COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 8 OKTOBER 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 8 OKTOBER 2018"

Transcriptie

1 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 8 OKTOBER 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte De Roover, schepenen, Kurt De Loor, schepen van rechtswege, Koen Codron, algemeen directeur. Afwezig: Sandra De Roeck, schepen afwezig voor agendapunt 24, Peter Vansintjan, schepen afwezig voor agendapunt 35. Het verslag van de vorige zitting wordt na lezing goedgekeurd. JEUGD 1. Fuif op 2 januari Artikel 57 2 van het gemeentedecreet / De aanvraag van 1 oktober 2018 van voor de organisatie van Eetcafe Cocoon. De aanvraag is conform. De fuifzaal Bevegemse Vijvers is vrij. Het positief advies dd. 1 oktober 2018 van de lokale politie, op voorwaarde dat alle bepalingen, welke in het fuifreglement voorzien zijn, strikt worden toegepast en nageleefd.

2 Artikel 1. Het houden van de eerste werkdag fuif : georganiseerd door de organisatie Eetcafe Cocoon met als verantwoordelijke op 2 januari 2019, goed te keuren. 2. Fuif op 16 maart Artikel 57 2 van het gemeentedecreet / De aanvraag van 26 september 2018 van Bevegem. voor de school Olvc Campus De aanvraag is conform. De fuifzaal Bevegemse Vijvers is vrij. Het positief advies dd. 26 september 2018 van de lokale politie, op voorwaarde dat alle bepalingen, welke in het fuifreglement voorzien zijn, strikt worden toegepast en nageleefd. Artikel 1. Het houden van de schoolfuif College TD : georganiseerd door de school OLVC CAMPUS BEVEGEM met als verantwoordelijke 16 maart 2019, goed te keuren. op 3. Fuif op 6 april Artikel 57 2 van het gemeentedecreet. / De aanvraag van 18 september 2018 van Studentenkring Sottegem. voor de vereniging van VZW De aanvraag is conform.

3 De fuifzaal Bevegemse Vijvers is vrij. Het positief advies dd. 21 september 2018 van de lokale politie, op voorwaarde dat alle bepalingen, welke in het fuifreglement voorzien zijn, strikt worden toegepast en nageleefd. Artikel 1. Het houden van studentenfuif Sottegem : georganiseerd door de vereniging STUDENTENKRING SOTTEGEM met als verantwoordelijke op 6 april 2019, goed te keuren. 4. Fuif op 9 februari Artikel 57 2 van het gemeentedecreet / De aanvraag van 30 september 2018 van voor de organisatie van Rebound. De aanvraag is conform. De fuifzaal Bevegemse Vijvers is vrij. Het positief advies dd. 3 oktober 2018 van de lokale politie, op voorwaarde dat alle bepalingen, welke in het fuifreglement voorzien zijn, strikt worden toegepast en nageleefd. Artikel 1. Het houden van Rebound Edition 8 fuif : georganiseerd door de organisatie REBOUND met als verantwoordelijke op 9 februari 2019, goed te keuren. 5. Cantus op 10 november Artikel 57 2 van het gemeentedecreet /

4 De aanvraag van 24 september 2018 van Studentenkring Sottegem. voor de vereniging van VZW De aanvraag is conform. De fuifzaal Bevegemse Vijvers is vrij. Gebruik van de fuifzaal voor een cantus. Andere activiteit uitzondering op reglement/geen advies vereist van de politie. Artikel 1. Het houden van verbroederingscantus SKS : georganiseerd door de vereniging STUDENTENKRING SOTTEGEM met als verantwoordelijke op 10 november 2018, goed te keuren. CULTUUR 6. Rode Neuzenactie. Gratis ter beschikking stellen Zaal Rhetorica - CC Zoetegem. Art. 57, 3, 5 van het gemeentedecreet. / / In het kader van de actie Rode Neuzen, een bewustwordingsactie van VTM rond geestelijke gezondsheidszorg bij jongeren, organiseert het OLV College Zottegem een comedyavond in CC Zoetegem, Zaal Rhetorica. De opbrengst van deze avond gaat naar de Rode Neuzenactie. OLV College Zottegem vraagt aan de stad om Zaal Rhetorica gratis ter beschikking te stellen. Artikel 1. Zaal Rhetorica gratis ter beschikking te stellen aan het OLV College Zottegem in het kader van een comedyavond ten voordele van de Rode Neuzenactie.

5 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN (OCMW) 7. Kennisname OCMW-besluiten. Het College neemt kennis van de opsomming van de OCMW-besluiten van 20 september 2018 die tot uitvoering van het decreet van 19 december 2008 op de overzichtslijst moeten worden vermeld. OPENBARE INSTELLINGEN VAN DE EREDIENST (KATHOLIEKE, PROTESTANTSE, ANGLIKAANSE EN ISRAËLITISCHE, ENZ.) 8. Kerkraad Bevegem. Verslag. Kennisname. Het College neemt kennis van het verslag van de Kerkraad Heilig-Hart Bevegem dd. 6 juni CONTRACTUEEL PERSONEEL 9. Stadspersoneel. Contractueel personeel. Aanleggen van een werfreserve voor de functie van communicatieverantwoordelijke. Artikel 57, 3, 2 van het Gemeentedecreet. Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen, in het bijzonder Titel II Het gemeentebestuur, hoofdstuk II Het College van Burgemeester en Schepenen, Afdeling III De bevoegdheden van het College van Burgemeester en Schepenen. Het Besluit van de Vlaamse Regering van 7 december 2007 houdende de minimale voorwaarden voor de personeelsformatie en de rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel en het provinciepersoneel en houdende enkele bepalingen betreffende de rechtspositieregeling van de secretaris en ontvanger van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn en latere wijzigingen. Het gemeenteraadsbesluit van 30 januari 2017 betreffende de goedkeuring van de vigerende rechtspositieregeling voor het personeel van de Stad Zottegem. Het collegebesluit van 24 april 2017 betreffende het aanstellen van een selectiebureau voor de organisatie van de selectieprocedure voor de aanwerving/bevordering van de diverse functies van alle niveaus aan de firma CC Consult, Vliegvelddreef 9, 1082 Brussel. De financieel directeur verleende het visum op 19 september Het College van Burgemeester en Schepenen beslist een werfreserve aan te leggen voor de functie van communicatieverantwoordelijke voor de duur van 3 jaar.

6 Financiële aspecten De financieel directeur onderzocht de wettigheid en regelmatigheid van deze voorgenomen verbintenis in het kader van interne controle. De uitgave voor deze overheidsopdracht is voorzien in het exploitatiebudget binnen de beleids- en beheerscyclus (BBC) op budgetcode: Beleidsdomein IZVEIL Interne zaken en veiligheid Beleidsitem Afdeling HRM Kostenplaats - Algemene rekening Prestaties personeelsbeheer en outsourcing Actieplan 2.1. Bekwaam, integer en gemotiveerd personeel Actie Aanstellen van een extern selectiebureau in het kader van een objectief aanwervingsbeleid Krediet ,00 euro Raming 5.200,00 euro Beleidsdomein IZVEIL Interne zaken en veiligheid Beleidsitem Afdeling HRM Kostenplaats - Algemene rekening Kosten voor het inrichten van examens Actieplan - Actie - Krediet ,30 euro Raming 2.800,00 euro

7 Artikel 1. Aanleggen van een werfreserve voor de functie van communicatieverantwoordelijke voor de afdeling Interne Zaken interne en externe communicatie in contractueel dienstverband en een onbepaalde tewerkstellingsduur. Artikel 2. Doelstelling en vaststelling van de selectieprocedure: Aanleggen van een wervingsreserve voor de duur van 3 jaar De vacature wordt minimaal als volgt bekend gemaakt: Roularta - De Zondag + Deze Week lokaal pakket Zottegem: 2 weken De Zondag: edities Gent-Deinze-Wetteren + Zondag Zuid-Oost-Vlaanderen Deze Week: edities Wetthra + Aalst/Ninove/Geraardsbergen + Vlaamse Ardennen/Zottegem Jobat - Het Nieuwsblad Provinciaal Oost-Vlaanderen, inclusief en de website van de Stad Zottegem. De betrekking wordt begeven door een aanwervingsprocedure. Laatstejaarsstudenten worden tot de selectieprocedure toegelaten, zoals bepaald in artikel De selectiecriteria bestaat uit en wordt uitgevoerd in navermelde volgorde: Volgorde: Selectietechniek: Minimaal te behalen resultaat: 1. Preselectie Indien van toepassing cfr. de rechtspositieregeling voor het stadspersoneel. 2. Schriftelijk gedeelte Competentieproef 3. Schriftelijk gedeelte Gevalstudie 50% van de punten. 50% van de punten. 50% van de punten 4. Schriftelijke gedeelte Praktische proef 5. Psychotechnisch gedeelte. Psychotechnische screening 50% van de punten Scores van geschiktheid.

8 6. Mondeling gedeelte Mondelinge proef. 50% van de punten. Artikel 3. De selectie wordt geheel, in overeenstemming met de lokale rechtspositieregeling en met de opdracht, uitgevoerd door het extern selectiebureau CC CONSULT CVBA, Vliegvelddreef 9, 1082 Brussel. 10. Stadspersoneel. Contractueel personeel. Aanleggen van een werfreserve voor de functie van afdelingshoofd Vrije Tijd. Artikel 57, 3, 2 van het Gemeentedecreet. Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen, in het bijzonder Titel II Het gemeentebestuur, hoofdstuk II Het College van Burgemeester en Schepenen, Afdeling III De bevoegdheden van het College van Burgemeester en Schepenen. Het Besluit van de Vlaamse Regering van 7 december 2007 houdende de minimale voorwaarden voor de personeelsformatie en de rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel en het provinciepersoneel en houdende enkele bepalingen betreffende de rechtspositieregeling van de secretaris en ontvanger van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn en latere wijzigingen. Het gemeenteraadsbesluit van 30 januari 2017 betreffende de goedkeuring van de vigerende rechtspositieregeling voor het personeel van de Stad Zottegem. Het collegebesluit van 24 april 2017 betreffende het aanstellen van een selectiebureau voor de organisatie van de selectieprocedure voor de aanwerving/bevordering van de diverse functies van alle niveaus aan de firma CC Consult, Vliegvelddreef 9, 1082 Brussel. De financieel directeur verleende het visum op 19 september Het College van Burgemeester en Schepenen beslist een werfreserve aan te leggen voor de functie van afdelingshoofd Vrije Tijd voor de duur van 3 jaar. Financiële aspecten De financieel directeur onderzocht de wettigheid en regelmatigheid van deze voorgenomen verbintenis in het kader van interne controle. De uitgave voor deze overheidsopdracht is voorzien in het exploitatiebudget binnen de beleids- en beheerscyclus (BBC) op budgetcode:

9 Beleidsdomein IZVEIL Interne zaken en veiligheid Beleidsitem Afdeling HRM Kostenplaats - Algemene rekening Prestaties personeelsbeheer en outsourcing Actieplan 2.1. Bekwaam, integer en gemotiveerd personeel Actie Aanstellen van een extern selectiebureau in het kader van een objectief aanwervingsbeleid Krediet ,00 euro Raming 5.200,00 euro Beleidsdomein IZVEIL Interne zaken en veiligheid Beleidsitem Afdeling HRM Kostenplaats - Algemene rekening Kosten voor het inrichten van examens Actieplan - Actie - Krediet ,30 euro Raming 2.800,00 euro Artikel 1. Aanleggen van een werfreserve voor de functie van afdelingshoofd Vrije Tijd voor de afdeling Leven & Vrije Tijd in contractueel dienstverband en een onbepaalde tewerkstellingsduur. Artikel 2. Doelstelling en vaststelling van de selectieprocedure:

10 Aanleggen van een wervingsreserve voor de duur van 3 jaar De vacature wordt minimaal als volgt bekend gemaakt: Roularta - De Zondag + Deze Week lokaal pakket Zottegem: 2 weken De Zondag: edities Gent-Deinze-Wetteren + Zondag Zuid-Oost-Vlaanderen Deze Week: edities Wetthra + Aalst/Ninove/Geraardsbergen + Vlaamse Ardennen/Zottegem Jobat - Het Nieuwsblad Provinciaal Oost-Vlaanderen, inclusief en de website van de Stad Zottegem. De betrekking wordt begeven door een aanwervingsprocedure. Laatstejaarsstudenten worden tot de selectieprocedure toegelaten, zoals bepaald in artikel De selectiecriteria bestaat uit en wordt uitgevoerd in navermelde volgorde: Volgorde: Selectietechniek: Minimaal te behalen resultaat: 1. Preselectie Indien van toepassing cfr. de rechtspositieregeling voor het stadspersoneel. 2. Schriftelijk gedeelte Competentieproef 3. Schriftelijk gedeelte Een gevalstudie 4. Schriftelijk gedeelte een test die de managements- en leiderscapaciteiten van de kandidaten toetst 5. Schriftelijk gedeelte een proef die het financieel-economisch inzicht van de kandidaten toetst 50% van de punten. 50% van de punten. 50% van de punten 50% van de punten 50% van de punten

11 6. Psychotechnisch gedeelte. Psychotechnische screening 7. Mondeling gedeelte Mondelinge proef. Scores van geschiktheid. 50% van de punten Artikel 3. De selectie wordt geheel, in overeenstemming met de lokale rechtspositieregeling en met de opdracht, uitgevoerd door het extern selectiebureau CC CONSULT CVBA, Vliegvelddreef 9, 1082 Brussel. MOBILITEIT 11. Mobiliteit: Aankoop software innames openbaar domein. Artikel 57 2 van het Gemeentedecreet. De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen. De wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten. De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten. Het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur. Het gemeentedecreet van 15 juli Het koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren. Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. Evaluatieformulier met de criteria als leidraad tijdens de presentaties op 13/06/2018. Evaluatieformulier met de resultaten van de demosoftware die de leveranciers ter beschikking stelden. Productomschrijving Eagle. Mailverkeer met een aantal onopgeloste vragen (08/08/2018) en het antwoord (09/08/2018) daarover dat bevestigt dat de problemen opgelost zijn.

12 De financieel directeur verleende het visum op 27 september Momenteel beschikt het stadsbestuur Zottegem over geen enkele software om de innames op het openbaar domein bij te houden. Daarom is het wenselijk en verantwoord hiervoor een softwarepakket aan te kopen. Bij de aankoop van dit soort software dient in eerste instantie aandacht besteed aan de proces-flow. Van bij het binnenkomen van een aanvraag, verwerken, afhandelen tot het versturen van de beslissing wordt gekeken naar het meest optimale rendement voor de Stadsdiensten. Daarnaast is een betere digitale dienstverlening voor de burger en een korter proces voor het behandelen belangrijk. Evenals het voldoen aan de Gewestelijke verplichtingen (Gipod) en tegemoet te komen aan nieuwe evoluties zoals blockchain. In de beleidsnota was 1 van de doelstellingen om het digitaal loket verder uit te bouwen. Software voor inname openbaar domein kan slechts zijn volle potentieel bereiken als dit samen met de gemeenten van de politiezone en de politie zelf wordt aanbesteed. Bij een eerste marktbevraging werd door de 4 overheden gepolst naar mogelijke leveranciers en klantentevredenheid. Al snel werd duidelijk dat een intergemeentelijke samenwerking een grote meerwaarde biedt op het vlak van efficiëntie en kostprijs. Er werd gekozen om enkel firma s aan te spreken die reeds over effectief werkbare software beschikken en firma s die nog dienen op te starten met het programmeren, uit te sluiten. Volgende firma s, in willekeurige volgorde opgesomd, kwamen in aanmerking om een onderhandelingsprocedure mee te voeren: IOD van Cevi, Eagle van Merkator, Spotbooking van Geosparc, CSR van Rombit en W&E van LTC-World. Tijdens deze procedure werden, door de 3 gemeentebesturen en de politie, de leveranciers uitgenodigd om een demo voor te stellen. Na het juryverslag van de demo s en de quotering van hun respectievelijke offertes werd er een finale evaluatieronde gehouden. Hieruit is slechts 1 kandidaat naar voor gekomen. Op grond van de kwalitatieve selectie van de inschrijvingen, het regelmatigheidsonderzoek van de offertes en de vergelijking van de offertes wordt voorgesteld om de opdracht te gunnen aan de firma met de economisch meest voordelige (rekening houdend met de beste prijs-kwaliteitsverhouding) offerte, zijnde Merkator, Vliegwezenlaan 48, 1731 Zellik, tegen het nagerekende inschrijvingsbedrag van 1.089,00 euro inclusief 21% btw voor de aankoop van de software en 4065,60 euro inclusief 21% btw op jaarbasis voor het huur- en onderhoudscontract. Financiële aspecten De financieel beheerder onderzocht de wettigheid en regelmatigheid van deze voorgenomen verbintenis in het kader van interne controle. De uitgave voor de aankoop van deze software is voorzien in het investeringsbudget binnen de nieuwe beleids- en beheerscyclus (BBC) in het boekjaar 2018: Enveloppe INV2014/OVERIG Overig Subproject OV Aankoop software inname openbaar domein

13 (Eagle) Beleidsdomein RUMILEC Ruimte, milieu en economie Beleidsitem Wegen Kostenplaats Algemene rekening Concessies, octrooien, licenties, knowhow, merken Actieplan Actie Krediet 1.089,00 euro Gunning 1.089,00 euro De uitgave voor de huur- en onderhoudskosten van deze software is voorzien in het exploitatiebudget binnen de beleids- en beheerscyclus (BBC) op budgetcode: Beleidsdomein RUMILEC Ruimte, milieu en economie Beleidsitem Wegen Kostenplaats Algemene rekening Huur informaticamateriaal Actieplan Actie Krediet 4.065,60 euro Gunning op jaarbasis 338,80 / maand Artikel 1. Het college keurt het finale voorstel voor de opdracht mobiliteit: aankoop software innames openbare weg goed. Artikel 2. Het college gunt de opdracht aan de firma Merkator, Vliegwezenlaan 48, 1731 Zellik, tegen het nagerekende inschrijvingsbedrag van 1.089,00 euro inclusief 21% btw voor de aankoop van de software en 4065,60 euro inclusief 21% btw op jaarbasis voor het huur- en onderhoudscontract. CONTRACTEN, BESTELBONS 12. Goedkeuren bestelbons. Het College keurt de bestelbons nrs. 2018/1879 tot en met 2018/2025 goed.

14 ORDONNANCERING EN MANDATERING VAN DE UITGAVEN (BESLISSING, BETALINGSBEVEL) 13. Betaalbaarstelling mandaten. Het College stelt de mandatenlijst voor investeringen nr. 67 betaalbaar. Het College stelt de mandatenlijst voor exploitatie uitgaven nr. 68 betaalbaar. HUIS-AAN-HUIS BEZORGING VAN PUBLICITEITSBLADEN EN -KAARTEN, CATALOGI EN KRANTEN 14. Vaststelling en uitvoerbaarverklaring kohier gemeentelijke belasting op het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk voor het aanslagjaar generatie 8 - maand augustus. Art. 57, 1 en 3, 3 van het gemeentedecreet. Het decreet van 30 mei 2008, betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen. Gemeentelijk belastingreglement van 16 januari 2013 voor de belasting op het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk, periode Het ontwerpkohier voor de belasting op het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk voor de maand augustus van aanslagjaar De dienst Financiën geeft gunstig advies op 26 september De dienst financiën heeft de ontvangen aangifteformulieren voor het verspreiden van ongeadresseerd reclamedruk op het grondgebied van Zottegem tijdens de maand augustus van het jaar 2018 verwerkt en is, op basis van artikel 4 van het belastingreglement waarin de grondslagen zijn vastgelegd, overgegaan tot het inkohieren ervan. Het ontwerpkohier voor de belasting op het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk tijdens de maand augustus van het aanslagjaar 2018 wordt ter vaststelling en uitvoerbaarverklaring voorgelegd voor een totaalbedrag van ,49 euro. Het belastingkohier omvat 43 artikels. Financiële aspecten De financieel directeur onderzocht de wettigheid en regelmatigheid van deze voorgenomen verbintenis in het kader van interne controle. De ontvangsten van dit belastingkohier zijn voorzien in het exploitatiebudget binnen de beleids- en beheerscyclus (BBC) in het boekjaar 2018, op volgende budgetsleutel: Beleidsdomein ALGFIN Algemene financiering

15 Beleidsitem Fiscale aangelegenheden Algemene rekening Belasting op de verspreiding van kosteloos reclamedrukwerk Krediet ,00 Artikel 1. Het college stelt het belastingkohier voor het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk tijdens de maand augustus van het aanslagjaar 2018 vast en verklaart het uitvoerbaar voor een totaalbedrag van ,49 euro. Het belastingkohier omvat 43 artikels. BELASTINGEN EN RETRIBUTIES MET BETREKKING TOT HET GEBRUIK VAN HET OPENBAAR DOMEIN OF VAN DE ERLANGS GELEGEN INSTALLATIES 15. Vaststelling en uitvoerbaarverklaring kohier gemeentelijke belasting op het gebruik van de openbare weg, aanslagjaar generatie 18 Art. 57, 1 en 3, 3 van het gemeentedecreet. Het decreet van 30 mei 2008, betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen. Gemeentelijk belastingreglement van 21 december 2015 op het gebruik van de openbare weg. Het ontwerpkohier op het gebruik van de openbare weg voor het aanslagjaar generatie 18. De dienst Financiën geeft gunstig advies op 26 september Aan de hand van de vergunningen voor inname openbare weg, verleend door de dienst Openbare werken van Stad Zottegem, is de dienst financiën, op basis van artikel 2 van het belastingreglement waarin de grondslagen zijn vastgelegd, overgegaan tot het inkohieren van het gebruik op de openbare weg voor het aanslagjaar Het ontwerpkohier voor het gebruik van de openbare weg voor het aanslagjaar 2018 generatie 18 wordt ter vaststelling en uitvoerbaarverklaring voorgelegd voor een totaalbedrag van 318,86 euro. Het belastingkohier omvat 10 artikels.

16 Financiële aspecten De financieel directeur onderzocht de wettigheid en regelmatigheid van deze voorgenomen verbintenis in het kader van interne controle. De ontvangsten van dit belastingkohier zijn voorzien in het exploitatiebudget binnen de beleids- en beheerscyclus (BBC) in het boekjaar 2018, op volgende budgetsleutel: Beleidsdomein ALGFIN Algemene financiering Beleidsitem Fiscale aangelegenheden Algemene rekening Belasting op inname openbare weg Krediet ,00 Artikel 1. Het college stelt het belastingkohier op het gebruik van de openbare weg voor het aanslagjaar generatie 18 vast en verklaart het uitvoerbaar voor een totaalbedrag van 318,86 euro. Het belastingkohier omvat 10 artikels. TOEGESTANE SUBSIDIES EN TEGEMOETKOMINGEN. STAATSSTEUNEN 16. Toekenning van een stedelijke subsidie. Buurtfeest Klemhoutstraat. Artikel 57, 2 van het Gemeentedecreet. Het gemeenteraadsbesluit van 19 december 2007 houdende de vaststelling van het subsidiereglement voor buurtactiviteiten. De aanvraag van 19 april 2018 van het verkrijgen van een stedelijke subsidie voor de organisatie van het buurtfeest Klemhoutstraat op 1 september voor De aanvraag voldoet aan de voorwaarden. Financiële aspecten De financieel directeur onderzocht de wettigheid en de regelmatigheid van deze voorgenomen verbintenis in het kader van interne controle.

17 De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het exploitatiebudget binnen de nieuwe beleids- en beheerscyclus (BBC) in het boekjaar 2018 op budgetcode: Beleidsdomein VTOND Vrije tijd en onderwijs Beleidsitem Feesten en plechtigheden Kostenplaats RES001 Subsidies voor buurtfeesten Algemene rekening Werkingssubsidies aan verenigingen / organisaties Actieplan 8.1 Gemeenschapsvorming & verenigingsleven Actie Ondersteuning van het lokaal cultuurbeleid Krediet ,00 Subsidiebedrag 200,00 De financieel directeur verleende het visum op 3 oktober Artikel 1. De subsidie ten bedrage van 200 euro wordt verleend aan en kan gestort worden op rekeningnummer 17. Toekenning van een stedelijke subsidie. Buurtfeest Zwartestraat. Artikel 57, 2 van het Gemeentedecreet. Het gemeenteraadsbesluit van 19 december 2007 houdende de vaststelling van het subsidiereglement voor buurtactiviteiten. De aanvraag van 22 mei 2018 van voor het verkrijgen van een stedelijke subsidie voor de organisatie van het buurtfeest Zwartestraat op 1 september 2018.

18 De aanvraag voldoet aan de voorwaarden. Financiële aspecten De financieel directeur onderzocht de wettigheid en de regelmatigheid van deze voorgenomen verbintenis in het kader van interne controle. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het exploitatiebudget binnen de nieuwe beleids- en beheerscyclus (BBC) in het boekjaar 2018 op budgetcode: Beleidsdomein VTOND Vrije tijd en onderwijs Beleidsitem Feesten en plechtigheden Kostenplaats RES001 Subsidies voor buurtfeesten Algemene rekening Werkingssubsidies aan verenigingen / organisaties Actieplan 8.1 Gemeenschapsvorming & verenigingsleven Actie Ondersteuning van het lokaal cultuurbeleid Krediet ,00 Subsidiebedrag 200,00 De financieel directeur verleende het visum op 3 oktober Artikel 1. De subsidie ten bedrage van 200 euro wordt verleend aan en kan gestort worden op rekeningnummer 18. Toekenning van een stedelijke subsidie. Buurtfeest Ruddershove. Artikel 57, 2 van het Gemeentedecreet. Het gemeenteraadsbesluit van 19 december 2007 houdende de vaststelling van het subsidiereglement voor buurtactiviteiten.

19 De aanvraag van 27 juli 2018 voor het verkrijgen van een stedelijke subsidie voor de organisatie van het buurtfeest Ruddershove op 28 juli De aanvraag voldoet aan de voorwaarden. Financiële aspecten De financieel directeur onderzocht de wettigheid en de regelmatigheid van deze voorgenomen verbintenis in het kader van interne controle. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het exploitatiebudget binnen de nieuwe beleids- en beheerscyclus (BBC) in het boekjaar 2018 op budgetcode: Beleidsdomein VTOND Vrije tijd en onderwijs Beleidsitem Feesten en plechtigheden Kostenplaats RES001 Subsidies voor buurtfeesten Algemene rekening Werkingssubsidies aan verenigingen / organisaties Actieplan 8.1 Gemeenschapsvorming & verenigingsleven Actie Ondersteuning van het lokaal cultuurbeleid Krediet ,00 Subsidiebedrag 200,00 De financieel directeur verleende het visum op 3 oktober Artikel 1. De subsidie ten bedrage van 200 euro wordt verleend aan en kan gestort worden op rekeningnummer

20 19. Toekenning van een stedelijke subsidie. Buurtfeest Alsbroeken. Artikel 57, 2 van het Gemeentedecreet. Het gemeenteraadsbesluit van 19 december 2007 houdende de vaststelling van het subsidiereglement voor buurtactiviteiten. De aanvraag van 3 april 2018 van voor het verkrijgen van een stedelijke subsidie voor de organisatie van het buurtfeest Alsbroeken op 4 augustus De aanvraag voldoet aan de voorwaarden. Financiële aspecten De financieel directeur onderzocht de wettigheid en de regelmatigheid van deze voorgenomen verbintenis in het kader van interne controle. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het exploitatiebudget binnen de nieuwe beleids- en beheerscyclus (BBC) in het boekjaar 2018 op budgetcode: Beleidsdomein VTOND Vrije tijd en onderwijs Beleidsitem Feesten en plechtigheden Kostenplaats RES001 Subsidies voor buurtfeesten Algemene rekening Werkingssubsidies aan verenigingen / organisaties Actieplan 8.1 Gemeenschapsvorming & verenigingsleven Actie Ondersteuning van het lokaal cultuurbeleid Krediet ,00 Subsidiebedrag 200,00 De financieel directeur verleende het visum op 24 september 2018.

21 Artikel 1. De subsidie ten bedrage van 200 euro wordt verleend aan. en kan gestort worden op rekeningnummer 20. Toekenning van een stedelijke subsidie. Buurtfeest Leeuwerikstraat. Artikel 57, 2 van het Gemeentedecreet. Het gemeenteraadsbesluit van 19 december 2007 houdende de vaststelling van het subsidiereglement voor buurtactiviteiten. De aanvraag van 31 juli 2018 van voor het verkrijgen van een stedelijke subsidie voor de organisatie van het buurtfeest Leeuwerikstraat op 8 september De aanvraag voldoet aan de voorwaarden. Financiële aspecten De financieel directeur onderzocht de wettigheid en de regelmatigheid van deze voorgenomen verbintenis in het kader van interne controle. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het exploitatiebudget binnen de nieuwe beleids- en beheerscyclus (BBC) in het boekjaar 2018 op budgetcode: Beleidsdomein VTOND Vrije tijd en onderwijs Beleidsitem Feesten en plechtigheden Kostenplaats RES001 Subsidies voor buurtfeesten Algemene rekening Werkingssubsidies aan verenigingen / organisaties Actieplan 8.1 Gemeenschapsvorming & verenigingsleven Actie Ondersteuning van het lokaal cultuurbeleid Krediet ,00 Subsidiebedrag 200,00

22 De financieel directeur verleende het visum op 24 september Artikel 1. De subsidie ten bedrage van 200 euro wordt verleend aan en kan gestort worden op rekeningnummer VERKOOP. VERVREEMDING 21. Patrimonium. Opstarten interactieve openbare verkoop pastorie Sint-Maria-Oudenhove. Goedkeuring. Artikel b van het gemeentedecreet. De omzendbrief BB 2010/02 van 12 februari 2010 houdende vervreemding van onroerende goederen. Collegebesluit van 14 augustus Gemeenteraadsbesluit van 19 maart Proces-verbaal van opmeting. Schattingsverslag. De pastorie met aanpalende tuin gelegen Sint-Hubertusplein 11, kadastraal bekend als Zottegem 6 de afdeling Sie D nr. 75D met een kadastrale oppervlakte van 2.492,39 m² is eigendom van de stad Zottegem en al jaren niet meer bewoond. Sinds 2012 staat de pastorie leeg en wordt ze niet meer gebruikt. Het leegstaan van een woning brengt een onherroepelijk verval met zich mee, een onvermijdelijke aftakeling die op middellange termijn leidt tot verloedering. De enige mogelijkheid omdat tegen te gaan is het gebouw verkopen. De verkoopwaarde van de pastorie werd bij schattingsverslag bepaald op ,00 euro. Op de openbare verkoop van 31 mei 2018 werd geen enkel bod uitgebracht en op de openbare verkoop van 27 september 2018 werd slechts één bod uitgebracht van ,00 euro. Een bod dat veel te laag was en niet werd weerhouden. Om de pastorie toch te kunnen verkopen zal er opnieuw een uitgebreide publiciteit worden gevoerd via dezelfde kanalen als de voorbije twee zitdagen en zullen er opnieuw kijkdagen worden georganiseerd.

23 De biedingen zullen nu elektronisch gebeuren via de website van de Koninklijke Federatie van het Belgisch notariaat: Op die site kan via een elektronische identiteitskaart een bindend bod worden uitgebracht. De periode van de biedingen via de website zal beginnen op dinsdag 6 november 2018 en eindigen op woensdag 14 november Artikel 1. Het interactief verkopen van de woning (pastorie) met tuin, gelegen Sint-Hubertusplein 11, kadastraal bekend als Zottegem 6 de afdeling Sie D nr. 75D met een kadastrale oppervlakte van 2.492,39 m² via de website van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat goed te keuren. Artikel 2. Afschrift van dit collegebesluit toe te sturen aan de financieel directeur en aan het notariaat van de heer Pieter De Wilde, Meerlaan 19 te 9620 Zottegem. ALGEMENE GEMEENTELIJKE OF PROVINCIALE POLITIEREGLEMENTEN (VERORDENINGEN VAN VERSCHEIDENE AARD, GELDIG OP HET GRONDGEBIED VAN DE GEMEENTE OF VAN DE PROVINCIE) 22. Verkeer. Invoeren tijdelijk politiereglement op het verkeer ter gelegenheid van het vervoer van een kerstboom naar Grotenberge op woensdag 21 november Artikel 119 en 130bis van de nieuwe gemeentewet. Het koninklijk besluit van 16 maart 1968 tot coördinatie van de wetten betreffende de politie op het wegverkeer. Het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer. Het ministerieel besluit van 26 april 2004 tot wijziging van het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald. Het ministerieel rondschrijven van 14 november 1977 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing van de verkeerstekens. Ter uitvoering van artikel 186 van het Gemeentedecreet deze verordening bekend te maken. De aanvraag van 12 september 2018 van, tot het verkrijgen van een vergunning voor het vervoer van een kerstboom naar Grotenberge op woensdag 21 november 2018.

24 Het gunstig advies van 19 september 2018 van de Politiezone Zottegem-Herzele-Sint-Lievens-Houtem, hetwelk integraal en integrerend deel uitmaakt van dit besluit. Het is om veiligheidsredenen noodzakelijk over te gaan tot het invoeren van een tijdelijke verkeersregeling. Artikel 1. Voor het vervoer van een kerstboom naar Grotenberge op woensdag 21 november 2018 volgende tijdelijke maatregelen te nemen: Parkeerverbod vanaf uur tot na de passage Sabina van Beierenlaan (vanaf huisnummer 8 tot de Ooststraat) Grotenbergestraat (vanaf huisnummer 63 tot de Grotstraat) Parking Domein Breivelde (kant bos). Artikel 2. Afschrift van dit collegebesluit toe te sturen aan de organisator. 23. Verkeer. Invoeren tijdelijk politiereglement op het verkeer ter gelegenheid van het vervoer van de kerstboom naar de Markt op maandag 19 november Artikel 119 en 130bis van de nieuwe gemeentewet. Het koninklijk besluit van 16 maart 1968 tot coördinatie van de wetten betreffende de politie op het wegverkeer. Het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer. Het ministerieel besluit van 26 april 2004 tot wijziging van het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald. Het ministerieel rondschrijven van 14 november 1977 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing van de verkeerstekens. Ter uitvoering van artikel 186 van het Gemeentedecreet deze verordening bekend te maken. De aanvraag van 24 september 2018 van, tot het verkrijgen van een vergunning voor het vervoer van de kerstboom naar de Markt op maandag 19 november 2018.

25 Het gunstig advies van 26 september 2018 van de Politiezone Zottegem-Herzele-Sint-Lievens-Houtem, hetwelk integraal en integrerend deel uitmaakt van dit besluit. Het is om veiligheidsredenen noodzakelijk over te gaan tot het invoeren van een tijdelijke verkeersregeling. Artikel 1. Voor het vervoer van de kerstboom naar de Markt op maandag 19 november 2018 volgende tijdelijke maatregelen te nemen: Parkeerverbod van uur tot na de passage Buke Bruggenhoek Désiré Van Den Bosschestraat Heldenlaan (kant pare huisnummers en middenberm kant pare huisnummers) Artikel 2. Afschrift van dit collegebesluit toe te sturen aan de organisator. 24. Verkeer. Invoeren tijdelijk politiereglement op het verkeer ter gelegenheid van de "Urban Trail & Obstacle Run" op zondag 21 oktober Artikel 119 en 130bis van de nieuwe gemeentewet. Het koninklijk besluit van 16 maart 1968 tot coördinatie van de wetten betreffende de politie op het wegverkeer. Het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer. Het ministerieel besluit van 26 april 2004 tot wijziging van het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald. Het ministerieel rondschrijven van 14 november 1977 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing van de verkeerstekens. Ter uitvoering van artikel 186 van het Gemeentedecreet deze verordening bekend te maken. De aanvraag van 14 september 2018 van, voor Brandweerzone Vlaamse Ardennen, post Zottegem, tot het verkrijgen van een vergunning voor het organiseren van "Urban Trail & Obstacle Run" op zondag 21 oktober 2018.

26 Het gunstig advies van 25 september 2018 van de Politiezone Zottegem-Herzele-Sint-Lievens-Houtem, hetwelk integraal en integrerend deel uitmaakt van dit besluit. Het is om veiligheidsredenen noodzakelijk over te gaan tot het invoeren van een tijdelijke verkeersregeling. Artikel 1. Ter gelegenheid van "Urban Trail & Obstacle Run" op zondag 21 oktober 2018 volgende tijdelijke maatregelen te nemen: Parkeerverbod op zondag 21 oktober 2018 van uur tot uur Heldenlaan (middenberm gedeelte tussen Arthur Scheirisstraat en Laurens De Metsstraat) Heldenlaan (gedeelte tussen kruispunt Laurens De Metsstraat/Neerhofstraat en kruispunt Graaf van Egmontstraat middenberm en afgebakende parkeerplaatsen op de rijbaan in beide rijrichtingen) Parkeerverbod van vrijdag 19 oktober 2018 om uur tot maandag 22 oktober 2018 om uur Parking Désiré Van Den Bosschestraat Toegang verboden in beide richtingen, uitgezonderd plaatselijk verkeer op zondag 21 oktober 2018 van uur tot uur Onderkant Heldenlaan (thv kruispunt Heldenlaan/Laurens De Metsstraat en thv kruispunt Heldenlaan/Graaf van Egmontstraat) Toegang verboden in beide richtingen, uitgezonderd plaatselijk verkeer op zondag 21 oktober 2018 van uur tot uur Doornweg (thv kruispunt Doornweg/Ooststraat en thv kruispunt Doornweg/Grotenbergestraat) Baronsweg (thv kruispunt Baronsweg/Grotenbergestraat en thv kruispunt Baronsweg/Arthur Gevaertlaan). Artikel 2. Afschrift van dit collegebesluit toe te sturen aan de organisator. 25. Verkeer. Invoeren tijdelijk politiereglement op het verkeer voor filmopnames op de Bruggenhoek van 27 november tot en met 30 november Artikel 119 en 130bis van de nieuwe gemeentewet. Het koninklijk besluit van 16 maart 1968 tot coördinatie van de wetten betreffende de politie op het wegverkeer. Het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer.

27 Het ministerieel besluit van 26 april 2004 tot wijziging van het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald. Het ministerieel rondschrijven van 14 november 1977 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing van de verkeerstekens. Ter uitvoering van artikel 186 van het Gemeentedecreet deze verordening bekend te maken. De aanvraag van 20 september 2018 van, voor nv Panenka, tot het verkrijgen van een vergunning voor het maken van filmopnames in de Bruggenhoek van 27 tot en met 30 november Het gunstig advies van 1 oktober 2018 van de Politiezone Zottegem-Herzele-Sint-Lievens-Houtem, hetwelk integraal en integrerend deel uitmaakt van dit besluit. Het is om veiligheidsredenen noodzakelijk over te gaan tot het invoeren van een tijdelijke verkeersregeling. Artikel 1. Voor het maken van filmopnames in de Bruggenhoek van 27 tot en met 30 november 2018 volgende tijdelijke maatregelen te nemen: Verboden toegang in beide richtingen voor iedere bestuurder, enkel tijdens de geluidsopnames (max. een 5-tal minuten) en niet op dinsdagvoormiddag, woensdagnamiddag en van uur tot uur en van uur tot uur Ter hoogte van kruispunt Bruggenhoek/Elenestraat ter hoogte van het rondpunt Désiré Van Den Bosschestraat ter hoogte van de parking Désiré Van Den Bosschestraat Parkeerverbod van 27 november 2018 om uur tot en met 30 november 2018 om uur Parking Désiré Van Den Bosschestraat Artikel 2. Afschrift van dit collegebesluit toe te sturen aan de organisator. 26. Verkeer. Invoeren tijdelijk politiereglement op het verkeer ter gelegenheid van Allerheiligen op donderdag 1 november Artikel 119 en 130bis van de nieuwe gemeentewet.

28 Het koninklijk besluit van 16 maart 1968 tot coördinatie van de wetten betreffende de politie op het wegverkeer. Het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer. Het ministerieel besluit van 26 april 2004 tot wijziging van het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald. Het ministerieel rondschrijven van 14 november 1977 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing van de verkeerstekens. Ter uitvoering van artikel 186 van het Gemeentedecreet deze verordening bekend te maken. / Ter gelegenheid van Allerheiligen dient voor de veiligheid een tijdelijk politiereglement op het verkeer ingevoerd te worden in de Kluisstraat en de Groenstraat. Het gunstig advies van 1 augustus 2018 van de Politiezone Zottegem-Herzele-Sint-Lievens-Houtem, hetwelk integraal en integrerend deel uitmaakt van dit besluit. Artikel 1. Ter gelegenheid van Allerheiligen op donderdag 1 november 2018 volgende tijdelijke maatregelen te nemen van woensdag 31 oktober 2018 om uur tot en met donderdag 1 november 2018 om uur: Eenrichtingsverkeer Groenstraat richting Picarrenstraat Kluisstraat richting Knutsegemstraat Wegomleiding Via Knutsegemsstraat, Penitentenlaan, Beugelstraat. Artikel 2. Afschrift van dit collegebesluit toe te sturen aan de organisator.

29 27. Verkeer. Invoeren tijdelijk politiereglement op het verkeer ter gelegenheid van de cultuuravonden in stadstheater Rhetorica. Artikel 119 en 130bis van de nieuwe gemeentewet. Het koninklijk besluit van 16 maart 1968 tot coördinatie van de wetten betreffende de politie op het wegverkeer. Het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer. Het ministerieel besluit van 26 april 2004 tot wijziging van het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald. Het ministerieel rondschrijven van 14 november 1977 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing van de verkeerstekens. Ter uitvoering van artikel 186 van het Gemeentedecreet deze verordening bekend te maken. De aanvraag van 13 september 2018 van tot het verkrijgen van een vergunning ter gelegenheid van de cultuuravonden in stadstheater Rhetorica. Het gunstig advies van 24 september 2018 van de Politiezone Zottegem-Herzele-Sint-Lievens-Houtem, hetwelk integraal en integrerend deel uitmaakt van dit besluit. Het is om veiligheidsredenen noodzakelijk over te gaan tot het invoeren van een tijdelijke verkeersregeling. Artikel 1. Ter gelegenheid van de cultuuravonden op 20, 25 oktober, 15, 22, 24 november, 1, 6, 20 december 2018, 16, 26 januari, 14, 22, 28 februari, 9, 15, 22, 28, 30 maart, 4 april, 4, 10, 11, 12, 13, 16 mei, 6 juni 2019 in stadstheater Rhetorica volgende tijdelijke maatregelen te nemen: Parkeerverbod van 10 uur tot 24 uur Hospitaalstraat - tegenover de nooduitgang zaal Rhetorica (volledig eerste deel vanaf de klinkers tot aan de hoek van de hoofdingang zaal Rhetorica zeker de hier voorziene parkeerplaatsen) Hospitaalstraat voorziene parkeerplaatsen tegenover de hoofdingang zaal Rhetorica.

30 Artikel 2.. Ter gelegenheid van de culturele voorstellingen op 11, 12, 19 oktober, 17, 18, 28 november 2018, 14, 15, 17, 22, 24, 25 januari, 10, 17 februari, 25, 26 maart, 19 april, 7 mei 2019 in stadstheater Rhetorica volgende tijdelijke maatregelen te nemen: Parkeerverbod van 7 uur tot 17 uur Hospitaalstraat tegenover de nooduitgang zaal Rhetorica (volledig eerste deel vanaf de klinkers tot aan de hoek van de hoofdingang zaal Rhetorica zeker de hier voorziene parkeerplaatsen) Hospitaalstraat voorziene parkeerplaatsen tegenover de hoofdingang zaal Rhetorica. Artikel 2. Afschrift van dit collegebesluit toe te sturen aan de organisator. 28. Verkeer. Invoeren tijdelijk politiereglement op het verkeer ter gelegenheid van de organisatie van "Stad van Sinterklaas" op zaterdag 17 november Artikel 119 en 130bis van de nieuwe gemeentewet. Het koninklijk besluit van 16 maart 1968 tot coördinatie van de wetten betreffende de politie op het wegverkeer. Het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer. Het ministerieel besluit van 26 april 2004 tot wijziging van het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald. Het ministerieel rondschrijven van 14 november 1977 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing van de verkeerstekens. Ter uitvoering van artikel 186 van het Gemeentedecreet deze verordening bekend te maken. De aanvraag van 20 juli 2018 van, voor dienst Citymarketing Stad Zottegem, tot het verkrijgen van een vergunning voor het organiseren van Stad van Sinterklaas op de Markt op zaterdag 17 november Het gunstig advies van 19 september 2018 van de Politiezone Zottegem-Herzele-Sint-Lievens-Houtem, hetwelk integraal en integrerend deel uitmaakt van dit besluit. Het is om veiligheidsredenen noodzakelijk over te gaan tot het invoeren van een tijdelijke verkeersregeling.

31 Artikel 1. Ter gelegenheid van de organisatie van Stad van Sinterklaas op de Markt op zaterdag 17 november 2018 volgende tijdelijke maatregelen te nemen: Toegang verboden in beide richtingen voor iedere bestuurder van uur tot uur Stationsstraat - ter hoogte van de Nieuwstraat Markt - ter hoogte van de Heldenlaan Markt ter hoogte van de Zavel (kant voor- en achterzijde kerk) Toegang verboden in beide richtingen voor iedere bestuurder, uitgezonderd plaatselijk verkeer van uur tot uur Stationsstraat - ter hoogte van Stationsplein Heldenlaan ter hoogte van de Neerhofstraat Heldenlaan ter hoogte van de Graaf van Egmontstraat Parkeerverbod van uur tot uur Trapstraat (deel tussen Molenstraat en Zavel) Opheffen eenrichtingverkeer van uur tot uur Trapstraat (deel tussen Molenstraat en Zavel) Zavel (doorsteek van de Hoogstraat naar de Trapstraat). Artikel 2. Afschrift van dit collegebesluit toe te sturen aan de organisator. VERKEER - ALGEMEEN 29. Resultaten van het verkeersanalysetoestel na plaatsing op het kruispunt Mirtestraat - Leliestraat. Artikel 57 2 van het Gemeentedecreet. / Data over het aankomend verkeer Data over het wegrijdend verkeer Data over het verkeer in beide richtingen Samenvatting resultaten Deel 1 Samenvatting resultaten Deel 2 Briefwisseling

32 De bewoners van de Mirtestraat klagen de verkeerssituatie in hun straat aan. Zij stellen toenemend sluipverkeer vast ten gevolge van de doorgang via de Leliestraat naar de Tweekerkenstraat. Om de omvang van het probleem te kennen, werd het analysetoestel op de hoek van de Mirtestraat met de Leliestraat geplaatst van 9 augustus 2018 tot en met 26 augustus Uit de data van het analysetoestel kunnen een aantal vaststellingen geformuleerd worden: In de Mirtestraat en Leliestraat geldt zone 30. Met betrekking tot de snelheid kan worden vastgesteld dat de gemiddelde snelheid en V85 (i.e. de snelheid die door 85% niet wordt overschreden en door 15% wel wordt overschreden) goed is. Er zijn weinig snelheidsovertredingen. Met betrekking tot het aantal voertuigen kan worden vastgesteld dat, voor de beide richtingen, de meeste voertuigen tweewielers zijn (fietsers, bromfietsers) (72%), gevolgd door auto s (21%), bestelwagens (4%), vrachtwagens (2%) en trailers (1%). o Het gemiddeld aantal voertuigen per dag, in beide richtingen, is 158. Hiervan zijn er dus 114 tweewielers (fietsers, bromfietsers), 33 auto s, 6 bestelwagens, 3 vrachtwagens en 2 trailers (in afgeronde, absolute aantallen). Artikel 1. Kennis te nemen van de resultaten van de meting door het verkeersanalysetoestel: In de Mirtestraat en Leliestraat geldt zone 30. Met betrekking tot de snelheid kan worden vastgesteld dat de gemiddelde snelheid en V85 (i.e. de snelheid die door 85% niet wordt overschreden en door 15% wel wordt overschreden) goed is. Er zijn weinig snelheidsovertredingen. Met betrekking tot het aantal voertuigen kan worden vastgesteld dat, voor de beide richtingen, de meeste voertuigen tweewielers zijn (fietsers, bromfietsers) (72%), gevolgd door auto s (21%), bestelwagens (4%), vrachtwagens (2%) en trailers (1%). o Het gemiddeld aantal voertuigen per dag, in beide richtingen, is 158. Hiervan zijn er dus 114 tweewielers (fietsers, bromfietsers), 33 auto s, 6 bestelwagens, 3 vrachtwagens en 2 trailers (in afgeronde, absolute aantallen). 30. Het plaatsen van diamantkoppalen in de Paddestraat ter hoogte van nummer 148. Artikel 57 2 van het Gemeentedecreet. / Grondplan Knutsegemstraat Paddestraat

33 Grondplan Paddestraat 148 met aanduiding palen Aanvraag bewoner Ondanks de tonnagebeperking passeert er nog geregeld zwaar vervoer in de Paddestraat. Op de hoek van de Knutsegemstraat met de Paddestraat wordt de dakgoot van het huis steeds beschadigd door zwaar vervoer dat de bocht vanuit de Knutsegemstraat naar de Paddestraat te kort neemt. Om ervoor te zorgen dat het zwaar vervoer de bocht naar de Paddestraat breder neemt, kunnen er drie diamantkoppalen worden geplaatst ter hoogte van huisnummer 148. Hierdoor zal de gevel en de dakgoot van het huis beschermd worden. Artikel 1. Drie diamantkoppalen te plaatsen ter hoogte van Paddestraat 148. Artikel 2. De diamantkoppalen worden geplaatst op 3 plaatsen: Als eerste op 1 meter van de gevel van huisnummer 148 Ten tweede op 1 meter 70 van de gevel van huisnummer 148 Ten derde op 2 meter 30 van de gevel van huisnummer 148 Tussen de palen dient steeds ongeveer 1 meter vrije ruimte te worden gelaten zodat de palen een bocht vormen.

34 31. Gunning van de aankoop, levering en plaatsing van diverse snelheidsremmers en bijhorende signalisatie voor de Minnenbergstraat, Gentse Steenweg en Lippense Weg aan de firma Trafiroad. Art. 57, 3, 5 van het gemeentedecreet. Het gemeenteraadsbesluit van 22 december 2014 houdende vaststelling van de opdrachten voor werken, leveringen en diensten die kunnen beschouwd worden als opdrachten van dagelijks bestuur. De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen.. De wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten. De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten. Het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur. Het gemeentedecreet van 15 juli Het koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren.

35 Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken. Aanvullend politiereglement op het verkeer. Snelheidsremmers in de Gentse Steenweg: paralelle middengeleiders d.d. 18 juni 2018 Aanvullend politiereglement op het verkeer. Snelheidsremmers in de Lippense Weg door middel van 3 asverschuivingen d.d. 18 juni 2018 Aanvullend politiereglement op het verkeer. Snelheidsremmers in de Minnenbergstraat door middel van Berlijnse rijbaankussens en plooibakens d.d. 18 juni 2018 De financieel directeur verleende het visum op 27 september De vraag van buurtbewoners werd door het college en de gemeenteraad gehonoreerd met de beslissing tot het plaatsen van snelheidsremmers in de Minnenbergstraat, Gentse Steenweg en Lippense Weg. Deze beslissing werd bekrachtigd door 3 gemeenteraadsbesluiten (aanvullende politiereglementen) tijdens de zitting van 18 juni De dienst verkeer onderzocht grondig welke snelheidremmers op de 3 locaties best zouden worden aangebracht. De mogelijkheden waren gelimiteerd. De nodige snelheidsremmers, bijhorende signalisatie en de plaatsing ervan, dient te worden gegund. De aankoop van de snelheidsremmers, de signalisatie en de plaatsing ervan zal gebeuren bij de firma Trafiroad, Nieuwe Dreef 17, 9160 Lokeren tegen het nagerekende inschrijvingsbedrag van ,66 euro inclusief btw met wie het stadsbestuur een raamcontract heeft afgesloten voor de aankoop van verkeerssignalisatie, gegund in het college van burgemeester en schepenen van 3 april Er wordt voorgesteld deze opdracht te gunnen bij wijze van aanvaarde factuur, op basis van artikel 92 (bepalingen die van toepassing zijn op overheidsopdrachten van beperkte waarde - aanvaarde factuur) van de wet van 17 juni 2016 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten. Financiële aspecten De financieel beheerder onderzocht de wettigheid en regelmatigheid van deze voorgenomen verbintenis in het kader van zijn opdracht in artikel 94, eerste lid, 1 van het gemeentedecreet. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget binnen de nieuwe beleids- en beheerscyclus (BBC) in het boekjaar 2018: Enveloppe INV2014/PD13 Verkeer Subproject PD Mobiliteit: herinrichting straten (snelheidsremmende maatregelen) Beleidsdomein

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 1 DECEMBER 2014

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 1 DECEMBER 2014 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 1 DECEMBER 2014 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Peter Vansintjan, Lieselotte De

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 30 NOVEMBER 2015

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 30 NOVEMBER 2015 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 30 NOVEMBER 2015 Aanwezig : Paul Lievens, wnd. burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte De Roover, schepenen,

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 24 NOVEMBER Bart De Cock, wnd. stadssecretaris.

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 24 NOVEMBER Bart De Cock, wnd. stadssecretaris. ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 24 NOVEMBER 2014 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 10 DECEMBER 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 10 DECEMBER 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 10 DECEMBER 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte De Roover,

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 3 NOVEMBER Bart De Cock, wnd. stadssecretaris.

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 3 NOVEMBER Bart De Cock, wnd. stadssecretaris. ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 3 NOVEMBER 2014 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 5 OKTOBER 2015

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 5 OKTOBER 2015 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 5 OKTOBER 2015 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Lieselotte De Roover,

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 08 FEBRUARI 2016

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 08 FEBRUARI 2016 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 08 FEBRUARI 2016 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

VAST BUERAU VERGADERING VAN 14 JANUARI 2019

VAST BUERAU VERGADERING VAN 14 JANUARI 2019 VAST BUERAU VERGADERING VAN 14 JANUARI 2019 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Evelien De Both, Leen Goossens, Lieselotte De Roover, Matthias Diependaele, Brecht Cassiman, schepenen, Peter

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 14 SEPTEMBER 2015. Koen Codron, stadssecretaris.

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 14 SEPTEMBER 2015. Koen Codron, stadssecretaris. ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 14 SEPTEMBER 2015 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 15 DECEMBER Bart De Cock, wnd. stadssecretaris.

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 15 DECEMBER Bart De Cock, wnd. stadssecretaris. ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 15 DECEMBER 2014 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 28 SEPTEMBER Koen Codron, stadssecretaris.

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 28 SEPTEMBER Koen Codron, stadssecretaris. ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 28 SEPTEMBER 2015 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 28 OKTOBER 2013

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 28 OKTOBER 2013 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 28 OKTOBER 2013 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 17 NOVEMBER Bart De Cock, wnd. stadssecretaris.

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 17 NOVEMBER Bart De Cock, wnd. stadssecretaris. ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 17 NOVEMBER 2014 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 15 FEBRUARI 2016

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 15 FEBRUARI 2016 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 15 FEBRUARI 2016 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 31 AUGUSTUS 2015

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 31 AUGUSTUS 2015 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 31 AUGUSTUS 2015 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Lieselotte De

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 26 MEI 2014

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 26 MEI 2014 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 26 MEI 2014 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Lieselotte De Roover,

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 3 SEPTEMBER 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 3 SEPTEMBER 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 3 SEPTEMBER 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 13 APRIL 2015

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 13 APRIL 2015 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 13 APRIL 2015 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Paul Lievens, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte De Roover,

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 22 OKTOBER 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 22 OKTOBER 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 22 OKTOBER 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Leen Goossens, wnd. burgemeester-voorzitter voor agendapunt 40, Peter Roman, Joost

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 22 JULI 2019

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 22 JULI 2019 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 22 JULI 2019 Aanwezig: Leen Goossens, wnd. burgemeester-voorzitter, Matthias Diependaele, Brecht Cassiman, schepenen, Peter Vansintjan, schepen van

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 7 JULI 2014

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 7 JULI 2014 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 7 JULI 2014 Aanwezig : Paul Lievens, wnd. burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan, Lieselotte De

Nadere informatie

Besluiten burgemeester

Besluiten burgemeester Besluiten burgemeester GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 18 maart 2019 Westerlo - Mobiliteit 5 2019_BB_00117 Politiereglementen. Tijdelijk politiereglement bij hoogdringendheid: snelheidsremmende maatregelen

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 26 FEBRUARI 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 26 FEBRUARI 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 26 FEBRUARI 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Leen Goossens, Peter Vansintjan,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 19 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00589 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04231 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 18 MAART 2019

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 18 MAART 2019 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 18 MAART 2019 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Evelien De Both, Leen Goossens, Lieselotte De Roover, Matthias Diependaele, Brecht

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 2 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01246 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07408 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_04441 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_14175 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 december 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_14626 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13258 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 19 FEBRUARI 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 19 FEBRUARI 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 19 FEBRUARI 2018 Aanwezig: Peter Vansintjan, wnd. burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Lieselotte De Roover, schepenen,

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 6 MEI 2013. Bart De Cock, wnd. stadssecretaris.

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 6 MEI 2013. Bart De Cock, wnd. stadssecretaris. ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 6 MEI 2013 Aanwezig : Paul Lievens, wnd. burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Sandra De Roeck, Peter Vansintjan, Lieselotte De Roover, schepenen,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_14164 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_03858 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 1 APRIL 2019

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 1 APRIL 2019 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 1 APRIL 2019 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Evelien De Both, Leen Goossens, Matthias Diependaele, Brecht Cassiman, schepenen,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 december 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_15572 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07317 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 september 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_10287 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13896 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 december 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_14058 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01733 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_07460 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09296 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11482 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 2 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01263 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10529 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13254 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 11 mei 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_05344 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_08366 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 juli 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07677 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11495 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11467 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07413 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04735 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11488 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 juli 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_08181 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 1 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_10759 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 19 mei 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_06267 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_02795 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 december 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_14059 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00886 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07827 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 5 december 2013 Besluit nummer: 2013_GR_01266 Onderwerp: Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer betreffende de Vrijdagmarkt, deel tussen

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 26 JUNI 2017

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 26 JUNI 2017 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 26 JUNI 2017 Aanwezig: Leen Goossens, wnd. burgemeester-voorzitter, Peter Roman, Joost Franceus, Sandra De Roeck, Peter Vansintjan, Lieselotte De Roover,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07414 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 27 JULI 2015

ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 27 JULI 2015 ZITTING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 27 JULI 2015 Aanwezig : Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Paul Lievens, Peter Vansintjan, schepenen, Kurt De Loor, schepen van rechtswege,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 2 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01243 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10526 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09413 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11492 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 8 december 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_14984 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_03268 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 8 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11085 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 november 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_13668 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11839 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09306 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10932 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11834 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_06823 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 7 MEI 2018

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 7 MEI 2018 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VERGADERING VAN 7 MEI 2018 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Leen Goossens, wnd. burgemeester-voorzitter voor agendapunt 61, Peter Roman, Joost Franceus,

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 december 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_15257 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04227 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07656 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00877 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_11531 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 12 juli 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_08881 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 12 mei 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_05953 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_08375 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_00942 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Beslissing: Goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen in vergadering van 14 maart 2019

Beslissing: Goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen in vergadering van 14 maart 2019 Het college van burgemeester en schepenen Besluit Vergadering van 14 maart 2019 2019_CVB_02987 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Keizer Leopoldstraat - nieuwe

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09112 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie