Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout"

Transcriptie

1 Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: zaterdag 17 mei 2008 Plaats: Utrecht, Gasterij de Buurvrouw, ontvangst om uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter), Geke Bloksma (waarnemend voorzitter), Karin Kramer (secretaris), Robin Langerak (waarnemend secretaris), Stefan van Essen (penningmeester) en 30 leden Afwezig (met kennisgeving): Katy Praet (waarnemend penningmeester), Pascal van Onna (algemeen bestuurslid) Notulist: Karin Kramer Agenda: 1. Ontvangst en inleiding 2. Toelichting door en vragen aan keurmeester Ko van Raalten (VEH) 3. Presentatie inkoopcommissie 4. Buurtfeest 21 juni Afsluiting 1. Ontvangst en inleiding Lenno opent de vergadering. Hij heet alle aanwezigen welkom en geeft het doel van de vergadering aan. We zullen met name informatie geven over de bouwtechniek, het proces rondom de keuring van 23 april j.l. en de stand van zaken m.b.t. inkoop. Er zijn geen opmerkingen bij de notulen van de vorige Algemene Ledenvergadering van 26 januari De notulen worden goedgekeurd. 2. Toelichting door keurmeester De volgende onderwerpen passeren de revue a.d.h.v. een toelichting door Ko van Raalten en vragen van de leden: Gevelbekleding N.a.v. de bevindingen tijdens de 2 e keuring en het gesprek tussen Bouwfonds, Slokker, VRH en VEH is de beplating van de gevels tijdelijk stopgezet. Eerst zal een proefwoning (bouwnr. 6) bekleed worden. Als deze is goedgekeurd door VEH en VRH (naar verwachting vindt de keuring volgende week plaats), zal deze woning maatgevend zijn voor het totale project. Ook voor de woningen die al bekleed zijn.

2 Vraag: levert het stopzetten vertraging op? Waarschijnlijk wel, maar dat kan ook weer worden ingelopen. Ze blijven tot nu toe ruim binnen de 220 werkdagen. Vraag: is er al een keuze gemaakt voor op 1 lijn beplaten of in wildverband? Nee, die keuze is nog niet gemaakt. De proefwoning wordt in wildverband beplaat, maar dat gebeurt om een vergelijking tussen de 2 methoden te kunnen maken. Als de proefwoning wordt goedgekeurd, wil dat alleen zeggen dat de techniek van het nagelen en de werkwijze wordt goedgekeurd. De keuze voor op 1 lijn of wildverband staat hier los van. Bouwfonds en de architect maken die keuze, de VRH is hier geen partij in. Vraag: is het mogelijk om dingen op te hangen aan de gevelbekleding, bv. lampen of zonwering? Ja, je kunt in de sidings met een holle wand plug bv. lampen ophangen. Zonwering kan alleen als er voldoende achterhout zit. Dit moet nog worden besproken met de bouwer. Vraag: is het bekleden met sidings zo nieuw dat dit problemen geeft? Nee, dit is al veel vaker toegepast. In een project in Houten en bij de vrijstaande woningen tegenover Rijnsche Hout is te zien dat het nagelen gewoon netjes is gebeurd. Vraag: is schroeven niet beter dan nagelen? Dat is wel de mening van de VEH, maar de architect beslist. In andere projecten is wel te zien dat ook nagelen een prima methode is. Bovendien heeft nagelen het voordeel dat het er mooier uit ziet en dat er bij regen geen vlekken zichtbaar worden. Vraag: is een tolerantie van 1,5 2 cm niet nog steeds erg veel? Ja, op zich wel. De keuze van het achterhout heeft gevolgen voor de tolerantie die nodig is en de wijze waarop uiteindelijk genageld wordt (netjes of niet). VEH en VRH zullen bij de proefwoning beoordelen of de bevestiging volgens afspraak en netjes is uitgevoerd. Vraag: de platen zitten vast op elke plek waar genageld wordt, maar daartussen niet. Gaat dat niet hoorbaar klapperen in de wind? Nee, dat zou niet het geval moeten zijn. Maar we zullen hier bij de proefwoning extra aandacht aan geven.

3 Vloeren 1. De vloeren zijn geschikt voor tapijt, dat is de vlakheidsnorm. Dat betekent dat ze niet zonder meer geschikt zijn voor laminaat, parket, marmoleum, vinyl etc. Bij vinyl en marmoleum moet er eerst een laag egaline overheen (vrij kostbaar), bij laminaat kan met een foam onderlaag gewerkt worden en bij parket met een ondervloer. 2. De minimale dorpelhoogte bij de voordeur is 20 mm (moet rolstoeltoegankelijk zijn). Dat betekent dat bv. parket niet tot de voordeur gelegd kan worden, dan gaat de voordeur niet meer open. Een kokosmat is ook te dik. Ko geeft als tip een denkbeeldige lijn te trekken vanaf het toilet bv. en tot daar de vloer te leggen. Gebruik dan een droogloopmat over de volle breedte tot de voordeur. Waar de trap naar de eerste verdieping eindigt op de overloop, mag deze niet hoger dan 5 10 mm uitsteken, zodat de vloer van de overloop er stotend tegenaan gelegd kan worden. Bij de 2 e keuring is geconstateerd dat de verhoging soms te hoog was. Dan wordt het afgekeurd. Wanden 1. De wanden zijn behangklaar. Dat betekent niet dat je direct kan behangen, je moet wel nog schuren en gaten opvullen. De wanden zijn niet sausklaar (voor latex e.d.). Het egaliseren van de wand is voldoende om te sauzen, bv. met Fix & Finish. 2. Om krimpscheuren in de hele woning te voorkomen, is het verstandig 1 stookseizoen niet te stucen. Dan is het krimpen en uitzetten uitgewerkt en kan er gestuct worden. 3. Om het bouwvocht in de wanden kwijt te raken moet er goed geventileerd worden en matig gestookt. Een temperatuur van 16 graden is prima om te klussen. Deze moet dan langzaam opgevoerd worden (niet ineens de thermostaat op 21 graden zetten). Stoken met de ramen open is het beste. 4. Als je het hele huis gaat stucen en je wilt de radiatoren eraf halen, laat dan op het laagste punt alle water uit de radiatoren lopen. Eerst onder de warmtewisselaar in de meterkast de hendels dichtdraaien. Officieel moet je hier wel een melding van maken bij je energieleverancier (want als de hele wijk dit tegelijk doet, kan men denken dat er een lek is ontstaan). Het kan ook kamer voor kamer, dan hoeft niet het hele systeem leeg te lopen. Let wel op bij het dicht- en opendraaien van de hendels. Als dat niet goed gaat, vervalt je GIW garantie op dat onderdeel. 5. Maak foto s van gaten, scheuren etc. en controleer of ze nog aanwezig is bij de opleveringskeuring. Vraag: ik zie een grote naad bij de uitbouw, waar deze koud tegen de woning aan staat.klopt dat wel? Ja, dat is een dilatatienaad. Die wordt toegepast om scheurvorming te voorkomen. Over de naad komt gaas en dan wordt er gestuct. Een goede stukadoor zal er nog een keer gaas overheen doen.

4 Vraag: ga je de naden tussen de kalkzandsteenblokken zien door behang of latex heen? Nee, als de blokken normaal drogen niet. Ze moeten niet te snel drogen (met warmtekanonnen bv.). Vraag: ik heb schimmelvorming in de wanden gezien. Blijft dat zo of kan dat weer terugkomen? Schimmel kan in de gipswanden zitten. Gips zuigt water op, wat weer verdampt. Dat geeft een zwarte schimmel. Die kan er met b.v een schuurborstel makkelijk afgehaald worden. De schimmel komt er daarna niet opnieuw doorheen. Vraag: worden de naden tussen de gipswanden nog opgevuld? Nee, deze zijn behangklaar en dat is de norm. Vraag: ik heb gebroken kalkzandsteenblokken gezien, wat gebeurt daarmee? Die worden gelijmd, wat even sterk is als een niet gebroken blok. Plafonds 1. Tussen de plafondplaten zitten V-vormige naden. In de naden kan een scheurtje ontstaan in het eerste jaar. Advies is in het eerste jaar het plafond nog niet te stucen, want dan ga je scheuren in het stucwerk zien. Als je de naden na een jaar dichtkit met acrylaatkit incl. de scheurtjes, zie je er niks meer van. 2. Het hele plafond verlagen met bv. halogeenverlichting en dan stucen kan wel in het eerste jaar. Ramen 1. Alle glas in de woning is HR++ glas. Hier mag je niks op plakken (bv. raamfolie), want dan kan er een thermische breuk ontstaan en dit is niet gedekt op de glasverzekering. 2. De vierkante lichtkoepeltjes zijn van kunststof, niet van HR++ glas. Deze kun je dus wel aan de binnenkant verduisteren. Oplevering 1. Twee weken voor de oplevering ontvang je een uitnodiging. Hierin staan twee data: 1. Voorschouw: 1 week van te voren. Let op: dit is geen juridisch moment, het is wel handig om erbij te zijn en zaken die niet goed zijn te noteren. Dan heeft de bouwer nog een week de tijd om die zaken te herstellen. VEH is hier niet bij. Teken de voorschouw niet voor akkoord, dit is geen juridisch moment.

5 2. Oplevering: dit is wel een juridisch moment, waar de VEH bij is voor de opleveringskeuring. 2. Na de oplevering krijg je een garantie van 3 maanden. Als je dan nog iets ontdekt, meld het dan. Dit geldt niet voor glas en sanitair. Die moeten schoon zijn tijdens de oplevering zodat beschadigingen direct zichtbaar zijn. Daarna worden ze niet meer hersteld. 3. Na de eerste drie maanden volgt een herstelperiode van 3 maanden. Overig 1. Bij bepaalde typen woningen is er een koof op zolder gemaakt voor een buis die erin zit. Deze is van kalkzandsteen conform de bouwspecificatie, maar dat betekent dat de koof erg groot is. Als deze van hout en gips wordt gemaakt, kan het veel kleiner. Dat heeft alleen voordelen (ruimtebesparend) en geen nadelen (er is geen sprake van geluidsoverlast in de buis). Maar dan moet er wel een erratum komen op de bouwspecificatie. We kunnen dit navragen bij Bouwfonds. 2. Als je een afzuigkap met eigen motor in de keuken wilt plaatsen, moet er een gat naar buiten gemaakt worden door de dampdichte folie heen. Let op dat je dit goed afkit, zodat er geen vocht naar binnen kan. Als je dit goed doet, blijft de GIW garantie gewoon van kracht. 3. Als je zaken wilt laten checken tijdens een keuring, maak er een foto van en mail die naar het adres van de vereniging. Dan wordt het meegenomen tijdens de volgende keuring. Vraag: het dakraam op zolder in mijn woning zit veel te hoog, daar kan ik niet bij om het raam te openen. Komt daar een oplossing voor? Ja, er komt een bediening aan de trapzijde. Vraag: kan ik een gat in een wand op zolder maken om bv. de afvoer van een airco op aan te sluiten? Ja, dat kan een dakdekker doen of m.b.v. een splitter. Vraag: ik zie dat er dakpannen scheef liggen. Wordt dat verholpen? Dat komt naar voren bij de keuringen of meldt het zelf a.d.h.v. foto s die je gemaakt hebt. Dakpannen moeten wel recht liggen. Vraag: hoe lang na oplevering mogen we geen wijzigingen aanbrengen aan de buitenzijde van de woning? Geen idee, dat verschilt per wijk en per gemeente. Je kunt dit opvragen bij Bouwfonds.

6 Vraag: in het 2 e keuringsrapport stond dat de overall indruk van de bouwplaats rommelig was. Geeft dat reden tot zorg? Nee, op zich niet. VEH heeft alleen aangegeven dat de bouwplaats er niet netjes uit ziet (overal losse spullen, er wordt niks opgeruimd bv.), maar dat heeft geen gevolgen voor de bouw zelf. Die verloopt vergelijkbaar met andere projecten. Vraag: zit de verdeelunit van de stadsverwarming in de trapkastruimte of de meterkast? Hier is geen vaste plek voor, kan per woning verschillen. Lenno bedankt Ko voor de toelichting en sluit dit agendapunt af. 3. Presentatie inkoopcommissie Bob Cruijsberg geeft een toelichting op de stand van zaken m.b.t. collectieve inkoop. De presentatie van de inkoopcommissie is hieronder ingevoegd. Vooronderzoek Andere kopersverenigingen Vragenlijst Ervaringen van kennissen Inventarisatie bij de leden Aanvullende wensen Thermostaat Glasvezel Zonnepanelen Uitgangspunten Leden zelf zijn altijd de contractspartner, niet de vereniging 1 voorkeursleverancier Alleen erkende leveranciers met goede garantievoorwaarden, voor zover van toepassing

7 Inkoop opties Leden krijgen zelf direct korting bij leverancier Leden bundelen een aanvraag op de website en vragen gezamenlijk aan Bedrijf krijgt een pagina op de website, voor reclame en aanvraag Verder onderzocht Kortingen bij bouwmarkt en vloerenspecialist Hoveniers en tuincentra Dakkapellen Dakvensters Glasvezel aansluiting Zonnepanelen Thermostaat Bouwmarkt en vloeren 10% korting bij de Gamma in de Meern Korting gaat nu al in! Op vertoon van legitimatie + bewijs van inschrijving Uitgesloten zijn verhuurartikelen. Uitgesloten landelijke acties van Gamma (dus geen dubbele korting van bijvoorbeeld 20%!) De minimale besteding is 25 per aankoop. Betaling vindt contant plaats. Gamma Voordeelpas blijft geldig. Vloerenspecialisten geen korting Hoveniers en tuincentra Vijf hoveniers in de omgeving aangeschreven + mogelijke tuincentra bekeken Keuze voor Groenrijk Ligt in t Zand Hoveniersbedrijf en tuincentrum Goede referentie op het Internet Eerste positieve reactie na mailing Standaard kortingen op tuinen is complexer, tuinen aanleggen is maatwerk Actie: verder in gesprek gaan met Groenrijk Dakkapellen Internetonderzoek naar dakkapellen & vensters - resultaten later besproken Twee offertes aangevraagd voor dakkapellen Standaard meerwerk dakkapel(type B) en bij >5 woningen (-7,5 %) Standaard dakkapel (lijkt op de meerwerk optie) 4.740, meerdere woningen: (-5%), >10 woningen (-7%) Lichte bouwvergunning aanvragen (=meldingsplicht) Actie: inkoopprocedure bepalen Dakvensters Keuze voor Officiële Velux partner Goede garantie Scherpe prijs Waarschijnlijk de volgende kortingen 5% korting op dakvensters 15% korting op raamdecoratie Actie: interesse peilen voor een presentatie bij de Velux vestiging in de Meern

8 Glasvezel aansluiting Glasvezel voor: Internet, telefonie en tv Voordelen glasvezel: Kan onbeperkt aantal HD tv kanalen aan Beter voor thuiswerken Supersnel downloaden Supersnel uploaden: Backup online Video conferencing (Skype, msn etc.) Niet duurder dan Kabel of ADSL Initiatief Actie: interesse peilen voor glasvezel Zonnepanelen Meeste huizen hebben optimale hoek en ligging voor zonnepanelen Eneco richtprijzen (dus nog zonder korting): 3 panelen 3.995, terugverdientijd 13 jaar 6 panelen 6.495, terugverdientijd 13 jaar Subsidie op extra stroom Actie: interesse peilen voor zonnepanelen Thermostaat Huizen bevatten nachtverlaging, geen thermostaat We kunnen 5% korting krijgen bij Van Schaik verwarming. Actie: interesse peilen voor thermostaat Opmerkingen bij presentatie: - Inkoopopties: de eerste optie is de meest praktische, maar de leverancier krijgt geen garantie en verstrekt dus minimale korting. De tweede en derde optie zijn nog ideeën. - Gamma: je krijgt geen 10% korting bovenop landelijke acties (zoals 10% korting op het hele assortiment met Koninginnedag), maar wel bovenop de aanbiedingen uit het krantje. De afspraken worden een jaar lang geëvalueerd en dan eventueel verlengd, dus maak er nu al gebruik van! - Tuinen: met Groenrijk wordt geprobeerd dezelfde kortingsafspraken te maken bij het tuincentrum als bij de Gamma. Er is nog geen contact geweest met Rodenburg (ligt in het Zand). De inkoopcommissie pakt dit op.

9 - Dakkapellen: de eerste optie is in principe dezelfde dakkapel als de meerwerkoptie van Slokker en allin, dus incl. afvoeren van puin, HR++ glas, kunststof kozijnen met 10 jaar garantie, helemaal afgewerkt etc (bij Ad Spruyt in Montfoort), de tweede optie is goedkoper, maar dan heb je meranti kozijnen met 5 jaar garantie, is de dakkapel niet afgewerkt, wordt puin niet afgevoerd, is er minder isolatie etc (bij Klaassen ergens in de achterhoek). Er is nog geen contact geweest met de Ruiter dakkapellen in Woerden. Zij hebben zelfs een projectcoördinator voor kopersverenigingen, dus het is wel de moeite waarde om hier een offerte aan te vragen. De inkoopcommissie pakt dit op. - Dakvensters: de Ruiter plaatst ook Velux dakvensters, misschien is een combinatiekorting mogelijk? - Tip van een van de leden: op de site van het ministerie van VROM kun je checken of je een bouwvergunning moet aanvragen. - Glasvezel: KPN of XMS zijn standaardleveranciers. Daarnaast zijn er nog privé-projecten, maar dat is te ingewikkeld om op te pakken. KPN of XMS bieden nog geen glasvezel aan in Rijnsche Hout. Wel is er een initiatief van Vleuterweide om glasvezel versneld aan te leggen in de wijk. Als je 40% deelnemers verzamelt, gaat XMS glasvezel aanleggen. Dat komt neer op deelnemers in Vleuterweide. Ze zijn eind maart begonnen en hebben nu 300 deelnemers. XMS betaalt voor de promotie en de aanleg van het netwerk. Deelnemers betalen alleen voor het abonnement wat niet duurder is dan kabel of ADSL. - Zonnepanelen: op de aanschaf is er geen subsidie. De inkoopcommissie kan proberen korting op de aanschaf te krijgen. Vraag: mag het van de architect? De inkoopcommissie gaat dit checken. Vraag: hoeveel panelen moet je hebben (hoeveel kw) om subsidie te ontvangen? De inkoopcommissie gaat dit uitzoeken. Vraag: hoe groot is 1 paneel? Een paneel is ongeveer 1,5 m x 80 cm. - Thermostaat: een thermostaat i.c.m. stadsverwarming is mogelijk. De optie die de inkoopcommissie aan het uitzoeken is, is via een installateur. Zelf een Honeywell Chromoterm bv. kopen via de Gamma met korting en dan zelf installeren kan natuurlijk ook. - Vraag: heeft de inkoopcommissie een adres? Nog niet, maar dat kunnen we wel regelen. 4. Buurtfeest 21 juni Op 21 juni is de Dag van het Straatfeest in Leidsche Rijn. De gemeente vindt het leuk als wij als wijk in aanbouw mee zouden doen en zelf willen we er ook een leuk feest van maken. Omdat we zowel leden als niet-leden moeten uitnodigen om subsidie te ontvangen (dus de hele wijk), kunnen er potentieel veel mensen komen (150 mensen incl. kinderen is best reëel). Dat vergt een heleboel tijd qua organisatie voor het bestuur, aangezien zich niemand heeft gemeld voor de feestcommissie. We willen dus wel weten dat er genoeg animo is voor het feest. Een snelle telling leert dat toch wel de helft tot 2/3 interesse heeft. We zullen de komende week ook nog via het forum de interesse peilen.

10 Daarnaast hebben we op de dag van het feest zelf vrijwillers nodig die helpen met het eten, met de activiteiten etc. Dat kunnen we als bestuur niet allemaal zelf. Rickert en Moniek van nummer 145 willen in ieder geval helpen bij de barbecue, Fieke van nummer 68 wil zowel helpen met de voorbereiding als op de dag zelf en Tessa van nummer 117 wil ook helpen op de dag zelf. Alvast bedankt! 5. Afronding Een van de leden geeft aan goed na te denken of je voor of tegen de komst van de Belle van Zuylen bent. Het is wel een toren van 260 m hoog die op 600 m afstand van onze wijk komt te staan. Voor meer informatie ga naar Lenno bedankt alle aanwezigen voor hun komst en sluit de vergadering. Tijd om te borrelen! Actielijst Nr. Actie Wie 1 Bespreken van bevestigen van zonwering aan sidings met Bestuur/VEH bouwer(voldoende achterhout?) 2 Checken of platen niet hoorbaar klapperen in de wind bij Bestuur/VEH proefwoning 3 Navragen of koof op zolder van hout en gips gemaakt kan Bestuur/VEH worden i.p.v. kalkzandsteen 4 Foto s maken van zaken die gecheckt moeten worden tijdens Leden volgende keuring en mailen naar VRH 5 Contact opnemen met Rodenburg (hovenier/tuincentrum) Inkoopcommissie 6 Contact opnemen met de Ruiter dakkapellen Inkoopcommissie 7 Checken of zonnepanelen zijn toegestaan Inkoopcommissie 8 Checken hoeveel zonnepanelen nodig zijn voor subsidie Inkoopcommissie 9 adres inkoopcommissie regelen Jelmar Het bestuur van de Vereniging Rijnsche Hout is niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden in de informatie in deze notulen.

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: zaterdag 7 november 2009 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 16.00 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: vrijdag 29 oktober 2010 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 19.30 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: zaterdag 27 september 2008 Plaats: Utrecht, Gasterij de Buurvrouw, ontvangst om 16.00 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: zaterdag 26 januari 2008 Plaats: Utrecht, Gasterij de Bvrouw, ontvangst om 16.00 Aanwezig: het best: Lenno Maris (voorzitter), Geke Bloksma

Nadere informatie

Notulen eerste Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen eerste Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen eerste Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: woensdag 21 november 2007 Plaats: Utrecht Aanwezig: 70 toekomstige bewoners van de wijk Rijnsche Hout, waaronder de zes leden van

Nadere informatie

Klussen mag (ZAV) Voorwaarden om van uw woning uw eigen stek te maken

Klussen mag (ZAV) Voorwaarden om van uw woning uw eigen stek te maken Klussen mag (ZAV) Voorwaarden om van uw woning uw eigen stek te maken U wilt een eigen plek, die voldoet aan al uw wensen? Dat kan! Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt. Daarom kunt u uw woning

Nadere informatie

Checklist huis bezichtigen

Checklist huis bezichtigen Checklist huis bezichtigen Een bezichtiging kan erg snel gaan, waardoor u niet alles goed ziet. Het is daarom verstandig om meerdere keren te kijken. Ook praktisch: neem een meetlint, een pen, een potlood

Nadere informatie

A0AU011 Uitbouw begane grond achterzijde woning 0,9 m 1,00 à 9.500,00

A0AU011 Uitbouw begane grond achterzijde woning 0,9 m 1,00 à 9.500,00 Wanneer u gebruik wilt maken van één of meer opties, dan kunt u het bewuste onderdeel aankruisen en het aantal opgeven. Vervolgens tekent u de lijst voor akkoord en retourneert u één exemplaar. Uw opties

Nadere informatie

Klussen mag (ZAV) Voorwaarden om van uw woning uw eigen stek te maken

Klussen mag (ZAV) Voorwaarden om van uw woning uw eigen stek te maken Klussen mag (ZAV) Voorwaarden om van uw woning uw eigen stek te maken U wilt een eigen plek, die voldoet aan al uw wensen? Dat kan! Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt. Daarom kunt u uw woning

Nadere informatie

Wandverwarming in de Noordoostpolder.

Wandverwarming in de Noordoostpolder. Wandverwarming in de Noordoostpolder. Na dat we de tekeningen klaar hadden voor onze aanbouw, kwamen we tot de conclusie dat we te weinig ruimte haddeen voor het plaatsen van radiatoren, zonder dat ze

Nadere informatie

Zelf klussen in uw woning

Zelf klussen in uw woning Zelf klussen in uw woning U huurt een woning van Centrada. Als huurder kunt u de woning aanpassen naar uw eigen smaak. Misschien wilt u een luxe keuken plaatsen, of zou een dakkapel voor die extra ruimte

Nadere informatie

Keuzelijst Ruwbouw. Bouwkundige wijzigingen. Project: Raadhuispark fase 7 te Mijnsheerenland Datum: Koperskeuze

Keuzelijst Ruwbouw. Bouwkundige wijzigingen. Project: Raadhuispark fase 7 te Mijnsheerenland Datum: Koperskeuze Project: 00229 - Raadhuispark fase 7 te Mijnsheerenland Koperskeuze Bouwkundige wijzigingen 10.5402 Aanbouw achtergevel +1800 mm 16.950,00 Het vergroten van de woning d.m.v. het aanbrengen van een uitbouw

Nadere informatie

Het Klus ABC van Sité

Het Klus ABC van Sité Alle veranderingen en aanpassingen aan uw woning in één duidelijk overzicht! Het Klus ABC van Sité Thuis in woondiensten Welkom thuis! Uw huis, u wilt er graag een thuis van maken. Huurt u bij Sité dan

Nadere informatie

deur vervangen Klus wijzer Handige tips wanneer u zelf gaat klussen

deur vervangen Klus wijzer Handige tips wanneer u zelf gaat klussen deur vervangen Klus wijzer Handige tips wanneer u zelf gaat klussen U wilt een meer decoratieve huiskamerdeur; u moet nodig de badkamerdeur vervangen. Voor een nieuwe deur gaat u waarschijnlijk naar een

Nadere informatie

Extra wandcontactdoos woonkamer 1,00 à 135,00

Extra wandcontactdoos woonkamer 1,00 à 135,00 Wanneer u gebruik wilt maken van één of meer opties, dan kunt u het bewuste onderdeel aankruisen en het aantal opgeven. Vervolgens tekent u de lijst voor akkoord en retourneert u één exemplaar. Uw opties

Nadere informatie

Vraag en antwoord 2 februari 2017

Vraag en antwoord 2 februari 2017 Vraag en antwoord 2 februari 2017 1. Algemeen 1.1. Mag er in de tuin een tuinhuisje gebouwd worden? Tuinhuisjes mogen geplaatst worden. Sommige bouwwerken zijn vergunningsvrij, de bebouwingsmogelijkheden

Nadere informatie

Handleiding Comfort Mat

Handleiding Comfort Mat Handleiding Comfort Mat Het toppunt van comfort. Het toppunt van eenvoud. Elektrische vloerverwarming Inleiding In deze handleiding van de elektrische vloerverwarming beschrijven wij stapsgewijs waar u

Nadere informatie

Extra wandcontactdoos woonkamer 1,00 à 135,00

Extra wandcontactdoos woonkamer 1,00 à 135,00 Wanneer u gebruik wilt maken van één of meer opties, dan kunt u het bewuste onderdeel aankruisen en het aantal opgeven. Vervolgens tekent u de lijst voor akkoord en retourneert u één exemplaar. Uw opties

Nadere informatie

Aanpassingen en veranderingen van de woning: waarvoor heeft u toestemming nodig?

Aanpassingen en veranderingen van de woning: waarvoor heeft u toestemming nodig? Aanpassingen en veranderingen van de woning: waarvoor heeft u toestemming nodig? Omschrijving aanpassing Toestemming noodzakelijk Mag blijven zitten (als technisch in orde) Verwijderen of plaatsen van

Nadere informatie

Spelregels bij woningaanpassingen

Spelregels bij woningaanpassingen Spelregels bij woningaanpassingen In dit overzicht staan verschillende woningaanpassingen. Bij iedere aanpassing is aangeven of u toestemming nodig heeft en of de aanpassing in de woning kan blijven als

Nadere informatie

Klussen en verbeteren. waar je thuis bent...

Klussen en verbeteren. waar je thuis bent... Klussen en verbeteren waar je thuis bent... Maak van uw huis uw thuis Wij vinden het belangrijk dat u zich heem voelt in uw woning. Daarom kunt u de woning naar eigen smaak inrichten en veranderen. In

Nadere informatie

Te koop Tussenwoning met schuur en zuid gerichte achtertuin

Te koop Tussenwoning met schuur en zuid gerichte achtertuin Te koop Tussenwoning met schuur en zuid gerichte achtertuin Koninginneweg 90, 3262 JD Oud-Beijerland Algemeen Deze authentieke tussenwoning is gebouwd rond 1920 en is gelegen aan een gezellig privé straatje

Nadere informatie

Mendeldreef 295 254.000,- k.k. 2163KJ Lisse eengezinswoning Mendeldreef 295 te Lisse Op rustige geliefde locatie gelegen, uitstekend onderhouden sfeervolle eengezinswoning met erker aan de voorzijde,

Nadere informatie

Checklist voor montage

Checklist voor montage Checklist voor montage Binnenkort staat het Jouw Thuis Montageteam voor je deur om de door jou gekozen oplossingen aan te brengen. Het montageteam doet er alles aan om ervoor zorgen dat de werkzaamheden

Nadere informatie

Keuzelijst De Uitkijk te Cuijk Woningtype A, B, C en D

Keuzelijst De Uitkijk te Cuijk Woningtype A, B, C en D Pagina: 1 van 17 Keuzelijst De Uitkijk te Cuijk Woningtype A, B, C en D Pagina: 2 van 17 Keuze Code Omschrijving Prijs Kopersmeer- en minderwerkopties 22.02ab Uitbreiding begane grond type A en B achterzijde

Nadere informatie

Josephus Alberdingk Thijmlaan 6, Goirle

Josephus Alberdingk Thijmlaan 6, Goirle Josephus Alberdingk Thijmlaan 6, Goirle Kenmerken Overdracht Vraagprijs 349.000 k.k. Aangeboden sinds 27-09-2017 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering

Nadere informatie

Veranderingen aan de woning

Veranderingen aan de woning uitgave juli 2015 Veranderingen aan de woning Mag ik klussen in mijn woning? En hoe regel ik toestemming? De Zes Kernen wil graag dat u van uw woning kunt genieten. Wilt u uw woning naar eigen smaak inrichten?

Nadere informatie

Overzicht van veranderingen in of aan de woning - een toelichting-

Overzicht van veranderingen in of aan de woning - een toelichting- Overzicht van veranderingen in of aan de woning - een toelichting- In dit overzicht staan verschillende woningaanpassingen. Bij iedere aapassing is aangegeven of u toestemming nodig heeft en of de aanpassing

Nadere informatie

Overzicht van meest voorkomende aanpassingen

Overzicht van meest voorkomende aanpassingen Toelichting Overzicht van meest voorkomende aanpassingen Indeling woning Verwijderen niet dragende binnenmuur Verwijderen dragende binnenmuur berekening nodig van erkend constructeur Verwijderen van vaste

Nadere informatie

Hoek van Holland, Avenue Datum: 30 december 2009 FAQ-lijst, woningtype Tournette. Algemeen:

Hoek van Holland, Avenue Datum: 30 december 2009 FAQ-lijst, woningtype Tournette. Algemeen: Hoek van Holland, Avenue Datum: 30 december 2009 FAQ-lijst, woningtype Tournette Algemeen: a. Alle bedragen zijn inclusief BTW. b. Alle antwoorden zijn onder voorbehoud goedkeuring aannemer. c. Aanpassingen

Nadere informatie

Keuzelijst Ruwbouw. 1. Bouwkundig. Project: 2204-35 won. Droomweide Bodegraven Datum: 27-06-2016

Keuzelijst Ruwbouw. 1. Bouwkundig. Project: 2204-35 won. Droomweide Bodegraven Datum: 27-06-2016 Keuzelijst Ruwbouw Project: 2204-35 won. Droomweide Bodegraven Datum: 27-06-2016 1. Bouwkundig 1.0.02 Geen ruwbouw wijzigingen Standaard Indien u geen keuze maakt uit de ruwbouw keuzelijst gaarne deze

Nadere informatie

Let op: sommige wijzigingen kunnen wel in eengezinswoningen, maar niet in etagewoningen/appartementen worden uitgevoerd.

Let op: sommige wijzigingen kunnen wel in eengezinswoningen, maar niet in etagewoningen/appartementen worden uitgevoerd. Klussenoverzicht Let op: sommige wijzigingen kunnen wel in eengezinswoningen, maar niet in etagewoningen/appartementen worden uitgevoerd. Pré Wonen houdt zich het recht voor in bepaalde gevallen anders

Nadere informatie

Staartploeg Dubbeldam Woningtype: Type Y2

Staartploeg Dubbeldam Woningtype: Type Y2 Wanneer u gebruik wilt maken van één of meer opties, dan kunt u het bewuste onderdeel aankruisen en het aantal opgeven. Vervolgens tekent u de lijst voor akkoord en retourneert u één exemplaar. Uw opties

Nadere informatie

Thuisvoelen in uw huurwoning

Thuisvoelen in uw huurwoning Thuisvoelen in uw huurwoning Zelf Aangebrachte Veranderingen (ZAV) w s v a a l s a u g u s t u s 2010 THUISVOELEN IN UW HUURWONING U huurt een huis van onze woningcorporatie. Om deze woning echt tot uw

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: vrijdag 28 oktober 2011 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 19.30 uur Aanwezig: het bestuur: Karin kramer (voorzitter),

Nadere informatie

Mozartlaan 20 Vlaardingen. Vraagprijs k.k.

Mozartlaan 20 Vlaardingen. Vraagprijs k.k. Mozartlaan 20 Vlaardingen Vraagprijs 375.000 k.k. Een heerlijke, lichte eengezinswoning aan een rustige laan, met vrij uitzicht. Deze ruime 2/1 kap woning met vrij uitzicht op de dijk is gunstig gelegen

Nadere informatie

Ik ga verhuizen. Daar komt van alles bij kijken

Ik ga verhuizen. Daar komt van alles bij kijken Ik ga verhuizen Daar komt van alles bij kijken Bij een verhuizing komt heel wat kijken. Naast allerlei praktische zaken moet u ook nog van alles regelen. De huur opzeggen bijvoorbeeld. Afspraken maken

Nadere informatie

A0AU010C Uitbouw begane grond achterzijde woning 1,2 m 1,00 à ,00

A0AU010C Uitbouw begane grond achterzijde woning 1,2 m 1,00 à ,00 Wanneer u gebruik wilt maken van één of meer opties, dan kunt u het bewuste onderdeel aankruisen en het aantal opgeven. Vervolgens tekent u de lijst voor akkoord en retourneert u één exemplaar. Uw opties

Nadere informatie

Omschrijving (per categorie, alfabetisch) 1 2 3 4 5 6 A ALGEMEEN

Omschrijving (per categorie, alfabetisch) 1 2 3 4 5 6 A ALGEMEEN A ALGEMEEN Aansluitingen Aardlekschakelaar Gekeurd door erkend installateur. Airco (buitenunit) Elektra (uitbreiding groepen) Gekeurd door erkend installateur. Elektra berging Gekeurd door erkend installateur.

Nadere informatie

Wervelbedfilters. Van glas kan je het dus ook maken zoals ik al eerder op merkte Voordeel het is goedkoper Nadeel het is kwetsbaarder

Wervelbedfilters. Van glas kan je het dus ook maken zoals ik al eerder op merkte Voordeel het is goedkoper Nadeel het is kwetsbaarder Wervelbedfilters Een nieuwe ontwikkeling opgebied van filtering is een wervelbedfilter. Deze wordt al een geruime tijd toegepast op proffesioneelgebied denk maar aan Oceaan van Dierentuin Blijdorp te Rotterdam.

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012

VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012 VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012 Algemene vragen Waarom kiest Portaal voor renovatie en niet voor sloop? Op het moment dat Portaal een afweging maakt voor renovatie of sloop wordt

Nadere informatie

Inhoud. 1 Huur opzeggen... 3 2 Inspecties... 4 3 Zelf klussen in de woning... 4 4 Checklist... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Inhoud. 1 Huur opzeggen... 3 2 Inspecties... 4 3 Zelf klussen in de woning... 4 4 Checklist... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Huur opzeggen Inhoud 1 Huur opzeggen... 3 2 Inspecties... 4 3 Zelf klussen in de woning... 4 4 Checklist... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2 1 Huur opzeggen Gaat u verhuizen? Of wilt u de huur opzeggen

Nadere informatie

Vrijstaande woning in het plan Waterhof fase 3 Volgerlanden

Vrijstaande woning in het plan Waterhof fase 3 Volgerlanden Lijstkleur: Rood KOPERSKEUZENLIJST BEHORENDE BIJ DE KOOP-/AANNEMINGSOVEREENKOMST Naam :... Adres :... Postcode :... Woonplaats :... Telefoon :... (privé)... (werk) Vrijstaande woning in het plan Waterhof

Nadere informatie

Huur opzeggen & verhuizen. AIs u gaat verhuizen, komt daar vaak veel bij. kijken. Niet alleen vraagt uw toekomstige

Huur opzeggen & verhuizen. AIs u gaat verhuizen, komt daar vaak veel bij. kijken. Niet alleen vraagt uw toekomstige Huur opzeggen & verhuizen AIs u gaat verhuizen, komt daar vaak veel bij kijken. Niet alleen vraagt uw toekomstige woning de nodige aandacht. Ook voor het verlaten van uw huidige woning is er een aantal

Nadere informatie

Huur opzeggen & verhuizen. AIs u gaat verhuizen, komt daar vaak veel bij. kijken. Niet alleen vraagt uw toekomstige

Huur opzeggen & verhuizen. AIs u gaat verhuizen, komt daar vaak veel bij. kijken. Niet alleen vraagt uw toekomstige Huur opzeggen & verhuizen AIs u gaat verhuizen, komt daar vaak veel bij kijken. Niet alleen vraagt uw toekomstige woning de nodige aandacht. Ook voor het verlaten van uw huidige woning is er een aantal

Nadere informatie

Kluswijzer December 2017

Kluswijzer December 2017 Kluswijzer December 2017 Inhoud 1. Inleiding 2. Tuin en erf 3. Gevel en dak 4. Woningindeling 5. Woninginrichting 6. Keuken 7. Sanitair en kranen 8. Installaties 9. Isolatie 10. Onderhoud 1. INLEIDING

Nadere informatie

Verbouwing Koningsweg 175 te Utrecht

Verbouwing Koningsweg 175 te Utrecht Verbouwing Koningsweg 175 te Utrecht 1. Zolder a. Slopen/verwijderen: i. Verwijderen zachtboard betimmering ii. Oude CV ketel leidingen + expansievat b. Verbouwen i. Isoleren dak ii. Dakaftimmering iii.

Nadere informatie

Glasvezel. Glas helder!

Glasvezel. Glas helder! Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Industrieterrein Meer en Duin te Lisse De Glasvezelkoning is een onderdeel van IP-ONE B.V. Bellen, internetten en online diensten. Internet, VoIP telefonie, camerabeveiliging,

Nadere informatie

Deel 2: Activiteiten MONITOR

Deel 2: Activiteiten MONITOR Deel 2: Activiteiten MONITOR Deze Monitor gaat over jullie activiteiten met, voor en door bewoners op het gebied van: 1. Inkoop energie 2. Collectieve inkoopacties zonnepanelen 3. Energiebesparingsacties

Nadere informatie

INFORMATIE. Kluswijzer. Afdeling Woondiensten Balk, december 2009

INFORMATIE. Kluswijzer. Afdeling Woondiensten Balk, december 2009 INFORMATIE Kluswijzer Afdeling Woondiensten Balk, december 2009 Inhoud 1. INLEIDING 1. Inleiding 2. Tuin en erf.. 3. Gevel en dak.. 4. Woningindeling.... 5. Woninginrichting.. 6. Keuken.. 7. Sanitair en

Nadere informatie

Informatieavond VVE flats Wijkerbaan 16 september 2009. Vragen en antwoorden.

Informatieavond VVE flats Wijkerbaan 16 september 2009. Vragen en antwoorden. Informatieavond VVE flats Wijkerbaan 16 september 2009. Vragen en antwoorden. Nieuwe balkons Privacy&vluchten Komen er schotten tussen de balkons t.b.v. privacy? Worden de balkonhekken transparant? Komen

Nadere informatie

klussen in de woning wegwijzer

klussen in de woning wegwijzer klussen in de woning wegwijzer Welke klussen kan ik in mijn huurwoning zelf doen en welke niet? Wat zijn hiervoor de richtlijnen? Voor welke klussen kan ik een krijgen? Mogen veranderingen blijven zitten

Nadere informatie

Zeeduinse poort (deelplan IV) te Oostkapelle Bouwnummer : 6 t/m 15 & 18 t/m 23 Koper : Datum :

Zeeduinse poort (deelplan IV) te Oostkapelle Bouwnummer : 6 t/m 15 & 18 t/m 23 Koper : Datum : Zeeduinse poort (deelplan IV) te Oostkapelle Bouwnummer : 6 t/m 15 & 18 t/m 23 Koper : Datum : Basiswoning V.O.N. Meerwerk KAO.009 Uitbreiding woning aan de achterzijde met 2,4 m1 15.500 - D e standaard

Nadere informatie

Omschrijving Opmerkingen Buiten Kruipruimte Woonkamer Keuken

Omschrijving Opmerkingen Buiten Kruipruimte Woonkamer Keuken CHECKLIST OPLEVERING Omschrijving Buiten Kruipruimte Woonkamer Keuken Gevelmetselwerk Voegwerk Raamdorpels Geveltimmerwerk Kozijnen Ramen Buitendeuren Dakpannen Dakgoten Hemelwaterafvoeren Schoorsteen

Nadere informatie

SPOORWEGJE 11 HEINKENSZAND

SPOORWEGJE 11 HEINKENSZAND SPOORWEGJE 11 HEINKENSZAND Vraagprijs 159.000,- k.k. Dit is een buitenkans voor mensen die een klusproject niet uit de weg gaan. De woning is landelijk gelegen aan het Spoorwegje onder de rook van Heinkenszand.

Nadere informatie

Harseveld 12 te Zwijndrecht

Harseveld 12 te Zwijndrecht Harseveld 12 te Zwijndrecht ruime hoekwoning met 4 slaapkamers en grote tuin gelegen in de wijk Nederhoven Vraagprijs: 297.000,- k.k. Omschrijving Deze verrassend ruime hoekwoning met 4 (mogelijk 5) slaapkamers

Nadere informatie

Aanpassingen aan aanbrengen van isolatie

Aanpassingen aan aanbrengen van isolatie Toelichting Aanpassingen aan gevels & dak en aanbrengen van isolatie U mag uw woning naar uw eigen smaak inrichten en aanpassen. Plaatst u tuindeuren, een schuifpui, een dakraam of een dakkapel? Dan moet

Nadere informatie

Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Industrieterrein Waaier. Vraagbundeling glasvezel, sluitingsdatum 1 april 2014

Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Industrieterrein Waaier. Vraagbundeling glasvezel, sluitingsdatum 1 april 2014 Vraagbundeling glasvezel, sluitingsdatum 1 april 2014 Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Industrieterrein Waaier De Glasvezelkoning is een onderdeel van IP-ONE B.V. Bellen, internetten en online diensten.

Nadere informatie

Handleiding. Metal stud wand. montage

Handleiding. Metal stud wand. montage Handleiding Metal stud wand montage Metal stud wand handleiding Hoe plaatst u een metal stud wand en waar moet u aan denken? Welke gereedschappen en materialen heeft u nodig? Wij leggen u in 7 stappen

Nadere informatie

Zelf klussen in uw woning

Zelf klussen in uw woning Huurcontract en regelgeving Zelf klussen in uw woning U wilt graag uw huis aan uw persoonlijke smaak en wensen aanpassen. Wellicht wilt u een andere kleur schilderwerk of een nieuw behang. Deze eenvoudige

Nadere informatie

Algemene informatie over de woningen

Algemene informatie over de woningen Algemene informatie over de woningen Algemeen Zijn er parkeerplaatsen? Waar zijn de parkeerplaatsen? Kan er een scootmobiel gestald worden en waar kun je die opladen? Zijn er mogelijkheden voor meer-/minder

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE JULIANAWEG 119 3525 VC TE UTRECHT

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE JULIANAWEG 119 3525 VC TE UTRECHT VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE JULIANAWEG 119 3525 VC TE UTRECHT Geachte bezoeker van onze website, In reactie op de door u getoonde belangstelling danken wij u hartelijk voor het opvragen van onze digitale

Nadere informatie

RENOVEREN IS SAMENSPEL

RENOVEREN IS SAMENSPEL RENOVEREN IS SAMENSPEL UW CONTACTPERSONEN Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven WILLEM, UITVOERDER Willem van Orsouw regelt alle uitvoeringszaken. Tijdens de werkzaamheden in de woning is Willem

Nadere informatie

Alternatieven voor inbellen.org?

Alternatieven voor inbellen.org? NETchange en Relisound verzorgen samen ca. 20% van alle aangesloten kerken op het Kerkdienstgemist platform. We hebben besloten in deze situatie samen op te trekken om u beter van dienst te zijn. Wij verschaffen

Nadere informatie

Algemene informatie Schokkersstraat

Algemene informatie Schokkersstraat Algemene informatie Schokkersstraat Algemeen Zijn er parkeerplaatsen? Er zijn openbare parkeerplekken langs de straat. Kan er een scootmobiel gestald worden en waar kun je die opladen? In de vrijstaande

Nadere informatie

Optielijst 27 koopappartementen blok 4 Puyckendam St. Antonius van Padua Noordwijkerhout D.D. 16-10-2014

Optielijst 27 koopappartementen blok 4 Puyckendam St. Antonius van Padua Noordwijkerhout D.D. 16-10-2014 1 Optielijst 27 koopappartementen blok 4 Puyckendam St. Antonius van Padua Noordwijkerhout D.D. 16-10-2014 Algemeen Onderstaand treft een aantal opties aan waarvoor u kunt kiezen. Uw keuze wordt verwerkt

Nadere informatie

Woonwensenlijst voor: Mossenest II. kavel 1 en 12. Kavelnummer: Naam:. Adres:. Telefoonnummer(s):. Email:.

Woonwensenlijst voor: Mossenest II. kavel 1 en 12. Kavelnummer: Naam:. Adres:. Telefoonnummer(s):. Email:. 1.0 RUWBOUW buitenzijde 1.1 ja/nee Uitbouw achtergevel beg. grond diepte 3,305 m1 19.865,00 Het aanbrengen van een uitbouw aan achtergevel van de woning, met een diepte van 3305 mm, inclusief aanpassen

Nadere informatie

Van Beethovensingel 90, 3055 JL Rotterdam

Van Beethovensingel 90, 3055 JL Rotterdam Van Beethovensingel 90, 3055 JL Rotterdam Vraagprijs 389.500,00 kosten koper Omschrijving Van Beethovensingel 90, 3055 JL Rotterdam Als je het over een uniek appartement hebt dan is dit de woning die u

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015 HET METSEL- WERK GAAT VAN START DORPSSTRAAT STREEFKERK DAKRAMEN EN -KAPELLEN PLAATSEN

Nieuwsbrief september 2015 HET METSEL- WERK GAAT VAN START DORPSSTRAAT STREEFKERK DAKRAMEN EN -KAPELLEN PLAATSEN Nieuwsbrief september 2015 HET METSEL- WERK GAAT VAN START DORPSSTRAAT DAKRAMEN EN -KAPELLEN PLAATSEN STREEFKERK COLOFON Deze nieuwsbrief wordt om de circa 7 weken verspreid onder kopers van het project

Nadere informatie

KEUZELIJST. Akkerbergplein (tweekappers) De Hoven

KEUZELIJST. Akkerbergplein (tweekappers) De Hoven KEUZELIJST plein (tweekappers) De Hoven zaterdag 1 juni 29 06 GARAGE / BERGING / CARPORT 04 berging 06.04.00 Het verplaatsen van de deur in de berging incl. het meeverplaatsen van het eventuele elektra

Nadere informatie

Woonwensenlijst voor: Mossenest II. kavel 2 t/m 11. Kavelnummer: Naam:. Adres:. Telefoonnummer(s):. Email:.

Woonwensenlijst voor: Mossenest II. kavel 2 t/m 11. Kavelnummer: Naam:. Adres:. Telefoonnummer(s):. Email:. 1.0 RUWBOUW buitenzijde 1.1 ja/nee Uitbouw achtergevel beg. grond diepte 2,10 m1 (bn 2, 5, 6, 7, 10, 11) 16.360,00 Het aanbrengen van een uitbouw aan achtergevel van de woning, met een diepte van 2100

Nadere informatie

TE KOOP GOES - EISENHOWERSTRAAT 8. VRAAGPRIJS : 198.500 k.k.

TE KOOP GOES - EISENHOWERSTRAAT 8. VRAAGPRIJS : 198.500 k.k. TE KOOP GOES - EISENHOWERSTRAAT 8 VRAAGPRIJS : 198.500 k.k. ALGEMENE INFORMATIE Heerlijk compleet uitgevoerde hoekwoning met garage. Deze woning ligt in de kindvriendelijke wijk De Goese Polder. U fietst

Nadere informatie

Meest gestelde vragen nieuwbouw Centrumplan fase 1

Meest gestelde vragen nieuwbouw Centrumplan fase 1 Meest gestelde vragen nieuwbouw Centrumplan fase 1 Hieronder leest u de meest gestelde vragen over de nieuwbouwwoningen in fase 1 van het Centrumplan. De vragen zijn gerangschikt per woningtype. Type:

Nadere informatie

Dijkgraaflaan 150 - Oudewater

Dijkgraaflaan 150 - Oudewater - Vraagprijs 199.000 Kosten Koper Omschrijving Dijkgraaflaan 150 - Royale woning met aan de voorzijde prachtig vrij uitzicht over de weilanden en de Ruyge Weide. Deze woning heeft 5 slaapkamers, een zonnige

Nadere informatie

Kaveloppervlakte** * De woningen op deze prijslijst zijn exclusief sanitair / tegelwerk en een keuken.

Kaveloppervlakte** * De woningen op deze prijslijst zijn exclusief sanitair / tegelwerk en een keuken. PRIJSLIJST Bouwfonds Ontwikkeling BV Regio Zuid-West Gemeente Project Woningtype : Pijnacker : Plan Keijzershof : Bosuil Poortweg 2, 2612 PA Delft Postbus 75, 2600 AB Delft Telefoon 015-2760400 Fax 015-2623363

Nadere informatie

1022001 Trapkast in woonkamer 1,00 à 925,00

1022001 Trapkast in woonkamer 1,00 à 925,00 Wanneer u gebruik wilt maken van één of meer opties, dan kunt u het bewuste onderdeel aankruisen en het aantal opgeven. Vervolgens tekent u de lijst voor akkoord en retourneert u één exemplaar. Uw opties

Nadere informatie

Checklist beoordelen woning

Checklist beoordelen woning Checklist beoordelen woning versie mei 2012 Algemeen Zijn er tekeningen van de woning? Zijn dit alleen indelingstekeningen of ook bouwkundige en constructieve tekeningen? Hoe recent zijn de tekeningen?

Nadere informatie

Koninginneweg 28 te Zwijndrecht

Koninginneweg 28 te Zwijndrecht Koninginneweg 28 te Zwijndrecht Geheel gerenoveerde instapklare hoekwoning Vraagprijs: 179.500,- k.k. Omschrijving Op zoek naar een instapklare woning? Kom dan de Koninginneweg 28 bewonderen! Deze woning

Nadere informatie

De Veiling, het nieuwe Utrecht

De Veiling, het nieuwe Utrecht karin de groot ctdegroot@casema.nl Wooncode: YENX Kavel: 221 Geachte heer/mevrouw, Hartelijk dank voor uw belangstelling in De Veiling. In deze pdf hebben wij de door u samengestelde woning voor u weergegeven.

Nadere informatie

Verversstraat 57 C. Verbouwing

Verversstraat 57 C. Verbouwing Verversstraat 57 C Verbouwing Tekeningen - huidige situatie Tekeningen - nieuwe situatie Belangrijkste werkzaamheden in volgorde van aanpak Op de 3e verdieping de renovatie van ruimte 3.2 en 3.2a-

Nadere informatie

Koolhof 63, De Mortel

Koolhof 63, De Mortel Koolhof 63, De Mortel Kenmerken Overdracht Vraagprijs 249.500 k.k. Aangeboden sinds 09-01-2018 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering 0 Indeling Aantal

Nadere informatie

Basiskeuzelijst meer- en minderwerk

Basiskeuzelijst meer- en minderwerk Pagina 1 van 13 1 Vergunningsplichtig meer- en minderwerk 1018200 Optienummer 1; Uitbouw begane grond achterzijde circa 1,2m (woning type A en B) Op de begane grond, aan de achterzijde van de woning, wordt

Nadere informatie

Aanpassingen aan aanbrengen van isolatie

Aanpassingen aan aanbrengen van isolatie Toelichting Aanpassingen aan gevels & dak en aanbrengen van isolatie U mag uw woning naar uw eigen smaak inrichten en aanpassen. Bouwt u een aanbouw, serre of erker, plaatst u tuindeuren, een schuifpui,

Nadere informatie

MEER- EN MINDERWERKOPTIES FASE: RUWBOUW

MEER- EN MINDERWERKOPTIES FASE: RUWBOUW WONINGTYPE: WATERJUFFER MEER- EN MINDERWERKOPTIES FASE: RUWBOUW Betreft Projectnummer Keuze : 's Gravenzande - 53 won Natuurlijk Wonen : 719005 : prijzen incl. BTW Optie Omschrijving Prijs in Kopersopties

Nadere informatie

Energie besparen in uw huis

Energie besparen in uw huis > www.vrom.nl Energie besparen in uw huis Met energiepremie en EPA-advies Energie besparen in uw huis Een comfortabel huis en toch een lagere energierekening? Dat kan prima als u energiebesparende maatregelen

Nadere informatie

Hof + Terraswoning & Specials (vrijstaand en tweekappers)

Hof + Terraswoning & Specials (vrijstaand en tweekappers) Hof + Terraswoning & Specials (vrijstaand en tweekappers) 2 e Fase MooiWerkeren 03 UITBOUWEN 02 begane grond 03.02.0400 Uitbouw 1,20m1 bij woningbreedte 5700mm 11.750,00 Het vergroten van de woning aan

Nadere informatie

Extra wandcontactdoos 1,00 à 120,00

Extra wandcontactdoos 1,00 à 120,00 Wanneer u gebruik wilt maken van één of meer opties, dan kunt u het bewuste onderdeel aankruisen en het aantal opgeven. Vervolgens tekent u de lijst voor akkoord en retourneert u één exemplaar. Uw opties

Nadere informatie

Wolkaarderstraat 18 Schiedam. Vraagprijs k.k.

Wolkaarderstraat 18 Schiedam. Vraagprijs k.k. Wolkaarderstraat 18 Schiedam Vraagprijs 275.000 k.k. WONING OP EIGEN GROND!!! Wonen aan de rand van het Midden Delfland gebied in Woudhoek Schiedam-Noord. In een kindvriendelijke woonwijk, met op loopafstand

Nadere informatie

Ruwbouw Keuzelijst Achter de Kockerse 16 Woningen De Vaert fase 2

Ruwbouw Keuzelijst Achter de Kockerse 16 Woningen De Vaert fase 2 Ruwbouw Dakraam t.p.v. het schuine dakvlak zolder, positie conform meer- en minderwerk tekening. B15 1.075,00 Ttuimelvenster met een afmeting ca. 114(b) x 118(h) cm voorzien van HR++ glas. Het dakvenster

Nadere informatie

Checklist woningbezichtiging Onderhandelmakelaar

Checklist woningbezichtiging Onderhandelmakelaar Checklist woningbezichtiging Onderhandelmakelaar Datum: Adres: Postcode: Bouwjaar: Vraagprijs: Woning Oppervlakte totaal: m 2 Oppervlakte woning: m 2 Oppervlakte achtertuin: m 2 Oppervlakte voortuin: m

Nadere informatie

De Veiling, het nieuwe Utrecht

De Veiling, het nieuwe Utrecht Ronald Zeilstra zomaareenstraat 24 1234 AB Errbeek info@zndesign.nl 06-23456789 Wooncode: PDLJ Kavel: 238 Geachte heer/mevrouw, Hartelijk dank voor uw belangstelling in De Veiling. In deze pdf hebben wij

Nadere informatie

Optietekening begane grond d.d. 14-07-15, 1e verdieping d.d. 14-07-15, 2e verdieping d.d. 14-07-15.

Optietekening begane grond d.d. 14-07-15, 1e verdieping d.d. 14-07-15, 2e verdieping d.d. 14-07-15. Heilijgers Projectontwikkeling bv Postbus 340 3800 AH AMERSFOORT Amersfoort, Geachte heer of mevrouw, In het onderstaande overzicht zijn uw definitieve opgaven weergegeven. Wij verzoeken u vriendelijk

Nadere informatie

WAAROM ALLES-IN-HUIS?

WAAROM ALLES-IN-HUIS? WAAROM ALLES-IN-HUIS? ONTWIKKELD VOOR JOU Het Alles-in-Huis pakket is ontwikkeld met jou, de bewoner, als uitgangspunt. Een voorbeeld, wij weten dat veel mensen s nachts slapen met hun raam open. Daarom

Nadere informatie

Algemene informatie over de woningen

Algemene informatie over de woningen Algemene informatie over de woningen Algemeen Zijn er parkeerplaatsen? Waar zijn de parkeerplaatsen? Waar kan de scootmobiel gestald worden en waar kun je die opladen? Zitten er zonnepanelen op de woning?

Nadere informatie

Zelf klussen in uw huurwoning

Zelf klussen in uw huurwoning Zelf klussen in uw huurwoning U wilt iets aan uw huurwoning veranderen zodat deze beter bij u past. Een keuken, een andere badkamer of misschien wel een dakkapel. Wij geven u graag de gelegenheid om zelf

Nadere informatie

Kenmerken Overdracht Indeling Tuin

Kenmerken Overdracht Indeling Tuin Raam 702, Uden Kenmerken Overdracht Vraagprijs 225.000 k.k. Aangeboden sinds 09-11-2018 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering 0 Indeling Aantal kamers

Nadere informatie

Treubstraat 22 C, 3038 XZ Rotterdam

Treubstraat 22 C, 3038 XZ Rotterdam Treubstraat 22 C, 3038 XZ Rotterdam Vraagprijs 159.500,00 kosten koper vandevijver makelaardij Omschrijving Treubstraat 22 C, 3038 XZ Rotterdam In de populaire wijk Blijdorp/ Bergpolder gelegen 3-kamer

Nadere informatie

Extra wandcontactdoos 1,00 à 120,00

Extra wandcontactdoos 1,00 à 120,00 Wanneer u gebruik wilt maken van één of meer opties, dan kunt u het bewuste onderdeel aankruisen en het aantal opgeven. Vervolgens tekent u de lijst voor akkoord en retourneert u één exemplaar. Uw opties

Nadere informatie

Betalingsbereidheid glasvezel buitengebied KRS & Leusden

Betalingsbereidheid glasvezel buitengebied KRS & Leusden Betalingsbereidheid glasvezel buitengebied KRS & Leusden Beste bewoners en ondernemers, Super snel internet. Via glasvezel is dit ook in uw buitengebied mogelijk. Vindt u dit belangrijk en bent u bereid

Nadere informatie

TE KOOP. Alpherwetering K.K MN Waddinxveen

TE KOOP. Alpherwetering K.K MN Waddinxveen TE KOOP 215.000 K.K. Alpherwetering 2 2741 MN Waddinxveen Alpherwetering 2 2741 MN Waddinxveen Inleiding Te koop: Hoek eengezinswoning met garage! Vraagprijs: 215.000,- k.k., Open Huis: Zaterdag 2 september

Nadere informatie