SCHOOLBROCHURE. Schooljaar Geldenaaksebaan Heverlee tel: 016/ website:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SCHOOLBROCHURE. Schooljaar Geldenaaksebaan Heverlee tel: 016/ website:"

Transcriptie

1 SCHOOLBROCHURE Schooljaar Geldenaaksebaan Heverlee tel: 016/ website:

2 EEN BUITENGEWONE SCHOOL VOOR KINDEREN MET SPECIFIEKE ZORGEN. De Parkschool Leuven is een stedelijke school voor buitengewoon lager onderwijs. Bij ons kunnen kinderen met een verslag type Basisaanbod of type 9 terecht. Dit verslag wordt afgeleverd door een CLB-centrum. Type Basisaanbod richt zich tot kinderen van 6 tot 13 jaar die het om de één of andere reden moeilijk hebben met leren. Type 9 richt zich tot kinderen met een diagnose autisme-spectrum-stoornis (ASS) / Autisme. Deze kinderen kunnen geïntegreerd werken in de klassen Basisaanbod of georiënteerd worden naar de structuurklassen. Het schoolteam bestaat uit professionele, gedreven en dynamische mensen. We willen een inspiratiebron zijn voor de leerlingen en bieden kwalitatief onderwijs aan. We gebruiken onze expertise om onze kinderen zoveel mogelijk kansen te bieden. Daarbij houden we rekening met hun talenten, mogelijkheden en beperkingen. Vanuit een multidisciplinaire aanpak en met een warm hart willen we kinderen die de weg verloren in het gewoon onderwijs, opnieuw vooruithelpen. We streven ernaar dat ze zich goed voelen en bouwen samen aan een positief zelfbeeld. WAT STREVEN WE NA IN DE PARKSCHOOL? Het schoolteam streeft ernaar om het onderwijs zoveel mogelijk op maat van de leerling aan te bieden. De leerinhoud wordt aangepast aan de specifieke noden van het kind. Zo krijgt het kind weer zin in leren en kan het weer vooruitgang maken. Dit alles doen we zonder de leerstof van het gewoon basisonderwijs uit het oog te verliezen. Onze school streeft ernaar om de leerlingen zo snel mogelijk te remediëren met het oog op een overgang naar het gewoon lager onderwijs of het secundair onderwijs. We evalueren je kind permanent zodat we een duidelijk beeld hebben van zijn/haar mogelijkheden om u het best passende advies te kunnen geven. Leerlingen type Basisaanbod en type 9 kunnen ondersteuning krijgen vanuit het ondersteuningscentrum dat de nieuwe school begeleidt bij het overschakelen naar het gewoon lager onderwijs. Voor leerlingen vanuit type 9 kan dit ook bij overgang naar het secundair onderwijs.

3 HOE IS ONZE SCHOOL OPGEBOUWD? TYPE BASISAANBOD Het kind wordt opgenomen in een soepele schoolstructuur die aanzienlijk verschilt van het jaarklassensysteem in de gewone lagere school. Daar maakt het kind deel uit van een grotere groep, meestal begeleid door één leerkracht. Bij ons vormen kleinere groepjes van maximaal 14 leerlingen de basis van de schoolstructuur. Deze groepen worden samengesteld volgens het peil dat de leerlingen behalen voor Nederlands. Ook voor het wiskundeaanbod worden er rekengroepen samengesteld volgens het peil van elke leerling. Deze groepen worden over de klassen heen, binnen 1 cel samengesteld. Voor alle vakken wordt er ook rekening gehouden met de individuele noden van elk kind en kunnen bepaalde leerstofonderdelen aangepast worden. Elk kind volgt zo zijn/haar eigen leerroute. Type Basisaanbod is onderverdeeld in 3 cellen: - Onderbouw - Middenbouw - Bovenbouw ONDERBOUW Onze onderbouw is verdeeld in 4 klasgroepen: - de speelleerklas - 3 leerklassen In de speelleerklas streven we ernaar om gedurende het schooljaar leerlingen schoolrijp te maken en een positief zelfbeeld op te bouwen zodat zij kunnen starten met het aanvankelijk lezen, schrijven en rekenen. We houden een mogelijke overgang naar het eerste leerjaar in het gewoon lager onderwijs steeds in het oog. In de 3 leerklassen leren de leerlingen lezen, schrijven en rekenen. De kinderen in deze klassen komen uit de 3 de kleuterklas, de speelleerklas, het 1 ste of het 2 de leerjaar.

4 MIDDENBOUW In de middenbouw kan je 5 klassen terugvinden. Hier worden kennis en vaardigheden verder ingeoefend en uitgebreid. De verworven basiskennis vanuit de onderbouw of de lagere school bepaalt welk leerstof de leerlingen in de middenbouw aangeboden krijgen. Ook hier houden we een mogelijke overgang naar het gewoon lager onderwijs in het oog. BOVENBOUW De bovenbouw heeft 6 klassen. We maken een onderscheid tussen: - 3 klassen waarvan de meeste leerlingen nadien nog 1 jaar op onze school blijven. - 3 klassen waarvan de leerlingen doorstromen naar het secundair onderwijs. In de bovenbouw werken we met 11- tot 13-jarigen aan de voorbereiding op de overgang naar het (gewoon) secundair onderwijs. We streven minstens naar een verwerking van de leerstof 4 de leerjaar om voldoende aansluiting te vinden bij een 1B-klas in het secundair onderwijs. 11

5 TYPE 9 ASS/AUTISME De structuurklassen zijn klassen die specifiek opgericht zijn voor kinderen met ASS (autismespectrumstoornissen). Deze leerlingen hebben een verslag type 9. In deze klassen zitten maximum 8 leerlingen per klas. De gangbare manier van leren, waarbij veel zelfstandigheid en samenwerken vereist is, blijkt niet altijd evident voor kinderen met ASS. De structuurklas biedt daarom vastomlijnde opdrachten en een duidelijke structuur binnen ruimte en tijd. Er wordt les gegeven in een eigen lokaal, in kleine groepjes, door een vaste leerkracht. De kinderen hebben een vast dagschema. In de klas is er een klassikale instructietafel en de leerlingen beschikken over een kantoortje. Dit is een rustig plekje om individueel te kunnen werken. Type 9 is onderverdeeld in 2 cellen: - Onderbouw - Bovenbouw In beide cellen wordt dezelfde werkwijze gehanteerd. Het selecteren en aanbieden van de leerstofinhouden gebeurt volgens de individuele noden van elk kind. Er wordt sterk ingezet op de samenwerking met externen om de leerlingen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

6 ONDERBOUW In de onderbouw werken we met de jongere kinderen. Binnen onze structuurklassen streven wij ernaar om een schoolklimaat te creëren waarbinnen kinderen zich zowel sociaal-emotioneel als didactisch positief kunnen ontwikkelen. Onze werking vindt haar basis in het 2-sporenbeleid: In de eerste plaats richten we ons op de leerling. Door ons onderwijs aan te passen aan de individuele mogelijkheden van elke leerling, krijgt deze de kans om zich optimaal te ontplooien. Naast schoolse vaardigheden besteden we ook veel aandacht aan sociale vaardigheden, zelfredzaamheid vrijetijdsinvulling en psychoeducatie. Door oog te hebben voor de sterktes en talenten van onze leerlingen kunnen we samen met hen werken aan een positief en realistisch zelfbeeld. Anderzijds hebben we de context. We doen aanpassingen aan de omgeving om stress en spanningen te verminderen. Het doel hiervan is het scheppen van een algemene basisrust en een veilig leef- en leerklimaat. Het schoolteam overlegt ook samen met ouders en deskundigen. Zo bouwen we aan een netwerk rond de leerling. Structuurklas van juf Janthe Structuurklas van juf Hanne Structuurklas van juf Patricia

7 BOVENBOUW In de bovenbouw werken we met 11- tot 13-jarigen aan de voorbereiding op de overgang naar het gewoon secundair onderwijs ( 1 A of 1 B) of naar een oriëntering binnen een BUSO-school, meer bepaald naar een opleidingsvorm 4, type 9. We streven minstens naar een verwerking van de leerstof van het vierde leerjaar om voldoende aansluiting te vinden bij een 1B-klas in het gewoon secundair onderwijs. Er wordt in onze werking ook specifiek aandacht besteed aan de communicatieve en sociale vaardigheden en specifieke gevoeligheden. Structuurklas van juf Stephanie Structuurklas van juf Nathalie Structuurklas van juf Laura

8 WAT BIEDEN WE AAN OP SCHOOL? Het aanbod van de Parkschool bestaat uit Nederlands, wiskunde, WO, Frans, muzische vorming, ICT, lichamelijke en levensbeschouwelijke opvoeding. We besteden ook veel aandacht aan de sociaal-emotionele ontwikkeling en het leren leren. Met leerprogramma s die stapsgewijs zijn opgebouwd en een remediërende aanpak, streven wij doelen na die aansluiten bij de eindtermen van het gewoon lager onderwijs. We zetten in op talrijke hulpmiddelen bij het leren. Om dit te realiseren worden de kinderen in de klas begeleid en ondersteund door een gespecialiseerd team van leerkrachten en therapeuten. Indien blijkt dat therapie van kiné of logo nodig is, geven we deze tijdens de schooluren. Dit kan zowel klassikaal als individueel aangeboden worden. Om de leervorderingen op regelmatige tijdstippen te evalueren, maken we gebruik van een leerlingvolgsysteem. Dit laat toe om, indien nodig, de leerroute of de aanpak van het kind bij te sturen.

9 HOE VERLOOPT DE SAMENWERKING MET OUDERS? De Parkschool voorziet verschillende oudercontacten in de loop van het schooljaar. INFOAVOND AUGUSTUS Ouders worden gezamenlijk uitgenodigd voor algemene informatie over de schoolwerking en voor kennismaking met het schoolteam. Nadien stelt de klastitularis de klaswerking voor. INDIVIDUELE OUDERCONTACTEN Tijdens 3 individuele gesprekken met de klastitularis en andere teamleden worden de rapporten toegelicht. Leerkrachten geven informatie over de leervorderingen en de sociaal-emotionele ontwikkeling van uw kind. TUSSENTIJDSE OPVOLGGESPREKKEN Op vraag van de ouder of van het schoolteam kunnen individuele gesprekken voor het bespreken en bijsturen van een aanpak of een leerroute gepland worden. INFORMATIEAVOND SECUNDAIR ONDERWIJS We organiseren een infoavond voor de ouders van de schoolverlaters Basisaanbod en Structuur. Hierbij wordt aandacht besteed aan de mogelijkheden van onze leerlingen in het secundair onderwijs. DRINGENDE VRAGEN? Tijdens de schooluren kan u steeds telefonisch contact opnemen met het secretariaat van de school. Het beleidsteam kan u via mail contacteren. OUDERCOMITÉ Ouders die hun steentje willen bijdragen aan het ondersteunen van de schoolwerking, kunnen zich aansluiten bij het oudercomité. Deze vereniging heeft een vijftal bijeenkomsten per schooljaar en organiseert of helpt bij activiteiten ten voordele van de school.

10 HOE VERLOOPT DE SAMENWERKING MET HET CLB? De Parkschool wordt begeleid door het Vrij CLB Leuven. De begeleiding van de leerlingen gebeurt mits toestemming van de ouders. Ouders kunnen deze dienst ook zelf contacteren wanneer ze vragen hebben over de ontwikkeling van hun kind. De CLB-ankers volgen de klassenraden. Dit zijn teamvergaderingen waarop de ontwikkeling van uw kind geëvalueerd wordt. Op vraag van de klassenraad kan het CLB contact opnemen met de ouders of opvoeders om meer informatie te verkrijgen over uw kind. Wenst u één van de CLB-ankers te spreken, dan kan u een afspraak maken. Voor meer informatie: Vrij Centrum voor Leerlingenbegeleiding (VCLB) Karel van Lotharingenstraat Leuven Tel: 016/ HOE VERLOOPT DE SAMENWERKING MET ANDERE DIENSTEN? Wanneer leerlingen begeleid worden door een externe dienst of therapeut, kan er na overleg met de ouders info uitgewisseld worden. Indien de ouders of de school bijkomende begeleiding wenselijk achten, wordt dit bij voorkeur eerst besproken. Het CLB of de orthopedagoge van de school kunnen een gepaste begeleidingsdienst adviseren.

11 GOED OM TE WETEN. LESUREN Voormiddag: van 8.50u tot 12.40u Namiddag: van 13.40u tot 15.35u Woensdag: van 8.50u tot 12.25u Middagpauze: van 12.40u tot 13.40u VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG s Morgens vanaf 7 uur s avonds tot uur De opvang gaat door in de refter Tel. opvang: 0499/ ETEN OP SCHOOL Onze boterhammen eten we op in de klas. Mogelijkheid om soep of warme maaltijd te nemen. Mogelijkheid om water te drinken in de klas, op de speelplaats en in de refter. TROEVEN VAN DE SCHOOL Openluchtklassen in Basisaanbod onderbouw en bovenbouw. Activiteiten op maat in de type 9-klassen. Zwemlessen in de Sportoase elke 2 weken. Regelmatig activiteiten tijdens de middagpauze. Geen turnuniform. Mogelijkheid tot gratis busvervoer. (Vraag naar de voorwaarden) Samenwerking met ouders vinden we erg belangrijk.

12 NOG VRAGEN? Indien u nog meer info wil over onze school en ons team verwijzen we u graag door naar onze website: Bij eventuele vragen kan u op verschillende manieren contact met ons opnemen. DE DIRECTIE EN HET BELEIDSTEAM Directie Dhr. Luc Hamels parkschool@leuven.be Beleidsmedewerker Juf Annick Vulsteke annick.vulsteke@leuven.be Beleidsmedewerker Juf Nathalie Bellekens nathalie.bellekens@leuven.be COÖRDINATIETEAM TYPE 9 Anker onderbouw Juf Katleen Van Roosbroeck katleen.vanroosbroeck@leuven.be Anker bovenbouw Juf Hilde Peeters hilde.peeters@leuven.be HET SECRETARIAAT Bereikbaar tijdens de schooluren: Telefonisch: 016/ Mail: parkschool@leuven.be

INFOBROCHURE STRUCTUURKLASSEN. Schooljaar Geldenaaksebaan Heverlee tel: 016/

INFOBROCHURE STRUCTUURKLASSEN. Schooljaar Geldenaaksebaan Heverlee tel: 016/ STRUCTUURKLASSEN INFOBROCHURE Schooljaar 2018-2019 Geldenaaksebaan 18 3001 Heverlee tel: 016/23.58.93 email: parkschool@leuven.be website: www.parkschoolleuven.be WAT IS EEN STRUCTUURKLAS? De structuurklassen

Nadere informatie

INFOBROCHURE BASISAANBOD ONDERBOUW. Schooljaar Geldenaaksebaan Heverlee tel: 016/

INFOBROCHURE BASISAANBOD ONDERBOUW. Schooljaar Geldenaaksebaan Heverlee tel: 016/ BASISAANBOD ONDERBOUW INFOBROCHURE Schooljaar 2018-2019 Geldenaaksebaan 18 3001 Heverlee tel: 016/23.58.93 email: parkschool@leuven.be website: www.parkschoolleuven.be WAT BIEDT BASISAANBOD ONDERBOUW?

Nadere informatie

INFOBROCHURE BASISAANBOD BOVENBOUW. Schooljaar Geldenaaksebaan Heverlee tel: 016/

INFOBROCHURE BASISAANBOD BOVENBOUW. Schooljaar Geldenaaksebaan Heverlee tel: 016/ BASISAANBOD BOVENBOUW INFOBROCHURE Schooljaar 2018-2019 Geldenaaksebaan 18 3001 Heverlee tel: 016/23.58.93 email: parkschool@leuven.be website: www.parkschoolleuven.be WAT BIEDT BASISAANBOD BOVENBOUW?

Nadere informatie

INFOBROCHURE BASISAANBOD MIDDENBOUW. Schooljaar Geldenaaksebaan Heverlee tel: 016/

INFOBROCHURE BASISAANBOD MIDDENBOUW. Schooljaar Geldenaaksebaan Heverlee tel: 016/ BASISAANBOD MIDDENBOUW INFOBROCHURE Schooljaar 2018-2019 Geldenaaksebaan 18 3001 Heverlee tel: 016/23.58.93 email: parkschool@leuven.be website: www.parkschoolleuven.be WAT BIEDT BASISAANBOD MIDDENBOUW?

Nadere informatie

Ieder mens is boeiend en de moeite waard.

Ieder mens is boeiend en de moeite waard. IVIO BINNENHOF School voor Buitengewoon Secundair Onderwijs Ieder mens is boeiend en de moeite waard. Type basisaanbod - opleidingsvorm 3 Type Basisaanbod is gericht naar leerlingen met een verslag, waarvoor

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

WERKING EN VISIE. Visie ontwikkelingsklassen en functionele klassen

WERKING EN VISIE. Visie ontwikkelingsklassen en functionele klassen WERKING EN VISIE De stedelijke lagere school OASE is een school voor buitengewoon lager onderwijs basisaanbod (het vroegere type 1 en type 8) en type 9 (ASS). Onze naam, OASE, staat voor Onderwijs met

Nadere informatie

Visietekst BuO Type 8 Onderwijs en begeleiding aan kinderen met leerstoornissen

Visietekst BuO Type 8 Onderwijs en begeleiding aan kinderen met leerstoornissen Visietekst BuO Type 8 Onderwijs en begeleiding aan kinderen met leerstoornissen Schooljaar 2009-2010 WIE HET WONDER VAN HET KIND NIET ZIET, DIE VERSTAAT HET HELE PLAATJE NIET Heb je al eens naar een kind

Nadere informatie

Type basisaanbod Voor kinderen met een lichte mentale beperking of een ernstige leerstoornis

Type basisaanbod Voor kinderen met een lichte mentale beperking of een ernstige leerstoornis Type basisaanbod Voor kinderen met een lichte mentale beperking of een ernstige leerstoornis Type basisaanbod Kleuter- en lager onderwijs op maat Type 1 voor leerlingen met een licht mentale beperking

Nadere informatie

Oudercomité Parkschool 06/10/ 16

Oudercomité Parkschool 06/10/ 16 Oudercomité Parkschool 06/10/ 16 Aanwezig: - Luc Hamels (directeur) - Leen Eelen (mama Lalo, structuurklas-anja) - Peggy Janssens (mama Jens, V-Leen) verslag 1. Evaluatie eerste schoolweken 1.1. Hoe hebben

Nadere informatie

Onze school heeft als doel deze kinderen in ruime zin onderwijs en opvoedingsbegeleiding te geven om: - een maximale zelfontplooiing te bereiken,

Onze school heeft als doel deze kinderen in ruime zin onderwijs en opvoedingsbegeleiding te geven om: - een maximale zelfontplooiing te bereiken, Onthaalfolder BuBaO Doelgroep BuBaO Sint-Gerardus is een katholieke basisschool voor buitengewoon onderwijs in Diepenbeek. Onze school richt zich tot kinderen van 2,5 jaar tot maximum 14 jaar met een (neuro)motorische

Nadere informatie

Schoolbrochure. Adres Telefoon Fax

Schoolbrochure. Adres Telefoon Fax Schoolbrochure Adres Telefoon Fax E-mail Website Schillebeekstraat 20 A 9500 Geraardsbergen 054/41.25.41 054/42.22.58 bsbo.geraardsbergen@g-o.be www.de-drempel.be Een verhaal... Mijn verhaal De laatste

Nadere informatie

in Ten WELKOM Desselaer

in Ten WELKOM Desselaer in Ten WELKOM Desselaer Infoavond 18 september 2017 Verloop van de avond Algemeen deel van 19u15 tot 19u45 1. Wie zijn we? 2. Hoe werken we? 3. Info Schoolkosten Afspraken 4. Uitnodiging In de klas van

Nadere informatie

GON- BEGELEIDING Informatiebrochure voor ouders

GON- BEGELEIDING Informatiebrochure voor ouders BSBO Wilgenduin GON- BEGELEIDING Informatiebrochure voor ouders Inhoud p 1 Wie zijn wij? 3 2 Wat betekent GON? 4 3 Wie komt in aanmerking voor GON-begeleiding? 4 4 Aan welke voorwaarden moet je voldoen

Nadere informatie

Schoolbrochure. Adres Telefoon Fax

Schoolbrochure. Adres Telefoon Fax Schoolbrochure Adres Telefoon Fax E-mail Website Schillebeekstraat 20 A 9500 Geraardsbergen 054/41.25.41 054/42.22.58 bsbo.geraardsbergen@g-o.be www.de-drempel.be Een verhaal... Mijn verhaal De laatste

Nadere informatie

STEDELIJKE HUMANIORA DILSEN

STEDELIJKE HUMANIORA DILSEN STEDELIJKE HUMANIORA DILSEN SHD Onderwijsnet: OVSG; leerplannen KOV Type school: ASO school met TSO component vanaf de tweede graad; B-stroom Andere nuttige info: 1205 leerlingen; 10 klassen in 1A (7 moderne,

Nadere informatie

Visie op onderwijs voor leerlingen met een autismespectrumstoornis binnen t Brugje

Visie op onderwijs voor leerlingen met een autismespectrumstoornis binnen t Brugje Visie op onderwijs voor leerlingen met een autismespectrumstoornis binnen t Brugje 1. Visie 2. Mentorenwerking 2.1. Een individuele mentor 2.2. Ondersteuning van de mentoren 3. Samenwerking met ouders

Nadere informatie

Wat men moet leren doen, leert men door het te doen.. We stellen ons kort voor: wie, wat, waar?

Wat men moet leren doen, leert men door het te doen.. We stellen ons kort voor: wie, wat, waar? Wat men moet leren doen, leert men door het te doen.. We stellen ons kort voor: wie, wat, waar? Voorstelling Windekind Windekind Leuven Aanbod Type basisaanbod (lager onderwijs) Type 4 (kleuter, lager,

Nadere informatie

VISIETEKST: Autiwerking OV1, OV2 en OV3 IBSO De Horizon

VISIETEKST: Autiwerking OV1, OV2 en OV3 IBSO De Horizon VISIETEKST: Autiwerking OV1, OV2 en OV3 IBSO De Horizon 1. INLEIDING In het Pedagogisch Project van het Gemeenschapsonderwijs vindt men als één van de leidende principes terug dat het PPGO een project

Nadere informatie

Opvoedingsproject. A. ONS OPVOEDINGSPROJECT p. 2. A.1 De christelijke identiteit p. 2. A.2 Gevarieerd en goed begeleiden p. 3

Opvoedingsproject. A. ONS OPVOEDINGSPROJECT p. 2. A.1 De christelijke identiteit p. 2. A.2 Gevarieerd en goed begeleiden p. 3 Opvoedingsproject A. ONS OPVOEDINGSPROJECT p. 2 A.1 De christelijke identiteit p. 2 A.2 Gevarieerd en goed begeleiden p. 3 A.3 Zorg voor elk kind = accent op talent p. 4 A.4 Een sterke teamspirit, een

Nadere informatie

Opleidingsvorm 2 (OV2) Voor jongeren met een matige of ernstige mentale beperking

Opleidingsvorm 2 (OV2) Voor jongeren met een matige of ernstige mentale beperking Opleidingsvorm 2 (OV2) Voor jongeren met een matige of ernstige mentale beperking Opleidingsvorm 2 - Secundair onderwijs op maat In opleidingsvorm 2 bereidt De Leerexpert leerlingen met mentale beperking

Nadere informatie

Visie op onderwijs voor leerlingen met een autismespectrumstoornis binnen t Brugje

Visie op onderwijs voor leerlingen met een autismespectrumstoornis binnen t Brugje Visie op onderwijs voor leerlingen met een autismespectrumstoornis binnen t Brugje 1. Visie 2. Mentorenwerking 2.1. Een individuele mentor 2.2. Ondersteuning van de mentoren 3. Samenwerking met ouders

Nadere informatie

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind 2 Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

BSBO Wilgenduin. GON- BEGELEIDING. Informatiebrochure voor scholen en CLB

BSBO Wilgenduin.  GON- BEGELEIDING. Informatiebrochure voor scholen en CLB BSBO Wilgenduin www.wilgenduin.be GON- BEGELEIDING Informatiebrochure voor scholen en CLB Laatste wijziging: 28/06/2012 Inhoud p 1 Wie zijn wij? 3 2 Wat betekent GON? 4 3 Wie komt in aanmerking voor GON-begeleiding?

Nadere informatie

2. Ons opvoedingsproject

2. Ons opvoedingsproject 2. Ons opvoedingsproject Hieronder vindt u een beschrijving van de uitgangspunten van ons pedagogisch project Ons opvoedingsproject tracht te verwoorden welke doelstellingen we nastreven om onze kinderen

Nadere informatie

Jenaplanschool De Kleurdoos

Jenaplanschool De Kleurdoos Jenaplanschool De Kleurdoos Zorgbeleid op school Binnen de school speelt het leren zich op verschillende niveaus af. Niet alleen de kinderen in de stamgroep, maar ook de individuele leerkracht wordt gestimuleerd

Nadere informatie

GES. GEM. VRIJE BULO-SCHOOL GON-BEGELEIDING. GON TYPE 9 (autisme) GON BASISAANBOD

GES. GEM. VRIJE BULO-SCHOOL GON-BEGELEIDING. GON TYPE 9 (autisme) GON BASISAANBOD GES. GEM. VRIJE BULO-SCHOOL GON-BEGELEIDING VANUIT GON TYPE 9 (autisme) GON BASISAANBOD Vrij Buitengewoon Katholiek Lager Onderwijs Blijdhove Menen - Guido gezellelaan 106 8930 Menen - 056/51.31.91 - administratie@buloblijdhove.be

Nadere informatie

De algemene basiszorg

De algemene basiszorg Onze visie op zorg Op onze school streven we ernaar de eigenheid van elk kind een plaats te geven. Om tegemoet te komen aan de noden van elk kind omringen we hen met een brede zorg. De rode draad binnen

Nadere informatie

Schoolbrochure. Adres. Schillebeekstraat 20 A 9500 Geraardsbergen 054/41.25.41 054/42.22.58 bsbo.geraardsbergen@g-o.be www.de-drempel.

Schoolbrochure. Adres. Schillebeekstraat 20 A 9500 Geraardsbergen 054/41.25.41 054/42.22.58 bsbo.geraardsbergen@g-o.be www.de-drempel. Schoolbrochure Adres Telefoon Fax E-mail Website Schillebeekstraat 20 A 9500 Geraardsbergen 054/41.25.41 054/42.22.58 bsbo.geraardsbergen@g-o.be www.de-drempel.be Een verhaal... Mijn verhaal De laatste

Nadere informatie

LAGERE SCHOOL Met internaat

LAGERE SCHOOL Met internaat KLEUTERSCHOOL LAGERE SCHOOL Met internaat 0 Algemene info Schooluren Voormiddag van 8.35 tot 11.50 uur Namiddag van 13.10 tot 15.30 uur Middagpauze - In de refter met lunchpakket - De kleuters van het

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van De Sportschool te Gentbrugge

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van De Sportschool te Gentbrugge Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

8 %9, +*-.+ ; ":, #3% Willy De Herdt Erik Verdonckt

8 %9, +*-.+ ; :, #3% Willy De Herdt Erik Verdonckt !" " / /2 5*-) " "5 : " #$%% "&' ( )*!!+)'!, -, +*-+ $$%001$ $$30$01# 04 0 0" 0 67, 13$1 8 %9, +*-+ ; ":, #3% " 1%1 Willy De Herdt Erik Verdonckt ", : 11 2 #$%% )+,?0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000$

Nadere informatie

Een leerling heeft niet langer een probleem, wel een oplossing Een eerste kennismaking voor CLB-medewerkers en leerlingenbegeleiders

Een leerling heeft niet langer een probleem, wel een oplossing Een eerste kennismaking voor CLB-medewerkers en leerlingenbegeleiders Het gemotiveerd verslag Een leerling heeft niet langer een probleem, wel een oplossing Een eerste kennismaking voor CLB-medewerkers en leerlingenbegeleiders Het gemotiveerd verslag 2 3 Een gemotiveerd

Nadere informatie

Het zorgbeleid in het Pierenbos

Het zorgbeleid in het Pierenbos Het zorgbeleid in het Pierenbos Indien je als ouder vragen hebt, stap je in de eerste plaats naar de klasleerkracht. Deze zal overleggen met de ondersteuner en/of zorgcoördinator en bekijken welke trajecten

Nadere informatie

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

Visie op het basisaanbod

Visie op het basisaanbod 1. Doel van de tekst Het M decreet voorziet het type basisaanbod voor leerlingen die, al dan niet tijdelijk, kampen met moeilijkheden die het leren hinderen. De wetgeving geeft geen invulling aan de organisatie

Nadere informatie

1. DE WERKING VAN TYPE BASISAANBOD... 2 1.1. VISIE TYPE BASISAANBOD... 2 1.2. AAN WELKE KINDEREN BIEDEN WIJ HULP... 2 1.3.

1. DE WERKING VAN TYPE BASISAANBOD... 2 1.1. VISIE TYPE BASISAANBOD... 2 1.2. AAN WELKE KINDEREN BIEDEN WIJ HULP... 2 1.3. 1. DE WERKING VAN TYPE BASISAANBOD... 2 1.1. VISIE TYPE BASISAANBOD... 2 1.2. AAN WELKE KINDEREN BIEDEN WIJ HULP... 2 1.3. GROEPERING VAN LEERLINGEN... 2 1.3.1. Brugklas:... 2 1.3.2. Blauwe unit:... 3

Nadere informatie

VISIE ZORG VRIJE BASISSCHOOL WAKKERZEEL

VISIE ZORG VRIJE BASISSCHOOL WAKKERZEEL VISIE ZORG VRIJE BASISSCHOOL WAKKERZEEL Schooljaar 2011-2012 De school bouwt een zorgaanbod uit voor kinderen met specifieke opvoedings- en leerbehoeften. We vertrekken hiervoor vanuit onze eerste pijler

Nadere informatie

Taken van de zorgcoördinator

Taken van de zorgcoördinator Taken van de zorgcoördinator Gesprekken met kinderen Het gaat hier meestal om kinderen die zich om een of andere reden niet goed in hun vel voelen: scheiding van ouders, niet voldoende assertief zijn,

Nadere informatie

Gemeentelijke Basisschool Haacht

Gemeentelijke Basisschool Haacht Zorg op onze school - Ieder kind is uniek! Onder zorgbreed werken verstaan we de zorg die iedere leerkracht besteedt om met kwaliteitsonderwijs optimale ontwikkelingskansen te bieden aan al onze leerlingen.

Nadere informatie

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school!

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

gewoon als het kan bijzonder als het nodig is Opleidingsvorm 4 buitengewoon onderwijs

gewoon als het kan bijzonder als het nodig is Opleidingsvorm 4 buitengewoon onderwijs Opleidingsvorm 4 gewoon als het kan bijzonder als het nodig is buso@kids.be Opleidingsvorm 4 gewoon buitengewoon onderwijs OV4 geeft scholen van buitengewoon onderwijs de kans om leerstof van gewoon onderwijs

Nadere informatie

ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT

ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT - SCHOOLBROCHURE - Basisonderwijs DE LINDE, Overpelt ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT In ons Eigen opvoedingsproject (EOP) kan u lezen hoe wij als school onze opvoedingstaak zien.

Nadere informatie

1. Onze visie op zorg

1. Onze visie op zorg 1. Onze visie op zorg In onze school is het belangrijk dat elk kind zich goed voelt en graag naar school komt. Dit is het essentiële uitgangspunt van onze schoolorganisatie. Als schoolteam willen we een

Nadere informatie

OPVOEDINGSPROJECT DE LINDE

OPVOEDINGSPROJECT DE LINDE OPVOEDINGSPROJECT DE LINDE DOELSTELLING De Linde is een school voor buitengewoon lager onderwijs. Onze doelstelling kadert volledig binnen de algemene doelstelling van de Vlaamse Overheid met betrekking

Nadere informatie

Infobrochure Den-8-Vlinder

Infobrochure Den-8-Vlinder Infobrochure Den-8-Vlinder Schooljaar 2015-2016 INDEX Voorwoord p.3 I. Het Buitengewoon Onderwijs A. Algemeen p.4 B. Voor wie is type basisaanbod bestemd? Wat bieden wij aan binnen type basisaanbod? p.5

Nadere informatie

een team met zorg voor een buitengewoon kind

een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen f De Zeppelin Boelarestraat 1-9500 Geraardsbergen 054/41.41.40 vbs.catharinacollege@skynet.be christa.dg@skynet.be Directie: Mevr. Christa De Gauquier 0471 32 19 97 1 ste kleuterklas: juf Nancy 2 de kleuterklas:

Nadere informatie

VISIE KIM en SANCTA MARIA

VISIE KIM en SANCTA MARIA VISIE KIM en SANCTA MARIA In onze gezamenlijke dagelijkse omgang met de leerlingen en met de collega's beogen we de maximale ontplooiing van ieder kind, dat ons door zijn ouders toevertrouwd wordt, zodat

Nadere informatie

Schoolbrochure. Type 3

Schoolbrochure. Type 3 . Schoolbrochure Type 3 Hoofdschool Gesubsidieerde Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs BuBaO de Triangel Molendreef 16c te 9920 Lovendegem (09)370 72 16 - bubao@dvcdetriangel.be VESTIGINGSPLAATS

Nadere informatie

Opleidingsvorm 1 (OV1) Voor jongeren met een mentale beperking of een motorische en/of meervoudige beperking

Opleidingsvorm 1 (OV1) Voor jongeren met een mentale beperking of een motorische en/of meervoudige beperking Opleidingsvorm 1 (OV1) Voor jongeren met een mentale beperking of een motorische en/of meervoudige beperking Opleidingsvorm 1 Secundair onderwijs op maat Jongeren tussen 13 en 21 jaar met een mentale beperking

Nadere informatie

basisschool Maria Boodschap

basisschool Maria Boodschap ENGAGEMENTSVERKLARING basisschool Maria Boodschap Basisschool Maria Boodschap Perustraat 4 2030 Antwerpen-Luchtbal Tel.: 03/541.06.13 Fax.: 03/542.60.76 E-mail: maria.boodschap@cksa.be Website: www.mariaboodschap.be

Nadere informatie

Basisschool Kameleon

Basisschool Kameleon Basisschool Kameleon Infobrochure Welkom op onze school, wij zijn blij dat jij er ook bent! GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Hertoginstraat 124 2300 Turnhout- Tel. 014/41.41.78 of 0473/41.41.78

Nadere informatie

Iedereen is uniek! campus WOUDLUCHT

Iedereen is uniek! campus WOUDLUCHT Iedereen is uniek! campus WOUDLUCHT Welkom in BuSO Woudlucht In onze campus aan de rand van Heverleebos bieden we onderwijs aan voor jongeren met specifieke onderwijsbehoeften. Enthousiaste leerkrachten,

Nadere informatie

Infobrochure Den-8-Vlinder

Infobrochure Den-8-Vlinder Infobrochure Den-8-Vlinder Schooljaar 2016-2017 INDEX Voorwoord p.3 I. Het Buitengewoon Onderwijs A. Algemeen p.4 B. Voor wie is type basisaanbod bestemd? Wat bieden wij aan binnen type basisaanbod? p.5

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. MAATSCHAPPELIJK WERKER Buitengewoon Secundair Onderwijs

FUNCTIEBESCHRIJVING. MAATSCHAPPELIJK WERKER Buitengewoon Secundair Onderwijs FUNCTIEBESCHRIJVING MAATSCHAPPELIJK WERKER Buitengewoon Secundair Onderwijs B = Basisfunctie (voor elk personeelslid) S = Specifieke functie binnen de opdracht (slechts voor bepaalde personeelsleden i.f.v.

Nadere informatie

Onze visie op zorg. Een geïntegreerd zorgbeleid wordt gedragen door een gedeelde visie op zorg.

Onze visie op zorg. Een geïntegreerd zorgbeleid wordt gedragen door een gedeelde visie op zorg. Onze visie op zorg Vanuit ons pedagogisch project hebben wij de opdracht om met brede zorg te werken aan de ontplooiing van elk kind. We bekommeren ons om elk kind vanuit zijn talenten en mogelijkheden

Nadere informatie

1 Visietekst autisme: Het auti-project van MPIGO De Vloedlijn

1 Visietekst autisme: Het auti-project van MPIGO De Vloedlijn 1 Visietekst autisme: Het auti-project van MPIGO De Vloedlijn 1.1 Inleiding : In onze scholen bieden wij verschillende mogelijkheden aan met betrekking tot autiwerking. In onze kleuterklassen bevinden

Nadere informatie

WIST JE DAT. Juf An, de brugfiguur, het aanspreekpunt is voor ouders op school?

WIST JE DAT. Juf An, de brugfiguur, het aanspreekpunt is voor ouders op school? Er is een nauwe samenwerking tussen het hechte schoolteam en de ouders. Hierbij zetten we de positieve kenmerken van alle partijen centraal. Op een transparante en doelgerichte manier pakken we vele uitdagingen

Nadere informatie

Zorgbeleid in het Groene Lilare

Zorgbeleid in het Groene Lilare Zorgbeleid in het Groene Lilare I. Visie Dat er leerlingen uitvallen en dat sommige leerlingen problemen ervaren in hun leer- en ontwikkelingstraject zullen we nooit volledig kunnen uitsluiten, maar we

Nadere informatie

Welkom in BuSO Woudlucht

Welkom in BuSO Woudlucht Welkom in BuSO Woudlucht In onze campus aan de rand van Heverleebos bieden we onderwijs aan voor jongeren met specifieke onderwijsbehoeften. Enthousiaste leerkrachten, bijgestaan door een multidisciplinair

Nadere informatie

Gras groeit niet door aan de sprieten te trekken, Maar door de wortels water te geven. Afrikaans spreekwoord

Gras groeit niet door aan de sprieten te trekken, Maar door de wortels water te geven. Afrikaans spreekwoord Gras groeit niet door aan de sprieten te trekken, Maar door de wortels water te geven Afrikaans spreekwoord Symptomatische aanpak Fundamentele F aanpak Band versterken: Zichzelf De ander(en) Materialen

Nadere informatie

Visietekst Leerlingenbegeleiding

Visietekst Leerlingenbegeleiding Visietekst Leerlingenbegeleiding LEREN WERKEN GROEIEN Als CDO streven we ernaar om onze jongeren een plaats te bieden in een veilige, laagdrempelige en transparante omgeving om zo een optimaal leerklimaat

Nadere informatie

Autismespectrumstoornis?

Autismespectrumstoornis? GON? Wat is dat? Het geïntegreerd onderwijs (GON) is bedoeld om kinderen met een handicap, leermoeilijkheden en/of opvoedingsmoeilijkheden les te laten volgen in het gewone onderwijs. De leerling krijgt

Nadere informatie

Leerlinggericht: De GON-begeleider:

Leerlinggericht: De GON-begeleider: Wat? De afkorting GON staat voor Geïntegreerd ONderwijs. Het geïntegreerd onderwijs is een samenwerking tussen het gewoon en het buitengewoon onderwijs. De leerling volgt de lessen in een school voor gewoon

Nadere informatie

ZORGVISIE VBS DE TWIJG

ZORGVISIE VBS DE TWIJG ZORGVISIE VBS DE TWIJG Wat is zorg? Zorg bieden in een klas betekent: zoveel mogelijk kinderen zo goed mogelijk helpen om op zoveel mogelijk vlakken uit te groeien naar de best mogelijke versie van zichzelf.

Nadere informatie

Hoofdstuk I: Eindtermen de basics

Hoofdstuk I: Eindtermen de basics Maatschappelijk debat eindtermen Hoofdstuk I: Eindtermen de basics Inhoud Inleiding... 2 Gewoon lager onderwijs... 2 Kleuteronderwijs... 2 Gewoon secundair onderwijs... 3 Buitengewoon onderwijs... 4 Overzichtstabel...

Nadere informatie

WELKOM. Infomoment voor basisonderwijs

WELKOM. Infomoment voor basisonderwijs WELKOM Infomoment voor basisonderwijs Programma Wie maakt Stroom? Hoe zal Stroom er uit zien? Evalueren in Stroom Meewerken aan Stroom? Praktisch STROOM? Waarom een nieuwe school? In Leuven kiezen opvallend

Nadere informatie

20 oktober 2010 School of Education. Handelingsgericht. Samen Werken in BuSO

20 oktober 2010 School of Education. Handelingsgericht. Samen Werken in BuSO 1 Handelingsgericht Samen Werken in BuSO Om gelijke kansen te krijgen om zich naar hun mogelijkheden en talenten te ontplooien, hebben kinderen recht op ongelijke behandeling in opvoeding en onderwijs!

Nadere informatie

vestigingsplaats de zeeparel

vestigingsplaats de zeeparel JONGEREN HEBBEN RECHT OP AANGEPAST ONDERWIJS DAT BIEDEN WIJ HEN AAN vestigingsplaats de zeeparel individueel begeleid en aangepast buitengewoon secundair onderwijs voor jongeren van 13-21 jaar met een

Nadere informatie

zorgvisie Heilige familie Lagere school

zorgvisie Heilige familie Lagere school zorgvisie Heilige familie Lagere school 1) Inleiding Onze school- en zorgvisie staat gesymboliseerd in ons schoollogo en in onze slogan sterk onderwijs, warme sfeer! : Ieder kind is van harte welkom in

Nadere informatie

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK JANUARI 2015 Vaststellingen Sterke punten Werkpunten Acties 1 De bevraging. In januari werd u, ouders, gevraagd deel te nemen aan een digitaal tevredenheidsonderzoek in

Nadere informatie

olvp ieder1 telt Kies voor jouw talent juiste accent! het

olvp ieder1 telt Kies voor jouw talent juiste accent! het olvp Beste ouder(s) Een school en studiekeuze maken na zesde leerjaar is niet gemakkelijk. U krijgt heel wat informatie en wilt met zoveel mogelijk zaken rekening houden. In deze kleine brochure maken

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de Gemeentelijke Basisschool De Stip te Linden.

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de Gemeentelijke Basisschool De Stip te Linden. Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Taakomschrijving en aandachtspunten voor leerkrachten basisonderwijs

Taakomschrijving en aandachtspunten voor leerkrachten basisonderwijs Taakomschrijving en aandachtspunten voor leerkrachten basisonderwijs 1. In de tweede en/of derde week van september komt de muzische vormer een halve dag naar uw school voor een intakegesprek. Doelstellingen:

Nadere informatie

Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon

Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon Schoolreglement schooljaar 2015-2016 1 Beste ouder, Ons schoolreglement bestaat uit verschillende delen. Het eerste deel bevat heel wat nuttige informatie en

Nadere informatie

Type 4 Voor kinderen met een motorische en/of meervoudige beperking

Type 4 Voor kinderen met een motorische en/of meervoudige beperking Type 4 Voor kinderen met een motorische en/of meervoudige beperking Type 4 - Kleuter- en lager onderwijs op maat Kinderen met een motorische beperking zijn welkom bij De Leerexpert in Dullingen. We bieden

Nadere informatie

1 Werken aan een schooleigen christelijke identiteit

1 Werken aan een schooleigen christelijke identiteit 1 Werken aan een schooleigen christelijke identiteit 1.1 Wie zijn wij? Waar staan wij voor? 1.1.1 Katholiek: Onze inspiratie van onze schoolwerking is gebaseerd op het evangelie. Hieraan willen wij zingeven,

Nadere informatie

Type 9 Voor kinderen met een autismespectrumstoornis

Type 9 Voor kinderen met een autismespectrumstoornis Type 9 Voor kinderen met een autismespectrumstoornis Type 9 Kleuter- en lager onderwijs op maat Vanaf september 2015 komt er een nieuw type bij. Type 9 is er voor kinderen met autisme die geen verstandelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong Beste ouders, De zomervakantie loopt stilaan ten einde Wij hopen dan ook dat jullie genoten hebben van een deugddoende vakantie. KALENDER Opendeurdag 31.08.2013 van 13u30 15u30

Nadere informatie

Dé ervaren school voor jongeren met autisme OV4 TYPE 9.

Dé ervaren school voor jongeren met autisme OV4 TYPE 9. Dé ervaren school voor jongeren met autisme OV4 TYPE 9 www.campusimpuls.be GROEIEN NAAR ZELFSTANDIGHEID WETENSCHAP 3D-PRINTEN INTERACTIEVE BORDEN Campus Impuls een school met vertrouwen! Campus Impuls

Nadere informatie

1. Resultaten derde leerjaar :

1. Resultaten derde leerjaar : Tevredenheidsonderzoek derde en zesde leerjaar juni 2018 46 ouders uit het derde leerjaar en 22 ouders uit het zesde leerjaar vulden dit tevredenheidsonderzoek in. We zijn blij met de positieve resultaten

Nadere informatie

Iedereen telt vinden we belangrijk in onze school. Al onze leerlingen krijgen de nodige kansen om te groeien.

Iedereen telt vinden we belangrijk in onze school. Al onze leerlingen krijgen de nodige kansen om te groeien. Onze visie op zorg Iedereen telt vinden we belangrijk in onze school. Al onze leerlingen krijgen de nodige kansen om te groeien. We willen samen zorgen voor een aangenaam klimaat waarin leerlingen zich

Nadere informatie

ZORG IS KINDEREN LATEN SCHITTEREN ALS EEN PAREL! We werken samen aan een school waarin ALLE kinderen schitteren als parels aan een snoer!

ZORG IS KINDEREN LATEN SCHITTEREN ALS EEN PAREL! We werken samen aan een school waarin ALLE kinderen schitteren als parels aan een snoer! ZORG IS KINDEREN LATEN SCHITTEREN ALS EEN PAREL! We werken samen aan een school waarin ALLE kinderen schitteren als parels aan een snoer! De zorg in de Parel bestaat uit verschillende mensen die elk hun

Nadere informatie

Basisschool Kameleon

Basisschool Kameleon Basisschool Kameleon Infobrochure Welkom op onze school, wij zijn blij dat jij er ook bent! GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Hertoginstraat 124 2300 Turnhout- Tel. 014/41.41.78 of 0473/41.41.78

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke basisschool Désiré Van Monckhoven te Gent

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Gemeentelijke basisschool Désiré Van Monckhoven te Gent Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

1. Zorgvisie: elk kind telt op t Veld.

1. Zorgvisie: elk kind telt op t Veld. Zorgbeleid 1. Zorgvisie: elk kind telt op t Veld. Iedereen is uniek en mag een eigen aanpak vereisen voor de verschillende ontwikkelingsdomeinen. Met ons zorgbeleid pogen we om elk kind datgene te geven

Nadere informatie

EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT

EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT die aan alle kinderen, op basis van hun eigen mogelijkheden, het maximum biedt die thema s en projecten uitwerkt die aansluiten bij de leefwereld van het kind

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING Onderwijzend personeel LERAAR ASV (OV1 OV2 OV3) Buitengewoon Secundair Onderwijs

FUNCTIEBESCHRIJVING Onderwijzend personeel LERAAR ASV (OV1 OV2 OV3) Buitengewoon Secundair Onderwijs FUNCTIEBESCHRIJVING Onderwijzend personeel LERAAR ASV (OV1 OV2 OV3) Buitengewoon Secundair Onderwijs B = Basisfunctie (voor elk personeelslid) S = Specifieke functie binnen de opdracht (slechts voor bepaalde

Nadere informatie

BUITENGEWOON ONDERWIJS

BUITENGEWOON ONDERWIJS BUITENGEWOON ONDERWIJS Marco Malego voor directies en personeelsleden De school Binnenhof is een school (externaat) voor buitengewoon secundair onderwijs, gericht op jongeren tussen 13 en 21 jaar met licht,

Nadere informatie

: Begin van de krokusvakantie

: Begin van de krokusvakantie 27.02.2017: Begin van de krokusvakantie 01.03.2017: Start Jeugdboekenmaand 05.03.2017: Einde van de krokusvakantie Agenda 09.03.2017: Bibbezoek 1 ste t/m 4 de leerjaar 10.03.2017: Tiroleravond 6 de leerjaar

Nadere informatie

BuBaO St-Elisabeth. Kleuterwerking Type 1 Type 2A en 2B Type 3 ASS-werking Type 8 WO leren leren SEO afgestemd op de klas Wordt per type bekeken

BuBaO St-Elisabeth. Kleuterwerking Type 1 Type 2A en 2B Type 3 ASS-werking Type 8 WO leren leren SEO afgestemd op de klas Wordt per type bekeken BuBaO St-Elisabeth Kleuterwerking Type 1 Type 2A en 2B Type 3 ASS-werking Type 8 WO leren leren SEO afgestemd op de klas Wordt per type bekeken Leerlingen Type 1 Type 2 Type 3 Type 8 GON lln Kleuters Kleuters

Nadere informatie

BuSO GON-BEGELEIDING VANUIT BUSO TEN DRIES LANDEGEM ALGEMENE LEIDRAAD

BuSO GON-BEGELEIDING VANUIT BUSO TEN DRIES LANDEGEM ALGEMENE LEIDRAAD BuSO GON-BEGELEIDING VANUIT BUSO TEN DRIES LANDEGEM ALGEMENE LEIDRAAD Schooljaar 2013-2014 Gegevens GON-begeleider Leidraad voor ouders Vanuit het BuSO Ten Dries wordt GON-begeleiding aangeboden aan adolescenten

Nadere informatie

LEERLINGEN BEGELEIDING

LEERLINGEN BEGELEIDING LEERLINGEN BEGELEIDING in GBS de weide wereld Leerlingenbegeleiding GBS de weide wereld 1 Inhoudstabel Onze visie op leerlingbegeleiding 1.1 Doel 1.2 Een beleid op leerlingbegeleiding op school 1.3 Leerlingbegeleiding:

Nadere informatie