Payrolling essentieel voor groei banen en bedrijven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Payrolling essentieel voor groei banen en bedrijven"

Transcriptie

1 Pag 1 VPO Actueel Nr 4 December 2015 Rooskleurige toekomst centraal op zesde Nationale Payroll Congres Payrolling essentieel voor groei banen en bedrijven De toekomst van payrolling stond centraal tijdens het zesde Nationale Payroll Congres op maandag 14 december 2015 in Utrecht. Die toekomst ziet er goed uit, verwachten de verschillende sprekers. Nederland heeft ook grote behoefte aan payrolling: voor de werkgelegenheid en de groeimogelijkheden van bedrijven. Dat onderstreept nieuw onderzoek dat tijdens het congres is gepresenteerd. Bijna één op de vijf bedrijven (19%) heeft payrolling als HR-dienstverlening nodig om te groeien. Bij het midden- en kleinbedrijf is dat zelfs één op de drie (33%), blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Panteia onder ruim organisaties. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van brancheorganisaties VPO en ABU. Tijdens het gezamenlijke congres reageerden de voorzitters Jeu Claes (VPO) en Aart van der Gaag (ABU) op de uitkomsten (zie pagina 3) Krachtenbundeling Ruim 200 bezoekers kwamen naar het congres in Media Plaza van de Jaarbeurs in Utrecht. Met als centraal thema Perspectief op flexibele HR-dienstverlening keken de aanwezigen vanuit verschillende perspectieven naar de toekomst van payrolling. Het congres werd gezamenlijk georganiseerd door VPO en ABU, vooruitlopend op de krachtenbundeling vanaf 1 januari Zoals eerder bekend werd gemaakt, wordt de belangenbehartiging van payrolling voorgezet onder de ABU-vlag (zie ook het vorige nummer van VPO Actueel).

2 Pag 2 Nieuwe fase Met de herinneringen aan ons congres nog in mijn hoofd, kijk ik op deze plek nog één keer met u terug en vooruit. Door de krachtenbundeling met de ABU is het voor mij nu tijd om de voorzittershamer van de VPO neer te leggen. Ik doe dat met heel veel plezier en als een tevreden man. De tijd is rijp! Dit einde is niet melodramatisch. Het is zelfs reden voor een feestje. Het is bovendien geen einde, want de belangenbehartiging gaat gewoon door. De afgelopen jaren hebben onze leden en het bestuur samen veel bereikt voor de groei, naamsbekendheid en belangenbehartiging van payrolling. Druk van buitenaf moesten wij daarbij regelmatig weerleggen. Ons grootste succes is dat wij ons nu kunnen opheffen als zelfstandige brancheorganisatie. Payrolling is nu gesetteld als regulier instrument op de arbeidsmarkt. De belangenbehartiging kan nu door één sterke, reguliere partij worden voortgezet. De instrumenten en lobbykracht van de ABU zijn daarbij van grote waarde. Daar zijn onze leden nu het meest bij gebaat. En daar is het immers om begonnen! Ik heb er alle vertrouwen in dat de belangenbehartiging van payrolling in goede handen blijft. Ik voorzie ook een rooskleurige toekomst voor payrolldienstverleners. Ik kijk tevreden terug op een bijzondere periode bij de VPO. Wat mij het meest bij zal blijven, is het grote enthousiasme en innoverend vermogen van de leden. Dat was van zeer grote waarde. En ik kijk zeer hoopvol vooruit en wens alle leden de komende jaren veel succes, trots en plezier toe. Jeu Claes, scheidend voorzitter Vereniging Payroll Ondernemingen Claes@vpo.nu Tijdens Het Nationale Payroll Congres is het boek Volop kansen met payrolling gepresenteerd. Hierin vertellen opdrachtgevers, payrollkrachten en payrollondernemers over de waarde van payrolling als HR-instrument. Aanvullend worden onderzoeksgegevens en visies van experts gepresenteerd. De krachtenbundeling van VPO en ABU per 1 januari 2016 werd tijdens het congres gemarkeerd door de symbolische overhandiging van het eerste exemplaar door VPO-voorzitter Jeu Claes aan ABU-voorzitter Aart van der Gaag. Dit boek geeft een gezicht aan de payrollbranche, aldus Claes. Bovendien laat het zien dat payrolling een volwaardig en professioneel HR-instrument is. Bekijk het boek hier Nieuw boek Volop kansen met payrolling

3 Pag 3 Onderzoek Download onderzoek Belangstellenden kunnen het volledige onderzoek hier downloaden. om groei te realiseren en in banen om te zetten. Veel bedrijven zeggen payrolling nodig te hebben om te kunnen groeien (19%). Bij het midden- en kleinbedrijf is dat 33%. Bekendheid De bekendheid van payrolling is de afgelopen vijf jaar flink toegenomen (van 59% naar 91%). Naast de inspanningen van de VPO als brancheorganisatie lijkt de markt bepalend te zijn geweest. Er is en blijft veel behoefte aan ontzorging en flexibiliteit, aldus VPO-voorzitter Jeu Claes. Bekendheid en aantal payrollkrachten flink toegenomen Misschien moeten we de overheid wel dankbaar zijn Payrolling in Nederland is de afgelopen vijf jaar niet alleen flink gegroeid, maar inhoudelijk ook een stuk bekender geworden bij werkgevers. Dat blijkt uit het onderzoek Payrolling in Nederland van onderzoeksbureau Panteia onder ruim organisaties. De uitkomsten zijn gepresenteerd tijdens Het Nationale Payroll Congres. Voorzitters Jeu Claes (VPO) en Aart van der Gaag (ABU) reageerden daarbij op de uitkomsten. Het aantal payrollmedewerkers in Nederland groeide van in 2009 naar in 2014 (3,3% van het totale aantal banen). Zij werkten in 2014 bij meer dan werkgevers. De groot- en detailhandel werkt het meest met payrolling, gevolgd door winning van delfstoffen en industrie, horeca en de specialistische en zakelijke dienstverlening. In 2014 werkte meer dan 30% van de payrollwerknemers in overheidssectoren. Ontzorgen De behoefte aan ontzorging is voor werkgevers een belangrijk motief om via payrolling medewerkers in te huren. Net als in 2010 zien organisaties het uitbesteden van administratie en HRM nog steeds als de belangrijkste essentie van payrolling (49%). Uitbesteden van werkgeversrisico s en het hebben van meer flexibiliteit staan opnieuw op de tweede en derde plaats (nu met respectievelijk 21% en 16%). Groeiende bedrijven Opvallend is dat het vooral groeiende bedrijven zijn die behoefte hebben aan payrolling. Dit komt door een doorgaans sterke of gemiddelde variatie in het werkaanbod van deze bedrijven. In de huidige economische situatie is payrolling blijkbaar belangrijk voor bedrijven Misvatting ontkracht Het onderzoek ontkracht bovendien een belangrijke misvatting over payrolling. Claes: De overheid suggereert regelmatig dat als payrolling zou verdwijnen er vanzelf meer vaste contracten komen. Dat blijkt slechts in 4% van de gevallen te gebeuren. Dat is heel weinig.

4 Pag 4 Technologie robots niet alleen onze spierkracht overnemen, maar ook steeds vaker onze denkkracht. Kunstmatige intelligentie neemt steeds meer over: science fiction is science fact geworden. Trendwatcher Duivestein waarschuwt voor digitaal darwinisme Het is veranderen of verdwijnen Trendwatcher Sander Duivestein had een belangrijke missie tijdens Het Nationale Payroll Congres. Alle aanwezigen wakker schudden voor de steeds snellere technologische vooruitgang. Die zet volgens Duivestein het hele bedrijfsleven - en de samenleving - op zijn kop. Met als grootste revolutie: de opkomst van blockchains. Die zetten intermediairs buitenspel. De keynote speaker neemt de aanwezigen razendsnel mee langs nieuwe technologische ontwikkelingen, die de online en offline wereld steeds meer verweven. Hij gaat van funeral selfies in sneltreinvaart naar robotisering, virtual reality, bitcoins en de opkomst van de blockchains. De snelheid van zijn presentatie past bij de steeds snellere technologische ontwikkelingen. De enige constante is de versnelde verandering, typeert Duivestein. De toekomst voorspellen wordt daardoor steeds lastiger. Innoveren De digitale storm zet het bedrijfsleven op zijn kop en er is maar één antwoord mogelijk. We moeten veranderen en blijven innoveren. Of noem het digitaal darwinisme. Het is een kwestie van veranderen of verdwijnen. Zeker als Decentraal Tegelijkertijd verandert onze wereld die de afgelopen 250 jaar steeds meer hiërarchisch en centraal gestuurd is geworden, opeens weer in een decentrale samenleving. Daarin telt niet de hiërarchie, maar tellen de netwerken en platforms. In alle branches worden tussenpersonen steeds meer uitgeschakeld. Vertrouwen in mensen maakt plaats voor vertrouwen in rekenkracht en algoritmes. Grootste revolutie Een grote verandering om rekening mee te houden, is volgens Duivestein de opkomst van de blockchains. Doordat databases decentraal voor iedereen toegankelijk worden, kunnen twee partijen die elkaar niet kennen - zonder tussenkomst van een derde partij - een betrouwbare transactie aangaan: anoniem en zonder hoge kosten. De technologie is in zwang geraakt door de opkomst van het online betalen met bitcoins. Maar wat kunnen HR-dienstverleners hiermee? Waar moeten zij als eerste mee beginnen?, vraagt dagvoorzitter Janneke Willemse. Duivestein: Verdiep je in die blockchains. Die zorgen voor de grootste revolutie.

5 Pag 5 Positionering Maarten Tanja Patrick Hustinx Nieuwe wetgeving aanleiding voor herpositionering Het wordt geen slagveld Strategische (her)positionering van payrolling was tijdens het congres het onderwerp van een subsessie die bezoekers konden volgen, naast het plenaire programma. De belangstelling voor dit thema was het grootst. Waarschijnlijk vooral door die in 2016 op komst is voor payrolling. De twee andere subsessies gingen over privacyregels voor payrolling en diversiteit op de arbeidsmarkt. De nieuwe wetgeving en herpositionering waren het meest in trek. Zolang de nog niet bekend is, blijft het lastig anticiperen voor HR-dienstverleners. Toch kijken arbeidsjurist Maarten Tanja (Köster Advocaten) en Patrick Hustinx (Professionals in Flex) alvast vooruit. Allocatiefunctie Bij de (her)positionering van payrolling speelt de allocatiefunctie een belangrijke rol. Er bestaat nog veel onduidelijkheid over hoe die geïnterpreteerd moet worden. En daarmee over de vraag of wetsartikel 7:610 of 7:690 (met driehoeksverhouding) - en daarna eventueel 7:691 - van het Burgerlijk Wetboek van toepassing is voor HR-dienstverleners. Ook de Hoge Raad twist daar nog over, zegt arbeidsrechtadvocaat Maarten Tanja. Voor de zomer van 2016 moet daar duidelijkheid over komen. Nergens staat letterlijk dat de allocatiefunctie bij artikel 7:690 hoort, maar moet het zo geïnterpreteerd worden? Tanja: Ik verwacht dat de Hoge Raad zegt dat het erbij hoort, maar niet in brede zin. Samenbrengen van vraag en aanbod is dan wel van belang, maar werving en selectie voor een individuele opdrachtgever niet. Koers bepalen Zonder allocatiefunctie wordt het ontslagrecht te ingewikkeld, voorspelt Patrick Hustinx. Maar wie krijgt er precies last van? Dat is afhankelijk van het soort payrolling. Kijk van daaruit naar uw toegevoegde waarde voor klanten om positie te bepalen, adviseert Hustinx. Zo ontstaan duidelijker scenario s. De VPO benoemde in 2011 vijf vormen van payrolling, namelijk: 1) Salarisadministrateur zonder werkgeverschap, 2) Werkgever tijdelijk personeel zonder werving & selectie, 3) Werkgever langdurig personeel zonder werving & selectie, 4) Werkgever van alle personeel en 5) Verloning voor freelancers. Zelf voegt Hustinx daar anno 2015 twee vormen aan toe: 6) Verloning voor uitzenders en 7) Verlengd uitzenden. Als iedereen dezelfde definities hanteert, voorkomt dat veel onduidelijkheid. Al blijft dit nu eenmaal een discussie met veel nuances. Afsluitend heeft Hustinx een hoopgevende boodschap. Ik geloof niet dat payrolling een slagveld wordt. Ik geloof hierin vanwege de grote marktbehoefte. En er is veel meer toegevoegde waarde buiten de flex- en risicobeheer. Met het ondernemerschap in deze branche krijgen die voordelen vanzelf meer aandacht. Er zijn daarbij drie basisrichtingen om te volgen: flex behouden, flex minder belangrijk maken of werkgeverschap loslaten.

6 Pag 6 Gamification Wat kunnen HR-dienstverleners leren van? De waarde van continue feedback is enorm Wat kunnen bedrijven en HR-dienstverleners leren van de industrie die miljarden omzet met? En hoe kunnen spelelementen uit die games benut worden in hun dienstverlening? Die vragen kwamen tijdens Het Nationale Payroll Congres aan bod in een keynote speech van onderzoeker David Nieborg (UvA). De postdoctoraal onderzoeker benut twee populaire games als illustratie voor zijn verhaal. De game Clash of Clans - ontwikkeld door zes mensen in Helsinki (nu onderhouden door twaalf) - zet jaarlijks twee miljard dollar om. Ze hebben nu zoveel geld dat ze voor hun marketing het straatbeeld van een miljoenenstad als Hongkong volledig kunnen beheersen. Ik heb dat pas zelf gezien. Het was indrukwekkend, zegt Nieborg. Het draagt ook een belofte in zich. Ik onderzoek hoe anderen die belofte kunnen benutten in hun praktijk. Kernprincipes Bij gamification worden principes uit de game-industrie benut in een andere omgeving. Nieborg laat met beelden uit het spel World of Warcraft de principes zien. De essentie van succesvolle games is een kringloop van drie elementen. Gamers krijgen: 1) betekenisvolle informatie (in deze game draait het om handelingsvrijheid), 2) continu feedback en 3) beloningen in de vorm van nieuwe levels en uitbreidingen voor hun personage. Daar kunnen bedrijven van leren. Vooral de waarde van continu feedback geven, is enorm en wordt nog zwaar onderschat. Competenties De kracht van games is volgens Nieborg dat gamers zonder gebruiksaanwijzing een leerproces doorlopen, waarbij complexe informatie beheersbaar wordt gemaakt (met slimme feedback loops). Mensen leren zo spelenderwijs en die principes zijn ook voor bedrijven waar- devol. Sterker, onderzoek van IBM heeft aangetoond dat de online samenwerking voor World of Warcraft zorgt voor leiderschapscompetenties die in het bedrijfsleven niet misstaan. Aandachtspunten In Nederland heeft bijvoorbeeld verzekeraar Aegon gamification al benut om klanten in korte tijd inzicht te geven in hun pensioen ( met behulp van spelelementen. Hoe kunnen andere organisaties en HR-dienstverleners hun voordeel doen met de game-principes? Nieborg geeft enkele concrete tips en aandachtspunten. Laat je niet leiden door de technologie. Dat is een grote valkuil. Technologie is een middel en geen doel. Wie gameprincipes wil benutten in zijn eigen beroepspraktijk, moet er bovendien rekening mee houden dat de industrie en cultuur van games nog jong is. Games kunnen heel krachtig zijn, maar houd er ook rekening mee dat je in de organisatie tegen muren kunt aanlopen door die korte historie. Verder zorgt goed toepassen van game-elementen in de bedrijfsomgeving vaak voor fundamentele interventies in de kern van je bedrijfsproces. Daardoor moet je fundamentele veranderingen doorvoeren. Dat maakt het lastig en is ook zeker iets om vooraf goed bij stil te staan.

7 Pag 7 Congres in beeld Dagvoorzitter Janneke Willemse Colofon VPO Actueel is een uitgave van: Vereniging Payroll Ondernemingen Postbus AC Badhoevedorp VPO-voorzitter Jeu Claes Subsessie: Diversiteit & HRM Subsessie: Privacyregels info@vpo.nu Ontwikkeling & realisatie nieuwsbrief: Tekstwerkplaats.nl Afsluiting met stemkunstenaar Niek Bos De VPO en de ABU wensen alle leden en relaties... Prettige feestdagen en een heel gelukkig en succesvol 2016! Teksten: Eric Hoogeweg Vormgeving: Titus Rudolphy Beeld: Helene Wiesenhaan en VPO Alle rechten voorbehouden. Ondanks de zorgvuldigheid die aan deze uitgave is besteed, kan de uitgever geen aansprakelijkheid aanvaarden bij eventuele onjuistheden. Aan de inhoud van deze publicatie kunnen dus geen rechten worden ontleend.

Vanmiddag: discussieblokken

Vanmiddag: discussieblokken No Flex No Glory Vanmiddag: discussieblokken 1. Wat is het probleem? - Samenvatting juridische ontwikkelingen (Tanja) - Discussie 2. Wie heeft er last van? - Vormen van Payrolling (Hustinx) - Discussie

Nadere informatie

Vanmiddag: discussieblokken

Vanmiddag: discussieblokken No Flex No Glory Vanmiddag: discussieblokken 1. Wat is het probleem? - Samenvatting juridische ontwikkelingen (Tanja) - Discussie pauze 2. Wie heeft er last van? - Vormen van Payrolling (Hustinx) - Discussie

Nadere informatie

Nieuwe kansen voor intermediairs

Nieuwe kansen voor intermediairs 1 Bemiddeling van werkzoekenden met een arbeidsbeperking Nieuwe kansen voor intermediairs De komende jaren is het aan werk helpen van werkzoekenden met een arbeidsbeperking een groot thema. In 2026 moet

Nadere informatie

Duidelijkheid over arbeidsvoorwaarden 2012!

Duidelijkheid over arbeidsvoorwaarden 2012! Pag 1 VPO Actueel Nr 5 Oktober 2011 Duidelijkheid over arbeidsvoorwaarden 2012! Alle kernthema s van de Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO) voor de toekomst van payrollen krijgen zeer concrete vormen.

Nadere informatie

Payrollen biedt mkb veel kansen

Payrollen biedt mkb veel kansen Pag 1 VPO Actueel Nr 1 April 2012 Payrollen biedt mkb veel kansen Als jong fenomeen is payrollen nog relatief onbekend bij het midden- en kleinbedrijf. Toch kunnen juist ook deze bedrijven flink profiteren

Nadere informatie

welkom bij EasyStaff

welkom bij EasyStaff welkom bij EasyStaff Welkom bij EasyStaff EasyStaff, opgericht in 1999, is een van de eerste payrollbedrijven van Nederland. Dagelijks ondervinden onze klanten de vele voordelen van onze dienstverlening.

Nadere informatie

Vanmiddag: discussieblokken

Vanmiddag: discussieblokken No Flex No Glory Vanmiddag: discussieblokken 1. Wat is het probleem? - Samenvatting juridische ontwikkelingen (Tanja) - Discussie 2. Wie heeft er last van? - Vormen van Payrolling (Hustinx) - Discussie

Nadere informatie

Back office Services voor intermediairs

Back office Services voor intermediairs Back office Services voor intermediairs Wat houdt Back office Services in? Als intermediair wilt u zich continu kunnen richten op uw core business: werving, selectie en het plaatsen van medewerkers. Oftewel:

Nadere informatie

Payroll Services voor de schoonmaakbranche

Payroll Services voor de schoonmaakbranche Payroll Services voor de schoonmaakbranche Wat is payrolling? Payrollen van medewerkers is een groeiend fenomeen binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Van de term payrollen hebben de meeste werkgevers

Nadere informatie

Payroll Services voor de horeca en recreatiebranche

Payroll Services voor de horeca en recreatiebranche Payroll Services voor de horeca en recreatiebranche Wat is payrolling? Bij het runnen van een bedrijf komt veel kijken. Alleen al de inzet van personeel levert een hoop extra werk en administratieve rompslomp

Nadere informatie

BUITENGEWOOn. mission statement

BUITENGEWOOn. mission statement Buitengewoon 1. brengt de afstand tot de arbeidsmarkt in één klap naar nul 2. want wie zich in een afstandsituatie bevindt die geven we een baan 3. zo vegen we de vloer aan met belemmerende opleidingseisen

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Wij zijn persoonlijk, betrokken en bieden meer dan alleen leuk werk.

Wij zijn persoonlijk, betrokken en bieden meer dan alleen leuk werk. Wij zijn persoonlijk, betrokken en bieden meer dan alleen leuk werk. We hebben er allemaal mee te maken: de zorg. Of je nu ziek bent, vaccinaties wilt hebben voor een mooie reis of een familielid in het

Nadere informatie

VPO-leden onderscheiden door kwaliteit

VPO-leden onderscheiden door kwaliteit Pag 1 VPO Actueel Nr 4 Augustus 2011 VPO-leden onderscheiden door kwaliteit Leden van de Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO) zetten de komende jaren extra in op kwaliteit. Professioneel werkgeverschap,

Nadere informatie

BERNARDO WALTA EN JIM STOLZE INNOVATIE IN ADVIES

BERNARDO WALTA EN JIM STOLZE INNOVATIE IN ADVIES BERNARDO WALTA EN JIM STOLZE INNOVATIE IN ADVIES ONTWIKKELINGEN IN DE ZAKELIJKE MARKT VOOR FINANCIEEL ADVIES 1. Onafhankelijk advieskanaal blijft dominante afsluitkanaal 2. Online afsluiten licht in opkomst,

Nadere informatie

AWVN trends voor HRM Innoveren met flexibiliteitsbeleid

AWVN trends voor HRM Innoveren met flexibiliteitsbeleid AWVN trends voor HRM Innoveren met flexibiliteitsbeleid Introductie AWVN 6 trends voor HRM trend flexibeler Innoveren met HR flexibiliteitsbeleid Verander richtingen arbeidsverhoudingen arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

Opmars payrollen zet door

Opmars payrollen zet door Pag 1 VPO Actueel Nr 1 November 2010 Opmars payrollen zet door Het aantal payroll-krachten op de Nederlandse arbeidsmarkt blijft de komende jaren naar verwachting toenemen. In 2009 groeide dit aantal naar

Nadere informatie

Payroll in het primair- en voortgezet onderwijs

Payroll in het primair- en voortgezet onderwijs Payroll in het primair- en voortgezet onderwijs Inhoud OSG Personeel Wat is payroll? Overnemen van juridisch werkgeverschap Belangrijkste redenen om te kiezen voor payroll Politieke en maatschappelijke

Nadere informatie

Payroll Services voor de callcenterbranche

Payroll Services voor de callcenterbranche Payroll Services voor de callcenterbranche Wat is payrolling? Payrollen van medewerkers is een groeiend fenomeen binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Van de term payrollen hebben de meeste werkgevers

Nadere informatie

welkom bij EasyStaff

welkom bij EasyStaff welkom bij EasyStaff Welkom bij EasyStaff EasyStaff, opgericht in 1999, is een van de eerste payrollbedrijven van Nederland. Dagelijks ondervinden onze klanten de vele voordelen van onze dienstverlening.

Nadere informatie

Payrollen blijft groeien

Payrollen blijft groeien Pag 1 VPO Actueel Nr 3 Juni 2011 Payrollen blijft groeien De grote vlucht die payrollen heeft genomen, zet door. Met of zonder eigen CAO. Om dat ook na 2011 goed te organiseren, hebben bestuur en leden

Nadere informatie

Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer?

Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer? Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer? De Week van de Ondernemer doet het gehele jaar onderzoek naar de belangrijkste uitdagingen van ondernemers. We presenteren hierbij de belangrijkste uitkomsten.

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

FREELANCE MARKT INDEX

FREELANCE MARKT INDEX FREELANCE MARKT INDEX PROGNOSE: KWARTAAL 2 VAN 2018 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 OVER DE FREELANCE MARKT INDEX 3 FREELANCE MARKT INDEX 4 ONDERZOEKSRESULTATEN ENQUÊTE 7 INTERPRETATIE 8 OVER FREELANCE.NL

Nadere informatie

Nederland. Steeds flexibeler

Nederland. Steeds flexibeler Nederland. Steeds flexibeler ABU-campagne : Nederland. Steeds flexibeler. Dat is de slogan van de nieuwe campagne die de ABU maandag 2 juni 2014 is gestart. Een campagne die aanhaakt bij de actualiteit

Nadere informatie

Uitkomsten onderzoek Drivers & Barriers van zzp-/interim-professionaldienstverlening vanuit opdrachtgevers

Uitkomsten onderzoek Drivers & Barriers van zzp-/interim-professionaldienstverlening vanuit opdrachtgevers Factsheet 26-2-2018 - Patricia Honcoop Uitkomsten onderzoek Drivers & Barriers van zzp-/interim-professionaldienstverlening vanuit opdrachtgevers De flexibilisering van de arbeidsmarkt zet onverminderd

Nadere informatie

EXPERTS MET KARAKTER

EXPERTS MET KARAKTER EXPERTS MET KARAKTER KANSEN BENUTTEN? EERST ZIEN, DAN SCHAKELEN Tempo-Team is specialist in flexibele arbeid. Door onze koppeling van commercieel denken en een sterke betrokkenheid, zijn we al 35 jaar

Nadere informatie

Bij U-Boss word ik altijd warm ontvangen en doen ze echt hun best voor je. Pieter de Haan Uitzendkracht

Bij U-Boss word ik altijd warm ontvangen en doen ze echt hun best voor je. Pieter de Haan Uitzendkracht mijn hart ligt bij een kleinschalige organisatie met een hoogwaardige dienstverlening. Waar mensen hun klanten kennen en waar ze hart voor de zaak hebben Ed Bos Directeur U-Boss Uitzendbureau is de kleinschalige

Nadere informatie

Maximaliseer uw bedrijfsresultaat door te focussen op uw core business

Maximaliseer uw bedrijfsresultaat door te focussen op uw core business WHITEPAPER Maximaliseer uw bedrijfsresultaat door te focussen op uw core business 5 vragen die u aan het denken zetten: bent u wel echt bezig met doen waar u goed in bent? PP-056/02-14 Inleiding De flexmarkt

Nadere informatie

Trend People: dé perfecte matchmaker.

Trend People: dé perfecte matchmaker. Trend People: dé perfecte matchmaker. Kwaliteit, aandacht voor mensen en altijd gefocust op het creëren van meerwaarde, dat is waar Trend People voor staat. Geen gewoon uitzendbureau, maar een fullservice

Nadere informatie

Specialist in professionals voor onderwijs en openbaar bestuur.

Specialist in professionals voor onderwijs en openbaar bestuur. Specialist in professionals voor onderwijs en openbaar bestuur. roler.nl detachering payrolling werving & selectie Meebewegen met de loopbaan van professionals. 1 Welkom bij Roler Roler is specialist in

Nadere informatie

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen!

Nadere informatie

Strategische personeelsplanning objectief onderbouwen met People Analytics

Strategische personeelsplanning objectief onderbouwen met People Analytics Strategische personeelsplanning objectief onderbouwen met People Analytics Na het lezen van deze white paper weet u: Wat een strategische personeelsplanning (SPP) is Hoe organisaties veranderen door automatisering

Nadere informatie

welkom bij EasyStaff

welkom bij EasyStaff welkom bij EasyStaff gemak minder kosten flexibiliteit geen werkgeversrisico s minder zorgen Welkom bij EasyStaff EasyStaff, opgericht in 1999, is een van de eerste payrollbedrijven van Nederland. Dagelijks

Nadere informatie

Van groei- of financieringsvraagstuk naar warme zakelijke en persoonlijke relaties en toekomstbestendige groei

Van groei- of financieringsvraagstuk naar warme zakelijke en persoonlijke relaties en toekomstbestendige groei Van groei- of financieringsvraagstuk naar warme zakelijke en persoonlijke relaties en toekomstbestendige groei 7 Vragen om jezelf te stellen als je je balans in het financieren van toekomstbestendige groei

Nadere informatie

Tineke Boudewijns VERSTAG

Tineke Boudewijns VERSTAG Tineke Boudewijns VERSTAG Colofon Eindredactie Joost Pool Redactie Boris Goddijn Vormgeving Pien Vermazeren Fotografie Boris Goddijn Beeldbewerking Pien Vermazeren Copyright en disclaimer Het overnemen

Nadere informatie

WERKEN MET FREELANCERS IN JOUW ORGANISATIE?

WERKEN MET FREELANCERS IN JOUW ORGANISATIE? WERKEN MET FREELANCERS IN JOUW ORGANISATIE? Freelancen, interimmen, contracting zijn allemaal verschillende benamingen voor een zeer sterk groeiend verschijnsel in de economie. Steeds meer industrieën

Nadere informatie

Succesvol verzekeren in 2015: wat vraagt dat van onze medewerkers? Taskforce Samenhangend Inzetbaarheidsbeleid

Succesvol verzekeren in 2015: wat vraagt dat van onze medewerkers? Taskforce Samenhangend Inzetbaarheidsbeleid MT-presentatie Succesvol verzekeren in 2015: wat vraagt dat van onze medewerkers?. Taskforce Samenhangend Inzetbaarheidsbeleid Campagne De verzekeringsbranche werkt aan inzetbaarheid Start Startsein in

Nadere informatie

LLabResource. Wet Werk en Zekerheid

LLabResource. Wet Werk en Zekerheid LLabResource Wet Werk en Zekerheid In 2015 verandert er veel op het gebied van regelgeving van arbeid. Zo is de afgelopen jaren hard gewerkt aan Wet Werk en Zekerheid (WWZ) en in 2015 worden veel van deze

Nadere informatie

Van sociale werkvoorziening naar werkbemiddelingsbedrijf

Van sociale werkvoorziening naar werkbemiddelingsbedrijf Van sociale werkvoorziening naar werkbemiddelingsbedrijf Visie POC Noord Nederland Visie op de participatiewet en gevolgen sociaal akkoord van de gezamenlijke ondernemingsraden van de SW- bedrijven van

Nadere informatie

Starten met een plan. Alles op een rij. Robert Loontjens & Anne de Jong

Starten met een plan. Alles op een rij. Robert Loontjens & Anne de Jong Starten met een plan Alles op een rij Robert Loontjens & Anne de Jong Even voorstellen Robert Loontjens en Anne de Jong Accountmanager MKB Rabobank Parkstad Limburg (045) 533 44 44 bedrijven@parkstadlimburg.rabobank.nl

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Gratis workshop voor Ondernemend Roombeek Enschede 24-4-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede

Nadere informatie

Wie werkt er aan employer branding bij zijn of haar bedrijf?

Wie werkt er aan employer branding bij zijn of haar bedrijf? Themabijeenkomst Gezond Beleid Employee branding en HRM 10 september 2015 Vraag Wie werkt er aan employer branding bij zijn of haar bedrijf? 1 Employer branding Een authentieke en onderscheidende voorkeurspositie

Nadere informatie

Sterk voor werk DE ABU WERKT VOOR U!

Sterk voor werk DE ABU WERKT VOOR U! Sterk voor werk DE ABU WERKT VOOR U! DE ABU: STERK VOOR WERK De ABU is dé vertegenwoordiger van ondernemingen in de flexbranche. Met meer dan 500 leden representeren wij 65% van de markt. Van kleine, middelgrote

Nadere informatie

ROBOTISERING: KANS OF BEDREIGING?

ROBOTISERING: KANS OF BEDREIGING? ROBOTISERING: KANS OF BEDREIGING? Wereldwijd verandert de arbeidsmarkt. Door de komst van robots gaat werk zoals we het nu kennen ook veranderen. Volgens onderzoek van de OESO (Organisatie voor Economische

Nadere informatie

Business Lounge: uw klant aan de bestuurstafel!

Business Lounge: uw klant aan de bestuurstafel! Gaby Remmers: senior onderzoeker Blauw Research Drijfveer: organisaties helpen inzicht te krijgen in de kansen op een nog klantgerichtere dienstverlening Andre Heeling: onderzoeker Blauw Research Drijfveer:

Nadere informatie

Klantgerichtheid in de praktijk

Klantgerichtheid in de praktijk Klantgerichtheid in de praktijk Waarom de klant vraagt om persoonlijk leiderschap dr. Zanna van der Aa Programma manager First Time Right Delta Lloyd Groep 30 oktober 2013 Stichting Toetsing Verzekeraars

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

HET VERTROUWEN IN INSTITUTIES NEEMT AF, MENSEN ZOEKEN VERTROUWEN BIJ ELKAAR Het vertrouwen in instituties zoals de media, vakbonden, grote

HET VERTROUWEN IN INSTITUTIES NEEMT AF, MENSEN ZOEKEN VERTROUWEN BIJ ELKAAR Het vertrouwen in instituties zoals de media, vakbonden, grote HET VERTROUWEN IN INSTITUTIES NEEMT AF, MENSEN ZOEKEN VERTROUWEN BIJ ELKAAR Het vertrouwen in instituties zoals de media, vakbonden, grote ondernemingen, de Tweede Kamer en de regering neemt af. Waarop

Nadere informatie

Platform Bèta Techniek. Connect 05 2015. Chemiedag 2015. Hoe kunnen onderwijs en bedrijfsleven succesvol samenwerken?

Platform Bèta Techniek. Connect 05 2015. Chemiedag 2015. Hoe kunnen onderwijs en bedrijfsleven succesvol samenwerken? Platform Bèta Techniek Connect 05 2015 Chemiedag 2015 Hoe kunnen onderwijs en bedrijfsleven succesvol samenwerken? Succesvolle samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven is de basis voor groei van

Nadere informatie

Even voorstellen. Clemens Huis in t veld Directeur. Niels Huismans Business Development

Even voorstellen. Clemens Huis in t veld Directeur. Niels Huismans Business Development Prepare to Connect Even voorstellen Clemens Huis in t veld Directeur Niels Huismans Business Development Hoeveel verschillende arbeidsrelaties voor externe professionals zijn er momenteel in Nederland

Nadere informatie

Marketing en Media 2016/2017

Marketing en Media 2016/2017 novacollege.nl/marketingmedia Evenementenorganisatie Junior accountmanagement Marketing en communicatie Media Marketing en Media 2016/2017 Mijn droom is ondernemer worden. De eerste stappen op het pad

Nadere informatie

Ontwikkelen van mensen en organisaties

Ontwikkelen van mensen en organisaties Ontwikkelen van mensen en organisaties Rijskadeveld 28 4231 DZ Meerkerk +31 183 35 35 20 +31 6 22 201 805 www.deldenadvies.nl mail@deldenadvies.nl Missie Van Delden Advies: Mensen en organisaties ondersteunen

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

In 9 stappen ondernemer. Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming

In 9 stappen ondernemer. Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming In 9 stappen ondernemer Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming Inhoudsopgave Stap 1: ben ik wel ondernemer? Stap 2: wat wordt mijn product of dienst? Stap 3: wie zijn mijn klanten en waar

Nadere informatie

Hoe sportief is uw organisatie?

Hoe sportief is uw organisatie? Nationaal HR onderzoek Hoe sportief is uw organisatie? door en Hilversum, mei 2006 SportiefLeven.nl P&Oactueel Marco Schreurs (Oprichter) Seb van der Kaaden (Uitgever) Calandstraat 14 Postbus 16500 1222

Nadere informatie

Geen zorgen en geen werkgeversverplichtingen en risico s?

Geen zorgen en geen werkgeversverplichtingen en risico s? Geen zorgen en geen werkgeversverplichtingen en risico s? Payroll medewerker abflexkracht: Ik werk voor abflexkracht payroll. Elke donderdag word ik netjes uitbetaald en ik kan op elk moment mijn (salaris)gegevens

Nadere informatie

Van baan naar eigen baas

Van baan naar eigen baas M200912 Van baan naar eigen baas drs. A. Bruins Zoetermeer, juli 2009 Van baan naar eigen baas Ruim driekwart van de ondernemers die in de eerste helft van 2008 een bedrijf zijn gestart, werkte voordat

Nadere informatie

Noort Organisatie Ontwikkeling

Noort Organisatie Ontwikkeling Ontwikkelt Groei & Efficiency Wie wij zijn: is een adviesdienst die actief is in de bloemenen plantensector. De sector is dynamisch en de ontwikkelingen gaan steeds sneller, mede door de opkomst van internet

Nadere informatie

Payrolling & Lastenverlichting bij aanbestedingen?

Payrolling & Lastenverlichting bij aanbestedingen? Payrolling & Lastenverlichting bij aanbestedingen? 28 oktober 2008 Mahinder Jainandunsing : Key Accountmanager Overheid Radjoe Dharmlall : Key Accountmanager Overheid Ellis Timmerman : Regiomanager Overheid

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

Expertisecentrum Plato VAN WERK-NAAR-WERK EN LOOPBAANCOACHING

Expertisecentrum Plato VAN WERK-NAAR-WERK EN LOOPBAANCOACHING Expertisecentrum Plato VAN WERK-NAAR-WERK EN LOOPBAANCOACHING INHOUD WIJ MAKEN ER WERK VAN! 04 PROCEDURE VAN EEN VAN WERK- NAAR-WERKTRAJECT 09 LOOPBAANORIËNTATIE EN LOOPBAANCOACHING 05 OVER EXPERTISECENTRUM

Nadere informatie

Nu ook op mobiel of tablet! quez.movisie.nl. QueZ. Vragen naar zelfregie

Nu ook op mobiel of tablet! quez.movisie.nl. QueZ. Vragen naar zelfregie Nu ook op mobiel of tablet! quez.movisie.nl QueZ Vragen naar zelfregie Colofon Auteurs: Cora Brink, Anouk Poll en Petra van Leeuwen Met dank aan: Oda Berkhout (Beweging 3.0), Ieke Bron en Tineke van Dijk

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Bureau BERGS. Outplacement & Loopbaanadvies. Nu ook mogelijk met Online Coaching!

Bureau BERGS. Outplacement & Loopbaanadvies. Nu ook mogelijk met Online Coaching! Outplacement & Loopbaanadvies Nu ook mogelijk met Online Coaching! Ron Bergs 06-34187540 KvK 67575870 info@bureaubergs.nl www.bureaubergs.nl 1 Ron Bergs 06-34187540 KvK 67575870 info@bureaubergs.nl www.bureaubergs.nl

Nadere informatie

Superbrainstorm DvdTW 2010 Hoe hou jij ze wakker?

Superbrainstorm DvdTW 2010 Hoe hou jij ze wakker? Pagina 5 Op deze manieren kun je deelnemers een actieve rol geven in je programma... Pagina 2 Laat me je vertellen over een bijeenkomst die ik nooit zal vergeten... Superbrainstorm DvdTW 2010 Hoe hou jij

Nadere informatie

De toekomst van consultancy

De toekomst van consultancy De toekomst van consultancy Course Assignment Management Consulting 5 oktober 2013 Teska Koch 2518936 Teska.koch@hotmail.com Word count: 1.510 Een kijkje in de glazen bol: Wat is de toekomst van consultancy?

Nadere informatie

Van dromen... Finext. 72 Het Nieuwe Werken

Van dromen... Finext. 72 Het Nieuwe Werken Finext Finext is een club van hondertachtig mensen die diensten verlenen aan financiële afdelingen binnen profit en non-profit organisaties. Eén van de echte kenmerken van Finext is dat er geen regels

Nadere informatie

EEN LEVEN LANG LEREN

EEN LEVEN LANG LEREN EEN LEVEN LANG LEREN Martin van der Dong, 48 allround operator mengvoeder Agrifirm, Meppel Waarom ben je een EVC-traject gaan volgen? Wat was je motivatie? Mijn werkgever Agrifirm besloot om voor alle

Nadere informatie

Live Radio. Bordes op de Borrel

Live Radio. Bordes op de Borrel Live Radio Bordes op de Borrel Bordes op de Borrel Live Radio tijdens jouw vrijdagmiddagborrel 2 Bordes op de Borrel bij jou Nodig Bordes uit op de Borrel bij jouw bedrijf. En maak samen een echt Radio

Nadere informatie

De enthousiaste Klant als Ambassadeur

De enthousiaste Klant als Ambassadeur De enthousiaste Klant als Ambassadeur Dienstverlening is in 20 jaar uitgegroeid van een uitzendbureau naar een fullservice HR-dienstverlener. is volgens haar Klanten een succesvolle speler in Nederland

Nadere informatie

Charley Beerman. VNU Media. ZZP nader bekeken. Charley Beerman, VNU Media

Charley Beerman. VNU Media. ZZP nader bekeken. Charley Beerman, VNU Media Charley Beerman VNU Media ZZP nader bekeken Charley Beerman, VNU Media Charley Beerman 7 ½ jaar online ervaring Vooral commercieel De huis zzp-er van VNUmedia Nu adjunct-uitgever Verticals InInterim.nl

Nadere informatie

7 INGREDIENTEN VOOR ENTHOUSIASTE MEDEWERKERS (SPECIAL MANAGER)

7 INGREDIENTEN VOOR ENTHOUSIASTE MEDEWERKERS (SPECIAL MANAGER) E-blog 7 INGREDIENTEN VOOR ENTHOUSIASTE MEDEWERKERS (SPECIAL MANAGER) In leidinggeven Er zijn 7 interessante ingrediënten voor leidinggevenden om uit hun medewerkers te halen wat er in zit en hun talent

Nadere informatie

Plan van aanpak Het plan van aanpak voor dit project bestaat uit drie fasen:

Plan van aanpak Het plan van aanpak voor dit project bestaat uit drie fasen: Samenvatting tussenrapport Toekomstvisie FNV KIEM Testen van de geformuleerde visies op de vakbond van de toekomst aan de huidige behoeften van leden en potentiële leden. Aanleiding Project FNV KIEM in

Nadere informatie

CarrièreBoost. Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen! Veranderingen, verschuivingen u wordt herplaatst!

Nadere informatie

KWARTAALMONITOR APRIL 2016. Omzetontwikkeling van freelancers en flexwerkers in Nederland

KWARTAALMONITOR APRIL 2016. Omzetontwikkeling van freelancers en flexwerkers in Nederland KWARTAALMONITOR APRIL 2016 Omzetontwikkeling van freelancers en flexwerkers in Nederland Inhoud 3 WAT TE DOEN MET ÉÉN MILJOEN 4 BEDRIJVEN SPELEN IN OP WET DBA 5 VEEL STARTENDE FREELANCERS OP LEEFTIJD 6

Nadere informatie

Sterk voor werk DE FEITEN OP EEN RIJ

Sterk voor werk DE FEITEN OP EEN RIJ Sterk voor werk OP EEN RIJ De Wet werk en zekerheid zorgt voor een nieuwe balans tussen flex en zeker Op 1 juli 2015 is de Wet werk en zekerheid volledig in werking getreden. De wet zorgt voor een nieuwe

Nadere informatie

Over Ren Steenvoorden

Over Ren Steenvoorden Over Ren Steenvoorden Ren Steenvoorden is als CIO en Chief Digital Officer bij Randstad verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van de digitale strategie. Wie met hem praat over de impact

Nadere informatie

Payrollkrachten. Een onderzoek naar kenmerken van payrollkrachten. Jena de Wit Peter Donker van Heel. 6 december 2011

Payrollkrachten. Een onderzoek naar kenmerken van payrollkrachten. Jena de Wit Peter Donker van Heel. 6 december 2011 Payrollkrachten Een onderzoek naar kenmerken van payrollkrachten Jena de Wit Peter Donker van Heel 6 december 2011 Vraagstelling: Bekendheid met payrolling Herkomst Persoonskenmerken Kenmerken payrollbaan

Nadere informatie

IBN ALS SOCIALE ONDERNEMING VOOR EEN BREDERE GROEP

IBN ALS SOCIALE ONDERNEMING VOOR EEN BREDERE GROEP IBN ALS SOCIALE ONDERNEMING VOOR EEN BREDERE GROEP IBN ALS SOCIALE ONDERNEMING VOOR EEN BREDERE GROEP IBN biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kansen door het optimaal benutten van talenten,

Nadere informatie

Together is better Talent.Samenwerking.Ontwikkeling.Toewijding.

Together is better Talent.Samenwerking.Ontwikkeling.Toewijding. Together is better Together is better Talent.Samenwerking.Ontwikkeling.Toewijding. The way we work In een tijd waarin de arbeidsmarkt krap is en de vraag naar talent steeds groter wordt werkt het maar

Nadere informatie

Juiste mens, juiste plek. Maak er werk van

Juiste mens, juiste plek. Maak er werk van Juiste mens, juiste plek Maak er werk van Mens & werk De juiste mens op de juiste plek: wie wil dat nou niet? Mensen die goed op hun plek zitten presteren immers beter, hebben meer plezier in hun werk

Nadere informatie

?Hoe Zo! >> Werken bij de gemeente betekent je inzetten voor burgers en bedrijven. En daarbij geldt:

?Hoe Zo! >> Werken bij de gemeente betekent je inzetten voor burgers en bedrijven. En daarbij geldt: Wabo effectief ?Hoe Zo! >> Het toepassen van de Wabo is meer dan alleen de IT-structuur aanpassen, de procedures herzien en/of de processen opnieuw beschrijven en herinrichten. Het zijn de medewerkers

Nadere informatie

Weten wat de mogelijkheden voor u zijn? U bent van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek. Wij vertellen u graag meer!

Weten wat de mogelijkheden voor u zijn? U bent van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek. Wij vertellen u graag meer! De juiste persoon op de juiste plek Zendijk brengt vraag en aanbod samen, of het nu gaat om uitzenden, payrollen of detacheren. Omdat onze mensen ruime praktijkervaring hebben, weten zij wat u belangrijk

Nadere informatie

Staffing Professionals On Site Services Payrolling

Staffing Professionals On Site Services Payrolling Staffing Professionals On Site Services Payrolling Logistiek Office Finance Industrie De heldere keuzes van Flexpoint flexpoint Dagelijks zijn meer dan 3000 Flexpoint medewerkers aan de slag bij onze opdrachtgevers

Nadere informatie

M201107. Mix and Match. Het gebruik van digitale media in het MKB. drs. R van der Poel

M201107. Mix and Match. Het gebruik van digitale media in het MKB. drs. R van der Poel M201107 Mix and Match Het gebruik van digitale media in het MKB drs. R van der Poel Zoetermeer, maart 2011 Mix and Match Ondernemers moeten goed voor ogen houden welke doelstellingen zij met digitale media

Nadere informatie

Payrolling Wat is het, hoe werkt het?

Payrolling Wat is het, hoe werkt het? Payrolling Wat is het, hoe werkt het? Whitepaper over payrolling Inhoud 1. INLEIDING 2 2. DE TERM PAYROLLING 2 3. WAT IS PAYROLLING? 2 4. HISTORIE VAN PAYROLLING 2 5. DE PAYROLLMARKT 3 6. VERSCHILLEN MET

Nadere informatie

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is.

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is. De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008 Lieve mensen, Allereerst wens ik iedereen een vreugdevol nieuw jaar toe. Misschien begin je dit jaar met de beste voornemens, zoals altijd en heb je bewust gekeken naar

Nadere informatie

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Op zoek naar de juiste professional? Smart Recruitment

Op zoek naar de juiste professional? Smart Recruitment Op zoek naar de juiste professional? Smart Recruitment hebbes! Herkenbaar? Het moment dat u met absolute zekerheid weet dat u de juiste kandidaat voor uw bedrijf heeft gevonden? Of dat u gewoon weet dit

Nadere informatie

Wat doe jij morgen? De invloed van de technologische ontwikkelingen op de inzet van personeel. Steven Keislair

Wat doe jij morgen? De invloed van de technologische ontwikkelingen op de inzet van personeel. Steven Keislair Wat doe jij morgen? De invloed van de technologische ontwikkelingen op de inzet van personeel Steven Keislair Steven Keislair Agenda Introductie en film De wereld nu Schaarste Flexibel werk De toekomst

Nadere informatie

Effectief investeren in management

Effectief investeren in management Effectief investeren in management Veel organisaties zijn in verandering. Dat vraagt veel van de leidinggevenden/managers. Zij moeten hun medewerkers in beweging krijgen om mee te veranderen. En dat gaat

Nadere informatie

Het beste uit jezelf

Het beste uit jezelf Het beste uit jezelf 2 3 Met elkaar bouwen aan het Huis van Philadelphia Philadelphia wil dat mensen met een beperking gelukkig kunnen zijn en het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarom doen we ons werk

Nadere informatie

Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Voor u zijn wij er wel degelijk

Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Voor u zijn wij er wel degelijk Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Voor u zijn wij er wel degelijk Dit zijn wij U kent het Allianz Pensioen. Een pensioen dat staat voor betaalbaarheid, gemak en deskundigheid. Een pensioen van een

Nadere informatie

Werken in een andere sector of branche: iets voor u?

Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Uw hele loopbaan blijven werken in dezelfde sector of branche? Voor veel werknemers is het bijna vanzelfsprekend om te blijven werken in de sector of

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Bureau BERGS. Re-integratie Outplacement Loopbaanadvies. Noloc Erkend & Gecertificeerd

Bureau BERGS. Re-integratie Outplacement Loopbaanadvies. Noloc Erkend & Gecertificeerd Bureau BERGS Re-integratie Outplacement Loopbaanadvies Noloc Erkend & Gecertificeerd 1 2 Voorwoord Over Bureau BERGS Re-integratie, Outplacement & Loopbaanadvies De flexibiliteit binnen organisaties wordt

Nadere informatie

JAARMONITOR 2016 JANUARI Omzetontwikkeling van freelancers en flexwerkers in Nederland

JAARMONITOR 2016 JANUARI Omzetontwikkeling van freelancers en flexwerkers in Nederland JAARMONITOR 2016 JANUARI 2017 Omzetontwikkeling van freelancers en flexwerkers in Nederland Inhoud 3 FREELANCERS GEBAAT BIJ ONRUST OP ARBEIDSMARKT 4 BEDRIJVEN MAKEN MEER GEBRUIK VAN FREELANCERS EN FLEXWERKERS

Nadere informatie

BRANDING KLANTLOYALITEIT MERKBELEVING NAAMSBEKENDHEID SALES & OMZET

BRANDING KLANTLOYALITEIT MERKBELEVING NAAMSBEKENDHEID SALES & OMZET Hoe videoclips bijdragen aan: BRANDING KLANTLOYALITEIT MERKBELEVING NAAMSBEKENDHEID SALES & OMZET Watch things happen or make things happen? Online Marketing In 2009 leerde het bedrijfsleven dat Social

Nadere informatie