De 1e helft 2016 is alweer voorbij!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De 1e helft 2016 is alweer voorbij!"

Transcriptie

1 De 1e helft 2016 is alweer voorbij! Voor Byounique is 2016 opnieuw een jaar van groei, met een nieuw team in Mangochi, nieuwe activiteiten in Blantyre en een extra project in Chikwawa, uitgevoerd door de winnaar van de Byounique Jeugdrecht Award Dit jaar breiden we onze preventieprojecten verder uit. Want jeugdcriminaliteit voorkomen bespaart veel kinderen en gezinnen een hoop ellende bij politie en in de gevangenis. We starten meer KinderrechtenClubs in scholen, bieden meer juridische ondersteuning, geven meer voorlichting in risicogebieden en proberen meer preventieplannen in deze wijken te maken. We leggen meer nadruk op praktijkonderwijs en ondernemerschap om de jongeren die wij begeleiden zo betere kansen voor de toekomst te geven. We begeleiden jongeren op individuele basis, maar proberen ook ondernemersgroepen te starten zodat jongeren elkaar kunnen helpen en samen beter een bedrijfje kunnen starten. Daarnaast blijft ons gewone werk, counselling, familiebezoeken en praktische steun in de jeugdgevangenissen gewoon doorgaan. Een volle agenda dus, met iedere maand wel een speciale activiteit. Hierbij een overzicht van alle hoogtepunten van dit 1e half jaar. JANUARI In Zomba, Blantyre en Mangochi starten onze HALT-projecten. Deze zijn onderdeel van een groter project waarbij HALT in 11 steden wordt ingevoerd, gecoördineerd door het Landelijke Forum voor Jeugdrecht. Training van politie en jeugdrechters en goede voorlichting aan de bevolking is een belangrijk onderdeel van het project, zodat mensen begrijpen wat de meerwaarde van HALT is. Zij denken anders dat de kinderen geen consequentie krijgen voor hun gedrag en zullen de kinderen dan alsnog zelf willen straffen. Mangochi krijgt direct goede samenwerking van de politie en jeugdrechter. We starten daar met een groep van 14 kinderen!

2 FEBRUARI Nu de ergste regens voorbij zijn kunnen we gelukkig weer starten met onze projecten praktijkonderwijs in Mikuyu en Bvumbwe. Omdat we de meeste vakken of buiten of in overdekte plekken doen, moeten we deze periode toch altijd even afwachten. In Mikuyu geven we houtbewerking, mode & kleding, kapper en duurzame landbouw. In Bvumbwe is het stuk land voor duurzame landbouw uitgebreid en starten we ook met mode & kleding. De kappersopleiding start zodra een coördinator is aangewezen. De jongens en leraren zijn erg blij dat ze weer kunnen beginnen! En eindelijk hebben we een goed kantoor in Blantyre gevonden, centraal gelegen en precies groot genoeg voor ons team. MAART Het theaterproject in Zomba is officieel gestart! Door zware regenval en harde wind is in Mikuyu een groot stuk dak van de cellen gewaaid. Daardoor kunnen ze 2 cellen niet gebruiken en zitten alle jongens opgepropt in de 5 overige cellen. Wij hebben materiaal ingekocht om het dak te repareren, ervaren jongens in Mikuyu hebben het dak vakkundig gerepareerd. Perfecte samenwerking zo! De dag voor Pasen, 27 maart, werden Charles en Lovemore vrijgelaten uit Mikuyu. Zij hadden jaren in voorarrest gezeten zonder dat ze ooit naar de rechtbank waren geweest. Door onze bemiddeling kwam hun zaak eindelijk voor. Charles werd direct vrijgesproken, Lovemore mocht op voorwaarden naar huis. We hebben beide jongens naar huis gebracht en blijven volgen hoe het met ze gaat. Er lopen nog 8 andere aanvragen bij de rechtbank, we blijven dit volgen totdat alle jongens hun rechtszaak hebben gehad. In Zomba, Blantyre en Mangochi zijn onze Child Rights Clubs gestart, op 18 scholen leren kinderen in 12 workshops over kinderrechten en preventie van jeugdcriminaliteit. We hebben aparte workshops voor leerkrachten en ouders. En we bieden extra ondersteuning aan kwetsbare kinderen die de scholen tijdens het project aan ons verwijzen. Een speciale HALT-eindactiviteit in Zomba. Naast preventievoorlichting aan de kinderen en de diploma-uitreiking voor de geslaagde jongens hebben we bomen geplant als een symbolisch gebaar dat de jongens positief zijn veranderd en iets teruggeven aan de maatschappij.

3 APRIL Onze 1 e voorlichtingsactiviteit in Blantyre. We hebben wat pech met het weer, het regent behoorlijk, maar toch komen er nog veel wijkbewoners af op onze activiteit. De HALT-jongens geven een goede uitleg en de jeugdpolitie bespreekt de problemen in de wijk. De chief en wijkpolitie zijn erg actief. Binnenkort hebben we met hun een gesprek om te kijken hoe we jeugdcriminaliteit in de wijk aan kunnen pakken. De activiteiten in Chikwawa lopen erg goed. Francis is enorm actief! Sinds februari hebben we iedere maand wel een voorlichting op een school en in een risicowijk en ook geven we juridische steun bij politiebureaus en counselling in de gevangenis. Francis heeft al veel kinderen vanuit de politiecel naar de ouders begeleid. Er is grote vraag naar een HALT-project, dus we gaan kijken of we dit op termijn kunnen starten En dan ook onze 1 e voorlichtingsactiviteit in Mangochi in een beruchte wijk. Meerdere van onze HALT-jongeren komen hier vandaan en de wijkbewoners willen graag meewerken aan het opzetten van een preventieproject. Zij maken zich zorgen over de toekomst van hun kinderen en zijn de problemen in de wijk beu. Serieuze discussies en goede punten om mee te nemen in de komende wijkbijeenkomst. MEI We starten in Zomba met 2 nieuwe projecten: training ondernemerschap aan vrijgelaten jongeren en aan kwetsbare jongeren in risicowijken. In beide gevallen trainen we de jongeren hoe ze een bedrijfje op kunnen zetten. Na m.n. theorie op dag 1 maken alle jongeren individueel en in groepjes een ondernemingsplan. Deze presenteren ze op dag 2 en ze krijgen advies hoe ze hun plan kunnen verbeteren. We geven over 1 maand een vervolgtraining. Dan kijken we hoe de jongeren hun plan hebben uitgewerkt en waar ze nog begeleiding bij nodig hebben. In Blantyre is ons theaterprogramma gestart met 25 enthousiaste jongeren uit 5 verschillende wijken. En onze vroegere begeleidster Alinafe is terug! Zij heeft het 1 e theaterproject in Zomba opgezet en weet dus precies hoe het project loopt. De jongeren zijn vanaf workshop 1 heel actief en serieus, zij willen straks goede voorstellingen geven. Naast ons landbouwproject zijn we in Mikuyu een kleine boomgaard gestart. De jongens leren hoe zij dit moeten verzorgen en daarnaast geven de vruchten op termijn extra voeding aan de jongens.

4 JUNI Onze 2e training aan alle jongens in Mikuyu, Civic Education, combineerden we met de diploma-uitreiking voor de jongens die de training ondernemerschap hadden gevolgd. De Civic ging natuurlijk over onderwijs en werk en hoe jongeren na vrijlating een inkomen kunnen genereren. De diploma-uitreiking en adviezen van de getrainde groep gaven veel motivatie aan de andere jongens. Aan het einde deelden we voor iedereen zeep en vaseline uit en aan een kleinere groep speciale zeep en medicatie tegen schurft. Mikuyu heeft geen medicatie en dus helpen wij op deze manier om deze zeer besmettelijke aandoening zo snel mogelijk te stoppen. En dan de 1e voorstelling van onze theatergroep in Zomba. Altijd spannend, maar de groep heeft echt een hele goede 1e voorstelling neergezet. Het publiek leefde actief mee met de hoofdrolspelers in het stuk en was enthousiast in discussies. Een hele mooie generale! De officiële start van ons project in Chikwawa. Het is een arm gebied met veel jeugdcriminaliteit en geen enkel project voor preventie of rehabilitatie. Wij gaan starten met rehabilitatie in de gevangenis, voor jongeren t/m 20 jaar, HALT en preventieactiviteiten. In het najaar starten we ook met Child Rights Clubs. Francis is ons 1e teamlid in Chikwawa en we zijn druk op zoek naar een 2e teamlid. Op 16 juni lanceren we de Byounique Jeugdrecht Award, met een advertentie in de krant, posters in openbare ruimtes, een bericht naar alle partners en presentaties op verschillende scholen. De komende maanden blijven we de Award promoten en we hopen op veel aanmeldingen. De Award uitreiking is op 24 november, in het kader van de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Twee studenten van Chancellor College doen tijdens hun vakantie vrijwilligerswerk voor Byounique. Zij geven presentaties op scholen in Blantyre. Het zijn beide probleemscholen waar leerkrachten veel behoefte hebben aan begeleiding van jongeren die beginnen met alcohol en drugs en langzaam in de problemen komen. Wij zullen regelmatig naar deze scholen teruggaan om de leerkrachten en de jongeren te blijven begeleiden.

5 ACTIVITEITEN IN NEDERLAND Net als vorig jaar steunt de basisschool t Bolwerk uit Leiderdorp ons weer, geweldig! Anita heeft een presentatie gegeven aan de kinderen om uit te leggen waarom hun hulp aan de kinderen in Malawi zo belangrijk is. In april hebben de kinderen een sponsorloop gehouden en was er een speciale kerkdienst rond Byounique. In totaal hebben de kinderen een bedrag van maar liefst opgehaald! Wij zullen dit gebruiken voor de Child Rights Clubs en het betalen van schoolgeld voor een aantal kinderen. Alle kinderen en leerkrachten en ouders natuurlijk heel erg bedankt voor jullie geweldige actie! Verder zijn wij actief geweest op het gebied van fondsenwerving. Net als vorig jaar steunt Cordaid ons opnieuw. Daarnaast hebben wij aanvragen ingediend bij 13 fondsen, 11 in Nederland en 2 in Malawi. Eind juni hadden wij 3 afwijzingen ontvangen, maar ook toezeggingen van Stichting Dirk Bos Fonds, Stichting Emmaus Bilthoven en de Haëlla stichting, geweldig! De andere aanvragen lopen nog en wij hopen de komende maanden verder bericht te ontvangen. Spreuk van dit kwartaal: Ndewu sizimanga mudzi Ruzies bouwen geen dorp Uit: Miyambi, spreekwoorden en gezegden uit het Chichewa Tot de volgende nieuwsbrief! Edward, Fons, Anna & Anita Byouniquenederland@gmail.com, Rabobank: NL07RABO , o.v.v. schenking

Superdruk het jaar 2015 afsluiten! PREVENTIE Voorstellingen en wijkgesprekken van het theaterproject 2015

Superdruk het jaar 2015 afsluiten! PREVENTIE Voorstellingen en wijkgesprekken van het theaterproject 2015 Superdruk het jaar 2015 afsluiten! De laatste 3 maanden van 2015 hebben we kunnen afsluiten met prachtige activiteiten en een gedegen plan voor volgend jaar. Dat viel niet altijd mee. De 1 e regens maakten

Nadere informatie

Geniet met ons mee van mooie projecten en trotse jongeren! PREVENTIE Diploma- uitreiking van het 2e HALT- programma 2014 in Zomba

Geniet met ons mee van mooie projecten en trotse jongeren! PREVENTIE Diploma- uitreiking van het 2e HALT- programma 2014 in Zomba Geniet met ons mee van mooie projecten en trotse jongeren! Hard werken en genieten van de mooie resultaten, dat is de samenvatting van de afgelopen 3 maanden. In Nederland bestond het harde werken vooral

Nadere informatie

Goed op weg om onze ambities te realiseren! PREVENTIE Overleg over een nationaal HALT- project (alternatieve straffen voor kinderen)

Goed op weg om onze ambities te realiseren! PREVENTIE Overleg over een nationaal HALT- project (alternatieve straffen voor kinderen) Goed op weg om onze ambities te realiseren! Wat gaat het snel, 2014 is alweer voor de helft voorbij! Wij hebben de tijd goed benut en de afgelopen 6 maanden mooie successen en vooruitgang geboekt. Als

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3 e KWARTAAL 2012

NIEUWSBRIEF 3 e KWARTAAL 2012 NIEUWSBRIEF 3 e KWARTAAL 2012 Welkom bij onze Byounique nieuwsbrief. Met veel plezier doen we weer verslag van alle activiteiten waar het team in Malawi en het team in Nederland de afgelopen 3 maanden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 4 e KWARTAAL 2012

NIEUWSBRIEF 4 e KWARTAAL 2012 NIEUWSBRIEF 4 e KWARTAAL 2012 De laatste Nieuwsbrief van 2012 alweer, het jaar is ontzettend snel gegaan. In Malawi en in Nederland hebben we heel hard gewerkt en ons project in Mikuyu stevig neergezet.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 e KWARTAAL 2012

NIEUWSBRIEF 2 e KWARTAAL 2012 NIEUWSBRIEF 2 e KWARTAAL 2012 Welkom bij de 2 e Byounique nieuwsbrief 2012. We zijn trots om verslag te kunnen doen van alle activiteiten die het team in Malawi en het team in Nederland de afgelopen 3

Nadere informatie

JAARVERSLAG BYOUNIQUE 2014

JAARVERSLAG BYOUNIQUE 2014 JAARVERSLAG BYOUNIQUE 2014 Zorgen dat kwetsbare kinderen in Malawi niet in aanraking komen met justitie, maar juist een goede toekomst op kunnen bouwen. VOORWOORD 2014 was een jaar van groei en ontwikkeling.

Nadere informatie

JAARVERSLAG BYOUNIQUE

JAARVERSLAG BYOUNIQUE JAARVERSLAG 2015 - BYOUNIQUE Zorgen dat kwetsbare kinderen in Malawi niet in aanraking komen met justitie, maar juist een goede toekomst op kunnen bouwen. 1 INHOUD 1. Voorwoord 2. Samenvatting 3. Hoogtepunten

Nadere informatie

STICHTING BYOUNIQUE JAARVERSLAG 2013

STICHTING BYOUNIQUE JAARVERSLAG 2013 STICHTING BYOUNIQUE JAARVERSLAG 2013 pag. Inhoudsopgave 3 Voorwoord door het bestuur 4 1. Stichting Byounique 5 1.1 Het ontstaan van de stichting Byounique 6 1.2 Problematiek in Malawi 7 1.3 Missie, visie

Nadere informatie

Ieder uniek, Samen sterk! 20 februari 2015

Ieder uniek, Samen sterk! 20 februari 2015 Ieder uniek, Samen sterk! 20 februari 2015 Nummer 23 schooljaar 2014-2015 Verjaardagen leerlingen en juffen 23 februari Jaimey (10 jaar) - groep 6 26 februari Mara (9 jaar) - groep 5 Roeland (7 jaar) -

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF STICHTING VRIENDEN VAN UMTHOMBO

NIEUWSBRIEF STICHTING VRIENDEN VAN UMTHOMBO NIEUWSBRIEF STICHTING VRIENDEN VAN UMTHOMBO MAART 2014 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Na het uitkomen van de vorige nieuwsbrief

Nadere informatie

TYPISCH YARDEN. Eerste editie. Typisch Yarden Kick-off: Een korte terugblik. In deze uitgave

TYPISCH YARDEN. Eerste editie. Typisch Yarden Kick-off: Een korte terugblik. In deze uitgave TYPISCH YARDEN Typisch Yarden Nieuwsbrief Eerste editie, juni 2013 Eerste editie De Typisch Yarden nieuwsbrief verschijnt onregelmatig en is bedoeld voor alle collega s van de divisie Uitvaartverzorging

Nadere informatie

Samen Zichtbaar Verbeteren. kort cyclisch verbeteren van het onderwijsleerproces

Samen Zichtbaar Verbeteren. kort cyclisch verbeteren van het onderwijsleerproces kort cyclisch verbeteren van het onderwijsleerproces week 6 tussenmeting zonder tips week 1 hjggv?-vragen stellen week 0 cyclus uitleggen tijdens de slb-les week 2 t/m 10 team in actie week 2 respons

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2, 15 september 2017

Nieuwsbrief 2, 15 september 2017 Nieuwsbrief 2, 15 september 2017 Data om te onthouden: Week van 18 september: oudergesprekken Gouden weken Woensdag 27 september: sportdag Woensdag 27 september: start kinderpostzegels Maandag 2 oktober:

Nadere informatie

Beste donateurs van het project I Protect Me in Zuid-Afrika,

Beste donateurs van het project I Protect Me in Zuid-Afrika, Beste donateurs van het project I Protect Me in Zuid-Afrika, Na het overwinnen van een aantal hindernissen heeft dan toch afgelopen februari heeft de train-de-trainer plaatsgevonden in Kaapstad. N.a.v

Nadere informatie

Wat hebben we de afgelopen tijd gedaan:

Wat hebben we de afgelopen tijd gedaan: Nummer 2 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Dit is alweer de tweede nieuwsbrief van dit jaar. Wij

Nadere informatie

ONDERWIJS IN EEN CRISISSITUATIE. Update november 2018 LIBANON

ONDERWIJS IN EEN CRISISSITUATIE. Update november 2018 LIBANON ONDERWIJS IN EEN CRISISSITUATIE Update november 2018 LIBANON EDUCATIE IN CRISISSITUATIE, LIBANON Om de kinderen die het meest getroffen zijn door de Syrische crisis een kansrijke toekomst te geven is in

Nadere informatie

Dit is de 21e nieuwsbrief van de familie Keuter over hun zendingswerk onder Roma in Hongarije

Dit is de 21e nieuwsbrief van de familie Keuter over hun zendingswerk onder Roma in Hongarije Dit is de 21e nieuwsbrief van de familie Keuter over hun zendingswerk onder Roma in Hongarije In mei zijn we als gezin voor 10 dagen in Nederland geweest voor een familieweek. We hebben er erg van genoten

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie 1 Stichting Samen in Actie Deimanstraat 43 2522 BC Den Haag Tel. 0649902721 KvK: 27314656 Postbank: 4129710 E: stichtingsa@ziggo.nl W: www.stichtingsa.nl Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in

Nadere informatie

WEEKBRIEF 7. Verjaardagen Laureanne groep Lieke groep Jayvi groep 7. Wij wensen jullie een hele fijne verjaardag.

WEEKBRIEF 7. Verjaardagen Laureanne groep Lieke groep Jayvi groep 7. Wij wensen jullie een hele fijne verjaardag. WEEKBRIEF 7 Verjaardagen 18-10 Laureanne groep 7 19-10 Lieke groep 3 23-10 Jayvi groep 7 Wij wensen jullie een hele fijne verjaardag. Uitreiking cheques sponsorloop Afgelopen vrijdag was de uitreiking

Nadere informatie

Jaarverslag april 2010 juni 2011. Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling

Jaarverslag april 2010 juni 2011. Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Jaarverslag april 2010 juni 2011 Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 Doelstelling stichting Jyambere... 5 3 Visie van de stichting Jyambere... 5 4 Werkwijze

Nadere informatie

Wells of Joy, Malawi Blantyre BESTE MENSEN,

Wells of Joy, Malawi Blantyre BESTE MENSEN, Wells of Joy, 2015 nieuwsbrief Nr. 2 Malawi Blantyre BESTE MENSEN, Een half jaar geleden schreef ik mijn eerste nieuwsbrief. De tijd is gevlogen en het is dus tijd om weer iets van ons te laten horen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer e jaargang 1 t/m 8 februari 2019

Nieuwsbrief. Nummer e jaargang 1 t/m 8 februari 2019 Nummer 19 28 e jaargang 1 t/m 8 februari 2019 4 februari Jeroen Oosterhof Voorpoort 6 februari Overleg BOM 8 februari Studiedag 12 februari Voorstelling groep 7 15 februari Rapporten mee 18 t/m 22 februari

Nadere informatie

November 2016 Jaargang 2, Nr. 13. Wat een prachtige herfst om ons heen! Vriendelijke groeten Carmela Tumminaro

November 2016 Jaargang 2, Nr. 13. Wat een prachtige herfst om ons heen! Vriendelijke groeten Carmela Tumminaro Nieuwsbrief van RK BS Wijzer aan de Vecht Wijzernieuws November 2016 Jaargang 2, Nr. 13 Inhoud Flessenactie. 2 Personele zaken.... 2 Peutermiddag. 2 Social schools.... 3 Buurtsportclub.. 4 Nationaal schoolontbijt.4

Nadere informatie

Walk4Food Handleiding

Walk4Food Handleiding Walk4Food Handleiding Inhoud Inleiding 3 1. Wat is Walk4Food? 3 2. Samenstelling team 4 3. De organisatie stap voor stap 4 4. Na afloop van de sponsorloop 5 5. Tips 6 Bijlage: Opzet persbericht 7 2 Inleiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014 SUNRISE DUTCH EDUCATION FUND

Nieuwsbrief 2014 SUNRISE DUTCH EDUCATION FUND NIEUWSBRIEF SUNRISE DUTCH EDUCATION FUND Al weer een jaar voorbij! Graag brengen wij u op de hoogte van de voortgang van de leerlingen en de activiteiten van het afgelopen jaar middels deze nieuwsbrief.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen. Nu al meer dan 400 kinderen en 30 studenten!!

NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen. Nu al meer dan 400 kinderen en 30 studenten!! NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen Stichting Kans op Toekomst bestaat dit jaar 5 jaar. In die jaren heeft uw voetbal vereniging een welkome bijdrage geleverd aan

Nadere informatie

Dank u voor het waarmaken van mijn droom.

Dank u voor het waarmaken van mijn droom. Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2014 Wondem Zerfu had één grote droom: arme kinderen in Ethiopië helpen. Want telkens als hij het land van zijn ouders bezocht, vroeg hij zich af waarom hij het

Nadere informatie

Nummer 03 18 september 2014

Nummer 03 18 september 2014 Nummer 03 18 september 2014 Agenda 19 september konvooi Market Garden 24 september rondgang vertrouwenspersonen 01 oktober ontruimingsoefening BHV 02 oktober Molenveldnieuws nr. 4 verschijnt 03 oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 18, nummer 15 10 juni 2016

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 18, nummer 15 10 juni 2016 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 18, nummer 15 10 juni 2016 Kalender - Maandag 13 juni, 14.45 uur, Kijkmiddag Engels - Woensdag 15 juni groep Zeehond vrij - 15, 16 en 17

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Schooljaar januari. Beste ouders/verzorgers,

Nieuwsbrief 3. Schooljaar januari. Beste ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 3 Schooljaar 2014-2015 januari Beste ouders/verzorgers, Het nieuwe kalenderjaar 2015 is begonnen. Allereerst willen we u een gelukkig en gezond nieuwjaar toewensen! Helaas blijkt dat de gezondheid

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. december 2018 BOUW. Hallo allemaal!

NIEUWSBRIEF. december 2018 BOUW. Hallo allemaal! Hallo allemaal! Voor jullie ligt dan eindelijk de 4 e editie van de nieuwsbrief van Stichting Zo Mooi Wonen over de ontwikkelingen betreffende de realisatie van het woonhuis voor 12 jongeren met een verstandelijke

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden!

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden! NIEUWSFLITS Augustus 2015 Beste ouders/verzorgers en leden, Het is alweer augustus 2015, de zomervakantie vliegt voorbij. En wat is er een hoop gebeurd in de afgelopen weken. Wij hebben afscheid genomen

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 14. Voorwoord. Rommelmarkt. C1000 Cambuurplein spaaractie.

Nieuwsbrief juli 14. Voorwoord. Rommelmarkt. C1000 Cambuurplein spaaractie. Voorwoord. Hier is weer de nieuwsbrief, tevens laatste dit jaar, van onze school, met de nodige informatie over school erin opgenomen. In deze nieuwsbrief is er info over de schoolkalender, de schoolgids,

Nadere informatie

Lieve Marianne, Ik mis je, Papa. Gezocht: Kinderrechten. Groep 2: Lieve Marianne. Lieve papa,

Lieve Marianne, Ik mis je, Papa. Gezocht: Kinderrechten. Groep 2: Lieve Marianne. Lieve papa, Gezocht: Kinderrechten Groep 2: Lieve Lieve papa, Mama zei dat ik je een brief kon schrijven. Ik vond het een goed idee. Ik heb ook een tekening gemaakt, die staat op de achterkant. Hoe is het in de gevangenis?

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 September 2015

Nieuwsbrief 6 September 2015 Stichting In de Wingerd Gezinshuis In de Wingerd Hullenweg 6 Hullenweg 6 8191 LB Wapenveld 8191 LB Wapenveld secretarisindewingerd@gmail.com 038-3376189 www.indewingerd.nl indewingerd@gmail.com www.indewingerd.nl

Nadere informatie

STICHTING CHILD OF UGANDA JAARVERSLAG 2016

STICHTING CHILD OF UGANDA JAARVERSLAG 2016 STICHTING CHILD OF UGANDA JAARVERSLAG 2016 1 Inhoud 1. Onze projecten in 2016.... 3-4 2. Doel en werkwijze. 5 3. Organisatie..... 6 4. ANBI Communicatie. 7 6. Financieel jaarverslag 9-20 Onze projectbegeleiders

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor Unicef vrijwilligers in de regio Leiden en omstreken. Allereerst de beste wensen voor een goed en gezond 2013!

Nieuwsbrief voor Unicef vrijwilligers in de regio Leiden en omstreken. Allereerst de beste wensen voor een goed en gezond 2013! Nieuwsbrief voor Unicef vrijwilligers in de regio Leiden en omstreken Beste Vrijwilligers, Allereerst de beste wensen voor een goed en gezond 2013! We hopen dat het een mooi UNICEF jaar wordt voor ons

Nadere informatie

GIP heeft uw hulp nodig...

GIP heeft uw hulp nodig... GIP heeft uw hulp nodig... Kinderen in Wa (Ghana) stichting Even voorstellen Wie is Stichting GIP? GIP is een kleine stichting met zeer enthousiaste vrijwilligers. Die 0% overhead kosten heeft, al het

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 december 2016

Nieuwsbrief 23 december 2016 Volleybalvereniging Clam Dycke Nieuwsbrief 23 december 2016 Toen was het alweer kerst.! En maken we langzaam maar zeker de balans op van het oude jaar 2016. Wat ging er goed, minder goed, hoogte- en dieptepunten.

Nadere informatie

Schooljaar Nieuwsbrief 24 maart 2017

Schooljaar Nieuwsbrief 24 maart 2017 Schooljaar 2016-2017 Nieuwsbrief 24 maart 2017 Te laat komen Graag vragen we uw aandacht voor het op tijd op school komen! De lessen starten om 08.30 uur, direct na de tweede schoolbel. Op dit moment komen

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 10. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - 10 minuten gesprekken

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 10. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - 10 minuten gesprekken - HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2016/2017 24-01-2017 Nummer: 10 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - 10 minuten gesprekken - Opvang tijdens de 10 minuten gesprekken - Oudergesprekken

Nadere informatie

Wat is de Kinder Onderzoek Groep?

Wat is de Kinder Onderzoek Groep? Wat is de Kinder Onderzoek Groep? Wereldwijd doen volwassenen veel onderzoek naar de leefwereld van kinderen, maar doen kinderen dat zelf nog weinig. Terwijl zij dat heel goed kunnen en zij toch de experts

Nadere informatie

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2016 VOORZITTER GERRIT SPAAN CLUBHELD HIPPISCH HATTEM

HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2016 VOORZITTER GERRIT SPAAN CLUBHELD HIPPISCH HATTEM HIPPISCH HATTEM NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2016 VOORZITTER GERRIT SPAAN CLUBHELD HIPPISCH HATTEM En zowaar! Onze voorzitter, Gerrit Spaan heeft de Hattemer verkiezing voor Clubheld gewonnen! Van harte gefeliciteerd,

Nadere informatie

Hoe wordt iemand dakloos? Hoeveel daklozen zijn er eigenlijk? Hoe ziet het leven op straat eruit?

Hoe wordt iemand dakloos? Hoeveel daklozen zijn er eigenlijk? Hoe ziet het leven op straat eruit? Hoe wordt iemand dakloos? Hoeveel daklozen zijn er eigenlijk? Hoe ziet het leven op straat eruit? Project Imagoverbetering dak- en thuislozen Wat is het Imagoproject? Het Project Imagoverbetering dak-

Nadere informatie

De Overstap. Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO

De Overstap. Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO Let op! Informatie over de procedure aanmelding wordt tijdens de decemberavonden in het VO aan u gegeven! De Overstap SCHOOLSOORTEN PRO VMBO

Nadere informatie

Lieve vrienden van El Manguaré,

Lieve vrienden van El Manguaré, Lieve vrienden van El Manguaré, Vanuit een warm en nat Iquitos... de eerste tamtam van 2013. Wij zijn dit jaar met veel energie en positiviteit gestart. Ons kleine, maar zeer enthousiaste, team en een

Nadere informatie

De voorzitter aan het woord

De voorzitter aan het woord Nieuwsbrief Tennisvereniging Breakpoint 83 April 2019 De voorzitter aan het woord Beste tennisvrienden en -vriendinnen Allereerst wil ik mijn dank uitspreken voor de mooie en lieve reacties, die ik heb

Nadere informatie

VRIJWILLIGERS BEDANKT!

VRIJWILLIGERS BEDANKT! VRIJWILLIGERS BEDANKT! View this email in your browser Vrijwilligers bedankt! Jullie hebben ons doel voor 2015 gehaald! Beste lezers, Allereerst wensen wij alle vrijwilligers en relaties een mooi, zinvol

Nadere informatie

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken.

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Nieuwsbrief maart 2019 Beste leden en ouders van leden, In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Bestuurlijk nieuws Zoals gemeld

Nadere informatie

Open ochtend op 5 april

Open ochtend op 5 april Nieuwsbrief 17 maart 2017 dinsdag 21 en woensdag 22 maart donderdag 23 maart vrijdag 31 maart 10-minutenavonden groep 3 t/m 7 Lied-toneelvoorstelling Troef groep 1 t/m 6 op school Volgende nieuwsbrief

Nadere informatie

Van de directie. Nieuwsbrief 3: 31 oktober In dit nummer:

Van de directie. Nieuwsbrief 3: 31 oktober In dit nummer: Nieuwsbrief 3: 31 oktober 2017 Van de directie Afgelopen weekend is de wintertijd ingegaan. De dagen worden korter en de komende periode breekt er een drukke, maar gezellige periode aan. In dit nummer:

Nadere informatie

Rondleiding en informatie voor toekomstige ouders: uur 16 Inloopochtend voor ouders van groep 8

Rondleiding en informatie voor toekomstige ouders: uur 16 Inloopochtend voor ouders van groep 8 Agenda 7 t/m 18 oktober 8 t/m 13 november 13 oktober 15 oktober 17 t/m 25 oktober 28 oktober 28 t/m 30 oktober Kinderboekenweek + actie Bruna Zwolle Zuid Schoolbreed thema Raar, maar waar! Presentatie

Nadere informatie

Gezondheidsproject Miski Wawa VI Verkorte eindrapportage

Gezondheidsproject Miski Wawa VI Verkorte eindrapportage Centrum ter ontwikkeling van kind en volwassene in Peru Mozartstraat 46 4003 LD TIEL Tel: 0344 627923 E-mail: info@vilcabamba.nl Postbanknr: 9595983 KvK nr.: 28097696 www.vilcabamba.nl. Gezondheidsproject

Nadere informatie

Geslaagde themalunch Osdorp, 9 april

Geslaagde themalunch Osdorp, 9 april Geslaagde themalunch Osdorp, 9 april Op dinsdag 9 april waren 38 wijkzorgwerkers uit Osdorp bijeen om met elkaar te praten en aan de slag te gaan rondom het thema samenwerking tussen wijkteamprofessionals

Nadere informatie

We hebben in december een aantal gesprekken gehad met MANAD (Malawian National Association for the Deaf).

We hebben in december een aantal gesprekken gehad met MANAD (Malawian National Association for the Deaf). Allereerst voordat we beginnen aan de laatste nieuwsbrief van dit bewogen jaar, willen we de allerbeste wensen doen aan al onze trouwe lezers en alle lieve mensen die de projecten van Stichting Chimwemwe

Nadere informatie

Partner. Werk en opleiding. Ik wil graag: Ik wil graag:

Partner. Werk en opleiding. Ik wil graag: Ik wil graag: Werk en opleiding Partner Werk gaan zoeken Ander werk vinden Een vaste baan vinden Beter op kunnen schieten met mijn collega s Geen ruzie hebben met mijn baas Werkervaring krijgen (Vaker) vrij nemen Leren

Nadere informatie

Het eerste bezoek : Embangweni Primary and Secondary School for the Deaf

Het eerste bezoek : Embangweni Primary and Secondary School for the Deaf Afgelopen week zijn we op bezoek geweest bij diverse scholen en programma s voor dovenzorg in Malawi. In deze extra editie doen we verslag van onze reis. Dit is de route die we hebben afgelegd. We zijn

Nadere informatie

Nr. 3 november

Nr. 3 november Woord vooraf Woord vooraf In de maand december wordt er heel wat teruggeblikt op het afgelopen jaar. Als wij dat doen, dan vallen de mooie resultaten op waarover ik al eerder schreef: leerlingen die opstromen

Nadere informatie

RONDEEL- INFO OUDERGESPREKKEN IN NOVEMBER ACTIES LEERKRACHTEN PRIMAIR ONDERWIJS. In de week 46, 47 en 48 staan oudergesprekken gepland.

RONDEEL- INFO OUDERGESPREKKEN IN NOVEMBER ACTIES LEERKRACHTEN PRIMAIR ONDERWIJS. In de week 46, 47 en 48 staan oudergesprekken gepland. OUDERGESPREKKEN IN NOVEMBER In de week 46, 47 en 48 staan oudergesprekken gepland. De leerkrachten van de groepen 1 en 2 nodigen alle ouders uit voor een gesprek over hun kind. De nadruk in dit gesprek

Nadere informatie

Verslag van activiteiten Stichting Afric Sanaga in 2011-2012 -2013

Verslag van activiteiten Stichting Afric Sanaga in 2011-2012 -2013 Verslag van activiteiten Stichting Afric Sanaga in 2011-2012 -2013 2011 Leerlingen luiden 2011 in met Schoolmaaltijd Na de kerstvakantie in januari 2011 werd op basisschool Mahoussi het nieuwe jaar goed

Nadere informatie

Nieuwsbrief. R.K. Basisschool de Twaalfruiter

Nieuwsbrief. R.K. Basisschool de Twaalfruiter Schooljaar 2017-2018 nr 9 1-12-2017 Nieuwsbrief R.K. Basisschool de Twaalfruiter info@twaalfruiter.nl www.twaalfruiter.nl Agenda 1 dec Digiduif sluiten 5 dec Continurooster 7 dec Voorgangsgesprekken (1-7)

Nadere informatie

De Overstap. Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO

De Overstap. Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO Let op! Informatie over de procedure aanmelding wordt tijdens de decemberavonden in het VO aan u gegeven! De Overstap SCHOOLSOORTEN PRO VMBO

Nadere informatie

Schoolbestuur baha i-school Bofokule

Schoolbestuur baha i-school Bofokule Nieuwsbrief September 2013 Schoolbestuur baha i-school Bofokule Bofokule nieuwsbrief September 2013 Nieuws uit het binnenland van Suriname De brief aan FHF Paramaribo, 31 augustus 2013 Brief gezonden aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers, 12 september 2017

Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers, 12 september 2017 Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers, 12 september 2017 De kop is eraf. De introductieweek zit erop. Maandag zijn de lessen weer volgens rooster gestart. Maar liefst 178 leerlingen starten dit nieuwe schooljaar

Nadere informatie

In 2012 heeft Stichting Chimding in samenwerking met organisaties in Nepal en in Nederland weer diverse activiteiten ontplooid.

In 2012 heeft Stichting Chimding in samenwerking met organisaties in Nepal en in Nederland weer diverse activiteiten ontplooid. Jaarverslag 2012 1 Jaarverslag 2012 In 2012 heeft Stichting Chimding in samenwerking met organisaties in Nepal en in Nederland weer diverse activiteiten ontplooid. Samenwerkingsprojecten in Nepal OLE-Nepal

Nadere informatie

MEI 2016 NIEUWSBRIEF. Succesvolle actie Help meester Paul naar de top.

MEI 2016 NIEUWSBRIEF. Succesvolle actie Help meester Paul naar de top. NIEUWSBRIEF MEI 2016 Beste ouder(s) Na twee weken meivakantie (de eerste zullen we qua weer snel vergeten) zijn we afgelopen maandag weer fris en fruitig aan de start verschenen. We maken ons op voor het

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Partner in beeld: Budget Advies Teams Feestelijk jubileum met de Koningin

In deze nieuwsbrief: Partner in beeld: Budget Advies Teams Feestelijk jubileum met de Koningin In deze nieuwsbrief: Partner in beeld: Budget Advies Teams Feestelijk jubileum met de Koningin Tussendoortje: Referentiekader Tip van de maand: TPRS Vooraankondiging Studiedag Taalvrijwilligers drieëntwintigste

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Speciaal Basisonderwijs Merlijn, Lucasonderwijs Paets van Troostwijkstraat 87, Tel: (070) 3993709, Fax: (070) 3193592 E-mail: info@sbomerlijn.lucasonderwijs.nl Van de directie

Nadere informatie

MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ

MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ 2015-2017 Jaarverslag 2015 Maart 2016 Plan A Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 5820 06 1945 4347 Stichting Bij-1 KvK 53959965 Bankrekening NL92

Nadere informatie

MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ

MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ 2015-2017 Jaarverslag 2015 Maart 2016 Plan B Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 5820 06 1945 4347 Stichting Bij-1 KvK 53959965 Bankrekening NL92

Nadere informatie

jaargang 19, nummer 16 8 juni 2018 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis Buiten is rennen oké. Binnen is lopen een goed idee.

jaargang 19, nummer 16 8 juni 2018 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis Buiten is rennen oké. Binnen is lopen een goed idee. Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 19, nummer 16 8 juni 2018 Belangrijke data! 12 juni Schoolreis Groepen 5, 6 en 7 13 juni Zeester vrij 14 juni Schoolreis Kleuters, Groepen

Nadere informatie

Knowledge for Children Nederland Jaarverslag 2016

Knowledge for Children Nederland Jaarverslag 2016 Knowledge for Children Nederland Jaarverslag 2016 Voorwoord Het was een jaar met de opbouw van meer organisatorische zelfstandigheid in Kameroen met een nieuw bestuur en de werving in December van de eerste

Nadere informatie

18 juli 2014 Agenda TEAMSCHOLING

18 juli 2014 Agenda TEAMSCHOLING 18 juli 2014 Zo vlak voor de vakantie wordt de grote tegenstelling tussen leuke dingen en vreselijke dingen weer eens benadrukt. Ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers en hun familie die nu een vreselijke

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF FEBRUARI 2016

INFORMATIEBRIEF FEBRUARI 2016 INFORMATIEBRIEF FEBRUARI 2016 Website: http://julianaschool-sneek.nl Email: js@palludara.nl Geachte ouders/verzorgers, In deze Informatiebrief wil ik u informeren over de volgende zaken: Personele zaken:

Nadere informatie

Een paar nachtjes in de cel

Een paar nachtjes in de cel Een paar nachtjes in de cel Het VN-Kinderrechtenverdrag en het voorarrest van minderjarigen in politiecellen Maartje Berger Carrie van der Kroon JEUGDSTRAFRECHT Een paar nachtjes in de cel Het VN-Kinderrechtenverdrag

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

Waldo en Annemiek. Eind van het jaar. Familie Yáñez- Punt. Daniel, Benjamin, David en Matías

Waldo en Annemiek. Eind van het jaar. Familie Yáñez- Punt. Daniel, Benjamin, David en Matías Familie Yáñez- Punt Waldo en Annemiek Daniel, Benjamin, David en Matías November 2014 Viña del Mar, Chili Eind van het jaar Dan komt zijn lof niet van mensen, maar van God. Romeinen 2:29b In Chili lopen

Nadere informatie

LA SONRISA NARANJA. Aan het einde van het jaar. JAARGANG 5 Nummer 4 december 2013 INHOUD. 1. Aan het einde van het jaar. 2. Verslag van een stagiaire

LA SONRISA NARANJA. Aan het einde van het jaar. JAARGANG 5 Nummer 4 december 2013 INHOUD. 1. Aan het einde van het jaar. 2. Verslag van een stagiaire NAAM BEDRIJF NIEUWSBRIEF 4 LA SONRISA NARANJA JAARGANG 5 Nummer 4 december 2013 INHOUD 1. Aan het einde van het jaar 2. Verslag van een stagiaire 3. Berichten van Els 4. Financiën Aan het einde van het

Nadere informatie

Beste lezers, ... staan klaar voor de sociaal zwakkeren onder ons.

Beste lezers, ... staan klaar voor de sociaal zwakkeren onder ons. Beste lezers,... staan klaar voor de sociaal zwakkeren onder ons. De afgelopen maand weer veel contact met de Syrische statushouders in Purmerend. Nu de mannen alleen langzamerhand allemaal hun gezin overkrijgen

Nadere informatie

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6 Agenda 22 mei t/m 2 juni Cito toetsweek 24 mei 25 / 26 mei 30 mei 30 mei 31 mei 31 mei 1 juni 1 juni 2 juni 2 juni 5 t/m 11 juni 12 juni 12 juni 13 juni 14 juni 12 t/m 16 juni 23 juni Mama verwendag kleuters

Nadere informatie

ACTIEPLAN. Auteurs: Aart van Zevenbergen Josine Strörmann

ACTIEPLAN. Auteurs: Aart van Zevenbergen Josine Strörmann ACTIEPLAN Auteurs: Aart van Zevenbergen Josine Strörmann Rotterdam, februari 2018 Schulden in Rotterdam: groot probleem, nauwelijks oplossingen >> De helft van Rotterdammers met een laag inkomen loopt

Nadere informatie

22 juni Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers

22 juni Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Schooljaar: 2017-2018, nummer 14 Nieuwsbrief De Zon Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers In deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: Nieuws uit het team

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur 1 Clubfound actie Plus van den Hoven 2 Rabobank Clubkas Campagne 2. Vanuit het bestuur

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur 1 Clubfound actie Plus van den Hoven 2 Rabobank Clubkas Campagne 2. Vanuit het bestuur NIEUWSBRIEF Nummer 43, 18 mei 2018 INHOUDSOPGAVE Van het bestuur 1 Clubfound actie Plus van den Hoven 2 Rabobank Clubkas Campagne 2 Vanuit het bestuur De wedstrijden zijn allemaal weer gespeeld en heel

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mei-juni Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief Mei-juni Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Het laatste blok vakantie hebben we gehad. Nu werken we weer langzaam toe naar de afsluiting van dit mooie schooljaar. We zeggen wel langzaam maar toch vliegt deze periode altijd

Nadere informatie

hoe de resultaten zijn. Zodra de problemen zijn opgelost wordt het weer opengezet. Dit kan nog wel enige tijd duren.

hoe de resultaten zijn. Zodra de problemen zijn opgelost wordt het weer opengezet. Dit kan nog wel enige tijd duren. Schooljaar 2017-2018 06-10-2017 nr. 4 S c h o o l p l e i n Zoals ik de vorige keer al gemeld heb in de nieuwsbrief zijn er een aantal ouders, die zich willen inzetten om geld in te zamelen voor het schoolplein.

Nadere informatie

24 augustus 2018 Nummer 1

24 augustus 2018 Nummer 1 24 augustus 2018 Nummer 1 Inhoud: Opening schooljaar 2018-2019 Voorstellen Typetuin Studiedag Informatieavond 3 september Vetrouwenspersonen Gym Timmertafel Schoolfoto s Workshop groepen 4-5 De Raauw Ossekar

Nadere informatie

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING CASUS: AMINA Alle vrijheid die ik in Turkije had verdwijnt. Ik voelde me opgesloten en depressief. Toen ik mijn man leerde kennen ben ik misschien te veel van dingen uitgegaan en heb ik te weinig gevraagd.

Nadere informatie

Het Penseel. Beste ouders en kinderen, Nieuws van de ouderraad: aankondiging eindfeest op t Palet

Het Penseel. Beste ouders en kinderen, Nieuws van de ouderraad: aankondiging eindfeest op t Palet Het Penseel Deze nieuwsbrief is een uitgave van openbare basisschool t Palet, onderdeel van de Brede School Noorderbreedte 33 Beste ouders en kinderen, Vanmiddag vond de 5 e techniekmiddag van dit schooljaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 december 2015

Nieuwsbrief 6 december 2015 Geachte donateur/geïnteresseerde, In deze nieuwsbrief willen wij u graag op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen rond onze stichting. Het grote nieuws is dat op 25 januari 2016 de opening van

Nadere informatie

Agenda. Nieuws van directie

Agenda. Nieuws van directie Agenda 1 september Feestelijke opening nieuwe hoofdingang 1 september Inloopochtend voor ouders van groep 5a / 5b 2 september Inloopochtend voor ouders van groep 6 3 september Inloopochtend voor ouders

Nadere informatie

Schooljaar nr. 11

Schooljaar nr. 11 Schooljaar 2017-2018 26-01-2018 nr. 11 O p t i j d o p s c h o o l Onze school start om half negen. De leerkrachten willen dan graag direct met de les beginnen. Het valt ons op, dat er regelmatig leerlingen

Nadere informatie

Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl. Nr. 1 / 4 september 2015. Lorentz Nieuwsbrief

Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl. Nr. 1 / 4 september 2015. Lorentz Nieuwsbrief Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl Nr. 1 / 4 september 2015 Lorentz Nieuwsbrief De Nieuwsbrief verschijnt tweewekelijks en is een informatiebulletin van school aan ouders. Agenda - Agenda -

Nadere informatie

roject PlattelandImpuls Doe mee!

roject PlattelandImpuls Doe mee! roject PlattelandImpuls Doe mee! Het platteland bruist van de nieuwe initiatieven. Veel agrariërs zijn op hun bedrijf inmiddels gestart met boerenlogies, een camping, kinderopvang, verkoop van streekproducten

Nadere informatie

belangrijke data... 7 april 2017 nr. 28

belangrijke data... 7 april 2017 nr. 28 belangrijke data..... 7 april 2017 nr. 28 Maa 10 april Verkeersexamen groep 7 Maa 10 april Scholentour Amsterdam Oost Din 11 april Start nieuw gymrooster (zie verder in deze nieuwsbrief) Woe 12 april Open

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 10 23 januari 2015

Nieuwsbrief nr. 10 23 januari 2015 Nieuwsbrief nr. 10 23 januari 2015 Agenda 26 januari Centrale aanmelddag nieuwe leerlingen (15.30-17.00 uur en 19.00-20.30 uur) 20.00 uur vergadering Schoolcommissie 27 januari Workshop groep 5 t/m 8 Waar

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Vogelvlucht. Uithoornse Spelen! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016. Agenda

Vogelvlucht. Uithoornse Spelen! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016. Agenda Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016 Uithoornse Spelen! Agenda Uithoornse Spelen groepen 7 en 8 woensdag 1 juni 2016 Avondvierdaagse ma. 6

Nadere informatie

Goed bezig (voor ouders)

Goed bezig (voor ouders) Nier Groei-wijzer 12-16 jaar: Goed bezig (voor ouders) Naam: Als uw kind opgroeit verandert er veel voor u en uw kind. Stap voor stap wordt uw kind zelfstandiger, regelt hij/zij dingen zelf en krijgt hij/zij

Nadere informatie