Informatiebrief groep 4

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatiebrief groep 4"

Transcriptie

1 Informatiebrief groep 4 OBS De Pionier Kerkstraat JP Wormerveer info@depionier.nl Schooljaar Allereerst van harte welkom in Groep 4! Middels deze informatiebrief wil ik u informeren over wat u en uw kind dit schooljaar in groep 4 allemaal te wachten staat. De nieuwsbrief is als volgt ingedeeld: - Algemene informatie - Vakinhoudelijke informatie - Werken in Groep 4 - Huiswerk in Groep 4 - Overige informatie Leerkrachten Algemene informatie Juf Lottie Ik zal mij even voorstellen: ik ben Lottie Kruidenberg en sta de hele week voor groep 4. Ik werk sinds 2010 met veel plezier op De Pionier. Voordat ik op de Pionier begon met werken heb ik ook nog 1,5 jaar op het eiland in Zaandam gewerkt. Ik ben geboren op 17 april 1988 in Zaandam en woon samen met Leon. Ik ben gek op reizen, lekker en gezond eten en ben regelmatig op mijn yogamatje te vinden. Groepssamenstelling In Groep 4 zitten 28 kinderen, waarvan 21 meisjes en 7 jongens. Klassendienst Iedere week hebben twee leerlingen klassendienst. Dit houdt in dat zij onder schooltijd de leerkracht helpen met taken als schriften uitdelen en ophalen, eten en drinken voor de pauzes klaarzetten. Na schooltijd helpt de klassendienst ook met een aantal klusjes. Deze klusjes bestaan uit: controleren of alle stoelen op tafel staan, de zonneschermen omhoog doen, de tablets in de oplader doen en de vloer vegen. Meestal zijn de klusjes na schooltijd binnen 10 minuten gedaan en gaat ook de klassendienst naar huis.

2 Pauze, Lunch, Groente-fruitdagen We eten en drinken twee keer op een schooldag (behalve op de woensdag). Van 10:15 10:30 hebben we pauze. We eten dan wat fruit, groente, een cracker of gezond koekje en nemen wat te drinken. Van 12:10 12:30 lunchen we. De eerste 10 minuten van de lunch zet ik de Timetimer. Gedurende deze 10 minuten genieten we van onze lunch en praten we even niet met elkaar en blijven we op onze plaats zitten. We moedigen gezond eten en drinken zoveel mogelijk aan en willen u vragen als het even kan gezonde dingen mee naar school te geven. We hebben als schoolregel dat er géén snoep en koolzuurhoudende dranken genuttigd mogen worden tijdens de pauze en lunch. Op woensdag is het de Gruitdag. Iedereen neemt dan groente en/of fruit mee voor de kleine pauze. Mocht u het toch een keer vergeten zijn, dan sturen we u een herinnering via Basisschoolnet. Trakteren Bij een verjaardag hoort natuurlijk trakteren. Bij de ochtendpauze wordt er gezongen voor de jarige waarna er getrakteerd mag worden. Ook mag de jarige met twee andere leerlingen de klassen rond, langs de andere leerkrachten, met een grote verjaardagskaart waarop de leerkrachten dan wat schrijven en een sticker plakken. We willen u vragen om de traktatie bescheiden te houden. We willen voorkomen dat de traktaties te groot en overweldigend worden. Eén kleine traktatie is genoeg, het is echt niet nodig uitdeelzakjes vol met allerlei snoep en andere dingen uit te delen. Houd het klein. Toiletgebruik Er mag één leerling tegelijk naar het toilet. Bij de deur van de klas hangt een wc-rol, de leerlingen nemen een stukje papier mee naar het toilet en draaien het WC-kaartje dat ernaast hangt op rood zodat de rest van de klas kan zien dan het toilet bezet is. We hebben een toiletruimte met een apart jongenstoilet en een meisjestoilet. We delen deze ruimte met groep 6. In principe mag een leerling altijd naar het toilet, maar we zeggen er wel bij dat het niet handig en ook storend is tijdens de uitleg/instructie: dan dus liever even niet! Contact ouders school Het contact tussen school en ouders vind ik heel belangrijk. Mocht er iets zijn dat u met mij wilt bespreken; u kunt altijd na schooltijd even naar mij toe komen of een afspraak met mij maken via Basisschoolnet. Er zijn vier vaste gespreksmomenten in de jaarkalender opgenomen, zie oudergesprekken. Ik probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van Basisschoolnet om u op de hoogte te houden. Zo verschijnt bijvoorbeeld wekelijks onze nieuwsbrief de Kriskras op Basisschoolnet.

3 Oudergesprekken Gedurende het schooljaar zijn er vier vaste gespreksmomenten ingepland. Van twee momenten verwachten wij dat u in ieder geval komt, de andere twee zijn facultatief en bepaald u zelf of u een gesprek wilt of niet. Natuurlijk is het altijd mogelijk om tussendoor een afspraak met mij te maken! Kennismakingsgesprek en oudergesprek Aan het begin van het schooljaar houd ik met alle ouders het kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek wil ik graag van u wat informatie over uw kind waarvan u denkt dat het handig of gewoon leuk is dat ik dat weet. U heeft vast wat tips en trucs die thuis goed bij uw kind werken en die ik ook op school kan toepassen. U kent uw kind immers het allerbeste! In april nodig ik u allemaal nogmaals uit voor een oudergesprek. Facultatieve gesprekken In januari en juni worden de rapporten uitgedeeld en kunt u, als u dat wilt, een afspraak met mij maken voor een gesprek. Huisbezoeken Gedurende ieder schooljaar leggen de leerkrachten een aantal huisbezoeken af. Omdat het praktisch niet haalbaar is om alle leerlingen ieder schooljaar te bezoeken is het streven om in ieder geval alle leerlingen één keer in de drie jaar bezocht te hebben. Het doel van dit huisbezoek is dat uw kind kan laten zien waar hij/zij woont en slaapt. We drinken graag een kopje thee en maken op een informele manier wat beter kennis. Meestal komen we direct vanuit school met uw kind mee naar huis. Het bezoek duurt ongeveer een half uurtje. We nemen contact met u op om een datum af te spreken als u dit schooljaar aan de beurt bent. Tablets Voor de vakken Taal, Spelling, Rekenen en Begrijpend Lezen maken wij voor de verwerking van de lessen gebruik van de tablets. Bij Taal gebruiken we een schrift voor opdrachten waarbij bijvoorbeeld brieven of teksten geschreven moeten worden. Bij het Rekenen gebruiken we naast de tablet nog een kladschrift om sommen in uit te rekenen en bij Spelling hebben we schriften voor het opschrijven van de woordpakketten en de dictees. Aan het begin van het schooljaar organiseren wij een informatieavond waarin wij vertellen en laten zien hoe wij met de Snappet tablets op de Pionier werken.

4 Vakinhoudelijke informatie Overzicht methodes Taal Spelling Rekenen Begrijpend Lezen Technisch Lezen Verkeer Schrijven Beeldende vorming Sociaal Emotionele ontwikkeling Taal op Maat Spelling op Maat Pluspunt Nieuwsbegrip (Basis, Woordenschat en XL Leesles) Racelezen, DMT-oefen map Klaar over Pennenstreken Moet je doen Kinderen en hun sociale talenten Taal We gebruiken voor Taal de methode Taal op Maat. Het vak taal bestaat uit vier taaldomeinen: Woordenschat, Kijk op taal (taalbeschouwing/grammatica), Luisteren en spreken en Schrijven. Gedurende het schooljaar behandelen we 8 thema s. De thema s met bijbehorende woorden hangen zichtbaar in de klas aan onze Woordmuur. Woordenschat We leren nieuwe woorden, uitdrukkingen, hoe een woordweb, woordkast, woordparaplu of woordtrap te maken, hoe een woordenboek te gebruiken, tegenstellingen en synoniemen. Schrijven We leren korte verhalen, gedichten, een instructie, een inleiding en een slot te schrijven, stappenplannen te maken, een mening te geven, voor- en nadelen te beschrijven en iemand of iets te beschrijven. Luisteren en spreken We leren hoe een discussie te voeren, een mening te geven, afspraken te maken, verhalen na te vertellen, vragen te stellen, presentaties te geven, een interview af te nemen en iets voor de klas te vertellen. Kijk op taal We leren te werken met de alfabetische volgorde, woorden te verdelen in lettergrepen, zinnen te verdelen in zinsdelen, samengestelde woorden, bijvoeglijke naamwoorden, de lidwoorden, zelfstandig naamwoorden, verkleinwoorden en meervoud/enkelvoud. Spelling Voor spelling gebruiken we de methode Spelling op Maat. Iedere week wordt er een woordpakket behandeld waarbij er steeds een spellingsprobleem centraal staat. Aan het einde van de week volgt er op de vrijdag een oefendictee. De leerlingen krijgen de woordpakketten mee naar huis om te oefenen. Zie het stukje huiswerk verderop in deze informatiebrief.

5 Rekenen Iedere dag besteden we een uur aan rekenen. We gebruiken hierbij de methode Pluspunt. In groep 4 zijn de volgende doelen erg belangrijk: plus- en minsommen tot 100, tafels 1 t/m 5 en de tafel van 10, analoog klokkijken, geldsommen, meten met een liniaal, gebruik van de kalender. Begrijpend Lezen We gebruiken de methode Nieuwsbegrip voor het Begrijpend Lezen. Iedere week behandelen we op de woensdag de Basisles. Deze les bestaat uit een tekst over een actueel onderwerp. Op de donderdag maken we de Woordenschatles die bij deze tekst hoort en op de vrijdag maken we de XL Leesles. Dat is een andere tekst met opdrachten dan de tekst uit de Basisles, maar het heeft hetzelfde actuele onderwerp van die week. De leerlingen leren tekstsoorten te onderscheiden, te lezen met bepaald doel, vragen te beantwoorden, hoofdzaken weer te geven, een mening te vormen en de woordenschat wordt uitgebreid. We gebruiken leesstrategieën als samenvatten, voorspellen, ophelderen van onduidelijkheden, vragen stellen en relaties en verwijswoorden. Technisch Lezen In Groep 4 wordt er heel veel gelezen. De kinderen beginnen elke ochtend met lezen in hun biebboek. Behalve op dinsdag, want dan gymmen de kinderen het eerste uur. Als we merken dat er extra ondersteuning nodig is wat betreft het Technisch Lezen, dan zetten we het Racelezen in. Een leerling krijgt dan een eigen mapje met woorden en teksten op eigen niveau waaruit iedere dag gedurende zo n 5-10 minuten onder begeleiding van de leerkracht gelezen wordt. Naast het biebboek lezen en racelezen is er voor de kinderen die nog meer extra ondersteuning nodig hebben het connect en veilig & vlot lezen. Dit wordt op maandag- en donderdagmiddag gedaan onder leiding van een onderwijsassistent. Schrijven We gebruiken de methode Pennenstreken. Bij deze methode leren de kinderen het losschrift. We schrijven in het begin van groep 4 met potlood. Halverwege het jaar wordt er gekeken welke kinderen er met een Stabilo-pen kunnen schrijven. Uiteindelijk krijgen alle kinderen een stabilopen van school. Het is de bedoeling dat deze pen tot en met groep 8 bij uw kind blijft. Raakt de pen zoek, dan kan bij juf Irma een nieuwe pen aangeschaft worden. Vullingen zijn op school beschikbaar. Muziek, Dramatische vorming en Beeldende vorming Voor Muziek en Dramatische vorming gebruiken we de methode Moet je doen waar we zo nu en dan lessen uit kiezen. Twee keer per week hebben we een moment ingeroosterd waarin we aan creatieve opdrachten werken.

6 SchoolTV Via het digibord kijken we één keer per week naar Huisje Boompje Beestje. Op woensdag kijken we naar een speciale aflevering van het Jeugdjournaal dat past bij het onderwerp van de Nieuwsbegrip tekst van die week. Gym We gymmen iedere dinsdagochtend van 08:30 tot 09:15 en vrijdagochtend van 09:15 tot 10:00 De gymlessen worden gegeven door meester Herman Jansen in de grote gymzaal. De gymspullen, bestaande uit een shirt, broek en stevige schoenen, moeten op de gym dagen in een tas mee naar school worden genomen. Mochten de gymkleren vergeten zijn dan gymt de betreffende leerling die dag niet, maar blijf hij/zij op school en werkt, terwijl de klas en juf naar gym zijn, aan extra werk in een andere groep.

7 Werken in Groep 4 Dagplanning Iedere dag hangt de planning van de dag zichtbaar voorin de klas op het whiteboard. De pictogrammen van de vakken die we die dag gaan doen hangen op het bord met de les ernaast geschreven en lesdoelen erachter. Instructie en zelfstandig werken De les beginnen we altijd met een terugblik om de voorkennis op te halen. De leerdoelen van de les worden benoemd en verwachtingen voor de les worden uitgesproken. Hierna gaan de kinderen zelfstandig aan het werk. Kinderen die extra uitleg nodig hebben krijgen extra instructie aan de instructietafel. Aan het einde van de les blikken we terug op het lesdoel. De blokjes van de leerlingen liggen altijd op tafel tijdens het werken. De blokjes hebben diverse kanten met daarop een vraagteken, een groene stip en een rode stip. Groen betekent: Ik ben aan het werk, ik snap het, iemand uit mijn groepje mag mij wat vragen als hij/zij iets niet snapt ; rood betekent: Ik ben aan het werk, ik snap het, ik wil liever niet gestoord worden ; vraagteken betekent: ik heb een vraag. Tijdens de diverse looprondes van de leerkracht is hierdoor duidelijk of de leerlingen extra uitleg wensen of niet. Na de klassikale instructie loopt de leerkracht een opstart-loopronde langs alle leerlingen. Het stoplicht van de leerkracht staat dan op groen. De leerkracht kijkt bij de opstartronde of alle leerlingen aan de slag kunnen en de opdracht hebben begrepen. Na de opstart ronde gaat het stoplicht van de leerkracht op rood. Aan de instructietafel geeft de leerkracht vervolgens de verlengde instructie aan leerlingen die extra uitleg nodig hebben. Zodra de leerkracht een volgende loopronde maakt gaat het stoplicht op groen. De TimeTimer op het randje van het whiteboard geeft aan hoeveel werktijd de leerlingen nog hebben, dus resterende tijd van de les.

8 Huiswerk in Groep 4 Huiswerk Spelling De woordpakketen van spelling krijgen de leerlingen iedere week op papier mee naar huis. Op vrijdagmiddag krijgen de leerlingen een dictee. Huiswerk Rekenen Het is heel belangrijk dat de leerlingen de tafels van 1 tot en met 10 echt goed uit hun hoofd kennen. Gedurende het gehele jaar is het van belang ook thuis regelmatig met de tafels te blijven oefenen. Huiswerk Woordschat Zoals u hierboven heeft kunnen lezen bestaat de taalmethode uit 8 blokken. Per blok zal uw kind een blad mee naar huis krijgen waar de woorden op staan die aangeboden zijn in dat blok. Het is nuttig om deze woorden met uw kind te bespreken. Overig Biebbus Eens per maand gaat uw kind naar de biebbus. Voor groep 4 zijn dat de volgende data: 16 september, 28 oktober, 25 november, 6 januari, 3 februari, 3 maart, 31 maart, 28 april en 9 juni CITO In januari en in juni worden de CITO toetsen afgenomen.

Informatiebrief groep 4

Informatiebrief groep 4 Informatiebrief groep 4 OBS De Pionier Kerkstraat 52 1521 JP Wormerveer 075-6283845 info@depionier.nl www.depionier.nl Schooljaar 2015-2016 Allereerst van harte welkom in Groep 4! Middels deze informatiebrief

Nadere informatie

Verder werken wij met een weektaak. Deze staat op het bord en varieert van week tot week.

Verder werken wij met een weektaak. Deze staat op het bord en varieert van week tot week. OBS De Pionier Kerkstraat 52 1521 JP Wormerveer 075-6283845 Nieuwsbrief groep 7 info@depionier.nl www.depionier.nl Allereerst van harte welkom in groep 7! Middels deze Nieuwsbrief willen wij u informeren

Nadere informatie

Informatiebrief groep 7

Informatiebrief groep 7 OBS De Pionier Kerkstraat 52 1521 JP Wormerveer 075-6283845 Informatiebrief groep 7 info@depionier.nl www.depionier.nl Allereerst van harte welkom in groep 7! Middels deze Nieuwsbrief willen wij u informeren

Nadere informatie

Informatiebrief groep 5

Informatiebrief groep 5 Informatiebrief groep 5 OBS De Pionier Kerkstraat 52 1521 JP Wormerveer 075-6283845 Allereerst van harte welkom in groep 5! Middels deze informatiebrief willen wij u op de hoogte stellen over wat u en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Groep 6. Deze nieuwsbrief is als volgt ingedeeld:

Nieuwsbrief Groep 6. Deze nieuwsbrief is als volgt ingedeeld: OBS De Pionier Kerkstraat 52 1521 JP Wormerveer 075-6283845 Nieuwsbrief Groep 6 info@depionier.nl www.depionier.nl Allereerst van harte welkom in Groep 6! Middels deze Nieuwsbrief willen wij u informeren

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Algemene belangrijke zaken

Algemene belangrijke zaken Algemene belangrijke zaken Binnenkomst: de kinderen mogen vanaf 8.15 uur binnen komen om hun tas en hapje en drankje binnen neer te zetten/ op te hangen. Daarna gaan de kinderen naar het plein waar een

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012)

Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012) Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012) Zelfstandig werken in groep 5: Op het bord worden de verschillende activiteiten in volgorde genoteerd. In wit zijn de instructiemomenten aangegeven. Met een rode

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames Groep 6/7 Informatiebrief Schooljaar 2015/2016 Algemeen o Inloop: leerlingen mogen van 8.15 uur en 13.00 uur naar de klas toe gaan. De leerkracht is dan in de klas. Leerkrachten: Op maandag, dinsdag en

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

Informatiebrief groep 3

Informatiebrief groep 3 OBS De Pionier Kerkstraat 52 1521 JP Wormerveer 075-6283845 Informatiebrief groep 3 info@depionier.nl www.depionier.nl Algemeen Groepssamenstelling Er zijn dit jaar 2 groepen 3. Groep 3A bestaat uit 7

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Informatiebrief groep 3

Informatiebrief groep 3 OBS De Pionier Kerkstraat 52 1521 JP Wormerveer 075-6283845 Informatiebrief groep 3 info@depionier.nl www.depionier.nl Algemeen Groepssamenstelling Groep 3 bestaat dit jaar uit 29 kinderen, 23 jongens

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 3,

Aan de ouders van groep 3, groepsbrief 2017-2018 Aan de ouders van groep 3, Elk jaar krijgt u informatie over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. Met deze brief willen we u alvast iets vertellen over groep 3. Ook dit schooljaar

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

Tijdens de ochtenden geven we de volgende vakken, bij elk vak is opgeschreven wat de kinderen dit jaar gaan leren:

Tijdens de ochtenden geven we de volgende vakken, bij elk vak is opgeschreven wat de kinderen dit jaar gaan leren: Welkom in groep 4! In deze informatiebrief staat belangrijke informatie voor deze groep en kunt u vinden wat er dit jaar allemaal aan bod komt met de verschillende vakken. Tijdens de ochtenden geven we

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Groepsbrief Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 In deze groepsbrief brengen we enkele punten onder uw aandacht, die nodig zijn voor het goed functioneren van de groep. Wij vinden het belangrijk

Nadere informatie

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 1. 1. De leerkracht en de groep 2. Dit jaar hebben de kinderen op maandag en dinsdag les van juf Hen van Gils. Op woensdag t/m vrijdag van juf Maike Romp. Wij zijn gestart

Nadere informatie

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 Groep 3/4 Zo gaat dat bij ons in de groep Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 10 Algemene informatie Het binnen komen Om 8:20 uur gaat de deur open. De kinderen hangen hun jas aan de kapstok.

Nadere informatie

Jaarprogramma. Algemeen

Jaarprogramma. Algemeen 1 Jaarprogramma Algemeen Binnen komen De kinderen van groep 4 tot en met 8 komen binnen nadat de schoolbel is gegaan. De inloop is vanaf groep 4 voorbij; het is ook niet meer de bedoeling dat ouders mee

Nadere informatie

Informatie over groep 5 Juf Bojoura: maandag t/m vrijdag

Informatie over groep 5 Juf Bojoura: maandag t/m vrijdag Informatie over groep 5 Juf Bojoura: maandag t/m vrijdag Algemene zaken Schoolregels: In de school praten wij Nederlands Toiletten gebruiken we netjes Niet fietsen op het schoolplein Wat wij verwachten:

Nadere informatie

Groepsinformatie voor groep 3/4 - Schooljaar Thuis lezen

Groepsinformatie voor groep 3/4 - Schooljaar Thuis lezen www.obsverschoor.nl info@obsverschoor.nl J. van Arkelstraat 39 4254 CW Sleeuwijk 0183-301507 Groepsinformatie voor groep 3/4 - Schooljaar 2017-2018 Leerkrachten Dit jaar staan er 2 leerkrachten voor groep

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Elke ochtend van uur starten we met lezen. De kinderen krijgen dan op hun eigen niveau een korte leesinstructie.

Elke ochtend van uur starten we met lezen. De kinderen krijgen dan op hun eigen niveau een korte leesinstructie. Aan de ouders van groep 4,5 en 6 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3!

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3! groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen in de grote gymzaal en hebben ze een echte

Nadere informatie

Informatiefolder groep 5

Informatiefolder groep 5 Informatiefolder groep 5 Schooljaar 2014-2015 foto van de nieuwe groep! Beste ouders, In deze folder vindt u de basis- informatie die van belang is voor uw kind in groep 5. Aanvullende informatie zult

Nadere informatie

Moet je doen! Eigen-wijs

Moet je doen! Eigen-wijs 1 Welkom in de groep Beste ouders, wij heten u van harte welkom in groep 5/6. In dit boekje staat een korte omschrijving van groep 5/6. U vindt er informatie over de dagelijkse gang van zaken en andere

Nadere informatie

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs)

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Dag van de week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Wie? Juf Femke Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Juf Femke Juf Femke Juf Femke Meneer Marcel

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond groep 7

Welkom. Informatieavond groep 7 Welkom Informatieavond groep 7 Wat komt vanavond ter sprake? Voorstellen Vakken en toetsing in groep 7 Rekenen Hoofdrekenen, herhaald aftrekken, metriek stelsel, breuken, procenten, zakrekenmachine. Er

Nadere informatie

Een nieuw schooljaar.

Een nieuw schooljaar. Een nieuw schooljaar. Na de grote vakantie heeft uw kind weer een grote stap gemaakt op onze school. Hij/zij is gestart in een nieuw leerjaar. Dat is altijd heel leuk en tegelijkertijd ook heel spannend.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Juf Teatske Juf Marleen Juf Judith Het informatieboekje voor groep 5/6 In dit boekje willen wij u in t kort vertellen hoe

Nadere informatie

Schooljaar 2012-2013 Groep 4

Schooljaar 2012-2013 Groep 4 Schooljaar 2012-2013 Groep 4 Infobulletin Beste kinderen én ouders van groep 4, Komend schooljaar zitten jullie in de klas bij meester Chris (maandag t/m donderdag) en meester Sjaak (vrijdag). Op een aantal

Nadere informatie

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag?

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag? Periode 1 + 2 (rapport 1) Veilig leren lezen: groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Mailadres Leerkrachten

Mailadres Leerkrachten Welkom in de groep Beste ouders, wij heten u van harte welkom in groep 4/5. Uiteraard bent u altijd welkom om in de klas te komen kijken. Dit kan bijvoorbeeld goed na schooltijd. Uw kind zal vast en zeker

Nadere informatie

MONTESSORISCHOOL RHENEN

MONTESSORISCHOOL RHENEN MONTESSORISCHOOL RHENEN INFORMATIEBOEKJE Middenbouw 2015-2016 Lijsterberg 113, 3911 DJ RHENEN 0317-612 976 directie@montessori-rhenen.nl www.monton.nl 1 Wetenswaardigheden voor de middenbouw 2015/2016

Nadere informatie

Informatieavond groep 4

Informatieavond groep 4 Informatieavond groep 4 Dagindeling- weekrooster -Elke dag starten we met stillezen, om het lezen te bevorderen. Zo beginnen we de dag altijd heel rustig. -Daarna hebben we het vak; levensbeschouwing en

Nadere informatie

Beste ouders/ verzorgers,

Beste ouders/ verzorgers, Beste ouders/ verzorgers, Even voorstellen: Mijn naam is Tom Neven. Uw zoon of dochter zit dit jaar bij mij in groep 5b. Ik ben 30 jaar oud en woon in Etten-Leur. Mijn favoriete bezigheid is muziek en

Nadere informatie

Brochure. OBS Pieter van Thuyl. Groep 5 en 6

Brochure. OBS Pieter van Thuyl. Groep 5 en 6 Brochure OBS Pieter van Thuyl Groep 5 en 6 Brochure In deze brochure kunt u lezen wat we allemaal doen in groep 5 en 6 op de Pieter van Thuylschool. Contact met ouders. U kunt ons altijd spreken na schooltijd.

Nadere informatie

Wat leren wij? Algemene informatie: En wat leren wij met taal, spelling, begrijpend lezen en rekenen? Waar gaan wij mee aan de slag?

Wat leren wij? Algemene informatie: En wat leren wij met taal, spelling, begrijpend lezen en rekenen? Waar gaan wij mee aan de slag? Wij werken tijdens de verschillende (les)momenten aan de 5 principes van ons Daltononderwijs: zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerken, effectiviteit en reflectie. Als u benieuwd bent hoe deze

Nadere informatie

Even voorstellen. Maandag en dinsdag staat Ellen Kooter voor de groep. Woensdag, donderdag en vrijdag staat Carla van Diepen voor de groep.

Even voorstellen. Maandag en dinsdag staat Ellen Kooter voor de groep. Woensdag, donderdag en vrijdag staat Carla van Diepen voor de groep. Groep 4 Even voorstellen. Maandag en dinsdag staat Ellen Kooter voor de groep. Woensdag, donderdag en vrijdag staat Carla van Diepen voor de groep. Start van de dag. 8.35 De leerkracht staat bij de deur

Nadere informatie

Informatieavond groep 7-8. 10 september 2014

Informatieavond groep 7-8. 10 september 2014 Informatieavond groep 7-8 Onderwerpen Voorstellen De groep Klassenorganisatie Vakken Pauze Trakteren Verlof aanvraag Belangrijke weetjes Vragen? 26 augustus 2013 Voorstellen maandag t/m vrijdag Juf Ilona

Nadere informatie

Informatieavond groep 6

Informatieavond groep 6 Informatieavond groep 6 Informatieavond groep 6... 1 Welkom... 2 - Wie zijn de leerkrachten?... 2 Werkwijze:... 2 - Dagelijkse gang van zaken... 2 - Sociaal-emotionele ontwikkeling... 3 - Adaptief onderwijs

Nadere informatie

Informatiefolder groep 7

Informatiefolder groep 7 Informatiefolder groep 7 Schooljaar 2014-2015 Welkom Beste ouders, In deze folder vindt u de basis-informatie die van belang is voor uw kind in groep 7. Aanvullende informatie zult u steeds terug kunnen

Nadere informatie

INFORMATIE OVER GROEP 4/5.

INFORMATIE OVER GROEP 4/5. INFORMATIE OVER GROEP 4/5. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. Rekenen: Methode: De wereld in getallen. Er zijn blauwe taken.

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA GROEP 7

JAARPROGRAMMA GROEP 7 JAARPROGRAMMA GROEP 7 Even voorstellen De leerkrachten van deze groep zijn: Patricia Mulder, zij werkt op maandag en dinsdag. Evelien Rikken werkt op woensdag, donderdag en vrijdag. Technisch lezen Technisch

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 8 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 8 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 8 Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Ik ben Mayke van Zeeland en ik ben 24 jaar. Ik woon in Mariaheide, nog lekker bij mijn ouders! Ik ben op maandag en dinsdag in groep

Nadere informatie

Informatieavond groep 5

Informatieavond groep 5 Informatieavond groep 5 Programma Weekindeling Weekplanning Directe instructiemodel Leer en onderwijsbehoeften Diverse vakken De groep Zelfstandigheid Vragen Weekindeling Gemma: Maandag, donderdag & vrijdag

Nadere informatie

Welkom op onze pagina. Groep 4b en 5. Obs de aanloop

Welkom op onze pagina. Groep 4b en 5. Obs de aanloop Welkom op onze pagina Groep 4b en 5 Obs de aanloop Wat doen we in groep 4? Rekenen Taal Lezen Spelling Van begrijpend luisteren naar begrijpend lezen Schrijven Natuur verkeer Tekenen/handvaardigheid/muziek/gymnastiek

Nadere informatie

informatiebrief groep 4

informatiebrief groep 4 informatiebrief groep 4 1. Welkom en binnenkomst Als de kinderen s ochtends, om 8.25 uur, binnenkomen geven wij alle kinderen een hand. Buiten hebben ze dan al afscheid van u als ouder kunnen nemen. 2.

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 5/6 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 5/6 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 5/6 Schooljaar 2017-2018 Daar leer je! Even voorstellen Hallo, ik ben Johan van de Vossenberg. Dit schooljaar geef ik van maandag tot en met vrijdag les aan de kinderen van

Nadere informatie

Informatiefolder. Groep 3/4. Schooljaar 2015-2016. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

Informatiefolder. Groep 3/4. Schooljaar 2015-2016. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com Informatiefolder Groep 3/4 Schooljaar 2015-2016 1 Informatie schooljaar 2015-2016 Groep 3 en 4 Voor u ligt de informatiefolder van de groep, waarin uw kind dit schooljaar zit. In deze informatiefolder

Nadere informatie

Informatieavond groep 3 2015-2016

Informatieavond groep 3 2015-2016 Informatieavond groep 3 2015-2016 Welkom! Groep 3 Dolfijnen Schooljaar 2015-2016 Even voorstellen Wilry Smeulders: maandag, dinsdag en woensdag wilry.smeulders@eenbes.nl Hilde van Rooij: woensdag, donderdag

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vaarboom

Nieuwsbrief De Vaarboom Oktober 2014 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is alweer drie weken bezig. We willen alle leerlingen en ouders een fijn schooljaar toewensen, waarin we weer veel Nederlands zullen leren. Een speciaal

Nadere informatie

informatieavond groep 3a

informatieavond groep 3a informatieavond groep 3a even voorstellen Ester Annieke dinsdag woensdag donderdag Nienke maandag vrijdag Luuk stagiair maandag Algemene informatie School start om 8:30 uur. Er gaat een bel om 8:25 uur.

Nadere informatie

Welkom. Voorstellen Hoe werkenwij in de klas? Vakken/ methodes Zorg Regels van de groep Praktische zaken Vragenrondje

Welkom. Voorstellen Hoe werkenwij in de klas? Vakken/ methodes Zorg Regels van de groep Praktische zaken Vragenrondje Groep 5 Welkom Voorstellen Hoe werkenwij in de klas? Vakken/ methodes Zorg Regels van de groep Praktische zaken Vragenrondje Voorstellen Groep 5A juf Fleur: maandag, dinsdag en woensdag juf Marijke: donderdag

Nadere informatie

Definitie OGW onderwijsinspectie

Definitie OGW onderwijsinspectie Welkom in groep 4 Bespreekpunten Focus Weekrooster Manier van werken Methodes Rekenen: wereld in getallen Sociaal-emotionele ontwikkeling Zorgleerlingen Toetsen Thuis oefenen Wat hebben de kinderen nodig

Nadere informatie

J. van Arkelstraat CW Sleeuwijk Groepsinformatie voor groep 3/4 - Schooljaar

J. van Arkelstraat CW Sleeuwijk Groepsinformatie voor groep 3/4 - Schooljaar www.obsverschoor.nl info@obsverschoor.nl J. van Arkelstraat 39 4254 CW Sleeuwijk 0183-301507 Groepsinformatie voor groep 3/4 - Schooljaar 2016-2017 Leerkrachten Dit jaar staan er meerdere leerkrachten

Nadere informatie

Informatieavond. Welkom in cluster 4/5

Informatieavond. Welkom in cluster 4/5 Informatieavond Welkom in cluster 4/5 Informatie binnen de stamgroep Start van de dag: Trefwoord Groepsvorming Afspraken en regels Stamgroep Lunch: In de stamgroep eten we Eind schooldag Dag gezamenlijk

Nadere informatie

Informatie groep 4. 1.De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen

Informatie groep 4. 1.De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen 1.De verschillende vakken en methodes Technisch lezen: Estafette en vrij lezen Informatie groep 4 Het lezen wordt twee maal per jaar op tempo getoetst door een CITO toets (DMT), waarbij de leerling in

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

WELKOM IN GROEP 6. Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR OBS DE HAARSCHOOL

WELKOM IN GROEP 6. Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR OBS DE HAARSCHOOL WELKOM IN GROEP 6 Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR 2017-2018 OBS DE HAARSCHOOL De Haarschool: Waar samen leren en creëren een beleving is! 1 VOORWOORD Beste ouders van groep 6, In dit informatieboekje

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

Informatie over groep 3 en 4

Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 Schooljaar 2015-2016 Wij stellen ons voor Mijn naam is Marie-José Kostense, leerkracht van groep 3/4. Naast de rol van leerkracht vervul ik de rol van taal-leescoördinator

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 4-5.

Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 4-5. Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 4-5. Groepsbrief U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. Hiervoor gebruiken

Nadere informatie

Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016. Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016. Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2015 Beste ouders, Voor u ligt het informatieboekje van groep 7. Hierin staat informatie over de vakken

Nadere informatie

INFORMATIE OVER GROEP 4. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt.

INFORMATIE OVER GROEP 4. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. INFORMATIE OVER GROEP 4 Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. Rekenen: Methode: De wereld in getallen. Er zijn blauwe taken.

Nadere informatie

Informatie jaargroep 3/4: Klassenregels:

Informatie jaargroep 3/4: Klassenregels: Informatie jaargroep 3/4: Klassenregels: Niet storen, praten tijdens de uitleg Elkaar zachtjes helpen, als juf bij de andere groep aan het helpen/uitleggen is Naar de wc gaan, kan als het bordje op groen

Nadere informatie

Informatieavond groep 6-7. 10 september 2014

Informatieavond groep 6-7. 10 september 2014 Informatieavond groep 6-7 Onderwerpen Voorstellen De groep Vakken Pauze Belangrijke weetjes Vragen? Voorstellen maandag t/m woensdag juf Maaike donderdag en vrijdag: juf Anita De groep Groep 6/7 bestaat

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat Groepsgids Groep 2-3 de Letterflat Wie werk en er in de groepen 2/3: s.hogervorst@dezonnepoort.nl (Inge Neijenhuis ) afwezig i.clappers@dezonnepoort.nl vervanger: Yvonne te Vaanholt Verdeling van de dagen

Nadere informatie

Welkom in groep 3b/4 Bijbelse geschiedenis verhalen Lezen in groep 4 Taal in groep 4

Welkom in groep 3b/4 Bijbelse geschiedenis verhalen Lezen in groep 4 Taal in groep 4 Welkom in groep 3b/4 Wij, juf Arende Panhuis en juf Hermien van den Brink, zijn de twee juffen die dit jaar voor groep 4a staan. Middels deze brief willen we u informeren wat wij dit jaar hopen te leren

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 4 schooljaar 2017-2018 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Oostkapelle, september 2017 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 4 en

Nadere informatie

September 2015. Iedere woensdag is het bij ons op school fruitdag!

September 2015. Iedere woensdag is het bij ons op school fruitdag! Nieuwsbrief September 2015 Rembrandt van Rijnschool: Jozef Isräelslaan 31 3443 CR Woerden Tel: 0348-483150 / e-mail: directie@rembrandtvanrijnschool.nl / www.rembrandtvanrijnschool.nl Belangrijke data

Nadere informatie

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw Algemeen In de onderbouwgroepen wordt ontwikkelingsgericht gewerkt. Hierbij is de interactie tussen leerlingen en leerkracht erg belangrijk. Het is van belang dat leerkrachten steeds nagaan wat de volgende

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data 28-08 Intakegesprekken 29-08 Intakegesprekken 30-08 Intakegesprekken 30-08 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) 20.00u 05-09 Infoavond groep 5

Nadere informatie

Welkom op de informatie avond van groep 3b/4b

Welkom op de informatie avond van groep 3b/4b Welkom op de informatie avond van groep 3b/4b Even voorstellen maandag,donderdag en vrijdag: Anita dinsdag en woensdag: Marjon maandag-, dinsdag- en woensdagochtend: Lorenzo donderdag: Pabo-stagiaire Nelianne

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE GROEP 4

INFORMATIEBOEKJE GROEP 4 Godsdienstige Vorming INFORMATIEBOEKJE GROEP 4 Elke dag starten wij in de groep met een Bijbelverhaal of we zingen mooie christelijke liederen. We gebruiken hierbij de methode KIND OP MAANDAG. Op vrijdag

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Even voorstellen. Maandag, dinsdag en woensdag staat Ellen Kooter voor de groep. Donderdag en vrijdag staat Carla van Diepen voor de groep.

Even voorstellen. Maandag, dinsdag en woensdag staat Ellen Kooter voor de groep. Donderdag en vrijdag staat Carla van Diepen voor de groep. Groep 4 Even voorstellen. Maandag, dinsdag en woensdag staat Ellen Kooter voor de groep. Donderdag en vrijdag staat Carla van Diepen voor de groep. Start van de dag. 8.35 De leerkracht staat bij de deur

Nadere informatie

Informatieavond groep 5a Renske Jansse en Joyce van Konijnenburg

Informatieavond groep 5a Renske Jansse en Joyce van Konijnenburg Informatieavond groep 5a Renske Jansse en Joyce van Konijnenburg Voorstellen Renske Staat op woensdag, donderdag en vrijdag voor de groep. Vanaf januari 2015 gaat zij met zwangerschapsverlof. Er zal vanaf

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Welkom in groep 3b/4 Bijbelse geschiedenis verhalen Lezen in groep 4 Taal in groep 4

Welkom in groep 3b/4 Bijbelse geschiedenis verhalen Lezen in groep 4 Taal in groep 4 Welkom in groep 3b/4 Wij, juf Arende Panhuis en juf Hermien van den Brink, zijn de twee juffen die dit jaar voor groep 4a staan. Juf Anita en juf Jennie zijn dit jaar onze ondersteuners. Middels deze brief

Nadere informatie

Informatie groep 3 en 4

Informatie groep 3 en 4 Informatie groep 3 en 4 Hierbij even wat informatie over de dingen waar uw kind dit schooljaar mee te maken krijgt. Dit kan u helderheid verschaffen over wat de kinderen leren in groep 3 en 4. En ook hoe

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Informatieavond groep 4b

Informatieavond groep 4b Informatieavond groep 4b Leerkrachten: Chantal Laven: aanwezig op maandag en dinsdag. Anja v.d. Maaden: aanwezig op woensdagmorgen, donderdag en vrijdagmorgen. Samenstelling van de groep: 25 leerlingen

Nadere informatie

Informatie Groep

Informatie Groep Informatie Groep 3 2016-2017 1 Inhoud Algemene informatie... Inhoud vakgebieden... 2 Een nieuwe groep, een nieuw lokaal, andere kinderen, nieuwe juffen.. hieronder treft u de informatie voor het komende

Nadere informatie