: Begin van de krokusvakantie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download ": Begin van de krokusvakantie"

Transcriptie

1 : Begin van de krokusvakantie : Start Jeugdboekenmaand : Einde van de krokusvakantie Agenda : Bibbezoek 1 ste t/m 4 de leerjaar : Tiroleravond 6 de leerjaar Hier werd reeds een uitnodiging voor meegegeven : Sportdag in de Mixx alle kleuters : Medisch schooltoezicht op school 3 de leerjaar Medisch schooltoezicht op school 1 ste kleuterklas : bezoek secundaire school Sila 6 de leerjaar : Theater te Bergom Het gouden ei alle kleuters : Theater te Geel Kalf! 3 de + 4 de leerjaar

2 : Oudercomité om 20 uur : Theatervoorstelling De roze ridder 5 de + 6 de leerjaar door studio Gekko Mixx : Medisch schooltoezicht op school 1 ste kleuterklas : Individueel oudercontact lagere school En/of andere dagen die week! Meer info ontvangt u nog via de klasleerkracht : Speluurtje nieuwe kleuters om 16 uur : bezoek kinderboerderij 1 ste + 2 de leerjaar : Alles met de bal 4 de leerjaar Deze kinderen rijden met de fiets!! Zij blijven die dag ook ineten : Begin van de paasvakantie : Einde van de paasvakantie Werd er iets meegegeven met je kind? Folder paasvakantie gemeente Herselt Fiscaal attest middagvergoeding 2016.

3 Algemene werking en informatie (deel 2) Vraag 2: Algemeen ben ik tevreden over de werking van de school. 1% 40% 59% 99% van onze ouders zijn akkoord of meestal akkoord met deze stelling. Dit doet ons uiteraard veel plezier en geeft ons ook voldoening. We mogen niet vergeten dat de vraagstelling gaat over een algemeen gevoel van tevredenheid omtrent de werking van onze school. Natuurlijk beseffen we dat er nog vele concrete werkpunten zijn die beter kunnen. Hier werken we dagelijks aan

4 Vraag 5: Mijn kind en wij (ouders) kennen de afspraken die op school gelden. 98% van onze ouders die akkoord of meestal akkoord zijn. Als school weten we dat het niet altijd even gemakkelijk is om met je kind(eren) met alles en altijd in orde te zijn. Ook jullie hebben je gezinsleven, hobby s, familie, werkomgeving, Één ouder verwoordde het heel mooi. We zijn misschien niet perfect, maar we doen ons best. Meer kunnen we als school niet vragen!

5 Vraag 10: De directeur is bereikbaar. 1% 14% 27% 58% 85% is hiermee akkoord of meestal akkoord. 14% van onze ouders heeft de directeur misschien nog niet nodig gehad. Niemand is niet akkoord. De school Bergom-Varenwinkel telt drie aparte gebouwen. Varenwinkel is daar één van. Het secretariaat van de school bevindt zich in de lagere school te Bergom. Het is organisatorisch niet haalbaar als directeur om dagelijks in vestigingen aanwezig te zijn. Maar ouders die de directeur wensen te spreken, kunnen dit op verschillende manieren regelen. Hij is steeds bereikbaar : Via de klasleerkracht Via het secretariaat Telefonisch (014/ ) Via mail ( basisschool.bergom@telenet.be) Op eenvoudige vraag maken we dan graag een afspraak, tijdens of zelfs na de schooluren.

6 Vraag 11: De directeur is behulpzaam. 15% 25% 60% 85% van onze ouders vindt onze directeur behulpzaam, altijd of toch meestal. 15% heeft hem nog niet nodig gehad. Misschien moet de directeur hetzelfde antwoorden zoals de ouder in vraag 5: Ik ben niet perfect, maar ik doe mijn best.

7 Vraag 12: De school deelt geregeld mee wat ze doet,d.m.v. agenda, kleuterweetjes, mededelingen en/of infokrantje. 17% 2% 81% Bijna alle ouders zijn hiermee akkoord of meestal akkoord ( 98%) Slechts 2% is meestal niet akkoord. Als we de suggesties lezen, gaat het hier meestal om praktische punten. Zo is er een verschil tussen kleuter- en lagere school. De kleuterschool geeft wekelijks haar kleuterweetjes mee met zeer concrete thema s en vragen naar onze ouders. De lagere school doet dit slechts maandelijks én algemener. In de lagere school wordt de klasagenda meer gebruikt om info door te geven. Misschien moeten we hier beter op mekaar afstemmen? Ook hopen sommige ouders nog steeds op een papieren versie van deze info. Nu gebeurt alles via onze website. Er zijn meerdere voordelen om online te werken: Je kan je papiertje niet meer verliezen De info blijft online beschikbaar Je kan dus nadien nog nakijken Veel milieuvriendelijker en kostenbesparend! We zoeken nog wel naar een oplossing om alle ouders via mail op de hoogte te brengen van nieuwe info of wijzigingen.

8 Vraag 13: De school maakt duidelijke afspraken in haar opvoedingsproject en schoolreglement. 24% 4% 72% 96% procent van onze ouders is hiermee akkoord of meestal akkoord. 4% heeft hierover geen oordeel. Een inschrijving in een school is gebaseerd op goede afspraken tussen ouders en school. De twee belangrijkste documenten bij een inschrijving zijn het schoolreglement en het opvoedingsproject. Ouders geven nu aan dat we als school hier duidelijk in zijn. Dit is voor ons een geruststelling!

9 Vraag 19: Ik vind de voor- en naschoolse opvang in eigen school belangrijk. 7% 17% 76% Er is niemand die meestal niet akkoord of niet akkoord aangeeft. De 17% niet van toepassing, zijn ouders die nog geen gebruik gemaakt hebben van de opvang, maar die het wel belangrijk vinden dat er in de nabijheid van de school opvang is voorzien! Deze cijfers geeft onze school ook steeds door aan de gemeentelijke dienst Lindekind. Zo blijven zij op de hoogte van de verwachtingen van onze ouders m.b.t. de buitenschoolse opvang.

10 Vraag 22: Ik wil dat onze school de sneeuwschool blijft organiseren en hiervoor de nodige inspanningen levert (truffel wafelverkoop, carwash ) 7% 2% 3% 6% 82% 89% van onze ouders wenst de sneeuwschool te behouden en hiervoor dan ook de nodige inspanningen te willen doen. 2% is meestal niet akkoord en 3% is niet akkoord. Deze ouders geven aan dat ook een sport-, bos- of zeeklas goed zou zijn. Het klopt dat een zeer grote meerderheid onze sneeuwschool wil behouden. We doen hier als school dan ook een grote inspanning voor. Het gaat hier niet enkel en alleen om de activiteit skiën. Leuk, maar dit doen inderdaad sommige ouders ook in gezinsverband! In klasgroep echter, zover van huis, een niet alledaagse activiteit organiseren waar beroep gedaan wordt op een grote zelfstandigheid van de kinderen en dit gedurende 9 dagen! Hier komen zoveel waarden en ervaringen aan bod die onze kinderen nooit meer zullen vergeten. Sommige waarden en ervaringen kunnen inderdaad ook aan bod komen tijdens een bos-, sport- of zeeklas. Maar zeker niet allemaal. Het blijft een keuze die onze school maakt: een speciaal project voor onze laatstejaars.

11 Vraag 23: Onze school heeft een goed cultuurbeleid (o.a. theater- en bibbezoek). 1% 9% 20% 70% 90% van onze ouders is akkoord of meestal akkoord met deze stelling. Wij zijn fier dat wij per schooljaar en per klas, kleuter- én lagere school, minstens twee theatervoorstellingen bijwonen. Voor sommige klassen gebeurt het soms dat wij, in samenwerking met de gemeente Herselt, zelfs drie theatervoorstellingen kunnen aanbieden. Deze theaterstukken kunnen doorgaan in een cultureel centrum ( Geel, Herentals of Aarschot) maar evenzeer op school ( bv. In de bovenzaal te Bergom). Ook een bezoek aan de plaatselijke bibliotheek te Herselt, gebeurt om de twee maanden. De ontlening van boeken verloopt via onze school.

12 Vraag 28: De school mag haar begin- en einduur aanpassen om een nog betere organisatie van de lessen mogelijk te maken. Bv. Vroeger beginnen én vroeger de lessen eindigen. 9% 30% 33% 12% 16% 46% van onze ouders is akkoord of meestal akkoord dat onze school haar begin- en/of einduur zou aanpassen om een nog betere organisatie van de lessen mogelijk te maken. 12 % van de ouders is hier meestal niet mee akkoord. 33% is niet akkoord en 9% heeft hier geen oordeel over. De vraag naar een aanpassing van de lesuren lag vorig schooljaar reeds op tafel. Via de schoolraad werd toen besloten om deze discussie een jaar op te schuiven en deze vraag aan onze ouders, via deze enquête voor te leggen. Ondertussen hebben we deze resultaten ook terug besproken op de schoolraad van We moeten durven toegeven dat de vraag niet concreet genoeg geformuleerd was. Meerdere ouders hebben achteraf nog toelichting gevraagd naar de juiste bedoeling van deze eventuele wijziging. De meeste ouders die meestal niet of niet akkoord aangeduid hebben, geven in hun suggestie als reden op dat voor hen, gezien de onduidelijkheid, enkel de opvang (voor en na de schooluren) belangrijk was. Kost mij dit extra centjes of niet? Voor onze school is er echter veel meer aan de hand. Daarom proberen we dit hier nog even uit te leggen: Er is reeds jaren géén zwemmen meer in Delfino op maandag! Dit was in het verleden de enige reden om op maandag de lessen te laten doorgaan tot uur! Nu is er dus geen nood meer aan 3,5 lestijden op maandagnamiddag! Omwille van de wissel van het zwembad naar Hulshout moeten we wél gaan zwemmen op vrijdagvoor- én/of namiddag. Uiteraard geeft dit nu wél een organisatorisch probleem.

13 Indien mogelijk willen we in de toekomst gaan zwemmen enkel tijdens een voormiddag. Op die manier is onze schoolbus dan ook enkel een halve dag bezet en kan ze in de namiddag ook voor andere activiteiten ingezet worden. Om dit mogelijk te maken moet de voormiddag 25 minuten langer duren. Indien we de voormiddag 25 minuten langer maken, hebben we ook de mogelijkheid om alle dagen met volledige lesuren te werken (blokken van 50 min). Nu hebben we (in de lagere school!) per week 10 blokjes van 25 minuten. Deze organisatie maakt het intern zeer moeilijk om sommige ambten correct in te zetten ( bewegingsopvoeding, zorg, deeltijds werkenden) zeker voor hen die ook in een andere school werkzaam zijn. Deze ambten bestonden vroeger zelfs niet. Ook het onderwijs evolueert en wij dienen ons aan te passen. Bovendien zijn wij ervan overtuigd dat kinderen een betere concentratie hebben en dus frisser zijn tijdens de voormiddag. Zo kunnen ook bepaalde vakken (taal/wiskunde) beter in de voormiddag gegeven worden. De muzische vakken in de namiddag. Opmerkingen: - Voor ons gaat het om pedagogisch-didactische én organisatorische redenen. Ons onderwijs nog beter organiseren is ons doel. Het onderwijslandschap verandert! - Het schoolbestuur vroeg, en meerdere ouders met hen, om een voorstel uit te werken waar begin én einduur elke dag hetzelfde zouden zijn! Concreet: s Morgens starten we de lessen om 8.40 u ( ipv 8.50 u) s Middags eindigen de lessen om u ( ipv 12 u) De namiddag begint opnieuw om u ( ipv u) De school eindigt om u (ipv u) Elke dag van de week dezelfde begin en einduren! Kleine verschillen! De schoolraad kan zich hierin vinden. Afspraak: - Aan de buitenschoolse kinderopvang (BKO) werd gevraagd om een fictieve berekening te maken van de kostprijs voor ouders op basis van dit aangepast lessenrooster. - We vermoeden dat sommige ouders hier een voordeel bij hebben, anderen dan weer minder. - Op woensdag later stoppen (12.15 u.) betekent voor sommigen dus ook minder BKO - kosten!

Onze slogan voor dit schooljaar:

Onze slogan voor dit schooljaar: Onze slogan voor dit schooljaar: Agenda 01.03.2017: Start Jeugdboekenmaand 05.03.2017: Einde van de krokusvakantie 08.03.2017: Grootouderfeest van 9 uur 12 uur Een inschrijvingsstrookje werd reeds eerder

Nadere informatie

Vergeet niet in te schrijven voor onze barbecue!

Vergeet niet in te schrijven voor onze barbecue! Agenda 01.05.2017: Feest van de Arbeid = geen school! 08.05.2017: Project dode hoek 6 de leerjaar We blijven die dag ineten! 14.05.2017: SCHOOLFEEST!!! U komt toch ook? Iedereen heeft hiervoor reeds een

Nadere informatie

Onze slogan voor dit schooljaar:

Onze slogan voor dit schooljaar: Onze slogan voor dit schooljaar: Agenda 01.05.2017: Feest van de Arbeid = geen school! 07.05.2017: Eerste Communie in de kapel te Varenwinkel om 9 uur Iedereen van harte welkom! 08.05.2017: Project dode

Nadere informatie

Mededelingen oktober Onze slogan voor dit schooljaar:

Mededelingen oktober Onze slogan voor dit schooljaar: Mededelingen oktober 2018 Onze slogan voor dit schooljaar: Agenda... 03.10.2018: Medisch schooltoezicht op school 1 ste + 6 de leerjaar 04.10.2018: Herfstwandeling 3 de leerjaar 04.10.2018: Met een jager

Nadere informatie

Onze slogan voor dit schooljaar:

Onze slogan voor dit schooljaar: Onze slogan voor dit schooljaar: Agenda 01.02.2017: Bibbezoek 1 ste, 2 de en 3 de graad 06.02.2017: Informatievergadering Eerste Communie 2 de leerjaar 11.02.2017: EETDAG t.v.v. onze school!! U komt toch

Nadere informatie

Onze slogan voor dit schooljaar:

Onze slogan voor dit schooljaar: Infokrantje oktober 2018 Onze slogan voor dit schooljaar: Stap je mee in ons verhaal? Deze maand zetten we boekenbeest GRIDDLE in de kijker! Agenda... 01.10.2018: herfstwandeling 1 ste en 2 de graad Aangepaste

Nadere informatie

: Schoolraad 20 uur Agendapunten vanuit het oudercomité kunnen doorgegeven worden aan onze afgevaardigden Ann van Es en Vicky Boels.

: Schoolraad 20 uur Agendapunten vanuit het oudercomité kunnen doorgegeven worden aan onze afgevaardigden Ann van Es en Vicky Boels. Agenda 12.02.2017: Ontbijtactie t.v.v. speelplaats kleuterschool!! U steunt toch ook? 13.02.2017: Medisch schooltoezicht op CLB 2 de kleuterklas 14.02.2017: Schoolraad 20 uur Agendapunten vanuit het oudercomité

Nadere informatie

Infokrantje zomervakantie Stap je mee in ons verhaal?

Infokrantje zomervakantie Stap je mee in ons verhaal? Infokrantje zomervakantie 2019 Stap je mee in ons verhaal? Agenda... Bij het einde van dit schooljaar delen we alvast alle infoavonden voor het begin volgend schooljaar mee. Zo kan iedereen deze opnemen

Nadere informatie

Stap je mee in ons verhaal?

Stap je mee in ons verhaal? Infokrantje maart 2019 Stap je mee in ons verhaal? Deze maand gaan we op pad met boekenbeest AXI Agenda... 01.03.2019: Carnavalbal We vieren carnaval op school. Er is geen stoet. We zouden het fijn vinden

Nadere informatie

: Bibbezoek lagere school : Oudercontacten kleuterschool

: Bibbezoek lagere school : Oudercontacten kleuterschool Agenda 30.10.2017: Begin van de herfstvakantie 05.11.2017: Einde van de herfstvakantie 08.11.2017: Herfstwandeling Hertberg 1 ste leerjaar 08.11.2017: Unihockey in de MIXX (namiddag) 2 de graad 09.11.2017:

Nadere informatie

: Oudercontacten Kleuterschool : Voorstelling Ten Velde door Bib. Vanaf 2 de graad

: Oudercontacten Kleuterschool : Voorstelling Ten Velde door Bib. Vanaf 2 de graad Agenda 04.12.2017: Oudercontacten Kleuterschool 05.12.2017: Sint en Piet op bezoek. We kijken er al naar uit! 07.12.2017: Voorstelling Ten Velde door Bib. Vanaf 2 de graad 12.12.2017: Ars Valendi voormiddag

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

: Schoolreis 1 ste kleuterklas : Heilig Vormsel 6 de leerjaar In de kerk van Bergom om 10 uur

: Schoolreis 1 ste kleuterklas : Heilig Vormsel 6 de leerjaar In de kerk van Bergom om 10 uur Agenda 01.06.2017: Schoolreis 1 ste kleuterklas 04.06.2017: Heilig Vormsel 6 de leerjaar In de kerk van Bergom om 10 uur 05.06.2017: Pinkstermaandag = geen school! 07.06.2017: Minitennis in de Mixx (nm)

Nadere informatie

Onze slogan voor dit schooljaar:

Onze slogan voor dit schooljaar: Onze slogan voor dit schooljaar: Agenda 05.06.2017: Pinkstermaandag = geen school! 07.06.2017: Minitennis in de Mixx (nm) 2 de en 3 de graad 11.06.2017: SCHOOLFEEST!!! Iedereen van harte welkom! Je kind

Nadere informatie

mededelingen zomervakantie 2019

mededelingen zomervakantie 2019 mededelingen zomervakantie 2019 Agenda... Bij het einde van dit schooljaar delen we alvast alle infoavonden voor het begin volgend schooljaar mee. Zo kan iedereen deze opnemen in hun planning. 02.09.2019:

Nadere informatie

Mededelingen februari 2019

Mededelingen februari 2019 Mededelingen februari 2019 Agenda... 05.02.2019: Vergadering ouders Eerste Communie 19.30 uur 2 de lj. 06.02.2019: Moev: Trefbal NM 3 de + 4 de lj. 12.02.2019: Dikke truiendag! 12.02.2019: Schoolraad om

Nadere informatie

Stap je mee in ons verhaal?

Stap je mee in ons verhaal? Infokrantje januari 2019 Stap je mee in ons verhaal? We zetten het nieuwe jaar goed in met boekenbeest SPEUR! Agenda... 22.12.2018: Begin kerstvakantie 25.12.2018: Kerstmis 06.01.2019: Einde kerstvakantie

Nadere informatie

Mededelingen november 2018

Mededelingen november 2018 Mededelingen november 2018 Agenda... 29.10.2018: Begin van de herfstvakantie 02.11.2018: Einde van de herfstvakantie 05.11.2018: Oudercomité 20 uur 07.11.2018: Unihockey in de Mixx (NM) 3 de + 4 de leerjaar

Nadere informatie

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL INFO EXTRA 12.06.2016 Beste ouders, Beste sympathisanten, SUCCES MET DE EXAMENS Omwille van de drukke maand juni verschijnt er vandaag een EXTRA-INFO. Mogen we vragen om de belangrijke rubrieken ZEKER

Nadere informatie

Stap je mee in ons verhaal?

Stap je mee in ons verhaal? Infokrantje juni 2019 Stap je mee in ons verhaal? WE VLIEGEN NAAR DE LAATSTE MAAND VAN HET SCHOOLJAAR MET BOEKENBEEST FAMIL Agenda... 30.05.2019: O.L.H.-Hemelvaart = geen school 31.05.2019: Brugdag = geen

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

mededelingen maart 2019

mededelingen maart 2019 mededelingen maart 2019 Agenda... 01.03.2019: Carnaval We vieren carnaval op school. Er is geen stoet. We zouden het fijn vinden dat iedereen verkleed naar school komt. Het is niet de bedoeling om iets

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar Woensdag 1 mei Donderdag 2 mei Eerste communie, proficiat! Maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei Maandag 6 mei 1 ste, 3 de en 5 de leerjaar KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar De kindjes van juf Karolien

Nadere informatie

Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs

Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs datum: 23 februari 2010 Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs Verslag ouderbevraging Sint-Lievenscollege 1. Huiswerkbeleid in de lagere school (evolutie sinds vorige bevraging) / veiligheid

Nadere informatie

Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon

Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon Schoolreglement schooljaar 2015-2016 1 Beste ouder, Ons schoolreglement bestaat uit verschillende delen. Het eerste deel bevat heel wat nuttige informatie en

Nadere informatie

: oudercontacten voor instappertjes kleuterschool : Moev Mini-tennis (NM) tweede en derde graad

: oudercontacten voor instappertjes kleuterschool : Moev Mini-tennis (NM) tweede en derde graad Agenda... 30.05.2019: O.L.H.-Hemelvaart = geen school 31.05.2019: Brugdag = geen school 04.06.2019: oudercontacten voor instappertjes kleuterschool 05.06.2019: Moev Mini-tennis (NM) tweede en derde graad

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

Hang mij op het prikbord APRIL 2018

Hang mij op het prikbord APRIL 2018 Hang mij op het prikbord APRIL 2018 MA 16 -Welkom aan alle nieuwe kleuters en hun ouders! -Zwemmen voor het 5 de en 6 de leerjaar -Techniekkoffers voor 5A i.s.m. KOGEKA Geel -Oefenen fietsexamen met agent

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. april 2016. Zelfonderzoekend leren in de Wijngaard

Nieuwsbrief. april 2016. Zelfonderzoekend leren in de Wijngaard Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2016 P2: Wafelverkoop P2: Bibliotheek P2: Zwemkalender P3: Project zelfonderzoekend

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

De manier waarop de informatie doorstroomt binnen onze school en naar de verschillende externe medewerkers is van essentieel belang voor de sfeer en

De manier waarop de informatie doorstroomt binnen onze school en naar de verschillende externe medewerkers is van essentieel belang voor de sfeer en De manier waarop de informatie doorstroomt binnen onze school en naar de verschillende externe medewerkers is van essentieel belang voor de sfeer en de professionele cultuur. We geven in dit onderdeel

Nadere informatie

JAARPLANNING LEERLINGEN

JAARPLANNING LEERLINGEN JAARPLANNING 2009-2010 LEERLINGEN SEPTEMBER = geen pedagogische uitstappen Rapportperiode dagelijks werk 1 (DW1) van dinsdag 1 september t.e.m. donderdag 8 oktober. dinsdag 1 september : alle leerkrachten

Nadere informatie

Muzische vorming planning en organisatie

Muzische vorming planning en organisatie Muzische vorming 2018-2019 planning en organisatie 1. Algemeen Planning De navorming loopt van september tot juni. De navorming wordt elke weekdag aangeboden. In de kleuterschool wordt echter geen navorming

Nadere informatie

Info. Het schooljaar start op maandag 3 september 2018 om 8.40 uur

Info. Het schooljaar start op maandag 3 september 2018 om 8.40 uur Info Start schooljaar 2018 2019 Het schooljaar 2018 2019 start op maandag 3 september 2018 om 8.40 uur Informatieavond 2018-2019 Bij het einde van dit schooljaar kunnen we alvast de volgende datums meegeven:

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

SCHOOLVAKANTIES EN VRIJE DAGEN

SCHOOLVAKANTIES EN VRIJE DAGEN INFORMATIEBROCHURE STEDELIJKE LAGERE SCHOOL t STOKPAARDJE Oranjestraat 2 3271 Zichem 013/77.42.32 www.schoolstokpaardje.be SCHOOLUREN Maandag 9.00 u tot 12.10 u 13.10 u tot 15.50 u Dinsdag 9.00 u tot 12.10

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

Info. Het schooljaar start op maandag 3 september 2018 om 8.40 uur

Info. Het schooljaar start op maandag 3 september 2018 om 8.40 uur Info Start schooljaar 2018 2019 Het schooljaar 2018 2019 start op maandag 3 september 2018 om 8.40 uur Informatieavond 2018-2019 Bij het einde van dit schooljaar kunnen we alvast de volgende datums meegeven:

Nadere informatie

: Bezoek bibliotheek lagere school : Een grote buitenspeeltuin! kleuterschool : Eucharistieviering 13.

: Bezoek bibliotheek lagere school : Een grote buitenspeeltuin! kleuterschool : Eucharistieviering 13. 01.09.2016: Eerste schooldag Agenda 06.09.2016: Infoavond 4 de leerjaar 18.30 uur Infoavond 6 de leerjaar 19.30 uur 07.09.2016: Infoavond 1 ste leerjaar 19 uur Infoavond 2 de leerjaar 19 uur 08.09.2016:

Nadere informatie

M 1 W 1 Z 7 D 7. M 8 Team 1 : 15u40-18u00 W 8 D 9 D 9. W 10 V 10 D 11 Z 11 Congres Villa da Vinci V 12 Z 12

M 1 W 1 Z 7 D 7. M 8 Team 1 : 15u40-18u00 W 8 D 9 D 9. W 10 V 10 D 11 Z 11 Congres Villa da Vinci V 12 Z 12 M 1 September 08u25: 1 & 2 & 3 & 4 l 10u20: 5 l 13u00: 6 & 7 l De lessen eindigen om 15u00 l W 1 D 2 Les volgens het lessenrooster D 2 Oktober W 3 Toespraak van de directie in de klassen (rondgang) 11u

Nadere informatie

algemene informatie - opvoedingsproject - schoolreglement

algemene informatie - opvoedingsproject - schoolreglement Vrije Basisschool St.-Jozef Santhovenstraat 1B, 8434 Lombardsijde 058/23 56 35 directie@stjolo.be www.stjolo.be algemene informatie - opvoedingsproject - schoolreglement Bijlagen Schooljaar 2016-2017 BIJLAGEN

Nadere informatie

JAARTHEMA Lagere School

JAARTHEMA Lagere School Schooljaar 2018-2019 nieuwsbrief 3 JAARTHEMA Lagere School Beste ouders, Wij zijn fier op onze en jullie Wonderwijze kinderen. We merken elke dag dat we op hen kunnen rekenen om er een fijn schooljaar

Nadere informatie

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK JANUARI 2015 Vaststellingen Sterke punten Werkpunten Acties 1 De bevraging. In januari werd u, ouders, gevraagd deel te nemen aan een digitaal tevredenheidsonderzoek in

Nadere informatie

GO! Kleuterschool 't Lindeke Infobrochure

GO! Kleuterschool 't Lindeke Infobrochure GO! Kleuterschool 't Lindeke Lindenstraat 9 2830 Willebroek tel. 03 886 60 83 e-mail: info@kleuterschooltlindeke.be website: www.kleuterschooltlindeke.be Infobrochure 1 Beste ouders, Dat u dagelijks overstelpt

Nadere informatie

Infoboekje september 2016

Infoboekje september 2016 Infoboekje september 2016 Even stilstaan Jij bent een noot in onze muziek een stem in ons koor een instrument in ons orkest een woord in ons verhaal een letter in ons woord een foto in ons album een parel

Nadere informatie

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind 2 Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

WELKOM! Onze slogan voor dit schooljaar: KLAAR VOOR EEN FRISSE START!!

WELKOM! Onze slogan voor dit schooljaar: KLAAR VOOR EEN FRISSE START!! WELKOM! Onze slogan voor dit schooljaar: KLAAR VOOR EEN FRISSE START!! 01.09.2017: Eerste schooldag agenda 05.09.2017: Inschrijving notenleer op school 15.45 uur 05.09.2017: Infoavond 4 de leerjaar 18.30

Nadere informatie

Infobrief juli en augustus 2019

Infobrief juli en augustus 2019 Infobrief juli en augustus 2019 1. Rond 22 augustus ontvangt u de infobrief voor september 2019 met alle praktische informatie voor maandag 2 september via smartschool. 2. Openingsuren tijdens de zomermaanden

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2013

Nieuwsbrief juni 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief juni 2013 INHOUD GEEN Zwemmen P 1 Inleveren boeken bib P 2 Fietsexamen P 2 Oudercomité

Nadere informatie

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK OUDERS JUNI 2017

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK OUDERS JUNI 2017 VBS Klim-Op Kerkkouterstraat 58 9520 Bavegem Tel * Fax 09 362 98 03 directie.bavegem@vbhoutembavegem.be RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK OUDERS JUNI 2017 Samen met onze maandelijkse nieuwsbrief WegWijs

Nadere informatie

VBS T KLAVERTJE - KOERSEL

VBS T KLAVERTJE - KOERSEL VBS T KLAVERTJE - KOERSEL klavertje@vbskoersel.be Kerkplein 40 Ploegstraat 8 011/422396 011/572048 www.vbskoersel.be 2 0 1 9 Beste ouders, sympathisanten, Schooljaar 18-19 loopt op zijn laatste benen

Nadere informatie

KOSTELOOS ONDERWIJS: GRATIS 10. Bijdrageregeling Er worden dus GEEN eigen schrijfspullen of mappen of meegebracht naar school!

KOSTELOOS ONDERWIJS: GRATIS 10. Bijdrageregeling Er worden dus GEEN eigen schrijfspullen of mappen of meegebracht naar school! Beste ouder(s), De krokusvakantie staat voor de deur. En met de krokusvakantie komt ook de lente dichterbij. De winter met regen en kou maakt (hopelijk) binnenkort plaats voor zon en warmere temperaturen.

Nadere informatie

1. Schooluren - Kleuterafdeling: van uur tot uur van uur tot uur

1. Schooluren - Kleuterafdeling: van uur tot uur van uur tot uur Mariakerke, 1 september 2017 Beste ouder De grote vakantie ligt al weer achter ons en vol goede moed stappen we het nieuwe schooljaar in! Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten op te sommen.

Nadere informatie

JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN

JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN SEPTEMBER = geen pedagogische uitstappen Maandag 1 september : alle leerkrachten zijn op school. 08.20 u Hervatten lessen, klassikale opvang van de leerlingen, verwerken

Nadere informatie

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF mei 2017 NIEUWSBRIEF

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF mei 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF mei 2017 NIEUWSBRIEF Maandag 1 Geen school: Dag van de Arbeid Dinsdag 2 Les over verslavingen L6 Woensdag 3 Donderdag 4 Turnen L1-L2 Les afval

Nadere informatie

PPP 1. SAMEN VOOR BANGLABARI. Basisschool St.- Lodewijkscollege Christus-Koning PPP * K. Mercierstraat 56 * 8000 Brugge. Hartelijk dank voor uw steun!

PPP 1. SAMEN VOOR BANGLABARI. Basisschool St.- Lodewijkscollege Christus-Koning PPP * K. Mercierstraat 56 * 8000 Brugge. Hartelijk dank voor uw steun! PPP 1. SAMEN VOOR BANGLABARI Hartelijk dank voor uw steun! 2. INFODAG: WELKOM OP ZATERDAG 21 APRIL 9u30-12u De schoolpoorten van De Wimpel en Pim Pam Poen staan op zaterdag 21 april van 9.30u - 12.00u

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. SEPTEMBER Beste ouders Na een zonovergoten vakantie

Nadere informatie

juni 2018 = rozenmaand

juni 2018 = rozenmaand MAANDINFO Gemeentelijke Basisschool De Meikever Meistraat 148 2480 Dessel 1 V 2 Za 3 Zo 4-j. -2KM - Klastweedaagse 2 e lj. - Naschoolse sport 6 e lj. Sportdag Hummelhoek (namiddag GESLOTEN) 4 M Oudercontact

Nadere informatie

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017 OOK JIJ TELT Nieuwsbrief eind juni 07 Basisschool De Krekel, Kattestraat 950 Haaltert, 05/ 8 0 79 Basisschool De Grasspriet, Ommegangstraat 5 90 Mere, 05/ 8 59 7 www.dekrekel-degrasspriet.be Vakantiedagen

Nadere informatie

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief:

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek Solveldweg 8B 3384 Wever Nieuwsbrief april Beste ouders Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: BEZOEK

Nadere informatie

Doelen en organisatie voor navorming in de kleuterschool

Doelen en organisatie voor navorming in de kleuterschool Navormingsaanbod: muzisch werken met kleuters Kleuters hebben zo hun eigenaardigheden. Ze zitten motorisch anders in elkaar dan kinderen of volwassenen, ze denken anders en kijken daardoor op een andere

Nadere informatie

Mariakerke, 3 september Beste ouder

Mariakerke, 3 september Beste ouder Mariakerke, 3 september 2018 Beste ouder De vakantie ligt al weer achter ons en met volgeladen batterijen stappen we het schooljaar 2018 2019 in. Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten of

Nadere informatie

de basis tot het succes! 014/

de basis tot het succes! 014/ maandplanning augustus 2017 Zo 27 Openklasdag KS De Vesten instap peuters (10.30 11.30) Ma 28 Di 29 Info avond: KSDV (19.00 20.00) Woe 30 Info avond: 18u30 19u30 KSDV 1A 1B 3A 3B 4A 4B 5A 5B 6A 6B = lager

Nadere informatie

JAARPLANNING

JAARPLANNING JAARPLANNING 2018-2019 Sportpleinstraat 2 / 3730 Hoeselt tel.: 012 23 75 16 e-mail : info@gbs-alt-hoeselt.be www.gbs-alt-hoeselt.be Vakanties en vrije dagen van tot en met Herfstvakantie 29 oktober 2018

Nadere informatie

Beste ouders, Met vriendelijke groeten, Anneke Gabriel Directeur

Beste ouders, Met vriendelijke groeten, Anneke Gabriel Directeur Beste ouders, Hierbij vinden jullie de kalender voor het schooljaar 2015-2016. Deze kalender is zeker niet limitatief. Er kunnen ook nog verschuivingen gebeuren maar we zullen er op toezien dat jullie

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2011

Nieuwsbrief april 2011 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2011 INHOUD Paasvakantie P 1 Naar het middelbaar P 1 Figurentheater P 2 Natuurwandeling

Nadere informatie

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF Zaterdag 1 10U-14U : PAPIERSLAG (voorlopig laatste keer) PAASVAKANTIE Zondag 2 PAASVAKANTIE Maandag 3 PAASVAKANTIE Dinsdag

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

Nieuwsbrief september - oktober 2017

Nieuwsbrief september - oktober 2017 Nieuwsbrief september - oktober 2017 Kalender september 30 augustus KS 19u30 Infoavond voor de kleuterschool 1 september school WELKOM! 4 september L4 19u00 Infoavond voor de ouders van L4 5 september

Nadere informatie

Twee maanden, net geen negen weken. 62 dagen, 1488 uren, minuten, seconden.

Twee maanden, net geen negen weken. 62 dagen, 1488 uren, minuten, seconden. Twee maanden, net geen negen weken. 62 dagen, 1488 uren, 89 280 minuten, 5 356 800 seconden. Vakantie dus. Grote vakantie. Genieten, zingen en dansen. Je laten verrassen en je op sleeptouw laten nemen.

Nadere informatie

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen f De Zeppelin Boelarestraat 1-9500 Geraardsbergen 054/41.41.40 vbs.catharinacollege@skynet.be christa.dg@skynet.be Directie: Mevr. Christa De Gauquier 0471 32 19 97 1 ste kleuterklas: juf Nancy 2 de kleuterklas:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF INLICHTINGENFICHE AUB DIRECT INVULLEN

NIEUWSBRIEF INLICHTINGENFICHE AUB DIRECT INVULLEN NIEUWSBRIEF AGENDA Dorp 2: 014/ 65 56 57 Dorp 60: 014/65 66 89 Schoolbus: 0491/74 29 92 27 e jaargang - nr. 01 01-09-2017 Ma. 04/09/2017 : Zwemmen voor 1ste + 2 de + 3 de leerjaar (voormiddag) Di. 05/09/2017

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief maart 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Fijne paasvakantie gewenst! Deze foto werd genomen tijdens het hazenpad.

Nadere informatie

16 de jaargang nr. 3 vrijdag, 16 september 2016

16 de jaargang nr. 3 vrijdag, 16 september 2016 16 de jaargang nr. 3 vrijdag, 16 september 2016 LS-> Afwezigheden De leerlingen van de lagere school kregen de ziektebriefjes voor dit schooljaar reeds mee naar huis. Er staat bovenaan nog het schooljaar

Nadere informatie

Maandbrief juni schooljaar Schoolfeest zaterdag 10 juni. Receptie oudste kleuters en 6 de klassers

Maandbrief juni schooljaar Schoolfeest zaterdag 10 juni. Receptie oudste kleuters en 6 de klassers Maandbrief juni 2017 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be Schoolfeest zaterdag 10 juni Op zaterdagnamiddag 10 juni van 13.00uur

Nadere informatie

infoavond Basisschool De Sprong Burgemeester Philipslaan Maaseik

infoavond Basisschool De Sprong Burgemeester Philipslaan Maaseik infoavond Jaarplanning 2017-2018:(= onder voorbehoud) Er werd een voorlopige planning gemaakt van alle activiteiten die in de loop van het schooljaar plaatsvinden. Je kan deze planning raadplegen op de

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

Vrije School Bierbeek

Vrije School Bierbeek Kinderbergnieuws Nieuwsbrief februari 2018 Vrije School Bierbeek Bergstraat 18 3360 Bierbeek www.vrijeschoolbierbeek.be Pagina 1 van 6 Kalender Do 1 zwemmen 1 / huiswerkklas L4-5-6 Vr 2 Za 3 Zo 4 dikke-truienweek

Nadere informatie

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten!

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten! 1 september 2016 In dit bundeltje kan u volgende invulblaadjes vinden die terug in ons bezit moeten komen: 1. Voorwoord + aanpassingstabel gegevens van het kind 2. In te vullen :Ontvangstbewijs schoolreglement

Nadere informatie

Activiteitenkalender van het schooljaar versie van

Activiteitenkalender van het schooljaar versie van Activiteitenkalender van het schooljaar 2016-2017 versie van 01.09.2016 Na 01.09.2016 wordt de kalender bijgewerkt via Gimme online. Augustus 2016 30 Gezamenlijke ouderavond voor de ouders van de kleuters

Nadere informatie

Je bent hier niet in je. is onze slogan voor dit schooljaar. Welkom!

Je bent hier niet in je. is onze slogan voor dit schooljaar. Welkom! Je bent hier niet in je is onze slogan voor dit schooljaar. Welkom! 01.09.2014: Eerste schooldag Agenda 04.09.2014: Info avond 1 ste leerjaar 19.30 uur 05.09.2014 Eerste zwembeurt voor 1 ste, 2 de en 3

Nadere informatie

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/ Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat 2 2800 Mechelen 015/41 45 26 info@dewondertuin.be www.dewondertuin.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit

Nadere informatie

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar Wezembeek-Oppem, 30 juni 2017 Geachte Ouders, Beste Leerling, Het schooljaar is nog maar net voorbij en we maken al plannen voor het nieuwe schooljaar. In deze informatiebundel vind je alle inlichtingen

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 : Situering van onze school

Hoofdstuk 1 : Situering van onze school Hoofdstuk 1 : Situering van onze school 1.1 Naam en adres van de school Gemeentelijke Lagere School De Oester met extra sportaanbod Kerkplein 1 1755 Gooik-Oetingen Tel. 054 56 60 23 www.oesteroetingen.be

Nadere informatie

Stap je mee in ons verhaal?

Stap je mee in ons verhaal? Infokrantje februari 2019 Stap je mee in ons verhaal? Deze maand staat boekenbeest KNUSSEL IN DE KIJKER! Agenda... 06.02.2019: Moev: Trefbal NM tweede graad 11.02.2019: Wegens werken aan onze speelplaats

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SCHOLEN GEMEENTE BRAKEL. Sportdienst Brakel Sporthal de Rijdt - Jagersstraat 64 A Brakel 055/42.31.

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SCHOLEN GEMEENTE BRAKEL. Sportdienst Brakel Sporthal de Rijdt - Jagersstraat 64 A Brakel 055/42.31. GEMEENTE BRAKEL SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SCHOLEN Sportdienst Brakel Sporthal de Rijdt - Jagersstraat 64 A - 9660 Brakel 055/42.31.98 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 2 ALGEMENE VOORWAARDEN 3 Artikel 1 3 Artikel

Nadere informatie

VBS Sint-Juliaan Verslag tevredenheidonderzoek ouders Schooljaar

VBS Sint-Juliaan Verslag tevredenheidonderzoek ouders Schooljaar VBS Sint-Juliaan Verslag tevredenheidonderzoek ouders Schooljaar 2012-2013 Ouders spelen de eerste en meest cruciale rol in de opvoeding en het onderwijs van de kinderen. Dit geldt ook voor alle aspecten

Nadere informatie

Onze slogan voor dit schooljaar:

Onze slogan voor dit schooljaar: Onze slogan voor dit schooljaar: 01.09.2016: Eerste schooldag Agenda 02.09.2016: Eerste zwembeurt 1 ste, 2 de en 3 de graad 05.09.2016: Infoavond 1 ste leerjaar 19.30 uur 06.09.2016: Infoavond 3 de leerjaar

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. VERKEER Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. Schoolnieuws Klimaatschool We zijn volop aan het sleutelen aan

Nadere informatie

Vrije Basisschool Boortmeerbeek Hanswijkstraat Boortmeerbeek

Vrije Basisschool Boortmeerbeek Hanswijkstraat Boortmeerbeek Vrije Basisschool Boortmeerbeek Hanswijkstraat 20 3190 Boortmeerbeek Tel 015/51 28 83 secretariaat@vbsdewegwijzer.be directie@vbsdewegwijzer.be www.vbsdewegwijzer.be Beste ouders Allereerst willen wij

Nadere informatie

??? school 1 school 2 school 3

??? school 1 school 2 school 3 Contactuur 11 Bijhorende materialen vind je op volgende adressen: Handleiding: http://www.schoolenouders.be/files/opzoeknaareenschoolfile4d4a9bd5e44ce Kopieerbladen: http://www.schoolenouders.be/files/opzoeknaareenschoolfile4d4a9bd5f2f44

Nadere informatie