Newsflash Q Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Newsflash Q1 2015. Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia."

Transcriptie

1 Newsflash Q Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia Zoals aangegeven in de vorige Newsflash, heeft Edward op ons verzoek het team verlaten. Dit is allemaal op een goede manier verlopen; Edward heeft zijn werk overgedragen en ook onze workshop, waar hij woonde, verlaten. Er is overleg geweest met het team over mogelijke vervanging van Edward; in eerste instantie werd gevraagd om vervanging, maar uiteindelijk is er, op verzoek vanuit Nederland, eerst een order gedraaid zonder vervanging om een goede inschatting te kunnen maken van wat er nodig is. En waar we op hoopten (en verwachten) is tot nu toe uitgekomen: de dames staan op en kunnen een heleboel zelf regelen. Inkoopster Anjela, een jonge leergierige dame (heeft op KGSA gezeten), regelt de orders van binnenkomst tot de productie. Supervisor Millicent neem de productie op zich en stemt samen met Anjela het verpakken af. Erg mooi om te zien! Als de eerste orders zijn verstuurd, zal dit verder worden geevalueerd. Anjela Millicent Tijdens het bezoek in November hebben Linda en Marian een aantal enthousiaste Nederlandse dames ontmoet die graag willen helpen binnen de stichting in Kenia. Zo heeft Marleen de administratie bekeken en hier advies over gegeven om dit nog inzichtelijker te maken voor iedereen. Heeft Brenda Edward s oude kamer onder handen genomen en hier een nieuwe shop van gemaakt. Hier kunnen expats komen shoppen, maar kunnen ook kinderfeestjes worden gegeven (getest door Brenda op het feestje van haar eigen dochter). En tevens een nieuwe collectie ontwikkeld voor de lokale markt. In samenwerking met Corine die zich daarnaast heeft ontfermd over verkoopster Beth: hoe pakken we de lokale markt aan en met welke producten. Bedankt dames! Erg leerzaam voor ons allemaal.

2 Nieuwe shop bij Weza4Life Onze maaksters Twee weken geleden hebben we heel verdrietig nieuws ontvangen. Pamela, een van onze vaste dames, is dinsdag 14 april overleden. Zij was al enige tijd ziek, maar het laatste nieuws was dat ze opknapte. Helaas is dat toch niet het geval geweest. Zij laat 3 kinderen achter; de oudste zoon zit in de tweede klas van de middelbare school (boarding school), een zoon die een (auto)technische opleiding volgt in Kibera en een dochter op de lagere school (groep 7). Op dit moment zijn we aan het kijken of de familie iets wil doen en/of wat wij kunnen doen. Zoals het er nu uitziet blijven de twee jongens op hun huidige opleiding en blijft er woonruimte beschikbaar voor hun. Het jongste meisjes zal ook naar een boarding school gaan en in vakanties terugkomen naar Nairobi en bij een van de dames verblijven. Pamela tijdens de fotoshoot met alle dames in april 2014

3 De afgelopen maanden zijn de sieradenmaaksters bezig geweest met een aantal orders voor onze eigen webshop en de laatste weken met een mooie order voor Return to Sender (RTS). RTS kreeg van een partij de vraag om leuke armbandjes te leveren als give-away in winkels. En gelukkig dachten ze daarbij aan ons. Er moest snel actie worden ondernomen qua ontwerpen en de productie ( armbandjes). Momenteel worden de laatste armbandjes afgemaakt en verpakt zodat de armbandjes in mei in de winkels liggen. Leuk!! Armbandjes voor Return to Sender Kinderen op school In januari zijn alle scholen weer van start gegaan en zo ook de kinderen van de vrouwen. De eerste weken van het jaar zijn altijd druk voor onze social workers omdat dan alle kinderen weer alle spullen moeten hebben om naar school te kunnen. En moeten alle scholen worden betaald (vaak door middel van een bezoek want overmaken van geld is toch nog vaak anders geregeld dan hier). In december zijn alle huisbezoeken geweest en die waren positief. Dat zijn ook de momenten dat de kinderen worden gestimuleerd om hun best te blijven doen. De meeste commentaren van scholen is dat de kinderen het goed doen, maar beter kunnen (niet veel anders dan hier). Dus dat wordt door de social workers nog eens extra benadrukt.

4 Akili School De Akili School heeft er twee extra lokalen bij. Deze zijn in de kerstvakantie gebouwd en worden nu gebruikt. Dit geeft een hoop lucht op de school. Andere lokalen zijn opgeknapt en zo kan de school weer even vooruit. Op het wensenlijstje staan wel extra toiletten en nog extra schoolmaterialen. Daar gaan we naar kijken gedurende het jaar. Verder lopen de zaken prima door op de Akili school: de kleintjes krijgen elke dag pap en de hogere klassen een lunch met rijst, bonen en mais. En een aantal keren per week fruit. Omdat de Keniaanse overheid heeft aangegeven dit jaar alle scholen in Kibera te gaan keuren (en bepalen of ze voortgezet mogen worden), zijn wij daar zelf al mee begonnen. Alle drie de lagere scholen worden gescreend op de door de overheid reeds bekend gemaakte eisen, zodat we waar nodig, dingen kunnen regelen voordat de ambtenaren langskomen. Nieuwe lokalen op het huidige gebouw De Akili School wordt o.a. structureel gesteund door een internationale loterij- verkooporganisatie en een Engels marketing bureau Aim Higher Op de Aim Higher School gaat het goed. Ook hier vindt een screening plaats om ervoor te zorgen dat de school, ook volgens de nieuwe voorwaarden van de overheid, voortgezet mag worden. In januari en februari heeft de school allerlei nieuwe schoolmaterialen ontvangen zodat ze voorlopig weer vooruit kunnen. Onder de sterke leiding van headteacher Lydia loopt deze school goed door en zien we daar altijd blije kindergezichtjes.

5 Schoolplein Aim Higher De Aim Higher School wordt structureel gesteund door ALLSAFE Mini Opslag. Fair View School Op de Fair View School is begin dit jaar het microkrediet-programma voor de ouders van start gegaan. Op kleine schaal. En omdat dit goed verloopt, kunnen we dit programma in de komende weken verder uitbreiden. De ouders zijn erg enthousiast en gedreven en dat is goed om te zien. Als de eerste groep het goed doet, kan het programma worden uitgebreid naar andere ouders die mee willen doen. Mensen in Kibera zijn vaak achterdochtig als het om leningen gaat, omdat er ook veel partijen kredieten aanbieden met extreem hoge renetpercentages. Dus vaak willen ze eerst zien hoe het andere mensen afgaat, voordat ze zelf durven instappen. Alles stap voor stap dat werkt ook voor ons het beste. Zoals vorige keer vermeld hebben we het gehandicaptenproject, gefinancierd door Achmea Foundation, moeten stopzetten. Van deze subsidie hadden we een deel besteed aan het project, ook daar gingen we stap voor stap te werk. Voor het overgebleven bedrag hebben we een nieuw voorstel ingediend bij Achmea Foundation, om o.a. het microkredietenproject uit te breiden. Dit voorstel is goedgekeurd! En daarom kunnen we dit programma in de komende maanden gaan uitbreiden op de Fair View School.

6 Ouders in klas voor training over microkredieten Op de school zelf loopt het goed. Het jaar is goed begonnen met alle schoolmaterialen die nodig zijn. En alle klassen zijn compleet. Het wachten is nog steeds op de extra ruimte tegenover de school om extra lokalen of speelruimte te creëren. De headteacher is hierover in onderhandeling met de buren, maar geeft aan dat we geduld moeten hebben De Fairview School wordt gesteund door Barts (sport-accessoires) en Elysee Accountants. KGSA 2015 lijkt een beter jaar te worden voor KGSA. In september 2014 was Abdul naar de VS geweest om te fundraisen, in maart 2015 werd hij opnieuw uitgenodigd voor een gala. Als Abdul zelf spreekt maakt dat extra veel indruk op de mensen. Ook heeft in februari een groep Amerikanen de Kilimanjaro beklommen om geld te werven. Allemaal hebben ze maanden getraind en vervolgens liep Abdul gewoon mee. 24 van de 25 mensen hebben de top gehaald, waaronder Abdul. Petje af! Abdul op weg naar de top van de Kilimanjaro

7 S4L betaalt elke dag de lunch van de leerlingen van KGSA, maar voor alle andere kosten zijn sponsoren nodig. Naast deze kosten, wordt er ook geld geworven voor het opzetten van een boarding-gedeelte voor KGSA. Dat is de wens van de Amerikaanse stichting die helpt bij het werven van geld. Ook hier speelt geduld weer een belangrijke rol veel toezeggingen, maar nog niet heel veel concrete daden. ALLSAFE Secondary School In januari van 2015 zijn er 3 klassen van start gegaan op de ALLSAFE Secondary School. De groep van vorig jaar is doorgestroomd naar klas 2. Er zijn nieuwe leerlingen gestart in klas 1. En er is, na een goede selectie, gestart met een groep leerlingen in klas 3. Deze leerlingen komen of van andere scholen en/of zijn al een tijd niet naar school geweest omdat hun sponsoring bijvoorbeeld is stopgezet. Dit laatste neemt de laatste jaren helaas toe. En omdat de school maar twee jaar heeft om deze jongeren klaar te stomen voor het examen, was de selectie belangrijk. Maar dat is gelukt en nu krijgen ook deze jongeren een nieuwe kans om een middelbare school af te maken. Hoe belangrijk school is voor alle kinderen die op de scholen van Stichting4Life zitten, bewijzen de brieven van de groep leerlingen die vorig jaar zijn gestart in klas 1 van de ALLSAFE Secondary School. Zij schreven brieven naar sponor ALLSAFE Mini Opslag. Indrukwekkend om te lezen onder welke omstandigheden deze kinderen leven en hoe positief en gemotiveerd zijn zijn. Hieronder een kleine selectie hieruit.

8 Stukjes uit brieven van leerlingen van klas 1 gestuurd aan sponsor ALLSAFE ALLSAFE Secondary School wordt gesteund door ALLSAFE Mini Opslag en het speciale evenement dat zij vorig jaar zijn gestart voor hun 15-jarig jubileum en dat nu wordt voortgezet als jaarlijks event, Climb4School Professional Skills Center Door veranderingen binnen de bloemenfarm (nieuw management en verhuizing), waar veel van de studenten aan de slag waren, hebben een aantal leerlingen helaas hun baan verloren. Officieel staan zij nog on hold. We zijn momenteel aan het uitzoeken wat er exact is gebeurd en hoe we deze jongeren kunnen helpen. In de eerder aangegeven subsidie van Achmea Foundation, zit ook een deel dat we mogen gaan besteden aan het verder voortzetten van het Professional Skills Center. De training hebben we staan, maar we zouden het fijn vinden als er meer bedrijven zijn die deze studenten een kans willen geven op een baan. Hiervoor gaan we bedrijven benaderen. Bedrijven die interesse hebben in studenten die getraind zijn in: Western Culture, Oral Communication skills, Business Skills, Life Skills, Project management, Written communication skills en/of Computer skills. Ken je een bedrijf of heb je contacten met bedrijven in Kenia? Laat het ons weten!

9 Opvang wezen Jukumu Letu Op Jukumu Letu gaat het goed. De activiteiten lopen goed door. In de vorige Newsflash gaven we aan dat oprichtster Carol de dingen altijd wel fixed: in 2015 wordt ze hiermee geholpen doordat Agnes van t Hoff, onze ontwerpster van sieraden en lerares op de Nederlandse school in Nairobi, in overleg met S4L, Jukumu Letu heeft voorgedragen als goed doel om te steunen vanuit de Nederlandse School. Dit heeft Jukumu Letu in januari al 800,- en een heleboel etenswaren opgeleverd vanuit de kerst-markt. En in maart nog eens 2.000,- vanuit een sponsorloop op de school. Het geld zal worden besteed aan schoolmaterialen op de Jukumu Letu lagere school. Bedankt Agnes en alle leerlingen van de Nederlandse school! Agnes met zoontje Seth Jukumu Letu wordt structureel gesteund door Sauna Beauty & Wellness de Heuvelrug uit Veenendaal. Met deze steun hebben alle kinderen tussen de middag een voedzame lunch. Werk/export De eerste maanden van het jaar zijn de dames (en extra flexladies) druk geweest met verschillende orders: - Local orders dit aantal begint toe te nemen (winkels en expats) - HEMA - een nalevering van de vriendschapsarmbandjes - RTS de eerder genoemde order van armbandjes - Webshop - in mei gaat onze nieuwe website live!

10 Design nieuwe webshop Door V&D zijn intern de volgende stappen goedgekeurd en is de planning om begin augustus in de eerste test-winkels te liggen. Met een najaarscollectie. Nog een hoop stappen te zetten voordat we zover zijn; testen met een IT-systeem waarmee alles orders en salesverslagen automatisch zullen verlopen, display-inrichting, collectie ontwikkelen, labels en dan natuurlijk de productie van alles in Kenia. Een leuke en mooie uitdaging! Voor Box4Life wordt momenteel gewerkt aan de nieuwe collectie. Deze zal in mei in de winkels liggen. Verder werken we aan het verkrijgen van meer verkooppunten. Mocht je ideeën hebben voor goede verkooppunten, laat het ons weten! Evenementen Evenementen in 2015 zet alvast in je agenda! - 30 mei Spinnen4Life - 13 juni Rabobank fietstocht waarmee je S4L kunt steunen

11 - 1 t/m 5 juli Stel4io - 3 t/m 11 september Climb4School II - 22 november Run4Life Spinnen4Life Op 30 mei staat het plein van Mijdrecht weer helemaal in het teken van spinnen en Stichting4Life. Met zoveel mogelijk mensen gaan we 5 uur lang fietsen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor schoon drinkwater en schoolmaterialen voor de scholen. Er zijn nog een aantal fietsen beschikbaar dus schrijf je snel in via: Rabo fietstocht Op 13 juni organiseert de Rabobank Rijn en Veenstromen voor de tweede keer de Rabo Fietstocht door het Groene Hart. Doe mee en steun daarmee onze projecten! Stel4io Van 1 t/m 4 juli gaan we met een hele groep de Stel4io beklimmen; wielerharten gaan sneller kloppen bij het idee om de strijd aan te gaan met deze 48 haarspeld-bochten. Met het sponsorgeld van deze beklimming krijgen 350 kinderen een jaar lang lunch op school. Lijkt het je leuk om mee te gaan. Er zijn nog een paar plekken vrij. Mail naar: Linda@stichting4life.nl Climb4School II Na het succes van Climb4School van 2014, waar helaas de top niet is bereikt door de weersomstandigheden, gaan we dit jaar opnieuw deze berg beklimmen. Er gaan dit jaar twee groepen: - mensen die vorig jaar van het event hebben gehoord en hebben aangegeven dit ook een keer te willen doen. Zonder ervaring. - mensen met klimervaring en/of die vorig jaar zijn mee geweest en nogmaals voor de top gaan.

12 Er zijn nog twee plekken vrij dus geef je snel op als deze berg al jaren op je bucket-list staat. Dit is je kans! Mail naar Doel is om zoveel mogelijk kinderen naar de middelbare school te laten gaan. Mont Blanc - Climb4School Run4Life Op 22 november 2015 bestaat de stichting 12,5 jaar en dat vieren we met een nieuw event: Run4Life. Hardlopen, verschillende afstanden, voor het goede doel. Details hierover volgen snel. Sponsoring Door de groep van vaste vrienden (SCM Recruitment, IDM Services, Loyalty Lab, ALLSAFE Mini Opslag, Elysee Accountants, Sauna Beauty & Wellness de Heuvelrug, European Lottery Guild, EurFinance, Rabobank Rijn en Veenstromen, DM4Life, Evolution Direct Marketing Ltd, Leadhouse en Barts) die de stichting steunen en onze vaste donateurs, hebben we een mooie basis om onze activiteiten voort te blijven zetten. Bedankt! Al deze activiteiten/projecten zouden niet mogelijk zijn zonder de steun van onze zakelijke vrienden, sponsoren, partners, vrijwilligers en particuliere donateurs. En daarvoor willen we jullie graag bedanken! Met alle bijdragen en activiteiten, proberen we weer een heleboel goede activiteiten te realiseren voor de moeders en kinderen in Nairobi en daarmee een groot verschil te maken voor een steeds grotere groep. En kunnen we met onze projecten een enorm verschil maken in het leven en het toekomstperspectief van ongeveer 1500 kinderen en vrouwen! Graag tot ziens bij een van onze events! Bestuur en medewerkers Stichting4Life

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Newsflash Q2 2014 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia In de afgelopen maanden hebben er een aantal veranderingen plaats gevonden in de organisatie

Nadere informatie

Newsflash Q Marja Raats, vanaf 1 april bij het team

Newsflash Q Marja Raats, vanaf 1 april bij het team Newsflash Q1 2017 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met onze scholen, de kinderen en werkende moeders in Kenia. Organisatie in Nederland Door de veranderingen in het afgelopen

Nadere informatie

Newsflash Q Organisatie in Nederland Organisatie in Kenia

Newsflash Q Organisatie in Nederland Organisatie in Kenia Newsflash Q4 2017 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met onze scholen, de kinderen en werkende moeders in Kenia. Organisatie in Nederland Het Nederlandse team op kantoor bestaat

Nadere informatie

Newsflash Q Organisatie in Nederland Organisatie in Kenia

Newsflash Q Organisatie in Nederland Organisatie in Kenia Newsflash Q4 2018 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met de kinderen, onze scholen, en de werkende moeders in Kenia. Ten eerste wensen we iedereen graag het allerbeste voor 2019!

Nadere informatie

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Newsflash Q3 2013 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia Kenia draait goed; de projecten lopen allemaal door en de kinderen en vrouwen zijn tevreden.

Nadere informatie

Newsflash Q In mei hebben we onze nieuwe website van de stichting gelanceerd. Neem vooral even een kijkje!

Newsflash Q In mei hebben we onze nieuwe website van de stichting gelanceerd. Neem vooral even een kijkje! Newsflash Q2 2017 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met onze scholen, de kinderen en werkende moeders in Kenia. Organisatie in Nederland In april zijn Margreet en Linda naar Nairobi

Nadere informatie

Newsflash Q Alle scholen zijn bezocht, ook de Aim Higher School

Newsflash Q Alle scholen zijn bezocht, ook de Aim Higher School Newsflash Q2 2018 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met de kinderen, onze scholen, en de werkende moeders in Kenia. Organisatie in Nederland In mei hebben bestuursleden Nancy en

Nadere informatie

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in de laatste maanden van dit jaar in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in de laatste maanden van dit jaar in Kenia. Newsflash Q4 2015 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in de laatste maanden van dit jaar in Kenia. John samen met zijn zoon Thomas tijdens het bezoek aan Kenia eind oktober

Nadere informatie

De eerste maanden van het jaar 2016 zijn alweer voorbij. Hoog tijd om jullie te informeren over de stand van zaken over alle projecten in Kenia.

De eerste maanden van het jaar 2016 zijn alweer voorbij. Hoog tijd om jullie te informeren over de stand van zaken over alle projecten in Kenia. Newsflash Q1 2016 De eerste maanden van het jaar 2016 zijn alweer voorbij. Hoog tijd om jullie te informeren over de stand van zaken over alle projecten in Kenia. Organisatie in Nederland Het bestuur van

Nadere informatie

Newsflash Q4 2013. Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Newsflash Q4 2013. Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Newsflash Q4 2013 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia Het team in Kenia heeft het afgelopen kwartaal hard gewerkt, met begeleiding van onze Nederlandse

Nadere informatie

Marcel tijdens zijn bezoek aan de Aim Higher School in maart

Marcel tijdens zijn bezoek aan de Aim Higher School in maart Newsflash Q1 2018 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met onze scholen, de kinderen en de werkende moeders in Kenia. Organisatie in Nederland Na de veranderingen die begin dit jaar

Nadere informatie

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Newsflash Q2 2013 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia Het team in Kenia is nog steeds heel stabiel. Er wordt hard gewerkt en gevraagd om meer sieradenorders.

Nadere informatie

In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met de kinderen, onze scholen, en de werkende moeders in Kenia.

In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met de kinderen, onze scholen, en de werkende moeders in Kenia. Newsflash Q1 2019 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met de kinderen, onze scholen, en de werkende moeders in Kenia. Veranderingen Met de veranderingen om ons heen, binnen ons team

Nadere informatie

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. News flash Q2 2012 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia De organisatie in Kenia functioneert goed. Er blijven uiteraard verbeterpunten en het mooie

Nadere informatie

In deze Newsflash praten we je graag bij over onze projecten en ontwikkelingen in het tweede kwartaal van dit jaar in Kenia.

In deze Newsflash praten we je graag bij over onze projecten en ontwikkelingen in het tweede kwartaal van dit jaar in Kenia. Newsflash Q2 2016 In deze Newsflash praten we je graag bij over onze projecten en ontwikkelingen in het tweede kwartaal van dit jaar in Kenia. Organisatie in Nederland Op het kantoor in Mijdrecht verloopt

Nadere informatie

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Newsflash Q3 2014 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia De invoering van de nieuwe organisatie-structuur is goed verlopen. Iedereen heeft zijn rol

Nadere informatie

In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met onze scholen, de kinderen en werkende moeders in Kenia.

In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met onze scholen, de kinderen en werkende moeders in Kenia. Newsflash Q3 2016 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met onze scholen, de kinderen en werkende moeders in Kenia. Organisatie in Nederland Het bestuur van de stichting is nu helemaal

Nadere informatie

Newsflash Q When the water starts boiling it is foolish to turn off the heat. Nelson Mandela

Newsflash Q When the water starts boiling it is foolish to turn off the heat. Nelson Mandela Newsflash Q3 2018 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met de kinderen, onze scholen, en de werkende moeders in Kenia. Algemeen Deze Newsflash publiceren we later dan gepland, omdat

Nadere informatie

Scholing Ook zijn er positieve ontwikkelingen te melden bij alle scholen die door S4L worden gesteund.

Scholing Ook zijn er positieve ontwikkelingen te melden bij alle scholen die door S4L worden gesteund. Newsflash 24.11.12 Normaal sturen we een keer per kwartaal een update over de projecten en plannen. Maar aangezien we net anderhalve week in Kenia hebben doorgebracht en alle lopende projecten en plannen

Nadere informatie

Graag praten we jullie bij over alle nieuwe projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle nieuwe projecten en ontwikkelingen in Kenia. News flash Q1 2011 Graag praten we jullie bij over alle nieuwe projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia Onze programmanager Kibet heeft de afgelopen maanden twee nieuwe collega s aangenomen

Nadere informatie

Graag praten we jullie bij over alle nieuwe projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle nieuwe projecten en ontwikkelingen in Kenia. News flash Q1 2012 Graag praten we jullie bij over alle nieuwe projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia Onze program manager Abdul is nu 9 maanden in dienst bij de stichting. De overgang

Nadere informatie

Toelichting Jaarverslag 2012

Toelichting Jaarverslag 2012 Toelichting Jaarverslag 2012 2012 Introductie In 2012 heeft Stichting4Life weer kunnen groeien in het aantal mensen dat wordt geholpen in de sloppenwijk Kibera in Nairobi, Kenia. Het aantal vrouwen en

Nadere informatie

Stichting4Life Vermogenweg 26A 3641 SR Mijdrecht Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728.

Stichting4Life Vermogenweg 26A 3641 SR Mijdrecht Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728. Stichting4Life Vermogenweg 26A 3641 SR Mijdrecht Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728 Beleidsplan 2015 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Missie 4 3. Visie 4 4.

Nadere informatie

Stichting4Life Veenweg 158c 3641 SM Mijdrecht Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728.

Stichting4Life Veenweg 158c 3641 SM Mijdrecht Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728. Stichting4Life Veenweg 158c 3641 SM Mijdrecht Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728 Beleidsplan 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Missie 4 3. Visie 4 4. Beleid

Nadere informatie

Stichting4Life Veenweg 158c 3641 SM Mijdrecht Telefoon: KvK nummer: ANBI:

Stichting4Life Veenweg 158c 3641 SM Mijdrecht Telefoon: KvK nummer: ANBI: Stichting4Life Veenweg 158c 3641 SM Mijdrecht Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728 Beleidsplan 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Missie 4 3. Visie 4 4. Beleid

Nadere informatie

In deze brochure kan je meer lezen over onze projecten in Kenia, de evenementen die we in Nederland organiseren en hoe je ons hierbij kan helpen.

In deze brochure kan je meer lezen over onze projecten in Kenia, de evenementen die we in Nederland organiseren en hoe je ons hierbij kan helpen. De tennis4change foundation is een Nederlandse stichting die sinds 2011 staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is opgericht door de broers Jorick en Rutger Vliegenberg. In onze stichting hebben

Nadere informatie

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier.

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier. Schoolresultaten 2013-2014 21 september 2014 De schoolresultaten mogen er zijn. 10 studenten zijn afgelopen jaar geslaagd. En dat is mede dankzij uw hulp mogelijk gemaakt. De pagina's van de schoolkinderen

Nadere informatie

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis DEZE WEEK FELICITEREN WE: Anouk v.d. Meer (woensdag) Alle leerlingen die in de zomervakantie jarig zijn! Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis Nieuws uit de personeelskamer.

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Wij een huis, zij een huis

Wij een huis, zij een huis Wij een huis, zij een huis Een huis in Bangladesh Stel je eens voor......dat je in Bangladesh woont in een huis zoals op deze foto; met een fundering en muren van leem en een rieten dak, dat nauwelijks

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6 Agenda 22 mei t/m 2 juni Cito toetsweek 24 mei 25 / 26 mei 30 mei 30 mei 31 mei 31 mei 1 juni 1 juni 2 juni 2 juni 5 t/m 11 juni 12 juni 12 juni 13 juni 14 juni 12 t/m 16 juni 23 juni Mama verwendag kleuters

Nadere informatie

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel Vlindernieuws Belangrijke data 22-25 juni Kamp locatie Noord 2 juli: Vuurvlindermarkt locatie Noord 7-8 juli: Eindmusical groep 8 locatie West 8 juli: Eindmusical groep 8 locatie Noord 10 juli: Laatste

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

STICHTING4LIFE. Jaarverslag 2010. Better looks, for a better world! Birgit Schuurman, ambassadrice van Stichting4Life

STICHTING4LIFE. Jaarverslag 2010. Better looks, for a better world! Birgit Schuurman, ambassadrice van Stichting4Life STICHTING4LIFE Better looks, for a better world! Jaarverslag 2010 Birgit Schuurman, ambassadrice van Stichting4Life Sloppenwijk Kibera Inhoudsopgave Inhoudsopgave Pagina 1 Introductie Pagina 2 4 Pijlers

Nadere informatie

Theatergroep Locals. www.tgthelocals.com. Lesbrief

Theatergroep Locals. www.tgthelocals.com. Lesbrief Theatergroep Locals www.tgthelocals.com Lesbrief 1. Over de voorstelling De vader van Polle is ooit met de noorderzon vertrokken. Daarom denkt ze dat haar vader ontdekkingsreiziger is en dat zijn schip

Nadere informatie

Stap 7 Nabespreking met het slachtoffer en nabespreking met de steungroepleden (apart)

Stap 7 Nabespreking met het slachtoffer en nabespreking met de steungroepleden (apart) Handleiding No Blame Stappenplan No Blame Stap 1 Gesprek met het slachtoffer Stap 2 Organiseer een bijeenkomst met de steungroep Stap 3 Uitleg probleem Stap 4 Deel de verantwoordelijkheid Stap 5 Ideeën

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE DECEMBER 2009

RESULTATEN ENQUETE DECEMBER 2009 RESULTATEN ENQUETE DECEMBER 2009 Stichting Vrienden van Nieuw Unicum - algemeen 1. Hoe kent u de Stichting Vrienden van Nieuw Unicum? Doordat een familielid/vriend/kennis van mij in Nieuw Unicum woont

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 21 augustus 2015 jaargang 13 nr. 1 agenda: 1 september Rapporten ingeleverd Internetprotocol ingeleverd Afspraken

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2012

Nieuwsbrief december 2012 Nieuwsbrief december 2012 Lieve mensen, Al weer bijna 2013, wat gaat de tijd toch snel. Dit jaar vierde onze stichting haar 5 jarig jubileum! We zijn erg trots op de structurele hulp die we tot nu toe

Nadere informatie

Thema 1: Hoe is over 10 jaar bij uw molenorganisatie het draagvlak bij het publiek georganiseerd?

Thema 1: Hoe is over 10 jaar bij uw molenorganisatie het draagvlak bij het publiek georganiseerd? Resultaten workshops Molencontactdag 22 november 2013 Thema 1: Hoe is over 10 jaar bij uw molenorganisatie het draagvlak bij het publiek georganiseerd? Groep blauw - Nicole Bakker: Werken met de molen

Nadere informatie

Lesbrief 14. Naar personeelszaken.

Lesbrief 14. Naar personeelszaken. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 14. Naar personeelszaken. Wat leert u in deze les? Wanneer u zeggen en wanneer jij zeggen. Je mening geven en naar een mening vragen. De voltooide tijd gebruiken.

Nadere informatie

Wat bijzonder dat wij hier vandaag tijdens jullie jaarafsluiting aanwezig mogen zijn en iets mogen vertellen.

Wat bijzonder dat wij hier vandaag tijdens jullie jaarafsluiting aanwezig mogen zijn en iets mogen vertellen. Beste vrouwen, beste Soroptiminsten, Wat bijzonder dat wij hier vandaag tijdens jullie jaarafsluiting aanwezig mogen zijn en iets mogen vertellen. Mijn naam is Clemy de Rooy en ik ben hier met Zakeya Hashemi.

Nadere informatie

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool Spreekbeurt voor een huis Leuk dat je dit pakketje van onze website hebt gedownload! Ga je een spreekbeurt houden over het werk van Wereldfoundation?

Nadere informatie

Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017

Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017 Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017 Onze eerste nieuwsbrief sinds wij op 29 oktober 2015 officieel een stichting zijn geworden. Graag willen wij jullie een update geven over hoe het met onze kinderen

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Ouders eindigen na bezoek in de museumwinkel. Tot slot krijgen de ouders op vertoon van hun entreekaartje een hapje en drankje.

Ouders eindigen na bezoek in de museumwinkel. Tot slot krijgen de ouders op vertoon van hun entreekaartje een hapje en drankje. Nieuwsbrief Nummer 11 jaargang 6 ALGEMEEN Agenda Activiteiten Wat hebben we komende tijd voor de kinderen in petto: 25 april - Duinendag/Koningsspelen voor de groepen 3 t/m 8 - Sport voor kleuters 13-23

Nadere informatie

Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda- Januari 2015

Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda- Januari 2015 Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda- Januari 2015 Toen jullie de vorige nieuwsbrief ontvingen (eind november), was de grote vakantie net begonnen in Oeganda. De kinderen zijn dan twee maanden vrij.

Nadere informatie

versteek Sponsorloop Hartewensen En verder... Groeiende Businessclub. Donatiemogelijkheden. Agenda deloopplank

versteek Sponsorloop Hartewensen En verder... Groeiende Businessclub. Donatiemogelijkheden. Agenda deloopplank de versteek Halfjaarlijkse nieuwskrant van Stichting Vrienden van De Loopplank 2012 1 Sponsorloop Bijna 2000 euro hebben ze opgehaald! De sportieve kids van De Loopplank. Wat is er met dit geld aangeschaft?

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Stichting Vrienden van Umthombo

Jaarverslag 2011. Stichting Vrienden van Umthombo Jaarverslag 2011 Stichting Vrienden van Umthombo Inhoudsopgave Jaarverslag 2011... 1 Stichting Vrienden van Umthombo... 1 Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Huidig beleid... 4 Missie... 4 Doelstelling...

Nadere informatie

UP TO DATE YES, WE DID IT!!!! Iedereen mag trots zijn op wat we met z n allen bereikt hebben! Ga er maar eens lekker voor zitten en geniet!

UP TO DATE YES, WE DID IT!!!! Iedereen mag trots zijn op wat we met z n allen bereikt hebben! Ga er maar eens lekker voor zitten en geniet! 0 NUMMER 37 Nieuwsbrief UP TO DATE In deze editie: Pagina 1: Voorwoord Belangrijke data Pagina 2: Waar we vandaan komen Pagina 3: Waar we vandaan komen Pagina 4: Waar we vandaan komen Pagina 5: Waar we

Nadere informatie

Lieve Ladies, De Sinterklaas versiering heeft weer plaats gemaakt voor onze kerstboom. Het is weer tijd voor de heerlijke decembermaand.

Lieve Ladies, De Sinterklaas versiering heeft weer plaats gemaakt voor onze kerstboom. Het is weer tijd voor de heerlijke decembermaand. Nieuwsbrief NSR december 2015 Lieve Ladies, De Sinterklaas versiering heeft weer plaats gemaakt voor onze kerstboom. Het is weer tijd voor de heerlijke decembermaand. De Eindspurt is ingezet en we hebben

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Wij een huis, zij een huis

Wij een huis, zij een huis Wij een huis, zij een huis Een huis in Bangladesh Stel je eens voor......dat je in Bangladesh woont in een huis zoals op deze foto; met een fundering en muren van leem en een rieten dak, dat nauwelijks

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 23 oktober 2014 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief! Wat is er een boel gebeurd sinds de start. Inmiddels zijn er al 18 kinderen die gebruik maken van de opvang bij Sinnerakkers. Wij

Nadere informatie

Projectkosten ophalen met fondsenwerving

Projectkosten ophalen met fondsenwerving Projectkosten ophalen met fondsenwerving Het is soms ook best duur om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, of stage te lopen over de grens. Voor Local Dreamers, en voor onze Ecuadoriaanse partnerorganisaties,

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2016 www.stichtingmzeekambee.nl Inhoud Voorwoord 3 Studenten 4 Activiteiten 6 Jaarcijfers 8 Financieel overzicht 8 2 VOORWOORD Vijf jaar geleden is Stichting Mzee Kambee opgericht, een mooi

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 (juni 2015) Beste ouders/verzorgers,

Nieuwsbrief 10 (juni 2015) Beste ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 10 (juni 2015) Beste ouders/verzorgers, We zijn volop bezig met het fusieproces. Het eindrapport van de fusie is nog niet klaar en ik hoop dat het begin juni klaar is, zodat de medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nonfoodbank Gouda april 2018

Nieuwsbrief Nonfoodbank Gouda april 2018 Nieuwsbrief Nonfoodbank Gouda april 2018 Afgelopen maanden is er weer hard gewerkt door alle vrijwilligers om de cliënten zo goed mogelijk te helpen. Naast de hulp aan de cliënten zijn we ook bezig met

Nadere informatie

De Wilgentenen. Inhoud

De Wilgentenen. Inhoud De Wilgentenen Datum 14-12-2012 Gert Kooman Inhoud Update Gert 1 De Wilgenhoek in de media 1 Nieuwe berichtje 1 School verlicht 2 Verhuizing 2 Bedankt Kerstviering 3/4 Tot slot 4 Ingezonden stuk 5 Update

Nadere informatie

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 Met deze Nieuwsbrief informeren we al onze sponsors en belangstellenden over de actuele stand van zaken van de. In onze vorige nieuwsbrief moesten we melden dat het financieel

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2013-2014, nr. 2 September

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda:

In deze nieuwsbrief: Agenda: In deze nieuwsbrief: Agenda: - Vrijdag 26 februari informatie leesproject klaar voor de start voor ouders van groep 3. - 2 en 3 maart rapportgesprekken - Scouting Livingstone - Open dag - Interne Begeleiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB december 2013

Nieuwsbrief SHIB december 2013 Nieuwsbrief SHIB december 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB Terug- en vooruitblik Als maakster van deze nieuwsbrief sta ik verbaasd, het

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Het installatieproject

Het installatieproject JCI - ZuidLimburg JCI Zuid-Limburg is op dit moment de jongste kamer (i.o.) binnen JCI Nederland. JCI (Junior Chamber International) ook wel bekend als de Junior Kamer, een wereldwijd netwerk van jonge

Nadere informatie

Beste Vrienden van Rising Stars,

Beste Vrienden van Rising Stars, Onderwerp: Nieuwsbrief November 2010 Datum : 11 november 2010 Beste Vrienden van Rising Stars, In deze Nieuwsbrief willen we jullie informeren over de actuele situatie in Kings and Queens in Ghana en over

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Van de teamleider onderbouw

Nadere informatie

Beste jongens en meisjes,

Beste jongens en meisjes, blad 1 van 13 Beste jongens en meisjes, Hartelijk welkom op Calvijn, vestiging Meerpaal. Na de zomervakantie is het zover, je gaat naar een nieuwe school!!! Best wel spannend en een beetje eng. Je bent

Nadere informatie

Sponsorloop 2014. Beste ouders en verzorgers Huizen, februari 2014

Sponsorloop 2014. Beste ouders en verzorgers Huizen, februari 2014 Onderwerp: Vastenactie en sponsorloop Sponsorloop 2014 Vastenactie Yojana en Simavi, 19 maart 2014 16.00-18.00 uur Hoofdgebouw Beste jongens en meisjes Beste ouders en verzorgers Huizen, februari 2014

Nadere informatie

Is jouw doel om ze te overtuigen ook in Nederland te komen wonen? Nee hoor; ik ga ze gewoon kennis laten maken; verder niets.

Is jouw doel om ze te overtuigen ook in Nederland te komen wonen? Nee hoor; ik ga ze gewoon kennis laten maken; verder niets. Een stedentrip is wat Giga (28) het liefste doet tijdens zijn vakanties: het lijstje van steden die hij dit jaar nog gaat bezoeken is enorm; Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Antwerpen, Brugge, Gent, Praag,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2017

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2017 NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2017 De vakanties zitten erop, de scholen zijn weer begonnen, het werk hervat. Tijd om weer eens terug te kijken op wat er dankzij uw hulp in Muona gebeurd is het afgelopen jaar. In

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

Nieuwsbrief. * Juli 2018 * - ik en baby Janna -

Nieuwsbrief. * Juli 2018 * - ik en baby Janna - Nieuwsbrief * Juli 2018 * - ik en baby Janna - Voorwoord Lieve allemaal, Ik val gelijk met de deur in huis. We hebben geld nodig. Geld om onze kinderen naar school te kunnen blijven sturen. Later in deze

Nadere informatie

Sokkerwei 4 1901 KZ Castricum 0251 651554 info@sokkerwei.net www.sokkerwei.nl. Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei

Sokkerwei 4 1901 KZ Castricum 0251 651554 info@sokkerwei.net www.sokkerwei.nl. Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, Sokkerwei 4 1901 KZ Castricum 0251 651554 info@sokkerwei.net www.sokkerwei.nl De Sokkerwei Uit de wei vrijdag 20 februari 2015 Deze week in; Uit

Nadere informatie

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Nieuwsbrief Amigos maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Voorwoord Beste Amigos, Terwijl wij hier in Nederland al weer helemaal het gevoel krijgen in het voorjaar te zijn beland, hebben de bursalen in Guatemala

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 e KWARTAAL 2012

NIEUWSBRIEF 2 e KWARTAAL 2012 NIEUWSBRIEF 2 e KWARTAAL 2012 Welkom bij de 2 e Byounique nieuwsbrief 2012. We zijn trots om verslag te kunnen doen van alle activiteiten die het team in Malawi en het team in Nederland de afgelopen 3

Nadere informatie

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp.

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp. Verblijf van Tautvydas Rindzevicius in Kabaya/RWANDA in het kader van het bezoek aan wezen en kwetsbare kinderen gesponsord door de Jyambere stichting. Inleiding Tijdens de periode van juli-augustus 2015,

Nadere informatie

Nieuwsbrief SOID Cambodja 1 februari 2015

Nieuwsbrief SOID Cambodja 1 februari 2015 Nieuwsbrief SOID Cambodja 1 februari 2015 Bezoek Wim en Gertie Dohmen aan SOID in Cambodja Wij staan op het punt om ons bezoek aan SOID in Cambodja af te ronden en wij willen jullie graag informeren over

Nadere informatie

De ijnmanager. Cartoons september 2012. Luc Timmers

De ijnmanager. Cartoons september 2012. Luc Timmers De ijnmanager Cartoons september 2012 Luc Timmers Alle cartoons mogen gratis gekopieerd en verspreid worden Gratis? Jazeker! Tegenprestatie? De Lijnmanager Gratis is voor bijna niks Volg @Delijnmanager

Nadere informatie

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

Brood, tafel, maaltijd houden

Brood, tafel, maaltijd houden Brood, tafel, maaltijd houden Route 1: Aan tafel Kaart lezen Is brood de moeite waard? Ons broodje is gebakken Elke prent heeft een cijfer. Welke tekst hoort erbij? Geef die hetzelfde cijfer. Nog een beetje

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken?

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken? Carpe Diem! Afgelopen december vertrokken vijf Nederlandse dames naar het prachtige Zuid-Afrika om hier mee te werken aan een summerschool in een township in Hermanus. Dit is een project van People4Change,

Nadere informatie

Wij gaan weg: Beste ouders,

Wij gaan weg: Beste ouders, Wij gaan weg: Ik heb de laatste vier jaar met heel veel plezier op de Archipel gewerkt. Maar na 42 jaar werken in het onderwijs is het ook goed om te stoppen en ga ik met pensioen. Ik kijk terug op een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie 1 Stichting Samen in Actie Deimanstraat 43 2522 BC Den Haag Tel. 0649902721 KvK: 27314656 Postbank: 4129710 E: stichtingsa@ziggo.nl W: www.stichtingsa.nl Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 2014-2015 NR. 4 30 JAN. 2015

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 2014-2015 NR. 4 30 JAN. 2015 Fivelingo 84-86 2716 BG Zoetermeer 079 3211055 info@ikcdepiramide.nl www.ikcdepiramide.nl Van een brede basis naar de top! NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 2014-2015 NR. 4 30 JAN. 2015 Facebook Sinds dit schooljaar

Nadere informatie

Dagboek september 2016

Dagboek september 2016 Dagboek 20 21-22 september 2016 De komende dagen gaan we met de vrijwilligers de trainingen oefenen, die we de afgelopen dagen hebben gemaakt. We bezoeken elk district apart. Alle vrijwilligers uit dit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

'Medezeggenschapsraad', ik vond het lang een beetje een abstract begrip.

'Medezeggenschapsraad', ik vond het lang een beetje een abstract begrip. Zeven MR-kandidaten stellen zich aan u voor. Mijn naam is Naima Rahouani-Boultam. Ik ben moeder van Selma uit groep 4MN en Ilias die op de middelbare school zit (heeft ook op de Jonge Wereld gezeten).

Nadere informatie

Er is een hoop werk verzet en een geweldig bedrag opgehaald voor Masakhane: 2500,-!

Er is een hoop werk verzet en een geweldig bedrag opgehaald voor Masakhane: 2500,-! Nieuwsbrief 19 maart 2015 Johan Willem Frisoschool in Leeuwarden in actie voor Masakhane. Op de Johan Willem Friso school in Leeuwarden is met een spetterende opening op maandag 16 maart 2015 de projectweek

Nadere informatie

AG ANBI:

AG ANBI: Stichting4Life Noorddammerweg 124 1187 AG Amstelveen Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728 Beleidsplan 2019 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Missie 4 3. Visie

Nadere informatie