Scholing Ook zijn er positieve ontwikkelingen te melden bij alle scholen die door S4L worden gesteund.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Scholing Ook zijn er positieve ontwikkelingen te melden bij alle scholen die door S4L worden gesteund."

Transcriptie

1 Newsflash Normaal sturen we een keer per kwartaal een update over de projecten en plannen. Maar aangezien we net anderhalve week in Kenia hebben doorgebracht en alle lopende projecten en plannen voor 2013 hebben besproken, lijkt ons dit een goed moment om jullie bij te praten : Algemeen We zijn zeer tevreden over het huidige team en de status van de verschillende projecten. Abdul (program manager), Seraphine (social program coordinator), Alice (production coordinator) en Edward (purchasing materials) zorgen ervoor dat zowel de sieradenproductie als de sociale projecten soepel verlopen. De onderlinge sfeer is goed en er wordt veel gelachen. Goed nieuws is verder dat onze ex-social program coordinator (Agnes), na een jaar studie terugkeert in het team. Met deze extra kracht zijn we in staat verder te groeien terwijl de persoonlijke aandacht voor de vrouwen en kinderen behouden blijft. Het centrale thema van ons afgelopen bezoek was hoe we jong-volwassenen na hun opleiding kunnen assisteren om een baan te vinden of een eigen bedrijfje te starten. Door een aantal grotere orders die gelijktijdig lopen, kunnen naast onze vaste vrouwen flexladies aan het werk. Met een inkomen van Euro 100,- p/mnd verdienen zij 4x zoveel als zij normaal voor klusjes (bijv. kleren wassen) betaald krijgen.

2 Wezenopvang Ons eerste bezoek na aankomst op Nairobi Airport, was aan Jukumu Letu in Ngong Hills, net buiten Nairobi. Jukumu Letu is een kinderopvang project voor kinderen van 0-7 jaar. Veel kinderen zijn (half-) wezen of hebben een problematische thuissituatie. Sinds enige jaren steunt S4L Jukumu Letu door de dagelijkse lunch te betalen. Vaak is dit de enige voedzame maaltijd die de kinderen ontvangen. Jukumu Letu is de afgelopen jaren gegroeid naar 180 kinderen. De oudste kinderen van 2011 en 2012 zijn inmiddels doorgestroomd naar de lagere school. En aangezien de schoolfaciliteiten in de omgeving van Jukumu Letu zeer beperkt zijn, hebben ze besloten zelf een lagere school te starten voor de groepen 1 en 2. Voor deze groepen zijn extra schoollokalen noodzakelijk en dankzij de hulp van S4L-sponsor Sauna de Heuvelrug uit Veenendaal, kon deze uitbreiding gerealiseerd worden. Op 15 november vielen we met de neus in de boter: de nieuwe lokalen werden geopend en Linda mocht samen met een groep 1-leerling het lint doorknippen! In 2013 wil Jukumu Letu graag nog twee lokalen laten bouwen zodat de komende jaren de lagere school uitgebreid kan worden met de groepen 3 en 4.

3 Scholing Ook zijn er positieve ontwikkelingen te melden bij alle scholen die door S4L worden gesteund. Akili School Bij de Akili School zijn de verbouwingen afgerond en de toiletten aangelegd. Ook is een waterput aangelegd. Voor alle klassen staat een onderwijzer en de nieuwe head-teacher moet het onderwijsniveau verder gaan verhogen. Voor Akili staat voor 2013 gepland: - bouw extra klaslokaal - aanschaf extra schoolboeken - 1 extra gekwalificeerde leraar - start microkrediet fonds voor de moeders/ouders Het internationale loterijbedrijf European Lottery Guild heeft zich gemeld als vaste sponsor van de Akili School. En zoals jullie kunnen zien, zijn de kinderen daar erg blij mee! De school is inmiddels gegroeid naar 240 leerlingen:

4 Waterput, toiletten en blije leerlingen bij Akili School! Fairview School De Fairview School wordt gesteund door Barts (wintersport-kleding) en Elysee Accountants. Dankzij hun steun hebben we begin deze maand 13 ruimtes (huisjes) naast elkaar kunnen kopen die nu omgebouwd gaan worden naar een (eenvoudig) schoolgebouw. In Q1 zullen de werkzaamheden beginnen en vanaf Q2 zullen de kinderen hun nieuwe schoolgebouw betrekken. De head-teacher en kinderen zijn al erg blij. Ook met de steun die ze nu al ontvangen in de vorm van schoolmeubilair, schoolboeken, lunch voor de kinderen en salarissen voor de onderwijzers. De 8 klassen die nu les krijgen in 2 (!) ruimtes, krijgen straks allemaal hun eigen klas! Ook voor de moeders/ouders van deze kinderen, wordt in 2013 een microkredietprogramma opgezet.

5 Links, rechts en om de hoek de 13 ruimtes die straks omgebouwd moeten worden naar een school voor 140 kinderen. De buurtkinderen kwamen nieuwsgierig kijken. Aim Higher School De Aim Higher School is net verhuisd. Dankzij de structurele steun van ALLSAFE Mini Opslag zijn op deze school de omstandigheden sterk verbeterd. De pre-school (kleintjes) en 5 klassen van Aim Higher, beschikken nu allemaal over eigen klaslokalen en leraren. Het schoolmeubilair is aanwezig en de kinderen ontvangen dagelijks een lunch. De eerste drie toiletten zijn eveneens aangelegd. De komende 2 maanden tijdens de (lange) kerstvakantie, staan de volgende werkzaamheden gepland: - aanleg van een corridor/gang langs en door het gebouw om deze af te sluiten en beter te kunnen beveiligen - aanleg van 3 extra toiletten - inbouwen van transparante dakplaten en ramen om meer licht in de lokalen te krijgen - egaliseren en uitbreiden van het speelplein - het inrichten van een keuken en opslag - extra meubilair - 2 extra lokalen en leraren voor de groepen 6 en 7 - het strijken van de muren Ook voor de ouders van deze scholieren wordt in 2013 een microkredietprogramma gestart.

6 Blije leerlingen en leraren van Aim Higher in hun nieuwe onderkomen. Kibera Girls Soccer Academy (KGSA) Op de middelbare school Kibera Girls Soccer Academy (KGSA) zijn de scholing en voorzieningen op een goed niveau. S4L steunt KGSA al jaren door de lunch te financieren, het microkredietprogramma te faciliteren en speciale projecten mogelijk te maken zoals de aanleg van een natuur- en scheikundelokaal. Bij KGSA ligt de nadruk op de aansluiting van school naar werk. De lichting die vorig jaar de middelbare school heeft afgerond, heeft grotendeels nog geen vast werk gevonden. En inmiddels rondt de volgende lichting deze maand de opleiding af. Om deze 65 meiden uitzicht te geven op een baan, heeft S4L 5 mogelijkheden gecreëerd: 1) top-studenten kunnen naar de universiteit (directe instroom in public university). Inmiddels maken 2 meisjes van de 2011 lichting gebruik van deze mogelijkheid 2) goede studenten die net niet hoog genoeg scoren voor de universiteit, kunnen zich inschrijven voor een opleiding die leidt tot een diploma (vergelijkbaar met HBO in NL) 3) studenten met een gemiddelde score, kunnen ervoor kiezen een vocational training te volgen. Deze praktische beroepsopleidingen duren 6 tot 12 maanden. De meiden worden bijvoorbeeld opgeleid tot naaister of kapster. De opleiding leidt tot een certificaat en biedt

7 goede uitzichten op een vaste baan. De opleidingen worden gegeven door onze nieuwe lokale partner ChildsLife 4) studenten met een ondernemende spirit kunnen door het Loyalty Lab initiatief Companies4Companies een beroep doen op een microkrediet. We hebben inmiddels 10 business plannen ontvangen die binnenkort in NL getoetst gaan worden 5) volledig nieuw is de mogelijkheid om een 10-weekse opleiding te gaan volgen bij het Mzungu Skill Center met baangarantie(!). Hieronder wordt meer uitgelegd over dit initiatief. KGSA: lunchtime!

8 ChildsLife Vocational Centre

9 Het Mzungu (blanke) Skill Center (MSC) Het MSC is een nieuw (ontwikkelings-) concept. We zien dat kinderen die de middelbare school afronden, moeite hebben een baan te vinden. Het MSC is een 10-weekse training waarin Secondary School Graduates worden opgeleid om te gaan werken in een door blanken (Mzungus) geleide onderneming. Het is een training die de Afrikaanse werkcultuur beter moet laten aansluiten op het Westerse verwachtingspatroon. Het MSC is tot stand gekomen i.s.m. een Nederlandse bloemenfarm (Africalla.com). Studenten die de training succesvol afronden, ontvangen een baangarantie van Africalla. De selectie en training zijn streng en worden uitgevoerd op een 3-strike out principe: als een student drie keer zijn of haar afspraken niet nakomt, dient hij of zij de training te verlaten. De trainingsopbouw is als volgt: - week 1: kennismaken met Africalla en solliciteren om in aanmerking te komen voor de opleiding - week 2: training in Mzungu Skills (kwaliteit, op tijd komen, hygiëne, integriteit, assertiviteit, etc) - week 3: training in communicatie vaardigheden - week 4: training in project- en time management - week 5-8: training in computer skills - week 9: job related training (agriculture) + proefdagen - week 10: afsluitend werkstuk plus praktische afspraken (arbeidscontract, verhuizen, etc) Naar verwachting zullen in januari of februari 2013 de eerste studenten starten met de training. Marcel Schenk (bestuurslid S4L) zal de training van week 2 verzorgen. Wouter Visser (farm manager Africalla en bestuurslid S4L) is een van de initiatiefnemers van de training en samenwerking. Na een succesvolle pilot, wordt de training ieder kwartaal uitgevoerd en uitgebreid naar andere branches.

10 De 45 kinderen van onze workshop moeders gaan naar verschillende scholen. De meeste moeders werken al jaren bij ons en de kinderen worden ouder. De meeste gaan inmiddels naar middelbare scholen of vervolgonderwijs. Sommige kinderen hebben al een baan gevonden. Anderen komen eveneens in aanmerking voor een van de vijf opties zoals de KGSA-meiden die ook hebben. De kinderen worden gevolgd door onze Social Program Coordinator Seraphine. Hierdoor zijn de schoolresultaten verbeterd. Werk Met sieradenorders van De Bijenkorf, HEMA, PGGM, Rabobank e.a. gaan onze vrouwen door een drukke periode. Onze sieradenontwerpster Agnes is continu bezig met nieuwe ontwerpen en technieken, en dat valt in de smaak van de klanten! Door de grote hoeveelheid werk, kunnen regelmatig extra ladies worden ingeschakeld die daarmee een fair maandinkomen kunnen verdienen. Agnes aan het werk voor nog meer prachtige designs.

11 In 2013 zal de nadruk ook komen te liggen op het uitbreiden van onze local sales. Onze inkoper Edward heeft een assistent ( runner ) gekregen die voor hem kleine klusjes kan doen of spullen kan ophalen bij de leveranciers. Edward heeft zeker commerciële vaardigheden en hij gaat proberen om onze sieraden en sloppentours aan lokale partners aan te bieden. Edward Gehandicaptenproject Een groep mensen die niet volledig binnen onze filosofie past, maar wel tot de meest kwetsbaren behoort, zijn de gehandicapten. Vaak kunnen ze alleen op straat bedelen om in hun bestaan te voorzien. We gaan met ingang van volgende maand 5 gehandicapten de kans bieden om te werken voor een fair inkomen. Een gehandicapte moeder die nu al sieraden maakt, gaat samen met 4 anderen een workshop/kiosk runnen. Deze groep gaat eigen sieraden lokaal verkopen en in opdracht van S4L sieraden produceren. Verder financiert S4L de huur van de kiosk en biedt een dagelijkse lunch aan. Florence; een vrouw die met vergroeide handen sieraden kan maken. Wat een kracht straalt deze dame uit!

12 Fondsenwerving Naar verwachting zullen de inkomsten en uitgaven in 2012 in evenwicht zijn: ieder ongeveer Euro Een belangrijke financiële basis wordt geboden door een groep bedrijven die ons structureel steunt (waarvoor dank!): * SCM Recruitment * Profulfil * Loyalty Lab * ALLSAFE Mini Opslag * Elysee Accountants * Barts * MailDialog DM * Sauna de Heuvelrug * European Lottery Guild * Rabobank Rijn en Veenstromen * Leadhouse Een tweede belangrijke inkomstenbron vormt de verkoop van sieraden. In 2012 waren onze belangrijkste partners: * De Bijenkorf * Hema * Kruidvat * Trekpleister * PGGM * Rabobank * Nationale Wensbon * Witteveen * Yves Rocher De derde inkomstenbron is het organiseren van evenementen. Onlangs vond het eerste S4L Charity Event plaats: een mooie avond met > Euro opbrengst. We bedanken alle aanwezigen en sponsoren voor hun bijdrage. Met dank aan onze Ambassadrice Birgit Schuurman

13 Als laatste ontvangen we ook inkomsten van onze particuliere donateurs, serviceclubs als de Lions, Rotary en Ronde Tafel en van subsidieverstrekkende instellingen als Achmea en NCDO. Op dit moment lopen enige aanvragen bij serviceclubs en hopelijk zullen deze gehonoreerd worden! Ook overwegen enkele bedrijven een eigen school/project te adopteren. Om alle plannen en 2013 te kunnen realiseren, dienen we onze inkomsten te verhogen van Euro naar Euro Een ambitieuze doelstelling, maar zeker niet onmogelijk! Ons project-/ambitie overzicht voor 2013 is: Aantal schoolgaande kinderen: - van onze workshop-moeders - Akili School - Fairview School - Aim Higher School - KGSA - Nieuwe middelbare school Aantal moeders in vaste dienst voor sieradenproductie Aantal oproepkrachten (moeders) voor sieradenproductie 100 Aantal leraren die betaald worden door Stichting 4 Life 27 Aantal scholen dat wordt ondersteund door Stichting 4 Life 4 Opvangproject wezen en halfwezen (m.n. Jukumu Letu) 190 Staff Stichting 4 Life in Kenia (social/business/microkrediet) 10 Aantal moeders/voogden in microkredietprogramma's 240 Begunstigden gehandicaptenproject 5 Aantal kinderen in beroepsonderwijs/mzungu Skill Center/e.d. 30 Totaal aantal begunstigden (structureel) in Begroting in Gemiddelde besteding per persoon per jaar 164,- Bedankt weer voor jullie steun en interesse! Dankzij jullie kunnen wij volgend jaar door met onze ondernemende manier van ontwikkelingshulp die jaar na jaar echt werkt!

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Newsflash Q2 2013 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia Het team in Kenia is nog steeds heel stabiel. Er wordt hard gewerkt en gevraagd om meer sieradenorders.

Nadere informatie

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Newsflash Q2 2014 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia In de afgelopen maanden hebben er een aantal veranderingen plaats gevonden in de organisatie

Nadere informatie

Toelichting Jaarverslag 2012

Toelichting Jaarverslag 2012 Toelichting Jaarverslag 2012 2012 Introductie In 2012 heeft Stichting4Life weer kunnen groeien in het aantal mensen dat wordt geholpen in de sloppenwijk Kibera in Nairobi, Kenia. Het aantal vrouwen en

Nadere informatie

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Newsflash Q3 2013 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia Kenia draait goed; de projecten lopen allemaal door en de kinderen en vrouwen zijn tevreden.

Nadere informatie

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. News flash Q2 2012 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia De organisatie in Kenia functioneert goed. Er blijven uiteraard verbeterpunten en het mooie

Nadere informatie

Newsflash Q4 2013. Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Newsflash Q4 2013. Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Newsflash Q4 2013 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia Het team in Kenia heeft het afgelopen kwartaal hard gewerkt, met begeleiding van onze Nederlandse

Nadere informatie

Newsflash Q Organisatie in Nederland Organisatie in Kenia

Newsflash Q Organisatie in Nederland Organisatie in Kenia Newsflash Q4 2018 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met de kinderen, onze scholen, en de werkende moeders in Kenia. Ten eerste wensen we iedereen graag het allerbeste voor 2019!

Nadere informatie

Graag praten we jullie bij over alle nieuwe projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle nieuwe projecten en ontwikkelingen in Kenia. News flash Q1 2012 Graag praten we jullie bij over alle nieuwe projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia Onze program manager Abdul is nu 9 maanden in dienst bij de stichting. De overgang

Nadere informatie

Graag praten we jullie bij over alle nieuwe projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle nieuwe projecten en ontwikkelingen in Kenia. News flash Q1 2011 Graag praten we jullie bij over alle nieuwe projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia Onze programmanager Kibet heeft de afgelopen maanden twee nieuwe collega s aangenomen

Nadere informatie

Newsflash Q Marja Raats, vanaf 1 april bij het team

Newsflash Q Marja Raats, vanaf 1 april bij het team Newsflash Q1 2017 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met onze scholen, de kinderen en werkende moeders in Kenia. Organisatie in Nederland Door de veranderingen in het afgelopen

Nadere informatie

Newsflash Q Organisatie in Nederland Organisatie in Kenia

Newsflash Q Organisatie in Nederland Organisatie in Kenia Newsflash Q4 2017 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met onze scholen, de kinderen en werkende moeders in Kenia. Organisatie in Nederland Het Nederlandse team op kantoor bestaat

Nadere informatie

Newsflash Q In mei hebben we onze nieuwe website van de stichting gelanceerd. Neem vooral even een kijkje!

Newsflash Q In mei hebben we onze nieuwe website van de stichting gelanceerd. Neem vooral even een kijkje! Newsflash Q2 2017 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met onze scholen, de kinderen en werkende moeders in Kenia. Organisatie in Nederland In april zijn Margreet en Linda naar Nairobi

Nadere informatie

Newsflash Q1 2015. Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Newsflash Q1 2015. Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Newsflash Q1 2015 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia Zoals aangegeven in de vorige Newsflash, heeft Edward op ons verzoek het team verlaten. Dit

Nadere informatie

In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met de kinderen, onze scholen, en de werkende moeders in Kenia.

In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met de kinderen, onze scholen, en de werkende moeders in Kenia. Newsflash Q1 2019 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met de kinderen, onze scholen, en de werkende moeders in Kenia. Veranderingen Met de veranderingen om ons heen, binnen ons team

Nadere informatie

Newsflash Q Alle scholen zijn bezocht, ook de Aim Higher School

Newsflash Q Alle scholen zijn bezocht, ook de Aim Higher School Newsflash Q2 2018 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met de kinderen, onze scholen, en de werkende moeders in Kenia. Organisatie in Nederland In mei hebben bestuursleden Nancy en

Nadere informatie

Stichting4Life Veenweg 158c 3641 SM Mijdrecht Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728.

Stichting4Life Veenweg 158c 3641 SM Mijdrecht Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728. Stichting4Life Veenweg 158c 3641 SM Mijdrecht Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728 Beleidsplan 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Missie 4 3. Visie 4 4. Beleid

Nadere informatie

Marcel tijdens zijn bezoek aan de Aim Higher School in maart

Marcel tijdens zijn bezoek aan de Aim Higher School in maart Newsflash Q1 2018 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met onze scholen, de kinderen en de werkende moeders in Kenia. Organisatie in Nederland Na de veranderingen die begin dit jaar

Nadere informatie

De eerste maanden van het jaar 2016 zijn alweer voorbij. Hoog tijd om jullie te informeren over de stand van zaken over alle projecten in Kenia.

De eerste maanden van het jaar 2016 zijn alweer voorbij. Hoog tijd om jullie te informeren over de stand van zaken over alle projecten in Kenia. Newsflash Q1 2016 De eerste maanden van het jaar 2016 zijn alweer voorbij. Hoog tijd om jullie te informeren over de stand van zaken over alle projecten in Kenia. Organisatie in Nederland Het bestuur van

Nadere informatie

Stichting4Life Vermogenweg 26A 3641 SR Mijdrecht Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728.

Stichting4Life Vermogenweg 26A 3641 SR Mijdrecht Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728. Stichting4Life Vermogenweg 26A 3641 SR Mijdrecht Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728 Beleidsplan 2015 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Missie 4 3. Visie 4 4.

Nadere informatie

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in de laatste maanden van dit jaar in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in de laatste maanden van dit jaar in Kenia. Newsflash Q4 2015 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in de laatste maanden van dit jaar in Kenia. John samen met zijn zoon Thomas tijdens het bezoek aan Kenia eind oktober

Nadere informatie

Newsflash Q When the water starts boiling it is foolish to turn off the heat. Nelson Mandela

Newsflash Q When the water starts boiling it is foolish to turn off the heat. Nelson Mandela Newsflash Q3 2018 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met de kinderen, onze scholen, en de werkende moeders in Kenia. Algemeen Deze Newsflash publiceren we later dan gepland, omdat

Nadere informatie

Stichting4Life Veenweg 158c 3641 SM Mijdrecht Telefoon: KvK nummer: ANBI:

Stichting4Life Veenweg 158c 3641 SM Mijdrecht Telefoon: KvK nummer: ANBI: Stichting4Life Veenweg 158c 3641 SM Mijdrecht Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728 Beleidsplan 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Missie 4 3. Visie 4 4. Beleid

Nadere informatie

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Newsflash Q3 2014 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia De invoering van de nieuwe organisatie-structuur is goed verlopen. Iedereen heeft zijn rol

Nadere informatie

AG ANBI:

AG ANBI: Stichting4Life Noorddammerweg 124 1187 AG Amstelveen Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728 Beleidsplan 2019 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Missie 4 3. Visie

Nadere informatie

In deze Newsflash praten we je graag bij over onze projecten en ontwikkelingen in het tweede kwartaal van dit jaar in Kenia.

In deze Newsflash praten we je graag bij over onze projecten en ontwikkelingen in het tweede kwartaal van dit jaar in Kenia. Newsflash Q2 2016 In deze Newsflash praten we je graag bij over onze projecten en ontwikkelingen in het tweede kwartaal van dit jaar in Kenia. Organisatie in Nederland Op het kantoor in Mijdrecht verloopt

Nadere informatie

In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met onze scholen, de kinderen en werkende moeders in Kenia.

In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met onze scholen, de kinderen en werkende moeders in Kenia. Newsflash Q3 2016 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met onze scholen, de kinderen en werkende moeders in Kenia. Organisatie in Nederland Het bestuur van de stichting is nu helemaal

Nadere informatie

STICHTING4LIFE. Jaarverslag 2010. Better looks, for a better world! Birgit Schuurman, ambassadrice van Stichting4Life

STICHTING4LIFE. Jaarverslag 2010. Better looks, for a better world! Birgit Schuurman, ambassadrice van Stichting4Life STICHTING4LIFE Better looks, for a better world! Jaarverslag 2010 Birgit Schuurman, ambassadrice van Stichting4Life Sloppenwijk Kibera Inhoudsopgave Inhoudsopgave Pagina 1 Introductie Pagina 2 4 Pijlers

Nadere informatie

Stichting ASAP. Projectvoorstel. Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso

Stichting ASAP. Projectvoorstel. Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso Stichting ASAP Projectvoorstel Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso Februari 2012 Inhoud 1. Aanvrager... 2 2. Wie is stichting ASAP... 2 3. Doelstelling en werkwijze

Nadere informatie

Even voorstellen. Het project Bakery School Sri Lanka

Even voorstellen. Het project Bakery School Sri Lanka Bakery School Sri Lanka Project plan 2015 2016 Even voorstellen PURE! zet zich in om een blijvende bijdrage te leveren aan de zelfredzaamheid van en de kansen voor kinderen, jongeren en moeders in Azië.

Nadere informatie

Bungama' Founda'on Nepal. every child deserves development

Bungama' Founda'on Nepal. every child deserves development Bungama' Founda'on Nepal every child deserves development Wie we zijn: Bungama' Founda'on Nepal (BFN) is een s'ch'ng/ NGO in Nepal en Nederland. Wij focussen op de verbetering van onderwijs en ontwikkeling

Nadere informatie

Introductie. Sinds maart 2009 lopen de projecten en de samenwerking met de lokale organisatie naar wens.

Introductie. Sinds maart 2009 lopen de projecten en de samenwerking met de lokale organisatie naar wens. STICHTING4LIFE Jaarverslag 2009 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Pagina 1 Introductie Pagina 2 4 Pijlers Pagina 3 Werkgelegenheid Pagina 4 Onderwijs Pagina 5-6 Opvang wezen Pagina 7 Export Pagina 8 Fondsenwerving

Nadere informatie

Stichting Madowo Siaya

Stichting Madowo Siaya Beleidsplan Stichting Madowo Siaya 2018-2021 Datum: 6 juli 2018 Naam:: Peter de Jonge, voorzitter KvK nummer: 70365245 RSIN: 858294084 2 Beleidsplan Stichting Madowo Siaya kvk 70365245 RSIN 858294084 Inhoudsopgave

Nadere informatie

JOBspot Werving & Selectie en arbeidsmarktcommunicatie. Zuidspuistraat 6, 3231 AW Brielle, tel.: +31(0)181-413466, info@jobspot.nu www.jobspot.

JOBspot Werving & Selectie en arbeidsmarktcommunicatie. Zuidspuistraat 6, 3231 AW Brielle, tel.: +31(0)181-413466, info@jobspot.nu www.jobspot. Naam: Robbert Geboortejaar: 1987 Woonplaats: Capelle aan den IJssel Opleidingen: 09/2005 05/2010 Bachelor of Business Administration (BBA), Facility management NHTV Breda University of Applied Sciences

Nadere informatie

Een aantal padres de familias heeft in 1995 een stichting opgericht, met als doel middelbaar onderwijs voor de Maya bevolking in Solola te realiseren.

Een aantal padres de familias heeft in 1995 een stichting opgericht, met als doel middelbaar onderwijs voor de Maya bevolking in Solola te realiseren. Stichting Maya School Guatemala nieuwsbrief december 2007 2003 Op de voorgrond de Padres de Familias, trots en blij met de school. De twee staande mannen hebben hun opleiding aan het Centro Educativo Comuniario

Nadere informatie

Doelstelling. Voorwoord. Bestuur. Geachte Lezer,

Doelstelling. Voorwoord. Bestuur. Geachte Lezer, Jaarverslag 2011 Haarlem Voorwoord Geachte Lezer, Dit is het jaarverslag van Stichting mijn huis in Ipauratu over het jaar 2011. Dit jaarverslag biedt een overzicht van de activiteiten die wij hebben uitgevoerd

Nadere informatie

Concept beleidsplan Stichting Soz-Fonds

Concept beleidsplan Stichting Soz-Fonds Concept beleidsplan Stichting Soz-Fonds Versie 21 januari 2007 MISSIE, VISIE EN DOELSTELLING... 3 STICHTING... 3 BESTUUR... 3 SITUATIE IN KOERDISTAN... 3 TERUGBLIK 2005 EN 2006... 4 SOORTEN HULPVERLENING...

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING JARIKIN. Stichting Jarikin: jaarverslag

JAARVERSLAG 2017 STICHTING JARIKIN. Stichting Jarikin: jaarverslag JAARVERSLAG 2017 STICHTING JARIKIN Stichting Jarikin: jaarverslag 2017-1 - Colofon Stichting Jarikin Zijlweg 1 2678 LC De Lier Telefoon: 0174 522859 Telefax: 0174 522851 Email: info@jarikin.nl Internet:

Nadere informatie

Stichting de Vrienden van Jukumu Letu. Beleidsplan 2017+

Stichting de Vrienden van Jukumu Letu. Beleidsplan 2017+ Stichting de Vrienden van Jukumu Letu Beleidsplan 2017+ Eersel, oktober 2017 1 Inhoudsopgave 1. Jukumu Letu.3 2. Doelstelling van Stichting de Vrienden van Jukumu Letu... 4 3. Wijze van werving van gelden...

Nadere informatie

ONDERWIJS IN EEN CRISISSITUATIE. Update november 2018 LIBANON

ONDERWIJS IN EEN CRISISSITUATIE. Update november 2018 LIBANON ONDERWIJS IN EEN CRISISSITUATIE Update november 2018 LIBANON EDUCATIE IN CRISISSITUATIE, LIBANON Om de kinderen die het meest getroffen zijn door de Syrische crisis een kansrijke toekomst te geven is in

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Wanawa 1 januari 2015 tot 31 december 2015

Financieel verslag Stichting Wanawa 1 januari 2015 tot 31 december 2015 Financieel verslag Stichting Wanawa 1 januari 2015 tot 31 december 2015 Organisatie en vestigingsplaats Stichting Wanawa, gevestigd in Waddinxveen, Kamer van Koophandel 24.37.96.28 Rotterdam. Bestuur:

Nadere informatie

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken.

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Goednieuwsbrief! Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Een tijd van nieuwe groei en mogelijkheden. En ook voor het Dinka project is de lente begonnen! De ambassadeur

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 JAARPLAN 2016

JAARVERSLAG 2015 JAARPLAN 2016 JAARVERSLAG 2015 & JAARPLAN 2016 STICHTING HELPING HANDS KENIA INHOUD Doelstelling & missie 3 Jaarverslag 2015: wat hebben we bereikt? 5 Kenia 5 Gesponsorde projecten Nederland 7 Fondsenwerving Public

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 STICHTING JARIKIN. Stichting Jarikin: jaarverslag 2012-1 -

JAARVERSLAG 2012 STICHTING JARIKIN. Stichting Jarikin: jaarverslag 2012-1 - JAARVERSLAG 2012 STICHTING JARIKIN Stichting Jarikin: jaarverslag 2012-1 - Colofon Stichting Jarikin Zijlweg 1 2678 LC De Lier Telefoon: 0174 522859 Telefax: 0174 522851 Email: info@jarikin.nl Internet:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017

Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017 Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017 Onze eerste nieuwsbrief sinds wij op 29 oktober 2015 officieel een stichting zijn geworden. Graag willen wij jullie een update geven over hoe het met onze kinderen

Nadere informatie

Mission statement Tuharuko Awaj

Mission statement Tuharuko Awaj Mission statement Tuharuko Awaj (vs januari 2015) Missie Waartoe; bestaansrecht Een kansrijke toekomst voor kansarme kinderen in Nepal mogelijk maken Visie Wat of wie wil TA zijn Waar gaan wij voor (ambitie/

Nadere informatie

Beleidsplan Friends of Tanzania. Missie. Visie

Beleidsplan Friends of Tanzania. Missie. Visie Beleidsplan Friends of Tanzania Missie Friends of Tanzania (ANBI gecertificeerd) biedt kansarme kinderen (wezen en kinderen uit probleemgezinnen in de leeftijd 3 tot ±18 jaar) toekomstperspectief. Dit

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2014-2020. Samenwerkende handen kunnen wonderen verrichten.

BELEIDSPLAN 2014-2020. Samenwerkende handen kunnen wonderen verrichten. Stichting Bouwen met Bouma s Bûterikkers 40 8711 GV Workum www.bouwenmetboumas.nl BELEIDSPLAN 2014-2020 Samenwerkende handen kunnen wonderen verrichten. INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave 1. Zambia... 1 1.1.

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Levante Foundation

Beleidsplan. Stichting Levante Foundation Beleidsplan Stichting Levante Foundation 2017-2021 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Levante Foundation. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en werkzaamheden en geeft inzicht

Nadere informatie

POM Schijndel, 30 mei 2018

POM Schijndel, 30 mei 2018 Flowfirm b.v. POM Schijndel, 30 mei 2018 Find your optimum 1 Introductie Flowfirm is sinds 1 januari 2015 zelfstandig na een MBO uit het Vinci s Energie netwerk, opererend onder de merknaam Actemium 2

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Dutch-Lanka Friendship Foundation

Beleidsplan Stichting Dutch-Lanka Friendship Foundation Beleidsplan Stichting Dutch-Lanka Friendship Foundation Inhoud: 1. Werkzaamheden van de Goed Doel Stichting 2. Wijze werving van gelden 3. Beheer van het vermogen 4. Besteding van het vermogen Standaardbeleidsplan

Nadere informatie

Beleidsplan. Linda Blind Farm School Trainingscentrum en microkrediet. Een samenwerking van:

Beleidsplan. Linda Blind Farm School Trainingscentrum en microkrediet. Een samenwerking van: Beleidsplan Linda Blind Farm School Trainingscentrum en microkrediet Een samenwerking van: Dream Livingstone Zambia Het schoolbestuur van de Linda Blind Farm School ZAPD Bouwstenen voor Zambia, in samenwerking

Nadere informatie

I: Het project: Stepping stone

I: Het project: Stepping stone I: Het project: Stepping stone De Vitsangalaweni school De Vitsangalaweni basisschool ligt in het Kwale-district in Zuid-Oost Kenia tegen de grens met Tanzania. Het Kwale-district is één van de armste

Nadere informatie

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA Nieuwsbrief mei 2010 Uitgave van Stichting Polliewollie De Pollewop NR 4 AGENDA 23 AUGUSTUS 1 e dag open! SEPTEMBER Openingsfeest In deze nieuwsbrief: Polliewollie Spring SALE groot succes! Verbouwing

Nadere informatie

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Nieuwsbrief Amigos maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Voorwoord Beste Amigos, Terwijl wij hier in Nederland al weer helemaal het gevoel krijgen in het voorjaar te zijn beland, hebben de bursalen in Guatemala

Nadere informatie

REDEMPTION CHILDREN S HOME

REDEMPTION CHILDREN S HOME REDEMPTION CHILDREN S HOME JAARVERSLAG 2015 P.O. Box DM 4, Damongo, Tel: (+233) 024 4726 732 Email: abrahamsaaka@gmail.com, redemptionchildren@gmail.com 1 Jaarverslag 2015 Redemption Children s Home 2015

Nadere informatie

Horst 2 2272 WN Voorburg. Dick Hagedooren (secretaris)

Horst 2 2272 WN Voorburg. Dick Hagedooren (secretaris) Gegevens project naam adres straat + huisnr. postcode + plaats Stichting Kids in Kenia Horst 2 2272 WN Voorburg telefoonnummer 070-3272910 of 06-15369182 email- adres bestuur organisatie contact persoon

Nadere informatie

Doctors for Mozambique Beleidsplan

Doctors for Mozambique Beleidsplan Doctors for Mozambique Beleidsplan 2017-2019 Beleidsplan 2017-2019 Missie Doctors for Mozambique helpt talentvolle arme studenten arts te worden, door het collegegeld en/of een bijdrage in de kosten van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 4 e KWARTAAL 2012

NIEUWSBRIEF 4 e KWARTAAL 2012 NIEUWSBRIEF 4 e KWARTAAL 2012 De laatste Nieuwsbrief van 2012 alweer, het jaar is ontzettend snel gegaan. In Malawi en in Nederland hebben we heel hard gewerkt en ons project in Mikuyu stevig neergezet.

Nadere informatie

PROJECTINFORMATIE GOING GLOBAL GHANA

PROJECTINFORMATIE GOING GLOBAL GHANA PROJECTINFORMATIE GOING GLOBAL GHANA 2017-2018 1 WAT VIND JE IN DEZE PROJECTINFORMATIE? In dit boekje kun je meer lezen over de programma s en projecten in Ghana waar Edukans zich mee bezig houdt. Je leest

Nadere informatie

Wereldwiskunde Fonds: wereldwijd helpen bij wiskundeonderwijs

Wereldwiskunde Fonds: wereldwijd helpen bij wiskundeonderwijs Wereldwiskunde Fonds: wereldwijd helpen bij wiskundeonderwijs Workshop Jaarvergadering NVvW 8 nov 2014 Evert van de Vrie voorzitter WwF Opzet Workshop Terugblik op 20 jaar WwF Huidige situatie, werkwijze

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen Stichting Vrienden van Nadirkonyen Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Stichting Vrienden van Nadirkonyen Ringbaan West 116 5041 LS Tilburg

Nadere informatie

Meiden van de straat Vocational Training Centre en kortdurende opvang voor Kayayo in Kumasi (Ghana)

Meiden van de straat Vocational Training Centre en kortdurende opvang voor Kayayo in Kumasi (Ghana) Meiden van de straat Vocational Training Centre en kortdurende opvang voor Kayayo in Kumasi (Ghana) Achtergrond Alhoewel er geen officiële telling is geweest de afgelopen jaren, is duidelijk dat er duizenden

Nadere informatie

Financieel overzicht 2008

Financieel overzicht 2008 Stichting Benares Schoolfonds Nieuwsbrief 2009 Onze 40 individuele leerlingen Stichting Benares Schoolfonds betaalt de schoolkosten van 40 individuele leerlingen, verspreid over meerdere scholen. Daarnaast

Nadere informatie

Er wordt hard gestudeerd in de docentenkamer van Heart of Joy

Er wordt hard gestudeerd in de docentenkamer van Heart of Joy Sinds de laatste week van mei is er weer een vrijwilliger werkzaam op de scholen van Stichting Chimwemwe Malawi. Zijn naam is Jochem Brosens. Hieronder zijn verhaal: Er wordt hard gestudeerd in de docentenkamer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie 1 Stichting Samen in Actie Deimanstraat 43 2522 BC Den Haag Tel. 0649902721 KvK: 27314656 Postbank: 4129710 E: stichtingsa@ziggo.nl W: www.stichtingsa.nl Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2016 www.stichtingmzeekambee.nl Inhoud Voorwoord 3 Studenten 4 Activiteiten 6 Jaarcijfers 8 Financieel overzicht 8 2 VOORWOORD Vijf jaar geleden is Stichting Mzee Kambee opgericht, een mooi

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2017

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2017 NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2017 De vakanties zitten erop, de scholen zijn weer begonnen, het werk hervat. Tijd om weer eens terug te kijken op wat er dankzij uw hulp in Muona gebeurd is het afgelopen jaar. In

Nadere informatie

SWKV GEEFT WEESKINDEREN EEN TOEKOMST

SWKV GEEFT WEESKINDEREN EEN TOEKOMST JAARVERSLAG 2017 Het jaar 2017 was een jaar met ups en downs. Voor ons niet zo ongewoon. Hulp verlenen in een land als Vietnam is niet gemakkelijk. De taalbarrière, maar ook de Provincie Kontum, een van

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Stichting Durlstone Foundation Zimbabwe (DFZ)

Jaarverslag 2014 Stichting Durlstone Foundation Zimbabwe (DFZ) Jaarverslag 2014 Stichting Durlstone Foundation Zimbabwe (DFZ) In het jaarverslag 2013 had het bestuur een aantal ambitieuze doelen voor 2014 genoteerd. In het verslagjaar zijn nagenoeg al deze doelen

Nadere informatie

1. Over KIDS a. Doelstelling pag. 3 b. Organisatie pag. 3

1. Over KIDS a. Doelstelling pag. 3 b. Organisatie pag. 3 ! JAARPLAN 2017 Inhoudsopgave 1. Over KIDS a. Doelstelling pag. 3 b. Organisatie pag. 3 2. Plannen voor 2017 a. Huisvesting en (medische) verzorging pag. 4 b. Onderwijs pag. 5 c. Sport en recreatie pag.

Nadere informatie

RAPPORTAGE PROJECT Bouw kantoor en 1 klaslokaal Thurdibuoro Primary School

RAPPORTAGE PROJECT Bouw kantoor en 1 klaslokaal Thurdibuoro Primary School Aanvrager RAPPORTAGE PROJECT Bouw kantoor en 1 klaslokaal Thurdibuoro Primary School Naam Stichting Stichting Buru Nyakwere Nederland Adres Houtmanstraat 3 Postcode & Plaats 4562 AE Hulst Telefoonnummer

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Stichting Wondem, juli 2018

Nieuwsbrief van Stichting Wondem, juli 2018 Nieuwsbrief van Stichting Wondem, juli 2018 Goed nieuws voor Ethiopië Ethiopië, met 100 miljoen inwoners het grootste land in de instabiele Hoorn van Afrika, heeft zich in een groot avontuur gestort. Na

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Suba Nederland Kameelstraat RN Nijmegen tel

Jaarverslag. Stichting Suba Nederland Kameelstraat RN Nijmegen tel Jaarverslag 2017 Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland.nl Stichting Suba Nederland Jaarverslag 2017 1 JAARVERSLAG STICHTING

Nadere informatie

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Jaarverslag 2013 2014 Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Doelstelling... 5 3. Visie... 6 4. Werkwijze... 7 5. Partners van Jyambere in Rwanda... 8 5.1.

Nadere informatie

DE REALISATIES VAN RAINBOW4KIDS SINDS DE START IN DECEMBER 2006

DE REALISATIES VAN RAINBOW4KIDS SINDS DE START IN DECEMBER 2006 HOE HET GROEIDE DE REALISATIES VAN RAINBOW4KIDS SINDS DE START IN DECEMBER 2006 Sinds de start van het project Rainbow4kids in december 2006 werd er al heel wat gerealiseerd. Dankzij de steun van talloze

Nadere informatie

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier.

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier. Schoolresultaten 2013-2014 21 september 2014 De schoolresultaten mogen er zijn. 10 studenten zijn afgelopen jaar geslaagd. En dat is mede dankzij uw hulp mogelijk gemaakt. De pagina's van de schoolkinderen

Nadere informatie

Wat is het King David Schoolfonds? Wat doen we met uw bijdragen? Financieel jaaroverzicht 2016

Wat is het King David Schoolfonds? Wat doen we met uw bijdragen? Financieel jaaroverzicht 2016 Wat is het King David Schoolfonds? Het King David Schoolfonds helpt kinderen in Rwanda die van de middelbare school dreigen te worden gestuurd omdat ze hun schoolgeld niet meer kunnen betalen. Ook helpt

Nadere informatie

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 1. Introductie... 2 2. Doelstelling... 2 3. Projecten... 3 4. Bestuursorganisatie... 4 5. (Financieel) beleid... 4 6. Doelgroep...

Nadere informatie

Michael speecht bij de opening van het Afrikaanse winkeltje

Michael speecht bij de opening van het Afrikaanse winkeltje 1 NIEUWSBRIEF VANUIT DRIEWEGEN ( NR. 32) (06-10-2017) www.ngalekucentre.com Om onze trouwe volgers op de hoogte te houden van het reilen en zeilen door het jaar heen in het Cornel Ngaleku Children Centre

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org

Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org De stichting Durlstone Foundation Zimbabwe heeft als doel: 1) kinderen uit kansarme gezinnen tenminste negen jaar basisonderwijs te geven in een veilige en

Nadere informatie

ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015

ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015 ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015 Stichting Home Sweet Home, notarieel opgericht op 27 mei 2008 Adres: Pr Margrietstraat 9 6096AX Grathem Nederland Statutaire zetel: gemeente Helmond Inschrijving KvK nr.:

Nadere informatie

Tilburg Open Fungolf event 2011. Reach for the stars, and you will land on the moon. Solomon Sindano

Tilburg Open Fungolf event 2011. Reach for the stars, and you will land on the moon. Solomon Sindano Tilburg Open Fungolf event 2011 Beste heer Ad Waijers, Reach for the stars, and you will land on the moon. Solomon Sindano Na een 6 jarige studie aan de Kampala Universiteit in Uganda is Solomon Sindano

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting Durlstone Foundation Zimbabwe (DFZ)

Jaarverslag 2013 Stichting Durlstone Foundation Zimbabwe (DFZ) Jaarverslag 2013 Stichting Durlstone Foundation Zimbabwe (DFZ) In het jaar 2013 is veel bereikt zowel op het gebied van de infrastructuur van de school als op onderwijskundig gebied. Met deze resultaten

Nadere informatie

Bij ons op de havo(top) Je kunt op PENTA Hoogvliet na de mavo nu ook doorgaan naar de havo! Hier kun je dan in twee jaar een

Bij ons op de havo(top) Je kunt op PENTA Hoogvliet na de mavo nu ook doorgaan naar de havo! Hier kun je dan in twee jaar een Als je niet naar een gewone mavo wilt, maar naar een SUPER-MAVO moet je op Penta Hoogvliet zijn. De mavo van en de havo-top van Penta Hoogvliet noemen we samen de BUSINESS SCHOOL. Wat is er zo bijzonder

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, april 2014, nummer 9. Het scholingsprogramma is succesvol

NIEUWSBRIEF, april 2014, nummer 9. Het scholingsprogramma is succesvol NIEUWSBRIEF, april 2014, nummer 9 Met deze nieuwsbrief wil Stichting Kans op Toekomst u op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen. Ook afgelopen jaar heeft u een welkome bijdrage geleverd aan

Nadere informatie

Verslag maart 2013. Beste vrienden, donateurs en belangstellenden,

Verslag maart 2013. Beste vrienden, donateurs en belangstellenden, Verslag maart 2013 Beste vrienden, donateurs en belangstellenden, We zijn weer thuis na een enerverende reis naar de Agnesschool. Bij onze aankomst troffen we de school in vol bedrijf aan, maar nog niet

Nadere informatie

Inleiding 3. Bestuur 3. Doelstelling 3. Ontstaan van de Stichting 3. Werkwijze 4. Behaalde resultaten Plannen voor

Inleiding 3. Bestuur 3. Doelstelling 3. Ontstaan van de Stichting 3. Werkwijze 4. Behaalde resultaten Plannen voor JAARVERSLAG 2016 Inhoudsopgave Blz Inleiding 3 Bestuur 3 Doelstelling 3 Ontstaan van de Stichting 3 Werkwijze 4 Behaalde resultaten 2016 5 Plannen voor 2017 5 Bijlage: Financieel Jaarverslag 2016 2 1.

Nadere informatie

Stichting WanaZiwi. Beleidsplan.

Stichting WanaZiwi. Beleidsplan. Beleidsplan. Inhoud De Stichting WanaZiwi... 3 Project samenvatting... 3 Introductie... 4 Voorgeschiedenis... 4 Visie en Missie.... 5 Doelstelling.... 5 Activiteiten van de stichting.... 6 Bestuursleden....

Nadere informatie

Nummer 9 Oktober 2012

Nummer 9 Oktober 2012 Nummer 9 Oktober 2012 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Onze Stichting Hart voor Cambodja is een

Nadere informatie

1. Over KIDS a. Doelstelling pag. 3 b. Organisatie pag. 3

1. Over KIDS a. Doelstelling pag. 3 b. Organisatie pag. 3 JAARPLAN 2015 Inhoudsopgave 1. Over KIDS a. Doelstelling pag. 3 b. Organisatie pag. 3 2. Plannen voor 2015 a. Huisvesting en (medische) verzorging pag. 4 b. Onderwijs pag. 4 c. Sport en recreatie pag.

Nadere informatie

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief Chitimba Foundation Nieuwsbrief No: 7 September 2013 Als bestuurslid van de Chitimba Foundation wil ik deze keer het woord geven aan Chantal Huisman die samen met ons de projecten bezocht heeft in Chihanga.

Nadere informatie

Wereldwiskunde Fonds: wereldwijd helpen bij wiskundeonderwijs

Wereldwiskunde Fonds: wereldwijd helpen bij wiskundeonderwijs Wereldwiskunde Fonds: wereldwijd helpen bij wiskundeonderwijs Workshop Jaarvergadering NVvW 5 nov 2016 Evert van de Vrie voorzitter WwF Opzet Workshop Terugblik op meer dan 20 jaar WwF Huidige situatie,

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 STICHTING JARIKIN. Stichting Jarikin: jaarverslag

JAARVERSLAG 2015 STICHTING JARIKIN. Stichting Jarikin: jaarverslag JAARVERSLAG 2015 STICHTING JARIKIN Stichting Jarikin: jaarverslag 2015-1 - Colofon Stichting Jarikin Zijlweg 1 2678 LC De Lier Telefoon: 0174 522859 Telefax: 0174 522851 Email: info@jarikin.nl Internet:

Nadere informatie

Katakle Business Plan 2011 2018. Groeiplan voor het programma van The Hunger Project in Benin

Katakle Business Plan 2011 2018. Groeiplan voor het programma van The Hunger Project in Benin Katakle Business Plan 2011 2018 Groeiplan voor het programma van The Hunger Project in Benin 0 1. Inleiding Achtergrond De Katakle investeerdersgroep werkt sinds 2008 met The Hunger Project aan het einde

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Wanawa 1 januari 2009 tot 31 december 2009

Financieel verslag Stichting Wanawa 1 januari 2009 tot 31 december 2009 Stichting Wanawa Noordkade 64 2741 EZ Waddinxveen M 06-20006535 E info@wanawa.nl KVK 24 37 96 28 Rabobank 11.04.55.657 Financieel verslag Stichting Wanawa 1 januari 2009 tot 31 december 2009 Organisatie

Nadere informatie

A u g u s t u s 2 0 1 2

A u g u s t u s 2 0 1 2 A u g u s t u s 2 0 1 2 Beste nieuwsbrieflezers, In deze nieuwsbrief Via deze Cucu nieuwsbrief willen we u meenemen naar Kenia. Het land van prachtige natuur, heerlijk weer, mooie safaries, maar ook een

Nadere informatie

STAND VAN ZAKEN BEZWA PROJECT 2017/2018

STAND VAN ZAKEN BEZWA PROJECT 2017/2018 STAND VAN ZAKEN BEZWA PROJECT 2017/2018 1. BEZWA-terrein en gebouwen De BEZWA-gebouwen zijn volop in gebruik. In het hoofdgebouw vinden de onderwijsactiviteiten op het gebied van ICT en Kleermakerij plaats.

Nadere informatie

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Jaarverslag 2017 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Doelstelling... 4 3. Visie... 4 4. Werkwijze... 4 5. Terugblik 2017... 5 6. Toezicht... 7 7. Vooruitkijken...

Nadere informatie

Stichting SAN Inhoudelijke jaarverslag 2014

Stichting SAN Inhoudelijke jaarverslag 2014 Inhoudelijke jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Activiteiten... 4 SPIOR... 4 Discriminatie... 5 Thema-avonden voor ouders... 6 Sport voor jongeren en ouderen... 7 Samenwerking

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 VICTORY HOPE NEDERLAND

JAARVERSLAG 2012 VICTORY HOPE NEDERLAND JAARVERSLAG 2012 VICTORY HOPE NEDERLAND Inhoud 1. Inleiding 2. Financiële verantwoording 2.1 Balans per 31-12-2013 2.2 Staat van baten en lasten 2012 2.3 Toelichting 2.4 Kascontrole 3. Activiteiten 3.1

Nadere informatie