Historiek van de onderhandelingen over de Lamorinièrestraat

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Historiek van de onderhandelingen over de Lamorinièrestraat"

Transcriptie

1 verslag infomoment Lamorinière Historiek van de onderhandelingen over de Lamorinièrestraat We beginnen het infomoment met een overzicht wat er in de periode van 2013 tot nu onderhandeld is, welke stappen er zijn genomen en waar we vandaag staan. In de periode is er een analyse gemaakt van de Transvaalstraat en Volkstraat, maar ook breder, dus met de Steinerscholen van Wilrijk en Brasschaat. De conclusie was dat er in de buurt van de Transvaalstraat nood is aan een extra Steinerschool. Als gevolg daarvan heeft de Raad van Bestuur contact opgenomen met de stad Antwerpen: de stad heeft een aantal locaties voorgesteld die de RvB heeft kunnen bezoeken. In 2014 wordt er een zeer grote site aangeboden door IMEA in de Lamorinierestraat en we kunnen gaan kijken: dit was liefde op het eerste gezicht. Wat volgde was een moeilijke, stroeve zoektocht met de stad om tot een plan te komen. In de komende gesprekken met IMEA is er telkens het gevoel dat er iets niet klopt in het verhaal: uiteindelijk komt de aap uit de mouw: IMEA heeft ondertussen verkocht aan een projectontwikkelaar: GANDS. GANDS is actief in de rusthuissector. Eind 2015, begin 2016 : de stad geeft vergunning aan GANDS onder voorwaarde dat hier school gemaakt kan worden. November 2015: De basisschool Vlinderwijs (toen ook in de OKO onderwijs-koepel) die gevestigd is in de oude jeugdherberg langs de ring komt in beeld om mee op de site te komen. Taskforce Capaciteit Onderwijs Stad Antwerpen beslist om site toe te kennen aan de 2 scholen (Vlinderwijs en Steinerschool) en 9,2 miljoen euro beschikbaar te maken. Heel belangrijk: onze ambitie is om de grotere school te zijn/worden op de site: 325 leerlingen voor Steinerschool Antwerpen (over het volledige curriculum) 240 leerlingen voor Vlinderwijs Maar door een negatieve doorlichting van Vlinderwijs worden zij een GO school in september Dit betekent dat we met een andere partner moeten gaan praten: de grote mastodont GO. Eerste idee van GANDS was om in het bestaande gebouw een rusthuis in te richten en een nieuwbouw te zetten op de parking voor de school. Midden 2016 switcht GANDS echter van idee: het rusthuis komt op de parking en de school in het bestaande gebouw.

2 We willen snel een kleuterklas en een eerste klas starten, het plan is om dit in september 2016 te doen. Dit is heel snel en veel mensen hebben daar veel energie in gestoken, maar het lukt: we openen in september Het overleg met Eandis verloopt vlot: ze werken goed mee voor de start van de school, ook een beetje onder druk van de stad omdat die heel gemotiveerd zijn om extra capaciteit te creëren. In september 2017 worden de bouwplannen voor het rusthuis duidelijk: GANDS wil een groot rusthuis realiseren. Ondertussen blijkt dat de eerste verdieping, boven de huidige klassen niet vrij kan gemaakt worden door Eandis: we gaan voor containerklassen, liefst voor een korte periode. De verkoop was gepland voor december 2017 en we hoopten dat tegen dan Eandis verhuisd zou zijn. Maar de verhuisplannen lopen keer op keer uit. De 9.2 miljoen Euro waarvan hierboven sprake is te weinig om de grond te kopen én het gebouw te renoveren. Met de 3 partners: de stad Antwerpen, Steinerschool Antwerpen en het GO moeten we samen onderzoeken hoe we het gat dichtrijden om aan 13,4 mil te komen dat nodig is om de scholen te realiseren. In het voorjaar van 2016 wordt bekend dat de stad de grond en de gebouwen voor 6,2 miljoen kan kopen (in december 2017) Het plan is dat de stad dan de grond en de gebouwen voor 40 jaar in erfpacht aan de 2 scholen geeft. Nu begint het pas: de stad blijkt geen gemakkelijkere gesprekspartner dan GANDS. Het contract voor de erfpacht is er vandaag nog steeds niet. Belangrijk dat we op onze manier school kunnen maken: het park: de open ruimte is voor ons heel belangrijk, misschien wel het belangrijkste kenmerk van de site financiering: de pacht die we elk jaar zullen betalen aan de stad, past die in ons financieel verhaal? het basisidee: de ambitie om op lange termijn een volledig schoolverhaal te maken met als consequentie het aantal leerlingen In november 2016 stelt de Stad een onderhandelaar aan om de plannen voor de school verder te concretiseren: wij, de RvB leden die mee in de onderhandelingen zaten hadden een slecht gevoel bij deze onderhandelingen en ze lopen ook met een sisser af: in October 2017 (slechts enkele weken geleden!) komt er een breuk tussen onderhandelaar en de administratie van de stad. De onderhandelaar was er niet in geslaagd om met één verhaal naar buiten te komen, maar had integendeel verschillende voorstellen gedaan bij de verschillende belanghebbenden: er waren dus meerdere versies van het planen deze waren onderling niet compatibel. Dit betekent dus veel tijdverlies (van Nov 2016 tot Oct 2017), maar vanaf dan onderhandelen we rechtstreeks met de schepen en kabinet van onderwijs.

3 Twee weken geleden (begin december 2017) is er dan een doorbraak in de onderhandelingen met de stad. Er ligt een voorstel voor de erfpacht op tafel met de volgende afspraken: de school betaalt per jaar aan de Stad voor het gebruik van de site. deze erfpacht duurt 40 jaar en kan met 10 jaar verlengd worden binnen die 40 jaar kan er een nieuw engagement onderhandeld worden met de stad, met het oog op belangrijke/grote renovaties die er na jaar zouden moeten gebeuren. De stemming over deze erfpacht overeenkomst moet in januari door de Rvb van Steinerschool Antwerpen gebeuren In maart/april stemt de Stad Antwerpen dan over de overeenkomst en dan gaat ze in werking Voor de renovatie is Agion onze grote partner: dit is de partner van het vrij net en alle middelen voor infrastructuur komen via Agion. 70% van het budget voor de renovatie komt van Agion (4,8 milj), 30% zal van Steinerschool Antwerpen moeten komen. We zullen een dossier moeten opmaken dat we dan tegen juni, juli 2018 indienen en hopelijk hebben we dan in het najaar van 2018 een goedkeuring door Agion van dossier. In begint dan de echte renovatie van het gebouw, om ten laatste in september 2021 in een volledig gerenoveerd gebouw school te kunnen maken. Vandaag, nabije toekomst, en verre toekomst De vertragingen in het dossier zorgen ervoor dat we veel eigen middelen moeten investeren in de school. Dat is niet realistisch op een langere termijn. In principe kunnen we voor de definitieve renovatie bij Agion aankloppen, maar dus niet voor het tijdelijk in orde maken van de klassen. In april 2018 komt de eerste verdieping vrij en kunnen we daar 3 klassen inrichten tegen september In december 2018 zou Eandis volledig uit het gebouw vertrokken zijn. GANDS heeft een jaar nodig voor de bouw van het rusthuis. Het is nog niet duidelijk wanneer die bouwwerken beginnen. Tijdens de verbouwingen aan het schoolgebouw zelf wil GO niet dat we hier blijven en willen we dat zelf? We zijn nog op zoek naar de oplossing voor tijdens de verbouwingen: dit zijn 2 schooljaren: dringt een volledige verhuis zich op?

4 Hoe verder communiceren Er is vanuit de ouders kritiek gekomen op de transparantie van de RvB. De reden voor de onzekerheid en het gebrek aan transparantie is dat het vaak ook heel onduidelijk is geweest voor de RvB en moeilijk is geweest om duidelijkheid van de verschillende partijen te krijgen. Oproep van de school, van de RvB: laten we dit samen doen: de Transvaalstraat mét de Volkstraat mét de Lamorinièrestraat. Ouders mét de RvB (dit zijn ook ouders) mét de school. Vragen Kan het plan afgetoetst worden met en begeleid worden door Vlaamse bouwmeester? Zeker goed idee, zeker nu we (sinds 2 dagen) de plannen van het pand en het rusthuis hebben. Op te nemen! Is er bereidheid bij het GO om een aantal zaken samen te doen? Zijn zij een stabiele gesprekspartner? JA GO is een stabiele gesprekspartner, maar eerder conservatief. Vergeet ook niet de scholen aan de overkant bvb als partner. We zien de Steinerschool wel een trekkersrol opnemen om een aantal zaken samen te doen. Kan het GO voorfinancieren? Dan kunnen zij het tempo van de verbouwingen bepalen. Het is de vraag of de liefde zo groot is bij GO: maar zeker te bespreken Zijn er bij de stad politieke voor en tegenstanders? Is politieke kleur iets waar we nu en in de toekomst rekening mee moeten houden? Er is qua onderwijs een algemeen besef van noodzaak om meer capaciteit te creëren.

5 Waar zijn er nog addertjes onder het gras? Deblokkeren van erfpacht is cruciaal. Op die manier geeft de Stad de site juridisch bestaansrecht aan de school. Van zodra we de tekst hebben, willen we de RvB porren om die zo snel mogelijk goed te keuren. Eerst moet de school de goedkeuring geven in januari op een extra RvB (ook bij het GO), in maart/april keurt dan de Stad goed. Procedure voor openbaar onderzoek. Feedback van de buurt. Wat houdt het erfpacht voorstel in? De erfpacht tekst bepaalt de relatie tussen de stad en de twee scholen. Geen extra zaken als verdeling van het gebouw. Zicht op de start van de werf van GANDS? Afspraken met GANDS over hoe de bouw loopt en impact op school. Wat met de talud die op de plannen te zien is? Nu de goedkeuring er is moeten er concrete afspraken komen. Er zijn nog geen vragen van GANDS gekomen, we staan bvb met de containerklas bijna tot op het perceel van GANDS. Hoe zien jullie het nut van extra klassen in volgend schooljaar? We moeten continuïteit voorzien: we kunnen aan de ouders net vragen van de kinderen te laten stoppen met groeien. Als we tijdelijk naar een andere locatie willen wordt de financiering een probleem: 2 jaar 7 tot 9 klaslokalen huren is duur! Uitgesloten om dit uit eigen middelen te betalen. Kan Agion over de brug komen met een huurdossier? Dit is op te starten/ Vanaf april 2018 is de 1e verdieping vrij. Daar zal ruimte zijn voor 3 klassen, dus dan kunnen de containerklassen weg.

6 Wat wordt er vandaag van de ouders verwacht? Er is vanavond veel sprake van onduidelijkheid, intentie en hoop. We kunnen ons enkel zo goed mogelijk voorbereiden op het komende schooljaar. Het geloof hebben dat er iets van te maken valt tot de school in 2021 af is (dan zullen veel kinderen net uit de zesde klas afstuderen). Na 2021 gaat er wél een school zijn. Die beslissing is praktisch genomen. In de tussenperiode is er enkel onduidelijkheid, maar nu is er eindelijk perspectief in het dossier. De openheid over moeilijkheden en onzekerheden is heel positief. Samen doen is participatie, niet alleen met de beste intenties. Iemand erbij halen die expertise of ervaring hebben in participatie? Dit is ook een conversatie tussen inrichter en burger. Suggestie: iemand erbij halen die kennis of ervaring heeft in burgerparticipatie? Voorstel Tom: Meenemen naar ouderraad Lamorinièrestraat Aantal leerlingen: staan we wel achter de omvang van die school. Volksstraat is een grote school, Lier is een grote school, Anderlecht, Gent(Kasteellaan) zijn ook alle grote scholen. De site in de Lamorinièrestraat is een unieke plek binnen de stad. Volkstraat is een heel leuke school maar heeft een grote handicap: bijna geen buitenruimte. Dat is hier beter. Als we op zoek willen gaan naar een andere, kleinere locatie moeten we rekening houden met het feit dat de middelen die zijn toegekend, gekoppeld zijn aan deze locatie.

7 Eandis zal vanaf April het 1e verdiep vrijmaken. Worden dit klasjes in dezelfde stijl als de benedenverdieping? Eerst moet er een bestemmingswijziging ingediend worden, eerst toestemming van Eandis krijgen, dit moet allemaal heel snel gaan. Het geloof is er dat Eandis zijn mondelinge belofte zal nakomen. Voor GO is er geen urgentie? Jawel, zij moeten zo snel mogelijk weg uit de jeugdherberg. GO gelooft niet in dit project. Wat zijn de consequenties? Moeilijk in te schatten, als GO wegvalt moeten we naar een nieuwe partner zoeken. Middelen zijn enkel voor basisonderwijs, niet voor middelbaar. Nog vragen? Stuur naar

college van burgemeester en schepenen Zitting van 27 november 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 27 november 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 27 november 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punt cultuur, sport, jeugd en onderwijs Samenstelling de heer Bart De Wever,

Nadere informatie

Bouwteam? Natuurlijk!

Bouwteam? Natuurlijk! Bouwteam? Natuurlijk! Jan Vanreusel OPZ Geel 25 maart 2019 Korte inhoud 1. Voorstelling OPZ 2. Problemen bouwwerken 3. Verkenning bouwteam 4. Rol bouwheer 5. Zevensprong 6. Nieuwbouw jongeren 7. Circulair

Nadere informatie

Onderwijshuisvestingsbeleid gemeente Utrecht. Onderzoeksplan

Onderwijshuisvestingsbeleid gemeente Utrecht. Onderzoeksplan Onderwijshuisvestingsbeleid gemeente Utrecht Onderzoeksplan Rekenkamer Utrecht 16 februari 2009 1 Inleiding Vanuit de raadsfracties van het CDA en de VVD kwam in 2008 de suggestie aan de Rekenkamer om

Nadere informatie

Bouwteam? Natuurlijk!

Bouwteam? Natuurlijk! Bouwteam? Natuurlijk! Michiel Verhaegen osar architecten Jan Vanreusel OPZ Geel 6 december 2018 Korte inhoud 1. Voorstelling OPZ 2. Problemen bouwwerken 3. Verkenning bouwteam 4. Rol bouwheer 5. Zevensprong

Nadere informatie

Je kind voelt zich thuis in onze mobiele school

Je kind voelt zich thuis in onze mobiele school STEDELIJK ONDERWIJS WE WERKEN ERAAN Je kind voelt zich thuis in onze mobiele school Gaat jouw oogappel binnenkort naar een zogenaamde containerklas of mobiele klas? Dan kan je erop vertrouwen dat je kind

Nadere informatie

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan BRUSSEL

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan BRUSSEL Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Persconferentie Capaciteitsuitbreiding in het Nederlandstalig Brussels basisonderwijs

Persconferentie Capaciteitsuitbreiding in het Nederlandstalig Brussels basisonderwijs Persconferentie Capaciteitsuitbreiding in het Nederlandstalig Brussels basisonderwijs Woensdag 9 november 2011 BIP Minister Jean-Luc Vanraes Situatieschets Brussels onderwijs: Onderzoek prof. dr. Rudi

Nadere informatie

Ontwerp van decreet. betreffende maatregelen voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. Amendementen. voorgesteld na indiening van het verslag

Ontwerp van decreet. betreffende maatregelen voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. Amendementen. voorgesteld na indiening van het verslag stuk ingediend op 2290 (2013-2014) Nr. 6 12 maart 2014 (2013-2014) Ontwerp van decreet betreffende maatregelen voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften Amendementen voorgesteld Stukken in het

Nadere informatie

WONINGENT BOUWT VOLOP AAN KWALITEITSVOL SOCIAAL WONEN IN GENT

WONINGENT BOUWT VOLOP AAN KWALITEITSVOL SOCIAAL WONEN IN GENT Persinformatie Zomerse projecten WoninGent goed voor 161 nieuwe sociale woningen Deze zomer gaan vijf projecten van start, samen goed voor 94 sociale huurwoningen en 39 sociale koopwoningen. Daarnaast

Nadere informatie

Renovatiepact. Agenda 4/02/ Doel en proces renovatiepact. 2. Opdracht en aanpak werkgroep BEN defintie

Renovatiepact. Agenda 4/02/ Doel en proces renovatiepact. 2. Opdracht en aanpak werkgroep BEN defintie Renovatiepact Werkgroep BEN definitie Startvergadering 29 januari 2015, Brussel Ann Collys Wina Roelens Agenda 1. Doel en proces renovatiepact 2. Opdracht en aanpak werkgroep BEN defintie 3. Vandaag: Markt

Nadere informatie

Naar een masterplan voor. stationsomgeving Berchem infomoment 28 juni 2012.

Naar een masterplan voor. stationsomgeving Berchem infomoment 28 juni 2012. Naar een masterplan voor stationsomgeving Berchem infomoment 28 juni 2012. Naar een masterplan voor stationsomgeving Berchem infomoment 28 juni 2012. Inleiding Güler Turan, schepen voor stedelijk wijkoverleg

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN. Vraag nr. 40 van 9 oktober 2013 van IRINA DE KNOP

VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN. Vraag nr. 40 van 9 oktober 2013 van IRINA DE KNOP VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN PASCAL SMET VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS, JEUGD, GELIJKE KANSEN EN BRUSSEL Vraag nr. 40 van 9 oktober van IRINA DE KNOP Scholenbouw Capaciteitsmiddelen In de conceptnota

Nadere informatie

De Drieslag, een streep er door. en verder gaan

De Drieslag, een streep er door. en verder gaan 2012 De Drieslag, een streep er door. en verder gaan College van B&W Gemeente Ommen 14-3-2012 Inhoud Leeswijzer...2 Hoofdstuk 1 Wat was het doel...2 Hoofdstuk 2 Wat is er bereikt...2 Hoofdstuk 3 Wat is

Nadere informatie

Inhoud. Verslag schoolraad 10/05/2011. Verslag vorige vergadering. Inschrijvingen / LTP (Les Tijden Pakket)

Inhoud. Verslag schoolraad 10/05/2011. Verslag vorige vergadering. Inschrijvingen / LTP (Les Tijden Pakket) Inhoud Verslag schoolraad 10/05/2011... 1 Verslag vorige vergadering... 1 Inschrijvingen / LTP (Les Tijden Pakket)... 1 Enquête... 2 Leerlingenraad (Llnraard)... 2 Doorlichting... 3 Scholengemeenschap

Nadere informatie

14 juni 2018 Infodag Renovatiewerken Wijk Kleine Brede Akker

14 juni 2018 Infodag Renovatiewerken Wijk Kleine Brede Akker 14 juni 2018 Infodag Renovatiewerken Wijk Kleine Brede Akker Infodag in 3 delen 10.30 uur: eerste groep huurders 13.00 uur: tweede groep huurders 15.00 uur: derde groep huurders KORT OVERZICHT VAN ONZE

Nadere informatie

INSCHRIJVEN, INFOMOMENTEN & TUINFEESTEN

INSCHRIJVEN, INFOMOMENTEN & TUINFEESTEN INSCHRIJVEN, INFOMOMENTEN & TUINFEESTEN schooljaar 2019-2020 Steinerschool Antwerpen Volkstraat 40-50 2000 Antwerpen t 03 248 40 34 2018 Antwerpen t 03 344 72 88 2600 Berchem t 03 230 76 07 Eén pedagogie

Nadere informatie

Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.8 - Mei 2008-179-

Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.8 - Mei 2008-179- Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.8 - Mei 2008-179- VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN FRANK VANDENBROUCKE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN WERK, ONDERWIJS

Nadere informatie

Hiermee speelt het gemeentebestuur een stimulerende rol voor het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs.

Hiermee speelt het gemeentebestuur een stimulerende rol voor het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs. REGLEMENT VOOR HET TOEKENNEN VAN EEN SUBSIDIE VOOR ONDERWIJSINFRASTRUCTUUR VOOR SCHOLEN OP GRONDGEBIED STEENOKKERZEEL HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN ARTIKEL 1. DOELSTELLING 1 Binnen de grenzen van de jaarlijks

Nadere informatie

Woonhaven Antwerpen Luchtbal Juni 2012

Woonhaven Antwerpen Luchtbal Juni 2012 Woonhaven Antwerpen Luchtbal Juni 2012 Inleiding Woonhaven Antwerpen verhuurt ongeveer 18.000 sociale woningen in Antwerpen. 2.460 daarvan liggen hier, op de Luchtbal. We zorgen ervoor dat elke huurder

Nadere informatie

elk kind een plaats... 1

elk kind een plaats... 1 Elk kind een plaats in een brede inclusieve school Deelnemen aan het dagelijks maatschappelijk leven Herent, 17 maart 2014 1 Niet voor iedereen vanzelfsprekend 2 Maatschappelijke tendens tot inclusie Inclusie

Nadere informatie

Motivering bij de bouwaanvraag in aanvulling op aanvraagdocument MOTIVERING. TIJDELIJKE HUISVESTING te Koning Albertlaan Sint-Agatha-Berchem

Motivering bij de bouwaanvraag in aanvulling op aanvraagdocument MOTIVERING. TIJDELIJKE HUISVESTING te Koning Albertlaan Sint-Agatha-Berchem MOTIVERING TIJDELIJKE HUISVESTING te Koning Albertlaan 213 1082 Sint-Agatha-Berchem tijdens de verbouwing van de UNESCO-basisschool te Koekelberg GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Tijdelijke huisvesting

Nadere informatie

VERKOOP & BOUWFORMULE

VERKOOP & BOUWFORMULE VERKOOP & BOUWFORMULE BOUWEn MET ZEKERHEID Het leven zit vol dromen en verlangens. De Verkoop & Bouwformule van Hyboma helpt u die waarmaken: een woning op maat, zonder zorgen, om te leven zoals u dat

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSRECHT IN ANTWERPEN

INSCHRIJVINGSRECHT IN ANTWERPEN INSCHRIJVINGSRECHT IN ANTWERPEN ervaringen en aanbevelingen Claude Marinower, schepen voor onderwijs stad Antwerpen 24.03.2015 Vlaams Parlement Commissie Onderwijs Hoorzitting korte inhoud ervaringen en

Nadere informatie

Nieuwbouwproject WZC Bloesemhof

Nieuwbouwproject WZC Bloesemhof Nieuwbouwproject WZC Bloesemhof Bovenaanzicht OCMW-site vanuit hoek Graethempoort met Kogelstraat. Bovenaanzicht OCMW-site vanuit het zuidwesten (Kogelstraat). Inplanting nieuwbouw Het nieuwe woonzorgcentrum

Nadere informatie

Adviesnota aan Gemeenteraad

Adviesnota aan Gemeenteraad Onderwerp Voorziening verhuizing MOZON en huisvesting Klimboom Datum 17 mei 2016 Naam steller Ger Last Kenmerk Teammanager Ernst-Jan Meerbeek Team Maatschappelijke ontwikkeling Voorstel 1. Vaststellen

Nadere informatie

Reglement voor het toekennen van een lening aan scholen op grondgebied Antwerpen

Reglement voor het toekennen van een lening aan scholen op grondgebied Antwerpen Reglement voor het toekennen van een lening aan scholen op grondgebied Antwerpen Artikel 1 - Doelstelling De stad Antwerpen verstrekt leningen voor kleine infrastructuurwerken en eerste inrichting van

Nadere informatie

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan BRUSSEL

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan BRUSSEL Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

2. Stand van zaken puntjes vorige vergadering

2. Stand van zaken puntjes vorige vergadering VERSLAG OUDERCOMITE 25 oktober 2016 Aanwezig voor het Oudercomité: Sylvie, Ine V., Miranda, Eva, Liselotte, Jo, Kelly, Ann-Sofie Aanwezig voor de school: Juf Yvonne, Juf Stien, Dir. Veronique Verontschuldigd:

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

nr. 271 van ANN BRUSSEEL datum: 13 februari 2015 aan HILDE CREVITS Basis- en secundair onderwijs Levensbeschouwelijke vakken SCHRIFTELIJKE VRAAG

nr. 271 van ANN BRUSSEEL datum: 13 februari 2015 aan HILDE CREVITS Basis- en secundair onderwijs Levensbeschouwelijke vakken SCHRIFTELIJKE VRAAG SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 271 van ANN BRUSSEEL datum: 13 februari 2015 aan HILDE CREVITS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS Basis- en secundair onderwijs Levensbeschouwelijke

Nadere informatie

Verslag Oudervereniging van o.b.s. De Oversteek

Verslag Oudervereniging van o.b.s. De Oversteek Verslag Oudervereniging van o.b.s. De Oversteek Nr. 5 van schooljaar 2016-2017 Datum : maandag 19 juni 2017 Tijd : 20:30 22:00 uur Locatie : lerarenkamer DE KLIF Volgende vergadering: 25 september 2017

Nadere informatie

Het geschenk maakt de wereld nieuw

Het geschenk maakt de wereld nieuw Hiberniaschool Middelbare Steinerschool Antwerpen Het geschenk maakt de wereld nieuw Over giften en de Steinerschool Hiberniaschool vzw Middelbare Steinerschool Volkstraat 40 2000 Antwerpen t 03 293 28

Nadere informatie

NOTA AAN HET VERENIGD COLLEGE VAN DE GEMEENSCHAPPELIJKE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE

NOTA AAN HET VERENIGD COLLEGE VAN DE GEMEENSCHAPPELIJKE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST DE MINISTERS, LEDEN VAN HET VERENIGD COLLEGE VAN DE GEMEENSCHAPPELIJKE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE BIJSTAND AAN PERSONEN REGION BRUXELLES-CAPITALE LES MINISTRES, MEMBRES DU COLLÈGE

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Lagere School voor Buitengewoon Onderwijs Sint-Ferdinand te Lummen

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van Vrije Lagere School voor Buitengewoon Onderwijs Sint-Ferdinand te Lummen Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Schooljaar 2014-2015 nr. 7 1 juni 2015 Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be U bent tevreden over onze schoolwerking? U bent

Nadere informatie

Banden smeden in een wereld in verandering

Banden smeden in een wereld in verandering HELP2HELP STEUNT HET SOCIAAL ENGAGEMENT VAN MEDEWERKERS. OPROEP VOOR PROJECTEN HELP2HELP 2015 Banden smeden in een wereld in verandering 2 Oproep voor projecten 2015 van 18 mei tot 18 juli Het programma

Nadere informatie

Informatie-avonden nieuwbouw Sint Josephschool 14 en 15 mei 2008

Informatie-avonden nieuwbouw Sint Josephschool 14 en 15 mei 2008 Informatie-avonden nieuwbouw Sint Josephschool 14 en 15 mei 2008 Geschiedenis van de school De heer van den Helder vertelt kort de geschiedenis van de school. Ruim 25 jaar geleden had deze wijk maar liefst

Nadere informatie

Case-study : toepassing van het openbare beheersrecht

Case-study : toepassing van het openbare beheersrecht Case-study : toepassing van het openbare beheersrecht Symposium WIG LEX 25 oktober 2013 Het openbaar beheersrecht in een notendop wat bepaalt de code? Wie? Publieke operatoren EN SIK (nieuw) Voor wie?

Nadere informatie

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan BRUSSEL

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan BRUSSEL Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Geïnteresseerde eigenaars worden gevraagd hun blijken van belangstelling kenbaar te maken conform de bepalingen van onderhavige oproep.

Geïnteresseerde eigenaars worden gevraagd hun blijken van belangstelling kenbaar te maken conform de bepalingen van onderhavige oproep. PROVINCIE OOST-VLAANDEREN STAD GENT OPROEP TOT HET INDIENEN VAN BLIJKEN VAN BELANGSTELLING : TER BESCHIKKING STELLEN AAN STAD GENT VAN GRONDEN, TERREINEN OF PARKEERPLAATSEN VOOR DE REALISATIE VAN PARK

Nadere informatie

De overeenkomst tussen het Vlaams Gewest en het. bedrijfsleven over de aanpak van zwerfvuil

De overeenkomst tussen het Vlaams Gewest en het. bedrijfsleven over de aanpak van zwerfvuil RVB 2016_14 Overeenkomst tussen het Vlaams Gewest en het bedrijfsleven over de aanpak van zwerfvuil Standpunt Raad van Bestuur VVSG Dit document is bestemd voor Het betreft Gewenste beslissing van de RVB

Nadere informatie

Park Groot Schijn. Participatiestuurgroep 8 mei 2017

Park Groot Schijn. Participatiestuurgroep 8 mei 2017 Park Groot Schijn Participatiestuurgroep 8 mei 2017 Inleiding en welkom Welkom Wie allemaal rond de tafel? Inleiding: overlopen agenda Agenda Stand van zaken projecten Sportkamer: werf velden en sportgebouw

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 22 september 2015 bestemd voor de gemeenteraad

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 22 september 2015 bestemd voor de gemeenteraad VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 22 september 2015 bestemd voor de gemeenteraad Besluit nummer: 2015_BW_00714 Onderwerp: Extra Krediet Springplank - Besluitvormend Beknopte samenvatting: In verband met

Nadere informatie

Tweede spoorontsluiting haven van Antwerpen: studies + toevoeging vertakking Oude Landen

Tweede spoorontsluiting haven van Antwerpen: studies + toevoeging vertakking Oude Landen Tweede spoorontsluiting haven van Antwerpen: studies + toevoeging vertakking Oude Landen Vlaamse prioriteiten: fiche 8 Fiche 8 DEEL 1 Tweede spoorontsluiting haven van Antwerpen: studies 1. Objectieven

Nadere informatie

Vlaamse Hockey Liga vzw op facebook

Vlaamse Hockey Liga vzw op facebook NIEUWSBRIEF N 4 : NAJAAR 2013 Het hockeyseizoen is weer van start gegaan. Nieuwe spelers (jong en wat ouder) schreven zich in, trainers laten weer het beste van zichzelf zien en de competitie is weer volop

Nadere informatie

Onderwerp: Kredietverlening renovatie basisschool de Achtbaan locatie Beukenrode - Besluitvormend

Onderwerp: Kredietverlening renovatie basisschool de Achtbaan locatie Beukenrode - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 22 december 2015 bestemd voor de gemeenteraad Besluit nummer: 2015_BW_00975 Onderwerp: Kredietverlening renovatie basisschool de Achtbaan locatie Beukenrode - Besluitvormend

Nadere informatie

pagina 1 van 11 2010-08 Sportinfrastructuurplan (Stijn Maselis) V00001 Inleiding Door op de knop "Verder" te klikken, kunt u starten met het invullen van de vragenlijst. Het invullen van de vragenlijst

Nadere informatie

Intentieverklaring. De ondergetekenden: 1. Gemeente Dordrecht en. 2. Schoolbestuur A en. 3. Schoolbestuur B en. 4. et cetera

Intentieverklaring. De ondergetekenden: 1. Gemeente Dordrecht en. 2. Schoolbestuur A en. 3. Schoolbestuur B en. 4. et cetera Intentieverklaring Ten behoeve van het project om te komen tot de oprichting van een rechtspersoon Huisvesting PO/SO Dordrecht in het kader van de doordecentralisatie van de uitvoering van de zorgplicht

Nadere informatie

Twee nieuwe Gentse basisscholen

Twee nieuwe Gentse basisscholen Twee nieuwe Gentse basisscholen De komende jaren wil het Gentse stadsbestuur fors investeren in de bouw van nieuwe scholen. Net zoals in de rest van Vlaanderen, is de nood aan nieuwe scholen in Gent groot.

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de Parcival-Steinerschool voor B.O. te Antwerpen

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van de Parcival-Steinerschool voor B.O. te Antwerpen Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GO! basisschool Vijverhof Schoten te SCHOTEN

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van GO! basisschool Vijverhof Schoten te SCHOTEN Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Het aanvragen van een programmatie of overheveling

Het aanvragen van een programmatie of overheveling Het aanvragen van een programmatie of overheveling Schooljaar 2017-2018 29-6-2017 Onderwijsorganisatie en -personeel Huis van het GO! Willebroekkaai 36 1000 Brussel Inhoudsopgave Regelgeving inzake programmatie

Nadere informatie

VR DOC.0161/1

VR DOC.0161/1 VR 2019 0802 DOC.0161/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van Besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

In het officieel onderwijs bestaat bovendien de mogelijkheid om een vrijstelling aan te vragen voor het volgen van een levensbeschouwelijk vak.

In het officieel onderwijs bestaat bovendien de mogelijkheid om een vrijstelling aan te vragen voor het volgen van een levensbeschouwelijk vak. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 208 van ANN BRUSSEEL datum: 4 februari 2016 aan HILDE CREVITS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS Basis- en secundair onderwijs - Levensbeschouwelijke

Nadere informatie

Info-sessie VAC Leuven 28.05.08 Agentschap voor Facilitair Management

Info-sessie VAC Leuven 28.05.08 Agentschap voor Facilitair Management 29-5-2008 1 Agenda 1. Procedure 2. Definitief ontwerp 21.05.08 3. Project VAC functionaliteit en techniciteit 4. Gebruikers 5. Timing VAC Leuven 6. Voorstel principes en financiële voorwaarden 7. Huidige

Nadere informatie

Vragen en antwoorden infomoment 14 november 2017

Vragen en antwoorden infomoment 14 november 2017 Vragen en antwoorden infomoment 14 november 2017 1. Heeft de buurt inspraak in het projectprogramma of informeert het AGSO de buurt enkel over de beslissingen en het verloop van het project? Het AG Stedelijk

Nadere informatie

Statuten Oudervereniging R.K. Basisschool De Gouden Griffel, Berkel en Rodenrijs.

Statuten Oudervereniging R.K. Basisschool De Gouden Griffel, Berkel en Rodenrijs. Statuten Oudervereniging R.K. Basisschool De Gouden Griffel, Berkel en Rodenrijs. Artikel 1. Begrippen. 1. Deze statuten verstaan onder: a. School: R.K. Basisschool De Gouden Griffel, te Berkel en Rodenrijs,

Nadere informatie

TOTAALPROJECTEN VAN ONTWERP TOT OPLEVERING

TOTAALPROJECTEN VAN ONTWERP TOT OPLEVERING TOTAALPROJECTEN VAN ONTWERP TOT OPLEVERING It takes hands to build a house, but only hearts can build a home. ONZE VISIE Onze visie is úw visie, zo eenvoudig is dat. TOTAALPROJECTEN VAN ONTWERP TOT OPLEVERING

Nadere informatie

In een dagelijks, voortdurend evoluerende markt gaan onze makelaars steeds voor de verkoop aan de beste prijs binnen de voor u passende timing.

In een dagelijks, voortdurend evoluerende markt gaan onze makelaars steeds voor de verkoop aan de beste prijs binnen de voor u passende timing. WAAROM COPRIMMO? In een dagelijks, voortdurend evoluerende markt gaan onze makelaars steeds voor de verkoop aan de beste prijs binnen de voor u passende timing. Uw eigendom kan maar 1 maal verkocht worden,

Nadere informatie

BALV 5 januari 2019 PAUZE. 1. Opening. 2. Bespreking voortgang en mogelijkheden 3. Toelichting Keuze alternatieven Stemming

BALV 5 januari 2019 PAUZE. 1. Opening. 2. Bespreking voortgang en mogelijkheden 3. Toelichting Keuze alternatieven Stemming ALV 5 januari 2019 BALV 5 januari 2019 1. Opening 2. Bespreking voortgang en mogelijkheden 3. Toelichting Keuze alternatieven Stemming 4. Voorstel: Goedkeuring van de procedure voor de afwikkeling van

Nadere informatie

Dit was VDAB in VDAB staat altijd open voor werk, 24/7.

Dit was VDAB in VDAB staat altijd open voor werk, 24/7. Dit was VDAB in 2017 VDAB staat altijd open voor werk, 24/7. Digitale bereikbaarheid In 2017 werden 10.401 vragen behandeld via het online sollicitatieloket. Via dat loket kan iedereen aan e-coaches feedback

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 5.1 Lager kader

FUNCTIEFAMILIE 5.1 Lager kader Doel van de functiefamilie Leiden van een geheel van activiteiten en medewerkers en input geven naar het beleid teneinde een kwaliteitsvolle, klantgerichte dienstverlening te verzekeren en zodoende bij

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma huisvesting brede scholen Reusel- De Mierden

Uitvoeringsprogramma huisvesting brede scholen Reusel- De Mierden Uitvoeringsprogramma huisvesting brede scholen Reusel- De Mierden 2015-2016 1 Inleiding Onderwijshuisvesting is een gezamenlijke opdracht van gemeente en schoolbesturen. De gemeente Reusel-De Mierden heeft

Nadere informatie

Over (je) schaduw heen

Over (je) schaduw heen Auteur: Gerry Faber (Dalton Lyceum Barendrecht) Over (je) schaduw heen Lessen over burgerschap en holocaust ineen Afgelopen najaar heeft de onderwijscommissie van de Stichting Loods24/Joods kindermonument

Nadere informatie

Budgetspel Visie 2030 burgerklankbordgroep SVH 3 maart 2016

Budgetspel Visie 2030 burgerklankbordgroep SVH 3 maart 2016 Budgetspel Visie 2030 burgerklankbordgroep SVH 3 maart 2016 Secretaris: Siska Vanhooren 10 burgers Structuur adviesmoment 1. Duiding traject (Burgerklankgroep Synthesemoment Advies vragen bij stedelijke

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 24-02-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 24-02-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. ONT Aanpassing verordening voorzieningen huisvesting onderwijs De Wet op het primair onderwijs en de Wet op de expertisecentra zijn onlangs gewijzigd in verband met de overheveling van de taak en het

Nadere informatie

REA / Vaststelling Programma en Overzicht onderwijshuisvesting 2015

REA / Vaststelling Programma en Overzicht onderwijshuisvesting 2015 B en W nummer 14.1090; besluit d.d. 2-12-2014 REA / Vaststelling Programma en Overzicht onderwijshuisvesting 2015 Besluiten:Behoudens advies van de commissie A. conform het bepaalde in de artikelen 10,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Behoud en renovatie flat 11, Kerckebosch

RAADSVOORSTEL Behoud en renovatie flat 11, Kerckebosch RAADSVOORSTEL Behoud en renovatie flat 11, Kerckebosch Portefeuillehouder Wethouder Fluitman Ronde Tafel 05 september 2017 Opsteller R. Faems Debat 19 september 2017 Zaak/stuknummer 231576 Raadsvergadering

Nadere informatie

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZEVENTIENDE JAARGANG EXTRA EDITIE JUNI 2018 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Agentschap voor Onderwijsdiensten Afdeling Basisonderwijs, DKO en CLB Scholen en Leerlingen Koning Albert IIlaan 5, kamer 4M0, 20 BRUSSEL contactpersoon AgODi voor motivering aanvraag: 02 553 92 07 email

Nadere informatie

betreffende een nieuw ondersteuningsmodel in het leerplichtonderwijs

betreffende een nieuw ondersteuningsmodel in het leerplichtonderwijs ingediend op 1015 (2016-2017) Nr. 1 12 december 2016 (2016-2017) Voorstel van resolutie van Caroline Gennez, Steve Vandenberghe en Katia Segers betreffende een nieuw ondersteuningsmodel in het leerplichtonderwijs

Nadere informatie

Laat ik voorop stellen dat ook de SP van mening dat er iets moet gebeuren aan het centrum van Kerkrade.

Laat ik voorop stellen dat ook de SP van mening dat er iets moet gebeuren aan het centrum van Kerkrade. Onderwerp: financiële kaders Centrumplan Bijdrage aan het debat van SP Fractievoorzitter Marianne Laumann in eerste termijn. Kerkrade-centrum staat aan de vooravond van de grootste herstructurering in

Nadere informatie

Raad van Bestuur. Samenvatting RVB 2005 12 13 (137-156) Raad van Bestuur vergadering van 2005-12 - 13 AANWEZIG: effectieve leden: administratief:

Raad van Bestuur. Samenvatting RVB 2005 12 13 (137-156) Raad van Bestuur vergadering van 2005-12 - 13 AANWEZIG: effectieve leden: administratief: Raad van Bestuur Samenvatting RVB 2005 12 13 (137-156) Raad van Bestuur vergadering van 2005-12 - 13 AANWEZIG: effectieve leden: effectieve leden: Deskundige leden: met raadgevende stem: De Bruyn Dirk,

Nadere informatie

Advies over de keuzemodule 'armoede en sociale uitsluiting' in enkele opleidingsprofielen basiseducatie

Advies over de keuzemodule 'armoede en sociale uitsluiting' in enkele opleidingsprofielen basiseducatie Raad Levenslang en Levensbreed Leren 24 februari 2015 RLLL-RLLL-ADV-1415-003 Advies over de keuzemodule 'armoede en sociale uitsluiting' in enkele opleidingsprofielen basiseducatie Vlaamse Onderwijsraad

Nadere informatie

Wet voorkeursrecht gemeenten

Wet voorkeursrecht gemeenten Wet voorkeursrecht gemeenten Wat is de Wet voorkeursrecht gemeenten? De gemeente Boxmeer ontwikkelt allerlei plannen op het gebied van woningbouw, bedrijvigheid, zorg, cultuur en recreatie. Een aantal

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 september 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 4/59 Bouwen, verbouwen en restaureren Mechelen.

Nadere informatie

Gezamenlijke forumvergadering 07/06/2018 Den Bell (auditorium)

Gezamenlijke forumvergadering 07/06/2018 Den Bell (auditorium) Gezamenlijke forumvergadering 07/06/2018 Den Bell (auditorium) Plenair gedeelte (45 ) Terugblik vorige forum Korte toelichting nieuws en verwachtingen Vlaamse overheid (transitiecoach) Voorstel en discussie

Nadere informatie

Inspiratienamiddag Innovatieve partnerprojecten

Inspiratienamiddag Innovatieve partnerprojecten Inspiratienamiddag Innovatieve partnerprojecten PAKT Antwerpen 19 juni 2018 Programma 14u: Voorstelling reglement en KIOSKapplicatie 15u: Drie parallelle sessies Debat Ervaringen van de niet-culturele

Nadere informatie

De Voorzitter heet iedereen van harte welkom.

De Voorzitter heet iedereen van harte welkom. Aanwezig: Regine Deplancke Frank Roels Deborah Godefroidt Dirk Vanmarcke Martine Vanderlinde Frank De Clercq Geert Vercaemst Verontschuldigd: Stefanie Adam Auteur: Geert Vercaemst Verwelkoming De Voorzitter

Nadere informatie

PERSONEELSVERGADE RING AANVULLEND PENSIOEN EN CONTRACTEN BEPAALDE DUUR ACOD UNIVERSITEIT GENT OKTOBER 2015

PERSONEELSVERGADE RING AANVULLEND PENSIOEN EN CONTRACTEN BEPAALDE DUUR ACOD UNIVERSITEIT GENT OKTOBER 2015 PERSONEELSVERGADE RING AANVULLEND PENSIOEN EN CONTRACTEN BEPAALDE DUUR ACOD UNIVERSITEIT GENT OKTOBER 2015 Inhoud Wie is ACOD? Wat is huidige situatie? Wat heeft bestuur beslist? Wat vraagt ACOD tijdens

Nadere informatie

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 10.5.2012 COM(2012) 211 final 2012/0106 (NLE) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD tot vaststelling van het in de commissie inzake voedselhulp namens de Europese Unie in te

Nadere informatie

Infobundel Project Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg 23 juni 2009

Infobundel Project Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg 23 juni 2009 Infobundel Project Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg 23 juni 2009 1 INHOUD 1. Project Ruggeveld Boterlaar-Silsburg Situering Voorgeschiedenis Bijzonder plan van aanleg Ruimtelijk uitvoeringsplan Ambitie voor

Nadere informatie

Aan de orde is het debat naar aanleiding van een algemeen overleg op 14 februari 2008 over de Raad voor het concurrentievermogen.

Aan de orde is het debat naar aanleiding van een algemeen overleg op 14 februari 2008 over de Raad voor het concurrentievermogen. Tweede Kamer, 54e vergadering, Donderdag 14 februari 2008 Algemeen Concurrentievermogen Aan de orde is het debat naar aanleiding van een algemeen overleg op 14 februari 2008 over de Raad voor het concurrentievermogen.

Nadere informatie

Situatieschets Beschikbare woonplaatsen Verhuizen Dagprijzen Opnamevoorwaarden Praktisch Vragen Rondleiding Vragen

Situatieschets Beschikbare woonplaatsen Verhuizen Dagprijzen Opnamevoorwaarden Praktisch Vragen Rondleiding Vragen Situatieschets Beschikbare woonplaatsen Verhuizen Dagprijzen Opnamevoorwaarden Praktisch Vragen Rondleiding Vragen - 1905: - start rustoord H. Familie in Deerlijk in Huis Renier - Diverse bouwperioden

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering op

Notulen MR-vergadering op Notulen -vergadering op 20-9-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. 2. Mededelingen en ingekomen stukken Schoolgids Examenreglement ter instemming ter instemming

Nadere informatie

Voorstel aan : de gemeenteraad van 28 juni 2004 Behandeling in : commissie Samenlevingszaken en Middelen van 15 juni 2004

Voorstel aan : de gemeenteraad van 28 juni 2004 Behandeling in : commissie Samenlevingszaken en Middelen van 15 juni 2004 Voorstel aan : de gemeenteraad van 28 juni 2004 Behandeling in : commissie Samenlevingszaken en Middelen van 15 juni 2004 Nummer : Onderwerp : Integraal HuisvestingsPlan (IHP) Onderwijs Bijlage(n) : 2

Nadere informatie

SVM Scholen voor Mauritanië

SVM Scholen voor Mauritanië SVM Scholen voor Mauritanië Nieuwsbrief Nr. 9-15 januari 2015 De toestand in Mauritanië Sinds de vorige nieuwsbrief (Nr. 8 van 14 mei 2013) is er weer heel wat gebeurd, zowel rond onze school als in Mauritanië

Nadere informatie

Partnerorganisatie Algemene Ondersteuning Logo s

Partnerorganisatie Algemene Ondersteuning Logo s Partnerorganisatie Algemene Ondersteuning Logo s PO AOL: Beleidskader Algemeen: Oproep gelanceerd op 17 december 2014 voor het sluiten van een of meerdere beheersovereenkomst(en ) als partnerorganisatie

Nadere informatie

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan BRUSSEL

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan BRUSSEL Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

De stuurgroep doet een oproep: momenteel komt veel werk op Annemie haar schouders terecht dus is er nood aan versterking.

De stuurgroep doet een oproep: momenteel komt veel werk op Annemie haar schouders terecht dus is er nood aan versterking. 2019.01.16 ouderraad 0. OPENING en spreuk Heidi zegt een spreuk. 1. Ouderraad werking 1.a Uitbreiding stuurgroep De stuurgroep doet een oproep: momenteel komt veel werk op Annemie haar schouders terecht

Nadere informatie

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan BRUSSEL

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan BRUSSEL Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT HANDELINGEN COMMISSIEVERGADERING COMMISSIE VOOR BINNENLANDSE AANGELEGENHEDEN, HUISVESTING EN STEDELIJK BELEID

VLAAMS PARLEMENT HANDELINGEN COMMISSIEVERGADERING COMMISSIE VOOR BINNENLANDSE AANGELEGENHEDEN, HUISVESTING EN STEDELIJK BELEID C284 BIN30 VLAAMS PARLEMENT Zitting 2002-2003 10 juli 2003 HANDELINGEN COMMISSIEVERGADERING COMMISSIE VOOR BINNENLANDSE AANGELEGENHEDEN, HUISVESTING EN STEDELIJK BELEID Vraag om uitleg van de heer Bart

Nadere informatie

B&W Vergadering. Dossiernummer 1789 Vertrouwelijk Vergaderdatum 30 mei 2017 Agendapunt Zaaknummer Commissie. Gemeenteraad

B&W Vergadering. Dossiernummer 1789 Vertrouwelijk Vergaderdatum 30 mei 2017 Agendapunt Zaaknummer Commissie. Gemeenteraad 2.1.3 1 Dossier 1789 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1789 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 30 mei 2017 Agendapunt 2.1.3 Omschrijving Zaaknummer 16280-2016 Commissie Commissiedatum 27-06-2017

Nadere informatie

14 juni 2018 Infodag Renovatiewerken Wijk Kleine Brede Akker

14 juni 2018 Infodag Renovatiewerken Wijk Kleine Brede Akker 14 juni 2018 Infodag Renovatiewerken Wijk Kleine Brede Akker Infodag in 3 delen 10.30 uur: eerste groep huurders 13.00 uur: tweede groep huurders 15.00 uur: derde groep huurders KORT OVERZICHT VAN ONZE

Nadere informatie

promotiebouw & investeringen in schoolgebouwen maart 2009 diko Dienst voor Investeringen van het Katholiek Onderwijs

promotiebouw & investeringen in schoolgebouwen maart 2009 diko Dienst voor Investeringen van het Katholiek Onderwijs promotiebouw & investeringen in schoolgebouwen maart 2009 diko Dienst voor Investeringen van het Katholiek Onderwijs 1. SAMENVATTING Op 19 september 2003 keurde de raad van bestuur van de D.I.G.O. het

Nadere informatie

HOORZITTING INSCHRIJVINGSDECREET 24 MAART 2015

HOORZITTING INSCHRIJVINGSDECREET 24 MAART 2015 HOORZITTING INSCHRIJVINGSDECREET 24 MAART 2015 1 Hoorzittingen Inschrijvingsdecreet Case Vilvoorde 1. Context: stad in superdynamiek 2. Capaciteit en impact op inschrijvingen 3. Ligging/geografie en impact

Nadere informatie

Organisatoren kunnen voor die subsidiegroepen een aanvraag voor bijkomende subsidieerbare plaatsen met de subsidie inkomenstarief indienen.

Organisatoren kunnen voor die subsidiegroepen een aanvraag voor bijkomende subsidieerbare plaatsen met de subsidie inkomenstarief indienen. Beslissingskader versie 2 Verdeling van subsidiebeloftes voor de omschakeling van bestaande plaatsen gezinsopvang of groepsopvang samenwerking zonder subsidie inkomenstarief naar plaatsen met subsidie

Nadere informatie

Breedband: Stand van zaken tbv lokale initiatieven

Breedband: Stand van zaken tbv lokale initiatieven Breedband: Stand van zaken tbv lokale initiatieven 14 juni 2016 Agenda Welkom Huidig beleid Taskforce aanpak Stand van zaken Besluit GS 31 mei Vervolg Relevant voor lokale initiatieven Uitgangspunten huidige

Nadere informatie

Nieuw Zurenborg 1. klankbordgroep 10 l 11 l 09

Nieuw Zurenborg 1. klankbordgroep 10 l 11 l 09 Nieuw Zurenborg 1 klankbordgroep 10 l 11 l 09 Wat hebben we al gedaan? Fase 1 onderzoeksfase Fase 2 visievormingsfase Intern extern Fase 3 planvormingsfase ambitie en procesnota startnota ontwerp projectdefinitie

Nadere informatie

Niet logisch, wel psychologisch Waarom samenwerken zo lastig kan zijn. 9 oktober 2018

Niet logisch, wel psychologisch Waarom samenwerken zo lastig kan zijn. 9 oktober 2018 Niet logisch, wel psychologisch Waarom samenwerken zo lastig kan zijn 9 oktober 2018 Slecht nieuws Confronteren Feedback Transparantie (Wat wil ik, intentie) Erkenning (Aandacht geven) 80-90% van je tijd

Nadere informatie