Newsflash Q Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Newsflash Q4 2013. Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia."

Transcriptie

1 Newsflash Q Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia Het team in Kenia heeft het afgelopen kwartaal hard gewerkt, met begeleiding van onze Nederlandse vrijwilligster Margreet, aan het opstarten van nieuwe projecten en het verbeteren van efficiency. In de afgelopen periode is gebleken dat ons team prima in staat is om binnen gestelde kaders projecten te realiseren. Maar nu willen we graag een stap verder zodat het team in Kenia een grotere rol gaat spelen bij nieuwe ontwikkelingen zoals nieuwe producten, business modellen, lokale verkoop van producten, het vinden van Keniaanse sponsoren, etc. En dat daarbij ook wordt gelet op de tijdsbesteding, efficiency en het delegeren en controleren van taken. Time is money is niet vanzelfsprekend in een ontwikkelingsland maar ons team werkt met veel enthousiasme met Margreet om hun eigen functioneren op een hoger niveau te krijgen. Vrouwen Na een relatief rustig derde kwartaal, konden de vrouwen in het laatste kwartaal weer druk aan de slag. Nu voor een nieuwe HEMA/Return to Sender order. Alle dames waren weer gezond en aanwezig. Door de grootte van de order konden er ook extra flexladies worden ingezet en was het weer gezellig druk in onze workshop Jamhuri. Voor de flexladies betekende de HEMA-order weer mooie en zeer welkome extra inkomsten!

2 Kerst Een van de vrienden van de Stichting4Life, Loyalty Lab, heeft de vraag bij S4L neergelegd voor een relatiegeschenk om met kerst aan haar relaties weg te geven. Hiervoor hebben we 500 setjes wijnglashangers mogen maken. Die vervolgens in doosjes van bananenbladeren werden verpakt. Loyalty Lab heeft hier vervolgens een mooie sleeve voor laten maken en zo konden de geschenken worden uitgedeeld aan hun relaties. Bedankt! Doosjes met wijnglashangers De laatste maanden van het jaar is er ook hard gewerkt aan een aantal kerstorders. In februari 2013 hebben we op een kerstpakkettenbeurs gestaan en daar hadden een aantal partijen interesse getoond in onze sieraden. Beslissingen rondom kerstpakketten worden helaas pas laat in het jaar genomen waardoor je als leverancier of risico s moet nemen of op het laatste moment produceren. Doordat wij geen idee hadden wat te verwachten, hebben we voor de laatste optie gekozen. Zo konden de dames voordat Hema begon nog een paar duizend armbanden en kettingen maken voor 4 partijen die uiteindelijk bestellingen hebben geplaatst. 19 december was de laatste werkdag en 20 december heeft het hele team samen alvast kerst gevierd met samen koken in de workshop en op tijd naar huis. Om up-country te vertrekken naar familie. Op 6 januari was iedereen weer paraat om verder te gaan met het laatste deel van de Hema order. Scholing Met de kinderen van de vrouwen gaat alles goed. Ze zijn allemaal gezond en gaan naar school. Voor baby Pam, waarvan haar beentjes een paar jaar geleden zijn recht gezet (en dus geen baby meer is, maar dit is haar bijnaam) is een nieuwe school gezocht zodat zij minder ver hoeft te lopen. Dat is uiteindelijk toch beter voor haar. De schoolresultaten van het einde van het jaar zijn nog niet bekend. Vorige keer gaven we aan dat de resultaten verbeterd moesten worden, of dat is gelukt weten we nog niet.

3 De hele maand december zijn de scholen gesloten voor de kerst-vakantie, de langste vakantie in Kenia. Akili School Op de Akili School lopen de zaken goed door. De school wordt nog steeds druk bezocht (240 leerlingen). Tijdens ons bezoek in november aan de school, hebben we met de headteacher afgesproken dat er nu voorlopig een stop moeten komen bij het aannamebeleid. Het gebouw heeft te lijden onder het grote aantal kinderen en de klassen worden te vol. Voor 2014 is er budget beschikbaar gesteld voor aanpassingen aan de school en extra meubilair dat nodig is. Ook de groep van de allerkleinsten die worden opgevangen in de school is toegenomen. Deze kinderen zijn te jong voor het eten (bonen en mais) dat door onze partner Feed The Children wordt aangeboden. In 2014 zullen we speciaal eten voor deze kids (1-3 jaar) gaan bereiden. Het aantal verstrekte microkredieten aan ouders van de leerlingen van de school is in kwartaal 4 verder uitgebreid. Voor sommigen ouders op advies van onze social worker Agnes, omdat hun kinderen er zo slecht bijlopen en er thuis geen geld is voor schoenen en/of persoonlijke verzorging. De Akili School wordt o.a. structureel gesteund door een internationale loterij- verkooporganisatie en een Engels marketing bureau Blije kinderen op de Akili School Microkredietproject: kippenproject

4 Aim Higher Ook op de Aim Higher School gaat het goed. Leraren en leerlingen zijn nog steeds ontzettend blij met het nieuwe gebouw. De onderhandelingen over de extra ruimte voor de extra toiletten en voor groep 8 zijn afgerond tijdens het bezoek van Linda en John in November en dus kan de bouw direct van start. De eerste besprekingen over microkredieten hebben plaatsgevonden en in Q zal worden gestart met de eerste kredieten voor ouders. De Aim Higher School wordt structureel gesteund door ALLSAFE Mini Opslag. Schoolplein Aim Higher Een kijkje in een klas waar les wordt gegeven. Fair View Eind november is de nieuwe Fair View school officieel geopend. Hiervoor waren sponsoren Kelly met vriendin Hanke van Barts en Alco met zoon Maerten van Elysee Accountants naar Nairobi gekomen. Zij wilden Kibera een keer bezoeken en nu kon dit perfect worden gecombineerd met de opening van de nieuwe school. En wat een feest was het! De kinderen stonden klaar om de gasten toe te zingen. Verder werd er gedanst en opgetreden. En was er voor alle kinderen een heerlijke maaltijd (met vlees!) bereid en kregen zij allemaal een flesje frisdrank. Een kerstmaal voor deze kinderen! Op deze school staan voor 2014 nog de aanschaf van de laatste 3 ruimtes gepland (zodat alle ruimtes in dit blok bij de school horen) en nog extra les- en schoolmaterialen. Vervolgens zal ook hier worden gestart met een microkredietprogramma voor de ouders. De Fairview School wordt gesteund door Barts (wintersport-accessoires) en Elysee Accountants.

5 Opening Fair View School KGSA Op onze middelbare meisjesschool KGSA loopt alles zoals gepland. Ondersteuning van het lunchprogramma wordt ook voor 2014 voortgezet. Ook is besproken om het lesprogramma op de school uit te breiden met een aantal algemene skills die de meiden kunnen gebruiken voor hun verdere leven. Skills zoals we deze ook op het Mzungu Skills Center onderwijzen zoals communicatie, project management en time management. Belangrijkste eerste stap is hierbij dat de leraren van de school deze skills zelf beheersen en zelf consequent toepassen. Wanneer het mogelijk is zullen ook zij meedraaien in de volgende training die gegeven gaat worden op het Mzungu Skills Center.

6 Mzungu Skills Center Negen jongeren hebben nog steeds een baan bij bloemenfarm Africalla. Zij hebben hun eerste contractperiode goed doorlopen en de meeste konden na 6 maanden een promotie tegemoet zien. Wouter Visser van Africalla is tevreden over de groep en bereid om in 2014 weer een groep aan te nemen. SC Johnson Nairobi heeft ook aangegeven interesse te hebben en mogelijk 1 of 2 studenten te kunnen plaatsen na het afronden van de training. Uiteraard hebben we geleerd van de eerste trainingssessie in 2013 en daarom zijn de eisen en het programma op sommige punten wat aangepast. Zodat de leerlingen nog beter getraind gaan worden en beter passen binnen de organisatie waar zij aan de slag mogen gaan. De naam is veranderd in Professional Skills Center. De volgende training start in April en ook voor het najaar staat een trainingsronde gepland. Nieuwe middelbare school S4L steunt al jaren zogenaamde informele lagere scholen die veelal door ouders en vrijwilligers zijn opgezet om (hun) kinderen onderwijs aan te kunnen bieden. Deze scholen starten vaak met de jongere groepen en na een paar jaar start ook de bovenbouw. Deze scholen zijn of komen nu in een fase dat de eerste groepen hun examen afronden en door kunnen naar de middelbare scholen. Maar middelbare scholen zijn zeer schaars in Kibera en bovendien (m.u.v. KGSA) niet meer gratis. Daarom stond bij ons de wens om een eigen middelbare school te beginnen, hoog op het lijstje. Doordat we erin zijn geslaagd om de financiering rond te krijgen, kunnen we deze wens nu realiseren en een eigen middelbare school starten! Tijdens ons bezoek in november hebben we de grond kunnen bekijken en goedkeuren voor de nieuwe middelbare school. Het is onze program manager Abdul uiteindelijk gelukt om de ruimte direct naast KGSA te bemachtigen. Dit is echt ideaal, aangezien de nieuwe school gebruik gaat maken van allerlei voorzieningen van KGSA, zoals leraren, scheikundelokaal, bibliotheek en keuken. Eind december is begonnen met de bouw van de school. We starten in eerste instantie (ivm financiering) met 3 lokalen. Waar begin februari de eerste klas zal starten met onderwijs. Vervolgens wordt dit per jaar uitgebreid. De community in Kibera heeft al heel positief gereageerd op dit nieuwe initiatief. De eerste klas (Form 1) gaat uit 40 leerlingen bestaan die voor de helft van onze Akili School komen en verder worden aangevuld met andere kansarme kinderen. Volgend jaar gaan ook Fairview en Aim Higher School kinderen aanleveren zodat al onze kinderen een kans krijgen op vervolgonderwijs. Een mooi succes!

7 De bouw van de 4Life secondary school wordt gefinancierd door ING Goede Doelenfonds, de opbrengst van de beklimming van de Col de la Bonette en een anonieme sponsor. We willen iedereen die deze belangrijke ontwikkeling mogelijk heeft gemaakt hartelijk danken! Dankzij deze bijdrage zijn de bouw en de exploitatie voor het eerste jaar afgedekt. Wel zoeken we nog een sponsor die de school vanaf volgend jaar wil steunen/financieel adopteren. De bouw van de nieuwe middelbare school is gestart Wezenopvang Bij Jukumu Letu gaat het goed was voor de organisatie een jaar waarin zij naar nieuwe manieren van sponsoring hebben gezocht omdat het aantal kinderen blijft groeien, maar het aantal sponsoren niet meegroeit. Zo hebben zij o.a. steun gezocht onder studenten van de verschillende universiteiten in Nairobi. Waarbij de studenten enerzijds proberen om geld in te zamelen, maar anderzijds ook als mentor gaan opereren voor de kinderen. Om te laten zien dat met overtuiging en doorzettingsvermogen je ergens kunt komen. Ook als je nu in een sloppenwijk woont. Erg mooi om te zien. Jukumu Letu wordt structureel gesteund door Sauna de Heuvelrug uit Veenendaal. Deze steun heeft er ook voor gezorgd dat niet alleen de kleintjes van 0-7 jaar worden opgevangen, maar dat ook basisonderwijs aan groep 1 en 2 gegevens kan worden. Tussen de middag even spelen

8 Gehandicaptenproject - Light Up Achmea Foundation heeft een subsidie toegekend voor het verder uitbreiden van het gehandicaptenproject. Begin dit jaar is kleinschalig begonnen met 17 personen met een handicap (veelal polio). Door deze mensen te helpen met het opzetten van een business en het aanbieden van een werkruimte en lunch. Dat hier veel behoefte aan is, bleek al snel; toen in plaats van het geplande aantal van 4, er 17 personen aanwezig waren en allemaal me wilden doen. Door de subsidie van Achmea kan dit aantal nu worden uitgebreid naar 200 personen. De concrete business plannen zullen in januari 2014 worden uitgewerkt zodat in februari met de invulling kan worden gestart. Het is een enorme uitdaging om voor 200 gehandicapten een sustainable business model te ontwikkelen. Maar ook zeer dankbaar werk omdat deze vergeten groep die geen enkele kans heeft op de arbeidsmarkt en nu veelal leeft van bedelen, de kans krijgt op een beter bestaan. Tijdens een groepsmeetig bij Light Up Producten die door deze groep worden gemaakt Werk/export Zoals al aangegeven zijn de dames de laatste maanden van het jaar druk bezig geweest met mooie orders van Hema/Return to Sender (in totaal armbandjes), kerst en wijnglashangers. De Hema order loopt door tot eind januari. Eind december hebben we een eerste order gekregen van een nieuwe klant, Biba. Zij zijn een groothandel en hebben o.a. een winkel in de Trade Mart in Utrecht. Een inkoopcentrum waar winkeliers hun inkopen doen. Deze mooie eerste bestelling moet eind februari/begin maart worden uitgeleverd. Zodra Hema op transport gaat, zal worden gestart met deze order. Biba heeft gekozen voor de ontwerpen die door ontwerpster Agnes zijn gemaakt met touw en kralen. En die in vele varianten/kleuren gemaakt gaan worden.

9 Verder wordt er hard gewerkt aan nieuwe contacten/klanten, maar dat kost tijd. Alle ideeën/contacten zijn van harte welkom! Evenementen In de laatste maanden van het jaar hebben er geen evenementen van Stichting4Life plaatsgevonden, maar wel voor Stichting4Life: Mega-Elektra vierde haar 10-jarig bestaan en vroeg haar gasten om geld te geven voor de stichting i.p.v. cadeaus (op voorspraak van Eric Stubbé van ALLSAFE Mini Opslag). Mega- Elektra heeft dit bedrag vervolgens aangevuld tot in totaal 5.000,-. Een fantastische opbrengst waarvoor dank! Loyalty Lab vierde 19 december zoals ieder jaar haar X-mas party met het personeel uit Nederland, Duitsland en België. Dit jaar was er een extra element toegevoegd aan de party: een loterij en veiling met door het personeel ingebrachte items waarvan de opbrengst voor de stichting is. Dit bedrag werd door Loyalty Lab aangevuld naar een totaal bedrag van 3.000,-. Wat een mooie avond en opbrengst! Dank aan alle medewerkers!

10 Voor 2014 staan de volgende events gepland: - Argon Voetbal gala 5 april Spinning 4 Life 24 mei Alpes juni 2014 (=vol) Nederlandse team Ons Nederlandse team heeft versterking gekregen. Naast Linda en Barbara, gaat nu ook Marian Heek een dag in de week aan de slag voor S4L. Marian is opgeleid als journalist en heeft veel ervaring met tekstschrijven en online marketing. Ze gaat zich helemaal richten op onze online activiteiten en dan met name op de webshop omdat we hier nog veel meer uit kunnen halen. Marian heeft bewust gekozen voor deze nieuwe functie omdat ze graag wil bijdragen aan een betere wereld en het inkomen (minimumloon) van secundair belang is. We zijn blij haar aan boord te hebben! Marian Sponsoring Door de groep van vaste vrienden (SCM Recruitment, IDM Services, Loyalty Lab Nederland en Duitsland, ALLSAFE Mini Opslag, Elysee Accountants, Sauna de Heuvelrug, European Lottery Guild, Rabobank Rijn en Veenstromen, DM4Life, Evolution Direct Marketing Ltd, Leadhouse en Barts) die de stichting steunen en onze vaste donateurs, hebben we een mooie basis om onze activiteiten voort te blijven zetten. Eenmalige giften van partijen zijn ook erg belangrijk voor de stichting. Zo loopt er op dit moment een aanvraag bij Share4More (van Rabobank Nederland), zijn we in gesprek met Rotary Woerden en Rotary Nairobi North voor een speciaal waterproject, zijn we de mogelijkheden aan het onderzoeken voor het opzetten van een rally (i.s.m. ALLSAFE) en

11 doneren Jan Rezelman en Hans Bakker 5% van iedere opdracht die zij samen doen aan de stichting. Bedankt! Al deze activiteiten/projecten zouden niet mogelijk zijn zonder de steun van onze zakelijke vrienden, sponsoren, partners, vrijwilligers en particuliere donateurs. En daarvoor willen we jullie graag bedanken! Met alle bijdragen en activiteiten, proberen we weer een heleboel goede activiteiten te realiseren voor de moeders en kinderen in Nairobi en daarmee een groot verschil te maken voor een steeds grotere groep! Met de nieuwe projecten die we gaan starten, gaan we met een jaarbudget van ruim kinderen, moeders en gehandicapten structureel steunen en waarvoor onze projecten een enorm verschil maken in hun dagelijks leven en toekomstperspectief. In het budget voor 2014 hebben we nog een gat van 30% en daarvoor zijn alle suggesties voor evenementen/sponsors/subsidies/partners/etc. van harte welkom. Onze verantwoordelijkheden en financiële behoeften nemen toe, maar dankzij jullie niet aflatende steun en interesse hebben we er alle vertrouwen in dat we dit waardevolle werk voort kunnen zetten. Graag tot ziens bij een van onze events! John, Barbara, Marcel, Caroline, Bas & Linda

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Newsflash Q2 2014 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia In de afgelopen maanden hebben er een aantal veranderingen plaats gevonden in de organisatie

Nadere informatie

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Newsflash Q3 2013 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia Kenia draait goed; de projecten lopen allemaal door en de kinderen en vrouwen zijn tevreden.

Nadere informatie

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Newsflash Q2 2013 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia Het team in Kenia is nog steeds heel stabiel. Er wordt hard gewerkt en gevraagd om meer sieradenorders.

Nadere informatie

Newsflash Q1 2015. Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Newsflash Q1 2015. Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Newsflash Q1 2015 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia Zoals aangegeven in de vorige Newsflash, heeft Edward op ons verzoek het team verlaten. Dit

Nadere informatie

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. News flash Q2 2012 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia De organisatie in Kenia functioneert goed. Er blijven uiteraard verbeterpunten en het mooie

Nadere informatie

Newsflash Q Organisatie in Nederland Organisatie in Kenia

Newsflash Q Organisatie in Nederland Organisatie in Kenia Newsflash Q4 2017 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met onze scholen, de kinderen en werkende moeders in Kenia. Organisatie in Nederland Het Nederlandse team op kantoor bestaat

Nadere informatie

Newsflash Q Organisatie in Nederland Organisatie in Kenia

Newsflash Q Organisatie in Nederland Organisatie in Kenia Newsflash Q4 2018 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met de kinderen, onze scholen, en de werkende moeders in Kenia. Ten eerste wensen we iedereen graag het allerbeste voor 2019!

Nadere informatie

Newsflash Q Alle scholen zijn bezocht, ook de Aim Higher School

Newsflash Q Alle scholen zijn bezocht, ook de Aim Higher School Newsflash Q2 2018 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met de kinderen, onze scholen, en de werkende moeders in Kenia. Organisatie in Nederland In mei hebben bestuursleden Nancy en

Nadere informatie

Newsflash Q Marja Raats, vanaf 1 april bij het team

Newsflash Q Marja Raats, vanaf 1 april bij het team Newsflash Q1 2017 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met onze scholen, de kinderen en werkende moeders in Kenia. Organisatie in Nederland Door de veranderingen in het afgelopen

Nadere informatie

Newsflash Q In mei hebben we onze nieuwe website van de stichting gelanceerd. Neem vooral even een kijkje!

Newsflash Q In mei hebben we onze nieuwe website van de stichting gelanceerd. Neem vooral even een kijkje! Newsflash Q2 2017 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met onze scholen, de kinderen en werkende moeders in Kenia. Organisatie in Nederland In april zijn Margreet en Linda naar Nairobi

Nadere informatie

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in de laatste maanden van dit jaar in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in de laatste maanden van dit jaar in Kenia. Newsflash Q4 2015 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in de laatste maanden van dit jaar in Kenia. John samen met zijn zoon Thomas tijdens het bezoek aan Kenia eind oktober

Nadere informatie

Scholing Ook zijn er positieve ontwikkelingen te melden bij alle scholen die door S4L worden gesteund.

Scholing Ook zijn er positieve ontwikkelingen te melden bij alle scholen die door S4L worden gesteund. Newsflash 24.11.12 Normaal sturen we een keer per kwartaal een update over de projecten en plannen. Maar aangezien we net anderhalve week in Kenia hebben doorgebracht en alle lopende projecten en plannen

Nadere informatie

De eerste maanden van het jaar 2016 zijn alweer voorbij. Hoog tijd om jullie te informeren over de stand van zaken over alle projecten in Kenia.

De eerste maanden van het jaar 2016 zijn alweer voorbij. Hoog tijd om jullie te informeren over de stand van zaken over alle projecten in Kenia. Newsflash Q1 2016 De eerste maanden van het jaar 2016 zijn alweer voorbij. Hoog tijd om jullie te informeren over de stand van zaken over alle projecten in Kenia. Organisatie in Nederland Het bestuur van

Nadere informatie

Marcel tijdens zijn bezoek aan de Aim Higher School in maart

Marcel tijdens zijn bezoek aan de Aim Higher School in maart Newsflash Q1 2018 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met onze scholen, de kinderen en de werkende moeders in Kenia. Organisatie in Nederland Na de veranderingen die begin dit jaar

Nadere informatie

In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met de kinderen, onze scholen, en de werkende moeders in Kenia.

In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met de kinderen, onze scholen, en de werkende moeders in Kenia. Newsflash Q1 2019 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met de kinderen, onze scholen, en de werkende moeders in Kenia. Veranderingen Met de veranderingen om ons heen, binnen ons team

Nadere informatie

Graag praten we jullie bij over alle nieuwe projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle nieuwe projecten en ontwikkelingen in Kenia. News flash Q1 2011 Graag praten we jullie bij over alle nieuwe projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia Onze programmanager Kibet heeft de afgelopen maanden twee nieuwe collega s aangenomen

Nadere informatie

Graag praten we jullie bij over alle nieuwe projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle nieuwe projecten en ontwikkelingen in Kenia. News flash Q1 2012 Graag praten we jullie bij over alle nieuwe projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia Onze program manager Abdul is nu 9 maanden in dienst bij de stichting. De overgang

Nadere informatie

In deze Newsflash praten we je graag bij over onze projecten en ontwikkelingen in het tweede kwartaal van dit jaar in Kenia.

In deze Newsflash praten we je graag bij over onze projecten en ontwikkelingen in het tweede kwartaal van dit jaar in Kenia. Newsflash Q2 2016 In deze Newsflash praten we je graag bij over onze projecten en ontwikkelingen in het tweede kwartaal van dit jaar in Kenia. Organisatie in Nederland Op het kantoor in Mijdrecht verloopt

Nadere informatie

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Newsflash Q3 2014 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia De invoering van de nieuwe organisatie-structuur is goed verlopen. Iedereen heeft zijn rol

Nadere informatie

Newsflash Q When the water starts boiling it is foolish to turn off the heat. Nelson Mandela

Newsflash Q When the water starts boiling it is foolish to turn off the heat. Nelson Mandela Newsflash Q3 2018 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met de kinderen, onze scholen, en de werkende moeders in Kenia. Algemeen Deze Newsflash publiceren we later dan gepland, omdat

Nadere informatie

Toelichting Jaarverslag 2012

Toelichting Jaarverslag 2012 Toelichting Jaarverslag 2012 2012 Introductie In 2012 heeft Stichting4Life weer kunnen groeien in het aantal mensen dat wordt geholpen in de sloppenwijk Kibera in Nairobi, Kenia. Het aantal vrouwen en

Nadere informatie

In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met onze scholen, de kinderen en werkende moeders in Kenia.

In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met onze scholen, de kinderen en werkende moeders in Kenia. Newsflash Q3 2016 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met onze scholen, de kinderen en werkende moeders in Kenia. Organisatie in Nederland Het bestuur van de stichting is nu helemaal

Nadere informatie

Stichting4Life Veenweg 158c 3641 SM Mijdrecht Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728.

Stichting4Life Veenweg 158c 3641 SM Mijdrecht Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728. Stichting4Life Veenweg 158c 3641 SM Mijdrecht Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728 Beleidsplan 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Missie 4 3. Visie 4 4. Beleid

Nadere informatie

Stichting4Life Vermogenweg 26A 3641 SR Mijdrecht Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728.

Stichting4Life Vermogenweg 26A 3641 SR Mijdrecht Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728. Stichting4Life Vermogenweg 26A 3641 SR Mijdrecht Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728 Beleidsplan 2015 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Missie 4 3. Visie 4 4.

Nadere informatie

Stichting4Life Veenweg 158c 3641 SM Mijdrecht Telefoon: KvK nummer: ANBI:

Stichting4Life Veenweg 158c 3641 SM Mijdrecht Telefoon: KvK nummer: ANBI: Stichting4Life Veenweg 158c 3641 SM Mijdrecht Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728 Beleidsplan 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Missie 4 3. Visie 4 4. Beleid

Nadere informatie

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA Nieuwsbrief mei 2010 Uitgave van Stichting Polliewollie De Pollewop NR 4 AGENDA 23 AUGUSTUS 1 e dag open! SEPTEMBER Openingsfeest In deze nieuwsbrief: Polliewollie Spring SALE groot succes! Verbouwing

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen Stichting Vrienden van Nadirkonyen Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Stichting Vrienden van Nadirkonyen Ringbaan West 116 5041 LS Tilburg

Nadere informatie

Er is een hoop werk verzet en een geweldig bedrag opgehaald voor Masakhane: 2500,-!

Er is een hoop werk verzet en een geweldig bedrag opgehaald voor Masakhane: 2500,-! Nieuwsbrief 19 maart 2015 Johan Willem Frisoschool in Leeuwarden in actie voor Masakhane. Op de Johan Willem Friso school in Leeuwarden is met een spetterende opening op maandag 16 maart 2015 de projectweek

Nadere informatie

Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín,

Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, De stichting heeft de afgelopen maanden de luxe dat er drie Nederlanders hun buitenland stage in Medellín hebben georganiseerd. Sabine kennen jullie

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2012

Nieuwsbrief december 2012 Nieuwsbrief december 2012 Lieve mensen, Al weer bijna 2013, wat gaat de tijd toch snel. Dit jaar vierde onze stichting haar 5 jarig jubileum! We zijn erg trots op de structurele hulp die we tot nu toe

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

zien dat het kan nieuwsbrief nummer 6 april 2014 stichting mensen uit de nood 25 jaar geleden werd de Stichting Mensen uit de Nood opgericht.

zien dat het kan nieuwsbrief nummer 6 april 2014 stichting mensen uit de nood 25 jaar geleden werd de Stichting Mensen uit de Nood opgericht. stichting mensen uit de nood zien dat het kan nieuwsbrief nummer 6 april 2014 25 jaar geleden werd de Stichting Mensen uit de Nood opgericht. Hoe blij de overige bestuursleden en ik daarmee zijn, liet

Nadere informatie

STICHTING4LIFE. Jaarverslag 2010. Better looks, for a better world! Birgit Schuurman, ambassadrice van Stichting4Life

STICHTING4LIFE. Jaarverslag 2010. Better looks, for a better world! Birgit Schuurman, ambassadrice van Stichting4Life STICHTING4LIFE Better looks, for a better world! Jaarverslag 2010 Birgit Schuurman, ambassadrice van Stichting4Life Sloppenwijk Kibera Inhoudsopgave Inhoudsopgave Pagina 1 Introductie Pagina 2 4 Pijlers

Nadere informatie

AG ANBI:

AG ANBI: Stichting4Life Noorddammerweg 124 1187 AG Amstelveen Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728 Beleidsplan 2019 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Missie 4 3. Visie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen. Nu al meer dan 400 kinderen en 30 studenten!!

NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen. Nu al meer dan 400 kinderen en 30 studenten!! NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen Stichting Kans op Toekomst bestaat dit jaar 5 jaar. In die jaren heeft uw voetbal vereniging een welkome bijdrage geleverd aan

Nadere informatie

Stichting Bolleboos Nieuwsbrief

Stichting Bolleboos Nieuwsbrief Stichting Bolleboos Nieuwsbrief December 2011 Aktiviteiten Op 3 en 4 september stonden we met een stand op het corso in Eelde. Daar hebben we veel Keniaanse producten verkocht, producten die we mee hadden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli. juli 2012. Villa Ticca. Groter groeien

Nieuwsbrief Juli. juli 2012. Villa Ticca. Groter groeien juli 2012 Villa Ticca Groter groeien Nieuwsbrief Juli Lieve allemaal, Alhoewel de zomer nog niet zo wil vlotten in Nederland, is de vakantieperiode nu toch echt officieel begonnen. Ook in Villa Ticca betekent

Nadere informatie

Verslag maart 2013. Beste vrienden, donateurs en belangstellenden,

Verslag maart 2013. Beste vrienden, donateurs en belangstellenden, Verslag maart 2013 Beste vrienden, donateurs en belangstellenden, We zijn weer thuis na een enerverende reis naar de Agnesschool. Bij onze aankomst troffen we de school in vol bedrijf aan, maar nog niet

Nadere informatie

Oudervereniging Wilakkers

Oudervereniging Wilakkers Beste Ouders, Het jaar zit er al weer op, dankzij uw inzet is het weer een leuk, sportief en creatief jaar geworden voor de kinderen. Ik wil alle ouders die zich ingezet hebben bij de activiteiten hartelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

schooljaar nieuwsbrief nr

schooljaar nieuwsbrief nr Open ochtend We zijn blij dat weer veel mensen onze school hebben gevonden en een kijkje kwamen nemen. Ook de voorlichtingsavond is goed bezocht. Het is belangrijk dat leerlingen op tijd worden aangemeld,

Nadere informatie

Stichting ASAP. Projectvoorstel. Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso

Stichting ASAP. Projectvoorstel. Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso Stichting ASAP Projectvoorstel Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso Februari 2012 Inhoud 1. Aanvrager... 2 2. Wie is stichting ASAP... 2 3. Doelstelling en werkwijze

Nadere informatie

Stichting Werken met Eric en Cindy

Stichting Werken met Eric en Cindy Jaarverslag 2007 Stichting Werken met Eric en Cindy Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. De Stichting a. aanleiding b.bestuursleden c. doelstelling d. werkwijze 3. Ontwikkelingen in 2007 a. bestuur b. scholen

Nadere informatie

La vita è bella! Het leven is mooi

La vita è bella! Het leven is mooi La vita è bella! Het leven is mooi Hier zien jullie een aantal foto s van vrienden en activiteiten die ik met vrienden heb gedaan. Links bovenin: Bezoeken van een AS Roma voetbalwedstrijd met collega s

Nadere informatie

In deze brochure kan je meer lezen over onze projecten in Kenia, de evenementen die we in Nederland organiseren en hoe je ons hierbij kan helpen.

In deze brochure kan je meer lezen over onze projecten in Kenia, de evenementen die we in Nederland organiseren en hoe je ons hierbij kan helpen. De tennis4change foundation is een Nederlandse stichting die sinds 2011 staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is opgericht door de broers Jorick en Rutger Vliegenberg. In onze stichting hebben

Nadere informatie

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier.

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier. Schoolresultaten 2013-2014 21 september 2014 De schoolresultaten mogen er zijn. 10 studenten zijn afgelopen jaar geslaagd. En dat is mede dankzij uw hulp mogelijk gemaakt. De pagina's van de schoolkinderen

Nadere informatie

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken.

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Goednieuwsbrief! Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Een tijd van nieuwe groei en mogelijkheden. En ook voor het Dinka project is de lente begonnen! De ambassadeur

Nadere informatie

ZWERFnieuws. Stichting Straatkinderen Midden-Amerika. In deze uitgave: -projectkeuze -foto-expositie Invia -hoe het begon.

ZWERFnieuws. Stichting Straatkinderen Midden-Amerika. In deze uitgave: -projectkeuze -foto-expositie Invia -hoe het begon. ZWERFnieuws Stichting Straatkinderen Midden-Amerika WWW.STRAATKINDEREN-MA.NL In deze uitgave: -projectkeuze -foto-expositie Invia -hoe het begon Projectkeuze - 1 - Onlangs hebben wij gekozen welke projecten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, april 2014, nummer 9. Het scholingsprogramma is succesvol

NIEUWSBRIEF, april 2014, nummer 9. Het scholingsprogramma is succesvol NIEUWSBRIEF, april 2014, nummer 9 Met deze nieuwsbrief wil Stichting Kans op Toekomst u op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen. Ook afgelopen jaar heeft u een welkome bijdrage geleverd aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017

Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017 Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017 Onze eerste nieuwsbrief sinds wij op 29 oktober 2015 officieel een stichting zijn geworden. Graag willen wij jullie een update geven over hoe het met onze kinderen

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nummer 11, juli 2018 AGENDA JULI 3 Musical groep 8 4 Studiedag team, leerlingen vrij 5 Oudergesprekken op middag 10 Oudergesprekken op middag en avond 12 Rapport 2 mee 13 Schoolreisjes groepen 4, 5, 6

Nadere informatie

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren.

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren. JAARVERSLAG 2014 VOORWOORD In tijden van bezuinigingen in de hulpverlening is het toch weer hartverwarmend om te merken dat er nog steeds in de Leidse regio veel betrokkenheid is voor het werk van vrouwenopvang

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Thalente

Jaarverslag Stichting Thalente Jaarverslag Stichting Thalente 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Thalente 2.1 Missie Thalente 4 2.2 Dichtbij de projecten 4 2.3 Werkwijze 4 2.4 ANBI 5 3. De Projecten 5 3.1 Afgesloten projecten 5 3.2

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Stichting Vrienden van Umthombo

Jaarverslag 2011. Stichting Vrienden van Umthombo Jaarverslag 2011 Stichting Vrienden van Umthombo Inhoudsopgave Jaarverslag 2011... 1 Stichting Vrienden van Umthombo... 1 Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Huidig beleid... 4 Missie... 4 Doelstelling...

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2017 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van TOV te Tiel. Stichting jij bent TOV bestaat sinds Februari 2015. Dit is alweer het

Nadere informatie

J U N I 2 0 1 4. Tevens maken wij graag van deze gelegenheid gebruik om u een fijne zomer(vakantie) te wensen! Hartelijke groeten, Het Cucu bestuur

J U N I 2 0 1 4. Tevens maken wij graag van deze gelegenheid gebruik om u een fijne zomer(vakantie) te wensen! Hartelijke groeten, Het Cucu bestuur J U N I 2 0 1 4 Beste nieuwsbrieflezers, De zomer is in volle gang, het Oranje elftal heeft zichzelf de groepsfase door geschopt en ook Cucu gaat voortvarend door met haar activiteiten. In deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015

Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015 Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015 Van de directie Het nieuwe schooljaar is alweer in volle gang en de nieuwe brugklassers beginnen hun draai op SG De Dijk al aardig te vinden. Hierbij wensen we alle

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART 2015

NIEUWSBRIEF MAART 2015 NIEUWSBRIEF MAART 2015 Beste nieuwsbrief lezers, Afgelopen december ben ik naar Ecuador geweest en heb ik de stichting bezocht!! In deze nieuwsbrief staan veel foto s zien die ik gemaakt heb tijdens mijn

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA DECEMBER 2016

NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA DECEMBER 2016 NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA DECEMBER 2016 TERUGBLIK In de aanloop naar de kerstdagen en jaarwisseling blikken wij graag terug op 2016. Begin dit jaar zijn we samen met ons pasgeboren dochtertje Nadine

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014

Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014 Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014 Beste ouders We knipperen met onze ogen en het is alweer maart. De afgelopen maanden hebben we een hoop activiteiten achter de rug. Sinterklaas is op bezoek geweest,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie 1 Stichting Samen in Actie Deimanstraat 43 2522 BC Den Haag Tel. 0649902721 KvK: 27314656 Postbank: 4129710 E: stichtingsa@ziggo.nl W: www.stichtingsa.nl Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Examen voortgezet onderwijs gehaald, en dan. Ja dan verlaten ze Futur, of beter gezegd dan krijgen ze geen ondersteuning meer vanuit onze stichting. Sommigen proberen nog door

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Stichting Kidz Active

Stichting Kidz Active Stichting Kidz Active Werkterrein voor vrijwilligers Vrijwillig Wereldwijd. Initiatiefnemers zijn Yvonne van Aalten-Hermans en haar dochter Patricia van Aalten. Nadat Patricia vrijwilligerswerk gedaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB december 2013

Nieuwsbrief SHIB december 2013 Nieuwsbrief SHIB december 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB Terug- en vooruitblik Als maakster van deze nieuwsbrief sta ik verbaasd, het

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f Welkom Donateurs / Sponsoren

N i e u w s b r i e f Welkom Donateurs / Sponsoren Nieuwsbrief #7 Welkom Dit is de zevende nieuwsbrief van Stichting Dovenschool Madurai. In deze nieuwsbrief vindt u een overzicht van het laatste nieuws rondom de Stichting. Veel plezier met lezen! Donateurs

Nadere informatie

Jonge startende ondernemer. en wat nu?

Jonge startende ondernemer. en wat nu? Jonge startende ondernemer en wat nu? Inleiding We zijn op onderzoek uitgegaan op zoek naar jonge startende ondernemers dit hebben we op verschillende manieren gedaan: - we zijn bij bedrijven langs geweest

Nadere informatie

Rapport Marianne Center

Rapport Marianne Center Rapport Marianne Center CONTACT INFORMATIE Stichting Marianne Center Adres: Margriet 19, 7772 NC Hardenberg Telefoonnr.: 0523-264845 Email: info@mariannecenter.org Website: www.mariannecenter.org Inhoudsopgave

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Sociaal en financieel jaarverslag

Sociaal en financieel jaarverslag 2016 Sociaal en financieel jaarverslag Stichting EBOO in Kenia Inhoudsopgave 1. Algemene gegevens 2. Doel en werkwijze 3. Overzicht activiteiten 4. Ontwikkeling leerlingen en scholen 5. Financieel overzicht

Nadere informatie

Sponsor a Granny Support the Community. Midterm-rapportage 2010

Sponsor a Granny Support the Community. Midterm-rapportage 2010 N I E U W S B R I E F Sponsor a Granny Support the Community Ethiopië Midterm-rapportage 2010 Older people in St. Michael s home engaging in income generating activities. Inleiding Ethiopië is een van

Nadere informatie

Stichting de Vrienden van Jukumu Letu. Beleidsplan 2017+

Stichting de Vrienden van Jukumu Letu. Beleidsplan 2017+ Stichting de Vrienden van Jukumu Letu Beleidsplan 2017+ Eersel, oktober 2017 1 Inhoudsopgave 1. Jukumu Letu.3 2. Doelstelling van Stichting de Vrienden van Jukumu Letu... 4 3. Wijze van werving van gelden...

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12. Een spannend weekend met de toekomstige WoonMeerders bij het korps Commando s in Waspik

Nieuwsbrief 12. Een spannend weekend met de toekomstige WoonMeerders bij het korps Commando s in Waspik Stichting WoonMere Nieuwsbrief 12 Het weekendje met de Korps Commando s Wat ik in de vorige nieuwsbrief al vertelde, zijn alle toekomstige bewoners van WoonMere in het weekend van 15, 16 en 17 mei met

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Wanawa 1 januari 2009 tot 31 december 2009

Financieel verslag Stichting Wanawa 1 januari 2009 tot 31 december 2009 Stichting Wanawa Noordkade 64 2741 EZ Waddinxveen M 06-20006535 E info@wanawa.nl KVK 24 37 96 28 Rabobank 11.04.55.657 Financieel verslag Stichting Wanawa 1 januari 2009 tot 31 december 2009 Organisatie

Nadere informatie

Als één team achter de sporters met een handicap

Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18-12-2014

Nieuwsbrief 18-12-2014 Basisschool de Regenboog 18-12-2014 Nr 3 Belangrijke data Al weer bijna kerstfeest en een nieuw jaar. Een tijd om terug te kijken en te denken aan nieuwe kansen en mogelijkheden. Voor onze school zien

Nadere informatie

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

Een vertrouwd thuis, een huiskamer zaterdag, 13 oktober 2012 00:00. Willem Braak

Een vertrouwd thuis, een huiskamer zaterdag, 13 oktober 2012 00:00. Willem Braak Willem Braak Maandag 15 oktober start Opleidingscentrum Granbeeuw met een fundraiser voor een nieuw initiatief: Vrienden van Opleidingscentrum Granbeeuw. Het bedrijfsleven zal benaderd en aangemoedigd

Nadere informatie

Wer Mädchen stärkt, verändert die Welt (Dolle Deerns e.v.)

Wer Mädchen stärkt, verändert die Welt (Dolle Deerns e.v.) Nieuwsbrief november 2016 Wer Mädchen stärkt, verändert die Welt (Dolle Deerns e.v.) Het is mogelijk om in 2016 een bedrag van 8.000,00 te doneren voor de meisjesschool. Een fantastische opbrengst. Dat

Nadere informatie

Auteur: John Rijnbeek Datum: 31 januari Beleidsplan 2016 Books 4 Life Utrecht

Auteur: John Rijnbeek Datum: 31 januari Beleidsplan 2016 Books 4 Life Utrecht Auteur: John Rijnbeek Datum: 31 januari 2016 Beleidsplan 2016 Books 4 Life Utrecht Inleiding Voor u ligt het beleidsplan voor 2016 van Books 4 Life Utrecht. Het gaat goed met Books 4 Life Utrecht. Sinds

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

Jaarverslag Visie. Waarden

Jaarverslag Visie. Waarden Jaarverslag 2017 Stichting IT4Kids zet zich primair in voor kinderen. Ondanks dat Nederlandse economie inmiddels weer uit de crisis is geklommen, betekent dit helaas niet dat er geen armoede meer is in

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2017

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2017 NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2017 De vakanties zitten erop, de scholen zijn weer begonnen, het werk hervat. Tijd om weer eens terug te kijken op wat er dankzij uw hulp in Muona gebeurd is het afgelopen jaar. In

Nadere informatie

Praatjes Dikkertje Dap uitgave 4: april 2015

Praatjes Dikkertje Dap uitgave 4: april 2015 April / mei: Belangrijke data: Berichten van de locatie VVE thema: reuzen en kabouters 4 t/m 15 mei meivakantie Bso: vakantieprogramma Pto: gesloten 5 mei Bevrijdingsdag Kindercentrum gesloten 14 mei Hemelvaarstdag

Nadere informatie

Namaste! Beste donateurs en belangstellenden,

Namaste! Beste donateurs en belangstellenden, Namaste! Beste donateurs en belangstellenden, Wij zijn verheugd dat we na het verschijnen van onze eerste nieuwsbrief jullie kunnen vertellen dat we mooie activiteiten hebben kunnen uitvoeren. Daarnaast

Nadere informatie

Duurzaamheidsbeleid Doingoood

Duurzaamheidsbeleid Doingoood Duurzaamheidsbeleid Doingoood Over Doingoood Doingoood bestaat uit 2 delen: Doingoood volunteer work (sociale onderneming) en Doingoood foundation (stichting). In al onze werkwijzen en procedures gaan

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag 1 Jaarverslag 2015 2 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van de Stichting Vrienden van de Zorgboerderij Vlist. Hiermee willen wij aan de vrienden en aan subsidiegevers laten zien hoe er in 2015 is gewerkt

Nadere informatie

Stichting WanaZiwi. Beleidsplan.

Stichting WanaZiwi. Beleidsplan. Beleidsplan. Inhoud De Stichting WanaZiwi... 3 Project samenvatting... 3 Introductie... 4 Voorgeschiedenis... 4 Visie en Missie.... 5 Doelstelling.... 5 Activiteiten van de stichting.... 6 Bestuursleden....

Nadere informatie

Wat hebben we de afgelopen tijd gedaan:

Wat hebben we de afgelopen tijd gedaan: Nummer 2 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Dit is alweer de tweede nieuwsbrief van dit jaar. Wij

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 JAARPLAN 2016

JAARVERSLAG 2015 JAARPLAN 2016 JAARVERSLAG 2015 & JAARPLAN 2016 STICHTING HELPING HANDS KENIA INHOUD Doelstelling & missie 3 Jaarverslag 2015: wat hebben we bereikt? 5 Kenia 5 Gesponsorde projecten Nederland 7 Fondsenwerving Public

Nadere informatie

JOBspot Werving & Selectie en arbeidsmarktcommunicatie. Zuidspuistraat 6, 3231 AW Brielle, tel.: +31(0)181-413466, info@jobspot.nu www.jobspot.

JOBspot Werving & Selectie en arbeidsmarktcommunicatie. Zuidspuistraat 6, 3231 AW Brielle, tel.: +31(0)181-413466, info@jobspot.nu www.jobspot. Naam: Robbert Geboortejaar: 1987 Woonplaats: Capelle aan den IJssel Opleidingen: 09/2005 05/2010 Bachelor of Business Administration (BBA), Facility management NHTV Breda University of Applied Sciences

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017

Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017 Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017 Inhoud Water afscheid groepen 8 Pauzeplan vijf-gelijke-dagen-model Lunchen op school Tussendoortje voor de ochtend Van de overblijfadministratie Schoonmaakavond Kalender nieuwe

Nadere informatie

de Menkotoren Nieuwsbrief 8 oktober 2014 nr. 4 Inhoud Pagina 1 Agenda:

de Menkotoren Nieuwsbrief 8 oktober 2014 nr. 4 Inhoud Pagina 1 Agenda: de Menkotoren Nieuwsbrief 8 oktober 2014 nr. 4 Bosuilstraat 11, 7523 BJ ENSCHEDE, 053 4368164 e mail menkotoren@skoe.nl Nieuwe datum Vormsel en ouderavond Er is een nieuwe datum voor de Vormselviering.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 September 2015

Nieuwsbrief 6 September 2015 Stichting In de Wingerd Gezinshuis In de Wingerd Hullenweg 6 Hullenweg 6 8191 LB Wapenveld 8191 LB Wapenveld secretarisindewingerd@gmail.com 038-3376189 www.indewingerd.nl indewingerd@gmail.com www.indewingerd.nl

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2019 Secretariaat: Comeniuslaan 97 3706 XD Zeist Inhoud Oprichting Doelstellingen Uitgangspunten en verloop van de stichting Toekomst van de stichting Zakelijke gegevens Bestuurssamenstelling

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014 SUNRISE DUTCH EDUCATION FUND

Nieuwsbrief 2014 SUNRISE DUTCH EDUCATION FUND NIEUWSBRIEF SUNRISE DUTCH EDUCATION FUND Al weer een jaar voorbij! Graag brengen wij u op de hoogte van de voortgang van de leerlingen en de activiteiten van het afgelopen jaar middels deze nieuwsbrief.

Nadere informatie