Notulen eerste Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen eerste Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout"

Transcriptie

1 Notulen eerste Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: woensdag 21 november 2007 Plaats: Utrecht Aanwezig: 70 toekomstige bewoners van de wijk Rijnsche Hout, waaronder de zes leden van het bestuur (zie onderstaand) Notulist: Karin Kramer Agenda: 1. Opening en voorstellen bestuur 2. Doelstellingen VRH 3. Verenigingsvorm 4. Actueel: prognose opleveringstermijn 5. Statuten en huishoudelijk reglement 6. Begroting 7. Pauze 8. Presentatie Vereniging Eigen Huis 9. Afronding 10. Borrel 1. Opening De voorzitter, Lenno Maris, opent de vergadering om uur. Hij heet alle aanwezigen hartelijk welkom en geeft aan dat het doel van de vergadering is elkaar en de vereniging te leren kennen. Vervolgens stelt hij het bestuur voor: 1. Voorzitter: Lenno Maris 2. Waarnemend voorzitter: vacature 3. Secretaris: Karin Kramer 4. Waarnemend secretaris: Geke Bloksma 5. Penningmeester: Stefan van Essen 6. Waarnemend penningmeester: Katy Praet 7. Algemeen bestuurslid: Pascal van Onna Het bestuur is tot nu toe bezig geweest met de formele oprichting van de vereniging, het leggen van contacten met diverse instellingen (waaronder de gemeente Utrecht, Bouwfonds, Slokker, Mitros, Doenja, Vereniging Eigen Huis) en het voorbereiden van deze vergadering.

2 2. Doelstellingen VRH Het belangrijkste doel van de Vereniging Rijnsche Hout is de belangen te behartigen van alle leden door krachten te bundelen. Concreet betekent dit dat de vereniging (zoals verwoord in de statuten artikel 2 lid 2): - informatie verstrekt aan leden en aspirant-leden (kennisdeling); - controles (doet) uitoefent(en) tijdens de bouw van de woningen; - overleg voert met Bouwfonds en Slokker omtrent de bouw; - overleg voert met de gemeente omtrent de inrichting van de woonomgeving en openbare ruimten; - gezamenlijk inkopen verricht of kortingen bedingt voor de leden (zoals bv. voor dakkapellen, tuinen, verzekeringen); - gezamenlijk onderhoud verricht; - de sociale cohesie bevordert in de wijk. Het lidmaatschap van de vereniging betekent dus dat je invloed kan uitoefenen op bovenstaande activiteiten én er de vruchten van plukt (kostenvoordelen, maar ook op andere vlakken). Vraag: wat is het verschil tussen een kopers- en bewonersvereniging? Lenno licht toe dat gezien de doelstellingen heel bewust is gekozen voor de naam Vereniging Rijnsche Hout en niet voor kopers- of bewonersvereniging. We starten als kopersvereniging en gaan na de oplevering van de woningen over in een bewonersvereniging. De vereniging houdt dus niet op te bestaan na de oplevering. Na oplevering kunnen ook huurders lid worden van de vereniging. Vraag: is een lid een bouwnummer? Ja, dat is inderdaad het geval. In die zin dat de vereniging bestaat uit natuurlijke personen, maar per woning kan bij stemming maar één stem worden uitgebracht (zie statuten artikel 3). Vraag: mag Mitros lid worden van de vereniging? Mitros is eigenaar van de huurwoningen in het project en kan als zodanig lid worden van de vereniging (met 1 stem). Ook zij hebben immers een belang bij een oplevering volgens afspraak en bij de inrichting van de woonomgeving. Het lidmaatschap van Mitros kan ons voordelen bieden gezien hun jarenlange ervaring met dit soort projecten. Vraag is wel of zij überhaupt lid willen worden. We hebben een afspraak met Mitros dat we na deze vergadering contact opnemen om een afspraak te maken. De huurders zelf kunnen zoals eerder aangegeven pas lid worden als de huurwoningen zijn opgeleverd.

3 Vraag: is al bekend welke plannen Mitros heeft met het verhuren van de woningen, bv. m.b.t. het verplaatsen van huurders uit andere delen van Utrecht? Nee, dit is nog niet bekend. We nemen dit mee in de bespreking met Mitros. Lenno geeft tenslotte aan dat het bestuur zich voorlopig inhoudelijk gaat bezighouden met: - de bouw en de bouwbegeleiding; - de wijkinrichting en bestemmingsplannen; - communicatie. Er zijn nog vrijwilligers nodig voor diverse commissies, zoals voor de kascommissie, activiteiten en inkoop. Heb je interesse om je actief in te zetten voor de vereniging, meld je dan aan bij het bestuur via infovrh@rijnschehoutforum.nl. 3. Verenigingsvorm Er zijn verschillende oprichtingsvormen voor een vereniging mogelijk: - informeel: o.b.v. mondelinge of eigen schriftelijke afspraken, gecombineerd met bv. een inschrijving bij de Kamer van Koophandel; - formeel: o.b.v. inschrijving bij de Kamer van Koophandel en een notariële akte. Nadeel van de informele vorm is dat de bestuurders hoofdelijk aansprakelijk zijn. Om die reden wordt bij de meeste kopersverenigingen gekozen voor een formele vorm, waar dit niet het geval is. Ook de Vereniging Rijnsche Hout is een formele vereniging, ingeschreven bij de notaris. 4. Actueel: prognose opleveringstermijn Een van de aanwezigen doet de suggestie om als vereniging bij de besprekingen met Slokker en Bouwfonds aanwezig te zijn. Het bestuur geeft aan dit een goed idee te vinden en geeft aan uit te gaan zoeken wat de mogelijkheden zijn. Een andere aanwezige merkt op dat we juist blij moeten zijn met Bouwfonds, omdat we tenminste elke 8 weken een prognose ontvangen en Bouwfonds veel communiceert met ons. Er zijn genoeg andere projecten waar dit niet het geval is en je alleen twee weken voor de oplevering bericht krijgt. Verdere discussie over de eerste prognose die we allemaal hebben ontvangen en de daarmee samenhangende (tussentijdse) keuringen wordt geparkeerd tot de presentatie door de Vereniging Eigen Huis. Een groot aantal vragen zal dan beantwoord worden, is de verwachting.

4 5. Statuten en huishoudelijk reglement De statuten zijn gebaseerd op een standaarddocument voor statuten van een kopersvereniging van de Vereniging Eigen Huis. Waar nodig zijn ze aangepast en vervolgens gecontroleerd door twee juristen onder de kopers. Tenslotte zijn ze gecontroleerd door de notaris. In de statuten is ondermeer het volgende vastgelegd: - Doel van de vereniging; - Lidmaatschap van de vereniging (wie is lid en wanneer eindigt het lidmaatschap); - Bestuurslidmaatschap, bestuursfuncties en benoeming van het bestuur; - Bestuurstaken en bevoegdheden; - Jaarverslag, rekening en verantwoording; - Algemene ledenvergadering, stemrecht en besluitvorming; - Statutenwijziging. Het huishoudelijk reglement is aanvullend op de statuten. Hierin zijn allerlei zaken geregeld die door de algemene ledenvergadering gewijzigd kunnen worden zonder dat er opnieuw een gang naar de notaris nodig is. In het reglement staan aanvullende bepaling m.b.t. het lidmaatschap, de contributie, de taken van het bestuur, stemprocedures, de begroting en de kascommissie. 6. Begroting Stefan licht de begroting voor 2007 en 2008 toe. De begroting is als volgt tot stand gekomen: de vereniging heeft te maken met aanloopkosten, zoals voor de oprichting (zie hieronder). Om die te bekostigen heeft elk bestuurslid 75 gestort op de bankrekening van de vereniging, waarmee de belangrijkste kosten gedekt zijn. Vervolgens is op basis van een aantal uitgangspunten de begroting voor het laatste kwartaal van 2007 vastgesteld aan de hand waarvan het inschrijfgeld en de eerste contributie is vastgesteld. De uitgangspunten voor 2007 waren: - eind december verwachten we 50 leden te hebben; - voor 2007 hebben we rekening gehouden met twee ledenvergaderingen; - er is sprake van een formele vereniging, dus van oprichtingskosten; - we hebben rekening gehouden met één steekproefsgewijze bouwinspectie door de Vereniging Eigen Huis (de keuze voor de keuringsinstantie is nog niet gemaakt, maar we hebben dit als uitgangspunt gehanteerd).

5 Intussen weten we dat een aantal zaken gewijzigd zijn t.o.v. het moment dat we de begroting vastgesteld hebben: - we hebben een aantal meevallers op overheadposten, zoals de kosten voor de mailing aan alle kopers die Bouwfonds voor zijn rekening heeft genomen; - de oprichtingskosten waren iets hoger dan verwacht; - gezien het feit dat het openen van een girorekening niet verliep zoals verwacht, hebben we iets hogere kosten voor bancaire zaken moeten maken; - we ontvangen subsidie voor de huur van een ruimte voor onze ledenvergaderingen. De begroting voor 2007 is opgenomen in bijlage 1. Ook de voorlopige begroting voor 2008 is gebaseerd op een aantal uitgangspunten: - eind december verwachten we 90 leden te hebben (is circa 3/4 van het aantal koopwoningen); - in 2008 verwachten we 6 ledenvergaderingen nodig te hebben; - we hebben rekening gehouden met 3 steekproefsgewijze inspecties door de Vereniging Eigen Huis (of een andere instantie). De voorlopige begroting voor 2008 is opgenomen in bijlage 2. Stefan benadrukt dat deze niet vaststaat. In de volgende ledenvergadering zullen we de begroting voor 2008 in stemming brengen. Vraag: waarom gaan we uit van 3 keuringen in 2008 en 1 in 2007, dus 4 in totaal? Stefan geeft aan de verwachting is dat dit voldoende gezien de bouwperiode van 15 maanden. Vraag: waarom steekproefsgewijs en waarom niet alle woningen keuren? We hebben te maken met veel verschillende typen woningen (A t/m H). Daarbinnen kennen we verschillende varianten. Als we die allemaal zouden willen keuren (of zelfs alle afzonderlijke woningen zouden willen keuren), zouden de kosten zeer hoog oplopen. Bovendien is bv. G2 hetzelfde als G1, maar dan gespiegeld. We gaan dus wel alle typen woningen laten keuren, maar niet alle varianten. Vraag: wat als we meer keuringen willen of individuele keuringen? Extra keuringen zijn altijd mogelijk op eigen initiatief. De vereniging zal wel een bemiddelende rol kunnen spelen t.a.v. een gunstige prijsstelling of andere voorwaarden. Meer informatie m.b.t. de keuringen volgt bij de presentatie van de Vereniging Eigen Huis.

6 Vraag: zijn de geschatte inkomsten voor 2008 wel correct? Want als we verwachten 90 leden in december te hebben, zullen die niet allemaal voor een geheel jaar betaald hebben. Stefan constateert dat dat een terechte opmerking is en de begroting zal hierop aangepast worden. 8. Presentatie Vereniging Eigen Huis (VEH) De VEH licht haar dienstverlening toe en geeft aan wat zij kunnen betekenen voor kopersverenigingen. Hieronder zijn de belangrijkste zaken uit de presentatie van de VEH opgenomen. Bouwtijd De bouwtijd is 220 werkbare werkdagen vanaf het storten van de ruwe begane grond vloer. Het GIW geeft aan dat er gemiddeld 184 werkbare werkdagen in een jaar zitten, wat betekent dat 220 dagen overeen komt met ongeveer 15 maanden. Vraag: wat is de definitie van een werkbare werkdag? Een werkbare werkdag is in ieder geval een maandag t/m vrijdag, geen bouwvak en feestdagen (incl. regionale feestdagen) en de weerssituatie moet zodanig zijn dat er minstens 4 uur achter elkaar gewerkt kan worden. Dit is direct een lastige voorwaarde en afhankelijk van of er binnen of buiten gewerkt wordt. Op kun je voor 25 per maand een maandelijkse rapportage van het aantal werkbare werkdagen bijhouden. Vraag: hoe zit het met de periode voorafgaand aan het storten van de begane grond vloer? Juridisch gezien is er niets geregeld. De bouwer moet in ieder geval binnen 3 maanden na het tekenen van het koopcontract starten met de bouw mits aan de opschortende voorwaarden is voldaan. Dit betekent echter niet dat de ruwe begane grond vloer van elke woning binnen 3 maanden gestort is. Er kan wel 6 maanden zitten tussen start van de bouw en het gereed komen van de begane grond vloeren van alle woningen. Wijzigingen tijdens de bouw Deze kunnen voorkomen (artikel 6 van de algemene voorwaarden), bv. een ander type glas. Dan kun je als kopersvereniging eisen dat er een gelijkwaardig alternatief komt. Als de vereniging lid wordt van de VEH, is het mogelijk telefonisch ruggespraak te houden over dit soort zaken.

7 Gang van zaken oplevering - voorschouw: het is mogelijk dat we een uitnodiging voor de voorschouw krijgen. VEH adviseert daar altijd gebruik van te maken. Het is geen juridisch moment (het is geen oplevering of opleveringskeuring), maar je kunt dan wel bv. zaken opmeten en/of controleren of alle meer- en minderwerk is uitgevoerd. - Bij het accorderen van het opleveringsrapport bij oplevering vindt overdracht van het risico plaats. Voorwaarde is wel dat het pand voor bewoning gereed moet zijn. Als dat niet zo is, kun je de sleutel weigeren. - 5%-regeling: 5% van de koopsom mag bij de notaris in depot worden gehouden (in de vorm van een bankgarantie). Dit mag worden achtergehouden totdat alle gebreken opgelost zijn. Gebreken uit het opleveringsrapport en alles wat binnen 3 maanden wordt gemeld, moeten binnen 3 maanden zijn verholpen. Als dit niet het geval is, moet je dit zelf melden bij de notaris! Nieuwbouwcoach - Inschakelen van een projectbouwkundige en eventueel een projectjurist: beide worden gekoppeld aan het project en aan de VRH. De projectbouwkundige verricht werkzaamheden op verzoek van de vereniging. Wat kan hij voor ons betekenen? Controles tijdens de bouw in de volgende fasen: skeletfase, fase wind- en waterdicht maken en afbouwfase. Dit kun je individueel doen of vanuit de vereniging. De bouwkundige haalt vaak repeterende fouten eruit. VEH adviseert nu al te starten met de controles. Een controle duurt 3 uur en kost 345,-. Als de bouwkundige eerder klaar, blijft het restantbedrag in een potje voor de volgende keuring of andere begeleiding. Overige begeleiding: bv. checken of nota s aan de kopers op het juiste moment verstuurd worden (niet te vroeg). Informeer het bestuur van de vereniging als je denkt dat je een nota hebt ontvangen terwijl de bouwfase nog niet gereed is. Vraag: is Bouwfonds verplicht aan de controles mee te werken? Nee, maar de bouwkundige van VEH wordt vrijwel altijd toegelaten. Vraag: is er al contact geweest met Bouwfonds over de steekproefcontroles? Ja, Bouwfonds geeft aan een keuring toe te staan als bij de eerste 100 woningen de vloer van de eerste verdieping ligt. Dit zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2008 zijn.

8 - Opleveringskeuring: kost 199 voor 2 uur. VEH verstrekt geen korting aan leden van de VRH. Tijdens de keuring loopt de bouwkundige achter de uitvoerder aan. Hij rapporteert aan het eind van de keuring. - Nazorg, bv. bij collectieve gebreken in veel woningen. VEH geeft dan advies hoe om te gaan met de 5%-regeling. Er zijn geen kosten voor het lidmaatschap van de VRH. VEH eist wel dat alle leden van de VRH ook lid worden van de VEH (kosten: 29,75 voor het eerste jaar, 19,75 voor volgende jaren). Er worden geen keuringen uitgevoerd bij niet-leden. Tip Als kopersvereniging kun je vaak aantrekkelijke kortingen bedingen bij doe het zelf zaken, tuincentra, lokale middenstand e.d. 9. Afronding Lenno doet een oproep om je te melden als je interesse hebt in de kascommissie. Daar hebben we in ieder geval 2 leden voor nodig. Cindy Yin (bouwnr. 119) en Gieta Moese (bouwnr. 153) melden zich aan. Bedankt! Daarnaast hebben we een vacature in het bestuur. Meld je aan bij het bestuur als je interesse hebt! En tenslotte verzoekt Lenno alle leden die zich hebben ingeschreven, maar nog niet betaald, alsnog zorg te dragen voor de betaling van het inschrijfgeld en de contributie. Lenno bedankt alle aanwezigen voor hun komst en sluit de vergadering. Tijd om te borrelen met de nieuwe buren! Actielijst Nr. Actie Wie 1 Afspraak maken met Mitros Bestuur 2 Uitzoeken wat de mogelijkheden zijn om bij de Bestuur periodieke voortgangsbesprekingen met Slokker en Bouwfonds te zijn 3 Aanpassen begroting 2008 Stefan van Essen 4 Nagaan of het zinvol is een abonnement te nemen op Bestuur 5 In kaart brengen van mogelijkheden voor andere keuringsinstanties Bestuur

9

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: zaterdag 7 november 2009 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 16.00 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: zaterdag 26 januari 2008 Plaats: Utrecht, Gasterij de Bvrouw, ontvangst om 16.00 Aanwezig: het best: Lenno Maris (voorzitter), Geke Bloksma

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: vrijdag 29 oktober 2010 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 19.30 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

Samenvatting voorlichtingsbijeenkomst Nieuwbouwcoach Vereniging Eigen Huis datum: 13 mei2008 plaats: De Weide Wereld te Vleuten

Samenvatting voorlichtingsbijeenkomst Nieuwbouwcoach Vereniging Eigen Huis datum: 13 mei2008 plaats: De Weide Wereld te Vleuten Samenvatting voorlichtingsbijeenkomst Nieuwbouwcoach Vereniging Eigen Huis datum: 13 mei2008 plaats: De Weide Wereld te Vleuten De presentatie werd gehouden door Manon van Essen van de VEH. Als voorlichtster

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: zaterdag 27 september 2008 Plaats: Utrecht, Gasterij de Buurvrouw, ontvangst om 16.00 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

Vereniging Rijnsche Hout

Vereniging Rijnsche Hout FINANCIEEL JAARVERSLAG 2008 VAN DE VERENIGING RIJNSCHE HOUT GEVESTIGD IN DE GEMEENTE UTRECHT Inleiding In dit financieel jaarverslag wordt een overzicht gegeven van alle bezittingen, inkomsten en uitgaven

Nadere informatie

Hieronder volgt een concepttekst van de beoogde statuten van de nieuwe huurdersvereniging in Zuid. De notaris maakt op basis hiervan een

Hieronder volgt een concepttekst van de beoogde statuten van de nieuwe huurdersvereniging in Zuid. De notaris maakt op basis hiervan een Hieronder volgt een concepttekst van de beoogde statuten van de nieuwe huurdersvereniging in Zuid. De notaris maakt op basis hiervan een rechtsgeldige tekst. In de linkerkolom is aangegeven wat in het

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: vrijdag 28 oktober 2011 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 19.30 uur Aanwezig: het bestuur: Karin kramer (voorzitter),

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

Onderverdeeld in - Juridische vragen - Vragen over onderhoud - Financiële vragen. Juridische vragen:

Onderverdeeld in - Juridische vragen - Vragen over onderhoud - Financiële vragen. Juridische vragen: Onderverdeeld in - Juridische vragen - Vragen over onderhoud - Financiële vragen Juridische vragen: Kan ik mijn lidmaatschap van de VvE opzeggen? Nee. Als eigenaar van een appartement bent u verplicht

Nadere informatie

Concept. Statuten, Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN)

Concept. Statuten, Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN) Concept Statuten, Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN) Artikel 1 NAAM en ZETEL 1. De vereniging draagt de naam: Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN) 2. De vereniging is opgericht voor onbepaalde tijd.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

KNPV. Afdeling Limburg. 19 mei 2014

KNPV. Afdeling Limburg. 19 mei 2014 KNPV Afdeling Limburg 19 mei 2014 Informatie verenigingsrecht Verenigingen zijn aangesloten bij KNPV. Worden erkend door bestuur afdeling. (11/3 statuten) Doel moet gelijk zijn aan doel KNPV. 4/1 en 2

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT PERSONEELSVERENIGING KONTAKT Vastgesteld Algemene Ledenvergadering 19 november 2015

HUISHOUDELIJK REGLEMENT PERSONEELSVERENIGING KONTAKT Vastgesteld Algemene Ledenvergadering 19 november 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT PERSONEELSVERENIGING KONTAKT Vastgesteld Algemene Ledenvergadering 19 november 2015-3. - LEDEN Artikel 3 Leden, Ereleden en Bijzondere leden (statuten) 1. Indien anderen, dan leden,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Woningbouwvereniging Beter Wonen

Huishoudelijk reglement Woningbouwvereniging Beter Wonen Huishoudelijk reglement Woningbouwvereniging Beter Wonen Reglement als bedoeld in artikel 46, lid 1 van de statuten. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Het huishoudelijk reglement geeft aanvullende bepalingen op

Nadere informatie

Dienstenpakket De Rendant

Dienstenpakket De Rendant Dienstenpakket De Rendant A. Administratie en Financiën 1. Het uitvoeren van het administratief beheer, naar beste weten en kunnen en met inachtneming van de belangen van de vereniging. Ledenbestand en

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig

Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig Artikel 1 Naam en Zetel 1. De afdeling draagt de naam: Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub

Nadere informatie

Oude Daalstraat 5 UTRECHT

Oude Daalstraat 5 UTRECHT Oude Daalstraat 5 UTRECHT Vraagprijs 137.500 k.k. Oude Daalstraat 5 3513TM UTRECHT Starters en studenten opgelet! Waarom een kamer huren als je hier je eigen 2-kamer appartement op loopafstand van het

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de vereniging Verzekeringsplatform Overheden (V.P.O.) hierna te noemen de vereniging gevestigd te Rotterdam (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rotterdam

Nadere informatie

Smaragddrift 2 NIEUWEGEIN

Smaragddrift 2 NIEUWEGEIN Smaragddrift 2 NIEUWEGEIN Vraagprijs 145.000 k.k. Smaragddrift 2 3436BV NIEUWEGEIN In de wijk Batau-Zuid gelegen ruime 3-kamer maisonnette op de begane grond en 1e verdieping met tuin, balkon en aparte

Nadere informatie

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging Huishoudelijk Reglement Skiclub Zoetermeer e.o. SkiClub Zoetermeer e.o. is gevestigd te Zoetermeer en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Statuten Soerens Belang

Statuten Soerens Belang Statuten Soerens Belang NAAM ZETEL EN DUUR Artikel 1 De vereniging draagt de naam "SOEREN`S BELANG" en is gevestigd te Laag-Soeren, gemeente Rheden. Artikel 2 De vereniging is aangegaan voor onbepaalde

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland Daar waar in de tekst hij genoemd wordt, kan uiteraard ook zij worden gelezen. In de tekst wordt de afkorting BGN gebruikt, hetgeen

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

1e Daalsedijk 95bis UTRECHT

1e Daalsedijk 95bis UTRECHT 1e Daalsedijk 95bis UTRECHT Vraagprijs 162.500 k.k. 1e Daalsedijk 95bis 3513TB UTRECHT In een karakteristiek recent gerenoveerd pand, op korte afstand van het stadscentrum, het Centraal Station en het

Nadere informatie

Dirck van Zuylenstraat 9 UTRECHT

Dirck van Zuylenstraat 9 UTRECHT Dirck van Zuylenstraat 9 UTRECHT Vraagprijs 195.000 k.k. Dirck van Zuylenstraat 9 3511RE UTRECHT Op mooie locatie in Wijk C gelegen op korte afstand van het gezellige centrum en het Centraal Station, leuke

Nadere informatie

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek Reglement vastgesteld in de vergadering van het Samenwerkingsverband UKB op 26 oktober 1988 en herzien

Nadere informatie

Westinghousestraat 6 UTRECHT

Westinghousestraat 6 UTRECHT Westinghousestraat 6 UTRECHT Vraagprijs 179.000 k.k. Westinghousestraat 6 3555VC UTRECHT In de wijk Zuilen gelegen, charmante, goed onderhouden tussenwoning met voortuin en achtertuin, welke is voorzien

Nadere informatie

Verenigings- en lidmaatschapsreglement Vastgoedmanagement Nederland 23 juni 2015 Versie 4.0

Verenigings- en lidmaatschapsreglement Vastgoedmanagement Nederland 23 juni 2015 Versie 4.0 Verenigings- en lidmaatschapsreglement Vastgoedmanagement Nederland 23 juni 2015 Versie 4.0 Begripsbepalingen Artikel 1 1. Vastgoedmanagement: het verlenen van diensten op het gebied van de exploitatie

Nadere informatie

Nieuwe Pijlsweerdstraat 129 UTRECHT

Nieuwe Pijlsweerdstraat 129 UTRECHT Nieuwe Pijlsweerdstraat 129 UTRECHT Vraagprijs 135.000 k.k. Nieuwe Pijlsweerdstraat 129 3513XT UTRECHT Ruim en speels 2-kamerappartement op de tweede verdieping in kleinschalig appartementencomplex. Het

Nadere informatie

VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris],

VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris], VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris], 1. [naam], [functie], wonende te [adres], [postcode en plaats], geboren te [geboorteplaats] op geboorte[datum];

Nadere informatie

WELKOM bij de eerste ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI u.a.

WELKOM bij de eerste ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI u.a. KBO OLLAND 23-2-2016 1 WELKOM bij de eerste ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI u.a. 19 APRIL 2016 Agenda 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3. Berichten van verhinderingen en laatste mededelingen

Nadere informatie

Patrimoniumstraat 3 UTRECHT

Patrimoniumstraat 3 UTRECHT Patrimoniumstraat 3 UTRECHT Vraagprijs 172.500 k.k. Patrimoniumstraat 3 3555GK UTRECHT Tussenwoning met voor- en achtertuin in een rustige straat tussen de Amsterdamsestraatweg en Burgemeester Norbruislaan

Nadere informatie

1e Daalsedijk 95 UTRECHT

1e Daalsedijk 95 UTRECHT 1e Daalsedijk 95 UTRECHT Vraagprijs 112.500 k.k. 1e Daalsedijk 95 3513TB UTRECHT Starters en studenten opgelet! Waarom een kamer huren als je hier je eigen 2-kamer appartement op loopafstand van het centrum

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 1 DE VERENIGING 1.1 De vereniging Kring Praktiserende Boomverzorgers is een vereniging waarin mensen die zich bezig houden

Nadere informatie

Naam... Adres... Postcode Woonplaats... Datum: dag maand jaar Uitnodiging Algemene Ledenvergadering <naam VvE>

Naam... Adres... Postcode Woonplaats... Datum: dag maand jaar Uitnodiging Algemene Ledenvergadering <naam VvE> kluis Formulieren en voorbeelddocumenten Voorbeelddocumenten voor de opstart van uw VvE 1: uitnodiging Algemene Ledenvergadering Naam..................... Adres..................... Postcode Woonplaats.....................

Nadere informatie

Vivaldisingel 22 NIEUWEGEIN

Vivaldisingel 22 NIEUWEGEIN Vivaldisingel 22 NIEUWEGEIN Vraagprijs 182.500 k.k. Renkema & Jansen beëdigd makelaars; Oregondreef 29; 3565 BE Utrecht Vivaldisingel 22 3438BC NIEUWEGEIN In de wijk Zuilenstein gelegen eengezinswoning

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

Statuten van Volleybalvereniging PQV

Statuten van Volleybalvereniging PQV Statuten van Volleybalvereniging PQV Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Volleybalvereniging PQV. De naam is afgeleid van Pijlslag, Quintus en Vollier. Zij is gevestigd In de gemeente

Nadere informatie

Kershoflaan 9 UTRECHT

Kershoflaan 9 UTRECHT Kershoflaan 9 UTRECHT Vraagprijs 225.000 k.k. Kershoflaan 9 3551XS UTRECHT HOEKWONING met UITBOUW aan de achterzijde en een RIANTE TUIN, gelegen in een rustige straat nabij het gezellige centrum van Utrecht.

Nadere informatie

WAT U VAN ONS MAG VERWACHTEN

WAT U VAN ONS MAG VERWACHTEN WAT U VAN ONS MAG VERWACHTEN Partner voor Verenigingen van Eigenaren Zoekt u ondersteuning bij de organisatie van uw VvE en het onderhoud van uw pand? Wij zijn een onafhankelijke en professionele partner

Nadere informatie

MIDDELEN Artikel 3 De vereniging tracht haar doel ondermeer te bereiken door: a. het houden van vergaderingen en studiedagen;

MIDDELEN Artikel 3 De vereniging tracht haar doel ondermeer te bereiken door: a. het houden van vergaderingen en studiedagen; STATUTEN 1/8 STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: NESTORES. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Utrecht. DOEL Artikel 2 De vereniging stelt zich ten doel: a. het bevorderen

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering #1 30 november PriMuLahof Blok A beheer mandelig terrein

Algemene Ledenvergadering #1 30 november PriMuLahof Blok A beheer mandelig terrein Algemene Ledenvergadering #1 30 november 2015 1 PriMuLahof Blok A beheer mandelig terrein Agenda Inhoud Opening en welkom Doel van de avond Waarom Brainstorm Wie, wanneer, hoe en wat Vervolgtraject Terugkoppeling

Nadere informatie

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-vereniging Stationsstraat 6b 3862 CG NIJKERK Pagina 1 van 5 Het lidmaatschap en het donateurschap Artikel 1. 1 Aanmelding voor het lidmaatschap geschiedt door

Nadere informatie

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering.

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vereniging Aziatische Sporten 'Arashi' Leden Rechten Artikel 1 1. De rechten van de student-leden en niet-student-leden zijn: a. het bijwonen van de algemene ledenvergadering met

Nadere informatie

Statuten Soerens Belang

Statuten Soerens Belang BIJLAGE 6 HUIDIGE STATUTEN VAN DE VERENIGING SOERENS BELANG Statuten Soerens Belang NAAM ZETEL EN DUUR Artikel 1 De vereniging draagt de naam "SOEREN`S BELANG" en is gevestigd te Laag Soeren, gemeente

Nadere informatie

Dennenstraat 21 UTRECHT

Dennenstraat 21 UTRECHT UTRECHT Vraagprijs 182.500 k.k. 3552RA UTRECHT In een rustige straat, in het "witte wijkje" gelegen charmante topgevelwoning met heerlijk vrij uitzicht aan de voorzijde. De woning heeft een zonnige achtertuin

Nadere informatie

Bakhuizen van den Brinkstraat 9 UTRECHT

Bakhuizen van den Brinkstraat 9 UTRECHT Bakhuizen van den Brinkstraat 9 UTRECHT Vraagprijs 97.500 k.k. Bakhuizen van den Brinkstraat 9 3532GA UTRECHT Charmante benedenwoning met tuin en berging gelegen in de wijk Nieuw Engeland. In de nabijheid

Nadere informatie

Huurdersbelangenvereniging De Sleutel

Huurdersbelangenvereniging De Sleutel Huishoudelijk Reglement van de Huurdersbelangenvereniging De Sleutel Artikel 1 Doelstelling huishoudelijk reglement 1. Het huishoudelijk reglement regelt de nadere uitvoering van de statuten van de Huurdersbelangenvereniging

Nadere informatie

Saffierdrift 10 NIEUWEGEIN

Saffierdrift 10 NIEUWEGEIN Vraagprijs 92.500 k.k. 3436BZ In de wijk Batau-Zuid gelegen studio op de 2e verdieping met balkon en aparte vrijstaande stenen berging. Gelegen nabij winkels, openbaar vervoer en diverse uitvalswegen,

Nadere informatie

Venezueladreef 3 UTRECHT

Venezueladreef 3 UTRECHT UTRECHT Vraagprijs 185.000 k.k. 3563SW UTRECHT Aan de rand van Overvecht in een rustige straat gelegen ruime tussenwoning met voor- en achtertuin. In de achtertuin staat een vrijstaande stenen berging.

Nadere informatie

Vechtdijk 133 UTRECHT

Vechtdijk 133 UTRECHT Vechtdijk 133 UTRECHT Vraagprijs 475.000 k.k. Vechtdijk 133 3563MA UTRECHT Op een prachtige plek bij de rivier de Vecht en het park de Vechtzoom via een kronkeldijk te bereiken idyllische 2-onder-1- kapwoning

Nadere informatie

5. Het bestuur kan, wanneer dit naar zijn oordeel redelijk is, in speciale gevallen besluiten dat het door een lid verschuldigde, geheel of

5. Het bestuur kan, wanneer dit naar zijn oordeel redelijk is, in speciale gevallen besluiten dat het door een lid verschuldigde, geheel of Doorlopende tekst van de statuten van de Ter Aar, gemeente Nieuwkoop, gevestigde vereniging: Surfclub Ter Aar, zoals de zijn komen te luiden na de statutenwijziging geconstateerd bij akte op twaalf juni

Nadere informatie

Jaffastraat 72 UTRECHT

Jaffastraat 72 UTRECHT Jaffastraat 72 UTRECHT Vraagprijs 175.000 k.k. Jaffastraat 72 3532EN UTRECHT In de populaire en gezellige wijk Nieuw Engeland (Majella) vindt u dit 4-kamer appartement gelegen op de tweede en derde verdieping

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten.

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Statuten en reglementen Artikel 1 Door toe te treden tot de vereniging, onderwerpt ieder lid zich aan

Nadere informatie

Statuten buurtvereniging Oprichting en statuten van Buurtvereniging Molenhoek

Statuten buurtvereniging Oprichting en statuten van Buurtvereniging Molenhoek Statuten buurtvereniging Oprichting en statuten van Buurtvereniging Molenhoek De vereniging heeft de navolgende statuten. Artikel 1: Naam De vereniging draagt de naam Buurtvereniging Molenhoek en is opgericht

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ledenraad van DVAN (DVAN-HHR-LR-20150930.pdf)

Huishoudelijk reglement Ledenraad van DVAN (DVAN-HHR-LR-20150930.pdf) Algemeen Artikel 1 Afkortingen 1.1 DVAN Denksportvereniging Apeldoorn Noord LR Ledenraad HHR-DVAN Huishoudelijk reglement op het niveau van de vereniging HHR-LR Huishoudelijk reglement op het niveau van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

Wandelsportvereniging Wipstrikkwartier

Wandelsportvereniging Wipstrikkwartier Wandelsportvereniging Wipstrikkwartier Huishoudelijk Reglement Concept 2 maart 2013 1e uitgave - 11-03-1987 2e uitgave - 02-03-2007 (1e wijziging) 3e uitgave - 05-03-2011 (2e wijziging) 4e uitgave - 02-03-2013

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK (goedgekeurd in de Algemene Leden Vergadering van 9 december 2009) Algemeen Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het door het bestuur

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Aanwezig zijn: De heer N. Graaf, voorzitter De heer H.C.P. Venema, vice-voorzitter Mevrouw E. den Nijs, bestuurslid De heer J. Komen, administrateur

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de VASMO

Huishoudelijk Reglement van de VASMO Huishoudelijk Reglement van de VASMO Artikel 1. Algemeen 1. Dit reglement is het Huishoudelijk Reglement zoals bedoeld in artikel 21, lid 1 van de statuten d.d. 30 juni 1999 van de Vereniging van Ambtelijk

Nadere informatie

1 oktober 2010 [STICHTING APARTWONEN.]

1 oktober 2010 [STICHTING APARTWONEN.] Organisatiestructuur van de Vereniging van Eigenaars. 1. Inleiding. De organisatiestructuur van een Vereniging van Eigenaars [VvE] is veelal bepalend voor het goed functioneren van een VVE. Of er nu 10,

Nadere informatie

Plankstraat 20 UTRECHT

Plankstraat 20 UTRECHT UTRECHT Vraagprijs 197.500 k.k. 3513VT UTRECHT Op steenworp afstand van het bruisende stadshart van Utrecht, het Centraal Station, maar ook van het gezellige winkelgebied van de Amsterdamsestraatweg, gelegen

Nadere informatie

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 NAAM, ZETEL EN DUUR STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 Artikel 1. 1.1. De naam van de vereniging is Federatie van Assurantieclubs. In deze

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

Een kopersvereniging oprichten

Een kopersvereniging oprichten Een kopersvereniging oprichten 2 colofon 2005 vereniging eigen huis Het auteursrecht op de inhoud van deze uitgave wordt uitdrukkelijk voorbehouden. Hoewel bij de samenstelling van deze uitgave de grootst

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Personeelsvereniging Dow Benelux - Terneuzen Huishoudelijk Reglement Personeelsvereniging Dow-Benelux Terneuzen Personeelsvereniging Dow Benelux - Terneuzen ALGEMEEN Artikel 1. Het Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

P.A. de Genestetstraat 2 UTRECHT

P.A. de Genestetstraat 2 UTRECHT P.A. de Genestetstraat 2 UTRECHT Vraagprijs 275.000 k.k. P.A. de Genestetstraat 2 3532XR UTRECHT Verrassend grote eengezinswoning (woonoppervlakte ca. 151 m2) met plaats en houten berging gelegen aan de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Duivensport Heerenveen e.o. 0236

Huishoudelijk reglement van Duivensport Heerenveen e.o. 0236 Huishoudelijk reglement van Duivensport Heerenveen e.o. 0236 Goedgekeurd Najaarsvergadering 2013 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De vereniging draagt de naam Duivensport Heerenveen e.o. De vereniging is

Nadere informatie

Spuistraat 17 UTRECHT

Spuistraat 17 UTRECHT Spuistraat 17 UTRECHT Vraagprijs 175.000 k.k. Spuistraat 17 3522XD UTRECHT In de Rivierenwijk gelegen eengezinswoning met tuin op het noorden en vrijstaande stenen berging. Gelegen nabij winkels, openbaar

Nadere informatie

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap Brugdocument Algemeen In alle artikelen wordt bestuur vervangen door directeur/bestuurder, tenzij anders voorgesteld. Artikel 1: Naam Artikel 2: Zetel Artikel 3: Doel Artikel 4: Leden Artikel 5: Einde

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf is een aanvulling op de

Nadere informatie

Te Koop. Molenstraat 33 N. Veghel. Meer informatie op http://bosswonen.nl 073-6123030

Te Koop. Molenstraat 33 N. Veghel. Meer informatie op http://bosswonen.nl 073-6123030 Te Koop Molenstraat 33 N Veghel Kenmerken Vraagprijs: 265.000,- v.o.n. Woonoppervlakte: ca. 100 m 2 Bouwjaar: 2007 Aanvaarding: direct Bijzonderheden Veel lichtinval Zeer ruime woonkamer Groot terras Veel

Nadere informatie

Furkabaan 645 UTRECHT

Furkabaan 645 UTRECHT Furkabaan 645 UTRECHT Vraagprijs 105.000 k.k. Furkabaan 645 3524ZE UTRECHT WONEN IN EEN VAN DE GROENSTE WIJKEN VAN UTRECHT. DAT WIL JIJ TOCH OOK! Aan de zuidkant van Utrecht ligt de prachtige groene wijk

Nadere informatie

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest.

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. STATUTEN Naam en Zetel: Artikel 1. 1. De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. Duur: Artikel 2. 1. De vereniging is opgericht te OEGSTGEEST op 1 september

Nadere informatie

STATUTEN NETWERK VROUWELIJKE ONDERNEMERS - DRENTHE

STATUTEN NETWERK VROUWELIJKE ONDERNEMERS - DRENTHE STATUTEN NETWERK VROUWELIJKE ONDERNEMERS - DRENTHE Naam en Zetel. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: Netwerk Vrouwelijke Ondernemers - Drenthe (NVO-Drenthe). Zij wordt in deze statuten verder

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging

Huishoudelijk reglement Oudervereniging A DEFINITIES Huishoudelijk reglement Oudervereniging Artikel 1 Ouders :de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan de school zijn ingeschreven. Oudervereniging :de vereniging, gevormd door

Nadere informatie

VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 Huishoudelijk reglement als bedoeld in artikel 19 van de statuten Versie maart 2016 goedgekeurd door de ALV d.d. 17-03-2016 Vereniging Smaragd heeft statuten

Nadere informatie

Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B

Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B Pagina 1 van 5 Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T Artikel Inhoudsopgave pagina 1.... Bestuur. 2 2. Bestuurstaken... 2 3. Lidmaatschap... 3 4. Verplichtingen

Nadere informatie

VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND

VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND STATUTEN Artikel 1 Naam, zetel, oprichtingsdatum en verenigingsjaar 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging van Kledingbanken in Nederland (VKN), Zij 2. De vereniging

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers

Huishoudelijk Reglement Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers Huishoudelijk Reglement Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers Goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering van 30 maart 2017 ARTIKEL 1 NAAM, ZETEL A. De beroepsvereniging draagt de naam LANDELIJKE

Nadere informatie

Lidmaatschap. Van het bestuur. Huishoudelijk reglement. Certified Media Professionals; gevestigd te IJsselstein, Hugo Poortmanstraat 12, 3404AK.

Lidmaatschap. Van het bestuur. Huishoudelijk reglement. Certified Media Professionals; gevestigd te IJsselstein, Hugo Poortmanstraat 12, 3404AK. Certified Media Professionals; gevestigd te IJsselstein, Hugo Poortmanstraat 12, 3404AK. Lidmaatschap Artikel 1 - Lid worden Wijze van toetreding als lid van de vereniging geschiedt met inachtname van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

INTERNE SPELREGELS STATUTEN

INTERNE SPELREGELS STATUTEN Vervangt: Versie 1 INTERNE SPELREGELS Vervangen door: Grondslag: Bestuurs- en Algemene Leden Vergadering Doc./Versie-nr.: 3.1.1/2 STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging is genaamd: NEDERLANDSE

Nadere informatie

Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN

Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN Studievereniging Fysiotherapiewetenschap Universiteit Utrecht HUISHOUDELIJK REGLEMENT STUDIEVERENIGING SCIENTIA FUNDUS PER INGANG VAN 09-11-2012 Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 Artikel 19 ( Reglement

Nadere informatie

Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006

Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006 Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006 VERENIGINGSSTATUTEN Naam en Zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam:. Zij is gevestigd in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De wijk wordt, volgens

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK Artikel 1. Algemene bepalingen Dit Huishoudelijk Reglement is een reglement op basis van de artikelen 7 en 19 van de Statuten van de Vereniging VERENIGDE

Nadere informatie

Marie Curielaan 71 UTRECHT

Marie Curielaan 71 UTRECHT Marie Curielaan 71 UTRECHT Vraagprijs 210.000 k.k. Marie Curielaan 71 3553HS UTRECHT In de wijk Zuilen gelegen tussenwoning met tuin op het noordwesten, aangebouwde berging en 3 slaapkamers. De woning

Nadere informatie

Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden

Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden Naam, Zetel en Doel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam: 'Broederschap der Notariële Studenten te Leiden' en is opgericht op twintig

Nadere informatie

VvE-beheer, wat houdt het in?

VvE-beheer, wat houdt het in? VvE-beheer, wat houdt het in? Informatie over wat een VvE is en met zich mee brengt, en de diensten waarmee Bremavo VvE-beheer u kan helpen. Definitie. VvE staat voor Vereniging van Eigenaars, en is eigenlijk

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Hieronder vind je de volledige tekst van het Huishoudelijk Reglement, dat is vastgelegd op de Algemene Ledenvergadering van 7 december 2011.[Let op: deze tekst is slechts te kennisgeving;

Nadere informatie

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Artikel 1 Naam en zetel 1.1. De naam van de vereniging is Den Haag Roller Derby League The Parliament of Pain. 1.2. De vereniging is gevestigd in de

Nadere informatie

STATUTEN 04 10 04 / MW

STATUTEN 04 10 04 / MW 1 Doorlopende tekst voor de vereniging: Vereniging Overleg van Certificatie- Instellingen, gevestigd te Driebergen-Rijsenburg, laatstelijk gewijzigd bij akte de dato zevenentwintig september tweeduizend

Nadere informatie

Opgericht 17 juni Buurtvereniging Rond de Vijftak.

Opgericht 17 juni Buurtvereniging Rond de Vijftak. Opgericht 17 juni 2014 Buurtvereniging Rond de Vijftak www.ronddevijftak.nl Artikel 1 De vereniging stelt zich o.a. ten doel: Een attentie bij een geboorte ( 11,95) Een tegemoetkoming met sinterklaas voor

Nadere informatie