Overigens heb ik er geen bezwaar tegen als de nu teruggeplaatste GFT-beugelbakken de komende jaren gewoon blijven staan.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overigens heb ik er geen bezwaar tegen als de nu teruggeplaatste GFT-beugelbakken de komende jaren gewoon blijven staan."

Transcriptie

1 Van: Mart van Wijngaarden Verzonden: dinsdag 27 maart :28 Aan: Info CC: Griffie Delft Onderwerp: Re: GFT Beugelbakken Westerkwartier Delft Geachte heer.. (en in c.c: geacht College, geachte Raad), Dank voor uw reactie. Ik ben blij dat er in elk geval tijdelijk een oplossing gevonden is. U zult er hopelijk begrip voor hebben dat ik de situatie nauwlettend zal blijven volgen, omdat mijn vertrouwen in (de invoering van) Het Nieuwe Inzamelen al sinds de inloopavond in 2017 volledig verdwenen is. Dat de capaciteit van de MOC's onvoldoende blijkt te zijn verbaast mij ook niet. De GFTbeugelbakken zaten/zitten regelmatig tot de nok toe vol en in de Van Bleyswijckstraat was een OOC voor GFT aanwezig die met de invoervoering van HNI is verdwenen. Tijdens de inspraakperiode (Q1 2017) heb ik zowel bij Avalex als bij de gemeente Delft aandacht gevraagd voor de GFT inzameling in relatie tot HNI en ik heb het idee dat daar helaas (te) weinig mee gedaan is. Nu Hof van Delft als pilot heeft gediend hoop ik dat u (als Avalex), het College en de Raad dit punt in de evaluatie meenemen en dat dit in andere wijken wel zorgvuldiger bekeken wordt. Gelukkig zie ik enige lichtpuntjes aan de horizon. Ik constateer (voorzichtig) zowel bij uw directeur [1] als bij de wethouder [2] dat zij burgers weer serieus gaan nemen. Nu er blijkbaar in de Olofsbuurt (de andere helft van Hof van Delft) naar oplossingen/verbeteringen gezocht gaat worden, ga ik ervan uit dat initiatieven vanuit het Westerkwartier hierin ook meegenomen worden. Om in dat kader proactief met u mee te denken stuur ik u (ongevraagd) een aantal locaties in het Westerkwartier (in casu de directe omgeving van de Pootstraat) die mijns inziens in aanmerking komen om een OOC of MOC te plaatsen zodat u de GFT-beugelbakken kunt vervangen, mocht u daartoe willen overgaan. Zie hiertoe de bijgevoegde PDF. Overigens heb ik er geen bezwaar tegen als de nu teruggeplaatste GFT-beugelbakken de komende jaren gewoon blijven staan. Met vriendelijke groet, Mart van Wijngaarden [1] "We kijken met de gemeenten en de burgers wat in welke wijk het beste werkt, het meest geschikt is en waar de mensen zich het prettigst bij voelen" [2] "Zojuist een petitie met 75 handtekeningen in ontvangst genomen van bewoners uit de Olofsbuurt, alwaar het nieuwe inzamelen gestart is. Ook zij willen duurzaam inzamelen, maar wel op praktisch uitvoerbare wijze. We gaan samen op zoek naar oplossingen."

2 Op 21 maart 2018 om 12:29 schreef Info Goedemiddag meneer Wijngaarden, Bedankt voor uw vraag. De capaciteit van de MOC s bleek momenteel toch niet voldoende, deze stroomde namelijk over, vandaar dat wij de beugelcontainers teruggeplaatst hebben. Helaas is het in deze omgeving lastig om OC s te plaatsen (volledig ondergrondse container met meer capaciteit). Tot we een betere oplossing hebben, blijven de beugelcontainers daarom staan. Het zijn inderdaad openbare containers. We staan wel nog volledig achter de argumenten die ik hiervoor genoemd heb. De containers aan beugels hebben niet onze voorkeur. Met vriendelijke groet, Medewerker Klantenservice Laan van 's-gravenmade BD Den Haag T I Van: Mart van Wijngaarden Verzonden: dinsdag 20 maart :39 Aan: Info <Info@avalex.nl> Onderwerp: GFT Beugelbakken Westerkwartier Delft Geachte heer, mevrouw, Enigszins tot mijn verbazing zag ik zojuist dat er op diverse plaatsen in de Pootstraat te Delft weer GFT kliko's geplaatst zijn bij de beugels. Uiteraard juich ik het toe dat er op korte afstand van mijn woning weer bakken staan en ik niet bijna 80 meter met mijn gft hoef te lopen, maar voordat ik te vroeg juich. Zijn dit openbare bakken of zijn dit bakken van woningen die nog niet door de eigenaar zijn opgehaald? In uw reactie op mijn vraag VJV wordt namelijk aangeven dat de beugelcontainers verwijderd zijn en blijven omdat de mocs voldoende capaciteit hebben. Is het beleid gewijzigd? Of sprake van voortschrijdend inzicht? Kunt u dit toelichten, want ik zie door de kliko's het bos niet meer. Dank voor uw reactie, met vriendelijke groet, Mart van Wijngaarden

3 Alternatieve locaties GFT Westerkwartier Aanleiding Initiatiefnemer heeft diverse correspondentie met Avalex en de gemeente Delft gevoerd over het verwijderen van de GFT-beugelbakken in de Pootstraat n.a.v. de invoering van Het Nieuwe Inzamelen. Inmiddels zijn deze bakken weer (tijdelijk) teruggeplaatst omdat de capaciteit van de MOC's volgens Avalex onvoldoende bleek. Avalex geeft aan dat de bakken blijven staan tot een betere oplossing gevonden is. Hoewel initiatiefnemer het terugplaatsen van de GFT-beugelbakken een uitstekende oplossing vindt, is initiatiefnemer bereid om proactief mee te denken over alternatieve locaties. In dit document worden dan ook diverse locaties aangedragen. Opmerkingen: Er is zowel gekeken naar half-ondergrondse containers (MOC's) als ondergrondse containers (OOC's) omdat het initiatiefnemer niet duidelijk is of er alleen naar locaties voor OOC's of ook voor MOC's gekeken is/wordt. De locaties zijn door initiatiefnemer niet gecontroleerd op kabels en leidingen (er zijn geen KLIC-meldingen gedaan). Gezien de schaarse parkeerruimte in het Westerkwartier is gezocht naar locaties die niet ten koste gaan van parkeerplaatsen. Gezocht is naar locaties die bij voorkeur bijdragen aan een verbetering van de kwaliteit van de openbare ruimte en in elk geval niet zorgen voor een verslechtering. Het wegprofiel is in veel straten in het Westerkwartier smaller dan de vereiste 3,5 meter. Het te hard vasthouden aan deze eis maakt het vrijwel onmogelijk containers te plaatsen. In de praktijk acht initiatiefnemer het smallere profiel geen probleem, immers: Burgers in het Westerkwartier weten dat ze soms even moeten wachten en/of omrijden en anticiperen hierop. Bovendien is het Westerkwartier ingericht als woonerf waardoor bewoners stapvoets behoren te rijden. Ook leveranciers rijden met vrachtwagens door het Westerkwartier. De Pootstraat (plaatselijk 3 m) is door de gemeente/ brandweer als secundaire route aangewezen en daarmee geschikt voor grotere (hulpverlenings)voertuigen. Voor zover initiatiefnemer bekend hebben er in de afgelopen jaren geen ongelukken met vrachtwagens in het Westerkwartier plaatsgevonden.

4 Locaties A1 A2 B E C D1 D2

5 Locatie A1 Pootstraat / Brouwersstraat Optie 1a: Plaatsing van 1 of 2 MOC's op de plek van de GFT-beugelbakken Optie 1b: Plaatsing van 1 of 2 MOC's ten westen van de OOC's Optie 2:Plaatsing van 2 extra OOC's tussen de Pootstraat en de OOC's, waarbij indien nodig de bestaande OOC's nog iets (ca 1 meter) in noordelijke richting (richting Westerstraat) worden verschoven. Dit is mogelijk zonder dat dit een parkeerplaats kost. De locatie is reeds aangewezen als locatie voor het plaatsen van containers. Direct omwonenden zijn al gewend dat er GFT wordt ingezameld. Verwacht mag worden dat de nieuwe voorzieningen minder (stank)overlast geven, zodat sprake is van een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit. Het stukje stoep waar nu de GFT-beugelbakken staan is geen logische looproute (de doorlopende stoep ligt aan de overzijde), zodat voetgangers niet of nauwelijks extra belemmerd worden. De locatie wordt nu zeer regelmatig gebruikt om afval te dumpen (meldingen bij KCC op te vragen) en heeft daarmee vaak een rommelig aanzien. De plaatsing van extra containers in combinatie met het vernieuwen van de bestrating (kapotte tegels) kan de ruimtelijke kwaliteit van deze locatie verbeteren en hopelijk bijdragen aan het beperken van illegale stortingen. Parkeerplaatsen blijven behouden.

6 Locatie A2 Pootstraat / Brouwersstraat Plaatsing OOC of MOC naast parkeermeter Als locatie A1 ongeschikt blijkt (met name vanwege kabels en leidingen) kan locatie A2 worden overwogen. Gezien aanwezige riolering en beperkte breedte is waarschijnlijk een OOC niet mogelijk maar een MOC wel. De doorgang wordt naar verwachting slechts in beperkte mate door voetgangers gebruikt. Parkeerplaatsen blijven behouden.

7 Locatie B Pootstraat / Van Bleyswijckstraat Vervangen GFT-beugelbakken door MOC De locatie is vanwege beperkte afmetingen waarschijnlijk niet geschikt voor een OOC. De locatie is nog niet aangewezen als locatie voor het plaatsen van containers. Derhalve kans op bezwaar en beroep. Echter, direct omwonenden zijn al gewend dat er GFT wordt ingezameld. Verwacht mag worden dat de nieuwe voorzieningen minder (stank)overlast geven, zodat sprake is van een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit, ook voor direct omwonenden. De doorlopende stoep blijft behouden. Feitelijk is sprake van een loos stukje openbare ruimte (verkeersbestemming), waarbinnen het niet in redelijkheid mogelijk is een andere nuttige invulling (zoals een parkeerplaats) te geven. Gezien de kasten van Stedin zijn wellicht diverse kabels en leidingen aanwezig die het niet mogelijk maken om een MOC te plaatsen.

8 Locatie C Van Bleyswijckstraat OOC of MOC plaatsen naast lantaarnpaal. De locatie is vermoedelijk voorheen gebruikt voor het plaatsen van rolcontainers, voordat de OOC's voor restafval geïntroduceerd zijn en nooit heringericht. De locatie is feitelijk een halve (ongebruikte) parkeerplaats, waarmee geen parkeerplaatsen verloren gaan. Voertuigen met grotere afmetingen (zoals de bus op de foto) kunnen voor zover deze in de wijk thuishoren enkele meters verderop parkeren op de dwarsparkeerplaatsen tegenover de speeltuin en doen dit ook. Aandachtspunt vormt de bereikbaarheid van de poort van het achterom van de woningen aan de Raamstraat. Vraag is of op deze locatie een container benodigd is. vanwege beperkte afmetingen waarschijnlijk niet geschikt voor een OOC. De locatie is nog niet aangewezen als locatie voor het plaatsen van containers. Derhalve kans op bezwaar en beroep.

9 Locatie D1 Van Bleyswijckstraat OOC terugplaatsen Op deze locatie waren tot voorkort twee OOC's aanwezig (1 GFT en 1 rest). De locatie is dus technisch geschikt voor het plaatsen van een OOC. Onduidelijk wat thans de alternatieve locatie is voor de bewoners die in het verleden van de OOC voor GFT gebruik maakten. De locatie is dichtgelegd met stoeptegels, maar is dusdanig breed dat de doorloop net als in het verleden gewaarborgd blijft. Ruimtelijke kwaliteit is minder dan locatie D2.

10 Locatie D2 Van Bleyswijckstraat OOC bijplaatsen Recent zijn op deze locaties drie OOC's geplaatst (ter vervanging van locatie D1?). Aan de noordzijde (zijde Raamstraat) is nog ruimte aanwezig om een OOC te plaatsen. De ruimtelijke kwaliteit en uitstraling van deze locatie is beter dan D1, ook is de doorloop over de stoep beter dan bij D1. Onduidelijk wat thans de alternatieve locatie is voor de bewoners die in het verleden van de OOC voor GFT gebruik maakten.

11 Locatie E Raamstraat OOC of MOC in Raamstraat plaatsen Op diverse plekken in de Raamstraat tussen de Van Bleyswijckstraat en de Graswinckelstraat is sprake van een brede stoep die ruimte biedt. Gezien aanwezige functies (kerk, buurthuis) is de vraag of deze locatie toegevoegde waarde heeft gelet op de loopafstanden. Of de ruimtelijke kwaliteit verbeterd is afhankelijk van de locatie. Direct rondom de kerk en het buurthuis zal mogelijk sprake zijn van een verslechtering.

Verslag behandeling zienswijzen ZWV-OC

Verslag behandeling zienswijzen ZWV-OC Inhoudsopgave Informatie...3 Aanwijzingsbesluit: OC201712-MA059R...4 Aanwijzingsbesluit: OC201712-MA098R...5 Aanwijzingsbesluit: OC201712-MA104R...7 2 Informatie Omgekeerd inzamelen Onderliggend document

Nadere informatie

Nota van Antwoord. Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Haagse Hout, wijk 67: Kampen. 1.

Nota van Antwoord. Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Haagse Hout, wijk 67: Kampen. 1. Nota van Antwoord Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Haagse Hout, wijk 67: Kampen 1. Inleiding Het ontwerp-plaatsingsplan voor de plaatsing van ORAC s in het stadsdeel

Nadere informatie

ONDERWERP: PROJECT PLAATSING VAN ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS

ONDERWERP: PROJECT PLAATSING VAN ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS Versie 2.0-29/9/2011 Veelgestelde vragen ONDERWERP: PROJECT PLAATSING VAN ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS In dit document kunt u verschillende vragen terugvinden over de ondergrondse containers. De vragen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

NOTA ONDERGRONDSE CONTAINERS VALKENSWAARD Plan van aanpak Uitgangspunten Onderbouwing en visualisatie van de gekozen locaties.

NOTA ONDERGRONDSE CONTAINERS VALKENSWAARD Plan van aanpak Uitgangspunten Onderbouwing en visualisatie van de gekozen locaties. NOTA ONDERGRONDSE CONTAINERS VALKENSWAARD 2016-2017 Plan van aanpak Uitgangspunten Onderbouwing en visualisatie van de gekozen locaties. 1 PLAN VAN AANPAK Inleiding. De gemeente heeft een wettelijke taak

Nadere informatie

Bezoekers inloopavond Koningsplein. Afdeling Ingenieursbureau Den Haag. Doorkiesnummer Datum 11 mei 2012

Bezoekers inloopavond Koningsplein. Afdeling Ingenieursbureau Den Haag. Doorkiesnummer Datum 11 mei 2012 Gemeente Den Haag Memo Dienst Stadsbeheer Aan Bezoekers inloopavond Koningsplein Van Arno Westerhof Afdeling Ingenieursbureau Den Haag Doorkiesnummer 14 070 Datum 11 mei 2012 Onderwerp / Mededelingen Verslag

Nadere informatie

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting Bijlage 2 straten Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting In deze bijlage zijn principe-oplossingen uitgewerkt, waarin door herinrichting van straten ruimte wordt gecreëerd voor extra parkeerplaatsen.

Nadere informatie

Reeds twee keer eerder schreef Lijst Linssen u een brief over de gevaarlijke verkeerssituaties op de Van Konijnenburgweg thv wooncomplex Vissershaven.

Reeds twee keer eerder schreef Lijst Linssen u een brief over de gevaarlijke verkeerssituaties op de Van Konijnenburgweg thv wooncomplex Vissershaven. Lijst Linssen zakelijk met een sociaal hart Lijst Linssen Moerstraatsebaan 41 4661 AN Halsteren Aan: College van Burgemeester & Wethouders Gemeente Bergen op Zoom Postbus 35 4600 AA Bergen op Zoom Onderwerp:

Nadere informatie

17 HFC M9. Afd. Kopis. Gemeente Deiit. Gemeente Delft T.a.v. de Griffie Postbus ME Delft. Doe:/bijlags firqductnr. Geachte heer/mevrouw,

17 HFC M9. Afd. Kopis. Gemeente Deiit. Gemeente Delft T.a.v. de Griffie Postbus ME Delft. Doe:/bijlags firqductnr. Geachte heer/mevrouw, Gemeente Delft T.a.v. de Griffie Postbus 78 2600 ME Delft s Afd. Kopis Gemeente Deiit Doe:/bijlags firqductnr. 17 HFC M9 'x Regionaal Reinigingsbedrijf Postbus 16428 2500 BK Den Haag Laan van 's-gravenmade

Nadere informatie

Herinrichting Velserduinplein

Herinrichting Velserduinplein INSPRAAKDOCUMENT Herinrichting Velserduinplein gemeente Velsen juni 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Inspraakreacties en standpunten college 3. Conclusie 1. INLEIDING Begin 2016 heeft het college besloten

Nadere informatie

VRAGEN & ANTWOORDEN Grote aanpak Sterrenbuurt. Colofon. Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht

VRAGEN & ANTWOORDEN Grote aanpak Sterrenbuurt. Colofon. Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht VRAGEN & ANTWOORDEN Grote aanpak Sterrenbuurt Colofon Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht www.zwijndrecht.nl T 14078 Vormgeving en fotografie Estay creatief communicatiebureau

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Raadsmededeling. Datum 6 januari 2004 Nr.: 04-15. Het college van B&W. De raads- en duoburgerleden. Kopie aan. Afvalinzameling in de binnenstad

Raadsmededeling. Datum 6 januari 2004 Nr.: 04-15. Het college van B&W. De raads- en duoburgerleden. Kopie aan. Afvalinzameling in de binnenstad Datum 6 januari 2004 Nr.: 04-15 Van Aan Het college van B&W De raads- en duoburgerleden Kopie aan Onderwerp Afvalinzameling in de binnenstad Mededeling 1 INLEIDING Bij vaststelling van het Beleidsplan

Nadere informatie

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Reacties, opmerkingen en vragen. Gemeentelijke reactie. Aanpassingen van het plan. Vastgesteld door het college van B&W op 25 maart 2014. Reacties, opmerkingen

Nadere informatie

Geachte mevrouw. Ik verneem graag van u of u ons deze informatie kunt toezenden. Met vriendelijke groet, Follow Stibbe on:

Geachte mevrouw. Ik verneem graag van u of u ons deze informatie kunt toezenden. Met vriendelijke groet, Follow Stibbe on: Van: Aan: Onderwerp: RE: Eurogrit dordrecht [STIBBE-Legal.FID381825] Datum: dinsdag 7 november 2017 17:41:49 Bijlagen: image001.png image002.png image003.png Geachte mevrouw In vervolg op onderstaande

Nadere informatie

Rapport. Datum: 18 oktober 2007 Rapportnummer: 2007/228

Rapport. Datum: 18 oktober 2007 Rapportnummer: 2007/228 Rapport Datum: 18 oktober 2007 Rapportnummer: 2007/228 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de gemeente Haarlem zijn veelvuldige meldingen en een klacht over het niet legen van twee GFT-bakken voor zijn

Nadere informatie

De heer N.J. Notenboom Godfried Bomansweg 110 3446 ZP WOERDEN Onderwerp: Omheind hondenuitrenveld Boekentuin Uw Kenmerk: Uw brief van: 15 juni 2017 Datum 6 juli 2017 geregistreerd onder nr.: 17.012652

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Betreffende straten: Linschotenstraat tot Rozenprieelstraat, Rozenprieelstraat tussen Linschotenstraat en Van Marumstraat, het toegangspad

Nadere informatie

Nota van Antwoord. Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Centrum, wijk 14: Zuidwal. 1.

Nota van Antwoord. Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Centrum, wijk 14: Zuidwal. 1. Nota van Antwoord Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Centrum, wijk 14: Zuidwal 1. Inleiding Het ontwerp-plaatsingsplan voor de plaatsing van ORAC s in het stadsdeel

Nadere informatie

RESULTATEN werkgroep HNI gestapelde bouw Leeuwendaal

RESULTATEN werkgroep HNI gestapelde bouw Leeuwendaal RESULTATEN werkgroep HNI gestapelde bouw Leeuwendaal 5-7-2017 Gepresenteerde kaart met onderzoekslocaties Afspraken voor gestapelde bouw van werkgroepen Nieuwe Inzamelen in Leeuwendaal op 5 juli 2017 1/7

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Voor u ligt de nieuwsbrief over het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden die we in uw wijk gaan uitvoeren.

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Zaaknummer: OLOGWB26. Proef GFT-verzamelcontainer

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Zaaknummer: OLOGWB26. Proef GFT-verzamelcontainer Collegevoorstel Inleiding Op 12 juli 2011 is door de raadsfractie CDA een motie ingediend betreffende de scheiding van rest- en GFTafval (BABS nummer 151). De motie houdt in dat gevraagd wordt te onderzoeken

Nadere informatie

Mening internetpanel over nieuw afval inzamelsysteem

Mening internetpanel over nieuw afval inzamelsysteem Mening internetpanel over nieuw afval inzamelsysteem 2 Mening internetpanel over nieuw afval inzamelsysteem 3 In opdracht van: Wethouder J.Krieger Uitgevoerd door: Team Beleidsonderzoek & Informatiemanagement

Nadere informatie

: 27 februari 2012 : 12 maart : H.T.J. van Beers : J.C. Teeuwen

: 27 februari 2012 : 12 maart : H.T.J. van Beers : J.C. Teeuwen RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering : 27 februari 2012 : 12 maart 2012 Documentnr. Zaaknummer : 796 : PR-11-17611 Portefeuillehouder Verantwoordelijk

Nadere informatie

Al ruim 22 jaar wordt in de Boschpolderstraat in Gouda het huisvuil voor de deur van de bewoners opgehaald.

Al ruim 22 jaar wordt in de Boschpolderstraat in Gouda het huisvuil voor de deur van de bewoners opgehaald. Van: Ruud Bruijniks [] Verzonden: vrijdag 19 april 2013 16:08 Aan: Secretariaat Griffie CC: Onderwerp: FW: Cyclus: n.a.v. uw bericht Bijlagen: 0307.pdf Geachte gemeente raad van Gouda, Al ruim 22 jaar

Nadere informatie

Inzamelmiddel restafval Kethel Oost - 20 februari 2012 Kethel Oost 20 februari 2012

Inzamelmiddel restafval Kethel Oost - 20 februari 2012 Kethel Oost 20 februari 2012 Inzamelmiddel restafval Kethel Oost - 20 februari 2012 Kethel Oost 20 februari 2012 Inhoudsopgave Huidige situatie inzamelmiddelen Beleid Procedure 2 Huidige situatie Veel variatie in inzamelsystemen Zakkeninzameling

Nadere informatie

Reactie op ontwerp actiecomité Groen voor poen dd. juli 2012

Reactie op ontwerp actiecomité Groen voor poen dd. juli 2012 Reactie op ontwerp actiecomité Groen voor poen dd. juli 2012 In juli 2012 heeft het actiecomité Groen voor poen een stedenbouwkundig ontwerp aangeleverd voor de woningbouwlocatie Sloetsweg/Bellinckhof

Nadere informatie

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit locaties ondergrondse container voor huishoudelijk restafval te Oud Koog (zuidelijk deel)

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit locaties ondergrondse container voor huishoudelijk restafval te Oud Koog (zuidelijk deel) Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit locaties ondergrondse container voor huishoudelijk restafval te Oud Koog (zuidelijk deel) Datum bewonersbrief: 16 april 2019 Contactpersoon: mevrouw Maarsman Telefoonnummer:

Nadere informatie

Criteria voor locatiekeuze ondergrondse containers Mei 2013 Project Omgekeerd Inzamelen, gemeente Arnhem. Nr. Criteria Hard (*) Zacht (*)

Criteria voor locatiekeuze ondergrondse containers Mei 2013 Project Omgekeerd Inzamelen, gemeente Arnhem. Nr. Criteria Hard (*) Zacht (*) Voorkomen hinder 1 De afstand van het hart van de locatie (de OC) tot de gevel van een woning is minimaal 2 meter, maar zo mogelijk groter. 2 Er mag bij aanleg en gebruik van de OC geen schade aan de woning

Nadere informatie

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Registratienummer : 17int02878 Auteur : J. Rouw Datum : 29 juni 2017 Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Op

Nadere informatie

Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve

Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve Vraag 2: Naar welke beplanting gaat uw voorkeur uit (meerdere antwoorden mogelijk)? Behoud van de in blokvorm geknipte hagen 79 Gazon

Nadere informatie

Vragen artikel 61 Rvo F. van der Lee (Heusden Transparant) over gebruik gegevens afvalpas

Vragen artikel 61 Rvo F. van der Lee (Heusden Transparant) over gebruik gegevens afvalpas Zaaknummer 00519700 Onderwerp Vragen artikel 61 Rvo F. van der Lee (Heusden Transparant) over gebruik gegevens afvalpas Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis In een brief van 26 juli 2017 stelt

Nadere informatie

Regeling plaatsing ondergrondse containers en verzamelcontainers Pagina 1 van 9. Casenummer: 18.B.00282

Regeling plaatsing ondergrondse containers en verzamelcontainers Pagina 1 van 9. Casenummer: 18.B.00282 Regeling plaatsing ondergrondse containers en verzamelcontainers Pagina 1 van 9 Regeling van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nissewaard, houdende nadere regels over de plaatsing

Nadere informatie

Rho adviseurs voor leefruimte

Rho adviseurs voor leefruimte 45 Bijlage 4 Reactienota Rho adviseurs voor leefruimte Reactienota Voorontwerpbestemmingsplan Herstructurering woongebied centrum Reactienota 1 Inspraak 1.1 Algemeen Het voorontwerpbestemmingsplan Herstructurering

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Arnhem. Datum: 28 februari Rapportnummer: 2011/066

Rapport. Rapport over een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Arnhem. Datum: 28 februari Rapportnummer: 2011/066 Rapport Rapport over een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Arnhem. Datum: 28 februari 2011 Rapportnummer: 2011/066 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat het college van burgemeester

Nadere informatie

Herinrichting Halsterseweg noord

Herinrichting Halsterseweg noord Herinrichting Halsterseweg noord Halsterseweg 1973 29 augustus 2017 Programma 1. Ontvangst door wethouder Patrick van der Velden 2. Toelichting project (Laurent Jan Allewijn) ü Projectgebied ü Aanleiding

Nadere informatie

Bomen. Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek. Januari De enquête is ingevuld door 55 personen. Conclusie:

Bomen. Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek. Januari De enquête is ingevuld door 55 personen. Conclusie: Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek Januari 2019 De enquête is ingevuld door 55 personen. Bomen Alle bomen graag houden en liefst meer bomen in de wijk. Beplanting Meer groen in de straat.

Nadere informatie

Ondergrondse containers in Utrecht. Hier komt tekst Raadsinformatieavond. Utrecht.nl

Ondergrondse containers in Utrecht. Hier komt tekst Raadsinformatieavond. Utrecht.nl Ondergrondse containers in Utrecht Hier komt tekst Raadsinformatieavond Hier 17 maart komt 2015 ook tekst Inhoud 1. Aantal ondergrondse containers 2. Meldingen over ondergrondse containers 3. De werkwijze

Nadere informatie

2. GEVRAAGDE BESLISSING: De raad van de gemeente Leerdam besluit: - De nota "De eerste stappen van afval naar grondstoffen" vast te stellen.

2. GEVRAAGDE BESLISSING: De raad van de gemeente Leerdam besluit: - De nota De eerste stappen van afval naar grondstoffen vast te stellen. Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer RAAD/13-00047 Directeur : drs. M.H.J. van Kruijsbergen Behandelend ambtenaar M. Albers Zaaknummer Z.12-01088 Datum: 14 februari 2013 Afdeling Ruimtelijke en

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Dit ontwerp is met een

Nadere informatie

Nota van Beantwoording

Nota van Beantwoording Nota van Beantwoording Zienswijzen Verordening Parkeerbelastingen Invoeren betaald parkeren Sluisdijkbuurt en omgeving d.d. 22 november 2010 Nota van Beantwoording zienswijzen Betaald parkeren Sluisdijkbuurt

Nadere informatie

Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning Goudsbloemlaan 131

Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning Goudsbloemlaan 131 Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag Uw brief van Onderwerp Ons kenmerk 201608743/6080553 Behandeld door Doorkiesnummer E-mail Aantal bijlagen zie documentenlijst Datum zie documentenlijst Het

Nadere informatie

Communicatie Omgekeerd Inzamelen. 19 januari 2016, Agnes Bouwman

Communicatie Omgekeerd Inzamelen. 19 januari 2016, Agnes Bouwman Communicatie Omgekeerd Inzamelen 19 januari 2016, Agnes Bouwman Kerncijfers ROVA is ontstaan in 1996 23 aandeelhoudende gemeenten Bijna 1 miljoen inwoners Afval- en grondstoffeninzameling Beheer openbare

Nadere informatie

Beste mevrouw van Geffen en de heer van den Burgt, en tevens aan de zeer passieve Gemeenteraad van Oosterhout, en ter info aan de Burgemeester.

Beste mevrouw van Geffen en de heer van den Burgt, en tevens aan de zeer passieve Gemeenteraad van Oosterhout, en ter info aan de Burgemeester. Van: jacenellendebont@kpnmail.nl Verzonden: dinsdag 5 juli 2011 23:33 Aan: Doreen van Geffen; Bas van der Burgt; Gemeente Oosterhout; Gemeenteraad Oosterhout Onderwerp: Reageer eens een keer ambtenaren

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN BEHOREND BIJ DE VERGUNNING VOOR HET PLAATSEN VAN EEN BOUWOPBJECT OP DE WEG

VOORSCHRIFTEN BEHOREND BIJ DE VERGUNNING VOOR HET PLAATSEN VAN EEN BOUWOPBJECT OP DE WEG VOORSCHRIFTEN BEHOREND BIJ DE VERGUNNING VOOR HET PLAATSEN VAN EEN BOUWOPBJECT OP DE WEG Registratienummer vergunning: OMV. 12.02.0001 Aan de vergunning voor het plaatsen van een bouwobject zijn de hieronder

Nadere informatie

Gelderland-Zuid Nijnnegen. reg.nr.: BM/JJ^} procesverantw.:^^ 2 2 AUG 2013. clnr.;'>.iii'.: afycuaan: Onderwerp Bestemmingspian Stadsbrug -1 -

Gelderland-Zuid Nijnnegen. reg.nr.: BM/JJ^} procesverantw.:^^ 2 2 AUG 2013. clnr.;'>.iii'.: afycuaan: Onderwerp Bestemmingspian Stadsbrug -1 - Nijnnegen reg.nr.: BM/JJ^} procesverantw.:^^ Gemeente Afdeling Stadsontwikkeling T.a.v. dhr. MuntjeweriT PB9105 6500 HG NIJMEGEN clnr.;'>.iii'.: afycuaan: )MEN 2 2 AUG 2013 NIJME:GEN Prof. Bellefroidstraat

Nadere informatie

Geen ruimte voor afvalcontainer in nieuwbouwwijk Gemeente Zaanstad Dienst Wijken Dienst Stadsbedrijven

Geen ruimte voor afvalcontainer in nieuwbouwwijk Gemeente Zaanstad Dienst Wijken Dienst Stadsbedrijven Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen ruimte voor afvalcontainer in nieuwbouwwijk Gemeente Zaanstad Dienst Wijken Dienst Stadsbedrijven 26 juni 2009 RA0832169 Samenvatting In het nieuwbouwproject Funen

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Beantwoording van de schriftelijke vragen van de LEEFBAAR ZOETERMEER-fractie over situatie Hofstedepad.

Beantwoording van de schriftelijke vragen van de LEEFBAAR ZOETERMEER-fractie over situatie Hofstedepad. ^^ ^^*^^ tt^ II gemeente Zoetermeer Beantwoording van de schriftelijke vragen van de LEEFBAAR ZOETERMEER-fractie over situatie Hofstedepad. De panden Voonweg 117 en 117A liggen aan een stukje openbare

Nadere informatie

Over de jaren heb ik, samen met andere bewoners, meerdere keren aan de bel getrokken. Wat is er gebeurd:

Over de jaren heb ik, samen met andere bewoners, meerdere keren aan de bel getrokken. Wat is er gebeurd: (Gegevens verwijderd i.v.m. privacyredenen) Mevrouw E. Tijmstra, wethouder gemeente Purmerend c.c. Fracties gemeenteraad Purmerend via griffie Betreft: parkeerproblematiek Markerkade, Ilpendamstraat e.o.

Nadere informatie

Beleidsregels oplaadpunten elektrische voertuigen gemeente Binnenmaas

Beleidsregels oplaadpunten elektrische voertuigen gemeente Binnenmaas Beleidsregels oplaadpunten elektrische voertuigen gemeente Binnenmaas Beschrijving onderwerp De hier aan de orde zijnde beleidsregel is bedoeld als afwegingskader ter beoordeling van verzoeken om (privaatrechtelijke)

Nadere informatie

RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012. Aan de raad van de gemeente Alblasserdam. Alblasserdam, 21 januari 2003

RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012. Aan de raad van de gemeente Alblasserdam. Alblasserdam, 21 januari 2003 RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012 Onderwerp: Vaststelling APV, inclusief handhavingsbeleid en samenlevingsregels Aan de raad van de gemeente Alblasserdam Alblasserdam, 21 januari 2003 Geachte

Nadere informatie

Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid

Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid Januari 2012 1. Inleiding Conform het gestelde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) dient het bestemmingsplan gedurende

Nadere informatie

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP EINDVERSLAG VAN DE INSPRAAKPERIODE MET DAARIN OPGENOMEN DE INSPRAAK- REACTIES M.B.T. DE ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN IN DE MOESKES, NAMENSTRAAT, VLAANDERENSTRAAT en LUXEMBURGSTRAAT ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN

Nadere informatie

Onderwerp Herinrichting van de Markt op weg naar een leefbaar en bruisend Centrum.

Onderwerp Herinrichting van de Markt op weg naar een leefbaar en bruisend Centrum. Raadsbesluit Datum: 240315 Onderwerp Herinrichting van de Markt op weg naar een leefbaar en bruisend Centrum. Status Besluitvormend. Voorstel 1. Bij te dragen aan een gezellig, levendig, aantrekkelijk

Nadere informatie

Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Centrum, wijk 16: Schildersbuurt Noord.

Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Centrum, wijk 16: Schildersbuurt Noord. Nota van Antwoord Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Centrum, wijk 16: Schildersbuurt Noord. 1. Inleiding Het ontwerp-plaatsingsplan voor de plaatsing van ORAC s in

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De vragen van de VVD conform bijgevoegde antwoorden beantwoorden. Beantwoording vragen VVD

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De vragen van de VVD conform bijgevoegde antwoorden beantwoorden. Beantwoording vragen VVD B en W Adviesnota Onderwerp Beantwoording vragen VVD Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 13 augustus 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Leon

Nadere informatie

Herinrichting Halsterseweg zuid. Prentbriefkaart Halsterseweg 1932

Herinrichting Halsterseweg zuid. Prentbriefkaart Halsterseweg 1932 Herinrichting Halsterseweg zuid Prentbriefkaart Halsterseweg 1932 31 augustus 2017 Programma 1. Ontvangst door wethouder Patrick van der Velden 2. Terugblik op vragen vorige bewonersbijeenkomst (Laurent

Nadere informatie

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer,

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer, Postbus 19020, 3001 BA Rotterdam Werkzaamheden warmtenet Utrecht Aan de bewoners van dit pand: Rotterdam, 10 september 2018 Behandeld door: Gerrit Trouwborst Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving

Nadere informatie

dat de parkeerterreinen en parkeergarages rondom het Groene Hart Ziekenhuis in eigendom en beheer zijn van het Groene Hart Ziekenhuis;

dat de parkeerterreinen en parkeergarages rondom het Groene Hart Ziekenhuis in eigendom en beheer zijn van het Groene Hart Ziekenhuis; STAATSCOURANT 16 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 8328 februari 2017 Verkeersbesluit 997490-2016 Parkeerterreinen en parkeergarages Groene Hart Ziekenhuis: instellen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Beuningen

Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Beuningen Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Beuningen Inhoud Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Beuningen... 1 1. Algemeen... 2 Waarom kiest de gemeente Beuningen voor omgekeerd inzamelen?... 2

Nadere informatie

Verslag bewonersavond Vogelenbuurt 25 oktober 2016 Aanwezig: 67 bewoners, medewerkers gemeente en wethouder Geldof van Openbare Ruimte en Groen.

Verslag bewonersavond Vogelenbuurt 25 oktober 2016 Aanwezig: 67 bewoners, medewerkers gemeente en wethouder Geldof van Openbare Ruimte en Groen. Verslag bewonersavond Vogelenbuurt 25 oktober 2016 Aanwezig: 67 bewoners, medewerkers gemeente en wethouder Geldof van Openbare Ruimte en Groen. De heer Aart Meijles opent de bijeenkomst en heet de aanwezigen

Nadere informatie

Bezoekadres. E-mail. Aan de bewoners van: Breitnerweg, Joh. Bosboomlaan 22, J.H. Weissenbruchweg 8 t/m 19, J. van Ruisdaellaan 44

Bezoekadres. E-mail. Aan de bewoners van: Breitnerweg, Joh. Bosboomlaan 22, J.H. Weissenbruchweg 8 t/m 19, J. van Ruisdaellaan 44 Datum Bijlage(n) 17 mei 2011 1 Verzonden 18 MEI 2011 Ons kenmerk 461617 I bm Behandeld door M.J. Hin Uw brief van Doorkiesnummer 023-5485769 Uw kenmerk Onderwerp Riolering Breitnerweg Aan de bewoners van:

Nadere informatie

Rapport zienswijzen en ambtshalve. ontwerpbestemmingsplan

Rapport zienswijzen en ambtshalve. ontwerpbestemmingsplan gemeente Overbetuwe O Rapport zienswijzen en ambtshalve wijzigingen ontwerpbestemmingsplan Veegplan 2017 (10 initiatieven) - locatie Herveld, Gekvoortsestraat 7 Vastgesteld door de raad op 16 mei 2017

Nadere informatie

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer,

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer, Postbus 19020, 3001 BA Rotterdam Werkzaamheden warmtenet Utrecht Aan de bewoners van dit pand: Rotterdam, 1 oktober 2018 Behandeld door: Gerrit Trouwborst Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving

Nadere informatie

Brenda Eekhof. Hallo Brenda,

Brenda Eekhof. Hallo Brenda, Van: Eggink, EC (Esther) [EC.Eggink@overijssel.nl] Verzonden: vrijdag 27 juni 2014 11:46 Aan: Onderwerp: RE: vooroverleg voor ruimtelijk plan; parapluherziening Hallo Brenda, Ik heb net een reactie terug.

Nadere informatie

Beantwoording vragen van de VVD-fractie over het parkeren in de Aker

Beantwoording vragen van de VVD-fractie over het parkeren in de Aker Bezoekadres Osdorpplein 1000 1068 TG Amsterdam Postbus 2003 1000 CA Amsterdam Telefoon 14 020 Fax 020 253 6009 www.nieuwwest.amsterdam.nl Retouradres: SNW, Postbus 2003, 1000 CA Amsterdam Aan de leden

Nadere informatie

Verslag gevolgde inspraakprocedure betreffende het voorlopig ontwerp van het plaatsingsplan ondergrondse afvalcontainers voor Babberspolder noordoost

Verslag gevolgde inspraakprocedure betreffende het voorlopig ontwerp van het plaatsingsplan ondergrondse afvalcontainers voor Babberspolder noordoost Voorbereiding en realisatie Verslag gevolgde inspraakprocedure betreffende het voorlopig ontwerp van het plaatsingsplan ondergrondse afvalcontainers voor Babberspolder noordoost In de vergadering van het

Nadere informatie

Resultaten van het GroenLinks PMD-spaarbak Onderzoek

Resultaten van het GroenLinks PMD-spaarbak Onderzoek Resultaten van het GroenLinks PMD-spaarbak Onderzoek Abstract GroenLinks heeft in een online survey onderzoek gedaan naar de PMD-spaarbak. Hoewel de meerderheid van de respondenten geen echt grote problemen

Nadere informatie

Gemeenteraad van Delft Postbus ME Delft. Delft, 8 april Geachte dames en heren,

Gemeenteraad van Delft Postbus ME Delft. Delft, 8 april Geachte dames en heren, Gemeenteraad van Delft Postbus 78 2600 ME Delft Delft, 8 april 2013 Geachte dames en heren, Tijdens de vergadering van de raadscommissie SVR van 6 februari hebben wij onze bezwaren tegen het bestemmingsplan

Nadere informatie

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit ondergrondse containers Krommenie oost

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit ondergrondse containers Krommenie oost Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit ondergrondse containers Krommenie oost Datum bewonersbrief: 11 juli 2018 Contactpersoon: mevrouw Baerents Telefoonnummer: 14 0 75 E-mailadres: afvalscheiden@zaanstad.nl

Nadere informatie

PROEF RESTAFVAL INZAMELING

PROEF RESTAFVAL INZAMELING PROEF RESTAFVAL INZAMELING Dragonder-noord start 23 september 2013 In uw wijk start eind september 2013 een proef om meer grondstoffen in te zamelen en minder restafval. In deze brochure leest u meer.

Nadere informatie

Gemeente: projectleider ruimtelijke procedure verkeerskundig adviseur wijkadviseur projectleider onderwijshuisvesting Schoolbestuur: geen

Gemeente: projectleider ruimtelijke procedure verkeerskundig adviseur wijkadviseur projectleider onderwijshuisvesting Schoolbestuur: geen Concept-verslag rondgang buurt nieuwbouw Rafael Donderdag 7 juni 2018 17.30-18.30 uur Aanwezig: (bij plaatsing verslag op website worden namen weggehaald, alleen aantallen en functies weergegeven) Bewoners:

Nadere informatie

Betreft: Slotlaan de nummers 2-108, tegenover het Walkartpark

Betreft: Slotlaan de nummers 2-108, tegenover het Walkartpark Bestemd voor: 1) de heer K. Janssen, burgemeester van Zeist 2) de heer M. Fluitman, wethouder 3) de heer W. Das, projectleider Centrumvisie Zeist, 16 juli 2015 Betreft: Slotlaan de nummers 2-108, tegenover

Nadere informatie

Stadjers over afval Afval app en Diftar

Stadjers over afval Afval app en Diftar Stadjers over afval Afval app en Diftar Laura de Jong Mei 2016 Marjolein Kolstein www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Inleiding... 2 2. Stadjers over een afval app...

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Beheer. bewonersvoorstel parkeren Land in Zicht.

Gemeente Haarlem. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Beheer. bewonersvoorstel parkeren Land in Zicht. Gemeente Haarlem Haarlem drs. Cora-Yfke Sikkema Wethouder duurzaamheid, mobiliteit, beheer en onderhoud Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de commissie Beheer Datum Ons

Nadere informatie

stinkt : luiers Rode zakken zijn te dun voor zwaarder afval. grotere maat

stinkt : luiers Rode zakken zijn te dun voor zwaarder afval. grotere maat Uitkomst enquête bewoners Rijsenhout Zuid inzake pilot Winst uit je afval Vraag 1. Uit hoeveel personen bestaat u huishouden? Vraag 2. Bent u voor het scheiden van afval t.b.v. het milieu? 206 neutraal

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Beantwoording vragen ex artikel 41 RvO van de SP over de mogelijke verwerking van persoonsgegevens via de afvalpasjes Steller K.L. Kuiper De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor het groot onderhoud van Lelystad Haven. Op de informatiebijeenkomsten

Nadere informatie

Raadsstuk. Relevante eerdere besluiten

Raadsstuk. Relevante eerdere besluiten Raadsstuk Onderwerp Beschikbaar stellen krediet voor realisatie van het Definitief Ontwerp (DO) voor uitbreiding van de Autoluwe Binnenstad. Nummer 2018/389960 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld

Nadere informatie

Gemeente Noordoostpolder

Gemeente Noordoostpolder Gemeente Noordoostpolder Meest gestelde vragen over nieuwe manier van afval inzamelen in Noordoostpolder extra container voor oud papier en karton extra container voor plastic, lege pakken en blik 1. Twee

Nadere informatie

Gemeente Delft. Vraag la. Is het correct dat het doel van de invoering van het alternerend huisvuil ophalen drieledig was, namelijk:

Gemeente Delft. Vraag la. Is het correct dat het doel van de invoering van het alternerend huisvuil ophalen drieledig was, namelijk: Ruimte hm Gemeente Delft Advies De Torenhove Martinus Nijhofñaan 2 2624 ES Delft Bankrekening BNG 28.50.01.787 t.n.v. gemeente Delft Internet www.delfi.nl Telefoon 1401 5 Retouradres : Advies, Postbus

Nadere informatie

Dit wordt doorgegeven aan Onderhoud Enschede. Zij zullen dit binnenkort schoonmaken.

Dit wordt doorgegeven aan Onderhoud Enschede. Zij zullen dit binnenkort schoonmaken. Melding Actie Foto Tulpstraat. In het plantsoen ter hoogte van de Kamillestraat staat erg veel onkruid. Dit komt ook op meer plaatsen voor. Dit wordt doorgegeven aan Onderhoud Enschede. Zij zullen dit

Nadere informatie

Nr. Omschrijving Actie. Bespreking klankbordgroep 17 oktober 2012 inzake project herontwikkeling Westerwatering.

Nr. Omschrijving Actie. Bespreking klankbordgroep 17 oktober 2012 inzake project herontwikkeling Westerwatering. B E S P R E K I N G S V E R S L A G Project : Herontwikkeling winkelcentrum Westerwatering, Zaandam Betreft : Vergadering Klankbordgroep Plaats : Buurthuis de Zeskanter te Zaandam Datum : 17 oktober 2012

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond herinrichting Ambyerweg. 2 september 2015

Welkom. Informatieavond herinrichting Ambyerweg. 2 september 2015 Welkom Informatieavond herinrichting Ambyerweg 2 september 2015 1 Vanavond toelichting op de geplande herinrichting van Ambyerweg beantwoorden van uw vragen Herinrichting bestaat uit 2 onderdelen: fase

Nadere informatie

Advies t.a.v. wijziging verkeerscirculatie en andere verkeersmaatregelen in Vollenhove t.b.v. verkeersbesluit Aanleiding De plannen op hoofdlijnen

Advies t.a.v. wijziging verkeerscirculatie en andere verkeersmaatregelen in Vollenhove t.b.v. verkeersbesluit Aanleiding De plannen op hoofdlijnen Advies t.a.v. wijziging verkeerscirculatie en andere verkeersmaatregelen in Vollenhove t.b.v. verkeersbesluit Datum: 30 september 2014 Aan: Esther Leenstra Van: Kor Venhuizen Aanleiding Er spelen twee

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen

Nota van beantwoording zienswijzen Nota van beantwoording zienswijzen bij locatieplan deelplan B ondergrondse containers voor huishoudelijk restafval in de wijken en dorpen Prinsenbeek, Haagse Beemden, Teteringen, Heusdenhout, Brabantpark,

Nadere informatie

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via  / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon Hieronder leest u een korte samenvatting van de tweede bijeenkomst Buiten Gewoon in Molenbuurt I op donderdag 3 oktober 2013. Aanwezig: 60 belanghebbenden, gespreksleider, wethouder, ambtenaren en 4 raadsleden,

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

Beantwoording van de ontvangen reacties n.a.v. inloopavond kruispunt Geversstraat - De Kempenaerstraat d.d. 3 april 2018

Beantwoording van de ontvangen reacties n.a.v. inloopavond kruispunt Geversstraat - De Kempenaerstraat d.d. 3 april 2018 Beantwoording van de ontvangen reacties n.a.v. inloopavond kruispunt - De Kempenaerstraat d.d. 3 april 2018 Reactie Probleem Voorgestelde oplossing(en) Wel/niet kansrijk Nader te onderzoeken 1 Hoge rijsnelheden

Nadere informatie

Aan de bewoner(s) van Gondel 10 t/m 15 en 17. Geachte heer, mevrouw,

Aan de bewoner(s) van Gondel 10 t/m 15 en 17. Geachte heer, mevrouw, Aan de bewoner(s) van Gondel 10 t/m 15 en 17 Geachte heer, mevrouw, Met deze brief informeren wij u over het definitieve ontwerp van het groot onderhoud in uw wijk. Daarnaast treft u informatie aan over

Nadere informatie

Afvalscheiding nu en in de toekomst Onderzoek en Informatie, mei 2015

Afvalscheiding nu en in de toekomst Onderzoek en Informatie, mei 2015 Afvalscheiding nu en in de toekomst Onderzoek en Informatie, mei 2015 100% afval scheiden = 0 kg restafval! Dat is het doel waar Breda naar streeft. De gemeente onderschrijft daarmee het landelijk actieplan

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Albrandswaard. Betreft: Stand van zaken laadpalen voor elektrische auto s. Geachte raadsleden,

De Gemeenteraad van Albrandswaard. Betreft: Stand van zaken laadpalen voor elektrische auto s. Geachte raadsleden, De Gemeenteraad van Albrandswaard Uw brief van: Ons kenmerk: 1237124 Uw kenmerk: Contact: A.Schelling Bijlage(n): Beleidsregels (bijlage 1) Doorkiesnummer: Overzicht laadpalen (bijlage 2) E-mailadres:

Nadere informatie

Haarlem, 2 oktober Geachte heer Cassee, geachte raadsleden.

Haarlem, 2 oktober Geachte heer Cassee, geachte raadsleden. Haarlem, 2 oktober 2014 Geachte heer Cassee, geachte raadsleden. De Werkgroep Connexxionterrein spant zich al sinds 2006 in om te komen tot een goede en voor de direct omwonenden en overige buurtbewoners

Nadere informatie

WELKOM! WONEN IN WESTERGOUWE

WELKOM! WONEN IN WESTERGOUWE WELKOM! WONEN IN WESTERGOUWE U bent 1 van de eerste bewoners van de nieuwe wijk westergouwe. Aan u als pionier daarom een hartelijk welkom! Verschillende partijen werken aan de bouw, onderhoud en beheer

Nadere informatie

daartoe gemachtigd ingevolge artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994;

daartoe gemachtigd ingevolge artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994; Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer Burgemeester en Wethouders van Millingen aan de Rijn; daartoe gemachtigd ingevolge artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994; voorgenomen

Nadere informatie

Evaluatie effecten Oegstgeest door invoering betaald parkeren gemeente Leiden

Evaluatie effecten Oegstgeest door invoering betaald parkeren gemeente Leiden Evaluatie effecten Oegstgeest door invoering betaald parkeren gemeente Leiden 1. Historie invoering betaald parkeren Leiden Met ingang van 1 november 2016 heeft de gemeente Leiden betaald parkeren ingevoerd

Nadere informatie

Stichting Bewonersbelangen Kijkduin. Secretariaat Katwijkselaan 2, 2554 ER Den Haag, ,

Stichting Bewonersbelangen Kijkduin. Secretariaat Katwijkselaan 2, 2554 ER Den Haag, , Stichting Bewonersbelangen Kijkduin Secretariaat 2, 2554 ER Den Haag, 070-3232749, E-Mail sbkdh@planet.nl SBK De heer H. Bovenlander Stadsdeel Loosduinen Kleine Keizer 3 2553 CV Den Haag Den Haag, 6 juni

Nadere informatie

B en W d.d Brief reactie advies LMR

B en W d.d Brief reactie advies LMR B en W. 12.0656 d.d. 26-6-2012 Onderwerp Brief reactie advies LMR besluiten:behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief aan de Leidse MilieuRaad vast te stellen waarin conform het reglement Leidse

Nadere informatie