TE C. Jaarverslag 2018 BR SEL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TE C. Jaarverslag 2018 BR SEL"

Transcriptie

1 IN TE C Jaarverslag 2018 BR US SEL

2 INHOUD Beroepsopleidingen Infrastructuur opleidingen Programmatie opleidingen Digital Skills Oriëntatiesessies IT Tewerkstelling Cijfers en grafieken Acties en vooruitzichten

3 B E R O E P S O P L E I D I N G E N Infrastructuur Opleidingen In 2018 werden er maar liefst zeven technisch georiënteerde opleidingen georganiseerd: PC- en Netwerktechnicus voor anderstaligen (x3) PC- en Netwerktechnicus ICT Systeembeheer ICT Netwerkbeheer ICT Security Specialist volledige jaaropleiding duurt 9 maanden duurt 6 maanden duurt 6 maanden duurt 6 maanden Onze PC- en Netwerktechnicus klassen (met en zonder taal) zijn samen goed voor cursistenuren op jaarbasis (uren les per cursist) voor 35 cursisten. De tewerkstelling bedraagt gemiddeld 73,5%, met uitschieters tot 100% in de pc- en netwerktechnicus. Daarnaast richtte INTEC BRUSSEL 3 specialisatie opleidingen in voor een publiek met een ruimere voorkennis. Deze zijn respectievelijk de ICT Systeembeheer, de ICT Netwerkbeheer en de ICT Security Specialist opleiding. Samen tellen deze opleidingen 31 cursisten en cursistenuren. Het geheel van deze arbeidsmarktgerichte beroepsopleidingen staat voor 66 cursisten op jaarbasis met een totaal van cursistenuren. De gemiddelde tewerkstelling voor het geheel van opleidingen is 60%.

4 B E R O E P S O P L E I D I N G E N Programmatieopleidingen In 2018 liepen er doorheen het jaar 4 programmatieopleidingen: Java Developer (x2).net Developer HBO5.NET Java IOT (gestart, loopt door in 2019) Onze programmatieopleidingen konden opnieuw rekenen op veel interesse vanuit de arbeidsmarkt. Het grootste deel van de cursisten kon tewerkgesteld worden via het netwerk van bedrijfscontacten van INTEC BRUSSEL en kregen zelfs meerdere contractvoorstellen. De tewerkstelling bij deze opleidingen bedroeg 74,7%. De in totaal 52 cursisten realiseerden maar liefst cursistenuren, waarvan de HBO5-opleiding er van uitmaakten. Dit voor een aantal van 11 cursisten.

5 D I G I T A L S K I L L S Digital Belgium Op vraag van Digital Belgium besloot INTEC BRUSSEL in te tekenen op het organiseren van de Digital Skills Modules voor werkzoekenden. Deze gespecialiseerde modules brengen de cursisten op korte tijd alle kennis bij om aan de slag te gaan als IT-specialist. Hierbij kunnen zij kiezen uit de trainingen: Online security Dit thema zit eerder in het domein van onze technische instructeurs waarbij we een aantal technieken aanleren die de cursisten helpen in het verhogen van hun veiligheid in de online wereld. Daarbij zien ze Antimalware software, Firewall, sandbox, encryptie van bestanden, anoniem surfen en besturingsystemem. Iedereen die met een computer overweg kan mag aan de training deelnemen. Cybersecurity (1x) = 12 cursisten = 84 uren opleiding = 1008 cursistenuren Front-end Development Hier leer je de business logica van een web applicatie schrijven. Vooraleer de gebruiker een webpagina te zien krijgt heeft onze server al heel wat acties ondernomen. Naast communicatie met client zien we hier ook de communicatie met de database. Op het einde van deze module schrijven de cursisten hun eigen REST APi. Daarnaast proeven ze van server-client communicatie, SQL, JDBC, JPA Hibernate, Servlets & JSP, Spring, REST. Alle programmeurs met kennis van Java kunnen deelnemen. Front-end (2x) = 12 cursisten per opleiding = 420 uren per opleiding = 5040 cursistenuren

6 O R I Ë N T A T I E S E S I E S I T Sectorale Oriëntatie In 2018 werd de Sectorale Oriëntatie Informatica opgericht. Deze staat open voor werkzoekenden die twijfelen of werken in de IT-sector iets voor hen is, of ze de juiste vaardigheden hebben en of de beschikbare functies op de IT arbeidsmarkt interessant zijn. Daarnaast leggen wij uit wat een beroepsopleiding inhoudt en mogen ze enkele dagen tijdens de oriëntatie proeven van programmatie, maar ook wat een netwerk betekent, waarvoor een server dient of wat een besturingssysteem is. Daarna kunnen de deelnemers, indien ze dat wensen, instappen in een programmatie- of technische opleiding. Een oriëntatiesessie duurt maximum 4 weken. Wanneer een deelnemer deze 4 weken heeft doorlopen, dan kan hij/zij direct in een van onze arbeidsmarktgerichte beroepsopleidingen stappen. Eventueel is er ook 6 maanden nazorg na de opleiding, zowel wanneer dit een nieuwe job betreft, een taal aanleren of doorstromen naar een andere opleiding in Brussel. In 2018 werd de oriëntatie gefinancierd door UB3, Tracé Brussel en VDAB. Oriëntatie IT (x6) = 64 cursisten = 96 uren per oriëntatiesessie = 6144 cursistenuren

7 T E W E R K S T E L L I N G Algemeen Cursisten volgen bij INTEC BRUSSEL niet alleen technische lessen. Tijdens hun opleiding gaan ze ook actief op zoek naar werk. Het team tewerkstelling en sociale vaardigheden van INTEC BRUSSEL ondersteunt hen daarbij. Ze begeleiden de cursisten naar werk door middel van coaching, sollicitatietraining en hun uitgebreide netwerk van bedrijfscontacten. Het team tewerkstelling en sociale vaardigheden van INTEC BRUSSEL breidde in 2018 uit naar 4 consulenten. De taakverdeling werd hierdoor herzien waardoor de opdeling in sociale vaardigheden en tewerkstelling binnen het team verdwijnt. Elke consulent is inzetbaar voor een begeleiding vanuit verschillende invalshoeken. Via deze manier van werken kan er nog sneller gereageerd worden op vragen van cursisten en opmerkingen uit het opleidingsteam. Er wordt hier wel rekening gehouden met de expertise van de consulenten opdat er een goede match is voor elke begeleiding die wordt aangeboden: Training rond solliciteren krijgt vorm in jobwerkbanken. De begeleiding rond een professionele werkhouding wordt opgestart via lessen sociale vaardigheden.

8 T E W E R K S T E L L I N G Algemeen In de jobwerkbanken ligt de focus op solliciteren. Cruciale items zoals de opmaak van een cv en motivatiebrief zijn het startpunt. Daarnaast wordt er ingespeeld op de sociale media (bv. LinkedIn) en hoe cursisten dit als sollicitatietool kunnen gebruiken. Hierbij krijgt de cursist steevast feedback op maat opdat hij/zij deze de tools optimaal kan gebruiken in de zoektocht naar werk. Deze voorbereiding wordt eveneens gebruikt in de praktijkoefeningen die worden aangeboden in de jobwerkbanken. De oefeningen zijn uiteenlopend; onder andere een simulatie van een sollicitatiegesprek, training rond lichaamstaal bij een face-to-face gesprek, telefoongesprek, simulatie met klanten,. De jobwerkbanken bereiden de cursisten dus volledig voor op het sollicitatiegesprek en hun eerste werkervaring. In de lessen sociale vaardigheden wordt de focus dan weer meer gelegd op de professionele arbeidsattitude van de cursisten. Deze blijft belangrijk voor de toekomstige carrière van de cursist. Elk jaar wordt met het werkveld, via VDAB, afgestemd welke aspecten hier doorslaggevend zijn. Werkgevers zoeken werknemers die onder andere zelfstandig kunnen werken, leergierig zijn en ook goed kunnen samenwerken. Deze verwachtingen worden vertaald naar een aantal kerncompetenties. De kerncompetenties worden klassikaal behandeld in de opleidingen en individueel bijgeschaafd waar nodig. In de lessen ligt de nadruk op het belang van de attitude, hoe ze dit kunnen tonen in de opleiding en op de werkvloer en hoe ze dit kunnen benoemen tijdens hun zoektocht naar werk.

9 T E W E R K S T E L L I N G Algemeen Bij de individuele begeleiding wordt ingezet op reflectie, bruikbare tips en concrete feedback opdat de cursist tijdens de opleiding kan werken aan zijn/haar arbeidsattitude en sterker uitstroomt. De consulenten bieden deze begeleiding aan op vraag van het opleidingsteam of op vraag van de cursist zelf. Hierdoor komen er ook andere aspecten naar voren die niet aan bod komen in de klassikale lessen. Begeleiding rond omgaan met stress of een laag zelfvertrouwen zijn hier een goed voorbeeld van. Naast deze begeleiding rond attitude kan de cursist ook terecht bij de consulenten met andere vragen, problemen of frustraties. Deze kunnen ontstaan in de persoonlijke leefomgeving van de cursist en een effect hebben op het traject van de cursist. De cursisten krijgen te maken met verschillende uitdagingen in de opleiding, zowel op technisch vlak, als op vlak van attitude en solliciteren, waardoor hun draagvlak voor andere uitdagingen kan worden aangetast. Door hier alert voor te zijn en ruimte aan te bieden via begeleiding, kunnen de consulenten de slaagkansen van de cursisten verhogen. De randvoorwaarden zijn immers cruciaal voor een positief verloop van de opleiding.

10 T E W E R K S T E L L I N G Algemeen Naast het geven van lessen en individuele coachings fungeert het team tewerkstelling en sociale vaardigheden ook als een brug tussen de (afstuderende) cursisten en potentiële werkgevers in de IT sector. Dit doen ze concreet op de volgende manieren: contacten leggen met rekruteerders, bedrijfsbezoeken afleggen en naar jobbeurzen trekken. Zo hebben we door de jaren heen een netwerk van maar liefst 150 bedrijfscontacten opgebouwd. Ook komen er per opleiding ongeveer tien bedrijven bij INTEC BRUSSEL langs om zich voor te stellen en de cursisten te ontmoeten. Er worden dan eveneens speeddates georganiseerd tussen de bedrijven en de cursisten, een mogelijkheid waar de recruiters graag gebruik van maken. Jaarlijks levert deze samenwerking verschillende arbeidscontracten op. Anderzijds vormt het team tewerkstelling en sociale vaardigheden ook de schakel tussen de bedrijven en het opleidingsteam van INTEC BRUSSEL. De consulenten detecteren de noden van de arbeidsmarkt en spelen die informatie door aan het team van instructeurs. Zo kunnen de instructeurs de opleidingen steeds afstemmen op de vraag van de arbeidsmarkt.

11 T E W E R K S T E L L I N G Tewerkstelling van cursisten Uit de cijfers van Statbel blijkt dat het aantal vacatures in België blijft stijgen. Deze stijging is vooral in Vlaanderen(Vlaanderen: 3,8 procent in 2017 en 4,1 procent in 2018; Brussel: 3,6 in 2017 en 3,3 in 2018) waar te nemen. De ICT- sector was in 2018, na de bouwsector, de sector met de hoogste vacaturegraad in België(6,6 procent). Er werd echter een daling gezien in deze vacaturegraad (-0,57 procentpunt) tussen het tweede en derde kwartaal ( Terwijl we in 2017 vooral bij de infrastructuur opleidingen positieve tewerkstellingscijfers zagen, was dit in 2018 eerder bij de developers het geval. In 2018 hadden we namelijk 10,7 procent meer uitstroom bij de cursisten uit de programmeeropleidingen in vergelijking met vorig jaar. Afgelopen jaar eindigden ook onze HBO5 opleidingen in development. In deze opleidingen werd hard ingezet op het eindproject. We merkten dat bedrijven het aantrekkelijk vonden dat alle cursisten reeds een afgewerkt product konden voorleggen bij het solliciteren. Anders dan vorig jaar, merkten we dat bedrijven meer bereid waren om te investeren in profielen zonder ervaring. Meer en meer zien we dat bedrijven opleidingsprogramma s incorporeren bij aanwerving om hun nieuwe medewerkers eerst meer op te leiden. Dit gaat samen met de trend om cursisten aan te werven nog voor de opleiding beëindigd is. In 2018 kreeg ongeveer 2/3 van de cursisten reeds een contractvoorstel voor het finaliseren van hun opleiding.

12 T E W E R K S T E L L I N G Tewerkstelling van cursisten De vraag naar support profielen was nog steeds hoog maar toch voelbaar minder dan vorig jaar. Dit jaar tekenden 60% procent van de cursisten uit de infrastructuur opleidingen een arbeidscontract. Het gehele tewerkstellingspercentage overheen alle technische opleidingen daalde met 20 procent in vergelijking met We merkten dat de bedrijven vooral op zoek waren naar startersprofielen die goede talenkennis hadden en beschikten over een rijbewijs bij aanwerving. Dit bemoeilijkte de zoektocht voor velen uit onze groepen. Door het veranderen van de focus van instroom naar Brusselaars en jongeren (volgens quota VDAB) staat het team voor de uitdaging deze heel diverse doelgroep op te leiden en op de arbeidsmarkt te integreren. In 2019 zal het nog duidelijker worden hoe we dit best aanpakken. Ook de redenen voor uitval uit een opleiding (bvb. ziekte, technisch ongeschikt, enz.) zullen in het komende jaar meer gemeten en opgevolgd worden.

13 C I J F E R S E N G R A F I E K E N

14 C I J F E R S E N G R A F I E K E N Opmerking: Enkele opleidingen geven de indruk een eerder laag aantal cursisten te bevatten. Dit is vooral door voortijdige uitval door bvb. ziekte, werk, technische ongeschiktheid enz.

15 C I J F E R S E N G R A F I E K E N

16 C I J F E R S E N G R A F I E K E N

17 A C T I E S E N V O O R U I T Z I C H T E N Acties 2018 Met de oprichting van het Beroepenpunt Brussel, geeft INTEC BRUSSEL nu ook algemene infosessies over ITopleidingen in Brussel op deze locatie. Anders dan de infosessies die we binnenshuis geven, is deze toelichting korter en is er ook ruimte voor doorverwijzingen naar partner organisaties in het Brusselse. In 2018 werkten we verder samen met de jobbar Antwerpen. Het team van de jobbar geeft aan bedrijven en organisaties uit verschillende sectoren de gelegenheid om hun werking, vacature e.d. aan werkzoekenden voor te stellen in een informeel kader. Om de paar maanden gebeurt dit ook voor de IT-sector. Alle databanken waar de onze opleidingen worden getoond, zijn naar jaarlijkse traditie verder geüpdatet. Hieronder vallen de databanken van Actiris, VDAB, Evoliris en Dorifor. INTEC BRUSSEL nam in 2018 deel aan de R-IoT games van Real Dolmen. Met het open source project B.O.T. was het doel een applicatie te bouwen die rolstoelgebruikers bijstaat in hun inspanning om veilig door de steden te manoeuvreren. Steile hellingen en trappen worden bijvoorbeeld tijdig aangegeven op een routewijzer, zodat iedereen veilig en onbezorgd kan navigeren. Het team eindigde als derde tijdens deze Hacketon.

18 A C T I E S E N V O O R U I T Z I C H T E N Acties 2018 In 2018 is het promotiemateriaal van INTEC BRUSSEL op een gestructureerde manier verdeeld over Brussel en deelgemeenten. Een voltijdse medewerker reclame stond hier voor in. Daarnaast zorgt hij ook voor het aanvullen van onze database met contacten voor promotie en het bezoeken van deze organisaties. De jaarlijkse opleidingsbeurs in de AB Brussel ging dit jaar niet door. In 2019 zal INTEC BRUSSEL naar goede gewoonte aanwezig zijn op het event. In 2018 werden de INTEC BRUSSEL website en het logo (gedeeltelijk) vernieuwd. Zowel de opleidingsfiches, de folders over certificering als de flyer zullen opgefrist worden, waarbij we de huisstijl van de nieuwe website volgen.

19 A C T I E S E N V O O R U I T Z I C H T E N Vooruitzichten 2019 In 2019 zullen we met de organisatie deelnemen aan verschillende Hacketons in Brussel en Vlaanderen. Op deze manier krijgen de cursisten de kans om hun kennis op een creatieve manier te vertalen naar een applicatie rond een bepaald (maatschappelijk) onderwerp. Daarnaast zorgt het voor meer naamsbekendheid en een nauwer contact met de organiserende bedrijven en organisaties. Er starten dit jaar ook twee nieuwe opleidingen waaronder een extra Java Development en PC- en Netwerktechnicus opleiding. Hiermee komen we tegemoet aan de stijgende vraag van de arbeidsmarkt naar dergelijke profielen. Onze front-end development opleiding wordt opgewaardeerd door een verlenging van de duur van de opleiding. In 2019 zal deze in totaal 18 weken bevatten. De IoT-opleiding wordt verder verfijnd. Raspberrie Pie en Arduino blijven aan bod komen, maar er wordt dieper ingegaan op de industriële toepassing ervan en sommige industriële producten. Daarnaast zal er meer aandacht besteed worden aan C en Python.

20 INTEC BRUSSEL

INTEC BRUSSEL JAARVERSLAG

INTEC BRUSSEL JAARVERSLAG INTEC BRUSSEL JAARVERSLAG 2017 Contents Beroepsopleidingen... 4 Digital Skills en Vooropleiding... 5 Tewerkstelling in 2017... 7 INTEC BRUSSEL in cijfers... 12 Acties en vooruitzichten... 13 Arbeidsmarktgerichte

Nadere informatie

BIJLAGE. Bijlage nr. 1. Fiches. Vooropleiding bouw. Titel initiatief: Initiatiefnemer:

BIJLAGE. Bijlage nr. 1. Fiches. Vooropleiding bouw. Titel initiatief: Initiatiefnemer: BIJLAGE Bijlage nr. 1 Fiches Titel initiatief: Vooropleiding bouw vzw Groep Intro Werkzoekende Brusselaars, met prioriteit voor kortgeschoolden en jongeren. Het opleidingsprogramma bevat 4 grote modules:

Nadere informatie

Projectomschrijving Doelgroep Werkzoekende Brusselaars, met prioriteit voor kansengroepen (kortgeschoolden) en jongeren

Projectomschrijving Doelgroep Werkzoekende Brusselaars, met prioriteit voor kansengroepen (kortgeschoolden) en jongeren Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20152016-0172 26-11-2015 BIJLAGE Bijlage nr. 1 Fiche Geïntegreerde opleiding wegenbouw vzw Groep Intro Werkzoekende Brusselaars, met prioriteit voor kansengroepen

Nadere informatie

Projectomschrijving Doelgroep Werkzoekende Brusselaars, met prioriteit voor kortgeschoolden (max. hoger secundair onderwijs) en jongeren.

Projectomschrijving Doelgroep Werkzoekende Brusselaars, met prioriteit voor kortgeschoolden (max. hoger secundair onderwijs) en jongeren. BIJLAGE Bijlage nr. 1 Fiches Titel initiatief: basisopleiding bouw vzw Groep Intro Werkzoekende Brusselaars, met prioriteit voor kortgeschoolden (max. hoger secundair onderwijs) en jongeren. Het opleidingsprogramma

Nadere informatie

IT Job market report. IT Job Board, Januari 2013

IT Job market report. IT Job Board, Januari 2013 IT Job market report 2013 IT Job Board, Januari 2013 De Nederlandse IT kandidaat Freelance 39% Werkzaam in 85% 15% Man Vrouw 61% Vaste dienst 74% Private sector 26% Publieke sector Top 15 Skills 1 Helpdesk

Nadere informatie

SF 323 OUTPLACEMENT CONFORM CAO 82 bis

SF 323 OUTPLACEMENT CONFORM CAO 82 bis Sociaal Fonds voor de Vastgoedsector Paritair Comité 323 Kortrijksesteenweg 1005-9000 Gent T. 09 371 41 37 F. 09 371 41 38 outplacement@sf323.be 00355-405-20130122 VOORSTELLING & ALGEMEENHEDEN Ouplacement

Nadere informatie

Projectomschrijving Doelgroep Werkzoekende Brusselaars, met prioriteit voor kortgeschoolden (max. hoger secundair onderwijs) en jongeren.

Projectomschrijving Doelgroep Werkzoekende Brusselaars, met prioriteit voor kortgeschoolden (max. hoger secundair onderwijs) en jongeren. BIJLAGE Bijlage nr. 1 Fiches Titel initiatief: basisopleiding bouw vzw Groep Intro Werkzoekende Brusselaars, met prioriteit voor kortgeschoolden (max. hoger secundair onderwijs) en jongeren. Het opleidingsprogramma

Nadere informatie

Media Pack. Over ons. Gemiddelde statistieken. Waarom kiezen voor IT Job Board? Referenties

Media Pack. Over ons. Gemiddelde statistieken. Waarom kiezen voor IT Job Board? Referenties Media Pack Over ons IT Job Board werd in 2002 opgericht in Engeland en is uitgegroeid tot een van de toonaangevende specialisten in de werving en selectie van IT-personeel in Europa. Met gemiddeld ruim

Nadere informatie

Op-Stap Een oriëntatie- en activeringsmodule voor personen met een psychische kwetsbaarheid

Op-Stap Een oriëntatie- en activeringsmodule voor personen met een psychische kwetsbaarheid Op-Stap Een oriëntatie- en activeringsmodule voor personen met een psychische kwetsbaarheid Ontstaan Doorheen de jaren een stijging van het aantal aanmeldingen van personen met een psychische kwetsbaarheid.

Nadere informatie

Takenpakketprofiel ( )

Takenpakketprofiel ( ) Takenpakketprofiel (3-2-2017) Bemiddelaar Algemene informatie Nummer profiel Omschrijving profiel C10N Bemiddelaar Doel van de functie Vanuit een specialisatie professioneel advies of begeleiding geven

Nadere informatie

nr. 703 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Activering 50-plussers - Stand van zaken

nr. 703 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Activering 50-plussers - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 703 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Activering 50-plussers - Stand van zaken Het inschakelen

Nadere informatie

van baan naar baan met risesmart. human forward.

van baan naar baan met risesmart. human forward. van baan naar baan met risesmart. human forward. introductie ondersteuning persoonlijk alumni programma van baan naar baan samen met risesmart. Bij RiseSmart word je van a tot en met z geholpen om het

Nadere informatie

Expert Protocollen en Beraadslagingen

Expert Protocollen en Beraadslagingen /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Voor de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, kortweg VDAB is Vlaanderen connect op zoek

Nadere informatie

Project doorstroom naar NEC

Project doorstroom naar NEC 1 Project doorstroom naar NEC Mei 2012- December 2013 Doel: realiseren van duurzame tewerkstelling voor ocmw cliënten Knelpunt: Kloof tussen reguliere werkgever enerzijds en trajectbegeleider die de doelgroep

Nadere informatie

1. Op welke manier wordt deze samenwerking tussen steden/gemeenten, de VDAB en de bouwsector concreet ingevuld?

1. Op welke manier wordt deze samenwerking tussen steden/gemeenten, de VDAB en de bouwsector concreet ingevuld? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 420 van JAN HOFKENS datum: 6 maart 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Samenwerkingsverband BouwKan met bouwsector De bestaande

Nadere informatie

BIJLAGE. Bijlage nr. 1. Fiches. basisopleiding bouw. Titel initiatief: Initiatiefnemer: Projectomschrijving

BIJLAGE. Bijlage nr. 1. Fiches. basisopleiding bouw. Titel initiatief: Initiatiefnemer: Projectomschrijving BIJLAGE Bijlage nr. 1 Fiches basisopleiding bouw vzw Groep Intro - Kortgeschoolden (max. hoger secundair onderwijs) - Allochtonen - 50+ers Iedere cursist maakt bij intake een keuze voor een bepaald beroep:

Nadere informatie

AVANTIRO W E R K IN Z I C H T EEN NIEUWE TOEKOMST, DIE VOND IK! OUTPLACEMENT ASSESSMENTS - LOOPBAANONDERZOEK - OUTPLACEMENT - COACHING - TRAINING

AVANTIRO W E R K IN Z I C H T EEN NIEUWE TOEKOMST, DIE VOND IK! OUTPLACEMENT ASSESSMENTS - LOOPBAANONDERZOEK - OUTPLACEMENT - COACHING - TRAINING AVANTIRO W E R K IN Z I C H T EEN NIEUWE TOEKOMST, DIE VOND IK! OUTPLACEMENT pagina 1 Avantiro beweegt mensen DOE DE DINGEN ZONDER TE FORCEREN, AAN EEN APPELBOOM GROEIEN NIMMER PEREN. Dit ogenschijnlijk

Nadere informatie

Overzichtstabel werkplekleervormen

Overzichtstabel werkplekleervormen Overzichtstabel werkplekleervormen 1. Focus op oriëntering Alle niet-werkende werkzoekenden die interesse hebben voor een beroep maar zich geen concreet beeld kunnen vormen van dit beroep en/of twijfelen

Nadere informatie

PRESENTS. CO3 Talent Ontwikkel Programma ICT i.s.m. Bridging the gap between business and talent

PRESENTS. CO3 Talent Ontwikkel Programma ICT i.s.m. Bridging the gap between business and talent PRESENTS CO3 Talent Ontwikkel Programma ICT i.s.m. Bridging the gap between business and talent With Humanic Talent Tracks HUMANIC DEVELOPMENT BUILDING IT PROFESSIONALS AT WORK AMSTERDAM NIJMEGEN - EINDHOVEN

Nadere informatie

Sollicitatietips. ACLVB Jongeren

Sollicitatietips. ACLVB Jongeren Sollicitatietips ACLVB Jongeren Waar vind je vacatures en hoe begin je aan een sollicitatiebrief? Een paar nuttige tips. Waar begin ik? Je kan natuurlijk wachten tot je ideale job uit de lucht komt vallen.

Nadere informatie

Voltijdse dagopleiding full stack developer

Voltijdse dagopleiding full stack developer Voltijdse dagopleiding full stack developer Kies je voor een opleiding bij SYNTRA Midden-Vlaanderen, dan kan je rekenen op een professionele opleiding die steeds vertrekt vanuit de praktijk. Je krijgt

Nadere informatie

Media Pack. Over ons. Gemiddelde statistieken. Waarom kiezen voor IT Job Board? Referenties

Media Pack. Over ons. Gemiddelde statistieken. Waarom kiezen voor IT Job Board? Referenties Media Pack Over ons IT Job Board werd in 2002 opgericht in Engeland en is uitgegroeid tot een van de toonaangevende specialisten in de werving en selectie van IT-personeel in Europa. Met gemiddeld rond

Nadere informatie

22 jaar mobiliteitsbegeleiding met resultaat! PEOPLE INVESTMENT

22 jaar mobiliteitsbegeleiding met resultaat! PEOPLE INVESTMENT 22 jaar mobiliteitsbegeleiding met resultaat! PEOPLE INVESTMENT Al meer dan 22 jaar zijn wij gespecialiseerd in individuele outplacement en re-integratiebegeleiding. Wij kunnen bogen op een zeer ruime

Nadere informatie

CATALOGUS NAJAAR VAARDIGHEIDSTESTEN, OPLEIDINGEN VOOR WERKZOEKENDEN GRATIS. Ontwikkel je vaardigheden en realiseer je professionele projecten!

CATALOGUS NAJAAR VAARDIGHEIDSTESTEN, OPLEIDINGEN VOOR WERKZOEKENDEN GRATIS. Ontwikkel je vaardigheden en realiseer je professionele projecten! VAARDIGHEIDSTESTEN, OPLEIDINGEN VOOR WERKZOEKENDEN GRATIS CATALOGUS NAJAAR 2019 Ontwikkel je vaardigheden en realiseer je professionele projecten! DEZE BROCHURE IS VOOR: Elke werkzoekende met een minimumleeftijd

Nadere informatie

Leergang Java Development

Leergang Java Development Leergang Java Development Java Development Developer in 3 maanden Introductie Met de leergang Java Development leert u in 24 dagen programmeren en kunt u na afronding aan de slag als junior Java Developer.

Nadere informatie

nr. 699 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Jobbeurzen

nr. 699 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Jobbeurzen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 699 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Jobbeurzen De kerntaak van VDAB is werkzoekenden

Nadere informatie

OPTIMIZE Vacature. JAVA Developer. Divisie Just Software

OPTIMIZE Vacature. JAVA Developer. Divisie Just Software OPTIMIZE Vacature JAVA Developer Divisie Just Software Just Software ontwikkelt en levert reeds meer dan 15 jaar haar eigen geïntegreerde softwareoplossingen voor het beheer van administratieve processen

Nadere informatie

COLLOQUIUM GENT, 23 OKTOBER 2014

COLLOQUIUM GENT, 23 OKTOBER 2014 COLLOQUIUM GENT, 23 OKTOBER 2014 1. Cijfers en jongerengarantie 2 September 2014: enkele cijfers Cijfers en jongerengarantie 3 57.374 NWWZ jonger dan 25 jaar op een totaal van 242.084 (23,7%) Cijfers en

Nadere informatie

Leren. Werkervaring & Werkplekleren. 27 november 2012 29-5-2013. Wat is werkplekleren?

Leren. Werkervaring & Werkplekleren. 27 november 2012 29-5-2013. Wat is werkplekleren? Werkervaring & Werkplekleren 27 november 2012 Wat is werkplekleren? Leren Op de werkplek (productieomgeving) Gestructureerd en systematisch (met opleidingsplan) Situatiegebonden maar leidt naar overdraagbare

Nadere informatie

nr. 79 van AXEL RONSE datum: 18 oktober 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Tewerkstellingsprojecten in de bouwsector

nr. 79 van AXEL RONSE datum: 18 oktober 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Tewerkstellingsprojecten in de bouwsector SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 79 van AXEL RONSE datum: 18 oktober 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Tewerkstellingsprojecten in de bouwsector In 2015 hebben

Nadere informatie

Gespecialiseerde rekrutering voor Labo, Quality Assurance en Productie

Gespecialiseerde rekrutering voor Labo, Quality Assurance en Productie Gespecialiseerde rekrutering voor Labo, Quality Assurance en Productie Waarom kiezen voor een job via Lab Support? Al onze Recruiters hebben een wetenschappelijk diploma én ervaring in de industrie waarvoor

Nadere informatie

De ICT-Academy: Van werkzoekende tot ICT-specialist

De ICT-Academy: Van werkzoekende tot ICT-specialist De ICT-Academy: Van werkzoekende tot ICT-specialist Adresgegevens: Meent 93a 3011 JG Rotterdam 010 41 40 282 Voor algemene informatie over Carrièrewinkel Projecten: www.carrierewinkel.nl E-mail: info@carrierewinkel.nl

Nadere informatie

StepStone in cijfers Januari 2016

StepStone in cijfers Januari 2016 StepStone in cijfers Januari 2016 Finding great people for great jobs StepStone in cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 4.683.229 Aantal bezoeken 1.203.462 Unieke bezoekers 699.806 Aantal jobs 4755

Nadere informatie

Wegwijs in de social profit

Wegwijs in de social profit 8/10/2015 Trefdag Gent Wegwijs in de social profit SPREKER: Tine Winnelinckx - VIVO Wegwijs in de social profit Even kennismaken? ONDERWIJS ARBEIS- MARKT LEVENSLANG LEREN DIVERSITEIT FOSEN SAINCTELETTESQUARE

Nadere informatie

CATALOGUs. Be pro VOORJAAR VAARDIGHEIDSTESTEN, OPLEIDINGEN VOOR WERKZOEKENDEN GRATIS

CATALOGUs. Be pro VOORJAAR VAARDIGHEIDSTESTEN, OPLEIDINGEN VOOR WERKZOEKENDEN GRATIS VAARDIGHEIDSTESTEN, OPLEIDINGEN VOOR WERKZOEKENDEN Be pro GRATIS CATALOGUs VOORJAAR 2019 Nieuwe website : Ontwikkel je vaardigheden en realiseer je professionele projecten! DEZE BROCHURE IS VOOR : Elke

Nadere informatie

Werkgoesting in de zorg

Werkgoesting in de zorg Werkgoesting in de zorg POM-Limburg coördineert Limburgs Zorgplatform VDAB werkt samen : - via arbeidsmarktregie, - projectconsulenten-zorg - uitbreiding Social-profitopleidingen Focus op instroom en opleidingen

Nadere informatie

Ik verwijs naar mijn eerdere schriftelijke vraag nr. 177 van 13 december 2016 betreffende de werkgelegenheidsgraad van 55-plussers.

Ik verwijs naar mijn eerdere schriftelijke vraag nr. 177 van 13 december 2016 betreffende de werkgelegenheidsgraad van 55-plussers. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 500 van PETER VAN ROMPUY datum: 10 april 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Werkgelegenheidsgraad 55-plussers - Evolutie (2) Ik verwijs

Nadere informatie

StepStone in cijfers April 2016

StepStone in cijfers April 2016 StepStone in cijfers April 2016 Finding great people for great jobs StepStone in cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 5.579.141 Aantal bezoeken 1.394.184 Unieke bezoekers 803.439 Aantal jobs 5998 De

Nadere informatie

Leergang Java Development

Leergang Java Development Leergang Java Development Java Development Developer in 3 maanden Introductie Met de leergang Java Development leert u in 22 dagen programmeren en kunt u na afronding aan de slag als junior Java Developer.

Nadere informatie

Persoonlijk Empowerment Programma

Persoonlijk Empowerment Programma Product Factsheet Persoonlijk Empowerment Programma PEP: ADEQUAAT, INDIVIDUEEL EN SNEL NAAR WERK! PEP combineert scholing en re-integratie in een online omgeving. Het is een adaptief programma met verschillende

Nadere informatie

c) Hoe evalueert de minister deze taalopleidingen? Hoe loopt de geïntegreerde aanpak?

c) Hoe evalueert de minister deze taalopleidingen? Hoe loopt de geïntegreerde aanpak? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 370 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 17 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Sluitend taalbeleid De lage werkzaamheid van

Nadere informatie

Derks & Derks B.V. Derks & Derks Wervingskalender Wervingsmethoden en -middelen met humor belicht. Tel. 033-472 80 87 www.derksenderks.

Derks & Derks B.V. Derks & Derks Wervingskalender Wervingsmethoden en -middelen met humor belicht. Tel. 033-472 80 87 www.derksenderks. 2010 Derks & Derks Wervingskalender Wervingsmethoden en -middelen met humor belicht. Januari 53 1 2 3 4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Headhunting Werving

Nadere informatie

2011 Gedaan met studeren?

2011 Gedaan met studeren? Gedaan met studeren? 2011 Ik schrijf mij in als werkzoekende Ik ben geen student meer en ik zoek werk. Ik woon in het Brusselse Gewest. Het eerste wat je moet doen, is je inschrijven als werkzoekende bij

Nadere informatie

STEPSTONE IN CIJFERS. April

STEPSTONE IN CIJFERS. April April 2019 1/7 Informatie over de bezoekers van StepStone Bezochte pagina s 4.524.587 Bezoeken 1.358.796 Unieke bezoekers 808.529 Jobs online 6846 Bij StepStone zetten we alles in het werk om nog meer

Nadere informatie

Dienstverleningsmodel 2020: naar een futureproof Serr inn VDAB

Dienstverleningsmodel 2020: naar een futureproof Serr inn VDAB Dienstverleningsmodel 2020: naar een futureproof Serr inn VDAB 30 11 2018 DVL2020, onze ambities... 1 meer klanten bereiken: van 240.000 werkzoekenden naar 4 miljoen Vlamingen. Ons klantenbereik wordt

Nadere informatie

GTB afdeling Limburg Welzijnscampus 23 bus Genk (Tel) 089/

GTB afdeling Limburg Welzijnscampus 23 bus Genk (Tel) 089/ GTB afdeling Limburg Welzijnscampus 23 bus 41 3600 Genk (Tel) 089/32 10 50 Info.lim@gtb-vlaanderen.be www.gtb-vlaanderen.be 1. Wat is de opdracht van GTB? De opdracht van GTB is opgedeeld is drie luiken:

Nadere informatie

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière TRAININGSPROGRAMMA VIER WORKSHOPS De wereld verandert snel en dat is van invloed op ieders plaats en functioneren op de arbeidsmarkt. We maken

Nadere informatie

CATALOGUS NAJAAR GRATIS VAARDIGHEIDSTESTEN, OPLEIDINGEN VOOR WERKZOEKENDEN

CATALOGUS NAJAAR GRATIS VAARDIGHEIDSTESTEN, OPLEIDINGEN VOOR WERKZOEKENDEN CATALOGUS NAJAAR 2018 GRATIS VAARDIGHEIDSTESTEN, OPLEIDINGEN VOOR WERKZOEKENDEN Ontwikkel je vaardigheden en verwezenlijk je professionele projecten! www.horecabepro.be DEZE BROCHURE IS VOOR : Elke werkzoekende

Nadere informatie

StepStone in cijfers Juni 2015

StepStone in cijfers Juni 2015 StepStone in cijfers Juni 2015 Finding great people for great jobs StepStone in cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 1.120.283 Aantal bezoeken 425.093 Unieke bezoekers 304.291 Aantal vacatures 1172

Nadere informatie

brief VOL nieuws alles over het Brussels Volwassenenonderwijs

brief VOL nieuws alles over het Brussels Volwassenenonderwijs Nummer 1, februari 2013 brief VOL nieuws alles over het Brussels Volwassenenonderwijs In dit nummer Brucovo haalt ESF kwaliteitslabel! Brucovo haalt ESF kwaliteitslabel! Kijkdag Nederlands op de werkvloer

Nadere informatie

I B O. Een werknemer op maat gemaakt. 1. IBO = training-on-the-job. IBO = 'werkplekleren' IBO = 'een werknemer op maat'

I B O. Een werknemer op maat gemaakt. 1. IBO = training-on-the-job. IBO = 'werkplekleren' IBO = 'een werknemer op maat' I B O Een werknemer op maat gemaakt Eén van de kernopdrachten van de VDAB bestaat uit het verstrekken van opleiding. Het tekort aan specifiek geschoold personeel en de versnelde veranderingen in de werkomgeving

Nadere informatie

W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215. E: info@onlinemarketingvacatures.com

W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215. E: info@onlinemarketingvacatures.com W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215 E: info@onlinemarketingvacatures.com Dè online marketing vacaturesite mét resultaat Wilt u in contact komen met online marketing specialisten? Dan bent

Nadere informatie

ICT Programmamanager

ICT Programmamanager /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Voor agentschap het Facilitair Bedrijf (HFB), is Vlaanderen connect op zoek naar een: ICT Programmamanager Contract

Nadere informatie

Redwood Education Benelux Training Programma 2017

Redwood Education Benelux Training Programma 2017 Redwood Education Benelux Training Programma 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Introductie... 2 2 On-site training & maatwerk... 3 3 Basistraining... 4 3.1 Cronacle/ SAP BPA / RunMyJobs Basis Training...

Nadere informatie

nr. 269 van AXEL RONSE datum: 23 januari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Arbeidsmarkt - Knelpuntberoepen en competenties

nr. 269 van AXEL RONSE datum: 23 januari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Arbeidsmarkt - Knelpuntberoepen en competenties SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 269 van AXEL RONSE datum: 23 januari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Arbeidsmarkt - Knelpuntberoepen en competenties VDAB publiceert

Nadere informatie

Voor het Departement Werk en Sociale Economie (DWSE), is Vlaanderen connect op zoek naar een: Informatiebeheerder. Contract onbepaalde duur.

Voor het Departement Werk en Sociale Economie (DWSE), is Vlaanderen connect op zoek naar een: Informatiebeheerder. Contract onbepaalde duur. /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Voor het Departement Werk en Sociale Economie (DWSE), is Vlaanderen connect op zoek naar een: Informatiebeheerder

Nadere informatie

Met een GOB naar werk

Met een GOB naar werk Met een GOB naar werk Katherine Smith Universitair Centrum voor Begeleiding en Opleiding (UCBO) 2009 www.ucbo.be GOB Dienst voor Gespecialiseerde Opleiding, Begeleiding en Bemiddeling doelgroep: personen

Nadere informatie

Brussels Observatorium voor de Werkgelegenheid

Brussels Observatorium voor de Werkgelegenheid Brussels Observatorium voor de Werkgelegenheid Juli 2013 De evolutie van de werkende beroepsbevolking te Brussel van demografische invloeden tot structurele veranderingen van de tewerkstelling Het afgelopen

Nadere informatie

Vakmanschap in Java Software Development

Vakmanschap in Java Software Development Vakmanschap in Java Software Development Software ontwikkeling wordt steeds complexer. Meer devices, nieuwe IT en architectuur concepten (Cloud computing), veiligheid van systemen, gebruikersvriendelijkheid

Nadere informatie

SELOR TALENT KOMT ALTIJD NAAR BOVEN

SELOR TALENT KOMT ALTIJD NAAR BOVEN SELOR TALENT KOMT ALTIJD NAAR BOVEN Selor? Selectiebureau van meer dan 200 potentiële werkgevers Federale overheidsdiensten, andere overheden, bedrijven Neutrale selectieprocedures = gelijke kansen 100

Nadere informatie

Geplande acties - uitgevoerde activiteiten - doelstellingen - streefcijfers - realisaties

Geplande acties - uitgevoerde activiteiten - doelstellingen - streefcijfers - realisaties Werk doorvorming Geplande acties - uitgevoerde activiteiten - doelstellingen - streefcijfers - realisaties I. Het aanbod van ingroeibanen naar jonge werkzoekenden brengen, zodat openstaande vacatures optimaal

Nadere informatie

Diversiteit op de werkvloer 30 APRIL

Diversiteit op de werkvloer 30 APRIL Diversiteit op de werkvloer 30 APRIL EU doelstellingen voor 2020 Werkgelegenheid voor 75 % van de bevolking tussen 20 en 64 jaar Daling van het percentage inzake vroegtijdige schoolverlating tot minder

Nadere informatie

Opleiding Intercedent.

Opleiding Intercedent. Opleiding Intercedent www.bpmo-academy.nl Wat doet een Intercedent? Een intercedent is iemand die bemiddelt tussen werkzoekende mensen en bedrijven die werknemers zoeken. Meestal werken intercedenten logischerwijs

Nadere informatie

Sta versteld... en ontdek wat WEB voor u kan betekenen.

Sta versteld... en ontdek wat WEB voor u kan betekenen. Sta versteld... en ontdek wat WEB voor u kan betekenen. WAT KAN WEB VOOR U BETEKENEN? 1 2 WIJ VINDEN DE JUISTE WERKNEMER VOOR UW BEDRIJF OF ORGANISATIE WEB bereikt jaarlijks een 1000-tal werkzoekenden.

Nadere informatie

1. Hoe evalueert de minister deze doorstroomcijfers uit het meeste recente schoolverlatersrapport voor buso-jongeren OV3?

1. Hoe evalueert de minister deze doorstroomcijfers uit het meeste recente schoolverlatersrapport voor buso-jongeren OV3? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 767 van GRETE REMEN datum: 22 augustus 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Arbeidsmarkt - Instroom leerlingen met een buso OV3-opleiding

Nadere informatie

PROVINCIE ANTWERPEN. Projectverantwoordelijke: Sylvie Valkiers

PROVINCIE ANTWERPEN. Projectverantwoordelijke: Sylvie Valkiers PROVINCIE ANTWERPEN Projectverantwoordelijke: Sylvie Valkiers Tussentijdse evaluatie SAB II - PROVINCIE ANTWERPEN 1 Tussentijdse evaluatie SAB II - PROVINCIE ANTWERPEN 2 1.1. Doelstelling samenwerking

Nadere informatie

HET BRUSSELS GEWEST ONDERTEKENT DE EERSTE INSCHAKELINGSCONTRACTEN!

HET BRUSSELS GEWEST ONDERTEKENT DE EERSTE INSCHAKELINGSCONTRACTEN! PERSDOSSIER PRIMEUR: EEN JOB VOOR 12 MAANDEN VOOR DE MEEST KWETSBARE BRUSSELSE JONGEREN HET BRUSSELS GEWEST ONDERTEKENT DE EERSTE INSCHAKELINGSCONTRACTEN! KABINET VAN MINISTER GOSUIN 13/07/2016 Inhoud

Nadere informatie

VDAB PROGRAMMA INTEGRATIE DOOR WERK

VDAB PROGRAMMA INTEGRATIE DOOR WERK VDAB PROGRAMMA INTEGRATIE DOOR WERK INTEGRATIE DOOR WERK Het VDAB-programma gericht op anderstalige werkzoekenden met een migratieachtergrond. Een programma gebaseerd op: - het advies van de Commissie

Nadere informatie

nr. 559 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 22 april 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Klachten

nr. 559 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 22 april 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Klachten SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 559 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 22 april 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Klachten Indien iemand niet tevreden is over de

Nadere informatie

EEN OVERZICHT VAN 5 JAAR WERKERVARINGSPLAATSEN IN DE SOCIAL PROFIT

EEN OVERZICHT VAN 5 JAAR WERKERVARINGSPLAATSEN IN DE SOCIAL PROFIT EEN OVERZICHT VAN 5 JAAR WERKERVARINGSPLAATSEN IN DE SOCIAL PROFIT PERIODE 211-21 december 21 - Noerens Veerle 1. INLEIDING In het Vlaams Intersectoraal Akkoord voor de social profit verbinden de sociale

Nadere informatie

WERKZOEKEND MET ONDERNEMERSAMBITIES. UNIZO NeleMeers Activiteitencoöperatie Vanessa Becker VDAB Reinhilde Adriaens

WERKZOEKEND MET ONDERNEMERSAMBITIES. UNIZO NeleMeers Activiteitencoöperatie Vanessa Becker VDAB Reinhilde Adriaens WERKZOEKEND MET ONDERNEMERSAMBITIES UNIZO NeleMeers Activiteitencoöperatie Vanessa Becker VDAB Reinhilde Adriaens Infosessie 1. Voorwaarden voor werkzoekenden 2. Begeleidingstraject via Activiteitencoöperatie

Nadere informatie

Vacatures publiceren -> Mijn VDAB Opleidingen Tewerkstellingsmaatregelen Werkplekleren Contactgegevens Bijblijven

Vacatures publiceren -> Mijn VDAB Opleidingen Tewerkstellingsmaatregelen Werkplekleren Contactgegevens Bijblijven VDAB voor bedrijven Vacatures publiceren -> Mijn VDAB Opleidingen Tewerkstellingsmaatregelen Werkplekleren Contactgegevens Bijblijven Mijn VDAB voor werkgevers gratis vacatures publiceren toegang tot CV

Nadere informatie

Vakmanschap in Java Software Development

Vakmanschap in Java Software Development Vakmanschap in Java Software Development Software ontwikkeling wordt steeds complexer. Meer devices, nieuwe IT en architectuur concepten (Cloud computing), veiligheid van systemen, gebruikersvriendelijkheid

Nadere informatie

Vakmanschap in Java Software Development

Vakmanschap in Java Software Development Vakmanschap in Java Software Development Software ontwikkeling wordt steeds complexer. Meer devices, nieuwe IT en architectuur concepten (Cloud computing), veiligheid van systemen, gebruikersvriendelijkheid

Nadere informatie

W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215. E: info@onlinemarketingvacatures.com

W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215. E: info@onlinemarketingvacatures.com W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215 E: info@onlinemarketingvacatures.com De online marketing gespecialiseerde vacaturesite mét resultaat Wilt u in contact komen met online marketing specialisten?

Nadere informatie

KNELPUNTEN VAN ANDERSTALIGE WERKZOEKENDEN IN HUN ZOEKTOCHT NAAR WERK

KNELPUNTEN VAN ANDERSTALIGE WERKZOEKENDEN IN HUN ZOEKTOCHT NAAR WERK KNELPUNTEN VAN ANDERSTALIGE WERKZOEKENDEN IN HUN ZOEKTOCHT NAAR WERK 1. DE EISEN DIE WERKGEVERS EN VDAB STELLEN VOOR NEDERLANDS ZIJN ZEER HOOG De kennis van het Nederlands is heel belangrijk voor anderstalige

Nadere informatie

Interim als opstap voor. Young Graduates. Régis Birgel Jobat Career Launch 27/03/2013

Interim als opstap voor. Young Graduates. Régis Birgel Jobat Career Launch 27/03/2013 Interim als opstap voor Young Graduates. Régis Birgel Jobat Career Launch 27/03/2013 AGENDA 1. De arbeidsmarkt in cijfers. 2. Wat is uitzendarbeid? 3. Wanneer doen bedrijven beroep op een uitzendkracht?

Nadere informatie

StepStone in cijfers Maart 2015

StepStone in cijfers Maart 2015 StepStone in cijfers Maart 2015 Finding great people for great jobs StepStone in cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 1.294.915 Aantal bezoeken 469.907 Unieke bezoekers 324.103 Aantal vacatures 1.040

Nadere informatie

1: Je curriculum vitae en je sollicitatiebrief springen er uit

1: Je curriculum vitae en je sollicitatiebrief springen er uit - 1 - 1: Je curriculum vitae en je sollicitatiebrief springen er uit Bescheidenheid siert de mens... maar niet de sollicitant. Een cv onthult én verhult! Het onthult omdat je jezelf voorstelt en het verhult

Nadere informatie

VDAB aanbod NT2 NT2 SCHAKKETTEN. VDAB Aanbod NT2. 1) NT2 + Mijn Loopbaanatelier 2) Sectorspecifiek Nederlands 3) Sector-overschrijdend Nederlands

VDAB aanbod NT2 NT2 SCHAKKETTEN. VDAB Aanbod NT2. 1) NT2 + Mijn Loopbaanatelier 2) Sectorspecifiek Nederlands 3) Sector-overschrijdend Nederlands 1 VDAB aanbod Turnhout, 12/12/2018 VDAB Aanbod 2 1) + Mijn Loopbaanatelier 2) Sectorspecifiek Nederlands 3) Sector-overschrijdend Nederlands 1 VDAB Aanbod 3 1) + MIJN LOOPBAAN@TELIER Mijnloopbaan@telier

Nadere informatie

Technisch Ontwerp W e b s i t e W O S I

Technisch Ontwerp W e b s i t e W O S I Technisch Ontwerp W e b s i t e W O S I WOSI Ruud Jungbacker en Michael de Vries - Technisch ontwerp Website Document historie Versie(s) Versie Datum Status Omschrijving / wijzigingen 0.1 20 nov 2008 Concept

Nadere informatie

VRIJWILLIGERS- COMPETENTIE DATABANK

VRIJWILLIGERS- COMPETENTIE DATABANK 1 VRIJWILLIGERS- COMPETENTIE DATABANK OVER HET Afstemmen van vraag en aanbod Wichelen 20 maart 2015 INLEIDING Het belang van vrijwilligers De kost van vergrijzing Een hard debat trekt aan Slimme modellen

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Persbericht 2012. Exaris Interim viert zijn vijfjarig bestaan met meer dan 1500 tewerkgestelde jongeren!

Persbericht 2012. Exaris Interim viert zijn vijfjarig bestaan met meer dan 1500 tewerkgestelde jongeren! Persbericht 2012 Exaris Interim viert zijn vijfjarig bestaan met meer dan 1500 tewerkgestelde jongeren! Op het moment dat de jeugdwerkloosheid de voornaamste bekommernis is, zorgt Exaris Interim ervoor

Nadere informatie

PERSBERICHT. 250 bezoekers en veel motivatie op zorgbeurs regio Asse-Dilbeek-Ternat

PERSBERICHT. 250 bezoekers en veel motivatie op zorgbeurs regio Asse-Dilbeek-Ternat PERSBERICHT 250 bezoekers en veel motivatie op zorgbeurs regio Asse-Dilbeek-Ternat De lokale besturen Asse, Dilbeek en Ternat organiseerden gisteren, maandag 20 mei, samen met VDAB en partners een job-

Nadere informatie

Een multidisciplinaireaanpak

Een multidisciplinaireaanpak Succesvol werven lijkt onmogelijk Een multidisciplinaireaanpak Vraag 1 Hoe groot is de beroepsbevolking? A. 7,3 miljoen personen B. 10,4 miljoen personen Bron: Cijfers CBS Vraag 2 Hoe groot is de banengroei

Nadere informatie

(als reorganisatie de aanleiding is) 15 november 2014. Karin Boelens

(als reorganisatie de aanleiding is) 15 november 2014. Karin Boelens Werk naar werk (als reorganisatie de aanleiding is) 15 november 2014 Karin Boelens Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Mobiliteit: Werk naar werk... 3 2.1 Voorlichting... 3 2.2 Intakegesprek... 4 2.2.1 Portal Werkinzicht...

Nadere informatie

Enterprise Data Architect

Enterprise Data Architect /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Voor de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, kortweg VDAB is Vlaanderen connect op zoek

Nadere informatie

OP-STAP. Een oriëntatie- en activeringsmodule naar werk op de reguliere arbeidsmarkt voor personen met een psychosociale kwetsbaarheid

OP-STAP. Een oriëntatie- en activeringsmodule naar werk op de reguliere arbeidsmarkt voor personen met een psychosociale kwetsbaarheid OP-STAP Een oriëntatie- en activeringsmodule naar werk op de reguliere arbeidsmarkt voor personen met een psychosociale kwetsbaarheid Christel WITGEERS 1 Jobcentrum vzw is een centrum voor gespecialiseerde

Nadere informatie

Zaveldal buitengewoon secundair onderwijs in BRUSSEL zoekt Individuele leerkracht (TIJDELIJK ONDERWIJS AAN HUIS)

Zaveldal buitengewoon secundair onderwijs in BRUSSEL zoekt Individuele leerkracht (TIJDELIJK ONDERWIJS AAN HUIS) Zaveldal buitengewoon secundair onderwijs in BRUSSEL zoekt Individuele leerkracht (TIJDELIJK ONDERWIJS AAN HUIS) Zie website VDAB FUNCTIEOMSCHRIJVING Zaveldal is een school voor buitengewoon secundair

Nadere informatie

Vanuit een OCMW mensen begeleiden naar een job in het Normaal Economisch Circuit

Vanuit een OCMW mensen begeleiden naar een job in het Normaal Economisch Circuit Toolbox Deel 2: jobdoelwit & profiel bepalen Vanuit een OCMW mensen begeleiden naar een job in het Normaal Economisch Circuit Deze toolbox wordt u aangeboden door het team tewerkstelling van ISOM, de Intergemeentelijke

Nadere informatie

R E C R U I T M E N T R E S O U R C E S R E S U L T S DE DRIJVENDE KRACHT ACHTER DYNAMISCHE ICT RECRUITMENT OPLOSSINGEN

R E C R U I T M E N T R E S O U R C E S R E S U L T S DE DRIJVENDE KRACHT ACHTER DYNAMISCHE ICT RECRUITMENT OPLOSSINGEN R E C R U I T M E N T R E S O U R C E S R E S U L T S DE DRIJVENDE KRACHT ACHTER DYNAMISCHE ICT RECRUITMENT OPLOSSINGEN VERDER KIJKEN HumanR is dé specialist bij uitstek op het gebied van werving, selectie

Nadere informatie

W: www.techniekvacatures.net T: 050 3050 215. E: info@techniekvacatures.net

W: www.techniekvacatures.net T: 050 3050 215. E: info@techniekvacatures.net W: www.techniekvacatures.net T: 050 3050 215 E: info@techniekvacatures.net Waarom techniekvacatures.net? Dè techniek vacaturesite mét resultaat Wilt u in contact komen met engineers en technisch specialisten?

Nadere informatie

Randstad Diversity. voor een succesvol diversiteitsbeleid. www.randstad.be/diversity

Randstad Diversity. voor een succesvol diversiteitsbeleid. www.randstad.be/diversity Randstad Diversity voor een succesvol diversiteitsbeleid www.randstad.be/diversity inhoud Randstad en diversiteit Wat is diversiteit? Waarom diversiteit? Onze dienstverlening Coaching 22 Consulting onze

Nadere informatie

Anderstaligen voorbereiden op het Nederlandstalige hoger onderwijs en de arbeidsmarkt. 15 maart 2016

Anderstaligen voorbereiden op het Nederlandstalige hoger onderwijs en de arbeidsmarkt. 15 maart 2016 Anderstaligen voorbereiden op het Nederlandstalige hoger onderwijs en de arbeidsmarkt 15 maart 2016 Opbouw Geschiedenis IVAN in de praktijk Toekomst 2 Geschiedenis Intensief Voorbereidingsjaar hoger onderwijs

Nadere informatie

Coördinator releases en QA

Coördinator releases en QA /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Voor de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, kortweg VDAB is Vlaanderen Connect op zoek

Nadere informatie

BLIJVEND STRUCTUREEL TEKORT AAN DIGITAL EXPERTS!

BLIJVEND STRUCTUREEL TEKORT AAN DIGITAL EXPERTS! ICT BLIJVEND STRUCTUREEL TEKORT AAN DIGITAL EXPERTS! Persconferentie 4 juni 2013 AXA Brussel Agenda 1. Resultaten van de enquête 2013 over de arbeidsmarkt voor digital experts 2. AXA 3. Actiepunten en

Nadere informatie

StepStone in cijfers September 2015

StepStone in cijfers September 2015 StepStone in cijfers September 2015 Finding great people for great jobs StepStone in cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 1.077.987 Aantal bezoeken 384.782 Unieke bezoekers 275.829 Aantal vacatures

Nadere informatie

Compagnon helpt u met een maatwerkprogramma op weg naar een nieuwe uitdaging

Compagnon helpt u met een maatwerkprogramma op weg naar een nieuwe uitdaging Compagnon helpt u met een maatwerkprogramma op weg naar een nieuwe uitdaging De kortste weg naar een passende baan Uw functie bij Van Oord komt te vervallen en u moet op zoek naar een nieuwe baan. Deze

Nadere informatie

Versterking in de zoektocht?

Versterking in de zoektocht? Contact: bram@co-searching.be In oktober 2016 rondden we onze online bevraging bij (ex-)deelnemers af. In deze bevraging gingen we na hoe zij de workshops van Co-Searching hebben ervaren. 37 deelnemers

Nadere informatie