Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg"

Transcriptie

1

2 Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1: Begrippen a) AAV: Algemene Afdelingsvergadering b) Afdeling: de afdeling Jonge Democraten Limburg, zoals vastgesteld in artikel 33(HR) c) Afdelingsbestuur: het bestuur van Jonge Democraten Limburg d) AR: Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg e) HR: Huishoudelijk Reglement Jonge Democraten f) KasCo: de Kascontrole Commissie g) LB: het Landelijk Bestuur van de Jonge Democraten h) Leden: leden der Jonge Democraten Limburg i) Vereniging: de vereniging Jonge Democraten Artikel 2: Algemene Bepalingen 1. De Afdeling draagt de naam Jonge Democraten Limburg. 2. De Afdeling valt onder de vereniging Jonge Democraten. 3. Het Afdelingsreglement (inclusief bijlagen) mag niet in strijd zijn met het bepaalde in de Statuten en het Huishoudelijk Reglement van de vereniging Jonge Democraten. 4. Bij verschillen tussen het Afdelingsreglement en de Statuten en het Huishoudelijk Reglement van de vereniging zullen laatsgenoemden voorgaan. 5. Het wijzigen van het Afdelingsreglement vereist een tweederde meerderheid van stemmen op de Algemene Afdelingsvergadering. Hoofdstuk 2: Algemene Afdelingsvergadering Artikel 3: Algemeen 1. De AAV is het hoogste orgaan van de Afdeling en wordt gevormd door de stemgerechtigde leden van de Afdeling 2. De AAV wordt ten minste een keer per kalenderjaar bijeen geroepen, en vaker als het Afdelingsbestuur dat wenselijk acht. 3. Op schriftelijk verzoek van vijf of meer leden is het Afdelingsbestuur verplicht binnen vier weken een AAV bijeen te roepen. Als het Afdelingsbestuur niet binnen 14 dagen inhoudelijk en gemotiveerd reageert op een dergelijk verzoek, kunnen de leden zelf tot bijeenroeping van een AAV overgaan. 4. De AAV wordt ten minste twee weken van tevoren schriftelijk aangekondigd. 5. Ieder stemgerechtigd lid heeft één stem. Het is niet mogelijk anderen te machtigen een stem uit te brengen. Artikel 4: De Algemene Afdelingsvergadering 1. Op de AAV worden minimaal behandeld: a) Bestuursverantwoording b) Afdelingsfinanciën c) Terugkoppeling van Politieke of Organisatorische Moties die de afgelopen AAV zijn aangenomen 2. De AAV: a) Verkiest het Afdelingsbestuur en de KasCo b) Keurt de jaarrekeningen en jaarverslagen van de Afdeling goed en stelt de afdelingsbegroting vast

3 Artikel 5: Voorstellen AAV 1. De volgende types voorstellen kunnen voorgelegd worden aan de AAV: a) Politieke Moties b) Organisatorische Moties c) Wijzigingen op het Afdelingsreglement d) Congresvoorstellen zoals beschreven in Artikel 10(1) (HR) e) Moties van Orde 2. Ieder individueel lid kan tot aanvang van de AAV de voorstellen genoemd onder lid 1 indienen, met uitzondering van voorstellen als bedoeld onder 1(e) die te allen tijde ingediend kunnen worden. Artikel 6: Orde van de AAV 1. De voorzitter van de Afdeling is belast met het handhaven van de vergaderorde op de AAV. Bij afwezigheid van de voorzitter neemt de vice-voorzitter deze taak over. 2. De algemeen secretaris draagt zorg voor de verslaglegging van de AAV. Bij afwezigheid van de algemeen secretaris neemt een ander bestuurslid deze taak over. 3. De Algemene Afdelingsvergadering benoemt leden van de Stemcommissie van de AAV per acclamatie. 4. De Stemcommissie heeft als taak het tellen van de stemmen en het aankondigen van de uitslag van de verkiezingen. 5. De Stemcommissie wordt benoemd voor de duur van de AAV. Artikel 7: Wijze van Besluitvorming 1. Een ieder die tenminste tweeënzeventig uur voor de aanvang van de AAV bij het Landelijk Bestuur als lid van de Afdeling is aangemeld, behoudens het bepaalde in Artikel 4 (HR), heeft stemrecht op de AAV. 2. Er wordt in beginsel gestemd door middel van handopsteken; tenzij de AAV anders beslist. 3. Een voorstel is aangenomen als een meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen vóór heeft gestemd. 4. Onder geldig uitgebrachte stemmen in het geval van voorstellen wordt verstaan de voor- en tegenstemmen. 5. Stemming over personen geschiedt schriftelijk en anoniem. Hoofdstuk 3: Afdelingsbestuur Artikel 8: Samenstelling Afdelingsbestuur 1. Het Afdelingsbestuur bestaat ten minste uit drie leden, te weten: a) Voorzitter b) Algemeen Secretaris c) Penningmeester 2. Daarnaast kent het Afdelingsbestuur idealiter ook de volgende functies: a) Secretaris Internationaal b) Secretaris Organisatie c) Secretaris Politiek d) Secretaris Promotie 3. Het Afdelingsbestuur benoemt desgewenst één van haar leden, niet zijnde de voorzitter, tot vice-voorzitter van de Afdeling.

4 Artikel 9: Verkiezen van Afdelingsbestuurders 1. De Afdelingsbestuurders worden gekozen conform de methode van Bijlage A: Verkiezen van Personen in Functie. 2. Kandidaatstelling voor het Afdelingsbestuur kan tot het agendapunt op de AAVaan de orde komt. Het lidmaatschap van een Nederlandse nationale politieke of een daaraan gelieerde of daardoor erkende politieke jongerenorganisatie, anders dan D66 moet bij de kandidaatstelling worden vermeld. 3. Het lidmaatschap van het Afdelingsbestuur is niet verenigbaar met: a) het lidmaatschap van het Europees Parlement, de Staten-Generaal, de Provinciale Staten of de Gemeenteraad; b) het lidmaatschap van enig bestuurlijk of vertegenwoordigend lichaam van een Nederlandse nationale politieke partij of daaraan gelieerde of daardoor erkende politieke jongerenorganisatie, anders dan D Ieder lid van de Afdeling kan zich verkiesbaar stellen voor het Afdelingsbestuur, indien hij/zij aan de in de Statuten of dit reglement gestelde eisen voldoet. 5. Een lid van het Afdelingsbestuur wordt voor een termijn van maximaal twee jaar gekozen en is éénmaal onmiddellijk herkiesbaar. Indien een bestuurslid aftreedt voordat de termijn van twee jaar is verstreken en wordt gekozen in een andere bestuursfunctie, geldt voor deze benoeming een termijn van twee jaar of de tijd die resteert tot de zittingstermijn van vier jaar is bereikt. Artikel 10: Taken van het Afdelingsbestuur 1. Het Afdelingsbestuur heeft tot taak: a) het voorbereiden van Algemene Afdelingsvergaderingen; b) het organiseren van politieke bijeenkomsten van algemene strekking; c) het vertegenwoordigen van de Afdeling zowel binnen de vereniging als naar buiten; d) het verrichten van ander noodzakelijke bestuurlijke activiteiten, zoals het voorleggen van het afdelingsbeleidsplan, de begroting, het jaarverslag en de jaarrekening aan de AAV. Artikel 11: Financiën 1. De middelen van de Afdeling bestaan uit: a) bijdragen van de vereniging; b) schenkingen; c) overige baten. 2. Jaarlijks biedt het Afdelingsbestuur de AAV een begroting voor het komende boekjaar ter goedkeuring aan. De indeling van de begroting sluit aan bij de indeling van de landelijke begroting. 3. Na goedkeuring door de AAV stuurt de afdelingspenningmeester de begroting ter kennisname aan de landelijk penningmeester. 4. Jaarlijks overlegt de afdelingspenningmeester de jaarrekening over het afgelopen jaar aan de AAV en de landelijk penningmeester. De jaarrekening bevat tenminste een balans en een resultatenrekening en een toelichting op beide. 5. Halverwege het jaar stelt de Afdelingspenningmeester een bijgewerkte versie van de begroting van het lopende jaar op. Deze wordt in ieder geval besproken met het Afdelingsbestuur, de KasCo en landelijk penningmeester. 6. Ten aanzien van schenkingen aan de Afdelingen is Artikel 6(3) van de Statuten van toepassing.

5 Hoofdstuk 4: Bijzondere Organen Artikel 12: Algemeen 1. De Afdeling kent twee soorten bijzondere organen, te weten: a) de KasCo b) Werkgroepen Artikel 13: de KasCo 1. De KasCo wordt gekozen door de AAV conform de methode van Bijlage A: Verkiezen van Personen in Functie. 2. De KasCo bestaat uit ten minste twee en maximaal vijf leden. 3. Het lidmaatschap van de KasCo is niet verenigbaar met het lidmaatschap van het Afdelingsbestuur. 4. De KasCo heeft tot taak het controleren van de door de penningmeester gevoerde financiële administratie en het begrotingsbeleid namens de AAV. 5. De controle van de financiële administratie door de KasCo vindt bij voorkeur eenmaal per drie maanden plaats en in ieder geval voorafgaand aan de Algemene Afdelingsvergadering waarop de jaarrekening wordt goedgekeurd. De KasCo doet tijdens de AAV verslag van haar bevindingen en adviseert over decharge van het Afdelingsbestuur. Artikel 14: Werkgroepen 1. Werkgroepen worden door het Afdelingsbestuur ingesteld en worden gekoppeld aan een lid van het Afdelingsbestuur. 2. Idealiter zijn in ieder geval de volgende werkgroepen actief binnen de Afdeling: a) Werkgroep Politiek b) Werkgroep Promotie 3. De (leden van) werkgroepen treden nimmer zonder ruggespraak naar buiten op. Meningen en opvattingen, publicaties en dergelijke vallen onder verantwoordelijkheid van het Afdelingsbestuur.

6 Bijlage A: Verkiezen van Personen in Functie Artikel 1: Algemeen 1. Alle stemgerechtigden ontvangen een stembiljet waarop de kandid(a)at(en) in alfabetische volgorde zijn vermeld. 2. De stembiljetten worden bij een door de AAV aangewezen stemcommissie ingeleverd en geteld. Artikel 2: Procedure bij één kandidaat voor een vacature 1. Gestemd wordt door op het stembiljet achter de naam van de kandidaat voor, tegen of blanco op te schrijven en het stembiljet bij de Stemcommissie in te leveren. 2. De kandidaat is gekozen als meer dan de helft van de geldige uitgebrachte stemmen voor de benoeming van de kandidaat is. In andere gevallen blijft de functie vacant. Stemgerechtigden die zich hebben onthouden van stemmen tellen telt niet mee voor het bepalen van het vereiste aantal stemmen, blanco stemmen wel. Artikel 3: Procedure bij twee of meerdere kandidaten voor een vacature 1. Gestemd wordt door achter de naam van elke kandidaat voor, tegen of blanco te schrijven en het stembiljet bij de Stemcommissie in te leveren. Wanneer een stemgerechtigde achter meerdere kandidaten voor op het stembiljet noteert, dient hij/zij een volgorde aan te geven (1, 2, 3.. enzovoorts). 2. Een kandidaat met meer dan de helft van de geldig uitgebrachte eerste voorstemmen is verkozen. Tweede voorstemmen tellen in eerste instantie als tegenstem. Stemgerechtigden die zich hebben onthouden van stemmen tellen telt niet mee voor het bepalen van het vereiste aantal stemmen, blanco stemmen wel. 3. Indien geen kandidaat aan deze voorwaarden voldoet, wordt de kandidaat met het geringste aantal voorstemmen afgewezen. Hebben tenminste twee kandidaten hetzelfde geringe aantal stemmen, dan wordt herstemd tussen de kandidaten met de minste stemmen door middel van de tweede voorkeurstemmen erbij op te tellen. Is er dan geen verschil, de derde voorkeurstemmen etc. Uiteindelijk nog steeds zelfde aantal stemmen betekent dat er opnieuw gestemd moet worden. 4. De procedure als genoemd in het derde lid wordt herhaald zolang er nog niemand is verkozen. Als er nog maar één kandidaat over is en deze heeft geen meerderheid weten te verwerven, blijft de functie vacant. Artikel 4: Procedure bij twee of meerdere kandidaten voor meerdere gelijke vacatures 1. Gestemd wordt door achter de naam van elke kandidaat voor, tegen of blanco te schrijven en het stembiljet bij de Stemcommissie in te leveren. Wanneer een stemgerechtigde achter meerdere kandidaten voor op het stembiljet noteert, dient hij/zij een volgorde aan te geven (1, 2, 3.. enzovoorts). 2. Een kandidaat met meer dan de helft van de geldig uitgebrachte eerste voorstemmen is verkozen. Tweede voorstemmen tellen in eerste instantie als tegenstem. Stemgerechtigden die zich hebben onthouden van stemmen tellen telt niet mee voor het bepalen van het vereiste aantal stemmen, blanco stemmen wel. 3. Indien geen kandidaat aan deze voorwaarden voldoet, wordt de kandidaat met het geringste aantal voorstemmen afgewezen. Hebben tenminste twee kandidaten hetzelfde geringe aantal stemmen, dan wordt herstemd tussen de kandidaten met de minste stemmen. Elk van de voorstemmen voor de afgewezen kandidaat wordt toegekend aan de op het stembiljet genoemde kandidaat van eerstvolgende voorkeur. Biljetten zonder verdere voorkeur tellen mee als blanco stem.

7 De procedure als genoemd in het derde lid wordt herhaald zolang er nog niemand is verkozen. Als er nog maar één kandidaat over is en deze heeft geen meerderheid weten te verwerven, blijft de functie vacant. 5. Wanneer een eerste kandidaat is gekozen wordt de procedure herhaald totdat voor elke openstaande vacature een kandidaat is verkozen tenzij dit onmogelijk is doordat er geen meerderheden zijn. Bij herhaling van de stemprocedure wordt elk van de voorstemmen voor de op dat moment reeds verkozen kandidaat toegekend aan de op het stembiljet genoemde kandidaat van eerstvolgende voorkeur.

Afdelingsreglement. Jonge Democraten Groningen

Afdelingsreglement. Jonge Democraten Groningen 1 Afdelingsreglement Jonge Democraten Groningen Vastgesteld op de Algemene Afdelingsvergadering van 29 januari 2013 en voor het laatst gewijzigd op 9 maart 2016 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nadere informatie

Afdelingsreglement Jonge Democraten Fryslân

Afdelingsreglement Jonge Democraten Fryslân Afdelingsreglement Jonge Democraten Fryslân Versie januari 2017 Politieke jongerenorganisatie Jonge Democraten Afdeling Fryslân Afdelingsreglement Jonge Democraten afdeling Fryslân Dit Afdelingsreglement

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN

AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN De Algemene Afdelingsvergadering (AAV) van D66 Vlaardingen, op maandag 16 januari 2017 bijeen, heeft besloten dat voor de afdeling D66 Vlaardingen het standaard afdelingsreglement

Nadere informatie

STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66

STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 Dit standaardreglement is vastgesteld door het Landelijk bestuur van Politieke Partij Democraten 66 op 10 mei 2016. Dit reglement is van kracht

Nadere informatie

DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht

DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht AFDELINGSREGLEMENT DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht Dit reglement is vastgesteld door de Algemene Afdelingsvergadering van D66, afdeling Utrecht op XXXXXXXX 2016. Dit reglement is een aanvulling op de Statuten

Nadere informatie

Afdelingsreglement Jonge Democraten Brabant

Afdelingsreglement Jonge Democraten Brabant Afdelingsreglement Jonge Democraten Brabant Laatste update: 31 augustus 2016 Hoofdstuk I Algemeen Ar6kel 1. Begrippen a) Afdeling: de binnenlandse afdeling van de Jonge Democraten, genaamd Jonge Democraten

Nadere informatie

Artikel 6 Lid van de vereniging kan zijn iedere natuurlijk persoon die instemt met het doel van de vereniging.

Artikel 6 Lid van de vereniging kan zijn iedere natuurlijk persoon die instemt met het doel van de vereniging. Statuten Zoals vastgesteld door het Congres bijeen op 16 december 1990 te Wageningen; waarna verleden in een akte houdende de oprichting van de vereniging, op 4 januari 1991 te Amsterdam; en voor het laatst

Nadere informatie

a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement

a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement AFDELINGSREGLEMENT D66 Eindhoven Dit is het afdelingsreglement van D66 Eindhoven. Het reglement is gebaseerd op het standaardreglement dat is vastgesteld door het vastgesteld door het Landelijk bestuur

Nadere informatie

Preambule AFDELINGSREGLEMENT. DEMOCRATEN 66, Afdeling Amersfoort

Preambule AFDELINGSREGLEMENT. DEMOCRATEN 66, Afdeling Amersfoort Preambule Dit reglement is gemaakt voor de D66-leden van de afdeling Amersfoort. D66 is een ledenpartij. Op alle niveaus binnen de partij landelijk, regionaal en afdeling bepalen de leden met elkaar wat

Nadere informatie

REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66

REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66 REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66 Artikel 1 Definities a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement van de

Nadere informatie

STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66

STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 Dit standaard Reglement is vastgesteld door het Landelijk bestuur van Politieke Partij Democraten 66 op 10 mei 2016. Dit reglement is van kracht

Nadere informatie

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 AFDELINGSREGLEMENT NOAB Inhoudsopgave Artikel 1. Afdelingsreglement

Nadere informatie

Afdelingsreglement Amsterdam en Deelafdelingen Vastgesteld op de afdelingsvergadering van Amsterdam op 25 september

Afdelingsreglement Amsterdam en Deelafdelingen Vastgesteld op de afdelingsvergadering van Amsterdam op 25 september Afdelingsreglement Amsterdam en Deelafdelingen Vastgesteld op de afdelingsvergadering van Amsterdam op 25 september Artikel 1 Definities 1. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d AFDELINGSREGLEMENT INHOUDSPGAVE: Artikel 1. Afdelingsreglement Artikel 2. Afdelingen Artikel 3. Taken en bevoegdheden afdelingen Artikel 4. Samenstelling en verkiezing afdelingsbestuur Artikel 5. Taken

Nadere informatie

Conform het bestaande aftreedschema treedt in 2016 het volgende bondsbestuurslid af: Ton Wijers

Conform het bestaande aftreedschema treedt in 2016 het volgende bondsbestuurslid af: Ton Wijers Agendapunt 11. Verkiezing leden bondsbestuur 11.1 Voordracht bestuursleden Conform het bestaande aftreedschema treedt in 2016 het volgende bondsbestuurslid af: Ton Wijers Het aftreedschema ziet er als

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

Zoals gewijzigd en vastgesteld door de Algemene Leden Vergadering van 23 april 2016.

Zoals gewijzigd en vastgesteld door de Algemene Leden Vergadering van 23 april 2016. STATUTEN en REGLEMENTEN lingewaard.nu Zoals gewijzigd en vastgesteld door de Algemene Leden Vergadering van 23 april 2016. HOOFDSTUK 1. DE VERENIGING Artikel 1. Naam, zetel 1. De vereniging draagt de naam:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren DEEL 1 REGELINGEN TEN AANZIEN VAN HET LANDELIJK BESTUUR Artikel 1 Functieverdeling De bestuursleden verdelen, met inachtneming van het bepaalde in

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 AFDELING LEUDAL & MAASGOUW

AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 AFDELING LEUDAL & MAASGOUW AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 AFDELING LEUDAL & MAASGOUW Dit afdelingsreglement is vastgesteld door de ledenvergadering van D66-Leudal & Maasgouw op 9 november 2016 te Kelpen-Oler en

Nadere informatie

Afdelingsreglement D66 Zwolle

Afdelingsreglement D66 Zwolle Artikel 1 Definities a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement van de landelijke Partij. b. In dit reglement gelden de definities zoals

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Algemene bepalingen Artikel 1 algemeen 1. De vereniging: Amsterdamse Studenten Vereniging Gay (A.S.V.G.), statutair gevestigd te Amsterdam en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Regio reglement Politieke Partij Democraten 66 Regio Noord-Holland

Regio reglement Politieke Partij Democraten 66 Regio Noord-Holland Pagina: 1/9 Regio reglement Politieke Partij Democraten 66 Regio Noord-Holland Dit Regio reglement is vastgesteld door de ARV van D66 Regio Noord-Holland op 2 oktober 2003, laatstelijk gewijzigd op 21

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Algemeen Begripsbepalingen In dit Huishoudelijk Reglement en in de krachtens dit Huishoudelijk Reglement vast te stellen reglementen wordt verstaan onder: a. Algemene ledenvergadering:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT (als bedoeld in artikel 16 van de statuten van LTO Noord) van de LTO Noord afdeling Noordoostpolder Naam en werkgebied Artikel 1 De afdeling is genaamd: de afdeling Noordoostpolder

Nadere informatie

Dit afdelingsreglement is vastgesteld door de AAV van 23 november 2016

Dit afdelingsreglement is vastgesteld door de AAV van 23 november 2016 Afdelingsreglement D66 Castricum Dit afdelingsreglement is vastgesteld door de AAV van 23 november 2016 Artikel 1 Definities a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten

Nadere informatie

Zoals vastgesteld door de Ledenraad op 21 juni 2003 (inclusief wijziging 3 februari 2018).

Zoals vastgesteld door de Ledenraad op 21 juni 2003 (inclusief wijziging 3 februari 2018). Huishoudelijk reglement Fietsersbond Zoals vastgesteld door de Ledenraad op 21 juni 2003 (inclusief wijziging 3 februari 2018). Leden, begunstigers en abonnees Artikel 1 1. Aanmelding als lid of begunstiger

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

Artikel 2. Geldigheid Dit reglement geldt voor de afdeling Eindhoven. De afdeling beslaat het grondgebied van de gemeente Eindhoven.

Artikel 2. Geldigheid Dit reglement geldt voor de afdeling Eindhoven. De afdeling beslaat het grondgebied van de gemeente Eindhoven. Inleiding Dit afdelingsreglement is gebaseerd op het model-afdelingsreglement dat is vastgesteld door het landelijk bestuur van D66 op 20 februari 2008 en het afdelingsreglement van D66 Eindhoven dat door

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT Lidmaatschap Art.1 Art. 2 De namen der leden, jeugdleden en donateurs worden door publikatie in het orgaan van de vereniging bekend gemaakt. Een lid, jeugdlid, of donateur wordt als zodanig toegelaten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan

Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan Definities Artikel 1 De Achtbaan: Dalton Openbare Basisschool de Achtbaan; Locatie: een van de 4 locaties van De Achtbaan te weten: 1. De Achtbaan locatie

Nadere informatie

Artikel 2 Het huishoudelijk reglement wordt vastgesteld door de Algemene ledenvergadering.

Artikel 2 Het huishoudelijk reglement wordt vastgesteld door de Algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vergeb. Doelstelling Artikel 1 De vereniging heeft als doel het bewaken van de continuïteit van administratieve software pakketten van BCT Guiding Documents die in gebruik zijn

Nadere informatie

Zuid-Holland. Artikel 2. Geldigheid Dit reglement geldt voor de regio Zuid-Holland. De regio beslaat het grondgebied van de provincie Zuid- Holland.

Zuid-Holland. Artikel 2. Geldigheid Dit reglement geldt voor de regio Zuid-Holland. De regio beslaat het grondgebied van de provincie Zuid- Holland. Zuid-Holland Regioreglement Vastgesteld: 22 september 2009 Artikel 1. Definities In dit reglement gelden de definities als opgenomen in het huishoudelijk reglement van D66. Onder fractie wordt verstaan

Nadere informatie

AFDELINGS REGLEMENT. (als bedoeld in artikel 16 van de statuten van LTO Noord) van de LTO Noord afdeling Rijn- en Vlietlanden

AFDELINGS REGLEMENT. (als bedoeld in artikel 16 van de statuten van LTO Noord) van de LTO Noord afdeling Rijn- en Vlietlanden AFDELINGS REGLEMENT (als bedoeld in artikel 16 van de statuten van LTO Noord) van de LTO Noord afdeling Rijn- en Vlietlanden Naam en werkgebied Artikel 1 De afdeling van LTO Noord is genaamd: Rijn- en

Nadere informatie

ONTWERP Huishoudelijk reglement 2007 Landelijke Vereniging tot behoud van de Waddenzee

ONTWERP Huishoudelijk reglement 2007 Landelijke Vereniging tot behoud van de Waddenzee ONTWERP Huishoudelijk reglement 2007 Landelijke Vereniging tot behoud van de Waddenzee Het lidmaatschap van de vereniging ingevolge hoofdstuk 2 van de Statuten Artikel 1: Categorieën 1. De vereniging kent

Nadere informatie

VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemene bepalingen In dit reglement kunnen verwijzingen staan in de mannelijke persoonsvorm, maar hier dient men ook de vrouwelijke

Nadere informatie

Statuten Datum: 1993-08-24 Gewijzigd op: 2013-10-04. Secretariaat: Schweizerlaan 17 5644 DK Eindhoven KvK: 55249124 Bank: NL82 RABO 0356 7146 24

Statuten Datum: 1993-08-24 Gewijzigd op: 2013-10-04. Secretariaat: Schweizerlaan 17 5644 DK Eindhoven KvK: 55249124 Bank: NL82 RABO 0356 7146 24 STATUTEN VAN DE BRIDGECLUB WAALRE 1. Naam, zetel en verenigingsjaar 1.1 De Vereniging draagt de naam Bridgeclub Waalre (hierna te noemen de Vereniging). 1.2 De Vereniging is opgericht op één september

Nadere informatie

Artikelgewijze toelichting op basis van de Statuten

Artikelgewijze toelichting op basis van de Statuten Artikelgewijze toelichting op basis van de Statuten HOOFDSTUK 2. DE LEDEN Artikel 3. Begin van het Lidmaatschap en contributie 1. Iedereen die instemt met het doel en die zestien jaar of ouder is kan lid

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen 1. Begrippen Huurdersbelang Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huurdersvertegenwoordiging Huurdersvertegenwoordiging zoals opgetekend in de

Nadere informatie

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7 Pagina 1/7 Pagina 2/7 Inhoudsopgave Algemene bepalingen 3 Artikel 1. Definities en afkortingen 3 Artikel 1. Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Artikel 2. Aanstelling 3 Artikel 3. Taak voorzitter en vice-voorzitter

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 1 DE VERENIGING 1.1 De vereniging Kring Praktiserende Boomverzorgers is een vereniging waarin mensen die zich bezig houden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Rotterdam.

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Rotterdam. Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Rotterdam. Dit afdelingsreglement is door de ledenvergadering van GroenLinks Rotterdam (hierna: ledenvergadering) op 21 maart 2017 vastgesteld. Sinds deze datum is

Nadere informatie

Afdelingsreglement GroenLinks Noord-Brabant Vastgesteld door de ledenvergadering op 13 mei 2017

Afdelingsreglement GroenLinks Noord-Brabant Vastgesteld door de ledenvergadering op 13 mei 2017 Afdelingsreglement GroenLinks Noord-Brabant Vastgesteld door de ledenvergadering op 13 mei 2017 Werving en selectie afdelingsbestuur 1. Vacatures 1.1 Het bestuur maakt en actualiseert wanneer nodig profielschetsen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MKB Hapert

Huishoudelijk reglement MKB Hapert Huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten: de laatste statuten van de vereniging zoals deze bij notariële akte zijn vastgesteld; b. Huishoudelijk

Nadere informatie

OR-Reglement. Algemeen. Artikel 1 Begrippen

OR-Reglement. Algemeen. Artikel 1 Begrippen Algemeen Artikel 1 Begrippen Dit reglement verstaat onder: a. de ondernemer: Directie Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Midden b. de onderneming: Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Midden c. de wet: de

Nadere informatie

Benoemingsprotocol verenigingsbestuur NVLF

Benoemingsprotocol verenigingsbestuur NVLF Benoemingsprotocol verenigingsbestuur NVLF 1 Inhoud Artikel 1 - Grondslag... 3 Artikel 2 Samenstelling verenigingsbestuur... 3 Artikel 3 Openbaarmaking vacature... 3 Artikel 4 Kandidaatstelling... 3 4.1

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement.

Huishoudelijk reglement. Huishoudelijk reglement. Huishoudelijk reglement Lokaal Tilburg Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 22 maart 2017 Hoofdstuk 1. DE ORGANISATIESTRUCTUUR VAN Lokaal Tilburg. 1.1. DE ALGEMENE LEDENVERGADERING.

Nadere informatie

REGLEMENTEN PROTOCOLLEN HANDBOEKEN PERIODIEK

REGLEMENTEN PROTOCOLLEN HANDBOEKEN PERIODIEK REGLEMENTEN PROTOCOLLEN HANDBOEKEN PERIODIEK PINK! Artikel 1 Begrippen en definities... 2 Artikel 2 Huishoudelijk Reglement... 2 Artikel 3 Besluitvorming algemene vergadering... 3 Artikel 4 Aanvang lidmaatschap...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2012 van de NEDERLANDSE VERENIGING voor VEILIGHEIDSKUNDE Huishoudelijk Reglement NVVK 2012.doc HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2012 NEDERLANDSE VERENIGING voor VEILIGHEIDSKUNDE INLEIDENDE

Nadere informatie

Groeperingenreglement

Groeperingenreglement Groeperingenreglement 29 november 2014 Groeperingenreglement Algemeen 1. In dit reglement worden verstaan onder: HCC: de vereniging HCC; de vereniging: HCC; de groeperingen: de Regio s, Interessegroepen;

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS ZUID-HOLLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS ZUID-HOLLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS ZUID-HOLLAND Artikel 1. Algemeen 1. In dit huishoudelijk reglement wordt onder bestuur, voorzitter en penningmeester verstaan het bestuur van de provinciale afdeling

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BS NOORDERBREEDTE DEFINITIE. Artikel 1 TAKEN EN BEVOEGDHEDEN. Artikel 2

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BS NOORDERBREEDTE DEFINITIE. Artikel 1 TAKEN EN BEVOEGDHEDEN. Artikel 2 HUISHOUDELIJK REGLEMENT BS NOORDERBREEDTE DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. De Stichting: de geledingenraad van ouders. Wet:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement NVFB

Huishoudelijk reglement NVFB Huishoudelijk reglement NVFB Doc.nr. 458529 versie 18-05-2010 1 Doc.nr. 458529 versie 18-05-2010 2 Artikel 1 Algemene bepaling Dit reglement is opgesteld conform het bepaalde in artikel 28 van de statuten

Nadere informatie

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad.

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad. Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad. Dit afdelingsreglement is door de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Utrechtstad op 30 mei 2018 vastgesteld. Sinds deze datum is dit reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet zoals gewijzigd per 1 juni Artikel 1 - Zetel van de Orde

Huishoudelijk reglement. bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet zoals gewijzigd per 1 juni Artikel 1 - Zetel van de Orde Huishoudelijk reglement bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet 1995 zoals gewijzigd per 1 juni 2014 Artikel 1 - Zetel van de Orde De Orde van Octrooigemachtigden is gevestigd te Den Haag. Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS Vastgesteld op de ledenvergadering van 22 oktober 2002 Gewijzigd in de ledenvergadering van 7 oktober 2003 Opnieuw gewijzigd in de ledenvergadering

Nadere informatie

COÖPERATIE HSLNET U.A.

COÖPERATIE HSLNET U.A. COÖPERATIE HSLNET U.A. REGLEMENT LEDENRAAD Artikel 1: Samenstelling 1. De Ledenraad van de coöperatie bestaat uit minimaal 5 en maximaal 15 leden. Gestreefd wordt naar een evenredige verdeling van de leden

Nadere informatie

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 NAAM, ZETEL EN DUUR STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 Artikel 1. 1.1. De naam van de vereniging is Federatie van Assurantieclubs. In deze

Nadere informatie

Model-huishoudelijk reglement. van de Cliëntenraad van een Cluster

Model-huishoudelijk reglement. van de Cliëntenraad van een Cluster Versiedatum Evaluatiedatum Proceseigenaar HKZ-norm Augustus 2000 2007 Raad van Bestuur 4.18 Model-huishoudelijk reglement Augustus 2000 Ten geleide De wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ)

Nadere informatie

STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER

STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Naam en zetel 1. De vereniging draagt de naam Fotoclub Westerkwartier. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Leek. Artikel 2 Duur

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad

Huishoudelijk reglement Ouderraad Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool t Hout, Helmond Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder A. Bevoegd gezag : de directeur of zijn/haar vervanger B. School : Openbare

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Auteurs: Dedier Chaigneau Floris Romeijn Sander van Doesburg Jelle Zeilstra Remco Vink 21 februari 2017 Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 2 Leden 2 3 Contributie 2 4 Straffen 3 5 Algemenen leden vergadering 3

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig

Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig Artikel 1 Naam en Zetel 1. De afdeling draagt de naam: Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub

Nadere informatie

Artikel 14. In gevallen waarin deze statuten niet voorzien beslist het bestuur, met inachtneming van artikel 5 lid 1.

Artikel 14. In gevallen waarin deze statuten niet voorzien beslist het bestuur, met inachtneming van artikel 5 lid 1. STATUTEN van de Bewonersvereniging Vegetarisch Woonpark Ommershof, gevestigd te Oosterbeek, gemeente Renkum. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

Reglement Ondernemingsraad Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen

Reglement Ondernemingsraad Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen Reglement Ondernemingsraad Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen Inhoudsopgave Begripsbepalingen... 3 Samenstelling en zittingsduur... 3 Voorbereiding van de verkiezing; actief en passief kiesrecht... 3

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT. Het Huishoudelijk Reglement refereert aan artikel 13 van de statuten.

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT. Het Huishoudelijk Reglement refereert aan artikel 13 van de statuten. ! HUISHOUDELIJKE REGLEMENT Artikel 1: DOEL EN STREKKING Het Huishoudelijk Reglement refereert aan artikel 13 van de statuten. De bepalingen van de statuten prevaleren boven die in het Huishoudelijk Reglement.

Nadere informatie

Voorstel wijzigen Huishoudelijk Reglement Algemene Vergadering dd 11 november september 2017

Voorstel wijzigen Huishoudelijk Reglement Algemene Vergadering dd 11 november september 2017 H.R. versie zoals vastgesteld op 10 december 2016: Voorstellen Hoofdbestuur 1. Lidmaatschap 1.2.a.1 bijwonen van ledenvergaderingen en uitoefenen van stemrecht, waarbij het lid in provinciale algemene

Nadere informatie

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest.

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. STATUTEN Naam en Zetel: Artikel 1. 1. De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. Duur: Artikel 2. 1. De vereniging is opgericht te OEGSTGEEST op 1 september

Nadere informatie

Huishoudelijk Regelement Ouderraad De Bongerd

Huishoudelijk Regelement Ouderraad De Bongerd Huishoudelijk Regelement Ouderraad De Bongerd DEFINITIE Artikel1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: de geledingenraad van ouders. Wet:

Nadere informatie

Artikel 2. Geldigheid Dit reglement geldt voor de afdeling, welke het grondgebied beslaat van de gemeente Leidschendam- Voorburg.

Artikel 2. Geldigheid Dit reglement geldt voor de afdeling, welke het grondgebied beslaat van de gemeente Leidschendam- Voorburg. POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 AFDELING LEIDSCHENDAM-VOORBURG Geldig per 19 november 2012. Laatste wijziging: beëindiging lokale leden. Preambule Het bepaalde in de Statuten en het Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CLIËNTENRAAD VAN BUREAU BECKERS. Overzicht. Artikel 3 Lidmaatschap. Vergaderingen van de Cliëntenraad

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CLIËNTENRAAD VAN BUREAU BECKERS. Overzicht. Artikel 3 Lidmaatschap. Vergaderingen van de Cliëntenraad HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CLIËNTENRAAD VAN BUREAU BECKERS Overzicht Artikel 1 Begripsbepalingen Artikel 2 Doel reglement Artikel 3 Lidmaatschap Artikel 4 Dagelijks Bestuur Artikel 5 Taken Dagelijks

Nadere informatie

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur.

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur. Statuten Spoorweg Sportvereniging Venlo (Notarieel bekrachtigd op 9 juni 1999) (artikel 01 t/m 19) 1 e wijziging art. 11 met ingang van 25 maart 2011. 2 e wijziging art. 5+6+7 met ingang van 30 maart 2012.

Nadere informatie

D66 ALV 8 juli 2009; BIJLAGE 5 REGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 - AFDELING ARNHEM

D66 ALV 8 juli 2009; BIJLAGE 5 REGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 - AFDELING ARNHEM REGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 - AFDELING ARNHEM D66 ALV 8 juli 2009; BIJLAGE 5 Artikel 1. Definities In dit reglement gelden de definities als opgenomen in het huishoudelijk reglement van D66.

Nadere informatie

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg Vooraf De Brede Sociaal Maatschappelijke Raad (BSMR) van de gemeente Doesburg adviseert het College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Paragraaf 1 Algemene bepalingen 1. Het Huishoudelijk Reglement is van toepassing in onverbrekelijke samenhang met de statuten van de vereniging, zoals deze zijn vastgesteld bij

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS zoals gewijzigd en vastgesteld op het congres van 17 december 2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS zoals gewijzigd en vastgesteld op het congres van 17 december 2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS zoals gewijzigd en vastgesteld op het congres van 17 december 2016 HOOFDSTUK 1. HET LANDELIJK CONGRES Artikel 1. Voorbereiding van een congres dat door het partijbestuur

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE Artikel 1 Verantwoording Krachtens het in artikel 24 van de statuten van KBO Zeewolde bepaalde, is er een reglement voor de afdelingen. Artikel 2 Doel - middelen

Nadere informatie

Activiteitencommissie. Huishoudelijk Reglement. Definities. Artikel 1

Activiteitencommissie. Huishoudelijk Reglement. Definities. Artikel 1 Activiteitencommissie Huishoudelijk Reglement Definities Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Activiteitencommissie: de geledingraad van

Nadere informatie

S T A T U T E N Naam Artikel 1 Artikel 2 DOEL EN MIDDELEN Artikel 3 Artikel 4 LEDEN Artikel 5

S T A T U T E N Naam Artikel 1 Artikel 2 DOEL EN MIDDELEN Artikel 3 Artikel 4 LEDEN Artikel 5 S T A T U T E N Naam Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Nederlandse Vereniging van Poststukken- en Poststempelverzamelaars, bij afkorting genaamd: Po & Po. De vereniging is gevestigd te Amsterdam.

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND. Uitgave november In deze uitgave is de tekst van artikel 3 aangepast

AFDELINGSREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND. Uitgave november In deze uitgave is de tekst van artikel 3 aangepast AFDELINGSREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND Uitgave november 2018 In deze uitgave is de tekst van artikel 3 aangepast Hoofdstuk I Algemene organisatie Artikel 1 Indeling Afdelingen 1 De lid-verenigingen

Nadere informatie

Ondernemingsraad gemeente Nissewaard - REGLEMENT VAN DE ONDERNEMINGSRAAD GEMEENTE NISSEWAARD

Ondernemingsraad gemeente Nissewaard - REGLEMENT VAN DE ONDERNEMINGSRAAD GEMEENTE NISSEWAARD GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Nissewaard Nr. 43180 1 maart 2018 Ondernemingsraad gemeente Nissewaard - REGLEMENT VAN DE ONDERNEMINGSRAAD GEMEENTE NISSEWAARD De ondernemingsraad van de

Nadere informatie

Bijlage 4. Huishoudelijk Reglement

Bijlage 4. Huishoudelijk Reglement Bijlage 4 Huishoudelijk Reglement INHOUDSOPGAVE 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden... 3 1.1 Leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten.... 3 1.2 Vertegenwoordiging... 3 1.3

Nadere informatie

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010)

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Artikel 1 Het bestuur 1.1 De vereniging kent een bestuur en een dagelijks bestuur. 1.2 Leden van het bestuur dienen lid van de vereniging te zijn.

Nadere informatie

REGLEMENT DEELNEMERSRAAD CFK

REGLEMENT DEELNEMERSRAAD CFK REGLEMENT DEELNEMERSRAAD CFK Artikel 1. Begripsbepaling 1. De in de statuten van Stichting Contractspelersfonds KNVB gebruikte begripsbepalingen worden geacht deel uit te maken van dit reglement. 2. In

Nadere informatie

Statuten van de C.O.V. Excelsior

Statuten van de C.O.V. Excelsior Statuten van de C.O.V. Excelsior artikel 1. De vereniging draagt de naam: Christelijke Oratoriumvereniging "Excelsior" (C.O.V. "Excelsior"). Zij is gevestigd te Ede. DOEL artikel 2. De vereniging heeft

Nadere informatie

Reglement ondernemingsraden

Reglement ondernemingsraden Reglement ondernemingsraden 1.1 Begripsbepalingen Artikel 1 1 Dit reglement verstaat onder: a. de ondernemer:... b. de onderneming:... c. de wet: de Wet op de ondernemingsraden. d. de bedrijfscommissie:

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. DE VERENIGING

HOOFDSTUK 1. DE VERENIGING STATUTEN GROENLINKS met amendementen, zoals aanvaard op het congres van 7 februari 2015 HOOFDSTUK 1. DE VERENIGING Artikel 1. Naam, zetel 1. De vereniging draagt de naam: GroenLinks. 2. Zij heeft haar

Nadere informatie

GROENLINKS SÚDWEST- FRYSLÂN. Huishoudelijk Reglement ALGEMEEN

GROENLINKS SÚDWEST- FRYSLÂN. Huishoudelijk Reglement ALGEMEEN GROENLINKS SÚDWEST- FRYSLÂN Huishoudelijk Reglement ALGEMEEN Artikel 1 1. Met afdeling wordt bedoeld de afdeling GroenLinks in Súdwest-Fryslân (SWF), bestaande uit leden woonachtig in deze gemeente. 2.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Honk- & Softbalvereniging Uvv. Zij is gevestigd te Utrecht. Duur Artikel 2 1. De vereniging is opgericht te Utrecht op

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden Huishoudelijk Reglement 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden 1.1 Leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten. Bij toetreding als lid hebben zij het recht een exemplaar van de statuten

Nadere informatie

MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIE. Artikel 1

MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIE. Artikel 1 MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: de geledingenraad van ouders. Wet: de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDENRAAD. FidesWonen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDENRAAD. FidesWonen HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDENRAAD FidesWonen versie 3.0 Middelharnis, 24 mei 2018 Artikel 1 Lidmaatschap 1. Lid van de vereniging kunnen worden zij die de leeftijd van achttien jaar hebben bereikt. 2.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD. VAN CBS de Rehoboth. te Vriezenveen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD. VAN CBS de Rehoboth. te Vriezenveen HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD VAN CBS de Rehoboth te Vriezenveen HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIES Artikel 1. Wet: De Wet Medezeggenschap Onderwijs 1992, staatsblad 1992, nummer

Nadere informatie

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld.

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld. 1. Inleiding 1. De vereniging Contactgroep Postactieven regio Soesterberg is gevestigd op de vliegbasis Soesterberg, gemeente Soest. De vereniging heeft notarieel vastgelegde statuten en is ingeschreven

Nadere informatie

Afdelingsreglement Politieke Partij Democraten 66 Afdeling Zaanstad/Wormerland

Afdelingsreglement Politieke Partij Democraten 66 Afdeling Zaanstad/Wormerland Afdelingsreglement Politieke Partij Democraten 66 Afdeling Zaanstad/Wormerland Revisies Versie Gewijzigd Door Wijziging 0.1 14 januari 2011 Hans Kramer en Ilse Zaal Initiële versie 0.2 12 april 2011 Bestuur

Nadere informatie

AFDELINGS-REGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 AFDELING LEUDAL & MAASGOUW

AFDELINGS-REGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 AFDELING LEUDAL & MAASGOUW AFDELINGS-REGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 AFDELING LEUDAL & MAASGOUW Dit afdelingsreglement is vastgesteld door de ledenvergadering van D66-Leudal & Maasgouw op 12 mei 2014 te Horn en is gebaseerd

Nadere informatie