Bezoekers inloopavond Koningsplein. Afdeling Ingenieursbureau Den Haag. Doorkiesnummer Datum 11 mei 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bezoekers inloopavond Koningsplein. Afdeling Ingenieursbureau Den Haag. Doorkiesnummer Datum 11 mei 2012"

Transcriptie

1 Gemeente Den Haag Memo Dienst Stadsbeheer Aan Bezoekers inloopavond Koningsplein Van Arno Westerhof Afdeling Ingenieursbureau Den Haag Doorkiesnummer Datum 11 mei 2012 Onderwerp / Mededelingen Verslag Inloopavond Ondergrondse restafvalcontainers woensdag 11 april 2012 Dienstencentrum Copernicus Op de inloopbijeenkomst op 11 april 2012 is het definitieve ontwerp getoond van het plaatsingsplan van de ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het projectgebied Koningsplein. Dit gebied wordt begrensd door de Beeklaan, Laan van Meerdervoort, Waldeck Pyrmontkade, Marnixstraat en Newtonstraat. Voorafgaand aan deze avond konden de bewoners op het Stadsdeelkantoor Segbroek en het Stadhuis de plantekeningen inzien. Op de stukken die ter inzage hebben gelegen op het stadsdeelkantoor en het stadhuis zijn een aantal reacties ontvangen. Verslag bewoners inloopavond Koningsplein (44), d.d. 11 april De bezoekers op de inloopbijeenkomst hebben met name vragen gesteld over de werking van het systeem, de frequentie van het ledigen van de ORAC s, ophalen van GFT-afval en de locatie(s) van de ORAC s. Over het algemeen is er positief gereageerd over de plaatsing en in gebruik name van ORAC s in de wijk. In totaal hebben ongeveer 150 bewoners de inloopbijeenkomst bezocht, waarvan 64 mensen de presentielijst hebben getekend. Op de tekeningen die 2 weken vooraf ter inzage hebben gelegd zijn, ook enkele berichten binnengekomen van bewoners uit verschillende straten van het Koningsplein, welke ook zijn opgenomen in het verslag. In het verslag wordt een aantal malen verwezen naar Risnummers. Deze stukken zijn te vinden via stukken Gestelde vragen tijdens de inloopbijeenkomst: 1. Hoe is de werking van ORAC s: Algemene informatie betreffende dit project kunt u vinden op de website:

2 2 De werking wordt ook uitgelegd in de brief met folder die u voor de ingebruikname wordt toegezonden. 2. Hoe wordt GFTafval en Grofvuil opgehaald? U kunt uw GFT apart blijven aanbieden. Ook kunt u zich van grofvuil op de gebruikelijke wijze ontdoen. Het is mogelijk om een afspraak te maken via de site van de Gemeente Den Haag, de Grofvuil Telefoon ( ) of uw grofvuil aan te bieden bij de afvalstations van de Gemeente Den Haag. Meer informatie over GFT en grofvuil kunt u vinden op 3. Hoeveel keer in de week worden de ORAC s geleegd en wat te doen als container vol is? De ORAC s worden twee maal per week geleegd. U kunt uw vuilniszak echter elke dag van de week kwijt in de ORAC s. Wanneer een container vol is, kan de ORAC ernaast worden gebruikt. Om die reden plaatsen we minimaal 2 ORAC s per locatie. Zodra allebei de ORAC s vol zijn, mag ook een andere locatie worden gebruikt. Via kan een melding worden gemaakt van volle containers. Ook kunt u dit telefonisch doen via Hoe zijn de locaties en de loopafstanden van de ORAC s bepaald? De locaties van de ORAC s zijn bepaald op basis van gemeentelijke eisen en ontwerprichtlijnen. Hierbij speelt de afstand van voordeur tot de containers, de bereikbaarheid voor de vuilniswagen, de veiligheid tijdens laden en lossen, en de aanwezigheid van ondergrondse kabels en leidingen een belangrijke rol. 5. Wat gebeurt er als restafval vast komt te zitten in de ORAC? Een correct gebruik van de ORAC s gaat zwerfvuil tegen. Wij verwachten dan ook dat de gebruiker bij verstopping van de container geen afval naast de ORAC s plaatst, maar de ORAC die hiernaast is geplaatst zal gebruiken. Eventuele verstoppingen kunt u melden via U kunt ook een container adopteren, ook dit kunt u aanvragen via U krijgt dan een sleutel van de ORAC, zodat u de verstopping zelf kunt opheffen. 6. Is er nog inspraak op de locaties mogelijk? Nee, dit is niet mogelijk. Volgens de afvalstoffenverordening 2010 (art. 4 en art. 9) wijst het college de inzamelvoorziening aan. Dit is gebeurd in 2011 (Risnummer ). Daarnaast is de inrichting en dus de verschillende locaties van de ORAC s in de openbare ruimte een zaak van de gemeente Den Haag. De inrichting van de locaties dient te voldoen aan diverse ontwerprichtlijnen en het Programma van Eisen van de Gemeente Den Haag conform het raadsbesluit (Risnummer ). 7. Is beroep mogelijk? Wanneer u een klacht heeft over een bepaalde locatie waarvan er in uw optiek alternatieven zijn die een verbetering zijn voor de wijk, kunt u deze tijdens de inloopavond kenbaar maken. De Gemeente Den Haag bekijkt alle alternatieven en zal het resultaat aan u bekend maken. Mocht u alsnog bezwaar willen aantekenen, kunt u dit doen bij de onafhankelijke Adviescommissie bezwaarschriften. Deze neemt uw bezwaar dan in behandeling. 8. De ORAC s gaan ten koste van parkeerplaatsen terwijl de parkeerdruk al zeer hoog is in de wijk.

3 3 Door de gemeenteraad van de gemeente Den Haag is besloten om diverse wijken te voorzien van ORAC s. De invloed van dit ORAC programma op de parkeerdruk is hierin meegenomen. 9. Hoeveel parkeerplaatsen kost een locatie met ORACs? In veel gevallen wordt 1 parkeerplaats (5,50 m) aan openbare ruimte ingenomen. 10. Worden bewoners gecompenseerd voor het verlies aan parkeerruimte? Nee, er worden geen compensatie parkeerplekken aangelegd. 11. Hoe is de geluidsdemping op de ORAC? De ORAC heeft 2 halve schalen die tegen elkaar indraaien, hierdoor zijn er geen valgeluiden van de kleppen meer aanwezig. Tevens stoten de schalen tegen rubber ophangingen. Bij correct gebruik van de ORAC s is het contactgeluid derhalve tot een minimum beperkt. 12. Is er stankoverlast te verwachten? Bij correct gebruik zorgt de constructie van de trommel ervoor dat er slechts incidenteel stankoverlast kan ontstaan. Indien deze zich toch voordoet, kunt u hier een melding van maken via Hoe voorkomt u dat er zakken rondom de ORAC worden gedumpt? Bij correct gebruik van de ORAC s is er geen sprake bijzetting. Tevens zal er door de gemeente een strenger handhavingregime ingevoerd worden in de van ORAC s voorziene wijken. Daarnaast zullen ORAC s niet snel vol raken omdat er enerzijds standaard een overcapaciteit wordt gecreëerd en deze anderzijds tweemaal per week worden geleegd. Ook zullen wij alle gebruikers vooraf op de hoogte stellen van de gebruikregels. Zie ook Hoe voorkomt u dat er vanuit andere buurten vuilnis gedumpt in deze ORAC s? Dit verschilt in weze niet als de situatie bestaat uit vuilniszakken en/of rolcontainers. Het aanbiedgedrag van oneigenlijke gebruikers valt niet voor 100% te voorkomen. Een van de maatregelen is dat er ruim voldoende capaciteit wordt gecreëerd om overvulling te voorkomen. 15. Wat te doen met de rolcontainers (klico s)? Deze worden door de HMS teruggenomen op een nog nader te specificeren tijdstip, dit zal via een bewonersbrief worden gemeld. 16. Wanneer zullen de ORAC s aangebracht worden? De ORAC s zullen in de maanden mei tot juli in de wijk Koningsplein aangebracht worden. 17. Hoe vindt de afweging plaats voor de locatie van de ORAC s De locatie van de ORAC s is zorgvuldig gekozen. Hierbij spelen een aantal criteria een belangrijke rol zoals de loopafstanden, bereikbaarheid voor de leegwagen en de aanwezige obstakels in de boven- en ondergrond. Voor meer informatie zie: Bij het ontgraven van de ORAC s zijn er dan verzakkingen mogelijk? Tijdens de uitvoering wordt gebruik gemaakt van een stalen kist om een zo klein mogelijke ontgraving te realiseren. Hierdoor is het risico op zettingen minimaal. 19. Suezkade, locatie 5, 23 en 54, is het mogelijk om de ORAC aan de overzijde langs de Suezkade te plaatsen? Nader onderzoek heeft uitgewezen dat dit mogelijk is, onder voorbehoud van mogelijke ondergrondse kabels en leidingen. Het Plaatsingsplan is hier dienovereenkomstig op aangepast.

4 4 20. Van Swietenstraat, (locatie 11), is het mogelijk om de ORAC op de hoek van de Perponcherstraat met de Laan van Meerdervoort? Dit is niet mogelijk in verband met de loopafstanden uit het raadsbesluit. 21. Van Swietenstraat, (locatie 11), is het mogelijk om de ORAC op de hoek van de Laan van Meerdervoort en de Emmakade? Dit is niet mogelijk in verband met de kabels en leidingen die hier ondergronds liggen. 22. Van Swietenstraat, (locatie 11), is het mogelijk om de ORAC op het Koningsplein met de hoek van Swietenstraat te plaatsen. Hier is reeds een locatie gepland en de locatie valt dan buiten de genoemde loopafstanden in het raadsbesluit. 23. Van Swietenstraat, (locatie 11), is het mogelijk om de ORAC op het Koningsplein in de groenstroken te plaatsen Openbare Ruimte, betreffende het niet plaatsen in groenstroken. Tevens valt deze locatie buiten de genoemde loopafstanden in het raadsbesluit. 24. Van Swietenstraat, (locatie 11), is het mogelijk om de ORAC te plaatsen bij de garages in de van Swietenstraat? Dit is niet mogelijk in verband met de benodigde ruimte voor het uitrijden van de garage s. 25. Van Swietenstraat, (locatie 11), is het mogelijk om de ORAC te plaatsen op de Laan van Meerdervoort? Dit is niet mogelijk in verband met het riool dat hier ondergronds in de parkeervakken ligt. 26. Van Swietenstraat, (locatie 11), is het mogelijk om de ORAC te plaatsen bij de blinde muur onevenzijde in de van Swietenstraat? Dit is niet mogelijk in verband met de waterleiding die hier ondergronds aanwezig is. 27. Van Swietenstraat, (locatie 11), is het mogelijk om de ORAC te plaatsen bij de blinde muur evenzijde in de van Swietenstraat? Nader onderzoek heeft uitgewezen dat het mogelijk is om de ORAC voor een blinde muur te plaatsen, onder voorbehoud van mogelijke ondergrondse kabels en leidingen. Het Plaatsingsplan is hier dienovereenkomstig op aangepast. 28. Perponcherstraat, (locatie 16), is het mogelijk om de ORAC te plaatsen in het parkeervak aan de evenzijde bij het koningsplein? Dit is niet mogelijk in verband met de waterleiding die hier ondergronds aanwezig is. 29. Perponcherstraat, (locatie 16), is het mogelijk om de ORAC te plaatsen op de groenstrook van het Koningsplein? Openbare Ruimte, betreffende het niet plaatsen in groenstroken. 30. Perponcherstraat, (locatie 16), is het mogelijk om de ORAC te plaatsen op de laatste vakken nabij de Laan van Meerdervoort? Nader onderzoek heeft uitgewezen dat het mogelijk is om de ORAC voor een blinde muur te plaatsen, onder voorbehoud van mogelijke ondergrondse kabels en leidingen. Het Plaatsingsplan is hier dienovereenkomstig op aangepast.

5 5 31. Daguerrestraat (locatie 21), is het mogelijk om deze op de overzijde van de straat voor de blinde muur te plaatsen? Nader onderzoek heeft uitgewezen dat dit mogelijk is onder voorbehoud van mogelijke ondergrondse kabels en leidingen. Het Plaatsingsplan is hier dienovereenkomstig op aangepast. 32. Koningsplein (locatie 27), is het mogelijk om de ORAC aan de overkant van de straat te plaatsen? Dit is niet mogelijk in verband met ondergrondse kabels en leidingen in de straat. 33. Koningsplein (locatie 27), is het mogelijk om de ORAC aan de overkant van de straat voor de oude school te plaatsen? Dit is niet mogelijk in verband met ondergrondse kabels en leidingen in de straat. 34. Koningsplein (locatie 27), is het mogelijk om de ORAC te plaatsen in de groenstrook op het Koningsplein. Openbare Ruimte, betreffende het niet plaatsen in groenstroken. 35. Koningsplein (locatie 27), is het mogelijk om de ORAC om de hoek in de Weimarstraat te plaatsen? Dit is geen wezenlijke verbetering van het plaatsingsplan Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de HMS moeite heeft om de voorgenomen locatie 27 te bereiken, hierdoor zal deze verplaatst zal worden naar de het parkeervak voor Koningsplein huisnr. 28, een en ander onder voorbehoud van mogelijke kabels en leidingen. 36. Van Swietenstraat (locatie 28), is het mogelijk om de ORAC voor Koningsplein 12/13 te plaatsen? Dit is geen wezenlijke verbetering van het plaatsingsplan 37. Weimarstraat, (locatie 29), is het mogelijk om de ORAC op de Koningin Emmakade te plaatsen? Dit is niet mogelijk om dat ORAC s minimaal 40 meter van een kruising op de Hoofdroutes dient te staan. 38. Weimarstraat, (locatie 29), is het mogelijk om de ORAC op de stoep voor Koningsplein 50 te plaatsen. Dit is geen wezenlijke verbetering van het plaatsingsplan. 39. Weimarstraat, (locatie 29), is het mogelijk om de ORAC op de stoep voor Koningsplein 12 te plaatsen. Dit is geen wezenlijke verbetering van het plaatsingsplan. 40. Weimarstraat, (locatie 29), is het mogelijk om de ORAC op de groenstrook in het Koningsplein te plaatsen. Openbare Ruimte, betreffende het niet plaatsen in groenstroken. 41. Van Bylandtstraat, (locatie 36), waarom worden de ORAC s niet op de plek van de fietsenbeugels geplaatst? Omdat deze locatie voor fietsenbeugels is gereserveerd.

6 6 42. Van Bylandtstraat, (locatie 36), waarom worden de ORAC s niet op de hoek van de straat geplaatst? In verband met obstakels in de ondergrond is het niet mogelijk om de ORAC s hier naar toe te verplaatsen. 43. Van Bylandtstraat, (locatie 36), waarom wordt een parkeerplaats opgeofferd? Hierbij speelt de afstand van voordeur tot de containers, de bereikbaarheid voor de vuilniswagen, de veiligheid tijdens laden en lossen, en de aanwezigheid van ondergrondse kabels en leidingen een belangrijke rol. 44. Weimarstraat (locatie 38), is het mogelijk om deze op de Suezkade te plaatsen? Nader onderzoek heeft uitgewezen dat dit mogelijk is, onder voorbehoud van mogelijke ondergrondse kabels en leidingen en/of andere obstakels. Het Plaatsingsplan is hier dienovereenkomstig op aangepast. 45. Weimarstraat (locatie 38), is het mogelijk om deze in een ander parkeervak te plaatsen? Dit is geen wezenlijke verbetering van het plaatsingsplan. 46. Van Swietenstraat (locatie 48), is het mogelijk om de ORAC ter hoogte van huisnr. 36 en 40 voor de blinde muur naast de flat te plaatsen? Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de locatie verplaatst zal worden naar de ingang van de flat aan de onevenzijde ter hoogte van huisnr. 49a, onder voorbehoud van mogelijke ondergrondse kabels en leidingen. Het Plaatsingsplan is hier dienovereenkomstig op aangepast. 47. Franklinstraat/Newtonstraat (locatie 52), is het mogelijk om de ORAC om de hoek in de Newtonstraat te plaatsen. Dit is een verbetering van het Plaatsingsplan. Het Plaatsingsplan is hier dienovereenkomstig op aangepast. 48. Van Merlestraat, (locatie 61), is het mogelijk om de ORAC te plaatsen voor de blinde muur een meter of 5 meer de straat in? Dit is niet mogelijk in verband met de boom die ter hoogte van huisnr. 138 staat. 49. Van Merlestraat (locatie 61), Is het mogelijk om de ORAC aan de overzijde te plaatsen nabij het restaurant? Dit is niet mogelijk in verband met ondergrondse kabels en leidingen in de straat. Aanvulling: De volgende locaties zijn onder invloed van het VOV (Verkeerscommissie Openbare Veiligheid) verschoven. Het Plaatsingsplan is hier dienovereenkomstig op aangepast. Marnixstraat, locatie 59 van huisnr. 1 naar huisnr. 17 Chassestraat, locatie 56, van huisnr. 1 naar huisnr. 13 Weimarstraat, locatie 30, van huisnr. 172 naar 154, hiermee is locatie 31 voor huisnr. 128 vervallen Aanvulling: Voortschrijdend inzicht heeft laten zien dat de HMS moeite heeft met het doorrijden van de volgende straten, Stephensonstraat, Wattstraat, Columbusstraat, Copernicusstraat,

7 Daguerrestraat en Gallileistraat tussen de Reggentesselaan en de Beeklaan. Hierdoor is besloten om de plaatsing van de ORAC s uit te stellen. De bewoners van deze straten zullen te zijner tijd over de verdere gang van zaken worden geïnformeerd. 7

In het verslag wordt een aantal malen verwezen naar Risnummers. Deze stukken zijn te vinden via stukken

In het verslag wordt een aantal malen verwezen naar Risnummers. Deze stukken zijn te vinden via   stukken Terugkoppeling inloopbijeenkomst betreffende plaatsingsplannen van de ondergrondse restafval containers (ORAC s) in Belgisch Park (cluster 71) in stadsdeel Scheveningen in Den Haag. Datum: woensdag 28

Nadere informatie

Nota van Antwoord. Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Haagse Hout, wijk 67: Kampen. 1.

Nota van Antwoord. Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Haagse Hout, wijk 67: Kampen. 1. Nota van Antwoord Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Haagse Hout, wijk 67: Kampen 1. Inleiding Het ontwerp-plaatsingsplan voor de plaatsing van ORAC s in het stadsdeel

Nadere informatie

Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Centrum, wijk 16: Schildersbuurt Noord.

Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Centrum, wijk 16: Schildersbuurt Noord. Nota van Antwoord Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Centrum, wijk 16: Schildersbuurt Noord. 1. Inleiding Het ontwerp-plaatsingsplan voor de plaatsing van ORAC s in

Nadere informatie

Nota van Antwoord. Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Centrum, wijk 14: Zuidwal. 1.

Nota van Antwoord. Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Centrum, wijk 14: Zuidwal. 1. Nota van Antwoord Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Centrum, wijk 14: Zuidwal 1. Inleiding Het ontwerp-plaatsingsplan voor de plaatsing van ORAC s in het stadsdeel

Nadere informatie

ONDERWERP: PROJECT PLAATSING VAN ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS

ONDERWERP: PROJECT PLAATSING VAN ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS Versie 2.0-29/9/2011 Veelgestelde vragen ONDERWERP: PROJECT PLAATSING VAN ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS In dit document kunt u verschillende vragen terugvinden over de ondergrondse containers. De vragen

Nadere informatie

Werkzaamheden Schoonenburg, reacties bewoners inloopavond

Werkzaamheden Schoonenburg, reacties bewoners inloopavond Werkzaamheden Schoonenburg, reacties bewoners inloopavond 8-6-2015 Tijdens een inloopavond op 8 juni 2015 presenteerde de gemeente Vlissingen haar plannen over werkzaamheden in de wijk Schoonenburg. Alle

Nadere informatie

Verslag behandeling zienswijzen ZWV-OC

Verslag behandeling zienswijzen ZWV-OC Inhoudsopgave Informatie...3 Aanwijzingsbesluit: OC201712-MA059R...4 Aanwijzingsbesluit: OC201712-MA098R...5 Aanwijzingsbesluit: OC201712-MA104R...7 2 Informatie Omgekeerd inzamelen Onderliggend document

Nadere informatie

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit locaties ondergrondse container voor huishoudelijk restafval te Oud Koog (zuidelijk deel)

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit locaties ondergrondse container voor huishoudelijk restafval te Oud Koog (zuidelijk deel) Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit locaties ondergrondse container voor huishoudelijk restafval te Oud Koog (zuidelijk deel) Datum bewonersbrief: 16 april 2019 Contactpersoon: mevrouw Maarsman Telefoonnummer:

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen

Nota van beantwoording zienswijzen Nota van beantwoording zienswijzen bij locatieplan deelplan B ondergrondse containers voor huishoudelijk restafval in de wijken en dorpen Prinsenbeek, Haagse Beemden, Teteringen, Heusdenhout, Brabantpark,

Nadere informatie

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit ondergrondse containers Krommenie oost

Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit ondergrondse containers Krommenie oost Bewonersbrief ontwerp aanwijsbesluit ondergrondse containers Krommenie oost Datum bewonersbrief: 11 juli 2018 Contactpersoon: mevrouw Baerents Telefoonnummer: 14 0 75 E-mailadres: afvalscheiden@zaanstad.nl

Nadere informatie

INLEIDING. Stadspanel Den Haag: Feedback van inwoners rond plaatsen van ORAC s, 20 januari 2014 Pagina 1 Steda Research BV marktonderzoek

INLEIDING. Stadspanel Den Haag: Feedback van inwoners rond plaatsen van ORAC s, 20 januari 2014 Pagina 1 Steda Research BV marktonderzoek RAPPORTAGE Thema : Ondergrondse afvalcontainers (ORAC s) Doelgroep : Inwoners diverse buurten waar ORAC s zijn geplaatst Opdrachtgever : Gemeente Den Haag Uitvoering : januari 2014 Rapportage : 20 januari

Nadere informatie

Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Centrum, wijk 15: Schildersbuurt West

Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Centrum, wijk 15: Schildersbuurt West Nota van Antwoord Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Centrum, wijk 15: Schildersbuurt West 1. Inleiding Het ontwerp-plaatsingsplan voor de plaatsing van ORAC s in

Nadere informatie

Verslag gevolgde inspraakprocedure betreffende het voorlopig ontwerp van het plaatsingsplan ondergrondse afvalcontainers voor Babberspolder noordoost

Verslag gevolgde inspraakprocedure betreffende het voorlopig ontwerp van het plaatsingsplan ondergrondse afvalcontainers voor Babberspolder noordoost Voorbereiding en realisatie Verslag gevolgde inspraakprocedure betreffende het voorlopig ontwerp van het plaatsingsplan ondergrondse afvalcontainers voor Babberspolder noordoost In de vergadering van het

Nadere informatie

Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Segbroek, wijk 83: Eykenduynen

Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Segbroek, wijk 83: Eykenduynen Nota van Antwoord Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Segbroek, wijk 83: Eykenduynen 1. Inleiding Het ontwerp-plaatsingsplan voor de plaatsing van ORAC s in het stadsdeel

Nadere informatie

Procedure invoering ondergrondse inzameling restafval gemeente Breda

Procedure invoering ondergrondse inzameling restafval gemeente Breda GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Breda. Nr. 89232 5 juli 2016 Procedure invoering ondergrondse inzameling restafval gemeente Breda Bekendmaking Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend

Nadere informatie

Raadsmededeling. Datum 6 januari 2004 Nr.: 04-15. Het college van B&W. De raads- en duoburgerleden. Kopie aan. Afvalinzameling in de binnenstad

Raadsmededeling. Datum 6 januari 2004 Nr.: 04-15. Het college van B&W. De raads- en duoburgerleden. Kopie aan. Afvalinzameling in de binnenstad Datum 6 januari 2004 Nr.: 04-15 Van Aan Het college van B&W De raads- en duoburgerleden Kopie aan Onderwerp Afvalinzameling in de binnenstad Mededeling 1 INLEIDING Bij vaststelling van het Beleidsplan

Nadere informatie

Problemen rond bovengrondse afvalcontainers tegenover Mathenesserdijk 309

Problemen rond bovengrondse afvalcontainers tegenover Mathenesserdijk 309 Problemen rond bovengrondse afvalcontainers tegenover Mathenesserdijk 309 Historie 14 juni 2004 verspreidde de deelgemeente een brief onder bewoners rondom de hoek Mathenesserdijk Zoutziederstraat over

Nadere informatie

Nota van Antwoord. Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Escamp, wijk 104: Lage Veld. 1.

Nota van Antwoord. Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Escamp, wijk 104: Lage Veld. 1. Nota van Antwoord Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Escamp, wijk 104: Lage Veld 1. Inleiding Het ontwerp-plaatsingsplan voor de plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers

Nadere informatie

Zienswijzenverslag Deel 1

Zienswijzenverslag Deel 1 Zienswijzenverslag Deel 1 mycorsa nummer: 18.0000152 Datum: 12 maart 2018 1. Inleiding Onderliggend document betreft het verslag zienswijzen Huizen horende bij: Concept aanwijzingsbesluiten met het kenmerk:

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Procedure Invoering ondergrondse inzameling restafval

Nota van B&W. Onderwerp Procedure Invoering ondergrondse inzameling restafval Nota van B&W Onderwerp Procedure Invoering ondergrondse inzameling restafval Portefeuille M. Divendal Auteur Mevr. A.G. Kamphuis Telefoon 511 4872 E-mail: akamphuis@haarlem.nl SB/BOR Reg.nr. 2007/1192

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Restafvalsysteem in 2020

Veelgestelde vragen Restafvalsysteem in 2020 Veelgestelde vragen Restafvalsysteem in 2020 Vanaf 1 januari 2020 gaan we over op een andere manier van het inzamelen van ons restafval. Al het herbruikbare afval (grondstoffen noemen we dat) blijft de

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen

Nota van beantwoording zienswijzen Nota van beantwoording zienswijzen bij locatieplan deelplan C ondergrondse containers voor huishoudelijk restafval In de wijken en dorpen Belcrum, Heuvel, Princenhage, Tuinzigt, Westerpark, Zandberg, Sportpark,

Nadere informatie

FIETSTROMMELS. voorstel PLAATSINGSPLAN - 24 juni 2014 - INGENIEURSBUREAU DEN HAAG in opdracht van Dienst Stedelijke Ontwikkeling afdeling Verkeer

FIETSTROMMELS. voorstel PLAATSINGSPLAN - 24 juni 2014 - INGENIEURSBUREAU DEN HAAG in opdracht van Dienst Stedelijke Ontwikkeling afdeling Verkeer FIETSTROMMELS IN HET VALKENBOSKWARTIER PLAATSINGSPLAN - 24 juni 2014 - INGENIEURSBUREAU DEN HAAG in opdracht van Dienst Stedelijke Ontwikkeling afdeling Verkeer INLEIDING Het Valkenboskwartier is een mooie

Nadere informatie

NOTA ONDERGRONDSE CONTAINERS VALKENSWAARD Plan van aanpak Uitgangspunten Onderbouwing en visualisatie van de gekozen locaties.

NOTA ONDERGRONDSE CONTAINERS VALKENSWAARD Plan van aanpak Uitgangspunten Onderbouwing en visualisatie van de gekozen locaties. NOTA ONDERGRONDSE CONTAINERS VALKENSWAARD 2016-2017 Plan van aanpak Uitgangspunten Onderbouwing en visualisatie van de gekozen locaties. 1 PLAN VAN AANPAK Inleiding. De gemeente heeft een wettelijke taak

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

VRAGEN & ANTWOORDEN Grote aanpak Sterrenbuurt. Colofon. Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht

VRAGEN & ANTWOORDEN Grote aanpak Sterrenbuurt. Colofon. Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht VRAGEN & ANTWOORDEN Grote aanpak Sterrenbuurt Colofon Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht www.zwijndrecht.nl T 14078 Vormgeving en fotografie Estay creatief communicatiebureau

Nadere informatie

Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Centrum, wijk 45: Zeeheldenkwartier

Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Centrum, wijk 45: Zeeheldenkwartier Nota van Antwoord Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Centrum, wijk 45: Zeeheldenkwartier 1. Inleiding Het ontwerp-plaatsingsplan voor de plaatsing van ORAC s in het

Nadere informatie

Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) locaties in het stadsdeel Loosduinen, wijk 86: Houtwijk-West

Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) locaties in het stadsdeel Loosduinen, wijk 86: Houtwijk-West Nota van Antwoord Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) locaties in het stadsdeel Loosduinen, wijk 86: Houtwijk-West 1. Inleiding Het ontwerp-plaatsingsplan voor de plaatsing van ORAC

Nadere informatie

Overigens heb ik er geen bezwaar tegen als de nu teruggeplaatste GFT-beugelbakken de komende jaren gewoon blijven staan.

Overigens heb ik er geen bezwaar tegen als de nu teruggeplaatste GFT-beugelbakken de komende jaren gewoon blijven staan. Van: Mart van Wijngaarden Verzonden: dinsdag 27 maart 2018 22:28 Aan: Info CC: Griffie Delft Onderwerp: Re: GFT Beugelbakken Westerkwartier Delft Geachte heer.. (en in c.c: geacht College, geachte Raad),

Nadere informatie

Nota beantwoording bewonersreacties plaatsingsplan Centrum (1.3)

Nota beantwoording bewonersreacties plaatsingsplan Centrum (1.3) Augustus 2015 Voorbereiding en realisatie Nota beantwoording bewonersreacties plaatsingsplan Centrum (1.3) Belanghebbenden in het gebied zijn huis-aan-huis schriftelijk uitgenodigd voor de inloopavonden

Nadere informatie

Rapport. Datum: 18 oktober 2007 Rapportnummer: 2007/228

Rapport. Datum: 18 oktober 2007 Rapportnummer: 2007/228 Rapport Datum: 18 oktober 2007 Rapportnummer: 2007/228 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de gemeente Haarlem zijn veelvuldige meldingen en een klacht over het niet legen van twee GFT-bakken voor zijn

Nadere informatie

Inspraakschrift voorlopig spreidingsplan ondergrondse containers

Inspraakschrift voorlopig spreidingsplan ondergrondse containers Inspraakschrift voorlopig spreidingsplan ondergrondse containers 2015-1 Context Het college van B&W heeft op 4 augustus 2015 een voorlopig spreidingsplan vastgesteld om het aantal ondergrondse afvalcontainers

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen

Nota van beantwoording zienswijzen Nota van beantwoording zienswijzen bij locatieplan deelplan C ondergrondse containers voor huishoudelijk restafval In de wijken en dorpen Belcrum, Heuvel, Princenhage, Tuinzigt, Westerpark, Zandberg, Sportpark,

Nadere informatie

Nota beantwoording bewonersreacties plaatsingsplan Kortedijk e.o. (4.1) Reacties inloopavond dinsdag 18 juni 2013 en beantwoording

Nota beantwoording bewonersreacties plaatsingsplan Kortedijk e.o. (4.1) Reacties inloopavond dinsdag 18 juni 2013 en beantwoording Februari 2014 Voorbereiding en realisatie Nota beantwoording bewonersreacties plaatsingsplan Kortedijk e.o. (4.1) Belanghebbenden in het gebied Kortedijk e.o. (Kortedijk, Werf van Pronk, Werf Dammes Erve

Nadere informatie

Geen ruimte voor afvalcontainer in nieuwbouwwijk Gemeente Zaanstad Dienst Wijken Dienst Stadsbedrijven

Geen ruimte voor afvalcontainer in nieuwbouwwijk Gemeente Zaanstad Dienst Wijken Dienst Stadsbedrijven Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen ruimte voor afvalcontainer in nieuwbouwwijk Gemeente Zaanstad Dienst Wijken Dienst Stadsbedrijven 26 juni 2009 RA0832169 Samenvatting In het nieuwbouwproject Funen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Raadsstuk. Relevante eerdere besluiten

Raadsstuk. Relevante eerdere besluiten Raadsstuk Onderwerp Beschikbaar stellen krediet voor realisatie van het Definitief Ontwerp (DO) voor uitbreiding van de Autoluwe Binnenstad. Nummer 2018/389960 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld

Nadere informatie

Ondergrondse containers in Utrecht. Hier komt tekst Raadsinformatieavond. Utrecht.nl

Ondergrondse containers in Utrecht. Hier komt tekst Raadsinformatieavond. Utrecht.nl Ondergrondse containers in Utrecht Hier komt tekst Raadsinformatieavond Hier 17 maart komt 2015 ook tekst Inhoud 1. Aantal ondergrondse containers 2. Meldingen over ondergrondse containers 3. De werkwijze

Nadere informatie

VRAGEN EN OPMERKINGEN VAN INWONERS TIJDENS INFORMATIEBIJEENKOMSTEN 25 APRIL EN 2 MEI JL, VOORZIEN VAN ANTWOORDEN GEMEENTE

VRAGEN EN OPMERKINGEN VAN INWONERS TIJDENS INFORMATIEBIJEENKOMSTEN 25 APRIL EN 2 MEI JL, VOORZIEN VAN ANTWOORDEN GEMEENTE VRAGEN EN OPMERKINGEN VAN INWONERS TIJDENS INFORMATIEBIJEENKOMSTEN 25 APRIL EN 2 MEI JL, VOORZIEN VAN ANTWOORDEN GEMEENTE Aan: College van Burgemeester en Wethouders Van: Erik Olijerhoek 16 augustus 2017

Nadere informatie

Inspraaknota naar aanleiding van de ingediende schriftelijke zienswijzen ondergronds inzamelen restafval fase V

Inspraaknota naar aanleiding van de ingediende schriftelijke zienswijzen ondergronds inzamelen restafval fase V Inspraaknota naar aanleiding van de ingediende schriftelijke zienswijzen ondergronds inzamelen restafval fase V Hoge Zijde ( Rode Dorp) Hoge Zijde gebied tussen Willemstraat en Castellumstraat Hooftstraat

Nadere informatie

Flinke opknapbeurt Meerdervoort

Flinke opknapbeurt Meerdervoort vragen en antwoorden Flinke opknapbeurt Meerdervoort vragen en antwoorden Flinke opknapbeurt Colofon Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht Meerdervoort 2016-2018 www.zwijndrecht.nl

Nadere informatie

de randvoorwaarden plaatsing (ondergrondse) verzamelcontainers en clusterplaatsen;

de randvoorwaarden plaatsing (ondergrondse) verzamelcontainers en clusterplaatsen; Beleidsnotitie met betrekking tot: de randvoorwaarden plaatsing (ondergrondse) verzamelcontainers en clusterplaatsen; de wijze van beheer en realisatie van ondergrondse containers bij nieuw te bouwen of

Nadere informatie

HOE AFVAL INZAMELEN IN APPARTEMENTS- GEBOUWEN? Informatiebrochure voor bouwpromotoren en syndici

HOE AFVAL INZAMELEN IN APPARTEMENTS- GEBOUWEN? Informatiebrochure voor bouwpromotoren en syndici HOE AFVAL INZAMELEN IN APPARTEMENTS- GEBOUWEN? Informatiebrochure voor bouwpromotoren en syndici HOE BIEDT U UW AFVAL CORRECT AAN ALS U IN EEN APPARTEMENT WOONT? Limburg.net biedt drie types afvalophalingen

Nadere informatie

Wat is PMD? PMD staat voor huishoudelijke verpakkingen gemaakt van plastic en metaal en drankkartons.

Wat is PMD? PMD staat voor huishoudelijke verpakkingen gemaakt van plastic en metaal en drankkartons. Veelgestelde vragen nieuwe afvalinzameling Algemeen Waarom is er een nieuwe afvalinzameling? Momenteel zamelen we in Krimpen aan den IJssel 41% van het totale afval als gesorteerde grondstoffen in. Ons

Nadere informatie

Nota beantwoording bewonersreacties plaatsingsplan Wetering (2.3)

Nota beantwoording bewonersreacties plaatsingsplan Wetering (2.3) Januari 2015 Voorbereiding en realisatie Nota beantwoording bewonersreacties plaatsingsplan Wetering (2.3) Belanghebbenden in het gebied zijn huis-aan-huis schriftelijk uitgenodigd voor de inloopavonden

Nadere informatie

Project: Ondergrondse Containers Binnenstad en Spoorbuurt

Project: Ondergrondse Containers Binnenstad en Spoorbuurt Project: Ondergrondse Containers Binnenstad en Spoorbuurt Publicatiedatum concept aanwijsbesluiten met kenmerk OC201407: woensdag 4 juni 2014 Sluiting reactietermijn zienswijzen: donderdag 17 juli 2014

Nadere informatie

Nota van Antwoord. 1. Inleiding

Nota van Antwoord. 1. Inleiding Nota van Antwoord Plaatsing van ondergrondse afvalsorteerstraatjes op locaties in het stadsdeel Loosduinen: Bohemen en Meer en Bos (wijk 14), Loosduinen (wijk 17), Kijkduin en Ockenburg (wijk 15) 1. Inleiding

Nadere informatie

Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) gewijzigde locaties in het stadsdeel Scheveningen, wijk 100: Duindorp

Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) gewijzigde locaties in het stadsdeel Scheveningen, wijk 100: Duindorp Nota van Antwoord Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) gewijzigde locaties in het stadsdeel Scheveningen, wijk 100: Duindorp 1. Inleiding Het ontwerp-plaatsingsplan voor de plaatsing

Nadere informatie

Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) locaties in het stadsdeel Haagse Hout, wijk 75: Uilennest

Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) locaties in het stadsdeel Haagse Hout, wijk 75: Uilennest Nota van Antwoord Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) locaties in het stadsdeel Haagse Hout, wijk 75: Uilennest 1. Inleiding Het ontwerp-plaatsingsplan voor de plaatsing van ORAC s

Nadere informatie

Projectinformatie ondergrondse afvalcontainers Markt, Wijk bij Duurstede

Projectinformatie ondergrondse afvalcontainers Markt, Wijk bij Duurstede Januari 2011 Projectinformatie ondergrondse afvalcontainers Markt, Wijk bij Duurstede 1 Inleiding De gemeente heeft een plan gemaakt om ondergrondse afvalinzameling in het gebied rondom de Markt en de

Nadere informatie

stinkt : luiers Rode zakken zijn te dun voor zwaarder afval. grotere maat

stinkt : luiers Rode zakken zijn te dun voor zwaarder afval. grotere maat Uitkomst enquête bewoners Rijsenhout Zuid inzake pilot Winst uit je afval Vraag 1. Uit hoeveel personen bestaat u huishouden? Vraag 2. Bent u voor het scheiden van afval t.b.v. het milieu? 206 neutraal

Nadere informatie

PROEF RESTAFVAL INZAMELING

PROEF RESTAFVAL INZAMELING PROEF RESTAFVAL INZAMELING Dragonder-noord start 23 september 2013 In uw wijk start eind september 2013 een proef om meer grondstoffen in te zamelen en minder restafval. In deze brochure leest u meer.

Nadere informatie

Nota van Antwoord. Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Escamp, wijk 30: Rustenburg. 1.

Nota van Antwoord. Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Escamp, wijk 30: Rustenburg. 1. Nota van Antwoord Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Escamp, wijk 30: Rustenburg 1. Inleiding Het ontwerp-plaatsingsplan voor de plaatsing van ORAC s in het stadsdeel

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Zaaknummer: OLOGWB26. Proef GFT-verzamelcontainer

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Zaaknummer: OLOGWB26. Proef GFT-verzamelcontainer Collegevoorstel Inleiding Op 12 juli 2011 is door de raadsfractie CDA een motie ingediend betreffende de scheiding van rest- en GFTafval (BABS nummer 151). De motie houdt in dat gevraagd wordt te onderzoeken

Nadere informatie

Locatieonderzoek ondergrondse containers. Meerwijk West

Locatieonderzoek ondergrondse containers. Meerwijk West Locatieonderzoek ondergrondse containers Meerwijk West Wijknummer 8 Opgesteld door De Jonge Milieu Advies Datum: 24-4-2014 1 2 Locatienummer: Wiik: Straat: Aansluitingen: Paginanummer: 8071 8; MEERWIJK-WEST

Nadere informatie

VRIJGAVE VOOR INSPRAAK VAN HET (CONCEPT-)VOORONTWERP VOOR EEN BUURTFIETSENSTALLING AAN DE GOUDSBLOEMLAAN

VRIJGAVE VOOR INSPRAAK VAN HET (CONCEPT-)VOORONTWERP VOOR EEN BUURTFIETSENSTALLING AAN DE GOUDSBLOEMLAAN Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2011.1577 RIS 182099 VRIJGAVE VOOR INSPRAAK VAN HET (CONCEPT-)VOORONTWERP VOOR EEN BUURTFIETSENSTALLING AAN DE GOUDSBLOEMLAAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Nadere informatie

Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Druten

Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Druten Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Druten Inhoud Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Druten... 1 1. Algemeen... 2 Waarom kiest de gemeente Druten voor omgekeerd inzamelen?... 2 Waarom wordt

Nadere informatie

Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Beuningen

Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Beuningen Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Beuningen Inhoud Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Beuningen... 1 1. Algemeen... 2 Waarom kiest de gemeente Beuningen voor omgekeerd inzamelen?... 2

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen omgekeerd afval inzamelen, kern Nigtevecht

Nota van beantwoording zienswijzen omgekeerd afval inzamelen, kern Nigtevecht BIJLAGE Nota van beantwoording zienswijzen omgekeerd afval inzamelen, kern Nigtevecht Het besluit houdt overwegingen en beoordelingen in van de ingediende zienswijzen. Op basis daarvan wordt door de gemeente

Nadere informatie

Milieustraat Leeuwarden: - sleutelrol scheiding grofvuil - milieustraten zonder grenzen?

Milieustraat Leeuwarden: - sleutelrol scheiding grofvuil - milieustraten zonder grenzen? Milieustraat Leeuwarden: - sleutelrol scheiding grofvuil - milieustraten zonder grenzen? Presentatie bijeenkomst NVRD Regio Noord, Midwolde, 20 juni 2013 Achterstand scheiding grofvuil Gescheiden inzameling

Nadere informatie

Handhavingsorganisatie

Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Handhavingsorganisatie Uw brief van [Geanonimiseerd] Uw kenmerk DSU/122171/149088 Ons kenmerk BWT-00617IBA16 Aantal bijlagen Datum 22 september 2016 Onderwerp Combi

Nadere informatie

Reactienotitie bewonersavond

Reactienotitie bewonersavond Publicatiedatum: 25 juni 2019 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Omgekeerd inzamelen... 3 Het afvalbeleidsplan... 3 Bewonersavond... 3 Ontwerpbesluit... 3 Definitief besluit... 3 Algemene opmerkingen... 4 Verkeersveiligheid...

Nadere informatie

Nota van Antwoord. Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Segbroek, wijk 52: Bomenbuurt. 1.

Nota van Antwoord. Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Segbroek, wijk 52: Bomenbuurt. 1. Nota van Antwoord Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Segbroek, wijk 52: Bomenbuurt 1. Inleiding Het ontwerp-plaatsingsplan voor de plaatsing van ORAC s in het stadsdeel

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Arnhem. Datum: 28 februari Rapportnummer: 2011/066

Rapport. Rapport over een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Arnhem. Datum: 28 februari Rapportnummer: 2011/066 Rapport Rapport over een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Arnhem. Datum: 28 februari 2011 Rapportnummer: 2011/066 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat het college van burgemeester

Nadere informatie

Nota van Antwoord. Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Loosduinen, wijk 94: Waldeck-Noord. 1.

Nota van Antwoord. Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Loosduinen, wijk 94: Waldeck-Noord. 1. Nota van Antwoord Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Loosduinen, wijk 94: Waldeck-Noord 1. Inleiding Het ontwerp-plaatsingsplan voor de plaatsing van ORAC s in het

Nadere informatie

Veelgestelde vragen afvalstoffenheffing

Veelgestelde vragen afvalstoffenheffing Veelgestelde vragen afvalstoffenheffing Wat houdt de nieuwe manier van afvalstoffenheffing in? In de kern komt het er op neer dat ieder huishouden betaalt voor de hoeveelheid restafval die het aanbiedt.

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL

INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL juni 2012 I N H O U D S O P G A V E 1. INLEIDING pag. 3 2. HERSTRATINGSPLAN pag. 3 3. INSPRAAKPROCEDURE pag. 3 4. INSPRAAKREACTIES 4.1 pag. 3 4.2 pag.

Nadere informatie

Nota van Antwoord. Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Segbroek, wijk 54: Heesterbuurt. 1.

Nota van Antwoord. Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Segbroek, wijk 54: Heesterbuurt. 1. Nota van Antwoord Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Segbroek, wijk 54: Heesterbuurt 1. Inleiding Het ontwerp- voor de plaatsing van ORAC s in het stadsdeel Segbroek,

Nadere informatie

Enquête Afvalsortering

Enquête Afvalsortering Enquête Afvalsortering De gemeente doet op het moment onderzoek naar het sorteren van afval in Tilburg. Als gemeente doen we het al goed op het gebied van het sorteren van afval, maar het kan nog beter.

Nadere informatie

Project Fietstrommels

Project Fietstrommels Dienst Stedelijke Ontwikkeling; Afdeling verkeer Gemeente Den Haag Bijlage II bij collegevoorstel fietstrommels Regentesse- en Valkenboskwartier Project Fietstrommels Beantwoording reacties op concept-plaatsingsplan

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 19 juni Geachte raad, Nummer: Behandeld door: J. van Dijk Datum: Agendapunt:

Raadsvoorstel. 19 juni Geachte raad, Nummer: Behandeld door: J. van Dijk Datum: Agendapunt: Raadsvoorstel Nummer: 175879 Behandeld door: J. van Dijk Datum: 19 juni 2018 Agendapunt: Onderwerp: Toekomst afvalinzameling Renswoude 3.0 Geachte raad, Samenvatting: De gemeenteraadsverkiezingen van 21

Nadere informatie

FIETSTROMMELS. voorstel PLAATSINGSPLAN - 24 juni 2014 - INGENIEURSBUREAU DEN HAAG in opdracht van Dienst Stedelijke Ontwikkeling afdeling Verkeer

FIETSTROMMELS. voorstel PLAATSINGSPLAN - 24 juni 2014 - INGENIEURSBUREAU DEN HAAG in opdracht van Dienst Stedelijke Ontwikkeling afdeling Verkeer FIETSTROMMELS IN HET REGENTESSEKWARTIER vrstel PLAATSINGSPLAN - 24 juni 2014 - INGENIEURSBUREAU DEN HAAG in pdracht van Dienst Stedelijke Ontwikkeling afdeling Verkeer INLEIDING Inleiding: De belangrijkste

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Beheer. bewonersvoorstel parkeren Land in Zicht.

Gemeente Haarlem. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Beheer. bewonersvoorstel parkeren Land in Zicht. Gemeente Haarlem Haarlem drs. Cora-Yfke Sikkema Wethouder duurzaamheid, mobiliteit, beheer en onderhoud Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de commissie Beheer Datum Ons

Nadere informatie

Omgekeerd inzamelen in de gemeente Groesbeek

Omgekeerd inzamelen in de gemeente Groesbeek Omgekeerd inzamelen in de gemeente Groesbeek 1 Kijk! Afval=grondstof Beste inwoners van de gemeente Groesbeek Het voornemen is om op 1 januari 2017 te starten met het omgekeerd afval inzamelen in de gemeente

Nadere informatie

Vraag 1: Hoe kan het dat er na 15 mei toch nog aanslagen afvalstoffenheffing over belastingjaar 2010 zijn verstuurd?

Vraag 1: Hoe kan het dat er na 15 mei toch nog aanslagen afvalstoffenheffing over belastingjaar 2010 zijn verstuurd? Rotterdam, 18 december 2012. Onderwerp: Beantwoording van de schriftelijke vragen van het raadslid M.J.W. Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam) over kwijtschelding gemeentelijke belastingen. Aan de Gemeenteraad.

Nadere informatie

Beleidsregels voor het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische voertuigen 2015 gemeente Scherpenzeel

Beleidsregels voor het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische voertuigen 2015 gemeente Scherpenzeel Beleidsregels voor het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische voertuigen 2015 1. Doel De beleidsregel is bedoeld als afwegingskader ter beoordeling van aanvragen van oplaadpunten voor elektrisch vervoer

Nadere informatie

Stadjers over afval Afval app en Diftar

Stadjers over afval Afval app en Diftar Stadjers over afval Afval app en Diftar Laura de Jong Mei 2016 Marjolein Kolstein www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Inleiding... 2 2. Stadjers over een afval app...

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk

Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Broekpolder versie: 26 april 2018 Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Pagina

Nadere informatie

Rho adviseurs voor leefruimte

Rho adviseurs voor leefruimte 45 Bijlage 4 Reactienota Rho adviseurs voor leefruimte Reactienota Voorontwerpbestemmingsplan Herstructurering woongebied centrum Reactienota 1 Inspraak 1.1 Algemeen Het voorontwerpbestemmingsplan Herstructurering

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over Diftar

Veel gestelde vragen over Diftar Veel gestelde vragen over Diftar Algemeen Wat is diftar? Diftar staat voor gedifferentieerd tarieven voor afvalstoffenheffing. Bij diftar betaalt u per keer dat u huishoudelijk restafval aanbiedt. Dit

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen INSPRAAKRAPPORTAGE Herinrichting Pleiadenplantsoen Gemeente Velsen Oktober 2018 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2 1.1 Inspraakprocedure 2 1.2 Leeswijzer 2 2. INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN 3 2.1 Inspreekthema

Nadere informatie

Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Loosduinen, wijk 92: Bohemen Meer en Bos

Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Loosduinen, wijk 92: Bohemen Meer en Bos Nota van Antwoord Plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers (ORAC s) in het stadsdeel Loosduinen, wijk 92: Bohemen Meer en Bos 1. Inleiding Het ontwerp-plaatsingsplan voor de plaatsing van ORAC s

Nadere informatie

Oldenzaal zonder afval

Oldenzaal zonder afval Oldenzaal zonder afval Factsheets eerste kwartaal Diftar 2017 Aanbiedgedrag Restafval Aantal ledigingen/stortingen per inzamelmiddel 140 liter 240 liter 30 liter verzamelcontainer Tarief 3,14 - totaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor het groot onderhoud van Lelystad Haven. Op de informatiebijeenkomsten

Nadere informatie

B en W d.d Brief reactie advies LMR

B en W d.d Brief reactie advies LMR B en W. 12.0656 d.d. 26-6-2012 Onderwerp Brief reactie advies LMR besluiten:behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief aan de Leidse MilieuRaad vast te stellen waarin conform het reglement Leidse

Nadere informatie

ORAC S: ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS

ORAC S: ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS RAPPORTAGE PANELRONDE NOVEMBER 2012 ORAC S: ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS Stadspanel Den Haag wordt gevormd door een groep inwoners van Den Haag, die met enige regelmaat wordt gevraagd om hun mening te

Nadere informatie

Het nieuwe inzamelen: de rest is afval

Het nieuwe inzamelen: de rest is afval Het nieuwe inzamelen: de rest is afval Beste bewoner(s) van de Werven, Elk huishouden, groot of klein, produceert afval. Wij gooien allemaal etensresten, oud papier, lege flessen en nog veel meer weg.

Nadere informatie

OMNIBUSENQUÊTE onderdeel HUISVUILINZAMELING. -bijlage met de antwoorden op de open vragen-

OMNIBUSENQUÊTE onderdeel HUISVUILINZAMELING. -bijlage met de antwoorden op de open vragen- OMNIBUSENQUÊTE 2010 onderdeel HUISVUILINZAMELING -bijlage met de antwoorden op de open vragen- Zoetermeer, 28 januari 2011 Gemeente Zoetermeer Hoofdafdeling Bestuur Afdeling Facilitair Bedrijf Onderzoek

Nadere informatie

Criteria voor locatiekeuze ondergrondse containers Mei 2013 Project Omgekeerd Inzamelen, gemeente Arnhem. Nr. Criteria Hard (*) Zacht (*)

Criteria voor locatiekeuze ondergrondse containers Mei 2013 Project Omgekeerd Inzamelen, gemeente Arnhem. Nr. Criteria Hard (*) Zacht (*) Voorkomen hinder 1 De afstand van het hart van de locatie (de OC) tot de gevel van een woning is minimaal 2 meter, maar zo mogelijk groter. 2 Er mag bij aanleg en gebruik van de OC geen schade aan de woning

Nadere informatie

Vaststellen stedelijk kader Locatiekeuze afval inzamelvoorzieningen

Vaststellen stedelijk kader Locatiekeuze afval inzamelvoorzieningen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Amsterdam Nr. 234353 29 december 2017 Vaststellen stedelijk kader Locatiekeuze afval inzamelvoorzieningen Burgemeester en wethouders van Amsterdam Brengen

Nadere informatie

Project Fietstrommels

Project Fietstrommels Gemeente Den Haag Bijlage IV bij collegevoorstel fietstrommels Oostbroek, Bezuidenhout-Oost en Laakkwartier-West Dienst Stedelijke Ontwikkeling; Afdeling verkeer Project Fietstrommels Beantwoording reacties

Nadere informatie

Gemeente Noordoostpolder

Gemeente Noordoostpolder Gemeente Noordoostpolder Meest gestelde vragen over nieuwe manier van afval inzamelen in Noordoostpolder extra container voor oud papier en karton extra container voor plastic, lege pakken en blik 1. Twee

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Restafvalsysteem in 2020

Veelgestelde vragen Restafvalsysteem in 2020 Veelgestelde vragen Restafvalsysteem in 2020 Vanaf 1 januari 2020 gaan we over op een andere manier voor het inzamelen van ons restafval. Al het herbruikbare afval (grondstoffen noemen we dat) blijft de

Nadere informatie

Datum Agendapunt Documentnummer. 8 januari 2013 R01S001. Ondergrondse verzamelcontainers voor huishoudelijk afval bij woongebouwen.

Datum Agendapunt Documentnummer. 8 januari 2013 R01S001. Ondergrondse verzamelcontainers voor huishoudelijk afval bij woongebouwen. Datum Agendapunt Documentnummer R01S001 Onderwerp Ondergrondse verzamelcontainers voor huishoudelijk afval bij woongebouwen. Voorstel Zeewolde Beoogd effect Een structurele kwaliteitsverbetering in de

Nadere informatie

RESULTATEN werkgroep HNI gestapelde bouw Leeuwendaal

RESULTATEN werkgroep HNI gestapelde bouw Leeuwendaal RESULTATEN werkgroep HNI gestapelde bouw Leeuwendaal 5-7-2017 Gepresenteerde kaart met onderzoekslocaties Afspraken voor gestapelde bouw van werkgroepen Nieuwe Inzamelen in Leeuwendaal op 5 juli 2017 1/7

Nadere informatie

4 april Antwoord van het college op de vragen van het raadslid de heer Grinwis, luidend Legen, plaatsen en gebruik glasbakken en ORAC's

4 april Antwoord van het college op de vragen van het raadslid de heer Grinwis, luidend Legen, plaatsen en gebruik glasbakken en ORAC's Datum 4 april 2017 Onderwerp Antwoord van het college op de vragen van het raadslid de heer Grinwis, luidend Legen, plaatsen en gebruik glasbakken en ORAC's BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN DSB/2017-116

Nadere informatie

Rv 17 Dienst Stadsbeheer DSB/ RIS _150317

Rv 17 Dienst Stadsbeheer DSB/ RIS _150317 Rv 17 Dienst Stadsbeheer DSB/2014.723 RIS 280886_150317 Voorstel van het college inzake 4e Programma Ondergrondse Restafvalcontainers (ORAC s): 1000 extra 1. Inleiding Sinds 2009 plaatst de gemeente ondergrondse

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle

Nadere informatie

Containernummer RE138 Plattegrond of luchtfoto. Kern: Nigtevecht Straat: Klein Muiden 2 Korte locatieomschrijving: Bedoeld voor:

Containernummer RE138 Plattegrond of luchtfoto. Kern: Nigtevecht Straat: Klein Muiden 2 Korte locatieomschrijving: Bedoeld voor: Containernummer RE138 Plattegrond of luchtfoto Kern: Nigtevecht Straat: Klein Muiden 2 Bestaande containerlocatie. Naast bestaande container ook een ondergrondse PMD container plaatsen. Klein Muiden 3

Nadere informatie

AANWIJZINGSBESLUIT NIEUWE ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERLOCATIES APELDOORN ZUID, fase 2 uitrol Recycleservice 2025

AANWIJZINGSBESLUIT NIEUWE ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERLOCATIES APELDOORN ZUID, fase 2 uitrol Recycleservice 2025 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Nr. 277006 21 december 2018 AANWIJZINGSBESLUIT NIEUWE ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERLOCATIES APELDOORN ZUID, fase 2 uitrol Recycleservice 2025 Het college van

Nadere informatie