Newsflash Q Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Newsflash Q1 2015. Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia."

Transcriptie

1 Newsflash Q Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia Zoals aangegeven in de vorige Newsflash, heeft Edward op ons verzoek het team verlaten. Dit is allemaal op een goede manier verlopen; Edward heeft zijn werk overgedragen en ook onze workshop, waar hij woonde, verlaten. Er is overleg geweest met het team over mogelijke vervanging van Edward; in eerste instantie werd gevraagd om vervanging, maar uiteindelijk is er, op verzoek vanuit Nederland, eerst een order gedraaid zonder vervanging om een goede inschatting te kunnen maken van wat er nodig is. En waar we op hoopten (en verwachten) is tot nu toe uitgekomen: de dames staan op en kunnen een heleboel zelf regelen. Inkoopster Anjela, een jonge leergierige dame (heeft op KGSA gezeten), regelt de orders van binnenkomst tot de productie. Supervisor Millicent neem de productie op zich en stemt samen met Anjela het verpakken af. Erg mooi om te zien! Als de eerste orders zijn verstuurd, zal dit verder worden geevalueerd. Anjela Millicent Tijdens het bezoek in November hebben Linda en Marian een aantal enthousiaste Nederlandse dames ontmoet die graag willen helpen binnen de stichting in Kenia. Zo heeft Marleen de administratie bekeken en hier advies over gegeven om dit nog inzichtelijker te maken voor iedereen. Heeft Brenda Edward s oude kamer onder handen genomen en hier een nieuwe shop van gemaakt. Hier kunnen expats komen shoppen, maar kunnen ook kinderfeestjes worden gegeven (getest door Brenda op het feestje van haar eigen dochter). En tevens een nieuwe collectie ontwikkeld voor de lokale markt. In samenwerking met Corine die zich daarnaast heeft ontfermd over verkoopster Beth: hoe pakken we de lokale markt aan en met welke producten. Bedankt dames! Erg leerzaam voor ons allemaal.

2 Nieuwe shop bij Weza4Life Onze maaksters Twee weken geleden hebben we heel verdrietig nieuws ontvangen. Pamela, een van onze vaste dames, is dinsdag 14 april overleden. Zij was al enige tijd ziek, maar het laatste nieuws was dat ze opknapte. Helaas is dat toch niet het geval geweest. Zij laat 3 kinderen achter; de oudste zoon zit in de tweede klas van de middelbare school (boarding school), een zoon die een (auto)technische opleiding volgt in Kibera en een dochter op de lagere school (groep 7). Op dit moment zijn we aan het kijken of de familie iets wil doen en/of wat wij kunnen doen. Zoals het er nu uitziet blijven de twee jongens op hun huidige opleiding en blijft er woonruimte beschikbaar voor hun. Het jongste meisjes zal ook naar een boarding school gaan en in vakanties terugkomen naar Nairobi en bij een van de dames verblijven. Pamela tijdens de fotoshoot met alle dames in april 2014

3 De afgelopen maanden zijn de sieradenmaaksters bezig geweest met een aantal orders voor onze eigen webshop en de laatste weken met een mooie order voor Return to Sender (RTS). RTS kreeg van een partij de vraag om leuke armbandjes te leveren als give-away in winkels. En gelukkig dachten ze daarbij aan ons. Er moest snel actie worden ondernomen qua ontwerpen en de productie ( armbandjes). Momenteel worden de laatste armbandjes afgemaakt en verpakt zodat de armbandjes in mei in de winkels liggen. Leuk!! Armbandjes voor Return to Sender Kinderen op school In januari zijn alle scholen weer van start gegaan en zo ook de kinderen van de vrouwen. De eerste weken van het jaar zijn altijd druk voor onze social workers omdat dan alle kinderen weer alle spullen moeten hebben om naar school te kunnen. En moeten alle scholen worden betaald (vaak door middel van een bezoek want overmaken van geld is toch nog vaak anders geregeld dan hier). In december zijn alle huisbezoeken geweest en die waren positief. Dat zijn ook de momenten dat de kinderen worden gestimuleerd om hun best te blijven doen. De meeste commentaren van scholen is dat de kinderen het goed doen, maar beter kunnen (niet veel anders dan hier). Dus dat wordt door de social workers nog eens extra benadrukt.

4 Akili School De Akili School heeft er twee extra lokalen bij. Deze zijn in de kerstvakantie gebouwd en worden nu gebruikt. Dit geeft een hoop lucht op de school. Andere lokalen zijn opgeknapt en zo kan de school weer even vooruit. Op het wensenlijstje staan wel extra toiletten en nog extra schoolmaterialen. Daar gaan we naar kijken gedurende het jaar. Verder lopen de zaken prima door op de Akili school: de kleintjes krijgen elke dag pap en de hogere klassen een lunch met rijst, bonen en mais. En een aantal keren per week fruit. Omdat de Keniaanse overheid heeft aangegeven dit jaar alle scholen in Kibera te gaan keuren (en bepalen of ze voortgezet mogen worden), zijn wij daar zelf al mee begonnen. Alle drie de lagere scholen worden gescreend op de door de overheid reeds bekend gemaakte eisen, zodat we waar nodig, dingen kunnen regelen voordat de ambtenaren langskomen. Nieuwe lokalen op het huidige gebouw De Akili School wordt o.a. structureel gesteund door een internationale loterij- verkooporganisatie en een Engels marketing bureau Aim Higher Op de Aim Higher School gaat het goed. Ook hier vindt een screening plaats om ervoor te zorgen dat de school, ook volgens de nieuwe voorwaarden van de overheid, voortgezet mag worden. In januari en februari heeft de school allerlei nieuwe schoolmaterialen ontvangen zodat ze voorlopig weer vooruit kunnen. Onder de sterke leiding van headteacher Lydia loopt deze school goed door en zien we daar altijd blije kindergezichtjes.

5 Schoolplein Aim Higher De Aim Higher School wordt structureel gesteund door ALLSAFE Mini Opslag. Fair View School Op de Fair View School is begin dit jaar het microkrediet-programma voor de ouders van start gegaan. Op kleine schaal. En omdat dit goed verloopt, kunnen we dit programma in de komende weken verder uitbreiden. De ouders zijn erg enthousiast en gedreven en dat is goed om te zien. Als de eerste groep het goed doet, kan het programma worden uitgebreid naar andere ouders die mee willen doen. Mensen in Kibera zijn vaak achterdochtig als het om leningen gaat, omdat er ook veel partijen kredieten aanbieden met extreem hoge renetpercentages. Dus vaak willen ze eerst zien hoe het andere mensen afgaat, voordat ze zelf durven instappen. Alles stap voor stap dat werkt ook voor ons het beste. Zoals vorige keer vermeld hebben we het gehandicaptenproject, gefinancierd door Achmea Foundation, moeten stopzetten. Van deze subsidie hadden we een deel besteed aan het project, ook daar gingen we stap voor stap te werk. Voor het overgebleven bedrag hebben we een nieuw voorstel ingediend bij Achmea Foundation, om o.a. het microkredietenproject uit te breiden. Dit voorstel is goedgekeurd! En daarom kunnen we dit programma in de komende maanden gaan uitbreiden op de Fair View School.

6 Ouders in klas voor training over microkredieten Op de school zelf loopt het goed. Het jaar is goed begonnen met alle schoolmaterialen die nodig zijn. En alle klassen zijn compleet. Het wachten is nog steeds op de extra ruimte tegenover de school om extra lokalen of speelruimte te creëren. De headteacher is hierover in onderhandeling met de buren, maar geeft aan dat we geduld moeten hebben De Fairview School wordt gesteund door Barts (sport-accessoires) en Elysee Accountants. KGSA 2015 lijkt een beter jaar te worden voor KGSA. In september 2014 was Abdul naar de VS geweest om te fundraisen, in maart 2015 werd hij opnieuw uitgenodigd voor een gala. Als Abdul zelf spreekt maakt dat extra veel indruk op de mensen. Ook heeft in februari een groep Amerikanen de Kilimanjaro beklommen om geld te werven. Allemaal hebben ze maanden getraind en vervolgens liep Abdul gewoon mee. 24 van de 25 mensen hebben de top gehaald, waaronder Abdul. Petje af! Abdul op weg naar de top van de Kilimanjaro

7 S4L betaalt elke dag de lunch van de leerlingen van KGSA, maar voor alle andere kosten zijn sponsoren nodig. Naast deze kosten, wordt er ook geld geworven voor het opzetten van een boarding-gedeelte voor KGSA. Dat is de wens van de Amerikaanse stichting die helpt bij het werven van geld. Ook hier speelt geduld weer een belangrijke rol veel toezeggingen, maar nog niet heel veel concrete daden. ALLSAFE Secondary School In januari van 2015 zijn er 3 klassen van start gegaan op de ALLSAFE Secondary School. De groep van vorig jaar is doorgestroomd naar klas 2. Er zijn nieuwe leerlingen gestart in klas 1. En er is, na een goede selectie, gestart met een groep leerlingen in klas 3. Deze leerlingen komen of van andere scholen en/of zijn al een tijd niet naar school geweest omdat hun sponsoring bijvoorbeeld is stopgezet. Dit laatste neemt de laatste jaren helaas toe. En omdat de school maar twee jaar heeft om deze jongeren klaar te stomen voor het examen, was de selectie belangrijk. Maar dat is gelukt en nu krijgen ook deze jongeren een nieuwe kans om een middelbare school af te maken. Hoe belangrijk school is voor alle kinderen die op de scholen van Stichting4Life zitten, bewijzen de brieven van de groep leerlingen die vorig jaar zijn gestart in klas 1 van de ALLSAFE Secondary School. Zij schreven brieven naar sponor ALLSAFE Mini Opslag. Indrukwekkend om te lezen onder welke omstandigheden deze kinderen leven en hoe positief en gemotiveerd zijn zijn. Hieronder een kleine selectie hieruit.

8 Stukjes uit brieven van leerlingen van klas 1 gestuurd aan sponsor ALLSAFE ALLSAFE Secondary School wordt gesteund door ALLSAFE Mini Opslag en het speciale evenement dat zij vorig jaar zijn gestart voor hun 15-jarig jubileum en dat nu wordt voortgezet als jaarlijks event, Climb4School Professional Skills Center Door veranderingen binnen de bloemenfarm (nieuw management en verhuizing), waar veel van de studenten aan de slag waren, hebben een aantal leerlingen helaas hun baan verloren. Officieel staan zij nog on hold. We zijn momenteel aan het uitzoeken wat er exact is gebeurd en hoe we deze jongeren kunnen helpen. In de eerder aangegeven subsidie van Achmea Foundation, zit ook een deel dat we mogen gaan besteden aan het verder voortzetten van het Professional Skills Center. De training hebben we staan, maar we zouden het fijn vinden als er meer bedrijven zijn die deze studenten een kans willen geven op een baan. Hiervoor gaan we bedrijven benaderen. Bedrijven die interesse hebben in studenten die getraind zijn in: Western Culture, Oral Communication skills, Business Skills, Life Skills, Project management, Written communication skills en/of Computer skills. Ken je een bedrijf of heb je contacten met bedrijven in Kenia? Laat het ons weten!

9 Opvang wezen Jukumu Letu Op Jukumu Letu gaat het goed. De activiteiten lopen goed door. In de vorige Newsflash gaven we aan dat oprichtster Carol de dingen altijd wel fixed: in 2015 wordt ze hiermee geholpen doordat Agnes van t Hoff, onze ontwerpster van sieraden en lerares op de Nederlandse school in Nairobi, in overleg met S4L, Jukumu Letu heeft voorgedragen als goed doel om te steunen vanuit de Nederlandse School. Dit heeft Jukumu Letu in januari al 800,- en een heleboel etenswaren opgeleverd vanuit de kerst-markt. En in maart nog eens 2.000,- vanuit een sponsorloop op de school. Het geld zal worden besteed aan schoolmaterialen op de Jukumu Letu lagere school. Bedankt Agnes en alle leerlingen van de Nederlandse school! Agnes met zoontje Seth Jukumu Letu wordt structureel gesteund door Sauna Beauty & Wellness de Heuvelrug uit Veenendaal. Met deze steun hebben alle kinderen tussen de middag een voedzame lunch. Werk/export De eerste maanden van het jaar zijn de dames (en extra flexladies) druk geweest met verschillende orders: - Local orders dit aantal begint toe te nemen (winkels en expats) - HEMA - een nalevering van de vriendschapsarmbandjes - RTS de eerder genoemde order van armbandjes - Webshop - in mei gaat onze nieuwe website live!

10 Design nieuwe webshop Door V&D zijn intern de volgende stappen goedgekeurd en is de planning om begin augustus in de eerste test-winkels te liggen. Met een najaarscollectie. Nog een hoop stappen te zetten voordat we zover zijn; testen met een IT-systeem waarmee alles orders en salesverslagen automatisch zullen verlopen, display-inrichting, collectie ontwikkelen, labels en dan natuurlijk de productie van alles in Kenia. Een leuke en mooie uitdaging! Voor Box4Life wordt momenteel gewerkt aan de nieuwe collectie. Deze zal in mei in de winkels liggen. Verder werken we aan het verkrijgen van meer verkooppunten. Mocht je ideeën hebben voor goede verkooppunten, laat het ons weten! Evenementen Evenementen in 2015 zet alvast in je agenda! - 30 mei Spinnen4Life - 13 juni Rabobank fietstocht waarmee je S4L kunt steunen

11 - 1 t/m 5 juli Stel4io - 3 t/m 11 september Climb4School II - 22 november Run4Life Spinnen4Life Op 30 mei staat het plein van Mijdrecht weer helemaal in het teken van spinnen en Stichting4Life. Met zoveel mogelijk mensen gaan we 5 uur lang fietsen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor schoon drinkwater en schoolmaterialen voor de scholen. Er zijn nog een aantal fietsen beschikbaar dus schrijf je snel in via: Rabo fietstocht Op 13 juni organiseert de Rabobank Rijn en Veenstromen voor de tweede keer de Rabo Fietstocht door het Groene Hart. Doe mee en steun daarmee onze projecten! https://events.rabobank.com/rv/raborvft2015/ Stel4io Van 1 t/m 4 juli gaan we met een hele groep de Stel4io beklimmen; wielerharten gaan sneller kloppen bij het idee om de strijd aan te gaan met deze 48 haarspeld-bochten. Met het sponsorgeld van deze beklimming krijgen 350 kinderen een jaar lang lunch op school. Lijkt het je leuk om mee te gaan. Er zijn nog een paar plekken vrij. Mail naar: Climb4School II Na het succes van Climb4School van 2014, waar helaas de top niet is bereikt door de weersomstandigheden, gaan we dit jaar opnieuw deze berg beklimmen. Er gaan dit jaar twee groepen: - mensen die vorig jaar van het event hebben gehoord en hebben aangegeven dit ook een keer te willen doen. Zonder ervaring. - mensen met klimervaring en/of die vorig jaar zijn mee geweest en nogmaals voor de top gaan.

12 Er zijn nog twee plekken vrij dus geef je snel op als deze berg al jaren op je bucket-list staat. Dit is je kans! Mail naar Doel is om zoveel mogelijk kinderen naar de middelbare school te laten gaan. Mont Blanc - Climb4School Run4Life Op 22 november 2015 bestaat de stichting 12,5 jaar en dat vieren we met een nieuw event: Run4Life. Hardlopen, verschillende afstanden, voor het goede doel. Details hierover volgen snel. Sponsoring Door de groep van vaste vrienden (SCM Recruitment, IDM Services, Loyalty Lab, ALLSAFE Mini Opslag, Elysee Accountants, Sauna Beauty & Wellness de Heuvelrug, European Lottery Guild, EurFinance, Rabobank Rijn en Veenstromen, DM4Life, Evolution Direct Marketing Ltd, Leadhouse en Barts) die de stichting steunen en onze vaste donateurs, hebben we een mooie basis om onze activiteiten voort te blijven zetten. Bedankt! Al deze activiteiten/projecten zouden niet mogelijk zijn zonder de steun van onze zakelijke vrienden, sponsoren, partners, vrijwilligers en particuliere donateurs. En daarvoor willen we jullie graag bedanken! Met alle bijdragen en activiteiten, proberen we weer een heleboel goede activiteiten te realiseren voor de moeders en kinderen in Nairobi en daarmee een groot verschil te maken voor een steeds grotere groep. En kunnen we met onze projecten een enorm verschil maken in het leven en het toekomstperspectief van ongeveer 1500 kinderen en vrouwen! Graag tot ziens bij een van onze events! Bestuur en medewerkers Stichting4Life

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Newsflash Q2 2014 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia In de afgelopen maanden hebben er een aantal veranderingen plaats gevonden in de organisatie

Nadere informatie

Newsflash Q Marja Raats, vanaf 1 april bij het team

Newsflash Q Marja Raats, vanaf 1 april bij het team Newsflash Q1 2017 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met onze scholen, de kinderen en werkende moeders in Kenia. Organisatie in Nederland Door de veranderingen in het afgelopen

Nadere informatie

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Newsflash Q3 2013 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia Kenia draait goed; de projecten lopen allemaal door en de kinderen en vrouwen zijn tevreden.

Nadere informatie

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in de laatste maanden van dit jaar in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in de laatste maanden van dit jaar in Kenia. Newsflash Q4 2015 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in de laatste maanden van dit jaar in Kenia. John samen met zijn zoon Thomas tijdens het bezoek aan Kenia eind oktober

Nadere informatie

De eerste maanden van het jaar 2016 zijn alweer voorbij. Hoog tijd om jullie te informeren over de stand van zaken over alle projecten in Kenia.

De eerste maanden van het jaar 2016 zijn alweer voorbij. Hoog tijd om jullie te informeren over de stand van zaken over alle projecten in Kenia. Newsflash Q1 2016 De eerste maanden van het jaar 2016 zijn alweer voorbij. Hoog tijd om jullie te informeren over de stand van zaken over alle projecten in Kenia. Organisatie in Nederland Het bestuur van

Nadere informatie

Newsflash Q4 2013. Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Newsflash Q4 2013. Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Newsflash Q4 2013 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia Het team in Kenia heeft het afgelopen kwartaal hard gewerkt, met begeleiding van onze Nederlandse

Nadere informatie

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Newsflash Q2 2013 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia Het team in Kenia is nog steeds heel stabiel. Er wordt hard gewerkt en gevraagd om meer sieradenorders.

Nadere informatie

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. News flash Q2 2012 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia De organisatie in Kenia functioneert goed. Er blijven uiteraard verbeterpunten en het mooie

Nadere informatie

In deze Newsflash praten we je graag bij over onze projecten en ontwikkelingen in het tweede kwartaal van dit jaar in Kenia.

In deze Newsflash praten we je graag bij over onze projecten en ontwikkelingen in het tweede kwartaal van dit jaar in Kenia. Newsflash Q2 2016 In deze Newsflash praten we je graag bij over onze projecten en ontwikkelingen in het tweede kwartaal van dit jaar in Kenia. Organisatie in Nederland Op het kantoor in Mijdrecht verloopt

Nadere informatie

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Newsflash Q3 2014 Graag praten we jullie bij over alle projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia De invoering van de nieuwe organisatie-structuur is goed verlopen. Iedereen heeft zijn rol

Nadere informatie

In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met onze scholen, de kinderen en werkende moeders in Kenia.

In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met onze scholen, de kinderen en werkende moeders in Kenia. Newsflash Q3 2016 In deze Newsflash praten we je graag bij over hoe het gaat met onze scholen, de kinderen en werkende moeders in Kenia. Organisatie in Nederland Het bestuur van de stichting is nu helemaal

Nadere informatie

Scholing Ook zijn er positieve ontwikkelingen te melden bij alle scholen die door S4L worden gesteund.

Scholing Ook zijn er positieve ontwikkelingen te melden bij alle scholen die door S4L worden gesteund. Newsflash 24.11.12 Normaal sturen we een keer per kwartaal een update over de projecten en plannen. Maar aangezien we net anderhalve week in Kenia hebben doorgebracht en alle lopende projecten en plannen

Nadere informatie

Graag praten we jullie bij over alle nieuwe projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle nieuwe projecten en ontwikkelingen in Kenia. News flash Q1 2011 Graag praten we jullie bij over alle nieuwe projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia Onze programmanager Kibet heeft de afgelopen maanden twee nieuwe collega s aangenomen

Nadere informatie

Graag praten we jullie bij over alle nieuwe projecten en ontwikkelingen in Kenia.

Graag praten we jullie bij over alle nieuwe projecten en ontwikkelingen in Kenia. News flash Q1 2012 Graag praten we jullie bij over alle nieuwe projecten en ontwikkelingen in Kenia. Organisatie Kenia Onze program manager Abdul is nu 9 maanden in dienst bij de stichting. De overgang

Nadere informatie

Toelichting Jaarverslag 2012

Toelichting Jaarverslag 2012 Toelichting Jaarverslag 2012 2012 Introductie In 2012 heeft Stichting4Life weer kunnen groeien in het aantal mensen dat wordt geholpen in de sloppenwijk Kibera in Nairobi, Kenia. Het aantal vrouwen en

Nadere informatie

Stichting4Life Vermogenweg 26A 3641 SR Mijdrecht Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728.

Stichting4Life Vermogenweg 26A 3641 SR Mijdrecht Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728. Stichting4Life Vermogenweg 26A 3641 SR Mijdrecht Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728 Beleidsplan 2015 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Missie 4 3. Visie 4 4.

Nadere informatie

Stichting4Life Veenweg 158c 3641 SM Mijdrecht Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728.

Stichting4Life Veenweg 158c 3641 SM Mijdrecht Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728. Stichting4Life Veenweg 158c 3641 SM Mijdrecht Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728 Beleidsplan 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Missie 4 3. Visie 4 4. Beleid

Nadere informatie

Stichting4Life Veenweg 158c 3641 SM Mijdrecht Telefoon: KvK nummer: ANBI:

Stichting4Life Veenweg 158c 3641 SM Mijdrecht Telefoon: KvK nummer: ANBI: Stichting4Life Veenweg 158c 3641 SM Mijdrecht Telefoon: 0297-257404 www.stichting4life.nl KvK nummer: 30188682 ANBI: 812778728 Beleidsplan 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Missie 4 3. Visie 4 4. Beleid

Nadere informatie

In deze brochure kan je meer lezen over onze projecten in Kenia, de evenementen die we in Nederland organiseren en hoe je ons hierbij kan helpen.

In deze brochure kan je meer lezen over onze projecten in Kenia, de evenementen die we in Nederland organiseren en hoe je ons hierbij kan helpen. De tennis4change foundation is een Nederlandse stichting die sinds 2011 staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is opgericht door de broers Jorick en Rutger Vliegenberg. In onze stichting hebben

Nadere informatie

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis DEZE WEEK FELICITEREN WE: Anouk v.d. Meer (woensdag) Alle leerlingen die in de zomervakantie jarig zijn! Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis Nieuws uit de personeelskamer.

Nadere informatie

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier.

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier. Schoolresultaten 2013-2014 21 september 2014 De schoolresultaten mogen er zijn. 10 studenten zijn afgelopen jaar geslaagd. En dat is mede dankzij uw hulp mogelijk gemaakt. De pagina's van de schoolkinderen

Nadere informatie

STICHTING4LIFE. Jaarverslag 2010. Better looks, for a better world! Birgit Schuurman, ambassadrice van Stichting4Life

STICHTING4LIFE. Jaarverslag 2010. Better looks, for a better world! Birgit Schuurman, ambassadrice van Stichting4Life STICHTING4LIFE Better looks, for a better world! Jaarverslag 2010 Birgit Schuurman, ambassadrice van Stichting4Life Sloppenwijk Kibera Inhoudsopgave Inhoudsopgave Pagina 1 Introductie Pagina 2 4 Pijlers

Nadere informatie

Wij een huis, zij een huis

Wij een huis, zij een huis Wij een huis, zij een huis Een huis in Bangladesh Stel je eens voor......dat je in Bangladesh woont in een huis zoals op deze foto; met een fundering en muren van leem en een rieten dak, dat nauwelijks

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

UP TO DATE YES, WE DID IT!!!! Iedereen mag trots zijn op wat we met z n allen bereikt hebben! Ga er maar eens lekker voor zitten en geniet!

UP TO DATE YES, WE DID IT!!!! Iedereen mag trots zijn op wat we met z n allen bereikt hebben! Ga er maar eens lekker voor zitten en geniet! 0 NUMMER 37 Nieuwsbrief UP TO DATE In deze editie: Pagina 1: Voorwoord Belangrijke data Pagina 2: Waar we vandaan komen Pagina 3: Waar we vandaan komen Pagina 4: Waar we vandaan komen Pagina 5: Waar we

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE DECEMBER 2009

RESULTATEN ENQUETE DECEMBER 2009 RESULTATEN ENQUETE DECEMBER 2009 Stichting Vrienden van Nieuw Unicum - algemeen 1. Hoe kent u de Stichting Vrienden van Nieuw Unicum? Doordat een familielid/vriend/kennis van mij in Nieuw Unicum woont

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Beste Vrienden van Rising Stars,

Beste Vrienden van Rising Stars, Onderwerp: Nieuwsbrief November 2010 Datum : 11 november 2010 Beste Vrienden van Rising Stars, In deze Nieuwsbrief willen we jullie informeren over de actuele situatie in Kings and Queens in Ghana en over

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), Beste ouder(s)/verzorger(s), Met veel plezier en trots schrijf ik deze eerste nieuwsbrief in onze prachtige nieuwe school. Ik wil u bedanken voor de vele positieve reacties die we hebben mogen ontvangen.

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Stichting Vrienden van Umthombo

Jaarverslag 2011. Stichting Vrienden van Umthombo Jaarverslag 2011 Stichting Vrienden van Umthombo Inhoudsopgave Jaarverslag 2011... 1 Stichting Vrienden van Umthombo... 1 Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Huidig beleid... 4 Missie... 4 Doelstelling...

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda:

In deze nieuwsbrief: Agenda: In deze nieuwsbrief: Agenda: - Vrijdag 26 februari informatie leesproject klaar voor de start voor ouders van groep 3. - 2 en 3 maart rapportgesprekken - Scouting Livingstone - Open dag - Interne Begeleiding

Nadere informatie

De Wilgentenen. Inhoud

De Wilgentenen. Inhoud De Wilgentenen Datum 14-12-2012 Gert Kooman Inhoud Update Gert 1 De Wilgenhoek in de media 1 Nieuwe berichtje 1 School verlicht 2 Verhuizing 2 Bedankt Kerstviering 3/4 Tot slot 4 Ingezonden stuk 5 Update

Nadere informatie

Vzw KBM-Z Basisschool De Triangel. G.H.Verwilghenlaan Maasmechelen tel: 089/ (Italiaans Centrum 089/ )

Vzw KBM-Z Basisschool De Triangel. G.H.Verwilghenlaan Maasmechelen tel: 089/ (Italiaans Centrum 089/ ) Vzw KBM-Z Basisschool De Triangel G.H.Verwilghenlaan 37 3630 Maasmechelen tel: 089/76.08.32 (Italiaans Centrum 089/76.47.67) 2 Dag vriendjes en vriendinnetjes, dag mama s en papa s Het is bijna zover!

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 13 Nummer 5 3 december 2012. 1.Beste ouders,

NIEUWSBRIEF Jaargang 13 Nummer 5 3 december 2012. 1.Beste ouders, NIEUWSBRIEF Jaargang 13 Nummer 5 3 december 2012 1.Beste ouders, December is altijd een drukke maand op school. We zijn op school druk in de weer met allerlei activiteiten rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

Eerste jaarverslag Dat was leuk!

Eerste jaarverslag Dat was leuk! Jaarverslag 2010 Eerste jaarverslag Dit is het eerste jaarverslag van Stichting Kidshare. Je kunt je natuurlijk afvragen: waarom maken jullie nog een jaarverslag, alles staat toch al op de website? Dat

Nadere informatie

Wij een huis, zij een huis

Wij een huis, zij een huis Wij een huis, zij een huis Een huis in Bangladesh Stel je eens voor......dat je in Bangladesh woont in een huis zoals op deze foto; met een fundering en muren van leem en een rieten dak, dat nauwelijks

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 (juni 2015) Beste ouders/verzorgers,

Nieuwsbrief 10 (juni 2015) Beste ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 10 (juni 2015) Beste ouders/verzorgers, We zijn volop bezig met het fusieproces. Het eindrapport van de fusie is nog niet klaar en ik hoop dat het begin juni klaar is, zodat de medezeggenschapsraad

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

voorwoord Namens het bestuur, Hilde Jansen

voorwoord Namens het bestuur, Hilde Jansen jaarverslag 2013 voorwoord Met enige trots biedt de Stichting Vrienden van Rosa Manus hierbij haar jaarverslag 2013 aan. Een jaar waarin we in staat waren om nieuwe vrienden te werven, waarin we een aantal

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Project 4. Beleid 2014 5. Financiële verantwoording Postbus 3091 5203 DB s-hertogenbosch

Nadere informatie

Wij gaan weg: Beste ouders,

Wij gaan weg: Beste ouders, Wij gaan weg: Ik heb de laatste vier jaar met heel veel plezier op de Archipel gewerkt. Maar na 42 jaar werken in het onderwijs is het ook goed om te stoppen en ga ik met pensioen. Ik kijk terug op een

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 21 augustus 2015 jaargang 13 nr. 1 agenda: 1 september Rapporten ingeleverd Internetprotocol ingeleverd Afspraken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie 1 Stichting Samen in Actie Deimanstraat 43 2522 BC Den Haag Tel. 0649902721 KvK: 27314656 Postbank: 4129710 E: stichtingsa@ziggo.nl W: www.stichtingsa.nl Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in

Nadere informatie

Nieuwsbrief. school de Ontmoeting. Hierbij leest U nieuwsbrief 14 van het schooljaar

Nieuwsbrief. school de Ontmoeting. Hierbij leest U nieuwsbrief 14 van het schooljaar school de Ontmoeting Nieuwsbrief Hierbij leest U nieuwsbrief 14 van het schooljaar 2015-2016 In deze nieuwsbrief treft U de volgende onderwerpen aan: 1. Einde van het schooljaar 2. Afscheid van juf Paulien

Nadere informatie

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel Nieuwsbrief 7 24 november 2016 Aan alle ouders / verzorgers, De inhoud van deze Nieuwsbrief Ouderpanel Maandviering groep 6 Power-training Sinterklaas Schoentje zetten Voorleesavondje Read Shop Sinterklaas

Nadere informatie

Spinningmarathon van 6 uur voor Villa Joep

Spinningmarathon van 6 uur voor Villa Joep Organiseert 09 juni 2012 op Haantjesdag SpinForLife 2012 Carl Verheijen reikt cheque uit aan Kees Stuivenberg van Villa Joep Sensationele apbrengst in 2009 Spinningmarathon van 6 uur voor Villa Joep Woudenberg

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nummer 5, februari 2013

Nieuwsbrief Nummer 5, februari 2013 Nieuwsbrief Nummer 5, februari 2013 Agenda: Februari: 8: Rapport mee / Carnaval 12,14: Oudergesprekken 15: Vrije middag en start voorjaarsvakantie 27: Hoofdluiscontrole Maart: 6: Studiedag (kinderen vrij)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2012

Nieuwsbrief december 2012 Nieuwsbrief december 2012 Lieve mensen, Al weer bijna 2013, wat gaat de tijd toch snel. Dit jaar vierde onze stichting haar 5 jarig jubileum! We zijn erg trots op de structurele hulp die we tot nu toe

Nadere informatie

versteek Sponsorloop Hartewensen En verder... Groeiende Businessclub. Donatiemogelijkheden. Agenda deloopplank

versteek Sponsorloop Hartewensen En verder... Groeiende Businessclub. Donatiemogelijkheden. Agenda deloopplank de versteek Halfjaarlijkse nieuwskrant van Stichting Vrienden van De Loopplank 2012 1 Sponsorloop Bijna 2000 euro hebben ze opgehaald! De sportieve kids van De Loopplank. Wat is er met dit geld aangeschaft?

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 23 oktober 2014 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief! Wat is er een boel gebeurd sinds de start. Inmiddels zijn er al 18 kinderen die gebruik maken van de opvang bij Sinnerakkers. Wij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 2014-2015 NR. 4 30 JAN. 2015

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 2014-2015 NR. 4 30 JAN. 2015 Fivelingo 84-86 2716 BG Zoetermeer 079 3211055 info@ikcdepiramide.nl www.ikcdepiramide.nl Van een brede basis naar de top! NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR 2014-2015 NR. 4 30 JAN. 2015 Facebook Sinds dit schooljaar

Nadere informatie

15 Oktober cake-pops versieren

15 Oktober cake-pops versieren Tweeëndertigste jaargang 4 e editie. December 2014 Nog even op de valreep een laatste vlag en wimpel. Voor alle leden die ons gesteund hebben met de sponsor actie van de Rabobank: Bedankt!!! We hebben

Nadere informatie

OPERATION CLEAR MIND

OPERATION CLEAR MIND Nieuwsbrief Beste lezer, OPERATION CLEAR MIND Hierbij alweer de tweede editie van onze nieuwsbrief. Wij hebben zeker niet stil gestaan de afgelopen maanden en brengen jullie graag op de hoogte van de lopende

Nadere informatie

Is jouw doel om ze te overtuigen ook in Nederland te komen wonen? Nee hoor; ik ga ze gewoon kennis laten maken; verder niets.

Is jouw doel om ze te overtuigen ook in Nederland te komen wonen? Nee hoor; ik ga ze gewoon kennis laten maken; verder niets. Een stedentrip is wat Giga (28) het liefste doet tijdens zijn vakanties: het lijstje van steden die hij dit jaar nog gaat bezoeken is enorm; Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Antwerpen, Brugge, Gent, Praag,

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda- Januari 2015

Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda- Januari 2015 Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda- Januari 2015 Toen jullie de vorige nieuwsbrief ontvingen (eind november), was de grote vakantie net begonnen in Oeganda. De kinderen zijn dan twee maanden vrij.

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Schoolinfo 9 Maart 2015

Schoolinfo 9 Maart 2015 Schoolinfo 9 Maart 2015 Simone Piron stelt zich voor Mijn naam is Simone Piron. Sinds 1 februari ben ik intern begeleider van Op Dreef. Hierbij zal ik de taken van Monique overnemen. In het verleden ben

Nadere informatie

Ouders eindigen na bezoek in de museumwinkel. Tot slot krijgen de ouders op vertoon van hun entreekaartje een hapje en drankje.

Ouders eindigen na bezoek in de museumwinkel. Tot slot krijgen de ouders op vertoon van hun entreekaartje een hapje en drankje. Nieuwsbrief Nummer 11 jaargang 6 ALGEMEEN Agenda Activiteiten Wat hebben we komende tijd voor de kinderen in petto: 25 april - Duinendag/Koningsspelen voor de groepen 3 t/m 8 - Sport voor kleuters 13-23

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 10. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - 10 minuten gesprekken

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 10. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - 10 minuten gesprekken - HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2016/2017 24-01-2017 Nummer: 10 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - 10 minuten gesprekken - Opvang tijdens de 10 minuten gesprekken - Oudergesprekken

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015

Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015 Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015 We zijn 1 week in Gambia geweest, wat natuurlijk vrij kort is. Maar helaas het is niet anders, we waren al lang blij dat we er weer waren en iedereen weer zagen. Natuurlijk

Nadere informatie

Beste jongens en meisjes,

Beste jongens en meisjes, blad 1 van 13 Beste jongens en meisjes, Hartelijk welkom op Calvijn, vestiging Meerpaal. Na de zomervakantie is het zover, je gaat naar een nieuwe school!!! Best wel spannend en een beetje eng. Je bent

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 e KWARTAAL 2012

NIEUWSBRIEF 2 e KWARTAAL 2012 NIEUWSBRIEF 2 e KWARTAAL 2012 Welkom bij de 2 e Byounique nieuwsbrief 2012. We zijn trots om verslag te kunnen doen van alle activiteiten die het team in Malawi en het team in Nederland de afgelopen 3

Nadere informatie

zien dat het kan nieuwsbrief nummer 6 april 2014 stichting mensen uit de nood 25 jaar geleden werd de Stichting Mensen uit de Nood opgericht.

zien dat het kan nieuwsbrief nummer 6 april 2014 stichting mensen uit de nood 25 jaar geleden werd de Stichting Mensen uit de Nood opgericht. stichting mensen uit de nood zien dat het kan nieuwsbrief nummer 6 april 2014 25 jaar geleden werd de Stichting Mensen uit de Nood opgericht. Hoe blij de overige bestuursleden en ik daarmee zijn, liet

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Op welke school zit uw kind/kinderen?

Op welke school zit uw kind/kinderen? Q1 Op welke school zit uw kind/kinderen? 1% Het Baken De Brug Het Kompas De Rank De Schakel Het Startblok De Triangel De Wegwijzer Willem Alexander Q2 Ik vul deze lijst in voor mijn kind/kinderen in groep:

Nadere informatie

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp.

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp. Verblijf van Tautvydas Rindzevicius in Kabaya/RWANDA in het kader van het bezoek aan wezen en kwetsbare kinderen gesponsord door de Jyambere stichting. Inleiding Tijdens de periode van juli-augustus 2015,

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013)

Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013) Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013) 1 INLEIDING Sinds 2012 richt Stichting Wij Helpen zich op het helpen van de bevolking in Sri Lanka. Eind 2012 is begonnen met het inzamelen van geld. In 2013

Nadere informatie

Thema 1: Hoe is over 10 jaar bij uw molenorganisatie het draagvlak bij het publiek georganiseerd?

Thema 1: Hoe is over 10 jaar bij uw molenorganisatie het draagvlak bij het publiek georganiseerd? Resultaten workshops Molencontactdag 22 november 2013 Thema 1: Hoe is over 10 jaar bij uw molenorganisatie het draagvlak bij het publiek georganiseerd? Groep blauw - Nicole Bakker: Werken met de molen

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth

Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth Beste vrienden en vriendinnen, EDITIE 7, november 2012 De koude dagen staan weer voor de deur. Maar de heeft genoeg positieve energie om er de winter mee door te komen!

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 7 1 December 2015 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief nummer 7 1 December 2015 Pagina 1 van 5 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Algemeen: Sponsorloop geld Algemeen: Intro dans & de Onderwijsspecialisten SO: Kijkles zwemmen SO: Schoen zetten SO: Kerstmarkt 2015 - deel 2 VSO: Attentie Gymspullen VSO:

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie Meernieuws Mei 2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze nieuwsbrief willen wij u informeren over de volgende onderwerpen: Nieuws van de directie Voetbal Sponsor voetbal Verkeersexamen CITO toetsen Welkom

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 22 16 juni 2014

NIEUWSBRIEF nr. 22 16 juni 2014 NIEUWSBRIEF nr. 22 16 juni 2014 In deze nieuwsbrief: Schoolreisje groep 3 t/m 7 en 5 t/m 7 Schoolreisje groep 1 & 2 Rapportgesprekken Samenstelling team en groepsindeling Oplevering school en 5 januari

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016

HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016 HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016 Inhoud 1. Aan de slag!...3 2. Stappenplan...4 3. Extra tips voor publiciteit...5 4. Jij & je enthousiasme...6 5. Succes!...6 1. Aan de slag! Geweldig dat je hebt

Nadere informatie

Nummer 33 1 mei 2015 20142014november 2014 september 2014

Nummer 33 1 mei 2015 20142014november 2014 september 2014 Agenda Nummer 33 1 mei 2015 20142014november 2014 september 2014 2 t/m 17 mei Meivakantie (incl. Hemelvaart) 4 mei Leerlingen doen mee aan de Nationale herdenking 25 mei Pinksteren Donderdag 21 mei Sportdag

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

Kuilven 22, 5469 GB Erp NL27 RABO 0142 6019 85 www.childrensperfecthope.org. Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018

Kuilven 22, 5469 GB Erp NL27 RABO 0142 6019 85 www.childrensperfecthope.org. Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018 Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018 Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Children s Perfect Hope (CPH). Ook informeren

Nadere informatie

t Omlopertje jaargang 8 nummer september 2016

t Omlopertje jaargang 8 nummer september 2016 t Omlopertje jaargang 8 nummer 26 26 september 2016 Kind op Maandag Hoe nu verder? Exodus 14,16,17 De farao gaat achter de Israëlieten aan. Ze komen bij de rode zee; hoe moet het nu verder? God wijst de

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 29

t Informantje schooljaar week 29 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 29 Agenda

Nadere informatie

Veel leesplezier! Yvonne

Veel leesplezier! Yvonne + Beste lezers, In onze vorige nieuwsbrief was Buitenwereld nog volop bezig met de verbinding tussen speeltuin en kinderboerderij. Twee weides moesten tijdelijk worden gesloten zodat er een mooi pad aangelegd

Nadere informatie

15-04-2015. Geachte ouders en relaties, Half april nog ongeveer 9 weken school..

15-04-2015. Geachte ouders en relaties, Half april nog ongeveer 9 weken school.. 15-04-2015 o.b.s. De Posthoorn Oostering 4,7933 PX Pesse 0528 241638 obsdeposthoorn@bijeen-hoogeveen.nl www.obsdeposthoorn.nl rek.nr. NL15SNSB0941700720 Geachte ouders en relaties, Half april nog ongeveer

Nadere informatie

Because Education Matters

Because Education Matters Because Education Matters Jaarverslag Stichting Maanda 2014 Inhoudsopgave Jaarverslag 1. INLEIDING JAARVERSLAG STICHTING MAANDA...3 2. EEN KORTE TERUGBLIK...3 3. DOELEN EN RESULTATEN 2014...4 DOEL 1: ZEDUPADS...4

Nadere informatie

DE HOOGTE AGENDA. Gebruik van het plein en aanbellen na schooltijd

DE HOOGTE AGENDA. Gebruik van het plein en aanbellen na schooltijd DE HOOGTE NUMMER: 43 DATUM: 9-6-2016 Inhoud: Aanbellen na schooltijd / Hesjes Aanmelden overblijf / update Voortzetting overblijf / Kennedy- Verslagen / feest Pokémon kaarten / Fietsen AGENDA JUNI 14-06

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 4. In deze nieuwsbrief: Projecten groeien en creativiteit komt tot bloei en...een bijzondere ontmoeting...

NIEUWSBRIEF 4. In deze nieuwsbrief: Projecten groeien en creativiteit komt tot bloei en...een bijzondere ontmoeting... India on the move is on the move! NIEUWSBRIEF 4 Figure 1ons huis op de tekening In deze nieuwsbrief: Projecten groeien en creativiteit komt tot bloei en...een bijzondere ontmoeting... Het is regenseizoen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 2, 2016/2017

Nieuwsbrief Nr. 2, 2016/2017 In deze nieuwsbrief 1. Woord van de voorzitter 2. Belangrijke data 3. Nieuwe leden 4. Vacatures 5. Grote Club Actie 6. TC 7. Notulen ALV 8. Sponsorcommissie 9. Overige zaken Nieuwsbrief Nr. 2, 2016/2017

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2015

Nieuwsbrief november 2015 Nieuwsbrief november 2015 90% van wat vrouwen verdienen komt ten gunste van het gezin, dit in tegenstelling tot wat mannen verdienen waarvan 30-40% in het gezin geïnvesteerd wordt. (www.girleffect.org)

Nadere informatie

BOUWEN AAN BINDING EN BETROKKENHEID

BOUWEN AAN BINDING EN BETROKKENHEID BOUWEN AAN BINDING EN BETROKKENHEID Het creëren van lokaal draagvlak door je droom te vertellen en met het inzetten van een customer journey Guido Liebregts guido@wwav.nl Guido Liebregts Art director Online

Nadere informatie

Sponsorloop 31-10-2014

Sponsorloop 31-10-2014 1 NIEUWSBRIEF 5 31-10-2014 Sponsorloop Volgende week vrijdag 7 november houden wij, zoals wij eerder hebben bericht, een sponsorloop om geld in te zamelen voor het jubileum. Inmiddels zijn de sponsorformulieren

Nadere informatie

Christelijke Basisschool De Schakel

Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail: info@schakellelystad.nl

Nadere informatie

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel Vlindernieuws Belangrijke data 22-25 juni Kamp locatie Noord 2 juli: Vuurvlindermarkt locatie Noord 7-8 juli: Eindmusical groep 8 locatie West 8 juli: Eindmusical groep 8 locatie Noord 10 juli: Laatste

Nadere informatie

Jaargang 3 nr. 10 5 juni 2015. = Kind op Maandag. Carrousel Nieuws. Agenda

Jaargang 3 nr. 10 5 juni 2015. = Kind op Maandag. Carrousel Nieuws. Agenda Jaargang 3 nr. 10 5 juni 2015 = Kind op Maandag Week 24: 8 14 juni Uitgeblust? 1 Koningen 19 Alle mensen hebben kunnen zien dat de Heer God is, zelfs koning Achab. Maar koningin Izebel is boos, zij wil

Nadere informatie