v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel.: 014/ GSM: 0478/ ondernemingsnr.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel.: 014/ GSM: 0478/ ondernemingsnr."

Transcriptie

1 v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel.: 014/ GSM: 0478/ info@vzwopweg.be ondernemingsnr.: Verslag cliëntenraad 4 december 2018 Aanwezig: Marjan Puls, Lien Van de Vel, An Van Herck, Jaak Goetschalckx, Branco Best, Angelique Pelckmans, Mimi Bongers, tolk Verontschuldigd: Peter Cloots Afwezig: Jeroen Mertens Verslaggever: Petra Coppens 1 Welkomstwoord door Marjan Marjan heet iedereen welkom en overloopt de agenda van vandaag. 2 Opvolging van vorig verslag van 25 september 2018 Lien overloopt het verslag van vorige vergadering. 3 Mededelingen vanuit de organisatie Infrastructuur Ons huis wordt te klein. Marjan en Isabelle schreven een nota voor de Raad Van Bestuur. Het is niet vanzelfsprekend iets bij te huren of bij te kopen want dit kost erg veel geld. We moeten hier in huis bekijken om de ruimte die we hebben zo goed mogelijk te gebruiken. Medewerkers willen heel graag hier blijven. Na al die jaren ademt het huis een ziel uit. Een voorstel dat met het personeel nog besproken moet worden, is om de bureaus meer optimaal te gebruiken. Sommige mensen zijn slechts een half uurtje per week in huis. Bureaus zouden gedeeld kunnen worden. Ook thuis werken moet meer aangemoedigd worden. Bijbouwen mag van de gemeente, maar dit moet financieel verder nagekeken worden. Ook de tekenschool, het grote gebouw naast ons huis, zou een optie kunnen zijn. Marjan gaat deze pistes met de voorzitter van de Raad Van Bestuur verder opnemen. Nieuwe aanwervingen voor het project van Twonen Amber Sterckx, Justien Dieltjens en Ilse Dirinck werden aangenomen en zijn ondertussen gestart. Ze werken allemaal 25u per week. Petra is coördinator van het project en zij is een aantal uren vrijgesteld in haar pakket om dit mee op te volgen. Er gaan 9 mensen wonen bij Twonen. Momenteel wonen er 2 mensen, maar heel binnenkort komen er meer mensen. Er zijn nog heel veel problemen rond het gebouw en de beheer instantie.

2 2 Het is een moeilijk stuk dat er nog ligt omdat vzw Twerk vanaf 1 januari een maatwerkbedrijf wordt en de taak van de beheers instantie niet meer kan opnemen. Dit wordt nog een grote zoektocht. Er is gestart met weekend werk en de nieuwe medewerkers werken ook 2 avonden per week. Dit is anders dan de andere begeleiders omdat zij maar 1 avond per week moeten werken. Financiële middelen De Scouts van Geel gingen ons steunen en dat hebben ze ook gedaan! Ze hebben 400 geschonken aan vzw OpWeg. Ze willen dat dit gebruikt wordt voor het eindejaarsfeest voor De ronde tafel van Turnhout zou ons ook sponsoren maar zij hebben tot op heden nog niets laten weten. Verbeteractie studiowonen vzw OpWeg denkt na over een vorm van studio wonen voor personen met ASS (Autisme Spectrum Stoornis). De stad Herentals en de gemeenten rondom zijn gevraagd of ze panden of huizen hebben die kunnen gebruikt worden. Er zijn ook werkbezoeken geweest naar organisaties die reeds studio s hebben voor personen met ASS. We gaan ook praten met de sociale bouwmaatschappijen zoals De Woonbrug. Dit gesprek zal doorgaan in januari In Grobbendonk was er een goed gesprek met de burgemeester. Zij hadden een mogelijk pand ter beschikking. In 2019 wordt dit verder opgevolgd omdat er daar nu een nieuwe burgemeester is en de gesprekken terug moeten gevoerd worden. Jaarverslag 2017 Dit is vorige vergadering uitgedeeld aan de vertegenwoordigers. Ze hebben er geen vragen over. Aangepaste infobrochure Deze zijn nog niet rond. TWonen project vraagt vrijwilligers en dit zou mee in de brochure kunnen, indien hiervoor gekozen wordt. De werkgroep van de infobrochure gaat dus even wachten om de aangepaste versie te drukken. Tauzorg Binnen MPI Oosterlo zijn 2 van de 3 directeurs ontslagen. De werking staat daar op zijn kop. Er was een zeer moeilijke werking tussen de school en het MPI. Vandaag, 4 december 2018, was er een ontdekdag van MPI Oosterlo. Marjan was aanwezig en vond het fijn om te zien hoe iedereen MPI wil rechthouden. Door deze situatie staat alles op een lager pitje. Zeker op directieniveau. Hopelijk is dit tegen het voorjaar allemaal terug wat duidelijker en kunnen de directies terug met elkaar overleggen. 4 Mededelingen vanuit SPOND (Samenwerken om te komen tot Professionele Ondersteuning van personen met een beperking door Netwerken en Dialoog) Actie van SPOND op 20 november 2018: er waren heel veel mensen aanwezig op onze betoging en Marjan geeft dan ook een grote uiting van tevredenheid voor alle aanwezigen. Onze wachtlijst RTH is enorm toegenomen. We zijn met meer dan 100 wachtende en we zitten al boven onze erkenning te werken. Meer kunnen we momenteel niet doen.

3 3 We zijn met alle diensten van SPOND elke dag (tem 14 december) piket aan het houden voor het kabinet van minister Van Deurzen. Marjan zegt dat ze ons kotsbeu zijn. Vele gaven negatieve reacties, sommige stelden voor om andere flyers uit te delen. We horen van het kabinet: we zijn er mee bezig. Ze zeggen dat ze ons gehoord hebben, maar Marjan gelooft dit niet. Marjan zegt dat ze onze groep van cliënten niet echt kennen. Volgens Jaak ligt het allemaal op zijn gat bij het ministerie. 5 Viering 25 jaar bestaan Marjan vond het een zeer leuke viering. De getuigenissen van de cliënten vonden heel veel mensen heel mooi en ontroerend. Ze zijn echt binnengekomen. De verhalensprokkelaar van SPOND heeft dit ook opgepikt en verder uitgewerkt. Marjan is hier heel fier over! Marjan bedankt alle cliënten voor hun inzet hiervoor. Het weer zat ook helemaal mee waardoor het letterlijk een prachtige dag werd. Mimi: het was emotioneel maar het was een mooie viering, alle getuigenissen waren heel mooi. An: de hapjes waren zeer lekker. Jaak: zat buiten op de bank en vond de hapjes heel lekker. 6 HRPH (Herentalse Raad voor Personen met een Handicap) Data in 2019: 21 februari 2019 van 13.30u tot 16.00u. 23 mei van 19.00u tot 21.00u 19 september van 13.30u tot 16.00u 5 december van 19.00u tot 21.00u Afspraak: We vragen aan Linda dat ze telkens Mimi en Branco zelf opbelt om met hen af te spreken of ze geïnteresseerd zijn om mee te gaan of niet. 7 VerbeterActie bekendmaking Vorige keer is er gezegd dat de cliënten van de cliëntenraad mee willen flyeren. De mensen van de verbeteractie hebben dit geordend per gemeente, maar er werd niet aangeduid waar ze al geweest zijn. Lien vraagt de VerbeterActie dit eerst op te volgen. Doel: 5 flyers van onze dienst met een begeleidend schrijven afgeven. Afspraak: Lien zal het bespreken met de VerbeterActie zodat de lijst doorgenomen kan worden, en gebundeld kan worden waar er nog moet geflyerd worden. Herentals, Retie, Mol, Arendonk en Turnhout zijn de regio s waar er geflyerd kan worden door de vertegenwoordigers. 8 Werkgroep Koeken & Co Dit jaar hebben we 3.260,76 euro winst gemaakt! In 2017 hadden we 3.035,44 euro winst gemaakt. Heel goed verkocht dus! Mimi dacht dat wafeltjes speculetta iets anders was. De vraag is om wat duidelijker te zijn in de omschrijving. Angelique vraagt om regelmatig iets nieuw te verkopen. Ze merkt dat de nieuwe dingen vaak gekozen worden.

4 4 Afspraak: Lien geeft dit door aan de werkgroep. Mimi geeft haar verontschuldigingen omdat ze er niet was om de koeken mee te verdelen. 9 Werkgroep vorming Lien wil graag horen hoe de bowling was. Iedereen aanwezig vond het super leuk. An vond het te kort, 2 spelletjes zou beter zijn. De mensen van de werkgroep waren heel tevreden met de aanwezigheid van de vele cliënten en denken dat dit zeker voor herhaling vatbaar is. 8 personen per groep is leuk omdat het spel dan lang genoeg duurt. 10 Werkgroep music for life Kerstmarkt op 9/12/2018 in: Herentals van 14u tot 19u (chocomelk, poffertjes en hotdogs zullen verkocht worden) Mol van 12u tot 18u (onze cliënt Sylvie Beysen gaat wafels bakken, de opbrengst is voor onze dienst) De vertegenwoordigers vinden het knap van Sylvie dat ze dit wil doen voor ons! 11 Werkgroep eindejaarsfeest Vertegenwoordigers die willen, mogen komen helpen tijdens de receptie op het eindejaarsfeest. Ze zijn welkom vanaf 16.30u in zaal t hof. Er gaat ook echte cava zijn, maar ook alcoholvrije. Chips kan dan op tafel gezet worden. Er moet nu langs de Action gereden worden om op de parking te geraken van zaal t hof. Dit is via de Belgiëlaan. 12 Varia punten Vragen en opmerkingen - Mimi geeft aan dat de verkiezingen dit jaar niet rolstoel toegankelijk waren. Tine geraakte niet zelfstandig binnen om te kiezen. Er wordt geadviseerd om dit zeker te melden op de Herentalse Raad voor Personen met een Handicap. - Branco meldt dat er op 14 december 2018 van 15u tot 21u in ZEWOPA een kerstmarkt is en dat iedereen welkom is. Locatie: Wijkcentrum De Gagel Binnenplein Gagelstraat Herentals Wijzigingen contactgegevens vertegenwoordigers / Datum volgende cliëntenraden - 26 februari mei 2019

5 5-24 september december 2019 Heb je al eens nagedacht of je vragen of opmerkingen hebt over dit verslag? Want ook dat mag je doorgeven aan een vertegenwoordiger. Hieronder kan je alvast enkele vragen terugvinden om eens over na te denken. Natuurlijk mogen er ook andere opmerkingen doorgegeven worden. Heb je nog vragen over de veranderingen binnen onze organisatie? Heb je nog vragen over ons samenwerkingsverband? Heb je nog vragen over de Verbeteractie Studiowonen voor normaal begaafde mensen met ASS Heb je nog vragen over Twonen? Heb je nog vragen over de actie van SPOND? Heb je nog vragen over HRPH? Heb je nog vragen over de nieuwe verkiezingen van de vertegenwoordigers? Heb je nog vragen over of nieuwe ideeën voor één van onze werkgroepen?

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel.: 014/ GSM: 0478/ ondernemingsnr.

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel.: 014/ GSM: 0478/ ondernemingsnr. v z w O p W e g Markgravenstraat 75 2200 Herentals Tel.: 014/23 18 80 GSM: 0478/35 93 20 info@vzwopweg.be ondernemingsnr.: 044 35 80 604 2018-10-12 Verslag cliëntenraad 25 september 2018 Aanwezig: Marjan

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ v z w O p W e g Markgravenstraat 65 2200 Herentals Tel. 014/23 18 80 Fax 014/23 56 87 info@vzwopweg.be Verslag cliëntenraad 13 december 2016 Aanwezig: Marjan Puls, Lien Van de Vel, Jeroen Mertens, An Van

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ ondernemingsnr.

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ ondernemingsnr. v z w O p W e g Markgravenstraat 75 2200 Herentals Tel. 014/23 18 80 Fax 014/23 56 87 info@vzwopweg.be ondernemingsnr.: 044 35 80 604 2017-12-14 verslag cliëntenraad 5 december 2017 Aanwezig: Marjan Puls,

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel.: 014/ GSM: 0478/ ondernemingsnr.

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel.: 014/ GSM: 0478/ ondernemingsnr. v z w O p W e g Markgravenstraat 75 2200 Herentals Tel.: 014/23 18 80 GSM: 0478/35 93 20 info@vzwopweg.be ondernemingsnr.: 044 35 80 604 2019-03-12 Verslag cliëntenraad 26 februari 2019 Aanwezig: Marjan

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel.: 014/ GSM: 0478/ ondernemingsnr.

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel.: 014/ GSM: 0478/ ondernemingsnr. v z w O p W e g Markgravenstraat 75 2200 Herentals Tel.: 014/23 18 80 GSM: 0478/35 93 20 info@vzwopweg.be ondernemingsnr.: 044 35 80 604 2019-06-04 Verslag cliëntenraad 14 mei 2019 Aanwezig: Marjan Puls,

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ v z w O p W e g Markgravenstraat 65 2200 Herentals Tel. 014/23 18 80 Fax 014/23 56 87 info@vzwopweg.be Verslag cliëntenraad 21 februari 2017 Aanwezig: Marjan Puls, Jeroen Mertens, An Van Herck, Jaak Goetschalckx,

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ ondernemingsnr.

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ ondernemingsnr. v z w O p W e g Markgravenstraat 75 2200 Herentals Tel. 014/23 18 80 Fax 014/23 56 87 info@vzwopweg.be ondernemingsnr.: 044 35 80 604 2018-06-05 verslag cliëntenraad 15 mei 2018 Aanwezig: Marjan Puls,

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ ondernemingsnr.

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ ondernemingsnr. v z w O p W e g Markgravenstraat 75 2200 Herentals Tel. 014/23 18 80 Fax 014/23 56 87 info@vzwopweg.be ondernemingsnr.: 044 35 80 604 2017-10-12 Verslag cliëntenraad 26 september 2017 Aanwezig: Marjan

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ v z w O p W e g Markgravenstraat 65 2200 Herentals Tel. 014/23 18 80 Fax 014/23 56 87 info@vzwopweg.be Verslag cliëntenraad 9 mei 2017 Aanwezig: Marjan Puls, Lien Van de Vel, Jeroen Mertens, An Van Herck,

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ v z w O p W e g Markgravenstraat 65 2200 Herentals Tel. 014/23 18 80 Fax 014/23 56 87 info@vzwopweg.be Verslag cliëntenraad 10 mei 2016 Aanwezig: Marjan Puls, Lien Van de Vel, An Van Herck, Jaak Goetschalckx,

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ v z w O p W e g Markgravenstraat 65 2200 Herentals Tel. 014/23 18 80 Fax 014/23 56 87 info@vzwopweg.be Verslag cliëntenraad 20 september 2016 Aanwezig: Marjan Puls, Lien Van de Vel, Jeroen Mertens, An

Nadere informatie

Rechtstreeks toegankelijke hulp. november 2014

Rechtstreeks toegankelijke hulp. november 2014 Rechtstreeks toegankelijke hulp november 2014 Situering Perspectiefplan 2020 van minister Vandeurzen: nieuw ondersteuningsbeleid voor personen met een handicap Belangrijkste doelstellingen: Garantie op

Nadere informatie

vzw OpWeg Infobrochure begeleid wonen

vzw OpWeg Infobrochure begeleid wonen vzw OpWeg Infobrochure begeleid wonen 1 WIE ZIJN WIJ vzw OpWeg is een ambulante dienst voor volwassenen met een beperking, erkend en gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap

Nadere informatie

vzw OpWeg Infobrochure rechtstreeks toegankelijke hulp

vzw OpWeg Infobrochure rechtstreeks toegankelijke hulp vzw OpWeg Infobrochure rechtstreeks toegankelijke hulp 1 WIE ZIJN WIJ vzw OpWeg is een ambulante dienst voor volwassenen met een beperking, erkend en gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen

Nadere informatie

Doelgroep en aanbod Missie en visie Regio

Doelgroep en aanbod Missie en visie Regio Jaarverslag 2017 Doelgroep en aanbod vzw OpWeg is een dienst die mobiele en ambulante ondersteuning aanbiedt aan personen met een beperking: verstandelijk, fysiek, auditief, visueel, autismespectrumstoornis

Nadere informatie

Doelgroep en aanbod Missie en visie Regio

Doelgroep en aanbod Missie en visie Regio Jaarverslag 2016 Doelgroep en aanbod vzw OpWeg is een dienst die mobiele en ambulante ondersteuning aanbiedt aan personen met een beperking: verstandelijk, fysiek, auditief, visueel, autismespectrumstoornis

Nadere informatie

WELKOM Regionaal overleg 18 juni 2015. Agenda 29/09/2015. 4. Geestelijke Gezondheid. Verslag vorige vergadering 17 maart 2015. 1. Voeding & beweging

WELKOM Regionaal overleg 18 juni 2015. Agenda 29/09/2015. 4. Geestelijke Gezondheid. Verslag vorige vergadering 17 maart 2015. 1. Voeding & beweging WELKOM Regionaal overleg 18 juni 2015 Agenda Verslag vorige vergadering 17 maart 2015 1. Voeding & beweging Bike to work NV Gezond Award (verzet) 2. Gezonde Gemeente 2015 Charterondertekening Nieuwe verdeling

Nadere informatie

Doelgroep en aanbod. Missie en visie

Doelgroep en aanbod. Missie en visie Jaarverslag 2015 Doelgroep en aanbod vzw OpWeg is een dienst die mobiele en ambulante ondersteuning aanbiedt aan personen met een beperking: verstandelijk, fysiek, auditief, visueel, autismespectrumstoornis

Nadere informatie

Begeleid wonen. november 2014

Begeleid wonen. november 2014 Begeleid wonen november 2014 Doelgroep Volwassenen (+18) met een beperking mentaal motorisch visueel auditief autismespectrumstoornis (ASS) niet aangeboren hersenletsel (NAH) al dan niet met bijkomende

Nadere informatie

MUSIC FOR LIFE Richtlijnen bij het opzetten van een actie t.v.v. Uilenspel vzw!

MUSIC FOR LIFE Richtlijnen bij het opzetten van een actie t.v.v. Uilenspel vzw! MUSIC FOR LIFE 2016 Richtlijnen bij het opzetten van een actie t.v.v. Uilenspel vzw! In het kader van MFL 2016 Music For Life, editie 2016 De Music for Life-campagne van Studio Brussel vindt dit jaar opnieuw

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015. Column van Puck. Hallo Allemaal,

NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015. Column van Puck. Hallo Allemaal, NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015 Agenda Column van Puck 4 December Auti Soos 11 december Soep- en spellenavond 12 december Auti Actie Dag 29 december AutiJongerenCafé Vanaf Januari 2016 Auti

Nadere informatie

INFOMOMENT 2 FEBRUARI 16

INFOMOMENT 2 FEBRUARI 16 INFOMOMENT 2 FEBRUARI 16 Minister Vandeurzen maakte in 2010 een groot plan Wat staat er in dat plan? 2 belangrijke doelen: In 2020 moeten alle personen met een handicap die zorg nodig hebben, zorg krijgen

Nadere informatie

Sleutelbos - ouderraad - uitgewerkt verslag donderdag 12 oktober :00

Sleutelbos - ouderraad - uitgewerkt verslag donderdag 12 oktober :00 20171012 - Sleutelbos - ouderraad - uitgewerkt verslag donderdag 12 oktober 2017 20:00 Onderwerp Bijeenkomst ouderraad Datum en plaats donderdag 12 oktober 2017 20:15-22:15 refter GBS Sleutelbos, Stevensveld

Nadere informatie

VERSLAG: ALGEMENE VERGADERING van de Oudervereniging GIBO Mariaburg, gehouden te Brasschaat op 21 september 2015

VERSLAG: ALGEMENE VERGADERING van de Oudervereniging GIBO Mariaburg, gehouden te Brasschaat op 21 september 2015 VERSLAG: ALGEMENE VERGADERING van de Oudervereniging GIBO Mariaburg, gehouden te Brasschaat op 21 september 2015 Aanwezig: Thomas D'Espallier (voorzitter), An Van Aken (penningmeester), Veerle Maertens,

Nadere informatie

Sinterklaas is langsgeweest

Sinterklaas is langsgeweest Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 6/2016-2017 Sinterklaas is langsgeweest In dit nummer: Sinterklaas 1 Kerstmis 1 Secretariaat 2 Personeelsnieuws 2 Nieuws vanuit de 2 Kindergemeenteraad 2 Textielinzameling

Nadere informatie

1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster.

1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster. REGELING CLIËNTENRAAD Artikel 1: Doelstelling Cliëntenraad 1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster. 2. De cliëntenraad helpt mee om alles

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 februari: Wafelverkoop kapoenen. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. Februari

Belangrijke data: 21 februari: Wafelverkoop kapoenen. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. Februari Belangrijke data: 21 februari: Wafelverkoop kapoenen Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs Februari Xaverius-St.Rita A21/46G Februari 2015 Beste ouders, leden en sympathisanten

Nadere informatie

Verslag ledenvergadering 16 Maart Aanwezig 16 leden en Lia van Herle. Verontschuldigd: Danielle Rob, Attilio, Lia! AGENDA

Verslag ledenvergadering 16 Maart Aanwezig 16 leden en Lia van Herle. Verontschuldigd: Danielle Rob, Attilio, Lia! AGENDA Verslag ledenvergadering 16 Maart 2017 Aanwezig 16 leden en Lia van Herle Verontschuldigd: Danielle Rob, Attilio, Lia! AGENDA Lezing landschapsfotografie Crazy Galleries Openluchttentoonstelling Contrast

Nadere informatie

: Schoolreis 1 ste kleuterklas : Heilig Vormsel 6 de leerjaar In de kerk van Bergom om 10 uur

: Schoolreis 1 ste kleuterklas : Heilig Vormsel 6 de leerjaar In de kerk van Bergom om 10 uur Agenda 01.06.2017: Schoolreis 1 ste kleuterklas 04.06.2017: Heilig Vormsel 6 de leerjaar In de kerk van Bergom om 10 uur 05.06.2017: Pinkstermaandag = geen school! 07.06.2017: Minitennis in de Mixx (nm)

Nadere informatie

Overlegplatform Dementie. 23 oktober 2018 Dementie in het ziekenhuis

Overlegplatform Dementie. 23 oktober 2018 Dementie in het ziekenhuis Overlegplatform Dementie 23 oktober 2018 Dementie in het ziekenhuis Agenda 13:30 13:35 Verwelkoming 13:35 14:30 Kennismaking met bestaande initiatieven in de verschillende ziekenhuizen van zorgregio Turnhout

Nadere informatie

nr. 248 van FREYA VAN DEN BOSSCHE datum: 17 januari 2017 aan JO VANDEURZEN Autismespectrum- en gedragsstoornissen - Thuisbegeleidingsdiensten

nr. 248 van FREYA VAN DEN BOSSCHE datum: 17 januari 2017 aan JO VANDEURZEN Autismespectrum- en gedragsstoornissen - Thuisbegeleidingsdiensten SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 248 van FREYA VAN DEN BOSSCHE datum: 17 januari 2017 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Autismespectrum- en gedragsstoornissen - Thuisbegeleidingsdiensten

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.5 28 september 2018

Nieuwsbrief nr.5 28 september 2018 Nieuwsbrief nr.5 28 september 2018 Inhoud: Afscheid juf Sonja Nieuwe kinderen Versiering school Kinderboekenweek Nieuws van Kind & Co Herhaling open scholen route Aanwezigheid directie Belangrijke data:

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord... 4 Jouw gedacht... 5 Middagpauze Workshops Einde Bedankt... 22

Inhoudsopgave. Voorwoord... 4 Jouw gedacht... 5 Middagpauze Workshops Einde Bedankt... 22 VERSLAG 2 Inhoudsopgave Voorwoord... 4 Jouw gedacht... 5 Middagpauze... 17 Workshops... 18 Einde... 21 Bedankt... 22 3 Beste Kei-Jonger, Op zaterdag 28 april 2018 kwamen we met een hele groep Kei-Jongers

Nadere informatie

Notulen van de MR vergadering OBS Koolhoven d.d

Notulen van de MR vergadering OBS Koolhoven d.d Notulen van de MR vergadering OBS Koolhoven d.d. 05-07- 16 Aanwezig: Jeroen, Linda, Doortje, Vivian, Hadeline (vz), Anne, Natacha, Daniëlle, Cariëlle en Sep (secr) Afwezig: Jeroen Mols 1. OPENING EN MEDEDELINGEN

Nadere informatie

Veel leesplezier en wij wensen u alvast prettige feestdagen en een gelukkig 2018.

Veel leesplezier en wij wensen u alvast prettige feestdagen en een gelukkig 2018. - December 2017 - Beste lezers, Van harte welkom bij de nieuwe editie van de Flegapost. Het nieuwe werkjaar is weer van start gegaan en wij hebben er ongelofelijk veel zin in om er met de redactie een

Nadere informatie

Wist je dat. .. we een persconferentie hielden rond ons project gasstvrij?

Wist je dat. .. we een persconferentie hielden rond ons project gasstvrij? Wist je dat.. we een persconferentie hielden rond ons project gasstvrij? Op 14/11/2018 maakten we van de week van Pleegzorg gebruik om het project gasstvrij in de kijker te zetten door het organiseren

Nadere informatie

Inhoud van de Tierelier Info. Haaientand traditie Enkele vriendelijke verzoeken Communicatie tussen school en ouders/verzorgers

Inhoud van de Tierelier Info. Haaientand traditie Enkele vriendelijke verzoeken Communicatie tussen school en ouders/verzorgers Inhoud van de Tierelier Info ` Pag. 2 Welkom in Tierelier 1 Raad het gewicht van de pompoen Nieuwe coördinator hoofdluiscontrole Pag. 3 Pag. 4 Pag. 5 Weer even voorstellen Tussenstand Lombok actie Haaientand

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Sandra de W, Sandra H, Margo, Merel, Joyce, Simone, Gwen, Conny, Suzanne, Sjef, Joost en Antoinette

Sandra de W, Sandra H, Margo, Merel, Joyce, Simone, Gwen, Conny, Suzanne, Sjef, Joost en Antoinette Notulen vergadering ouderraad, 1 oktober 2014 Aanwezigen: Sandra de W, Sandra H, Margo, Merel, Joyce, Simone, Gwen, Conny, Suzanne, Sjef, Joost en Antoinette Namens de MR sloot Hadeline het eerste half

Nadere informatie

Verslag vergadering 18-11-2010

Verslag vergadering 18-11-2010 Verslag vergadering 18-11-2010 LOCATIE: refter 't Haegje TIJDSTIP: 20h30 AANWEZIGEN: Ellen Camerlinck (penningmeester; EC), An Sevenants (AS), Daniël De Jaeger (directeur; DDJ), Annie Van Avondt (juf.

Nadere informatie

Het BaBoc Krantje. een krantje over de werking van het oudercomité van de vrije Basisschool van Boekt. (Basisschool Boekt oudercomité)

Het BaBoc Krantje. een krantje over de werking van het oudercomité van de vrije Basisschool van Boekt. (Basisschool Boekt oudercomité) Het BaBoc Krantje (Basisschool Boekt oudercomité) editie 1 (schooljaar 2012-2013) een krantje over de werking van het oudercomité van de vrije Basisschool van Boekt Beste ouders Het schooljaar is ondertussen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september Nieuwsbrief Week 38 18 t/m 24 september Vanuit de directie Op de Dag van de Democratie een nieuwsbrief van school, met een aantal punten die heel goed passen bij deze dag. Gisteren zaten we met alle kinderen

Nadere informatie

Aan: MR-leden en directie Onderwerp: Notulen MR-Vergadering Datum: 19 december 2017 Tijdstip: 19:30 21:30 uur Plaats: Basisschool Pieter Wijten

Aan: MR-leden en directie Onderwerp: Notulen MR-Vergadering Datum: 19 december 2017 Tijdstip: 19:30 21:30 uur Plaats: Basisschool Pieter Wijten Aan: MR-leden en directie Onderwerp: Notulen MR-Vergadering Datum: 19 december 2017 Tijdstip: 19:30 21:30 uur Plaats: Basisschool Pieter Wijten Notulen MR-Vergadering Aanwezig: Notulen: Afwezig mk: Jeroen,

Nadere informatie

INDIEN VERHINDERD, TIJDIG AFMELDEN BIJ ANGELIQUE, TEL.: 484937 OF E-MAIL: angeliquejansen@kpnmail.nl

INDIEN VERHINDERD, TIJDIG AFMELDEN BIJ ANGELIQUE, TEL.: 484937 OF E-MAIL: angeliquejansen@kpnmail.nl BESTUUR OUDERVERENIGING BASISSCHOOL OP DE SLEK Agenda dinsdag 8 september 2015 om 20.30 uur 1. Welkomstwoord 2. Op- of aanmerkingen op de notulen van vorige vergadering 3. Mededelingen van team/ov/mr/schoolklimaat/verkeer/overblijven

Nadere informatie

Schol Santé tsjing-tsjing Voor een gezellig Eindejaar in Hof van Egmont Van 7 december 2018 t.e.m. 6 januari 2019

Schol Santé tsjing-tsjing Voor een gezellig Eindejaar in Hof van Egmont Van 7 december 2018 t.e.m. 6 januari 2019 KERSTSPECIAL Kerst in Hof van Egmont... elk jaar een beetje anders Kom uit je kamer, zet je stoel aan je deur, nodig familie en vrienden uit en geniet mee van alles wat wij je te bieden hebben tijdens

Nadere informatie

Pieter Heymans Hans Coessens. Wim Van Olmen Sarah Polfliet (verslag)

Pieter Heymans Hans Coessens. Wim Van Olmen Sarah Polfliet (verslag) Verslag vergadering schoolraad van 5 oktober 2017 Aanwezigen: Pedagogische raad Ouderraad Lokale gemeenschap Directie Juf Lut Juf Nan Juf Nicole Heidi Lenaerts Pieter Heymans Hans Coessens Hilde Van Wichelen

Nadere informatie

Sleins Skip. Nieuwsbrief juni Seizoen loopt stilaan naar zijn einde. Beste skippers, beste ouders,

Sleins Skip. Nieuwsbrief juni Seizoen loopt stilaan naar zijn einde. Beste skippers, beste ouders, Sleins Skip Nieuwsbrief juni 2016 1. Seizoen 2015-2016 loopt stilaan naar zijn einde Beste skippers, beste ouders, Het seizoen voor onze recreanten loopt op zijn einde. Op zaterdag 4 juni zal de laatste

Nadere informatie

Algemeen: April In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo. Vestigingsnieuwsbrief. Hansweert. Open dag Tennisclub. Belangrijke data komende periode:

Algemeen: April In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo. Vestigingsnieuwsbrief. Hansweert. Open dag Tennisclub. Belangrijke data komende periode: April 2016 Algemeen: In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo Vestigingsnieuwsbrief april BSO Hansweert Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers, De paasdagen zitten er op en we zijn alweer bezig met

Nadere informatie

Hans opent de vergadering. Vandaag zal Joyce notuleren.

Hans opent de vergadering. Vandaag zal Joyce notuleren. Verslag : Vergadering ouderraad KSH Datum : 25 november 2014 Aanwezig : Hans Nijhuis (voorzitter) Wim Velthuis (penningmeester) Joyce van Dijk (notulist) Esther van der Linden Arenda Doets Petra Bouterse

Nadere informatie

Verslag. 2. Agenda Goedkeuring verslag Evaluatie wandelingen Bezoek aan het MAS Middagmatinée Woon- en leefbeurs. 1. Aanwezigen

Verslag. 2. Agenda Goedkeuring verslag Evaluatie wandelingen Bezoek aan het MAS Middagmatinée Woon- en leefbeurs. 1. Aanwezigen Verslag Titel verslag: Ouderenraad Datum en uur vergadering: 12 september2012 Plaats vergadering: Districtshuis Wilrijk Volgnummer: 08 Datum volgende vergadering: 25 oktober 2012 Districtshuis Wilrijk

Nadere informatie

OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM?

OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM? OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM? VLAAMSE CONFEDERATIE VAN OUDERS EN OUDERVERENIGINGEN, 2006 GEBASEERD OP DE BROCHURE VAN SCHOOLOPBOUWWERK BRUSSEL WAT IS EEN OUDERRAAD? Een ouderraad is een

Nadere informatie

DORPSRAAD SCHUIFERSKAPELLE 1 Contactadres: Carrette Klaas Kronkelbeekstraat, Schuiferskapelle - 0473 83 62 26 - e-mail: klaas.carrette@belgacom.

DORPSRAAD SCHUIFERSKAPELLE 1 Contactadres: Carrette Klaas Kronkelbeekstraat, Schuiferskapelle - 0473 83 62 26 - e-mail: klaas.carrette@belgacom. DORPSRAAD SCHUIFERSKAPELLE 1 Agenda Dorpsraad 27 april 2015 20u Vergaderzaal 3 Club 77 - Schuiferskapelle Aanwezig: Klaas Carrette, Geert Verbeure (KWK), Vera Breackevelt (OKRA), Jobbe Verdoodt (KSA),

Nadere informatie

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie),

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Afwezig met bericht: - 1.Opening, vaststelling agenda Agenda wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

Schooljaar 16/ december 2016 Nr. 14

Schooljaar 16/ december 2016 Nr. 14 Schooljaar 16/ 17 15 december 2016 Nr. 14 Speculaaspoppen-actie In de week van 7 november zijn de kinderen van groep 8 huis aan huis geweest om speculaaspoppen te verkopen voor het schoolkamp van groep

Nadere informatie

TOV! Nieuwsbrief april/mei. Geplande evenementen. Belangrijke mededeling

TOV! Nieuwsbrief april/mei. Geplande evenementen. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief april/mei TOV! Plein 16C 4001LJ Tiel www.toveten.nl T: 06 549 363 50 info@toveten.nl wendy@toveten.nl Spreuken 22:2 Rijke en arme mensen zijn gelijk, want de Heer heeft ze allemaal gemaakt.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 April 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

OUDERRAAD MOOI BOS VERSLAG VERGADERING

OUDERRAAD MOOI BOS VERSLAG VERGADERING OUDERRAAD MOOI BOS VERSLAG VERGADERING 09-06-2015 Aanwezig : Suzanne Offner, Els Tieberghien, Henk Visser, Charles Vandezande, Jean-François Distave, Isabelle Vermote, Linda De Bruyn, Peter Spruyt, Kathleen,

Nadere informatie

verslag 19 juni 2017 Jos Verkooijen Randolph Schra gast ondersteuning verslag

verslag 19 juni 2017 Jos Verkooijen Randolph Schra gast ondersteuning verslag verslag 19 juni 2017 aanwezig Harry Beekman Lara Margaret Wouter Roozendaal Randolph Schra Jos Verkooijen Wilma van Leyen Jaap Krikke Vincent Vodde gast ondersteuning verslag Adrie de Bruijn Cretia van

Nadere informatie

Kinderopvang in Knesselare een samenwerkings -verhaal

Kinderopvang in Knesselare een samenwerkings -verhaal Kinderopvang in Knesselare een samenwerkings -verhaal Herlinde Trenson Schepen Kinderopvang Kinderopvang : samenwerken Aanleiding Totaal concept Knesselare Traject Partners Partners en hun rol Rol coördinator

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2017

Nieuwsbrief Juli 2017 Nieuwsbrief Juli 2017 Vorige keer hebben wij iets te veel gezegd: de keiharde zomer is al weer voorbij. Gelukkig hebben we straks wel vakantie: woensdag 19 juli is de laatste dag dat ons Inloophuis open

Nadere informatie

verslag 1 Opening 18 september 2017 aanwezig gast ondersteuning verslag

verslag 1 Opening 18 september 2017 aanwezig gast ondersteuning verslag verslag 18 september 2017 aanwezig Harry Beekman Lara Margaret Anita Wouter Schoemaker Roozendaal Randolph Schra Wilma van Leyen Jaap Krikke Vincent Vodde gast ondersteuning verslag Dik van Bruggen Cretia

Nadere informatie

Hertaling juni Door: Peter Eggen

Hertaling juni Door: Peter Eggen Hertaling juni 2017 Door: Peter Eggen Wie zijn wij, Het Regionaal Platform Ervaringskennis is gestart in 2013. Het RPE is een samenwerking tussen cliëntenraden en Wmo-raden in de regio Nijmegen. Mensen

Nadere informatie

Verontschuldigd: Kristof Schillewaert, Marc Messiaen, Roel Van Avermaet. Afwezig: Lode Stragier, Eddy Suys.

Verontschuldigd: Kristof Schillewaert, Marc Messiaen, Roel Van Avermaet. Afwezig: Lode Stragier, Eddy Suys. Verslag Algemene vergadering KHV 18/04/2017 te Scheldewindeke. Aanwezigen: Frans Vanackere(voorzitter), Jean Bollen (ondervoorzitter), Herman Corsmit, Robrecht Vandenbroeck, Jan Van Rompaey, Jan Weckx,

Nadere informatie

Passend onderwijs - Op zoek naar een school

Passend onderwijs - Op zoek naar een school Passend onderwijs - Op zoek naar een school Wanneer u op zoek gaat naar een passende school voor uw kind zijn veel factoren van belang. Uiteindelijk gaat het om een match tussen wat het beste bij uw kind

Nadere informatie

Jaarverslag Casa Maín Vlaanderen VZW Werkjaar

Jaarverslag Casa Maín Vlaanderen VZW Werkjaar Jaarverslag Casa Maín Vlaanderen VZW Werkjaar 2016-2017 VOORWOORD Ons 4 de werkjaar als VZW Casa Maín zit er bijna op. Het was een jaar waar vooruitgang werd geboekt. De lang verwachtte eigen school van

Nadere informatie

Nieuwsbrief jeugd: december

Nieuwsbrief jeugd: december Belangrijke data 2 december veldloop ARAC 8 december indoor Herentals 15 december kerstfeestje 23 december veldloop Lilse bergen 13 januari PK veldloop Mechelen 20 januari veldloop Herentals 27 januari

Nadere informatie

Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 09/10/2012 om 20u

Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 09/10/2012 om 20u Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 09/10/2012 om 20u DE OUDERRAAD VAN DE Aanwezig: Kristin Van Molle, Anne Van Nieuwenhoven, Claudia Van Der Linden, Peter Severins, Jenifer Aerts, Jessica Iyase,

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Dit is de nieuwsbrief van Praktijk de Regenboog. Via regelmatige nieuwsbrieven willen wij u als ouder, collega of andere geïnteresseerde op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT EN SAMENSTELLING COLLECTIEF OVERLEG. Huishoudelijk reglement cliëntenraad fysieke zorg en mentale zorg

HUISHOUDELIJK REGLEMENT EN SAMENSTELLING COLLECTIEF OVERLEG. Huishoudelijk reglement cliëntenraad fysieke zorg en mentale zorg HUISHOUDELIJK REGLEMENT EN SAMENSTELLING COLLECTIEF OVERLEG Huishoudelijk reglement cliëntenraad fysieke zorg en mentale zorg Samenstelling leden: Het minimum aantal leden dat moet deelnemen aan de cliëntenraad

Nadere informatie

Infobrief juli en augustus 2019

Infobrief juli en augustus 2019 Infobrief juli en augustus 2019 1. Rond 22 augustus ontvangt u de infobrief voor september 2019 met alle praktische informatie voor maandag 2 september via smartschool. 2. Openingsuren tijdens de zomermaanden

Nadere informatie

Verslag vergadering Centrale Cliëntenraad Cliënten AveleijnSDT Eerste deel

Verslag vergadering Centrale Cliëntenraad Cliënten AveleijnSDT Eerste deel Verslag vergadering Centrale Cliëntenraad Cliënten AveleijnSDT Eerste deel Datum: 08-09-2010 Tijd: 19.00-21.00 uur Plaats: Het witte Huis te Borne Aanwezig: Johan Ooink op den Dijk, Bert Hendriks, Dini

Nadere informatie

Wie bestuurt het land?

Wie bestuurt het land? Wie bestuurt het land? 2 Nederland is een democratie. Een belangrijk kenmerk van een democratie is een parlement. In zo n parlement zitten mensen die door de bevolking zijn gekozen. Zij zitten namens een

Nadere informatie

SDWNIEUWS. > En nog meer! Informatie voor cliënten, ouders en cliëntvertegenwoordigers september 2011

SDWNIEUWS. > En nog meer! Informatie voor cliënten, ouders en cliëntvertegenwoordigers september 2011 SDWNIEUWS Informatie voor cliënten, ouders en cliëntvertegenwoordigers september 2011 MET BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR JOU, LEES DIT BLAD GOED! Veranderingen in zorg en veiligheid Sneller antwoord op jouw

Nadere informatie

zo maak je een prachtige Femma-stand

zo maak je een prachtige Femma-stand zo maak je een prachtige Femma-stand 1 zo maak je een prachtige femma-stand Elke groep krijgt regelmatig de vraag om op een activiteit in de gemeente een standje te zetten: op de avondmarkt, kermis, boekenbeurs,

Nadere informatie

Publieksjaarverslag Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand

Publieksjaarverslag Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand Publieksjaarverslag 2011 Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand Op het Rijtven gaat van alles gebeuren. In 2011 werden alle kabels en

Nadere informatie

Wie bestuurt het land?

Wie bestuurt het land? Wie bestuurt het land? Nederland is een democratie. Een belangrijk kenmerk van een democratie is een parlement. In zo n parlement zitten mensen die door de bevolking zijn gekozen. Zij zitten namens een

Nadere informatie

Verslag werkvergadering

Verslag werkvergadering Verslag werkvergadering 02-07-2012 LOCATIE (TIJDSTIP): ten huize Van Puymbrouck-Schouteden (20u00) AANWEZIGEN: Ellen Camerlinck (penningmeester; EC), Peter De Cat (secretaris; PDC), Karen Schouteden (KS),

Nadere informatie

Verslag ouderraadvergadering donderdag 8 mei

Verslag ouderraadvergadering donderdag 8 mei Verslag ouderraadvergadering donderdag 8 mei Aanwezig/ juf Leen, Peter, Debbie, Linda, Leentje, Kathleen,Kristien, Veerle, Dirk, Patrick meester Maarten, Kristel Afwezig en verontschuldigt/ Lode, Els,

Nadere informatie

LOP Antwerpen Basisonderwijs ALGEMENE VERGADERING

LOP Antwerpen Basisonderwijs ALGEMENE VERGADERING LOP Antwerpen Basisonderwijs ALGEMENE VERGADERING 03-06-2015 tijdens de vergadering: bij de uitnodiging: bij het verslag: Agenda AV Tijdslijn Bevraging directies Periodes CAR7 Verslag van de AV van 15/10/2014

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

Braggel. België - Belgique P.B. P.P Aarschot 1 BC ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus EDITIE MAART

Braggel. België - Belgique P.B. P.P Aarschot 1 BC ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus EDITIE MAART België - Belgique P.B. P.P. 3200 Aarschot 1 BC8116 Braggel Erkenningsnr. P3A9031 V.U.: KSA Aarschot vzw Bekaflaan 65 3200 Aarschot 30ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus EDITIE

Nadere informatie

Georganiseerd overleg Sector Defensie. G.A. van Herpen-Bartlema inlichtingen 070-376 57 79 telefoon t.vanherpen@caop.nl e-mail

Georganiseerd overleg Sector Defensie. G.A. van Herpen-Bartlema inlichtingen 070-376 57 79 telefoon t.vanherpen@caop.nl e-mail Georganiseerd overleg Sector Defensie G.A. van Herpen-Bartlema inlichtingen 070-376 57 79 telefoon t.vanherpen@caop.nl e-mail 0 bijlage(n) SOD/12.00413 briefnummer G.1.01 zaaknummer 13 juni 2012 datum

Nadere informatie

Kerkstraat GD Gilze 13 januari 2016 nr. 17

Kerkstraat GD Gilze   13 januari 2016 nr. 17 Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com Tel 0161-451541 home-page: www.debolstergilze.nl JAARGANG 20 Wekelijkse nieuwsbrief 13 januari 2016 nr. 17 NIEUWS VAN DE DIRECTIE: Respect:

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 13 2017-2018 De vreedzame School/ Week van het geld en rekendag /Avondvierdaagse/ Enquête woordenschat/ Leerlingenraad/ Rekendag kleuters/sportdag/ Koningsspelen/ Meer Koningsspelen Het Spectrum

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr november 2016

NIEUWSBRIEF nr november 2016 NIEUWSBRIEF nr. 7 22 november 2016 In deze nieuwsbrief: Sinterklaas Uitje groep 7 meester Mark Inloopochtend Nieuws uit de MR De Vreedzame School Informatieavond ParnasSys Het Vergeten Kind: opbrengst

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

Verenigingenavond 2013. 20 november 2013

Verenigingenavond 2013. 20 november 2013 Verenigingenavond 2013 20 november 2013 Agenda 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Verslag 20 november 2012 4. Nieuwjaarsontmoeting 5 januari 2014 5. Dag van Landhorst in 2015 6. Ontwikkelingen sponsoring

Nadere informatie

Seniorenadviesraad VERSLAG Vergadering van 18 december 2018

Seniorenadviesraad VERSLAG Vergadering van 18 december 2018 Aanwezig: Leaerts Gaby Aerts Paula Arijs Albertine Beets Bertha De Coster Raymonde De Meutter Joris Gevers Geert Goeminne Kristien Noppe Magda Poels Marcel Van Quickenborne Charles Vander Niepen Jacqueline

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering

Verslag Algemene vergadering Verslag Algemene vergadering 2 december 2013 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Aanwezigheidslijst is als bijlage toegevoegd aan dit verslag. Documenten Vooraf verstuurd: 1 Uitnodiging en agenda

Nadere informatie

Zo werkt het. Wij hebben een steile trap in huis. Wij willen hem minder steil. Doe mee via de site

Zo werkt het. Wij hebben een steile trap in huis. Wij willen hem minder steil. Doe mee via de site extra editie 5 september 2015 Als je het mij vraagt Klanten, mensen uit hun netwerk en medewerkers van Dichterbij praten in de komende tijd met elkaar over hun wensen, kansen en mogelijkheden. Dat gebeurt

Nadere informatie

OUDERRAAD MOOI BOS VERSLAG VERGADERING

OUDERRAAD MOOI BOS VERSLAG VERGADERING OUDERRAAD MOOI BOS VERSLAG VERGADERING 28-04-2015 Aanwezig : Suzanne Offner, Els Tiberghien, Henk Visser, Charles Vandezande, Jean-François Distave, Isabelle (mama van Felicia), Linda De Bruyn, Peter Spruyt,

Nadere informatie

Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015

Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015 Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015 Aanwezig: Ouderraad: Ilse Van Rompaey, Veerle Vandensteen (verslag), Mark Vanhamme, Kim Daniëls, Kurt Demets, Veerle Audenaert, Jan Haegemans School: Mevrouw

Nadere informatie

Ideeën: Heb je zelf leuke ideeën voor een activiteit, noteer ze dan hieronder en bezorg dit aan Anneke (Emiliani)

Ideeën: Heb je zelf leuke ideeën voor een activiteit, noteer ze dan hieronder en bezorg dit aan Anneke (Emiliani) 1 Ideeën: Heb je zelf leuke ideeën voor een activiteit, noteer ze dan hieronder en bezorg dit aan Anneke (Emiliani) * * Januari februari 2017 *. * 19 Hoi, Even voorstellen Contact ZOEF is een samenwerking

Nadere informatie

Ouderraad De Zeppelin

Ouderraad De Zeppelin VZW KB EN BLOH DIESTSESTEENWEG 11, 3540 HERK-DE-STAD Ouderraad De Zeppelin Verslag van de vergadering van 8-09-2011 Aanwezig: Jerome, Bart, Geert, Ingrid, Wendy, Anneleen, Yves, Dirk, Han, Joris, Petra

Nadere informatie

Verslag vergadering oudercomité donderdag 23 februari 2017

Verslag vergadering oudercomité donderdag 23 februari 2017 Verslag vergadering oudercomité donderdag 23 februari 2017 Aanwezig: Alain Verelst, Eric Dugailliez, Wim Van Grunderbeeck, Eric Vanden Bempt, Els Reygaert, Daniel (vader van een meisje uit OKAN A), Heidi

Nadere informatie

Verslag ouderraad van 19 april 2012 :

Verslag ouderraad van 19 april 2012 : Verslag ouderraad van 19 april 2012 : Aanwezig : Ilona, Lien, Vicky, Isabelle, Nele, Kristof, Nele, Greet, Joke, Wendy, Evy, Karen, Marian, Sonja, directeur Jan en juf An Verontschuldigd: Tom, Peter, Bas,

Nadere informatie

seksualiteit en intimiteit bij mensen met een beperking seksualiteit en intimiteit bij ouderen

seksualiteit en intimiteit bij mensen met een beperking seksualiteit en intimiteit bij ouderen Vormingsaanbod Algemeen Aditi biedt vormingen aan over: seksualiteit en intimiteit bij mensen met een beperking seksualiteit en intimiteit bij ouderen Er zijn een aantal vaste opleidingsmodules, maar je

Nadere informatie

1. Aanwezigheidslijst

1. Aanwezigheidslijst ARRONDISSEMENT GENT GEMEENTE MELLE aanwezig : Kris Verheyen Voorzitter: aanwezig, Rudy De Mol, Ondervoorzitter: aanwezig, Marc De Buck, Werner Lagaert, Stemgerechtigde Leden: aanwezig, Jacqueline Vermeulen,

Nadere informatie

De voorzitter informeert de aanwezigen dat Marjan afwezig is tot en met de kerstvakantie. De secretaris en voorzitter verzorgen een bloemetje.

De voorzitter informeert de aanwezigen dat Marjan afwezig is tot en met de kerstvakantie. De secretaris en voorzitter verzorgen een bloemetje. VERGADERVERSLAG Betreft : Vergadering ondersteuningsplanraad Datum : Plaats : de Linie 7J, Capelle aan den IJssel Tijd : 19.30 21.30 uur Aanwezig : Ilse Dubbelaar, Daphne Konz, Miriam Lagerwaard, Karin

Nadere informatie

Inhoud. Verslag schoolraad 10/05/2011. Verslag vorige vergadering. Inschrijvingen / LTP (Les Tijden Pakket)

Inhoud. Verslag schoolraad 10/05/2011. Verslag vorige vergadering. Inschrijvingen / LTP (Les Tijden Pakket) Inhoud Verslag schoolraad 10/05/2011... 1 Verslag vorige vergadering... 1 Inschrijvingen / LTP (Les Tijden Pakket)... 1 Enquête... 2 Leerlingenraad (Llnraard)... 2 Doorlichting... 3 Scholengemeenschap

Nadere informatie