Beleidsplan. Linda Blind Farm School Trainingscentrum en microkrediet. Een samenwerking van:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beleidsplan. Linda Blind Farm School Trainingscentrum en microkrediet. Een samenwerking van:"

Transcriptie

1

2 Beleidsplan Linda Blind Farm School Trainingscentrum en microkrediet Een samenwerking van: Dream Livingstone Zambia Het schoolbestuur van de Linda Blind Farm School ZAPD Bouwstenen voor Zambia, in samenwerking met Actie voor Zambia. Augustus 2014, geschreven door Xavier, Bouwstenen voor Zambia

3 Samenvatting Gebaseerd op de resultaten van: 1. De bijeenkomst van het interim-schoolbestuur van de Linda Blind Farm School met Dream Livingstone, ZAPD en Bouwstenen voor Zambia (12 augustus 2014). 2. De bijeenkomst over het trainingscentrum en het microkredietproject (16 augustus 2014) 3. Alle gesprekken als partners in juli en augustus 2014.

4 Visie van de school. 1. Education is the most powerful weapon to change the world (Nelson Mandela). 2. Community-school: de school moet toegankelijk zijn voor alle vulnerable children Linda Blind Farm, Linda compound en de buurt. 3. Kwaliteit van onderwijs is heel erg belangrijk. 4. Ieder kind op de Linda Blind Farm School gaat heel graag naar school en voelt zich veilig en welkom. Hij of zij voelt zich gezien als een lid van de groep maar ook als individu. We creëren een sfeer zodat vanaf het allereerste begin, kinderen graag naar de school gaan en zich willen ontwikkelen en willen leren. 5. Ieder kind heeft talenten. De uitdaging is om die te vinden, te zien en te waarderen. En om een omgeving te creëren waarin het kind zijn of haar talent kan ontwikkelen en leert gebruiken. > Groepen mogen niet groot zijn. 6. Een kind heeft ruimte nodig en tijd om te spelen en om te leren hoe met vriendjes en anderen om te gaan. 7. Het is daarom ook erg belangrijk dat ouders hun kinderen stimuleren en enthousiasme over brengen voor goed onderwijs. Betrokkenheid van de ouders is daarom erg belangrijk. Het schoolbestuur vindt het belangrijk om daarin investeren.

5 Overzicht van het gebruik van de (toekomstige) school 1. De huidige situatie: pre-school 2. Toekomstige situatie: januari Situatie eind 2018: ochtend (deel 1) 4. Situatie eind 2018: middag (deel 2)

6 Huidige situatie: pre-school. Class Baby Class Middle Class Reception Class Leeftijd van de kinderen. 1-3 jaar 3-5 jaar 5 tot 7 en 8 jaar Leerkracht Leerkracht 3 (E) Leerkracht 2 (J) Leerkracht 1 (B) Opleidingsniveau van de leerkracht - Assistent leerkracht Gekwalificeerd als leerkracht voor grade 4. volgt een speciale cursus tot december 2014 als sociaal werker.

7 Toekomstige situatie: Januari 2017 Klas Baby Class Middle Class Reception Class Grade 1. Leeftijd van de kinderen 1 t/m 3 3 t/m 5 5 t/m 7 jaar. 7 t/m 8 jaar Leraar Leerkracht 3 (E ) Leerkracht 2 (J) Nieuwe 3 e leraar. Leerkracht 1 (B) Kwalificatie van leraar Soort school in Nederland Geen. Assistent leraar. Volledig gekwalificeerd voor pre en primary school Peuterspeelzaal Peuterspeelzaal Groep 1 Peuterspeelzaal Groep 2 Volledig gekwalificeerd tot grade 4. Basisschool Groep 3.

8 De eind-situatie januari 2019: Optimaal gebruik van de ruimte (PART 1) s ochtends. 8 uur tot uur Leeftijd van de klas Baby Class. Middle Class Reception Class Grade 1 AND 2 1 t/m 3 jaar. 3 t/m 5 jaar 5 t/m 7 jaar 7 t/m 9 jaar. Leraar Leerkracht 3 (E) Leerkracht 2 (J) Nieuwe leraar. Leerkracht 1 (B) Kwalificatie van de leraar. Geen. Assistent teacher, Pre school Soort school Peuterschool Onderbouw Groep 1. Volledig gekwalificeerd. Onderbouw Groep 2. Gekwalificeerd tot en met grade 4. Onderbouw Groep 3 en 4. Locatie. Oude school Klaslokaal 1. Klaslokaal 2. Klaslokaal 3.

9 De eind-situatie januari 2019: Optimaal gebruik van ruimte. (PART 2) s middags. Half een tot 4 uur. Leeftijd van de kinderen. Grade 3 and 4 Grade 5 and 6 Grade 7 9 t/m t/m t/m 14 Leraar Leerkracht 3 (B) Nieuwe leraar.?????? Kwalificatie van de leraar. Soort school Tot en met grade 4. Volledig gekwalificeerd. Wie wordt dit? Bovenbouw Groep 5 en 6. Bovenbouw Groep 7 en 8. Middelbare school. Klas 1. Locatie. Klaslokaal 1. Klaslokaal 2. Klaslokaal 3.

10 Benodigdheden voor het beste gebruik van de school. - Pre-school: gekwalificeerde leraren voor de primary school. - Teacher 3 (E) gekwalificeerd als baby class lerares. - Meer lesmethodes. - Hogere schooltafeltjes en stoeltjes (ook voor de oudere kinderen). - Andere lesboeken en werkboeken. - Een extra, nieuwe, leraar. - Wie betaalt de salaris van de nieuwe leraar en van de leerkracht van de baby-class?

11 Toekomstige schoolsituatie. Ga naar de universiteit of college. Pre school, Baby class, Middle Class, Reception class. Primary school, Grade 1 tot en met 7. Secundary school. Grade 8 tot en met 12. Misschien met hulp van Monique Overal in Zambia. Solliciteer bij een bestaande groep, bijvoorbeeld iemand die is begonnen door microfinance. Op de Linda Farm. skills centrum. Grade 8 tot en met 12. Ga naar het microfinance project. Start voor jezelf. In Livingstone.

12 Doelen van de school. - De kinderen kennis en skills bij brengen. - Volledig zelfvoorzienend worden, bijvoorbeeld door middel van een groentetuin. - Op termijn een primary school worden door de school optimaal te gebruiken. - De kwaliteit van de leraren verbeteren. - Een nieuwe, extra, leraar aan te nemen. - Steun van de government krijgen waarbij de maximale toegankelijkheid voor deze, meest kwetsbare, kinderen gegarandeerd blijft. - De ouders enthousiast houden en zo nodig maken voor het leren. - Een overgang mogelijk maken van de primary school naar/via de secundary school naar/of het trainingscentrum.

13 De primary school. De primary school gaat in de komende drie jaar geïntroduceerd worden in hetzelfde schoolgebouw. Januari 2017 hebben we de komst van grade 1 gepland. Januari 2020 komt tenslotte grade 7 erbij. Zambiaanse schooljaar loopt van januari tot januari. Om te kunnen starten met de primary school moeten er eerst voldoende lestafeltjes en stoelen zijn. Eerst wordt er gestart met alleen de kinderen van de Linda Farm School van het betreffende leerjaar. Daarna kunnen ook andere kinderen uit de omgeving toe gelaten worden. Nu Januari 2017 Januari 2018 Januari 2019 Januari 2020 pre-school grade 1 en grade 3 en grade 5 en grade 6 en grade 2 grade 4 grade 6 grade 7

14 Secundary school 1. Bouwstenen van Zambia kan zich niet verbinden aan het bouwen van een secundary school. Dat is heel moeilijk omdat dat, net als in Nederland, een school is met voor elk vak een andere leraar en zo. Dat kost heel veel geld. Dat kan dus ook heel moeilijk zelfvoorzienend worden. Wel wil Bouwstenen voor Zambia stimuleren dat kinderen door stromen naar Secundary school. Een hele hulpvolle vrijwilligster heeft niet alleen eerst al de basis van het vorige schoolgebouw ondersteunt. Ze support ook een paar kinderen voor de secondary school. 2. Ik hoop dat we met hulp van andere vrijwilligers studiebeurzen kunnen geven aan kinderen. Er is een vrijwilligster die bepaalde kinderen sponsort voor de primary school. Dream Livingstone overlegt of zij dat dan wil doen met de kinderen voor de Secundary school. 3. Bouwstenen voor Zambia wil wel onderzoeken of ik iets kan doen met microkrediet voor volwassenen van de Linda Blind Farm en Linda compound maar ook vooral voor young adults die de trainingscentrum afgerond hebben en een goed plan hebben en gemotiveerd zijn om iets zelf te ondernemen. We hebben gepraat over samenwerking met actie voor zambia. Belangrijk is dat Dream Livingstone Zambia hierin de trekker wordt zodat het eigenaarschap in Zambia ligt. 4. Het is belangrijk dat leraren en mensen in het dorp zichzelf willen blijven ontwikkelen om hun situatie te verbeteren en vooral die van de kinderen. 5. De leraren en de leden van het schoolcomitee zullen mensen in het dorp en speciaal de ouders aanmoedigen om hun kinderen te steunen bij het huiswerk en verder leren. Dat doen ze persoonlijk en op speciale bijeenkomsten.

15 Trainingscentrum. Voor de kinderen die niet naar een secundary school gaan of young adults die de secundary school afgerond hebben, ga ik onderzoeken of ik Kennedy en Rabeccah (Dream Livingstone Zambia) kan helpen om een trainingscentrum te openen. Rabeccah en Kennedy zijn hier al langer mee bezig. Het is belangrijk dat young adults ook een beroep kunnen uitoefenen als ze niet de mogelijkheden hebben om verder Tuinder. door te leren. Onze partners denken aan bijvoorbeeld 6 skills. Dream Livingstone heeft met de council al bijna de grond om op Elektricïen te bouwen geregeld. Eind december Ze willen in 2016 beginnen met het groente verbouwen (tuinderskennis en vaardigheden) Bouwvakker. en het dan het trainingscentrum steeds groter maken. met hulp van een Engelse organisatie hebben ze al een aantal Loodgieter spullen en machines verzameld. V ITC Kleermaker

16 Microkrediet. Om mensen te helpen hun eigen kleine bedrijfje te helpen starten willen wij de mogelijkheden onderzoeken van het principe Microkrediet. We gaan het eerst verder onderzoeken en plan maken samen met Actie voor Zambia als mogelijke financiële sponsors en Dream Livingstone Zambia als coordinerend partner en coach als ook de voortgang leiden in Zambia. Er moet ook een organisatie zijn die helpt met de uitvoering (selecteren van mensen, begeleiden en coachen bij maken van plan, monitoren van hoe het gaat, innen van terugbetalingen enzovoorts). We willen er klein mee beginnen met 2 projecten. Ervaring van een andere project is: sluit aan bij wens/idee van mensen zelf, hou het klein (geen grote bedrijven of doelen), eigenaarschap van mensen zelf, goede coaching, streng in terugbetaling, contract opmaken, community-based als het kan, leergroepjes/cursusgroepjes maken. Om recht te hebben op een start kapitaal van bijvoorbeeld 50 euro moeten ze een goed onderbouwd plan hebben. En een plan om het terugbetalen te regelen. Willen ze een groter project starten dan zijn er meer voorwaarden. Zo moeten ze een business plan maken en moeten ze een plan schrijven over hoe ze gaan bijdragen aan de community. Het microkredietproject is in eerste instantie voor de mensen van de Linda Blind Farm en de young adults die van de Secundary school of van het trainingscentrum afkomen. Ook kunnen young adults die dan van de secundary School of de trainingscentrum afkomen zo bij een bestaand bedrijfje gaan werken die ontstaan is door microfinance. Goed onderbouwen plan Start kapitaal van 50 euro. Het volgen van cursussen. Eventueel uitbreiden. Nieuw plan.

17 Belangrijke doelen op korte termijn. De mensen hier in Zambia. - Het opstarten van een groentetuin. - De school inschrijven als communityschool. - De pre school goed draaiend houden. - De hulp van de coach, Mr zimba, goed gebruiken. - Het kijken van de mogelijkheden van vervoer van Walvisbaai naar Zambia. - De ouderraad opstarten en ontwikkelen. - De security regelen. - Het onderzoeken van de mogelijkheden rond microkrediet. Bouwstenen voor Zambia. - Het regelen van het vervoer van de inventaris naar Zambia, - Het onderzoeken van de mogelijkheden rond Microfinance.

18 Belangrijke doelen op langere termijn. - Het opstarten van een primary school. - Het zorgen voor een goede doorloop richting secundary school en/of het trainingscentrum. - Het opstarten van een skills centre. - Het opstarten van een microfinance project. - Een vierde leraar aannemen. - De kwaliteit van de leraren verbeteren. - Volledig zelfvoorzienend worden. - Steun van de overheid krijgen zonder onafhankelijkheid te verliezen en met garantie dat de school altijd toegankelijk is voor de meest kwetsbare kinderen waarvoor het bedoeld is. - Het helpen bij het opstarten van de Primary school. - Het geld inzamelen voor het microfinance project en het trainingscentrum. - Het helpen bij het opstarten van een skills centre. - Het helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs op de Linda Blind Farm School.

19 Belangrijke interventies/acties De mensen in Zambia 1. draagvlak verkrijgen voor de visie, doelen van de Linda Blind Farm School zoals die ontwikkeld zijn bij de gemeenschap en de ouders van de kinderen. 2. acties ondernemen om die visie en doelen te realiseren. 3. De primary school starten en realisering (hulp regelen van de overheid). 4. Investeren om de kwaliteit van het onderwijs op de school te verbeteren en doelen te realiseren. 5. Zelfvoorzienend en onafhankelijk worden als school (inkomsten krijgen en geld sparen). Bouwstenen voor Zambia 1. Helpen om de school af te bouwen door inventaris in te zamelen en te vervoeren. 2. Helpen bij het proces om kwaliteit van onderwijs te garanderen. 3. Onderzoeken van mogelijkheden om als Bouwstenen voor Zambia te helpen bij het microkredietproject. 4. Beslissen over wat eerst moet komen en wat de mogelijkheden zijn van Bouwstenen voor Zambia om te helpen (ik moet eerst naar de nieuwe middelbare school zelf en kijken hoe dat loopt) 5. Contact zoeken met Wilde Ganzen om te vragen of zij willen helpen om de projecten financieel te steunen. 6. Supporten en het mee denken en helpen bij het ontwikkelen van de plannen van Dream Livingstone zambia. En als het mogelijk is dat doen in samenwerking met Actie voor Zambia.

20 Zelfvoorzienend worden en onafhankelijk worden. Situatie nu. Het schoolgeld regelen en innen. Een kleine groentetuin als schoolinkomsten en ook als een trainingsmiddel voor kinderen. Hopelijke toekomstige situatie. Meer schoolgeld door de primary school. Een grotere groentetuin. Spullen verkopen van de skills centre. Misschien in de toekomst een idee voor een ander, tweede, project. Maar we doen eerst het een en dat doen we goed. Kippenhokken voor kippen en eieren als inkomen voor de school en om als leermiddel voor de kinderen. De Linda Blind Farm school wil onafhankelijk worden van the giften van vrijwilligers en anderen. Ze willen een eigen, onafhankelijke en toekomstbestendige basis maken. Zodat ze kunnen bestaan op eigen kracht. Daarom ontwikkelen ze diverse aktiviteiten. Bijvoorbeeld geld voor onderhoud, voor leermateriaal, salaris van leerkrachten en andere toekomstige plannen.

21 Steun van de overheid. Basis-principe (deel van de visie) De Linda Blind Farm School is opgericht als community-school. Dat is de kracht van deze school. Het is de garantie dat de school altijd toegankelijk zal zijn voor onderwijs voor de meest kwetsbare kinderen. Zodat hij hun toekomst kunnen verbeteren. Doel en actie: borg, door het doorlopen en afronden van het officiele (administratieve) proces, dat de Linda Blind Farm School, een officiële community school wordt en blijft. Eigenaarschap: leidend: Rabeccah (Dream Livingstone Zambia) en Mrs Jane (ZAPD) en Mr Thomas namens de gemeenschap en het interim-schoolbestuur.. Acties om de school uitbreiden naar een primary school, te starten met grade 1 in January 2015: Doel en actie: om de basiscyclus van onderwijs rond te maken en de pre-school aan te vullen met de primary-school, zullen Dream Livingstone (Rabeccah) en de ZAPD (Mrs Jane), ondersteuning organiseren bij het Ministerie van Onderwijs. Zodat de overheid kan voorzien in de noodzakelijke voorzieningen en papieren etc. Misschien kunnen zij ook bijdragen in het salaris van de leerkrachten waarbij het community-principe blijft bestaan. Schedule: doel is om grade 1 te starten in januari Daar zal alles voor gedaan worden. En de verdere planning is om de primary school tot en met grade 7 eind 2019 af te hebben. Het is wel altijd traag. Meestal duurt het wel vijf jaar. Eigenaarschap: Rabeccah (Dream Livingstone Zambia) en Mrs Jane (ZAPD). Trainingscentrum: Doel en actie: alle dingen om land te krijgen om op te bouwen, bij de gemeente, willen ze eind 2014 klaar hebben. Dan kunnen ze echt beginnen met de start van het trainingscentrum. Eigenaarschap: Rabeccah en Kennedy (Dream Livingstone Zambia).

22 De kwaliteit van het onderwijs (voorwaarden en verbeteringen). 1. Ontwikkeling van het huidige lerarenteam: Coaching (ze hebben zelf al een afspraak gemaakt). Een vierde leraar aannemen. Verdere opleiding van de huidige leraren (in overleg met de leraren zelf). Teacher 3: opleiding tot baby-class teacher. Teacher 2: opleiding tot gekwalificeerd leraar preschool (misschien wel primary school) Teacher 1: afronding van huidige opleiding (sociaal werker) en opleiding tot gekwalificeerd leraar van grade 5 tot en met grade 7. Stage op een andere, excellente, school in Livingstone. Misschien is microkrediet ook mogelijkheid om opleidingen te doen voor de leraren. 2. Voorwaarden behouden voor de omvang van de klassen en werken vanuit de visie. 3. Helpen aan goede lesmethodes en materiaal (zoals inventaris). 4. Coaching voor het leren werken met groepsprocessen en lesmethoden door een ervaren onderwijsvrijwilligster (bijvoorbeeld voor 6 maanden).

23 Afspraken 1. Schoolgeld: Het schoolgeld wordt 20 kwacha voor kinderen van de Linda Farm. En 30 kwacha voor kinderen buiten de linda farm. Dit is per termijn. Dus 3x20 of 3x30 2. Maximum capaciteit van de klassen: 20 kinderen in de baby class. 30 kinderen in de overige klassen. 3. De wachtlijst: Ouders kunnen hun kinderen elke termijn inschrijven (bijv. 2 weken voor dat de nieuwe termijn start). Als er meer kinderen zijn dan er plaats is dan komt er een wachtlijst. Bij deze wachtlijst geldt de volgende volgorde: I. De kinderen die al op de Linda Blind Farm School zitten II. De kinderen van de Linda Farm Blind Farm. III. De vulnerable kinderen van de Linda Compound en over de brug. IV. De vulnerable kinderen van de rest van Livingstone. V. Andere kinderen van de Linda compound en over de brug.

24 Toekomstige schoolsituatie. Ga naar de universiteit of college. Pre school, Baby class, Middle Class, Reception class. Primary school, Grade 1 tot en met 7. Secundary school. Grade 8 tot en met 12. Misschien met hulp van Monique Overal in Zambia. Solliciteer bij een bestaande groep, bijvoorbeeld iemand die is begonnen door microfinance. De Linda Farm Blind Farm School. skills centrum. Grade 8 tot en met 12. Ga naar het microfinance project. Start voor jezelf. In Livingstone.

Praktijkonderwijs. Elke Leerling Doet Ertoe

Praktijkonderwijs. Elke Leerling Doet Ertoe Praktijkonderwijs Elke Leerling Doet Ertoe Op het Praktijkonderwijs van het Elde College leer je door te doen. Je leert vaardigheden die nodig zijn om later te gaan werken en zelfstandig te kunnen wonen

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Stichting Silo Dialla

Jaarverslag 2017 Stichting Silo Dialla Jaarverslag 2017 Stichting Silo Dialla Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Doelstelling en visie 2.1. Doelstelling 2.2. Microkredieten 3. Nieuwe kansen 3.1. (On)kosten en baten 3.2. Communicatie & zichtbaarheid

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2016 www.stichtingmzeekambee.nl Inhoud Voorwoord 3 Studenten 4 Activiteiten 6 Jaarcijfers 8 Financieel overzicht 8 2 VOORWOORD Vijf jaar geleden is Stichting Mzee Kambee opgericht, een mooi

Nadere informatie

Stichting Gambia Forever.

Stichting Gambia Forever. Stichting Gambia Forever www.gambiaforever.com Info@gambiaforever.com Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Gambia Forever. Stichting Gambia Forever is opgericht op 19 09 2018 te Arnhem (statutaire

Nadere informatie

Financieel verslag 1 april 2013 31 maart 2014

Financieel verslag 1 april 2013 31 maart 2014 Stichting H.E.L.P. Malawi Nederland Financieel verslag 1 april 2013 31 maart 2014 H.E.L.P. Malawi, Nederland C. van Eesterenlaan 624 1019KD Amsterdam www.helpmalawi- nederland.nl info@helpmalawi- nederland.nl

Nadere informatie

Stichting leerkracht: elke dag samen een beetje beter

Stichting leerkracht: elke dag samen een beetje beter Stichting leerkracht: elke dag samen een beetje beter Wat is leerkracht? Stichting leerkracht is een organisatie van enthousiaste experts uit het onderwijs en bedrijfsleven die scholen helpt in het ontwikkelen

Nadere informatie

Kiezen, ontdekken & doen!

Kiezen, ontdekken & doen! BUSINESS SCHOOL BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl Kiezen, ontdekken Kiezen, ontdekken & doen! Veel praktijk en (digitale) vaardigheden Onderbouw op MBS & doen MBS in het kort Je werkt

Nadere informatie

Van de directie. Inhoud JANUARI Beste ouders,

Van de directie. Inhoud JANUARI Beste ouders, JANUARI 2019 Van de directie Inhoud Oudertevredenheid... 2 CITO en avond 4-daagse... 2 Voorleeswedstrijd 2018-2019... 3 Schoolstrip door Luna en Daimy... 3 Werk gezocht voor Alaa... 4 Vertrouwenspersoon...

Nadere informatie

Onderwijsverbetering op Refentse Primary School ProCon verbindt scholen in Nederland met Zuid-Afrika. Projectplan.

Onderwijsverbetering op Refentse Primary School ProCon verbindt scholen in Nederland met Zuid-Afrika. Projectplan. Projectplan Onderwijsverbetering op Refentse Primary School ProCon verbindt scholen in Nederland met Zuid-Afrika Door het bieden van zowel materiële als immateriële hulp krijgen kinderen in de township

Nadere informatie

september 2017 Stichting leerkracht Elke dag samen een beetje beter

september 2017 Stichting leerkracht Elke dag samen een beetje beter september 2017 Stichting leerkracht Elke dag samen een beetje beter Stichting leerkracht Beter onderwijs en meer werkplezier 2 Het Nederlandse onderwijs is goed. Tegelijkertijd leven bij leraren en docenten,

Nadere informatie

www _ 1

www _ 1 www.veenoord.info 1 Op Veenoord heb jij de regie in handen! Je volgt je eigen persoonlijke leerroute en doet waar mogelijk vakken op een hoger niveau (BB/ KB/TL). Je leert eigen keuzes maken en zet prestaties

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 december 2015

Nieuwsbrief 6 december 2015 Geachte donateur/geïnteresseerde, In deze nieuwsbrief willen wij u graag op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen rond onze stichting. Het grote nieuws is dat op 25 januari 2016 de opening van

Nadere informatie

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma!

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma! Ontwikkel jezelf op Roncalli méér dan een diploma! Beste bijna-brugklasser, Het is zover: je mag je middelbare school gaan kiezen. Dat is best een pittige klus. Reden om samen met je ouder(s) op zoek te

Nadere informatie

Meerjarig beleidsplan

Meerjarig beleidsplan Meerjarig beleidsplan (2014-2019) 1 Inhoud Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2. Missie en doelen... 4 2.1 Missie en visie... 4 2.2 Uitgangspunten voor projecten... 4 2.3 Overige waarden en overtuigingen...

Nadere informatie

Persoonlijk & ondernemend. Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende

Persoonlijk & ondernemend. Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende Oostwende College Persoonlijk & ondernemend Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende Ondernemende houding - Ontdek jezelf! Weet jij al wat je wilt worden? Of nog helemaal niet?

Nadere informatie

Projecten Inhoudsopgave

Projecten Inhoudsopgave 1 Jaarverslag 2017 Inhoudsopgave Projecten 2017 Voorwoord 3 Missie 3 Het Jaar 2017 3 Projecten 2017 4 Eenmalige schenkingen 10 Balans 11 Baten en lasten 12 Uitgaven per project 13 Stichting Child s Dream,

Nadere informatie

april 2019 Stichting leerkracht Elke dag samen een beetje beter

april 2019 Stichting leerkracht Elke dag samen een beetje beter april 2019 Stichting leerkracht Elke dag samen een beetje beter Stichting leerkracht Beter onderwijs en meer werkplezier Het Nederlandse onderwijs is goed. Tegelijkertijd leven er ontzettend veel ideeën

Nadere informatie

Waar zijn we naar op zoek: Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om in de bediening te werken.

Waar zijn we naar op zoek: Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om in de bediening te werken. Het Bruisnest is een ontwikkelingsplaats waar mensen zijn of haar kwaliteiten en talenten kan inzetten om zo te groeien naar een plek in de maatschappij. Wil je meer weten ga naar onze website, www.hetbruisnest.nl

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Stichting Talent2Grow

Beleidsplan Stichting Stichting Talent2Grow Beleidsplan 2015-2019 Stichting Stichting Talent2Grow Stichting Talent2Grow Internet: www.talent2grow.nl Email: info@talent2grow.nl Postadres: Willem Littelstraat 7, 2871 ND Schoonhoven Telefoon: +31 (0)6

Nadere informatie

Onderwijsproject Ntisaw in Kameroen

Onderwijsproject Ntisaw in Kameroen Onderwijsproject Ntisaw in Kameroen LiveBuild Start rapportage Onderwijsproject Ntisaw Kameroen Utrecht, februari 2016 Auteur Loes van Dijk Adres Bemuurde Weerd WZ 3 3513 BH Utrecht T +31 (0)30 231 16

Nadere informatie

Basisschool st.jozef Holthees - Smakt

Basisschool st.jozef Holthees - Smakt Basisschool st.jozef Holthees - Smakt Gildestraat 29 - Holthees - Telefoon 0478-636305 Betreft: samenvatting van de uitslag van de ouder- en leerling- tevredenheidspeiling. Holthees, 11 maart 2015 Beste

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2017/2018

BELEIDSPLAN 2017/2018 BELEIDSPLAN 2017/2018 Gezond en gelukkig opgroeien in Tanzania STICHTING TAN-KIDS TE DOETINCHEM BELEIDSPLAN 2017/2018 GEZOND EN GELUKKIG OPGROEIEN IN TANZANIA HOOFDSTUK 1 - INLEIDING Tanzania telt bijna

Nadere informatie

De Nieuwe Brugklas. Nieuw schoolgebouw in Informatie schooljaar Een grensverleggend onderwijsconcept!

De Nieuwe Brugklas. Nieuw schoolgebouw in Informatie schooljaar Een grensverleggend onderwijsconcept! mavo - havo - atheneum - gymnasium De Nieuwe Brugklas Informatie schooljaar 2019-2020 Een grensverleggend onderwijsconcept! Nieuw schoolgebouw in 2022 De Nieuwe Brugklas Op het Ashram College leg je een

Nadere informatie

Verweystraat 4. Telefoon: 010-5918371. Zet zich in met een plus voor beter onderwijs in Kenia en de Mwamstefu community.

Verweystraat 4. Telefoon: 010-5918371. Zet zich in met een plus voor beter onderwijs in Kenia en de Mwamstefu community. Verweystraat 4 Telefoon: 010-5918371 Stichting Wenzi 3141 BS Maassluis KvK: 24461613 Bankrelatie: NL43INGB0004792598 WWW.Wenzi.nl WENZI Zet zich in met een plus voor beter onderwijs in Kenia en de Mwamstefu

Nadere informatie

Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017

Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017 Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017 De nieuwe bibliotheek in Kobastil De nieuwe waterput in Kobastil 50 alleenstaande moeders Centrale toiletten en douchekamers Boeken in de nieuwe bibliotheek van Mezezo

Nadere informatie

Jaarplan De leerkrachten samen eigenaar van het onderwijs Juni 2015

Jaarplan De leerkrachten samen eigenaar van het onderwijs Juni 2015 Bas Bresters pagina 1 22-2- - 1 - Jaarplan De leerkrachten samen eigenaar van het onderwijs Juni Gebouw, huisvestingsplannen Dit is de hoofdprioriteit dat het huidige gebouw rust uitstraalt. Dat betekent

Nadere informatie

Beleidsplan stichting Pit 2016

Beleidsplan stichting Pit 2016 Beleidsplan stichting Pit 2016 Werk van de stichting Doel van de stichting: Statuten: Positieve beïnvloeding van persoonlijke ontwikkeling, zelfstandigheid, integratie, huisvesting, en het toepassen van

Nadere informatie

Cosis Begeleid Leren

Cosis Begeleid Leren Vaardigheidslessen: Hulp bij studeren Om met succes een opleiding te kunnen volgen is het voor jongeren belangrijk dat ze over een aantal specifieke vaardigheden beschikken. Daarom hebben we een cursus

Nadere informatie

Dé opleiding tot hoogwaardige en zelfstandige studiebegeleider at home!

Dé opleiding tot hoogwaardige en zelfstandige studiebegeleider at home! Dé opleiding tot hoogwaardige en zelfstandige studiebegeleider at home! Wat is een Studie Nanny at Home? Een Studie Nanny at Home verzorgt studiebegeleiding aan huis voor kinderen uit groep 5 t/m het

Nadere informatie

Knowledge for Children Nederland Jaarverslag 2016

Knowledge for Children Nederland Jaarverslag 2016 Knowledge for Children Nederland Jaarverslag 2016 Voorwoord Het was een jaar met de opbouw van meer organisatorische zelfstandigheid in Kameroen met een nieuw bestuur en de werving in December van de eerste

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland.

Jaarverslag. Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland. Jaarverslag 2015 Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland.nl Stichting Suba Nederland Jaarverslag 2015 1 JAARVERSLAG STICHTING

Nadere informatie

Daadkracht in Rotterdam

Daadkracht in Rotterdam Daadkracht in Rotterdam De bedoeling van onderwijs is dat je leert. Dat je mogelijkheden krijgt om jezelf te ontwikkelen. Zo simpel is het. Nuchter, maar waar! Hiervoor heb je een school nodig, die jou

Nadere informatie

Welkom Workshop Exit Strategie

Welkom Workshop Exit Strategie Welkom Workshop Exit Strategie Denise van den Hoof Dorien Verbeek Programma Voorstellen Verzamelde inzichten van Wilde Ganzen Praktijkervaringen stichting Bantan Woro Reacties en uitwisseling van ervaringen

Nadere informatie

KJS- nieuwsbrief 14 Schooljaar maart 2017 *Volgende nieuwsbrief 6 april 2017

KJS- nieuwsbrief 14 Schooljaar maart 2017 *Volgende nieuwsbrief 6 april 2017 KJS- nieuwsbrief 14 Schooljaar 2016-2017 23 maart 2017 *Volgende nieuwsbrief 6 april 2017 Onze school is geen eiland Deze week krijgen we bewoners van Midden Inn op bezoek. In de hal zullen zij koffie

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting A voor Afrika. Juni 2019

Beleidsplan. Stichting A voor Afrika. Juni 2019 Beleidsplan Stichting A voor Afrika Juni 2019 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Algemene gegevens... 3 3. Missie en visie... 4 4. Doelstelling... 4 3.1. Mayoka Primary School Tanzania... 4 3.2. Noodhulp

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 11 september 2017

Nieuwsbrief 1 11 september 2017 Nieuwsbrief 1 11 september 2017 Schoolagenda Maandag 4 september 1 e schooldag van het nieuwe jaar Woensdag 13 september VCPO-dag, alle kinderen zijn vrij Maandag 18 september Informatieavond, eerste ronde

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org

Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org De stichting Durlstone Foundation Zimbabwe heeft als doel: 1) kinderen uit kansarme gezinnen tenminste negen jaar basisonderwijs te geven in een veilige en

Nadere informatie

Projectplan. ProCon Zuid-Afrika. Vrijwilligerswerk door leerkrachten in Zuid-Afrika

Projectplan. ProCon Zuid-Afrika. Vrijwilligerswerk door leerkrachten in Zuid-Afrika Projectplan ProCon Zuid-Afrika Vrijwilligerswerk door leerkrachten in Zuid-Afrika Epe, 15 januari 2017 Samenvatting ProCon Project Zuid-Afrika is een plan dat voorziet in jaarlijks vrijwilligerswerk door

Nadere informatie

T.a.v. de MR deelraad NHJ locatie V. Betreft: Voorstel andere schooltijden Beste MR leden.

T.a.v. de MR deelraad NHJ locatie V. Betreft: Voorstel andere schooltijden Beste MR leden. T.a.v. de MR deelraad NHJ locatie V. Betreft: Voorstel andere schooltijden Beste MR leden. Na de wetswijziging in 2006 hebben de scholen meer vrijheid gekregen de schooltijden zelf in te richten. Vanaf

Nadere informatie

Wat doet het Skipov zorgteam en uit welke personen bestaat het?

Wat doet het Skipov zorgteam en uit welke personen bestaat het? Wat doet het Skipov zorgteam en uit welke personen bestaat het? Wat doet het zorgteam? Het zorgteam met zorgcoaches en arrangementondersteuners speelt een belangrijke rol bij het bieden van passend onderwijs

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Suba Nederland Kameelstraat RN Nijmegen tel

Jaarverslag. Stichting Suba Nederland Kameelstraat RN Nijmegen tel Jaarverslag 2017 Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland.nl Stichting Suba Nederland Jaarverslag 2017 1 JAARVERSLAG STICHTING

Nadere informatie

Crowdfunding voor Wassenaar

Crowdfunding voor Wassenaar Crowdfunding voor Wassenaar Daniëlle Gouman danielle@voorjebuurt.nl 020-3377055 / @voorjebuurt 1 Voor je Buurt is een crowdfundingplatform voor lokale maatschappelijke initiatieven in Nederland. Iedereen

Nadere informatie

Victory Primary School. Namasuba, Kampala Uganda

Victory Primary School. Namasuba, Kampala Uganda Victory Primary School Namasuba, Kampala Uganda Inleiding Mijn naam is Anita Bellekom, 24 jaar. Een aantal jaar geleden heb ik heb ik na de MBO Kinderopvang, de opleiding HBO Pedagogisch Educatief Medewerker

Nadere informatie

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website Welkomstwoord Gerwald: Ik heb het gevoel dat ik serieus word genomen. Docenten helpen

Nadere informatie

Het onderwijs waarnaar we streven Claire Boonstra

Het onderwijs waarnaar we streven Claire Boonstra Het onderwijs waarnaar we streven Claire Boonstra VO Congres #vocongres @claireboo A B Opstel - 17 jaar (1992) Veel ervaring effect onderwijs Showdanser Medewerker archiefbedrijf Ingenieur Civiele Techniek

Nadere informatie

Stichting leerkracht. Elke dag samen een beetje beter. Januari 2016

Stichting leerkracht. Elke dag samen een beetje beter. Januari 2016 Januari 2016 Stichting leerkracht: elke dag samen een beetje beter Wat is leerkracht? Stichting leerkracht is een organisatie van enthousiaste experts uit het onderwijs en bedrijfsleven die scholen helpt

Nadere informatie

De totale reistijd was van zaterdag 31 januari 16.30 uur tot onze terugkomst op zondag 14 februari om 08.00 uur, netto 14 dagen bouwen en plannen.

De totale reistijd was van zaterdag 31 januari 16.30 uur tot onze terugkomst op zondag 14 februari om 08.00 uur, netto 14 dagen bouwen en plannen. Bouwreis februari 2015 Dit jaar is de bouwreis in twee fases uitgevoerd, een eerste kleine groep reizigers heeft in de eerste week geïnventariseerd en de voorbereidingen gemaakt voor de komst van de tweede

Nadere informatie

Stichting Esperanza Jaarverslag 2007

Stichting Esperanza Jaarverslag 2007 Stichting Esperanza Jaarverslag 2007 Inhoud 0. Inleiding p. 2 1. Stichting Esperanza p. 3 1.1 Wie zijn wij? P. 3 1.2 Doelen & uitgangspunten p. 3 2. Samenwerking met Bendicion de Dios p. 4 2.1 Bendicion

Nadere informatie

Stichting Onderwijs voor Gambia Nieuwsbrief december 2015. De Lift Nursery school in Sukuta-Madina. Hulp van de Regenboogschool in Bedum

Stichting Onderwijs voor Gambia Nieuwsbrief december 2015. De Lift Nursery school in Sukuta-Madina. Hulp van de Regenboogschool in Bedum Vanuit de gedachte onderwijs is een recht voor iedereen en de uitspraak van Nelson Mandela: Onderwijs is het meest krachtige wapen dat je kunt gebruiken voor het veranderen van de wereld ligt het accent

Nadere informatie

Pedagogisch kwaliteitssysteem TintelTuin

Pedagogisch kwaliteitssysteem TintelTuin Pedagogisch kwaliteitssysteem TintelTuin Aanleiding voor verandering Hoe was het? - Pedagogisch beleid op papier (basis: pedagogisch kader) - Videowerkbegeleiding - Training pm ers Resultaat? - niet optimaal

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. talent ben je zelf

Praktijkonderwijs. talent ben je zelf Praktijkonderwijs talent ben je zelf open dagen zaterdag 26 januari 10:00-13:00 uur zaterdag 2 februari 10:00-13:00 uur School-in-bedrijf woensdag 16 januari woensdag 23 januari woensdag 30 januari Wat

Nadere informatie

Zelfbewust en sociaal bewust leren, werken en leven DE BRUG NAAR DE TOEKOMST

Zelfbewust en sociaal bewust leren, werken en leven DE BRUG NAAR DE TOEKOMST Zelfbewust en sociaal bewust leren, werken en leven DE BRUG NAAR DE TOEKOMST DE BRUG NAAR DE TOEKOMST Zelfbewust en sociaal bewust leren, werken en leven De basisschool is de brug naar de toekomst. Een

Nadere informatie

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl Van Heeckerenlaan 2 Piet Heinstraat 1 Coevorden Hardenberg Tel 0524 593800 Your next step! Tel 0523 262170 www.denieuweveste.nl Your next step! informatie 2014/2015 ontwikkel(t) je talent De Nieuwe Veste

Nadere informatie

Workshop Lunteren. 23 maart Like onze Facebook pagina: Stichting leerkracht. Volg ons op Tweet met #leerkracht

Workshop Lunteren. 23 maart Like onze Facebook pagina: Stichting leerkracht. Volg ons op Tweet met #leerkracht Workshop Lunteren Like onze Facebook pagina: Stichting leerkracht 23 maart 2016 Volg ons op twitter @St_leerKRACHT Tweet met #leerkracht Informatie op ons platform: Stichtingleerkracht.sharepoint.com AUTEURSRECHTELIJK

Nadere informatie

Publiekstekst Wet investeren in jongeren

Publiekstekst Wet investeren in jongeren Publiekstekst Wet investeren in jongeren Juni 2009 Deze publicatie is gemaakt door Stimulansz in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Stimulansz spreekt haar dank uit aan alle

Nadere informatie

Business case oprichten internationale school Haarlemmermeer

Business case oprichten internationale school Haarlemmermeer Business case oprichten internationale school Haarlemmermeer Willemien Bakker Benno Mooi 3 november 2016 Business case oprichten internationale school Haarlemmermeer Business case oprichten internationale

Nadere informatie

Consulent taalvorming opleiding 2014-2016. Taalvorming

Consulent taalvorming opleiding 2014-2016. Taalvorming Consulent taalvorming opleiding 2014-2016 In september 2014 starten we met een nieuwe groep cursisten voor de opleiding Consulent Taalvorming. De opleiding is bedoeld voor docenten Nederlands en Pedagogiek

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Stichting Durlstone Foundation Zimbabwe (DFZ)

Jaarverslag 2014 Stichting Durlstone Foundation Zimbabwe (DFZ) Jaarverslag 2014 Stichting Durlstone Foundation Zimbabwe (DFZ) In het jaarverslag 2013 had het bestuur een aantal ambitieuze doelen voor 2014 genoteerd. In het verslagjaar zijn nagenoeg al deze doelen

Nadere informatie

Jaarverslag Een mens maakt allerlei plannen, wat wordt uitgevoerd, is het plan van de Heer. Spreuken 19:21 (NBV)

Jaarverslag Een mens maakt allerlei plannen, wat wordt uitgevoerd, is het plan van de Heer. Spreuken 19:21 (NBV) Jaarverslag 2017 Een mens maakt allerlei plannen, wat wordt uitgevoerd, is het plan van de Heer. Spreuken 19:21 (NBV) Inleiding In 2017 was Signs of Hope nog niet officieel geregistreerd als stichting.

Nadere informatie

MEDIATOR IN DE MARKT: ONDERNEMEN MET HART EN ZIEL. Vaardigheidstraining

MEDIATOR IN DE MARKT: ONDERNEMEN MET HART EN ZIEL. Vaardigheidstraining MEDIATOR IN DE MARKT: ONDERNEMEN MET HART EN ZIEL Vaardigheidstraining Mediator in de Markt: Ondernemen met hart en ziel Introductie Je bent mediator. Je bent enthousiast, gemotiveerd en kundig. Maar nu?

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Uitgangspunten blz. 1.1 Doel van het beleidsplan 3 1.2 Inhoud van het beleidsplan 3. 2. Beginsituatie 4. 3. De gewenste situatie 5

Inhoudsopgave. 1. Uitgangspunten blz. 1.1 Doel van het beleidsplan 3 1.2 Inhoud van het beleidsplan 3. 2. Beginsituatie 4. 3. De gewenste situatie 5 Beleidsplan sociaal-emotionele ontwikkeling O.B.S. de Zoeker Maart 2012 Inhoudsopgave 1. Uitgangspunten blz. 1.1 Doel van het beleidsplan 3 1.2 Inhoud van het beleidsplan 3 2. Beginsituatie 4 3. De gewenste

Nadere informatie

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1 Aug. 2013 Vanuit de directie Beste ouders en verzorgers, De kop is er af! Vol enthousiasme zijn we gestart. Hopelijk heeft u dat ook zo ervaren.. Een nieuw schooljaar, nieuwe kinderen, een nieuwe juf/meester

Nadere informatie

Kwartaalbericht nr. 4

Kwartaalbericht nr. 4 Kwartaalbericht nr. 4 Juni t/m Juli 2016 Agenda Ma. 27 juni 19.15 uur MR-vergadering Vr. 01 juli Sport- en activiteitendag Ma. 04 juli Toetsweek bovenbouw havo/vwo Activiteitenweek klassen 1 t/m 3 20.00

Nadere informatie

1.1 Resultaten oudertevredenheidsonderzoek

1.1 Resultaten oudertevredenheidsonderzoek Rapportage resultaten Oudertevredenheidsonderzoek De Plakkenberg, mei juni 2013 1.1 Resultaten oudertevredenheidsonderzoek Allereerst zullen de resultaten per onderwerp kort worden samengevat. Onder deze

Nadere informatie

Young People Coaching Experience

Young People Coaching Experience Hét loopbaanprogramma voor Young Professionals Young People Coaching Experience In 5 stappen naar je ideale baan! Ga jij met tegenzin naar je werk? Heb je er genoeg van om werk te doen dat niet bij je

Nadere informatie

CREATING SPACE FOR CHILDREN

CREATING SPACE FOR CHILDREN 100% klimaatneutraal smart scorebord squash champ interactieve schietschijf streetdance skills hockey shootout CREATING SPACE FOR CHILDREN Vakkanjer Challenge 2020 Vmbo-leerlingen aan de slag voor de Johan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Welkom

Nieuwsbrief Welkom Nieuwsbrief 2008-2 Welkom Voor u ligt de tweede nieuwsbrief van stichting ZULUWE. Een stichting die zich inzet voor de educatie van kansarme jongeren in Zuid-Afrika. In deze nieuwsbrief de laatste stand

Nadere informatie

Een Zambiaanse spiegel

Een Zambiaanse spiegel Een Zambiaanse spiegel Marike Spruyt - de Kloe en Willemieke Reijnoudt Dit materiaal is onderdeel van het compendium over christelijk leraarschap, van het lectoraat Christelijk leraarschap van Driestar

Nadere informatie

Je voelt je snel thuis op het Sondervick

Je voelt je snel thuis op het Sondervick Je voelt je snel thuis op het Sondervick ik op het Sondervick jij op het Sondervick wij op het Sondervick Voor de toekomstige brugklasser Het Sondervick College Welkom bij het Sondervick College! Misschien

Nadere informatie

Kleurrijk & Betekenisvol

Kleurrijk & Betekenisvol O.B.S. Het Mozaïek Kleurrijk & Betekenisvol Algemeen Onlangs hebben de ouders en leerlingen van OBS Het Mozaïek meegedaan aan een tevredenheidsonderzoek van het bureau Scholen met Succes. 144 ouders/verzorgers

Nadere informatie

Louise bezoekt samen met zus Marjet projecten in Dzoole village maart 2018

Louise bezoekt samen met zus Marjet projecten in Dzoole village maart 2018 Louise bezoekt samen met zus Marjet projecten in Dzoole village maart 2018 Samen met haar zus Marjet is Louise weer voor een aantal weken in Dzoole village. Op 9 maart kwamen ze aan en zijn ze door Lemani

Nadere informatie

Bijlage schoolgids 2014-2015 obs Den Aldenhaag

Bijlage schoolgids 2014-2015 obs Den Aldenhaag Bijlage schoolgids 2014-2015 obs Den Aldenhaag Inhoudsopgave: Organisatie 1.1. Indeling van de groepen 1.2 Personeel Onderwijskundig 2.1 Vreedzame school 2.2. Engels Ouders 3.1 Activiteiten Commissie 3.2

Nadere informatie

For a Healthy, Christ-Centred and Self-sustainable Community

For a Healthy, Christ-Centred and Self-sustainable Community Organisatie ESPANOR is de partnerorganisatie van de stichting KIMON in Mozambique. ESPANOR is een christelijke organisatie voor integrale ontwikkeling. De organisatie is opgericht in 2004 door Mozambikanen

Nadere informatie

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen.

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen. Nieuwsbrief 8 september 2017 Belangrijke data: 11 t/m 22 september Start Entree-toets groep 8 18 september 2017 Kennismakingsgesprekken 21 september 2017 Avondwandeling 2 oktober 2017 Open Ochtend 9 tot

Nadere informatie

Voor beide afdelingen Over drie weken lente!

Voor beide afdelingen Over drie weken lente! Nieuwsbrief 5 28 februari 2019 Voor beide afdelingen Over drie weken lente! Voor u ligt de nieuwsbrief voor maart en april. Het eerste zonnige weekend hebben we al gehad en de voorjaarsvakantie is aantocht.

Nadere informatie

EEN ZAMBIAANSE SPIEGEL

EEN ZAMBIAANSE SPIEGEL 26 EEN ZAMBIAANSE SPIEGEL Marike Spruyt - de Kloe / Willemieke Reijnoudt De grootste kracht van christelijk onderwijs is dat het bijdraagt aan karakterverandering. Op onze school komen kinderen uit arme

Nadere informatie

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel Nieuwsbrief 7 24 november 2016 Aan alle ouders / verzorgers, De inhoud van deze Nieuwsbrief Ouderpanel Maandviering groep 6 Power-training Sinterklaas Schoentje zetten Voorleesavondje Read Shop Sinterklaas

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F Belangrijke data: N I E U W S B R I E F obs Apollo --- Grote Beer 36 --- 7904 LW Hoogeveen --- tel. 0528-262616 website: www.obs-apollo.nl --- email: info@obs-apollo.nl 28 oktober Koffie morgen vanaf 8.30

Nadere informatie

Welke brugklas hoort bij jou?

Welke brugklas hoort bij jou? INFO Voel je thuis, je hoort erbij op het Strabrecht: een kleinschalige, duurzame school in het groen. Wij bieden veel maatwerk. We hebben een voorsprong in gepersonaliseerd onderwijs. Keuzes en doelen

Nadere informatie

OP HET STREEK TEL IK MEE!

OP HET STREEK TEL IK MEE! OP HET STREEK TEL IK MEE! CSG Het Streek Zandlaan voor vmbo/mavo en praktijkonderwijs, Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels

Nadere informatie

Ontwikkelingsgericht onderwijs

Ontwikkelingsgericht onderwijs Ontwikkelingsgericht onderwijs Leren op de John F. Kennedyschool De basisschool van onze zoon, de John F. Kennedyschool te Zutphen, is dit schooljaar begonnen met een nieuwe manier van werken. Ze zijn

Nadere informatie

De schoolgids vindt u op onze website. Nieuws uit de MR van Hartenaas

De schoolgids vindt u op onze website.   Nieuws uit de MR van Hartenaas J a a r g a n g 1 4, n r. 7 1 3 f e b r u a r i 2 0 1 9 Nieuws uit de MR 1 Nieuws uit de MR van Hartenaas Op 7 februari jl. kwam de MR bijeen. Wij spraken wederom over de nieuwe werkwijze van de bovenbouw.

Nadere informatie

completer is beter Meer weten? = leren + U heeft nu een beeld van onze school, en misschien wilt u daarom nog meer weten.

completer is beter Meer weten? = leren + U heeft nu een beeld van onze school, en misschien wilt u daarom nog meer weten. Meer weten? completer is beter U heeft nu een beeld van onze school, en misschien wilt u daarom nog meer weten. Op onze website www.rscollege.nl vindt u alle informatie. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Lilato Foundation Stichting Lilato Foundation. Help them to make their own world better

Beleidsplan Stichting Lilato Foundation Stichting Lilato Foundation. Help them to make their own world better Help them to make their own world better Beleidsplan Stichting Lilato Foundation 2018-2020 1) Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Lilato Foundation. Een pas opgerichte stichting die opkomt

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Seed Netherlands

Jaarverslag Stichting Seed Netherlands Jaarverslag 2017 Stichting Seed Netherlands Voorwoord: Welkom bij het jaarverslag 2017! Terwijl ik dit schrijf is de helft van 2018 al weer voorbij en bestaan we komende week zeven jaar. Onwijs leuk toch?!

Nadere informatie

2. Mijn kind wordt aangemoedigd

2. Mijn kind wordt aangemoedigd 1. Ik ben tevreden over wat mijn kind op school leert 2. Mijn kind wordt aangemoedigd meestal meestal niet niet meestal meestal niet niet geen oordeel/niet van 3. Mijn kind krijgt aangepaste hoeveelheid

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Thalente

Jaarverslag Stichting Thalente Jaarverslag Stichting Thalente 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Thalente 2.1 Missie Thalente 4 2.2 Dichtbij de projecten 4 2.3 Werkwijze 4 2.4 ANBI 5 3. De Projecten 5 3.1 Afgesloten projecten 5 3.2

Nadere informatie

Welk advies moet de basisschool geven om in aanmerking voor de Nieuwe Thermen te komen? Een dubbel vmbo-t/havo-advies.

Welk advies moet de basisschool geven om in aanmerking voor de Nieuwe Thermen te komen? Een dubbel vmbo-t/havo-advies. Vragen & antwoorden over de Nieuwe Thermen Een overzicht van de meest gestelde vragen van ouders tijdens de informatieavonden en natuurlijk de antwoorden: Aanmelding Welk advies moet de basisschool geven

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

Binnen twee jaar als leerkracht voor de klas. Verkorte opleiding Leraar Basisonderwijs (pabo) share your talent. move the world.

Binnen twee jaar als leerkracht voor de klas. Verkorte opleiding Leraar Basisonderwijs (pabo) share your talent. move the world. Verkorte opleiding Leraar Basisonderwijs (pabo) HBO-bachelor voltijd Startmoment: september 2019 Graad: Bachelor of Education Binnen twee jaar als leerkracht voor de klas Je hebt een hbo- of universitaire

Nadere informatie

Van de onderbouw naar de bovenbouw

Van de onderbouw naar de bovenbouw Van de onderbouw naar de bovenbouw 2018-2019 Wanneer ga je over in klas 1 en 2? Welke keuzes moet je maken in klas 2? Hoe gaat dat dan allemaal? Scholengemeenschap Panta Rhei Amstelveen, september 2018

Nadere informatie

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we

Nadere informatie

Scholing 8 december. Wat kan je helpen? Wat helpt niet?

Scholing 8 december. Wat kan je helpen? Wat helpt niet? RKBS DE ARENBERG December 2015 Scholing 8 december Ja dan krijg je een lijst en denk je.uhm hier ken ik niet eens de helft van. De kunst is dan om daar kansen en mogelijkheden in te zien en niet je handdoek

Nadere informatie

Uitnodiging. Nieuwsbrief De Doornick nummer 4, agenda. Nieuwsbrief De Doornick schooljaar

Uitnodiging. Nieuwsbrief De Doornick nummer 4, agenda. Nieuwsbrief De Doornick schooljaar Nieuwsbrief De Doornick nummer 4, agenda De Doornick katholieke basisschool Blauwe Hoek 40 6686 AE Doornenburg Tel. :0481-421208 Fax :0481-431067 E-mail :doornick@delinge.nl Website :www.dedoornick.nl

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in NOVEMBER 2014 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

Beleid TussenSchoolseOpvang.

Beleid TussenSchoolseOpvang. Beleid TussenSchoolseOpvang. In dit beleidsplan beschrijft Novem de visie en de keuzes die op basis van deze visie gemaakt zijn t.a.v. de tussenschoolse opvang. VISIE NOVEM Novem is verantwoordelijk voor

Nadere informatie