v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/"

Transcriptie

1 v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ info@vzwopweg.be Verslag cliëntenraad 21 februari 2017 Aanwezig: Marjan Puls, Jeroen Mertens, An Van Herck, Jaak Goetschalckx, Karen Gorts, Bianca Best, Mimi Bongers, Peter Cloots, Angelique Pelckmans, tolk Tinne Janssens Verontschuldigd: Lien Van de Vel Verslaggever: Petra Coppens 1 Welkomstwoord door Marjan Marjan heet iedereen welkom. 2 Opvolging van vorig verslag van 13 december 2016 Marjan overloopt het vorig verslag. Mimi en An vragen of het mogelijk is om een papieren versie van het cliëntenverslag te krijgen. Marjan zegt dat we overgeschakeld naar een digitale versie om al het papier te vermijden. Afspraak: de begeleidster kan het verslag voorlezen of laten zien op de PC. Indien echt nodig, kan er uiteraard een papieren versie afgeprint worden. Het verslag wordt goedgekeurd. 3 Mededelingen vanuit de organisatie Voor vzw OpWeg is 2017 niet zo fijn gestart. In januari zijn we geconfronteerd met 2 ontslagen - Femke Cools heeft op 20/01/ 17 ontslag gegeven, maar door de zeer moeilijk situatie werd haar contract eenzijdig verbroken zonder opzeg door vzw OpWeg. Ze heeft enkele van haar cliënten, die een PVB (persoonsvolgend budget) werden toegekend, meegenomen. Ze heeft de stopzettingen van deze begeleidingen allemaal geregeld toen ze nog in dienst was van vzw OpWeg, achter de rug van de directie. Nu, een maand later, zijn we nog steeds aan het bekomen van dit gebeuren. We zijn vooral bezig geweest onze organisatie veilig te stellen en onze cliënten te beschermen. Er zijn 5 cliënten weggegaan van onze dienst, naar Femke. Ze moeten nog wel hun opzegtermijn van 3 maanden respecteren. - Mimi vraagt of cliënten terug mogen komen indien ze zich bedenken? Marjan zegt dat dit zeker kan als ze binnen de opzegperiode van gedacht veranderen. Is de opzegperiode van 3 maanden voorbij, dan moeten ze onderaan de wachtlijst aansluiten.

2 2 - An vraagt zich af hoe je in je eentje dit kan starten? Marjan zegt dat wij ons dezelfde vraag stellen, maar dat het wettelijk wel kan sinds 1 januari 2017 als niet vergunde zorgaanbieder. - An zegt dat de cliënten een zeer groot risico nemen. Wat als Femke ziek wordt of verlof heeft? Wie neemt dit dan over? Marjan beaamt dit. - Karen zegt dat personen met een beperking zeer beïnvloedbaar zijn. Karen vindt dit erg voor de cliënten. - Jeroen vraagt zich af of we dit kunnen voorkomen in de toekomst. Marjan zegt dat we moeten blijven vertrouwen hebben in de medewerkers. We gaan ons wel moeten beveiligen en we gaan meer controles moeten houden en dingen sneller in vraag moeten stellen. We gaan bij het contract van de medewerkers een niet concurrentiebeding bijvoegen zodat medewerkers die zelfstandig willen starten niet zomaar cliënten kunnen meenemen. - Shari werkt sinds december 2014 bij vzw OpWeg, maar zegt al meer dan een jaar dat ze hier niet zo graag meer werkt. We merkten bij het ontslag van Femke dat ze niet eerlijk was in haar communicatie. Er was misbruik van vertrouwen waardoor we op 25 januari 2017 haar ontslag hebben aangeboden. Zij heeft een tegenopzeg gedaan en gaat op 19 maart 2017 bij ons weg. Maar ook dit verloopt niet zo gemakkelijk. We zullen 6 weken moeten overbruggen tot begeleidster Dorien terug is. - Sabrina van Thienen is gestart in de plaats van Dorien die met bevallingsverlof ging. Haar contract loopt tot 30 april Ook Brecht Gijbels is met een tijdelijke contract gestart. Dit loopt tot eind maart. Het contract van Brecht wordt alvast verlengd tot 30 april We gaan ervan uit dat we alle 20 personeelsleden kunnen behouden. Samenwerkingsverband: 'Tauzorg' is de naam voor het samenwerkingsverband. Er zijn 3 groepen van mensen van de verschillende organisaties die al op regelmatige basis samen zitten: de intakeverantwoordelijken, de directies en de pedagogen. De folder is zo goed als klaar. Ook de RTH bijdrage wordt door de verschillende diensten op elkaar afgesteld. Er is ondertussen een gezamenlijk intakeportaal. Ze willen een gemeenschappelijk aanmeldpunt creëren. De bedoeling hiervan is om snel een antwoord te geven op vragen van cliënten. De pedagogen gaan vormingen aanbieden naar de andere organisaties en ze gaan de visies bekijken en afstemmen op elkaar. vzw OpWeg blijft pluralistisch. VTO vergadering (vorming, training en opleiding) Er is een nieuw jaarthema voor 2017: het thema 'macht-onmacht' zal op alle vlakken spelen. Bv op cliënt niveau: als iemand in armoede leeft weegt dit ook op ons als begeleiders en moeten wij ook een manier vinden om hier mee om te gaan. Wat als er in een dossier veel geweld gepleegd wordt? Hoe gaan we hier als begeleider, maar ook als mens mee om? Bv op organisatie niveau moeten we aan klantenbinding gaan doen. Als directeur zit je te onderhandelen over geld, wat een heel nieuw gegeven is. Soms moet je mensen teleurstellen en hoe ga je hier dan mee om?

3 3 4 Overgang naar PVF Voor de meeste cliënten is het ondertussen duidelijk wat hun budget is en welke zorg ze daarmee kunnen inkopen. Er werd een verklaring meegegeven met de begeleiding. Als cliënten akkoord waren mochten ze dit tekenen. Cliënten die niet akkoord waren of hun budget anders willen inzetten, kregen een gesprek met Marjan en Isabelle. Een 15 à 20 cliënten zijn op gesprek geweest. Er zijn 25 cliënten verplicht naar RTH moeten overgaan. 1 cliënt vertrekt bij ons en een 8 tal cliënten willen hun budget anders gaan inzetten. Er zijn 5 cliënten mee vertrokken met Femke. 5 Verkiezing nieuwe vertegenwoordiger voor de interne klachtencommissie Vzw OpWeg heeft een klachtenprocedure waarin verschillende stappen zijn opgenomen. Als je niet tevreden bent, een klacht hebt, dan kan je dit melden aan de begeleider. Als dit te moeilijk is, dan komen deze klachten bij Marjan terecht. Stel dat we de klacht niet uitgeklaard krijgen in het gesprek met de begeleider of Marjan dan gaan we naar de 2e stap en dan hebben we de interne klachtencommissie. Hier zit een cliënt van de cliëntenraad in alsook de voorzitter van de Raad van Bestuur, François De Vleeschouwer. De vraag is nu wie van de cliëntenraad zich kandidaat wil stellen. Deze persoon komt met naam en adres in de klachtenprocedure te staan. Er zijn 3 mensen die kandidaat zijn. An, Mimi, Peter. We gaan een stemming houden. Mimi heeft 4 stemmen Peter heeft 1 stem An heeft 3 stemmen Besluit: Mimi wordt aangesteld als persoon voor de interne klachtencommissie 6 Informatie over de financiële middelen De opbrengst van de Koeken&Co en de Music for life De koekenverkoop had een uitgebreider aanbod dan bij Music for life - Opbrengst van koeken en co: 3106,60 - De opbrengst van music for life: 1128,15 Een hele mooi opbrengst! Mimi merkt op dat de koeken verkoop te laat werd opgestart en daardoor waren de koeken te laat uitgedeeld. Ze vraagt om dit dit jaar vroeger te doen. Marjan zegt dat de evaluatie geweest is en dat we dit inderdaad terug vroeger gaan doen. De nieuwe info zal de volgende cliëntenraad besproken worden. De meeste mensen van de cliëntenraad willen graag een andere verkoop dan koeken voor Music For Life.

4 4 Karen stelt voor om een pannenkoekenbak te doen om geld in te zamelen voor Music For Life. Afspraak: We nemen de voorstellen mee naar de Werkgoep Music For Life. 7 Evaluatie eindejaarsfeest DJ - Jeroen merkt op dat er mensen met epilepsie last hadden van de felle lichten van de DJ. Hij vraagt dan ook om de lichten van de DJ wat minder te zetten. Het geeft teveel prikkels. De sterkte en het flikkeren van het licht is een probleem. Voorstel: een apart stuk met muziek zonder licht - Marjan vraagt hoe iedereen de DJ vond. Bianca, Mimi, An en Jeroen vonden het heel goed. Karen heeft gehoord dat voor sommige de muziek beter was en voor sommige te modern. - Hoe was het eten? Karen vond de aperitiefhapjes ok, maar ze had van cliënten gehoord dat ze liever tomatensoep met balletjes willen. Sommige mensen vinden dat er geen alcohol meer geschonken moet worden. Marjan zegt dat we dit elk jaar bediscussiëren. De meeste begeleiders kennen hun cliënten en die worden zeker aangesproken indien dit nodig blijkt. We hebben hier goede afspraken rond. - Marjan vraagt aan de cliënten die nog niet aan bod zijn gekomen hoe zij het feest ervaren hebben. - Voor Jaak was alles goed behalve dat juist op die datum zijn zus overleden is. Dat was niet zo fijn. - Angelique: zij was niet aanwezig omdat haar vader is overleden die periode. - Peter: geen mededeling, vond het goed maar had enkele persoonlijke moeilijkheden. Voor de rest vond hij het een leuk feest. - An: ze kreeg van anderen geen opmerkingen. Voor An mag het feest wat langer duren en het mag in het weekend doorgaan. Deze vraag heeft ze al wel dikwijls gehad van andere cliënten. - Bianca: het was een goed feest maar het mag wel wat langer duren. - Mimi: een goed feest, maar het zou fijn zijn moest het wat langer duren en dat het op een vrijdag zou doorgaan of in het weekend. - Karen vindt dat er meer moet gebeuren met de cliënt samen. Bv samen de tafels en stoelen zetten. Ze wil graag een handje toesteken. - Marjan: Marjan was erg moe, maar heeft zich heel erg geamuseerd. Het was heel gezellig en ook het eten was lekker. Ook de kerstman was leuk dit jaar. Er was wat meer aandacht voor. Afspraak: Marjan neemt de opmerkingen mee naar de werkgroep eindejaarsfeest. 8 Start van Blue Assist in de stad Herentals Blue Assist is een nieuw project in Herentals voor mensen die niet in staat zijn om zelf hulp te vragen. De hulpvraag kan dan op een kaartje geschreven worden zodat de cliënt dit kan tonen aan de juiste persoon. Het logo van vzw OpWeg zal mee op de kaartjes komen. Jeroen vraagt aan welke doelgroep we dan denken. We denken dan vooral aan de zwakkere groep, mensen met dementie, anderstaligen, Marjan zegt dat het waarschijnlijk meer zal gebruikt worden door de cliënten van vzw Den Brand.

5 5 9 Variapunten An heeft nog mails gekregen van cliënten - Er is een vraag om de marsepein terug in te voeren bij de koekenverkoop. Marjan zegt dat de marsepein er niet meer tussen zat omdat veel mensen aangaven dat hij niet lekker was. Een ander voorstel is om een koek met marsepein ertussen op te nemen in het assortiment. - Een andere vraag is om meer de website te gebruiken om info erop te zetten zoals in het vroegere Onderonsje. Een soort prikbord maken met nieuwtjes op de website zou ook een leuk idee zijn. Marjan zegt dat we nu minder tijd hebben om die dingen te doen. We moeten meer doen met minder tijd. Het zou leuk zijn moesten studenten of stagiaires dit kunnen opnemen. Mimi gaat eens nadenken of ze zelf iets kan maken. (cfr Het Onderonsje) Afspraak: volgende vergadering wordt dit terug besproken. Alle mensen van de cliëntenraad gaan mee nadenken hoe we dit misschien kunnen oplossen. De volgende cliëntenraad gaat door op dinsdag 9 mei 17. Contactgegevens nieuwe vertegenwoordigers: deze zijn aangepast op de website. Om eens over na te denken We herinneren je eraan dat je contact kan opnemen met een vertegenwoordiger als je een vraag of opmerking hebt over de werking van de dienst. De vertegenwoordiger vertelt deze vraag of opmerking tijdens de volgende cliëntenraad. Heb je al eens nagedacht of je vragen of opmerkingen hebt over dit verslag? Want ook dat mag je doorgeven aan een vertegenwoordiger. Hieronder kan je alvast enkele vragen terugvinden om eens over na te denken. Natuurlijk mogen er ook andere opmerkingen doorgegeven worden. * Heb je nog vragen over de veranderingen binnen onze organisatie? * Heb je nog vragen over de overgang naar PVF? * Heb je nog vragen over ons samenwerkingsverband? * Heb je nog opmerkingen of nieuwe ideeën over de koekenverkoop? * Heb je nog opmerkingen of nieuwe ideeën over music for life? * Heb je nog opmerkingen of nieuwe ideeën over het eindejaarsfeest? * Heb je nog opmerkingen of nieuwe ideeën over de website? * Heb je nog vragen over Blue Assist?

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ v z w O p W e g Markgravenstraat 65 2200 Herentals Tel. 014/23 18 80 Fax 014/23 56 87 info@vzwopweg.be Verslag cliëntenraad 13 december 2016 Aanwezig: Marjan Puls, Lien Van de Vel, Jeroen Mertens, An Van

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ ondernemingsnr.

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ ondernemingsnr. v z w O p W e g Markgravenstraat 75 2200 Herentals Tel. 014/23 18 80 Fax 014/23 56 87 info@vzwopweg.be ondernemingsnr.: 044 35 80 604 2017-12-14 verslag cliëntenraad 5 december 2017 Aanwezig: Marjan Puls,

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel.: 014/ GSM: 0478/ ondernemingsnr.

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel.: 014/ GSM: 0478/ ondernemingsnr. v z w O p W e g Markgravenstraat 75 2200 Herentals Tel.: 014/23 18 80 GSM: 0478/35 93 20 info@vzwopweg.be ondernemingsnr.: 044 35 80 604 2018-10-12 Verslag cliëntenraad 25 september 2018 Aanwezig: Marjan

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel.: 014/ GSM: 0478/ ondernemingsnr.

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel.: 014/ GSM: 0478/ ondernemingsnr. v z w O p W e g Markgravenstraat 75 2200 Herentals Tel.: 014/23 18 80 GSM: 0478/35 93 20 info@vzwopweg.be ondernemingsnr.: 044 35 80 604 2019-01-08 Verslag cliëntenraad 4 december 2018 Aanwezig: Marjan

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ v z w O p W e g Markgravenstraat 65 2200 Herentals Tel. 014/23 18 80 Fax 014/23 56 87 info@vzwopweg.be Verslag cliëntenraad 9 mei 2017 Aanwezig: Marjan Puls, Lien Van de Vel, Jeroen Mertens, An Van Herck,

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ ondernemingsnr.

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ ondernemingsnr. v z w O p W e g Markgravenstraat 75 2200 Herentals Tel. 014/23 18 80 Fax 014/23 56 87 info@vzwopweg.be ondernemingsnr.: 044 35 80 604 2017-10-12 Verslag cliëntenraad 26 september 2017 Aanwezig: Marjan

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ v z w O p W e g Markgravenstraat 65 2200 Herentals Tel. 014/23 18 80 Fax 014/23 56 87 info@vzwopweg.be Verslag cliëntenraad 10 mei 2016 Aanwezig: Marjan Puls, Lien Van de Vel, An Van Herck, Jaak Goetschalckx,

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ v z w O p W e g Markgravenstraat 65 2200 Herentals Tel. 014/23 18 80 Fax 014/23 56 87 info@vzwopweg.be Verslag cliëntenraad 20 september 2016 Aanwezig: Marjan Puls, Lien Van de Vel, Jeroen Mertens, An

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel.: 014/ GSM: 0478/ ondernemingsnr.

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel.: 014/ GSM: 0478/ ondernemingsnr. v z w O p W e g Markgravenstraat 75 2200 Herentals Tel.: 014/23 18 80 GSM: 0478/35 93 20 info@vzwopweg.be ondernemingsnr.: 044 35 80 604 2019-06-04 Verslag cliëntenraad 14 mei 2019 Aanwezig: Marjan Puls,

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ ondernemingsnr.

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ ondernemingsnr. v z w O p W e g Markgravenstraat 75 2200 Herentals Tel. 014/23 18 80 Fax 014/23 56 87 info@vzwopweg.be ondernemingsnr.: 044 35 80 604 2018-06-05 verslag cliëntenraad 15 mei 2018 Aanwezig: Marjan Puls,

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel.: 014/ GSM: 0478/ ondernemingsnr.

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel.: 014/ GSM: 0478/ ondernemingsnr. v z w O p W e g Markgravenstraat 75 2200 Herentals Tel.: 014/23 18 80 GSM: 0478/35 93 20 info@vzwopweg.be ondernemingsnr.: 044 35 80 604 2019-03-12 Verslag cliëntenraad 26 februari 2019 Aanwezig: Marjan

Nadere informatie

vzw OpWeg Infobrochure rechtstreeks toegankelijke hulp

vzw OpWeg Infobrochure rechtstreeks toegankelijke hulp vzw OpWeg Infobrochure rechtstreeks toegankelijke hulp 1 WIE ZIJN WIJ vzw OpWeg is een ambulante dienst voor volwassenen met een beperking, erkend en gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen

Nadere informatie

vzw OpWeg Infobrochure begeleid wonen

vzw OpWeg Infobrochure begeleid wonen vzw OpWeg Infobrochure begeleid wonen 1 WIE ZIJN WIJ vzw OpWeg is een ambulante dienst voor volwassenen met een beperking, erkend en gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap

Nadere informatie

Doelgroep en aanbod Missie en visie Regio

Doelgroep en aanbod Missie en visie Regio Jaarverslag 2016 Doelgroep en aanbod vzw OpWeg is een dienst die mobiele en ambulante ondersteuning aanbiedt aan personen met een beperking: verstandelijk, fysiek, auditief, visueel, autismespectrumstoornis

Nadere informatie

Doelgroep en aanbod. Missie en visie

Doelgroep en aanbod. Missie en visie Jaarverslag 2015 Doelgroep en aanbod vzw OpWeg is een dienst die mobiele en ambulante ondersteuning aanbiedt aan personen met een beperking: verstandelijk, fysiek, auditief, visueel, autismespectrumstoornis

Nadere informatie

Ondersteuning bij SEIN: woonzorg en dagbesteding

Ondersteuning bij SEIN: woonzorg en dagbesteding Samen doen wij dat! info Ondersteuning bij SEIN: woonzorg en dagbesteding informatie voor cliënten Inhoud INHOUD 1. Verhogen van de kwaliteit van leven van mensen met epilepsie 4 2. Het kwaliteitskader

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT EN SAMENSTELLING COLLECTIEF OVERLEG. Huishoudelijk reglement cliëntenraad fysieke zorg en mentale zorg

HUISHOUDELIJK REGLEMENT EN SAMENSTELLING COLLECTIEF OVERLEG. Huishoudelijk reglement cliëntenraad fysieke zorg en mentale zorg HUISHOUDELIJK REGLEMENT EN SAMENSTELLING COLLECTIEF OVERLEG Huishoudelijk reglement cliëntenraad fysieke zorg en mentale zorg Samenstelling leden: Het minimum aantal leden dat moet deelnemen aan de cliëntenraad

Nadere informatie

Collectieve rechten en plichten

Collectieve rechten en plichten Collectieve rechten en plichten 1. Identificatie van Hopperank vzw Benaming: Hopperank vzw Zetel: Gasthuisstraat 7 bus 7 1730 Asse Aard van de rechtsvorm van de rechtspersoon: vzw Datum en duur van de

Nadere informatie

Bijlage 1: Collectieve rechten en plichten

Bijlage 1: Collectieve rechten en plichten Bijlage 1: Collectieve rechten en plichten 1. Identificatie van Hopperank Benaming: Hopperank Zetel: Gasthuisstraat 7 bus 7 1730 Asse Aard van de rechtsvorm van de rechtspersoon: vzw Datum en duur van

Nadere informatie

Doelgroep en aanbod Missie en visie Regio

Doelgroep en aanbod Missie en visie Regio Jaarverslag 2017 Doelgroep en aanbod vzw OpWeg is een dienst die mobiele en ambulante ondersteuning aanbiedt aan personen met een beperking: verstandelijk, fysiek, auditief, visueel, autismespectrumstoornis

Nadere informatie

LOP Antwerpen Basisonderwijs ALGEMENE VERGADERING

LOP Antwerpen Basisonderwijs ALGEMENE VERGADERING LOP Antwerpen Basisonderwijs ALGEMENE VERGADERING 03-06-2015 tijdens de vergadering: bij de uitnodiging: bij het verslag: Agenda AV Tijdslijn Bevraging directies Periodes CAR7 Verslag van de AV van 15/10/2014

Nadere informatie

INFOMOMENT 2 FEBRUARI 16

INFOMOMENT 2 FEBRUARI 16 INFOMOMENT 2 FEBRUARI 16 Minister Vandeurzen maakte in 2010 een groot plan Wat staat er in dat plan? 2 belangrijke doelen: In 2020 moeten alle personen met een handicap die zorg nodig hebben, zorg krijgen

Nadere informatie

Verslag OR 12/09/2016

Verslag OR 12/09/2016 Verslag OR 12/09/2016 Aanwezig: Els U Meester Pascal Els VL Els M Elke Jurgen - Ellen Kim Sylvia - Robin - Meester Bart - Juf Lara Verontschuldigd: Igor Verslag: Elke Agendapunten: 1) Goedkeuring vorig

Nadere informatie

Hoofdstuk 3 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op zeggenschap

Hoofdstuk 3 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op zeggenschap Recht op zeggenschap Hoofdstuk 3 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op zeggenschap In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen: 1. Wat is het recht op zeggenschap? 2. Wat is het recht op

Nadere informatie

De laatste dagen van het jaar staan weer voor de deur, tijd voor een laatste update van de nieuwtjes voordat we in verlof gaan.

De laatste dagen van het jaar staan weer voor de deur, tijd voor een laatste update van de nieuwtjes voordat we in verlof gaan. Beste ouders, De laatste dagen van het jaar staan weer voor de deur, tijd voor een laatste update van de nieuwtjes voordat we in verlof gaan. We wensen iedereen een feestelijk, gezellig eindejaar! We hopen

Nadere informatie

MDT meerderjarigen. Wij helpen u bij het vinden van de juiste hulp! Adres: Caritasstraat 76, 9090 Melle 09/

MDT meerderjarigen. Wij helpen u bij het vinden van de juiste hulp! Adres: Caritasstraat 76, 9090 Melle 09/ MDT meerderjarigen Wij helpen u bij het vinden van de juiste hulp! Adres: Caritasstraat 76, 9090 Melle 09/210 69 69 Multidisciplinaire Teams (MDT) erkend en gesubsidieerd door Inhoud Wat is het VAPH?...

Nadere informatie

Vergunde zorgaanbieders

Vergunde zorgaanbieders Vergunde zorgaanbieders Evelien Devriese 1 Vergunde zorgaanbieders 3 aspecten: (1) Besteding en verantwoording van het PVB voor niet rechtstreeks toegankelijke hulp (nrth) (2) Vergunnen en (3) Betoelagen

Nadere informatie

OPEN SPACE TECHNIEK: 6 WERKGROEPEN. WEERGAVE VAN DE FLAPPEN

OPEN SPACE TECHNIEK: 6 WERKGROEPEN. WEERGAVE VAN DE FLAPPEN OPEN SPACE TECHNIEK: 6 WERKGROEPEN. WEERGAVE VAN DE FLAPPEN Hoe wordt de participatie, de inbreng van leerlingen zelf vorm gegeven? Vraag van het Stimuleringsfonds Brede School Antwerpen Basis: - Verkiezing

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek HET EEPOS

Kwaliteitshandboek HET EEPOS Algemeen Het Eepos voert over de verschillende afdelingen heen één gezamenlijk opnamebeleid, waarbij de verschillende ondersteuningsfuncties flexibel kunnen worden aangeboden. We streven er naar dat de

Nadere informatie

> NASLAG WERKWINKEL LEERLINGEN IN DE SCHOOLRAAD Studiedag Leerlingen en school: partners in crime? 24-04-3013

> NASLAG WERKWINKEL LEERLINGEN IN DE SCHOOLRAAD Studiedag Leerlingen en school: partners in crime? 24-04-3013 > NASLAG WERKWINKEL LEERLINGEN IN DE SCHOOLRAAD Studiedag Leerlingen en school: partners in crime? 24-04-3013 Leerlingen uit het secundair onderwijs mogen vertegenwoordigd zijn als partner op de schoolraad.

Nadere informatie

Goede zorg & ondersteuning

Goede zorg & ondersteuning Goede zorg & ondersteuning voor ouderen met een verstandelijke beperking voor familie en vertegenwoordigers, cliëntenraden, begeleiders Mensen worden steeds ouder. Ook mensen met een verstandelijke beperking

Nadere informatie

21/10/2010 Dhr. M. Naeye, departementshoofd P&O. Mevr. A. ROGIER

21/10/2010 Dhr. M. Naeye, departementshoofd P&O. Mevr. A. ROGIER Verslag DEPARTEMENT PERSONEEL EN ORGANISATIE STATUTAIRE COMMISSIE VAN HET BASISOVERLEGCOMITE DATUM VERGADERING VOORZITTER 21/10/2010 Dhr. M. Naeye, departementshoofd P&O AANVANGSUUR VERSLAGGEVER Mevr.

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. GVO / 2015 / 16 / / 17 november 2015

KAMER VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. GVO / 2015 / 16 / / 17 november 2015 1 KAMER VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING GVO / 2015 / 16 / / 17 november 2015 Inzake, wonende te, bijgestaan door Mter., advocaat te, verzoekende partij Tegen VZW met maatschappelijke

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek 3. Gebruikersgerichte processen 3.3 Het beëindigen van zorg of ondersteuning

Kwaliteitshandboek 3. Gebruikersgerichte processen 3.3 Het beëindigen van zorg of ondersteuning 1/6 Beoordeeld: Stuurgroep Kwaliteit Geldig vanaf: 08/11/2017 Procedurehouder: Sociale dienst Goedgekeurd: Luc Lemkens Paraaf: 1. Toepassingsgebied De procedure beëindigen van zorg of ondersteuning wordt

Nadere informatie

1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster.

1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster. REGELING CLIËNTENRAAD Artikel 1: Doelstelling Cliëntenraad 1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster. 2. De cliëntenraad helpt mee om alles

Nadere informatie

BROCHURE BROCHURE BROCHURE. WEGWIJS IN DE ADMINISTRATIEVE STAPPEN VAN Het werkkapitaal Bijstandsorganisatie (ENKEL MEERDERJARIGEN!

BROCHURE BROCHURE BROCHURE. WEGWIJS IN DE ADMINISTRATIEVE STAPPEN VAN Het werkkapitaal Bijstandsorganisatie (ENKEL MEERDERJARIGEN! BROCHURE BROCHURE BROCHURE WEGWIJS IN DE ADMINISTRATIEVE STAPPEN VAN Het werkkapitaal DE PERSOONSVOLGENDE Bijstandsorganisatie FINANCIERING (ENKEL MEERDERJARIGEN!) Inhoudstafel Absoluut vzw de bijstandsorganisatie

Nadere informatie

verslag 1 Opening 18 september 2017 aanwezig gast ondersteuning verslag

verslag 1 Opening 18 september 2017 aanwezig gast ondersteuning verslag verslag 18 september 2017 aanwezig Harry Beekman Lara Margaret Anita Wouter Schoemaker Roozendaal Randolph Schra Wilma van Leyen Jaap Krikke Vincent Vodde gast ondersteuning verslag Dik van Bruggen Cretia

Nadere informatie

Dagbesteding Bijzonder

Dagbesteding Bijzonder Dagbesteding Bijzonder Bijzonder biedt dagbesteding met een kleinschalig karakter. Hierdoor is er veel tijd voor persoonlijke aandacht, en sta je als mens centraal. De cliënt moet zich hier thuis en beschermd

Nadere informatie

Vergaderen. Wat is dat? Waarom moet dat? Dit is het boekje van..

Vergaderen. Wat is dat? Waarom moet dat? Dit is het boekje van.. Vergaderen Wat is dat? Waarom moet dat? Dit is het boekje van.. 1. Wat is vergaderen? 1. Uitleg vragen en geven Jij mag vragen stellen aan je begeleiders. Ook de begeleiding heeft soms nieuws om te vertellen.

Nadere informatie

brochure Bijstandsorganisatie Auteursrechten / bescherming voor absoluut vzw

brochure Bijstandsorganisatie Auteursrechten / bescherming voor absoluut vzw brochure zw Auteursrechten / bescherming voor absoluut vzw 2 Inhoudsopgave 1. Wat is een bijstandsorganisatie?...4 1.1. Laagdrempelige begeleiding...4 1.2. Intensieve bijstand op maat...4 2. absoluut vzw...5

Nadere informatie

PVF 10 oktober Vragen en Antwoorden. Inhoud. 1. Algemeen

PVF 10 oktober Vragen en Antwoorden. Inhoud. 1. Algemeen PVF 10 oktober Vragen en Antwoorden Inhoud 1. Algemeen... 1 2. Basisondersteuningsbudget (BOB)... 3 3. Persoonsvolgend Budget... 4 4. Overgaan naar het nieuwe systeem... 5 5. Hulp bij de overstap naar

Nadere informatie

UITNODIGING. 1 Goedkeuring verslagen. 2 Goedkeuring agenda. 3 Strategische punten. 4 Operationele punten. 5 Update mandaten. 3.1 Prijsstijging Alma

UITNODIGING. 1 Goedkeuring verslagen. 2 Goedkeuring agenda. 3 Strategische punten. 4 Operationele punten. 5 Update mandaten. 3.1 Prijsstijging Alma LOKO WV STUDENTENBELEID VRIJDAG 2 OKTOBER AANSLUITEND BIJ AV LEUVEN UITNODIGING 1 Goedkeuring verslagen 2 Goedkeuring agenda 3 Strategische punten 3.1 Prijsstijging Alma 3.2 Living Campus project 4 Operationele

Nadere informatie

Charter collectieve rechten en plichten

Charter collectieve rechten en plichten Charter collectieve rechten en plichten 1 Identificatie van de dienst vzw OpWeg Markgravenstraat 65 2200 HERENTALS De vzw is sinds 1 juli 1993 erkend en gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen

Nadere informatie

Hallo en welkom in De Steiger

Hallo en welkom in De Steiger Hallo en welkom in De Steiger Hier komen kindjes voor kort of wat langer wonen. Sommige gaan in de weekends en vakanties naar huis, anderen blijven ook die dagen in De Steiger. Dit hangt van kind tot kind

Nadere informatie

De overgang naar PVF Voorstel SOM en Vlaams Welzijnsverbond Diane Serneels

De overgang naar PVF Voorstel SOM en Vlaams Welzijnsverbond Diane Serneels De overgang naar PVF Voorstel SOM en Vlaams Welzijnsverbond Diane Serneels 1 2 1 3 Invoer PVF langs 3 sporen Spoor 1 : nieuwe instroom via uitbreidingsbeleid Spoor 2 : omschakeling huidige gebruikers zorg

Nadere informatie

Verslag ouderraad van 02 februari 2012 :

Verslag ouderraad van 02 februari 2012 : Verslag ouderraad van 02 februari 2012 : Aanwezig : Ilona, Vicky, Isabelle, Kristoff, Greet, Sofie, Lien, Karen, Wendy, Evy, directeur Jan Verontschuldigd: Juf An, Joke, Sonja, Sigrid, Marian, Peter AGENDA:

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf September Oktober 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1

info Kalender: Agenda Woordje vooraf September Oktober 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1 September Oktober 2018 info Kalender: Agenda Vrijdag 21 september Groep 2 vrij Maandag 24 september Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij Dinsdag 25 september

Nadere informatie

Mijn ouders begrijpen me niet. Ik hou het thuis niet meer uit! Ik denk dat ik lesbisch ben. Ik wil alleen gaan wonen maar ik studeer nog. Lukt dat?

Mijn ouders begrijpen me niet. Ik hou het thuis niet meer uit! Ik denk dat ik lesbisch ben. Ik wil alleen gaan wonen maar ik studeer nog. Lukt dat? infobrochure Mijn ouders begrijpen me niet. Ik hou het thuis niet meer uit! Ik denk dat ik lesbisch ben Ik wil alleen gaan wonen maar ik studeer nog. Lukt dat? Mijn ouders gaan scheiden Ik voel me niet

Nadere informatie

meld je aan Schooljaar ONDERWIJS ANTWERPEN Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming

meld je aan Schooljaar ONDERWIJS ANTWERPEN Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming meld je aan ONDERWIJS ANTWERPEN Schooljaar 2018-2019 Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming Inhoud Beste ouder Welke mogelijkheden hebt u om uw kind in te schrijven

Nadere informatie

verslag 15 mei 2017 Randolph Schra Wouter Roozendaal gast ondersteuning verslag

verslag 15 mei 2017 Randolph Schra Wouter Roozendaal gast ondersteuning verslag verslag 15 mei 2017 aanwezig Harry Beekman Lara Margaret Anita van Dinteren Wouter Roozendaal Randolph Schra Wilma van Leyen Jaap Krikke Vincent Vodde gast ondersteuning verslag Miriam Traudes Cretia van

Nadere informatie

Wat je moet weten: Jouw dossier

Wat je moet weten: Jouw dossier Wat je moet weten: Jouw dossier Wat is een dossier? Het CAW Brussel werkt met een elektronisch dossier. In je dossier houdt de hulpverlener informatie bij over: Wie je bent (de hulpvrager) Waar je hulp

Nadere informatie

1 Opzet van deze correctiefases

1 Opzet van deze correctiefases Zenithgebouw Koning Albert II-laan 37 1030 BRUSSEL www.vaph.be INFONOTA Gericht aan: vergunde zorgaanbieders 31 mei 2018 INF/HOR/18/01a Contactpersoon Helpdesk transitie voorzieningen E-mail Transitievz.mailbox@vaph.be

Nadere informatie

13/02/2018. familievergaderingen februari de IDO. verwelkoming: de Gebruikersraad

13/02/2018. familievergaderingen februari de IDO. verwelkoming: de Gebruikersraad familievergaderingen februari 2018 de IDO verwelkoming: de Gebruikersraad 1 Waarom zitten we hier eigenlijk? https://www.youtube.com/watch?time_continue=71&v=spa_3-ghg9y Wie zijn ondersteuning zonder wijzigingen

Nadere informatie

VERSLAG werkgroep betrokken ouders van 27 september 2011

VERSLAG werkgroep betrokken ouders van 27 september 2011 Ons kenmerk: LOP/TB/VRS/BOOS/VDM/110927/007 Bijlage: overzicht van de analyses VERSLAG werkgroep betrokken ouders van 27 september 2011 - Sofie contacteert Saïda voor een stand van zaken i.v.m. de sleutels.

Nadere informatie

ALF. Technische handleiding

ALF. Technische handleiding ALF Technische handleiding Versie 2017 pagina 1 van 10 Inhoudsopgave 1 Afrekeningsdossier 2017... 4 1.1 Tewerkstellingsgegevens... 4 1.1.1 Invullen of inkijken van personeelsgegevens... 5 1.2 Administratief

Nadere informatie

Waarom? Het nieuwe ondersteuningsbeleid voor personen met een handicap en de Persoonsvolgende Financiering. Base-line van de oplossing:

Waarom? Het nieuwe ondersteuningsbeleid voor personen met een handicap en de Persoonsvolgende Financiering. Base-line van de oplossing: Het nieuwe sbeleid voor personen met een handicap en de Persoonsvolgende Financiering Waarom? Toepassing van het VN-verdrag voor de rechten van de mens Inzet van extra middelen in de sector handicap lost

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Tafelronde St. Joris Aanwezig

Medezeggenschapsraad Tafelronde St. Joris Aanwezig Medezeggenschapsraad Tafelronde St. Joris Aanwezig Marieke, Kevin, Agnes, Gepke, Karin vertegenwoordiging OR: Marcel, Loubna, Petri, Casper Afwezig Datum 27-11-2018 Locatie/tijd Joris 19.30-21.30 (OR en

Nadere informatie

1. De klachtencommissie heeft tenminste drie leden, waaronder de voorzitter en de plaatsvervangend voorzitter.

1. De klachtencommissie heeft tenminste drie leden, waaronder de voorzitter en de plaatsvervangend voorzitter. Hoofdstuk 3 De klachtencommissie Artikel 5 Klachtencommissie 1. De deelnemende Raden van Bestuur brengen de klachtenbehandeling onder bij de door hen ingestelde Klachtencommissie Verzorging en Verpleging

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek HET EEPOS

Kwaliteitshandboek HET EEPOS Stappenplan Opmerking: Onderstaande stappen verlopen niet één voor één, maar lopen deels ook door elkaar heen. Er is een klacht vanwege een gebruiker Alle klachten betreffende eender welk aspect van de

Nadere informatie

overleggroep gezondheid; agendapunt samenwerking CGG s en verenigingen 02 februari 2010

overleggroep gezondheid; agendapunt samenwerking CGG s en verenigingen 02 februari 2010 Vlaams Netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen vzw Aromagebouw / Vooruitgangstraat 323 bus 6 (3 de verdieping) / 1030 Brussel / tel. 02-204 06 50 / fax : 02-204 06 59 info@vlaams-netwerk-armoede.be

Nadere informatie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie PRIKBORD 4 3 september 2014 19 november 2015 Schooljaar 2015-2016 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Vreedzame school Overig nieuws 1 1 2 3 3 4 Verjaardagen 4 Informatie van derden

Nadere informatie

ONTBIJT OP SCHOOL. Voorbereiding van het ontbijt. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS

ONTBIJT OP SCHOOL. Voorbereiding van het ontbijt. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS ONTBIJT OP SCHOOL De jongeren organiseren zelf een ontbijt op school. Ze bepalen hoe het ontbijt er zal uitzien en staan ook in voor de praktische organisatie. Hiervoor moeten ze een heel aantal zaken

Nadere informatie

Veel leesplezier en wij wensen u alvast prettige feestdagen en een gelukkig 2018.

Veel leesplezier en wij wensen u alvast prettige feestdagen en een gelukkig 2018. - December 2017 - Beste lezers, Van harte welkom bij de nieuwe editie van de Flegapost. Het nieuwe werkjaar is weer van start gegaan en wij hebben er ongelofelijk veel zin in om er met de redactie een

Nadere informatie

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief februari TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl.ik ben de levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid.

Nadere informatie

Samenvatting resultaten CTO De Gelderhorst 2017

Samenvatting resultaten CTO De Gelderhorst 2017 Samenvatting resultaten CTO De Gelderhorst 2017 Een cliënt tevredenheidsonderzoek in De Gelderhorst vraagt om een specifieke aanpak waarbij clienten worden bevraagd in hun eigen taal en er rekening wordt

Nadere informatie

Verslag vergadering OR 25 februari 2016

Verslag vergadering OR 25 februari 2016 Aanwezig : Annelies K, Irmine V, Hanne DC, Nicky, Hannelore S, An P, Karen, Marjan, Tim G, Valerie, Leen DR,Toon, Kristoff, Carole, Tine B Leerkrachten : Kim DR Directie : Didier, Suzy Verontschuldigd:

Nadere informatie

Aanwezigheidslijst: Agenda: Volgende vergaderingen: VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar

Aanwezigheidslijst: Agenda: Volgende vergaderingen: VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar 18.01.2016 Aanwezigheidslijst: Aanwezigen: Verontschuldigd: Uitgenodigd: Gastspreker: (D) Directie - (L) Leerkracht Agenda: Agenda Onderwerpen

Nadere informatie

Informatie voor cliënten - Wat heeft een buddy te bieden?

Informatie voor cliënten - Wat heeft een buddy te bieden? Informatie voor cliënten - Wat heeft een buddy te bieden? Wat kunt u van een buddy verwachten? Een buddy is een vrijwilliger die mens-tot-mens ondersteuning geeft aan iemand die dat even nodig heeft, de

Nadere informatie

Klachtenprocedure Cliënten

Klachtenprocedure Cliënten Klachtenprocedure Cliënten Het spreekt voor zich dat cliënten/bewoners van de zorgvoorzieningen van Sint Annaklooster mogen rekenen op een zo goed mogelijke huisvesting, verpleging, verzorging en begeleiding.

Nadere informatie

Bijeenkomst 4 Module Wonen als u ouder wordt (1)

Bijeenkomst 4 Module Wonen als u ouder wordt (1) Module Wonen als u ouder wordt (1) Doelen van deze bijeenkomst Doelen voor de cursusbegeleider: b informeren over mogelijkheden van woningaanpassingen ten behoeve van zelfstandig blijven wonen in de huidige

Nadere informatie

kalenderweek 47 deze week Groep 1/2A en 1/2C gaan naar het Pietenhuis in Venlo Dinsdag Woensdag Groep 1/2 B gaat naar het Pietenhuis in Venlo Vrijdag

kalenderweek 47 deze week Groep 1/2A en 1/2C gaan naar het Pietenhuis in Venlo Dinsdag Woensdag Groep 1/2 B gaat naar het Pietenhuis in Venlo Vrijdag kalenderweek 47 Maandag: 16-11 Bianca Hennie/Kim Petra Dinsdag: 17-11 Bianca Hennie/Kim Petra Woensdag: 18-11 Ine Hennie Dorien Donderdag:19-11 Ine Hennie Dorien Vrijdag: 20-11 Ine Vera Petra deze week

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van het Comité voor het beheer van het merk INCERT

Huishoudelijk Reglement van het Comité voor het beheer van het merk INCERT Comité Electrotechnique Belge a.s.b.l. Belgisch Elektrotechnisch Comité v.z.w. Diamant Building Bd A. Reyerslaan, 80-1030 Bruxelles/Brussel Tel : 02/706 85 70 - Fax : 02/706 85 80 E-mail: paul.romanus@bec-ceb.be

Nadere informatie

Agenda vergadering Ouderraad

Agenda vergadering Ouderraad Agenda vergadering Ouderraad Datum : woensdag 12 januari 2011 Tijd : 20.00 uur Aanwezig : Wianda, Richtje, Wilbert, Yvonne, Alie (notulist) Locatie : school 1. Opening De vergadering wordt geopend om 20:15

Nadere informatie

PERSOONSVOLGENDE FINANCIERING

PERSOONSVOLGENDE FINANCIERING PERSOONSVOLGENDE FINANCIERING Wat is een persoonsvolgende financiering (PVF)? 1 2 Voor mij, en alle andere personen met een handicap, is er een nieuw systeem van financiële ondersteuning: DE PERSOONSVOLGENDE

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindercentrum het Klokhuis

Nieuwsbrief Kindercentrum het Klokhuis Nieuwsbrief Kindercentrum het Klokhuis Voorwoord December 2015 Sinterklaas is net weer achter de rug of het volgende feest kondigt zich alweer aan. Altijd weer een drukke maand de decembermaand, maar wel

Nadere informatie

Koornhorst in Beweging. Thee & Taart Nieuws. van vrijdag 12 augustus

Koornhorst in Beweging. Thee & Taart Nieuws. van vrijdag 12 augustus Koornhorst in Beweging Thee & Taart Nieuws van vrijdag 12 augustus In deze Thee & Taart Nieuwsflits: Burennieuws- Bewonerscommissie - Veiligheids/ Koornhoorst Alert groep - Filmpjes vanuit de Koornhorst

Nadere informatie

Hoofdstuk 10 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten op papier

Hoofdstuk 10 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten op papier Rechten van cliënten op papier Hoofdstuk 10 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten op papier RECHTEN OP PAPIER In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen: 1. Waar vind je jouw

Nadere informatie

MR & Directie: (19: uur)

MR & Directie: (19: uur) NOTULEN MR OVERLEG Datum: 23 juni 2015 Plaats: Personeelskamer Het Spectrum Tijd: 19.30 22.00 uur Uitgenodigd: Afwezig: Adviserend: C. Houkes (Voorzitter), R. Kat (secretaris), C. Burgers, N. Nieuwveld,

Nadere informatie

Info. Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten. Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde

Info. Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten. Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde Info Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde Inhoud INHOUD 1. Waar gaat het over 3 2. Aanraken 4 3. Hoe noem jij dat? 5 4. Baas over

Nadere informatie

2. Toepassingsgebied Klachten van de gebruiker m.b.t. de hulp- en dienstverlening, die gemeld worden aan een medewerker van De Meander.

2. Toepassingsgebied Klachten van de gebruiker m.b.t. de hulp- en dienstverlening, die gemeld worden aan een medewerker van De Meander. 1/5 Beoordeeld: Stuurgroep Kwaliteit Geldig vanaf: 26/06/2013 Procedurehouder: Sociale dienst Goedgekeurd: Luc Lemkens Paraaf: 1. Termen en definities Interne klachtencommissie: De klachtencommissie bestaat

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie Nieuws van de directie Agenda 16 februari: inspectie 17 februari: voor deze datum opgeven Kangoeroe-wedstrijd (info volgt) 17 februari: carnaval 18 t/m 26 februari: voorjaarsvakantie 1 maart: inloopochtend

Nadere informatie

Jaarplan ASVZ 2018 Stap voor stap verbeteren

Jaarplan ASVZ 2018 Stap voor stap verbeteren Jaarplan ASVZ 2018 Stap voor stap verbeteren Dit is het jaarplan van ASVZ. Hierin schrijft ASVZ op wat we in 2018 gaan doen en wat beter of anders kan in de zorg. ASVZ wil in 2018 de zorg nog verder verbeteren.

Nadere informatie

Informatiebrochure De Kangoeroe. De Kangoeroe Charter collectieve rechten en plichten

Informatiebrochure De Kangoeroe. De Kangoeroe Charter collectieve rechten en plichten De Kangoeroe Charter collectieve rechten en plichten Wat is De Kangoeroe vzw? De Kangoeroe vzw is een dienst mobiele en ambulante begeleiding, erkend door het VAPH 1. De kantoren zijn in Wetteren en de

Nadere informatie

Vooraankondiging wegwerkzaamheden

Vooraankondiging wegwerkzaamheden nummer 3 november 2017 Vooraankondiging wegwerkzaamheden In de loop van het eerste kwartaal 2018 zal een begin worden gemaakt met wegwerkzaamheden bij de school. Dat zal ook effect hebben op het kunnen

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad

Jaarverslag Cliëntenraad Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Inhoudsopgave Voorwoord... pagina 2 Hoofdstuk 1: VraagPlus... pagina 3 Hoofdstuk 2: De cliëntenraad.. pagina 4, 5 Hoofdstuk 3: Vraagplus in beweging.. pagina 6 Hoofdstuk 4:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 - Schooljaar

Nieuwsbrief 20 - Schooljaar Nieuwsbrief 20 - Schooljaar 2018-2019 School Dorp 2= 014/6565657 School -Dorp 60 = 014/656689- Schoolbus = 0491/742992 A G E N D A Maandag 11/02/2019 :Zwemmen 4de lj + 6de lj -2de lj bezoekt Megaspelenpaleis

Nadere informatie

Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... 7 Afsluiting en nazorg

Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... 7 Afsluiting en nazorg Inhoudsopgave Inleiding... 2 Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... 7 Afsluiting en nazorg... 8 Overige informatie... 10

Nadere informatie

Cliënten. Een uitgave van Careander Contact. THEMANUMMER: De strategische koers

Cliënten. Een uitgave van Careander Contact. THEMANUMMER: De strategische koers Een uitgave van Careander - 1 2018 Cliënten Contact THEMANUMMER: De strategische koers VAN DE BESTUURDER: Aan de slag Careander heeft een nieuwe visie. We hebben de visie opgeschreven, hier staat in hoe

Nadere informatie

Rechtstreeks toegankelijke hulp. november 2014

Rechtstreeks toegankelijke hulp. november 2014 Rechtstreeks toegankelijke hulp november 2014 Situering Perspectiefplan 2020 van minister Vandeurzen: nieuw ondersteuningsbeleid voor personen met een handicap Belangrijkste doelstellingen: Garantie op

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

Vergadering 3 oktober 2017

Vergadering 3 oktober 2017 Vergadering 3 oktober 2017 Aanwezig: Veerle, Kim, Patricia, Els Dewancker, Rosalinde, Heidi, Marie, Ysabel, Els De Roest, juf Els, juf Tineke, Peter, Els Sys, Katrijn, Patsy, Wim, Filip, Caroline, Marc

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering (73) te Rotterdam op 9 maart 2015

Notulen MR-vergadering (73) te Rotterdam op 9 maart 2015 Notulen MR-vergadering (73) te Rotterdam op 9 maart 2015 Aanwezig namens ouders: Aanwezig namens personeel: Aanwezig namens bestuur: Kim Vlot, Suzanne Goudriaan en Magda van Gent Margreeth Radenborg, Drea

Nadere informatie

NOVEMBER Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking

NOVEMBER Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking NOVEMBER 2018 Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Zo blijf je op de hoogte Over deze nieuwsbrief Dit is een nieuwsbrief voor cliënten van Syndion. Nieuwsbrief Cliënt Er staat

Nadere informatie

Notulen Ouderraad. 1. Opening en vaststellen agenda Bram opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom.

Notulen Ouderraad. 1. Opening en vaststellen agenda Bram opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Notulen Ouderraad Datum: Dinsdag 8 november 2016 Aanvang: 20.00 uur Locatie: De Hoeve Aanwezig: Bram Gerards, Marlies Mobach, Ilona Vroegh, Jolanda van Leijenhorst, Paul van Aalst, Ellen v/d Wijgaarden,

Nadere informatie

JAARVERSLAG. DIO - Beschermd wonen. vzw KIDS

JAARVERSLAG. DIO - Beschermd wonen. vzw KIDS JAARVERSLAG DIO - Beschermd wonen 2014 vzw KIDS 1 ACTIVITEITENVERSLAG DIO 2014 Diensten voor Individuele Ondersteuning (DIO) is de benaming van het vroegere Beschermd Wonen. Dit zijn de gegevens voor het

Nadere informatie

DE PERSOONSVOLGENDE FINANCIERING

DE PERSOONSVOLGENDE FINANCIERING DE PERSOONSVOLGENDE FINANCIERING S I N D S J A N U A R I 2 0 1 7 N I E U W E O R G A N I S AT I E E N P R O C E D U R E S B I J VA P H B I J A A N V R A G E N V O O R Z O R G De nieuwe ondersteuningsfuncties

Nadere informatie

DATUM: 15 juli De allereerste Globe van dit schooljaar! Veel leuke, maar ook belangrijke nieuwtjes! Heel Veel plezier!

DATUM: 15 juli De allereerste Globe van dit schooljaar! Veel leuke, maar ook belangrijke nieuwtjes! Heel Veel plezier! Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 27 nov. 2017

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 27 nov. 2017 Maandkalender & bulletin Jaargang: 21-07 datum: 27 nov. 2017 november 27 nieuwsbrief 7 28 29 30 1 4 5 Sinterklaas op school 6 9.30 uur start school 7 8 11 20.00 uur MR Padland 12 Aanschuiftafel locatie

Nadere informatie

BULLETIN VAN MONDELINGE VRAGEN EN ANTWOORDEN VRAGENUURTJE VAN /025 Zuiderlicht 11/2018

BULLETIN VAN MONDELINGE VRAGEN EN ANTWOORDEN VRAGENUURTJE VAN /025 Zuiderlicht 11/2018 BULLETIN 11 VAN MONDELINGE VRAGEN EN ANTWOORDEN VRAGENUURTJE VAN 2018 2018/025 Zuiderlicht 11/2018 2018/025 Zuiderlicht Mevrouw Els Roegiers, OCMW-raadslid Beste Voorzitter, Graag had ik van u een status-update

Nadere informatie

Geluk zit in een klein kunsthoekje Goedepraktijkvoorbeeld bij de bachelorproef van Els Maldoy

Geluk zit in een klein kunsthoekje Goedepraktijkvoorbeeld bij de bachelorproef van Els Maldoy Geluk zit in een klein kunsthoekje Goedepraktijkvoorbeeld bij de bachelorproef van Els Maldoy Contact: elsmaldoy_2000@yahoo.com Samenwerkingsverband Doelgroep Freinetschool De Pluim, Hoboken Nathalie Vandermaesen,

Nadere informatie