Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout"

Transcriptie

1 Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: zaterdag 17 mei 2008 Plaats: Utrecht, Gasterij de Buurvrouw, ontvangst om uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter), Geke Bloksma (waarnemend voorzitter), Karin Kramer (secretaris), Robin Langerak (waarnemend secretaris), Stefan van Essen (penningmeester) en 30 leden Afwezig (met kennisgeving): Katy Praet (waarnemend penningmeester), Pascal van Onna (algemeen bestuurslid) Notulist: Karin Kramer Agenda: 1. Ontvangst en inleiding 2. Toelichting door en vragen aan keurmeester Ko van Raalten (VEH) 3. Presentatie inkoopcommissie 4. Buurtfeest 21 juni Afsluiting 1. Ontvangst en inleiding Lenno opent de vergadering. Hij heet alle aanwezigen welkom en geeft het doel van de vergadering aan. We zullen met name informatie geven over de bouwtechniek, het proces rondom de keuring van 23 april j.l. en de stand van zaken m.b.t. inkoop. Er zijn geen opmerkingen bij de notulen van de vorige Algemene Ledenvergadering van 26 januari De notulen worden goedgekeurd. 2. Toelichting door keurmeester De volgende onderwerpen passeren de revue a.d.h.v. een toelichting door Ko van Raalten en vragen van de leden: Gevelbekleding N.a.v. de bevindingen tijdens de 2 e keuring en het gesprek tussen Bouwfonds, Slokker, VRH en VEH is de beplating van de gevels tijdelijk stopgezet. Eerst zal een proefwoning (bouwnr. 6) bekleed worden. Als deze is goedgekeurd door VEH en VRH (naar verwachting vindt de keuring volgende week plaats), zal deze woning maatgevend zijn voor het totale project. Ook voor de woningen die al bekleed zijn.

2 Vraag: levert het stopzetten vertraging op? Waarschijnlijk wel, maar dat kan ook weer worden ingelopen. Ze blijven tot nu toe ruim binnen de 220 werkdagen. Vraag: is er al een keuze gemaakt voor op 1 lijn beplaten of in wildverband? Nee, die keuze is nog niet gemaakt. De proefwoning wordt in wildverband beplaat, maar dat gebeurt om een vergelijking tussen de 2 methoden te kunnen maken. Als de proefwoning wordt goedgekeurd, wil dat alleen zeggen dat de techniek van het nagelen en de werkwijze wordt goedgekeurd. De keuze voor op 1 lijn of wildverband staat hier los van. Bouwfonds en de architect maken die keuze, de VRH is hier geen partij in. Vraag: is het mogelijk om dingen op te hangen aan de gevelbekleding, bv. lampen of zonwering? Ja, je kunt in de sidings met een holle wand plug bv. lampen ophangen. Zonwering kan alleen als er voldoende achterhout zit. Dit moet nog worden besproken met de bouwer. Vraag: is het bekleden met sidings zo nieuw dat dit problemen geeft? Nee, dit is al veel vaker toegepast. In een project in Houten en bij de vrijstaande woningen tegenover Rijnsche Hout is te zien dat het nagelen gewoon netjes is gebeurd. Vraag: is schroeven niet beter dan nagelen? Dat is wel de mening van de VEH, maar de architect beslist. In andere projecten is wel te zien dat ook nagelen een prima methode is. Bovendien heeft nagelen het voordeel dat het er mooier uit ziet en dat er bij regen geen vlekken zichtbaar worden. Vraag: is een tolerantie van 1,5 2 cm niet nog steeds erg veel? Ja, op zich wel. De keuze van het achterhout heeft gevolgen voor de tolerantie die nodig is en de wijze waarop uiteindelijk genageld wordt (netjes of niet). VEH en VRH zullen bij de proefwoning beoordelen of de bevestiging volgens afspraak en netjes is uitgevoerd. Vraag: de platen zitten vast op elke plek waar genageld wordt, maar daartussen niet. Gaat dat niet hoorbaar klapperen in de wind? Nee, dat zou niet het geval moeten zijn. Maar we zullen hier bij de proefwoning extra aandacht aan geven.

3 Vloeren 1. De vloeren zijn geschikt voor tapijt, dat is de vlakheidsnorm. Dat betekent dat ze niet zonder meer geschikt zijn voor laminaat, parket, marmoleum, vinyl etc. Bij vinyl en marmoleum moet er eerst een laag egaline overheen (vrij kostbaar), bij laminaat kan met een foam onderlaag gewerkt worden en bij parket met een ondervloer. 2. De minimale dorpelhoogte bij de voordeur is 20 mm (moet rolstoeltoegankelijk zijn). Dat betekent dat bv. parket niet tot de voordeur gelegd kan worden, dan gaat de voordeur niet meer open. Een kokosmat is ook te dik. Ko geeft als tip een denkbeeldige lijn te trekken vanaf het toilet bv. en tot daar de vloer te leggen. Gebruik dan een droogloopmat over de volle breedte tot de voordeur. Waar de trap naar de eerste verdieping eindigt op de overloop, mag deze niet hoger dan 5 10 mm uitsteken, zodat de vloer van de overloop er stotend tegenaan gelegd kan worden. Bij de 2 e keuring is geconstateerd dat de verhoging soms te hoog was. Dan wordt het afgekeurd. Wanden 1. De wanden zijn behangklaar. Dat betekent niet dat je direct kan behangen, je moet wel nog schuren en gaten opvullen. De wanden zijn niet sausklaar (voor latex e.d.). Het egaliseren van de wand is voldoende om te sauzen, bv. met Fix & Finish. 2. Om krimpscheuren in de hele woning te voorkomen, is het verstandig 1 stookseizoen niet te stucen. Dan is het krimpen en uitzetten uitgewerkt en kan er gestuct worden. 3. Om het bouwvocht in de wanden kwijt te raken moet er goed geventileerd worden en matig gestookt. Een temperatuur van 16 graden is prima om te klussen. Deze moet dan langzaam opgevoerd worden (niet ineens de thermostaat op 21 graden zetten). Stoken met de ramen open is het beste. 4. Als je het hele huis gaat stucen en je wilt de radiatoren eraf halen, laat dan op het laagste punt alle water uit de radiatoren lopen. Eerst onder de warmtewisselaar in de meterkast de hendels dichtdraaien. Officieel moet je hier wel een melding van maken bij je energieleverancier (want als de hele wijk dit tegelijk doet, kan men denken dat er een lek is ontstaan). Het kan ook kamer voor kamer, dan hoeft niet het hele systeem leeg te lopen. Let wel op bij het dicht- en opendraaien van de hendels. Als dat niet goed gaat, vervalt je GIW garantie op dat onderdeel. 5. Maak foto s van gaten, scheuren etc. en controleer of ze nog aanwezig is bij de opleveringskeuring. Vraag: ik zie een grote naad bij de uitbouw, waar deze koud tegen de woning aan staat.klopt dat wel? Ja, dat is een dilatatienaad. Die wordt toegepast om scheurvorming te voorkomen. Over de naad komt gaas en dan wordt er gestuct. Een goede stukadoor zal er nog een keer gaas overheen doen.

4 Vraag: ga je de naden tussen de kalkzandsteenblokken zien door behang of latex heen? Nee, als de blokken normaal drogen niet. Ze moeten niet te snel drogen (met warmtekanonnen bv.). Vraag: ik heb schimmelvorming in de wanden gezien. Blijft dat zo of kan dat weer terugkomen? Schimmel kan in de gipswanden zitten. Gips zuigt water op, wat weer verdampt. Dat geeft een zwarte schimmel. Die kan er met b.v een schuurborstel makkelijk afgehaald worden. De schimmel komt er daarna niet opnieuw doorheen. Vraag: worden de naden tussen de gipswanden nog opgevuld? Nee, deze zijn behangklaar en dat is de norm. Vraag: ik heb gebroken kalkzandsteenblokken gezien, wat gebeurt daarmee? Die worden gelijmd, wat even sterk is als een niet gebroken blok. Plafonds 1. Tussen de plafondplaten zitten V-vormige naden. In de naden kan een scheurtje ontstaan in het eerste jaar. Advies is in het eerste jaar het plafond nog niet te stucen, want dan ga je scheuren in het stucwerk zien. Als je de naden na een jaar dichtkit met acrylaatkit incl. de scheurtjes, zie je er niks meer van. 2. Het hele plafond verlagen met bv. halogeenverlichting en dan stucen kan wel in het eerste jaar. Ramen 1. Alle glas in de woning is HR++ glas. Hier mag je niks op plakken (bv. raamfolie), want dan kan er een thermische breuk ontstaan en dit is niet gedekt op de glasverzekering. 2. De vierkante lichtkoepeltjes zijn van kunststof, niet van HR++ glas. Deze kun je dus wel aan de binnenkant verduisteren. Oplevering 1. Twee weken voor de oplevering ontvang je een uitnodiging. Hierin staan twee data: 1. Voorschouw: 1 week van te voren. Let op: dit is geen juridisch moment, het is wel handig om erbij te zijn en zaken die niet goed zijn te noteren. Dan heeft de bouwer nog een week de tijd om die zaken te herstellen. VEH is hier niet bij. Teken de voorschouw niet voor akkoord, dit is geen juridisch moment.

5 2. Oplevering: dit is wel een juridisch moment, waar de VEH bij is voor de opleveringskeuring. 2. Na de oplevering krijg je een garantie van 3 maanden. Als je dan nog iets ontdekt, meld het dan. Dit geldt niet voor glas en sanitair. Die moeten schoon zijn tijdens de oplevering zodat beschadigingen direct zichtbaar zijn. Daarna worden ze niet meer hersteld. 3. Na de eerste drie maanden volgt een herstelperiode van 3 maanden. Overig 1. Bij bepaalde typen woningen is er een koof op zolder gemaakt voor een buis die erin zit. Deze is van kalkzandsteen conform de bouwspecificatie, maar dat betekent dat de koof erg groot is. Als deze van hout en gips wordt gemaakt, kan het veel kleiner. Dat heeft alleen voordelen (ruimtebesparend) en geen nadelen (er is geen sprake van geluidsoverlast in de buis). Maar dan moet er wel een erratum komen op de bouwspecificatie. We kunnen dit navragen bij Bouwfonds. 2. Als je een afzuigkap met eigen motor in de keuken wilt plaatsen, moet er een gat naar buiten gemaakt worden door de dampdichte folie heen. Let op dat je dit goed afkit, zodat er geen vocht naar binnen kan. Als je dit goed doet, blijft de GIW garantie gewoon van kracht. 3. Als je zaken wilt laten checken tijdens een keuring, maak er een foto van en mail die naar het adres van de vereniging. Dan wordt het meegenomen tijdens de volgende keuring. Vraag: het dakraam op zolder in mijn woning zit veel te hoog, daar kan ik niet bij om het raam te openen. Komt daar een oplossing voor? Ja, er komt een bediening aan de trapzijde. Vraag: kan ik een gat in een wand op zolder maken om bv. de afvoer van een airco op aan te sluiten? Ja, dat kan een dakdekker doen of m.b.v. een splitter. Vraag: ik zie dat er dakpannen scheef liggen. Wordt dat verholpen? Dat komt naar voren bij de keuringen of meldt het zelf a.d.h.v. foto s die je gemaakt hebt. Dakpannen moeten wel recht liggen. Vraag: hoe lang na oplevering mogen we geen wijzigingen aanbrengen aan de buitenzijde van de woning? Geen idee, dat verschilt per wijk en per gemeente. Je kunt dit opvragen bij Bouwfonds.

6 Vraag: in het 2 e keuringsrapport stond dat de overall indruk van de bouwplaats rommelig was. Geeft dat reden tot zorg? Nee, op zich niet. VEH heeft alleen aangegeven dat de bouwplaats er niet netjes uit ziet (overal losse spullen, er wordt niks opgeruimd bv.), maar dat heeft geen gevolgen voor de bouw zelf. Die verloopt vergelijkbaar met andere projecten. Vraag: zit de verdeelunit van de stadsverwarming in de trapkastruimte of de meterkast? Hier is geen vaste plek voor, kan per woning verschillen. Lenno bedankt Ko voor de toelichting en sluit dit agendapunt af. 3. Presentatie inkoopcommissie Bob Cruijsberg geeft een toelichting op de stand van zaken m.b.t. collectieve inkoop. De presentatie van de inkoopcommissie is hieronder ingevoegd. Vooronderzoek Andere kopersverenigingen Vragenlijst Ervaringen van kennissen Inventarisatie bij de leden Aanvullende wensen Thermostaat Glasvezel Zonnepanelen Uitgangspunten Leden zelf zijn altijd de contractspartner, niet de vereniging 1 voorkeursleverancier Alleen erkende leveranciers met goede garantievoorwaarden, voor zover van toepassing

7 Inkoop opties Leden krijgen zelf direct korting bij leverancier Leden bundelen een aanvraag op de website en vragen gezamenlijk aan Bedrijf krijgt een pagina op de website, voor reclame en aanvraag Verder onderzocht Kortingen bij bouwmarkt en vloerenspecialist Hoveniers en tuincentra Dakkapellen Dakvensters Glasvezel aansluiting Zonnepanelen Thermostaat Bouwmarkt en vloeren 10% korting bij de Gamma in de Meern Korting gaat nu al in! Op vertoon van legitimatie + bewijs van inschrijving Uitgesloten zijn verhuurartikelen. Uitgesloten landelijke acties van Gamma (dus geen dubbele korting van bijvoorbeeld 20%!) De minimale besteding is 25 per aankoop. Betaling vindt contant plaats. Gamma Voordeelpas blijft geldig. Vloerenspecialisten geen korting Hoveniers en tuincentra Vijf hoveniers in de omgeving aangeschreven + mogelijke tuincentra bekeken Keuze voor Groenrijk Ligt in t Zand Hoveniersbedrijf en tuincentrum Goede referentie op het Internet Eerste positieve reactie na mailing Standaard kortingen op tuinen is complexer, tuinen aanleggen is maatwerk Actie: verder in gesprek gaan met Groenrijk Dakkapellen Internetonderzoek naar dakkapellen & vensters - resultaten later besproken Twee offertes aangevraagd voor dakkapellen Standaard meerwerk dakkapel(type B) en bij >5 woningen (-7,5 %) Standaard dakkapel (lijkt op de meerwerk optie) 4.740, meerdere woningen: (-5%), >10 woningen (-7%) Lichte bouwvergunning aanvragen (=meldingsplicht) Actie: inkoopprocedure bepalen Dakvensters Keuze voor Officiële Velux partner Goede garantie Scherpe prijs Waarschijnlijk de volgende kortingen 5% korting op dakvensters 15% korting op raamdecoratie Actie: interesse peilen voor een presentatie bij de Velux vestiging in de Meern

8 Glasvezel aansluiting Glasvezel voor: Internet, telefonie en tv Voordelen glasvezel: Kan onbeperkt aantal HD tv kanalen aan Beter voor thuiswerken Supersnel downloaden Supersnel uploaden: Backup online Video conferencing (Skype, msn etc.) Niet duurder dan Kabel of ADSL Initiatief Actie: interesse peilen voor glasvezel Zonnepanelen Meeste huizen hebben optimale hoek en ligging voor zonnepanelen Eneco richtprijzen (dus nog zonder korting): 3 panelen 3.995, terugverdientijd 13 jaar 6 panelen 6.495, terugverdientijd 13 jaar Subsidie op extra stroom Actie: interesse peilen voor zonnepanelen Thermostaat Huizen bevatten nachtverlaging, geen thermostaat We kunnen 5% korting krijgen bij Van Schaik verwarming. Actie: interesse peilen voor thermostaat Opmerkingen bij presentatie: - Inkoopopties: de eerste optie is de meest praktische, maar de leverancier krijgt geen garantie en verstrekt dus minimale korting. De tweede en derde optie zijn nog ideeën. - Gamma: je krijgt geen 10% korting bovenop landelijke acties (zoals 10% korting op het hele assortiment met Koninginnedag), maar wel bovenop de aanbiedingen uit het krantje. De afspraken worden een jaar lang geëvalueerd en dan eventueel verlengd, dus maak er nu al gebruik van! - Tuinen: met Groenrijk wordt geprobeerd dezelfde kortingsafspraken te maken bij het tuincentrum als bij de Gamma. Er is nog geen contact geweest met Rodenburg (ligt in het Zand). De inkoopcommissie pakt dit op.

9 - Dakkapellen: de eerste optie is in principe dezelfde dakkapel als de meerwerkoptie van Slokker en allin, dus incl. afvoeren van puin, HR++ glas, kunststof kozijnen met 10 jaar garantie, helemaal afgewerkt etc (bij Ad Spruyt in Montfoort), de tweede optie is goedkoper, maar dan heb je meranti kozijnen met 5 jaar garantie, is de dakkapel niet afgewerkt, wordt puin niet afgevoerd, is er minder isolatie etc (bij Klaassen ergens in de achterhoek). Er is nog geen contact geweest met de Ruiter dakkapellen in Woerden. Zij hebben zelfs een projectcoördinator voor kopersverenigingen, dus het is wel de moeite waarde om hier een offerte aan te vragen. De inkoopcommissie pakt dit op. - Dakvensters: de Ruiter plaatst ook Velux dakvensters, misschien is een combinatiekorting mogelijk? - Tip van een van de leden: op de site van het ministerie van VROM kun je checken of je een bouwvergunning moet aanvragen. - Glasvezel: KPN of XMS zijn standaardleveranciers. Daarnaast zijn er nog privé-projecten, maar dat is te ingewikkeld om op te pakken. KPN of XMS bieden nog geen glasvezel aan in Rijnsche Hout. Wel is er een initiatief van Vleuterweide om glasvezel versneld aan te leggen in de wijk. Als je 40% deelnemers verzamelt, gaat XMS glasvezel aanleggen. Dat komt neer op deelnemers in Vleuterweide. Ze zijn eind maart begonnen en hebben nu 300 deelnemers. XMS betaalt voor de promotie en de aanleg van het netwerk. Deelnemers betalen alleen voor het abonnement wat niet duurder is dan kabel of ADSL. - Zonnepanelen: op de aanschaf is er geen subsidie. De inkoopcommissie kan proberen korting op de aanschaf te krijgen. Vraag: mag het van de architect? De inkoopcommissie gaat dit checken. Vraag: hoeveel panelen moet je hebben (hoeveel kw) om subsidie te ontvangen? De inkoopcommissie gaat dit uitzoeken. Vraag: hoe groot is 1 paneel? Een paneel is ongeveer 1,5 m x 80 cm. - Thermostaat: een thermostaat i.c.m. stadsverwarming is mogelijk. De optie die de inkoopcommissie aan het uitzoeken is, is via een installateur. Zelf een Honeywell Chromoterm bv. kopen via de Gamma met korting en dan zelf installeren kan natuurlijk ook. - Vraag: heeft de inkoopcommissie een adres? Nog niet, maar dat kunnen we wel regelen. 4. Buurtfeest 21 juni Op 21 juni is de Dag van het Straatfeest in Leidsche Rijn. De gemeente vindt het leuk als wij als wijk in aanbouw mee zouden doen en zelf willen we er ook een leuk feest van maken. Omdat we zowel leden als niet-leden moeten uitnodigen om subsidie te ontvangen (dus de hele wijk), kunnen er potentieel veel mensen komen (150 mensen incl. kinderen is best reëel). Dat vergt een heleboel tijd qua organisatie voor het bestuur, aangezien zich niemand heeft gemeld voor de feestcommissie. We willen dus wel weten dat er genoeg animo is voor het feest. Een snelle telling leert dat toch wel de helft tot 2/3 interesse heeft. We zullen de komende week ook nog via het forum de interesse peilen.

10 Daarnaast hebben we op de dag van het feest zelf vrijwillers nodig die helpen met het eten, met de activiteiten etc. Dat kunnen we als bestuur niet allemaal zelf. Rickert en Moniek van nummer 145 willen in ieder geval helpen bij de barbecue, Fieke van nummer 68 wil zowel helpen met de voorbereiding als op de dag zelf en Tessa van nummer 117 wil ook helpen op de dag zelf. Alvast bedankt! 5. Afronding Een van de leden geeft aan goed na te denken of je voor of tegen de komst van de Belle van Zuylen bent. Het is wel een toren van 260 m hoog die op 600 m afstand van onze wijk komt te staan. Voor meer informatie ga naar Lenno bedankt alle aanwezigen voor hun komst en sluit de vergadering. Tijd om te borrelen! Actielijst Nr. Actie Wie 1 Bespreken van bevestigen van zonwering aan sidings met Bestuur/VEH bouwer(voldoende achterhout?) 2 Checken of platen niet hoorbaar klapperen in de wind bij Bestuur/VEH proefwoning 3 Navragen of koof op zolder van hout en gips gemaakt kan Bestuur/VEH worden i.p.v. kalkzandsteen 4 Foto s maken van zaken die gecheckt moeten worden tijdens Leden volgende keuring en mailen naar VRH 5 Contact opnemen met Rodenburg (hovenier/tuincentrum) Inkoopcommissie 6 Contact opnemen met de Ruiter dakkapellen Inkoopcommissie 7 Checken of zonnepanelen zijn toegestaan Inkoopcommissie 8 Checken hoeveel zonnepanelen nodig zijn voor subsidie Inkoopcommissie 9 adres inkoopcommissie regelen Jelmar Het bestuur van de Vereniging Rijnsche Hout is niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden in de informatie in deze notulen.

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: zaterdag 7 november 2009 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 16.00 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: zaterdag 27 september 2008 Plaats: Utrecht, Gasterij de Buurvrouw, ontvangst om 16.00 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: vrijdag 29 oktober 2010 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 19.30 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: zaterdag 26 januari 2008 Plaats: Utrecht, Gasterij de Bvrouw, ontvangst om 16.00 Aanwezig: het best: Lenno Maris (voorzitter), Geke Bloksma

Nadere informatie

Notulen eerste Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen eerste Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen eerste Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: woensdag 21 november 2007 Plaats: Utrecht Aanwezig: 70 toekomstige bewoners van de wijk Rijnsche Hout, waaronder de zes leden van

Nadere informatie

Checklist huis bezichtigen

Checklist huis bezichtigen Checklist huis bezichtigen Een bezichtiging kan erg snel gaan, waardoor u niet alles goed ziet. Het is daarom verstandig om meerdere keren te kijken. Ook praktisch: neem een meetlint, een pen, een potlood

Nadere informatie

Klussen mag (ZAV) Voorwaarden om van uw woning uw eigen stek te maken

Klussen mag (ZAV) Voorwaarden om van uw woning uw eigen stek te maken Klussen mag (ZAV) Voorwaarden om van uw woning uw eigen stek te maken U wilt een eigen plek, die voldoet aan al uw wensen? Dat kan! Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt. Daarom kunt u uw woning

Nadere informatie

A0AU011 Uitbouw begane grond achterzijde woning 0,9 m 1,00 à 9.500,00

A0AU011 Uitbouw begane grond achterzijde woning 0,9 m 1,00 à 9.500,00 Wanneer u gebruik wilt maken van één of meer opties, dan kunt u het bewuste onderdeel aankruisen en het aantal opgeven. Vervolgens tekent u de lijst voor akkoord en retourneert u één exemplaar. Uw opties

Nadere informatie

Extra wandcontactdoos woonkamer 1,00 à 135,00

Extra wandcontactdoos woonkamer 1,00 à 135,00 Wanneer u gebruik wilt maken van één of meer opties, dan kunt u het bewuste onderdeel aankruisen en het aantal opgeven. Vervolgens tekent u de lijst voor akkoord en retourneert u één exemplaar. Uw opties

Nadere informatie

Vraag en antwoord 2 februari 2017

Vraag en antwoord 2 februari 2017 Vraag en antwoord 2 februari 2017 1. Algemeen 1.1. Mag er in de tuin een tuinhuisje gebouwd worden? Tuinhuisjes mogen geplaatst worden. Sommige bouwwerken zijn vergunningsvrij, de bebouwingsmogelijkheden

Nadere informatie

Te koop Tussenwoning met schuur en zuid gerichte achtertuin

Te koop Tussenwoning met schuur en zuid gerichte achtertuin Te koop Tussenwoning met schuur en zuid gerichte achtertuin Koninginneweg 90, 3262 JD Oud-Beijerland Algemeen Deze authentieke tussenwoning is gebouwd rond 1920 en is gelegen aan een gezellig privé straatje

Nadere informatie

Mendeldreef 295 254.000,- k.k. 2163KJ Lisse eengezinswoning Mendeldreef 295 te Lisse Op rustige geliefde locatie gelegen, uitstekend onderhouden sfeervolle eengezinswoning met erker aan de voorzijde,

Nadere informatie

Aanpassingen en veranderingen van de woning: waarvoor heeft u toestemming nodig?

Aanpassingen en veranderingen van de woning: waarvoor heeft u toestemming nodig? Aanpassingen en veranderingen van de woning: waarvoor heeft u toestemming nodig? Omschrijving aanpassing Toestemming noodzakelijk Mag blijven zitten (als technisch in orde) Verwijderen of plaatsen van

Nadere informatie

Extra wandcontactdoos woonkamer 1,00 à 135,00

Extra wandcontactdoos woonkamer 1,00 à 135,00 Wanneer u gebruik wilt maken van één of meer opties, dan kunt u het bewuste onderdeel aankruisen en het aantal opgeven. Vervolgens tekent u de lijst voor akkoord en retourneert u één exemplaar. Uw opties

Nadere informatie

Overzicht van meest voorkomende aanpassingen

Overzicht van meest voorkomende aanpassingen Toelichting Overzicht van meest voorkomende aanpassingen Indeling woning Verwijderen niet dragende binnenmuur Verwijderen dragende binnenmuur berekening nodig van erkend constructeur Verwijderen van vaste

Nadere informatie

Let op: sommige wijzigingen kunnen wel in eengezinswoningen, maar niet in etagewoningen/appartementen worden uitgevoerd.

Let op: sommige wijzigingen kunnen wel in eengezinswoningen, maar niet in etagewoningen/appartementen worden uitgevoerd. Klussenoverzicht Let op: sommige wijzigingen kunnen wel in eengezinswoningen, maar niet in etagewoningen/appartementen worden uitgevoerd. Pré Wonen houdt zich het recht voor in bepaalde gevallen anders

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: vrijdag 28 oktober 2011 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 19.30 uur Aanwezig: het bestuur: Karin kramer (voorzitter),

Nadere informatie

Wandverwarming in de Noordoostpolder.

Wandverwarming in de Noordoostpolder. Wandverwarming in de Noordoostpolder. Na dat we de tekeningen klaar hadden voor onze aanbouw, kwamen we tot de conclusie dat we te weinig ruimte haddeen voor het plaatsen van radiatoren, zonder dat ze

Nadere informatie

Keuzelijst Ruwbouw. 1. Bouwkundig. Project: 2204-35 won. Droomweide Bodegraven Datum: 27-06-2016

Keuzelijst Ruwbouw. 1. Bouwkundig. Project: 2204-35 won. Droomweide Bodegraven Datum: 27-06-2016 Keuzelijst Ruwbouw Project: 2204-35 won. Droomweide Bodegraven Datum: 27-06-2016 1. Bouwkundig 1.0.02 Geen ruwbouw wijzigingen Standaard Indien u geen keuze maakt uit de ruwbouw keuzelijst gaarne deze

Nadere informatie

Keuzelijst De Uitkijk te Cuijk Woningtype A, B, C en D

Keuzelijst De Uitkijk te Cuijk Woningtype A, B, C en D Pagina: 1 van 17 Keuzelijst De Uitkijk te Cuijk Woningtype A, B, C en D Pagina: 2 van 17 Keuze Code Omschrijving Prijs Kopersmeer- en minderwerkopties 22.02ab Uitbreiding begane grond type A en B achterzijde

Nadere informatie

Omschrijving (per categorie, alfabetisch) 1 2 3 4 5 6 A ALGEMEEN

Omschrijving (per categorie, alfabetisch) 1 2 3 4 5 6 A ALGEMEEN A ALGEMEEN Aansluitingen Aardlekschakelaar Gekeurd door erkend installateur. Airco (buitenunit) Elektra (uitbreiding groepen) Gekeurd door erkend installateur. Elektra berging Gekeurd door erkend installateur.

Nadere informatie

A0AU010C Uitbouw begane grond achterzijde woning 1,2 m 1,00 à ,00

A0AU010C Uitbouw begane grond achterzijde woning 1,2 m 1,00 à ,00 Wanneer u gebruik wilt maken van één of meer opties, dan kunt u het bewuste onderdeel aankruisen en het aantal opgeven. Vervolgens tekent u de lijst voor akkoord en retourneert u één exemplaar. Uw opties

Nadere informatie

Thuisvoelen in uw huurwoning

Thuisvoelen in uw huurwoning Thuisvoelen in uw huurwoning Zelf Aangebrachte Veranderingen (ZAV) w s v a a l s a u g u s t u s 2010 THUISVOELEN IN UW HUURWONING U huurt een huis van onze woningcorporatie. Om deze woning echt tot uw

Nadere informatie

Omschrijving Opmerkingen Buiten Kruipruimte Woonkamer Keuken

Omschrijving Opmerkingen Buiten Kruipruimte Woonkamer Keuken CHECKLIST OPLEVERING Omschrijving Buiten Kruipruimte Woonkamer Keuken Gevelmetselwerk Voegwerk Raamdorpels Geveltimmerwerk Kozijnen Ramen Buitendeuren Dakpannen Dakgoten Hemelwaterafvoeren Schoorsteen

Nadere informatie

Hoek van Holland, Avenue Datum: 30 december 2009 FAQ-lijst, woningtype Tournette. Algemeen:

Hoek van Holland, Avenue Datum: 30 december 2009 FAQ-lijst, woningtype Tournette. Algemeen: Hoek van Holland, Avenue Datum: 30 december 2009 FAQ-lijst, woningtype Tournette Algemeen: a. Alle bedragen zijn inclusief BTW. b. Alle antwoorden zijn onder voorbehoud goedkeuring aannemer. c. Aanpassingen

Nadere informatie

Het Klus ABC van Sité

Het Klus ABC van Sité Alle veranderingen en aanpassingen aan uw woning in één duidelijk overzicht! Het Klus ABC van Sité Thuis in woondiensten Welkom thuis! Uw huis, u wilt er graag een thuis van maken. Huurt u bij Sité dan

Nadere informatie

deur vervangen Klus wijzer Handige tips wanneer u zelf gaat klussen

deur vervangen Klus wijzer Handige tips wanneer u zelf gaat klussen deur vervangen Klus wijzer Handige tips wanneer u zelf gaat klussen U wilt een meer decoratieve huiskamerdeur; u moet nodig de badkamerdeur vervangen. Voor een nieuwe deur gaat u waarschijnlijk naar een

Nadere informatie

Woonwensenlijst voor: Mossenest II. kavel 1 en 12. Kavelnummer: Naam:. Adres:. Telefoonnummer(s):. Email:.

Woonwensenlijst voor: Mossenest II. kavel 1 en 12. Kavelnummer: Naam:. Adres:. Telefoonnummer(s):. Email:. 1.0 RUWBOUW buitenzijde 1.1 ja/nee Uitbouw achtergevel beg. grond diepte 3,305 m1 19.865,00 Het aanbrengen van een uitbouw aan achtergevel van de woning, met een diepte van 3305 mm, inclusief aanpassen

Nadere informatie

Optielijst 27 koopappartementen blok 4 Puyckendam St. Antonius van Padua Noordwijkerhout D.D. 16-10-2014

Optielijst 27 koopappartementen blok 4 Puyckendam St. Antonius van Padua Noordwijkerhout D.D. 16-10-2014 1 Optielijst 27 koopappartementen blok 4 Puyckendam St. Antonius van Padua Noordwijkerhout D.D. 16-10-2014 Algemeen Onderstaand treft een aantal opties aan waarvoor u kunt kiezen. Uw keuze wordt verwerkt

Nadere informatie

Woonwensenlijst voor: Mossenest II. kavel 2 t/m 11. Kavelnummer: Naam:. Adres:. Telefoonnummer(s):. Email:.

Woonwensenlijst voor: Mossenest II. kavel 2 t/m 11. Kavelnummer: Naam:. Adres:. Telefoonnummer(s):. Email:. 1.0 RUWBOUW buitenzijde 1.1 ja/nee Uitbouw achtergevel beg. grond diepte 2,10 m1 (bn 2, 5, 6, 7, 10, 11) 16.360,00 Het aanbrengen van een uitbouw aan achtergevel van de woning, met een diepte van 2100

Nadere informatie

Klussen en verbouwen. Vraag advies aan onze opzichter. Vuistregels over asbest. Overname van aanpassing bij verhuizen.

Klussen en verbouwen. Vraag advies aan onze opzichter. Vuistregels over asbest. Overname van aanpassing bij verhuizen. Klussen en verbouwen Wat is wel en niet toegestaan op het gebied van klussen en verbouwen? Heeft u wel of geen toestemming vooraf nodig voor uw verbouwing? Raadpleeg de klustabellen (vanaf pagina 20) en

Nadere informatie

Aanpassingen aan aanbrengen van isolatie

Aanpassingen aan aanbrengen van isolatie Toelichting Aanpassingen aan gevels & dak en aanbrengen van isolatie U mag uw woning naar uw eigen smaak inrichten en aanpassen. Plaatst u tuindeuren, een schuifpui, een dakraam of een dakkapel? Dan moet

Nadere informatie

Klussen en verbeteren. waar je thuis bent...

Klussen en verbeteren. waar je thuis bent... Klussen en verbeteren waar je thuis bent... Maak van uw huis uw thuis Wij vinden het belangrijk dat u zich heem voelt in uw woning. Daarom kunt u de woning naar eigen smaak inrichten en veranderen. In

Nadere informatie

Zeeduinse poort (deelplan IV) te Oostkapelle Bouwnummer : 6 t/m 15 & 18 t/m 23 Koper : Datum :

Zeeduinse poort (deelplan IV) te Oostkapelle Bouwnummer : 6 t/m 15 & 18 t/m 23 Koper : Datum : Zeeduinse poort (deelplan IV) te Oostkapelle Bouwnummer : 6 t/m 15 & 18 t/m 23 Koper : Datum : Basiswoning V.O.N. Meerwerk KAO.009 Uitbreiding woning aan de achterzijde met 2,4 m1 15.500 - D e standaard

Nadere informatie

Vakgebied Subvakgebied Prijs per connectie

Vakgebied Subvakgebied Prijs per connectie Vakgebied Subvakgebied Prijs per connectie Aanbouw en opbouw Aanbouw of opbouw plaatsen 45 Balkon (ver)bouwen 15 Carport plaatsen 21 Dakterras (ver)bouwen 15 Funderingen en heiwerken 24 Garage (ver)bouwen

Nadere informatie

RENOVEREN IS SAMENSPEL

RENOVEREN IS SAMENSPEL RENOVEREN IS SAMENSPEL UW CONTACTPERSONEN Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven WILLEM, UITVOERDER Willem van Orsouw regelt alle uitvoeringszaken. Tijdens de werkzaamheden in de woning is Willem

Nadere informatie

Veranderingen aan de woning

Veranderingen aan de woning uitgave juli 2015 Veranderingen aan de woning Mag ik klussen in mijn woning? En hoe regel ik toestemming? De Zes Kernen wil graag dat u van uw woning kunt genieten. Wilt u uw woning naar eigen smaak inrichten?

Nadere informatie

Vrijstaande woning in het plan Waterhof fase 3 Volgerlanden

Vrijstaande woning in het plan Waterhof fase 3 Volgerlanden Lijstkleur: Rood KOPERSKEUZENLIJST BEHORENDE BIJ DE KOOP-/AANNEMINGSOVEREENKOMST Naam :... Adres :... Postcode :... Woonplaats :... Telefoon :... (privé)... (werk) Vrijstaande woning in het plan Waterhof

Nadere informatie

Handleiding Comfort Mat

Handleiding Comfort Mat Handleiding Comfort Mat Het toppunt van comfort. Het toppunt van eenvoud. Elektrische vloerverwarming Inleiding In deze handleiding van de elektrische vloerverwarming beschrijven wij stapsgewijs waar u

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Boezemstraat / Molenvlietsingel

Informatiebijeenkomst Boezemstraat / Molenvlietsingel Informatiebijeenkomst Boezemstraat / Molenvlietsingel Voorstellen QuaWonen NBU John Bos Edward de Jager Floor Verdoorn Maarten Cornet Richard Buijs Ludo Peeters Agenda Resultaten Vragenlijsten Onderhoudsplan

Nadere informatie

Woonworkshop. www.wonenbijdegroenevallei.nl. 14 januari 2015 / 19.00 22.00 uur. T. 035-694 25 44 hogeweide@kalliste.nl

Woonworkshop. www.wonenbijdegroenevallei.nl. 14 januari 2015 / 19.00 22.00 uur. T. 035-694 25 44 hogeweide@kalliste.nl Woonworkshop 14 januari 2015 / 19.00 22.00 uur 21 eengezinswoningen Hoge Weide Utrecht vanaf 199.500 v.o.n. (o.b.v. erfpacht) www.facebook.com/wonenbijdegroenevallei T. 035-694 25 44 hogeweide@kalliste.nl

Nadere informatie

Woonwensenlijst voor: Mossenest II. kavel 13, 21 t/m 26. Kavelnummer: Naam:. Adres:. Telefoonnummer(s):. Email:.

Woonwensenlijst voor: Mossenest II. kavel 13, 21 t/m 26. Kavelnummer: Naam:. Adres:. Telefoonnummer(s):. Email:. 1.0 RUWBOUW buitenzijde 1.1 ja/nee Uitbouw achtergevel beg. grond diepte 3,305 m1 19.865,00 Het aanbrengen van een uitbouw aan achtergevel van de woning, met een diepte van 3305 mm, inclusief aanpassen

Nadere informatie

1030001 Dubbele deuren achtergevel 1,00 à 1.100,00

1030001 Dubbele deuren achtergevel 1,00 à 1.100,00 Wanneer u gebruik wilt maken van één of meer opties, dan kunt u het bewuste onderdeel aankruisen en het aantal opgeven. Vervolgens tekent u de lijst voor akkoord en retourneert u één exemplaar. Uw opties

Nadere informatie

INFORMATIE. Kluswijzer. Afdeling Woondiensten Balk, december 2009

INFORMATIE. Kluswijzer. Afdeling Woondiensten Balk, december 2009 INFORMATIE Kluswijzer Afdeling Woondiensten Balk, december 2009 Inhoud 1. INLEIDING 1. Inleiding 2. Tuin en erf.. 3. Gevel en dak.. 4. Woningindeling.... 5. Woninginrichting.. 6. Keuken.. 7. Sanitair en

Nadere informatie

Zelf veranderingen aanbrengen ( klusrecht ) Veranderen onder voorwaarden Let ook op overheidsregels Staat de door u geplande verandering niet

Zelf veranderingen aanbrengen ( klusrecht ) Veranderen onder voorwaarden Let ook op overheidsregels Staat de door u geplande verandering niet Klusrecht Zelf veranderingen aanbrengen ( klusrecht ) Aan de binnenzijde van uw gehuurde woning mag u veranderingen en toevoegingen aanbrengen, onder de voorwaarde dat deze zonder noemenswaardige kosten

Nadere informatie

Aanpassingen aan aanbrengen van isolatie

Aanpassingen aan aanbrengen van isolatie Toelichting Aanpassingen aan gevels & dak en aanbrengen van isolatie U mag uw woning naar uw eigen smaak inrichten en aanpassen. Bouwt u een aanbouw, serre of erker, plaatst u tuindeuren, een schuifpui,

Nadere informatie

Kaveloppervlakte** * De woningen op deze prijslijst zijn exclusief sanitair / tegelwerk en een keuken.

Kaveloppervlakte** * De woningen op deze prijslijst zijn exclusief sanitair / tegelwerk en een keuken. PRIJSLIJST Bouwfonds Ontwikkeling BV Regio Zuid-West Gemeente Project Woningtype : Pijnacker : Plan Keijzershof : Bosuil Poortweg 2, 2612 PA Delft Postbus 75, 2600 AB Delft Telefoon 015-2760400 Fax 015-2623363

Nadere informatie

Zelf klussen in uw woning

Zelf klussen in uw woning Huurcontract en regelgeving Zelf klussen in uw woning U wilt graag uw huis aan uw persoonlijke smaak en wensen aanpassen. Wellicht wilt u een andere kleur schilderwerk of een nieuw behang. Deze eenvoudige

Nadere informatie

De Veiling, het nieuwe Utrecht

De Veiling, het nieuwe Utrecht Ronald Zeilstra zomaareenstraat 24 1234 AB Errbeek info@zndesign.nl 06-23456789 Wooncode: PDLJ Kavel: 238 Geachte heer/mevrouw, Hartelijk dank voor uw belangstelling in De Veiling. In deze pdf hebben wij

Nadere informatie

Basiskeuzelijst meer- en minderwerk

Basiskeuzelijst meer- en minderwerk Pagina 1 van 13 1 Vergunningsplichtig meer- en minderwerk 1018200 Optienummer 1; Uitbouw begane grond achterzijde circa 1,2m (woning type A en B) Op de begane grond, aan de achterzijde van de woning, wordt

Nadere informatie

klussen in de woning wegwijzer

klussen in de woning wegwijzer klussen in de woning wegwijzer Welke klussen kan ik in mijn huurwoning zelf doen en welke niet? Wat zijn hiervoor de richtlijnen? Voor welke klussen kan ik een krijgen? Mogen veranderingen blijven zitten

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN MEER- EN MINDERWERK

ALGEMENE VOORWAARDEN MEER- EN MINDERWERK ALGEMENE VOORWAARDEN MEER- EN MINDERWERK 1. Eerst na ondertekening van de koop-/aannemingsovereenkomst kunnen wij de opdracht in behandeling nemen. 2. Bij ontbinding van de koop-/aannemingsovereenkomst

Nadere informatie

Extra wandcontactdoos 1,00 à 120,00

Extra wandcontactdoos 1,00 à 120,00 Wanneer u gebruik wilt maken van één of meer opties, dan kunt u het bewuste onderdeel aankruisen en het aantal opgeven. Vervolgens tekent u de lijst voor akkoord en retourneert u één exemplaar. Uw opties

Nadere informatie

Bezichtig jouw droomwoning

Bezichtig jouw droomwoning Bezichtig jouw droomwoning Alsof je het al aaaren doet! Adres: Datum: Bouwar huis: Vraagprijs: Jouw maximale budget: (tip: vergeet de 2% overdrachtsbelasting niet) Is dit echt jouw droomwoning of toch

Nadere informatie

De Veiling, het nieuwe Utrecht

De Veiling, het nieuwe Utrecht karin de groot ctdegroot@casema.nl Wooncode: YENX Kavel: 221 Geachte heer/mevrouw, Hartelijk dank voor uw belangstelling in De Veiling. In deze pdf hebben wij de door u samengestelde woning voor u weergegeven.

Nadere informatie

Burgemeester Meineszlaan 27 BII, 3022 BA Rotterdam

Burgemeester Meineszlaan 27 BII, 3022 BA Rotterdam Burgemeester Meineszlaan 27 BII, 3022 BA Rotterdam Vraagprijs 269.500,00 kosten koper vandevijver makelaardij Omschrijving Burgemeester Meineszlaan 27 BII, 3022 BA Rotterdam Een recent compleet gerenoveerde

Nadere informatie

1022001 Trapkast in woonkamer 1,00 à 925,00

1022001 Trapkast in woonkamer 1,00 à 925,00 Wanneer u gebruik wilt maken van één of meer opties, dan kunt u het bewuste onderdeel aankruisen en het aantal opgeven. Vervolgens tekent u de lijst voor akkoord en retourneert u één exemplaar. Uw opties

Nadere informatie

Diepenbrocklaan 68 Tilburg

Diepenbrocklaan 68 Tilburg Diepenbrocklaan 68 Tilburg www.woningintilburg.nl Pagina 2 van 14 maandag 19 december 2011 Inhoud Omschrijving... 3 Kenmerken... 4 Foto s... 5 Plattegronden... 10 Omgeving... 13 Pagina 3 van 14 maandag

Nadere informatie

Bedrag Puntnr Omschrijving Meer Minder

Bedrag Puntnr Omschrijving Meer Minder 1 12-3-23 Afdruk Eerste opgave met voorblad, bedragen in EUR M/ GAARNE UW GEGEVENS IN BLOKLETTERS INVULLEN A.U.B. Naam: Bouwnummer: Telefoon prive: Adres: Postcode: Woonplaats Telefoon zaak: Telefoon mobiel:

Nadere informatie

Checklist woningbezichtiging Onderhandelmakelaar

Checklist woningbezichtiging Onderhandelmakelaar Checklist woningbezichtiging Onderhandelmakelaar Datum: Adres: Postcode: Bouwjaar: Vraagprijs: Woning Oppervlakte totaal: m 2 Oppervlakte woning: m 2 Oppervlakte achtertuin: m 2 Oppervlakte voortuin: m

Nadere informatie

Chalet kavel 26 bospark de Reehorst.

Chalet kavel 26 bospark de Reehorst. Chalet kavel 26 bospark de Reehorst. Chalet 11.90 x 4.10 49m2 58.652,00 Polytuil pannendak 2.620,00 Kozijnen en boeiboord in kleur 990,00 Terrasverlichting 440,00 Combimagnetron 891,00 Schuur in model

Nadere informatie

Te koop Hoekwoning met stenen berging en zuid gerichte achtertuin

Te koop Hoekwoning met stenen berging en zuid gerichte achtertuin Langeweg 11 Postbus 1166 3260 AD Oud-Beijerland Tel: 0186-634200 Fax: 0186-634276 Te koop Hoekwoning met stenen berging en zuid gerichte achtertuin Admiraal de Ruyterstraat 117, 3262 XD Oud-Beijerland

Nadere informatie

Zelf aangebrachte veranderingen (ZAV) NOVEMBER 2015

Zelf aangebrachte veranderingen (ZAV) NOVEMBER 2015 Zelf aangebrachte veranderingen (ZAV) NOVEMBER 2015 Zelf aangebrachte veranderingen (ZAV) Als u wilt klussen in uw woning, geeft Woonpartners u daar graag de ruimte voor. Voor het aanbrengen van veranderingen

Nadere informatie

De Veiling, het nieuwe Utrecht

De Veiling, het nieuwe Utrecht Ronald Zeilstra info@zndesign.nl Geachte heer/mevrouw, Hartelijk dank voor uw belangstelling in De Veiling. In deze pdf hebben wij de door u samengestelde woning voor u weergegeven. U ontvangt tevens uw

Nadere informatie

Ik ga verhuizen. Daar komt van alles bij kijken

Ik ga verhuizen. Daar komt van alles bij kijken Ik ga verhuizen Daar komt van alles bij kijken Bij een verhuizing komt heel wat kijken. Naast allerlei praktische zaken moet u ook nog van alles regelen. De huur opzeggen bijvoorbeeld. Afspraken maken

Nadere informatie

Basiskeuzelijst meer- en minderwerk

Basiskeuzelijst meer- en minderwerk Pagina 1 van 11 1000001 Woningtype G = wonen voor Geen verrekening 0,00 1000002 Woningtype G = wonen achter Geen verrekening 0,00 1017905 Dubbele deuren voorgevel = 19 (in plaats van raamkozijn) In de

Nadere informatie

Woningbouwproject Tiliaans Twee

Woningbouwproject Tiliaans Twee Bouwen In Eigen Beheer, Keeris Architecten en Borrenbergs Bouwbedrijf BV Woningbouwproject Tiliaans Twee Informatiemap Woningbouwproject Tiliaans Twee Tiliaans Twee In het eerste CPO nieuwbouwproject op

Nadere informatie

Veel voorkomende veranderingen

Veel voorkomende veranderingen uitgave juli 2015 Veel voorkomende veranderingen Wel of niet achterlaten in de woning? Bijlage bij de folder Veranderingen aan de woning Indeling woningen JA NEE JA NEE Kattenluik * Verwijderen/aanbrengen

Nadere informatie

Keuzelijst meer- minderwerk opties

Keuzelijst meer- minderwerk opties 160014. Hofwoning, 6,0 m1 Synchroon blok 14 Optienr: Omschrijving Prijs incl. BTW Ruwbouw opties 021201 Plaatsen dakraam, Velux type SK08, positie 1 1.225,00 Positie 1 voorkant trapzijde Één dakraam, wit

Nadere informatie

TOESTEMMING NODIG? ja VvE

TOESTEMMING NODIG? ja VvE Klussen In dit overzicht kunt u zien of een klus mag of niet mag, of u toestemming nodig heeft en wat de eventuele voorwaarden zijn (ook bij klussen waar u geen toestemming voor hoeft te vragen). U bent

Nadere informatie

Offerte Aanvraag 28 maart 2016

Offerte Aanvraag 28 maart 2016 Offerte Aanvraag 28 maart 2016 Fam. Goes Ark 23 5502 VJ Veldhoven Verzoek tot offerte met betrekking tot het verzorgen van de verbouwing van keuken en woonkamer. Beste heer, mevrouw, wij doen hierbij aanvraag

Nadere informatie

Checklist beoordelen woning

Checklist beoordelen woning Checklist beoordelen woning versie mei 2012 Algemeen Zijn er tekeningen van de woning? Zijn dit alleen indelingstekeningen of ook bouwkundige en constructieve tekeningen? Hoe recent zijn de tekeningen?

Nadere informatie

Engelsestraat 31 B, 3028 CB Rotterdam

Engelsestraat 31 B, 3028 CB Rotterdam Engelsestraat 31 B, 3028 CB Rotterdam Vraagprijs 119.500,00 kosten koper vandevijver makelaardij Omschrijving Engelsestraat 31 B, 3028 CB Rotterdam Een recent geheel gerenoveerde 2-kamer benedenwoning

Nadere informatie

Deel 2: Activiteiten MONITOR

Deel 2: Activiteiten MONITOR Deel 2: Activiteiten MONITOR Deze Monitor gaat over jullie activiteiten met, voor en door bewoners op het gebied van: 1. Inkoop energie 2. Collectieve inkoopacties zonnepanelen 3. Energiebesparingsacties

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE JULIANAWEG 119 3525 VC TE UTRECHT

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE JULIANAWEG 119 3525 VC TE UTRECHT VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE JULIANAWEG 119 3525 VC TE UTRECHT Geachte bezoeker van onze website, In reactie op de door u getoonde belangstelling danken wij u hartelijk voor het opvragen van onze digitale

Nadere informatie

De Veiling, het nieuwe Utrecht

De Veiling, het nieuwe Utrecht Jos jdebruijn@reinbouw.nl Wooncode: SW73 Kavel: 281 Geachte heer/mevrouw, Hartelijk dank voor uw belangstelling in De Veiling. In deze pdf hebben wij de door u samengestelde woning voor u weergegeven.

Nadere informatie

Druifstraat VD UTRECHT (Noord-West)

Druifstraat VD UTRECHT (Noord-West) Druifstraat 28 - UTRECHT Druifstraat 28 3552 VD UTRECHT (Noord-West) 350.000,- k.k. 118m 2 030-2100401 info@rvlmakelaars.nl ADRES KANTOOR Prins Hendriklaan 44 3583 EN, UTRECHT OMSCHRIJVING Een aantal jaren

Nadere informatie

Optietekening begane grond d.d. 14-07-15, 1e verdieping d.d. 14-07-15, 2e verdieping d.d. 14-07-15.

Optietekening begane grond d.d. 14-07-15, 1e verdieping d.d. 14-07-15, 2e verdieping d.d. 14-07-15. Heilijgers Projectontwikkeling bv Postbus 340 3800 AH AMERSFOORT Amersfoort, Geachte heer of mevrouw, In het onderstaande overzicht zijn uw definitieve opgaven weergegeven. Wij verzoeken u vriendelijk

Nadere informatie

Handleiding. Metal stud wand. montage

Handleiding. Metal stud wand. montage Handleiding Metal stud wand montage Metal stud wand handleiding Hoe plaatst u een metal stud wand en waar moet u aan denken? Welke gereedschappen en materialen heeft u nodig? Wij leggen u in 7 stappen

Nadere informatie

Roerdomp 39 4872PJ Etten-leur 197.500,- k.k. Tussenwoning Namens één van onze relaties bieden wij te koop aan in plan Hooghuis in een breed opgezette straat, een goed onderhouden en instapklare

Nadere informatie

Informatieavond VVE flats Wijkerbaan 16 september 2009. Vragen en antwoorden.

Informatieavond VVE flats Wijkerbaan 16 september 2009. Vragen en antwoorden. Informatieavond VVE flats Wijkerbaan 16 september 2009. Vragen en antwoorden. Nieuwe balkons Privacy&vluchten Komen er schotten tussen de balkons t.b.v. privacy? Worden de balkonhekken transparant? Komen

Nadere informatie

Brochure. Dubbelstraat 44 Bergen op Zoom. Vraagprijs: ,- Tel

Brochure. Dubbelstraat 44 Bergen op Zoom. Vraagprijs: ,-   Tel Brochure Dubbelstraat 44 Bergen op Zoom Vraagprijs: 177.500,- Email: dubbelstraat44@gmail.com Tel. 0623227484 www.facebook.com/dubbelstraat44 Omschrijving perceel Dubbelstraat 44 te Bergen op Zoom In het

Nadere informatie

Inhoud. 1 Huur opzeggen... 3 2 Inspecties... 4 3 Zelf klussen in de woning... 4 4 Checklist... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Inhoud. 1 Huur opzeggen... 3 2 Inspecties... 4 3 Zelf klussen in de woning... 4 4 Checklist... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Huur opzeggen Inhoud 1 Huur opzeggen... 3 2 Inspecties... 4 3 Zelf klussen in de woning... 4 4 Checklist... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2 1 Huur opzeggen Gaat u verhuizen? Of wilt u de huur opzeggen

Nadere informatie

Sfeervolle eengezinswoning naar uw wens! Modern, goed onderhouden, maar liefst 5 slaapkamers en een zonnige achtertuin op westen!

Sfeervolle eengezinswoning naar uw wens! Modern, goed onderhouden, maar liefst 5 slaapkamers en een zonnige achtertuin op westen! Sfeervolle eengezinswoning naar uw wens! Modern, goed onderhouden, maar liefst 5 slaapkamers en een zonnige achtertuin op westen! De woning is gelegen op een perceel eigen grond van 151 m2 in de woonwijk

Nadere informatie

Bedrag Puntnr Omschrijving Meer Minder

Bedrag Puntnr Omschrijving Meer Minder 1 GAARNE UW GEGEVENS IN BLOKLETTERS INVULLEN A.U.B. Naam: Adres: Postcode: Woonplaats Bouwnummer: Telefoon prive: Telefoon zaak: Telefoon mobiel: Email adres: 990 Extra opmerkingen: 2 00 Aanzicht woningen

Nadere informatie

Dijkgraaflaan 150 - Oudewater

Dijkgraaflaan 150 - Oudewater - Vraagprijs 199.000 Kosten Koper Omschrijving Dijkgraaflaan 150 - Royale woning met aan de voorzijde prachtig vrij uitzicht over de weilanden en de Ruyge Weide. Deze woning heeft 5 slaapkamers, een zonnige

Nadere informatie

Er is bijzonder veel mogelijk qua maatwerk in plattegronden, uitstraling, afwerking, enzovoorts.

Er is bijzonder veel mogelijk qua maatwerk in plattegronden, uitstraling, afwerking, enzovoorts. VELLER WONEN OP MAAT IN BARNEVELD Maatwerk in Nieuwbouw Zogenaamd levensloop bestendig wonen met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Deze referentiewoning dient ter inspiratie 371.000 VON In

Nadere informatie

Koninginneweg 28 te Zwijndrecht

Koninginneweg 28 te Zwijndrecht Koninginneweg 28 te Zwijndrecht Geheel gerenoveerde instapklare hoekwoning Vraagprijs: 179.500,- k.k. Omschrijving Op zoek naar een instapklare woning? Kom dan de Koninginneweg 28 bewonderen! Deze woning

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012

VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012 VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012 Algemene vragen Waarom kiest Portaal voor renovatie en niet voor sloop? Op het moment dat Portaal een afweging maakt voor renovatie of sloop wordt

Nadere informatie

Staartploeg Dubbeldam Woningtype: Type X

Staartploeg Dubbeldam Woningtype: Type X Wanneer u gebruik wilt maken van één of meer opties, dan kunt u het bewuste onderdeel aankruisen en het aantal opgeven. Vervolgens tekent u de lijst voor akkoord en retourneert u één exemplaar. Uw opties

Nadere informatie

Buitenstate Checklist Bezichtiging. Goed op weg naar uw droomwoning!

Buitenstate Checklist Bezichtiging. Goed op weg naar uw droomwoning! Buitenstate Checklist Bezichtiging Goed op weg naar uw droomwoning! De Buitenstate Checklist Bezichtiging is de meest volledige checklist en onderscheidt zich bovendien door de *NB kanttekeningen. Vragen

Nadere informatie

Delen van wanden, vloeren, plafonds en overige welke het verschil zijn tussen de bestaande situatie en nieuwe uitvoering verwijderen en afvoeren.

Delen van wanden, vloeren, plafonds en overige welke het verschil zijn tussen de bestaande situatie en nieuwe uitvoering verwijderen en afvoeren. Technische omschrijving Splitsing in twee appartementen Hoge Rijndijk 94 H leiden 1 Sloopwerk Delen van wanden, vloeren, plafonds en overige welke het verschil zijn tussen de bestaande situatie en nieuwe

Nadere informatie

Maria Lecinastraat 10 OOSTERHOUT

Maria Lecinastraat 10 OOSTERHOUT Klijsen Makelaardij og & Onteigeningszaken Maria Lecinastraat 10 OOSTERHOUT Vraagprijs 222.500,00 kosten koper Moderne, goed onderhouden uitgebouwde tussenwoning met vrijstaande houten berging gelegen

Nadere informatie

Huur opzeggen & verhuizen. AIs u gaat verhuizen, komt daar vaak veel bij. kijken. Niet alleen vraagt uw toekomstige

Huur opzeggen & verhuizen. AIs u gaat verhuizen, komt daar vaak veel bij. kijken. Niet alleen vraagt uw toekomstige Huur opzeggen & verhuizen AIs u gaat verhuizen, komt daar vaak veel bij kijken. Niet alleen vraagt uw toekomstige woning de nodige aandacht. Ook voor het verlaten van uw huidige woning is er een aantal

Nadere informatie

Huur opzeggen & verhuizen. AIs u gaat verhuizen, komt daar vaak veel bij. kijken. Niet alleen vraagt uw toekomstige

Huur opzeggen & verhuizen. AIs u gaat verhuizen, komt daar vaak veel bij. kijken. Niet alleen vraagt uw toekomstige Huur opzeggen & verhuizen AIs u gaat verhuizen, komt daar vaak veel bij kijken. Niet alleen vraagt uw toekomstige woning de nodige aandacht. Ook voor het verlaten van uw huidige woning is er een aantal

Nadere informatie

Kerstroosstraat 9 b, 3053 EB Rotterdam

Kerstroosstraat 9 b, 3053 EB Rotterdam Kerstroosstraat 9 b, 3053 EB Rotterdam Vraagprijs 122.500,00 kosten koper vandevijver makelaardij Omschrijving Kerstroosstraat 9 b, 3053 EB Rotterdam In Schiebroek gelegen direct te betrekken 3-kamer appartement

Nadere informatie

Noorderhavenkade 60 BIII, 3038 XL Rotterdam

Noorderhavenkade 60 BIII, 3038 XL Rotterdam Noorderhavenkade 60 BIII, 3038 XL Rotterdam Vraagprijs 185.000,00 kosten koper vandevijver makelaardij Omschrijving Noorderhavenkade 60 BIII, 3038 XL Rotterdam In de populaire wijk Blijdorp gelegen keurig

Nadere informatie

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u!

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u! energie besparen = woonlasten verlagen VRAGEN? Bent u geïnteresseerd in één van de mogelijkheden die in deze brochure zijn beschreven, heeft u nog vragen of wilt u meer weten over de kosten? Vul dan het

Nadere informatie

Terheijdenseweg 98 4816 AA Breda Brochure Verkocht onder voorbehoud! 315.000 k.k. Vergelijk hypotheken»

Terheijdenseweg 98 4816 AA Breda Brochure Verkocht onder voorbehoud! 315.000 k.k. Vergelijk hypotheken» Volledige omschrijving Terheijdenseweg 98 4816 AA Breda Brochure Verkocht onder voorbehoud! 315.000 k.k. Vergelijk hypotheken» Verkopende makelaar: Arsibel Haagse Beemden De geheel gerenoveerde, karakteristieke

Nadere informatie

Algemene informatie over de woningen

Algemene informatie over de woningen Algemene informatie over de woningen Algemeen Zijn er parkeerplaatsen? Ja, 16 woningen hebben op eigen terrein een parkeerplaats aan de achterzijde van de woning. Bastionstraat 36 heeft geen eigen parkeerplaats

Nadere informatie