COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 1 APRIL 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 1 APRIL 2019"

Transcriptie

1 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 1 APRIL 2019 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Evelien De Both, Leen Goossens, Matthias Diependaele, Brecht Cassiman, schepenen, Peter Vansintjan, schepen van rechtswege, Koen Codron, algemeen directeur. Afwezig: Lieselotte De Roover, schepen, Brecht Cassiman, schepen, afwezig voor agendapunt 31. Het verslag van de vorige zitting wordt na lezing goedgekeurd. JEUGD 1. Fuif op 21 december Bevoegdheid Artikel 56, 3, 2 van het Decreet Lokaal Bestuur. Wetten en reglementen / Verwijzingsdocumenten De aanvraag van 14 februari 2019 van voor de organisatie VZW DAY & NIGHT. Verantwoording De aanvraag is conform. De fuifzaal Bevegemse Vijvers is vrij. Het positief advies dd. 16 februari 2019 van de lokale politie, op voorwaarde dat alle bepalingen, welke in het fuifreglement voorzien zijn, strikt worden toegepast en nageleefd. Stemmen Met algemene stemmen BESLIST:

2 Artikel 1. Het houden van een jongerenfuif Hot & Sweaty, georganiseerd door VZW DAY & NIGHT met als verantwoordelijke, op 21 december 2019, goed te keuren. Onder volgende voorwaarden wil het College een volgende editie toestaan: 1) dat er tijdens deze editie (21/12/2019) geen incidenten voorvallen 2) dat de evaluatie, na deze editie, door de veiligheidsdiensten positief is. 2. Kinderfuif op 8 november Bevoegdheid Artikel 56, 3, 2 van het Decreet Lokaal Bestuur. Wetten en reglementen / Verwijzingsdocumenten De aanvraag van 21 februari 2019 van Ardennen. voor de organisatie Humanistisch Verbond Vlaamse Verantwoording De aanvraag is conform. De fuifzaal Bevegemse Vijvers is vrij. Het positief advies dd. 21 februari 2019 van de lokale politie, op voorwaarde dat alle bepalingen, welke in het fuifreglement voorzien zijn, strikt worden toegepast en nageleefd. Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. Het houden van een kinderfuif Fluo Fuif : georganiseerd door Humanistisch Verbond Vlaamse Ardennen met als verantwoordelijke 8 november 2019, goed te keuren. op OPENBARE INSTELLINGEN VAN DE EREDIENST (KATHOLIEKE, PROTESTANTSE, ANGLIKAANSE EN ISRAËLITISCHE, ENZ.) 3. Kerkraad Velzeke en Elene. Verslagen. Kennisname. Het College neemt kennis van de verslagen van de kerkraad van: Sint-Martinus Velzeke van 31 januari en 11 maart 2019 O.L.V. Geboorte en Sint-Jozef Elene van 11 maart en 13 maart 2019.

3 PUBLICITEIT 4. Tournée Pédale. Flyeractie. Het College verleent aan, toestemming om een flyeractie te organiseren op de parking van de NMBS en de parking van het OCMW op dinsdag 2 april en op de Z-parkings op dinsdag 9 april 2019, ter gelegenheid van de organisatie van Tournée Pédale van 6 tot 26 mei CONTRACTEN, BESTELBONS 5. Goedkeuren bestelbons. Het College keurt de bestelbons nrs. 2019/784 tot en met 2019/859 goed. HUIS-AAN-HUIS BEZORGING VAN PUBLICITEITSBLADEN EN -KAARTEN, CATALOGI EN KRANTEN 6. Vaststelling en uitvoerbaarverklaring kohier gemeentelijke belasting op het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk voor het aanslagjaar generatie 20. Bevoegdheid Art. 56, 1 en 3, 3 van het Decreet Lokaal Bestuur. Wetten en reglementen Het decreet van 30 mei 2008, betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen. Gemeentelijk belastingreglement van 16 december 2013 voor de belasting op het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk, periode Verwijzingsdocumenten Het ontwerpkohier voor de belasting op het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk voor aanslagjaar 2019 generatie 20. De dienst Financiën geeft gunstig advies op 27 maart Verantwoording De dienst financiën heeft de afgelopen maand fiscale controles uitgevoerd op de verspreiding van het nietgeadresseerd reclamedrukwerk op het grondgebied van Zottegem tijdens het jaar 2018 en is, na opmaak van een voorstel van ambtshalve aanslag, op basis van artikel 7 van het belastingreglement waarin de grondslagen zijn vastgelegd, overgegaan tot het ambtshalve inkohieren van niet geadresseerd reclamedrukwerk voor het aanslagjaar 2019 generatie 20. Deze ambtshalve aanslagen geven evenwel geen aanleiding tot een belastingverhoging.

4 Conform de rechtspraak dient de lokale overheid naar aanleiding van een belastingverhoging bij een ambtshalve aanslag een toetsing aan het evenredigheidsbeginsel uit te voeren, waarbij rekening houdende met de concrete context wordt nagegaan of de ernst van de inbreuk evenredig is met de opgelegde belastingverhoging. Concreet betreft het belastbare feiten, opgenomen in dit kohier, waarbij de belastingplichtigen voor de eerste maal zijn overgaan tot het verspreiden van niet-geadresseerd reclamedrukwerk op het grondgebied van Zottegem, waarbij een mogelijks gebrek aan kennis van het vigerende belastingreglement als een ontlastend element kan worden beschouwd. Bovendien is de procedure ambtshalve aanslag facultatief. Vermits de aanslag thans wordt gevestigd binnen de normale aanslagtermijn vermeld in artikel 4, 3 van het Decreet van 30 mei 2008 betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen en de aanslag derhalve ook kan worden gevestigd zonder toepassing van de ambtshalve procedure zonder mogelijkheid tot het opleggen van een belastingverhoging, is het college van oordeel dat het opleggen van de belastingverhoging eveneens facultatief is. Het ontwerpkohier voor de belasting op het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk tijdens het aanslagjaar 2019 generatie 20 wordt ter vaststelling en uitvoerbaarverklaring voorgelegd voor een totaalbedrag van 413,61 euro. Het belastingkohier omvat 3 artikels. Financiële aspecten De financieel directeur onderzocht de wettigheid en regelmatigheid van deze voorgenomen verbintenis in het kader van interne controle. De ontvangsten van dit belastingkohier zijn voorzien in het exploitatiebudget binnen de beleids- en beheerscyclus (BBC) in het boekjaar 2019, op volgende budgetsleutel: Beleidsdomein ALGFIN Algemene financiering Beleidsitem Fiscale aangelegenheden Algemene rekening Belasting op de verspreiding van kosteloos reclamedrukwerk Krediet ,00 Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. Het college stelt het belastingkohier voor het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk tijdens het aanslagjaar 2019 generatie 20 ambtshalve vast en verklaart het uitvoerbaar voor een totaalbedrag van 413,61 euro. Het belastingkohier omvat 3 artikels.

5 7. Vaststelling en uitvoerbaarverklaring kohier gemeentelijke belasting op het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk voor het aanslagjaar generatie 21 Bevoegdheid Art. 56, 1 en 3, 3 van het Decreet Lokaal Bestuur. Wetten en reglementen Het decreet van 30 mei 2008, betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen. Gemeentelijk belastingreglement van 16 december 2013 voor de belasting op het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk, periode Verwijzingsdocumenten Het ontwerpkohier voor de belasting op het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk voor aanslagjaar 2019 generatie 21. De dienst Financiën geeft gunstig advies op 27 maart Verantwoording De dienst financiën heeft de afgelopen maand fiscale controles uitgevoerd op de verspreiding van het nietgeadresseerd reclamedrukwerk op het grondgebied van Zottegem tijdens het jaar 2018 en is, na opmaak van een voorstel van ambtshalve aanslag, op basis van artikel 7 van het belastingreglement waarin de grondslagen zijn vastgelegd, overgegaan tot het ambtshalve inkohieren van niet geadresseerd reclamedrukwerk voor het aanslagjaar 2019 generatie 21. Deze ambtshalve aanslagen geven aanleiding tot een belastingverhoging van 20%. Conform de rechtspraak dient de lokale overheid naar aanleiding van een belastingverhoging bij een ambtshalve aanslag een toetsing aan het evenredigheidsbeginsel uit te voeren, waarbij rekening houdende met de concrete context wordt nagegaan of de ernst van de inbreuk evenredig is met de opgelegde belastingverhoging. Concreet betreft het belastbare feiten, opgenomen in dit kohier, waarbij de belastingplichtige reeds eerder was overgegaan tot het verspreiden van niet-geadresseerd reclame drukwerk op het grondgebied van Zottegem, wat erop wijst dat de belastingplichtige kennis heeft van het vigerende belastingreglement. Het ontwerpkohier voor de belasting op het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk tijdens het aanslagjaar 2019 generatie 21 wordt ter vaststelling en uitvoerbaarverklaring voorgelegd voor een totaalbedrag van 413,61 euro. Het belastingkohier omvat 3 artikels. Financiële aspecten De financieel directeur onderzocht de wettigheid en regelmatigheid van deze voorgenomen verbintenis in het kader van interne controle.

6 De ontvangsten van dit belastingkohier zijn voorzien in het exploitatiebudget binnen de beleids- en beheerscyclus (BBC) in het boekjaar 2019, op volgende budgetsleutel: Beleidsdomein ALGFIN Algemene financiering Beleidsitem Fiscale aangelegenheden Algemene rekening Belasting op de verspreiding van kosteloos reclamedrukwerk Krediet ,00 Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. Het college stelt het belastingkohier voor het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk tijdens het aanslagjaar 2019 generatie 21 ambtshalve vast en verklaart het uitvoerbaar voor een totaalbedrag van 413,61 euro. Het belastingkohier omvat 3 artikels. 8. Vaststelling en uitvoerbaarverklaring kohier gemeentelijke belasting op het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk voor het aanslagjaar generatie 22 Bevoegdheid Art. 56, 1 en 3, 3 van het Decreet Lokaal Bestuur.. Wetten en reglementen Het decreet van 30 mei 2008, betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen. Gemeentelijk belastingreglement van 16 december 2013 voor de belasting op het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk, periode Verwijzingsdocumenten Het ontwerpkohier voor de belasting op het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk voor aanslagjaar 2019 generatie 22. De dienst Financiën geeft gunstig advies op 27 maart Verantwoording De dienst financiën heeft de afgelopen maand fiscale controles uitgevoerd op de verspreiding van het nietgeadresseerd reclamedrukwerk op het grondgebied van Zottegem tijdens het jaar 2018 en is, na opmaak van een voorstel van ambtshalve aanslag, op basis van artikel 7 van het belastingreglement waarin de grondslagen zijn vastgelegd, overgegaan tot het ambtshalve inkohieren van niet geadresseerd reclamedrukwerk voor het aanslagjaar 2019 generatie 22.

7 Deze ambtshalve aanslagen geven aanleiding tot een belastingverhoging van 100%. Conform de rechtspraak dient de lokale overheid naar aanleiding van een belastingverhoging bij een ambtshalve aanslag een toetsing aan het evenredigheidsbeginsel uit te voeren, waarbij rekening houdende met de concrete context wordt nagegaan of de ernst van de inbreuk evenredig is met de opgelegde belastingverhoging. Concreet betreft het belastbare feiten, opgenomen in dit kohier, waarbij de belastingplichtige reeds eerder ambtshalve belast werd en meerdere opeenvolgende inbreuken tegen de aangifteplicht heeft gedaan bij het verspreiden van niet-geadresseerd reclame drukwerk op het grondgebied van Zottegem, wat erop wijst dat de belastingplichtige kennis heeft van het vigerende belastingreglement. Het ontwerpkohier voor de belasting op het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk tijdens het aanslagjaar 2019 generatie 22 wordt ter vaststelling en uitvoerbaarverklaring voorgelegd voor een totaalbedrag van 345,06 euro. Het belastingkohier omvat 1 artikel. Financiële aspecten De financieel directeur onderzocht de wettigheid en regelmatigheid van deze voorgenomen verbintenis in het kader van interne controle. De ontvangsten van dit belastingkohier zijn voorzien in het exploitatiebudget binnen de beleids- en beheerscyclus (BBC) in het boekjaar 2019, op volgende budgetsleutel: Beleidsdomein ALGFIN Algemene financiering Beleidsitem Fiscale aangelegenheden Algemene rekening Belasting op de verspreiding van kosteloos reclamedrukwerk Krediet ,00 Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. Het college stelt het belastingkohier voor het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk tijdens het aanslagjaar 2019 generatie 22 ambtshalve vast en verklaart het uitvoerbaar voor een totaalbedrag van 345,06 euro. Het belastingkohier omvat 1 artikel. AANSLUITING OP HET RIOLERINGSNET 9. Herinrichten van de gewestweg N42-Europaweg-fase 2. Gunning werken.

8 Bevoegdheid Artikel van het Decreet Lokaal Bestuur. Wetten en reglementen De wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten. De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten. Het koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren. Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken. Verwijzingsdocumenten Het gemeenteraadsbesluit van 21 april 2008 houdende toetreding van de Stad Zottegem tot de zuiveringsdivisie van de TMVW vanaf 1 mei 2008, waardoor TMVW-Aquario het beheer van de riolering op het grondgebied van de Stad Zottegem overneemt. Het proces-verbaal van opening van aanbesteding. Het gunningsverslag met gemotiveerde gunningsbeslissing. Toelichting aanbesteding. Overzicht inschrijvers. De financieel directeur verleende het visum op 28 maart Verantwoording Het Vlaams Gewest, Agentschap Wegen en Verkeer wil de N42-Europaweg op het grondgebied van de stad Zottegem en de gemeente Herzele herinrichten en rechttrekken. Hierdoor zal de verkeersveiligheid van het huidig bochtig tracé van de N42 worden verhoogd en probeert men de N42 te laten fungeren als één van de belangrijkste economische verkeersaders voor de regio Zuid-Oost-Vlaanderen. Op het grondgebied van de stad Zottegem situeren de wegwerkzaamheden zich tussen de rotonde Langestraat en de Witte Brug. Op die strook wordt een gescheiden rioolstelsel, een bufferbekken en een veilige fietsverbinding aangelegd. Parrallel aan de nieuwe gewestweg worden ventwegen voorzien. De verharding van de wegen wordt uitgerust met een geluidsarme asfaltverharding. Om het afval- en regenwater gescheiden te kunnen afvoeren is het noodzakelijk dat er in dit deel van de Europaweg een gescheiden rioolstelsel wordt aangelegd. Op die manier wordt er voldaan aan de Europese milieunormen en de huidige Vlaamse milieuwetgeving. Een gescheiden stelsel is immers noodzakelijk om de toekomstige rioolwaterzuiveringsinstallatie ter hoogte van de Witte Brug optimaal te laten functioneren. De raming voor het aanleggen van de gescheiden riolering ten laste van de rioolbeheerder Farys-Aquario werd indicatief geraamd op ,47 euro, inclusief btw.

9 De openbare aanbesteding voor het herinrichten van de gewestweg N42-Europaweg had plaats op 14 december Bij de aanbesteding zijn 4 offertes ingediend: - Stadsbader, Kanaalstraat 1 te 8530 Harelbeke tegen het nagerekende inschrijvingsbedrag van - Willemen Infra nv, Booiebos 4 te 9031 Gent tegen het nagerekende inschrijvingsbedrag van ; - THV Besix - Besix Infra, Gemeenschappenlaan 10 te 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe tegen het nagerekende inschrijvingsbedrag van -TV Aclagro - CIT Blaton, Industrieweg 74 te 9032 Wondelgem tegen het nagerekende inschrijvingsbedrag van De offerte van TV Aclagro - CIT Blaton wordt substantieel onregelmatig verklaard omdat ze niet in overeenstemming is met de bepalingen van het Bijzonder Veiligheids- en Gezondheidsplan. Stadsbader, Kanaalstraat 1 te 8530 Harelbeke heeft de meest voordeligste offerte ingediend tegen het nagerekende inschrijvingsbedrag van. Bijgevolg wordt voorgesteld om de opdracht te gunnen aan de laagste regelmatige bieder, zijnde Stadsbader, Kanaalstraat 1 te 8530 Harelbeke Volgens de meest voordeligste offerte bedraagt het aandeel van rioolbeheerder Farys-Aquario ,31 euro, inclusief 21% btw. Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het gunningsverslag voor de opdracht: Herinrichten van de N42- Europaweg, opgesteld door het Agentschap Wegen en Verkeer, Afdeling wegen en Verkeer Oost- Vlaanderen. Artikel 2. De opdracht wordt toegewezen aan de meest voordeligste offerte ingediend door Stadsbader, Kanaalstraat 1 te 8530 Harelbeke tegen het nagerekende inschrijvingsbedrag van Artikel 3. De kostprijs voor het aanleggen van een gescheiden riolering ten laste van rioolbeheerder Farys- Aquario bedraagt ,31 euro, inclusief 21% btw Artikel 4. Afschrift van dit collegebesluit toe te sturen aan Farys-Aquario.

10 BELASTINGEN EN RETRIBUTIES MET BETREKKING TOT HET GEBRUIK VAN HET OPENBAAR DOMEIN OF VAN DE ERLANGS GELEGEN INSTALLATIES 10. Vaststelling en uitvoerbaarverklaring kohier gemeentelijke belasting op het gebruik van de openbare weg, aanslagjaar generatie 7. Bevoegdheid Art. 56, 1 en 3, 3 van het Decreet Lokaal Bestuur. Wetten en reglementen Het decreet van 30 mei 2008, betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen. Gemeentelijk belastingreglement van 21 december 2015 op het gebruik van de openbare weg. Verwijzingsdocumenten Het ontwerpkohier op het gebruik van de openbare weg voor het aanslagjaar generatie 7. De dienst Financiën geeft gunstig advies op 27 maart Verantwoording Aan de hand van de vergunningen voor inname openbare weg, verleend door de dienst Openbare werken van Stad Zottegem, is de dienst financiën, op basis van artikel 2 van het belastingreglement waarin de grondslagen zijn vastgelegd, overgegaan tot het inkohieren van het gebruik op de openbare weg voor het aanslagjaar Het ontwerpkohier voor het gebruik van de openbare weg voor het aanslagjaar 2019 generatie 7 wordt ter vaststelling en uitvoerbaarverklaring voorgelegd voor een totaalbedrag van 1.375,30 euro. Het belastingkohier omvat 12 artikels. Financiële aspecten De financieel directeur onderzocht de wettigheid en regelmatigheid van deze voorgenomen verbintenis in het kader van interne controle. De ontvangsten van dit belastingkohier zijn voorzien in het exploitatiebudget binnen de beleids- en beheerscyclus (BBC) in het boekjaar 2019, op volgende budgetsleutel: Beleidsdomein ALGFIN Algemene financiering Beleidsitem Fiscale aangelegenheden Algemene rekening Belasting op inname openbare weg Krediet ,00

11 Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. Het college stelt het belastingkohier op het gebruik van de openbare weg voor het aanslagjaar generatie 7 vast en verklaart het uitvoerbaar voor een totaalbedrag van 1.375,30 euro. Het belastingkohier omvat 12 artikels. 11. Vaststelling en uitvoerbaarverklaring kohier gemeentelijke belasting op het plaatsen van terrassen, kramen, tafels en stoelen en uitstalkasten of etalage van koopwaren voor het aanslagjaar generatie 2. Bevoegdheid Art. 56, 1 en 3, 3 van het Decreet Lokaal Bestuur. Wetten en reglementen Het decreet van 30 mei 2008, betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen. Gemeentelijk belastingreglement van 19 december 2013 voor het plaatsen van terrassen, kramen, tafels en stoelen en uitstalkramen of etalage van koopwaren. Verwijzingsdocumenten Het ontwerpkohier voor het plaatsen van terrassen, kramen, tafels en stoelen en uitstalkramen of etalage van koopwaren voor het aanslagjaar generatie 2. De dienst Financiën geeft gunstig advies op 27 maart Verantwoording Aan de hand van vergunningen voor terrassen, verleend door het college van Burgemeester en Schepenen, is de dienst financiën, op basis van artikel 2 van het belastingreglement waarin de grondslagen zijn vastgelegd, overgegaan tot het inkohieren van de terrassen voor het aanslagjaar generatie 2. Het ontwerpkohier voor het plaatsen van terrassen, kramen, tafels en stoelen en uitstalkramen of etalage van koopwaren voor het aanslagjaar generatie 2 wordt ter vaststelling en uitvoerbaarverklaring voorgelegd voor een totaalbedrag van 2.575,32 euro. Het belastingkohier omvat 10 artikels. Financiële aspecten De financieel beheerder onderzocht de wettigheid en regelmatigheid van deze voorgenomen verbintenis in het kader van interne controle. De ontvangsten van dit belastingkohier zijn voorzien in het exploitatiebudget binnen de beleids- en beheerscyclus (BBC) in het boekjaar 2019, op volgende budgetsleutel:

12 Beleidsdomein ALGFIN Algemene financiering Beleidsitem Fiscale aangelegenheden Algemene rekening Belasting op terrassen, tafels, stoelen Krediet ,00 Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. Het college stelt het belastingkohier voor het plaatsen van terrassen, kramen, tafels en stoelen en uitstalkramen of etalage van koopwaren voor het aanslagjaar generatie 2 vast en verklaart het uitvoerbaar voor een totaalbedrag van 2.575,32 euro. Het belastingkohier omvat 10 artikels. TOEGESTANE SUBSIDIES EN TEGEMOETKOMINGEN. STAATSSTEUNEN 12. Toekenning van een stedelijke subsidie. Buurtfeest Sint-Goriks. Bevoegdheid Artikel 56, 1 van het Decreet Lokaal Bestuur. Wetten en reglementen Het gemeenteraadsbesluit van 19 december 2007 houdende de vaststelling van het subsidiereglement voor buurtactiviteiten. Verwijzingsdocumenten De aanvraag van 15 januari 2019 van voor het verkrijgen van een stedelijke subsidie voor de organisatie van het buurtfeest Sint-Goriks op 27 januari Verantwoording De aanvraag voldoet aan de voorwaarden. Financiële aspecten De financieel directeur onderzocht de wettigheid en de regelmatigheid van deze voorgenomen verbintenis in het kader van interne controle. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het exploitatiebudget binnen de nieuwe beleids- en beheerscyclus (BBC) in het boekjaar 2019 op budgetcode:

13 Beleidsdomein VTOND Vrije tijd en onderwijs Beleidsitem Feesten en plechtigheden Kostenplaats RES001 Subsidies voor buurtfeesten Algemene rekening Werkingssubsidies aan verenigingen / organisaties Actieplan 8.1 Gemeenschapsvorming & verenigingsleven Actie Ondersteuning van het lokaal cultuurbeleid Krediet ,00 Subsidiebedrag 200,00 De financieel directeur verleende het visum op 13 maart Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. De subsidie ten bedrage van 200 euro wordt verleend aan en kan gestort worden op rekeningnummer van Gezinsbond Sint-Goriks te 9620 Zottegem. WEGEN 13. Infrastructuur: herstel van asfaltwegen. Goedkeuring lastvoorwaarden en uit te nodigen firma's. Bevoegdheid Art. 56, 3, 5 van het Decreet Lokaal Bestuur. Het gemeenteraadsbesluit van 18 maart 2019 houdende vaststelling van de opdrachten voor werken, leveringen en diensten die kunnen beschouwd worden als opdrachten van dagelijks bestuur. Wetten en reglementen De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen.. De wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten. De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten.

14 Het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur. Het decreet lokaal bestuur van 22 december Het koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren. Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken. Verwijzingsdocumenten Ontwerpbestek met nr. 2019/016. Raming De financieel directeur verleende het visum op 28 maart Verantwoording Jaarlijks wordt er een budget voorzien voor Herstel wegen. Op 13 juni 2019 komt de Baloisetoer aan in Zottegem. Bij de inspectie van de wegen is vastgesteld dat 2 wegen van het parcours moeten voorzien worden van een nieuwe toplaag. Betreffende wegen zijn het asfaltgedeelte van de Kluissstraat en het gedeelte van de Wurmendries tussen Eekhout en Traveins. Eveneens aan het Mijnwerkerspad dienen herstellingen uitgevoerd te worden door beschadigingen veroorzaakt door het landbouwverkeer. De kostprijs wordt indicatief geraamd op ,26 euro inclusief 21% btw. De lastvoorwaarden zijn opgenomen in het bestek Infrastructuur: herstel van asfaltwegen. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking, op basis van artikel 42, 1, 1 a (limiet van ,00 euro excl. btw niet overschreden) van de wet van 17 juni 2016 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten. Financiële aspecten De financieel directeur onderzocht de wettigheid en regelmatigheid van deze voorgenomen verbintenis in het kader van interne controle. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget binnen de nieuwe beleids- en beheerscyclus (BBC) in het boekjaar 2019: Enveloppe INV2014/OVERIG Overig Subproject OV Herstel wegen Beleidsdomein RUMILEC Ruimte, milieu en economie

15 Beleidsitem Wegen Algemene rekening Wegenwerken in aanbouw Krediet ,00 euro Raming ,26 euro AW 2019/2570 Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. Het college keurt het bestek met nr. 2019/016 en de indicatieve raming ten bedrage van ,42 euro, inclusief 21% btw voor de opdracht Infrastructuur: herstel van asfaltwegen goed. Artikel 2. Het college beslist de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking op basis van artikel 42, 1, 1 a (limiet van ,00 euro, excl. btw niet bereikt) van de wet van 17 juni 2016 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten.. Artikel 3. Het college beslist volgende firma s uit te nodigen om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure: - Stadsbader nv, Kanaalstraat 1 te 8530 Harelbeke; - Thierens nv, Mechelsesteenweg 330 te 9200 Dendermonde; - Aswebo Nv, Booiebos 4 te 9031 Drongen; - Colpin - De Meester, Driebek 80 te 9200 Dendermonde; - Emeric D'Hollander bvba, Lekestraat 17 te 9190 Stekene; - Besix Infra, Steenwinkelstraat 640 te 2627 Schelle; - Van Robays nv, Rijksweg 131 te 9870 Zulte. ALGEMENE GEMEENTELIJKE OF PROVINCIALE POLITIEREGLEMENTEN (VERORDENINGEN VAN VERSCHEIDENE AARD, GELDIG OP HET GRONDGEBIED VAN DE GEMEENTE OF VAN DE PROVINCIE) 14. Verkeer. Invoeren tijdelijk politiereglement op het verkeer ter gelegenheid van een motorrondrit op woensdag 1 mei Bevoegdheid Artikel 119 en 130bis van de nieuwe gemeentewet. Wetten en reglementen Het koninklijk besluit van 16 maart 1968 tot coördinatie van de wetten betreffende de politie op het wegverkeer.

16 Het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer. Het ministerieel besluit van 26 april 2004 tot wijziging van het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald. Het ministerieel rondschrijven van 14 november 1977 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing van de verkeerstekens. Verwijzingsdocumenten De aanvraag van 25 februari 2019 van, tot het verkrijgen van een vergunning voor het organiseren van een motorrondrit met start en aankomst op de parking van de Bevegemse Vijvers op woensdag 1 mei Verantwoording Het gunstig advies van 4 maart 2019 van de Politiezone Zottegem-Herzele-Sint-Lievens-Houtem, hetwelk integraal en integrerend deel uitmaakt van dit besluit. Het gunstig advies van 20 maart 2019 van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, afdeling Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen. Het is om veiligheidsredenen noodzakelijk over te gaan tot het invoeren van een tijdelijke verkeersregeling. Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. Ter gelegenheid van een motorrondrit met start en aankomst op de parking van de Bevegemse Vijvers op woensdag 1 mei 2019 volgende tijdelijke maatregelen te nemen: Parkeer- en verkeersvrij van dinsdag 30 april 2019 om uur tot woensdag 1 mei 2019 om uur Parking Bevegemse Vijvers - onderste middenstuk (komende van de Kastanjelaan). Artikel 2. Afschrift van dit collegebesluit toe te sturen aan de organisator. 15. Verkeer. Invoeren tijdelijk politiereglement op het verkeer voor het plaatsen van VIP-bussen tijdens de doortocht van de Ronde van Vlaanderen te Velzeke op zondag 7 april Bevoegdheid Artikel 119 en 130bis van de nieuwe gemeentewet. Wetten en reglementen Het koninklijk besluit van 16 maart 1968 tot coördinatie van de wetten betreffende de politie op het wegverkeer.

17 Het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer. Het ministerieel besluit van 26 april 2004 tot wijziging van het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald. Het ministerieel rondschrijven van 14 november 1977 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing van de verkeerstekens. Verwijzingsdocumenten De aanvraag van 5 maart 2019 van, voor GO4cycling, voor het plaatsen van VIP-bussen tijdens de doortocht van de Ronde van Vlaanderen te Velzeke op zondag 7 april Verantwoording Het gunstig advies van 7 maart 2019 van de Politiezone Zottegem-Herzele-Sint-Lievens-Houtem, hetwelk integraal en integrerend deel uitmaakt van dit besluit. Het is om veiligheidsredenen noodzakelijk over te gaan tot het invoeren van een tijdelijke verkeersregeling. Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. Voor het plaatsen van VIP-bussen ter gelegenheid van de doortocht van de Ronde van Vlaanderen te Velzeke op zondag 7 april 2019 volgende tijdelijke maatregelen te nemen: Parkeerverbod van uur tot uur Lindebeekstraat (vanaf kruispunt Windmolenstraat tot de vereiste afstand). Artikel 2. Afschrift van dit collegebesluit toe te sturen aan de organisator. 16. Verkeer. Invoeren tijdelijk politiereglement op het verkeer ter gelegenheid van een buurtfeest in de Grote Lage op zondag 23 juni 2019 Bevoegdheid Artikel 119 en 130bis van de nieuwe gemeentewet. Wetten en reglementen Het koninklijk besluit van 16 maart 1968 tot coördinatie van de wetten betreffende de politie op het wegverkeer. Het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer.

18 Het ministerieel besluit van 26 april 2004 tot wijziging van het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald. Het ministerieel rondschrijven van 14 november 1977 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing van de verkeerstekens. Verwijzingsdocumenten De aanvraag van 13 maart 2019, tot het verkrijgen van een vergunning voor de organisatie van een buurtfeest in de Grote Lage op zondag 23 juni Verantwoording Het gunstig advies van 15 maart 2019 van de Politiezone Zottegem-Herzele-Sint-Lievens-Houtem, hetwelk integraal en integrerend deel uitmaakt van dit besluit. Het is om veiligheidsredenen noodzakelijk over te gaan tot het invoeren van een tijdelijke verkeersregeling. Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. Ter gelegenheid van een buurtfeest in de Grote Lage op zondag 23 juni 2018 volgende tijdelijke maatregelen te nemen van uur tot uur: Toegang verboden in beide richtingen voor iedere bestuurder, uitgezonderd plaatselijk verkeer Grote Lage (deel tussen de Elenestraat en de Isidoor Teirlinckstraat) Toegang verboden in beide richtingen voor iedere bestuurder Grote Lage (bovenste deel) - ter hoogte van de activiteit Parkeerverbod Tussen huisnummer 34 en huisnummer 58 (ter hoogte van de activiteit - langs weerszijden van de rijbaan) Wegomleiding Via Elenestraat, Grote Lage en omgekeerd. Artikel 2. Afschrift van dit collegebesluit toe te sturen aan de organisator. 17. Verkeer. Invoeren tijdelijk politiereglement op het verkeer ter gelegenheid van de herdenkingsplechtigheid aan het monument op het Politiek Gevangenenplein op zaterdag 4 mei Bevoegdheid Artikel 119 en 130bis van de nieuwe gemeentewet.

19 Wetten en reglementen Het koninklijk besluit van 16 maart 1968 tot coördinatie van de wetten betreffende de politie op het wegverkeer. Het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer. Het ministerieel besluit van 26 april 2004 tot wijziging van het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald. Het ministerieel rondschrijven van 14 november 1977 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing van de verkeerstekens. Verwijzingsdocumenten De herdenkingsplechtigheid van Oorlogsslachtoffers en Politieke Gevangenen aan het monument op het Politiek Gevangenenplein op zaterdag 4 mei Verantwoording Het gunstig advies van 15 maart 2019 van de Politiezone Zottegem-Herzele-Sint-Lievens-Houtem, hetwelk integraal en integrerend deel uitmaakt van dit besluit. Het is om veiligheidsredenen noodzakelijk over te gaan tot het invoeren van een tijdelijke verkeersregeling. Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. Ter gelegenheid van de herdenkingsplechtigheid van Oorlogsslachtoffers en Politieke Gevangenen op het Politiek Gevangenenplein op zaterdag 4 mei 2019 volgende tijdelijke maatregelen te nemen: Parkeerverbod van uur tot uur Politiek Gevangenenplein Toegang verboden in beide richtingen voor iedere bestuurder van uur tot uur Politiek Gevangenenplein (thv Jules Matthijsstraat) Politiek Gevangenenplein (thv Poriaudreef) Jules Lootenslaan (thv de activiteit) Omer Van Lierdestraat (thv de activiteit) Toegang verboden in beide richtingen voor iedere bestuurder, uitgezonderd plaatselijk verkeer van uur tot uur Jules Lootenslaan (vanaf kruispunt Graaf van Hoornlaan tot Politiek Gevangenenplein) Omer Van Lierdestraat (vanaf kruispunt Acacialaan tot Politiek Gevangenenplein). Artikel 2. Afschrift van dit collegebesluit toe te sturen aan de organisator.

20 TERRASSEN EN WINDSCHERMEN 18. Plaatsen terras. Nele Geert. Bevoegdheid Artikel 56 1 van het Decreet Lokaal Bestuur. Wetten en reglementen Gemeenteraadsbesluit van 18 april 2016, aangepast bij gemeenteraadsbesluit van 23 mei 2016, houdende vaststelling van het terrasreglement. Verwijzingsdocumenten De aanvraag van 18 februari 2019 van, uitbater Nele Geert, Stationsstraat 3, 9620 Zottegem, voor het bekomen van een vergunning voor het plaatsen van een terras. Verantwoording Gunstig advies van 16 maart 2019 van de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem. Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. Een vergunning te verlenen aan, uitbater Nele Geert, Stationsstraat 3, 9620 Zottegem, tot het plaatsen van een terras (15 m²) van 8 april 2019 tot en met 31 december PUBLICITEIT EN AANPLAKKEN 19. Kiwanis Zottegem. Inzamelactie "Blue Bag Day". Plaatsen tijdelijke publiciteit. Het College verleent, Elect-Voorzitter Kiwanis Zottegem, toestemming voor het plaatsen van tijdelijke publiciteit aan het Egmontkasteel voor de aankondiging van de inzamelactie Blue Bag Day door Kiwanis Zottegem op 27 april GAS 20. Raamcontract voor aankoop propaangas. Goedkeuring gunning. Bevoegdheid Art. 56, 3, 4 van het Decreet Lokaal Bestuur. Het gemeenteraadsbesluit van 18 maart 2019 houdende vaststelling van de opdrachten voor werken, leveringen en diensten die kunnen beschouwd worden als opdrachten van dagelijks bestuur. Wetten en reglementen De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen.. De wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten.

21 De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten. Het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur. Het decreet lokaal bestuur van 22 december Het koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren. Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken. Verwijzingsdocumenten Collegebesluit van 18 februari betreffende de goedkeuring van de lastvoorwaarden, gunningswijze en uit te nodigen firma s voor de opdracht Raamcontract voor aankoop propaangas. Verslag van nazicht van 19 maart De financieel directeur verleende het visum op 28 maart Verantwoording De stad wenst een raamcontract voor 3 jaar af te sluiten voor de aankoop van propaangas in flessen, voornamelijk gebruikt voor het branden van onkruid. Het Vast Bureau van het OCMW heeft in zitting van 18 februari 2019 stad Zottegem de machtiging gegeven om de procedure te voeren. Het AGB sluit zich voorlopig niet aan bij de aankoopprocedure maar kan dat in een later instantie nog na goedkeuring op hun bestuursvergadering. De verdeelsleutel voor deze opdracht bedraagt 97% ten laste van de stad en 3% ten laste van OCMW. Op grond van de kwalitatieve selectie van de inschrijvingen, het regelmatigheidsonderzoek van de offertes en de vergelijking van de offertes wordt voorgesteld om de opdracht te gunnen aan de firma met de economisch meest voordelige offerte, Maco Gas, Stokstraat 30 te 9770 Kruisem tegen de eenheidsprijzen vermeld in de offerte van deze inschrijver en dit voor een totaal bedrag van. Financiële aspecten De financieel directeur onderzocht de wettigheid en regelmatigheid van deze voorgenomen verbintenis in het kader van interne controle. De uitgave voor deze overheidsopdracht is voorzien in het exploitatiebudget binnen de beleids- en beheerscyclus (BBC) in de boekjaren en 2021 op budgetcode: Beleiddomein RUMILEC Ruimte, milieu en economie Beleidsitem gas

22 Algemene rekening Afdeling FM - gebouwenbeheer Actieplan - - Actie - - Krediet op jaarbasis ,53 euro Gunning op jaarbasis voor de stad Gunning op jaarbasis voor de OCMW Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. Het college keurt het verslag van nazicht van de offertes van 19 maart 2019 voor de opdracht Raamcontract voor aankoop propaangas goed. Artikel 2. Het college gunt de opdracht aan Maco Gas, Stokstraat 30 te 9770 Kruisem en tegen het nagerekende inschrijvingsbedrag op jaarbasis van ten laste van de stad en ten laste van het OCMW. LEEFMILIEU (VERONTREINIGING, BESCHERMING EN VERBETERING) 21. Gunning aankoop vuilzakken. Bevoegdheid Artikel 56 3, 4 van het decreet Lokaal bestuur. Het gemeenteraadsbesluit van 18 maart 2019 houdende vaststelling van de opdrachten voor werken, leveringen en diensten die kunnen beschouwd worden als opdrachten van dagelijks bestuur. Wetten en reglementen De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen.. De wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten. De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten. Het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur. Het decreet lokaal bestuur van 22 december Het koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren. Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken.

23 Verwijzingsdocumenten Vraag om offerte. Offertes. De financieel directeur verleende het visum op 28 maart Verantwoording De voorraad grijze zakken voor intern gebruik is nog onvoldoende. Er is nood aan de aankoop van vuilzakken. Het stadsbestuur opteert om groene vuilzakken aan te kopen zodat de grijze definitief verdwijnen. Het college voert hiertoe de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking, op basis van artikel 42, 1, 1 a (limiet van ,00 euro excl. btw niet overschreden) van de wet van 17 juni 2016 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten. Er werd aan 3 firma s prijs gevraagd: Taja Plastics Jagersborg Maaseik Oro Plastic, Hoogstraat 114, 8780 Oostrozebeke Multipack Olmstraat Overijse Op grond van de kwalitatieve selectie van de inschrijvingen, het regelmatigheidsonderzoek van de offertes en de vergelijking van de offertes wordt voorgesteld om de opdracht te gunnen aan de firma met de economisch meest voordelige offerte, Taja Plastics, Jagersborg 2007 te 3680 Maaseik tegen het nagerekende inschrijvingsbedrag van Financiële aspecten De financieel directeur onderzocht de wettigheid en regelmatigheid van deze voorgenomen verbintenis in het kader van zijn interne controle. De uitgave voor deze overheidsopdracht is voorzien in het exploitatiebudget binnen de beleids- en beheerscyclus (BBC) in het boekjaar 2019 op budgetcode: Beleidsdomein RUMILEC Ruimte, milieu en economie Beleidsitem Overige vermindering van verontreiniging Algemene rekening Materiaal voor natuur, milieu- en begraafplaatsenbeheer

24 Actieplan Actie Krediet 5.182,25 euro Gunningsbedrag AW 2019/3084 Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. Het college keurt het gunningsvoorstel voor de opdracht voor de opdracht aankoop vuilzakken goed. Artikel 2. Het college gunt de opdracht aan de firma Taja Plastics, Jagersborg 2007 te 3680 Maaseik tegen het nagerekende inschrijvingsbedrag van. 22. Omgevingsvergunning melding - IIOA - Bevoegdheid Artikel 56 3,7 van het Decreet Lokaal Bestuur. Wetten en reglementen Het decreet van 28 juni 1985 betreffende de milieuvergunning. Het besluit van 6 februari 1991 van de Vlaamse Regering houdende vaststelling van het Vlaams Reglement betreffende de milieuvergunning. Het besluit van de Vlaamse Regering van 1 juni 1995 houdende algemene en sectorale bepalingen inzake milieuhygiëne. Het decreet van 18 juli 2003 betreffende het integraal waterbeleid. Het decreet van 5 april 1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid. Het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning. Verwijzingsdocumenten Milieuvergunningsaanvraag klasse 3. Advies milieudienst.

25 Verantwoording Het dossier betreft een omgevingsvergunningsaanvraag voor het exploiteren van een bronbemaling op locatie: Zottegem, Wolvenstraat. Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1. Er wordt akte genomen van de melding ingediend door, voor de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit (iioa) zijnde het uitvoeren van een bronbemaling voor het realiseren van een kelder voor een particuliere woning gelegen in de Wolvenstraat te 9620 Zottegem, gekend op het kadaster, 8 ste afdeling (Strijpen), Sectie B nr. 598/p, met volgende Vlarem-rubriek: a) max m³/jaar Tijdelijke bronbemaling voor het realiseren van een kelder tov een particuliere woning. in de stedenbouwkundig vergunde of vergund geachte (delen van) bedrijfsgebouwen of bedrijfsinfrastructuur (verhardingen, ) Artikel 2. De in artikel 1 bedoelde melding is afhankelijk van de strikte naleving van de volgende algemene en sectorale exploitatievoorwaarden: 1. algemene normen: 4.1. algemene voorschriften 2. sectorale normen: winning van grondwater algemene bepalingen algemene voorwaarden specifieke voorschriften bronbemalingen en draineringen Artikel 3. Kennis van onderhavig besluit te geven aan de exploitant en de betrokken diensten. GELUIDSHINDER 23. Afwijking van het besluit van de Vlaamse Regering van 17 februari 2012 met betrekking tot de geluidsnormen van muziek in openbare en private inrichtingen. Motorrondrit op 1 mei Bevoegdheid Artikel 56 1 van het Decreet Lokaal Bestuur.

26 Wetten en reglementen Het besluit van de Vlaamse Regering van 17 februari 2012 tot wijziging van het koninklijk besluit van 24 februari 1977 houdende vaststelling van geluidsnormen voor muziek in openbare en private inrichtingen, tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 6 februari 1991 houdende vaststelling van het Vlaams Reglement betreffende de milieuvergunning en tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 1 juni 1995 houdende algemene en sectorale bepalingen inzake milieuhygiëne (VLAREM II) wat betreft het maximaal geluidsniveau in inrichting. Verwijzingsdocumenten De aanvraag van 25 februari 2019 van, tot het verkrijgen van een vergunning voor het organiseren van een motorrondrit met start en aankomst op de parking van de Bevegemse Vijvers op woensdag 1 mei Verantwoording Met de sedert 1 januari 2013 van toepassing zijnde regelgeving wil de Vlaamse overheid een duidelijk juridisch kader bieden voor evenementen waar elektronisch versterkte muziek gespeeld wordt. De regeling is bedoeld om zowel eventuele geluidshinder voor omwonenden als gehoorschade voor bezoekers te voorkomen. De regeling voorziet in drie geluidscategorieën ( 85 db(a), > 85 db(a) en 95 db(a), >95 db(a) en 100 db(a)) waarbij enkel voor de hoogste twee categorieën afwijkingen kunnen verleend worden. Door de organisator werd een gemotiveerd verzoek gericht tot het bekomen van afwijkingen op die Vlaamse regeling. Uit studie en afweging van het aanvraagdossier blijkt dat de gevraagde afwijking kan verleend worden. Het gevraagde maximale geluidsniveau is immers aanvaardbaar op die specifieke locatie, rekening houdend met de maatregelen (bv. permanente geluidsmeting en affichering geluidsniveau, gebruik geluidsbegrenzer, gratis ter beschikking stellen van oordoppen, vooraf informeren van de buurtbewoners, opgave van een telefoonnummer voor melding van gebeurlijke klachten, ) die door de organisator zullen getroffen worden of die hem hierna zullen opgelegd worden. Stemmen Met algemene stemmen BESLIST: Artikel 1., afwijking te verlenen op de geluidsvoorwaarden inzake een afwijking op het besluit van de Vlaamse Regering van 17 februari 2012 ter gelegenheid van de motorrondrit met start en aankomst op de parking van de Bevegemse Vijvers: op woensdag 1 mei 2019 van uur tot uur, onder volgende voorwaarden: - toegestane geluidsnormering: Laeq 15 min 95 db(a) Lceq 5 min 107 db(c) De organisator/verantwoordelijke is verplicht om:

27 - het geluidsvolume gedurende ganse activiteit te meten Laeq 15 min in slow module - gebruik sonometer minstens klasse 2 of geluidsbegrenzer - meting geluid op een representatieve plaats in de publieksruimte, vooraf aangeduid door een professionele geluidstechnicus - geluidsvolume permanent zichtbaar, minstens voor persoon/geluidstechnicus die volume bedient - een geluidsbegrenzer is toegestaan waarbij het geluidsniveau permanent zichtbaar is - buurtbewoners dienen vooraf van de activiteit en uren op de hoogte gebracht te worden en ontvangen daarbij een telefoonnummer waarop ze klachten over mogelijke geluidsoverlast kunnen uiten. De in dit besluit opgelegde (geluids)voorwaarden moeten voorafgaandelijk aan de activiteit ter kennis gebracht worden van de verantwoordelijke van de organisatie respectievelijk de operator van de geluidinstallatie. De aanvrager is steeds (mede)verantwoordelijk voor het naleven van de van toepassing zijnde regelgeving en/of opgelegde (geluids)voorwaarden alsook voor de gevolgen ingeval van niet naleving van die regelgeving en/of opgelegde (geluids)voorwaarden. Het toezicht en de controle kan gebeuren door de bevoegde toezichthoudende ambtenaren die beschikken over een geldig bekwaamheidsbewijs. De bevoegde ambtenaar mag de muziekinstallatie en volumeregeling tijdens het evenement te allen tijde controleren. Bij de controle van de muziekinstallatie moet iedereen zijn volledige medewerking verlenen en alle nuttige inlichtingen verschaffen zodat de controle in de beste orde kan verlopen. Artikel 2. Wanneer wordt vastgesteld dat muziek wordt gespeeld of geluidsversterkende apparatuur die wordt gebruikt in een openbare inrichting of op de openbare weg of op het openbaar domein op een voor de omgeving storende wijze en / of in overtreding met de bijzondere voorwaarden door het College opgelegd, kan de Burgemeester, ambtshalve of op voorstel van de politie of de toezichthouder: De stopzetting bevelen van het spelen van muziek of het gebruik van geluidsversterkende apparatuur of van het evenement, teneinde de openbare orde en rust te herstellen; De bestuurlijke inbeslagname van de geluidsinstallatie eisen; De openbare inrichting doen ontruimen; De veroorzakers van de hinder van de plaats laten verwijderen.

28 Artikel 3. De Burgemeester of een in zijn plaats optredende officier van bestuurlijke politie of de bevoegde toezichthouder, kan hetzij de afgeleverde afwijking tot het maken van geluid op of langs de openbare weg en openbare plaatsen onmiddellijk intrekken, hetzij verbod opleggen tot het maken van geluid in een gesloten plaats of in open lucht, onder meer : Bij het niet in bezit zijn van de vereiste vergunning of afwijking; Bij niet-naleving van de wettelijke voorschriften betreffende de bestrijding van geluidshinder of desgevallend van de voorwaarden in de gegeven afwijking; Bij heterdaad vaststelling van het ernstig verstoren van de openbare rust; Bij overschrijding van het maximaal toegelaten geluidsdrukniveau; Bij de vaststelling dat de afstelling van de geluidsinstallatie werd geweigerd of de verzegeling werd verbroken. Artikel 4. Afschrift van dit collegebesluit toe te sturen aan en de lokale politie. 24. Afwijking van het besluit van de Vlaamse Regering van 17 februari 2012 met betrekking tot de geluidsnormen van muziek in openbare en private inrichtingen. Optreden aan café Gemeentehuis Strijpen op 22 juni Bevoegdheid Artikel 56 1 van het Decreet Lokaal Bestuur. Wetten en reglementen Het besluit van de Vlaamse Regering van 17 februari 2012 tot wijziging van het koninklijk besluit van 24 februari 1977 houdende vaststelling van geluidsnormen voor muziek in openbare en private inrichtingen, tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 6 februari 1991 houdende vaststelling van het Vlaams Reglement betreffende de milieuvergunning en tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 1 juni 1995 houdende algemene en sectorale bepalingen inzake milieuhygiëne (VLAREM II) wat betreft het maximaal geluidsniveau in inrichting. Verwijzingsdocumenten De aanvraag van 25 februari 2019 van, voor biljartclub Recht in t putje, tot het verkrijgen van een vergunning voor het organiseren van festiviteiten aan café Gemeentehuis te Strijpen op 22 en 23 juni Verantwoording Met de sedert 1 januari 2013 van toepassing zijnde regelgeving wil de Vlaamse overheid een duidelijk juridisch kader bieden voor evenementen waar elektronisch versterkte muziek gespeeld wordt. De regeling is bedoeld om zowel eventuele geluidshinder voor omwonenden als gehoorschade voor bezoekers te voorkomen.

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 17 NOVEMBER Bart De Cock, wnd. stadssecretaris.

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 17 NOVEMBER Bart De Cock, wnd. stadssecretaris. ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 17 NOVEMBER 2014 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

VAST BUERAU VERGADERING VAN 14 JANUARI 2019

VAST BUERAU VERGADERING VAN 14 JANUARI 2019 VAST BUERAU VERGADERING VAN 14 JANUARI 2019 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Evelien De Both, Leen Goossens, Lieselotte De Roover, Matthias Diependaele, Brecht Cassiman, schepenen, Peter

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 1 DECEMBER 2014

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 1 DECEMBER 2014 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 1 DECEMBER 2014 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Peter Vansintjan, Lieselotte De

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 18 MAART 2019

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 18 MAART 2019 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 18 MAART 2019 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Evelien De Both, Leen Goossens, Lieselotte De Roover, Matthias Diependaele, Brecht

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 26 MEI Bart De Cock, wnd. stadssecretaris.

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 26 MEI Bart De Cock, wnd. stadssecretaris. ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 26 MEI 2015 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 17 SEPTEMBER 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 17 SEPTEMBER 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 17 SEPTEMBER 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, schepenen, Kurt

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 10 DECEMBER 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 10 DECEMBER 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 10 DECEMBER 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte De Roover,

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 31 AUGUSTUS 2015

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 31 AUGUSTUS 2015 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 31 AUGUSTUS 2015 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Lieselotte De

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 24 NOVEMBER Bart De Cock, wnd. stadssecretaris.

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 24 NOVEMBER Bart De Cock, wnd. stadssecretaris. ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 24 NOVEMBER 2014 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 3 NOVEMBER Bart De Cock, wnd. stadssecretaris.

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 3 NOVEMBER Bart De Cock, wnd. stadssecretaris. ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 3 NOVEMBER 2014 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 3 SEPTEMBER 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 3 SEPTEMBER 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 3 SEPTEMBER 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 08 FEBRUARI 2016

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 08 FEBRUARI 2016 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 08 FEBRUARI 2016 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 5 OKTOBER 2015

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 5 OKTOBER 2015 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 5 OKTOBER 2015 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Lieselotte De Roover,

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 27 MEI 2019

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 27 MEI 2019 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 27 MEI 2019 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Evelien De Both, Leen Goossens, Matthias Diependaele, Brecht Cassiman, schepenen, Peter

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 30 NOVEMBER 2015

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 30 NOVEMBER 2015 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 30 NOVEMBER 2015 Aanwezig : Paul Lievens, wnd. burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte De Roover, schepenen,

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 28 SEPTEMBER Koen Codron, stadssecretaris.

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 28 SEPTEMBER Koen Codron, stadssecretaris. ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 28 SEPTEMBER 2015 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 12 FEBRUARI 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 12 FEBRUARI 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 12 FEBRUARI 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 28 MEI 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 28 MEI 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 28 MEI 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 04 APRIL 2016

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 04 APRIL 2016 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 04 APRIL 2016 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 15 DECEMBER Bart De Cock, wnd. stadssecretaris.

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 15 DECEMBER Bart De Cock, wnd. stadssecretaris. ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 15 DECEMBER 2014 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 15 FEBRUARI 2016

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 15 FEBRUARI 2016 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 15 FEBRUARI 2016 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 29 JANUARI 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 29 JANUARI 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 29 JANUARI 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte De Roover, schepenen,

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 4 JUNI 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 4 JUNI 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 4 JUNI 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte

Nadere informatie

2. Goedkeuren van de samenwerkingsovereenkomst met Farys voor het leveren en aanbrengen van wegmarkeringen

2. Goedkeuren van de samenwerkingsovereenkomst met Farys voor het leveren en aanbrengen van wegmarkeringen College van burgemeester en schepenen Zitting van 18 februari 2019 Besluitenlijst Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 18 februari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 26 AUGUSTUS 2013

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 26 AUGUSTUS 2013 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 26 AUGUSTUS 2013 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte De

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 28 OKTOBER 2013

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 28 OKTOBER 2013 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 28 OKTOBER 2013 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 26 MEI 2014

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 26 MEI 2014 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 26 MEI 2014 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Lieselotte De Roover,

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 26 JUNI 2017

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 26 JUNI 2017 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 26 JUNI 2017 Aanwezig: Leen Goossens, wnd. burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Peter Vansintjan, Lieselotte De Roover,

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 28 APRIL 2014

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 28 APRIL 2014 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 28 APRIL 2014 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Peter Vansintjan, Lieselotte De

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 22 JULI 2019

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 22 JULI 2019 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 22 JULI 2019 Aanwezig: Leen Goossens, wnd. burgemeester-voorzitter, Matthias Diependaele, Brecht Cassiman, schepenen, Peter Vansintjan, schepen van

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 25 MAART 2019

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 25 MAART 2019 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 25 MAART 2019 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Leen Goossens, Lieselotte De Roover, Matthias Diependaele, Brecht Cassiman, schepenen,

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 1. Verslag vorige zitting: zie bijlage. Het schepencollege agendeert opnieuw de punten 2 tot en met 7 om overeenkomstig

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen 14-06-2016 verzendnummer contactpersoon contact via 2016/ Mevr. Melissa De Jaeger 052 432 467 melissa.dejaeger@ocmw-wichelen.be Beste De voorzitter van de

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 25 JUNI 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 25 JUNI 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 25 JUNI 2018 Aanwezig: Leen Goossens, wnd. burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Sandra De Roeck, Peter Vansintjan, Lieselotte De Roover, schepenen,

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 26 FEBRUARI 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 26 FEBRUARI 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 26 FEBRUARI 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 12 FEBRUARI 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 12 FEBRUARI 2019 Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Gemeente Wortegem-Petegem UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 12 FEBRUARI 2019 Aanwezig: Vander Meeren Luc, Burgemeester-Voorzitter; Nachtegaele

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 11 JANUARI 2016

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 11 JANUARI 2016 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 11 JANUARI 2016 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

7 Belgisch Staatsblad d.d VLAAMSE OVERHEID

7   Belgisch Staatsblad d.d VLAAMSE OVERHEID VLAAMSE OVERHEID N. 2012 967 [C 2012/35373] 17 FEBRUARI 2012. Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het koninklijk besluit van 24 februari 1977 houdende vaststelling van geluidsnormen voor

Nadere informatie

Politiereglement Evenementen

Politiereglement Evenementen Politiereglement Evenementen Gelet op de artikelen 19, 26 en 27 van de Grondwet; Gelet op de artikelen 112, 117 t.e.m. 119ter en 133 t.e.m. 135 van de Nieuwe Gemeentewet; Gelet op het Milieuvergunningsdecreet

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

ZITTING VAN 27 OKTOBER 2015.

ZITTING VAN 27 OKTOBER 2015. ZITTING VAN 27 OKTOBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk, raadsleden

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 8 OKTOBER 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 8 OKTOBER 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 8 OKTOBER 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 mei 2019 Ruimte - Omgeving 15 2019_CBS_00544 Organisatie van activiteiten en evenementen - Tijdelijke politieverordening - Heikant

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 4 juli 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 4 juli 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 5 september 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens,

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 6 MEI 2013. Bart De Cock, wnd. stadssecretaris.

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 6 MEI 2013. Bart De Cock, wnd. stadssecretaris. ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 6 MEI 2013 Aanwezig : Paul Lievens, wnd. burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Sandra De Roeck, Peter Vansintjan, Lieselotte De Roover, schepenen,

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 13 JULI 2015. Bart De Cock, wnd. stadssecretaris.

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 13 JULI 2015. Bart De Cock, wnd. stadssecretaris. ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 13 JULI 2015 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Peter Vansintjan, schepenen, Bart

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 001 Milieu. Niet-ingedeelde muziekactiviteit. Reünieparty jeugdhuis Phoenix op 30 november 2012. Toelating. 002 Overheidsopdrachten. Kleine werken

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 27 JULI 2015

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 27 JULI 2015 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 27 JULI 2015 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Paul Lievens, Peter Vansintjan, schepenen, Kurt De Loor, schepen van rechtswege,

Nadere informatie

Politiereglement Evenementen

Politiereglement Evenementen Politiereglement Evenementen Gelet op de artikelen 19, 26 en 27 van de Grondwet; Gelet op de artikelen 112, 117 t.e.m. 119ter en 133 t.e.m. 135 van de Nieuwe Gemeentewet; Gelet op het Milieuvergunningsdecreet

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 14 SEPTEMBER 2015. Koen Codron, stadssecretaris.

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 14 SEPTEMBER 2015. Koen Codron, stadssecretaris. ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 14 SEPTEMBER 2015 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 13 APRIL 2015

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 13 APRIL 2015 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 13 APRIL 2015 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte De Roover,

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 23 APRIL 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 23 APRIL 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 23 APRIL 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Peter Vansintjan, Lieselotte De Roover,

Nadere informatie

Zitting van maandag 29 april Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur

Zitting van maandag 29 april Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur Uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen Zitting van maandag 29 april 2019 Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Dirk De Smul, de heer Mathias Van de

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 22 MEI 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 22 MEI 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 22 MEI 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan, schepenen,

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 7 MEI 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 7 MEI 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 7 MEI 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Leen Goossens, wnd. burgemeester-voorzitter voor agendapunt 61, Peter Roman, Joost Franceus,

Nadere informatie

Raad van 26 februari 2014

Raad van 26 februari 2014 Raad van 26 februari 2014 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; D Haese J., Debusschere M.-T., De Clercq A., Heirman K., Lemmens J., Matthys R., Meuleman G., Van Cauteren H., leden; Vandermeersch P., secretaris.

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 8 APRIL 2019

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 8 APRIL 2019 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 8 APRIL 2019 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Evelien De Both, Leen Goossens, Lieselotte De Roover, Matthias Diependaele, Brecht

Nadere informatie

Zitting van 24 april 2018

Zitting van 24 april 2018 Zitting van 24 april 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon

Nadere informatie

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Scheire Eric, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 november 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_13670 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid de artikelen 119,133 en 135; Gelet op het Gemeentedecreet, inzonderheid de artikelen 2, 42 3, 186 en 187;

Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid de artikelen 119,133 en 135; Gelet op het Gemeentedecreet, inzonderheid de artikelen 2, 42 3, 186 en 187; Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid de artikelen 119,133 en 135; Gelet op het Gemeentedecreet, inzonderheid de artikelen 2, 42 3, 186 en 187; Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 17

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 22 10 2018 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 maart 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_02972 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04231 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 Aanwezig de heren en mevrouwen: Filiep DE VOS: voorzitter; Marianne VANCOILLIE, Jean DAENEN, Mia DELODDERE, Gabriël BENOIT, Carine

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST

Nadere informatie

Verontschuldigd : Ampe Lieve, De Neve Stijn, Rossey Lode en Vancoillie Toon. 1. Goedkeuring gunning : Omgevingswerken BKO Kortemark

Verontschuldigd : Ampe Lieve, De Neve Stijn, Rossey Lode en Vancoillie Toon. 1. Goedkeuring gunning : Omgevingswerken BKO Kortemark Zitting van 25 april 2017 Aanwezig : Logghe Christine Voorzitter Waeyaert Jolien, Vandecappelle Magda, Volckaert Carine, Callebert Mieke en Vandewalle Ronny Leden De Meyer Sara Secretaris. Verontschuldigd

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 24 APRIL 2017

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 24 APRIL 2017 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 24 APRIL 2017 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte

Nadere informatie

ZITTING VAN 26 JANUARI 2016.

ZITTING VAN 26 JANUARI 2016. ZITTING VAN 26 JANUARI 2016. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk, raadsleden

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_00942 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Geluidsnormen in de horeca

Geluidsnormen in de horeca Geluidsnormen in de horeca Een gids voor Leuvense Horeca-uitbaters De nieuwe geluidsnormen voor muziekactiviteiten * toepassing van de Wet Schauvlieghe (01-01-2013) Bent u uitbater van een horeca-zaak

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 23 10 2017 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 december 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_14626 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING ZITTING van de RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN van 6 juni 2017 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 maart 2016 om uur.

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 maart 2016 om uur. Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 maart 2016 om 19.00 uur. Aanwezig: Ver Berne Erik, voorzitter Dexters Nancy, ondervoorzitter Ciarlo Diego, Deckers Daan, Er Cevdet,

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie

VAST BUERAU VERGADERING VAN 4 FEBRUARI 2019

VAST BUERAU VERGADERING VAN 4 FEBRUARI 2019 VAST BUERAU VERGADERING VAN 4 FEBRUARI 2019 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Evelien De Both, Leen Goossens, Lieselotte De Roover, Brecht Cassiman, schepenen, Peter Vansintjan, schepen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_07460 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017

Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017 Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017 Aanwezig Nele Geudens, voorzitter Cyriel Van Sweevelt, Mariette Boven, Paula Van Hal, Mark Struyf, Heidi Suls, Jo Laenen, Dorien Lievens, Filip Monsieurs,

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 12 MAART 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 12 MAART 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 12 MAART 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan, schepenen,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07827 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00896 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 19 MAART 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 19 MAART 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 19 MAART 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 16 OKTOBER 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 16 OKTOBER 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 16 OKTOBER 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Joost Franceus, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte De Roover, schepenen,

Nadere informatie