U zal het mij niet ten kwade duiden als ik vandaag deze verwelkoming begin op een niet traditionele wijze!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "U zal het mij niet ten kwade duiden als ik vandaag deze verwelkoming begin op een niet traditionele wijze!"

Transcriptie

1 Mijnheer de Minister, Mijnheer de Gouverneur, Mijnheer de Voorzitter, Mijnheer de Gedelegeerd Bestuurder en Algemeen Directeur, Achtbare leden, Dames en heren in al uw functies en bevoegdheden, genodigden en ingeschrevenen, 1 U zal het mij niet ten kwade duiden als ik vandaag deze verwelkoming begin op een niet traditionele wijze! Want, op de eerste plaats wil ik een bijzonder woord van dank richten aan de vele en belangrijke sponsors. Belangrijk omdat zij zijn ingegaan op onze vraag maar vooral interessant omdat zij door hun snelle en efficiënte inschrijving het belang onderstrepen van en hun interesse betonen voor het thema van dit symposium Filevrij goederen transport! het onontgonnen potentieel van de kleine bevaarbare waterwegen. Uitdrukkelijk een bijzondere vermelding voor de waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV van wie we een bijzondere duw in de rug mochten krijgen en aan wie we steeds een luisterbereid ( wat niet wil zeggen per definitie uitvoering ) en begripsvolle gesprekspartner hebben. Uiteraard wil ik jullie talrijk, zeer talrijk opgekomen publiek danken voor uw aanwezigheid want ook daaruit blijkt de interesse voor het thema. Het is betreurenswaardig dat bedrijven, grote en kleinere maar met een belangrijke logistiek, en hun bedrijfleiders, potentiële gebruikers van de kleinere bevaarbare waterwegen, hier vandaag niet aanwezig zijn: sommigen met redenen, anderen omdat ze misschien het belang en het nut onderschatten of TE weinig geloven in dit potentieel ; de toekomst moet uitwijzen dat zij ongelijk hebben! Het enorme belang van ons thema en jullie belangstelling er voor wordt expliciet bevestigd door de aanwezigheid van mensen uit de Overheid : dank aan de voogdijminister de heer Ben WEYTS voor zijn slottoespraak nieuwsgierig wat hij ons brengt en dank aan de gouverneur van Oost- Vlaanderen de heer Jan BRIERS die ons straks zal vervoegen.

2 Geachte Vergadering, dames en heren, welkom op dit symposium van de vereniging Waterwegen en Zeekanaal vzw : een vivante vereniging van bedrijven en hun leiders die bekommerd zijn om de verdere ontwikkeling van onze welvaart en dit op economische en ecologisch verantwoorde wijze en vooral DUURZAAM, bijzonder DUURZAAM en innovatief! De voorbije jaren hebben we deze woorden en slagzin veel uitgesproken en het is mijn overtuiging dat we NU meer dan ooit moeten overgaan tot de actie op het terrein. 2 De voorbije jaren hebben ook gezorgd voor de nodige ontwikkeling qua begeleidende maatregelen en structuren zoals Distribouw, Watertruck, Palletvervoer enz maar ook in een aantal innovaties qua scheepsontwikkeling en logistiek ook naar de kleine bevaarbare waterwegen ( bv Kanaal Leuven Dijle ) met heel dikwijls verouderde kunstwerken. Het symposium is dan ook opgevat niet zozeer als een pure academische informatie maar wil jullie ook een klaar beeld geven van effectief uitgevoerde opdrachten waaruit overduidelijk blijkt dat het kan ja zelfs tot in het hart van de binnenstad. Het kunnen echter zal niet volstaan want vanwege de dagdagelijkse immobiliteit op de weg zal het MOETEN. Juist daarom is dit symposium belangrijk : het moet ons allen overtuigen NIET dat er iets zal moeten gedaan worden maar WEL dat we het als bedrijf NU moeten DOEN. Onze bedrijven kunnen maar vragende of eisende partij zijn naar de Overheid toe door de waterweg en bijzonder de kleine waterweg effectief te gebruiken; hoe meer dit gebeurt des te meer de Overheid onder druk komt te staan en moreel verplicht wordt ONMIDDELLIJK in te grijpen. Ondanks het feit dat Vlaanderen binnen Europa beschikt over een zeer benijdenswaardig intens waterwegennetwerk wordt er nog veel te weinig gebruikt gemaakt van deze fijnmazigheid waardoor onze enorme immobiliteit voor een deel kan worden weggewerkt. Ik weet zelf maar al te goed welke argumenten er worden op tafel gelegd om deze kleine bevaarbare waterwegen en andere waterwegen niet te

3 gebruiken en sommige zijn ongetwijfeld heel terecht, anderen veel minder het wegtransport is interessant wegens goedkoop en direct, we liggen te ver van de waterweg de kostprijs van overslag, voor- en natransport de kwaliteit van het product t is te moeilijk om schepen te vinden, enz. Wat we bewust of onbewust vergeten en waar we geen rekening mee houden is dat er weldra niet enkel vanuit onze eigen regeringen maar ook vanuit Europa extra kosten zullen worden opgelegd aan het wegtransport. 3 Het is juist dat onze Overheid in de tweede helft van vorige eeuw heeft gefaald in haar waterwegenbeleid : geen onderhoud, geen vernieuwing of aanpassing. Gelukkig heeft men midden de jaren 90 het roer omgegooid maar het kwaad was geschied met alle gevolgen vandien. Nu zouden de middelen beperkt zijn, besparingen is een gemakkelijk woord maar in periode van versmachtende congestie waarvan de kostprijs TE weinig onder de aandacht wordt gebracht, zou investeren ja zelfs versneld investeren in de modernisering en de aanpassing van onze kleine waterwegen met aangepaste vervoersmiddelen een ABSOLUTE prioriteit MOETEN zijn. Ik zeg niet dat de Overheid en de Waterwegbeheerders niets ondernemen, het tegendeel is zeker waar zelfs in de huidige moeilijke omstandigheden - en daarom verdienen zij ook onze oprechte waardering. Het is evenzeer de overtuiging van onze vereniging dat de waterwegen intensiever gebruikt zouden worden mochten bijvoorbeeld de Dender tot Aalst, het kanaal Bossuit-Kortrijk, om er maar twee te noemen, reeds over het volwaardige 21- eeuwse gabarit en kunstwerken beschikken. Het is nogal evident dat ook de Overheid het goede voorbeeld geeft waarbij het project aanleg van gecontroleerd overstromingsgebied in Vlassenbroek een zeer interessant voorbeeld is qua gecombineerde werken en voorschriften in het lastenboek en vervolgens uitvoering door de aannemer : de specie afkomstig van baggerwerken op de Schelde in Melle wordt onmiddellijk en per schip vervoerd naar de werf in Vlassenbroek waar het rechtstreeks in een verwerkingsinstallatie wordt gebracht om uiteindelijk vrij snel te worden geborgen in het dijklichaam.

4 Dit is efficiëntie, dit is vlotte mobiliteit, dit is functioneel hergebruik, dit is eigentijds, dit is socio- ecologisch vriendelijk! Ook de industrie heeft niet stilgezeten : getuigen daarvan zijn onze sprekers van deze namiddag die elk hun boeiend avontuur zullen toelichten. Zij zijn in de letterlijke betekenis van het woord ONDERNEMERS, en dit zijn DURVERS, toekomstgericht! En ik weet er zitten er nog in dit auditorium wellicht afwachtend, te weerhoudend en daarom is deze namiddag een uitgelezen forum. Wij rekenen op jullie uitgebreide inbreng in het panelgesprek straks na een korte pauze : hopelijk horen we actuele accurate vragen die verrijkend werken en waarover kan gedialogeerd worden om tenslotte een constructief antwoord te krijgen dat resulteert op korte en liefst zeer korte termijn in daadwerkelijke uitvoering. De daarop aansluitende receptie en walking dinner met een schitterend zicht op deze bruisende Stad GENT biedt u een uitstekende gelegenheid om in ontspannen sfeer elkaar te overtuigen het onontgonnen potentieel van de kleine bevaarbare waterwegen te gebruiken. 4 Het baat echter niet steeds met de vinger naar de ander te wijzen of naar het verleden te kijken. We moeten vooruit en de toekomst ligt ongetwijfeld aan de durvers die hun industrie uitbouwen langsheen of in de omgeving van de waterweg en vooral aan hen die deze kleine bevaarbare waterwegen en bij uitbreiding de waterweg in het algemeen als vervoersmodus gebruiken; zij zullen de economische winnaars en overlevers zijn van morgen! Hiertoe moeten we kunnen rekenen op het snel inspelen van de Overheid EN de steun van de burger waarmede ik bedoel een positief sociaal draagvlak. Onze vereniging, onze leden zijn overtuigd van het nut en het belang van de waterweg als vervoersmodus en dus ook van deze kleine bevaarbare waterwegen: alleen is op dit moment het gebruik er van hoewel zeker zeer duurzaam en milieuvriendelijk spijtig genoeg veel te weinig economisch verantwoord. Dus dat moet veranderen en daarom rekenen we op onze Overheid om SAMEN de toekomst te verzekeren. Dames en Heren, geachte Vergadering, het succes van dit Symposium ligt niet alleen in de handen van onze milde sponsors en elk van jullie hier

5 aanwezig - waarvoor ten overvloed dank maar vooral in de realisatie op het terrein en dus in handen van onze bedrijven en hun gemotiveerde managers, want. De enige volwaardige, onvermijdelijke en dus efficiënte complementariteit aan het wegtransport tot doorbreken van de actuele immobiliteit is overduidelijk het onontgonnen potentieel van de kleine bevaarbare waterwegen en ongetwijfeld bij uitbreiding de waterweg in het algemeen 5 Dames en Heren, geachte Vergadering, ik besluit en geef u graag mee volgende overweging: De wereld zal zich niet voorbij zijn huidige crisistoestand kunnen ontwikkelen als we van de denkwijzen blijven uitgaan die de crisis juist hebben veroorzaakt! Woorden van Albert EINSTEIN - vrij vertaald naar het thema van deze namiddag : als we geen gebruik maken van deze andere vervoersmodus zal er geen filevrij goederentransport zijn : gebruik het onontgonnen potentieel van de kleine bevaarbare waterwegen! Ik wens jullie vandaag een constructieve namiddag en vanaf morgen een boeiende en bloeiende ervaring door het gebruik van de bevaarbare waterwegen. Ik dank U. Frans D HAESE Voorzitter W&Z vzw Symposium 25 november 2014 Filevrij goederentransport! Het onontgonnen potentieel kleine waterwegen.

Symposium nv De Scheepvaart 31 maart 2014, Brug van Vroenhoven. 75 jaar Albertkanaal. Toespraak door Erik PORTUGAELS

Symposium nv De Scheepvaart 31 maart 2014, Brug van Vroenhoven. 75 jaar Albertkanaal. Toespraak door Erik PORTUGAELS 1 Symposium nv De Scheepvaart 31 maart 2014, Brug van Vroenhoven 75 jaar Albertkanaal Toespraak door Erik PORTUGAELS gedelegeerd bestuurder nv De Scheepvaart Geachte heer voorzitter, Mijnheer de gouverneur,

Nadere informatie

Imog persberichten april / mei 2014

Imog persberichten april / mei 2014 Imog persberichten april / mei 2014 www.imog.be imo Bron: Het Nieuwsblad - 10 mei 2014 Bron: Het Wekelijks Nieuws - 9 mei 2014 Bron: Het Laatste Nieuws - 7 mei 2014 Bron: Het Nieuwsblad - 8 mei 2014 Bron:

Nadere informatie

Uitdagingen aangaan Verwachtingen inlossen

Uitdagingen aangaan Verwachtingen inlossen Uitdagingen aangaan Verwachtingen inlossen ir. Chris Danckaerts gedelegeerd bestuurder Multimodaal.Vlaanderen 28/3/18 Nergens zo lang in de file als in België Voorspelde groei 2030 (Federaal Planbureau

Nadere informatie

Samen moeten we daarom niet te veel achterom kijken, veranderen kunnen we die geschiedenis toch niet, wel kunnen we er iets uit leren en

Samen moeten we daarom niet te veel achterom kijken, veranderen kunnen we die geschiedenis toch niet, wel kunnen we er iets uit leren en NIEUWJAARSRECEPTIE 2 februari 2016 Excellentie Mijnheer de Minister, Mijnheer de Voorzitter, Mijnheer de Gedelegeerd Bestuurder, Collega s Voorzitters, Dames en heren leden van de vereniging, beste vrienden,

Nadere informatie

Bezoek vzw Kanaalgidsen aan de sluis van Zemst op dinsdag 16 april 2013

Bezoek vzw Kanaalgidsen aan de sluis van Zemst op dinsdag 16 april 2013 Bezoek vzw Kanaalgidsen aan de sluis van Zemst op dinsdag 16 april 2013 Voorstelling van Waterwegen en Zeekanaal NV door Kevin Polfliet, communicatieverantwoordelijke afdeling Zeekanaal Vlaamse waterwegen

Nadere informatie

de kracht van de waterweg Grondverzet Schakel de binnenvaart in

de kracht van de waterweg Grondverzet Schakel de binnenvaart in de kracht van de waterweg Grondverzet Schakel de binnenvaart in Troeven van de binnenvaart De binnenvaart herbergt vele troeven. Op verschillende vlakken scoort de binnenvaart aanzienlijk beter dan de

Nadere informatie

Voorstelling Waterwegen en Zeekanaal NV. door Kevin Polfliet, communicatieverantwoordelijke afdeling Zeekanaal

Voorstelling Waterwegen en Zeekanaal NV. door Kevin Polfliet, communicatieverantwoordelijke afdeling Zeekanaal Voorstelling Waterwegen en Zeekanaal NV door Kevin Polfliet, communicatieverantwoordelijke afdeling Zeekanaal Bron: PBV Vlaamse waterwegen binnen Europa Vlaanderen: logistiek knooppunt Belangrijke rol

Nadere informatie

STERKE EN SLIMME INFRASTRUCTUUR

STERKE EN SLIMME INFRASTRUCTUUR STERKE EN SLIMME INFRASTRUCTUUR ir. Chris Danckaerts algemeen directeur nv De Scheepvaart dia 1 REACTIES FISN-VRAAGSTELLING blijven investeren in uitbouw waterwegennet bekommernis verouderde infrastructuur

Nadere informatie

Saint-Quentin (Frankrijk) Frankrijk. België. Nederland. in de Noordzee (Nederland) Vlaams Gewest. Waals Gewest

Saint-Quentin (Frankrijk) Frankrijk. België. Nederland. in de Noordzee (Nederland) Vlaams Gewest. Waals Gewest Leerlingen Naam: Het Kanaal Bossuit-Kortrijk: varen tussen Zwevegem en Bossuit Klas: 9 Opdracht 1: rivieren het stroomgebied en kanalen van in Vlaanderen Schelde 1a. Waar bevindt zich de bron van de Schelde?

Nadere informatie

Publiek-Private Samenwerking voor de bouw van laad- en losinstallaties. Evaluatierapport Opgemaakt door de Commissie kaaimuren

Publiek-Private Samenwerking voor de bouw van laad- en losinstallaties. Evaluatierapport Opgemaakt door de Commissie kaaimuren Publiek-Private Samenwerking voor de bouw van laad- en losinstallaties Evaluatierapport 1998 2010 Opgemaakt door de Commissie kaaimuren april 2011 1 Inhoud Situering... 3 De projecten... 4 Evaluatie van

Nadere informatie

Pallets on the inland waterways: a river regional distribution concept

Pallets on the inland waterways: a river regional distribution concept Pallets on the inland waterways: a river regional distribution concept Prof. Dr. Cathy Macharis Vrije Universiteit Brussel MOSI-Transport en Logistiek Inhoud De derde golf Logistiek concept: RWDC Kritische

Nadere informatie

Mijnheer de Voorzitter, Mijnheer de Gedelegeerd Bestuurder, Collega s Voorzitters, Dames en heren leden van de vereniging, beste vrienden,

Mijnheer de Voorzitter, Mijnheer de Gedelegeerd Bestuurder, Collega s Voorzitters, Dames en heren leden van de vereniging, beste vrienden, Mijnheer de Voorzitter, Mijnheer de Gedelegeerd Bestuurder, Collega s Voorzitters, Dames en heren leden van de vereniging, beste vrienden, Zal 2017 het jaar worden van 12 maanden vreugde, 52 weken plezier,

Nadere informatie

mesdames et messieurs, zeer geachte dames en heren: in naam van onze Academie wens ik u allen welkom.

mesdames et messieurs, zeer geachte dames en heren: in naam van onze Academie wens ik u allen welkom. 1 VERWELKOMING 22 OKTOBER 2013 Géry van Outryve d Ydewalle, Vast Secretaris Sire, Excellenties, de heer voorzitter van het Vlaams Parlement, dames en heren leden van alle Parlementen van dit land en Senaat,

Nadere informatie

Eén jaar GentLevert: unieke samenwerking in Vlaanderen

Eén jaar GentLevert: unieke samenwerking in Vlaanderen Eén jaar GentLevert: unieke samenwerking in Vlaanderen Er beweegt wat in Gent rond stadsdistributie. Onder de vlag GentLevert werd het voorbije jaar heel wat werk verricht. Tijd om de resultaten toe te

Nadere informatie

Opdracht 1: rivieren het stroomgebied en kanalen van in Vlaanderen

Opdracht 1: rivieren het stroomgebied en kanalen van in Vlaanderen Leerlingen Naam: Het Kanaal Bossuit-Kortrijk: varen tussen Zwevegem en Bossuit Klas: 9 Opdracht 1: rivieren het stroomgebied en kanalen van in Vlaanderen Schelde 1a. Waar bevindt zich de bron van de Schelde?

Nadere informatie

Diepzeehaven als Ontwerpopgave

Diepzeehaven als Ontwerpopgave Diepzeehaven als Ontwerpopgave Graafwerken gestart aan nieuw kanaal Nauwelijks nog vrachtwagens op onze wegen Verschillende ministers gaven gisteren met een symbolische spadesteek het startschot voor de

Nadere informatie

Klimaatgezond werftransport over water voor werken campus Henleykaai Gent

Klimaatgezond werftransport over water voor werken campus Henleykaai Gent Klimaatgezond werftransport over water voor werken campus Henleykaai Gent Op de campus Henleykaai in Gent bouwt de Provincie Oost-Vlaanderen een nieuwe sporthal en klasruimten. Om de hinder van het vrachtverkeer

Nadere informatie

Het Innovatiekompas Inspiratie sessies Dr. Guy Bauwen

Het Innovatiekompas Inspiratie sessies Dr. Guy Bauwen Het Innovatiekompas Inspiratie sessies Dr. Guy Bauwen 1 Innovatiekompas Inspiratie Sessies Contacteer ons voor: Een voordracht om kennis te maken met het kompasmodel. Een workshop om het toepassen van

Nadere informatie

Dames en Heren hoogwaardigheidsbekleders, Waarde Collega s, Beste studenten,

Dames en Heren hoogwaardigheidsbekleders, Waarde Collega s, Beste studenten, Dames en Heren hoogwaardigheidsbekleders, Waarde Collega s, Beste studenten, Enige tijd geleden stelde de Vlaamse Regering haar actieplan voor de toekomst voor, VIA genaamd, onder het moto De Vlaming van

Nadere informatie

Geachte aanwezigen, Dames en heren,

Geachte aanwezigen, Dames en heren, TOESPRAAK DOOR KRIS PEETERS VLAAMS MINISTER-PRESIDENT EN VLAAMS MINISTER VAN ECONOMIE, BUITENLANDS BELEID, LANDBOUW EN PLATTELANDSBELEID ViA Rondetafel Winkelen in Vlaanderen 2.0 15 maart 2013 Geachte

Nadere informatie

«Le portail du transport fluvial»

«Le portail du transport fluvial» HTTP://BATELLERIE.BE «Le portail du transport fluvial» Wie zijn wij? Dit artikel is bestemd in prioriteit voor onze collega s, schippers die soms onze site bezoeken en dit zonder verplichtingen. Ik zal

Nadere informatie

Vandaag, 20 februari, is een dag waar wij als nieuw bestuur naar hebben uitgekeken.

Vandaag, 20 februari, is een dag waar wij als nieuw bestuur naar hebben uitgekeken. Beste vrienden, Vandaag, 20 februari, is een dag waar wij als nieuw bestuur naar hebben uitgekeken. Sinds afgelopen zomer hebben we achter de schermen heel wat werk verricht om terug een volwaardig Open

Nadere informatie

De vaste koers naar een veilige toekomst

De vaste koers naar een veilige toekomst De vaste koers naar een veilige toekomst MAKELAARS IN ASSURANTIË N Voor elke organisatie, commercieel of non-profit, is de continuïteit van de bedrijfsvoering een allereerste prioriteit. Alle verzekeringen

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F 9 N I E U W S B R I E F JAARGANG 2018 NUMMER 9 I n h o u d 1 - Convent 22 en De Warmste Week 2 - van ga-zon tot moestuin 3 - experimentele woonprojecten 4 - in en uit in Gent 5 - fiscaal voordelig schenken

Nadere informatie

Project Trage wegen Ingelmunster. Visie

Project Trage wegen Ingelmunster. Visie Project Trage wegen Ingelmunster Visie Juni 2008 1.1 Beleidsvisie trage wegen 1.1.1 Algemeen De visie voor het beleidsplan bestaat erin, rekening houdend met de landbouw-economische aspecten, de oorspronkelijke

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot aanpassing van de scheepvaartregelgeving aan de mogelijkheden van geautomatiseerd varen

Besluit van de Vlaamse Regering tot aanpassing van de scheepvaartregelgeving aan de mogelijkheden van geautomatiseerd varen Besluit van de Vlaamse Regering tot aanpassing van de scheepvaartregelgeving aan de mogelijkheden van geautomatiseerd varen DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming

Nadere informatie

Project-werksessie 20/11/2015

Project-werksessie 20/11/2015 SEINE SCHELDE IN VLAANDEREN Project-werksessie 20/11/2015 in Vlaanderen in Vlaanderen in Vlaanderen Transport via binnenvaart Milieuvriendelijke aanpak Multifunctioneel gebruik in Vlaanderen in Vlaanderen

Nadere informatie

2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG 2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Binnen de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu hebben verschillende fracties de behoefte om vragen en opmerkingen voor te leggen aan de

Nadere informatie

Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Maandag 17 mei 2010 Erfgoedconvenant Land van Rode

Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Maandag 17 mei 2010 Erfgoedconvenant Land van Rode Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Maandag 17 mei 2010 Erfgoedconvenant Land van Rode Dames en heren, Burgemeesters, schepenen, gemeenteraadsleden van Oosterzele,

Nadere informatie

Zeeschelde. Kanaal Gent- Brugge. Kanaal Brussel- Charleroi

Zeeschelde. Kanaal Gent- Brugge. Kanaal Brussel- Charleroi HANDLEIDING STEUNMAATREGEL voor het ondersteunen van nieuwe trafieken die met middelgrote schepen vervoerd worden op vaarwegen met infrastructurele knelpunten Kanaal Gent- Brugge Zeeschelde Kanaal Brussel-

Nadere informatie

TOESPRAAK VAN HILDE CREVITS VLAAMS MINISTER VAN OPENBARE WERKEN, ENERGIE, LEEFMILIEU EN NATUUR 24 januari 2008

TOESPRAAK VAN HILDE CREVITS VLAAMS MINISTER VAN OPENBARE WERKEN, ENERGIE, LEEFMILIEU EN NATUUR 24 januari 2008 TOESPRAAK VAN HILDE CREVITS VLAAMS MINISTER VAN OPENBARE WERKEN, ENERGIE, LEEFMILIEU EN NATUUR 24 januari 2008 Studievoormiddag Doelgroepen en milieubeleid: focus op prioritaire sectoren van industrie

Nadere informatie

afsluiten. Want Dankzij de bib (het thema van de Week) tonen kinderen en volwassenen met hun grote en kleine verhalen dat tot op

afsluiten. Want Dankzij de bib (het thema van de Week) tonen kinderen en volwassenen met hun grote en kleine verhalen dat tot op Zaterdag 22 oktober 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Boekenweek Lancering Boekenboomproject Kortrijk Geachte schepen(en) (van Cultuur en Leefmilieu),

Nadere informatie

STUDIE NAAR DE TOEKOMST VAN HET KANAAL BOSSUIT-KORTRIJK. Uitgangspunten en onderzoeksvragen in de studie Deel Zwevegem - Leie

STUDIE NAAR DE TOEKOMST VAN HET KANAAL BOSSUIT-KORTRIJK. Uitgangspunten en onderzoeksvragen in de studie Deel Zwevegem - Leie STUDIE NAAR DE TOEKOMST VAN HET KANAAL BOSSUIT-KORTRIJK Uitgangspunten en onderzoeksvragen in de studie Deel Zwevegem - Leie ! Uitgangspunten vertrekken vanuit de hoofddoelstelling van het onderzoek: het

Nadere informatie

Vrijdag 11 mei 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Eerstesteenlegging Matterhorn Borgerhout

Vrijdag 11 mei 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Eerstesteenlegging Matterhorn Borgerhout Vrijdag 11 mei 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Eerstesteenlegging Matterhorn Borgerhout (enkel het gesproken woord telt) Geachte schepen (van Cultuur

Nadere informatie

Toespraak Ingrid Lieten Symposium VRM 24 november 2010, Leuven

Toespraak Ingrid Lieten Symposium VRM 24 november 2010, Leuven Toespraak Ingrid Lieten Symposium VRM 24 november 2010, Leuven Dames en heren, Geachte aanwezigen, Vooreerst wens ik graag de Vlaamse Regulator voor de Media, de verschillende sprekers, panelleden, moderator

Nadere informatie

Symposium Vlaamse Waterweg

Symposium Vlaamse Waterweg Symposium Vlaamse Waterweg Leuven, 18 mei 2018 Wienerberger Groep Wereldspeler op het gebied van productie en aanbod van bouwmaterialen en systeemoplossingen. 1819 Wenen 198 fabrieken 30 landen met ca.

Nadere informatie

Jaarlijks 40 miljoen ton goederen via Albertkanaal

Jaarlijks 40 miljoen ton goederen via Albertkanaal 01-04-2014, p.21 Limburg Jaarlijks 40 miljoen ton goederen via Albertkanaal Bij de brug over het Albertkanaal in Vroenhoven werd een samenwerkingsovereenkomst ondertekend tussen nv De Scheepvaart en de

Nadere informatie

Dames en Heren in uw diverse hoedanigheden en functies, Geachte leden van onze vereniging, Beste vrienden van de Vlaamse Waterweg,

Dames en Heren in uw diverse hoedanigheden en functies, Geachte leden van onze vereniging, Beste vrienden van de Vlaamse Waterweg, Dames en Heren in uw diverse hoedanigheden en functies, Geachte leden van onze vereniging, Beste vrienden van de Vlaamse Waterweg, In naam van onze raad van bestuur wens ik u allen een gezond, voorspoedig

Nadere informatie

Varende eventlocaties. met een steeds. veranderend. decor

Varende eventlocaties. met een steeds. veranderend. decor Varende eventlocaties met een steeds veranderend decor Van bruisende feesten... Met de veelzijdige vloot van Spido is er vrijwel voor elk gezelschap een passend schip. De luxe passagiersschepen zijn geschikt

Nadere informatie

Toespraak van Vlaams minister Lieten op eindcongres The Missing Link - woensdag 21 september 2011

Toespraak van Vlaams minister Lieten op eindcongres The Missing Link - woensdag 21 september 2011 Toespraak van Vlaams minister Lieten op eindcongres The Missing Link - woensdag 21 september 2011 Geachte heer Commissaris Andor, Geachte mensen van De Link, mensen van de Europese partnerorganisaties,

Nadere informatie

ICT Projectleider Open Data

ICT Projectleider Open Data /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Voor het Departement Mobiliteit en Openbare Werken, is Vlaanderen connect op zoek naar een: ICT Projectleider

Nadere informatie

Infovergadering ontsluiting Hambos te Haacht op 28 maart 2012

Infovergadering ontsluiting Hambos te Haacht op 28 maart 2012 Infovergadering ontsluiting Hambos te Haacht op 28 maart 2012 Presentatie door ir. Johan Laurent, afdelingshoofd afdeling Zeekanaal 1 Inhoud Vlaanderen: logistiek knooppunt Waterwegen en Zeekanaal NV:

Nadere informatie

TOESPRAAK DOOR KRIS PEETERS VLAAMS MINISTER-PRESIDENT EN VLAAMS MINISTER VAN ECONOMIE, BUITENLANDS BELEID, LANDBOUW EN PLATTELANDSBELEID

TOESPRAAK DOOR KRIS PEETERS VLAAMS MINISTER-PRESIDENT EN VLAAMS MINISTER VAN ECONOMIE, BUITENLANDS BELEID, LANDBOUW EN PLATTELANDSBELEID TOESPRAAK DOOR KRIS PEETERS VLAAMS MINISTER-PRESIDENT EN VLAAMS MINISTER VAN ECONOMIE, BUITENLANDS BELEID, LANDBOUW EN PLATTELANDSBELEID Inhuldiging standbeeld Willem van Oranje & Marnix van Sint-Aldegonde

Nadere informatie

Voor elke klant hebben wij de juiste sectorspecialisten in huis. Zo onderscheiden wij ons door een diepgaande specialisatie en behoefte analyse.

Voor elke klant hebben wij de juiste sectorspecialisten in huis. Zo onderscheiden wij ons door een diepgaande specialisatie en behoefte analyse. Expertise voor interieurprojecten 50 jaar ervaring Schevenels Project Interieurs ontwikkelde zich de afgelopen vijftig jaar tot één van de marktleiders voor interieurprojecten in België. Voor elke klant

Nadere informatie

De voordelen van een vroegtijdige interdisciplinaire aanpak. door: Aaldert de Vrieze

De voordelen van een vroegtijdige interdisciplinaire aanpak. door: Aaldert de Vrieze De voordelen van een vroegtijdige interdisciplinaire aanpak door: Aaldert de Vrieze De gebiedsontwikkeling wereld is veranderd! óf wilden wij hierin teveel sturen? De basis van het leven: Gezondheid Voeding

Nadere informatie

Palletvervoer over water: ecologische en economische toekomst

Palletvervoer over water: ecologische en economische toekomst Palletvervoer over water: ecologische en economische toekomst Palletvervoer over water: ecologische en economische toekomst 1932: Karl & Alfons KNAUF gipsontginning in Duitsland 1958: start produktie gipsplaten

Nadere informatie

De meest recente call voor TEN-T-aanvragen is in de maand februari 2015 afgelopen.

De meest recente call voor TEN-T-aanvragen is in de maand februari 2015 afgelopen. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 883 van MARINO KEULEN datum: 13 maart 2015 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Projecten TEN-T - Stand van zaken

Nadere informatie

Jouw stem in het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan

Jouw stem in het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jouw stem in het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Toelichting van de inspraakprocedure voor de realisatie van de projectgebieden van het Sigmaplan. weg van water uitvoeringsplan.indd 1 15/06/2009

Nadere informatie

Samen varen. Beroeps- en pleziervaart in harmonie

Samen varen. Beroeps- en pleziervaart in harmonie Samen varen Beroeps- en pleziervaart in harmonie Door vlotte en veilige wateren Als schipper vaar je in Vlaanderen door vlotte en veilige wateren. Dat geldt zowel voor professionals als voor hobbyisten.

Nadere informatie

Bedrijventerrein Woestijne

Bedrijventerrein Woestijne Bedrijventerrein Woestijne Aalter Inhoud 1. Inleiding en situering 1 2. Inrichtingsplan 4 2.1 Ontsluiting 6 2.2 Zonering 8 2.3 Woestijnegoed 10 2.4 Duurzaam bedrijventerrein 12 3. Uitgifte van terreinen

Nadere informatie

Speech. Dames en heren, excellenties,

Speech. Dames en heren, excellenties, Speech Door minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, op de conferentie over antimicrobiële resistentie op 9 en 10 februari in Amsterdam. Dames en heren, excellenties, Welkom in onze hoofdstad

Nadere informatie

U zag een nudge uit de metro in stockholm. Misschien wat extreem, maar het kan ook goedkoper, met rode tape of voetjes op de grond die leiden naar de

U zag een nudge uit de metro in stockholm. Misschien wat extreem, maar het kan ook goedkoper, met rode tape of voetjes op de grond die leiden naar de 1 U zag een nudge uit de metro in stockholm. Misschien wat extreem, maar het kan ook goedkoper, met rode tape of voetjes op de grond die leiden naar de trap in plaats van de lift. Een ander bekend voorbeeld

Nadere informatie

Speech door Machiel van der Kuijl, Algemeen directeur tijdens de EVO-Ledendag op 27 maart 2013 in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Speech door Machiel van der Kuijl, Algemeen directeur tijdens de EVO-Ledendag op 27 maart 2013 in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Speech door Machiel van der Kuijl, Algemeen directeur tijdens de EVO-Ledendag op 27 maart 2013 in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Een bijzonder welkom op deze ledendag van EVO. Een dag

Nadere informatie

UITDAGINGEN BINNENVAART

UITDAGINGEN BINNENVAART UITDAGINGEN BINNENVAART PROMOTIE BINNENVAART VLAANDEREN 2012 09 18 WATERWEGEN West Europa heeft het dichtste waterwegennetwerk van de EU 90 miljoen inwoners EUR 910 miljard BBP 320 miljoen ton via Rijn

Nadere informatie

Project Eiland Zwijnaarde Infovergadering infrastructuur. Merelbeke, 09/02/2015

Project Eiland Zwijnaarde Infovergadering infrastructuur. Merelbeke, 09/02/2015 Project Eiland Zwijnaarde Infovergadering infrastructuur Merelbeke, 09/02/2015 Panel Mathias De Clercq, eerste schepen Stad Gent; en voorzitter Raad van Bestuur nv Eiland Zwijnaarde Michel Deveen, Waterwegen

Nadere informatie

Mijnheer de Schepen, Mijnheer Christiaens, Mijnheer Hellings, Dames en heren,

Mijnheer de Schepen, Mijnheer Christiaens, Mijnheer Hellings, Dames en heren, TOESPRAAK DOOR KRIS PEETERS VLAAMS MINISTER-PRESIDENT EN VLAAMS MINISTER VAN ECONOMIE, BUITENLANDS BELEID, LANDBOUW, ZEEVISSERIJ EN PLATTELANDSBELEID Keppel-Seghers 28 maart 2011 Mijnheer de Schepen, Mijnheer

Nadere informatie

Wat voor school is de Sint-Lutgardisschool? Wat is onze identiteit?

Wat voor school is de Sint-Lutgardisschool? Wat is onze identiteit? 1 Sint-Lutgardisschool Westendelaan 344 8434 Westende (058) 23 35 34 sintlut1@gmail.com www.stluwe.be Samen zoeken we onze eigen weg! Sint-Lutgardisschool; de school waar uw kinderen thuis zijn! Wat voor

Nadere informatie

Mevrouw de voorzitter, Mijnheer de voorzitter, Waarde collega s, Geachte genodigden, Dames en heren

Mevrouw de voorzitter, Mijnheer de voorzitter, Waarde collega s, Geachte genodigden, Dames en heren Speech 73 Roger/ Mark DW TOESPRAAK DOOR KRIS PEETERS VLAAMS MINISTER-PRESIDENT EN VLAAMS MINISTER VAN INSTITUTIONELE HERVORMINGEN, HAVENS, LANDBOUW, ZEEVISSERIJ EN PLATTELANDSBELEID EERSTESTEENLEGGING

Nadere informatie

Mobiliteit WE BOUWEN HET WATERWEGENNET UIT EN INVESTEREN IN BEDRIJFSZEKERHEID. Investeren in het Productinnovatie. waterwegennet

Mobiliteit WE BOUWEN HET WATERWEGENNET UIT EN INVESTEREN IN BEDRIJFSZEKERHEID. Investeren in het Productinnovatie. waterwegennet Mobiliteit Investeren in het Productinnovatie waterwegennet WE BOUWEN HET WATERWEGENNET UIT EN INVESTEREN IN BEDRIJFSZEKERHEID Waterwegen en binnenvaart zijn meer dan ooit de vervoersmodus waarop versterkt

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, beëdiging burgemeester Peter den Oudsten, Stadhuis Groningen, 6 januari 2015

Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, beëdiging burgemeester Peter den Oudsten, Stadhuis Groningen, 6 januari 2015 Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, beëdiging burgemeester Peter den Oudsten, Stadhuis Groningen, 6 januari 2015 Burgemeester Den Oudsten, beste Peter, beste mevrouw van Hulsen, geachte

Nadere informatie

Implementatie Kaderrichtlijn Water: Meer met minder

Implementatie Kaderrichtlijn Water: Meer met minder Integraal waterbeleid, op het lijf van de provincies geschreven Implementatie Kaderrichtlijn Water: Meer met minder Didier Soens, directeur dienst Integraal Waterbeleid Dienst Integraal Waterbeleid 2400

Nadere informatie

GentLevert : een uniek concept gebouwd op 4 pijlers

GentLevert : een uniek concept gebouwd op 4 pijlers Making change happen. GentLevert : een uniek concept gebouwd op 4 pijlers Vlaams symposium stedelijke logistiek 7 November 2017 Doc.ref. : Vlaams symposium v1.1 2017 ARCH NV Even kort voorstellen Onafhankelijke

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: een oplossing voor elk probleem Creatief denken is vandaag de dag een must. De markt verandert razendsnel en als je niet innovatief bent, loop je achter de feiten

Nadere informatie

Fietssnelwegenplan Oost-Vlaanderen. Conclusies consultatieronde en fietssnelwegenkaart

Fietssnelwegenplan Oost-Vlaanderen. Conclusies consultatieronde en fietssnelwegenkaart Fietssnelwegenplan Oost-Vlaanderen Conclusies consultatieronde en fietssnelwegenkaart Historiek Reeds geruime tijd ondersteunt de Provincie de realisatie van fietsinfrastructuur Ondersteunen van gemeentes

Nadere informatie

HET BELEIDSVOEREND VERMOGEN BINNEN ONZE SCHOLENGEMEENSCHAP. De 8 dragers voor een beleidseffectieve SG

HET BELEIDSVOEREND VERMOGEN BINNEN ONZE SCHOLENGEMEENSCHAP. De 8 dragers voor een beleidseffectieve SG HET BELEIDSVOEREND VERMOGEN BINNEN ONZE SCHOLENGEMEENSCHAP De 8 dragers voor een beleidseffectieve SG Responsief vermogen Ondersteunende relaties Doeltreffende communicatie Gedeeld leiderschap Reflectief

Nadere informatie

Studie Transport Bis. Arne Allosserie stafmedewerker Ruimte en Infrastructuur Transport en Logistiek, POM West-Vlaanderen

Studie Transport Bis. Arne Allosserie stafmedewerker Ruimte en Infrastructuur Transport en Logistiek, POM West-Vlaanderen Studie Transport Bis Arne Allosserie stafmedewerker Ruimte en Infrastructuur Transport en Logistiek, POM West-Vlaanderen DOELSTELLING Centrale onderzoeksvraag -> Geografisch afgebakend op West-Vlaanderen:

Nadere informatie

Creativiteit is prioriteit

Creativiteit is prioriteit PERSBERICHT Hasselt, 9 november 2011 Creativiteit is prioriteit Creativiteit noodzakelijk voor toekomst Limburgse bedrijven Onderzoek VKW Limburg en UNIZO-Limburg: 4 op 5 bedrijven acht creativiteit noodzakelijk

Nadere informatie

woensdag 19 augustus 2015 Jaarlijks zomerarrangement voor de leden en medewerkers van de vzw Kanaaltochten Brabant en voor genodigden AVONDPROGRAMMA

woensdag 19 augustus 2015 Jaarlijks zomerarrangement voor de leden en medewerkers van de vzw Kanaaltochten Brabant en voor genodigden AVONDPROGRAMMA woensdag 19 augustus 2015 Jaarlijks zomerarrangement voor de leden en medewerkers van de vzw Kanaaltochten Brabant en voor genodigden AVONDPROGRAMMA een boottocht op de Zeeschelde en het Zeekanaal Brussel-Schelde

Nadere informatie

Parlementaire vraag Mercedes Van Volcem (Open Vld) aan minister Weyts (N-VA)

Parlementaire vraag Mercedes Van Volcem (Open Vld) aan minister Weyts (N-VA) Parlementaire vraag Mercedes Van Volcem (Open Vld) aan minister Weyts (N-VA) Betreffende: Kruispoortbrug I en andere bruggen Brugge De Brugse Kruispoortbrug geraakte begin oktober ernstig beschadigd en

Nadere informatie

Lobbyen. Hoe begin je eraan? VOORBEREIDING. 1. Groepssamenstelling. 2. Klein beetje research

Lobbyen. Hoe begin je eraan? VOORBEREIDING. 1. Groepssamenstelling. 2. Klein beetje research Lobbyen Lobbyen heeft een beetje een negatieve bijklank. Maar op zich is er niets vies aan. Wie het Debattle traject al wat langer volgt heeft misschien al lobby ervaring achter de rug ten tijde van de

Nadere informatie

Toespraak van de Heer Willy Demeyer Senator Burgemeester van de Stad Luik Voorzitter van de Autonome Haven van Luik

Toespraak van de Heer Willy Demeyer Senator Burgemeester van de Stad Luik Voorzitter van de Autonome Haven van Luik Toespraak van de Heer Willy Demeyer Senator Burgemeester van de Stad Luik Voorzitter van de Autonome Haven van Luik Symposium nv De Scheepvaart, «Het Albertkanaal, hefboom voor economie en mobiliteit»

Nadere informatie

PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE OVERHEID 7 november 2012 VLAAMSE REGERING KIEST VOOR BREED OVERLEG BIJ UITVOERING PLANNEN HAVEN VAN ANTWERPEN

PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE OVERHEID 7 november 2012 VLAAMSE REGERING KIEST VOOR BREED OVERLEG BIJ UITVOERING PLANNEN HAVEN VAN ANTWERPEN PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE OVERHEID 7 november 2012 VLAAMSE REGERING KIEST VOOR BREED OVERLEG BIJ UITVOERING PLANNEN HAVEN VAN ANTWERPEN Centraal Netwerk geïnstalleerd Vandaag werd in Antwerpen het

Nadere informatie

Persbericht. Nieuwe Inzichten grensoverschrijdend werken en uitzenden. Let op: op pagina 4 melding van een zeer interessante panel discussie

Persbericht. Nieuwe Inzichten grensoverschrijdend werken en uitzenden. Let op: op pagina 4 melding van een zeer interessante panel discussie Persbericht Let op: op pagina 4 melding van een zeer interessante panel discussie Nieuwe Inzichten grensoverschrijdend werken en uitzenden CEE = Central & Eastern Europe Centraal en Oost Europa Het Groei

Nadere informatie

Ruimte voor Gent: openbaar onderzoek en infomomenten

Ruimte voor Gent: openbaar onderzoek en infomomenten Ruimte voor Gent: openbaar onderzoek en infomomenten De gemeenteraad heeft het ontwerp van de Structuurvisie 2030 Ruimte voor Gent voorlopig vastgesteld op 27 juni 2017. Daarmee komt de opmaak van de nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsflash Nummer 8 2 mei Voorwiel. De torpedo

Nieuwsflash Nummer 8 2 mei Voorwiel. De torpedo pagina 1 van 5 Fietsersbond Oudenaarde Nieuwsflash Nummer 8 2 mei 2004 Voorwiel Een Nieuwsflash helemaal in het teken van de 'Week van de Zachte Weggebruiker'.Het jaarlijkse hoogtepunt voor alle Fietsersbondafdelingen

Nadere informatie

Interimjaar op weg naar Koningshof als bruisend huis van Maassluis

Interimjaar op weg naar Koningshof als bruisend huis van Maassluis JAARVERSLAG 2017 Interimjaar op weg naar Koningshof als bruisend huis van Maassluis Het jaar 2017 mag gekarakteriseerd worden als een bewogen interim jaar met een goed inhoudelijk en financieel resultaat.

Nadere informatie

Lessen uit de watersnood van 13 tot 17 november Persconferentie 17 december 2010 Crisiszaal Federaal Huis

Lessen uit de watersnood van 13 tot 17 november Persconferentie 17 december 2010 Crisiszaal Federaal Huis Lessen uit de watersnood van 13 tot 17 november 2010 Persconferentie 17 december 2010 Crisiszaal Federaal Huis 1 Crisisbeleid De Oost-Vlaamse provinciale crisiscel is dé plaats waar veiligheidsdiensten

Nadere informatie

Speech van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Vrijdag 18 juni Inwandeling Assels - Drongen

Speech van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Vrijdag 18 juni Inwandeling Assels - Drongen Speech van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Vrijdag 18 juni Inwandeling Assels - Drongen Goede avond dames en heren, Meneer Vancauwenberghe (VLM), Schepen Balthazar, Gedeputeerde

Nadere informatie

BISNOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

BISNOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN BISNOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van decreet houdende diverse maatregelen inzake de herstructurering

Nadere informatie

Inhoud. Praktisch Naar het aanbod The basics... 7 Wil je meer?... 8 Nog niet genoeg?... 10

Inhoud. Praktisch Naar het aanbod The basics... 7 Wil je meer?... 8 Nog niet genoeg?... 10 Vorming brochure Inhoud Praktisch... 4 Naar het aanbod... 6 The basics... 7 Wil je meer?.... 8 Nog niet genoeg?.... 10 3 Als Vlaamse studentenkoepel vertegenwoordigt de Vlaamse Vereniging van Studenten

Nadere informatie

Biennale van hedendaagse kunst

Biennale van hedendaagse kunst SPONSORING Biennale van hedendaagse kunst De Biënnale van Hedendaagse Kunst biedt om de twee jaar een groep jonge kunstenaars de kans, niet alleen om hun werk te tonen in confrontatie met dat van gevestigde

Nadere informatie

aan toe dat ik hemzelf en de sprekers van vanmiddag al bij voorbaat dank zeg

aan toe dat ik hemzelf en de sprekers van vanmiddag al bij voorbaat dank zeg Inleiding Thom de Graaf, voorzitter Vereniging Hogescholen, bij symposium Diversiteit - 4 oktober 2017 Diversiteit doet er toe Dames en heren, De dagvoorzitter, Harmen van Wijnen, heeft u al welkom geheten.

Nadere informatie

betreffende de binnenvaart als belangrijke duurzame speler in de logistieke sector, en haar uitdagingen

betreffende de binnenvaart als belangrijke duurzame speler in de logistieke sector, en haar uitdagingen ingediend op 997 (2016-2017) Nr. 1 30 november 2016 (2016-2017) Voorstel van resolutie van Dirk de Kort, Bert Maertens, Marino Keulen, Björn Anseeuw, Martine Fournier en Lies Jans betreffende de binnenvaart

Nadere informatie

Statistisch verslag De Vlaamse Waterweg + W&Z Februari 2017

Statistisch verslag De Vlaamse Waterweg + W&Z Februari 2017 Algemeen omschrijving Statistisch verslag De Vlaamse Waterweg + W&Z Februari februari februari tonkilometer (tonkm) 332.379.614 327..14 +1,65% 757.171.937 658.7.244 +15,7% tonnage (ton) 5.59.538 5.285.87

Nadere informatie

Stad Gent. Groenas 3 Minnemeers-Keizerpark Gent

Stad Gent. Groenas 3 Minnemeers-Keizerpark Gent Groenas 3 Minnemeers-Keizerpark Gent 170 P u b l i e k e R u i m t e 2 0 0 9 praktijkboek tekst: Stadsbestuur Gent Groenas 3 Minnemeers-Keizerpark, Gent Planningsfantasie in vervulling In het Ruimtelijk

Nadere informatie

Fusie Waterwegen en Zeekanaal NV en nv De Scheepvaart

Fusie Waterwegen en Zeekanaal NV en nv De Scheepvaart Fusie Waterwegen en Zeekanaal NV en nv De Scheepvaart 1 Huidige situatie 2 Economische- en mobiliteitsuitdagingen Files Prognoses vrachtvervoer Efficiëntieverhoging voor versterking investeringen Logistieke

Nadere informatie

Dames en Heren in uw diverse hoedanigheden en functies, Geachte leden van onze vereniging, Beste vrienden en supporters van het binnenvaart transport,

Dames en Heren in uw diverse hoedanigheden en functies, Geachte leden van onze vereniging, Beste vrienden en supporters van het binnenvaart transport, Dames en Heren in uw diverse hoedanigheden en functies, Geachte leden van onze vereniging, Beste vrienden en supporters van het binnenvaart transport, In naam van onze raad van bestuur wens ik u allen

Nadere informatie

Speech van commissaris van de koningin en voorzitter RvT Energy Valley Max van den Berg, inspiratiemiddag Enexis, Dwingeloo, 7 september 2012

Speech van commissaris van de koningin en voorzitter RvT Energy Valley Max van den Berg, inspiratiemiddag Enexis, Dwingeloo, 7 september 2012 Speech van commissaris van de koningin en voorzitter RvT Energy Valley Max van den Berg, inspiratiemiddag Enexis, Dwingeloo, 7 september 2012 Dames en heren, [Inleiding] Mensen die op inspiratie wachten

Nadere informatie

Nieuwsbrief n 9, mei 2007

Nieuwsbrief n 9, mei 2007 VLAAMSE VERENIGING tot BEHOUD van HISTORISCHE VAARTUIGEN vzw Lakenmakersstraat 41 B-2800 Mechelen Nieuwsbrief n 9, mei 2007 Beste leden, Woensdagavond 2 mei kwam uw bestuur weer bij elkaar, deze keer in

Nadere informatie

Toespraak Kris Peeters Verkiezingscongres CD&V 26 april 2014

Toespraak Kris Peeters Verkiezingscongres CD&V 26 april 2014 Toespraak Kris Peeters Verkiezingscongres CD&V 26 april 2014 Beste vriendinnen en vrienden, Dit is fantastisch! De enorme opkomst voor dit schitterend congres. Ik ben deze middag een trots boegbeeld. Om

Nadere informatie

Streefbeeldstudie kanaal naar Charleroi en kanaalomgeving op het grondgebied van de stad Halle. Versie 03.02.2012

Streefbeeldstudie kanaal naar Charleroi en kanaalomgeving op het grondgebied van de stad Halle. Versie 03.02.2012 Streefbeeldstudie kanaal naar Charleroi en kanaalomgeving op het grondgebied van de stad Halle Versie 03.02.2012 Inhoud Situering ABC-as / kanaal naar Charleroi / studiegebied streefbeeld Historiek kanaal

Nadere informatie

Kasteel Van Zwijnaarde

Kasteel Van Zwijnaarde Locatie Joachim Schayckstraat 6 9052 Zwijnaarde (Gent) Oost-Vlaanderen, België Contact James TURCKSIN & Katrien SPEYBROUCK Tel: +32(0)9/222.13.34 Fax: +32(0)9/221.73.19 E-mail: info@kasteelvanzwijnaarde.be

Nadere informatie

THE SHARING ECONOMY over auto s en delen SHARING

THE SHARING ECONOMY over auto s en delen SHARING THE SHARING ECONOMY over auto s en delen I SHARING INHOUD Blablacar Uberpool Drivy Caramigo Uitlenen Groepsaankoop 4 6 8 10 12 14 Deze brochure kwam tot stand in het kader van een bachelorproef aan de

Nadere informatie

Spreker, functie Koen Valgaeren VIM VLAAMS INSTITUUT VOOR MOBILITEIT

Spreker, functie Koen Valgaeren VIM VLAAMS INSTITUUT VOOR MOBILITEIT Titel presentatie Vervoer van bouwmaterialen TITEL over water Van producent via distributiecentra tot in het Subtitel: sprekers X, Y, Z centrum van de stad Spreker, functie Koen Valgaeren VIM VLAAMS INSTITUUT

Nadere informatie

Hygiëne in de praktijk

Hygiëne in de praktijk Hygiëne in de praktijk Specifieke documentatie voor inrichtingen, bedrijfs- en persoonshygiëne Complete oplossing Uw partner voor de gehele vlees-, bakkerij-, levensmiddelenindustrie & farmacie Project

Nadere informatie

Beleidsplan Ruimte Vlaanderen Geïntegreerde gebiedsontwikkeling in regio s met een landelijk karakter.

Beleidsplan Ruimte Vlaanderen Geïntegreerde gebiedsontwikkeling in regio s met een landelijk karakter. Beleidsplan Ruimte Vlaanderen Geïntegreerde gebiedsontwikkeling in regio s met een landelijk karakter. Studiedag Hoera, open ruimte! (VVSG) Deinze, 1 december 2015 Kaat Smets & René van der Lecq Stand

Nadere informatie

Ankerpunten voor morgen

Ankerpunten voor morgen Ankerpunten voor morgen Wat doen we? Van waaruit doen we dat? Deus Caritas Est : deze boodschap maakte Pieter Jozef Triest gevoelig voor de noden van zijn tijd. Vertaald naar vandaag, is ook onze zendingsopdracht:

Nadere informatie

Statistisch verslag De Vlaamse Waterweg + W&Z Oktober 2017

Statistisch verslag De Vlaamse Waterweg + W&Z Oktober 2017 Algemeen omschrijving Statistisch verslag De Vlaamse Waterweg + W&Z Oktober oktober oktober tonkilometer (tonkm) 386.237.18 369.987.917 +4,39% 3.664.45.572 3.414.36.196 +7,32% tonnage (ton) 6.612.6 6.15.395

Nadere informatie