Datum: Tijd: uur Locatie: Maxima Medsich Centrum Veldhoven Voorzitter: Janina Skubisz Notulist: Michel Knaapen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Datum: 01-12-2014 Tijd: 11.00-15.30 uur Locatie: Maxima Medsich Centrum Veldhoven Voorzitter: Janina Skubisz Notulist: Michel Knaapen"

Transcriptie

1 Datum: Tijd: uur Locatie: Maxima Medsich Centrum Veldhoven Voorzitter: Janina Skubisz Notulist: Aanwezig: Ziekenhuis: Plaats: Petra van de Linde Jeroen Bosch Ziekenhuis Den Bosch Gerda Verbraak Amphia Ziekenhuis Breda Marion Frank Elkerliek Deurne Helen Wulms Catharina Ziekenhuis Eindhoven Mirjam Splinter Catharina Ziekenhuis Eindhoven Mai Lamerichs Atrium Heerlen Monique Rouwette Atrium Heerlen Bertie Wey Carenalis Kerkrade Simon van Duin Radboud Nijmegen Ingrid Beckers St.Laurentius Roermond Mieke Martens Orbis Sittard-Geleen Regien Caanen Orbis Sittard-Geleen Jolien Kieboom St.Elisabeth Ziekenhuis Tilburg Bep Princen Bernhoven Uden Ankie Vorage Maxima MC Veldhoven Margriet van Leeuwen Maxima MC Veldhoven Theodor Vogels Maxima MC Veldhoven MUMC Maastricht Janina Skubisz VieCuri MC Venlo Afwezig met kennisgeving: Caroline Hendrickx, Nathalie Kats, Trudi van Stekelenburg, Danielle in den Cleef, Lydia Blokland, Gerben van den Bosch, Sabine Hopman, Erik van Rooij, Annemiek Duif, Bukurie Isufi, Anniek Roeven, Nanja Vrielink. Afwezig zonder kennisgeving: Jolanda de Vries, Nancy Kamphuis, Nelly Plasschaert Opening en mededeling: 1. zal geen presentatie houden. De tijd die vrij komt wordt gebruikt voor het maken van een rondje ziekenhuizen. 2. Welkomstwoord: Welkomstwoord gericht aan Bertie Wey. Zij stelt zich voor als de nieuwe MMW van Carenalis, Kerkrade. Per werkt zij 8 u.p.w. bij deze organisatie. 3. Mededeling: Voor de functie van vice voorzitter VMWN regio zuid, heeft zich iemand aangemeld. Deze zal zich voorstellen op de eerste vergadering in Reminder:

2 Het potje lief en leed, gericht op trouwen/overlijden/ geboorte/met succes afgeronde 2-jarige studie of langer, is bijna leeg en vraagt om een nieuwe bijdrage van alle leden. Ingrid Beckers zal in de pauze de bijdragen innen. 5. Notulen van Pag.1 Janina zal vandaag een foto maken van de collega s en deze naar Rien sturen. Tevens zal de foto gebruikt worden voor de webside van VMWN 2. Pag. 2 - Naam Knaapen wordt met twee a s geschreven. - Theodor geeft aan dat de dialyse afdeling vandaag bezocht kan worden na uur in groepjes van 4-5 personen. - Janina legt Bertie Wey uit dat een maal per jaar een dialyse afdeling van deelnemende ziekenhuizen van VMWN regio zuid, bezocht wordt. - Mededelingen vanuit het landelijk bestuur VMWN dat het verslag van de jaarvergadering op de site van VMWN terug te vinden is. Tevens ook informatie over de NND dagen van en 1 april Graag attentie voor de jaarvergadering die traditioneel op de NND dagen gehouden wordt. 6. Verandering wet en regelgeving. (Tip zie de site ) Er wordt flink gekort op de huishoudelijke hulp. Er worden langere wachttijden gesignaleerd. Er zijn ook positieve ervaringen met gemeentes. Er wordt meegedacht en meegekeken naar mogelijkheden. De wet langdurige zorg, de overheveling van verpleging en/of verzorging naar de zorgverzekeraars, WMO zijn veel veranderingen die op ons afkomen en waarvan op dit moment de gevolgen nog niet te overzien zijn. Andere constateringen zijn: - samenwerkingsverbanden van gemeenten; - flinke bezuinigingen - zorgverleningen of huishoudelijke zorg worden zomaar gestopt - er zijn overgangsregelingen die weer verschillend zijn per gemeente. - er loopt en proefproces gericht op de veranderingen in de huishoudelijke zorg. - de reiskosten van de donor voor een transplantatie worden m.i.v gedeclareerd bij zijn/haar eigen zorgverzekering. - als men weet dat een patiënt op de transplantatielijst staat moet de ontvanger rekening houden Met: - tijdige aanvraag hh zorg voor na de transplantatie; - reiskosten van de na controles die niet altijd vergoed worden (hardheidsclausule) - reiskostenvergoeding welke ook nog per zorgverzekering verschillend vergoed wordt. Algemeen ligt vanuit de vergadering het advies om je te laten horen. Eventueel een gastspreker uitnodigen voor een van de studiemiddagen over de nieuwe wetgeving. 7. Onderwerpen studiemiddagen 2015 Allereerst worden er een 14 tal onderwerpen aangereikt die interessant zijn voor een studiemiddag.

3 Te weten: 1.ouder mishandeling; 2. wilsonbekwaamheid; 3.omgaan met lastige moeizaam gedrag vertonende- patiënten; 4. presentatie door Karin Schippers over psychosociale problemen; 5.opleidingsmogelijkheden voor maatschappelijk werkers van de VMWN; 6.ontwikkeling keuzeformulier voor patiënten( NVN); 7. thuisdialyse; 8. mindfulness; 9. rouwverwerking; 10. advance care planning; 11. vakantie dialyse patiënten rol MMW; 12. sexualiteit en nierlijden Dirry Keurhorst, Westfries Gasthuis Hoorn; 13. balans in mentaal en fysiek bewegen;14. kinderen van nier patiënten Na stemmen zijn de volgende 4 onderwerpen ingepland voor Datum: plaats: wie organiseert: Onderwerp: 2 maart CZ Eindhoven May Lamerichs en (1)Oudermishandeling en Joline Kieboom huiselijk geweld 1 juni CZ Eindhoven Bep Princen (9) Rouwverwerking (Fiedelaar) 7 september CZ Eindhoven Petra van de Linde (6) Ontwikkeling keuzeformulier in combinatie met (7)thuisdialyse en (10)Advance care 7 december Viecurie Simon van Duin Presentatie door Karin (onder voorbehoud) Schippers psychosociale problemen Reserve onderwerpen voor de komende studiemiddagen zijn: (3) omgaan met lastige -moeizaam gedrag vertonende -patiënten. en (12) sexualiteit en nierlijden.(dirry Keurhorst, Westfries Gasthuis Hoorn benaderen) 8. Rondje ziekenhuizen: A: Ankie Vorage (Maxima MC Veldhoven ) MMW zitten allen over het aantal patiënten dat ze mogen hebben heen. Norm is een MMW op 60 is in Maxima MC feitelijk een MMW op100. B: Gerda Verbraak ( Amphia Breda) Werkdruk is hoog. Vanuit het HKZ is een aanbeveling gekomen om aan deze werkdruk te gaan werken. Er wordt flink bezuinigd. Caseload is momenteel een MMW op 139 patiënten. Caroline Hendrickx volgt een RET opleiding van 4 dagen. Nathalie Kats volgt in Antwerpen op de Interactie Academie de eenjarige opleiding complexe verwerkingsprocessen en trauma. C: Bertie Wey ( Carenalis Kerkrade) Carenalis is overgenomen door het bedrijf Braun. De veranderingen zijn merkbaar in de apparatuur, logo en de MMW uren zijn uitgebreid.

4 Verder is er een samenwerkingsovereenkomst met het Academisch ziekenhuis in Aken( Duitsland) Ter informatie: - er zijn 16 HD patiënten en 13 patiënten in de pre- dialyse en een actieve polikliniek. - MDO deelnemers zijn nefrologen, MMW, VP en diëtiste. D: Jolien Kieboom (St.Elisabeth Ziekenhuis Tilburg ) - Er is een dependance van Tilburg in het Koetshuis te Waalwijk. - De MMW-den vallen nu onder de afdeling paramedici. - Op dinsdag, donderdag en zaterdag heeft er een uitbreiding plaats gevonden. - De nieuwe manager lobbyt sterk voor het MMW. - MMW valt nu onder de DBC. - De werkdruk neemt wel toe. Wel is er een positief effect doordat het MMW nu geprofileerd wordt. - Een oud stagiaire komt complexe cases, onverzekerde patiënten onderzoeken en wenst hier op af te studeren. De wens ligt er dat er een protocol/ beleid uit voorkomt voor het gehele ziekenhuis. Aanvullende opmerking vanuit CZE en Orbis dat zij al protocollen hanteren voor deze patiënten doelgroep. E: Marion Franx (Elkerliek Deurne) Zij deelt mee dat er op 8 januari 2015 een symposium is i.v.m. het 5 jarig bestaan van de samenwerking met CZE. Informatie hierover zal Marion doorspelen naar Janina. F: Bep Princen ( Bernhoven Uden) Zij geeft aan dat het ziekenhuis er financieel slecht voor staat. MMW heeft o.a. 24 uur moeten inleveren. H: Petra van de Linde (Jeroen Bosch Ziekenhuis Den Bosch) Zij neemt met een collega uit Amersfoort deel aan het zogenaamde project gezonde nieren. Doel is te werken aan uitbreiding van thuishemodialyse. Het effect voor MMW is een toename van huisbezoeken. Gevolg is dat er een uitbreiding komt voor MMW. Tevens geeft Petra aan dat de hulpvragen complexer worden en in aanpak veel tijd vraagt. I: Mirjam Splinter en Helen Wulms ( CZE Eindhoven) - Mirjam Splinter is terug na zwangerschapsverlof. - Daarnaast wordt het CZE geconfronteerd met bezuinigingen. Een van de consequenties is een stop op de opleiding. - De HKZ is goed verlopen. - Caseload MMW is nu een op 100 patiënten. - Nierfalen poli breidt uit. J: Ingrid Beckers ( St. Laurentius Roermond ) - Sociaal Verpleegkundige (SVP) is ziek met als gevolg meer werk voor Ingrid. - Nieuwe manager heeft de taken en verantwoordelijkheden van MMW doorgenomen. De uitval van de collega SVP heeft hier geen verandering in gebracht.

5 H: Monique Rouwette ( Atrium Heerlen) - Fusie met Orbis Sittard is bijna rond - Er zijn nog geen afspraken gemaakt m.b.t. mogelijke consequenties voor MMW. - Per 1 juli wordt overgestapt op sturingsprogramma SAP - De herdenkingsbijeenkomst van oktober 2014 is positief ontvangen door familie en medewerkers. K: Simon van Duin ( Radboud Nijmegen ) - Overweging is er om te starten met een pilot om thuis voorlichting te geven. De gedachte ligt er om dit kleinschalig aan te pakken mogelijk in samenwerking met Den Bosch. Het indirecte doel is het werven van donoren. Uitvoering van de voorlichting zal plaats vinden door MMW en verpleegkundige coördinator. - Team overweegt SIPAT te gaan toepassen c.q. gericht uit te voeren door periferie ziekenhuizen. L: Janinan Skubisz ( Viecuri Venlo) - Er bestaat onrust binnen de afdeling mmw m.b.t. het voortbestaan mmw op de diverse specialistische afdelingen en wat dit betekent voor de formatie. Het ziekenhuis geeft hieromtrent nog geen duidelijkheid voor MMW. Voor de afdeling dialyse blijft alles vooralsnog hetzelfde. - - Er is een nieuwe interim voorzitter voor de Raad van Bestuur - Aanbouw ziekenhuis/renovatie is nog niet klaar - Er is een groei in de patiënten die het Ontmoetingscafe voor nierpatiënten bezoeken. De deelnemende patiënten tonen goede initiatieven in het organiseren van activiteiten in het cafe. 9. MDO: positie en rol MMW in relatie tot het multidisciplinair team. Interactieve presentatie van Simon van Duin 10. Rondleiding dialyse afdeling Maxima CM Veldhoven. 11. Dankwoord Voorzitter nodigt een ieder uit om deel te nemen aan de rondleiding en achteraf met een borrel deze dag af te sluiten. Een gezond 2015 voor een ieder.

Janina heet iedereen van harte welkom. Er wordt een speciaal welkom uitgesproken naar Caroline Hendrickx, wat fijn dat zij weer aanwezig is!

Janina heet iedereen van harte welkom. Er wordt een speciaal welkom uitgesproken naar Caroline Hendrickx, wat fijn dat zij weer aanwezig is! Notulen regio Zuid -overleg 11-03-2013 Aanwezig: Janina Skubisz (voorzitter) VieCuri Venlo en Venray, Bep Princen (penningmeester) Ziekenhuis Bernhoven Veghel, Ankie Vorage (notulist) Maxima Medisch Centrum

Nadere informatie

Jaarverslag april 2010 april 2011

Jaarverslag april 2010 april 2011 VERENIGING MAATSCHAPPELIJK WERK NEFROLOGIE Secretariaat: per 1 mei: Annelies van Vliet Diane Verhoeven Klaver 10 Jeroen Boschlaan 68 2861 WS Bergambacht 5056 CX Berkel-Enschot 0182-354133 013-5335392 Jaarverslag

Nadere informatie

Jaarverslag april 2012 april 2013

Jaarverslag april 2012 april 2013 VERENIGING MAATSCHAPPELIJK WERK NEFROLOGIE Secretariaat: Diane Verhoeven Jeroen Boschlaan 68 5056 CX Berkel-Enschot 013-5335392 secretariaat@vmwn.nl Jaarverslag april 2012 april 2013 Bestuurssamenstelling

Nadere informatie

Vragen naar aanleiding van informatiebijeenkomsten

Vragen naar aanleiding van informatiebijeenkomsten UMC St Radboud bouwt gespecialiseerde MS-zorg af De afdeling Neurologie van het UMC St Radboud heeft besloten om de gespecialiseerde MS-zorg die we de afgelopen jaren boden af te gaan bouwen. MS zal geen

Nadere informatie

Ruwe sterftecijfers ziekenhuizen

Ruwe sterftecijfers ziekenhuizen Ruwe sterftecijfers ziekenhuizen Klinische opname Ziekenhuis Plaats Dagopname Dagmortaliteit Klinische mortaliteit % dag % kliniek Stg. Medisch Centrum Alkmaar Alkmaar 30.641 33.947 0 765 0,00 2,25 Ziekenhuisgroep

Nadere informatie

Ruwe Sterftecijfers Ziekenhuizen

Ruwe Sterftecijfers Ziekenhuizen Ziekenhuis Plaats DagOpname Klinische Opname Franciscus Ziekenhuis Roosendaal 13.986 15.21 Atrium Medisch Centrum Parkstad Heerlen 31.453 30.128 Orbis medisch en zorgconcern Sittard-Geleen 28.194 18.29

Nadere informatie

Heijneman Medical BV Referentielijst compleet

Heijneman Medical BV Referentielijst compleet Amsterdam, 2015 1 st. Wandpaneel, EKZ, 2 st. Verzorgingszuil EKZ Breda, Amphia Ziekenhuis 2015 2 st. Plafondpendels, hybride OK Helmond 2015 12 st. Voorzieningenbrug, IC Elkerliek Ziekenhuis 2 st. Wandvoorzieningsgoot,

Nadere informatie

Overzicht stand van zaken CZO erkenningen met vermelding van de FZO contactpersoon

Overzicht stand van zaken CZO erkenningen met vermelding van de FZO contactpersoon Overzicht stand van zaken CZO erkenningen met vermelding van de FZO contactpersoon Bijgewerkt d.d. 18 mei 2015 VERVOLGOPLEIDING CARDIAC CARE VERPLEEGKUNDIGE CZO inschr. Plaats Status E-mailadres FZO contactpersoon

Nadere informatie

Vaatkeurmerk x x x x x x. x x x

Vaatkeurmerk x x x x x x. x x x PAV Academisch Medisch Centrum (AMC) Amsterdam Admiraal De Ruyter Ziekenhuis, Loc.Goes Loc. Zierikzee Loc. Vlissingen Albert Schweitzer Ziekenhuis (ASZ) Loc. Sliedrecht Loc. Zwijndrecht Alrijne Ziekenhuis,

Nadere informatie

Bijlage 1 Gewogen gemiddelde

Bijlage 1 Gewogen gemiddelde Bijlage 1 Gewogen gemiddelde Rang Ziekenhuis Type Gewogen Verhouding gemiddelde dagverpleging / ligduur klinische verpleegdagen 1 Zaans Medisch Centrum Perifeer 2,33 36% 2 St. Anna Zorggroep Perifeer 2,36

Nadere informatie

Id Naam Plaats Eindspecialisatie Instroom Leerlingen Instroom FTE Universitair Medisch Centrum Groningen Groningen Anesthesiologie 8 8,00

Id Naam Plaats Eindspecialisatie Instroom Leerlingen Instroom FTE Universitair Medisch Centrum Groningen Groningen Anesthesiologie 8 8,00 101001 Universitair Medisch Centrum Groningen Groningen Anesthesiologie 8 8,00 101002 Umc Sint Radboud Nijmegen Anesthesiologie 6 6,00 101003 Universitair Medisch Centrum Utrecht Utrecht Anesthesiologie

Nadere informatie

voldoet niet aan minimale kwaliteitsnormen van CZ

voldoet niet aan minimale kwaliteitsnormen van CZ Overzicht kwaliteitscategorieën bariatrische chirurgie (revisie 01-01-2012) beste zorg Ziekenhuizen die volgens de kwaliteitskaders van CZ als beste scoren worden als voorkeursziekenhuis bestempeld: deze

Nadere informatie

Toepassingsvoorbeelden BENDER folietableautechniek

Toepassingsvoorbeelden BENDER folietableautechniek Toepassingsvoorbeelden BENDER folietableautechniek In dit document zijn een aantal foto s weergegeven van toepassingen van folietableautechniek in Nederland. BENDER folietableautechniek is gespecialiseerd

Nadere informatie

Erkende opleidingen per opleiding

Erkende opleidingen per opleiding Opleiding Instelling geldigheidsduur Ambulanceverpleegkundige Academie voor Ambulancezorg Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid 31-3-2014 AmbulanceZorg Limburg Noord 30-5-2014 AmbulanceZorg Rotterdam 31-3-2014

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Medisch Centrum - Alkmaar Maaltijdencomponenten worden geleverd door een onbekende externe leverancier.

Medisch Centrum - Alkmaar Maaltijdencomponenten worden geleverd door een onbekende externe leverancier. Kassa inventariseerde de standaard warme maaltijden die worden geserveerd in de Nederlandse ziekenhuizen. Ontkoppeld koken betekent dat het ziekenhuis de maaltijden bereidt, koelt en later weer opwarmt.

Nadere informatie

Informatie voor toekomstige dialysepatiënten

Informatie voor toekomstige dialysepatiënten Informatie voor toekomstige dialysepatiënten Informatie voor toekomstige dialysepatiënten U heeft van uw nefroloog vernomen dat uw nieren niet goed meer functioneren. De kans is groot dat u in de toekomst

Nadere informatie

Plaats Ziekenhuis Status

Plaats Ziekenhuis Status Zorg Plan Selectief Overzicht van geselecteerde ziekenhuizen Voor het Zorg Plan Selectief hebben we een beperkt aantal ziekenhuizen geselecteerd die kwalitatief goede zorg verlenen en de laagste prijs

Nadere informatie

Niercentrum en Dialyse

Niercentrum en Dialyse Niercentrum en Dialyse Niercentrum Locatie Hoorn/Enkhuizen Het Niercentrum van het Dijklander Ziekenhuis, locatie Hoorn, staat voor het bieden van totale zorg op het gebied van nierfunctievervangende therapie.

Nadere informatie

Lokaal en landelijk de handen ineen

Lokaal en landelijk de handen ineen Lokaal en landelijk de handen ineen 1 Lokaal en landelijk de handen ineen Als lid van de NVN staat u er niet alleen voor. We bieden u hulp, advies, een luisterend oor, lotgenotencontact, ontmoeting en

Nadere informatie

DE VALKHORST. Intensieve verpleegkundige zorg, logeerzorg en revalidatie voor kinderen en jongeren tot 20 jaar

DE VALKHORST. Intensieve verpleegkundige zorg, logeerzorg en revalidatie voor kinderen en jongeren tot 20 jaar DE VALKHORST Intensieve verpleegkundige zorg, logeerzorg en revalidatie voor kinderen en jongeren tot 20 jaar 1 In deze brochure vindt u informatie over: De zorg van De Valkhorst 4 Voor wie De Valkhorst

Nadere informatie

Nederlandse Nierdag. Ontmoeten en verrijken. Maureen vd Velden Suzan Jeuken

Nederlandse Nierdag. Ontmoeten en verrijken. Maureen vd Velden Suzan Jeuken Nederlandse Nierdag Ontmoeten en verrijken Maureen vd Velden Suzan Jeuken 4 oktober 2014 Ontmoet Vitaal Thuisdialyse Coördinator: Maureen vd Velden Teamleider: Suzan Jeuken even voorstellen Een klantvriendelijke

Nadere informatie

PRIAS (Prostaatkanker) / prostaatkanker

PRIAS (Prostaatkanker) / prostaatkanker PRIAS (Prostaatkanker) / prostaatkanker Onderzoek naar een alternatief voor de behandeling van patiënten met prostaatkanker. Onderzocht wordt wat de effecten zijn van een 'actief afwachtend beleid' bij

Nadere informatie

Onthaalbrochure Afdeling Dialyse

Onthaalbrochure Afdeling Dialyse Onthaalbrochure Afdeling Dialyse Inhoudstafel Voorstelling ziekenhuis... 3 Voorstelling afdeling... 4 Meest voorkomende pathologieën en behandelingen... 6 Verpleegkundige dagindeling.... 6 High Care...

Nadere informatie

Agenda. Bronnen en database. Hart voor Limburg 27 september 2013

Agenda. Bronnen en database. Hart voor Limburg 27 september 2013 Programma (voor de pauze) 9.3 uur Opening symposium Hart voor Limburg drs. Th. Bovens, Gouverneur provincie Limburg 9.4 uur Inleiding project Hart voor Limburg prof. dr. T. Gorgels 9. uur De aanpak van

Nadere informatie

Informatie over nierdonatie bij leven

Informatie over nierdonatie bij leven Informatie over nierdonatie bij leven Afdeling Nierziekten Deze informatie map is eigendom van: Naam: Adres: Postcode: Plaats: Telefoon: 10-2015-7586 Geachte donor, Voor u ligt de informatiemap over de

Nadere informatie

Ziekenhuis: positie op ranglijst plus plaatsnaam

Ziekenhuis: positie op ranglijst plus plaatsnaam Ziekenhuis: positie op ranglijst plus plaatsnaam Percentage van de ondervraagden dat specialisme goed vindt Anaesthesie/pijnbestrijding Oss, Ziekenhuis Bernhoven 56 Rotterdam, Ikazia ziekenhuis 47 Nieuwegein/Utrecht,

Nadere informatie

Afdeling Nierziekten (Dialyse, hemodialyse)

Afdeling Nierziekten (Dialyse, hemodialyse) Inwendige geneeskunde Afdeling Nierziekten (Dialyse, hemodialyse) www.catharinaziekenhuis.nl Wat is hemodialyse... 3 Waar wanneer en hoe laat wordt u gedialyseerd... 3 Wat kunt u verwachten... 4 Uw eigen

Nadere informatie

Informatiegids voor de oudere patiënt

Informatiegids voor de oudere patiënt Informatiegids voor de oudere patiënt voor patiënten, hun partners, kinderen en mantelzorgers Voorwoord 02 In deze brochure worden vragen beantwoord zoals: - Wat doet een geriater? - Voor wie is een bezoek

Nadere informatie

Informatiegids voor de oudere patiënt

Informatiegids voor de oudere patiënt Informatiegids voor de oudere patiënt voor patiënten, hun partners, kinderen en mantelzorgers Voorwoord Inhoudsopgave In deze brochure worden vragen beantwoord zoals: - Wat doet een geriater? - Voor wie

Nadere informatie

Kom op cursus bij Per Saldo!

Kom op cursus bij Per Saldo! Kom op cursus bij Per Saldo! Wilt u precies weten wat u nu wel of niet aan begeleiding mag inkopen? Of wilt u zich goed voorbereiden op uw (her)indicatie? Of hebt u net een persoonsgebonden budget en wilt

Nadere informatie

Erkende opleidingen per zorginstelling

Erkende opleidingen per zorginstelling Instelling Academisch Medisch Centrum academisch ziekenhuis Maastricht Ambulance Amsterdam B.V. Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid Connexxion ambulance Services B.V. Coöperatie RAV Fryslân U.A. Coöperatie

Nadere informatie

Predialyse. Afdeling dialyse

Predialyse. Afdeling dialyse Predialyse Afdeling dialyse In deze brochure informeren we u over wat er allemaal gaat gebeuren in de predialysefase. U leest in deze brochure over: wat predialyse is wat u ervan merkt als uw nierfunctie

Nadere informatie

Medisch Maatschappelijk Werk

Medisch Maatschappelijk Werk Medisch Maatschappelijk Werk Niercentrum Locatie Hoorn/Enkhuizen Maatschappelijk werk in het Niercentrum Als u een dialysebehandeling moet ondergaan, geeft dat veel vragen en onzekerheden; bij het predialysetraject,

Nadere informatie

Erkende opleidingen per zorginstelling

Erkende opleidingen per zorginstelling Instelling Academisch Medisch Centrum academisch ziekenhuis Maastricht Ambulance Amsterdam B.V. Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid Connexxion ambulance Services B.V. Coöperatie RAV Fryslân U.A. Coöperatie

Nadere informatie

Team High-Care (MTH-team) Voorbehouden en Risicovolle Handelingen in de thuissituatie

Team High-Care (MTH-team) Voorbehouden en Risicovolle Handelingen in de thuissituatie Team High-Care (MTH-team) Voorbehouden en Risicovolle Handelingen in de thuissituatie Meander Thuiszorg (onderdeel van MeanderGroep Zuid-Limburg) beschikt al jaren over een team van gekwalificeerde verpleegkundigen

Nadere informatie

Ons project "verbeteren van de telefonische bereikbaarheid" heeft een van de drie felbegeerde Antonius Awards gewonnen, nl. de project-award.

Ons project verbeteren van de telefonische bereikbaarheid heeft een van de drie felbegeerde Antonius Awards gewonnen, nl. de project-award. Referenties Testimonial ANTONIUS ZIEKENHUIS NIEUWEGEIN/UTRECHT 13 januari 2010 Ons project "verbeteren van de telefonische bereikbaarheid" heeft een van de drie felbegeerde Antonius Awards gewonnen, nl.

Nadere informatie

ONDERTEKENINGSBLAD DEEL 1: GEGEVENS ZORGAANBIEDER. Naam zorgaanbieder: Plaats: Postcode en statutaire vestigingsplaats: KvK-nummer:

ONDERTEKENINGSBLAD DEEL 1: GEGEVENS ZORGAANBIEDER. Naam zorgaanbieder: Plaats: Postcode en statutaire vestigingsplaats: KvK-nummer: ONDERTEKENINGSBLAD DEEL 1: GEGEVENS ZORGAANBIEDER Naam zorgaanbieder: Postcode en statutaire vestigingsplaats: KvK-nummer: S.v.p. de registratie(s) aankruisen waarbij uw zorginstelling is aangesloten.

Nadere informatie

Heijneman Medical BV Referentielijst compleet

Heijneman Medical BV Referentielijst compleet 2018 Almere, Flevoziekenhuis 2018 4 st. Monitorpendel, OK Hoogeveen, Bethesda 2018 4 st. Operatietafel, OPT 4 st. LED Operatielamp, Martin Maastricht, UMC+ 2018 19 st. Plafondpendel, Acute Cluster 20 st.

Nadere informatie

Om zelf aan de slag te kunnen. Praktische Tips & Tricks. Dr. Cindy Noben

Om zelf aan de slag te kunnen. Praktische Tips & Tricks. Dr. Cindy Noben Om zelf aan de slag te kunnen Praktische Tips & Tricks Dr. Cindy Noben Regio-coördinator doelmatigheid OOR ZON Dr. Brigitte Essers Senior onderzoeker, afdeling Klinische Epidemiologie & Medical Technology

Nadere informatie

GIDS DE BESTE ZIEKENHUIZEN ZIEKENHUIZEN BEOORDEELD. Hoe goed zijn de umc s? 76 Gezonder zonder groei 78 Wie vertelt het de patiënt?

GIDS DE BESTE ZIEKENHUIZEN ZIEKENHUIZEN BEOORDEELD. Hoe goed zijn de umc s? 76 Gezonder zonder groei 78 Wie vertelt het de patiënt? GIDS WWW.ELSEVIER.NL 3 NOVEMBER 2012 93 H ZIEKENHUIZEN BEOORDEELD DE BESTE ZIEKENHUIZEN 2012 INHOUD De beste ziekenhuizen 64 Ervaring van patiënt telt 74 Hoe goed zijn de umc s? 76 Gezonder zonder groei

Nadere informatie

Project incidentmeldingen november 2008 A. van Tilborgh

Project incidentmeldingen november 2008 A. van Tilborgh Project incidentmeldingen 2006 2008 Project Incidentmeldingen 2006 Voorbereidingen project Presentatie NVB dagen: Kunnen we de put dempen? voordat het kalf verdronken is? Vraagstelling voor het project

Nadere informatie

BOOG INFLAME (Borstkanker) / borstkanker

BOOG INFLAME (Borstkanker) / borstkanker BOOG 2014-05 INFLAME (Borstkanker) / borstkanker Prospectieve registratiestudie voor vrouwen met inflammatoir borstkanker in Nederland. Deelname aan deze studie heeft als doel om een Nederlandse prospectieve

Nadere informatie

GIDS DE BESTE ZIEKENHUIZEN ZIEKENHUIZEN BEOORDEELD. beste ziekenhuizen 74 Zware of lichte patiënt? 80

GIDS DE BESTE ZIEKENHUIZEN ZIEKENHUIZEN BEOORDEELD. beste ziekenhuizen 74 Zware of lichte patiënt? 80 GIDS WWW.ELSEVIER.NL 22 OKTOBER 2011 93 H ZIEKENHUIZEN BEOORDEELD DE BESTE ZIEKENHUIZEN 2011 De beste ziekenhuizen 74 Zware of lichte patiënt? 80 De patiënt moet op reis 83 Wat de patiënt wil weten 84

Nadere informatie

NOTULEN Opening Mededelingen bestuur, bestuurssamenstelling Beleidsplan 2008, meerjarenbeleidsplan

NOTULEN Opening Mededelingen bestuur, bestuurssamenstelling Beleidsplan 2008, meerjarenbeleidsplan NOTULEN van de jaarvergadering van de VMWN (Vereniging Maatschappelijk Werk Nefrologie) gehouden op dinsdag 8 april 2008, tijdens de Nederlandse Nefrologiedagen, in het congrescentrum Koningshof te Veldhoven.

Nadere informatie

Aanvraag voorzieningen bij een terugtredende overheid

Aanvraag voorzieningen bij een terugtredende overheid Aanvraag voorzieningen bij een terugtredende overheid Medisch Maatschappelijk Werk SEIN Siebe Dijkgraaf Opbouw presentatie Nieuwe Wetgeving in 2015 Proces van aanvragen Vragen Links Wat veranderd er in

Nadere informatie

Voor een toekomst in de zorg!

Voor een toekomst in de zorg! Voor een toekomst in de zorg! Excursies MBRT Radboud plus schooljaar 2014-2015 Versie voorjaar 2015 Doelgroep: 2 e, 3 e,en 4 e jaars MBRT Radboud plus studenten. Het Radboudumc is een grote organisatie

Nadere informatie

Inleiding. Indicatoren ondervoeding - Screening op ondervoeding bij in de kliniek opgenomen kinderen - Behandeling van ondervoeding

Inleiding. Indicatoren ondervoeding - Screening op ondervoeding bij in de kliniek opgenomen kinderen - Behandeling van ondervoeding Resultaten kwaliteitsindicatoren ondervoeding bij kinderen 2014 Het percentage kinderen dat bij opname gescreend wordt op ondervoeding neemt nog steeds toe en is nu ruim 75%. Ook de behandeling van ondervoeding

Nadere informatie

Overdracht van zorg aan de CVA-client naar de thuissituatie

Overdracht van zorg aan de CVA-client naar de thuissituatie Overdracht van zorg aan de CVA-client naar de thuissituatie Richtlijnen/afspraken met betrekking overdracht van de coördinatie van zorg naar de thuissituatie. Protocol thuiszorg, 1 december 2004 Opgesteld

Nadere informatie

Analyse van kwaliteitsindicatoren Chronische Nierschade

Analyse van kwaliteitsindicatoren Chronische Nierschade Analyse van kwaliteitsindicatoren Chronische Nierschade 2013-2015 Auteurs Dr. Ir. T. Hoekstra, Nefrovisie Dr. F.J. van Ittersum, NfN Prof. Dr. A.J. Rabelink, NfN Dr. S.P. Berger, LONT Dr. M.H. Hemmelder,

Nadere informatie

Behandelwijzer dialyse

Behandelwijzer dialyse Behandelwijzer dialyse Afdeling dialyse mca.nl Eigendom van: Naam:... Adres:... Postcode:... Plaats:... Telefoonnummer:... Als u dit boekje vindt, dan verzoeken wij u dringend om contact op te nemen met

Nadere informatie

GVT-team. Gespecialiseerde Verpleging

GVT-team. Gespecialiseerde Verpleging GVT-team Gespecialiseerde Verpleging Gespecialiseerde Verpleging: liever thuis dan in het ziekenhuis Infuus inbrengen, pijnbestrijding De Gespecialiseerde Verpleging Thuiszorgtechnologie van Cordaan- Thuiszorg

Nadere informatie

Uitslag onderzoek onder verpleegkundigen in ziekenhuizen. Uitgevoerd door EenVandaag en Nursing, het vakblad voor verpleegkundigen

Uitslag onderzoek onder verpleegkundigen in ziekenhuizen. Uitgevoerd door EenVandaag en Nursing, het vakblad voor verpleegkundigen Uitslag onderzoek onder verpleegkundigen in ziekenhuizen Uitgevoerd door EenVandaag en Nursing, het vakblad voor verpleegkundigen 1400 deelnemers, waaronder 1250 die nu als verpleegkundige in een ziekenhuis

Nadere informatie

voortgangsbrief > Fonds ZiekenhuisOpleidingen Eerste subsidiejaar FZO afgesloten

voortgangsbrief > Fonds ZiekenhuisOpleidingen Eerste subsidiejaar FZO afgesloten voortgangsbrief > Fonds ZiekenhuisOpleidingen 6 september 2011 Regionale samenwerkingsverbanden > Samenwerkingsverbanden Opleidingsregio s > Overzicht Ziekenhuizen > Eerste subsidiejaar FZO afgesloten

Nadere informatie

Welke instellingen (> 100 mln) hebben het beste track-record?

Welke instellingen (> 100 mln) hebben het beste track-record? (Resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening + mutaties voorzieningen) / totale opbrengsten 1 St. Jansdal ZKH 134.890.969 12,0% 10,4% 8,1% 6,5% 9,2% 2 Promens Care GHZ 119.641.567 5,4% 7,1% 4,6% 17,3% 8,6%

Nadere informatie

Toepassingsvoorbeelden BENDER folietableautechniek

Toepassingsvoorbeelden BENDER folietableautechniek Toepassingsvoorbeelden BENDER folietableautechniek In dit document zijn een aantal foto s weergegeven van toepassingen van folietableautechniek. BENDER folietableautechniek is gespecialiseerd in het vervaardigen

Nadere informatie

Niet alles verandert in de zorg

Niet alles verandert in de zorg Over wat blijft en wat er verandert in de zorg 15 september 2014, Hercules Diessen Niet alles verandert in de zorg. Gelukkig maar! Er gaat veel veranderen in de zorg. Maar er blijft gelukkig ook veel hetzelfde;

Nadere informatie

Cijfers jaarverslag CCMO 2015

Cijfers jaarverslag CCMO 2015 Cijfers jaarverslag CCMO 2015 Bron ToetsingOnline Peildatum 19 januari 2016 Sortering 2015 De commissies zijn gerangschikt naar het aantal besluiten dat zij over 2015 namen De cijfers Aan de in het Excel

Nadere informatie

Predialyse. Afdeling dialyse

Predialyse. Afdeling dialyse Predialyse Afdeling dialyse In deze brochure informeren we u over wat er allemaal gaat gebeuren in de predialysefase. U leest in deze brochure over: wat predialyse is; wat u ervan merkt als uw nierfunctie

Nadere informatie

Wat als ik niet meer beter word...

Wat als ik niet meer beter word... Wat als ik niet meer beter word... 1 Deze folder is bedoeld voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en voor hen die betrokken zijn bij een ziek familielid of een andere zieke naaste waarvan het levenseinde

Nadere informatie

Beeldenuitwisseling in West-Brabant. Parallelsessie D 11:45-12:30u Steven Tooten REN West-Brabant

Beeldenuitwisseling in West-Brabant. Parallelsessie D 11:45-12:30u Steven Tooten REN West-Brabant Beeldenuitwisseling in West-Brabant Parallelsessie D 11:45-12:30u Steven Tooten REN West-Brabant s.tooten@renwbr.nl Welkom! 1. Intro 2. Veranderingen in de praktijk: IHE-XDS voor Neurochirurgie 3. Work

Nadere informatie

Prematuren Nazorg Bureau Parkstad

Prematuren Nazorg Bureau Parkstad Prematuren Nazorg Bureau Parkstad Inleiding Deze brochure is bedoeld voor ouders waarvan het kindje te vroeg is geboren (minder dan 34 zwangerschapsweken), een extreem laag geboortegewicht heeft of ernstige

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. POR (pleegouderraad Parlan)

Jaarverslag 2014. POR (pleegouderraad Parlan) Jaarverslag 2014 POR (pleegouderraad Parlan) Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Verslag van bestuur... 3 2.1 Jaar 2014... 3 2.2 Samenstelling POR... 5 2.3 Jaar 2015... 5 3. Jaarrekening... 6 4. Conclusie

Nadere informatie

De kosten en vergoedingenvan een ziekenhuisbezoek

De kosten en vergoedingenvan een ziekenhuisbezoek Gaat u binnenkort naar het MCL? Kijk dan eerst op de website van uw zorgverzekeraar om te kijken of deze een contract met ons heeft afgesloten voor de behandeling die u moet ondergaan. Check ook uw polisvoorwaarden

Nadere informatie

Referenties. Testimonial ANTONIUS ZIEKENHUIS NIEUWEGEIN/UTRECHT

Referenties. Testimonial ANTONIUS ZIEKENHUIS NIEUWEGEIN/UTRECHT Referenties Testimonial ANTONIUS ZIEKENHUIS NIEUWEGEIN/UTRECHT Ons project "verbeteren van de telefonische bereikbaarheid" heeft een van de drie felbegeerde Antonius Awards gewonnen, nl. de project-award.

Nadere informatie

Heijneman Medical BV Referentielijst compleet

Heijneman Medical BV Referentielijst compleet 2017 Maastricht, UMC+ 2017 19 st. Plafondpendel, Acute Cluster Nijmegen, 2017 10 st. LED Operatielamp, Martin Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis Roermond, Laurentius Ziekenhuis 2017 9 st. Voorzieningenbrug,

Nadere informatie

Het percentage van de geriatrische patiënten die voor het eerst de polikliniek Geriatrie bezoeken dat is gescreend op ondervoeding

Het percentage van de geriatrische patiënten die voor het eerst de polikliniek Geriatrie bezoeken dat is gescreend op ondervoeding Factsheet - Resultaten kwaliteitsindicator 17.1.1. Screening ondervoeding geriatrische patienten 2017 Percentage patiënten op de polikliniek geriatrie dat wordt gescreend op ondervoeding. Ondanks de aandacht

Nadere informatie

PalliSupport. Zorgpad. PalliSupport Transmurale zorg voor ouderen

PalliSupport. Zorgpad. PalliSupport Transmurale zorg voor ouderen PalliSupport Zorgpad PalliSupport Transmurale zorg voor ouderen Datum: februari 2018 Email: pallisupport@amc.nl Projectleiding: drs. I. (Isabelle) Flierman prof. dr. B.M. (Bianca) Buurman prof. dr. D.L.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding. Conclusie. Resultaten. Colofon In opdracht van: Willem Brethouwer Directeur SAMR 033 330 33 90 Willem.brethouwer@samr.

Inhoudsopgave. Inleiding. Conclusie. Resultaten. Colofon In opdracht van: Willem Brethouwer Directeur SAMR 033 330 33 90 Willem.brethouwer@samr. Rapport Inhoudsopgave Inleiding Conclusie Resultaten Colofon In opdracht van: Willem Brethouwer Directeur SAMR 033 330 33 90 Willem.brethouwer@samr.nl Inleiding Meest patiëntvriendelijk De prijs voor meest

Nadere informatie

Uitnodiging themasessies sociaal domein op dinsdag 25 juni as

Uitnodiging themasessies sociaal domein op dinsdag 25 juni as Uitnodiging themasessies sociaal domein op dinsdag 25 juni as Het kabinet heeft in het Regeerakkoord een visie gepresenteerd waarin duidelijk wordt dat gemeenten voor een forse (financiële) opgave komen

Nadere informatie

PEMBROLIZUMAB: VRAGEN EN ANTWOORDEN

PEMBROLIZUMAB: VRAGEN EN ANTWOORDEN PEMBROLIZUMAB: VRAGEN EN ANTWOORDEN Na nivolumab is er nu een tweede immunotherapie voor longkanker beschikbaar: pembrolizumab (merknaam: Keytruda ). Na de registratie van het medicijn heeft het een aantal

Nadere informatie

Hemodialyse en Peritoneale Dialyse Thuis. Totaal. Resultaten Belangenlijst

Hemodialyse en Peritoneale Dialyse Thuis. Totaal. Resultaten Belangenlijst CQI Dialyse Kwaliteitstoets dialysecentra vanuit patiëntenperspectief Hemodialyse en Peritoneale Dialyse Thuis Totaal Resultaten Belangenlijst januari 2009 Inhoud 1 Inleiding...1 2 Opzet van de rapportage...2

Nadere informatie

IN DIT NUMMER: SEPTEMBER

IN DIT NUMMER: SEPTEMBER IN DIT NUMMER: Ambulancezorg Nederland sluit aan Mandatering afgeven erkenningen Decentralisering vooropleidingseis Ziekenhuishygiënist FZO Feestelijke bijeenkomst OLVG Registratie Erkenningen Benoemingen

Nadere informatie

Kwaliteitsindicatoren Chronische Nierschade

Kwaliteitsindicatoren Chronische Nierschade Kwaliteitsindicatoren Chronische Nierschade Rapportagejaar 2018 Nefrovisie Moreelsepark 1 Utrecht info@nefrovisie.nl Augustus 2019 Inhoudsopgave Introductie 2 Samenvatting van de resultaten 3 Indicator

Nadere informatie

Ouderen en Kanker. Zorgen in de Geriatrie: donderdag 12 april 2012. Dagvoorzitter Ludo Scheres

Ouderen en Kanker. Zorgen in de Geriatrie: donderdag 12 april 2012. Dagvoorzitter Ludo Scheres De Geriatric Giants organiseren dit jaar voor de 12e keer het congres Zorgen in de Geriatrie. Het congres is bestemd voor verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen, verzorgenden en paramedici werkzaam

Nadere informatie

Oncologische Revalidatie

Oncologische Revalidatie Libra R&A Revalidatie Oncologische Revalidatie Herstellen na kanker Uw primaire behandelingen in het ziekenhuis zijn achter de rug en u probeert de draad van uw leven weer op te pakken. Dat blijkt niet

Nadere informatie

TOP 5 STIJGERS (EXCL. NIEUWKOMERS)

TOP 5 STIJGERS (EXCL. NIEUWKOMERS) TOP 5 STIJGERS (EXCL. NIEUWKOMERS) Verschil Instelling Subsector 46 59 13 Amarant Gehz 249.097 3.501 208.598 5.690 34 41 7 Ziekenhuisgroep Twente AZ 275.981 8.264 248.942 1.241 16 22 6 Cordaan Groep Gemengd

Nadere informatie

Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een zorgverlener schriftelijk vast.

Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een zorgverlener schriftelijk vast. versie 2019 Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een zorgverlener schriftelijk vast. Vul alleen in wat er is gewijzigd. Zodra

Nadere informatie

Gevraagd is:

Gevraagd is: Factsheet - Resultaten kwaliteitsindicator 8.2.1. Screening op ondervoeding bij in de kliniek opgenomen kinderen 2017 Percentage kinderen dat bij opname is gescreend op acute ondervoeding Met de landelijke

Nadere informatie

Het percentage volwassen patiënten dat op de polikliniek preoperatief verpleegkundig onderzoek (POS) is gescreend op ondervoeding

Het percentage volwassen patiënten dat op de polikliniek preoperatief verpleegkundig onderzoek (POS) is gescreend op ondervoeding Factsheet - Resultaten kwaliteitsindicator 8.2.3. Screening op ondervoeding op de polikliniek 2017 Screening op ondervoeding op de polikliniek preoperatief verpleegkundig onderzoek: meer ziekenhuizen screenen;

Nadere informatie

Erkende opleidingen per zorginstelling

Erkende opleidingen per zorginstelling Instelling Academisch Medisch Centrum academisch ziekenhuis Maastricht Ambulance Amsterdam B.V. Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid Connexxion Ambulance Services B.V. Coöperatie RAV Fryslân U.A. Coöperatie

Nadere informatie

Factsheet 3 - Resultaten Prestatie Indicatoren Ondervoeding voor ziekenhuizen 2016

Factsheet 3 - Resultaten Prestatie Indicatoren Ondervoeding voor ziekenhuizen 2016 Factsheet 3 - Resultaten Prestatie Indicatoren Ondervoeding voor ziekenhuizen 2016 Adequate eiwitinname op de vierde opnamedag - Volwassenen Sinds 2006 wordt er in de Nederlandse ziekenhuizen gescreend

Nadere informatie

EPD. De markt versmalt

EPD. De markt versmalt EPD De markt versmalt Het epd-jaar 2013 kenmerkte zich door turbulentie aan de vraagzijde, 2014 was het jaar van de consolidatie aan de aanbodzijde. 2015 belooft een jaar te worden waarin veel selectieprocedures

Nadere informatie

Spiegelrapportage 2014

Spiegelrapportage 2014 NVN-kwaliteitstoets dialysecentra CQI Dialyse Spiegelrapportage 2014 Versie maart 2017 uitgevoerd door Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 CQI Dialyse 4 1.2 Uitvoering en rapportage 4 1.3 Beschrijving respondenten

Nadere informatie

WmoRaad Tiel Notulen

WmoRaad Tiel Notulen WmoRaad Tiel Notulen 9 april 2013 19.30 22:00 Aanwezig: Bert Kaper, Corrie Bruin, Jan Duisterhof, Aad van Dijk, Joyce Ulijn, Tahar Mekkaoui, Daniëlle van Ooijen, Joost den Biggelaar, Robert Kettelarij,

Nadere informatie

Zorg. buiten Nederland. Praktische tips voor zorg in de Europese Unie

Zorg. buiten Nederland. Praktische tips voor zorg in de Europese Unie Zorg buiten Nederland Voel Alle aandacht je goed verzekerd voor uw zorgverzekering met VGZ 2006 www.vgz.nl Praktische tips voor zorg in de Europese Unie Zorg buiten Nederland Alle aandacht voor uw zorgverzekering

Nadere informatie

Toepassingsvoorbeelden BENDER folietableautechniek

Toepassingsvoorbeelden BENDER folietableautechniek Toepassingsvoorbeelden BENDER folietableautechniek In dit document zijn een aantal foto s weergegeven van toepassingen van folietableautechniek. BENDER folietableautechniek is gespecialiseerd in het vervaardigen

Nadere informatie

Predialyse Informatie over chronische nierschade en de keuzemogelijkheden van behandeling

Predialyse Informatie over chronische nierschade en de keuzemogelijkheden van behandeling DIALYSE Predialyse Informatie over chronische nierschade en de keuzemogelijkheden van behandeling BEHANDELING Predialyse Informatie over chronische nierschade en de keuzemogelijkheden van behandeling In

Nadere informatie

Wij wensen u een inspirerende dag toe. Het programma:

Wij wensen u een inspirerende dag toe. Het programma: Dit is de reader bij het tweede landelijke symposium dat het landelijk netwerk van Nederlandse AOA s organiseert. Het netwerk van Nederlandse AOA s bestaat uit het Rode Kruis Ziekenhuis, Maxima MC, MC

Nadere informatie

Notulen MR Openluchtschool de Recon

Notulen MR Openluchtschool de Recon Notulen MR Openluchtschool de Recon Datum Donderdag 15 juni 2017 Tijd 19.00 uur Plaats Olijflaan 4, Noord Deelnemers Marlinda Beckman, Astrid Eijsberg, Slavisa Filipovic, Barbara Knol, Bellona Krootjes,

Nadere informatie

FEBRUARI 2010 IN DIT NUMMER:

FEBRUARI 2010 IN DIT NUMMER: IN DIT NUMMER: HBO ontwikkelingen operatieassistent en anesthesiemedewerker Cursus Toetsen in de praktijk wordt voor de derde maal georganiseerd Innovatieprijs Indienen van erkenningsaanvraag INTR OC Erkenningen

Nadere informatie

Factsheet - Resultaten kwaliteitsindicator B. Behandeling van ondervoeding bij kinderen 2017

Factsheet - Resultaten kwaliteitsindicator B. Behandeling van ondervoeding bij kinderen 2017 Factsheet - Resultaten kwaliteitsindicator 8.2.2.B. Behandeling van ondervoeding bij 2017 Adequate energie- en eiwitinname op de vierde - Kinderen Alhoewel de screening op acute ondervoeding bij in het

Nadere informatie

Opening Merian heet iedereen welkom. Oudergeleding: Inbreng extra vergaderpunten: -

Opening Merian heet iedereen welkom. Oudergeleding: Inbreng extra vergaderpunten: - Notulen MR-vergadering 28 mei 2013 Aanwezig Oudergeleding: Daniella Duszka en Fatima Allaoui. Personeelsgeleding: Merian Schakel,, John vd Poel en Henny Veraart Namens de directie: Jos de Leeuw Afwezig:

Nadere informatie

Predialyse Polikliniek

Predialyse Polikliniek Predialyse Polikliniek H15.012-01 Inleiding Van uw behandelend arts heeft u te horen gekregen dat uw nieren minder goed werken. De arts heeft u daarom doorgestuurd naar de Predialyse Polikliniek. In deze

Nadere informatie

Dialyseafdeling. Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl

Dialyseafdeling. Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl Dialyseafdeling Informatie voor patiënten F0260-1011 oktober 2014 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK Leidschendam 070 357 44

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN

MR de Tafelronde NOTULEN MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 JUNI 2013 PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Henk Hans, Henk,, Martijn, Agnes, Jeroen, Koen Agenda: Welkom MR gedeelte: Mededelingen Ingekomen post Vaststellen

Nadere informatie

METHODOLOGIE Classificatie stroomleverancier + GVO s

METHODOLOGIE Classificatie stroomleverancier + GVO s METHODOLOGIE Classificatie stroomleverancier + GVO s Voorloper + Goede GVOs Voorloper + Slechte /geen GVOs Volger/vervuiler + Goede GVOs Volger/vervuiler + Slechte GVOs Volger/vervuiler + Geen GVOs = Classificatie

Nadere informatie

INDIEN VERHINDERD, TIJDIG AFMELDEN BIJ ANGELIQUE, TEL.: 484937 OF E-MAIL: angeliquejansen@kpnmail.nl

INDIEN VERHINDERD, TIJDIG AFMELDEN BIJ ANGELIQUE, TEL.: 484937 OF E-MAIL: angeliquejansen@kpnmail.nl BESTUUR OUDERVERENIGING BASISSCHOOL OP DE SLEK Agenda dinsdag 8 september 2015 om 20.30 uur 1. Welkomstwoord 2. Op- of aanmerkingen op de notulen van vorige vergadering 3. Mededelingen van team/ov/mr/schoolklimaat/verkeer/overblijven

Nadere informatie

JAARPLAN 2019 (en volgende jaren)

JAARPLAN 2019 (en volgende jaren) JAARPLAN 2019 (en volgende jaren) Nierpatiënten Vereniging Maastricht Status: Eerste concept Versie: 30 december 2018 1 Voorwoord De Nierpatiënten Vereniging Maastricht is een zelfstandige rechtspersoon.

Nadere informatie

het college van Burgemeester en Wethouders van Winsum. Drie scenario s voor het invoeren van een eigen bijdrage in de Wmo

het college van Burgemeester en Wethouders van Winsum. Drie scenario s voor het invoeren van een eigen bijdrage in de Wmo Aan: Namens: Onderwerp: Wmo adviesraad het college van Burgemeester en Wethouders van Winsum. Drie scenario s voor het invoeren van een eigen bijdrage in de Wmo Geachte Leden van de Wmo Adviesraad, De

Nadere informatie