Informatiebrief groep 3

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatiebrief groep 3"

Transcriptie

1 OBS De Pionier Kerkstraat JP Wormerveer Informatiebrief groep 3 info@depionier.nl Algemeen Groepssamenstelling Groep 3 bestaat dit jaar uit 29 kinderen, 23 jongens en 6 meisjes. Dagritme Elke dag heeft dezelfde opbouw. ( Behalve op vrijdag in verband met gym.) 8.30 uur Lezen en schrijven uur Buiten spelen en eten en drinken uur Rekenen uur Buiten spelen uur Lunch uur Start middagprogramma (Creatieve vakken, SEO, verkeer, extra leesoefeningen) uur Naar huis Eten & Drinken (kleine pauze, lunch) In de kleine pauze eten de kinderen een tussendoortje (fruit, een boterham, liga, sultana) en drinken ze wat. Op woensdag is het fruitdag en nemen alle kinderen fruit mee. Tijdens de lunch eten en drinken we de eerst 10 minuten in stilte, daarna is er nog tijd om te eten, maar ook om even te kletsen en als de kinderen klaar zijn met lunchen een kleine activiteit te kiezen (tekenen, een spelletje). Verjaardagen Wie jarig is mag trakteren in de klas. Dit gebeurt om 9.45 uur. Na het trakteren mag het kind de klassen rondgaan met twee gekozen kinderen. De traktatie mag direct opgegeten worden of mee naar huis genomen worden. Na de kleine pauze wordt er niet meer van de traktatie gegeten. Lolly s en kauwgom mogen niet gegeten worden in de klas. Zelfstandig werken (GIP blokje) Elke les begint met een werkinstructie. Daarna gaan de kinderen zelfstandig aan het werk. Ieder kind heeft een blokje op tafel staan met daarop een vraagteken, een groen vlak en een rood vlak. Heeft het kind een vraag voor de leerkracht dan zet hij het blokje op het vraagteken. De leerkracht loopt tijdens het zelfstandig werken rond (servicerondes) en ziet zo welk kind een vraag over het werk heeft en wie niet. Later in het jaar worden ook het groene vlak (ik snap mijn werk, maar je mag mij wel iets vragen) en het rode vlak (ik snap mijn werk en wil niet gestoord worden) geïntroduceerd en in gebruik genomen.

2 Tijdens het zelfstandig werk geeft de leerkracht aan de instructietafel extra instructie en hulp aan kinderen die dat nodig hebben. Van de andere kinderen wordt verwacht dat zij goed naar de uitleg geluisterd hebben en rustig aan het werk kunnen. Klassendienst Elke week zijn er twee kinderen klassendienst. Zij mogen gedurende die week helpen in de klas en helpen na schooltijd met het opruimen van de klas. Ze komen in de klassendienstweek dus iets later uit. De namen van de klassendienst staan op het bord met het dagprogramma. Basisschoolnet Via basisschoolnet ontvangt u informatie over school en de klas. Via basisschoolnet worden de afspraken voor gesprekken met de leerkracht gemaakt. U kunt uw kind ook via basisschoolnet afmelden (bv. bij ziekte, doktersbezoek). Wilt u dan zowel de leerkracht als juf Ine v.d. Kruk berichten. Zij houdt de absenten van de hele school bij. Oudergesprekken (nieuwe cyclus) Aan het begin van het schooljaar vinden er kennismakingsgesprekken plaats. Deze gesprekken zijn informatief van aard. De leerkracht vertelt over het werk in de groep en ouders kunnen informatie over hun kind kwijt. Deze gesprekken zijn verplicht. In tegenstelling tot voorgaande jaren vinden er geen rapportgesprekken plaats. Heeft u naar aanleiding van het rapport toch vragen of heeft de leerkracht behoefte aan een gesprek, dan wordt er met ouders individueel een afspraak gemaakt. In april is er dan weer een ronde verplichte oudergesprekken. In dit gesprek zal het gaan over de vorderingen tot dan toe en de verwachtingen van de leerkracht ten aanzien van de overgang naar de volgende groep. Tussentijds bestaat altijd de mogelijkheid om een gesprek met de leerkracht aan te vragen. Ook kan het zijn dat de leerkracht u uitnodigt voor een gesprek. Voor de verplichte gesprekken nodigt de leerkracht u uit via basisschoolnet. U kunt uzelf dan inplannen voor een gesprek. Voor de overige gesprekken neemt u zelf contact op met de leerkracht of de leerkracht met u. Huisbezoeken Elk schooljaar gaat de leerkracht bij acht kinderen op huisbezoek. Tijdens het huisbezoek heeft het kind de kans om zijn kamer, huisdier, lievelingsspeelgoed aan de leerkracht te laten zien en ziet de leerkracht het kind in de thuissituatie. Wanneer uw kind aan de beurt is voor een huisbezoek, zal de leerkracht vooraf contact met u opnemen. Biebbus Een aantal keer per jaar bezoekt groep 3 de Biebbus op het Marktplein. In tegenstelling tot de andere groepen blijven de biebboeken van groep 3 op school. Dit om het (samen)lezen binnen de groep te motiveren. Voor schooltijd ( uur) bent u overigens van harte welkom om met uw kind in de biebboeken te lezen.

3 Regels & Afspraken Toiletgebruik Omdat de dag met instructie begint is het heel prettig als kinderen voor ze naar school gaan nog even naar het toilet gaan. Het toiletbezoek tot 9.00 uur wordt zoveel mogelijk beperkt. Groep 3 deelt een toilet met groep 5. Omdat het toilet direct tegenover groep 5 is wordt er van de kinderen verwacht dat ze stil zijn op het toilet en snel weer terugkomen naar de klas. Per keer mag er 1 jongen en 1 meisje naar het toilet. Waar zet je je eten & drinken Eten en drinken voor de kleine pauze staat in de klas op de tafel bij de deur. Voor de lunch staan er twee kratten op de gang. In de ene krat gaat het eten en drinken voor de koelkast (brood met vleeswaren, melk), in de andere krat het overige eten en drinken. Regel van de week (plein) Elke week is er een andere regel voor het spelen op het plein die centraal staat. Deze regel is schoolbreed, voor alle groepen, en wordt in de klas besproken. De regel hangt op het buitenraam, zodat hij tijdens het buitenspelen zichtbaar is. De regel van de week wordt aangekondigd in de kriskras zodat u de regel alvast met uw kind kunt bespreken. Regels in de klas De belangrijkste regels in de klas zijn: Jassen hangen aan de kapstok onder de luizencape Ik luister naar een ander Ik ben rustig aan het werk We lachen met elkaar en niet om elkaar Een fout maken mag, we zijn op school om te leren We zorgen samen voor een nette klas Ik ga zorgvuldig om met mijn eigen spullen die van een ander Stop hou op betekent ook stop hou op In de klas (het lokaal) wordt niet gestoeid, gerend en gegild Groep 3 heeft voetbalkooi op donderdag in de lunchpauze en op vrijdag in de kleine pauze Regels op school Voor een groot deel overlappen de schoolregels de klassenregels. Een aantal schoolregels zijn: Ik loop op de gang Ik ben rustig op de gang Ik luister als iemand me aanspreekt (ook als dit een andere leerkracht, medewerker, ouder, leerling is) Steppen worden onder de trap geparkeerd Iedereen is om 8.30 uur in de klas aanwezig We lopen rechts de trap op en links de trap af Ik hou me aan het voetbalrooster

4 Vakken - Rekenen Er wordt gewerkt met de methode Pluspunt. Elke maandag en woensdag is er een gele les (leerkrachtgebonden) en elke dinsdag en donderdag is er een blauwe les (zelfstandig werken). Op vrijdag is er altijd een herhalingsles. Tijdens deze les mogen kinderen samenwerken. Een blok beslaat 3 weken en sluit af met een toets. Na de toets wordt extra uitleg/oefening gegeven aan kinderen die dat nodig hebben en verrijking aan de kinderen die de leerstof beheersen. In groep 3 ligt de nadruk op het tellen met huppen van 2, 5 en 10. De vriendjes van 10, de helft tot 20, de dubbelen tot 20 en het memoriseren van alle sommen tot 10 en het automatiseren van de sommen tot 20. Lezen Er wordt gewerkt met de methode Veilig Leren Lezen. Elke les begint met een terugblik op wat er eerder is geleerd, gevolgd door het aanbieden van de nieuwe leerstof en het toepassen hiervan. Tot de kerst zal de nadruk sterk liggen op het aanleren van alle letters en klankgroepen en het leren lezen van woorden. Na de kerst komt de nadruk te liggen op het vlot kunnen lezen. Tot de kerst beslaat een kern 2 weken. Na de kerst worden dat 3 weken. Aan het einde van elke kern worden de kinderen getoetst op letterkennis en het lezen van woorden. Aan de hand van die toets komt een kind in ster, maan of zon. Ster betekent dat het kind moeite heeft met het lezen en extra ondersteuning van de leerkracht zal krijgen. Ook zal van ouders gevraagd worden thuis te oefenen (materiaal wordt door de leerkracht verzorgd). Maan is de basisgroep. De groep kinderen die met het gewone aanbod zich voldoende ontwikkelt. Zon is de groep kinderen die al meer kan lezen, vlotter leest. Zij krijgen deels hetzelfde aanbod als de maangroep, maar worden ook extra uitgedaagd. Per twee weken verandert afhankelijk van de toets de samenstelling van de groepen ster, zon en maan. - Spelling Spelling is een onderdeel van Veilig Leren Lezen. In het begin ligt de nadruk op het goed schrijven van klanken. Later wordt dit het schrijven van korte klankzuivere woorden (je schrijft het woord precies zoals je het hoort) en aan het eind van het jaar komen woorden met sch-, -ng, -nk, -eer, -oor, -eur, -aai, -ooi, -oei en eind d aan bod. - Begrijpend Lezen Begrijpend lezen is ook een onderdeel van Veilig Leren Lezen. Bij aanvang, als de kinderen nog niet (goed genoeg) kunnen lezen, wordt er geoefend met begrijpend en kritisch luisteren. Later wordt dit begrijpend lezen. - Verkeer Verkeer wordt gegeven met de methode Klaar over! De kinderen leren aan de hand van dagelijkse situaties hoe ze gevaar kunnen inschatten en de eerste basisregels van het verkeer.

5 - Woordenschat Woordenschat is ook een onderdeel van Veilig Leren Lezen. Daarnaast is in de klas een woordmuur aanwezig. Op de woordmuur hangt een paraplu met daarop een woord (bv. het verkeer), onder de paraplu hangen woorden die bij dat woord horen (bv. de auto, de bus, de trein). Op de muur hangt ook een kast. Hierin hangen tegenstellingen (bv. blij-verdrietig, jong-oud), of woorden die op een andere manier als stel bij elkaar horen (bv. de boer-de boerin, de meester-de juf of de koe- het kalf, het schaap-het lam). Als laatste hangt op de woordmuur een trap. Deze wordt gebruikt voor de vergrotende trap (bv. sterk-sterkersterkst) of opeenvolgingen (bv. rups-pop-vlinder). De woorden voor de woordmuur komen uit de kern van Veilig Leren Lezen waar op dat moment in gewerkt wordt. - Muziek/Beeldende vorming/drama/toneel Voor deze vakken worden lessen gegeven uit de methode Moet je doen! Daarnaast zijn bv. de thema s uit de leesmethode een belangrijke leidraad voor wat er geknutseld, getekend, gedanst, gezongen en gedramatiseerd wordt. - Gym Op maandag wordt er gegymd in de speelzaal van de kleuters. In deze lessen staat vooral het bewegen op muziek centraal. Kinderen hebben voor deze les alleen gymschoenen nodig (blote voeten mag ook, sokken niet). Op vrijdag wordt er gym gegeven door de vakleerkracht, meester Herman. De les wordt gegeven in de gymzaal. De kinderen hebben voor deze les gymkleren nodig. De gymles start om 8.30 uur, dan gaat de deur van de gymzaal dicht. Wie te laat is meldt zich bij de leerkracht in de klas. - SEO In de lessen SEO bespreken we aan de hand van een verhaal met elkaar hoe je met elkaar omgaat, hoe je kunt reageren als je iets niet kan, durft, leuk vindt. Middels rollenspel oefenen de kinderen de situaties. Uitstapjes en Excursies Schoolreisje Groep 3 gaat op 8 juni op schoolreisje. Groep 3 gaat samen met de groepen 1-2 op schoolreis. Naast de leerkrachten gaat er ouderbegeleiding mee. Erfgoed a la carte / Fluxus Groep 3 heeft dit jaar een uitstapje buiten de deur. In februari/maart bezoekt groep 3 in het Biologisch lescentrum een tentoonstelling over dino s. De precieze datum van dit uitstapje is nog niet bekend. Voor dit uitstapje is vervoer per auto noodzakelijk. Wanneer de precieze datum bekend is wordt u hierover via basisschoolnet geïnformeerd.

Informatiebrief groep 3

Informatiebrief groep 3 OBS De Pionier Kerkstraat 52 1521 JP Wormerveer 075-6283845 Informatiebrief groep 3 info@depionier.nl www.depionier.nl Algemeen Groepssamenstelling Er zijn dit jaar 2 groepen 3. Groep 3A bestaat uit 7

Nadere informatie

Verder werken wij met een weektaak. Deze staat op het bord en varieert van week tot week.

Verder werken wij met een weektaak. Deze staat op het bord en varieert van week tot week. OBS De Pionier Kerkstraat 52 1521 JP Wormerveer 075-6283845 Nieuwsbrief groep 7 info@depionier.nl www.depionier.nl Allereerst van harte welkom in groep 7! Middels deze Nieuwsbrief willen wij u informeren

Nadere informatie

Informatiebrief groep 7

Informatiebrief groep 7 OBS De Pionier Kerkstraat 52 1521 JP Wormerveer 075-6283845 Informatiebrief groep 7 info@depionier.nl www.depionier.nl Allereerst van harte welkom in groep 7! Middels deze Nieuwsbrief willen wij u informeren

Nadere informatie

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames Groep 6/7 Informatiebrief Schooljaar 2015/2016 Algemeen o Inloop: leerlingen mogen van 8.15 uur en 13.00 uur naar de klas toe gaan. De leerkracht is dan in de klas. Leerkrachten: Op maandag, dinsdag en

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief Groep 6. Deze nieuwsbrief is als volgt ingedeeld:

Nieuwsbrief Groep 6. Deze nieuwsbrief is als volgt ingedeeld: OBS De Pionier Kerkstraat 52 1521 JP Wormerveer 075-6283845 Nieuwsbrief Groep 6 info@depionier.nl www.depionier.nl Allereerst van harte welkom in Groep 6! Middels deze Nieuwsbrief willen wij u informeren

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

Informatiebrief groep 4

Informatiebrief groep 4 Informatiebrief groep 4 OBS De Pionier Kerkstraat 52 1521 JP Wormerveer 075-6283845 info@depionier.nl www.depionier.nl Schooljaar 2014-2015 Allereerst van harte welkom in Groep 4! Middels deze informatiebrief

Nadere informatie

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw Algemeen In de onderbouwgroepen wordt ontwikkelingsgericht gewerkt. Hierbij is de interactie tussen leerlingen en leerkracht erg belangrijk. Het is van belang dat leerkrachten steeds nagaan wat de volgende

Nadere informatie

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden.

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden. Welkom! Van harte welkom in groep 3. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

Informatiebrief Uilenburcht schooljaar 2015 2016

Informatiebrief Uilenburcht schooljaar 2015 2016 Informatiebrief Uilenburcht schooljaar 2015 2016 Hierbij de informatiebrief met de belangrijkste informatie voor het komende schooljaar. Juf Avelieke werkt op maandag en dinsdag, juf Rachel op woensdag,

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Informatiebrief groep 4

Informatiebrief groep 4 Informatiebrief groep 4 OBS De Pionier Kerkstraat 52 1521 JP Wormerveer 075-6283845 info@depionier.nl www.depionier.nl Schooljaar 2015-2016 Allereerst van harte welkom in Groep 4! Middels deze informatiebrief

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 1. 1. De leerkracht en de groep 2. Dit jaar hebben de kinderen op maandag en dinsdag les van juf Hen van Gils. Op woensdag t/m vrijdag van juf Maike Romp. Wij zijn gestart

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 4/5 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 4/5 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 4/5 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Groep 4/5 Nick van Leent (ma, di en woe) Fleur Verhagen (do en vrij) 2 Groeps- en schoolafspraken - Dagschema op bord - Contact

Nadere informatie

Algemene belangrijke zaken

Algemene belangrijke zaken Algemene belangrijke zaken Binnenkomst: de kinderen mogen vanaf 8.15 uur binnen komen om hun tas en hapje en drankje binnen neer te zetten/ op te hangen. Daarna gaan de kinderen naar het plein waar een

Nadere informatie

Informatiebrief Groep 8

Informatiebrief Groep 8 OBS De Pionier Kerkstraat 52 1521 JP Wormerveer 075-6283845 Informatiebrief Groep 8 info@depionier.nl www.depionier.nl Algemeen In groep 8 bereiden we de kinderen zo goed mogelijk voor op de overgang naar

Nadere informatie

informatiebrief groep 4

informatiebrief groep 4 informatiebrief groep 4 1. Welkom en binnenkomst Als de kinderen s ochtends, om 8.25 uur, binnenkomen geven wij alle kinderen een hand. Buiten hebben ze dan al afscheid van u als ouder kunnen nemen. 2.

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 3-4

Groepsgids. Groep 3-4 Groepsgids Groep 3-4 Wie werk en er in de groepen 3/4: i.heitink@dezonnepoort.nl Tamara van de Berg t.vandenberg@dezonnepoort.nl De Schatgravers maandag dinsdag (gymdag) woensdag donderdag vrijdag / Olaf

Nadere informatie

Informatie-avond groep 3. Welkom

Informatie-avond groep 3. Welkom Informatie-avond groep 3 Welkom Even voorstellen Groep 3A: Maandag en dinsdag Juf Mariel. Woensdag t/m vrijdag Juf Katja. Organisatie in groep 3 Op tijd op school zijn. Dokters en tandartsbezoek graag

Nadere informatie

Informatiebrief Groep 8

Informatiebrief Groep 8 OBS De Pionier Kerkstraat 52 1521 JP Wormerveer 075-6283845 Informatiebrief Groep 8 info@depionier.nl www.depionier.nl Algemeen In groep 8 bereiden we de kinderen zo goed mogelijk voor op de overgang naar

Nadere informatie

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5.

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5. Informatie groep 5 Algemeen: Leerkrachten: Ellen Moerman maandag, dinsdag en woensdag. Iris Stuur donderdag en vrijdag. Groep 5 De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van

Nadere informatie

Januari Welkom op de Van Harte School!

Januari Welkom op de Van Harte School! Januari 2018 Welkom op de Van Harte School! Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. Om goed voorbereid te kunnen starten hebben we wat praktische informatie voor u op een rijtje gezet over

Nadere informatie

Beste ouders/ verzorgers,

Beste ouders/ verzorgers, Beste ouders/ verzorgers, Even voorstellen: Mijn naam is Tom Neven. Uw zoon of dochter zit dit jaar bij mij in groep 5b. Ik ben 30 jaar oud en woon in Etten-Leur. Mijn favoriete bezigheid is muziek en

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Dit boekje heeft u als ouder van onze school ontvangen

Nadere informatie

informatiebrief groep 3b

informatiebrief groep 3b informatiebrief groep 3b 1. Welkom en binnenkomst Als de kinderen s ochtends om 8.25 uur binnenkomen geven wij alle kinderen een hand. Buiten hebben ze dan al afscheid van u als ouder kunnen nemen. 2.

Nadere informatie

Almtopper één Op basisschool De Alm zijn wij beleefd en aardig tegen elkaar

Almtopper één Op basisschool De Alm zijn wij beleefd en aardig tegen elkaar Tilburg, februari 2014 Almtopper één Op basisschool De Alm zijn wij beleefd en aardig tegen elkaar Wanneer ik iets nodig heb, vraag ik daar vriendelijk om Ik begroet de leerkrachten en mijn klasgenootjes

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Groepsbrief Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 In deze groepsbrief brengen we enkele punten onder uw aandacht, die nodig zijn voor het goed functioneren van de groep. Wij vinden het belangrijk

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

Informatie groep 3-4. Schooljaar

Informatie groep 3-4. Schooljaar Informatie groep 3-4 Schooljaar 2017 2018 Contactgegevens: Jorine Doove jorine.doove@pcpomiddenbrabant.nl (werkdagen in groep 3/4: maandag t/m woensdag) Jefira Nagel jefira.nagel@pcpomiddenbrabant.nl (werkdagen

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 8 (DEEL 1) 22 SEPTEMBER 2016

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 8 (DEEL 1) 22 SEPTEMBER 2016 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 8 (DEEL 1) 22 SEPTEMBER 2016 Even voorstellen: Femke de Graef Erik van Schaijk 2 Groeps- en schoolafspraken - Dagschema op bord - Contact leerkracht (voor school, na school

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2018-2019 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Leerstofaanbod 5. LVS 1. Inleiding Beste

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3 Informatie over groep 1/2 1. De leerkrachten van groep 1/2/3 en de weekindeling Dit jaar hebben we een combinatiegroep 1/2/3 gemaakt. De kinderen krijgen volgens onderstaand schema les van juf Romp, Britt

Nadere informatie

Algemene informatie groep 7/8. Welke leerkracht. Van maandag tot en met vrijdag werkt juf Wija in de groep.

Algemene informatie groep 7/8. Welke leerkracht. Van maandag tot en met vrijdag werkt juf Wija in de groep. Algemene informatie groep 7/8 Welke leerkracht. Van maandag tot en met vrijdag werkt juf Wija in de groep. Vakleerkrachten en ander personeel. Astrid Bibo, onderwijsassistente: maandag,dinsdag, donderdag,

Nadere informatie

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom op Het Krijt Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom bij ons op Het Krijt In dit boekje hebben we de belangrijkste informatie voor de groepen 1 en 2 voor u op een rijtje

Nadere informatie

Informatiefolder groep 7

Informatiefolder groep 7 Informatiefolder groep 7 Schooljaar 2014-2015 Welkom Beste ouders, In deze folder vindt u de basis-informatie die van belang is voor uw kind in groep 7. Aanvullende informatie zult u steeds terug kunnen

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag?

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag? Periode 1 + 2 (rapport 1) Veilig leren lezen: groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen

Nadere informatie

Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012)

Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012) Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012) Zelfstandig werken in groep 5: Op het bord worden de verschillende activiteiten in volgorde genoteerd. In wit zijn de instructiemomenten aangegeven. Met een rode

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 1/2 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een ander

Nadere informatie

Informatieavond groep 2/3

Informatieavond groep 2/3 Informatieavond groep 2/3 Programma Even voorstellen Een schooldag in groep 2 Materialen Werkwijze Pravoo- en cito-leerlingvolgsysteem Vragen over groep 2? Groep 2-3, hoe gaat dat in de praktijk? Groep

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

Groep 4. Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015

Groep 4. Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015 Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015 Beste ouders/verzorgers, Onze opzet van de start van het schooljaar is gewijzigd. De informatieavond voor ouders is vervangen door een meer persoonlijke

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 5/6

Groepsgids. Groep 5/6 Groepsgids Groep 5/6 Wie werken er in de groepen 5-6: Jessica van Kempen Simon van Nieuwland Marijn Schraa j.vankempen@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl m.schraa@dezonnepoort.nl De Boomhut

Nadere informatie

Hoe gaat het in groep 1/2 b

Hoe gaat het in groep 1/2 b Hoe gaat het in groep 1/2 b Binnenkomst: - Als je op school komt hang je je jas op je eigen haakje onder je tent. Je tas zet je op de plank. - In de klas geef je de juf een hand en je pakt een spelletje

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2014-2015 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat Groepsgids Groep 2-3 de Letterflat Wie werk en er in de groepen 2/3: s.hogervorst@dezonnepoort.nl (Inge Neijenhuis ) afwezig i.clappers@dezonnepoort.nl vervanger: Yvonne te Vaanholt Verdeling van de dagen

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2 De Zonnewijzer Groepen 1 en 2 Werkdagen en lestijden Met deze powerpoint willen wij u informeren over de gang van zaken in onze kleutergroepen 1 en 2. Heeft u nog vragen of tips na het lezen van deze powerpoint,

Nadere informatie

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van:

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van: Welkom op De Gooilandschool Dit boekje is van:. Een dag bij ons in de klas Hieronder ziet u de activiteiten die plaatsvinden in groep 1 en 2. 08.20 uur De deur van de kleuteringang gaat open. U kunt vanaf

Nadere informatie

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans NAAR GROEP 3 Dit schooljaar zit uw kind in groep 3. De groep is dit jaar gecombineerd met groep 4. Wat voor sommige ouders allemaal heel gewoon is, is voor sommigen een nieuwe stap. Wie is hun nieuwe juf,

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 Groep 3/4 Zo gaat dat bij ons in de groep Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 10 Algemene informatie Het binnen komen Om 8:20 uur gaat de deur open. De kinderen hangen hun jas aan de kapstok.

Nadere informatie

Informatieavond groep 3/4 september 2014

Informatieavond groep 3/4 september 2014 Informatieavond groep 3/4 september 2014 Welkom Voorstellen juf Marjolein meester Wim Doel van de avond Werkwijze in de klas Dagritme Zelfstandig werken Computer Hulp vragen Taakje in de klas Een aantal

Nadere informatie

Wat leren wij? Algemene informatie: En wat leren wij met taal, spelling, begrijpend lezen en rekenen? Waar gaan wij mee aan de slag?

Wat leren wij? Algemene informatie: En wat leren wij met taal, spelling, begrijpend lezen en rekenen? Waar gaan wij mee aan de slag? Wij werken tijdens de verschillende (les)momenten aan de 5 principes van ons Daltononderwijs: zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerken, effectiviteit en reflectie. Als u benieuwd bent hoe deze

Nadere informatie

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017 informatie groep 4 Kbs De Werft Raaimoeren 21 4824 KA Breda 076-5410515 www.dewerft.nl kbsdewerft_info@inos.nl Beste ouders, 18 september 2017 Uw kind zit ondertussen alweer enkele jaren op de basisschool.

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 Even voorstellen: Fenna van de Meerakker 1-2a gedurende het Vivian Rebergen 1-2a jaar in alle + stagiaire Rian (4e jaars Pabo) groepen stagiaires Juliette

Nadere informatie

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X Informatieboekje Onderbouw 2018 Samen school zijn! Pius X 2 Voorwoord Van harte welkom op basisschool Pius X! In dit boekje vindt u praktische zaken die voor u en uw kind in groep 1-2 belangrijk zijn.

Nadere informatie

Informatie jaargroep 3/4: Klassenregels:

Informatie jaargroep 3/4: Klassenregels: Informatie jaargroep 3/4: Klassenregels: Niet storen, praten tijdens de uitleg Elkaar zachtjes helpen, als juf bij de andere groep aan het helpen/uitleggen is Naar de wc gaan, kan als het bordje op groen

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 3-4

Groepsgids. Groep 3-4 Groepsgids Groep 3-4 Wie werken er in de groepen 3/4: i.heitink@dezonnepoort.nl t.vandenberg@dezonnepoort.nl s.vermeulen@dezonnepoort.nl Carla van Baarsen c.vanbaarsen@dezonnepoort.nl De Schatgravers Carla

Nadere informatie

Continurooster op de Zeppelin

Continurooster op de Zeppelin Continurooster op de Zeppelin De schooltijden Alle dagen van de week start de school om 8.30 uur en eindigt om 14.00 uur. Dit geldt voor alle groepen 1 tot en met 8. Maandag 8.30 14.00 uur Dinsdag 8.30

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Welkom in onze klas Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd.

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd. naar de basisschool Algemene informatie omtrent de kleutergroepen *Schooltijden 8.30u.-12.00u. (woensdag tot 12.30u.) 13.00u.-15.00u. Dagindeling en praktische zaken Hoe de dag is ingedeeld is te zien

Nadere informatie

Welkom op de Pionier

Welkom op de Pionier Welkom op de Pionier Wat lees je allemaal in dit boekje? 1. Wat is de Pionier voor een school? 2. Op school zijn verschillende klassen. 3. Zo gaat het op de Pionier. 4. Hoe ziet een schooldag er op onze

Nadere informatie

Informatieboekje groep /2020

Informatieboekje groep /2020 Informatieboekje groep 3 2019/2020 Beste ouder(s), Voor u ligt een informatieboekje van de groepen 3 van basisschool EigenWijs. Wij hebben dit boekje gemaakt om u op de hoogte te brengen van de gang van

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2 Welkom op de Kogge Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare basisschool de Kogge in IJlst! In het begin is het voor u en uw kind best even wennen op school. Een spannende

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Elke ochtend van uur starten we met lezen. De kinderen krijgen dan op hun eigen niveau een korte leesinstructie.

Elke ochtend van uur starten we met lezen. De kinderen krijgen dan op hun eigen niveau een korte leesinstructie. Aan de ouders van groep 4,5 en 6 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op

Nadere informatie

informatiebrief groep 5

informatiebrief groep 5 informatiebrief groep 5 1. Welkom en binnenkomst Als de kinderen s ochtends, om 8.25 uur, binnenkomen geven wij alle kinderen een hand. Buiten hebben ze dan al afscheid van u als ouder kunnen nemen. 2.

Nadere informatie

Informatie groep 3 en 4

Informatie groep 3 en 4 Informatie groep 3 en 4 Hierbij even wat informatie over de dingen waar uw kind dit schooljaar mee te maken krijgt. Dit kan u helderheid verschaffen over wat de kinderen leren in groep 3 en 4. En ook hoe

Nadere informatie

Keuchenius: School met Talent. Groep 4 Schooljaar 2015-2016

Keuchenius: School met Talent. Groep 4 Schooljaar 2015-2016 Keuchenius: School met Talent Groep 4 Schooljaar 2015-2016 Groepssamenstelling Groep 4 17 leerlingen 7 meisjes 10 jongens Leerkrachten Juf Annelies Griepink-Roodenburg (maandag, dinsdag, en de woensdag

Nadere informatie

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool R.K. Gerardusschool Meerkreuk 2 Oude Wetering 071-331 2958 info.gerardus@ssba.net Voor een bijna vier jarige Informatie boekje voor de nieuwe kinderen en

Nadere informatie

Informatiefolder Middenbouw 1 2015/2016

Informatiefolder Middenbouw 1 2015/2016 Informatiefolder Middenbouw 1 2015/2016 Beste ouders/ verzorgers, Door middel van deze gids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in deze groep. Voor elke groep is er specifieke informatie.

Nadere informatie

De Springplank: info 26 augustus 2015.

De Springplank: info 26 augustus 2015. De Springplank: info 26 augustus 2015. Start schooljaar 2015-2016 We zijn weer begonnen!! We wensen alle leerlingen en ouders een fijn schooljaar toe. Onze nieuwe leerlingen willen we van harte welkom

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 3 22 SEPTEMBER 2016

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 3 22 SEPTEMBER 2016 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 3 22 SEPTEMBER 2016 Even voorstellen: Simone Eggen Nick van Leent Stefanie Habraken Karlijn Driessen 2 Huisregels Brede School - Op het plein nemen we de fiets aan de hand

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Vivian Wenselaar (ma, di) Kim Ariaens (woe, do, vrij) 2 Groeps- en schoolafspraken - Dagschema op bord - Contact leerkracht (voor

Nadere informatie

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs)

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Dag van de week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Wie? Juf Femke Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Juf Femke Juf Femke Juf Femke Meneer Marcel

Nadere informatie

Groepssamenstelling 18 leerlingen Leerkrachten Juf Marianne: maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag. Juf Riekie: donderdag

Groepssamenstelling 18 leerlingen Leerkrachten Juf Marianne: maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag. Juf Riekie: donderdag Groepssamenstelling 18 leerlingen Leerkrachten Juf Marianne: maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag. Juf Riekie: donderdag *Bij de eerste bel gaan we naar binnen. Bij de tweede bel begint de les! *Tassen

Nadere informatie

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3!

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3! groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen in de grote gymzaal en hebben ze een echte

Nadere informatie

lezen Veilig leren lezen Artikelen - Ringboekje: een veelzijdig leermiddel veilig leren Stickers en stramienbladen Vier verschillende ringboekjes

lezen Veilig leren lezen Artikelen - Ringboekje: een veelzijdig leermiddel veilig leren Stickers en stramienbladen Vier verschillende ringboekjes veilig leren lezen Ringboekje Een veelzijdig leermiddel Auteur: Josée Warnaar Het ringboekje is een aantrekkelijk leermiddel dat u op diverse manieren kunt inzetten. Het ringboekje daagt kinderen uit tot

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 4/5/6

Groepsgids. Groep 4/5/6 Groepsgids Groep 4/5/6 Wie werken er in de groepen 4-5-6: Jessica van Kempen Carla van Baarsen Moniek Campschreur j.vankempen@dezonnepoort.nl c.vanbaarsen@dezonnepoort.nl m.campschreur@dezonnepoort.nl

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2017-2018 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 1. Inleiding

Nadere informatie

werkstukje: De kinderen van groep 5 en 6 moeten dit jaar allemaal een werkstukje maken. De kinderen krijgen hier t.z.t. nog informatie over.

werkstukje: De kinderen van groep 5 en 6 moeten dit jaar allemaal een werkstukje maken. De kinderen krijgen hier t.z.t. nog informatie over. Beste ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5 en 6. Groepsbrief: U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. Hiervoor

Nadere informatie

Openbare basisschool De Drentse Hoek

Openbare basisschool De Drentse Hoek Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 3a. Den Haag, 8 september 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hartelijk welkom in groep 3! In deze brief wil ik u graag iets meer vertellen over de

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 3,

Aan de ouders van groep 3, groepsbrief 2017-2018 Aan de ouders van groep 3, Elk jaar krijgt u informatie over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. Met deze brief willen we u alvast iets vertellen over groep 3. Ook dit schooljaar

Nadere informatie

Regels op de Anne Frankschool

Regels op de Anne Frankschool Regels op de Anne Frankschool Hieronder volgen de regels die gelden op de Anne Frankschool. Het regelbeleid is als volgt: Er is een onderverdeling gemaakt in: Organisatorische regels: dit zijn regels welke

Nadere informatie