Algemene Ledenvergadering. 12 november Bijlagen bij de uitnodiging

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemene Ledenvergadering. 12 november Bijlagen bij de uitnodiging"

Transcriptie

1 Algemene Ledenvergadering 12 november 2018 Bijlagen bij de uitnodiging

2 Agendapunt 4 Notulen ALV 28 mei 2018

3 Aanwezig: Erik van Daalen (voorzitter), Robert Boomers, Nathalie van Hillo, Marco de Rooij, Sander Baggerman, Ralph Metten, Wouter de Bruin, Jasper Groenendijk, Ipe de Graaf, Marianne Vreugdenhil, Mariska Tas (verslaglegging). Afgemeld: Angela Boomers, Marion Mulder, Yvette Vieveen Opening: Erik opent de vergadering en heet iedereen, die ondanks het warme weer zijn gekomen, welkom. Mededellingen: Geen. Post in/uit: Geen. Notulen Mei 2017: Nog een aanvulling dat er een presentatie is gegeven door Marco over de afweging van de kosten voor het onderhoud van de vlet en de aanschaf van een nieuwe vlet. Verder worden de notulen goedgekeurd. Notulen november 2017: Er zijn een aantal tikfoutjes die aangepast worden, verder worden de notulen goed gekeurd. Begroting 2018/2019 Ipe geeft uitleg/toelichting over de begroting. De begroting eindigt met een verlies van bijna 2.000,00 maar de begroting is zo opgesteld dat het uiteindelijk neutraal zal uitkomen. Iedereen aanwezig gaat akkoord met de begroting. Vaststellen contributie: De afgelopen 4 jaar is de contributie niet verhoogd. Voorstel is om dit jaar de contributie te indexeren met ca 2% Dit betekent concreet dat de bijdrage als volgt zijn voor komend seizoen: Senioren: 102,00 (was 100,00) Junioren: 94,00 (was 92,00) Donateurs 18,00 (was 17,50) Verenigingen: 48,50 (was 47,50) Aanwezigen stemmen in, voorstel is aangenomen.

4 Vlet: Afgelopen jaar is tijdens de Beleids ALV besproken wat het onderhoud van de vlet zou gaan kosten ( 1.500,00) Aangegeven werd dat de kans bestaat dat er vletten te koop worden aangeboden binnen de bond. Via Reddingsbrigade Houten is er nu een vlet te koop aangeboden voor 960,00 ex BTW met bouwjaar Hier zit een complete inventaris bij (geen motor). Er was wel een snelle beslissing gewenst. Vanuit de commissie varend redden is er een proefvaart mee gemaakt. De vlet is in goede conditie, alleen wat gebruiksbeschadigingen. Bestuur heeft daarop besloten de vlet over te nemen. De oude vlet wordt nog wel gehouden voor oefeningen ed. AVG: Bestuur stelt een privacy verklaring op, hierin staat welke gegevens van leden we nodig hebben, waarom en hoe de vereniging hier mee omgaat. Deze verklaring komt op de site en er wordt naar verwezen bij de inschrijving. Er wordt bij evenementen toestemming gevraagd voor het maken van foto s en gebruik hiervan. Bestuur stelt een Facebook beheerder aan, die de privacy waarborgt van de Facebook omgeving. Vanuit de aanwezigen wordt aangegeven dat de kratten met de mappen nu op de kasten staan waar iedereen bij kan. Deze worden voortaan in de kasten neergezet, hier wordt ruimte voor gemaakt. Voor het maken van foto s tijdens de lessen komen er brieven in het zwembad klaar te liggen om mee te kunnen geven, voor de toestemming. Open discussie: Beleid: Afgelopen jaar heeft het bestuur veel punten aangepakt, de vraag vanuit het bestuur is nu waar de leden willen dat het bestuur aandacht aangeeft. Punten waar het bestuur mee bezig is: - het werven van nieuwe leden en behoud van leden. - Kaderdiploma s zijn geldig tot 2020, hoe behouden we de competenties en hoe registreren we dit. Vanuit een lid wordt aangegeven dat het lastig is om de opleiding tot schipper te volgen, doordat er niet getraind kan worden met een instructeur. Blijkbaar is er een misverstand/communicatie probleem. Er is een groepsapp waarbinnen een voorstellen waren gedaan, waar niets mee gedaan is. Nu wordt er via de groepsapp een aantal voorstellen gedaan van een aantal data om te kunnen oefenen met een groepje van maximaal vijf personen. Evenementen: Mascha heeft aangegeven vanwege de drukte van haar instructeursopleiding, ze voorlopig geen bestuurstaken kan uitvoeren. Binnen het bestuur is er geen mogelijkheid om deze taken over te nemen. Jasmijn en Bauke zijn enthousiast en willen het organiseren van een aantal evenementen op zich nemen. Het bestuur heeft Bauke en Jasmijn aangesteld voor deze taken. Er wordt ook een VOG voor beide aangevraagd.

5 Samenwerking WRB en Z & PC de Gouwe: Beide hebben zich positief uitgesproken over een samenwerking. Er zijn een aantal positieve ideeën die verder uitgewerkt gaan worden. Samenwerking WRB, Gouwe bad de Sniep en Z & PC de Gouwe. Er is een bijeenkomst geweest, georganiseerd door de Rabobank en NOC/NSF voor alle drie de organisaties. Hierin is een analyse geweest over de sterke en zwakke punten van alle drie de partijen, hoe de drie partijen elkaar daarin kunnen helpen en tips om meer leden/zwemmers te krijgen. De bijeenkomst is als zeer positief ervaren. Binnen het Sniep sport park zijn verschillende verenigingen. Er is nu meerdere keren overleg geweest om te bespreken wat aan samenwerking gedaan kan worden. Dit heeft tot nu toe tot resultaat gehad dat er op 8 september een vrijwilligers middag komt met als afsluiting een BBQ. Tevens heeft Den Edel aan de verschillende verenigingen sportkaarten gedoneerd voor leden van deze verenigingen om sportblessures te verhelpen. Aftreden voorzitter en penningmeester. Erik heeft bij het aantreden als voorzitter, aangegeven om niet meer als twee termijnen voorzitter te zijn. Nu de penningmeester heeft aangegeven te moeten stoppen, lijkt het niet verstandig als twee mensen van het dagelijks bestuur tegelijk aftreden. Erik heeft aangegeven een derde termijn voorzitter te willen blijven, tenzij er iemand zich beschikbaar stelt vanuit de vereniging. Een penningmeester is er dus zeker nog nodig. Dit hoeft niet iemand vanuit het kader te zijn. Erik stelt de vacature op, deze komt ook op Facebook en de vrijwilligerssite van Waddinxveen. Een penningmeester kan ook als buitengewoon lid functioneren. Rondvraag: Jasper: Het kaderuitje is gepland op 23 juni Wouter: De nieuwe website is nu bijna klaar, graag zou hij feedback ontvangen van bezoekers van de site, over hoe gebruiksvriendelijk het is, wat nog beter kan. Wouter laat de nieuwe site op groot scherm zien en vraagt een ieder die aanwezig is, thuis te bekijken wat beter kan en dit door te geven via webmaster.wrb@gmail.nl De bedoeling is de site vanaf 1 juli live te zetten. Ruud: Kan er beter vooraf vermeld worden dat de financiële stukken opvraagbaar zijn, dit was nu niet duidelijk. Erik: Er is een Algemene Ledenvergadering van reddingsbrigade Nederland geweest. Hier was minister Grapperhaus ook bij aanwezig. Hij was zeer positief over de Reddingsbrigade in Nederland. Nederland is binnen Europa erg vooruitstrevend bezig. Tijdens de vergadering is onder andere gesproken over de AVG en seksuele intimidatie. Afsluiting: Erik bedankt de aanwezigen voor de aanwezigheid en sluit de vergadering. Aansluitend kan iedereen buiten de nieuwe vlet bewonderen.

6 Agendapunt 5 Jaarverslag november 2018

7 Jaarverslag van de secretaris over het seizoen Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de secretaris over het afgelopen seizoen. De belangrijkste gebeurtenissen van het seizoen worden in dit verslag weergegeven. Er is geprobeerd om een zo compleet mogelijk overzicht te geven, maar er zullen altijd elementen ontbreken die voor de lezer zodanig belangrijk zijn dat ze een plaats in dit verslag verdienen. Het bestuur verontschuldigd zich voor dergelijke onvolkomenheden en het verzoek is om de ontbrekende zaken of activiteiten te melden tijdens de algemene ledenvergadering zodat het in de notulen opgenomen kan worden. Leeswijzer: Hoofdstuk: 1. Inleiding 2. Ontwikkelingen van het ledental 3. Kort verslag van de Algemene Ledenvergadering 4. Contacten met de lokale overheid en het Gouwebad De Sniep 5. Contacten met Reddingsbrigades Nederland 6. Contacten met Veiligheidsregio Hollands Midden 7. Contacten met andere verenigingen 8. ARBO / BHV en VOG 9. Commissie Zwemzaken Zwemzaken, Examens, Theorie, Medische zaken/ehbo 10. Commissie Varend redden & Bewaken Opleiding Varen, onderhoud Vloot Bewaking en RVR 11. Externe Activiteiten Materialen, Wedstrijden, Evenementen, PR, Materialen en PR 12. Nawoord

8 1. Inleiding. We hebben een fantastisch en succesvol 44 e verenigingsjaar achter de rug. Iedereen is het afgelopen seizoen geslaagd voor hun diploma. Dit is een felicitatie waard. Ook de G-groep is het vermelden waard, deze groep is groeiende en erg enthousiast. Vooral felicitaties aan het zwemkader die ook dit jaar de kwaliteit van het lesgeven hoog heeft weten te houden. Er wordt enthousiast les gegeven en gezwommen. Er wordt door de wedstrijdploeg enthousiast getraind en met succes, voor verschillende wedstrijden. In de vorm van medailles, maar ook op persoonlijk vlak. En niet te vergeten is er een enthousiaste groep recreanten die vrijdagavond en zaterdagmorgen hun baantjes zwemmen om de conditie bij te houden, maar ook voor de gezelligheid komen. Ook dit jaar voer een groepje leden met de Vlet, op initiatief van Ruud van leeuwen, weer uit voor serious rescue. Deze keer van Meppel naar Apeldoorn. Als WRB hebben we een korte opleiding gegeven aan de vrijwilligers van Zwembad De Hazelaar uit Hazerswoude. Dit was een opleiding van twee lesavonden met theorie en praktijk zwemmend redden voor zwembaden. Dit was erg succesvol en zal zeker een vervolg krijgen. Dank ook aan alle vrijwilligers die ook dit jaar weer een mooi en succesvol jeugdkamp hebben georganiseerd. Helaas was er dit jaar geen jeugdmarathon, door een gebrek aan vrijwilligers om het te kunnen organiseren. Het bestuur hoopt dat het komend jaar wel door kan gaan. Er is in het voorjaar een mooie nieuwe tweedehands vlet aangekocht, de oude had zoveel onderhoud nodig dat het financieel beter was om een andere aan te schaffen. De WRB is nog altijd een vitale vereniging zowel financieel, als met het groot aantal vrijwilligers. We laten ons zien op nationale en internationale wedstrijden, zijn actief in de veiligheidsregio Hollands Midden in vergaderingen en oefeningen. De lokale overheden en andere organisaties kunnen en doen een beroep op onze waterbewaking en EHBO zorg. Toch willen wij deze activiteiten ook in de toekomst blijven doen en diensten blijven leveren. Dit gaat niet vanzelf! Het bestuur is trots op het groot aantal gekwalificeerde vrijwilligers in het bad die wekelijks iedere vrijdagavond en zaterdagmorgen aan de badrand staan om zweminstructie te geven aan onze leden. Een deel ervan zijn ook buiten het zwembad actief. Om een vitale vereniging te blijven heeft de vereniging dringend behoefte aan vrijwilligers voor bestuurs- en de vele organisatietaken. Het laatste jaar is er teveel een beroep gedaan op een te kleine groep vrijwilligers die al veel voor de vereniging doen. We kunnen met onze PR stand niet wegblijven bij lokale en regionale evenementen. Dit zouden we dan direct merken met een teruglopend ledental. We zijn nu eenmaal een vereniging met veel jeugdige leden die komen om hun zwemvaardigheden te verbeteren en daarna weer vertrekken. Dit is ook onze primaire doelstelling; maar dit betekent ook dat we zichtbaar moeten zijn en blijven als brigade. Om leden langer vast te houden moet er een stevig kader aan vrijwilligers zijn die minder populaire taken kunnen oppakken en in aantal voldoende om de taken ook te verdelen.

9 Het gaat om administratieve taken rondom de examens, rijden bij wedstrijden, bemensing van de PR stand op evenementen, het bijhouden van de website etc. Maar ook het besturen van de vereniging is vrijwilligerswerk en een bestuurslid wil ook een keer stoppen, Dit is niet alleen gezond voor het lid, maar ook voor de brigade. Er zijn ook taken die door ouders opgepakt kunnen worden. Helaas slaagt het bestuur er nog niet in voldoende vrijwilligers te vinden voor al deze taken. En! Stilstaan is achteruitgaan. De Verenigingsstructuur Bestuur Het seizoen is gestart met de zittende bestuursleden Erik van Daalen; Voorzitter, Ipe de Graaf; Penningmeester Jos Koppen na de ALV overgenomen door Mariska Tas; secretaris, en VOG Robert Boomers; vice voorzitter en de commissies Zwemzaken en Bewaken Jasper Groenendijk; (ledenadministratie, wedstijden en Kamp) Mascha van Ettinger; (PR, evenementen en Medische zaken en EHBO) Marianne Vreugenhil-Poot (RVR)

10 Beleid Enkele ontwikkelingen wil het bestuur hier benoemen: algemeen Werving Vrijwilligers Huishoudelijk regelement en statuten Overige formulieren en processen Veiligheidsbeleid minderjarigen Inzet vrijwilligers Zorgen zijn er nog steeds over de inzet van vrijwilligers bij verenigingsactiviteiten. Het zijn veelal dezelfde leden die altijd voor de vereniging klaar staan. Dit is gelukkig een stabiele basis maar ook kwetsbaar. Het bestuur ziet dit graag anders. Aanspreken en vragen is niet onze sterkste kant. Soms moeten we ook leren delegeren met het risico dat het anders gaat. Hier ligt nog een uitdaging voor het bestuur en haar leden. statuten: De aangepaste statuten zijn gedeponeerd bij de notaris. Formulieren en processen: Voortdurend wordt gewerkt aan digitale verbetering van processen. kritische succesfactor is een goede webbeheerder. Er is een nieuwe website in ontwikkeling, jammer alleen dat er te weinig feedback is om deze tot een succes te maken. De lidmaatschapsbrieven zijn dit jaar via google forms gemaakt en verstuurd. Nu zijn er voor volgend jaar alleen een aantal aanpassingen nodig, wat het maken en versturen een stuk eenvoudiger maakt. Natuurlijk gaat dit niet zonder kinderziektes en hebben een aantal leden de brief niet of later gehad. Het bestuur gaat ervan uit dat dit volgend jaar beter zal gaan. Veiligheidsbeleid minderjarigen Bart van de Zalm en Jolanda Kloosterziel zijn vertrouwenspersoon. Alle leden die met minderjarigen werken hebben een VOG verklaring omtrent Gedrag (VOG) Er is een Privacy Verklaring opgesteld. Hierin staat omschreven hoe wij als vereniging omgaan met de vertrouwelijke gegevens van onze leden. De personen die toegang hebben tot vertrouwelijke gegevens of een deel daarvan, hebben een privacy Verklaring ondertekent. De Privacy Verklaring of AVG is ook op de website terug te vinden. Belangrijker nog is het onderschrijven van de gedragscode van onze vereniging. Een ieder die wel een VOG heeft, maar de gedragscode nog niet heeft ondertekent, zal binnenkort gevraagd worden dit alsnog te doen. Sponsoring Firma de Graaf sponsort de vereniging in nature door o.a. de financiële administratie te voeren, en het beschikbaar stellen van een vergaderaccommodatie. Laatste ontwikkelingen Gedurende de zomervakantie en tot aan de ALV zijn diverse (bestuurs)leden namens de brigade met noemenswaardige activiteiten bezig geweest: Openwater prestatie-sponsorzwemmen in openwater; Sport4Support. Deze stond gepland op 1 september, maar vanwege te weinig aanmeldingen is deze activiteit afgeblazen.

11 2. Ontwikkeling van het ledental Na een start met maar 211 leden is het ledenaantal gedurende het seizoen weer flink toegenomen. Het seizoen is geëindigd in juli met een ledenaantal van 264. Het bestuur blijft streven naar een ledental van Kort verslag van de algemene ledenvergadering Sinds enkele jaren zijn er twee ALV s in een jaar: Tijdens de ALV in november 2017 keken we terug op de resultaten van het jaar De notulen hiervan zijn in de ALV in mei 2018 besproken. De tweede ALV vond plaats op 28 mei 2018 en hierbij kijken we vooruit: Beleid en Begroting vormen de belangrijkste bespreekpunten. Het was een erg warme dag, waardoor er maar 5 leden aanwezig waren. Het bestuur heeft verantwoording afgelegd voor de begroting en het beleid van het komend seizoen Tijdens deze vergadering is bekend gemaakt dat de contributie geïndexeerd wordt, nadat een aantal jaar de contributie gelijk is gebleven. Ook is bekend gemaakt dat er een nieuwe tweedehands vlet is aangekocht in plaats van de oude op te knappen. De nieuwe vlet was na afloop van de vergadering te bewonderen. Er waren 3 afmeldingen. De ALV s werden traditioneel gehouden aan de Wilhelminakade te Waddinxveen. 4. Contacten met de lokale overheid en het Gouwebad De Sniep Met het zwembad zijn op diverse niveaus verschillende goede contacten onderhouden. Het zwembad spreekt haar tevredenheid uit over de WRB als vaste gebruiker van het zwembad. Oud bestuurslid Jos Koppen is door de gemeente benoemd in de beheercommissie van het Zwembad. Met Z & PC De Gouwe en Zwembad De Sniep is de WRB in overleg om de samenwerking te verbeteren, hoe het effectiever kan en om meer kinderen en volwassenen naar het zwembad te krijgen. Er zijn een tweetal bijeenkomsten geweest georganiseerd door NOC*NSF om een beter beeld te krijgen waar we staan en wat ieders mogelijkheden zijn en hoe deze het beste benut kunnen worden. Dit waren zeer interessante bijeenkomsten. Gemeente Waddinxveen Afgelopen jaar is er een nieuw college geïnstalleerd bij de gemeente. Onze voorzitter heeft al kennis mogen maken met de nieuwe wethouder Sport mw. Van Der Wal-Hortensius. De Kernambitie van de gemeente is om inwoners, statushouder en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt actief te betrekken in het verenigingsleven en aan het bewegen te krijgen. De moeilijkheid voor de verenigingen is ook hier het beperkte aantal gekwalificeerde vrijwilligers om deze mensen te begeleiden. Verder zijn alle verenigingen anders georganiseerd. Vanuit dit beleid wordt ook het sportcafé georganiseerd. Vooral bedoeld om bestuurlijke kennis, ervaringen en nieuwe experimenten met elkaar te delen. Dit sportcafé staat open voor alle leden van alle verenigingen. Voor de WRB is Jos Koppen hier regelmatig bij aanwezig, maar iedereen is welkome om hier aan deel te nemen.

12 5. Contacten met Reddingsbrigades Nederland Onze voorzitter heeft met ingang van 2017 zitting in het hoofdbestuur. Hiervandaan zijn de lijnen nu erg klein. 6. Contacten met de Veiligheidsregio Hollands Midden RVR - Korte toelichting: Een Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR) is een samenwerkingsverband van reddingsbrigades op de schaal van een veiligheidsregio. Een RVR vormt daar een herkend, erkend en operationeel ingebed onderdeel van de hulpverleningsstructuur in een regio. De deelnemers van de RVR zijn de reddingsbrigades die in die regio gevestigd zijn. Ter formalisatie van de regionale samenwerking is er in iedere regio een RVR convenant getekend tussen de onderlinge reddingsbrigades en Reddingsbrigade Nederland. Doelstellingen RVR - Realiseren van intensieve samenwerking tussen de reddingsbrigades in de regio en tussen de reddingsbrigades en Reddingsbrigade Nederland; - Aansluiting vinden bij de uitvoeringstaken van de Veiligheidsregio en de reguliere hulpverleningsketen; - Efficiencywinst realiseren in de uitvoering van de taken van de betreffende reddingsbrigades; - Borging van kwaliteit en continuïteit; - Eenduidige uitstraling en landelijke (h)erkenning. Jaarverslag RVR - Hollands Midden Hierbij een update wat er het laatste jaar binnen de RVR (Regionale Voorziening Reddingsbrigades) - Hollands Midden heeft afgespeeld. Binnen de RVR vind overleg en samenwerking plaats op het gebied van bestuurlijke aangelegenheden en Waterhulpverlening. Vanuit de RVR -Hollands Midden is er in het najaar van 2017 een oefening gehouden met als thema 'Randstad of Waterstad. Deze is in samenwerking tussen Gouda en Waddinxveen georganiseerd waarbij de Waddinxveense Reddingsbrigade diverse slachtoffers heeft geleverd. Maar ook waren we aanwezig met onze rib en bemanning om aan deze oefening deel te nemen. Deze oefening heeft dan ook weer diverse leerpunten aan zowel de schippers al opstappers opgeleverd. Daarnaast is in het voorjaar een leerzame stranddag in Noordwijk geweest. Hierbij zijn diverse aspecten van strandbewaking aan bod gekomen. Met name de onderscheidende aspecten van zee en strand ten opzichte van het binnenwater zijn besproken en behandeld. Naast deze 2 oefeningen zijn er ook diverse ontwikkelingen gaande om de RVR en de Nationale reddingsvlot in stand te houden. Zo is er voor onze regio (Hollands midden) besloten dat in geval van overstromingen en grote calamiteiten de Reddingsbrigades d.m.v. alarmploegen (NRV eenheden) beschikbaar zijn voor evacuaties. Dit is per veiligheidsregio anders georganiseerd. Waardoor er ook regio s zijn waarbij tegenwoordig de brandweer deze taak erbij heeft gekregen. 7. Contacten met andere verenigingen EHBO-vereniging Boskoop Dit jaar zijn de herhalingslessen weer gegeven door EHBO vereniging Boskoop. In totaal waren er 10 lessen. Er waren dit jaar 8 leden van de WRB die de beginnerscursus hebben gevolgd, waarbij iedereen is geslaagd.

13 Met Orka 97 uit Moordrecht is geprobeerd een openwater prestatie- sponsortocht te organiseren. Helaas heeft deze geen doorgang gevonden, vanwege te weinig aanmeldingen. Samen met de reddingsbrigades uit Gouda en Alphen aan de Rijn en Zoetermeer zijn weer gezamenlijke bewakingen uitgevoerd. Sportpark De Sniep huisvest een heel aantal verschillende verenigingen. Er zijn besprekingen geweest om te oriënteren wat we als verenigingen voor elkaar kunnen betekenen, of en waar samenwerking mogelijk is. Als eerste zichtbare activiteit was het de bedoeling om een vrijwilligersmiddag te organiseren voor alle verenigingen, helaas kon dit om organisatorische redenen niet doorgaan. 8. ARBO / BHV en VOG Ongevallen Tijdens het seizoen is er één serieus incident geweest. Een lid is op zaterdagmorgen onwel geworden na het zwemmen. Hiervoor is een ambulance gekomen. Na onderzoek in het ziekenhuis is hij diezelfde dag nog weer naar huis gegaan. Verder zijn er geen noemenswaardige incidenten geweest. BHV Het Ontruimingsplan is gereed! Er is helaas geen ontruimingsoefening geweest met het zwembad. Het zwembad heeft voor het eigen personeel wel een ontruimingsoefening gehouden. VOG Bart van de Zalm en Jolanda Kloosterziel zijn beide Veiligheid Contactpersoon of wel Vertrouwenspersoon. Voor een ieder die lesgeeft of op een andere manier te maken heeft binnen de vereniging met minderjarigen is of wordt een VOG aangevraagd. 9. Commissie Zwemzaken Namens de commissie Robert Boomers De werkgroepen die samen de commissie Technische Zaken vormen, hebben het afgelopen seizoen weer veel werk verricht. Hieronder zijn de verslagen te lezen van: - Werkgroep Zwembad en Examens - Werkgroep Theorie - Werkgroep Medische zaken - EHBO Jaarverslag uurhoofden / zwemzaken en examens Het afgelopen seizoen zijn we in september gestart en geëindigd in juli. Het was een jaar zonder grote incidenten. Wij willen als eerste dan ook alle kaderleden bedanken voor hun inzet.

14 Helaas hebben we afgelopen seizoen van enkele kaderleden afscheid moeten nemen, maar gelukkig hebben we ook enkele nieuwe kaderleden mogen begroeten waardoor het aantal kaderleden langs de badrand ongeveer gelijk is gebleven. Zwemzaken is dit seizoen uitgebreid met Ramona en Hendrik. De examens zijn georganiseerd door Vincent en Irene en zijn goed verlopen. De lessen vonden zoals altijd plaats op vrijdag avond (A,B,C,D en E) en zaterdagochtend (Z en wedstrijd) Instructeursopleiding Dit seizoen heeft Nathalie de instructeurs cursus in recordtijd doorlopen. Hierdoor komt het aantal officiële instructeurs op 8 wat nog steeds aan de krappe kant is, zeker tijdens de examenavonden. Examens De examens vonden dit seizoen op 13 en 20 april Dit komt doordat veel vrijdagen na deze data uitvallen door feestdagen. Om te voorkomen dat leden drie weken niet zwemmen voor de examen datum zijn de examens naar voren geschoven. De lessen na de examens zijn vooral gebruikt voor speciale lessen zoals boot-ongeval, maar ook als voorbereiding op het volgende diploma. Doordat de speciale lessen verplaatst zijn naar het eind van het seizoen is het aantal lessen tot het brevetzwemmen ongeveer gelijk gebleven t.o.v. vorige jaren. Deze opbouw van het seizoen volgen we nu al een paar seizoenen en bevalt zeer goed. Ook aankomend seizoen zal deze opbouw houden. Voor de examens is dit jaar iedereen geslaagd! De uitslagen van de examens: WRB piraat: 36 geslaagd Junior redder 1: 17 geslaagd Junior redder 2: 21 geslaagd Junior redder 3: 23 geslaagd Junior redder 4: 4 geslaagd Zwemmend redder 1: 11 geslaagd Zwemmend redder 2: 14 geslaagd Zwemmend redder 3: 12 geslaagd Zwemmend redder 4: 3 geslaagd Life Saver 1: 4 geslaagd (incl. theorie) Life Saver 2: 8 geslaagd (incl. theorie) Doordat enkele jaren geleden de examengelden bij de contributie betaald worden ontlast dit de examens enorm. Ook de verandering dat er geen bevestiging ingeleverd hoeft te worden wordt

15 gemerkt en gewaardeerd, zowel door de commissie als door de ouders/ leden. Het enige nadeel is dat we relatief veel no-show s hebben tijdens de examenavonden. Ook valt op dat de laatste jaren steeds meer ruilverzoeken op het laatste moment komen terwijl de examendata al lang bekend zijn. Hier kunnen we op het laatste moment geen gehoor aan geven maar brengt toch veel extra werk mee en blijft vervelend voor meestal het kind. Tijdens de examens bleek het zwakke punt nog steeds de uitvoering van de slagen, al was er wel verbetering t.o.v. vorige examens. We zijn op de goede weg! Wel kregen we veel complimenten over onze zwemmend redders 3 en 4 en life savers. Bij de theorie zelfs meerdere met 0 fout! Al met al een geslaagd seizoen en het 2 de opeenvolgende jaar alle examenkandidaten geslaagd. Dit is echt heel uitzonderlijk! Kader(trainingen) Kadertrainingen worden 1x per maand gegeven met afwisselende onderwerpen oa reddingsmiddelen en vervoersgrepen zijn aan de orde gekomen maar ook wrikken is uitgebreid besproken. Helaas hebben we afgelopen seizoen geen kaderbrieven verstuurd. Al is er door het regelmatig geven van kadertrainingen en het gebruik van de kaderapp ook minder behoefte aan. Toch hopen we dit volgend seizoen weer op te kunnen pakken. Lessen voor Zwembad de Hazelaar Na een lange voorbereiding hebben we voor al het personeel van Zwembad de Hazelaar uit Hazerswoude een korte opleiding verzorgd Zwemmend Redden voor Zwembaden. De lessen bestonden twee avonden van een uur theorie en een uur praktijk. Deze set lessen is uiteindelijk 5 keer gegeven (4x in ons zwembad en 1x in Zwembad de Hazelaar). De theorielessen werden gegeven door Robert Bontebal en waren vooral gericht op toezichthouden (waar sta je?) en verdrinking (hoe herken je verdrinking?). De praktijk bestond uit een stuk techniek (popduiken, werpzakgooien) en een paar casussen aansluitend op de theorie. Tot slot hebben we voorafgaand aan de start van het seizoen nog een refresh dag georganiseerd. En hebben we geconstateerd dat vele verbeterpunten al direct opgepakt waren. Dat dit niet voor niets is geweest, bleek op 8 mei 2018 toen daar daadwerkelijk bijna een meisje is verdronken. Sander Baggermans, Robert Boomers, Bas Broeders, Tarin Cornelissen, Marion Mulder, Yvette Vieveen, Ramona de Wit en Hendrik de Witte 10. Commissie Varend Redden & Bewaken De werkgroep Varend Redden & Bewakingen heeft drie taken: OTO (Opleiding, Training, Oefenen) Varend Redden Onderhoud vloot

16 Bewakingen OTO Varend Redden (Waterhulpverlening) We nemen deel aan de werkgroep RVR-HM OTO (Robert Boomers en Marco de Rooij). Op het raakvlak met Zwemzaken zijn we bezig met de opleiding tot Junior Lifeguard Open Water. Dit kost wel meer tijd dan gedacht. Verder hebben we op 28 oktober 2017 deelgenomen aan de RVR oefening 'Het tussenjaar'. Zowel in de organisatie en als deelnemer. Dit was wederom een nuttige ervaring. En op 30 juni 2018 is er een Noordwijk een (strand) oefendag voor het RVR geweest. Momenteel zijn er de volgende schippers voor de Ribcraft: Sander Baggerman Robert Bontenbal Robert Boomers Ralph Metten Frank van der Poel Marco de Rooij Marianne Vreugdenhil-Poot In opleiding voor Ribcraft Schipper zijn (voorwaarde is hebben klein Vaarbewijs): Bryan Dijkgraaf Nathalie van Hillo Bert Houweling Dirk Houweling Ruud van Leeuwen Onderhoud vloot Qua onderhoud is er één belangrijk punt te melden: Sinds 4 mei 2018 hebben we een nieuwe tweedehands vlet kunnen aanschaffen. Hiermee hoeven we onze oude vlet niet grondig op te knappen. We hebben dus nu een vlet waar we de komende jaren goed vooruit kunnen. Tot slot hebben we van het Zwembad een aantal oude TL balken en armaturen gekregen die we in de botenloods kunnen gebruiken. Bewakingen & Evenementen De volgende bewakingen en evenementen zijn er geweest: Open Water wedstrijd Bodegraven (augustus 2017) Havendagen Oudewater (16 september 2017) Goudse Mijl (Reeuwijk) (17 september 2017) Het bewaken van een roeiwedstrijd in samen werking met de Goudse Reddingsbrigade. Braderie Boskoop (24 september 2017) Kinderen rondvaren op de Gouwe om de WRB te promoten. RVR oefening (28 oktober 2017) Oefening van onze RVR Hollands Midden. Dit jaar in Gouda georganiseerd.

17 Intocht Sinterklaas Waddinxveen én Boskoop (18 november 2017) Het begeleiden van de goedheiligman en de mensen aan de kant in de gaten houden voor als ze in het water vallen. Serious Rescue (december 2017) Deelname aan dit evenement rondom Serious Request van 3FM. Drakebootraces in Oudewater (26 mei 2018) Open Water wedstrijd Bodegraven (23 juni 2018) Zwemwedstrijd Beusichem-Culemborg (8 juli 2018) De bewakingen hebben euro opgeleverd. Wie doet wat? Bewakingen regelen: Bryan Dijkgraaf en Ralph Metten Opleiding Ribcraft: Marco de Rooij, Robert Bontenbal, Robert Boomers, Marianne Vreugdenhil-Poot. (Klein) onderhoud regelen: Ruud van Leeuwen. Facturen etc: Robert Boomers 11. Externe Activiteiten De werkgroepen die onder Externe Activiteiten gerangschikt zijn hebben het afgelopen seizoen uiteenlopend heel veel werk verricht. Zo zijn er onder andere voor jong en oud diverse evenementen georganiseerd en hebben we ons weer gepresenteerd in Waddinxveen en omstreken door middel van PR activiteiten. Hieronder zijn de verslagen te lezen van: - Werkroep Materialen (Robert Boomers) - Werkgroep Wedstrijden (Jasper Groenendijk) - Werkgroep Evenementen (Marianne Vreugendhil/Mascha van Ettinger) - Werkgroep PR (Marianne Vreugdenhil/Mascha van Ettinger) - Werkgroep Kamp (Jasper Groenendijk) Jaarverslag werkgroep Materialen Het afgelopen seizoen heeft de werkgroep materialen de normale dingen gedaan. Zo is er de mogelijkheid geweest om op eigen kosten reddingsbrigade kleding of tassen aan te schaffen. Voor wat betreft materialen voor lesgeven zijn er twee opblaasboten, een rescue tube en een paar werpzakken besteld. En omdat dit jaar voor het eerst het nieuwe Life Saver theorieboek nodig was, zijn er daarvoor ook een aantal verkocht. Verder is er ook dit jaar de auto te water cabine van Reddingsbrigade Rozenburg gehuurd. Komend seizoen is de brigadekleding (Geel/Rood) al weer vijf jaar oud en zal daarom vervangen worden. Namens de werkgroep materialen, Robert Boomers

18 Jaarverslag Werkgroep wedstrijden Dit seizoen is een druk en succesvol seizoen geweest. Trainingen zijn druk bezocht. Er deelgenomen aan 8 wedstrijden, waarbij verschillende podiumplekken zijn behaald. Nu zijn ze zeker allemaal benoemen waardig, maar degene die eruit springt is toch wel de eerste plek die behaald is tijdens het NK in Boxtel. Hier hebben Boaz Bakhuyzen en Nick Harkes zich tijdens het onderdeel Line Throw bewezen en zijn: Nederlands Kampioen Line Throw categorie C. Verder zijn natuurlijk alle behaalde plekken tijdens wedstrijden een plek waar ik als trainer tros op ben, er is voor ieder een duidelijke progressie te zien in hun zwemtijden. Ook voor het volgende seizoen hoop ik dat we de resultaten weer kunnen evenaren. Jasper Groenendijk Werkgroep Wedstrijden Jaarverslag Evenementen Dit jaar was er helaas geen werkgroep evenementen beschikbaar voor de WRB. Gelukkig zijn er voor aankomend jaar 2 enthousiaste ouders van leden die de evenementen willen gaan organiseren. Ondanks dat er dit jaar geen werkgroep evenementen beschikbaar was is het toch gelukt om verschillende activiteiten voor de leden te organiseren. Als eerste is er de kader BBQ geweest die we nog te goed hadden van seizoen Hierbij hebben we met diverse kaderleden gekanood in de Nieuwkoopse plassen en daarna hebben we in Reeuwijk lekker van een bbq genoten. In december is er weer het jaarlijkse sinterklaaszwemmen geweest. Na een thema les in de eigen groep kwamen de pieten in het zwembad tijdens het a en b uur en het z-uur. Kinderen mochten in de hal van het zwembad hun schoen zetten en er was een kleurwedstrijd. Het Villa Joep sponsorzwemmen heeft in mei plaatsgevonden. Dit door middel van een samenwerking tussen de WRB en zwembad de Sniep. Hierbij is veel geld opgehaald voor het goede doel. John Vente heeft namens de WRB geholpen met de organisatie. Leden van de WRB hebben gedurende de avond als vrijwilliger het toezicht verzorgd. Op 17 oktober 2017 is de jeugddag verzorgd in de vorm van een uitje naar Monkey Town Er was weer veel animo voor deze gezellige middag. 2 Juni zijn de junioren gaan lasergamen, ook dit was een succes. De kaderbbq als kaderbeloning is aan het einde van het jaar georganiseerd. Dit jaar konden we terecht bij het kantoor van Ipe langs de gouwe. Jasper heeft de activiteiten verzorgd, waarbij er een spannend boogschietwedstrijd was en Ipe het eten en de BBQ verzorgd. Ik wil iedereen die zich dit jaar voor de werkgroep evenementen heeft ingezet enorm bedanken. Als je komend jaar wil helpen bij of met het organiseren van activiteiten, kan je dat dan doorgeven aan de activiteiten commissie of het aan Marianne Vreugdenhil laten weten.

19 Jaarverslag PR en Website Zoals elk jaar start het PR seizoen met de braderie in Boskoop. Zo stonden we er met een kraam en konden de kinderen ook dit jaar weer mee varen op een van onze 2 reddingsboten. verenigingsmiddag op het Gouweplein De WRB was dit seizoen ook weer vertrouwd aanwezig bij de koningsdag. Het was een gezellige dag. Kinderen konden leren redden met behulp van een klos of redzakje. Daarnaast is er een korte demonstratie gegeven. Ook stond de RIB er als promotie van onze brigade. Vlak voor de vakantie is er een veiligheidsdag op het gouweplein georganiseerd. Hierbij was de WRB ook aanwezig en konden de kinderen in onze RIB en onze nieuwe vlet kijken. Hier is zeer enthousiast op gereageerd en er was zeer veel belangstelling voor onze brigade en met name voor onze 2 boten. Tijdens dit seizoen is er hard gewerkt aan het gereed maken van onze nieuwe site. Helaas is deze nog niet volledig gereed zodat deze de lucht in kan. Hier moeten nog de laatste puntjes op de i gezet worden en dan zal hij seizoen online komen te staan. De oude site wordt door Wouter nog steeds ververst met de actuele informatie en komende activiteiten. Waardoor de leden daar de belangrijkste info op kunnen blijven vinden. Naast de site is er gedurende het gehele seizoen actief gebruik gemaakt van onze Facebook pagina door Sander. Jaarverslag Kamp In mei is er weer een kamp georganiseerd. Na een aantal jaar naar dezelfde locatie te zijn geweest, is er dit jaar gekozen voor een nieuwe locatie. Het was een heel gezellig kamp geweest.

20 12. Nawoord De vereniging blijft opzoek naar vrijwilligers. Zo komen er komend jaar enkele functies vacant: Actieve leden jeugdmarathon informatie bij Mascha Actieve leden (Statutair) aftredende bestuursleden: Voorzitter: Commissaris Erik van Daalen stelt zich niet herkiesbaar voor een derde termijn. Wel is hij bereid a.i. voorzitter te blijven komend jaar. Mascha van Ettinger heeft aangegeven tussentijds af te willen treden. Er is nog geen nieuwe kandidaat hiervoor. Tenslotte wens ik iedereen heel veel zwemplezier en succes met het organiseren van alle werkzaamheden en activiteiten binnen de WRB. Tijdens de rondvraag wordt aan een ieder die er om vraagt een stroopwafel aangeboden. Namens het bestuur van de Waddinxveense reddingsbrigade; Mariska Tas Secretaris Waddinxveense Reddingsbrigade

21 Bijlage 1. Aftreedschema bestuur bijgewerkt functie / Jaar Gekozen Herkiesbaar nov-13 nov-14 nov-15 nov-16 nov-17 nov-18 nov-19 nov-20 nov-21 nov-21 Voorzitter nov 18 EvD EvD EvD EvD EvD vac vac Secretaris nov 16 JK JK JK ai JK MT MT vac vac Penningmeester nov '17 AvdR ai AvdR IdG IdG Ai IdG vac vac Commissaris nov 17 JG JG JG JG JG JG vac Commissaris nov 18 JV JV JV MP MP vac vac Commissaris nov 19 RB RB RB RB RB RB vac vac Commissaris nov 19 MvE MvE MvE MvE MvE vac vac vac Vac Ai EvD JK MT IdG AvdR JG JV RB MvE vacature ad interim Erik van Daalen Jos Koppen Mariska Tas Ipe De Graaf Aad van de Reijken Jasper Groenendijk John Vente Robert Boomers Mascha van Ettinger

22 Agendapunt 6 Financieel jaarverslag november 2018

23

Notulen Algemene Ledenvergadering 12 november 2018

Notulen Algemene Ledenvergadering 12 november 2018 Notulen Algemene Ledenvergadering 12 november 2018 Wilhelminakade 1 te Waddinxveen Aanwezigen: Zie bijgevoegde presentielijst. 01. Opening en vaststelling van de agenda. Namens het bestuur heet Robert

Nadere informatie

Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard

Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard 2016-2017 Versie: 1.1 Datum: 24-10-2016 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 3. Missie... 3 4. Beleid korte termijn... 4 4.1. Vereniging... 4 4.1.1.

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Ontwikkeling van het ledental. 3. Kort verslag van de algemene leden vergadering

1. Inleiding. 2. Ontwikkeling van het ledental. 3. Kort verslag van de algemene leden vergadering WADDINXVEENSE REDDINGSBRIGADE Opgericht 4 januari 1974 - Aangesloten bij de KNBRD Jaarverslag van de secretaris over het seizoen 2012-2013 1. Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de secretaris over

Nadere informatie

Agendapunt 07. Jaarverslag 2014-2015

Agendapunt 07. Jaarverslag 2014-2015 Agendapunt 07 Jaarverslag 2014-2015 16 november 2015 WADDINXVEENSE REDDINGSBRIGADE Opgericht 4 januari 1974 Aangesloten bij de KNBRD Jaarverslag van de secretaris over het seizoen 2014 2015 Inleiding Voor

Nadere informatie

Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard 2015-2016

Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard 2015-2016 Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard 2015-2016 Versie: 1.1 Datum: 23-09-2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 3. Missie... 3 4. Beleid korte termijn... 4 4.1. Vereniging... 4 4.1.1.

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 20 februari 2019

Algemene Ledenvergadering. 20 februari 2019 Algemene Ledenvergadering 20 februari 2019 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen ALV 2018 4. Jaarverslagen van de secretaris

Nadere informatie

Notulen Bijzondere ALV

Notulen Bijzondere ALV Agendapunt 05 Notulen Bijzondere ALV 19 december 2015 Notulen BALV 19 december 2014 Pagina 1 Notulen van de bijzondere algemene ledenvergadering van de Waddinxveense Reddingsbrigade, gehouden op 19 december

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering

Algemene Leden Vergadering Algemene Leden Vergadering 2016 15-1-2017 1 Agenda Opening en mededelingen Terugblik Bestuurswisselingen Toekomstvisie Vooruitblik Rondvraag 15-1-2017 ALV 2016 2 Opening en mededelingen Jubilarissen: Frenk

Nadere informatie

Bram, Sjoerd, Maikel. Fabian. Sander, Ronald, Jordy, Marleen, Anouk, Jeroen, Allyne, Lisanne, Stan Niels, Huibertje, Dominique, Mandy, Peter

Bram, Sjoerd, Maikel. Fabian. Sander, Ronald, Jordy, Marleen, Anouk, Jeroen, Allyne, Lisanne, Stan Niels, Huibertje, Dominique, Mandy, Peter Notulen Algemene Ledenvergadering Reddingsbrigade Raalte Datum: 15-04-2016 Tijd: 20:00 Plaats: Tijenraan Voorzitter: Bram Journée Notulist: Peter Halman Secretariaat: Peter Halman secretaris@reddingsbrigaderaalte.nl

Nadere informatie

Agendapunt 04. Notulen. 24 november 2014. Notulen ALV 24 november 2014 Pagina 1

Agendapunt 04. Notulen. 24 november 2014. Notulen ALV 24 november 2014 Pagina 1 Agendapunt 04 Notulen 24 november 2014 Notulen ALV 24 november 2014 Pagina 1 Notulen van de algemene ledenvergadering van de Waddinxveense Reddingsbrigade, gehouden op 24 november 2014 bij onze sponsor

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 7 maart 2018

Algemene Ledenvergadering. 7 maart 2018 Algemene Ledenvergadering 7 maart 2018 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Bezoek van de Christen Unie 4. Lid van Verdienste 5. Jubilarissen

Nadere informatie

JAARVERSLAG VAN DE SECRETARIS 2015

JAARVERSLAG VAN DE SECRETARIS 2015 JAARVERSLAG VAN DE SECRETARIS 2015 Jaarverslag secretaris 2015 Blz. 1 Met dit verslag wordt u een overzicht gegeven van het jaar 2015 Bestuur De bestuurssamenstelling na de ledenvergadering in 2015 was

Nadere informatie

Zandvoortse Reddingsbrigade. Begroting 2014

Zandvoortse Reddingsbrigade. Begroting 2014 Zandvoortse Reddingsbrigade Begroting 2014 1 Inleiding Begroting 2014 1. Algemeen De Zandvoortse reddingsbrigade (ZRB) is een op 27 maart 1922 opgerichte vereniging. De vereniging heeft Koninklijke goedkeuring

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 3 INLEIDING... 4 ALGEMENE VERGADERING... 5 BESTUUR... 6 EXAMENCOMMISSIE (EXC)... 8 COMMISSIES... 9

INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 3 INLEIDING... 4 ALGEMENE VERGADERING... 5 BESTUUR... 6 EXAMENCOMMISSIE (EXC)... 8 COMMISSIES... 9 JAARVERSLAG 2010 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 3 INLEIDING... 4 ALGEMENE VERGADERING.... 5 BESTUUR... 6 EXAMENCOMMISSIE (EXC)... 8 COMMISSIES... 9 FINANCIEEL OVERZICHT... 10 VOORWOORD Het bestuur van de Alphense

Nadere informatie

Verslag Algemene ledenvergadering

Verslag Algemene ledenvergadering Verslag Algemene ledenvergadering Datum: 16-11-2012 Aanwezig: Ton Brok, Paula van Dijke, Ramona Ronckers, Marcel Dieteren, Michiel van Gestel, Wil Janssen, Jacqueline Konings, Cor Ritzen, Johan Pommelet,

Nadere informatie

Lesplan Zwemmend Redden: junior redder, zwemmend redder, lifesaver.

Lesplan Zwemmend Redden: junior redder, zwemmend redder, lifesaver. Lesplan Zwemmend Redden: junior redder, zwemmend redder, lifesaver. Commissie: AB Kenmerk: Lesplan zwemmend redden Datum: 2018-07-11 ReddingsBrigade Boxtel is een vrijwilligers organisatie. Naast het opleiden

Nadere informatie

Opleiding waterhulpverlening. Werkgroep Opl. Waterhulpverl. Werkgroep Opl. Waterhulpverl. Even terug: oude diplomalijn. Even terug: oude diplomalijn

Opleiding waterhulpverlening. Werkgroep Opl. Waterhulpverl. Werkgroep Opl. Waterhulpverl. Even terug: oude diplomalijn. Even terug: oude diplomalijn Opleiding waterhulpverlening Implementatie Opleiding Waterhulpverlening 22 febrauri 2012 Presentatie werkgroep Harry Vrielink Gerlof Wijnja Agenda Werkgroep "Implementatie opleiding waterhulpverlening

Nadere informatie

Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005

Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005 Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005 De CEZ ziet er eind 2005 als volgt uit: Sylvia Trijsburg - Verwoerd Voorzitter + leiding zaterdagochtend Jan Boelhouwer

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Wij gaan voor een goede, sterke zwemvereniging op Zuid!

Wij gaan voor een goede, sterke zwemvereniging op Zuid! Samen in de nieuwe vereniging springen hopen we te realiseren op 1 januari 2016. Al de stukjes hopen we dan passend te hebben. Spannend en uitdagend! Een proces waar we steeds proberen beide verenigingen

Nadere informatie

75 JAAR EHBO VERENIGING TER AAR 1936-2011

75 JAAR EHBO VERENIGING TER AAR 1936-2011 75 JAAR EHBO VERENIGING TER AAR 1936-2011 1936 Oprichting 20 april 1936 Eerste bestuur bestond uit: De heer S. Valk (voorzitter) Mej. Dijkstra (1 e secretaresse) Mej. A. Kroft (2 de secretaresse) De heer

Nadere informatie

Beleidsplan Utrechtse ReddingsBrigade 2014-2019

Beleidsplan Utrechtse ReddingsBrigade 2014-2019 Beleidsplan Utrechtse ReddingsBrigade 2014-2019 En nu verder Bestuur URB Sep 2014 Bestuur Utrechtse vrijwillige brigade tot het redden van drenkelingen. Opgericht 21 januari 1918 Postbus 9922 KvK 40476125

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 20 April 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 19 leden en 4 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

Nieuwsbrief bubbels. Jaargang 10; nummer 1. Een nieuw seizoen, we hebben er weer zin in!

Nieuwsbrief bubbels. Jaargang 10; nummer 1. Een nieuw seizoen, we hebben er weer zin in! Nieuwsbrief bubbels Jaargang 10; Nummer 1 Een nieuw seizoen, we hebben er weer zin in! We zijn alweer een aantal weken aan het zwemmen. We hebben een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen, leuk dat jullie

Nadere informatie

Verenigingsgegevens Inflatable Rescue Boat Lifesaving Netherlands Datum oprichting: 19 mei 2017

Verenigingsgegevens Inflatable Rescue Boat Lifesaving Netherlands Datum oprichting: 19 mei 2017 Jaarplan 2017-2018 Verenigingsgegevens Statutaire naam: Inflatable Rescue Boat Lifesaving Netherlands Datum oprichting: 19 mei 2017 Statutaire zetel: Gemeente Waddinxveen Kamer van Koophandel: 68809247

Nadere informatie

Activiteiten en financiering reddingsbrigades

Activiteiten en financiering reddingsbrigades A.7 1. Samenvatting voorstel Deze notitie geeft een overzicht van de reddingsbrigades in Hollands Midden, de activiteiten die men uitvoert en de wijze waarop de reddingsbrigades worden gefinancierd. De

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Verslag Algemene Ledenvergadering Maandag 28 november 2016, 19:00 uur, vergaderruimte zwembad Otterveurdt 1. Opening door de voorzitter De voorzitter, Marcel de Raat, opent om 19:10 de vergadering en heet

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering 2018

Algemene Leden Vergadering 2018 Algemene Leden Vergadering 2018 Agenda Opening en mededelingen Notulen ALV2017 en BLV2018 Terugblik Nieuwe reddingsboot Vooruitblik Vertrouwenscontactpersoon Bestuurswisselingen Rondvraag 3-4-2018 ALV

Nadere informatie

Gelukkig hebben we ook het afgelopen jaar kunnen leunen op de verschillende commissies:

Gelukkig hebben we ook het afgelopen jaar kunnen leunen op de verschillende commissies: Jaarverslag 2009 Reddingsbrigade voor Deventer en Omstreken Vanuit het bestuur hebben we ons afgelopen jaar versterkt met Steven Sanders, deze is zich onder meer gaan bezig houden met de interne communicatie

Nadere informatie

JAARVERSLAG VAN DE SECRETARIS 2017

JAARVERSLAG VAN DE SECRETARIS 2017 JAARVERSLAG VAN DE SECRETARIS 2017 Jaarverslag secretaris 2017 Blz. 1 Met dit verslag wordt u een overzicht gegeven van het jaar 2016 Bestuur De bestuurssamenstelling na de ledenvergadering in 2016 was

Nadere informatie

Begroting 2018 & 2019

Begroting 2018 & 2019 draait volledig op vrijwilligers Begroting 2018 & 2019 1. Inleiding postadres Zoetermeerse Reddingsbrigade Vletkade 52 2725 AZ Zoetermeer bezoekadres Het Lange Land 10 2725 KZ Zoetermeer e-mail info@zoetermeersereddingsbrigade.nl

Nadere informatie

9 mei 2019 Akkoord Kascommissie tijdens ledenvergadering 9 mei

9 mei 2019 Akkoord Kascommissie tijdens ledenvergadering 9 mei Akkoord Kascommissie tijdens ledenvergadering 1 In de afgelopen jaren werd altijd een overzicht van inkomsten en uitgaven per kalenderjaar gegeven. Als basis voor de rapportage werden de mutaties binnen

Nadere informatie

Informatiefolder. Ons doel is het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood in de ruimste zin van het woord.

Informatiefolder. Ons doel is het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood in de ruimste zin van het woord. Informatiefolder Reddingsbrigades Nederland de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen (KNBRD), is de overkoepelende organisatie van 183 reddingsbrigades in Nederland met in totaal

Nadere informatie

GV DOS K.v.K. : 40532716 KNGU nummer: 01081609

GV DOS K.v.K. : 40532716 KNGU nummer: 01081609 Jaarverslag GV DOS 2009-2010 DOS Amsterdam maakt een turbulent jaar mee. Na de noodoproep van het vorige bestuur zijn drie nieuwe bestuursleden gevonden die onze vereniging een stap vooruit willen helpen.

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Martin Ovenweg 5 3555 HZ UTRECHT bestuur@reddingsbrigadeutrecht.nl www.reddingsbrigadeutrecht.nl IBAN NL79RABO0369267060 KVK 40476125 ALGEMEEN Artikel 1. Begripsbepaling 1. De vereniging:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen.

Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen. Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen.... 2 1. art. 1.... 2 1. art. 2.... 2 1. art. 3.... 2 Hoofdstuk 2. Van de leden... 2 2. art. 1.... 2 Hoofdstuk

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 15 februari 2017

Algemene Ledenvergadering. 15 februari 2017 Algemene Ledenvergadering 15 februari 2017 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen ALV 2016 4. Jaarverslag van de penningmeester

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. NL Doet. Inleveren gezondheidsverklaringen. Veel leesplezier namens de Commissie PR & Werving

NIEUWSFLITS. NL Doet. Inleveren gezondheidsverklaringen. Veel leesplezier namens de Commissie PR & Werving NIEUWSFLITS Veel leesplezier namens de Commissie PR & Werving Inleveren gezondheidsverklaringen Voor iedereen die nog geen gezondheidsverklaring heeft ingeleverd wordt verzocht dit zo snel mogelijk te

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Mededelingen van het Bestuur Nieuwe trainer herhaalde oproep Na lang zoeken is het ons eindelijk gelukt om een nieuwe trainer te vinden. Voor het seizoen 2013/2014

Nadere informatie

Het uiteindelijke resultaat komt op een verlies van 338,39. Let op: De aantallen zijn (redelijke) schattingen. Tot op de Algemene ledenvergadering!

Het uiteindelijke resultaat komt op een verlies van 338,39. Let op: De aantallen zijn (redelijke) schattingen. Tot op de Algemene ledenvergadering! Heemsteedse Reddingsbrigade Financieel jaarverslag 2012 Voorstel Contributie 2014 Om gelijke tred te houden met de te verwachten stijging 9 March 2013 zwembadhuur en stijging van diverse kosten, wordt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 Versie 12 maart 2015 1 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 1. Financieel gezond en betaalbaar 2. Gezelligheid 3. Sportieve ambitie 4. Voldoende zaalcapaciteit

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009.

Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009. Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009. Aanwezig: Kees van Kleef ( voorzitter ) Ernst Bronner ( Penningmester ) Gerda Kieftenburg ( Technische Commissie ) Frank Selbach ( Secretaris ) Luuk Franke

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 10 oktober 2014

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 10 oktober 2014 ALGEMENE LEDENVERGADERING 10 oktober 2014 Agenda ALV 2014 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Goedkeuring notulen van de ALV van 24 mei 2013. 4. Bestuur 5. Presentatie jaarverslag van het

Nadere informatie

Jaarverslag seizoen

Jaarverslag seizoen Jaarverslag seizoen 2015-2016 Beste sportvriend, AGENDA ALGEMENE VERGADERING D.D. 12 JUNI 2017 Hierbij nodig ik U uit tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering van 12 juni a.s., aanvang 20.00 uur,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 van het RBIJ bestuur februari 2016

Nieuwsbrief 17 van het RBIJ bestuur februari 2016 Nieuwsbrief 17 van het RBIJ bestuur februari 2016 Beste leden, ouders/verzorgers en begunstigers, Voor je ligt de nieuwsbrief 17 van het bestuur van Reddingsbrigade IJsselstein. Met deze nieuwsbrief vertelt

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel Algemeen De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd twee en dertig en is aangegaan voor onbepaalde tijd. De vereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016) AFDELING 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement is vastgesteld met inachtneming van het in

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

C.S.V. Fraternitas HUISHOUDELIJK REGLEMENT CHRISTELIJKE SPORTVERENIGING FRATERNITAS ALGEMENE BEPALINGEN

C.S.V. Fraternitas HUISHOUDELIJK REGLEMENT CHRISTELIJKE SPORTVERENIGING FRATERNITAS ALGEMENE BEPALINGEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT CHRISTELIJKE SPORTVERENIGING FRATERNITAS A : ALGEMENE BEPALINGEN. B : BESTUUR. C : GELDMIDDELEN. D : CONTROLE FINANCIEEL BEHEER. E : VERENIGINGSKLEDING. F : ONDERAFDELINGEN - JEUGDCOMMISSIE

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

25 mei 2015 Akkoord Kascommissie tijdens ledenvergadering 25 mei

25 mei 2015 Akkoord Kascommissie tijdens ledenvergadering 25 mei 1 In de afgelopen jaren werd altijd een overzicht van inkomsten en uitgaven per kalenderjaar gegeven. Als basis voor de rapportage werden de mutaties binnen het kalenderjaar gebruikt. Sommige betalingen

Nadere informatie

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken.

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Nieuwsbrief maart 2019 Beste leden en ouders van leden, In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Bestuurlijk nieuws Zoals gemeld

Nadere informatie

Jaarverslag badminton seizoen

Jaarverslag badminton seizoen Jaarverslag badminton seizoen 2016-2017 BESTUUR Dit seizoen bestond het bestuur uit de volgende leden: Henk Zonnenberg : voorzitter Patrick de Jong : secretaris Frans Verschuren : penningmeester / ledenadministratie

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 seizoen Secretaris:

Nieuwsbrief 4 seizoen Secretaris: Beste Leden, Het seizoen zit er weer op. Op de valreep nog een afsluitende nieuwsbrief van dit seizoen. Wegens omstandigheden iets korter dan u gebruikelijk van ons gewend bent. Echter zijn er toch nog

Nadere informatie

Stand van zaken missie en visie per december 2017.

Stand van zaken missie en visie per december 2017. Stand van zaken missie en visie per december 2017. - wat gaat volgens plan - waar zijn we mee bezig en gaat de goede kant op - wat gaat niet volgens plan of is nog niet opgepakt. 1 De hoofdpunten van de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei

Nieuwsbrief mei Nieuwsbrief 24 01 mei 2016 www.bcscarabee.nl Hallo beste leden! Hierbij de derde nieuwsbrief van dit seizoen! Er is de afgelopen tijd veel gebeurd binnen Scarabee en wij willen in deze nieuwsbrief zowel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGELEMENT

HUISHOUDELIJK REGELEMENT HUISHOUDELIJK REGELEMENT E.H.B.O. vereniging Cuijk Cuijk, 7 juli 2003. Pagina 1 Doel en middelen: ARTIKEL 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het

Nadere informatie

5 april 2018 Akkoord Kascommissie tijdens ledenvergadering april

5 april 2018 Akkoord Kascommissie tijdens ledenvergadering april 1 In de afgelopen jaren werd altijd een overzicht van inkomsten en uitgaven per kalenderjaar gegeven. Als basis voor de rapportage werden de mutaties binnen het kalenderjaar gebruikt. Sommige betalingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering

Algemene Leden Vergadering Algemene Leden Vergadering Verslagjaar 2010 Dinsdag 22 maart 2011 Glanerbrook Geleen oktober 4, 2011 slide 0 Agenda 1. Opening en welkom 2. Binnengekomen stukken en mededelingen 3. Notulen Algemene Leden

Nadere informatie

UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING 2016

UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING 2016 Algemene Ledenvergadering 25 mei 2016 UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING 2016 Uitnodiging tot het bijwonen van de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de Leiderdorpse Reddingsbrigade. De vergadering

Nadere informatie

Notulen ALV CCN Nijmegen 30 augustus 2018

Notulen ALV CCN Nijmegen 30 augustus 2018 Notulen ALV CCN Nijmegen 30 augustus 2018 Aanwezig, 11 personen om 20.00 uur 1. Opening: Afmeldingen 27 personen en aanwezig 11 personen. Vraag van Piet, waarom staan de notulen van afgelopen ALV niet

Nadere informatie

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd.

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd. NOTULEN van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op donderdag 11 juni 2015 te Double Three by Hilton, Oosterdokstraat 4 in Amsterdam. AANWEZIG

Nadere informatie

Zandvoortse Reddingsbrigade. Concept Begroting 2016

Zandvoortse Reddingsbrigade. Concept Begroting 2016 Zandvoortse Reddingsbrigade Concept Begroting 2016 1 Inleiding Begroting 2016 1. Algemeen De Zandvoortse reddingsbrigade (ZRB) is een op 27 maart 1922 opgerichte vereniging. De vereniging heeft Koninklijke

Nadere informatie

Verslag Algemene Leden vergadering d.d. 03 februari 2015

Verslag Algemene Leden vergadering d.d. 03 februari 2015 Verslag Algemene Leden vergadering d.d. 03 februari 2015 Aanwezig : P. Derks, K. Vasterman, M. Pouwels, G. Wouters, M. de Horde, J. de Folter, T. van der Linden, M. Meulendijks, H. Driessen, P. van Gemert,

Nadere informatie

UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING 2017

UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING 2017 Algemene Ledenvergadering 19 april 2017 UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING 2017 Uitnodiging tot het bijwonen van de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de Leiderdorpse Reddingsbrigade. De vergadering

Nadere informatie

JAARLIJKSE VERGADERING. 17 mei 2014 NBC Nieuwegein

JAARLIJKSE VERGADERING. 17 mei 2014 NBC Nieuwegein JAARLIJKSE VERGADERING 17 mei 2014 NBC Nieuwegein 2 Agenda 1. Opening / vaststellen agenda/ 2. Verdeling werkzaamheden CWZ 3. Behandeling verslag vergadering 2013 4. Evaluatie seizoen 2013-2014 (Algemeen/LZK/NCS-wedstrijden/BZK/

Nadere informatie

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is.

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is. Huishoudelijk Reglement Judo Vereniging Gilze I. Algemene Bepalingen Artikel 1: Door toetreding tot de Judo Vereniging Gilze, hierna te noemen de vereniging, en het lid worden daarvan, onderwerpt ieder

Nadere informatie

UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING 2015

UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING 2015 Algemene Ledenvergadering 20 mei 2015 UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING 2015 Uitnodiging tot het bijwonen van de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de Leiderdorpse Reddingsbrigade. De vergadering

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE Artikel 1. Het bestuur. 1. Het bestuur met inbegrip van het dagelijks bestuur, bestaat uit tenminste vijf personen, die door de algemene vergadering

Nadere informatie

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Dagelijks bestuur Karel Evers John Martens (afwezig) Commissieleden Mirjam Frijters Jan de Koning Geert van Almen Functie Voorzitter

Nadere informatie

Beleidsplan Amsterdamse Reddingsbrigade ( ARB)

Beleidsplan Amsterdamse Reddingsbrigade ( ARB) Beleidsplan Amsterdamse Reddingsbrigade ( ARB) 2018 2023 1. Inleiding In dit beleidsplan legt de Amsterdamse Reddingsbrigade (ARB) haar beleidsvoornemens voor de periode 2017-2020 neer. Het door de ARB

Nadere informatie

Zandvoortse Reddingsbrigade

Zandvoortse Reddingsbrigade se Reddingsbrigade Workshop Netwerk Brandweervrouwen 18 November 2016 Programma Welkom! se Reddingsbrigade Reddingsbrigades Taken reddingsbrigades RVR Regionale voorziening reddingsbrigades Nationale Rampenvloot

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING 2015 17 MAART 2015 JAARPLAN BESTUUR EN TC s 2015

ALGEMENE VERGADERING 2015 17 MAART 2015 JAARPLAN BESTUUR EN TC s 2015 ALGEMENE VERGADERING 2015 17 MAART 2015 JAARPLAN BESTUUR EN TC s 2015 Bestuur in 2015 Het bestuur heeft in 2014 gewerkt aan het motto terug naar de basis bedenken wat nu echt de prioriteiten zijn van de

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 18 Mei 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 15 leden en 5 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

Deze notulen worden enkel per verzonden

Deze notulen worden enkel per  verzonden Aan: - Leden van de algemene Ledenvergadering (Groepsraad) van Scouting van Maasdijk: leden groepsbestuur praktijkbegeleider leidinggevenden speleenheden afgevaardigde jongerentak wettelijke vertegenwoordiger

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 2019

Algemene Ledenvergadering 2019 Algemene Ledenvergadering 2019 Agenda Opening en mededelingen Notulen ALV2018 en BLV2018 Terugblik Vooruitblik Bestuurswisselingen Rondvraag 2 Opening en mededelingen Jubilarissen: 25 jaar lid: Natascha

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Survivalrunners D RAN! Neede

Huishoudelijk Reglement Survivalrunners D RAN! Neede 1 Huishoudelijk Reglement Survivalrunners D RAN! Neede Het doel van dit Huishoudelijk Reglement is duidelijk op schrift stellen wat de regels zijn binnen Survivalrunners D RAN! Neede, inzake betalingen,

Nadere informatie

www.ehbomiddelburg.nl

www.ehbomiddelburg.nl KONINKLIJKE NEDERLANDSE VERENIGING EERSTE HULP BIJ ONGELUKKEN Programma Herhalingslessen Seizoen 2014 2015 www.ehbomiddelburg.nl EHBO afdeling Middelburg Secretariaat: Bianca Wiessner Nieuwe Vlissingseweg

Nadere informatie

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016 Nummer 18, Nov 2016 Beste VKZ leden, In deze speciale kolibrief vinden jullie de uitnodiging voor de jaarvergadering van 2016. We hopen jullie allemaal te zien op zondag 27 november. Namens het bestuur,

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

HHR RB Zwolle - versie 2012-10-09.doc

HHR RB Zwolle - versie 2012-10-09.doc Vastgesteld op de Algemene Vergadering d.d. 13-11-2012 Huishoudelijk Reglement ARTIKEL 1 ALGEMEEN De Reddingsbrigade Zwolle is aangesloten bij de landelijke organisatie Reddingsbrigade Nederland (statutaire

Nadere informatie

Maart 2015 18-03 21-03 22-03 26-03 28-03 28-03 28-03 02-04 04-04 04-04. Van de voorzitter

Maart 2015 18-03 21-03 22-03 26-03 28-03 28-03 28-03 02-04 04-04 04-04. Van de voorzitter Mededelingen: Belangrijke data: - In deze nieuwsbrief komen onder andere de - volgende onderwerpen aan bod: - Updates vanuit het zwemmen en water en hulpverlening - De laatste kans om in te schrijven voor

Nadere informatie

Officiële mededelingen

Officiële mededelingen Artikel 1. Algemeen Het terrein der werkzaamheden van de HRB bestrijkt het gebied van de Gemeente Haarlem en het Recreatieschap Spaarnwoude. Daarnaast zal zij haar diensten daar verlenen waar haar hulp

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie

Loopgroep Zuidhorn Jaarverslag 2013

Loopgroep Zuidhorn Jaarverslag 2013 Loopgroep Zuidhorn Jaarverslag 2013 Bestuur Loopgroep Zuidhorn Inhoud Inleiding... 2 Blz. 1 Activiteiten 2013... 3 2 Communicatie... 4 3 Ledenaantal en trainingen... 4 4 Sponsoring... 5 5 Rooster van aftreden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste leden, Instructie. Oktober 2012

Nieuwsbrief. Beste leden, Instructie. Oktober 2012 Beste leden, Oktober 2012 In deze nieuwsbrief nieuws over de instructie, het viertal, het najaarsconcours en de clubkampioenschappen. Ook is er nieuws uit de inspanningscommissie, die een sessie videospringen

Nadere informatie

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten. Huishoudelijk Reglement Aqua Duiktechniek Weert Algemeen Artikel 1. Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland

Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland - Het huishoudelijk reglement is geldig voor onbepaalde tijd. - Met deze uitgave vervallen eerdere uitgaven van het huishoudelijk reglement. - Datum:

Nadere informatie

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures.

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures. In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures 1 Voorwoord: Hier is al weer de derde nieuwsbrief van het seizoen 2017-2018.

Nadere informatie

René Smaal update augustus 2016:

René Smaal update augustus 2016: René Smaal update augustus 2016: Bekijk nu de planning tot eind 2016 op www.renesmaal.nl/nieuws René Smaal Karate heeft nieuwe sporttassen besteld van natuurlijk Adidas. In september kunnen de kinderen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Katholieke Vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken Joannes de Deo, gevestigd te Etten-Leur.

Huishoudelijk reglement van de Katholieke Vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken Joannes de Deo, gevestigd te Etten-Leur. Huishoudelijk reglement van de Katholieke Vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken Joannes de Deo, gevestigd te Etten-Leur. Doel en middelen: ARTIKEL 1. De organisatie van cursussen en de voortgezette

Nadere informatie

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering Dutch Lighttown HD Club Schoolstraat 2 5595CS Leende Tel +31 (0)40-7370397 Internet: www.dutch-lighttown-hd-club.nl KvK Eindhoven V 40 240 650 IBAN/Rekeningnummer:NL89 Rabo 0127.4987.45 BIC: RABONL2U.

Nadere informatie