Format inschrijving toewijsbare zorg (S2)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Format inschrijving toewijsbare zorg (S2)"

Transcriptie

1 Format inschrijving toewijsbare zorg (S2) Voor u ligt het format inschrijving toewijsbare zorg (S2) wijkverpleging Door het invullen van dit format maakt u de inschrijving compleet. Met deze inschrijving dient meegestuurd te worden: Een gecomplementeerde en ondertekende bestuursverklaring (zie Postcodeoverzicht van het werkgebied 2014 (2014=2015) (zie bijlage 1) Gezamenlijk plan voor ketenzorg dementie (indien van toepassing, zie Deel IV pag. 8) Dit format bestaat uit een aantal delen: Deel I: Algemene gegevens Deel II: Eisen zorgaanbieders Deel III: Vragen om inzicht te krijgen hoe de zorgaanbieder anticipeert op de veranderingen in 2015 Deel IV: Vragen over speciale doelgroepen (intensieve kindzorg, palliatieve zorg, casemanager dementie en onplanbare zorg) voor zover van toepassing Deze inschrijving met bijbehorende stukken dienen uiterlijk 2 weken na dagtekening ontvangst contracteeraanbod in bezit te zijn van uw zorginkoper van het zorgkantoor. Let op! De inschrijving wordt alleen in behandeling genomen, indien alle bovengenoemde stukken zijn meegestuurd en het format volledig is ingevuld. Op het moment van het opstellen van dit format waren de Nza-beleidsregels en de tarieven nog niet bekend. Zodra deze informatie bekend is, ontvangen we graag van uw organisatie nog kwantitatieve informatie over het volume dat u per prestatie verwacht te leveren verdeeld over de maanden, rekening houdend met het door u ontvangen contracteeraanbod. Wij zullen u hierover informeren. Deel I: Algemene gegevens Zorgaanbieder: Naam Plaats Contactpersoon Telefoon KVK-nummer AGB-code F Het contracteeraanbod 2015 met zorgkostenplafond ontvangt u vanaf 15 augustus 2015

2 Deel II: Eisen zorgaanbieders (Aanvinken wat van toepassing is) De zorgaanbieder: borgt dat het zorgplan dat met de cliënt is afgesproken continu up to date blijft conformeert zich aan de eis dat er geen wachtlijsten zullen ontstaan conformeert zich aan de eis dat er een zorgplicht is zal geen cliënten weigeren op basis van zorgzwaarte screent in Q het huidige klantbestand en biedt nieuwe arrangementen waarin het steunsysteem rondom de cliënt en de verbinding met het sociale domein is meegenomen

3 Deel III: Vragen over anticiperen op veranderingen 2015 Meer voor minder Door de extramuralisering wordt vaker zorg thuis geleverd en minder vaak in instellingen. Dit betekent meer zorg thuis. Tegelijkertijd is er minder budget voor de extramurale verpleging en verzorging. Zorgverzekeraars gaan in 2015 werken met budgetplafonds. Dit betekent dat u als zorgaanbieder 2015 moet sturen op volume van geleverde zorg. Daarnaast hebben de zorgaanbieders een doorleverplicht. 1. Beschrijf hoe uw organisatie praktisch gaat sturen op het volume van de geleverde zorg. Welke maatregelen zijn genomen of worden in 2015 verder ingevoerd? 2. Hoe voorkomt uw organisatie dat u gedurende het jaar het budgetplafond gaat overschrijden? Welke beheersmaatregelen worden intern genomen?

4 Indicatiestelling Vanaf 2015 zal de (wijk)verpleegkundige niveau 4-5 als professional de toegang en de aard, omvang en duur van de zorg bepalen. Dit vormt de basis voor het zorgplan. 1. Wat is uw visie ten aanzien van de professioneel onafhankelijke indicering? 2. Welke instrumenten en activiteiten zet u in om invulling te geven aan de professioneel onafhankelijke indicering? 3. Hoe borgt u dat de indicatiestelling verloopt zoals in het normenkader van V&VN is opgenomen?

5 Coöperatie VGZ wil de indicatiestelling in 2015 beleggen bij verpleegkundigen met niveau 5 en verpleegkundigen met niveau 4 met de juiste competenties. 4. Hoeveel tijd verwacht u dat uw verpleegkundigen (niveau 4 en 5) nodig zullen hebben om toegang tot de aanspraak vast te stellen en de vereiste aard, omvang, duur vast te stellen? 5. Hoeveel verpleegkundigen (fte)heeft u binnen uw organisatie om de toegang tot de aanspraak vast te stellen? Maak een splitsing in niveau 4 en 5. Niveau 4: Niveau 5: 6. Hoeveel verpleegkundigen (fte) verwacht u o.b.v. vraag 4 binnen uw organisatie nodig te hebben om de toegang tot de aanspraak vast te stellen? Maak een splitsing in niveau 4 en 5. Niveau 4: Niveau 5: 7. Indien er een discrepantie zit tussen vraag 5 en 6, hoe gaat uw organisatie die discrepantie oplossen?

6 Samenwerking zorg domein - sociale domein De problematiek van de cliënt op verschillende leefgebieden (fysieke gezondheid, mentale gezondheid, sociale participatie, mobiliteit, inkomen/werk, wonen, adl/huishouden) staat voor Coöperatie VGZ centraal. De beste oplossing om de kwaliteit van leven van kwetsbare burgers te verbeteren, is het creëren van samenhang op deze leefgebieden en dus tussen het sociale domein en het zorg domein. 1. Wat is uw visie op de samenwerking met het sociale domein? 2. Met welke gemeenten, genoemd in de postcodetabel, heeft u een samenwerkingsrelatie die praktisch inhoud geeft aan de samenwerking in de wijk tussen het sociale domein en de (wijk)verpleegkundigen? 3. Hoe ziet bij bovengenoemde gemeenten de samenwerking in de wijk er uit? Welke rol spelen de (wijk)verpleegkundigen hierbij?

7 4. Welke instrumenten en activiteiten zet uw organisatie in om (de verzorgenden) en (wijk)verpleegkundigen te faciliteren om in de wijk invulling te geven aan deze samenwerking?

8 Deel IV: Speciale doelgroepen Onderstaande vragen gaan over speciale doelgroepen: casemanagement dementie, intensieve kindzorg, palliatieve zorg, onplanbare zorg. Deze vragen zijn alleen van toepassing als u ook in 2014 een van deze bijzondere zorgvormen hebt geleverd. Casemanagement dementie Casemanagement dementie wordt enkel ingekocht bij regionaal georganiseerde ketens binnen de Zorgkantoorregio s van coöperatie VGZ, die hiervoor in 2014 ook zijn gecontracteerd. Bij de organisatie van casemanagement dementie zijn meerdere ketenpartners betrokken. Eén van de betrokken organisaties binnen de keten vult dit onderdeel in. Coöperatie VGZ is nog in afwachting van de Nza prestatie casemanagement dementie. De definitieve begroting voor 2015 wordt bepaald op basis van de Nza-prestatie, op het moment dat deze definitief is vastgesteld. Stuur mee: het gezamenlijk plan voor ketenzorg dementie 1. Welke organisaties leveren casemanagement dementie en wie vult dit format over dit onderwerp? 2. Binnen welke gemeenten leveren de ketenpartners casemanagement dementie?

9 Vink aan wat voor de organisaties van toepassing is. Indien 1 of meerdere items niet van toepassing zijn, zullen er voor 2015 verbeterafspraken worden gemaakt. De zorgaanbieders: kunnen aantonen dat casemanagement dementie ingebed is in de regionale samenwerkingsstructuur met deelname van alle relevante partijen (huisarts, verpleging en verzorging, GGZ, ziekenhuis). organiseren casemanagement dementie regionaal, waar een multidisciplinair behandel- en begeleidingsteam deel van uit maakt. De organisatie van het casemanagement strekt zich uit over het gehele dementietraject (van vroegdiagnostiek tot opname (verblijf met behandeling); met uitzondering van de componenten BG individueel en groep 23. spreken een regionaal uniforme procedure af door middel van het samenbrengen van alle gangbare protocollen in één procedure Ketenzorg. Hiermee wordt een regionaal uniforme taal en werkwijze gestimuleerd. organiseren een multidisciplinair (behandel)overleg door ketenpartners, bij voorkeur op wijkniveau (nader in te vullen op regionaal niveau). Hierbij zijn duidelijke samenwerkingsafspraken en afstemming met eventueel aanwezige algemene netwerken voor kwetsbare ouderen van belang. werken klantgericht: gerichtheid op cliënt en zijn naasten, uitgaande van het stimuleren van behoud van de eigen regie en verantwoordelijkheid van de klant (empowerment) en op basis van permanente begeleiding door een vaste contactpersoon en plaatsvervanger. organiseren een breed takenpakket: - gids- en informatiefunctie zorgmakelaarfunctie - coördinatiefunctie (procesregie) verantwoordelijkheid voor zorgplan - begeleiding (op permanente basis) - interventiefunctie (denk aan: psycho-educatie; familieinterventie; gedragsproblematiek; verwerkingsproblematiek; crisisinterventie en signalering comorbiditeit gerelateerde zaken). leveren voor casemanagement dementie gespecialiseerde zorgprofessionals met opleidingsniveau: HBO-plus (plus = opleiding Casemanagement). conformeren zich aan een onafhankelijke uitoefening van casemanagement (in de zin van functioneel onafhankelijke aansturing). hebben een centraal registratiepunt van mensen met de diagnose dementie ingericht. 2 BG individueel en groep ook in relatie tot dementie zorg is per onderdeel van de WMO. 3 Het is mogelijk afspraken te maken over tussenvarianten, waarbij casemanagement regionaal wordt georganiseerd en aangestuurd (op functionele basis) en functionarissen in dienst zijn bij deelnemende zorgaanbieders

10 Palliatieve zorg Vink aan wat voor uw organisatie van toepassing is. Indien de eerste twee items niet van toepassing zijn, komt uw organisatie niet in aanmerking van de levering van Palliatief Terminale Zorg. Indien één of meerdere van de andere items niet van toepassing zijn, zullen er voor 2015 verbeterafspraken worden gemaakt. De zorgaanbieder: is ook in 2014 gecontracteerd voor de levering van Palliatief Terminale Zorg heeft van juni 2013 t/m juni 2014 aantoonbaar bij minimaal 25 palliatief terminale cliënten verzorgd heeft een gemiddelde zorglevering die niet hoger ligt dan 12,6 uur per dag. Of bereid is dit vanaf 2015 als uitgangspunt te hanteren betrekt mantelzorgers en vrijwilligers actief bij het zorgproces; heeft een protocol Palliatief Terminale levensfase waarin zowel de processen rondom palliatieve zorg beschreven zijn als de routing van de cliënt; wat de rollen van de organisatie zelf dan wel andere ketenpartijen daarin zijn; werkt volgens de richtlijnen palliatieve zorg vermeld op Pallialine en past indien nodig instrumenten toe als: zorgpad s tervensfase, pijnanamnese en pijnscorelijst, DOS schaal en lastmeter; heeft aandachtsvelders benoemd die verantwoordelijk zijn voor de palliatieve zorg binnen hun team en deze zorgen voor terugkoppeling naar het management. wijst per cliënt een zorgregisseur aan als eerste aanspreekpunt voor de cliënt en naasten. Deze persoon heeft tenminste de basisopleiding palliatieve zorg afgerond en kent de sociale kaart goed; heeft het onderwerp palliatief (terminale) zorg is opgenomen is in de interne opleidingsplannen; borgt de nazorg en weet de nabestaanden de weg te wijzen in ondersteuning. borgt dat er voor iedere client die Palliatief Terminale Zorg ontvangt, beschikt over een schriftelijke verklaring van een medisch specialist die hoofdbehandelaar is of de huisarts over de medische situatie en de levensverwachting van korter dan 3 maanden van de cliënt, waarbij de huisarts de eindverantwoordelijkheid voor de medische zorg op zich neemt in de thuissituatie. is aangesloten bij een netwerk palliatieve zorg en neemt actief deel aan dit netwerk. is 24 uur per dag beschikbaar om de zorg te kunnen leveren, op afspraak en op afroep. moet alle gespecialiseerde persoonlijke en verpleegkundige zorg kunnen leveren in de thuissituatie. Een verpleegkundige werkzaam in de palliatieve zorg, beschikt over de kennis, vaardigheden en attitude zoals benoemd in het beroepsdeelprofiel én kwaliteitskader voor verpleegkundigen in de palliatieve zorg[1]. In het geval van ADL-zorg betreft dit minimaal deskundigheidsniveau 3 en bij verpleegkundige zorg niveau 4. borgt dat de zorg geprotocolleerd is en wordt uitgevoerd volgens de landelijke standaard. houdt zich aan de regels omtrent declaraties waarbij de totaal te declareren tijd voor ADL-zorg en verpleging standaard maximaal 4 uur per dag bedraagt. Ondersteuning mantelzorg in de oppasfunctie bedraagt standaard maximaal 8 uur per dag. Indien er een grotere zorgbehoefte bestaat is hiervoor toestemming van de zorgverzekeraar noodzakelijk. vraagt toestemming aan de zorgverzekeraar voor een verlenging van zorg, indien blijkt dat de termijn van 3 maanden overschreden zal worden. Voor het aanvragen van deze verlenging dient er aanvullende informatie (huidige medische situatie, verwachte levensduur en benodigde zorg) aan de zorgverzekeraar aangeboden te worden.

11 Intensieve kindzorg Vink aan wat voor uw organisatie van toepassing is. Indien 1 van de onderdelen niet van toepassing is, komt uw organisatie niet in aanmerking voor de levering van Intensieve Kindzorg (IKZ). De zorgaanbieder: is aangemerkt door VWS als IKZ organisatie. is in 2014 ook gecontracteerd voor IKZ door Zorgkantoren van coöperatie VGZ. heeft vanaf juni 2013 t/m juni 2014 aantoonbaar bij minimaal 25 cliënten IKZ geleverd binnen de gehele organisatie. is in staat om alle persoonlijke en gespecialiseerde verpleegkundige (kind)zorg te leveren bij thuiswonende kinderen. De verpleegkundigen dienen speciaal opgeleid te zijn voor de te leveren zorg. beschikt over een schriftelijke verklaring van de medisch specialist/kinderarts die hoofdbehandelaar is, waarin de diagnostiek en verantwoording (in inhoud en termijn) voor de te leveren zorg wordt aangegeven. is 24 uur per dag beschikbaar op afspraak en op afroep. borgt dat een zorgplan is voor iedere cliënt, volgens de richtlijn verslaglegging verpleging en verzorging, voor iedere cliënt. In het zorgplan staat bovendien omschreven welke disciplines bij het kind betrokken zijn. Alle disciplines dienen de geleverde zorg bij te houden in het zorgplan. de zorg zoals omschreven in het zorgplan moet gericht zijn op de zorg en ontwikkeling voor het kind en het gezin. De zorg richt zich op het toewerken naar een zo groot mogelijke zelfredzaamheid van ouders en kind. Er is daarbij aandacht voor een veilige omgeving. kan aantonen dat er sprake is van een samenwerking tussen de betrokken disciplines, waarbij deze samenwerking gericht moet zijn op de zorg voor het kind en het gezin. conformeert zich aan de eis dat ADL-zorg alleen declarabel is boven de norm voor gebruikelijke zorg. Onplanbare zorg Vink aan wat voor uw organisatie van toepassing is. Indien één van de items niet van toepassing is, komt uw organisatie niet in aanmerking voor de levering onplanbare zorg. De zorgaanbieder: is in 2014 ook gecontracteerd voor onplanbare zorg door de Zorgkantoren van coöperatie VGZ. is 24 uur per dag beschikbaar op afroep. conformeert zich aan de eis om binnen 20 minuten ter plaatse te kunnen zijn. borgt dat zowel verzorgende als verpleegkundige onplanbare zorg kunnen leveren. borgt dat onplanbare zorg een onderdeel is van een speciaal hiervoor opgericht en gecontracteerd team.

12 Bijlage 1: Postcodeoverzicht van het werkgebied toewijsbare zorg (S2) Gemeente Postcodes Zorgkantoorregio

Format inschrijving toewijsbare zorg (S2)

Format inschrijving toewijsbare zorg (S2) Format inschrijving toewijsbare zorg (S2) Voor u ligt het format inschrijving toewijsbare zorg (S2) wijkverpleging 2016. Door het invullen van dit format maakt u de inschrijving compleet. Met deze inschrijving

Nadere informatie

Let op! De inschrijving wordt alleen in behandeling genomen, indien alle bovengenoemde stukken zijn meegestuurd en het format volledig is ingevuld.

Let op! De inschrijving wordt alleen in behandeling genomen, indien alle bovengenoemde stukken zijn meegestuurd en het format volledig is ingevuld. Format Inschrijving Wijkverpleging (Verpleging en verzorging) 2017 Voor u ligt het format Inschrijving Wijkverpleging en Wijkgerichte zorg 2017. Door het invullen van dit format maakt u de inschrijving

Nadere informatie

Format inschrijving nieuwe aanbieders toewijsbare zorg (S2)

Format inschrijving nieuwe aanbieders toewijsbare zorg (S2) Format inschrijving nieuwe aanbieders toewijsbare zorg (S2) Voor u ligt het format inschrijving nieuwe aanbieders toewijsbare zorg (S2) wijkverpleging 2015. Door het invullen van dit format maakt u de

Nadere informatie

Format inschrijving niet-toewijsbare zorg (S1)

Format inschrijving niet-toewijsbare zorg (S1) Format inschrijving niet-toewijsbare zorg (S1) Voor u ligt het format inschrijving niet-toewijsbare zorg (S1) wijkverpleging 2015. Door het invullen van dit format maakt u de inschrijving compleet. Uitgangspunten

Nadere informatie

Inkoop Verpleging & Verzorging

Inkoop Verpleging & Verzorging Inkoop Verpleging & Verzorging Coöperatie VGZ 2016 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Achtergrond en uitgangspunten 4 2.1 Het perspectief 4 2.2 Drie segmenten 5 2.4 Nieuw bekostigingsmodel 6 3 Toewijsbare Zorg (S2)

Nadere informatie

Regiobijeenkomst. Inkoopbeleid wijkverpleging

Regiobijeenkomst. Inkoopbeleid wijkverpleging Regiobijeenkomst Inkoopbeleid wijkverpleging 03-06-2015 Doelstellingen van vandaag Ervaringen delen over 2015 Wat ging er goed? Wat kon er beter? Wat zijn de knelpunten en wat kunnen we daaraan doen? Doorkijkje

Nadere informatie

Wijkverpleging; Verpleging en Verzorging, inschrijving 2016

Wijkverpleging; Verpleging en Verzorging, inschrijving 2016 Wijkverpleging; Verpleging en Verzorging, inschrijving 2016 Eigenaar: Coöperatie VGZ Inschrijving enkel via het Zorginkoopportaal van VECOZO Openstellingsdatum: 1 juli 2015 Sluitingsdatum: 31 juli 2015

Nadere informatie

Deel III: Vragen om inzicht te krijgen hoe de zorgaanbieder anticipeert op de situatie in 2016

Deel III: Vragen om inzicht te krijgen hoe de zorgaanbieder anticipeert op de situatie in 2016 Format Inschrijving Voor u ligt het format inschrijving GRZ voor het jaar 2016. U kunt zich inschrijven voor levering van GRZ-zorg aan Zorg en Zekerheid. Door het volledig invullen van dit format maakt

Nadere informatie

Inkoop wijkverpleging Coöperatie VGZ 2015. In transitie naar goede zorg dichtbij D0168-201407

Inkoop wijkverpleging Coöperatie VGZ 2015. In transitie naar goede zorg dichtbij D0168-201407 Inkoop wijkverpleging Coöperatie VGZ 2015 In transitie naar goede zorg dichtbij D0168-201407 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 Inhoud van dit document 3 2 Achtergrond en uitgangspunten 4 2.1 Het perspectief:

Nadere informatie

Inkoop wijkverpleging Coöperatie VGZ 2015. In transitie naar goede zorg dichtbij D0168-201407

Inkoop wijkverpleging Coöperatie VGZ 2015. In transitie naar goede zorg dichtbij D0168-201407 Inkoop wijkverpleging Coöperatie VGZ 2015 In transitie naar goede zorg dichtbij D0168-201407 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 Inhoud van dit document 3 2 Achtergrond en uitgangspunten 4 2.1 Het perspectief:

Nadere informatie

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging DEEL 1: Verpleegkundig deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger 1. Een kopie

Nadere informatie

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging (PGB vv)

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging (PGB vv) Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging (PGB vv) DEEL 1: Verpleegkundige deel Dit deel vult de wijkverpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger.

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Wijkverpleging 25 - juni 2014 Gewijzigde versie. De Friesland Zorgverzekeraar

Informatiebijeenkomst Wijkverpleging 25 - juni 2014 Gewijzigde versie. De Friesland Zorgverzekeraar Informatiebijeenkomst Wijkverpleging 25 - juni 2014 Gewijzigde versie De Friesland Zorgverzekeraar Wijzigingen Inkoopbeleid S2 publicatiedatum 1 juli 2014 naar Inkoopbeleid S2 publicatiedatum 7 juli 2014

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget verpleging en verzorging (PGB vv)

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget verpleging en verzorging (PGB vv) verpleging en verzorging ( vv) DEEL 1: Verpleegkundige deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde en/of een (wettelijke) vertegenwoordiger 1. Een kopie van dit deel van het aanvraagformulier

Nadere informatie

Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger 1.

Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger 1. DEEL 1: Verpleegkundige deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger 1. Een kopie van dit deel van het aanvraagformulier dient te worden toegevoegd

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over Wijkverpleging

Veelgestelde vragen over Wijkverpleging Veelgestelde vragen over Wijkverpleging Vragen over inkoop & contractering Is de inkoop bijzondere zorgsoorten ook voor nieuwe aanbieders weggelegd? Voor de zorgsoorten PTZ, IKZ, ketenzorg/casemanagement

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid Persoonlijke Verzorging en Verpleging 2015. Juni juli 2014

Zorginkoopbeleid Persoonlijke Verzorging en Verpleging 2015. Juni juli 2014 Zorginkoopbeleid Persoonlijke Verzorging en Verpleging 2015 Juni juli 2014 Programma 1. Introductie Coöperatie VGZ 2. Visie overheid HLZ en context 3. Visie Coöperatie VGZ 4. Inkoop, declaratie en monitoring

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging Deel 1

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging Deel 1 Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging Deel 1 Deel 1: Verpleegkundige deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

ZN Doelgroepenregistratie schema en beslisboom, d.d. 01 juli 2018, versie 2.0

ZN Doelgroepenregistratie schema en beslisboom, d.d. 01 juli 2018, versie 2.0 ZN Doelgroepenregistratie schema en beslisboom, d.d. 01 juli 2018, versie 2.0 Aanvullende toelichting op de registratie van doelgroepen (code 1032 t/m/ 1037). Wijkverpleegkundigen hebben sinds 2015 een

Nadere informatie

Betreft : Aanspraak Wijkverpleging in de Zorgverzekeringswet (Zvw)

Betreft : Aanspraak Wijkverpleging in de Zorgverzekeringswet (Zvw) N O T I T I E Aan : Leden IVVU Van : Kees Weevers Betreft : Aanspraak Wijkverpleging in de Zorgverzekeringswet (Zvw) Datum : 13 oktober 2014 Op 4 maart 2014 hebben minister Schippers en staatssecretaris

Nadere informatie

De declaraties voor het indiceren valt onder het afgesproken omzetplafond. Daarbij geldt de volgende bepaling uit de overeenkomst:

De declaraties voor het indiceren valt onder het afgesproken omzetplafond. Daarbij geldt de volgende bepaling uit de overeenkomst: Veel gestelde vragen over indiceren (PGB), declaraties, niet-gecontracteerde zorg, Palliatief Terminale Zorg (PTZ) en Ketenzorg dementie De antwoorden op de veel gestelde vragen die u hieronder aantreft

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging Deel 1

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging Deel 1 Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging Deel 1 Deel 1: Verpleegkundige deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

Zorgkantoor Friesland Versmalde AWBZ (Wlz)

Zorgkantoor Friesland Versmalde AWBZ (Wlz) Zorgkantoor Friesland Versmalde AWBZ (Wlz) & De Friesland Zorgverzekeraar Toewijsbare Wijkverpleegkundige Zorg (Zvw) Niet-toewijsbare Wijkverpleegkundige Zorg (Zvw) Inhoud Presentatie Hervormingen Langdurige

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget deel 1 verpleging en verzorging (Zvw-pgb)

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget deel 1 verpleging en verzorging (Zvw-pgb) Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget deel 1 verpleging en verzorging (Zvw-pgb) DEEL 1: Verpleegkundige deel aanvraag 2017 Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke)

Nadere informatie

Deel 1: Verpleegkundige deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger 1.

Deel 1: Verpleegkundige deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger 1. Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget deel 1 Deel 1: Verpleegkundige deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger 1. Een kopie van dit deel

Nadere informatie

Voldoet u aan de criteria dan ontvangt u hiervoor een aabod met een integraal tarief waarmee te declareren is voor de volgende doelgroepen in 2017:

Voldoet u aan de criteria dan ontvangt u hiervoor een aabod met een integraal tarief waarmee te declareren is voor de volgende doelgroepen in 2017: Format Inschrijving Experiment Verpleging en verzorging 2017 Deel I: Algemene gegevens Zorgaanbieder: Naam Plaats Contactpersoon Telefoon E-mail KvK-nummer AGB-Code Deel II: Toelichting en voorwaarden

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) - Deel 1

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) - Deel 1 Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) - Deel 1 Deel 1: Verpleegkundige deel aanvraag 2017 Dit deel vult u samen met de in of de vult dit deel samen met uw (wettelijke)

Nadere informatie

DEEL 1: Verpleegkundige deel aanvraag 2018

DEEL 1: Verpleegkundige deel aanvraag 2018 De Amersfoortse Verzekeringen Afdeling Zorg Postbus 2072 3500 HB Utrecht Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) deel 1 DEEL 1: Verpleegkundige deel aanvraag 2018 Dit

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget verpleging en verzorging (pgb/vv)

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget verpleging en verzorging (pgb/vv) Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget verpleging en verzorging (pgb/vv) Postbus 400, 2300 AK Leiden T. (071) 5 825 825 F. (071) 5 825 011 zorgenzekerheid.nl K.v.K. 28050216 AFM nummer 12001019 DEEL

Nadere informatie

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging Belangrijk! Dit formulier is digitaal invulbaar, maar moet wel ondertekend worden. Print hiervoor het formulier uit, nadat u het hebt

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget verpleging en verzorging (PGB vv)

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget verpleging en verzorging (PGB vv) verpleging en verzorging ( vv) zorgenzekerheid.nl DEEL 1: Verpleegkundige deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde en/of een (wettelijke) vertegenwoordiger 1. Een kopie van dit

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (pgb vv)

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (pgb vv) Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (pgb vv) DEEL 1: verpleegkundige deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget deel 1 verpleging en verzorging (pgb vv)

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget deel 1 verpleging en verzorging (pgb vv) Aevitae Postbus 2705 6401 DE Heerlen Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget deel 1 verpleging en verzorging (pgb vv) DEEL 1: Verpleegkundige deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde

Nadere informatie

Verpleging en verzorging (Zvw-pgb) - Deel

Verpleging en verzorging (Zvw-pgb) - Deel Verpleging en verzorging (Zvw-pgb) - Deel 1-2017. Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget deel 1: Verpleegkundig deel. Dit deel vult de verpleegkundige samen met u of uw (wettelijk) vertegenwoordiger

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER PERSOONSGEBONDEN BUDGET VERPLEGING EN VERZORGING

AANVRAAGFORMULIER PERSOONSGEBONDEN BUDGET VERPLEGING EN VERZORGING AANVRAAGFORMULIER PERSOONSGEBONDEN BUDGET VERPLEGING EN VERZORGING DEEL 1: verpleegkundig deel Dit deel vult de wijkverpleegkundige in samen met de verzekerde of wettelijk vertegenwoordiger 1. Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging (Zvw-pgb) DEEL 1: verpleegkundige deel aanvraag

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging (Zvw-pgb) DEEL 1: verpleegkundige deel aanvraag Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging (Zvw-pgb) DEEL 1: verpleegkundige deel aanvraag Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

Opleiding Verpleegkundig indiceren en organiseren in de wijk. Verstand van Zorg

Opleiding Verpleegkundig indiceren en organiseren in de wijk. Verstand van Zorg Opleiding Verpleegkundig indiceren en organiseren in de wijk Verstand van Zorg Anders denken, anders doen Indiceren en organiseren van zorg in de wijk Wijkverpleegkundigen zijn hot door de hervorming van

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over ZZP

Veel gestelde vragen over ZZP Veel gestelde vragen over ZZP Wat is het standpunt van Coöperatie VGZ over ZZ ers na 1 januari 2015? Ondanks de hoge klanttevredenheid van cliënten van ZZP ers heeft Coöperatie VGZ desondanks een aantal

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb)

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) DEEL 1: verpleegkundige deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

DEEL 1: Verpleegkundige deel aanvraag 2017

DEEL 1: Verpleegkundige deel aanvraag 2017 DEEL 1: Verpleegkundige deel aanvraag 2017 Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger 1. Een kopie van dit deel van het aanvraagformulier dient te

Nadere informatie

Welkom bij Menzis! Bijeenkomst wijkverpleegkundigen Wageningen, 5 februari 2015

Welkom bij Menzis! Bijeenkomst wijkverpleegkundigen Wageningen, 5 februari 2015 Welkom bij Menzis! Bijeenkomst wijkverpleegkundigen Wageningen, 5 februari 2015 Programma 1400 Welkom (René Bouma) 1410 Menzis / ambitie wijkverpleging (Esther van Dijk) 1430 Beleid wijkverpleging 2015

Nadere informatie

Ketenzorg Dementie Midden-Brabant. Samenwerking tussen gemeenten en zorgverzekeraars 6 februari 2017

Ketenzorg Dementie Midden-Brabant. Samenwerking tussen gemeenten en zorgverzekeraars 6 februari 2017 Ketenzorg Dementie Midden-Brabant Samenwerking tussen gemeenten en zorgverzekeraars 6 februari 2017 1 1. Inleiding Zowel gemeenten als zorgverzekeraars hebben een taak in het ondersteunen van mensen met

Nadere informatie

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging Deel 1: Verpleegkundig deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger 1. Een kopie van dit deel van het aanvraagformulier dient te worden toegevoegd

Nadere informatie

Inkoopbeleid Wijkverpleging 2018

Inkoopbeleid Wijkverpleging 2018 Inkoopbeleid Wijkverpleging 2018 1 Inleiding Caresq zal als inkooporganisatie vanaf 2018 de inkoop verzorgen voor zorgverzekeringen van de labels: Promovendum National Academic Besured Caresq treedt op

Nadere informatie

Raadsledendag 20 september

Raadsledendag 20 september Raadsledendag 20 september Wet langdurige zorg & Zorgverzekeringswet Marlies Kamp Manon Jansen Programmamanagement HLZ 3 Presentatie 1. Wet langdurige zorg 2. Zorgverzekeringswet 3. Implementatie 4. Communicatie

Nadere informatie

Transities in vogelvlucht de hervorming van de langdurige zorg. ZorgImpuls maart 2015 versie gemeente Rotterdam

Transities in vogelvlucht de hervorming van de langdurige zorg. ZorgImpuls maart 2015 versie gemeente Rotterdam Transities in vogelvlucht de hervorming van de langdurige zorg ZorgImpuls maart 2015 versie gemeente Rotterdam Inleiding Vanaf 1 januari 2015 is er veel veranderd in de zorg en ondersteuning. Het Rijk

Nadere informatie

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging DEEL 1: Verpleegkundig deel aanvraag 2018 Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

Aanvullende bestuursverklaring regioaanbieder

Aanvullende bestuursverklaring regioaanbieder Aanvullende bestuursverklaring regioaanbieder Overeenkomst Wijkverpleging 2017-2018 1 Algemene gegevens Naam Zorgaanbieder: Rechtsvorm organisatie: KVK-nummer: AGB-code voor Friesland: Naam en voorletter(s)

Nadere informatie

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging DEEL 1: Verpleegkundig deel aanvraag 2017 Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget (pgb) verpleging en verzorging

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget (pgb) verpleging en verzorging Aanvraagformulier persoonsgebonden budget (pgb) verpleging en verzorging Postbus 400, 2300 AK Leiden T. (071) 5 825 825 F. (071) 5 825 011 zorgenzekerheid.nl K.v.K. 28050216 AFM nummer 12001019 Wilt u

Nadere informatie

... Naam (zoals vermeld in BIG Register)... Telefoonnummer waarop bereikbaar voor verzekeraar:

... Naam (zoals vermeld in BIG Register)... Telefoonnummer waarop bereikbaar voor verzekeraar: AANVRAAGFORMULIER PERSOONSGEBONDEN BUDGET VERPLEGING EN VERZORGING (ZVW-PGB) DEEL 1: verpleegkundige deel aanvraag 2017 Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

Aanvullende bestuursverklaring Regioaanbieder overeenkomst Wijkverpleging

Aanvullende bestuursverklaring Regioaanbieder overeenkomst Wijkverpleging Aanvullende bestuursverklaring Regioaanbieder overeenkomst Wijkverpleging 2017-2018 Algemene gegevens Naam Zorgaanbieder: Rechtsvorm organisatie:... KVK-nummer: AGB-code voor Friesland:. Naam en voorletter(s)

Nadere informatie

De transities in vogelvlucht en hoe de toegang tot zorg georganiseerd is. ZorgImpuls maart 2015

De transities in vogelvlucht en hoe de toegang tot zorg georganiseerd is. ZorgImpuls maart 2015 De transities in vogelvlucht en hoe de toegang tot zorg georganiseerd is ZorgImpuls maart 2015 Inleiding Vanaf 1 januari 2015 is er veel veranderd in de zorg en ondersteuning. Het Rijk heeft veel taken

Nadere informatie

Zorgpad voor Kwetsbare Ouderen Presentatie Heerenveen 18/11/2014

Zorgpad voor Kwetsbare Ouderen Presentatie Heerenveen 18/11/2014 Zorgpad voor Kwetsbare Ouderen Presentatie Heerenveen 18/11/2014 Riet ten Hoeve Friesland Voorop Het zorgpad is ontwikkeld door een Projectgroep in het kader van Friesland Voorop en vastgesteld september

Nadere informatie

Netwerkbijeenkomst. Wijkverpleging, heringevoerd en nu?

Netwerkbijeenkomst. Wijkverpleging, heringevoerd en nu? Netwerkbijeenkomst Wijkverpleging, heringevoerd en nu? 5 maart 2015 Wijkvpk indiceert, wijst zorg toe, VWS Twee generalisten in 1 e lijn, VWS Afstemming ha-wijkvpk niet via wijkteam, Actiz Structuur voor

Nadere informatie

Wijkverpleging. Verpleging en Verzorging 9 april 2014

Wijkverpleging. Verpleging en Verzorging 9 april 2014 Wijkverpleging Onderhandelingsresultaat transitie Verpleging en Verzorging 9 april 2014 Onderwerpen Aanspraak wijkverpleging Toegang Overgang voor cliënten 2014-2015 Transitieperiode Nieuwe bekostigingssystematiek

Nadere informatie

Presentatie Zorginkoopbeleid 2015 Verpleging & Verzorging

Presentatie Zorginkoopbeleid 2015 Verpleging & Verzorging Presentatie Zorginkoopbeleid 2015 Verpleging & Verzorging 1 Programma 1. Landelijke ontwikkelingen AWBZ 2. Visie Achmea op langdurige zorg 3. Zorginkoopbeleid AWBZ/Wlz 4. Gelegenheid tot het stellen van

Nadere informatie

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging (Zvw-pgb)

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging (Zvw-pgb) Aevitae afdeling Medische Garanties / PGB Postbus 2705 6401 DE Heerlen Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging (Zvw-pgb) DEEL 1: Verpleegkundig deel aanvraag 2018 Dit deel vult

Nadere informatie

Achternaam, Voorletters: Geslacht: Relatienummer verzekerde: 3. Over de zorgvraag van de verzekerde (anamnese uit het zorgplan)

Achternaam, Voorletters: Geslacht: Relatienummer verzekerde: 3. Over de zorgvraag van de verzekerde (anamnese uit het zorgplan) OHRA Zorgverzekering Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging (Zvw-pgb) Deel 1: Verpleegkundige deel aanvraag 2018 Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde

Nadere informatie

Inkoopspecificaties. Pagina 1/9

Inkoopspecificaties. Pagina 1/9 Inkoopspecificaties Pagina 1/9 Niet-aanbestede producten Inkoopbeleid AWBZ 2013 Menzis Niet-aanbestede producten 2013 2 Inkoop Niet-aanbestede producten 2013 Inhoudsopgave 1 Verpleging - Advies, Instructie

Nadere informatie

Bijlage 13 Integrale zorg voor kwetsbare ouderen 2016-2018

Bijlage 13 Integrale zorg voor kwetsbare ouderen 2016-2018 Bijlage 13 Integrale zorg voor kwetsbare ouderen 2016-2018 2018 Inleiding Ouderen blijven langer thuis wonen en dat leidt tot een grotere druk op de huisarts. Bovendien is door de stelselwijziging meer

Nadere informatie

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging (Zvw-pgb) DEEL 1: verpleegkundige deel aanvraag 2018

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging (Zvw-pgb) DEEL 1: verpleegkundige deel aanvraag 2018 Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging (Zvw-pgb) DEEL 1: verpleegkundige deel aanvraag 2018 Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

Inkoopbeleid wijkverpleging

Inkoopbeleid wijkverpleging Inkoopbeleid wijkverpleging 2015 informatiebijeenkomst Zwolle, 25 juni 2014 Algreet Tamminga, teammanager V&V ZVW aanspraak wijkverpleging 2015 Zorg zoals verpleegkundigen die plegen te bieden

Nadere informatie

... Naam (zoals vermeld in BIG Register)... Telefoonnummer waarop bereikbaar voor verzekeraar:

... Naam (zoals vermeld in BIG Register)... Telefoonnummer waarop bereikbaar voor verzekeraar: AANVRAAGFORMULIER PERSOONSGEBONDEN BUDGET VERPLEGING EN VERZORGING (ZVW-PGB) DEEL 1: verpleegkundige deel aanvraag 2018 Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

Inkoop Aanspraak Wijkverpleging 2017

Inkoop Aanspraak Wijkverpleging 2017 Inkoop Aanspraak Grip op zorg in de wijk Op weg naar een definitieve bekostigingssystematiek Inhoud 1. Opening 2. Inleiding en korte mededelingen 3. Historie (2015-2016) 4. Actuele ontwikkelingen en verwachtingen

Nadere informatie

Invulling Aster Zorg van addendum bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een Wlzindicatie

Invulling Aster Zorg van addendum bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een Wlzindicatie Invulling Aster Zorg van addendum bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een Wlzindicatie Inleiding Aster Zorg levert huishoudelijke hulp in het kader van de WLZ. We doen dat

Nadere informatie

Het nieuwe Zorgstelsel Zo is het geregeld in de gemeente Sittard-Geleen!

Het nieuwe Zorgstelsel Zo is het geregeld in de gemeente Sittard-Geleen! Het nieuwe Zorgstelsel Zo is het geregeld in de gemeente Sittard-Geleen! Klik op een van de kwadranten voor meer informatie Klik op de cirkel Zorgstelsel voor een totaaloverzicht WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING

Nadere informatie

In deze e-mail informeren wij u graag over de veranderingen die in de zorg gaan plaatsvinden per 1 januari 2015.

In deze e-mail informeren wij u graag over de veranderingen die in de zorg gaan plaatsvinden per 1 januari 2015. Beste ouder, In deze e-mail informeren wij u graag over de veranderingen die in de zorg gaan plaatsvinden per 1 nuari 2015. Bij deze e-mail zijn twee bijlagen bijgesloten: 1. Een brief aan u als ouder

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget deel 1 verpleging en verzorging (Zvw pgb) DEEL 1: Verpleegkundige deel aanvraag 2019

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget deel 1 verpleging en verzorging (Zvw pgb) DEEL 1: Verpleegkundige deel aanvraag 2019 Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget deel 1 verpleging en verzorging (Zvw pgb) DEEL 1: Verpleegkundige deel aanvraag 2019 Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke)

Nadere informatie

Telefoonnummer. Verpleging en/of verzorging. Intensieve kindzorg (IKZ)** Medisch specialistische verpleging thuis (MSVT) Of de zorgvraag betreft

Telefoonnummer. Verpleging en/of verzorging. Intensieve kindzorg (IKZ)** Medisch specialistische verpleging thuis (MSVT) Of de zorgvraag betreft Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget verpleging en verzorging (Zvw pgb) Deel 1: Verpleegkundige deel aanvraag Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger.

Nadere informatie

ZN Begeleidingsbrief declareren en controleren Wijkverpleging, Zintuigelijk gehandicapten zorg en Eerstelijnsverblijf, wijzigingen per

ZN Begeleidingsbrief declareren en controleren Wijkverpleging, Zintuigelijk gehandicapten zorg en Eerstelijnsverblijf, wijzigingen per ZN Begeleidingsbrief declareren en controleren Wijkverpleging, Zintuigelijk gehandicapten zorg en Eerstelijnsverblijf, wijzigingen per 1-1-2018 Versie 1.0, 10 november 2017 (BL-17-11835) Auteur: John Rijsdijk,

Nadere informatie

Kwaliteit van casemanagement in de regio Haarlemmermeer. Anita Peters en Esther Tetteroo Ketenzorg dementie Haarlemmermeer,

Kwaliteit van casemanagement in de regio Haarlemmermeer. Anita Peters en Esther Tetteroo Ketenzorg dementie Haarlemmermeer, Kwaliteit van casemanagement in de regio Haarlemmermeer Anita Peters en Esther Tetteroo Ketenzorg dementie Haarlemmermeer, 30-10-2017 Workshop Welkom namens Dementiezorg voor Elkaar Presentatie 2000 tot

Nadere informatie

Zorg uit de Zvw. Wijkverpleging, ELV, GRZ. Judith den Boer

Zorg uit de Zvw. Wijkverpleging, ELV, GRZ. Judith den Boer Zorg uit de Zvw Wijkverpleging, ELV, GRZ Judith den Boer 2-10-2017 Voorstellen Judith den Boer Hogeschool Zeeland Wijkverpleegkundige Erasmus Universiteit Master Zorgmanagement Hogeschool Zeeland Docent

Nadere informatie

HET BESTE THUIS! TOEKOMST VOOR DEMENTIEZORG. Jan Vuister (directeur / bestuurder Geriant)

HET BESTE THUIS! TOEKOMST VOOR DEMENTIEZORG. Jan Vuister (directeur / bestuurder Geriant) HET BESTE THUIS! TOEKOMST VOOR DEMENTIEZORG Jan Vuister (directeur / bestuurder Geriant) Vandaag: Reflecties op: Dementie: NU Dementie: MORGEN Uitgangspunten voor dementiehulp thuis noodzakelijke modelvernieuwing

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging DEEL 1: verpleegkundig deel Dit deel vult de wijkverpleegkundige in samen met de verzekerde of wettelijk vertegenwoordiger 1 Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Beleidsregel Verpleging in de thuissituatie, noodzakelijk in verband met medisch specialistische zorg

Beleidsregel Verpleging in de thuissituatie, noodzakelijk in verband met medisch specialistische zorg Beleidsregel Verpleging in de thuissituatie, noodzakelijk in verband met medisch specialistische zorg Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb)

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) DEEL 1: verpleegkundige deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget deel 1 verpleging en verzorging (Zvw-pgb)

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget deel 1 verpleging en verzorging (Zvw-pgb) De Amersfoortse Verzekeringen Archimedeslaan 10, 3584 BA Utrecht Postbus 2072, 3500 HB Utrecht Tel. (033) 464 29 11 E-mail: info@amersfoortse.nl Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget deel 1 verpleging

Nadere informatie

Inkoopdocument 2014 Niet-aanbestede producten Inkoopbeleid AWBZ 2014

Inkoopdocument 2014 Niet-aanbestede producten Inkoopbeleid AWBZ 2014 Inkoopdocument 2014 Niet-aanbestede producten Inkoopbeleid AWBZ 2014 Niet-aanbestede producten Inkoopbeleid AWBZ 2014 Menzis Niet-aanbestede producten 2014 1 Inhoudsopgave Verpleging - Advies, Instructie

Nadere informatie

U kunt de ingevulde formulieren ook scannen en per e-mail versturen naar teampgb@vvaazorgverzekering.nl.

U kunt de ingevulde formulieren ook scannen en per e-mail versturen naar teampgb@vvaazorgverzekering.nl. pagina 1 INFORMATIE BIJ ZVW-PGB VERPLEGING EN PERSOONLIJKE VERZORGING Bijgaand vindt u de aanvraagformulieren (deel 1 en 2) voor het Zvw-pgb verpleging en verzorging. We vragen u het Reglement Zorgverzekeringswet

Nadere informatie

BELEIDSREGEL AL/BR-0040

BELEIDSREGEL AL/BR-0040 BELEIDSREGEL Verpleging in de thuissituatie, noodzakelijk in verband met medisch specialistische zorg Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) - Deel 1

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) - Deel 1 Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) - Deel 1 Deel 1: Verpleegkundige deel aanvraag 2019 Dit deel vult de in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget (pgb) verpleging en verzorging

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget (pgb) verpleging en verzorging Aanvraagformulier persoonsgebonden budget (pgb) verpleging en verzorging Wilt u een pgb aanvragen of een nieuwe indicatie? Vul dan dit formulier in en stuur het naar ons op. 1: Wie vult het formulier in?

Nadere informatie

Verpleging en verzorging (Zvw-pgb) - Deel

Verpleging en verzorging (Zvw-pgb) - Deel Verpleging en verzorging (Zvw-) - Deel 2-2017. Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget deel 2: Verzekerde deel. Dit deel vult u of uw (wettelijk) vertegenwoordiger in. 1 Wij verzoeken u voor het invullen

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (pgb vv)

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (pgb vv) Let op! Sla dit formulier eerst op bij uw documenten op uw computer. Vul daarna het formulier in. Aanvraagformulier - Deel 1 Deel 1: verpleegkundige deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de

Nadere informatie

2.2. miljoen verzekerden fte medewerkers. 5,9 miljard zorgkosten (inclusief Anderzorg) 2,7 miljard Wlz

2.2. miljoen verzekerden fte medewerkers. 5,9 miljard zorgkosten (inclusief Anderzorg) 2,7 miljard Wlz Wijkverpleging Introductie Menzis Menzis is sinds 1836 een coöperatie zonder winstoogmerk, een zorgverzekeraar met 2,2 miljoen klanten. De Ledenraad is ons hoogste orgaan. Bij Menzis is iedereen welkom.

Nadere informatie

Inkoopbeleid Verpleging & Verzorging 2019

Inkoopbeleid Verpleging & Verzorging 2019 Inkoopbeleid Verpleging & Verzorging 2019 1 Inleiding Caresq verzorgt voor 2019, onder UZOVI-code 3354, de inkoop voor zorgverzekeringen van de labels: Promovendum National Academic Besured Caresq treedt

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) - Deel 1

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) - Deel 1 Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) - Deel 1 Deel 1: Verpleegkundige deel aanvraag 2018 Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke)

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid Persoonlijke Verzorging en Verpleging 2016. Door: Annemieke van Hees Datum: 07-07-2015

Zorginkoopbeleid Persoonlijke Verzorging en Verpleging 2016. Door: Annemieke van Hees Datum: 07-07-2015 Zorginkoopbeleid Persoonlijke Verzorging en Verpleging 2016 Door: Annemieke van Hees Datum: 07-07-2015 Programma 1. Introductie Coöperatie VGZ 2. Visie Coöperatie VGZ 3. Inkoop en contractering 4. Tijdslijn

Nadere informatie

Wijzigingen in de verpleegkundige zorg thuis naar aanleiding van intrekken beleidsregel MSVT per 2018

Wijzigingen in de verpleegkundige zorg thuis naar aanleiding van intrekken beleidsregel MSVT per 2018 Wijzigingen in de verpleegkundige zorg thuis naar aanleiding van intrekken beleidsregel MSVT per 2018 Versie 1.0 10 November 2017 Deze factsheet is geschreven door ActiZ, ZN, V&VN en de NFU. Andere brancheorganisaties

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) - Deel 2

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) - Deel 2 Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) - Deel 2 Deel 2: Verzekerde deel aanvraag 2017 Dit deel wordt door u of uw (wettelijke) vertegenwoordiger ingevuld. 1 Wij verzoeken

Nadere informatie

BELEIDSREGEL AL/BR-0021

BELEIDSREGEL AL/BR-0021 BELEIDSREGEL Verpleging in de thuissituatie, noodzakelijk in verband met medisch specialistische zorg Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST MEDISCHE KINDZORG 2018

ZORGOVEREENKOMST MEDISCHE KINDZORG 2018 ZORGOVEREENKOMST MEDISCHE KINDZORG 2018 Partijen: A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A. gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar (Uzovi-code

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb)

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) DEEL 1: verpleegkundige deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

Zilveren Kruis Menzis CZ VGZ. De zorgaanbieder dient de voldoen aan. De zorgaanbieder dient de voldoen aan de basis eisen, aangevuld met¹: 1 en 2.

Zilveren Kruis Menzis CZ VGZ. De zorgaanbieder dient de voldoen aan. De zorgaanbieder dient de voldoen aan de basis eisen, aangevuld met¹: 1 en 2. Quick Scan inkoopbeleid Wijkverpleging 2017 Zilveren Kruis Menzis CZ VGZ Contracteren zorgaanbieders Contracteren zorgaanbieder De zorgaanbieder dient de voldoen aan De zorgaanbieder dient de voldoen aan

Nadere informatie

PGB verpleging en verzorging

PGB verpleging en verzorging Aanvraagformulier Deel 1: verpleegkundig deel Dit deel vult de wijkverpleegkundige in samen met de verzekerde of wettelijk vertegenwoordiger 1 Zorgverzekeraar (van persoon voor wie het pgb is aangevraagd)

Nadere informatie

Heeft u inhoudelijke vragen over de overeenkomst, mail uw vraag dan naar zorginkoop.wijkverpleging@vgz.nl.

Heeft u inhoudelijke vragen over de overeenkomst, mail uw vraag dan naar zorginkoop.wijkverpleging@vgz.nl. Wijkverpleging; Verpleging en Verzorging, inschrijving 2017 Eigenaar: Coöperatie VGZ Inschrijving enkel via het Zorginkoopportaal van VECOZO Openstellingsdatum: 1 juni 2016 Sluitingsdatum: 30 juni 2016

Nadere informatie

De tekst hieronder kan niet gezien worden als een samenvatting op hoofdlijnen, maar is meer een opsomming van aandachtspunten.

De tekst hieronder kan niet gezien worden als een samenvatting op hoofdlijnen, maar is meer een opsomming van aandachtspunten. WIJKVERPLEGING 2016 Op 20 augustus 2015 heeft Zilveren Kruis het Inkoopdocument Wijkverpleging 2016 gepubliceerd. In deze notitie zijn een aantal aandachtspunten uit dat inkoopdocument opgenomen en komen

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging Deel 1: verpleegkundig-deel 1. Geadresseerde Zorgverzekeraar : 2. Aanvrager Voor wie wordt dit PGB aangevraagd? Achternaam : Voorletters

Nadere informatie

Vragenlijst zorgcontractering Wijkverpleging 2016

Vragenlijst zorgcontractering Wijkverpleging 2016 Vragenlijst zorgcontractering Wijkverpleging 2016 Gebruik dit formulier s.v.p. alleen als ondersteuning bij het invullen van de online vragenlijst. Alleen online ingevulde vragenlijsten worden in de analyse

Nadere informatie