Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen"

Transcriptie

1 Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen Datum: 13/05/2019 Uur: 13:30 01 Goedkeuring van het verslag van de vorige zitting Het verslag van de zitting van het college van burgemeester en schepenen van 6 mei 2019 wordt nagezien en goedgekeurd. 02 Goedkeuring van drie wijzigingen aan de kiezerslijst ingevolge verkrijging Belgische nationaliteiten strafrechtelijke maatregel. Na het opstellen van de kiezerslijst op 1 maart 2019 hebben er nog twee inwoners de Belgische nationaliteit verkregen en werd er 1 inwoner ontzet uit zijn kiesrechten. 03 Goedkeuring van verrekening 2 van de opdracht 'Restauratie van de Sint-Willibrorduskapel te Gruitrode' Goedkeuring wordt verleend aan verrekening 2 van de opdracht "Restauratie van de Sint-Willibrorduskapel te Gruitrode" 04 Goedkeuring van de definitieve oplevering van de opdracht 'Toeristisch fietsroutenetwerk verbinding Rietenstraat-Wijshagerkiezel. De opdracht Toeristisch fietsroutenetwerk verbinding Rietenstraat-Wijshagerkiezel wordt definitief opgeleverd en de tweede helft van borgtocht mag worden vrijgegeven.

2 05 Goedkeuring van de gunning van de opdracht 'Aankoop van audio-visuele materialen voor de bibliotheek van Opglabbeek: dienstjaar 2019' De opdracht wordt gegund aan de economisch meest voordelige bieder (rekening houdend met de beste prijs-kwaliteitsverhouding), zijnde Muziekhandel GigaSwing, Kapelstraat 28 te 3500 Hasselt 06 Goedkeuring van de offertes voor de verledding vervangen armaturen van de openbare verlichting op grondgebied Oudsbergen, dienstjaar 2019 De verledding vervangen armaturen van de openbare verlichting op grondgebied Oudsbergen, dienstjaar 2019 wordt door Fluvius geraamd op ,41 euro. De openbare verlichting zal over het ganse grondgebied vernieuwd worden door Fluvius. In het kader van de verledding zullen de bestaande armaturen worden vervangen door LED-armaturen. Het overschakelen naar het gebruik van ledlampen zal de openbare verlichting heel wat energiezuiniger en duurzamer maken. De gemeente Oudsbergen maakt deel uit van het intergemeentelijk samenwerkingsverband Fluvius en heeft het beheer van het openbare verlichtingsnet aan Fluvius overgedragen. De uitgaven worden betaald met eigen middelen. 07 Goedkeuring van de lastvoorwaarden en uit te nodigen ondernemers voor de opdracht 'Inrichtingswerken natuurproject Grote Heide'. Het bestek met nr. 2019/15, de raming en de lijst aan te schrijven ondernemers voor de opdracht Inrichtingswerken natuurproject Grote Heide, worden goedgekeurd. De raming bedraagt ,00 inclusief 21% btw. Deze opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking.

3 08 Goedkeuring van de toekenning van jeugdprojectsubsidies aan diverse organisatoren. Verschillende organisatoren vroegen subsidies aan voor de organisatie van jeugdprojecten: - Dohyo Jeugdhuis Sumo groot project, maximum 1500,00 euro - Chirofuif Opglabbeek 2019 Chirojongens Opglabbeek jeugdfuif met security, maximum 500,00 euro - Limburgs kampioenschap putskate 2019 VZW Skatepark Opglabbeek kleinschalig project, maximum 500,00 euro - Strains hometown show Strains kleinschalig project, maximum 500,00 euro - Turbo jugendparty Opglabbeek 2019 Turbo jugend Opglabbeek kleinschalig project, maximum 500,00 euro - Trunk-or-Treat 2019 Familie Schatteman, Antoniw en buurtcomité Speeltuinstraat kleinschalig project, maximum 500,00 euro 09 Goedkeuring van de uitbetaling van vrijwilligersvergoedingen voor de technische medewerking tijdens Lokale Helden. Tijdens Lokale Helden heeft het gemeentebestuur beroep gedaan op twee vrijwilligers voor het plaatsen en bedienen van de licht- en geluidsinstallatie van het podium in het Theaterkaffee. 10 Goedkeuring van de uitbetaling van vrijwilligersvergoedingen aan animatoren voor het begeleiden van vakantieactiviteiten tijdens de paasvakantie en de Buitenspeeldag. Tijdens de paasvakantie organiseerde de gemeente vakantieactiviteiten voor kinderen en jongeren, een week later werd ook de Buitenspeeldag georganiseerd. De begeleiding gebeurde door vrijwilligers. Dit zijn voornamelijk animatoren van de gemeentelijke speelpleinwerking Deugniet. Zij ontvangen hiervoor een vrijwilligersvergoeding van het gemeentebestuur.

4 11 Goedkeuring van de uitbetaling van vrijwilligersvergoedingen voor het begeleiden van sportactiviteiten Er werd beroep gedaan op een aantal vrijwilligers voor het begeleiden van grootoudersporteldag met kleinkinderen en paassportkamp. 12 Goedkeuring van de financiële ondersteuning in kader van Noordwerking aanvraag voor financiële ondersteuning van 16 april 2019 voor Oxfam Wereldwinkel voor de organisatie in samenwerking met de Landelijke Gilde van Gruitrode en van Opglabbeek van de benefiet 'Quinoa meets eigen kweek' op 15 juni Beëindiging van de vervangingsovereenkomst in onderling overleg en zonder opzeggingstermijn van een contractueel personeelslid - bediende - wegens oppensioenstelling vanaf 01 juli Goedkeuring van een aanvullende tijdelijke politieverordening voor het schoolfeest van de kleuterschool in Opglabbeek-centrum op 15 mei Ten behoeve van de veiligheid van de organisatoren, deelnemers en bezoekers van het schoolfeest van de kleuterschool in de Gildenstraat is het aangewezen om beperkende maatregelen op te leggen aan het verkeer, zijnde een totaal doorgangsverbod op het wegvak Langstraat - N730.

5 15 Goedkeuring van een tijdelijke aanvullende politieverordening betreffende de verkeersregeling tijdens de testrit rally op 17 mei Ten behoeve van de veiligheid van de organisatoren, de deelnemers en de eventuele bezoekers van/aan de testrit rally op vrijdag 17 mei 2019 van 19:30 tot 21:00 in de Ophovenstraat (kiezelweg thv de firma Ecograss) is het aangewezen om beperkende maatregelen op te leggen aan het verkeer, namelijk een totaal verkeersverbod op het testparcours. 16 Goedkeuring aanvraag premie - sanering stookolietank - Kasteelstraat 22 Goedkeuring aanvraag premie - sanering stookolietank - Kasteelstraat Gedeeltelijke goedkeuring van de omgevingsaanvraag OV/2019/ Kapelstraat 65 De aanvraag wordt geweigerd voor wat betreft het herbouwen van de vrijstaande stal op dezelfde plaats. De nieuwe constructie is niet in overeenstemming met de opgegeven bestemming en gebruik als stalling. De aanvraag wordt vergund onder voorwaarden voor wat betreft het herbouwen van de woning en de schuur op een gewijzigde plaats. 18 Goedkeuring van de omgevingsvergunning OV/2019/ Leyssenstraat 29 en 29A Aanvraag voor het bouwen van een tweewoonst (2 halfopen wooneenheden). De vergunning verlenen onder voorwaarden: -De platte daken aan de achterzijde van beide woningen mogen niet ingericht en gebruikt worden als terrassen. De woningen mogen geen terras hebben op verdieping, aan de achterzijde.

6 -De haag mag in de voortuin maximaal 1m hoog zijn. 19 Goedkeuring van omgevingsvergunning OV/2019/ NELIS INVEST - Weg op Bree 22, 22A, 24, 24A Er wordt een omgevingsvergunning verleend voor het regulariseren van de inplanting van een nieuwbouwproject (2 handelsruimten en 7 appartementen). 20 Goedkeuring van de Omgevingsvergunning OV/2019/ Nieuw Dak cvba - Weg naar Opoeteren 164 bus 1 en 2 Aanvraag voor het verbouwen regulariseren van een tweewoonst. Er worden intern enkele verbouwingen doorgevoerd. Op verdieping wordt een terras voorzien aan de achterzijde van de woning. De carport die op het perceel staat wordt afgebroken. De vergunning verlenen onder voorwaarden: - Indien er na het verlenen van deze vergunning een advies opgeladen wordt in het Omgevingsloket door de adviesverlenende instantie(s) moet er alsnog rekening gehouden worden met de voorwaarden en opmerkingen uit de adviezen. - De afbraak van de carport, zoals voorzien in de aanvraag, dient binnen een termijn van maximaal 1 jaar na de start van de werken gerealiseerd te worden en dit ten laatste op 1 januari Het aanwezige asbesthoudend materiaal in de af te breken constructie dient vakkundig verwijderd te worden, rekening houdende met de vigerende wetgeving voor het afbreken en verwijderen van asbesthoudend materiaal. Na afbraak van de constructie dienen alle ondergrondse delen van de constructie verwijderd te worden en dient het terrein, indien nodig, aangevuld te worden met zuivere grond. - In functie van de verkeersveiligheid wordt het aantal en de breedte van de inritten langs de Weg naar Opoeteren beperkt tot een minimum. De voorgestelde inrit is qua breedte ter hoogte van de rooilijn aanvaardbaar voor privaat gebruik bij een woning. Het overige deel van de rooilijn dient over de volledige breedte van het perceel op een niet-overrijdbare manier afgesloten te worden. - De compenserende bebossing dient uitgevoerd te worden binnen de 2 jaar vanaf de datum waarop gebruik mag gemaakt worden van deze vergunning. De compenserende bebossing zal gebeuren door de vergunninghouder.

7 - Aan beide zijden van het terras moet een niet doorzichtige wand van 2m hoog geplaatst worden over de volledige diepte van het terras. 21 Goedkeuring van omgevingsvergunning OV/2019/ Kapelstraat 39 en 41 Er wordt een omgevingsvergunning verleend voor het afbreken van de bestaande bebouwing (woning met bijgebouwen) en het bouwen van twee woningen in halfopen bebouwing en de exploitatie van de aangevraagde ingedeelde inrichting: rubriek 19.8: een standaard schrijnwerkerij met 3 machines voor het bewerken van houtplaten (een topie, een paneelzaag en een interne afzuiging) en kleine handmatige houtbewerkingsmachines welke geen rechtstreeks contact met de buitenomgeving hebben. - totaal: m2 - aard: nieuw (klasse 3). 22 Kennisname door het college van burgemeester en schepenen van diverse documenten Het college van burgemeester en schepenen dient formeel kennis te nemen van bepaalde stukken. Dit gebeurt aan de hand van dit besluit. De kennisname door het college van burgemeester en schepenen van deze stukken zegt evenwel niets over het standpunt dat het college van burgemeester en schepenen heeft over de inhoud ervan. Het houdt evenmin een goedkeuring in. 23 Goedkeuring van de agendapunten voor de gemeenteraad van 27 mei 2019 die door het college van burgemeester en schepenen aan de voorzitter worden meegedeeld Volgens het decreet lokaal bestuur beslist de voorzitter van de gemeenteraad tot bijeenroeping van de gemeenteraad. Hij stelt ook de agenda van de vergadering op. De agenda bevat in ieder geval de punten die door het college van burgemeester en schepenen aan de voorzitter worden meegedeeld. Via dit besluit deelt het college van burgemeester en schepenen haar punten mee aan de voorzitter van de gemeenteraad.

8 Andere gemeenteraadsleden kunnen uiterlijk vijf dagen vóór de vergadering nog punten aan de agenda toevoegen. De gemeenteraadsleden bezorgen daarvoor hun toegelicht voorstel van beslissing aan de algemeen directeur, die de voorstellen bezorgt aan de voorzitter van de gemeenteraad. De algemeen directeur deelt de aanvullende agendapunten zoals vastgesteld door de voorzitter van de gemeenteraad onmiddellijk mee aan de gemeenteraadsleden, samen met de bijbehorende toegelichte voorstellen.

Besluitenlijst van College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst van College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst van College van burgemeester en schepenen Datum: 11/02/2019 Uur: 13:30 01 Goedkeuring van het verslag van de vorige zitting Goedkeuring van het verslag van de vorige zitting Het verslag

Nadere informatie

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen Datum: 03/06/2019 Uur: 13:30 01 Goedkeuring van het verslag van de vorige zitting Het verslag van de zitting van het college van burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen Datum: 11/03/2019 Uur: 13:30 01 Goedkeuring van het verslag van de vorige zitting Het verslag van de vorige zitting van het college van burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen Datum: 20/05/2019 Uur: 13:30 01 Goedkeuring van het verslag van de vorige zitting Het verslag van de zitting van het college van burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst van College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst van College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst van College van burgemeester en schepenen Datum: 25/02/2019 Uur: 13:30 01.01 Goedkeuring van het verslag van de vorige zitting Goedkeuring van het verslag van de vorige zitting Het verslag

Nadere informatie

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen Datum: 29/04/2019 Uur: 13:30 01 Goedkeuring van het verslag van de vorige zitting Het verslag van de zitting van het college van burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen Datum: 18/03/2019 Uur: 13:30 01 Goedkeuring van het verslag van de vorige zitting Het verslag van de vorige zitting van het college van burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst van College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst van College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst van College van burgemeester en schepenen Datum: 18/02/2019 Uur: 13:30 01.01 Goedkeuring van het verslag van de vorige zitting Goedkeuring van het verslag van de vorige zitting Het verslag

Nadere informatie

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen Datum: 25/03/2019 Uur: 13:30 01 Goedkeuring van het verslag van de vorige zitting Het verslag van de zitting van het college van burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen Datum: 24/06/2019 Uur: 13:30 01 Goedkeuring van het verslag van de vorige zitting Het verslag van de zitting van het college van burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen Datum: 01/04/2019 Uur: 13:30 01 Goedkeuring van het verslag van de vorige zitting Het verslag van de zitting van het college van burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 29 juli 2019

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 29 juli 2019 Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 29 juli 2019 E-COLLEGE Het organiseren van een digitaal college op 29 juli 2019 werd goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen

Nadere informatie

7. Leegstand Beroep tegen opname in het leegstandsregister Venlosesteenweg.

7. Leegstand Beroep tegen opname in het leegstandsregister Venlosesteenweg. Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 23 april 2019 1. Agenda en notulen college van burgemeester en schepenen 15/04/2019. De agenda en de notulen van de vergadering van het

Nadere informatie

LIJST MET DE BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 3 juni 2019

LIJST MET DE BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 3 juni 2019 LIJST MET DE BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 3 juni 2019 Cfr. Artikel 285 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur wordt de lijst met de besluiten van het college van burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 9 april 2019

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 9 april 2019 Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 9 april 2019 Goedkeuren notulen vorige vergadering 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering Er werden geen bemerkingen geformuleerd

Nadere informatie

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen Datum: 15/07/2019 Uur: 13:30 01 Goedkeuring van het verslag van de vorige zitting Het verslag van de zitting van het college van burgemeester

Nadere informatie

Karlos Callens, Burgemeester Krist Soenens, Véronique Buyck, Kathleen Verhelle, Terry Callens, Schepenen Dominiek Pillaert, Algemeen directeur

Karlos Callens, Burgemeester Krist Soenens, Véronique Buyck, Kathleen Verhelle, Terry Callens, Schepenen Dominiek Pillaert, Algemeen directeur BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN 8 APRIL 2019 Aanwezig: Karlos Callens, Burgemeester Krist Soenens, Véronique Buyck, Kathleen Verhelle, Terry Callens, Schepenen Dominiek Pillaert, Algemeen

Nadere informatie

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 25 juni 2019

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 25 juni 2019 Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 25 juni 2019 Goedkeuren notulen vorige vergadering 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering Er werden geen bemerkingen geformuleerd

Nadere informatie

LIJST MET DE BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 25 februari 2019

LIJST MET DE BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 25 februari 2019 LIJST MET DE BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 25 februari 2019 Cfr. Artikel 285 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur wordt de lijst met de besluiten van het college van

Nadere informatie

Agenda van de gemeenteraad van 21 oktober 2019

Agenda van de gemeenteraad van 21 oktober 2019 Agenda van de gemeenteraad van 21 oktober 2019 01 Goedkeuring van de notulen en het zittingsverslag van de vorige zitting 02 Goedkeuring van een machtiging aan Retiro BVBA voor het verlenen van een erfpacht

Nadere informatie

ZITTING COLLEGE VAN MAANDAG 29 APRIL Lijst met de besluiten van het college, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur

ZITTING COLLEGE VAN MAANDAG 29 APRIL Lijst met de besluiten van het college, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur ZITTING COLLEGE VAN MAANDAG 29 APRIL 2019 Lijst met de besluiten van het college, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur De lijst met de besluiten van het college van 29 april 2019 wordt

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 22 juli 2019

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 22 juli 2019 Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 22 juli 2019 1. Agenda en notulen college van burgemeester en schepenen 15/07/2019. Goedkeuring. De agenda en de notulen van de vergadering

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen Datum: 01/07/2019 Uur: 13:30 01 Goedkeuring van het verslag van de vorige zitting Het verslag van de zitting van het college van burgemeester

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 001 Milieu. Niet-ingedeelde muziekactiviteit. Reünieparty jeugdhuis Phoenix op 30 november 2012. Toelating. 002 Overheidsopdrachten. Kleine werken

Nadere informatie

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 29 april 2019

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 29 april 2019 Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 29 april 2019 1. Ambtshalve schrapping uit het bevolkingsregister. Het college beslist om mevrouw Rajae Ajjouri, geboren in Nijmegen (Nederland)

Nadere informatie

1. Toekennen en vereffenen van een gemeentelijk gereglementeerde aanpassingspremie Goedgekeurd

1. Toekennen en vereffenen van een gemeentelijk gereglementeerde aanpassingspremie Goedgekeurd A-punt College van burgemeester en schepenen Zitting van woensdag 27 februari 2019 Aanwezig Renaat Huysmans, burgemeester Lena Ghysels, Geert Van de Voorde, Hilde De Keersmaeker, Ilse Rymenants, schepenen

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Volgende agendepunten werden behandeld door de gemeenteraad van 30 maart 2017. 01. Notulen van de vorige vergadering. 02. Renovatie wegenis en riolering Breugelweg -

Nadere informatie

COLLEGE BESLUITENLIJST vrijdag, 02 augustus Geheime zitting

COLLEGE BESLUITENLIJST vrijdag, 02 augustus Geheime zitting COLLEGE BESLUITENLIJST vrijdag, 02 augustus 2019 Aanwezig : Graaf L. Lippens, Burgemeester; P. De Groote, K. Demeyere, J. Morbee, A. Wittesaele, A. Vandenbussche, K. van der Hooft, Schepenen; M. Gobert,

Nadere informatie

Het verslag van de vergadering van 14 januari 2019 wordt zonder opmerkingen aanvaard.

Het verslag van de vergadering van 14 januari 2019 wordt zonder opmerkingen aanvaard. 1 Besluitenlijst college van burgemeester en schepenen PROVINCIE LIMBURG Arrondissement Hasselt Zitting van het college van burgemeester en schepenen 23 januari 2019 Aanwezig Verontschuldigd Bert Moyaers,

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 28 januari 2019

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 28 januari 2019 Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 28 januari 2019 1. Aanvraag uittredingsvergoeding van een schepen. Goedkeuring. Het college keurt de uittredingsvergoeding voor een schepen

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 11-02-2019 Tijd 13:00-14:00 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs, algemeen directeur: Vincent Gabriels Verontschuldigd: Jan

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 28-01-2019 Tijd 14:00-15:00 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs, algemeen directeur: Vincent Gabriels Verontschuldigd: Sandra

Nadere informatie

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 29 juli 2019

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 29 juli 2019 Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 29 juli 2019 1. Overheidsopdracht bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking voor raamovereenkomst voor copiers

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Aalten;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Aalten; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Aalten Nr. 50758 13 maart 2018 Tijdelijke stimuleringsregeling verwijdering asbest en/of/sloop van overtollige bebouwing in het landelijk gebied in het landelijke

Nadere informatie

LIJST MET DE BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 27 mei 2019

LIJST MET DE BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 27 mei 2019 LIJST MET DE BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 27 mei 2019 Cfr. Artikel 285 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur wordt de lijst met de besluiten van het college van burgemeester

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 4 JULI 2017 Aanwezig: dhr. A. Piessens, Waarnemend Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, Mevr. M. Lukic, Mevr. I. De Maegd, Mevr. M. Heirman, dhr. E. Vangindertael, dhr. P. Van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 8 JANUARI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 8 JANUARI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 8 JANUARI 2019 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, dd. burgemeester voor agendapunt 25; Eliane Spincemaille, Isabelle

Nadere informatie

Besluitenlijst college van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst college van burgemeester en schepenen Besluitenlijst college van burgemeester en schepenen woensdag 8 mei 2019 om 10u30 Aanwezig: Liesbeth Van der Auwera, Burgemeester Verontschuldigd: / Afwezig: / Mario Knippenberg, Rudi Cober, Michel Theunissen,

Nadere informatie

Besluitenlijst van College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst van College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst van College van burgemeester en schepenen Datum: 04/02/2019 Uur: 13:30 01 Besluiten 01.01 Goedkeuring van het verslag van de vorige zitting Goedkeuring van het verslag van de vorige zitting

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 Aanwezig de heren en mevrouwen: Filiep DE VOS: voorzitter; Marianne VANCOILLIE, Jean DAENEN, Mia DELODDERE, Gabriël BENOIT, Carine

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 MEI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 MEI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 MEI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere, Marc

Nadere informatie

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING WERKEN, LEVERINGEN EN DIENSTEN 2. (KS) NIEUWBOUWPROJECTEN

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

LIJST MET DE BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 11 maart 2019

LIJST MET DE BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 11 maart 2019 LIJST MET DE BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 11 maart 2019 Cfr. Artikel 285 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur wordt de lijst met de besluiten van het college van burgemeester

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen: zitting van 8 april Lijst besluiten

College van burgemeester en schepenen: zitting van 8 april Lijst besluiten College van burgemeester en schepenen: zitting van 8 april 2019 Lijst besluiten Secretariaat. 1. Goedkeuring van de notulen van de vorige zitting. Het college van burgemeester en schepenen keurt de notulen

Nadere informatie

Agenda van de gemeenteraad van 23 september 2019

Agenda van de gemeenteraad van 23 september 2019 Agenda van de gemeenteraad van 23 september 2019 01 Kennisname van het ontslag van Frans Heijlen als gemeenteraadslid, van de eedaflegging van Lotte Janssen als gemeenteraadslid en vaststelling van de

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter S. Surkyn en A. Op t eynde, schepenen D. Steyaert, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 28 MEI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 28 MEI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 28 MEI 2019 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere,

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 OPENBARE ZITTING Interne Ondersteuning Secretariaat 1 2019_GR_00126 Algemene vergadering van Limburg.net op 27 juni 2019 - goedkeuring agenda

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 4 JUNI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 4 JUNI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 4 JUNI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Raf Deprez, Marc Desloovere,

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

ZORG IZEGEM. OVERZICHT BESLUITEN ZITTING VAN DE RAAD VAN BESTUUR 24 april Algemene punten

ZORG IZEGEM. OVERZICHT BESLUITEN ZITTING VAN DE RAAD VAN BESTUUR 24 april Algemene punten ZORG IZEGEM OVERZICHT BESLUITEN ZITTING VAN DE RAAD VAN BESTUUR 24 april 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Van Essche Ann: voorzitter Christiaens Eveline, Depoorter Hein, Derumeaux Virginie, Hollevoet Justine,

Nadere informatie

Aanstellen van een functionaris voor gegevensbescherming Het college van burgemeester en schepenen keurde dit agendapunt goed.

Aanstellen van een functionaris voor gegevensbescherming Het college van burgemeester en schepenen keurde dit agendapunt goed. Overzicht besluiten van het college van burgemeester en schepenen Zitting van 5 maart 2019 Conform de bepalingen uit het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 (art. 285, 286 en 287) lijsten wij de

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen Administratief toezicht Zitting van 26 april 2019

College van Burgemeester en Schepenen Administratief toezicht Zitting van 26 april 2019 College van Burgemeester en Schepenen Administratief toezicht Zitting van 26 april 2019 A-AGENDA Aankopen 1 2019_CBS_00664 Aankoop softwarepakket voor vergunningenbeheer inname openbaar domein - Aankoopcentrale

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen Gemeente Moorslede Dienst ruimtelijke ordening Marktplaats 1 8890 Moorslede Tel.: 051/788 914 Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen Principiële goedkeuring

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2017

TOELICHTINGSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2017 TOELICHTINGSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2017 OPENBARE ZITTING Punt 1. Goedkeuring van de aankoop van een perceel industriegrond gelegen aan de Nijverheidslaan. De firma Bidfood Langens is eigenaar

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen: zitting van 11 februari Lijst besluiten

College van burgemeester en schepenen: zitting van 11 februari Lijst besluiten College van burgemeester en schepenen: zitting van 11 februari 2019 Lijst besluiten Secretariaat. 1. Goedkeuring van de notulen van de vorige zitting. Het college van burgemeester en schepenen keurt de

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

XXX en XXX hebben zich in het kader van het hoorrecht aangeboden om 16u30 m.b.t. het leegstandsdossier van Rummenweg 28.

XXX en XXX hebben zich in het kader van het hoorrecht aangeboden om 16u30 m.b.t. het leegstandsdossier van Rummenweg 28. Besluitenlijst college van burgemeester en schepenen PROVINCIE LIMBURG Arrondissement Hasselt Zitting van het college van burgemeester en schepenen 18 februari 2019 Aanwezig Verontschuldigd Bert Moyaers,

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 26 februari 2015 Herwig Beckers, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc

Nadere informatie

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de toelichting bij het budget -zoals goedgekeurd door de gemeenteraad-

Nadere informatie

BESLUITENLIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN DINSDAG 22 JANUARI 2019

BESLUITENLIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN DINSDAG 22 JANUARI 2019 BESLUITENLIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN DINSDAG 22 JANUARI 2019 Goedkeuring notulen vorige zitting De notulen van de zitting van het college van burgemeester en schepenen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

OCMW-raad van 29 januari 2015

OCMW-raad van 29 januari 2015 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 1. Verslag vorige zitting: zie bijlage. Het schepencollege agendeert opnieuw de punten 2 tot en met 7 om overeenkomstig

Nadere informatie

Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 1 april 2019

Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 1 april 2019 Besluiten van het college van burgemeester en schepenen van 1 april 2019 GEHEIME ZITTING 1. Verlenen van een gevraagde hernieuwing van de twintigjarige grafconcessie op het kerkhof van Lembeke Het college

Nadere informatie

Het college aanvaardt de bestelbonnen voor het dienstjaar 2019, genummerd van 2019/357 tot en met 2019/381.

Het college aanvaardt de bestelbonnen voor het dienstjaar 2019, genummerd van 2019/357 tot en met 2019/381. BESLUITENLIJST - het college van burgemeester en schepenen PROVINCIE LIMBURG Arrondissement Hasselt Zitting van het college van burgemeester en schepenen 18 maart 2019 Aanwezig Verontschuldigd Bert Moyaers,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 9 JULI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 9 JULI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 9 JULI 2019 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere,

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel OPENBARE ZITTING Toelichtende nota Zitting van 27 november 2018 Openbare zitting Sector stadsontwikkeling Dienst omgeving 1 2018_GR_00056 Aanvraag omgevingsvergunning nummer OMV_2018093243: zaak van de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Goedkeuren verslag van de vorige zitting. Financiën. Omgevingsvergunning COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN 4 MAART 2019

BESLUITENLIJST. Goedkeuren verslag van de vorige zitting. Financiën. Omgevingsvergunning COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN 4 MAART 2019 BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN 4 MAART 2019 Aanwezig: Karlos Callens, Burgemeester Krist Soenens, Véronique Buyck, Kathleen Verhelle, Terry Callens, Schepenen Dominiek Pillaert, Algemeen

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 17 december 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring MAP001: FINANCIEN BURGERLIJKE STAND POLITIE

Nadere informatie

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006.

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD U wordt overeenkomstig artikel 87 van de Gemeentewet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaats hebben in de raadzaal van het gemeentehuis te Gingelom,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 19 FEBRUARI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 19 FEBRUARI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 19 FEBRUARI 2019 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, dd. burgemeester voor agendapunt 17; Eliane Spincemaille, Isabelle

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 21 februari 2011 ons kenmerk: LDS/DVR/02 datum: 08/02/2011 contactpersoon: Lena De Smaele 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 26 augustus 2019

Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 26 augustus 2019 Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 26 augustus 2019 1. Agenda en notulen college van burgemeester en schepenen 19/08/2019. Goedkeuring. De agenda en de notulen van de vergadering

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 20 januari 2016 Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

Amendementen. op het ontwerp van decreet

Amendementen. op het ontwerp van decreet ingediend op 687 (2015-2016) Nr. 2 23 mei 2016 (2015-2016) Amendementen op het ontwerp van decreet tot wijziging van de regelgeving voor ruimtelijke uitvoeringsplannen teneinde de planmilieueffectrapportage

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 januari 2013 om 20:00 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 januari 2013 om 20:00 uur in het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 14 januari 2013 8370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 januari 2013 om 20:00 uur in

Nadere informatie

Vaststellen van de dagorde van de gemeenteraad van 28 februari 2019 Het college van burgemeester en schepenen keurde dit agendapunt goed.

Vaststellen van de dagorde van de gemeenteraad van 28 februari 2019 Het college van burgemeester en schepenen keurde dit agendapunt goed. Overzicht besluiten van het college van burgemeester en schepenen Zitting van 19 februari 2019 Conform de bepalingen uit het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 (art. 285, 286 en 287) lijsten wij

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014 DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014 1. Aanvraag stedenbouwkundige vergunning voor goedkeuring. 2. Vraag tot het bekomen van toelating tot het verharden

Nadere informatie

LIJST MET DE BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 11 februari 2019

LIJST MET DE BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 11 februari 2019 LIJST MET DE BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 11 februari 2019 Cfr. Artikel 285 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur wordt de lijst met de besluiten van het college van

Nadere informatie