Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 24-02-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing"

Transcriptie

1 1. ONT Aanpassing verordening voorzieningen huisvesting onderwijs De Wet op het primair onderwijs en de Wet op de expertisecentra zijn onlangs gewijzigd in verband met de overheveling van de taak en het budget voor onderhoud en aanpassing van schoolgebouwen van gemeenten naar schoolbesturen. Deze wetwijziging vergt aanpassing van de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Goirle. Tevens dienen de huurovereenkomsten en de exploitatie- en beheerovereenkomsten van de brede scholen Boschkens-Oost en Frankische Driehoek te worden aangepast. Tot slot dienen met het bestuur van de Stichting Biezonderwijs nieuwe afspraken te worden gemaakt over de vergoeding doordecentralisatie voor de huisvesting van scholengemeenschap De Keyzer. 1. Stemt in met de inhoud van onderliggend conceptraadsvoorstel/- besluit tot: a. intrekking van de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Goirle 2013 d.d. 18 juni 2013; b. vaststelling van de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Goirle 2015 (incl. bijlagen I t/m V); 2. Voert het zogenoemde op overeenstemming gerichte overleg met schoolbesturen basisonderwijs en voortgezet onderwijs, voorafgaand aan de besluitvorming van de gemeenteraad als bedoeld onder ad 1; 3. Biedt het conceptraadsvoorstel/-besluit op 3 maart 2015 aan de Agendacommissie ter agendering aan voor de vergadering van de gemeenteraad van 7 april 2015; 4. Wordt vóór 1 mei 2015 geïnformeerd over het resultaat van het afstemmingsoverleg met Woonstichting Leystromen en de besturen van de Stichting Katholiek Basisonderwijs Goirle en de Stichting Bestuur Openbaar Onderwijs Goirle inzake aanpassing van de huurovereenkomsten en de exploitatie- en beheerovereenkomsten voor de brede scholen Boschkens-Oost en Frankische Driehoek; 5. Wordt voorts vóór de onder ad 4 vermelde datum geïnformeerd over het resultaat van het afstemmingsoverleg met het bestuur van de Stichting Biezonderwijs over wijziging van de vergoedingsafspraken in het kader van de Overeenkomst doordecentralisatie c.a. 6. Verwerkt het financiële resultaat van het afstemmingsoverleg ad 4 en ad 5 in de BURAP 2015 en structureel in de begroting 2016 e.v. dienstjaren.

2 2. ONT Regiovisie aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling Midden Brabant Centrumgemeenten hebben de opdracht gekregen een regiovisie huiselijk geweld op te stellen. De gemeente Tilburg, centrumgemeente van onze regio, heeft hiertoe initiatief genomen. De conceptvisie is besproken met de regio-ambtenaren Wmo en Jeugd en de Stuurgroep Huiselijk Geweld Midden Brabant waarin alle belanghebbende partijen zijn vertegenwoordigd. De visie is op 11 december 2014 tijdens de Hart van Brabantdag gepresenteerd. De regiovisie Huiselijk Geweld wordt ter vaststelling aangeboden aan uw college. Instemmen met de Regiovisie Aanpak Huiselijk geweld en kindermishandeling Midden Brabant OND Oninbaar verklaren openstaande vorderingen Diverse vorderingen zijn om uiteenlopende redenen (voornamelijk faillissementen) niet meer invorderbaar. Het betreft vorderingen uit 2012 en 2013 met een totale hoogte van 2.376,33. a. Oninbaar verklaren van genoemde openstaande vorderingen. b. Een bedrag van 2.376,33 in boekjaar 2014 ten laste brengen van de voorziening dubieuze debiteuren (121126).

3 4. OND Afwaarderen vaste activa jaarrekening 2014 Regelmatig dient getoetst te worden of bepaalde vaste activa nog terecht op onze balans staan dan wel dient getoetst te worden of de boekwaarde terecht tot dat bedrag op de balans is opgenomen. Op basis van nader onderzoek is gebleken dat bepaalde activa ten onrechte dan wel te hoog zijn gewaardeerd Op basis van een grofmazige doorkijk wordt voorgesteld om enkele zaken af te afwaarderen naar 1,00 dan wel helemaal weg boeken en dit te verwerken in de jaarrekening In te stemmen met het afwaarderen c.q. afboeken van aantal gronden/gebouwen uit de staat van vaste activa en de eenmalige last ad ,00 verwerken in de jaarrekening Vanaf 2015 betekent dat lagere kapitaallasten ad 8.155, ONT Voorontwerpbestemmingsplan Vijfhuizenbaan 1-3 Riel: resultaten van (1) de inspraakprocedure en (2) het overleg Bro Het voorontwerpbestemmingsplan Vijfhuizenbaan 1-3 Riel heeft de inspraakprocedure doorlopen. Tevens heeft het overleg als bedoeld in het Besluit ruimtelijke ordening plaatsgevonden. Er zijn geen inspraakreacties ingediend. Het verslag van het overleg kan worden vastgesteld. Het college besluit; 1. Verslag van het gevoerde overleg vaststellen. 2. Bij Gedeputeerde Staten een verzoek indienen tot herbegrenzing van het bestaand stedelijk gebied conform artikel 4.12 lid 1 van de Verordening ruimte Voorontwerpbestemmingsplan gereed maken om als ontwerp ter inzage te leggen zoals in dit voorstel aangegeven.

4 6. ONT Selectiebesluit bestemmingsplan Vijfhuizenbaan 1-3 Riel In het kader van de totstandkoming van het bestemmingsplan "Vijfhuizenbaan 1-3 Riel" is archeologische onderzoek uitgevoerd waarover een besluit moet worden genomen. Bijgevoegd selectiebesluit nemen en dit als separate bijlage opnemen bij de plantoelichting van het ontwerp-bestemmingsplan " Vijfhuizenbaan 1-3 Riel". 7. ONT Huurverlaging KOV Humanitas Kinderopvang Humanitas (KOV Humanitas) heeft in 2013 een verzoek ingediend aan het college van B en W voor tijdelijke huurverlaging van een tweetal locaties die zij van de gemeente Goirle huren. Dit verzoek is tot nu niet behandeld, vanwege de onderhandelingen die liepen met kinderopvang Humanitas over het toevoegen van kindfuncties aan de nieuwbouw van Kameleon. Inmiddels heeft het college een besluit genomen over verbouwing van BS Kameleon en is KOV Humanitas partner in de brede school. Een aangepast versie van het huurcontract ligt thans ter ondertekening bij de directie van KOV Humanitas. 1. Kinderopvang Humanitas een per 1 maart 2015 een nieuwe huurovereenkomst aanbieden voor de locatie Grobbendonckpark en de huur overeenkomstig aan te passen; 2. De huurovereenkomst van KOV Humanitas betreffende locatie Villa Bombarie dienovereenkomstig aan te passen; 3. BS de Regenboog toestemming te verlenen om een groepsruimte te verhuren aan KOV Humanitas voor exploitatie van BSO; 4. De financiële consequenties voor 2015 te verwerken in de Burap Bezien of de noodlokalen verkocht kunnen worden

5 8. VVH Aanvraag omgevingsvergunning Veertels 20 te Riel Er is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het uitbreiden van een bedrijfspand en het plaatsen van 3 silo's op het perceel Veertels 20 te Riel. Bekeken is of het plan voldoet aan eerder gestelde voorwaarden. Omgevingsvergunning verlenen voor het uitbreiden van het bedrijfspand en het plaatsen van 3 silo's op het perceel Veertels 20 te Riel. 9. ONT Aanvraag eenmalige subsidie Stichting Samen Kunnen We Het Zelf i.o. Stichting Samen Kunnen We Het Zelf i.o. heeft bij alle gemeenten in Midden Brabant een subsidieverzoek ingediend. Het initiatief gaat uit van een regiobrede doorontwikkeling en financiering. De stichting beoogt een innovatieve bijdrage te leveren aan de transformatie van de jeugdzorg door ouders en jongeren verhalen te laten uitwisselen zodat ze kunnen leren van en met elkaar. In het ambtelijk overleg Hart van Brabant Jeugd is dit verzoek besproken en zijn we tot de conclusie gekomen dat we deze aanvraag het beste vooralsnog kunnen afwijzen. Eerst zullen we de spelregels met elkaar moeten vaststellen voordat we dergelijke verzoeken kunnen honoreren. Voorgesteld wordt het subsidieverzoek af te wijzen. Het subsidieverzoek van Stichting Samen Kunnen We Het Zelf i.o. af te wijzen.

6 10. ONT Stimuleringsbijdrage GO! Ondernemersvereniging GO! heeft onlangs toestemming gekregen om een evenement te organiseren op de parkeerplaats van het Van Hogendorpplein. Het evenement vindt plaats op 31 mei Het evenement wordt een mix van 'bedrijven die zich presenteren' en van 'culturele activiteiten'. Tevens is de organisatie voornemens om werkzoekenden in te schakelen, middels een tijdelijke stageplek, om tijdens de organisatie en op de dag van het evenement zelf hulp te kunnen bieden. Omdat het de eerste keer is dat een dergelijk evenement wordt georganiseerd door GO!, vraagt de organisatie aan de gemeente om een financiële stimuleringsbijdrage. 1. Een bijdrage à 1.500,00 toekennen aan GO! voor de organisatie van het evenement op het Van Hogendorpplein op 31 mei 2015 onder de voorwaarde dat sprake is van cofinanciering, waarbij minimaal hetzelfde bedrag zelf wordt ingebracht; 2. GO! in contact brengen met "Goirle aan de slag" om de mogelijkheden met betrekking tot het inschakelen van werkzoekenden te bespreken. 11. ONT Principeverzoek herverkaveling Wermenbossestraat 10 Goirle Er is een principeverzoek ingediend voor de herverkaveling van het perceel Wermenbossestraat 10 Goirle. a. Medewerking te verlenen aan het verzoek voor de herverkaveling van het perceel Wermenbossestraat 10 in Goirle onder de in het advies genoemde voorwaarden. b. Initiatiefnemer te informeren met de bijgevoegde brief.

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 17-03-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 17-03-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. BDO Regeling beschikbaarheidsdienst Binnen de gemeente Goirle zijn er drie medewerkers van de afdeling Realisatie en Beheer die op basis van een rooster buiten werktijd beschikbaar moeten zijn. Tot

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14-01-2013. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14-01-2013. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Beslissing op bezwaarschrift inzake omgevingsvergunning bouw Dr. Keyzerlaan 23 te Goirle Bij besluit van 10 juli 2013 heeft het college een omgevingsvergunning verleend voor het renoveren, uitbreiden

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1 ONT Akkoord plan van aanpak verhoogde asielinstroom Het concept-plan van aanpak verhoogde asielinstroom is besproken met de gemeenteraad. De raad heeft geen wensen en bedenkingen meegegeven aan B&W.

Nadere informatie

1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy. 2 ONT Bestemmingsplan Abcovenseweg 23 en 23A (Goirle)

1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy. 2 ONT Bestemmingsplan Abcovenseweg 23 en 23A (Goirle) Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 27 februari 2019 Nr. afd. agendapunt/besluit 1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy Voor u ligt, ter vaststelling,

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 Lijst nr. 21 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 PUBLIEKSDIENST Werkbezoek Uddel op 25 mei 2011 Voorstel dienst Publieksdienst: 1. instemmen

Nadere informatie

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 28 mei 2014 8 juli 2014 Activiteitenplan+ kostenraming

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 03-11-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 03-11-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Evenementen legesvrij in het centrum In het collegeprogramma 2014-2018 staat, in paragraaf 4.8 Aantrekkelijk en levendig centrum, het volgende: Begin 2015 maakt het college een raadsvoorstel waarin

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 30-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 30-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. BDO Onderzoek onderwerpen samenwerking Dit collegeadvies vloeit voort uit de fase positie bepalen van het traject intergemeentelijke samenwerking Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk. De Stuurgroep Samenwerking

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 15 januari 2019

Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 15 januari 2019 Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 15 januari 2019 Behandelde voorstellen 62594 (Direct openbaar) schenking zitbank Laanstraat door SFOB De gemeenteraad informeren over de schenking van een

Nadere informatie

Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens

Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens Rucphen, 7 november 2012 INHOUD; 1. Procedure 2. Ingediende zienswijzen 3. Inhoud zienswijzen en inhoudelijke

Nadere informatie

Raadsvoorstel ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Dorpstraat 59"(Riel)

Raadsvoorstel ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Dorpstraat 59(Riel) Raadsvoorstel ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Dorpstraat 59"(Riel) Agendapunt: Zaaknummer: 2018-008690 Onderwerp Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Datum voorstel Datum raadsvergadering Aan de

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 12 juli 2016

Openbare Besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 12 juli 2016 Aanwezig Burgemeester Jhr. M.A. Röell Wethouder drs. T. Stroo Wethouder A.B.A. van Roshum Secretaris drs. A. Najib Verslag vergadering van 12 juli 2016 Besluit: 1 Allen 16CV000265 Aanwijzing tijdelijke

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Aanwijzing toezichthouder Per 1 februari 2016 is X in dienst gekomen bij gemeente Goirle in de functie van toezichthoudster milieu op de afdeling Veiligheid, vergunningverlener en handhaving. Om

Nadere informatie

1. VVH Benoemen onbezoldigd buitengewoon opsporingsambtenaar

1. VVH Benoemen onbezoldigd buitengewoon opsporingsambtenaar 1. VVH Benoemen onbezoldigd buitengewoon opsporingsambtenaar Conform het collegevoorstel van 26 maart 2013 is een samenwerkingsovereenkomst BOA's aangegaan met de gemeenten Oisterwijk en Hilvarenbeek,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Ronde Akkers. Aan de gemeenteraad,

Raadsvoorstel. Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Ronde Akkers. Aan de gemeenteraad, Raadsvoorstel Agendapunt: Zaaknummer: 2017-013931 Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Ronde Akkers Datum voorstel Datum raadsvergadering Aan de gemeenteraad, Voorstel Eén woning mogelijk

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Z/19/222563 Bedrijfsvoering/HJIB/ Bestuurssecretariaat Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 8 januari 2019. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W- vergadering wordt in de eerstvolgende

Nadere informatie

Ambtelijke bijstand: Janke Bolt 1

Ambtelijke bijstand: Janke Bolt 1 Raadsvoorstel Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Zandeind 29a" (Riel) Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage XX-XX-XXXX XX-XX-XXXX 1. Vast te stellen bestemmingsplan

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 09-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 09-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Aanschaf dienstvoertuig t.b.v. toezicht en handhaving VVH Van meerdere kanten zijn wij er op gewezen dat het uit veiligheidsoverwegingen in toenemende mate ongewenst is dat de toezichthouders/handhavers

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit Zaaknummer: Z - 16027514 Documentnummer: INT - 16716\1 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 22 maart 2016 Nr. B&W nderwerp Beslissing Toelichting op besluit 1.1 1.2 1.5 1.6 Vaststelling besluitenlijst collegevergadering

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 1 september 2015

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 1 september 2015 Burgemeester Röell Afwijzen verzoek handhavend optreden Drakenburgerweg Goeman Borgesiuslaan 1. Het verzoek om handhavend op te treden afwijzen. 2. Verzoeker via bijgevoegde (concept)brief van uw besluitvorming

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 18 maart 2014 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 18 maart 2014 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 18 maart 2014 24/2.02 BW13.0970 Evaluatie Roder(waren)markt en overdracht organisatie paardenmarkt 1. Overeenkomst VvV voor organisatie warenmarkt verlengen tot

Nadere informatie

Doelstelling van onderhavig plan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal één woning op voornoemde locatie.

Doelstelling van onderhavig plan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal één woning op voornoemde locatie. Raadsvoorstel Zaaknummer: 2017-008843 gemeente Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Zandeind 29a" (Riel) Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen 20-06-2017 30-01-2018 Ter inzage 1.

Nadere informatie

LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WEST MAAS EN WAAL. 19 september A.P.M. van Swam.

LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WEST MAAS EN WAAL. 19 september A.P.M. van Swam. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WEST MAAS EN WAAL 19 september 2017 Status Openbaar Voorzitter Aanwezig Definitief Ja C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld Burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 11 november 2014.

Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 11 november 2014. Besluitenlijst (openbaar) voor de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 11 november 2014. AANWEZIG: C.C. Leppink-Schuitema T.M.J.M. Evers mr. T.J.H.M. Loeff-Hageman mr.

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 4 mei 2009 nummer 18 L.M. Huizer, A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, burgemeester wethouder wethouder

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 49-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 29 november 2012 BO 1. 552288 Subsidie "Halt in de basisvorming": vaststelling 2011, aanvraag 2013 Halt Noord Nederland heeft een subsidieverzoek

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 13 maart 2018 Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (OPEN) Dhr. G. Boonzaaijer (SGP) Burgemeester

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 04/04/2017 week 14. 1. Domein Bestuur en Organisatie Themarekening 2016 17.00216 1. De raad voor te stellen over

Nadere informatie

1. ONT Pilot logeerwoningen voor huishoudens in een crisissituatie

1. ONT Pilot logeerwoningen voor huishoudens in een crisissituatie Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 29 mei 2018 Nr. afd. agendapunt/besluit 1. ONT Pilot logeerwoningen voor huishoudens in een crisissituatie Inleiding Er is in

Nadere informatie

E. van den Boom raad00684

E. van den Boom raad00684 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email E. van den Boom 3665 ebo@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00684 Vaststellen bestemmingsplan Waalreseweg - Dijkstraat

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. ONT Netwerkbijeenkomst sociaal domein We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in een goede ondersteuning voor onze inwoners. Dat heeft vruchten afgeworpen, zoals ook blijkt uit onze benoeming

Nadere informatie

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 2 SEPTEMBER 2014 besluitenlijst Burgemeester SECR int 14.2414 Betreft: Openbare B&W-besluitenlijst van 26 augustus 2014 Het vaststellen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Dorpsplein 18 (Riel) 12 maart Aan de gemeenteraad,

Raadsvoorstel. Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Dorpsplein 18 (Riel) 12 maart Aan de gemeenteraad, Raadsvoorstel Zaaknummer: 2018-001138 Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Dorpsplein 18 (Riel) Datum voorstel 12 maart 2019 Datum raadsvergadering Aan de gemeenteraad, Voorstel Maximaal 5

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Samenvatting

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Samenvatting Zaaknummer: Z - 16029425 Documentnummer: INT - 1618549 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 25 oktober 2016 Aanwezige collegeleden: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Buter en Meulensteen Nr. B&W

Nadere informatie

2. VVH Beslissing op bezwaren antenne opstelpunt nabij Veertels 9 te Riel

2. VVH Beslissing op bezwaren antenne opstelpunt nabij Veertels 9 te Riel 1. ONT Stand van zaken Gôolse Geheimen In 2016 is www.goolsegeheimen.nl gelanceerd. Deze website is een middel in het kader van de citymarketingscampagne Gôolse Geheimen. Afgelopen jaar is vooral gericht

Nadere informatie

1. VVH Uitvoeringsprogramma Integrale Veiligheid 2017

1. VVH Uitvoeringsprogramma Integrale Veiligheid 2017 1. VVH Uitvoeringsprogramma Integrale Veiligheid 2017 Begin 2016 heeft de Raad de Kadernota Integrale Veiligheid 2016-2019 vastgesteld. Het Uitvoeringsprogramma Integrale Veiligheid 2017 is het uitvoeringsdocument

Nadere informatie

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 4 juli 2006

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 4 juli 2006 LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 4 juli 2006 06.0822 Start van de vrijstellingsprocedure ex artikel 19.2 WRO procedure voor de realisatie van de tunnel tussen Poelgeest

Nadere informatie

Openbare agenda College vergadering van 02-12-2014. Nummer: Aanwezig:

Openbare agenda College vergadering van 02-12-2014. Nummer: Aanwezig: Openbare agenda College vergadering van 02-12-2014 Aanwezig: Nummer: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij,

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met verzending van concept-brief aan de gemeenteraad.

Besluit Er wordt ingestemd met verzending van concept-brief aan de gemeenteraad. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 47-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 13 november 2014 Saza 1. 1206117 Brief gemeenteraad uitspraak ECSR Vanaf 2013 geven wij uitvoering aan de noodopvangregeling.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 16 OKTOBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 16 OKTOBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 16 OKTOBER 2018 Aanwezig: Afwezig: Wnd. burgemeester Van Vliet-, de wethouders Luyckx, Struijlaart en Heutink-Wenderich, secretaris

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W OPENBARE BESLUITENLIJST B&W 21-03-2017 onderwerp ambtelijk advies besluit Vaststellen besluitenlijst b&w 14-03-2017 Vaststellen besluitenlijst b&w-vergadering 14-03-2017 Gebiedsvisie en programma De Groote

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. MDV Kadernota Diamantgroep 2019 Op 1 februari 2018 ontving het college, conform afspraak, de Kadernota van de Diamantgroep voor 2019. De informatie uit de Kadernota kan worden gebruikt bij het opstellen

Nadere informatie

-Susteren 2 5MAAST 2013. Gemeente. Besluitenlijst B&W Vergadering t.b.v. Pers en Raad. 19 maart 2013. Datum: Tijd: 10.00 C2.42.

-Susteren 2 5MAAST 2013. Gemeente. Besluitenlijst B&W Vergadering t.b.v. Pers en Raad. 19 maart 2013. Datum: Tijd: 10.00 C2.42. 2 5MAAST 2013 Besluitenlijst Gemeente -Susteren Datum: Tijd: Plaats: 19 maart 2013 10.00 C2.42 * 2 4 1 6 4 8 * Onderwerp Besluit Openbaar Publicatie O.R. Raad Besluitenlijst vergadering B&W van 12 maart

Nadere informatie

2. GEVRAAGDE BESLISSING:

2. GEVRAAGDE BESLISSING: *Z00A2FAE6FA* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer RAAD/14-00235 Directeur : drs. M.H.J. van Kruijsbergen Behandelend ambtenaar F.A. de Ruijter Zaaknummer Z.14-07632 Datum: 19 november 2014 Afdeling

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 13443 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Aan de raad, 1. Beslispunten De gemeenteraad

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 07/10/2014 week 41. Nr. Afdeling 1. Inrichting Openbare Ruimte Beschikbaar stellen van krediet bouw -en woonrijpmaken

Nadere informatie

Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen

Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Vaststelling jaarstukken 2013 Datum voorstel 29 april 2014 Datum raadsvergadering 10 juni 2014 Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen Ter inzage

Nadere informatie

1. Beslispunten De gemeenteraad Gooise Meren stelt het postzegelbestemmingsplan Oudere Dorp Brinklaan 15ab vast.

1. Beslispunten De gemeenteraad Gooise Meren stelt het postzegelbestemmingsplan Oudere Dorp Brinklaan 15ab vast. Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 13443 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Aan de raad, 1. Beslispunten De gemeenteraad

Nadere informatie

INLEIDING Bij brief van 30 maart 2017 vragen de schoolbesturen voor primair onderwijs ons college om:

INLEIDING Bij brief van 30 maart 2017 vragen de schoolbesturen voor primair onderwijs ons college om: Gemeenteraad van Albrandswaard p/a de griffie Uw brief van: Ons kenmerk: 1241520 Uw kenmerk: Contact: F. de Pijper Bijlage(n): ja Doorkiesnummer: +31105061143 E-mailadres: f.d.pijper@bar-organisatie.nl

Nadere informatie

Van 10 september 2013 openbaar

Van 10 september 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 03 september 2013. Akkoord. BW-006276 2 Onderwerp Bezwaarschrift tegen het besluit van 6 mei 2013 tot het opleggen van maatwerkvoorschriften op grond van

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 25 oktober 2011 Registratienummer: 2011/69 Agendapunt nummer: 8

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 25 oktober 2011 Registratienummer: 2011/69 Agendapunt nummer: 8 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 25 oktober 2011 Registratienummer: 2011/69 Agendapunt nummer: 8 Onderwerp Restant boekwaarde Paulusschool en Korenbloem Inleiding/aanleiding

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorstel: Burgemeester en wethouders. Kerngegevens. Jaargang : 2014 Registratienummer : 2014/46767 Datum : 14 oktober 2014

Raadsvoorstel. Voorstel: Burgemeester en wethouders. Kerngegevens. Jaargang : 2014 Registratienummer : 2014/46767 Datum : 14 oktober 2014 Raadsvoorstel Burgemeester en wethouders Jaargang : 2014 Registratienummer : 2014/46767 Datum : 14 oktober 2014 Onderwerp : Aanvraag om omgevingsvergunning voor de huisvesting van arbeidsmigranten in het

Nadere informatie

B&W Besluitenlijst vergadering d.d. 4 juli 2017

B&W Besluitenlijst vergadering d.d. 4 juli 2017 B&W Besluitenlijst vergadering d.d. 4 juli 2017 Onderwerp 1. Vaststelling van de noten en de rondvraag van de vergadering d.d.27-06-2017 ; 2. bekrachtiging van de in dit verslag aangegeven besluiten. 1.

Nadere informatie

Nummer Onderwerp Advies Beslissing Pfh Openbaar 1 IN Notulen B&W-vergadering Notulen vaststellen. Conform AvA Ja

Nummer Onderwerp Advies Beslissing Pfh Openbaar 1 IN Notulen B&W-vergadering Notulen vaststellen. Conform AvA Ja Notulen openbare besluitenlijst college Reg.Nr.: IN16-05126 Aanwezigen: Dhr. A.G.T. van Aert, burgemeester Mevr. C.M.M. Noordman, secretaris Mevr. P.J.E. van de Loo, wethouder Dhr. M.J. van Schuppen, wethouder

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 28 maart 2017

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 28 maart 2017 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. J. van Leeuwestijn (secretaris). Afwezig: dhr. J.C.F. Broekhuizen Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing

Nadere informatie

Onderwerp: Programma en overzicht Huisvesting Voorzieningen Onderwijs 2010 (HVO 2010)

Onderwerp: Programma en overzicht Huisvesting Voorzieningen Onderwijs 2010 (HVO 2010) College V200900870 Onderwerp: Programma en overzicht Huisvesting Voorzieningen Onderwijs 2010 (HVO 2010) Samenvatting: Inleiding: Jaarlijks dient uw college een voorstel betreffende het programma en overzicht

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 mei 2013. OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 mei 2013. OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1 enlijst B&W Smallingerland - week 20-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2013 OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1 De koeling in het archief K1 geeft al geruime tijd problemen. Doorgaan met

Nadere informatie

Besluit college van Burgemeester en Wethouders

Besluit college van Burgemeester en Wethouders Registratienr: 165254 Registratiedatum: 18-12-2014 Afdeling: Leefomgeving Agendapunt: 52-15-WV Openbaar: Ja Nee Reden niet openbaar: Onderwerp: Wetswijziging onderwijshuisvesting Besluit: - Akkoord gaan

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig:

Openbare Besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig: Openbare Besluitenlijst Collegevergadering 22-12-2015 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-091 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Bedrijventerrein De Raaphof

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Opheffen beheerscommissie Bos en Vaart

Nota van B&W. Onderwerp Opheffen beheerscommissie Bos en Vaart Onderwerp Opheffen beheerscommissie Bos en Vaart Nota van B&W Portefeuille M. Divendal Auteur Dhr. S.K. Satter Telefoon 5115708 E-mail: ssatter@haarlem.nl MO/OWG Reg.nr. OWG-2006-569 GEEN bijlagen kopiëren

Nadere informatie

E.G.M. van den Boom / juli 2017

E.G.M. van den Boom / juli 2017 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.1 E.G.M. van den Boom 3665 Evelien.van.den.Boom@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 120977/239451 6 juli 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland week 33-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 augustus 2012. Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen

Besluitenlijst B&W Smallingerland week 33-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 augustus 2012. Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen enlijst B&W Smallingerland week 33-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 augustus 2012 Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen In de nota Duurzame Ontwikkeling is vastgesteld dat wij evenementen gaan uitvoeren

Nadere informatie

Gemeente tf Bergen op Zoom

Gemeente tf Bergen op Zoom RAADSVERGADERING Gemeente tf Bergen op Zoom Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : 27 februari 23 : SMD/3/5 : verplaatsing noodunits bij basisschool De Springplank Aan de gemeenteraad, Voorstel Wij

Nadere informatie

-1- BESLUITENLIJST BURGEMEESTER & WETHOUDERS VAN: 20 december 2011 AKKOORD // NIET NO: ONDERWERP: BESLUIT

-1- BESLUITENLIJST BURGEMEESTER & WETHOUDERS VAN: 20 december 2011 AKKOORD // NIET NO: ONDERWERP: BESLUIT -1- // NIET Aanwezig: Burgemeester M. Sijbers, de wethouders J. Willems, W. Bollen en de secretaris G. Timmermans. Vaststellen besluitenlijsten ST 1 Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 13 december

Nadere informatie

1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle

1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle 1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle Er zijn bezwaren ingediend tegen de weigering aan aanvrager een omgevingsvergunning te verlenen voor het kappen van een populier op de locatie

Nadere informatie

Voorstel : Beschikbaarstelling van kredieten voor onderhoud van en uitbreiding aan scholen op basis van de verordening

Voorstel : Beschikbaarstelling van kredieten voor onderhoud van en uitbreiding aan scholen op basis van de verordening Raadsvergadering : 15 december 2003. Agendapunt : 14. Voorstel : Beschikbaarstelling van kredieten voor onderhoud van en uitbreiding aan scholen op basis van de verordening Voorzieningen huisvesting onderwijs

Nadere informatie

2. ONT Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Boschkens-Surfplas"

2. ONT Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan Boschkens-Surfplas 1. MDV Samenwerking arbeidsparticipatie Alle colleges in de regio Midden-Brabant hebben in oktober 2017 besloten tot implementatie van een regionale werkgeversdienstverlening. De achtergronden, stand van

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL BIJ ZAAKNUMMER: AST/2015/007159

RAADSVOORSTEL BIJ ZAAKNUMMER: AST/2015/007159 RAADSVOORSTEL BIJ ZAAKNUMMER: AST/2015/007159 Onderwerp: Bouwkundig aanpassen van het Varendonck College op basis van een doordecentralisatieovereenkomst Bijlage(n): Vergadering van: Agendanummer: p.h.:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.0122 Rv. nr: 08.0122 B&W-besluit d.d.: 9-12-2008 B&W-besluit nr.: 08.1217 Naam programma +onderdeel: Programma 7. Jeugd en Onderwijs, beleidsterrein Onderwijshuisvesting. Onderwerp: Het

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0135 Rv. nr.: 11.0135 B en W-besluit d.d.: 6-12-2011 B en W-besluit nr.: 11.1214 Naam programma: Jeugd en onderwijs Onderwerp: Beschikbaar stellen krediet ten behoeve van de uitbreiding

Nadere informatie

Onderwerp Septembercirculaire Gemeentefonds 2015 OPB RAAD

Onderwerp Septembercirculaire Gemeentefonds 2015 OPB RAAD enlijst B&W-vergadering d.d. 29 september 2015 Aanwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder A.C.P. Balk Wethouder Ir. J.H.M. van Dijk Wethouder drs. A.C.W.A.M. van Holstein Wethouder P.J.

Nadere informatie

Intentieverklaring. De ondergetekenden: 1. Gemeente Dordrecht en. 2. Schoolbestuur A en. 3. Schoolbestuur B en. 4. et cetera

Intentieverklaring. De ondergetekenden: 1. Gemeente Dordrecht en. 2. Schoolbestuur A en. 3. Schoolbestuur B en. 4. et cetera Intentieverklaring Ten behoeve van het project om te komen tot de oprichting van een rechtspersoon Huisvesting PO/SO Dordrecht in het kader van de doordecentralisatie van de uitvoering van de zorgplicht

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake de beslissing op aanvragen huisvesting onderwijs

Raadsvoorstel inzake de beslissing op aanvragen huisvesting onderwijs gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 02.003.oor Inboeknummer osvoossbs Beslisdatum B&W 22 maart 2002 Raadsvoorstel inzake de beslissing op aanvragen huisvesting onderwijs

Nadere informatie

Gemeentelijke bijdrage Centrumplan Vlijmen. Collegevoorstel

Gemeentelijke bijdrage Centrumplan Vlijmen. Collegevoorstel College V200900943 Gemeentelijke bijdrage Centrumplan Vlijmen Collegevoorstel Inleiding: Tijdens de voorbereiding van de aanbesteding van de realisatie van het centrumplan Vlijmen is gebleken dat het noodzakelijk

Nadere informatie

Aalten. Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 9.

Aalten. Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 9. 7. Raadsvoorstel Gemeente Aalten AGENDAPUNT NO. 9. Voorstel tot afgifte van een verklaring van geen bedenkingen voor de splitsing van de hoofdbouwmassa op het perceel Beunkdijk 13 te Aalten in twee zelfstandige

Nadere informatie

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders enlijst College van Burgemeester en Wethouders Datum 03-07-2018 Tijd 9:00-13:00 3.a.1 OND: enlijst Collegevergadering (OPENBAAR) d.d. 25 juni 2018 De besluitenlijst 25 juni 2018 (openbare besluiten) vast

Nadere informatie

4. M. Kromwijk ADV Zienswijze gemeenteraad Bodegraven-Reeuwijk participatieverordening

4. M. Kromwijk ADV Zienswijze gemeenteraad Bodegraven-Reeuwijk participatieverordening Besluitenlijst Vergadering College b en w Registratienummer Week 16 18 april 2017 Datum 18 april 2017 Aanvang Aanwezig Afwezig 12:00 uur C. van der Kamp burgemeester M. Kromwijk - wethouder D.J. Knol wethouder

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders besluit:

Het college van burgemeester en wethouders besluit: Openbare besluitenlijst van door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 11 mei t.m. 17 mei 2016. Datum aanmaak: 25.05.2016.. Directie AST/2016/009226 Vaststellen besluitenlijsten en besluitenlijsten

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 23 februari 2010 Registratienummer: 2010/22 Agendapunt nummer: 17

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 23 februari 2010 Registratienummer: 2010/22 Agendapunt nummer: 17 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 23 februari 2010 Registratienummer: 2010/22 Agendapunt nummer: 17 Onderwerp Samenwerking SKOBOS-Korein in de Antoniusschool

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Lingewaard

Aan de raad van de gemeente Lingewaard Aan de raad van de gemeente Lingewaard Onderwerp Programma en overzicht Huisvesting Primair onderwijs voor het jaar 2014. 1 Samenvatting Op grond van de Verordening voorziening huisvesting onderwijs kunnen

Nadere informatie

Aan de Raad. Commissie IZ Agendapunt: 12 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Made, 29 april 2003

Aan de Raad. Commissie IZ Agendapunt: 12 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Made, 29 april 2003 Commissie IZ Agendapunt: 12 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Aan de Raad Made, 29 april 2003 Onderwerp Aanvullend krediet ten behoeve van aanpassingen legionella en gebruiksvergunningen

Nadere informatie

Nota Veegplannen 2014 gemeente Valkenswaard

Nota Veegplannen 2014 gemeente Valkenswaard Nota Veegplannen 2014 gemeente Valkenswaard gemeente Valkenswaard Team Ruimtelijke ontwikkeling en economie 25-09-2013 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Definitie 3 3. Vergelijking veegplannen en postzegelbestemmingsplannen

Nadere informatie

Aan de Raad. Masterplan Onderwijshuisvesting. SaZa - Welzijn / mvd Besluitvormend

Aan de Raad. Masterplan Onderwijshuisvesting. SaZa - Welzijn / mvd Besluitvormend Aan de Raad Agendapunt: 7 Onderwerp: Masterplan Onderwijshuisvesting Kenmerk: Status: SaZa - Welzijn / mvd Besluitvormend Kollum, 4 oktober 2011 Samenvatting In het Masterplan komen de drie trajecten die

Nadere informatie

Van 22 mei 2012 openbaar

Van 22 mei 2012 openbaar 1. Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 15 mei 2012. Advies Akkoord. BW-004658 2. Onderwerp Voortgangsrapportages en projectenoverzicht 2e kwartaal 2012 R Advies 1. De gewijzigde projectenclassificatie

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : 0710756 Ag nr. : Datum : 17-02-09

Raadsvoorstel Reg. nr : 0710756 Ag nr. : Datum : 17-02-09 0710756 Ag nr. : Datum : 17-02-09 Onderwerp Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Boxtel / Procedure op overeenstemming gericht overleg. Voorstel De gewijzigde Verordening voorzieningen

Nadere informatie

B&W 9 EN 12 JUNI 2015, WEEK 24

B&W 9 EN 12 JUNI 2015, WEEK 24 Vaststellen van de notulen van de vergadering van 2 juni 2015. P-Besluitenlijst week 24. 151 VB Uitwerken mogelijkheden pilot hennepteelt Bijgaande commissienotitie voorleggen aan raadscommissie F&B om

Nadere informatie

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD EN RAADSINFORMATIEBRIEF Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 Datum: 11 september 2017 Team: Ruimtelijke plannen Tekenstukken: Ja

Nadere informatie

Onderwerp Bestemmingsplan Neede, Plan Hondelink Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein

Onderwerp Bestemmingsplan Neede, Plan Hondelink Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Bestemmingsplan Neede, Plan Hondelink 29. Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst College B&W Cuijk

Openbare besluitenlijst College B&W Cuijk Vergadering: 3 ADV/C/15/01150 Z/C/15/15759 Secretaris Uitnodigingen d.d. (week 13) 1. Provincie Noord-Brabant: Bijeenkomst Een slimme senior is problemen voor! donderdag 16 april 2015 van 13.30-16.30 uur,te

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde)".

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde). Gemeente Heerde Raadsvergadering 3 1 JAN 2011 Conform voorstel Raadsvoorstel Raadsvergadering 31 januari 2011 Commissie Ruimte 10 januari 2011 Agendapunt 7 Afdeling en opsteller Ruimte/Lisette Sipman (0578

Nadere informatie

Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt

Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt Programma Stedelijke ontwikkeling Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting De initiatiefnemer van de realisatie

Nadere informatie

Raadsvergadering : 16 december 2002. Agendapunt : 12.

Raadsvergadering : 16 december 2002. Agendapunt : 12. Raadsvergadering : 16 december 2002 Agendapunt : 12. Voorstel : Beschikbaarstelling van kredieten voor onderhoud en uitbreiding aan scholen op basis van de verordening Voorzieningen huisvesting onderwijs

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst College B&W Cuijk

Openbare besluitenlijst College B&W Cuijk 3 ADV/C/17/02828 Z/C/16/38280 Secretaris W.A.G. Hillenaar Uitnodigingen d.d. 1 maart 2017 1. Regionale raadsbijeenkomst transformatieopgaven Jeugdzorg, dinsdag 14 maart 2017 van 18.30-21.30 uur te Cuijk.

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 3 maart 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 24 MAART 2015 besluitenlijst Aanwezig: Burgemeester mw. W.J.A. Verklei), Secretaris P. Schouten, Burgemeester SECR int 15.1103 Betreft: Besluitenlijst

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR: mei Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR: mei Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR: 19-61 Raadsvergadering Zaaknummer 9 mei 2019 653322 Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Aan de raad, Onderwerp Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Gevraagde

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 9 MEI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 9 MEI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 9 MEI 2017 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Jack Begijn, wethouder Zijn afwezig: De heer Jan Lonink, burgemeester De heer Cees Liefting,

Nadere informatie