Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout"

Transcriptie

1 Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: zaterdag 26 januari 2008 Plaats: Utrecht, Gasterij de Bvrouw, ontvangst om Aanwezig: het best: Lenno Maris (voorzitter), Geke Bloksma (waarnemend voorzitter), Karin Kramer (secretaris), Stefan van Essen (penningmeester), Katy Praet (waarnemend penningmeester) en 54 leden Afwezig (met kennisgeving): Pascal van Onna (algemeen bestslid) Notulist: Karin Kramer Agenda: 1. Ontvangst en inleiding 2. Toelichting stemprocedure 3. Vacature best + stemming 4. Toelichting keuringsinstanties + stemming 5. Jaarverslag benoeming kascommissie Begroting stemming 7. Behoefteninventarisatie collectieve zaken/inkopen 8 Afsluiting 9. Borrel 1. Ontvangst en inleiding Lenno opent de vergadering. Hij heet alle aanwezigen welkom en geeft het doel van de vergadering aan. We gaan een beslissing nemen over drie onderwerpen: bestsvacature, keuringsinstantie en begroting Daarnaast zullen we inventariseren aan welke collectieve zaken of inkopen behoefte bestaat. Er zijn geen opmerkingen bij de notulen van de vorige algemene ledenvergadering van 26 november De notulen worden goedgekeurd. 2. Toelichting stemprocedure In artikel 13 van de statuten en artikel 11 van het huishoudelijk reglement wordt beschreven hoe besluitvorming tijdens de algemene ledenvergadering plaatsvindt: - Stemmingen zijn bindend als tenminste 2/3 van de leden aanwezig is: volgens de presentielijst zijn 36 van de 50 leden aanwezig, dus dit is voldoende; - Elk bouwnummer geldt als één stem;

2 - Het stemmen gebeurt schriftelijk met stembiljetten voor de bestsvacature en stemformulieren voor de overige stemmingen; - Voor een besluit is een volstrekte meerderheid van stemmen nodig; - Uit de aanwezige leden wordt iemand aangewezen om de tellingen te controleren: Alisa (bouwnr. 21) zal assisteren; - De voorzitter spreekt vervolgens de genomen beslissing uit. 3. Vacature best Er is een vacature in het best voor de functie van waarnemend secretaris. Bij de vorige vergadering hebben we de leden opgeroepen om zich te melden als er belangstelling was. Dat heeft geleid tot 1 kandidaatstelling: van Robin Langerak. Vervolgens heeft het best iedereen die middels het inschrijfformulier heeft aangegeven interesse te hebben in een actieve rol in de vereniging, nagebeld. Dat heeft geleid tot nog 1 kandidaatstelling: van Bas Bleeker. Robin en Bas stellen zich voor aan de leden. Met een meerderheid van stemmen wordt Robin gekozen als 7 e bestslid. Bas komt op de reservelijst te staan. Robin: gefeliciteerd! 4. Keuringsinstanties Geke licht toe dat bij diverse organisaties informatie en offertes zijn opgevraagd. Een korte opsomming van de reacties: - Perfectbouw: geen tijd, planning zit helemaal vol in 2008; - SSW Bouwadvies: na diverse malen telefonisch contact nog steeds geen offerte ontvangen en onvriendelijke reacties; - De Woningbouw: totaal geen reactie; - Keurhuis: offerte uitgebracht; - Vereniging Eigen Huis: presentatie gehouden tijdens de vorige ledenvergadering. Er blijven dus na een voorselectie twee organisaties over: Keurhuis en de Vereniging Eigen Huis. Welke diensten bieden ze aan? - Voor beiden geldt dat de controles worden uitgevoerd in aanwezigheid van een bestslid. Immers: omdat we als collectief de controles laten uitvoeren, moet er iemand van het best mee (procedurele eis). Vraag: is er iemand van de bestsleden dan die kennis heeft van bouwtechnische zaken? In beperkte mate, maar dat geldt voor alle aanwezige leden en het is ook niet noodzakelijk.

3 - Keurhuis hanteert 4 fases en adviseert per fase een controle: 1) aanbrengen van de kalkzandsteen wanden 2) aanbrengen van de dakbedekking 3) aanbrengen van de spouwisolatie 4) metselen van het buitenspouwblad - VEH voert de eerste controle uit en bepaalt het benodigde aantal vervolgcontroles o.b.v. de bevindingen uit de eerste controle in overleg met het best. - Beiden brengen volledig rapport uit per controle. - Beiden controleren de diverse typen woningen i.v.m. een repeterend karakter van bouwfouten, waarbij niet 4 keer dezelfde woningen worden gecontroleerd. De relaties tussen de VRH, Bouwfonds, Slokker en de keuringsinstantie zijn als volgt: In algemene zin: Bouwfonds moet toezien op de kwaliteit van de woningen, wij hebben een juridische relatie met Bouwfonds. Lenno geeft aan dat er inmiddels contact is gelegd met de opzichter tijdens de bouw. De keuringsinstantie rapporteert aan het best -> het best informeert de leden + het best informeert Bouwfonds/Slokker -> het best ziet toe op het herstel van de gebreken. Vraag: hoe worden de leden geïnformeerd over de inhoud van het keuringsrapport? We mailen de informatie aan alle leden en zetten het rapport op het forum (onder documenten waar informatie afgeschermd kan worden voor niet-leden). Vraag: worden alle woningen individueel gecontroleerd? Nee, per type wordt 1 woning gecontroleerd. Vanwege het repeterend karakter van bouwfouten is het ook niet nodig om alle individuele woningen te controleren. Elk lid kan bij beide organisaties wel aanvullende individuele keuringen afnemen. Vraag: worden altijd alleen de eerste woningen gecontroleerd (eerste bouwnummers) omdat die het verst gevorderd zijn qua bouw? Nee, dat gebeurt per fase per type. De VEH bepaalt de volgorde van de controles a.d.h.v. de eerste controle.

4 Vraag: worden uitbouwen ook gecontroleerd? Het betreft collectieve keuringen, dus niet per definitie. Er kan wel per toeval een woning met uitbouw tussen zitten. Vraag: loopt de controleur ook over de bouwplaats? Ja, ze kijken ook of er netjes gewerkt wordt of dat ze afwijkende zaken constateren. Tenslotte geeft Geke aan hoe de kosten van de beide instanties zich tot elkaar verhouden: Dienst Vereniging EH Keurhuis Controle (collectief) Bouwcontrole 255,00 / 2 315,35 / 2 Uurtarief extra uren controle 45,00 / 0,5 101,15 / 1 Gemiddelde prijs per controle 345,00 / 3 517,65 / 4 Oplevering (individueel) Opleveringskeuring 199,00 / 2 229,00 / 2 Uurtarief extra uren keuring 45,00 / 0,5 41,65 / 0,5 Lidmaatschap Contributie 21,50 per nvt Administratiekosten eenmalig jaar 9,50 nvt Alle bedragen zijn incl. BTW. De controles worden betaald door de vereniging (collectief) en de opleveringskeuring is voor eigen rekening (individueel). De VEH eist dat de kopers van de woningen die zij keuren, lid zijn van de VEH. Een telling onder de aanwezige leden wijst uit dat ongeveer 1/3 van de aanwezigen (nog) geen lid is van de VEH, 2/3 dus wel. Voor de opleveringskeuring moet je dus ook lid zijn van de VEH, daarna kun je het lidmaatschap stopzetten als je wilt. Het lidmaatschap biedt echter meer voordelen (zie de website van de VEH). Daarnaast kunnen we ook gebruikmaken van de Nieuwbouwcoach (vast aanspreekpunt) en juridisch advies als dat nodig is. Het best hoeft de VEH geen inzage te geven in haar ledenadministratie.

5 Vraag: er wordt gerekend met een aantal per controle: 3 bij de VEH en 4 bij Keurhuis. Dat betekent dus dat er minder dan een half per type woning gecontroleerd wordt? Ja, maar dat is een gemiddelde. Het controleren van een woning met een alleen nog een begane grond vloer gaat bv. sneller dan een woning met drie verdiepingen. Vraag: wat gebeurt er met de uren die niet worden besteed? Die blijven in depot. Daarnaast is het zo dat de VEH bij de eerste controle per half extra factureert. Keurhuis factureert per heel extra, ook als de controle maar 10 minuten langer dt. Vraag: de VEH is een gerenommeerd instituut. Hoe bekend is Keurhuis? Keurhuis heeft ook een goede naam, maar kampt wel met personeelsproblemen (waardoor soms bouwkundigen van buiten moeten worden ingehd). Vraag: wat is de voorkeur van het best? Het best heeft een voorkeur voor de VEH. Keurhuis biedt geen specifieke voordelen (behalve het ontbreken van de verplichting om lid te worden) en is dder. Bovendien kiest het overgrote deel van andere kopersverenigingen voor de VEH. Vraag: stel dat een gebrek wordt geconstateerd in een woning in de eerste bouwfase. Wordt dat dan ook verholpen bij woningen die al verder gevorderd zijn? Ja, dan moet dat hersteld worden bij alle woningen. Tenslotte wordt er gestemd. Unaniem wordt gekozen voorde VEH. Het best zal maandag na de vergadering direct contact opnemen met de VEH om afspraken te maken omtrent de eerste keuring. 5. Jaarverslag benoeming kascommissie 2008 Stefan licht toe dat de vereniging 2007 afsluit met een resultaat van 1.683,65 doordat er nog geen keuring is uitgevoerd en er financiële meevallers waren op overheadposten. Dit overschot is toegevoegd aan het Eigen Vermogen. We zijn 2007 geëindigd met 46 betalende leden. Het financieel jaarverslag 2007 is goedgekeurd door de kascommissie. De twee leden van de kascommissie (Cindy en Gieta) stellen zich opnieuw verkiesbaar voor De vergadering is akkoord met deze herverkiezing.

6 6. Begroting 2008 Op basis van de eerste ervaringen is de begroting voor 2008 op twee aangepast t.o.v. 2007: - Voor 2008 gaan we niet meer uit van 90 betalende leden, maar van 55; - De post overhead is naar beneden bijgesteld. Het verwachte resultaat voor 2008 is - 269,00 (negatief dus). Dit wordt met name veroorzaakt door de hogere kosten voor de ledenvergaderingen aan h en catering: met een groep van 60 tot 80 mensen is een grotere zaal nodig, wat betekent dat er meer betaald moet worden voor zaalh en catering. Alternatief is de ruimte in Forum t Zand van de eerste ledenvergadering. Deze is aanzienlijk goedkoper, maar koud en met een slechte akoestiek. We kiezen dus voorlopig voor andere locaties, maar blijven uitzien naar goedkopere alternatieven. Het negatieve resultaat wordt opgevangen door het Eigen Vermogen. Het best vindt dit een gerechtvaardigde keuze omdat de kosten voor keuringen in 2009 aanzienlijk lager zullen dan in 2008 en de leden die later in 2008 lid zijn geworden en maar een deel van de contributie hebben betaald, in 2009 wel voor een geheel jaar zullen betalen. Bovendien hebben we op dit moment al 54 leden van de verwachte 55 voor het gehele jaar. Dus wellicht zal het resultaat helemaal niet negatief uitvallen. Vraag: na oplevering kunnen bewoners zich toch afmelden als lid? Dan heeft negatieve gevolgen voor de contributie in Ja, dat zou kunnen. Maar na oplevering gaan we verder als bewonersvereniging en zijn er voldoende redenen om lid te blijven. Vraag: kunnen we de leden niet verplichten om in 2009 lid te blijven om ook de keuringen te kunnen betalen voor woningen die pas in 2009 opgeleverd worden? Nee, het best vindt niet dat je bewoners moet verplichten om lid te blijven. Er is voldoende eigen vermogen om ook de keuringen in 2009 uit te voeren. Tenslotte wordt er gestemd. De vergadering is unaniem akkoord met de begroting Behoefteninventarisatie collectieve zaken/inkoop Alle aanwezige leden noteren op een post-it welke 3 zaken zij graag door de vereniging als collectief ingekocht zouden willen zien. Het best zal vervolgens een top 3 of 5 maken. Daarna zullen we partijen benaderen om inkoopvoordelen te behalen en zullen we commissies samenstellen voor de uitvoering.

7 De inventarisatie heeft het volgende opgeleverd: BEHOEFTE TOP 5 M.B.T. WONINGEN 1. Dakraam/dakkapel Dakramen 14 Dakkapel Tuin Tuinaanleg 11 Erfafscheiding/schuttingen 11 Tuin afgraven en aarde Korting bij bouwmarkt 8 4. Stucwerk 5 5. (Houten) vloeren 5 Aantal BEHOEFTEN OVERIG M.B.T. WONINGEN Thermostaat 4 Vaste trap zolder (type A) 3 Zonnepanelen 2 Beveiligingssysteem/sloten 2 Vlonders boven talud 2 Vliering berging 2 Behanger 2 Tegelzetter keuken 2 Stoffeerder (gordijnen) 2 Uitbouw (sch) 2 Keukenleidingen verplaatsen 1 Zonwering 1 Electronica 1 Convectorput 1 Gat in buitenm t.b.v. afzuiging 1 Schilder 1 Glazenwasser 1 Klusbedrijf 1 Aantal BEHOEFTEN M.B.T. OPENBARE RUIMTE Inrichting openbare ruimte 1 Openbare groenvoorziening 1 Kinderspeelplaatsen 1 Aantal 8. Afsluiting Vraag: wanneer gaan de keuringen starten? Maandag nemen we direct contact op met de VEH. Vervolgens wordt er een planning gemaakt en zullen we alle leden informeren. Lenno doet een oproep om te melden aan het best als je onderwerpen of vragen hebt voor een volgende ledenvergadering. Het best kan immers nog beter functioneren bij een actieve input van de leden!

8 Lenno bedankt alle aanwezigen voor hun komst (en in het bijzonder Alisa voor de controle van de stemmingen) en sluit de vergadering. Tijd om te borrelen! Actielijst Nr. Actie Wie 1 Afspraken maken met de VEH voor de keuringen Best

Notulen eerste Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen eerste Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen eerste Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: woensdag 21 november 2007 Plaats: Utrecht Aanwezig: 70 toekomstige bewoners van de wijk Rijnsche Hout, waaronder de zes leden van

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: zaterdag 7 november 2009 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 16.00 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: vrijdag 29 oktober 2010 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 19.30 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: zaterdag 27 september 2008 Plaats: Utrecht, Gasterij de Buurvrouw, ontvangst om 16.00 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

Samenvatting voorlichtingsbijeenkomst Nieuwbouwcoach Vereniging Eigen Huis datum: 13 mei2008 plaats: De Weide Wereld te Vleuten

Samenvatting voorlichtingsbijeenkomst Nieuwbouwcoach Vereniging Eigen Huis datum: 13 mei2008 plaats: De Weide Wereld te Vleuten Samenvatting voorlichtingsbijeenkomst Nieuwbouwcoach Vereniging Eigen Huis datum: 13 mei2008 plaats: De Weide Wereld te Vleuten De presentatie werd gehouden door Manon van Essen van de VEH. Als voorlichtster

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: vrijdag 28 oktober 2011 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 19.30 uur Aanwezig: het bestuur: Karin kramer (voorzitter),

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1. Oprichting Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1.1 De Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR) is opgericht op 17 december 1951. De Statuten zijn laatstelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Aanwezig zijn: De heer N. Graaf, voorzitter De heer H.C.P. Venema, vice-voorzitter Mevrouw E. den Nijs, bestuurslid De heer J. Komen, administrateur

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

ONTWERP Huishoudelijk reglement 2007 Landelijke Vereniging tot behoud van de Waddenzee

ONTWERP Huishoudelijk reglement 2007 Landelijke Vereniging tot behoud van de Waddenzee ONTWERP Huishoudelijk reglement 2007 Landelijke Vereniging tot behoud van de Waddenzee Het lidmaatschap van de vereniging ingevolge hoofdstuk 2 van de Statuten Artikel 1: Categorieën 1. De vereniging kent

Nadere informatie

Notulen Algemene ledenvergadering

Notulen Algemene ledenvergadering Notulen Algemene ledenvergadering VvE Gebouw 'Oude Wal' Hoogvliet Lokhorsterland 3193 ET HOOGVLIET Plaats : Zevensprong Hoogvliet Datum : 29-11-2011 1. Opening van de vergadering & vaststellen aantal stemmen

Nadere informatie

Algemeen Huisreglement MR Berkenschool. 27 januari 2014

Algemeen Huisreglement MR Berkenschool. 27 januari 2014 Algemeen Huisreglement MR Berkenschool 27 januari 2014 1 Huishoudelijk reglement Artikel 31 van het reglement MR Berkenschool schrijft voor dat de MR, met inachtneming van de voorschriften uit het MR-reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT WORKING EQUITATION HOLLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT WORKING EQUITATION HOLLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT WORKING EQUITATION HOLLAND Artikel 1. 1. Het huishoudelijk reglement neemt de terminologie over van de statuten en de andere reglementen van de "Vereniging Working Equitation Holland"

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement LV-INOG Landelijke Vereniging INOG

Huishoudelijk reglement LV-INOG Landelijke Vereniging INOG Versie 1 oktober 2010 Huishoudelijk Reglement LV-INOG Dit huishoudelijk reglement regelt enkele zaken die niet of niet volledig zijn geregeld in de statuten. Artikel 1 Leden 1. Het bestuur houdt een register

Nadere informatie

PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van "Poets, playwrights, essayists, editors, novelists")

PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van Poets, playwrights, essayists, editors, novelists) CONCEPT PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van "Poets, playwrights, essayists, editors, novelists") HUISHOUDELIJK REGLEMENT Over het lid worden van de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association

Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association (publicatiedatum: december 2015) (bij onduidelijkheid of het ontbreken van bepaalde zaken gelden de statuten boven het HHR) De Young Physiotherapist

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Vereniging Buurtschap Zuid. Donderdag

Algemene Ledenvergadering Vereniging Buurtschap Zuid. Donderdag Algemene Ledenvergadering Vereniging Buurtschap Zuid Donderdag 15-11-2018 Bestuur Anko Kuyt - Voorzitter Jeffrey Kruiskamp vicevoorzitter Marco Broersma Secretaris Lian van Os - Secretaris Gerard van der

Nadere informatie

Naam... Adres... Postcode Woonplaats... Datum: dag maand jaar Uitnodiging Algemene Ledenvergadering <naam VvE>

Naam... Adres... Postcode Woonplaats... Datum: dag maand jaar Uitnodiging Algemene Ledenvergadering <naam VvE> kluis Formulieren en voorbeelddocumenten Voorbeelddocumenten voor de opstart van uw VvE 1: uitnodiging Algemene Ledenvergadering Naam..................... Adres..................... Postcode Woonplaats.....................

Nadere informatie

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen Artikel 1. Naam en zetel De vereniging, opgericht op 29 april 1929 en gewoon lid van de Centrale Organisatie van Voetbalscheidsrechters (C.O.V.S.), draagt de naam: "C.O.V.S.-Groep Leiden en Omstreken"

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement U.S.D.V. U Dance Huishoudelijk reglement van de Utrechtse StudentenDansVereniging U Dance, zoals bedoeld in artikel 12 van de statuten. Artikel 1 Algemene Bepalingen 1. De in dit

Nadere informatie

INTERNE SPELREGELS STATUTEN

INTERNE SPELREGELS STATUTEN Vervangt: Versie 1 INTERNE SPELREGELS Vervangen door: Grondslag: Bestuurs- en Algemene Leden Vergadering Doc./Versie-nr.: 3.1.1/2 STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging is genaamd: NEDERLANDSE

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

1. Het boekjaar van de vereniging is gelijk aan het kalenderjaar.

1. Het boekjaar van de vereniging is gelijk aan het kalenderjaar. HUISHOUDELIJK REGLEMENT (ex artikel 20 van de statuten van de vereniging NVAB) CONTRIBUTIE Artikel 1 1. De jaarlijkse contributie van de leden van de vereniging, waarin inbegrepen de afdracht aan de Koninklijke

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld.

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld. 1. Inleiding 1. De vereniging Contactgroep Postactieven regio Soesterberg is gevestigd op de vliegbasis Soesterberg, gemeente Soest. De vereniging heeft notarieel vastgelegde statuten en is ingeschreven

Nadere informatie

Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering Dartvereniging Marktzicht.

Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering Dartvereniging Marktzicht. Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering 05-03-2010 Dartvereniging Marktzicht. De voorzitter opent de vergadering heet een ieder welkom en vraagt de aanwezige de presentielijst te tekenen. 2. Deponering

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING BRIDGEDISTRICT NOORD-HOLLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING BRIDGEDISTRICT NOORD-HOLLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING BRIDGEDISTRICT NOORD-HOLLAND Artikel 1 Toepassingsgebied 1. Dit Huishoudelijk Reglement is ingesteld krachtens artikel 23 van de statuten. 2. In dit reglement

Nadere informatie

Activiteitencommissie. Huishoudelijk Reglement. Definities. Artikel 1

Activiteitencommissie. Huishoudelijk Reglement. Definities. Artikel 1 Activiteitencommissie Huishoudelijk Reglement Definities Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Activiteitencommissie: de geledingraad van

Nadere informatie

Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006

Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006 Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006 VERENIGINGSSTATUTEN Naam en Zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam:. Zij is gevestigd in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De wijk wordt, volgens

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement VHL

Huishoudelijk reglement VHL Huishoudelijk reglement VHL Artikel 1 De "Vereniging Hematologisch Laboratoriumonderzoek" zal in dit reglement verder worden aangeduid als VHL. Zij houdt adres bij de secretaris van haar bestuur. Structurele

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING: Vereniging van Notariële Studenten aan de Vrije Universiteit (V.I.V.A.)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING: Vereniging van Notariële Studenten aan de Vrije Universiteit (V.I.V.A.) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING: Vereniging van Notariële Studenten aan de Vrije Universiteit (V.I.V.A.) Zoals vastgesteld in de op 15 januari 2018 te Amsterdam gehouden algemene ledenvergadering.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool De Bolster is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor de Orde van Advocaten en de raad van de orde in het arrondissement Amsterdam

Huishoudelijk reglement voor de Orde van Advocaten en de raad van de orde in het arrondissement Amsterdam Huishoudelijk reglement voor de Orde van Advocaten en de raad van de orde in het arrondissement Amsterdam Vastgesteld op 24 maart 2016 tijdens de jaarvergadering van de Amsterdamse Orde van Advocaten,

Nadere informatie

Vereniging Rijnsche Hout

Vereniging Rijnsche Hout FINANCIEEL JAARVERSLAG 2008 VAN DE VERENIGING RIJNSCHE HOUT GEVESTIGD IN DE GEMEENTE UTRECHT Inleiding In dit financieel jaarverslag wordt een overzicht gegeven van alle bezittingen, inkomsten en uitgaven

Nadere informatie

A) De bepalingen uit het huishoudelijk reglement moeten in samenhang worden gezien met de statuten van de Stichting Platform Vreeswijk.

A) De bepalingen uit het huishoudelijk reglement moeten in samenhang worden gezien met de statuten van de Stichting Platform Vreeswijk. PRELUDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT van Wijkplatform Vreeswijk (WPV) Statuten Stichting Platform Vreeswijk: A) Volgens de statuten van de Stichting Platform Vreeswijk zijn deelnemers van de stichting vertegenwoordigers

Nadere informatie

a. Zie artikel 4 der Statuten. b. Het bestuur van de vereniging kan bij beëindiging van een lidmaatschap dit omzetten in een bijzonder lidmaatschap.

a. Zie artikel 4 der Statuten. b. Het bestuur van de vereniging kan bij beëindiging van een lidmaatschap dit omzetten in een bijzonder lidmaatschap. HUISHOUDELIJK REGLEMENT CENTRALE HUURDERSRAAD WOB ZWOLLE. Artikel 1. NAAM EN ZETEL. a. Zie artikel 1 der Statuten. b. In dit huishoudelijk reglement wordt met Vereniging Centrale Huurdersraad van de Woningstichting

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012 HOOFDSTUK 1 Plichten van de leden Artikel 1. De leden zijn verplicht: Hun jaarlijkse contributie vóór 1 maart van het lopende verenigingsjaar

Nadere informatie

VvE Krooneend te Krimpen aan den IJssel

VvE Krooneend te Krimpen aan den IJssel VvE Krooneend te Krimpen aan den IJssel ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Notulen van de Algemene ledenvergadering gehouden

Nadere informatie

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek Reglement vastgesteld in de vergadering van het Samenwerkingsverband UKB op 26 oktober 1988 en herzien

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan

Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan Definities Artikel 1 De Achtbaan: Dalton Openbare Basisschool de Achtbaan; Locatie: een van de 4 locaties van De Achtbaan te weten: 1. De Achtbaan locatie

Nadere informatie

Notulen van de Vergadering van eigenaars, gehouden woensdag 21 maart 2018, aanvang 20:00 uur.

Notulen van de Vergadering van eigenaars, gehouden woensdag 21 maart 2018, aanvang 20:00 uur. Notulen Notulen van de Vergadering van eigenaars, gehouden woensdag 21 maart 2018, aanvang 20:00 uur. Totaal aantal stemmen: 395; aantal stemmen vertegenwoordigd: 263 (66,58 procent) 1. Opening en vaststelling

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool Huishoudelijk reglement Oudervereniging Lambertusschool Versie 27augustus 2012 LAMBERTUSSCHOOL NU VOOR STRAKS Oudervereniging Mari van Eschstraat 2 5254 JE Haarsteeg www.lambertusschool.nl Kvk nr: 55501141

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE ORDE VAN ADVOCATEN EN DE RAAD VAN TOEZICHT IN HET

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE ORDE VAN ADVOCATEN EN DE RAAD VAN TOEZICHT IN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE ORDE VAN ADVOCATEN EN DE RAAD VAN TOEZICHT IN HET ARRONDISSEMENT MIDDEN-NEDERLAND. Vastgesteld op 31 oktober 2013 tijdens de jaarvergadering van Orde van Advocaten, op grond

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS STERRENDONK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS STERRENDONK HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS STERRENDONK DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: de geledingenraad van ouders,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS DIES NATALIS Artikel 1 De Dies Natalis van Lacrosse Groningen Gladiators is 24 juni 2003. ALGEMEEN Artikel 2 Volgens artikel 19 van de statuten van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 1 DE VERENIGING 1.1 De vereniging Kring Praktiserende Boomverzorgers is een vereniging waarin mensen die zich bezig houden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: zaterdag 17 mei 2008 Plaats: Utrecht, Gasterij de Buurvrouw, ontvangst om 16.00 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter), Geke

Nadere informatie

ALV Geesterens Belang. WELKOM 27 november 2014

ALV Geesterens Belang. WELKOM 27 november 2014 ALV Geesterens Belang WELKOM 27 november 2014 Agenda Deel 1. Huishoudelijk 20:00 20:45 uur PAUZE 20:45 21:00 uur Deel 2. Thematisch deel 21:00 ca 22:15 uur Napraten 4-1-2015 2 Huishoudelijk deel 1. Ingekomen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Artikel 1 Het Bestuur 1. De algemene dagelijkse leiding berust bij het bestuur. 2. Bij tussentijdse aftreding van een bestuurslid blijft deze in functie, tot in de vacature is voorzien, tenzij overmacht

Nadere informatie

VvE-beheer, wat houdt het in?

VvE-beheer, wat houdt het in? VvE-beheer, wat houdt het in? Informatie over wat een VvE is en met zich mee brengt, en de diensten waarmee Bremavo VvE-beheer u kan helpen. Definitie. VvE staat voor Vereniging van Eigenaars, en is eigenlijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1 1. Lid van de vereniging kunnen worden meerderjarige natuurlijke personen. Jongeren die de leeftijd van 16 jaar hebben bereikt kunnen jeugdlid worden, dit

Nadere informatie

Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden

Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden Naam, Zetel en Doel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam: 'Broederschap der Notariële Studenten te Leiden' en is opgericht op twintig

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub Het Anker te Born Julianalaan 25. 6124 AG Papenhoven, tel. 046-4856571 Email 7540@badminton.nl Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born Hoofdstuk 1: Lidmaatschap van de vereniging. Toelatingsbeleid

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Algemeen Begripsbepalingen In dit Huishoudelijk Reglement en in de krachtens dit Huishoudelijk Reglement vast te stellen reglementen wordt verstaan onder: a. Algemene ledenvergadering:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen 1. Begrippen Huurdersbelang Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huurdersvertegenwoordiging Huurdersvertegenwoordiging zoals opgetekend in de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement SAM Waadhoeke

Huishoudelijk Reglement SAM Waadhoeke Huishoudelijk Reglement SAM Waadhoeke Huishoudelijk Reglement Vereniging SAM Waadhoeke Hoofdstuk I. Leden en Algemene Ledenvergadering(ALV) Artikel 1. 1. Het lidmaatschap staat open voor alle inwoners

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1 De aanmelding voor het lidmaatschap van de vereniging moet geschieden, met vermelding van naam, voornamen, geboortedatum en volledig adres bij de secretaris

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemene bepalingen Artikel 1 De vereniging wordt geregeerd door de bepalingen van haar statuten en dit reglement. Artikel 2 De kleuren van het Nijmeegs

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement ZBSD

Huishoudelijk Reglement ZBSD Huishoudelijk Reglement ZBSD Artikel 1: naam zetel duur -oprichting De vereniging heeft de naam Zeeuws- Brabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) en is gevestigd te Bergen op Zoom Zij is opgericht op

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf is een aanvulling op de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN a. De Bond: de Katholieke Bond van Ouderen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Bewonersvereniging Nagtegael 3.0. Datum: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Huishoudelijk Reglement van Bewonersvereniging Nagtegael 3.0. Datum: HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement van Bewonersvereniging Nagtegael 3.0 Datum: 01-09-2013 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1: Naam en zetel Het platform draagt de naam: BEWONERSVERENIGING Nagtegael 3.0. Zij heeft

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011 TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "Bridgedistrict Noord-Holland. 2. In dit reglement worden de begrippen gebruikt zoals vastgesteld in artikel 1 van de statuten.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging OBS de Baayaert oktober

Huishoudelijk reglement Oudervereniging OBS de Baayaert oktober HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING OBS DE BAAYAERT DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Oudervereniging: de afvaardiging

Nadere informatie

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7 Pagina 1/7 Pagina 2/7 Inhoudsopgave Algemene bepalingen 3 Artikel 1. Definities en afkortingen 3 Artikel 1. Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Artikel 2. Aanstelling 3 Artikel 3. Taak voorzitter en vice-voorzitter

Nadere informatie

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgave 27 maart 2015, opgemaakt te Papendrecht. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het houden of doen houden van het lidmaatschap, wordt

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort

Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort ALGEMEEN Artikel 1 1. Het Huishoudelijk Reglement geldt naast hetgeen in de statuten van Lopersgroep Brandevoort is opgenomen. 2. De algemene vergadering

Nadere informatie

Notulen van de Tweede vergadering, gehouden woensdag 25 april 2018, aanvang 17:30 uur.

Notulen van de Tweede vergadering, gehouden woensdag 25 april 2018, aanvang 17:30 uur. Notulen Notulen van de Tweede vergadering, gehouden woensdag 25 april 2018, aanvang 17:30 uur. Totaal aantal stemmen: 150; aantal stemmen vertegenwoordigd: 30 (20 procent) Aanwezig Zie presentielijst Overig

Nadere informatie

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is.

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is. Huishoudelijk Reglement Judo Vereniging Gilze I. Algemene Bepalingen Artikel 1: Door toetreding tot de Judo Vereniging Gilze, hierna te noemen de vereniging, en het lid worden daarvan, onderwerpt ieder

Nadere informatie

De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus

De SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus HUISHOUDELIJK REGLEMENT (gewijzigd vastgesteld 19 april 2006). Artikel 1 De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus negentienhonderd twee en zeventig. De vereniging is gewoon

Nadere informatie

REGLEMENT DEELNEMERSRAAD CFK

REGLEMENT DEELNEMERSRAAD CFK REGLEMENT DEELNEMERSRAAD CFK Artikel 1. Begripsbepaling 1. De in de statuten van Stichting Contractspelersfonds KNVB gebruikte begripsbepalingen worden geacht deel uit te maken van dit reglement. 2. In

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

Wijkrekreatie Sportvereniging Hasseler Es

Wijkrekreatie Sportvereniging Hasseler Es Informatie voor commissieleden www.wrsh.nl Wijkrekreatie Sportvereniging Hasseler Es Postbus 8014, 7550 KA Hengelo Geacht commissielid, Informatie voor commissieleden Wij heten je van harte welkom bij

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE Artikel 1. Het bestuur. 1. Het bestuur met inbegrip van het dagelijks bestuur, bestaat uit tenminste vijf personen, die door de algemene vergadering

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ZORG COLLECTIEF WANROIJ. Vastgesteld door ALV op 22 maart 2016.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ZORG COLLECTIEF WANROIJ. Vastgesteld door ALV op 22 maart 2016. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ZORG COLLECTIEF WANROIJ Vastgesteld door ALV op 22 maart 2016. Wanroij, 22 maart 2016. 1 Artikel 1: Leden 1. Leden zijn natuurlijke personen die conform de statuten

Nadere informatie

Algemene regels over het lidmaatschap

Algemene regels over het lidmaatschap HUISHOUDELIJK REGLEMENT KAMERKOOR TON sur TON Dit Huishoudelijk Reglement vult de Statuten van de Vereniging Kamerkoor Ton sur Ton aan. Artikel 1 De vereniging heeft gemiddeld 30 tot maximaal 35 zingende

Nadere informatie

=========================================================

========================================================= Inhoudsopgave Statuten bladzijde Artikel 1 Naam, duur en zetel 1 Artikel 2 Doel van de vereniging 1 Artikel 3 Lidmaatschap 1 Artikel 4 Duur van het lidmaatschap 1 Artikel 5 Middelen 2 Artikel 6 Bestuur

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Recreatie Sportvereniging voor (Ex-) Hartpatiënten Deventer en omstreken, afgekort RSH Deventer. Artikel 1. In het huishoudelijk reglement en de daarbij behorende reglementen is

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ledenraad van DVAN (DVAN-HHR-LR-20150930.pdf)

Huishoudelijk reglement Ledenraad van DVAN (DVAN-HHR-LR-20150930.pdf) Algemeen Artikel 1 Afkortingen 1.1 DVAN Denksportvereniging Apeldoorn Noord LR Ledenraad HHR-DVAN Huishoudelijk reglement op het niveau van de vereniging HHR-LR Huishoudelijk reglement op het niveau van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG Artikel 1. Begripsbepaling Dit Huishoudelijk Reglement verstaat onder: a. het jaarverslag: het verslag van de activiteiten van de vereniging over het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK Artikel 1. Algemene bepalingen Dit Huishoudelijk Reglement is een reglement op basis van de artikelen 7 en 19 van de Statuten van de Vereniging VERENIGDE

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

Reglement der Nijmeegse Studenten Honoursvereniging

Reglement der Nijmeegse Studenten Honoursvereniging Reglement der Nijmeegse Studenten Honoursvereniging Vastgesteld tijdens de algemene ledenvergadering van 1 februari 2011. Gewijzigd tijdens de algemene ledenvergadering van 6 februari 2012. Documentnr:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH LEDEN Artikel 1 De aanmelding als senior of juniorlid der vereniging dient te geschieden volgens artikel 6 der statuten. Artikel 2 1. Alle leden erkennen door toetreding tot de vereniging kennis te dragen

Nadere informatie

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg Hoofdstuk 1:

Nadere informatie

VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel

VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Notulen van de Algemene ledenvergadering gehouden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto 1. Algemeen 1.1 Dit reglement is vastgesteld tot regeling van al die zaken, waarin de statuten niet voorzien, waarvan regeling door de statuten wordt geëist

Nadere informatie

Concept. Statuten, Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN)

Concept. Statuten, Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN) Concept Statuten, Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN) Artikel 1 NAAM en ZETEL 1. De vereniging draagt de naam: Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN) 2. De vereniging is opgericht voor onbepaalde tijd.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Aanmelding en toelating Artikel 1 1. Nieuwe leden dienen zich aan te melden door middel van het aanmeldingsformulier. 2. Op het aanmeldingsformulier dienen

Nadere informatie