Jouw Gezondheid in jouw Hand

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jouw Gezondheid in jouw Hand"

Transcriptie

1 Jouw Gezondheid in jouw Hand

2 Het Team achter Artabana: Webbeheer, adressenbeheer en financiën zijn momenteel verenigt in èèn Mens : luca; van dinter Geen beursnotering, geen aandeelhouders, geen Raad van Bestuur, Commissarissen of een Directie, geen miljoenenbonussen.

3 Wat is Artabana: Een onderlinge verzekeringsvorm voor kleine lokale groepjes, die gezamenlijk een landelijk dekkend netwerk vormen. In 1987 in Zwitserland ontstaan als oplossing voor een persoonlijke tragedie. De naam is gekozen uit de Bijbel. Het is de 4de Wijze uit het Oosten, op weg naar Bethlehem voor de geboorte van Jezus, maar die te laat arriveerde omdat hij onderweg steeds mensen in nood hielp.

4 Wat is Artabana: In Zwitserland doorontwikkeld voor onderlinge gezondheidszorg en nog steeds in ontwikkeling. In 2003 ook in Duitsland van start gegaan als onderlinge verzekeringsvorm voor gezondheidszorg. In 2012 is het initiatief voorzichtig in Frankrijk gestart en in Nederland als idee gelanceerd om te inventariseren of er belangstelling voor was.

5 Artabana in Nederland: April 2012 ging de Nederlandse website van start:

6 Artabana in Nederland: Het aantal belangstellenden was groot. Binnen enkele maanden gaven ca mensen aan geïnteresseerd te zijn in het concept. In september 2012 verscheen initiatiefnemer Johan; Oldenkamp voor de rechtbank Utrecht om vrijheid van keuze van zorgverzekeraar te bepleiten. De rechtbank verzaakte haar plicht om de Nederlandse Ziektewet te toetsen aan internationale verdragen.

7 Artabana in Nederland: Tegen de betreffende verzakende rechter is een klachtenprocedure bij de Raad voor de Rechtspraak ingediend en tegen haar vonnis is hoger beroep aangetekend. Daarnaast liep er bij het College voor Zorgverzekeringen (CvZ) een bezwaarschriftprocedure tegen de verplichte zorgverzekering. Deze procedure kwam 22 mei voor bij de rechtbank Leeuwarden.

8 Artabana in Nederland: Ook de rechtbank Leeuwarden wijst het beroep op de mensenrechtenverklaring en het internationaal verdrag voor burgerrechten en politieke rechten simpelweg af. Dat is in strijd met haar afgelegde ambtseed om de (grond)wet te handhaven. Een aanklacht wegens eedbreuk en Hoger Beroep tegen haar vonnis werden overwogen, maar zijn door de bezwaarmakers niet doorgezet.

9 Artabana, juridische status in Nederland: Art. 94 van die Grondwet stelt dat besluiten van internationale verdragen boven Nederlandse wetten gaan. Het Internationaal Verdrag voor Burgerrechten en Politieke Rechten (IVBPR) is zo n verdrag. Art. 1 IVBPR garandeert het recht op ZELFBESCHIKKING.

10 Artabana in Nederland: De website, de structuur en de organisatie staat sinds maart 2013 klaar. De eerste lokale groepen zijn toen van start gegaan. Bij de Nederlandse Zorgautoriteit zou nu de erkenning als zorgverzekeraar aangevraagd kunnen worden. Deze zorgautoriteit verplicht ons echter om eerst een vergunning aan te vragen bij.. de NEDERLANDSCHE BANK.

11 Artabana in Nederland: Een vergunning aan bankiers vragen om een medische gezondheidsalternatief te starten, ging ons te ver. Zodoende is besloten ons louter op het aanvullende circuit te richten, vanuit een zoveel mogelijk uitgekleed basispakket met hoog eigen risico als basis (en vangnet voor hele hoge kosten). Anno 2015 zijn er echter geen lokale groepen, die daadwerkelijk functioneren. Slechts 1 groep sluimert actief.

12 Hoe werkt Artabana: Artabana is een centraal verbindingspunt ten midden van een hele reeks plaatselijke groepjes mensen. Deze plaatselijke groepjes heten bij Artabana Lokale Groepen. Deze lokale groepen zijn herkenbaar aan de 4 cijfers van de postcode.

13

14 Hoe werkt Artabana: Iedere lokale groep kan door de 4 cijfers van de postcode in Nederland gelokaliseerd worden. Ieder lokale groep krijgt ook een eigen mailadres, wat begint met deze postcode. Bijvoorbeeld: 5095@artabana.nl (de enigste nog actieve lokale groep. Postcode en mailadres (als aanklikbare link)worden vermeld op de website van Artabana op de pagina Lokale Groepen.

15 Hoe werkt een lokale groep: Een groep bestaat liefst uit volwassen deelnemers. Kinderen nemen via de volwassene(n) deel. De volwassen deelnemers leggen iedere maand een geldbedrag in, waaruit eventuele kosten betaald kunnen worden. In overleg met elkaar wordt ieders bijdrage daarin bepaald. Bijdrage kan naar draagkracht, maar is ook afgestemd op iemands individuele zorgbehoefte.

16 Hoe werkt een lokale groep: Het staat mensen vrij om ook elders verzekerd te blijven om de onderlinge solidariteit niet al te zeer te belasten. (Duitsland: ca. 70%) Zolang Artabana niet erkend wordt als zorgverzekering, is er ook de verplichte zorgverzekering. Alle vormen van therapie en/of zorg zijn vrij. Er is gèèn beperking in keuzevrijheid. Er worden geen ongevraagde medische adviezen gegeven!

17 Het geld in een lokale groep: In de groep wordt iemand benoemd als penningmeester. Deze beheert de ingelegde gelden en verzorgt eventuele betaling van zorgkosten. Deze penningmeester houdt van binnengekomen gelden en betaalde zorgkosten een maandelijks overzicht bij. Het eenvoudigste en goedkoopste is het werken met contant geld. Bankrekeningen kosten nodeloos geld.

18 Het geld in een lokale groep: De bijeen gebrachte som geld wordt over 3 verschillende laatjes verdeeld: 1. 1 De groepskas; bestemd voor de uitgaven aan medische kosten binnen de groep (60%) 2. 2 De solidariteitskas: bestemd voor uitgaven aan medische kosten in een der lokale groepen, die groter is dan wat de betreffende groepskas kan dragen (30%) 3. 3 De Artabanakas : bestemd voor Artabana (10%)

19 Het geld in een lokale groep: Rekenvoorbeeld: Bijeen gebrachte som geld in een maand: 200,- 60% voor de groepskas = 120,- 30% voor de solidariteitskas = 60,- 10% voor de Artabanakas = 20, ,-

20 Het geld in een lokale groep: De groepskas blijft in beheer van de groep en moet normaliter voldoende groot zijn om de bekende zorgkosten te dekken. De solidariteitskas blijft in beheer van de groep en vormt de buffer voor een solidariteitsbijdrage als ergens in het land een groep geconfronteerd wordt met onverwachte kosten, die binnen die lokale groep niet gedragen kunnen worden.

21 Het geld in een lokale groep: De Artabanakas gaat naar de financiële administrator van Artabana. Dit geld is bestemd voor: de kosten voor beheer en onderhoud van de website de kosten voor beheer van het adressenbestand de kosten voor de financiële administratie de kosten voor het berichtenverkeer van, naar en tussen de lokale groepen de kosten voor het begeleiden van (startende) lokale groepen het overschot gaat in het Noodfonds voor calamiteiten (bijv. acute ziekenhuishulp)

22 Het geld bij Artabana: De financiële administrator ontvangt maandelijks een overzicht van alle lokale groepen met de totaalsom van wat de afgelopen maand in de groep is binnengekomen en uitgegeven. Hierdoor ontstaat maandelijks inzicht in hoeverre de inleg binnen een lokale groep klopt met het uitgavenpatroon. Oftewel: of een lokale groep stelselmatig een beroep moet doen op de solidariteitskas. Inzage in landelijke patronen en het opdoen van ervaring.

23 Het geld bij Artabana: Het Team is niet geïnteresseerd in wie in welke groep waarvoor zorgkosten in dient. Ieders privacy is ons heilig. Het gaat enkel om de grote lijnen van inkomsten/uitgaven. Tenminste 1 maal per jaar wordt aan alle groepen een jaaroverzicht van de ontvangen en uitgegeven maandbedragen bekend gemaakt en wordt verantwoording afgelegd over de bestedingen van de Artabanakas. Tenminste 1 maal per jaar wordt een bijeenkomst voor alle deelnemers aan Artabana georganiseerd ter leringh ende vermaeck en om toekomstplannen en ideeën te bespreken.

24 Samenvattend: Artabana doet niet meer dan mensen met elkaar verbinden in het op solidaire wijze bezig zijn met Gezondheid

25 Ons motto: doe als Team Artabana niets wat niet door mensen in de lokale groepen gedaan zou kunnen worden.

Workshop Verplichte Zorgverzekering 23 januari 2015, Hooge Mierde.

Workshop Verplichte Zorgverzekering 23 januari 2015, Hooge Mierde. Workshop Verplichte Zorgverzekering 23 januari 2015, Hooge Mierde. Mijn naam is luca; van de familie van dinter. Naast het werk voor De Reünie (2011) ben ik juridisch adviseur voor stichting De Hoogste

Nadere informatie

Gemaksbeleggen. Heel makkelijk zelf online beleggen

Gemaksbeleggen. Heel makkelijk zelf online beleggen Gemaksbeleggen Heel makkelijk zelf online beleggen 01 Wat is beleggen? 2 02 De 3 grootste misverstanden over beleggen 4 03 Uw voordelen op een rij 5 04 Zo werkt Gemaksbeleggen bij Centraal Beheer 6 05

Nadere informatie

Beleggen. Heel makkelijk zelf online beleggen

Beleggen. Heel makkelijk zelf online beleggen Beleggen Heel makkelijk zelf online beleggen Wat leest u in deze brochure? 01 Wat is beleggen? 3 02 De 3 grootste misverstanden over beleggen 4 03 Uw voordelen op een rij 5 04 Zo werkt beleggen bij Centraal

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Eigen risico en eigen bijdrage bij een zorgverzekering

Veelgestelde vragen. Eigen risico en eigen bijdrage bij een zorgverzekering Veelgestelde vragen Eigen risico en eigen bijdrage bij een zorgverzekering Iedereen van 18 jaar en ouder in Nederland is verplicht zich te verzekeren voor de zorgverzekering. De overheid stelt vast welke

Nadere informatie

De GezondheidsVerzekering: betaalbaarheid & keuzevrijheid.

De GezondheidsVerzekering: betaalbaarheid & keuzevrijheid. De GezondheidsVerzekering: betaalbaarheid & keuzevrijheid. De nieuwe zorgverzekering, GezondheidsVerzekering, is een zorgverzekering zoals ooit in de oorsprong bedoeld was: het wegnemen van financiële

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS KYOGA

STICHTING STEUNFONDS KYOGA Stichting Steunfonds Kyoga beleidsplan 2019 t/m 2021 1 STICHTING STEUNFONDS KYOGA Beleidsplan 2019-2021 Stichting Steunfonds Kyoga Gevestigd te Doorn Opgericht 27 november 2006 Secretariaat: Bergweg 5,

Nadere informatie

Persoonsgegevens in de zorg 2019 (AVG)

Persoonsgegevens in de zorg 2019 (AVG) Persoonsgegevens in de zorg 2019 (AVG) Inhoud Wat zijn persoonsgegevens? o Voorbeelden van persoonsgegevens o Bescherming van persoonsgegevens Bewaren van persoonsgegevens o Vernietiging of archiveren

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF STICHTING BUDGETBEHEER, BEWINDVOERING EN CURATELE

NIEUWSBRIEF STICHTING BUDGETBEHEER, BEWINDVOERING EN CURATELE Jaargang 2, najaar NIEUWSBRIEF STICHTING BUDGETBEHEER, BEWINDVOERING EN CURATELE De stichting BBC geeft tweemaal per jaar een nieuwsbrief uit voor bewindvoerders, curatoren en naastbetrokkenen van haar

Nadere informatie

Sparen. Voor de actuele spaarrentes verwijzen wij u naar snsregiobank.nl. Snelsparen

Sparen. Voor de actuele spaarrentes verwijzen wij u naar snsregiobank.nl. Snelsparen Sparen Hoe meer, hoe beter Sparen Statistieken tonen elke keer weer aan dat Nederlanders voorop lopen in de wereld als het gaat om de hoogte van hun spaargeld. En terecht. Want wie wil er nu niet voorbereid

Nadere informatie

AEGON Rendementplan. Je wilt meer dan sparen

AEGON Rendementplan. Je wilt meer dan sparen AEGON Rendementplan Je wilt meer dan sparen Ieder mens heeft wel een droom. Een wens. Een ambitie. Ieder mens heeft een wil. Nadenken over wat je echt wilt. Iedereen doet dat van tijd tot tijd. Even stilstaan

Nadere informatie

Verhuizen naar het buitenland en uw zorgverzekering

Verhuizen naar het buitenland en uw zorgverzekering Verhuizen naar het buitenland en uw zorgverzekering Informatie voor mensen met een uitkering of pensioen Wanneer u een uitkering of pensioen hebt en naar het buitenland verhuist, heeft dat gevolgen voor

Nadere informatie

Beleidsplan. International End Time Revival Ministries Amsterdam

Beleidsplan. International End Time Revival Ministries Amsterdam Beleidsplan International End Time Revival Ministries Amsterdam International End Time Revival Ministries Amsterdam Eeftink 100 F 1103 AE Amsterdam Postadres: 12915 1100 AX Amsterdam Beleidsplan Vastgesteld

Nadere informatie

Identiteit, Visie & Missie.

Identiteit, Visie & Missie. Identiteit, Visie & Missie. Identiteit: Christengemeente Meerkerk is opgericht in September 2014. De initiatiefnemers hadden samen met een aantal anderen al jaren het verlangen om in de eigen woonomgeving

Nadere informatie

Bij brief van 19 februari 2003 heeft het college een verweerschrift ingediend.

Bij brief van 19 februari 2003 heeft het college een verweerschrift ingediend. Raad van State, 200300512/1 Datum uitspraak: 29-10-2003 Datum publicatie: 29-10-2003 Rechtsgebied: Bestuursrecht overig Soort procedure: Eerste aanleg - meervoudig Inhoudsindicatie: Bij besluit van 17

Nadere informatie

ERKENNING VAN DE MOSKEEËN IN VLAANDEREN

ERKENNING VAN DE MOSKEEËN IN VLAANDEREN ERKENNING VAN DE MOSKEEËN IN VLAANDEREN EXECUTIEF VAN DE MOSLIMS VAN BELGIË INHOUD Erkende islamitische gemeenschappen in Vlaanderen... 4 Erkenningsprocedure... 5 Gevolgen van de erkenning van een moskee...

Nadere informatie

Samenvatting Economie Hoofdstuk 10 t/m 16

Samenvatting Economie Hoofdstuk 10 t/m 16 Samenvatting Economie Hoofdstuk 10 t/m 16 Samenvatting door M. 1175 woorden 17 juni 2015 7,5 10 keer beoordeeld Vak Methode Economie Percent Economie hoofdstuk 10 Samenwerken Externe effecten = onbedoelde

Nadere informatie

Klachtenbehandeling bij zorgverzekeringen

Klachtenbehandeling bij zorgverzekeringen Klachtenbehandeling bij zorgverzekeringen Bent u ontevreden? Vertel het ons! Kijk voor meer informatie op www.prolife.nl/klachten Bent u ontevreden? Vertel het ons! Bent u ontevreden over een beslissing

Nadere informatie

Schuingedrukte woorden worden uitgelegd in een woordenlijst op pagina 4.

Schuingedrukte woorden worden uitgelegd in een woordenlijst op pagina 4. Voogdijmaatregel Informatie voor jeugdigen over voogdij Kinderen moeten altijd iemand hebben die het gezag over hen heeft. Dit gezag ligt meestal bij je ouder(s). Maar wat als je ouder(s) overlijden of

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Holy Ghost Revival Chapel International

Beleidsplan Stichting Holy Ghost Revival Chapel International Beleidsplan Stichting Holy Ghost Revival Chapel International Stichting Holy Ghost International Revival Chapel International Groeneveen 6 1103 EA Amsterdam Beleidsplan Vastgesteld in de Bestuursvergadering.

Nadere informatie

Klachtenregeling. Verpleging en Verzorging en Hulp bij het Huishouden

Klachtenregeling. Verpleging en Verzorging en Hulp bij het Huishouden Klachtenregeling VerplegingenVerzorgingenHulpbijhet Huishouden StichtingHumanitas Klachtenregeling 13januari2011 Inhoudsopgave Inleidingpagina3 Aandachtspuntenprocedureinformelefasepagina5 Stappenplaninformelefasepagina7

Nadere informatie

Voogdij Als je ouders overleden zijn

Voogdij Als je ouders overleden zijn Voogdij Als je ouders overleden zijn Wat is voogdij? Normaal gesproken zijn het de ouders die het gezag over hun minderjarige kinderen hebben. Het woord gezag betekent de wettelijk vertegenwoordiging.

Nadere informatie

Geldzaken goed geregeld: een rustig gevoel

Geldzaken goed geregeld: een rustig gevoel Geldzaken goed geregeld: een rustig gevoel Samen je centen de baas INFORMATIE VOOR OUDERS/BELANGENBEHARTIGERS U HEEFT ER HET LIEFST GEEN OMKIJKEN NAAR De geldzaken van uw kind of verwant. U regelt ze nu,

Nadere informatie

uitspraak van de enkelvoudige kamer van 18 februari 2019 in de zaak tussen

uitspraak van de enkelvoudige kamer van 18 februari 2019 in de zaak tussen Uitspraak RECHTBANK Noord-Nederland Zittingplaats Leeuwarden Bestuursrecht zaaknummer: LEE 18/3341 uitspraak van de enkelvoudige kamer van 18 februari 2019 in de zaak tussen X eiser (gemachtigde: mr. H.L.

Nadere informatie

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Leijten (SP) over plannen van een nieuw toetredende zorgverzekeraar (2012Z10354).

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Leijten (SP) over plannen van een nieuw toetredende zorgverzekeraar (2012Z10354). > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX DEN HAAG T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS KYOGA

STICHTING STEUNFONDS KYOGA Stichting Steunfonds Kyoga beleidsplan 2015 t/m 2018 1 STICHTING STEUNFONDS KYOGA Beleidsplan 2015-2018 Stichting Steunfonds Kyoga Gevestigd te Doorn Opgericht 27 november 2006 Secretariaat: Bergweg 5,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT FMG Beroepsvereniging Facilitair Management Gezondheidszorg

HUISHOUDELIJK REGLEMENT FMG Beroepsvereniging Facilitair Management Gezondheidszorg HUISHOUDELIJK REGLEMENT FMG Beroepsvereniging Facilitair Management Gezondheidszorg Leden en bedrijfsleden Artikel 1 1. Het lidmaatschap van de vereniging staat open voor leidinggevenden en staffunctionarissen

Nadere informatie

AEGON Rendementplan voor uw kind. Je gunt je kind een mooie toekomst

AEGON Rendementplan voor uw kind. Je gunt je kind een mooie toekomst AEGON Rendementplan voor uw kind Je gunt je kind een mooie toekomst Ieder mens heeft wel een droom. Een wens. Een ambitie. Ieder mens heeft een wil. Ook uw kind heeft een eigen wil. De wil om iemand te

Nadere informatie

: Gerard Spong : 4 juni 2014. Wijziging verzekeringswet

: Gerard Spong : 4 juni 2014. Wijziging verzekeringswet van datum woorden : Gerard Spong : 4 juni 2014 : 1345 Wijziging verzekeringswet 1. De minister van Volksgezondheid heeft het voornemen geuit art. 13 Zorgverzekeringswet te wijzigen. De wijziging komt er

Nadere informatie

waardigheid participatie gelijke rechten solidariteit individuele vrijheid

waardigheid participatie gelijke rechten solidariteit individuele vrijheid individuele vrijheid participatie gelijke rechten solidariteit waardigheid Basisrechten Santé België is een rechtsstaat en een democratie die ieders mensenrechten e De Staat garandeert de naleving van

Nadere informatie

Samengesteld dossier Beroepschrift boete CvZ, rechtbank Leeuwarden, 22-5-2013

Samengesteld dossier Beroepschrift boete CvZ, rechtbank Leeuwarden, 22-5-2013 Samengesteld dossier Beroepschrift boete CvZ, rechtbank Leeuwarden, 22-5-2013 Ronny; van de familie Toxopeus, In care of...,. Non Domestic: Sneek, Friesland, Nederland [...] Real Land Europe Rechtbank

Nadere informatie

Ik heb een klacht en wat nu?

Ik heb een klacht en wat nu? Ik heb een klacht en wat nu? Ontevreden? Vertel het ons! Uw klacht geeft ons de mogelijkheid om onze dienstverlening te verbeteren. In deze brochure leest u hoe u een klacht indient. En wat u van ons mag

Nadere informatie

Informatie over de behandeling van uw klacht

Informatie over de behandeling van uw klacht Informatie over de behandeling van uw klacht Bent u ontevreden? Vertel het ons! Kijk voor meer informatie op www.prolife.nl/klachten 1 In deze brochure leest u meer over: U heeft een klacht over Pro Life

Nadere informatie

Patiëntenrechten van ouders en kind. Vrouw - Moeder - Kind centrum

Patiëntenrechten van ouders en kind. Vrouw - Moeder - Kind centrum 00 Patiëntenrechten van ouders en kind Vrouw - Moeder - Kind centrum In deze folder geven wij u informatie over de patiëntenrechten van u en uw kind. Deze folder is geschreven voor ouders. In de folder

Nadere informatie

SAMENVATTING. Toepasselijk recht. Op het aanbod is Nederlands recht van toepassing. Rechten verbonden aan de certificaten van aandelen

SAMENVATTING. Toepasselijk recht. Op het aanbod is Nederlands recht van toepassing. Rechten verbonden aan de certificaten van aandelen SAMENVATTING Dit hoofdstuk is een samenvatting (de Samenvatting) van de essentiële kenmerken en risico s met betrekking tot de Uitgevende instelling(stichting administratie kantoor aandelen Triodos Bank),

Nadere informatie

Persoonsgegevens bij Pro-Cura mei 2018

Persoonsgegevens bij Pro-Cura mei 2018 Privacyverklaring Cliënten Pro-Cura Thuiszorg BV Persoonsgegevens bij Pro-Cura mei 2018 Uw privacy is voor Pro-Cura van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming,

Nadere informatie

ALGEMEEN De brief die niemand wil ontvangen :

ALGEMEEN De brief die niemand wil ontvangen : ALGEMEEN In de herziene Gedragscode NVI Leden 2014 zijn de algemene normen vastgelegd waaraan NVI leden moeten voldoen. Het doel van deze gedragscode is te waarborgen dat de NVI leden hun incassoactiviteiten

Nadere informatie

Hoe meer, hoe beter 2

Hoe meer, hoe beter 2 Sparen 2 Hoe meer, hoe beter Sparen Statistieken tonen elke keer weer aan dat Nederlanders voorop lopen in de wereld als het gaat om de hoogte van hun spaargeld. En terecht. Want wie wil er nu niet voorbereid

Nadere informatie

SBB STICHTING BEHEER BEWONERSGELDEN ZORGINSTELLINGEN

SBB STICHTING BEHEER BEWONERSGELDEN ZORGINSTELLINGEN SBB STICHTING BEHEER BEWONERSGELDEN ZORGINSTELLINGEN Hulp bij omgaan met geld Mijn geld in vertrouwde handen Mijn geld in vertrouwde handen Hulp bij omgaan met geld SBB Zorginstellingen is een volledig

Nadere informatie

Ik heb een klacht, wat nu? Ontevreden? Vertel het ons. OZF. Uw zorgverzekeraar /

Ik heb een klacht, wat nu? Ontevreden? Vertel het ons. OZF. Uw zorgverzekeraar / Deze brochure is van kracht met ingang van 1 januari 2017. OZF. Uw zorgverzekeraar. Ik heb een klacht, wat nu? Ontevreden? Vertel het ons 70455/2016-12 2 Inhoudsopgave Ik heb een klacht, wat nu? Uw klacht

Nadere informatie

Hoe werkt de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ)?

Hoe werkt de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ)? Hoe werkt de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ)? Hoe werkt de AWBZ? Wie doet wat in de AWBZ? Hoe werkt de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ)? Deze Informatiekaart geeft antwoord op de

Nadere informatie

Wij geloven dat je leven leuker is als je je eigen keuzes maakt.

Wij geloven dat je leven leuker is als je je eigen keuzes maakt. Wij geloven dat je leven leuker is als je je eigen keuzes maakt. Wij vinden dat de overheid zich daarom minder met jou moet bemoeien en dat bedrijven minder invloed moeten hebben. Wij willen de overheid

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren DEEL 1 REGELINGEN TEN AANZIEN VAN HET LANDELIJK BESTUUR Artikel 1 Functieverdeling De bestuursleden verdelen, met inachtneming van het bepaalde in

Nadere informatie

Regeling voor wanbetalers

Regeling voor wanbetalers Regeling voor wanbetalers Wat gebeurt er als u de premie voor uw zorgverzekering niet betaalt? Waarom ontvangt u deze folder? Uw zorgverzekeraar heeft u als wanbetaler aangemeld bij het College voor zorgverzekeringen

Nadere informatie

Een klacht over een financiële onderneming?

Een klacht over een financiële onderneming? Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten Weet wat je kunt doen Een klacht over een financiële onderneming? Voor wie is deze folder? Deze folder is voor iedereen met klachten over een

Nadere informatie

Subsidiebeleid Stichting Zorg en Zekerheid

Subsidiebeleid Stichting Zorg en Zekerheid SUBSIDIEBELEID 2014 oktober 2013 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Thema s... 4 2.1 Preventie... 4 2.2 Ouderenzorg... 5 2.3 Mantelzorg/vrijwilligerswerk... 5 2.4 Daarnaast kunnen projectvoorstellen ingestuurd

Nadere informatie

Formele vaststelling Vastgesteld door het bestuur van VPCO De Viermaster op: 16-03 - 2009

Formele vaststelling Vastgesteld door het bestuur van VPCO De Viermaster op: 16-03 - 2009 Algemeen Overblijfreglement of reglement tussenschoolse opvang VPCO De Viermaster Naam school: School met de Bijbel Het Visnet Formele vaststelling Vastgesteld door het bestuur van VPCO De Viermaster op:

Nadere informatie

2.2 SOT: Second Opinion Tandartsen. Hieronder vallen BIG-geregistreerde tandartsen die de aanvragen via de website behandelen.

2.2 SOT: Second Opinion Tandartsen. Hieronder vallen BIG-geregistreerde tandartsen die de aanvragen via de website behandelen. Algemene Voorwaarden Second Opinion Tandartsen is onderdeel van Dentpro gevestigd te Amsterdam. Deze algemene voorwaarden staan vermeld op www.secondopiniontandartsen.nl en zijn gedeponeerd bij de Kamer

Nadere informatie

Ik heb een klacht, wat nu? Ontevreden? Vertel het ons. OZF. Uw zorgverzekeraar /

Ik heb een klacht, wat nu? Ontevreden? Vertel het ons. OZF. Uw zorgverzekeraar / Deze brochure is van kracht met ingang van 1 januari 2019. OZF. Uw zorgverzekeraar. Ik heb een klacht, wat nu? Ontevreden? Vertel het ons 70455/2018-11 2 Inhoudsopgave Ik heb een klacht, wat nu? Uw klacht

Nadere informatie

3) onderzoek verrichten naar de culturele behoeften in het werkingsgebied en documentatie en informatie verzamelen over het cultureel leven;

3) onderzoek verrichten naar de culturele behoeften in het werkingsgebied en documentatie en informatie verzamelen over het cultureel leven; GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID 8755 RUISELEDE Huishoudelijk reglement: In Ruiselede wordt een gemeentelijke raad voor cultuurbeleid opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau Kindvriendelijk (GOB) Bernhardlaan TT Buitenpost Registratienummer

Inspectierapport Gastouderbureau Kindvriendelijk (GOB) Bernhardlaan TT Buitenpost Registratienummer Inspectierapport Gastouderbureau Kindvriendelijk (GOB) Bernhardlaan 70 9285 TT Buitenpost Registratienummer 321609657 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: Achtkarspelen Datum inspectie:

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs

Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs Nota van Inlichtingen 1 Gunningsfase Openbare Europese aanbesteding Borgstelling WGA ERD Stichting Lucas Onderwijs Opgesteld door: Projectgroep Versie: Definitief Datum: 16 oktober 2014 Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Collegebesluit. uitvoering minder gecompliceerd. N.v.t. Behandelvoorstel voor commissie Relevante eerdere besluiten

Collegebesluit. uitvoering minder gecompliceerd. N.v.t. Behandelvoorstel voor commissie Relevante eerdere besluiten Collegebesluit Onderwerp Behoud keuzevrijheid in tegemoetkoming zorgkosten HaarlemPashouders. Nummer 2018/560320 Portefeuillehouder Roduner, F.J. Programma/beleidsveld 3.2 Inkomen Afdeling SMSR Auteur

Nadere informatie

Klachtenbehandeling Ontevreden? Vertel het ons

Klachtenbehandeling Ontevreden? Vertel het ons Deze brochure is van kracht met ingang van 1 januari 2015 OZF Achmea. Uw zorgverzekeraar. Klachtenbehandeling Ontevreden? Vertel het ons 70455/2015-01 2 Inhoudsopgave Klachtenbehandeling Inleiding 3 Heeft

Nadere informatie

Kosten patiëntenzorg VUmc: veelgestelde vragen Inhoud

Kosten patiëntenzorg VUmc: veelgestelde vragen Inhoud Kosten patiëntenzorg VUmc: veelgestelde vragen Inhoud Hoofdstuk 1. Zorgverzekering en vergoeding van zorgkosten... 1 Hoofdstuk 2. Factuur... 4 Hoofdstuk 3. Betaling en saldo... 8 Hoofdstuk 4. Bezwaar...

Nadere informatie

Mijn werkgever kan mij niet meer betalen!

Mijn werkgever kan mij niet meer betalen! uwv.nl werk.nl Mijn werkgever kan mij niet meer betalen! Wat moet u doen? Kunt u een uitkering krijgen? Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie. Wilt u na het lezen meer weten? Kijk

Nadere informatie

Laksheid bij schuldhulp Gemeente Almere Dienst Sociale Zaken Stadsbank Midden Nederland

Laksheid bij schuldhulp Gemeente Almere Dienst Sociale Zaken Stadsbank Midden Nederland Rapport Gemeentelijke Ombudsman Laksheid bij schuldhulp Gemeente Almere Dienst Sociale Zaken Stadsbank Midden Nederland 18 maart 2008 RA0821391 Samenvatting Een gezin in Almere, man, vrouw en drie kinderen,

Nadere informatie

Wij geloven dat je leven leuker is als je je eigen keuzes maakt.

Wij geloven dat je leven leuker is als je je eigen keuzes maakt. Wij geloven dat je leven leuker is als je je eigen keuzes maakt. Wij vinden dat de overheid zich daarom minder met jou moet bemoeien en dat bedrijven minder invloed moeten hebben. Wij willen de overheid

Nadere informatie

Adviesnota Bestuur Datum: 26 oktober 2017

Adviesnota Bestuur Datum: 26 oktober 2017 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur 26 oktober 2017 Adviesnota voor: AB Algemeen Bestuur (AB) Onderwerp: Actualisering zorgverzekering AV Frieso Advies: 1. Inhoud

Nadere informatie

Vergoeding niet-gecontracteerde zorg: restitutiepolis en restitutie op naturapolis: wat gaat er veranderen?

Vergoeding niet-gecontracteerde zorg: restitutiepolis en restitutie op naturapolis: wat gaat er veranderen? NvGZP Utrecht Vergoeding niet-gecontracteerde zorg: restitutiepolis en restitutie op naturapolis: wat gaat er veranderen? Janneke van den Berg-Vervest - jurist VvAA consultants in de gezondheidszorg Inleiding:

Nadere informatie

De organisaties stellen zich voor:

De organisaties stellen zich voor: De organisaties stellen zich voor: O.C. KATR!NAHOF biedt ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking + het gezin. Dit gebeurt op alle levensdomeinen (wonen, werken, dagbesteding,

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. SchuldHulp Maatje Zeist. Beleidsplan SchuldHulpMaatje Zeist 2016-2020

BELEIDSPLAN. SchuldHulp Maatje Zeist. Beleidsplan SchuldHulpMaatje Zeist 2016-2020 BELEIDSPLAN SchuldHulp Maatje Zeist Beleidsplan SchuldHulpMaatje Zeist 2016-2020 Inhoud 1. Inleiding 2. Missie 3. Visie 4. Wat wil SHMZ bereiken 5. Voor wie is SHMZ 6. Met wie werkt SHMZ samen 7. De Organisatiestructuur

Nadere informatie

Weet wat je kunt doen. Een klacht?

Weet wat je kunt doen. Een klacht? Weet wat je kunt doen Een klacht? Voor wie is deze folder? Deze folder is voor iedereen met klachten over een bank, verzekeraar, tussenpersoon of een andere van de consumenten weet niet wat de Autoriteit

Nadere informatie

Partij voor de Dieren

Partij voor de Dieren Partij voor de Dieren 1) Programmaonderdeel Zorg uit het verkiezingsprogramma 2012 2) Toelichting bij standpunt(en) bij stellingen uit de Stemwijzer Huisartsenzorg Zorg Solidariteit in de zorg staat onder

Nadere informatie

Belangenbehartiger Volmacht, onderbewindstelling en mentorschap

Belangenbehartiger Volmacht, onderbewindstelling en mentorschap Centrum voor Neuropsychiatrie Ouderenpsychiatrie Belangrijk genoeg om te lezen... Maarsheerd Handige tips bij al uw administratieve en financiële zaken Informatie voor cliënten en naastbetrokkenen Informatie

Nadere informatie

Zorg voor elkaar. Arbeids- Ongeschiktheids- Fonds. Niet kunnen werken en toch genoeg geld om te leven

Zorg voor elkaar. Arbeids- Ongeschiktheids- Fonds. Niet kunnen werken en toch genoeg geld om te leven Niet kunnen werken en toch genoeg geld om te leven Zorg voor elkaar Arbeids- Ongeschiktheids- Fonds SmartFund is een vernieuwende vorm van een ArbeidsOngeschiktheidsFonds (AOF) dat je zelf samen met een

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk 50240/ Last onder dwangsom medewerking detailcontrole 4 oktober 2013

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk 50240/ Last onder dwangsom medewerking detailcontrole 4 oktober 2013 AANGETEKEND Opvoedpoli B.V. T.a.v. het bestuur mevrouw L. Bijl Houtmankade 332 1013 RR AMSTERDAM Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl

Nadere informatie

Inventaris op het archief van Het Maatschappij Ziekenfonds Omstreken van Utrecht (OvU)

Inventaris op het archief van Het Maatschappij Ziekenfonds Omstreken van Utrecht (OvU) Inventaris op het archief van Het Maatschappij Ziekenfonds Omstreken van Utrecht (OvU) D. Rigter Amsterdam, juli 2008 Het Maatschappij Ziekenfonds Omstreken van Utrecht (OvU) Meer informatie in: K.P. Companje,

Nadere informatie

Samenvatting M&O Rechtsvormen van Bedrijven Compleet Overzicht

Samenvatting M&O Rechtsvormen van Bedrijven Compleet Overzicht Samenvatting M&O Rechtsvormen van Bedrijven Compleet Overzicht Samenvatting door L. 1467 woorden 3 oktober 2016 0 keer beoordeeld Vak Methode M&O In balans Eenmanszaak VOF BV NV Vereniging Stichting Eigenaar/

Nadere informatie

Jaarcijfers Basisverzekering 2016

Jaarcijfers Basisverzekering 2016 Jaarcijfers Basisverzekering 2016 Jaarcijfers Basisverzekering 2016 Sinds 2014 publiceren zorgverzekeraars hun jaarcijfers voor de basisverzekering volgens een uniform format. Hierdoor geven zij verzekerden

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE RISICO COMMISSIE VAN DE RAAD VAN COMMISSARISSEN VAN DE VOLKSBANK N.V. 30 maart 2019

REGLEMENT VOOR DE RISICO COMMISSIE VAN DE RAAD VAN COMMISSARISSEN VAN DE VOLKSBANK N.V. 30 maart 2019 REGLEMENT VOOR DE RISICO COMMISSIE VAN DE RAAD VAN COMMISSARISSEN VAN DE VOLKSBANK N.V. 30 maart 2019 De Volksbank N.V. (de Volksbank) bestaat uit vier merken (handelsnamen): ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank

Nadere informatie

REGLEMENT OUDERRAAD O.S.G. WILLEM BLAEU TE ALKMAAR

REGLEMENT OUDERRAAD O.S.G. WILLEM BLAEU TE ALKMAAR REGLEMENT OUDERRAAD O.S.G. WILLEM BLAEU TE ALKMAAR Doelstelling ouderraad: - de samenwerking tussen schoolleiding, leerlingen en ouders te bevorderen; - de belangstelling voor en betrokkenheid van ouders

Nadere informatie

Adventgemeente Gorinchem Beleidsplan

Adventgemeente Gorinchem Beleidsplan Adventgemeente Gorinchem Beleidsplan 2016-2020 Opgesteld door het bestuur van de gemeente september 2015 Inhoudsopgave Visie... - 1 - Missie... - 1 - Samenstelling bestuur... - 1 - Beleid (plannen middellange

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning UV 23675

ONTWERP Omgevingsvergunning UV 23675 ONTWERP Omgevingsvergunning UV 23675 Burgemeester en Wethouders hebben op 24 april 2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het realiseren van een erfafscheiding/toegangspoort. De

Nadere informatie

Je waarden zijn o.a. bepalend voor de dingen die je doet. Ze vormen als het ware de onderlaag van waaruit je de keuzes maakt in het leven.

Je waarden zijn o.a. bepalend voor de dingen die je doet. Ze vormen als het ware de onderlaag van waaruit je de keuzes maakt in het leven. Waarden oefening Je waarden zijn o.a. bepalend voor de dingen die je doet. Ze vormen als het ware de onderlaag van waaruit je de keuzes maakt in het leven. Bekijk de waarden die hieronder vermeld staan.

Nadere informatie

Gemeente Bunnik NOTA VAN ZIENSWIJZEN. behorend bij het. Bestemmingsplan Rhijnauwenselaan 5 Bunnik en Koningslaan 11 Bunnik

Gemeente Bunnik NOTA VAN ZIENSWIJZEN. behorend bij het. Bestemmingsplan Rhijnauwenselaan 5 Bunnik en Koningslaan 11 Bunnik Gemeente Bunnik NOTA VAN ZIENSWIJZEN behorend bij het Bestemmingsplan Rhijnauwenselaan 5 Bunnik en Koningslaan 11 Bunnik Oktober 2017 1. INLEIDING Het ontwerpbestemmingsplan Rhijnauwenselaan 5 Bunnik en

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOBR:2015:1146

ECLI:NL:RBOBR:2015:1146 ECLI:NL:RBOBR:2015:1146 Instantie Datum uitspraak 06-03-2015 Datum publicatie 12-03-2015 Zaaknummer 14_1605 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Oost-Brabant Belastingrecht Eerste

Nadere informatie

Mijn werkgever kan mij niet meer betalen!

Mijn werkgever kan mij niet meer betalen! uwv.nl werk.nl Mijn werkgever kan mij niet meer betalen! Wat moet u doen? Kunt u een uitkering krijgen? Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie. Wilt u na het lezen meer weten? Kijk

Nadere informatie

Dienstenwijzer De Regt adviesgroep

Dienstenwijzer De Regt adviesgroep Dienstenwijzer De Regt adviesgroep Zo zijn wij u graag van dienst Op de dienstverlening van ons kantoor zijn diverse wettelijke bepalingen van toepassing die ons verplichten u te informeren of wie wij

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen te Rotterdam.

Rapport. Rapport betreffende een klacht over het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen te Rotterdam. Rapport Rapport betreffende een klacht over het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen te Rotterdam. Datum: 8 oktober 2015 Rapportnummer: 2015/151 2 Samenvatting De vader en moeder van Y. zijn gescheiden.

Nadere informatie

Reglement voor de oudervereniging van o.b.s. De Meander

Reglement voor de oudervereniging van o.b.s. De Meander Reglement voor de oudervereniging van o.b.s. De Meander Versie september 2015 - JvD 1 Voorwoord Voor u ligt het reglement van de Oudervereniging van o.b.s. de Meander voor het schooljaar 2015-2016. Dit

Nadere informatie

NIBIG Registratiemogelijkheden 2017 voor Therapeuten. Datum: 25 november 2016 (met Wkkgz-aanpassing)

NIBIG Registratiemogelijkheden 2017 voor Therapeuten. Datum: 25 november 2016 (met Wkkgz-aanpassing) NIBIG Registratiemogelijkheden 2017 voor Therapeuten Datum: 25 november 2016 (met Wkkgz-aanpassing) Voorwoord Voor u ligt het document waarin het NIBIG (voorheen SRBAG) de registratiemogelijkheden 2017

Nadere informatie

De bestuursrechtelijke zorgverzekeringspremie

De bestuursrechtelijke zorgverzekeringspremie De bestuursrechtelijke zorgverzekeringspremie Informatie voor werkgevers en uitkeringsinstanties De regeling in negen stappen 1 2 Een verzekerde heeft een betalingsachterstand ter hoogte van zes maandpremies

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk E. Langeveld RA

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk E. Langeveld RA ZN Zorgverzekeraars Zvw Externe accountants van de zorgverzekeraars VWS CVZ Moeder Teresalaan 1 3527 WB Utrecht Postbus 317 352 GA Utrecht T 3 296 81 11 F 3 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld

Nadere informatie

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13.

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13. Statuten gemeentelijke adviesraad Adviesorgaan voor toerisme Goedgekeurd door de raad van bestuur dd. 19 maart 2013 Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 28 mei 2013 Artikel 1. Het adviesorgaan voor toerisme

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Vogelvreugd

Huishoudelijk reglement Vogelvreugd Huishoudelijk reglement Vogelvreugd Artikel 1. De rechten en plichten van de leden, voor zover in dit reglement niet nader omschreven, worden door het bestuur vastgesteld. Artikel 2. Royement van het lidmaatschap

Nadere informatie

Toelichting. c. Wijziging van het Besluit zorgverzekering met het oog op de dekking van terrorismeschade

Toelichting. c. Wijziging van het Besluit zorgverzekering met het oog op de dekking van terrorismeschade Artikel 1.11 (van het concept Aanpassingsbesluit Zorgverzekeringswet) Het Besluit zorgverzekering wordt als volgt gewijzigd: A Artikel 2.3 van het Besluit zorgverzekering komt te luiden: Artikel 2.3 1.

Nadere informatie

Welke kosten voor mondzorg vergoedt de basisverzekering?

Welke kosten voor mondzorg vergoedt de basisverzekering? Welke kosten voor mondzorg vergoedt de basisverzekering? Jeugd Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar vergoedt de basisverzekering de meeste tandartsbehandelingen. Hiervoor betaalt men ook geen eigen bijdrage.

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over de Belastingdienst/Toeslagen uit Utrecht. Datum: 22 november 2011. Rapportnummer: 2011/346

Rapport. Rapport over een klacht over de Belastingdienst/Toeslagen uit Utrecht. Datum: 22 november 2011. Rapportnummer: 2011/346 Rapport Rapport over een klacht over de Belastingdienst/Toeslagen uit Utrecht. Datum: 22 november 2011 Rapportnummer: 2011/346 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat de Belastingdienst/Toeslagen volhardt

Nadere informatie

Starten met een plan. Alles op een rij. Robert Loontjens & Anne de Jong

Starten met een plan. Alles op een rij. Robert Loontjens & Anne de Jong Starten met een plan Alles op een rij Robert Loontjens & Anne de Jong Even voorstellen Robert Loontjens en Anne de Jong Accountmanager MKB Rabobank Parkstad Limburg (045) 533 44 44 bedrijven@parkstadlimburg.rabobank.nl

Nadere informatie

Ellie Smeets Shiatsu & energetische massage

Ellie Smeets Shiatsu & energetische massage Algemene voorwaarden Ellie Smeets Artikel 1 Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten gesloten tussen Ellie Smeets Shiatsu en energetische massage, gevestigd

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 21 december 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 21 december 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Adviesnota Bestuur Datum: 13 november 2018

Adviesnota Bestuur Datum: 13 november 2018 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur 13 november 2018 Adviesnota voor: Algemeen Bestuur (AB) Onderwerp: AV Frieso 2019 Advies: 1. Inhoud (wat willen wij bereiken

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk 12D0021700. Onderzoek Europsyche/GGZ 20 juni 2012

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk 12D0021700. Onderzoek Europsyche/GGZ 20 juni 2012 De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Mevrouw drs. E.I. Schippers Postbus 20350 2500 EJ DEN HAAG Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96

Nadere informatie

Hoofdstuk 9. Rechtsvormen. Voorbeelden: Eenmanszaak Vennootschap Onder Firma Besloten vennootschap Naamloze vennootschap Vereniging Stichting

Hoofdstuk 9. Rechtsvormen. Voorbeelden: Eenmanszaak Vennootschap Onder Firma Besloten vennootschap Naamloze vennootschap Vereniging Stichting www.jooplengkeek.nl Rechtsvormen Voorbeelden: Eenmanszaak Vennootschap Onder Firma Besloten vennootschap Naamloze vennootschap Vereniging Stichting 1 Rechtsvormen Natuurlijk persoon Een mens met rechten

Nadere informatie

Jaarcijfers Basisverzekering 2015

Jaarcijfers Basisverzekering 2015 Jaarcijfers Basisverzekering 2015 Jaarcijfers Basisverzekering 2015 Sinds vorig jaar publiceren Zorgverzekeraars hun jaarcijfers voor de basisverzekering volgens een uniform format. Hierdoor geven zorgverzekeraars

Nadere informatie

Ik heb een klacht, wat nu? Ontevreden? Vertel het ons. OZF. Uw zorgverzekeraar /

Ik heb een klacht, wat nu? Ontevreden? Vertel het ons. OZF. Uw zorgverzekeraar / Deze brochure is van kracht met ingang van 1 januari 2016. OZF. Uw zorgverzekeraar. Ik heb een klacht, wat nu? Ontevreden? Vertel het ons 70455/2016-01 2 Inhoudsopgave Ik heb een klacht, wat nu? Uw klacht

Nadere informatie

Hulp voor achterblijvers van vermiste personen

Hulp voor achterblijvers van vermiste personen Pauzemonument in Utrecht Hulp voor achterblijvers van vermiste personen In deze folder vindt u praktische tips en leest u wat u kunt regelen als achterblijver van een vermiste. Slachtofferhulp Nederland

Nadere informatie

Platform Mensenrechteneducatie WERKBLADEN - 2

Platform Mensenrechteneducatie WERKBLADEN - 2 INTRODUCTIELES OP MIJN RECHTEN = JOUW RECHTEN De snelle mensenrechtenquiz Vul de vragen snel in zonder al te lang na te denken. Je krijgt er maar drie minuten voor! 1) Geef je eigen definitie van een mensenrecht.

Nadere informatie

AFSPRAKEN ONDERBEWINDSTELLING BEAUFIN

AFSPRAKEN ONDERBEWINDSTELLING BEAUFIN 1 AFSPRAKEN ONDERBEWINDSTELLING BEAUFIN In dit document wordt uitgelegd: Hoe de procedure onderbewindstelling, instelling mentorschap of curatele, vanaf aanmelding, werkt Welke dienstverlening u van ons

Nadere informatie

Spoedeisende hulp en legitimeren Verzekeringsplicht Uitzonderingen verzekeringsplicht Kinderen tot 18 jaar

Spoedeisende hulp en legitimeren Verzekeringsplicht Uitzonderingen verzekeringsplicht Kinderen tot 18 jaar Identificatieplicht De identificatieplicht in de zorg houdt in dat u zich moet kunnen identificeren met een geldig identiteitsbewijs als u medische zorg ontvangt. U kunt zich identificeren met een geldig

Nadere informatie