Newsflash Q Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Newsflash Q1 2015. Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia."

Transcriptie

1 Newsflash Q Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia Zoals aangegeven in de vorige Newsflash, heeft Edward op ons verzoek het team verlaten. Dit is allemaal op een goede manier verlopen; Edward heeft zijn werk overgedragen en ook onze workshop, waar hij woonde, verlaten. Er is overleg geweest met het team over mogelijke vervanging van Edward; in eerste instantie werd gevraagd om vervanging, maar uiteindelijk is er, op verzoek vanuit Nederland, eerst een order gedraaid zonder vervanging om een goede inschatting te kunnen maken van wat er nodig is. En waar we op hoopten (en verwachten) is tot nu toe uitgekomen: de dames staan op en kunnen een heleboel zelf regelen. Inkoopster Anjela, een jonge leergierige dame (heeft op KGSA gezeten), regelt de orders van binnenkomst tot de productie. Supervisor Millicent neem de productie op zich en stemt samen met Anjela het verpakken af. Erg mooi om te zien! Als de eerste orders zijn verstuurd, zal dit verder worden geevalueerd. Anjela Millicent Tijdens het bezoek in November hebben Linda en Marian een aantal enthousiaste Nederlandse dames ontmoet die graag willen helpen binnen de stichting in Kenia. Zo heeft Marleen de administratie bekeken en hier advies over gegeven om dit nog inzichtelijker te maken voor iedereen. Heeft Brenda Edward s oude kamer onder handen genomen en hier een nieuwe shop van gemaakt. Hier kunnen expats komen shoppen, maar kunnen ook kinderfeestjes worden gegeven (getest door Brenda op het feestje van haar eigen dochter). En tevens een nieuwe collectie ontwikkeld voor de lokale markt. In samenwerking met Corine die zich daarnaast heeft ontfermd over verkoopster Beth: hoe pakken we de lokale markt aan en met welke producten. Bedankt dames! Erg leerzaam voor ons allemaal.

2 Nieuwe shop bij Weza4Life Onze maaksters Twee weken geleden hebben we heel verdrietig nieuws ontvangen. Pamela, een van onze vaste dames, is dinsdag 14 april overleden. Zij was al enige tijd ziek, maar het laatste nieuws was dat ze opknapte. Helaas is dat toch niet het geval geweest. Zij laat 3 kinderen achter; de oudste zoon zit in de tweede klas van de middelbare school (boarding school), een zoon die een (auto)technische opleiding volgt in Kibera en een dochter op de lagere school (groep 7). Op dit moment zijn we aan het kijken of de familie iets wil doen en/of wat wij kunnen doen. Zoals het er nu uitziet blijven de twee jongens op hun huidige opleiding en blijft er woonruimte beschikbaar voor hun. Het jongste meisjes zal ook naar een boarding school gaan en in vakanties terugkomen naar Nairobi en bij een van de dames verblijven. Pamela tijdens de fotoshoot met alle dames in april 2014

3 De afgelopen maanden zijn de sieradenmaaksters bezig geweest met een aantal orders voor onze eigen webshop en de laatste weken met een mooie order voor Return to Sender (RTS). RTS kreeg van een partij de vraag om leuke armbandjes te leveren als give-away in winkels. En gelukkig dachten ze daarbij aan ons. Er moest snel actie worden ondernomen qua ontwerpen en de productie ( armbandjes). Momenteel worden de laatste armbandjes afgemaakt en verpakt zodat de armbandjes in mei in de winkels liggen. Leuk!! Armbandjes voor Return to Sender Kinderen op school In januari zijn alle scholen weer van start gegaan en zo ook de kinderen van de vrouwen. De eerste weken van het jaar zijn altijd druk voor onze social workers omdat dan alle kinderen weer alle spullen moeten hebben om naar school te kunnen. En moeten alle scholen worden betaald (vaak door middel van een bezoek want overmaken van geld is toch nog vaak anders geregeld dan hier). In december zijn alle huisbezoeken geweest en die waren positief. Dat zijn ook de momenten dat de kinderen worden gestimuleerd om hun best te blijven doen. De meeste commentaren van scholen is dat de kinderen het goed doen, maar beter kunnen (niet veel anders dan hier). Dus dat wordt door de social workers nog eens extra benadrukt.

4 Akili School De Akili School heeft er twee extra lokalen bij. Deze zijn in de kerstvakantie gebouwd en worden nu gebruikt. Dit geeft een hoop lucht op de school. Andere lokalen zijn opgeknapt en zo kan de school weer even vooruit. Op het wensenlijstje staan wel extra toiletten en nog extra schoolmaterialen. Daar gaan we naar kijken gedurende het jaar. Verder lopen de zaken prima door op de Akili school: de kleintjes krijgen elke dag pap en de hogere klassen een lunch met rijst, bonen en mais. En een aantal keren per week fruit. Omdat de Keniaanse overheid heeft aangegeven dit jaar alle scholen in Kibera te gaan keuren (en bepalen of ze voortgezet mogen worden), zijn wij daar zelf al mee begonnen. Alle drie de lagere scholen worden gescreend op de door de overheid reeds bekend gemaakte eisen, zodat we waar nodig, dingen kunnen regelen voordat de ambtenaren langskomen. Nieuwe lokalen op het huidige gebouw De Akili School wordt o.a. structureel gesteund door een internationale loterij- verkooporganisatie en een Engels marketing bureau Aim Higher Op de Aim Higher School gaat het goed. Ook hier vindt een screening plaats om ervoor te zorgen dat de school, ook volgens de nieuwe voorwaarden van de overheid, voortgezet mag worden. In januari en februari heeft de school allerlei nieuwe schoolmaterialen ontvangen zodat ze voorlopig weer vooruit kunnen. Onder de sterke leiding van headteacher Lydia loopt deze school goed door en zien we daar altijd blije kindergezichtjes.

5 Schoolplein Aim Higher De Aim Higher School wordt structureel gesteund door ALLSAFE Mini Opslag. Fair View School Op de Fair View School is begin dit jaar het microkrediet-programma voor de ouders van start gegaan. Op kleine schaal. En omdat dit goed verloopt, kunnen we dit programma in de komende weken verder uitbreiden. De ouders zijn erg enthousiast en gedreven en dat is goed om te zien. Als de eerste groep het goed doet, kan het programma worden uitgebreid naar andere ouders die mee willen doen. Mensen in Kibera zijn vaak achterdochtig als het om leningen gaat, omdat er ook veel partijen kredieten aanbieden met extreem hoge renetpercentages. Dus vaak willen ze eerst zien hoe het andere mensen afgaat, voordat ze zelf durven instappen. Alles stap voor stap dat werkt ook voor ons het beste. Zoals vorige keer vermeld hebben we het gehandicaptenproject, gefinancierd door Achmea Foundation, moeten stopzetten. Van deze subsidie hadden we een deel besteed aan het project, ook daar gingen we stap voor stap te werk. Voor het overgebleven bedrag hebben we een nieuw voorstel ingediend bij Achmea Foundation, om o.a. het microkredietenproject uit te breiden. Dit voorstel is goedgekeurd! En daarom kunnen we dit programma in de komende maanden gaan uitbreiden op de Fair View School.

6 Ouders in klas voor training over microkredieten Op de school zelf loopt het goed. Het jaar is goed begonnen met alle schoolmaterialen die nodig zijn. En alle klassen zijn compleet. Het wachten is nog steeds op de extra ruimte tegenover de school om extra lokalen of speelruimte te creëren. De headteacher is hierover in onderhandeling met de buren, maar geeft aan dat we geduld moeten hebben De Fairview School wordt gesteund door Barts (sport-accessoires) en Elysee Accountants. KGSA 2015 lijkt een beter jaar te worden voor KGSA. In september 2014 was Abdul naar de VS geweest om te fundraisen, in maart 2015 werd hij opnieuw uitgenodigd voor een gala. Als Abdul zelf spreekt maakt dat extra veel indruk op de mensen. Ook heeft in februari een groep Amerikanen de Kilimanjaro beklommen om geld te werven. Allemaal hebben ze maanden getraind en vervolgens liep Abdul gewoon mee. 24 van de 25 mensen hebben de top gehaald, waaronder Abdul. Petje af! Abdul op weg naar de top van de Kilimanjaro

7 S4L betaalt elke dag de lunch van de leerlingen van KGSA, maar voor alle andere kosten zijn sponsoren nodig. Naast deze kosten, wordt er ook geld geworven voor het opzetten van een boarding-gedeelte voor KGSA. Dat is de wens van de Amerikaanse stichting die helpt bij het werven van geld. Ook hier speelt geduld weer een belangrijke rol veel toezeggingen, maar nog niet heel veel concrete daden. ALLSAFE Secondary School In januari van 2015 zijn er 3 klassen van start gegaan op de ALLSAFE Secondary School. De groep van vorig jaar is doorgestroomd naar klas 2. Er zijn nieuwe leerlingen gestart in klas 1. En er is, na een goede selectie, gestart met een groep leerlingen in klas 3. Deze leerlingen komen of van andere scholen en/of zijn al een tijd niet naar school geweest omdat hun sponsoring bijvoorbeeld is stopgezet. Dit laatste neemt de laatste jaren helaas toe. En omdat de school maar twee jaar heeft om deze jongeren klaar te stomen voor het examen, was de selectie belangrijk. Maar dat is gelukt en nu krijgen ook deze jongeren een nieuwe kans om een middelbare school af te maken. Hoe belangrijk school is voor alle kinderen die op de scholen van Stichting4Life zitten, bewijzen de brieven van de groep leerlingen die vorig jaar zijn gestart in klas 1 van de ALLSAFE Secondary School. Zij schreven brieven naar sponor ALLSAFE Mini Opslag. Indrukwekkend om te lezen onder welke omstandigheden deze kinderen leven en hoe positief en gemotiveerd zijn zijn. Hieronder een kleine selectie hieruit.

8 Stukjes uit brieven van leerlingen van klas 1 gestuurd aan sponsor ALLSAFE ALLSAFE Secondary School wordt gesteund door ALLSAFE Mini Opslag en het speciale evenement dat zij vorig jaar zijn gestart voor hun 15-jarig jubileum en dat nu wordt voortgezet als jaarlijks event, Climb4School Professional Skills Center Door veranderingen binnen de bloemenfarm (nieuw management en verhuizing), waar veel van de studenten aan de slag waren, hebben een aantal leerlingen helaas hun baan verloren. Officieel staan zij nog on hold. We zijn momenteel aan het uitzoeken wat er exact is gebeurd en hoe we deze jongeren kunnen helpen. In de eerder aangegeven subsidie van Achmea Foundation, zit ook een deel dat we mogen gaan besteden aan het verder voortzetten van het Professional Skills Center. De training hebben we staan, maar we zouden het fijn vinden als er meer bedrijven zijn die deze studenten een kans willen geven op een baan. Hiervoor gaan we bedrijven benaderen. Bedrijven die interesse hebben in studenten die getraind zijn in: Western Culture, Oral Communication skills, Business Skills, Life Skills, Project management, Written communication skills en/of Computer skills. Ken je een bedrijf of heb je contacten met bedrijven in Kenia? Laat het ons weten!

9 Opvang wezen Jukumu Letu Op Jukumu Letu gaat het goed. De activiteiten lopen goed door. In de vorige Newsflash gaven we aan dat oprichtster Carol de dingen altijd wel fixed: in 2015 wordt ze hiermee geholpen doordat Agnes van t Hoff, onze ontwerpster van sieraden en lerares op de Nederlandse school in Nairobi, in overleg met S4L, Jukumu Letu heeft voorgedragen als goed doel om te steunen vanuit de Nederlandse School. Dit heeft Jukumu Letu in januari al 800,- en een heleboel etenswaren opgeleverd vanuit de kerst-markt. En in maart nog eens 2.000,- vanuit een sponsorloop op de school. Het geld zal worden besteed aan schoolmaterialen op de Jukumu Letu lagere school. Bedankt Agnes en alle leerlingen van de Nederlandse school! Agnes met zoontje Seth Jukumu Letu wordt structureel gesteund door Sauna Beauty & Wellness de Heuvelrug uit Veenendaal. Met deze steun hebben alle kinderen tussen de middag een voedzame lunch. Werk/export De eerste maanden van het jaar zijn de dames (en extra flexladies) druk geweest met verschillende orders: - Local orders dit aantal begint toe te nemen (winkels en expats) - HEMA - een nalevering van de vriendschapsarmbandjes - RTS de eerder genoemde order van armbandjes - Webshop - in mei gaat onze nieuwe website live!

10 Design nieuwe webshop Door V&D zijn intern de volgende stappen goedgekeurd en is de planning om begin augustus in de eerste test-winkels te liggen. Met een najaarscollectie. Nog een hoop stappen te zetten voordat we zover zijn; testen met een IT-systeem waarmee alles orders en salesverslagen automatisch zullen verlopen, display-inrichting, collectie ontwikkelen, labels en dan natuurlijk de productie van alles in Kenia. Een leuke en mooie uitdaging! Voor Box4Life wordt momenteel gewerkt aan de nieuwe collectie. Deze zal in mei in de winkels liggen. Verder werken we aan het verkrijgen van meer verkooppunten. Mocht je ideeën hebben voor goede verkooppunten, laat het ons weten! Evenementen Evenementen in 2015 zet alvast in je agenda! - 30 mei Spinnen4Life - 13 juni Rabobank fietstocht waarmee je S4L kunt steunen

11 - 1 t/m 5 juli Stel4io - 3 t/m 11 september Climb4School II - 22 november Run4Life Spinnen4Life Op 30 mei staat het plein van Mijdrecht weer helemaal in het teken van spinnen en Stichting4Life. Met zoveel mogelijk mensen gaan we 5 uur lang fietsen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor schoon drinkwater en schoolmaterialen voor de scholen. Er zijn nog een aantal fietsen beschikbaar dus schrijf je snel in via: Rabo fietstocht Op 13 juni organiseert de Rabobank Rijn en Veenstromen voor de tweede keer de Rabo Fietstocht door het Groene Hart. Doe mee en steun daarmee onze projecten! https://events.rabobank.com/rv/raborvft2015/ Stel4io Van 1 t/m 4 juli gaan we met een hele groep de Stel4io beklimmen; wielerharten gaan sneller kloppen bij het idee om de strijd aan te gaan met deze 48 haarspeld-bochten. Met het sponsorgeld van deze beklimming krijgen 350 kinderen een jaar lang lunch op school. Lijkt het je leuk om mee te gaan. Er zijn nog een paar plekken vrij. Mail naar: Climb4School II Na het succes van Climb4School van 2014, waar helaas de top niet is bereikt door de weersomstandigheden, gaan we dit jaar opnieuw deze berg beklimmen. Er gaan dit jaar twee groepen: - mensen die vorig jaar van het event hebben gehoord en hebben aangegeven dit ook een keer te willen doen. Zonder ervaring. - mensen met klimervaring en/of die vorig jaar zijn mee geweest en nogmaals voor de top gaan.

12 Er zijn nog twee plekken vrij dus geef je snel op als deze berg al jaren op je bucket-list staat. Dit is je kans! Mail naar Doel is om zoveel mogelijk kinderen naar de middelbare school te laten gaan. Mont Blanc - Climb4School Run4Life Op 22 november 2015 bestaat de stichting 12,5 jaar en dat vieren we met een nieuw event: Run4Life. Hardlopen, verschillende afstanden, voor het goede doel. Details hierover volgen snel. Sponsoring Door de groep van vaste vrienden (SCM Recruitment, IDM Services, Loyalty Lab, ALLSAFE Mini Opslag, Elysee Accountants, Sauna Beauty & Wellness de Heuvelrug, European Lottery Guild, EurFinance, Rabobank Rijn en Veenstromen, DM4Life, Evolution Direct Marketing Ltd, Leadhouse en Barts) die de stichting steunen en onze vaste donateurs, hebben we een mooie basis om onze activiteiten voort te blijven zetten. Bedankt! Al deze activiteiten/projecten zouden niet mogelijk zijn zonder de steun van onze zakelijke vrienden, sponsoren, partners, vrijwilligers en particuliere donateurs. En daarvoor willen we jullie graag bedanken! Met alle bijdragen en activiteiten, proberen we weer een heleboel goede activiteiten te realiseren voor de moeders en kinderen in Nairobi en daarmee een groot verschil te maken voor een steeds grotere groep. En kunnen we met onze projecten een enorm verschil maken in het leven en het toekomstperspectief van ongeveer 1500 kinderen en vrouwen! Graag tot ziens bij een van onze events! Bestuur en medewerkers Stichting4Life

Toelichting Jaarverslag 2012

Toelichting Jaarverslag 2012 Toelichting Jaarverslag 2012 2012 Introductie In 2012 heeft Stichting4Life weer kunnen groeien in het aantal mensen dat wordt geholpen in de sloppenwijk Kibera in Nairobi, Kenia. Het aantal vrouwen en

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag 2012

Sociaal Jaarverslag 2012 Sociaal Jaarverslag 2012 Inleiding En zo is er alweer een einde aan een heel druk en bewogen jaar. Zowel wat het project betreft als in het privéleven Eriq en Kimberly hebben hun uiterste best gedaan in

Nadere informatie

13 e RAP. 2GETTHERE ARNHEM. Januari t/m juni 2015. ichange.uchange.wechange.

13 e RAP. 2GETTHERE ARNHEM. Januari t/m juni 2015. ichange.uchange.wechange. 13 e RAP. 2GETTHERE ARNHEM Januari t/m juni 2015 ichange.uchange.wechange. Inhoud INLEIDING 3 RESULTATEN 4 SPECIFIEKE INFORMATIE OVER JONGEREN MET EN ZONDER STARTKWALIFICATIE 4 AANVULLENDE INFORMATIE 4

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

The difference is equality

The difference is equality The difference is equality 1 N.A.W.-gegevens Stichting Fahari Foundation Stichting Fahari Foundation De Haenstraat 27 5361 JL GRAVE Tel: 0486-850277 / 06-21543260 Oprichtingsdatum: 14-04-2010 KvK: 17284201

Nadere informatie

NIEUWE LENTE, NIEUWE ENERGIE!

NIEUWE LENTE, NIEUWE ENERGIE! De Witte Vogel Digitale nieuwsbrief maart/april 2014 Snel naar: algemeen nieuws nieuws kdc nieuws so & vso overig nieuws bijzondere dagen NIEUWE LENTE, NIEUWE ENERGIE! Bij het schrijven van deze nieuwsbrief

Nadere informatie

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers DE OUDER CENTRAAL! Dagelijks staat uw zoon of dochter centraal binnen ons werk. Wij zetten ons in voor vorming, onderwijs en behandeling om daarmee

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

ASSESSMENT REFLECTIEVERSLAG

ASSESSMENT REFLECTIEVERSLAG 1-5-2013 ADVANCED BUSINESS CREATION ASSESSMENT REFLECTIEVERSLAG Jos Kleinloog Inhoud Leerdoelen uitgewerkt... 2 Business school:... 2 Management School... 3 Project Raisin Hope:... 3 Science School, leengedrag

Nadere informatie

PASEN AGENDA. nieuwsbericht voor ouders en leerlingen

PASEN AGENDA. nieuwsbericht voor ouders en leerlingen nieuwsbericht voor ouders en leerlingen Ds. Kuypersstraat 3 3863 CA Nijkerk T 033 245 64 34 F 033 245 20 23 corlaer@corlaercollege.nl www.corlaercollege.nl Jaargang 13 nummer 13 27 maart 2015 PASEN Het

Nadere informatie

Arend Langenberg interviewt Tom koster over de licentie mogelijkheden van Regionaal Sociaal

Arend Langenberg interviewt Tom koster over de licentie mogelijkheden van Regionaal Sociaal Arend Langenberg interviewt Tom koster over de licentie mogelijkheden van Regionaal Sociaal Transcriptie van de YouTube video: Arend: Ja, vandaag praat ik met Tom Koster over een begrip, meer dan een begrip

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Onderwijsprojecten

Inhoudsopgave. Onderwijsprojecten Projectplan 2014 Inhoudsopgave Onderwijsprojecten 1. PO-01: Educatieprogramma 1.1 Algemeen p.06 1.2 Achtergrond p.06 1.3 Opzet project p.07 1.4 Begroting p.08 1.5 Huidige stand van zaken p.09 1.6 Projectactiviteiten

Nadere informatie

ChildsLife ondersteunt vrouwen en meisjes. Dit is Alice Moeder van 3 kinderen. Besmet met HIV. Zelfstandig onderneemster.

ChildsLife ondersteunt vrouwen en meisjes. Dit is Alice Moeder van 3 kinderen. Besmet met HIV. Zelfstandig onderneemster. NIEUWSBRIEF In deze nieuwsbrief: Van de directeur, pag 3 Chances for Children in 2013, pag 5 Alleen studeren en geen ontspanning is maar saai!, pag 6 ChildsLife ondersteunt vrouwen en meisjes Dit is Alice

Nadere informatie

In dit Turfje 01 Vanuit het MT

In dit Turfje 01 Vanuit het MT In dit Turfje 01 Vanuit het MT 02 Vanuit de groepen 03 Even voorstellen 05 Vanuit de MR 07 Vanuit de OC 07 Vanuit de Kober 09 Prinses Christina Junior Concours 09 Kermiskorting 10 Stichting Jeugd en Rouw

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering 24 maart 2015

Notulen jaarvergadering 24 maart 2015 30 aanwezigen Notulen jaarvergadering 24 maart 2015 1. Opening Mark opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Mededeling vooraf -> Het financieel verslag dat verzorgt wordt door Miranda zal

Nadere informatie

Lezen 3a tekst 1 Geslaagd!

Lezen 3a tekst 1 Geslaagd! OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

Jobfactory 24/7 open. terzijde. binnenzijde. #1 juni 2013 nieuwsbrief stichting maatschappelijke opvang helmond

Jobfactory 24/7 open. terzijde. binnenzijde. #1 juni 2013 nieuwsbrief stichting maatschappelijke opvang helmond rismo #1 juni 2013 nieuwsbrief stichting maatschappelijke opvang helmond Jobfactory 24/7 open terzijde TROTS Met deze Prismo ontvangt u tevens een beknopt overzicht van ons werk in 2012 en de resultaten

Nadere informatie

Van Huis Uit. Op het ROC ASA leer je meer dan een vak. Een project over schooluitval onder Marokkaanse jongeren op ROC ASA Economie Abstede

Van Huis Uit. Op het ROC ASA leer je meer dan een vak. Een project over schooluitval onder Marokkaanse jongeren op ROC ASA Economie Abstede Van Huis Uit Een project over schooluitval onder Marokkaanse jongeren op ROC ASA Economie Abstede Utrecht, juni 2005 Abdelkarim el Allati Marco van Westerlaak Op het ROC ASA leer je meer dan een vak 1

Nadere informatie

Ondernemingsplan Kwagala Center

Ondernemingsplan Kwagala Center Ondernemingsplan Kwagala Center 1 Ondernemingsplan Kwagala Health Care Center Auteur/initiatiefnemer: Ellen van Beers (Voorzitter Kwagala) In opdracht van: Stichting Kwagala Datum: Versie 1: oktober 2013

Nadere informatie

Nieuwsbrief AV Holten

Nieuwsbrief AV Holten Nieuwsbrief AV Holten Om alle leden op de hoogte te houden van wat er zoal in onze club gebeurt, is er deze digitale nieuwsbrief van de AV Holten. Bestuur en pr coördinator streven ernaar om de nieuwsbrief

Nadere informatie

Fondsenwervingsgids. Sponsor je project! www.projects-abroad.be mail@projects-abroad.be 0032 (0) 38 08 30 52

Fondsenwervingsgids. Sponsor je project! www.projects-abroad.be mail@projects-abroad.be 0032 (0) 38 08 30 52 Fondsenwervingsgids Sponsor je project! www.projects-abroad.be mail@projects-abroad.be 0032 (0) 38 08 30 52 www.projects-abroad.nl info@projects-abroad.nl 0031 (0) 78 613 13 56 Inleiding Heel erg leuk

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND JAARVERSLAG 2014

STICHTING DAPPER KIND JAARVERSLAG 2014 STICHTING DAPPER KIND JAARVERSLAG 2014 Dapper Dagboek Dapper Dagboek VOORWOORD Het DapperDagboek ligt in het ziekenhuis! Weer een jaar voorbij, een prachtig jaar vol nieuwe uitdagingen. Tijd voor het tweede

Nadere informatie

Streetwise professionals in Spangen

Streetwise professionals in Spangen Streetwise professionals in Spangen Gericht werken aan een goede toekomst voor overlastgevende jongeren Renske S. van der Gaag, MSc Met medewerking van: Drs. Nanne Boonstra Drs. Ron van Wonderen Oktober

Nadere informatie

Voorwoord. Voorwoord

Voorwoord. Voorwoord l u dit voorvoord leest In een jaarverslag leg je verantwoording af van de belangrijkste ontwikkelingen die het afgelopen jaar hebben pl aat maar als ik dit boekwerkje lees dan is mijn indruk: wat hebben

Nadere informatie

Secretarieel halfjaarverslag 2014-2015

Secretarieel halfjaarverslag 2014-2015 Secretarieel halfjaarverslag 2014-2015 Irene Klaren Secretaris 14-15 der S.V. RealTime 20 januari 2015 Secretarieel halfjaarverslag 2014-2015 Irene Klaren Secretaris 14-15 Versie 1.2 Studievereniging RealTime

Nadere informatie

Jaarverslag 2010 Stichting Aandachtscentrum Het Open Venster. 1. Voorwoord 2. 2. Visie 3. 3. De activiteiten 4. 4. Coördinator en groepswerkers 8

Jaarverslag 2010 Stichting Aandachtscentrum Het Open Venster. 1. Voorwoord 2. 2. Visie 3. 3. De activiteiten 4. 4. Coördinator en groepswerkers 8 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 2 2. Visie 3 3. De activiteiten 4 4. Coördinator en groepswerkers 8 5. Vrijwilligers 9 6. Bestuur 12 7. Contacten in de samenleving 13 8. Publiciteit 14 9. Toekomst 15

Nadere informatie

#3. Startbijeenkomst en het Goede doel. Tijdens de startbijeenkomst van Ondersteboven werd het Goede Doelen spel gespeeld. P. 4

#3. Startbijeenkomst en het Goede doel. Tijdens de startbijeenkomst van Ondersteboven werd het Goede Doelen spel gespeeld. P. 4 MEI 2012 NIEUWSBRIEF ONDERSTEBOVEN Naar een klantgerichte organisatie met kleinschalige teams #1. Ondersteboven gaan is: weten van elkaars werk! Pas geleden vertelde een medewerker mij, dat het werken

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 5 7 7 7 7 7 8 8 9 9 10 10 10 13 14 14 17 17 17 20 23 25 36 Bijlage I: Bestaansrecht 35 37

Inhoudsopgave. 5 7 7 7 7 7 8 8 9 9 10 10 10 13 14 14 17 17 17 20 23 25 36 Bijlage I: Bestaansrecht 35 37 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave Historie 3 I. Het jaar in vogelvlucht II. Beleidsvisie A. Missie B. Doelstellingen C. Doelgroepen D. Activiteiten III. Organisatie A. Bestuur 9 B. Fondsenwervingscommissie

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen: De lat omhoog bij de vakken rekenen, lezen, begrijpend lezen en spelling. Voor uw

Nadere informatie