NIEUWSBRIEF 4 e KWARTAAL 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF 4 e KWARTAAL 2012"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF 4 e KWARTAAL 2012 De laatste Nieuwsbrief van 2012 alweer, het jaar is ontzettend snel gegaan. In Malawi en in Nederland hebben we heel hard gewerkt en ons project in Mikuyu stevig neergezet. We hebben prachtige successen behaald en veel waardering en steun ontvangen van de jongens en hun families en partners. We sluiten het jaar dan ook tevreden en met veel initiatieven voor 2013 af. Maar eerst nog onze verhalen van de afgelopen 3 maanden. Malawi Begin december hebben we als team ons programma geëvalueerd en geconcludeerd dat het programma staat als een huis, dat we het afgelopen jaar echt hebben gedaan wat we wilden doen en dat er voldoende reden is om het komende jaar door te gaan en hopelijk zelfs uit te breiden: De jongens en het personeel begrijpen nu hoe counselling werkt en hoe ze daar van kunnen profiteren; Ze weten nu dat we echt de families bezoeken en dat die vervolgens echt naar Mikuyu komen; Ze hebben veel geleerd en plezier gehad van de leerzame activiteiten die we elke 3 maanden voor zowel de jongens als het personeel organiseren; Ze hebben geprofiteerd van de extra activiteiten die we regelmatig doen, afhankelijk van waar behoefte aan is: soms een praktische verbetering zoals de keuken, soms inhoudelijk zoals de diploma- uitreiking of de kappersschool; We werken actief samen met het personeel in Mikuyu en doen echt samen dit project; We luisteren naar de jongens en motiveren ze om actief deel te nemen aan de activiteiten en andere jongens in Mikuyu mee te nemen in hun veranderproces. Het belangrijkste is dat de jongens, de families, Malawi Prison Service en onze partner- organisaties weten dat we er zijn om verbetering te brengen in hun situatie, dat we hard werken om dit blijvend te kunnen doen en dat zij ons actief steunen en meewerken. Het team uit Nederland bezoekt in december Zomba en Mikuyu Van 1 t/m 15 december waren Edward en Anita in Malawi. Belangrijke reden hiervoor was alles regelen nu Byounique een zelfstandige organisatie is en natuurlijk het vieren van ons 1- jarige bestaan in Malawi. Daarnaast blijft het netwerken met partners en verder bekend worden bij andere organisaties een belangrijk onderdeel van de bezoeken aan Malawi. En dat is helemaal gelukt: Het team is sinds 1 december in dienst van Byounique en alles is geregeld voor hun pensioen, ziektekostenverzekering, levensverzekering en belasting; We hebben gesprekken gehad met partnerorganisaties en projectplannen opgesteld om in 2013 een aantal projecten samen te gaan doen; Nu is de uitdaging om hiervoor fondsen te werven, maar daar gaat Anita weer hard voor aan het werk; We worden in 2013 uitgenodigd bij trainingen en bijeenkomsten met partners, belangrijk om kennis op peil te houden en informatie uit te wisselen; We hebben onze 1 e lokale donatie ontvangen, een belangrijk begin omdat wij juist Malawianen willen motiveren om ons project te steunen.

2 OKTOBER 2012 IN BEELD Families bezoeken de jongens in Mikuyu In oktober zijn onder andere de vader, broer en zus van Mphatso en de tweelingbroer van Paul en op bezoek gekomen. In Mikuyu hadden de meeste jongens nog nooit een tweeling gezien, dus Paul en zijn broer kregen veel bekijks. De broer vertelde dat hij vaak last heeft gehad van het gedrag van Paul, omdat mensen dachten dat hij Paul was en dan boos op hem werden. Hij is blij dat Paul nu zo veranderd is en dat hij snel naar huis komt. Paul gaat zijn broer helpen bij het kleine groentewinkeltje dat hij heeft en samen hopen ze op termijn een goed lopend bedrijfje te kunnen hebben. Paul is op 20 december vrijgekomen. Steeds meer bezoeken op kantoor Ondertussen komen steeds meer jongens en families naar het Byounique kantoor als zij advies of ondersteuning nodig hebben, zoals Wyson. Wyson is op 25 maart vrij gekomen en woont en werkt nu in Zomba. Het gaat goed met hem. Elke ochtend verkoopt hij een lokale snack op het busstation en s middags gaat hij naar school. Hij heeft al voor een half jaar betaald en is nu aan het sparen voor het 2 e deel. Hij kwam naar kantoor met de vraag of wij zijn ouders, helemaal in het Zuiden van Malawi, wilden bellen om te bevestigen dat het goed met hem gaat. Wyson vertelde dat hij veel heeft gehad aan het Byounique programma, vooral het bezoek van zijn familie en de nadruk op zelfvertrouwen en het benutten van je kennis en kwaliteiten. Wyson zag daardoor weer toekomst voor zichzelf. Kappersschool In de kappersschool leert Joe aan 5 jongens het kappersvak. Joe heeft veel ervaring en is heel serieus in zijn uitleg. Hij laat de jongens veel oefenen en is niet snel tevreden. De andere jongens zijn blij dat ze nu goed geknipt kunnen worden. De hoofdonderwijzer bewaart en onderhoudt de materialen en zorgt dat er echt lessen worden gegeven. Omdat wij in de toekomst graag uit willen bereiden met andere trainingen is dit voor ons belangrijk omdat we dan zeker weten dat de materialen goed worden gebruikt en heel blijven.

3 NOVEMBER 2012 IN BEELD Afscheid van jongens die in november en december naar huis gaan. Het blijft bijzonder om elke zoveel maanden afscheid te nemen van een groep jongens die met succes deel hebben genomen aan ons programma. De jongens zijn zo blij dat ze naar huis gaan en geven aan dat ze door ons programma vertrouwen hebben dat het goed zal gaan. Ze zijn trots om hun certificaat en T- shirt te ontvangen en opgelucht omdat ze weten dat wij ze in ieder geval nog 2 keer thuis zullen bezoeken zodat ze ons nog steeds om advies en steun kunnen vragen. Civic Education voor de jongens in Mikuyu. Ditmaal is het thema werken aan je toekomst. De jongens hadden een aantal goede optredens voorbereid en we merken dat ze steeds serieuzer worden. Tijdens de maanden tussen de Civic Educations werken ze al aan een volgend thema waardoor ze elkaar positief opzoeken en creatief bezig zijn. We hadden o.a. een acrobatische voorstelling die vooral ging over samenwerken en vertrouwen, zij wonnen de 1e prijs! Diploma- uitreiking voor de geslaagde jongens in Mikuyu. In Mikuyu werkt de hoofdonderwijzer, meneer Mayani, met beperkte middelen hard om te zorgen dat de jongens in Mikuyu gemotiveerd zijn voor onderwijs en goede resultaten kunnen halen. Vanuit Byounique stimuleren wij deelname aan onderwijs in Mikuyu, omdat het de jongens een basis biedt om zich straks op een goede manier te kunnen redden. Op 27 november organiseerden we daarom een diploma- uitreiking voor de 18 jongens die dit jaar zijn geslaagd. Meneer Mayani en de andere onderwijzer hebben we ook in het zonnetje gezet en zo de waardering gegeven die ze verdienen. Meneer Mayani had voor elke jongen een persoonlijke speech voorbereid, ze kregen certificaten en een klein kadootje en vooral veel applaus van alle andere jongens die bij de diploma- uitreiking waren. Zeker weten een geslaagde ochtend en hopelijk een stimulans voor meer jongens om deel te gaan nemen aan onderwijs.

4 DECEMBER 2012 IN BEELD De keuken buiten is af en wordt intensief gebruikt Sinds eind november is de keuken helemaal af, precies op tijd voordat de regens komen. De keuken geeft voldoende ruimte om te koken, schaduw voor de zon of om te schuilen voor de regens. De jongens die het gebouwd hebben, zijn heel erg trots en dat mag, want er staat een prachtige keuken die nog jaren mee kan! Groepscounselling Met elke groep jongens in Mikuyu organiseren we altijd een aantal groepssessies waarin de jongens elkaar positief leren beïnvloeden en kennis en informatie uitwisselen over hoe zij omgaan met de uitdagingen die zij allemaal verwachten na hun vrijlating. Thema s die aan de orde komen zijn groepsdruk, alcohol- en druggebruik, wantrouwen, zelfvertrouwen en doorzetten. De jongens leren veel in deze sessies en gelukkig wordt er ook veel gelachen tijdens deze bijeenkomsten. Kerstfeest en vieren 1- jarig bestaan Byounique Op 1 december bestond Byounique 1 jaar in Malawi en dat was een feestje waard. Kort daarna was het Kerst, vaak een moeilijk moment in Mikuyu, waarin we de jongens extra wilden laten weten dat ze niet alleen zijn. Op 15 december organiseerden we daarom voor alle jongens een speciale maaltijd met rijst, groente, ei en frisdrank en dat was echt een traktatie. De jongens die al een paar maanden vrij zijn hielden positieve speeches over hoe het nu met ze gaat en gaven goede adviezen aan de jongens nog in Mikuyu. We sloten af met het uitdelen van zeep en natuurlijk de disco en toen was het echt feest. Activiteiten worden in Mikuyu altijd begonnen en beëindigd met een gebed en daarin werden Byounique en de mensen die ons steunen bedankt dat ze aan de jongens denken en hun met ons project zo ondersteunen. Dus namens alle jongens allemaal ontzettend bedankt voor jullie steun, voor de jongens in Mikuyu is dat echt van levensbelang!

5 DE PLANNEN VOOR 2013 Zoals gezegd hebben we dit jaar gezien hoe belangrijk ons project in Mikuyu is en hoe we met toch nog beperkte middelen al grote successen kunnen behalen. Dat geeft ons natuurlijk veel energie om in 2013 door te gaan en de uitdaging aan te gaan om te verbeteren en uit te breiden, binnen en buiten Mikuyu. Plannen voor 2013 in Mikuyu: Ons belangrijkste doel is om de jongens in Mikuyu via onderwijs en training betere mogelijkheden te bieden om na hun vrijlating werk te vinden en om ze daarbij beter te kunnen helpen. Daarnaast willen we een aantal praktische verbeteringen aanbrengen die de uitvoering van de counselling en de algemene levensomstandigheden verbeteren. Plannen voor 2013 buiten Mikuyu: Voorkomen is beter dan genezen, ook als je praat over jeugddetentie. Daarom willen wij in 2013 een aantal preventieprojecten starten om te voorkomen dat kinderen in aanraking komen met politie en justitie. We willen hiervoor een pilot starten in april, in eerste instantie gericht op kinderen uit Zomba, die voor de 1 e keer in aanraking komen met politie. Van daaruit willen we uitbreiden naar de probleemwijken waar de meeste kinderen vandaan komen en voorkomen dat kinderen überhaupt delicten plegen. Als dit rond Zomba succesvol is hopen we in 2014 uit te kunnen breiden naar andere delen van Malawi. Verder denken we na of we op termijn ons programma kunnen uitbreiden naar andere jeugdgevangenissen, zoals die rond Blantyre. Hierover zijn we in overleg met de Malawi Prison Service en de partner- organisaties die al activiteiten in deze gevangenissen doen. PR & fondsenwerving: Natuurlijk kosten de plannen die wij voor 2013 hebben geld en daarom is een belangrijk doel voor 2013 het werven van meer structurele donoren en het aanschrijven van grotere fondsen om op die manier de projecten die zo hard nodig zijn in Malawi te kunnen financieren. Ook denken we na over manieren om zelf inkomsten te verwerven via onze social enterprise. Wij gaan er hard voor werken en hebben er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. Natuurlijk horen we het graag als jullie op dit gebied goede adviezen en ideeën voor ons hebben!! Tot onze volgende nieuwsbrief! Edward Molenaars, bestuurslid & Anita Tiggelaar, bestuurslid en programma manager Byouniquenederland@gmail.com Rabobank: , o.v.v. schenking Volg ons het hele jaar door via onze website, Facebook en Twitter!

NIEUWSBRIEF 3 e KWARTAAL 2012

NIEUWSBRIEF 3 e KWARTAAL 2012 NIEUWSBRIEF 3 e KWARTAAL 2012 Welkom bij onze Byounique nieuwsbrief. Met veel plezier doen we weer verslag van alle activiteiten waar het team in Malawi en het team in Nederland de afgelopen 3 maanden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 e KWARTAAL 2012

NIEUWSBRIEF 2 e KWARTAAL 2012 NIEUWSBRIEF 2 e KWARTAAL 2012 Welkom bij de 2 e Byounique nieuwsbrief 2012. We zijn trots om verslag te kunnen doen van alle activiteiten die het team in Malawi en het team in Nederland de afgelopen 3

Nadere informatie

Goed op weg om onze ambities te realiseren! PREVENTIE Overleg over een nationaal HALT- project (alternatieve straffen voor kinderen)

Goed op weg om onze ambities te realiseren! PREVENTIE Overleg over een nationaal HALT- project (alternatieve straffen voor kinderen) Goed op weg om onze ambities te realiseren! Wat gaat het snel, 2014 is alweer voor de helft voorbij! Wij hebben de tijd goed benut en de afgelopen 6 maanden mooie successen en vooruitgang geboekt. Als

Nadere informatie

Superdruk het jaar 2015 afsluiten! PREVENTIE Voorstellingen en wijkgesprekken van het theaterproject 2015

Superdruk het jaar 2015 afsluiten! PREVENTIE Voorstellingen en wijkgesprekken van het theaterproject 2015 Superdruk het jaar 2015 afsluiten! De laatste 3 maanden van 2015 hebben we kunnen afsluiten met prachtige activiteiten en een gedegen plan voor volgend jaar. Dat viel niet altijd mee. De 1 e regens maakten

Nadere informatie

De 1e helft 2016 is alweer voorbij!

De 1e helft 2016 is alweer voorbij! De 1e helft 2016 is alweer voorbij! Voor Byounique is 2016 opnieuw een jaar van groei, met een nieuw team in Mangochi, nieuwe activiteiten in Blantyre en een extra project in Chikwawa, uitgevoerd door

Nadere informatie

Geniet met ons mee van mooie projecten en trotse jongeren! PREVENTIE Diploma- uitreiking van het 2e HALT- programma 2014 in Zomba

Geniet met ons mee van mooie projecten en trotse jongeren! PREVENTIE Diploma- uitreiking van het 2e HALT- programma 2014 in Zomba Geniet met ons mee van mooie projecten en trotse jongeren! Hard werken en genieten van de mooie resultaten, dat is de samenvatting van de afgelopen 3 maanden. In Nederland bestond het harde werken vooral

Nadere informatie

STICHTING BYOUNIQUE JAARVERSLAG 2013

STICHTING BYOUNIQUE JAARVERSLAG 2013 STICHTING BYOUNIQUE JAARVERSLAG 2013 pag. Inhoudsopgave 3 Voorwoord door het bestuur 4 1. Stichting Byounique 5 1.1 Het ontstaan van de stichting Byounique 6 1.2 Problematiek in Malawi 7 1.3 Missie, visie

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Veenendaal Rhenen Wageningen

Veenendaal Rhenen Wageningen Veenendaal Rhenen Wageningen Op 3 december kwam Sinterklaas op Zideris in Rhenen. Sint bracht een hele hoop Pieten met zich mee. Joost, de directeur, heette hem hartelijk welkom. In het Forum werd voor

Nadere informatie

JAARVERSLAG BYOUNIQUE 2014

JAARVERSLAG BYOUNIQUE 2014 JAARVERSLAG BYOUNIQUE 2014 Zorgen dat kwetsbare kinderen in Malawi niet in aanraking komen met justitie, maar juist een goede toekomst op kunnen bouwen. VOORWOORD 2014 was een jaar van groei en ontwikkeling.

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

Beter teveel dan te weinig: communiceren met ouders. Dr. Suzanne Jansen Gedragswetenschapper

Beter teveel dan te weinig: communiceren met ouders. Dr. Suzanne Jansen Gedragswetenschapper Beter teveel dan te weinig: communiceren met ouders Dr. Suzanne Jansen Gedragswetenschapper Aanleiding onderzoek Goede samenwerking verhoogt kwaliteit geboden ondersteuning -> verhoogt kwaliteit van leven

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wijziging kerstvakantie. Logeerplanning 2011

Nieuwsbrief. Wijziging kerstvakantie. Logeerplanning 2011 Nieuwsbrief Wijziging kerstvakantie Vanwege de uiteenlopende vakantieperiodes van de verschillende scholen, hebben wij de vakantie periode aangepast. Wij zijn buiten week 51 en 52 nu ook de eerste week

Nadere informatie

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1.

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1. Eerwraak Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman Blz 1. Vra!n. 1) Wat voor soort verhaal is je boek? Mijn boek is een eigentijdsverhaal/roman 2) Waar

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus.

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Nieuwsbrief 15 juli 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Namens het team wens

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli. juli 2012. Villa Ticca. Groter groeien

Nieuwsbrief Juli. juli 2012. Villa Ticca. Groter groeien juli 2012 Villa Ticca Groter groeien Nieuwsbrief Juli Lieve allemaal, Alhoewel de zomer nog niet zo wil vlotten in Nederland, is de vakantieperiode nu toch echt officieel begonnen. Ook in Villa Ticca betekent

Nadere informatie

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers,

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers, 20 november 2014 LET OP: Dinsdag 2 december Vergadering Medezeggenschapsraad Donderdag 4 december Sinterklaasfeest op school Dinsdag 9 december Vergadering Ouderraad Donderdag 18 december Kerstviering

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 1 LA SONRISA NARANJA

NIEUWSBRIEF 1 LA SONRISA NARANJA I LA SONRISA NARANJA JAARGANG 11 Nummer 1 januari 2019 Nieuwjaarswens NHOUD 1 Nieuwjaarswens 2. De nieuwe vestiging 3. Kerstfeest in de wijk 4. Mrthe 5. Berichten van Els Stichting La Sonrisa Naranja Admiraliteitskade

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 december 2015

Nieuwsbrief 18 december 2015 Nieuwsbrief 18 december 2015 De Waalse school ontmoet burgemeester Aboutaleb! Woensdagmiddag is door burgemeester Aboutaleb in de Centrale Bibliotheek de tentoonstelling 'Samen leven' geopend. In deze

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Iedereen heeft een verhaal

Iedereen heeft een verhaal informatie voor jongeren Iedereen heeft een verhaal > Goed om te weten als je tijdelijk naar JJC gaat Iedereen heeft een eigen verhaal. Veel verhalen gaan over waarom het niet allemaal gelopen is zoals

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2016 Schurinkies goes England

Nieuwsbrief Oktober 2016 Schurinkies goes England Nieuwsbrief Oktober 2016 Schurinkies goes England Hier weer een update vanaf Engelse bodem!! Het is alweer 15 maanden geleden dat Erik en ik naar de overkant vertrokken zijn. De tijd vliegt voorbij, maar

Nadere informatie

Programma Tienerclub. Tienerclub Blok 1 & 5: Adventure 4 Kids Op avontuur met jezelf

Programma Tienerclub. Tienerclub Blok 1 & 5: Adventure 4 Kids Op avontuur met jezelf Programma Tienerclub. Tienerclub Blok 1 & 5: Adventure 4 Kids Op avontuur met jezelf Vijf woensdagmiddagen kunnen jongens en meiden tussen de 10 en 14 jaar op avontuur naar zichzelf. Het kind leert zichzelf

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor:

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Terugblik Kinderyoga Rots & Water De Sterrenplukmachine Theaterweek Thema avond (hoog)gevoeligheid

Nadere informatie

Beste donateurs van het project I Protect Me in Zuid-Afrika,

Beste donateurs van het project I Protect Me in Zuid-Afrika, Beste donateurs van het project I Protect Me in Zuid-Afrika, Na het overwinnen van een aantal hindernissen heeft dan toch afgelopen februari heeft de train-de-trainer plaatsgevonden in Kaapstad. N.a.v

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2014 Jaargang: 2014-2015

Nieuwsbrief November 2014 Jaargang: 2014-2015 Nieuwsbrief November 2014 Jaargang: 2014-2015 Nieuwe leerlingen op onze school Senne van Oene is onze nieuwe leerling in groep 1a. Welkom Senne, een hele fijne tijd bij ons op school toegewenst! Belangrijke

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Varanen

Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Varanen 1 of 5 25/06/2015 20:54 Share Forward Digitaal Beste vrienden van Hellabeem, Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Helène

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18-12-2014

Nieuwsbrief 18-12-2014 Basisschool de Regenboog 18-12-2014 Nr 3 Belangrijke data Al weer bijna kerstfeest en een nieuw jaar. Een tijd om terug te kijken en te denken aan nieuwe kansen en mogelijkheden. Voor onze school zien

Nadere informatie

Nieuwsbrief MCL Medisch Centrum Loudon & Medisch Centrum Landscheiding

Nieuwsbrief MCL Medisch Centrum Loudon & Medisch Centrum Landscheiding Nieuws van de redactie Dit is de eerste nieuwsbrief van 2018. Namens alle medewerkers wensen wij u een goed en gezond nieuwjaar! Wij hopen dat dit voor iedereen een mooi jaar gaat worden. 1 e kwartaal

Nadere informatie

La vita è bella! Het leven is mooi

La vita è bella! Het leven is mooi La vita è bella! Het leven is mooi Hier zien jullie een aantal foto s van vrienden en activiteiten die ik met vrienden heb gedaan. Links bovenin: Bezoeken van een AS Roma voetbalwedstrijd met collega s

Nadere informatie

Sinterklaas op bezoek bij TOGB!

Sinterklaas op bezoek bij TOGB! bij Vorige maand beleefden we de primeur van de nieuwsbrief. We hebben leuke reacties mogen ontvangen op de nieuwsbrief en vol goede moed gaan we verder met de maandelijkse uitgave van de nieuwsbrief.

Nadere informatie

Vriendschap. Tekst > Reporters: Valeriya Miasnikova & Serena Passarelli - april Valeriya

Vriendschap. Tekst > Reporters: Valeriya Miasnikova & Serena Passarelli - april Valeriya Tekst > Reporters: Valeriya Miasnikova & Serena Passarelli - april 2018 Valeriya Zes jaar geleden ben ik naar België gekomen. Een maand later ben ik mama geworden. In een gesloten Facebookgroep voor Russischsprekende

Nadere informatie

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015 Oktober 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand oktober zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Jaylinn Meijering Luca Wildschut We wensen jullie allemaal een fijne tijd op onze school. De

Nadere informatie

Beroepsproduct 4D. Schoolsportclinic. René Rosalina. Groep 3. Groep 5. Groep 5-6

Beroepsproduct 4D. Schoolsportclinic. René Rosalina. Groep 3. Groep 5. Groep 5-6 Beroepsproduct 4D Schoolsportclinic Groep 3 Groep 5 Groep 5-6 Naam: Klas: LBB: Koen de Jong LOBOS 3a René Rosalina 0 Inleiding Samen met Carlos Chala hebben wij een schoolsportclinic georganiseerd voor

Nadere informatie

Dialogen website Motiveren tot rookstop

Dialogen website Motiveren tot rookstop Dialogen website Motiveren tot rookstop Dialoog verandertaal uitlokken en versterken Goedemorgen. Heeft u problemen gehad sinds uw vorige controle? Ja, eigenlijk wel. Mijn tanden zijn sterk verkleurd.

Nadere informatie

Mother and Father for the First time Greve, Denemarken

Mother and Father for the First time Greve, Denemarken Mother and Father for the First time Greve, Denemarken Het programma Mother and Father for the First time wordt aangeboden in Greve, een gemeente in Denemarken van ongeveer 48.000 inwoners. Denemarken

Nadere informatie

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf.

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Les 1 Werk en inkomen (1) Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Evert en Monica -2 Rijbewijs Monica is jarig.

Nadere informatie

Teams zijn samengevoegd in verschillende categorieën. Per categorie worden een paar vragen behandeld.

Teams zijn samengevoegd in verschillende categorieën. Per categorie worden een paar vragen behandeld. Teams zijn samengevoegd in verschillende categorieën. Per categorie worden een paar vragen behandeld. De visie van de trainer/coach over de speelwijze en de te behalen doelen is duidelijk 4 35 25 15 5

Nadere informatie

In het volgende verhaal maak je kennis met een vreemd volk. Luister goed. Z I E N W I J E R G E V A A R L I J K U I T?

In het volgende verhaal maak je kennis met een vreemd volk. Luister goed. Z I E N W I J E R G E V A A R L I J K U I T? MENSENETERS 31 STAP 1 In het volgende verhaal maak je kennis met een vreemd volk. Luister goed. Z I E N W I J E R G E V A A R L I J K U I T? Wij wonen op het eiland Sarawak. Men noemt ons Dayaks. In Europa

Nadere informatie

plastraining voor kinderen adviezen voor ouders

plastraining voor kinderen adviezen voor ouders plastraining voor kinderen adviezen voor ouders Uw kind start met een plastraining op de polikliniek Kindergeneeskunde van het OLVG. Uw kind volgt de training omdat hij problemen heeft met zijn blaas.

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

Het klaslokaal is klaar. Nu nog wat inrichten.

Het klaslokaal is klaar. Nu nog wat inrichten. Het klaslokaal is klaar. Nu nog wat inrichten. Er wordt hard gewerkt in de keuken De veranda, een heeeerlijke plek voor een goeie bak koffie! Het kantoor is af en in gebruik. Een trotse directeur! En...

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 13 Nummer 5 3 december 2012. 1.Beste ouders,

NIEUWSBRIEF Jaargang 13 Nummer 5 3 december 2012. 1.Beste ouders, NIEUWSBRIEF Jaargang 13 Nummer 5 3 december 2012 1.Beste ouders, December is altijd een drukke maand op school. We zijn op school druk in de weer met allerlei activiteiten rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

Ieder uniek, Samen sterk! 20 februari 2015

Ieder uniek, Samen sterk! 20 februari 2015 Ieder uniek, Samen sterk! 20 februari 2015 Nummer 23 schooljaar 2014-2015 Verjaardagen leerlingen en juffen 23 februari Jaimey (10 jaar) - groep 6 26 februari Mara (9 jaar) - groep 5 Roeland (7 jaar) -

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws vanuit het team. 17 december 2015. Beste kinderen, ouders en verzorgers,

Nieuwsbrief. Nieuws vanuit het team. 17 december 2015. Beste kinderen, ouders en verzorgers, Nieuwsbrief 17 december 2015 Nieuws vanuit het team. Beste kinderen, ouders en verzorgers, Wat gaat de tijd toch snel Het eind van het jaar 2015 is alweer in zicht! Voor velen een moment om stil te staan

Nadere informatie

OPERATION CLEAR MIND

OPERATION CLEAR MIND Nieuwsbrief Beste lezer, OPERATION CLEAR MIND Hierbij alweer de tweede editie van onze nieuwsbrief. Wij hebben zeker niet stil gestaan de afgelopen maanden en brengen jullie graag op de hoogte van de lopende

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

Verhaal- en kleurboek voor kinderen. Instituut voor Islamitische Studies en Publicaties

Verhaal- en kleurboek voor kinderen. Instituut voor Islamitische Studies en Publicaties Verhaal- en kleurboek voor kinderen Instituut voor Islamitische Studies en Publicaties In naam van Allâh, de Weldadige, de Genadige 3 Het is half acht s avonds. Fazilah en Djamiel dekken samen de tafel.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 April 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Stichting Make Sense!

Stichting Make Sense! Stichting Make Sense! Jaarverslag 2014 Voorwoord Voor de 8e keer vertrokken we met een groep van 16 vrijwilligers naar Doboj Bosnie. Wederom met de vaste kern en een iemand die voor het eerst mee ging.

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie

Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie Groep 7 heeft 2x een tekenles gekregen hoe je het beste een gezicht kan tekenen wat lijkt op een echt gezicht van een mens. Die lessen hebben

Nadere informatie

Trainershandleiding Brugklas Bikkels. Inkijkexemplaar

Trainershandleiding Brugklas Bikkels. Inkijkexemplaar Trainershandleiding Brugklas Bikkels versie 2014 Inhoudsopgave Introductie Organiseer je training Praktische tips De werkmap Powerpoint presentatie Ouderbrieven Draaiboek Bijeenkomst 1 Bijeenkomst 2 Bijeenkomst

Nadere informatie

KieKeboe en Kids & Go de leukste kinderopvang van Aalsmeer!

KieKeboe en Kids & Go de leukste kinderopvang van Aalsmeer! KieKeboe en Kids & Go de leukste kinderopvang van Aalsmeer! Veel leesplezier Het KieKeBoe en Kids & Go team! 2014 K IEK E B O E E N K I D S & G O D E L E U K S T E K I N D E R O P V A N G V A N A A L S

Nadere informatie

Evaluatie Weerbaarheidtraining voor volwassenen Koekkoek & Co

Evaluatie Weerbaarheidtraining voor volwassenen Koekkoek & Co Evaluatie Weerbaarheidtraining voor volwassenen Koekkoek & Co 76 respondenten Cijfer algehele training 7 8 9 10 De deelnemers hadden beschikking over lesbrieven, hierin stond informatie over de bijeenkomsten

Nadere informatie

Dag 16: De cadeautjes stromen binnen

Dag 16: De cadeautjes stromen binnen Dag 16: De cadeautjes stromen binnen Geplaatst op 11 september 2011 door Johan Hier is de foto van de drie meiden van de discotheek. Ze hebben lol gehad. Vol verhalen kwamen ze terug. Uhm, Vincy en Hao

Nadere informatie

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA Nieuwsbrief mei 2010 Uitgave van Stichting Polliewollie De Pollewop NR 4 AGENDA 23 AUGUSTUS 1 e dag open! SEPTEMBER Openingsfeest In deze nieuwsbrief: Polliewollie Spring SALE groot succes! Verbouwing

Nadere informatie

De energiecoach wordt op vraag vanuit de wijk ingezet. Gemiddeld zal ongeveer een uur per week nodig zijn. Deze tijd kan in blokjes worden ingezet.

De energiecoach wordt op vraag vanuit de wijk ingezet. Gemiddeld zal ongeveer een uur per week nodig zijn. Deze tijd kan in blokjes worden ingezet. iedereen mee kan doen. Om de duurzaamste wijk te worden, gaan we met elkaar nog meer dingen doen zoals isoleren, zonnepanelen plaatsen, tochtstrippen plaatsen enz. Als energiecoach geeft u ondersteuning

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Beginsituatie. Aanpak

Beginsituatie. Aanpak Ouderparticipatie op school Meedoen kun je leren! Februari Juli 2012 Beginsituatie De aanleiding voor SBO School A 1 om met het project Ouderparticipatie op school Meedoen kun je leren!, aandacht te besteden

Nadere informatie

Een goed leven voor.

Een goed leven voor. Een goed leven voor. Juultje Holla - Perspectief - maart 2013 Als onderdeel van het ZonMW project Zeggenschap en Inclusie Met dank aan Rob, die mij hierbij enorm geholpen heeft. Een goed leven voor. Een

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vaarboom

Nieuwsbrief De Vaarboom Maart 2013 Beste ouders, Wat is er de afgelopen weken weer veel gebeurd! We hebben een fantastische start gemaakt in ons nieuwe gebouw. Zowel leerkrachten en leerlingen lijken zich helemaal op hun gemak

Nadere informatie

TOV! Nieuwsbrief april/mei. Geplande evenementen. Belangrijke mededeling

TOV! Nieuwsbrief april/mei. Geplande evenementen. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief april/mei TOV! Plein 16C 4001LJ Tiel www.toveten.nl T: 06 549 363 50 info@toveten.nl wendy@toveten.nl Spreuken 22:2 Rijke en arme mensen zijn gelijk, want de Heer heeft ze allemaal gemaakt.

Nadere informatie

Wier. Behandelcentrum voor mensen die moeilijk leren, met gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. Patiënten & familie

Wier. Behandelcentrum voor mensen die moeilijk leren, met gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. Patiënten & familie Wier Behandelcentrum voor mensen die moeilijk leren, met gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen Patiënten & familie 2 Voor wie is Wier? Wier is er voor mensen vanaf achttien jaar (en soms jonger)

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Wij weten hoe het voelt

Wij weten hoe het voelt www.freya.nl Twitter: @Freya_NL facebook.com/freyanl Wij weten hoe het voelt Om je heen lijkt iedereen zomaar kinderen te krijgen. Bij jou blijft die zo gewenste zwangerschap uit. Bij Freya weten we als

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Refrein: Als het regent in jouw hart en je kunt alleen maar huilen, kom dan bij me, hou me vast, in mijn armen mag je schuilen.

Refrein: Als het regent in jouw hart en je kunt alleen maar huilen, kom dan bij me, hou me vast, in mijn armen mag je schuilen. Ellen en Patrick Nooit meer je stem, nooit meer je lach, Alles gaat terug, naar die éne dag. De pijn vanbinnen, het doet zo n zeer, Ze zeggen dat het mindert, maar wanneer... Intredelied: M n oma is gestorven

Nadere informatie

een waardevol diploma vmbo en mbo in één havo-top! Uiterlijke Verzorging en Mode Consumptief en Toerisme Zorg en Welzijn, Sport en Bewegen

een waardevol diploma vmbo en mbo in één havo-top! Uiterlijke Verzorging en Mode Consumptief en Toerisme Zorg en Welzijn, Sport en Bewegen een waardevol diploma vmbo en mbo in één havo-top! Uiterlijke Verzorging en Mode Consumptief en Toerisme Zorg en Welzijn, Sport en Bewegen Handel en Administratie vmbo-mbo-havo PENTA werkt al een tijdje

Nadere informatie

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top.

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Heb je een mavo- of mavo/havo-advies en wil je het beste uit jezelf halen? Kom dan eens

Nadere informatie

EVEN BIJPRATEN 9. MET ZIJN ALLEN DIGITAAL. Daar zijn we weer beste ouders en kinderen van De Arenberg.

EVEN BIJPRATEN 9. MET ZIJN ALLEN DIGITAAL. Daar zijn we weer beste ouders en kinderen van De Arenberg. EVEN BIJPRATEN 9. Daar zijn we weer beste ouders en kinderen van De Arenberg. MET ZIJN ALLEN DIGITAAL. De ouders, die terugdenken aan hun eigen tijd dat ze op de basisschool zaten, zullen het met me eens

Nadere informatie

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Voor wie? Waarom? Wat? Hoe? Voor Omdat leiding Ervaringsgerichte Door middel van leidinggevenden, geven, adviseren en coaching en werkvormen waarbij het adviseurs

Nadere informatie

Jaarplan

Jaarplan Jaarplan 2017 www.kaalonederland.org Kaalo Nederland is een actieve organisatie van een aantal Nederlandse Somaliërs en initiator van verschillende wederopbouwprojecten. Kaalo Nederland heeft dankzij diverse

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 VOORWOORD

Jaarverslag 2018 VOORWOORD Afdeling Utrecht VOORWOORD In 2018 vierden we als ons 150 jarig bestaan. Ter ere hiervan vond in juni een feest plaats met onze vrijwilligers. Zij zorgen er mede voor dat we de doelstelling kunnen blijven

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes:

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes: NIEUWSBRIEF!! Zomer: Wat hebben we een heerlijke zomer gehad met veel speelplezier, de kinderen hebben genoten. Lekker buiten spelen en ijsjes eten, af en toe wat verkoeling met water en meer hadden we

Nadere informatie

Ria Massy. De taart van Tamid

Ria Massy. De taart van Tamid DE TAART VAN TAMID Ria Massy De taart van Tamid De taart van Tamid 1 Hallo broer! Hallo Aziz! roept Tamid. Zijn hart klopt blij. Aziz belt niet zo dikwijls. Hij woont nog in Syrië. Bellen is moeilijk in

Nadere informatie

Nieuwsbrief Club van 100

Nieuwsbrief Club van 100 Nieuwsbrief Club van 100 Nr.8 /april 2015 Initiatiefnemers Club van 100 Kees Ruyter Adrie Droste Peter Vissie Paul Schroder Henk van Briemen ================================================================

Nadere informatie

Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen

Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 2017 Agenda Nummer 11 Maandag - 10 november Dinsdag - Woensdag - Donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB december 2013

Nieuwsbrief SHIB december 2013 Nieuwsbrief SHIB december 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB Terug- en vooruitblik Als maakster van deze nieuwsbrief sta ik verbaasd, het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Leve het nieuwe Leven! Voor in uw agenda. De Regenboog. Arco Grisnigt AGrisnigt@H3O.nl.

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Leve het nieuwe Leven! Voor in uw agenda. De Regenboog. Arco Grisnigt AGrisnigt@H3O.nl. 4 maart 2016 Nieuwsbrief De Regenboog kleurt je leven Voor in uw agenda 8 maart thema bijeenkomst groep 1-2 Noordendijk 10 maart thema bijeenkomst groep 1-2 Volkerakweg 24 maart paasviering 25 maart goede

Nadere informatie

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

LA SONRISA NARANJA. Veel activiteiten. JAARGANG 7 Nummer 1 april 2015 INHOUD. 2. Summerschool. 3, Dirk Spits. 4. Berichten van Els. 5.

LA SONRISA NARANJA. Veel activiteiten. JAARGANG 7 Nummer 1 april 2015 INHOUD. 2. Summerschool. 3, Dirk Spits. 4. Berichten van Els. 5. NAAM BEDRIJF NIEUWSBRIEF 1 LA SONRISA NARANJA JAARGANG 7 Nummer 1 april 2015 Veel activiteiten INHOUD 1.Veel activiteiten 2. Summerschool 3, Dirk Spits 4. Berichten van Els 5. Financiën 6. Periodieke bijdrage

Nadere informatie

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor Het verhaal op reis groep 1-2 melle de muis Bijlagen Les 1 Les 1 - Bijlage 1 - brief kunstenaar 1 Lieve kinderen, Vandaag begint er een bijzonder project: HET VERHAAL OP REIS. Jullie gaan vandaag met elkaar

Nadere informatie

DE RIJKE MAN, DE ARME MAN

DE RIJKE MAN, DE ARME MAN Bijbel voor Kinderen presenteert DE RIJKE MAN, DE ARME MAN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 01: 01 september 2015 Wat staat

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Les 3 Voorspellen Leestekst: Mijn droom. Introductiefase:

Les 3 Voorspellen Leestekst: Mijn droom. Introductiefase: Les 3 Voorspellen Leestekst: Mijn droom "Welkom:..." Introductiefase: 1. "Vandaag gaan we voor de laatste keer voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen welke vraag wij onszelf moeten stellen om

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie