Bewonersbrief woningbouwplan Pauwenven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bewonersbrief woningbouwplan Pauwenven"

Transcriptie

1 Bewonersbrief woningbouwplan Pauwenven Datum bewonersbrief: 18 januari 2019 Contactpersoon: mevrouw Margo Visser Telefoonnummer: Inhoud bewonersbrief: De gemeente Zaanstad wil samen met ontwikkelaar Stevast Baas en Groen op de locatie Pauwenven te Zaandam woningen realiseren. Het gaat om een voormalige schoollocatie, die niet langer als zodanig wordt gebruikt en die aan de onderwijsbestemming is onttrokken. De voorgenomen ontwikkeling bestaat uit de bouw van 43 grondgebonden woningen, waarvan 29 gezinswoningen en 14 seniorenwoningen. Wat vooraf ging Op 13 december 2017 is er een inloopavond georganiseerd om omwonenden te informeren over de plannen en was er de mogelijkheid om op de plannen te reageren. Ongeveer 80 mensen hebben deze avond bezocht. Over het algemeen waren de reacties positief. Tijdens de avond zijn onder andere vragen gesteld over parkeren, de nieuwe weg, de bouwwerkzaamheden, het zicht vanuit bestaande woningen en bezonning. Ook kon door middel van stickers aangeven worden welke architectuur de voorkeur had. In bijlage 1 kunt u teruglezen wat met de door u gemaakte opmerkingen is gebeurd.

2 Bestemmingsplan Om woningen te kunnen realiseren is een nieuw bestemmingsplan nodig. Nu heeft het terrein nog de bestemming maatschappelijk en dat moet worden veranderd naar de bestemming wonen. Het ontwerpbestemmingsplan is inmiddels klaar en ligt vanaf donderdag 17 januari tot en met woensdag 27 februari ter inzage. In bijlage 2 vindt u meer informatie over het bestemmingsplanproces. Informatie/inloopavond Op dinsdag 29 januari 2019 organiseert de gemeente een informatie/inloopavond. U kunt dan de plannen komen bekijken tussen 19:00 tot 21:00 in basisschool De Tamarinde, Schaarsven 2A te Zaandam. Op deze avond zullen medewerkers van de gemeente, Stevast Baas en Groen en de architect aanwezig zijn, om de plannen toe te lichten en uw vragen te beantwoorden. Wij horen die avond graag wat u van het bouwplan en het bestemmingsplan vindt. Hogere waarden geluid Het plangebied grenst aan de oostkant aan De Weer. Uit akoestisch onderzoek blijkt dat voor de woningen direct aan De Weer de geluidsbelasting vanwege wegverkeerslawaai de voorkeursgrenswaarde overschrijdt. Wel blijft de belasting onder de maximale grenswaarde. Voor deze te bouwen woningen moet een hogere grenswaarde worden vastgesteld. Milieueffectrapportage Voor het bestemmingsplan is een vormvrije m.e.r.-beoordeling gedaan. Uit deze beoordeling blijkt dat er voor de ontwikkelingen die het bestemmingsplan mogelijk maakt geen nadelige milieueffecten te verwachten zijn. Inzage Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken is digitaal in te zien via de landelijke website: Daarnaast liggen het ontwerpbestemmingsplan, het m.e.r.-beoordelingsbesluit en het ontwerpbesluit hogere waarden op de volgende wijzen ter inzage: o als.pdf bestand op de gemeentelijke website: (zoekterm `bestemmingsplan') o bij de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden maandag, woensdag en donderdag van uur, dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur. Aanbevolen wordt om eerst telefonisch een afspraak te maken.

3 Zienswijzen Gedurende de bovengenoemde periode van inzage kan iedereen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze kenbaar maken. Ten aanzien van het ontwerpbesluit hogere waarden kunnen alleen belanghebbenden een zienswijze kenbaar maken. o Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan moeten worden gestuurd naar de gemeenteraad van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van 'zienswijze ontwerpbestemmingsplan Pauwenven'. o Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden moeten worden gestuurd naar burgemeester en wethouders van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van `zienswijze ontwerpbesluit tot vaststelling hogere waarden Pauwenven'. Als u dat wilt, kunt u ook een mondelinge zienswijze indienen. U kunt hiervoor, liefst tussen tot uur, contact opnemen met mevrouw Margo Visser van de afdeling Omgevingsplannen, telefoonnummer Zij is aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. U kunt bij haar ook terecht voor vragen over de documenten die ter inzage liggen. Digitaal verzonden zienswijzen (bijvoorbeeld per ) worden niet in behandeling genomen. Bezwaar m.e.r.-beoordelingsbesluit Tegen het m.e.r-beoordelingsbesluit is Been zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit (= het ontwerpbestemmingsplan) rechtstreeks in hun belang worden getroffen. Het gaat hier namelijk om een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht. Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk hun bezwaren tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit kenbaar maken. Bezwaren moeten worden gestuurd naar burgemeester en wethouders van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van `bezwaar m.e.r.-beoordelingsbesluit Pauwenven.

4 Bijlage 1 In deze bijlage zijn de mondelinge en schriftelijke reacties van bewoners aangegeven op het woningbouwplan Pauwenven, inclusief de die de gemeente en ontwikkelaar hierop hebben genomen. De mondelinge reacties zijn ontvangen op de inloopavond op woensdag 13 december 2017 in Basisschool Tamarinde. De opkomst betrof circa 80 omwonenden. Bezoekers hadden interesse in het plan en aanwezigen namens de gemeente en ontwikkelaar hebben gesproken met de omwonenden over diverse onderwerpen. Over het algemeen waren de reactie positief en begripvol. Stedenbouw en architectuur o Enkele bewoners aan de Pauwenven vonden het jammer dat hun uitzicht verloren ging, maar begrepen heel goed dat er gebouwd moet worden. Ze vonden het mooi dat er verblijfsgroen terug kwam in het plan; o Een bewoner aan de Pauwenven, tegenover de rijwoningen met 2 lagen en een kap, vroeg waarom niet ook hier gekozen is voor woningen met 1 laag en een kap. o Reactie: Uit stedenbouwkundig oogpunt wordt vastgehouden aan de variatie in woningtypen en zodoende ook aan de woningen met twee lagen met een kap. Woningen van twee lagen met een kap is gangbaar in de buurt en ook aan de Pauwenven. De genoemde woningen vormen een woonblok met de woningen aan de groene ruimte en het verlengde hiervan. Deze hebben een gelijke hoogte en uitstraling om de eenheid te laten zien. De woningen van een laag met kap zijn afwijkend in maat. o Meerdere buurtbewoners waren zeer te spreken over de balans van het plan. Niet alles vol bouwen, maar juist een gebalanceerd ontwerp; o De seniorenwoningen werden goed ontvangen en meerdere mensen hebben aangegeven zich te willen opgeven voor de woningen; o Een aantal bewoners vroegen of er naast koop- ook huurwoningen komen. o Reactie: De drielaagse woningen en de woningen met twee lagen met een kap zullen bestemd zijn voor de verkoop. De seniorenwoningen (de woningen met een laag met een kap en een slaapkamer en badkamer op de begane grond), zijn voor de vrije sector huur bestemd. o Opmerkingen van bewoners van de kwadrantwoningen aan Schaarsven o De woningen aan de Weer staan dicht op de kwadrantwoningen aan het Schaarsven. o Bewoners maken zich zorgen dat ze straks uitkijken op een dichte schutting en een hoge wand van de nieuwe woningen. Ook zijn ze bang dat de woningen al hun zon zullen ontnemen.

5 Vervolg stedenbouw en architectuur o Een bewoner geeft aan dat bij de aankoop van zijn huis is aangegeven dat er maximaal een etage op het bestaande kantoor mocht worden gezet. Het huidige kantoor staat verder weg dan de nieuwbouwwoningen. o De ingang van de kwadrantwoningen nummers 12 tot18 (aan de kant van de nieuwbouw) is voor post/pakketbezorgers slecht vindbaar. Een duidelijkere entree is wenselijk, eventueel met volledige dwarsstraat; o De tuin van Schaarsven 4 loopt door op het eigendom van de ontwikkelaar. Ook verdwijnt de erfafscheiding als de fietsenberging verdwijnt; o Is het mogelijk een a twee garages/parkeerplaatsen aan het binnenterrein van de nieuwbouw te koppelen aan de kwadrantwoningen? o Reactie: De ontwikkelaar heeft gesproken met de bewoners. Er wordt een nieuw breed voetpad aangelegd tussen de kwadrantwoningen en de nieuwbouw. Daarmee kan voor enkele kwadrantwoningen hun tuin wat worden vergroot. Voor de tuin van Schaarsven 4 wordt een oplossing gezocht. Erfafscheidingen van de nieuwe woningen worden mee ontworpen zodat er een mooie beeldkwaliteit komt, ook op lange termijn. Een bezonningsstudie heeft uitgewezen dat er ruimschoots wordt voldaan aan de normen voor bezonning. o Qua architectuur spraken veel de voorkeur uit voor hedendaagse architectuur, maar wel passend qua kleur en sfeer bij de buurt. Er zijn veel positieve reacties op het referentiebeeld van de "verandawoningen". Ook is de voorkeur uitgesproken voor een lichte steenkleur, deze voorkeur voor steenkleur is meegenomen in het ontwerp van de woningen. o Enkele bewoners vonden de drielaagse woningen aan de Weer en Martin Luther Kingweg niet passen in de buurt en te fors. Een bewoner vreest uitzicht op een te hoge zijgevel van die woningen. Zijn vraag was of het mogelijk is om aan de kopse kanten een schuin dak of iets dergelijks te maken o Reactie: De woonblokken vormen een geheel en een wand aan de Weer en de ML Kingweg. Met de afwijkende maat beantwoorden ze de enorme ruimte van de groene en waterrijke voorkanten. De maatvoering komt aan beide straten bij de bebouwing meer voor. De wanden worden in architectuur gebroken, zodat deze verzacht worden. Er wordt ook bewust afstand gehouden met naastgelegen erven en bebouwing in verband met schaduwwerking en wandvorming.

6 Verkeer en parkeren o Een bewoner van de Schaarsven was niet blij met de nieuwe weg die om de school de Martin Luther Kingweg verbind met de Schaarsven. Er is veel verkeersdrukte rond de school met halen en brengen. En Schaarsven is nu al een favoriete sluiproute tussen ML Kingweg en de Weer, vanwege de vele obstakels in de ML Kingweg. De nieuwe ontsluitingsweg zou bijdragen aan de verkeersonveiligheid van de schoolgaande kinderen en stimuleert sluipverkeer. Andere buurtbewoners gaven aan dat ze de situatie niet zo gevaarlijk achten. Een suggestie was om de weg doodlopend te maken of rechtdoor te trekken naar de Weer, een andere suggestie was een eenrichtingsstraat. o Reactie: Een aansluiting van de nieuwe weg op het Schaarsven (met verhoogde uitritconstructie zodat er een duidelijke voorrangssituatie ontstaat) leidt naar mening van de gemeente tot een betere en meer veilige situatie. Vanwege de toename van parkeerplaatsen rondom de school zullen er minder onnodige verkeersbewegingen zijn ten gevolge van zoekgedrag van ouders die geen parkeerplaats kunnen vinden. Dat werd bevestigd tijdens een in 2018 door de verkeerskundige uitgevoerde schouw op moment dat de school opent; de indruk is dat het hard rijden vooral wordt veroorzaakt door ouders die geen parkeerplaats kunnen vinden en niet door sluipverkeer van en naar de Weer. Een eenrichtingsverkeer is mogelijk maar zorgt voor een hogere snelheid en in de regel tot een toename van de verkeersonveiligheid. Een doodlopende straat vergt meer ruimte omdat er gekeerd moet worden, tevens zorgen de keerbewegingen met name tijdens de schooltijden voor meer verkeersonveiligheid. Aansluiting op De Weer kan, maar zorgt op die plek voor meer onduidelijkheid op De Weer (een aantal in-uitritten dicht op elkaar) en is stedenbouwkundigminder gewenst. o Is er rekening gehouden met voldoende parkeerplaatsen in en rond het bouwplan, ook rekening houdend met schooltijden --> halen en brengen van kinderen (dat gebeurd bij de scholen in deze wijk nog meer dan in andere wijken)? Zit de kiss-and-ride plek op de juiste plaats? o Reactie: basisschool Tamarinde stond er al en is niet aangepast. Dat betekent dat het parkeren voor de basisschool niet in dit plan hoeft te worden opgelost. De ten gevolge van het plan Pauwenven gerealiseerde parkeerplaatsen leveren in ieder geval extra parkeermogelijkheden op. Vanuit dubbelgebruik (wonen en school) zijn er parkeerplaatsen beschikbaar voor de school, daarmee zijn dit in feite extra parkeerplaatsen en wordt de situatie rondom de school beter.

7 Vervolg Verkeer en parkeren o Bij de gymzaal aan de Weer zijn parkeervakken niet ingetekend die er wel zijn. o Dit is verwerkt o Route van de basisschool Haar de gymzaal via het Dwarspad/weg voor nummer 12 tot 18 langs; o Het nieuwe pad is van voldoende breedte zodat een gemakkelijke en prettige passage mogelijk is. Groen o Er zijn geen reacties gegeven op inrichting van het groen. o Er is gevraagd Welke bomen behouden kunnen worden er zo ja Welke? o De gemeente heeft geïnventariseerd welke bomen waardevol zijn. De meeste bomen kunnen niet behouden worden ten gevolge van het bouwplan. Er wordt nog wel gekeken of bomen verplaatst kunnen worden, zodat er volwassen groen over blijft. Gekapte bomen moeten worden vervangen door nieuwe aanplant. o Een bewoner van de Pauwenven gaf aan dat hij doordat er jonge bomen aangeplant zijn op deze locatie in de veronderstelling was dat er een park zou komen. o De jonge bomen zijn bestemd voor en ander plan en alleen tijdelijk geplaatst. Bouwwerkzaamheden o Er zijn zorgen geuit over de gevolgen van heiwerkzaamheden: de huizen aan Zuiderven zijn ouder met ook een oudere fundering. En de woningen aan Pauwenven (1968) staan op relatief (te) korte palen. Tijdens recente werkzaamheden aan de infrastructuur zijn er al scheuren ontstaan in de gevels door zwaar vrachtverkeer in de straat. Bewoners willen zekerheid hebben dat dit wordt meegenomen in de risicoanalyse voor het heien (trillingsmeters) en dat er funderingsonderzoek wordt uitgevoerd. o Reactie: Voor de start van de bouw zullen vooropnames gemaakt worden zodat wanneer eventuele schade ontstaat dit geregistreerd is en beoordeeld kan worden. Met de klankbordgroep zullen afspraken gemaakt worden over de bouwroute, de snelheid van het bouwverkeer.

8 Vervolg Bouwwerkzaamheden o Meerdere bewoners maken zich zorgen over bouwverkeer door de wijk en straat. Enerzijds om reden van overlastdoor stof/lawaai, anderzijds om zorgen dat de net heringerichte Martin- Luther-Kingweg wordt weer stuk gereden. Een vraag is of het bouwverkeer de Vlinderbrug kan gebruiken (nu alleen open voor busverkeer). Dat scheelt heel veel bouwverkeer door de wijk. o Een bewoner gaf aan dat er slechte ervaringen zijn op de wijze waarop het riool in de straat is vervangen (geen communicatie, vrachtwagens die hard door de straat rijden, gevaarlijke situatie). o Reactie: Als het gebruik van de Vlinderbrug een veiliger alternatief is kan het voorstel worden gedaan bij de wegbeheerder die daarover een besluit moet nemen. Om overlast zoveel mogelijk te beperken en veiligheid to borgen zal een klankbordgroep worden opgericht, waaraan een aantal omwonenden, een medewerker van de projectontwikkelaar en aannemer en de gemeente Zaanstad deelnemen. De klankbordgroep zal bij de voorbereiding en tijdens de uitvoering met elkaar in gesprek gaan om zaken die bij de omwonenden leven te bespreken en afspraken te maken. Indien u wenst zitting te nemen in de klankbordgroep kunt u dit tijdens de inloop/informatieavond op 29 januari kenbaar maken. Uiteraard is het wenselijk om omwonenden in de klankbordgroep te hebben die woonachtig zijn in verschillende omliggende straten. Zodoende zal afhankelijk van de aanmeldingen de klankbordgroep samengesteld worden. Algemeen o De nu gepresenteerde plannen kunnen nergens worden gevonden. Worden er nog mogelijkheden geboden voor belangstellenden via de website van Zaanstad om het voorstel voor de Pauwenven in te zien? o Reactie: De ontwikkelaar zal zeer binnenkort een projectwebsite opstarten ten behoeve van de nieuwbouw woningen aan de Pauwenven. Indien u op de hoogte gebracht wenst te worden op het moment dat deze website opgestart is kunt u uw gegevens kenbaar maken per naar info@stevast.nl. o Wanneer gaat de gymzaal weg en wat wordt dan de invulling van dat deel? o De gemeente heeft nog geen plannen om de gymzaal te slopen. De verwachting is dat deze in ieder geval de komende 5 tot 10 jaar nodig is. Op moment dat de gymzaal wordt gesloopt wordt het vrijkomende deel ingevuld met wonen, in de lijn met de bebouwing die nu aan de Weer wordt gebouwd.

9 Vervolg Algemeen o Wat is de vervolgprocedure en wanneer start de bouw /hoe tang duurt de bouw? o Zie de andere bijlage. Foto's banners t.b.v. architectuurkeuze Door bewoners aangegeven voorkeuren (groen) of afkeur (rood)

10

11

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

Nota zienswijzen ontwerp-wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam.

Nota zienswijzen ontwerp-wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam. Nota zienswijzen ontwerp-wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam. Inleiding Het ontwerp wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden geluid

Nadere informatie

Commentaarnota inspraak voorontwerpuitwerkingsplan Dirk Dekkerstraat 10 juli 2014

Commentaarnota inspraak voorontwerpuitwerkingsplan Dirk Dekkerstraat 10 juli 2014 Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Team Beleid Commentaarnota inspraak voorontwerpuitwerkingsplan Dirk Dekkerstraat 10 juli 2014 1 Inleiding Op maandag 10 maart 2014 is van 17:00 uur tot 20:00 uur in De

Nadere informatie

Zienswijzen op ontwerp uitwerkingsplan Legmeer-West Fase III Hof van Uithoorn (Fase I) Gemeente Uithoorn Juli 2013

Zienswijzen op ontwerp uitwerkingsplan Legmeer-West Fase III Hof van Uithoorn (Fase I) Gemeente Uithoorn Juli 2013 Zienswijzen op ontwerp uitwerkingsplan Legmeer-West Fase III Hof van Uithoorn (Fase I) Gemeente Uithoorn Juli 2013 1 Om het woningbouwproject Legmeer-West te kunnen ontwikkelen heeft de raad in 2005 het

Nadere informatie

Ontwerpbesluit Hogere Waarde(n) Wet Geluidhinder Nijmegen Midden - 17

Ontwerpbesluit Hogere Waarde(n) Wet Geluidhinder Nijmegen Midden - 17 Ontwerpbesluit Hogere Waarde(n) Wet Geluidhinder Nijmegen Midden - 17 Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 322 98 88 E-mail gemeente@nijmegen.n1 Postadres Postbus 9105 6500

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

Rapport zienswijzen en ambtshalve. ontwerpbestemmingsplan

Rapport zienswijzen en ambtshalve. ontwerpbestemmingsplan gemeente Overbetuwe O Rapport zienswijzen en ambtshalve wijzigingen ontwerpbestemmingsplan Veegplan 2017 (10 initiatieven) - locatie Herveld, Gekvoortsestraat 7 Vastgesteld door de raad op 16 mei 2017

Nadere informatie

behorende bij het voorstel van burgemeester en wethouders tot vaststelling van bestemmingsplan Anklaarseweg 35 en 37

behorende bij het voorstel van burgemeester en wethouders tot vaststelling van bestemmingsplan Anklaarseweg 35 en 37 Nota zienswijzen behorende bij het voorstel van burgemeester en wethouders tot vaststelling van bestemmingsplan Anklaarseweg 35 en 37 1 Inleiding a. Het ontwerp van bovengenoemd bestemmingsplan heeft met

Nadere informatie

Reactie op ontwerp actiecomité Groen voor poen dd. juli 2012

Reactie op ontwerp actiecomité Groen voor poen dd. juli 2012 Reactie op ontwerp actiecomité Groen voor poen dd. juli 2012 In juli 2012 heeft het actiecomité Groen voor poen een stedenbouwkundig ontwerp aangeleverd voor de woningbouwlocatie Sloetsweg/Bellinckhof

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Leusden-Zuid

Bewonersbijeenkomst Leusden-Zuid Bewonersbijeenkomst Leusden-Zuid Datum en locatie : 27 september 2011, Gemeentehuis Leusden, 19.30-21.45 uur Aanwezigen: Dhr. Henk Pullen Mw. Joyce Oskam Dhr. Bert Vruggink Dhr. Mark ter Bals Mw. Irma

Nadere informatie

Terugblik bewonersavond

Terugblik bewonersavond Februari 2014 PAGINA 1 In dit nummer Terugblik bewonersavond Nieuwbouw: Parkietstraat & Vinkenstraat Vogels voeren Aanleg Park Nieuwbouw Parkbuurt Terugblik bewonersavond Enthousiasme over de nieuwbouwplannen

Nadere informatie

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Van 10 december 2015 tot en met 20 januari 2015 zijn omwonenden van de locatie Bovenkerkweg 35A-37 geïnformeerd over de plannen voor herontwikkeling van

Nadere informatie

advocaten-notarissen Aldi Vastgoed (Zaandam) / BP Detailhandel - supermarkten zienswijze ontwerpbestemmingsplan

advocaten-notarissen Aldi Vastgoed (Zaandam) / BP Detailhandel - supermarkten zienswijze ontwerpbestemmingsplan nysingh advocaten-notarissen n^(p\~}l sow2^ PER AANGETEKENDE POST TEVENS PER FAX Aan de raad van de gemeente Zaanstad Postbus 2000 1500 GA ZAANDAM Apeldoorn Arnhem Utrecht Zwolle Inzake Betreft Behandeld

Nadere informatie

De burgemeester van Oosterhout maakt, (mede) namens het college, het volgende bekend.

De burgemeester van Oosterhout maakt, (mede) namens het college, het volgende bekend. B E K E N D M A K I N G De burgemeester van Oosterhout maakt, (mede) namens het college, het volgende bekend. AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING Bij het college is een aanvraag om omgevingsvergunning ingediend

Nadere informatie

Bijlage 2 - Reactienota zienswijzen m.b.t. Ontwerpbestemmingsplan De Wijk, Parkweg e.o.

Bijlage 2 - Reactienota zienswijzen m.b.t. Ontwerpbestemmingsplan De Wijk, Parkweg e.o. Bijlage 2 - Reactienota zienswijzen m.b.t. Ontwerpbestemmingsplan De Wijk, Parkweg e.o. 1. Indiener zienswijze 1 1. Indieners zienswijze geven aan bezwaar te hebben tegen de realisatie van een appartementencomplex

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden

Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden 1. Hoeveel woningen gaat Alwel slopen en hoeveel woningen komen er terug? We slopen 229 huurwoningen. Alwel heeft een visie met een programma van eisen

Nadere informatie

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG. VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN Marslanden, van Tuellstraat Hardenberg

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG. VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN Marslanden, van Tuellstraat Hardenberg EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN Marslanden, van Tuellstraat Hardenberg AFDELING RUIMTE EN ECONOMIE CLUSTER RUIMTE APRIL 2011 2 INHOUD: I. OVERZICHT GEVOLGDE PROCEDURE

Nadere informatie

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk DEEL 1: INLEIDING Het voorontwerpbestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk heeft op grond van de

Nadere informatie

Nieuwe gymzaal in Kralingen

Nieuwe gymzaal in Kralingen Nieuwe gymzaal in Kralingen Waarom een nieuwe gymzaal in Kralingen? Gemeente Rotterdam stimuleert sporten en bewegen. Via Rotterdam Lekker Fit! zet de gemeente zich, samen met andere partijen, in voor

Nadere informatie

Nota beantwoording van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan "Leerdam, Oud Schaik 2a

Nota beantwoording van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Leerdam, Oud Schaik 2a Nota beantwoording van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan "Leerdam, Oud Schaik 2a Geanonimiseerde versie Gemeente Leerdam Afdeling Beleid September 2017 Versie 1 Inleiding 1 Het college van burgemeester

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze

nieuwsbrief Waarom deze N wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit 3,5 hectare grote kantoorterrein

Nadere informatie

Ontwerpbesluit Hogere Waarde(n) Wet Geluidhinder Buitengebied Dorp Lent - 39 (Vossenpelssestraat 67)

Ontwerpbesluit Hogere Waarde(n) Wet Geluidhinder Buitengebied Dorp Lent - 39 (Vossenpelssestraat 67) Ontwerpbesluit Hogere Waarde(n) Wet Geluidhinder Buitengebied Dorp Lent - 39 (Vossenpelssestraat 67) Korte Nieuwstraat 6 65 PP Nijmegen Telefoon 404 Telefax (04) 3 98 88 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres

Nadere informatie

Vertegenwoordiging Rodamco en Busmaatschappijen

Vertegenwoordiging Rodamco en Busmaatschappijen Verslag Onderwerp: Samenspraak ikv haalbaarheidsonderzoek jongerenwoningen Spazio2 Vergaderdatum en tijd: 3 november 2015, 19:30-22:30 Vergaderplaats: Wijkcentrum Castellum Palensteyn te Zoetermeer Aanwezig:

Nadere informatie

Collegebesluit Openbaar

Collegebesluit Openbaar Het Gemeente Drechterla nd Collegebesluit Openbaar Onderwerp: Inspraakreacties voorontwerp bp "Reigersborg Noord 3" Zaaknummer: 202070 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Drechterland

Nadere informatie

Zaaknummer : 16242. 1 van 5

Zaaknummer : 16242. 1 van 5 Aan de gemeenteraad van3 : Gemeente Lemsterland Raadsvergadering : 19 december 2013 Commissievergadering : 4 december 2013 Agendapunt : RB 5 Nummer : 2013/ Datum voorstel : 5 november 2013 Onderwerp :

Nadere informatie

Programma inspraakavond Welkom en inleiding door wethouder Ruimtelijke Ordening, dhr. F.E. Bouwman

Programma inspraakavond Welkom en inleiding door wethouder Ruimtelijke Ordening, dhr. F.E. Bouwman Programma inspraakavond Welkom en inleiding door wethouder Ruimtelijke Ordening, dhr. F.E. Bouwman Presentatie stedenbouwkundige visie door dhr. G.J. Hellinga van HzA, Stedebouw & Landschap Gelegenheid

Nadere informatie

Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid

Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid Januari 2012 1. Inleiding Conform het gestelde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) dient het bestemmingsplan gedurende

Nadere informatie

De gemeenteraad van Wijchen

De gemeenteraad van Wijchen De gemeenteraad van Wijchen 17 2 1652 Wonen en Leefbaarheid Beslisnota Bestemmingsplan Huurlingsedam fase 2 Wijchen, 23 mei 2017 Geachte leden van de raad, Beslispunten 1. Het bestemmingsplan Huurlingsedam

Nadere informatie

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen Locatie De Star Vragen/antwoorden nieuwbouw locatie De Star naar aanleiding van Inloopavond 23 februari 2017. De ontvangen reacties zijn in het overzicht van vraag en antwoord vooral feitelijk beantwoord.

Nadere informatie

Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost

Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost Inleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-0ost en de bijbehorende stukken

Nadere informatie

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Snippergroen. Gemeente Deventer Januari 2016

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Snippergroen. Gemeente Deventer Januari 2016 Nota zienswijzen Bestemmingsplan Snippergroen Gemeente Deventer Januari 2016 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN... 4 INGEDIENDE ZIENSWIJZEN... 4 BIJLAGE 1 LUCHTFOTO S... 6

Nadere informatie

Besluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder

Besluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder 2017 / 25711 Besluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder Besluit van het college van burgemeester en wethouders van Zaanstad, gelet op artikel 110a van de Wet geluidhinder, beschouwende de noodzaak

Nadere informatie

Verslag burgerparticipatie Bestemmingsplan Kempenbaan 2 Bastion Tilburg d.d. 28 augustus 2013

Verslag burgerparticipatie Bestemmingsplan Kempenbaan 2 Bastion Tilburg d.d. 28 augustus 2013 Verslag burgerparticipatie Bestemmingsplan Kempenbaan 2 Bastion Tilburg d.d. 28 augustus 2013 1. Vooraf De Bastion Hotel Groep is voornemens middels sloop-nieuwbouw een hotel met 105 kamer te realiseren

Nadere informatie

Stedenbouwkundige analyse

Stedenbouwkundige analyse BIJLAGE 5: perceel Secr. Varkevisserstraat 58 Stedenbouwkundige analyse Beschrijving locatie De locatie betreft het terrein achter en naast de woning aan de Secr. Varkevisserstraat 58. Op het achterliggende

Nadere informatie

Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder

Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder 2017 / 6585 Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder Besluit van het college van burgemeester en wethouders van Zaanstad, gelet op artikel 110a van de Wet geluidhinder, beschouwende

Nadere informatie

A gemeente Eindhoven Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan "XI Gestel buiten de Ring 2005 (Aireyflats en woningen)" ORVM - Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu, STB - Stedenbouw september

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Larixstraat 50. Zienswijzennota

Omgevingsvergunning Larixstraat 50. Zienswijzennota Omgevingsvergunning Larixstraat 50 Zienswijzennota Zienswijzennota Omgevingsvergunning Larixstraat 50 (Doc.nr. #5238116 v2) 2 INHOUD 1. INLEIDING 4 1.1. Status zienswijzennota 4 1.2. Procedure omgevingsvergunning

Nadere informatie

Ontwerp bestemmingsplan Rossum herziening 2016, Burgemeester van Randwijckstraat 21b (BP1142)

Ontwerp bestemmingsplan Rossum herziening 2016, Burgemeester van Randwijckstraat 21b (BP1142) Nota van zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Rossum herziening 2016, Burgemeester van Randwijckstraat 21b (BP1142) Geanonimiseerde versie Beleid & Regie 16 januari 2018 Inleiding Het ontwerp bestemmingsplan

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot verlening verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van 36 studentenstudio's aan de Hessen Kasselstraat 3

Raadsvoorstel tot verlening verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van 36 studentenstudio's aan de Hessen Kasselstraat 3 gemeente Eindhoven Inboeknummer Dossiernummer 17.43.653 B&W beslisdatum 24 oktober 2017 Raadsvoorstel tot verlening verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van 36 studentenstudio's aan de Hessen

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief EN wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit

Nadere informatie

Zienswijzennota behorende bij het voorstel van burgemeester en wethouders tot vaststelling van bestemmingsplan Spoorstraat 29 Onderwijslocatie en Stationsomgeving oost 1 Inleiding a. Het ontwerp van bovengenoemd

Nadere informatie

LISSE. Nieuw Meerzicht INFORMATIEBIJEENKOMST

LISSE. Nieuw Meerzicht INFORMATIEBIJEENKOMST INFORMATIEBIJEENKOMST Opening avondvoorzitter doel van de bijeenkomst - informeren - reacties ophalen opzet van de avond - plenair deel (20:00 20:45 uur) - niet-plenair deel (20:45 21:30) Gemeente Lisse

Nadere informatie

Hierbij delen wij u mede dat op uw d.d. 21 maart 2013 bij het college ingekomen verzoek om een omgevingsvergunning voor de activiteit{-en):

Hierbij delen wij u mede dat op uw d.d. 21 maart 2013 bij het college ingekomen verzoek om een omgevingsvergunning voor de activiteit{-en): gemeente Maassluis De heerc. Moerman Weverskade 70 3147 PA Maassluis Postbus 55 3140 AB Maassluis T 14-010 E gemeente@maas$luis.nl www.maassluis.nl uw brief van uw l

Nadere informatie

Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan Zuilichem, Kerkwegje tussen 8 en 10

Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan Zuilichem, Kerkwegje tussen 8 en 10 Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan Zuilichem, Kerkwegje tussen 8 en 10 Bestemmingsplan : Zuilichem, Kerkwegje tussen 8 en 10 Datum vaststelling raad :

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o.

Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o. Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o. Juni 2019 In november 2018 hebben wij u geïnformeerd over het voorlopig ontwerp van de nieuwe woningen voor het complex Ravesteynplein. De 183 woningen van het complex Ravesteynplein

Nadere informatie

Te huur 86 appartementen in woonpark Zonnetij te Aarle-Rixtel

Te huur 86 appartementen in woonpark Zonnetij te Aarle-Rixtel Te huur 86 appartementen in woonpark Zonnetij te Aarle-Rixtel Inhoudsopgave Zonnetij 3 Waar gelegen in Aarle-Rixtel? 4 De appartementen 5 Kwaliteit en voorzieningenniveau 6 Situatietekening 7 Blok A Overzichtsplattegrond

Nadere informatie

Zienswijzennota Bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving de Meerleweg 1

Zienswijzennota Bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving de Meerleweg 1 Zienswijzennota Bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving de Meerleweg 1 Het ontwerp-bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving de Meerleweg heeft gedurende de termijn van 2 september tot en met 14 oktober voor

Nadere informatie

Nota van zienswijzen Bestemmingsplan V Prinsejagt-Driehoeksbos 2004 (De Korenaar) gemeente Eindhoven RE - Ruimtelijke Expertise, RO - Ruimtelijke ordening oktober 2016 1873804 Colofon Uitgave Gemeente

Nadere informatie

Week 3 (2019) Bekendmakingen en omgevingsvergunningen

Week 3 (2019) Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Week 3 (2019) Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Bekendmakingen Vastgesteld bestemmingsplan Lieropsedijk 11/Besluit hogere grenswaarden Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening

Nadere informatie

Beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan '1 e herziening Smitsweg, locaties Noord en Midden'

Beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan '1 e herziening Smitsweg, locaties Noord en Midden' Bijlage Behorende bij het raadsvoorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan '1 e herziening Smitsweg, locaties Noord en Midden' Beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan '1 e herziening Smitsweg,

Nadere informatie

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat RAADSVOORSTEL Van Aan Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg Reg.nr. Datum 4410142 8 april2014 B&W-vergadering De Ronde Agenda Het Besluit Vastgesteld besluit

Nadere informatie

VERLEENDE VERGUNNINGEN VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN. Broek in Waterland:

VERLEENDE VERGUNNINGEN VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN. Broek in Waterland: INHOUD: Verleende omgevingsvergunningen blz 1 Verleende evenementenvergunning blz 2 Ontvangen aan vragen omgevingsvergunningen blz 2-3 Verleende instemmingbesluiten blz 3 Inspraak op voorontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Hogere Waarden Wet geluidhinder ONTWERPBESLUIT

Hogere Waarden Wet geluidhinder ONTWERPBESLUIT Hogere Waarden Wet geluidhinder ONTWERPBESLUIT Datum besluit : GEGEVENS LOCATIE Naam inrichting/locatie : Ravestein te Boskoop, gemeente Alphen aan den Rijn Adres : Omloop [huisnummers nog onbekend] Ons

Nadere informatie

Nieuwbouwplan aan Dorrestijnplantsoen te Heelsum.

Nieuwbouwplan aan Dorrestijnplantsoen te Heelsum. Nieuwbouwplan aan Dorrestijnplantsoen te Heelsum. Informatieavond voor omwonenden en belanghebbenden op 3 november 2016. Het nieuwbouwplan betreft de volgende onderdelen: De sloop van het appartementengebouw

Nadere informatie

Bewonersparticipatie woningbouwproject Hertog Janstraat 30 in Middelbeers

Bewonersparticipatie woningbouwproject Hertog Janstraat 30 in Middelbeers Raadsinformatiebrief Onderwerp Bewonersparticipatie woningbouwproject Hertog Janstraat 30 in Middelbeers Inleiding/aanleiding Met deze raadsinformatiebrief informeren wij u over de stand van zaken van

Nadere informatie

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Park Beelland te Heesch

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Park Beelland te Heesch Nota zienswijzen Bestemmingsplan Park Beelland te Heesch Nota zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Park Beelland te Heesch Voorliggende Nota zienswijzen heeft betrekking op de ontwerp bestemmingsplan Park

Nadere informatie

Verslag. uitbreiding Heusden. Dialoogbijeenkomst. 29 maart 2011. Verzorgd door: Mevrouw S. Smeets (Architecten aan de Maas)

Verslag. uitbreiding Heusden. Dialoogbijeenkomst. 29 maart 2011. Verzorgd door: Mevrouw S. Smeets (Architecten aan de Maas) Verslag uitbreiding Heusden Dialoogbijeenkomst 29 maart 2011 Verzorgd door: Mevrouw S. Smeets (Architecten aan de Maas) I n h o u d Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2. Bijeenkomst... 4 3. Resultaten... 5

Nadere informatie

Hogere waarden Wet geluidhinder BESLUIT

Hogere waarden Wet geluidhinder BESLUIT Hogere waarden Wet geluidhinder BESLUIT ingevolge artikel 110 van de Wet geluidhinder t.b.v. het bestemmingsplan Herontwikkeling locatie Ronerborg, Roden NL.IMRO.1699.2014BP049. Datum besluit : 12 april

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VASTSTELLING HOGERE GRENSWAARDE WGH

ONTWERPBESLUIT VASTSTELLING HOGERE GRENSWAARDE WGH ONTWERPBESLUIT VASTSTELLING HOGERE GRENSWAARDE WGH Besluit van burgemeester en wethouders tot vaststelling ex artikel 110a, lid 1 van de Wet geluidhinder van een hogere grenswaarde ten behoeve van de Herinrichting

Nadere informatie

Ontwerp besluit hogere waarden wegverkeerslawaai voor woningbouwproject Duinvallei fase 10, Katwijk aan Zee (v /K2V 11765)

Ontwerp besluit hogere waarden wegverkeerslawaai voor woningbouwproject Duinvallei fase 10, Katwijk aan Zee (v /K2V 11765) Duinvallei fase 10, Katwijk aan Zee (v 1204415/K2V 11765) Aanleiding In de woonwijk Zanderij te Katwijk aan Zee heeft de gemeente Katwijk het plan om het bouwproject Duinvallei fase 10 te realiseren. Het

Nadere informatie

Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan

Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan Bestemmingsplan : Zuilichem, t Boske Behorend bij raadsbesluit : 26 september 2013 I. Procedure ontwerp-bestemmingsplan

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H. 1) Status

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H. 1) Status Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 8211456 B&W verg. : 20 november 2018 Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H 1) Status Dit stuk wordt u ter informatie aangeboden in het kader

Nadere informatie

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Park Beelland te Heesch

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Park Beelland te Heesch Nota zienswijzen Bestemmingsplan Park Beelland te Heesch Nota zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Park Beelland te Heesch Voorliggende Nota zienswijzen heeft betrekking op de ontwerp bestemmingsplan Park

Nadere informatie

Opening speelplek in Het Bosveld

Opening speelplek in Het Bosveld Februari 2014 PAGINA 1 In dit nummer Opening speelplek Bosveld Informatie Nieuwbouw Vogels voeren Inrichting openbare ruimte Een mooie speelplek voor de jeugdige bewoners van Het Bosveld Speelplek Het

Nadere informatie

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad 1 Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad U vindt vanavond informatie over: Sloop zwembad Ontwerp inrichting openbare ruimte Impressie bouwplannen Omnia CPO - ontwikkeling Planologische procedure:

Nadere informatie

1. Beslispunten De gemeenteraad Gooise Meren stelt het postzegelbestemmingsplan Oudere Dorp Brinklaan 15ab vast.

1. Beslispunten De gemeenteraad Gooise Meren stelt het postzegelbestemmingsplan Oudere Dorp Brinklaan 15ab vast. Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 13443 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Aan de raad, 1. Beslispunten De gemeenteraad

Nadere informatie

ONTWERPBESTEMMINGSPLAN "KERKDRIEL HERZIENING 2015, JULIANASTRAAT - KRUISSTRAAT" (BP1121)

ONTWERPBESTEMMINGSPLAN KERKDRIEL HERZIENING 2015, JULIANASTRAAT - KRUISSTRAAT (BP1121) Reactienota ONTWERPBESTEMMINGSPLAN "KERKDRIEL HERZIENING 2015, JULIANASTRAAT - KRUISSTRAAT" (BP1121) datum 8 oktober 2015 projectnummer 10714022A INLEIDING In het kader artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de verkeersgroep obs Herman Gorter/Tamarinde Datum: 17 december 2014 om uur Locatie: Stadhuis gemeente Zaanstad

Verslag van de vergadering van de verkeersgroep obs Herman Gorter/Tamarinde Datum: 17 december 2014 om uur Locatie: Stadhuis gemeente Zaanstad Verslag van de vergadering van de verkeersgroep obs Herman Gorter/Tamarinde Datum: 17 december 2014 om 19.30 uur Locatie: Stadhuis gemeente Zaanstad Aanwezigen: Mevr. E. de Bunje, projectleider gemeente

Nadere informatie

Informatieavond zienswijzen bestemmingsplan Dirk III straat 22

Informatieavond zienswijzen bestemmingsplan Dirk III straat 22 Informatieavond zienswijzen bestemmingsplan Dirk III straat 22 Agenda informatieavond Uitleg vigerende bestemmingsplan Behandeling van ingediende zienswijzen Vervolg proces Vragen, opmerkingen en ruimte

Nadere informatie

Nota van inspraakreacties en reacties wettelijk vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Kern Werkendam: Parkeerplaatsen Sigmondstraat

Nota van inspraakreacties en reacties wettelijk vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Kern Werkendam: Parkeerplaatsen Sigmondstraat Nota van inspraakreacties en reacties wettelijk vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Kern Werkendam: Parkeerplaatsen Sigmondstraat 1 2 1. Inleiding Toelichting Vanaf 17 april 2014 heeft het voorontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Gemeente Lisse Nota beantwoording zienswijzen Bij besluiten bestemmingsplan / omgevingsvergunning Kruishoorn, fase 1, 25 woningen

Gemeente Lisse Nota beantwoording zienswijzen Bij besluiten bestemmingsplan / omgevingsvergunning Kruishoorn, fase 1, 25 woningen Gemeente Lisse Nota beantwoording zienswijzen Bij besluiten bestemmingsplan / omgevingsvergunning Kruishoorn, fase 1, 25 woningen Februari 2019 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Terinzagelegging en ontvankelijkheid

Nadere informatie

In werking treden vergunning en onherroepelijkheid De vergunning treedt in werking een dag na afloop van de beroepstermijn. Deze vergunning ligt

In werking treden vergunning en onherroepelijkheid De vergunning treedt in werking een dag na afloop van de beroepstermijn. Deze vergunning ligt TEAM BOUWEN EN MILIEU ons kenmerk 1273564 behandeld door mevrouw SGM Jacobs doorkiesnummer +31 77 3596828 besluitdatum XX-XX-XXXX onderwerp ontwerpbesluit Ontwerp omgevingsvergunning Op 23 januari 2018

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan De Groote Wielen - Kindcentrum Campus aan De Lanen. 1) Status

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan De Groote Wielen - Kindcentrum Campus aan De Lanen. 1) Status Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 9020901 B&W verg. : 3 juni 2019 Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan De Groote Wielen - Kindcentrum Campus aan De Lanen 1) Status Dit stuk wordt u ter informatie aangeboden

Nadere informatie

Nota beantwoording zienswijzen en Nota van wijzigingen. Ontwerpbestemmingsplan Van den Woudestraat 1a, Warmond

Nota beantwoording zienswijzen en Nota van wijzigingen. Ontwerpbestemmingsplan Van den Woudestraat 1a, Warmond Nota beantwoording zienswijzen en Nota van wijzigingen Ontwerpbestemmingsplan Van den Woudestraat 1a, Warmond Versie: 1.3. Opstellers: Domein ruimte Team planvorming 8 februari 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding

Nadere informatie

CONCEPT VERSLAG van de DIALOOG 20 december woningen Moergestel Schoolstraat - Korenschuur

CONCEPT VERSLAG van de DIALOOG 20 december woningen Moergestel Schoolstraat - Korenschuur CONCEPT VERSLAG van de DIALOOG 20 december 2017 12 woningen Moergestel Schoolstraat - Korenschuur Inleiding Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft het initiatief genomen om een plan te maken voor de

Nadere informatie

Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan Zaanoever Westzijde te Zaandam

Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan Zaanoever Westzijde te Zaandam Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan Zaanoever Westzijde 270-276 te Zaandam Besluit het college burgemeester en wethouders Zaanstad, gelet op artikel 110a de Wet

Nadere informatie

Augustus Nota van beantwoording zienswijze bestemmingsplan zelfbouwkavels Cor Hermusstraat

Augustus Nota van beantwoording zienswijze bestemmingsplan zelfbouwkavels Cor Hermusstraat Augustus 2016 Nota van beantwoording zienswijze bestemmingsplan zelfbouwkavels Cor Hermusstraat Inhoudsopgave Blz. 1. Inleiding 3 2. Zienswijze 4 2 Algemeen Het ontwerpbestemmingsplan zelfbouwkavels Cor

Nadere informatie

Nota van inspraak en vooroverleg voorontwerp-bestemmingsplan Julianastraat 36 Waspik

Nota van inspraak en vooroverleg voorontwerp-bestemmingsplan Julianastraat 36 Waspik Nota van inspraak en vooroverleg voorontwerp-bestemmingsplan Julianastraat 36 Waspik DEEL 1: INLEIDING Op 28 november 2017 heeft het college van Waalwijk besloten in te stemmen met het voorontwerp-bestemmingsplan

Nadere informatie

Inzage De bijbehorende documenten kunt u

Inzage De bijbehorende documenten kunt u emeenteblad officiële WEEK 15, WOENSDAG 11 april 2012, NR. 15 - UITGAVE VAN HET COLLEGE VAN B EN W - BLAD 1 van 5 bekendmakingen ONTVANGEN AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING BOSBOOM TOUSSAINTLAAN 45 vergroten

Nadere informatie

Nota beantwoording zienswijzen omgevingsvergunning speelparadijs Groenhovenpark 1.

Nota beantwoording zienswijzen omgevingsvergunning speelparadijs Groenhovenpark 1. Nota beantwoording zienswijzen omgevingsvergunning speelparadijs Groenhovenpark 1. 1. Inleiding In deze nota van beantwoording zienswijzen worden de ingekomen zienswijzen in het kader van de omgevingsvergunning

Nadere informatie

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder. Bestemmingsplan Struisenburg

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder. Bestemmingsplan Struisenburg P/a DCMR Milieudienst Rijnmond Bezoekadres: Parallelweg 1 3112 NA Schiedam Postadres: Postbus 843 3100 AV Schiedam Website: www.dcmr.nl E-mail: info@dcmr.nl Contactpersoon: Afdeling: Account en Omgeving

Nadere informatie

Nota van zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan. Gaanderen 5e wijziging (Romanticastraat)

Nota van zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan. Gaanderen 5e wijziging (Romanticastraat) Nota van zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Gaanderen 5e wijziging (Romanticastraat) Datum nota: 19 augustus 2011 Inhoud plan Het ontwerpbestemmingsplan betreft het aanpassen van de bouwstrook in het

Nadere informatie

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer,

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer, Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk Alkmaar 15 februari 2017 Geachte mevrouw, mijnheer, Op 23 januari heeft een inloopbijeenkomst plaatsgevonden in het kader van de verkenning van de nieuwbouwmogelijkheden

Nadere informatie

Voorontwerpbestemmingsplan Friesestraatweg 139 (plan Crossroads) De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

Voorontwerpbestemmingsplan Friesestraatweg 139 (plan Crossroads) De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Voorontwerpbestemmingsplan Friesestraatweg 139 (plan Crossroads) Steller J.A. Klok/C. Staal De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon (050) 367 81 06 Bijlage(n) 3 Ons

Nadere informatie

Voorontwerpbestemmingsplan Kleine open plekken Houten- Zuid

Voorontwerpbestemmingsplan Kleine open plekken Houten- Zuid 1 Gemeente Houten Voorontwerpbestemmingsplan Kleine open plekken Houten- Zuid Nota inspraak en wettelijk vooroverleg (geanonimiseerde versie) April 2015 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1. Inleiding 3 2.

Nadere informatie

Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen

Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen A gemeente Eindhoven Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen behorende bij het bestemmingsplan V Stratum buiten de Ring 2004 (Begoniastraat 1B) Sector ORVM, afdeling Stedenbouw April 2014 Hoofdstuk

Nadere informatie

Hierbij maken mijn echtgenote en ondergetekende bezwaar tegen de voorgenomen wijziging van het aldaar geldende bestemmingsplan.

Hierbij maken mijn echtgenote en ondergetekende bezwaar tegen de voorgenomen wijziging van het aldaar geldende bestemmingsplan. 03 JANUARI 2014 j `~~ ~~~ Ze Gemeente Molenwaard td P.W.J.M. Linneweever Hoogstraat 79 2965AK Nieuwpoort Leden van de gemeenteraad van de gemeente Molenwaard Melkwegplein 1 2971 VR Bleskensgraaf Nieuwpoort,

Nadere informatie

concept Grote Hondring KAVELPASPOORT type A rijwoning

concept Grote Hondring KAVELPASPOORT type A rijwoning concept KAVELPASPOORT Grote Hondring type A rijwoning 1 Kavelpaspoort Locatie Grote Hondring april 2017 Wonen in een rustige woonwijk met het winkelcentrum Sterrenburg, sportpark Schenkeldijk en het nationaal

Nadere informatie

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan Haringvliet

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan Haringvliet Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan Kenmerk 999923692 1. Aanleiding In verband met het bestemmingsplan dienen hogere waarden te worden vastgesteld voor maximaal 116 nieuwe woningen

Nadere informatie

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan Nieuw Terbregge

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan Nieuw Terbregge Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan Nieuw Terbregge Kenmerk: 210011737 Algemeen toetsingskader De Wet geluidhinder beoogt de burger te beschermen tegen een te hoge geluidsbelasting.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 13443 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Aan de raad, 1. Beslispunten De gemeenteraad

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen

Nota van beantwoording zienswijzen Nota van beantwoording zienswijzen naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan De Tweeklank Da Costasingel 42, Hazerswoude-Rijndijk Gemeente Rijnwoude Afdeling Ruimtelijke en Maatschappelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD EN RAADSINFORMATIEBRIEF Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 Datum: 11 september 2017 Team: Ruimtelijke plannen Tekenstukken: Ja

Nadere informatie

B&W-voorstel. Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1. 1) Status

B&W-voorstel. Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1. 1) Status B&W-voorstel Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1 1) Status Het voorstel heeft betrekking op het uitoefenen van de collegebevoegdheden ter voorbereiding van een omgevingsvergunning,

Nadere informatie

Nota zienswijzen vaststelling hogere waarden, Wet Geluidhinder, Oud Gastel Noord

Nota zienswijzen vaststelling hogere waarden, Wet Geluidhinder, Oud Gastel Noord Nota zienswijzen vaststelling hogere waarden, Wet Geluidhinder, Oud Gastel Noord Overzicht Reclamanten Nr. Naam / Adres 1. XXX (Rijpersweg 108, Oud Gastel) 2. XXX (Rijpersweg 73a, Oud Gastel) 3. XXX (Rijpersweg

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Voorontwerpbestemmingsplan Herontwikkeling Raadhuisstraat 15-19

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Voorontwerpbestemmingsplan Herontwikkeling Raadhuisstraat 15-19 Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 8954035 B&W verg. : 3 juni 2019 Onderwerp: Voorontwerpbestemmingsplan Herontwikkeling Raadhuisstraat 15-19 1) Status Dit stuk wordt u ter informatie aangeboden in het kader

Nadere informatie

Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure

Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure Kennisgeving ontwerpbeschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Uitgebreide voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders van Smallingerland

Nadere informatie

Ringdijk - Citroëngarage. 3 e Stamtafel 28 september 2015

Ringdijk - Citroëngarage. 3 e Stamtafel 28 september 2015 Ringdijk - Citroëngarage 3 e Stamtafel 28 september 2015 Wouter Veldhuis, stedenbouwkundige Hans van der Heijden, architect Jan Emmens, Ringdijk Garage BV Imke Veltmeijer, gebiedsontwikkelaar Eigen Haard

Nadere informatie

Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20

Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20 Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20 Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Planbeschrijving Hoofdstuk 3 Beleidskader Hoofdstuk 4 Landschappelijke inpasbaarheid Hoofdstuk 5 Omgevingsaspecten Hoofdstuk

Nadere informatie

Nota van beantwoording Zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Schoolplein 1 t/m 15B, Schipluiden

Nota van beantwoording Zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Schoolplein 1 t/m 15B, Schipluiden Nota van beantwoording Zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Schoolplein 1 t/m 15B, Schipluiden Aanleiding Woningstichting Wonen Midden-Delfland is voornemens om een deel van haar woningbestand te vernieuwen.

Nadere informatie