen.nl I schoolpost@marcoen.nl Inhoud 1. Welkom op basisschool Marcoen... 3 2. Groep 1 en

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 1/2 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een ander

Nadere informatie

Informatieboekje groep /2020

Informatieboekje groep /2020 Informatieboekje groep 3 2019/2020 Beste ouder(s), Voor u ligt een informatieboekje van de groepen 3 van basisschool EigenWijs. Wij hebben dit boekje gemaakt om u op de hoogte te brengen van de gang van

Nadere informatie

Kleuterinfo Schooljaar

Kleuterinfo Schooljaar Kleuterinfo Schooljaar 2018-2019 Voorwoord Dit informatieboekje is geschreven voor (nieuwe) ouders van kinderen in groep 1 en 2. In dit boekje geven wij veel praktische informatie over de kleutergroepen.

Nadere informatie

Naam: Welkom op De Leer!

Naam: Welkom op De Leer! Naam: Welkom op De Leer! Basisschool De Leer St. Michielsstraat 6 7255 AP Hengelo 0575-46 17 15 Welkom! Hallo, Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer komen

Nadere informatie

Informatie groep 1-2 2015-2016

Informatie groep 1-2 2015-2016 2015-2016 p de o k le p n e e d in k r Voor iede School e ls e s is W e w u ie N I N H O U D S O P G A V E Voorwoord 2 Kennismaken met groep 1-2 3-4 Informatie voor groep 1-2 5-8 Overzicht projecten 9-10

Nadere informatie

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom.

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. In dit boekje vindt u informatie over de groepen 1 en 2 van Kiezel en Kei. Op dit moment hebben we drie

Nadere informatie

Welkom Visie De kleuterklas

Welkom Visie De kleuterklas Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF. voor de kleutergroepen schooljaar

INFORMATIEBRIEF. voor de kleutergroepen schooljaar INFORMATIEBRIEF voor de kleutergroepen schooljaar 2014-2015 CBS de Burcht Spijk Deze informatiebrief is opgesteld voor het schooljaar 2014-2015. U kunt in deze brief lezen wat er dit schooljaar gaat gebeuren,

Nadere informatie

Informatie over groep 1/

Informatie over groep 1/ Informatie over groep 1/2 2016-2017 Van harte welkom op de Nicolaasschool en we wensen u en uw kind een fijne tijd. In groep 1/2 speelt een aantal ontwikkelingsaspecten een grote rol, maar de belangrijkste

Nadere informatie