Jaarverslag 2017 Geardus Majella school

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2017 Geardus Majella school"

Transcriptie

1 1 Jaarverslag 2017 Jaar 2017 School Gerardus Majella Schoolleider Ben Gustin Datum Inleiding In dit jaarverslag beschrijven we de resultaten van het afgelopen jaar. [1] Beoordeelde beleidsterreinen 2015 [zie hoofdstuk 7.10 van het schoolplan] Beleidsterrein Gemiddelde score Waardering Aandachtsveld 1 QS Kwaliteitszorg 3,62 goed 2 QS Pedagogisch handelen 3,58 goed 3 QS Interne communicatie 3,52 goed 4 QS Actieve en zelfstandige rol van 2,92 zwak ja de leerlingen 5 QS Taal- leesonderwijs 3,73 goed Ja Blijft aandachtspunt 6 QS Rekenen en wiskunde 3,63 goed 7 QS opbrengstgericht werken 3,55 Goed (rekenen en wiskunde) 8 Schooldiagnose Opbrengsten 3,56 Goed 9 Aanbod actief burgerschap 3,04 voldoende

2 2 Uitwerking van de belangrijkste verbeterpunten per beleidsterrein [a] Beleidsterrein Didactisch handelen Verbeterpunt (wat) Verkeer, invoeren van een nieuwe methode Gewenste situatie (doel) Alle kinderen van de basisschool krijgen minimaal 1 keer per 2 weken verkeersles a.d.h.v. een aansprekende en verantwoorde methode. De kinderen behalen aan het eind van groep 8 zowel hun theoretisch als praktisch verkeersdiploma Activiteiten (hoe) De methode wordt ingevoerd in schooljaar Betrokkenen Alle leerkrachten Periode (wanneer) 2016 Eigenaar (wie) Directeur Kosten 500,00 per jaar Evaluatie (wanneer) Februari 2014, maart 2017 en juni 2017 Borging (hoe) Afspraken en ervaringen vastleggen in document, evaluatie De methode Let s go is met ingang van het nieuwe schooljaar ingevoerd en voldoet tot nu toe aan de verwachtingen [b] Beleidsterrein Verbeterpunt (wat) Gewenste situatie (doel) Activiteiten (hoe) Didactisch handelen Evaluaties van groepen en kinderen In alle groepen wordt op het vakgebied lezen en rekenen en spelling gewerkt volgens het principe van H.G.W. De evaluaties van zowel groepen als kinderen moeten éénduidig zijn in alle groepen In alle groepen wordt een individueel leerlingoverzichten een groepsplan gemaakt voor de vakgebieden rekenen en lezen en spelling. Aan de hand hiervan worden evaluaties geschreven. Dit doen we twee keer per jaar. De evaluatie wordt meer leerkracht gericht. Betrokkenen Alle leerkrachten Periode (wanneer) 2016 Eigenaar (wie) i.b-er, directie en trainer HGW (Marja) Kosten Evaluatie (wanneer) Februari en Juni Borging (hoe) Groepsconsultaties, groepsbesprekingen vastleggen in document. Evaluatie Er zijn nu bindende afspraken gemaakt omtrent de evaluaties van de groepsplannen en individuele overzichten. De leerkracht houdt dagelijks de ontwikkelingen van de groep bij en verwerkt dit 2 keer per jaar in het individuele overzicht. Elk kind heeft een individueel leerlingoverzicht waarin regelmatig evaluaties worden geschreven en waarin tevens alle relevante informatie wordt verzameld. In dit overzicht staan ook belemmerende en stimulerende factoren en onderwijsbehoeften. Dit wordt een document waarin alle ontwikkelingen van het kind van groep 1 t/m 8 in één oogopslag te zien zijn. Het document wordt dus jaarlijks doorgegeven aan de volgende leerkracht.

3 3 [c] Beleidsterrein Didaktisch handelen Verbeterpunt (wat) Invoering methode sociaal-emotionele ontwikkeling Gewenste situatie (doel) De school beschikt over een deugdelijke methode sociaalemotionele ontwikkeling. De school evalueert de sociale resultaten volgens een protocol. Activiteiten (hoe) Een werkgroepje selecteert een aantal methodes. Deze worden uitgeprobeerd en aan de hand van bevindingen wordt een keuze gemaakt. Betrokkenen Werkgroep en alle leerkrachten Periode (wanneer) 2016 Eigenaar (wie) werkgroep Kosten 2500,00. Evaluatie (wanneer) Elke drie maanden. Borging (hoe) Elk drie maanden agendapunt. Evaluatie De Methode goed gedaan is ingevoerd. We werken er nu ruim een jaar mee. De methode voldoet aan de verwachtingen. Ook het schoolmaatschappelijk werk is weer opgestart. We hebben goede afspraken kunnen maken. Eens in de 3 weken is er een spreekuur op school. Ouders kunnen met of zonder afspraak terecht. In groep 7-8 wordt aan alle kinderen onder schooltijd weerbaarheidstraining gegeven. In groep 5-6 wordt de sova training gegeven aan een groep kinderen. Ook dit gebeurt op school.

4 4 [c] Beleidsterrein Verbeterpunt (wat) Gewenste situatie (doel) Activiteiten (hoe) Zorg en begeleiding Invoering coöperatief leren en verbeteren klassenmanagement Verbeteren van het klassenmanagement, zodat de leerkrachten met name in de combinatiegroepen voldoende tijd overhouden om aandacht te besteden aan de zorgleerlingen. (Ook de meerbegaafde leerlingen) Door invoering van coöperatief leren worden de leerlingen zelfstandiger en meer eigenaar van hun eigen leerproces en dat van een ander. Ook de sociale verbindingen binnen de groep moeten hierdoor worden versterkt. Ook de leerlinggesprekken zullen onderdeel uitmaken van dit traject. Scholing in klassenmanagement en coöperatief leren en dit toepassen in de praktijk. Betrokkenen Leerkrachten onderbouw, i.b-er en directeur. Periode (wanneer) 2017 Eigenaar (wie) Team Kosten Evaluatie (wanneer) Elke half jaar. Borging (hoe) Gedurende het traject worden afspraken vastgelegd in een document en gedurende de eerst twee jaar enkele keren een bezoek aan de groep door eventueel Gerda v.d. Wel. Evaluatie Sinds 4 jaar werken we met coöperatieve werkvormen. Deze zijn nu redelijk goed geïmplementeerd in alle groepen. Het blijft nog wel belangrijk om eens per half jaar te bespreken welke vormen worden gebruikt en hoe deze worden toegepast. Het afgelopen jaar is er ook mee gewerkt in combigroepen. Dit vereist wel een andere aanpak. Het aantal werkvormen is wat ingeperkt zodat de rust in bepaalde groepen goed bewaakt kan worden.

5 5 [b] Beleidsterrein Zorg en begeleiding Verbeterpunt (wat) Werken met meer/hoogbegaafdheid Gewenste situatie (doel) In alle groepen worden kinderen gescreend op meer of hoogbegaafdheid. Kinderen die in aanmerking komen voor verdiepingswerk wordt dit aangeboden op een ochtend per week. De rest van de week werken ze in de extra tijd zelfstandig aan deze verdiepingstaak. Activiteiten (hoe) In alle groepen worden kinderen gescreend en vooruit getoetst om te bekijken of ze voldoen aan de criteria zoals deze staan om schreven in ons werkdocument. Is dit het geval, dan wordt voor deze kinderen een extra leerlijn uitgezet. Betrokkenen Alle leerkrachten Periode (wanneer) 2017 Eigenaar (wie) i.b-er, directie en Ester Kosten Evaluatie (wanneer) Borging (hoe) Evaluatie Februari en Juni Verder ontwikkelen van een werkdocument waarin ons handelen gericht op meer- en hoogbegaafdheid duidelijk wordt omschreven. In alle groepen wordt gescreend op meer of hoogbegaafdheid als daar aanleiding toe is. Mochten kinderen in aanmerking komen dan zijn er verschillende mogelijkheden. 1 Kinderen nemen deel aan de klas voor hoogbegaafden in Coevorden. 2 Kinderen volgen een traject binnen de eigen school 3 Kinderen nemen deel aan verrijkingsklassen op het voortgezet onderwijs. De aandacht gaat momenteel ook uit naar de onderpresteerders. Ook voor deze kinderen proberen we een aanbod te creëren. Het blijft echter moeilijk om na te gaan wat de oorzaak van het onderpresteren is.

6 6 [b] Beleidsterrein Verbeterpunt (wat) Gewenste situatie (doel) Activiteiten (hoe) Betrokkenen Periode (wanneer) Eigenaar (wie) Kosten Evaluatie (wanneer) Borging (hoe) Evaluatie Pedagogisch Samenwerking peuterspeelzaal Er is een goede doorgaande lijn in onderwijs en ontwikkeling van kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Peuters vormen onderdeel van de basisschool. Er is een nauwe samenwerking en door uitwisseling van gedachten en ideeën komen we tot één ontwikkelingslijn voor alle kinderen van 2,5 tot 12 jaar. We kijken bij elkaar, luistern naar elkaar en leren van elkaar. We komen in de toekomst tot één observatiesysteem en een éénduidige lijn wat betreft taalontwikkeling. Ook signaleren we vroegtijdig problemen. Alle leerkrachten maar voornamelijk pedagogisch medewerksters,juf groep1-2 en directeur en verder directeur Februari en Juni Komen tot een document waarin afspraken en ontwikkelingen worden vastgelegd De peuterspeelzaal is nu ruim twee jaar gevestigd binnen de basisschool. Inmiddels zijn de volgende punten gerealiseerd; - Er is intensief overleg tussen de juf van 1-2 en de pedagogisch medewerksters. - Er wordt gezamenlijk vergader over inhoudelijke zaken - Er worden gezamenlijk vieringen gehouden. - Er wordt gewerkt aan gezamenlijke thema s - Er zijn veel informele gesprekken - Kinderen worden vaker besproken - Ouders en kinderen voelen zich al volkomen thuis op de basisschool. - i.b-er gaat ook op bezoek in de voorschool. - Er is sprake van vroegsignalering van problemen en het eventueel inschakelen van expertise.

7 7 [b] Beleidsterrein didaktisch Verbeterpunt (wat) Kind wordt eigenaar van zijn/haar eigen ontwikkeling Gewenste situatie (doel) Kinderen zijn in staat om eigen doelen te stellen en hier onder begeleiding van de leerkracht aan te werken Activiteiten (hoe) Aan de hand van pre-toetsen zien leerlingen welke doelen voor de komende tijd ze al beheersen en aan welke doelen ze nog moeten werken. Voor de nog te behalen doelen stellen ze zelf een plan op. Door op deze manier te werken worden leerlingen meer gemotiveerd en werken ze doelgerichter. De resultaten worden besproken tijdens een evaluatiegesprek met de leerlingen. Betrokkenen Alle leerkrachten en leerlingen. Periode (wanneer) 2017 Eigenaar (wie) Directeur en leerkrachten Kosten Evaluatie (wanneer) Borging (hoe) Evaluatie Februari en Juni Komen tot een document waarin afspraken worden vastgelegd In de groepen 3 t/m 8 worden voortoetsen afgenomen. Aan de hand van die toetsen bepalen kinderen in overleg met de leerkracht welke onderdelen ze beheersen en welke onderdelen extra aandacht behoeven. Aan deze laatste onderdelen besteden ze in de komende periode extra tijd. De resultaten en de motivatie zijn hierdoor gestegen. Teven zijn we gestart met een scholing door de CED-groep. De 4d aanpak, data, duiden, doelen, doen. Aan de hand van de schoolstandaard worden doelenkaarten ontwikkeld. De resultaten worden aan de hand hievan geanalyseerd en plannen worden eventueel aangepast in overleg met de kinderen. Overige aandachtspunten

8 8 Verbeter- en aandachtspunten [overig] Wanneer Wie Kosten 1 Kindgesprekken In alle groepen zijn dit jaar kindgesprekken geweest. Deze gesprekken waren voordat we de gesprekken met ouders hebben gehad zodat we bepaalde zaken en afspraken ook daar aan de orden konden laten komen. Door alle partijen zijn deze gesprekken als zeer positief ervaren. Gespreksformulieren zijn ontwikkeld. Procedure wordt nu in een document vastgelegd team 3 Schoolbreed herzien van gedragsregels en omgang met elkaar. Op een systematische manier.ook de ouders hierbij betrekken. We zijn begonnen met het invoeren van de regel van de week. Ook binnen de werkgroep ouderbetrokkenheid is hier aandacht aan besteed. Naar aanleiding van deze gesprekken zijn ook de verenigingen in het dorp benaderd. Na enige vergaderingen hebben we besloten om 6 basisregels in te voeren die binnen alle geledingen gehandhaafd worden en ook duidelijk zichtbaar op alle deelnemende locaties De regels zijn nu gedrukt op grote banners. Deze banners zijn onthuld tijdens de koningsspelen van 2017 in aanwezigheid van alle betrokken partijen.deze hangen op school en alle verenigingen. Ook wordt er om de 2á 3 weken één regel centraal gesteld die op een poster in de klas hangt. 4 Dekkend aanbod op gebied van cultuureducatie creëren Op het gebied van cultuur educatie hebben we een redelijke stap voorwaarts gemaakt. Leonie is opgeleid tot cultuurcoördinator. We maken gebruik van de extra gelden van Compenta en ook een deel van de brede schoolgelden worden hier voor gebruikt. Naast bezoeken aan verschillende culturele activiteiten, nemen we deel aan activiteiten van de bieb, laten we minimaal 6 keer per jaar vakspecialisten komen in ieder groep, die met de kinderen aan de slag gaan op het gebied 2016 Team Ria en Ester,werkgroep ouderbetrokkenheid en verenigingen van het dorp Team o.l.v. Leonie 1500,00

9 9 van dans, drama, muziek, en beeldende kunst. Naar aanleiding van deze lessen gaan de leerkrachten in hun groep verder met dit onderwerp. Op deze manier ontstaat er een breed scala aan culturele werkvormen waar alle kinderen in de loop van de jaren mee in aanraking komt. Het afgelopen jaar zijn drama,muziek en dans aan de orde geweest. Tevens zijn er bezoeken gebracht aan verschillende musea. 5 Afname geplande vragenlijsten 2017 Directie Geen Gevolgde scholing 2017 Wat? Wie? Wanneer? Kosten? 1 HGW/OGW team 2017 Eigen beheer 2 Scholing zelfevaluatie team 201 Eigen beheer 3 Coöperatief leren en team 2017 Eigen beheer klassenmanagement 4 Masteropleiding taal/lezen Wilma lerarenbeurs 5 Opleiding Master-i.b Ester lerarenbeurs 6 Brand en ontruiming en E.H.B.O Wendy, ,00 Ester Ria Alinda 7 Met sprongen vooruit Marja en ,00 Wilma 8 Scholing 4-d Hele team ,00 Beleidsterreinen die we gaan beoordelen (evalueren) [zie hoofdstuk 7.10 van het schoolplan] Beleidsterrein Directie Team Anderen 1 Sociaal emotionele ontwikkeling X 2 Taalleesonderwijs X 3 Kunstzinnige vorming X 4 Opbrengstgericht werken X 5 Pedagogisch handelen X 6 Contacten met ouders, interne en externe communicatie X 7 opbrengsten X 8 Schoolleiding X 9 Schoolklimaat X 10 Communicatie met ouders x

10 10 Geplande vragenlijsten [maart 2015] [zie hoofdstuk 7.10 van het schoolplan] Vragenlijst 1 Vragenlijst ouders Vragenlijst is afgenomen Eindscore 3,33 Verbeterpunten zijn met name invloed uitoefenen op beleid van de school en er voor zorgen dat een kind niet digitaal wordt gepest. 2 Vragenlijst kinderen Vragenlijst is afgenomen. Score gemiddeld 3,48 Verbeterpunten Oefenen hoe je met elkar omgaat en niet digitaal pesten. 3 Vragenlijst personeel en tevredenheidsonderzoek via DUO Vragenlijst is afgenomen. Gemiddelde eindscore 3,26. Er zijn geen onvoldoende scores maar er moet meer eenheid komen in afspraken omtrent veiligheid. Dit heeft met name te maken met wat meer extreme gebeurtenissen waarbij leerkrachten zich minder veilig voelen. Onderzoek via Duo was zeer positief. Werkdruk kwam als negatief punt sterk naar voren. 4 Digitaliseren onderwijs. Met ingang van oktober 2017 maken de leerlingen van groep 7-8 hun verwerking rekenen op de computer. Dit geeft als voordeel dat de leerkracht direct kan zien waar leerlingen de fout ingaan. En ook direct bij kan sturen. Tevens scheelt het veel correctiewerk. Beide punten zijn voor ons van veel belang omdat het onderwijs in grote combigroepen met veel niveauverschillen waarschijnlijk beter behapbaar blijft. Mocht deze proefperiode goed bevallen, Wanneer uitvoeren Eigenaar Uitslagen bespreken Wie Wanneer? Maart 2017 Dir. April 2017 met team, mr, sac en ouders Februari 2017 Dir/i.b April 2015 met team, ouders, m.r, s.a.c en kinderen. Februari en september2017 Oktober 2017 Dir Marja en dir. Mei 2017 met team, m.r en s.a.c Duo onderzoek in december 2017 Februari 2018

11 11 dan stappen we over naar Momento. Binnen deze omgeving wordt de verwerking en de toetsen van al onze methodes digitaal aangeboden. We kiezen voor dit systeem omdat we er nog niet aan toe zijn om de rode draad van methodes los te laten. Of dit in de toekomst wel zo zal zijn moet zich uitwijzen. Algemene werkzaamheden Wat? Wie? Wanneer? Kosten? 1 Opstellen schoolgids directeur Juni 2017 Opstellen informatieboekje Schoolgids en informatieboekje zijn klaar en uitgereikt aan ouders en andere belanghebbenden 2 Opstellen jaarplan 2018 directeur Januari 2017 Jaarplan is klaar en besproken met team, m.r en s.a.c. Tevens is het plan verstuurd naar C.v.B en inspectie. 3 Opstellen jaarverslag 2017 directeur December Jaarverslag Aantal leerlingen per Vertrokken naar andere scholen: 5 Binnen gekomen van andere scholen: 3 Doublures: 0 Vertrokken naar voortgezet onderwijs: 21 Schooladvies voortgezet onderwijs We proberen ervoor te zorgen, dat onze leerlingen hun schoolloopbaan vervolgen op het niveau dat mag worden verwacht op grond van hun kennis, vaardigheden, motivatie en werkhouding. De adviezen die we geven zijn gebaseerd de gegevens uit ons leerlingvolgsysteem, de observatie(s) van de leerkrachten en de mening van de leerling en zijn (haar) ouders. Het advies voor het voortgezet onderwijs dat een leerling krijgt wordt vergeleken met de eerder vastgestelde verwachting eind groep 7 en november groep 8, voorafgaand aan de afname van de iep-toets.

12 12 jaar Lwoo/pro/ Vmbo Vmbo Vmbo Havo Vwo totaal vso basis kader tl ,6% 8,6% 8,6% 34,4% 25,8% 13% ,1 7,7% 46,2% 23,1% ,75% 6,25% 18,75% 31,25% 25% ,5% 9% 13,5% 27% 13,5% 31,5% ,7% 14,1% 0% 23,5% 28,2% 28,2% Aantal leerlingen per groep (1-10) Groep

13 13 Norm Toezichtsarrangement voldoende voldoende voldoende 2 Leerlingen zonder gewicht Leerlingen met gewicht 0, Leerlingen met gewicht 1, Totaal aantal leerlingen Advies PRO-VSO Advies VMBO BB KB Advies VMBO GL TL Advies TL/HAVO Advies HAVO-VWO Advies VWO Advies gymnasium Rendement na drie jaar 14. CITO-eindtoets ongecorrigeerd 535,1 532,9 79(iep) 86,4(Iep) 15. CITO-eindtoets gecorrigeerd 535,3 81, Taal perc goed 71,33 % Rekenen perc goed 65, Wereldoriëntatie perc goed 67, Begrijpend lezen perc goed 74, Taal voor kleuters E2 % , Taal voor kleuters E2 GVS 70,3 69,6 67,2

14 DMT E3 % DMT E3 GVS 33 41,7 40,5 24. DMT E4 % ,4 25. DMT E4 GVS 56 67,6 74,8 26. RW E4 % RW E4 GVS ,2 192,5 28. RW E6 % RW E6 GVS 89 90,2 84,8 241,7 30. BL M6 % , BL M6 GVS 32 39,6 36,2 32,9 32. SPE E6 % SPE E6 GVS 138,8 140,4 137 Opbrengsten Ons onderwijs is geen vrijblijvende aangelegenheid. We streven naar optimale opbrengsten op de gebieden taal, rekenen, begrijpend lezen, informatieverwerking en sociaal emotionele ontwikkeling. We vinden het van belang dat kinderen presteren naar hun mogelijkheden en dat ze opbrengsten realiseren die leiden tot passend en succesvol vervolgonderwijs. De niet gecorrigeerde schoolscore op de Iep -Eindtoets in groep 8 is in 2017: 86,4 Daarmee voldoen we ruim aan de norm die de inspectie voor onze school stelt. Financieel Financieel heeft de school het jaar afgesloten met een negatief saldo.. Dit was ook begroot. De oorzaak is de hogere inzet van personeel dan volgens normen beschikbaar is. Hiervoor is bewust gekozen om de zorglast binnen de groepen acceptabel te houden. In het verleden is hier ook voor gereserveerd. Voor bevoegde instanties ligt de begroting ter inzage.

15 15 Wat hebben we het afgelopen jaar gedaan. 1 Het afgelopen jaar zijn we verder gegaan met coöperatieve werkvormen. In alle groepen wordt het coöperatief leren toegepast. Alle leerkrachten beschikken over de vaardigheden om verschillende vormen binnen de groep toe te passen en dit is geïntegreerd in het d.i-model dat wordt toegepast. Er wordt intensief gebruik gemaakt van de wisbordjes. 2 In verschillende groepen is gestart met het vooruit toetsen. Aan de hand van deze gegevens stelt het kind samen met de leerkracht zijn/haar onderwijsdoelen voor de komende periode vast en werkt daar aan. Dit is met name gebeurd op het gebied van rekenen. De behaalde resultaten zijn heel bemoedigend. Het komend jaar wordt dit ingevoerd in alle groepen. We richten ons het komend jaar vooral op rekenen. 3 Er is een nieuwe methode verkeer ingevoerd. We hebben gekozen voor de methode Let s go. Dit is een digitale methode die goed aansluit bij de belevingswereld van de kinderen en aan is te passen op verschillende situaties in de buurt. 4 Er is een nieuwe methode sociaal-emotionele ontwikkeling ingevoerd. We hebben gekozen voor Goed gedaan. Deze methode voldoet aan de kerndoelen en biedt ook voldoende materiaal voor actief burgerschap. 5 De samenwerking tussen peuterspeelzaal en basisschool is verder geïntensiveerd. We werken op veel gebieden samen en voor zover mogelijk worden alle activiteiten samen georganiseerd en uitgevoerd. Voor de onderbouwleerkrachten, de pedagogisch medewerksters de directie en de i.b-er is er scholing geweest. 6 Het i.c.t-netwerk is aangepast. We werken nu met de klas 3.0. kinderen en leerkrachten kunnen ook thuis inloggen en werken met bepaalde programma s. Ook is de school overgestapt naar office 365. Hiervoor is al beperkte scholing geweest. Meer scholing volgt het komende schooljaar. 7 Er is scholing geweest omtrent signaleren van kindermishandeling, verwaarlozing en misbruik. Er is een protocol opgesteld omtrent melding. Waar en wanneer doen we dit. 8 Het team heeft workshop muzikale vorming gevolgd. We zijn gaan werken met de methode zing. Nu er weer structureel muziekles wordt gegeven merken we dat de zangkwaliteiten van de kinderen weer aanzienlijk zijn verbeterd. 9 De website van de school is vernieuwd. Tevens hebben we dit jaar een face-book pagina aangemaakt. Deze pagina wordt goed gebruikt en bezocht. We besteden op deze pagina aandacht aan de verschillende activiteiten die plaatsvinden. De website wordt daardoor veel minder gebruikt. Dit is meer een statisch geheel geworden waarop met name de meer zakelijke gegevens van de school worden weergegeven. 10 Het technisch leesonderwijs is aangepast. I.p.v. een methode gebruiken we nu verschillende leesvormen waarbij de kinderen ook veel en actief lezen. De vormen die we toepassen zijn; toneellezen, radiolezen, ralphi-light, duo-lezen, stillezen, voorlezen, boekpromotie enz. Elk jaar wordt een rooster samengesteld waarin de

16 16 verschillende vormen voor alle groepen worden gepland. De leesresultaten zijn hierdoor verbeterd en het leesplezier van de kinderen is vergroot. Als toets gebruiken we AVI. Enkel bij de kinderen die onvoldoende scoren of een terugval laten zien wordt als aanvullende toets de DMT gebruikt. 11 In alle groepen zijn de kindgesprekken gevoerd. De uitkomsten van deze gesprekken zijn ook meegenomen in de eerst gesprekken met ouders. 12 Er is weer een extra ouderavond ingevoerd. Het bleek dat en eerste gesprek over resultaten in februari toch te laat was. Het gesprekschema is nu; September; omgekeerde gesprekken November: Februari: Juni; resultaatgesprekken rapportbespreking bespreking van resultaten en rapport op verzoek van ouders of leerkracht. Er is scholing gevolgd op de volgende gebieden; - 5 leerkrachten volgen de herhalingscursus brandpreventie en ontruiming. - 5 leerkrachten volgen de herhalingscursus E.H.B.O - Alle leerkrachten werken verder aan hun eigen bekwaamheidsdossier. - 1 leerkracht de master-opleiding taal afgerond. - 1 leerkracht heeft de opleiding intern begeleider (master) afgerond. - 2 leerkrachten hebben de scholing; Met sprongen vooruit gevolgd. - 2 leerkrachten hebben de Masterclass Een goede rekenstart groep 3 gevolgd. Verdere activiteiten het afgelopen schooljaar: - handbaltoernooi - voetbaltoernooi - volleybaltoernooi - Koningsspelen in samenwerking met verenigingen - Kerstviering met alle groepen en ook de peuters. - adventsvieringen in school - leesvirus - boeken-top 5 - kinderjury - bezoek aan verschillende musea en andere culturele activiteiten - deelname aan jeugdkrakercompetitie - schoolfeest - Witte Donderdag viering - eindmusical - gemeentelijke sportdag - actie kinderpostzegels. - Verschillende activiteiten op gebied van muziek, drama en dans. - Extra sportactiviteiten onder leiding van buitenschoolse vakdocenten. - Voortgang ouderparticipatiewerkgroep - Poëzie-project

17 17 II. VERANTWOORDING MIDDELEN PASSEND ONDERWIJS kalenderjaar 2017 Gerardus Majella school Nieuw Schoonebeek. TOEGEKEND BEDRAG 1. Preventief ( vanuit Stichting Catent): Aanvullend via CCAT: 3. Gerelateerd aan voormalige rugzakleerlingen (vanuit Stichting Catent): INZET MIDDELEN ( verdeeld over aandachtsvelden) NB: JE VULT ALLEEN DIE AANDACHTSVELDEN IN WAARVOOR JE GELDEN HEBT INGEZET. 1.Instructie en begeleiding. Activiteiten: Elke week 1 uur begeleiding van hoog/meer begaafde kinderen door leerkracht. Kosten tot augustus 20 x Opbrengst: Kinderen krijgen extra begeleiding bij uitdagende activiteiten die verder ook door een paar ouders worden begeleid tijdens de uitvoering. Hoe is resultaat gemeten: Resultaat wordt gemeten aan de hand van presentaties die deze groep kinderen geeft. 2. Pedagogisch klimaat in groep / school. Activiteiten: 2 dagen per week een extra leerkracht ( tot augustus) Dit om de groepen 4-5 te ontlasten. Binnen deze groepen zitten in groep 4; Opbrengst: 2 met ernstige gedrags- en leerproblemen. 1 met ADHD en hechtingsstoornis en 1 met ASS die vermoedelijk ook dyslectisch is. Daarnaast nog een kind met vermoedelijk ernstige dyslexie. In groep 5 1 kind met TOS, 2 moeilijk lerend kinderen die erg veel begeleiding nodig hebben. Binnen de groepen word ook externe hulp geboden. Ook dit neemt veel tijd in beslag voor de leerkrachten. Vandaar dat de groepen 2 dagen zijn gesplitst. Door de extra inzet kunnen we tot nu toe al deze kinderen binnen de basisschool handhaven en

18 18 maken ze duidelijke progressie. Dit blijkt uit de toetsen die de kinderen maken en uit de gespreksverslagen van externe partijen die deze kinderen ook begeleiden. Loonkosten voor 2 extra dagen zijn op basis van berekening tool onderwijsbureau ongeveer , Hoe is resultaat gemeten: Totale zorgkosten die reeds vastliggen voor de eerst helft van 2017 zijn in totaal 15700,00 Vanaf september 2017 is er op eigen kosten een klassenassistente ingezet op 5 morgens per week. Dit om de vrij grote combigroepen die we hebben enigszins te ontlasten. De kosten hiervan zijn ongeveer 5000,00 voor de laatste vier maanden.

19 19 Format aanvraag aanvullend budget 2017 School: Gerardus Majella Naam; Ben Gustin Datum 7 november 2016 Omschrijving In groep 7-8 is op initiatief van de leerkrachten een voorzichtige start gemaakt met het kindplan op het gebied van rekenen. D.m.v vooruit toetsen kijken kinderen zelf welke doelen voor de komende tijd ze al beheersen en aan welke doelen ze nog willen werken. Op deze manier maken we de kinderen meer eigenaar van hun eigen leerproces. Tot nu toe lijkt dit positief te werken op de motivatie en resultaten van de kinderen. Het komend jaar willen ook de andere leerkrachten dit verder ontwikkelen in hun groepen en voor meerdere vakgebieden. Om dit goed op te starten is in de beginfase intensieve begeleiding van kinderen noodzakelijk. Ook moet er in het begin individueel met de kinderen worden geëvalueerd. Dit kan in combinatie met de kindgesprekken. Om dit goed te doen moet de leerkracht voldoende tjd hebben onder schooltijd. Vandaar dat we denken dat elke leerkracht 4 keer per jaar anderhalve dag vrijgeroosterd moet worden. Deze uren zal er vervanging moeten komen Te behalen resultaten: Leerlingen eigenaar maken van hun eigen leerproces en daardoor gemotiveerder aan een beter resultaat werken. Activiteiten: Leerlingen stellen a.d.h. van pre-toetsing zelf hun eigen leerdoelen op. Dit gebeurt met ondersteuning van de leerkracht. De evaluatie gebeurt op individueel niveau a.d.h.v een evaluatiegesprek met de leerkracht. De leerling bepaalt in samenspraak met de leerkracht aan welke doelen er de komende tijd wordt gewerkt, wat er voor nodig is om dit doel te bereiken en wie wat gaat doen.

20 20 Kostencalculatie: 24 dagen á 8 uur á 35,00= 6720,00 Hiervan zou de school zelf 2500 voor haar rekening kunnen nemen. Dit bedrag kan dan uit het zorgbudget omdat het naar onze mening ook een stuk zorg is. Wijze waarop het resultaat wordt gemeten: Aan de hand van cito-eind en tussen toetsen kunnen we meten of de prestaties verbeteren. Aan de hand van observaties in de groep kunnen we meten of de motivatie en werkhouding van leerlingen verbeterd. Binnen de groepen maken we dan ook gebruik van doelenmuur. Overige opmerkingen. Dit is een duidelijk initiatief uitgaande van leerkrachten en verdient daarom denk ik een goede ondersteuning. In alle groepen is nu het vooruit- toetsen ingevoerd. Aan de hand van de toetsen bepalen kinderen nu in overleg met de leerkracht aan welke onderdelen ze nog extra moeten werken. Uit de eindtoetsen blijkt dat de resultaten dan ook beter zijn en kinderen daadwerkelijk vordering maken op de door hen aangegeven gebieden. Het houden van de evaluatiegesprekken met de kinderen komt nog niet altijd overal goed uit de verf. Dit heeft met name te maken met het gebrek aan tijd. Voor een del zou dit kunnen worden ondervangen door volgend schooljaar te gaan werken met digitale verwerking en toetsing van zowel reken als taal. Teven hebben we dit jaar de 4d scholing gevolgd bij de CED- groep. Hier hebben we ook enkele praktische zaken opgedaan. De scholing als geheel is toch wat tegengevallen omdat we al een stuk op weg waren en ons eigen systeem beter aan vonden sluiten bij onze situatie. Een probleem dat nog wel bestaat en waar we nog geen passende oplossing voor hebben gevonden is het vullen van de hiaten in de methode t.a.v de leerlijn rekenen in het CITO gebeuren. Met name in de onderbouw vraagt de toets meer dan de methode biedt. Om al deze punten in te voegen is ook niet mogelijk in de tijd die beschikbaar is.

21 21 Ziekteverzuim Het ziekteverzuim geeft geen reden tot nader onderzoek. Het blijft ruim binnen de marge die Catent stelt. Eén collega is wel langere tijd gedeeltelijk afwezig geweest. Dit i.v.m een galblaasoperatie Financieel verslag Op dit moment is het eindresultaat nog niet helemaal bekend. Momenteel blijft de school ruim binnen de begroting. Er was een negatief saldo van ongeveer begroot. Momenteel beperkt zich dat tot t In de loop van de komende maanden kan er nog correctie plaatsvinden.

22 22 Jaarverslag 2017 medezeggenschapsraad en school advies commissie. De s.a.c en de m.r vergaderen 6 keer per jaar gezamenlijk. Tijdens deze vergaderingen worden alle onderwerpen die daar thuis horen besproken. Mochten er onderwerpen zijn die specifiek bij één van beide organen hoor, wordt dit na de gezamenlijke vergadering besproken in de betreffende commissie. Ook vergadert de m.r na elke gezamenlijke vergadering nog even door om te praten over die punten waarvoor ze instemming of advies moeten of mogen geven. De punten die dit jaar aan de orde zijn geweest Formatie 2017/2018 Begroting 2018 Jaarverslag 2017 Jaarplan 2018 Opbrengsten Deze is goedgekeurd door de m.r en instemming s.a.c Deze is goedgekeurd door m.r en instemming s.a.c Goedgekeurd door s.a.c en m.r goedgekeurd en instemming van beide geledingen. De opbrengsten van de iep-toets zijn besproken. Verdeling taken tussen o.r en team Ontwikkelen nieuwe site Aangezien we ruim boven de norm zaten is er geen verdere actie besproken. Hierover is gesproken omdat er in vanuit de o.r wat onvrede was. Ze voelden zich te weinig betrokken bij het organiseren va verschillende activiteiten. Hiervoor zijn nu duidelijk afspraken gemaakt. De afspraken zijn uitgevoerd en alle geledingen zijn nu tevreden. Activiteiten lopen goed. In overleg met m.r en s.a.c is besloten de site compleet te vernieuwen. Dit is gebeurd, maar de site wordt steeds meer als een statisch geheel gebruikt. Alleen inhoudelijke zaken worden aangepast. Voor de directe communicatie met ouders wordt nu veel gebruik gemaakt van face-book en whats-app Brede school Peuterspeelzaal Tijdens de vergaderingen worden de leden regelmatig bijgepraat over de ontwikkelingen die er zijn binnen de brede school. Deze ontwikkelingen worden als zeer positief ervaren. Er is nu een zeer actieve uitvoeringsgroep die de activiteiten van de brede school organiseert. Hierin hebben ouders van de Gerardus Majella school en de Franciscusschool zitting. De ontwikkelingen worden elke vergadering besproken. Peuterspeelzaal maakt steeds meer onderdeel uit van de basisschool. Voor de meeste ouders zijn de grenzen tussen beide al verdwenen. Ook kinderen hebben geen enkele moeite meer met overgang. De o.r en m.r van beide organisaties zullen op een gegeven moment nog wel samen moeten vloeien.

23 23 Krimp Het onderwerp krimp staat regelmatig op de agenda. Beide geledingen houden het ook angstvallig in de gaten. Regelmatig wordt gesproken over het aanpassen van ons onderwijsconcept zodat we in een krimpende school toch goed onderwijs kunnen blijven verzorgen. Het ontwikkelen van coöperatief leren en eigenaarschap van de leerlingen vormen hier een onderdeel van. Onderwijsstakingen; Deze zijn aan de orde geweest. Ouders zien ook de noodzaak. Groepen worden erg groot en er is angst dat bepaalde kinderen ondersneeuwen. Extra inzet van een klassenassistente werd dan ook positief ontvangen. Verder digitaliseren van het onderwijs; Er is gesproken over het eventueel invoeren van digitale verwerking van de lessen voor en door kinderen. We gaan een proefperiode draaien in groep 7-8 en de resultaten evalueren en bespreken. Onderwijskundige veranderingen; De ontwikkelingen rond kindgesprek en eigenaarschap van ontwikkeling zijn besproken. Ouders zien hierin een positieve ontwikkeling. Verdere punten van vergadering zijn geweest; Buitenonderhoud, Schoonmaak Technisch onderhoud En wat verder ter tafel kwam

24 24 Gespreksschema naam arbeidstijdengespr Ontw gesprek Arbeidstijden gesprek Beoordelingsgesprek en arbeidstijden Wilma Grol Ria Rolfes Wendy Rogge Alinda Steffens Marja Berens Leonie de Vries Ester Koop

Jaarverslag 2016, Gerardus Majella school, Nieuw Schoonebeek.

Jaarverslag 2016, Gerardus Majella school, Nieuw Schoonebeek. 1 Jaarverslag 2016 Jaar 2016 School Gerardus Majella Schoolleider Ben Gustin Datum Inleiding In dit jaarverslag beschrijven we de resultaten van het afgelopen jaar. [1] Beoordeelde beleidsterreinen 2015

Nadere informatie

Jaarverslag 2015, Gerardus Majella school, Nieuw Schoonebeek.

Jaarverslag 2015, Gerardus Majella school, Nieuw Schoonebeek. 1 Jaarverslag 2015 Jaar 2015 School Gerardus Majella Schoolleider Ben Gustin Datum Inleiding In dit jaarverslag beschrijven we de resultaten van het afgelopen jaar. [1] Beoordeelde beleidsterreinen 2015

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2016

Jaarplan - jaarverslag 2016 Jaarplan - jaarverslag 2016 Gerardus Majella School Nieuw Schoonebeek Datum: 30 november 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016 JAARVERSLAG 2016 Schoolnaam Gerardus Majella School Schoolnaam Gerardus

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1 Onderwijskundig jaarplan Jaar: 2018-2019 School: Gbs Het Talent Schoolleider: W.Bos Datum: juni 2018 Laatst geactualiseerd: 5 juli 2018 Inleiding In ons jaarplan 2018-2019 geven we per onderdeel aan welke

Nadere informatie

de bentetop Kwaliteitszorg Evaluatie jaarplannen op hoofdlijnen

de bentetop Kwaliteitszorg Evaluatie jaarplannen op hoofdlijnen de bentetop Resultaten 2016-2017 en plannen 2017-2018 De Bentetop In dit document leggen we openbare verantwoordelijkheid af aan de belanghebbenden betreffende de gerealiseerde onderwijskwaliteit en de

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1 Onderwijskundig jaarplan Jaar: 2017-2018 School: Gbs Het Talent Schoolleider: W.Bos Datum: juni 2017 Laatst geactualiseerd: 8 juni 2017 Inleiding In ons jaarplan 2017-2018 geven we per onderdeel aan welke

Nadere informatie

[0] Resterende verbeterpunten uit 2014 Beleidsterrein Verbeterpunten

[0] Resterende verbeterpunten uit 2014 Beleidsterrein Verbeterpunten Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015 School SBO de Vonder Schoolleider Barbara Schram Datum Januari 2015 Inleiding In dit jaarplan beschrijven we de uitwerking van de geplande verbeterdoelen voor het jaar

Nadere informatie

[1] Beoordeelde beleidsterreinen (maart/april 2016) Beleidsterrein Gem. score Gekozen verbeterpunten 1 Opbrengsten

[1] Beoordeelde beleidsterreinen (maart/april 2016) Beleidsterrein Gem. score Gekozen verbeterpunten 1 Opbrengsten Schoolontwikkelplan Jaar 016-017 School Bavoschool Directeur Saskia Kuin Datum 15 september 016 Inleiding In dit schoolontwikkelplan 016-017 geven we aan: [1] welke beleidsterreinen uit WMK we hebben gescoord

Nadere informatie

Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA

Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA VOORWOORD In dit verslag van obs de Delta treft u op schoolniveau een verslag aan van de ontwikkelingen in het afgelopen schooljaar in het kader van de onderwijskundige ontwikkelingen,

Nadere informatie

Elk hoofdstuk bevat een conclusie met eventuele actiepunten voor het nieuwe schooljaar.

Elk hoofdstuk bevat een conclusie met eventuele actiepunten voor het nieuwe schooljaar. Evaluatie schooljaarverslag 2014 2015 Naam school OBS It Iepen Stee Adres Buurtlaan 3 Postcode / Plaats 9258 CK Jistrum Telefoon 0512 47 17 83 e-mail info@iepenstee.nl Website www.iepenstee.nl Directeur

Nadere informatie

De Vogelveste. speciale school voor basisonderwijs

De Vogelveste. speciale school voor basisonderwijs De Vogelveste speciale school voor basisonderwijs Onderwijskundig Jaarplan 2010-2011 Onderwijskundig jaarplan Jaar 2010 2011 School SBO De Vogelveste Schoolleider Annette Pool a.i. Datum 20 08 2010 Inleiding

Nadere informatie

School Ontwikkel Plan

School Ontwikkel Plan School Ontwikkel Plan r.k.b.s. de Ark Burg.Kooimanweg 1 1711 KK Hensbroek tel: 0226-452072 directie.deark@skowestfriesland.nl www.rkbs-deark.nl Jaar 2013-2014 School Rkbs de Ark Schoolleider Peter van

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016

Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016 Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016 School CBS 3sprong Schoolleider Chris Klaver Datum Mei 2015 Inleiding In ons jaarplan 2015-2016 geven we aan [1] welke beleidsterreinen we hebben gescoord (mei 2015),

Nadere informatie

Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014

Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014 Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014 Kwaliteitszorg op OBS De Springplank Kwaliteit Voor de directeur zijn het schoolplan, de schoolgids en het schooljaarverslag / -plan van school de belangrijkste

Nadere informatie

U kunt hieronder zien in welke periode welke toets wordt afgenomen.

U kunt hieronder zien in welke periode welke toets wordt afgenomen. 6. KWALITEITSZORG Het Leerlingvolgsysteem (LVS) Om de kwaliteit van ons onderwijs te bewaken en de ontwikkeling van de leerling goed te volgen, gebruiken we een Leerlingvolgsysteem. Een goed LVS moet een

Nadere informatie

Jaarplan Jaar Datum 15 juni 2016

Jaarplan Jaar Datum 15 juni 2016 Jaarplan 2016-2017 Jaar 2016-2017 School De Toermalijn Willem Kamper Datum 15 juni 2016 Inleiding In dit jaarplan 2016-2017 geven we een overzicht en uitwerking van geplande activiteiten en verbeterpunten

Nadere informatie

Jaarplan Jaarplan

Jaarplan Jaarplan Jaarplan 2017-2018 1 Inhoud Inleiding.... 2 1. Doelstellingen en domeinen 2016-2017... 4 1.1 Domein 1: Kwaliteitszorg (Kwaliteitszorg Opbrengsten Ontwikkeling van leerlingen) 4 1.2 Domein 2: Onderwijs

Nadere informatie

Jaarplan Mûnein. Datum: 29 juni

Jaarplan Mûnein. Datum: 29 juni Jaarplan 2017-2018 OBS It Kruirêd Mûnein Datum: 29 juni 2017 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 Schoolnaam OBS It Kruirêd Datum 14-06-2017 Inleiding Voor u ligt het schooljaarplan 2017-2018 van OBS

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 RKBS St. Willibrordus Directeur Adres Plaats Telefoon Fax E-Mail Website

Jaarverslag 2014 RKBS St. Willibrordus Directeur Adres Plaats Telefoon Fax E-Mail Website Jaarverslag 2014 RKBS St. Willibrordus Directeur H.H. Benes Adres Thorbeckestraat 1 Plaats Coevorden Telefoon 0524-513531 Fa 0524-523360 E-Mail info@willibrordusschool.nl Website www.willibrordusschool.nl

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Violier

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Violier Jaarverslag schooljaar Basisschool De Violier Inhoud jaarverslag Inhoud jaarverslag... 2 1. Inleiding... 3 2. Opbrengsten van het schooljaar... 4 Leerlingenaantal... 4 Instroom... 4 Uitstroom... 4 Personeel...

Nadere informatie

JAARPLAN ZUUKERSCHOOL

JAARPLAN ZUUKERSCHOOL ONDERWIJSKUNDIG JAARPLAN ZUUKERSCHOOL 2010-2011 Onderdeel van de Stichting Proo Onderwijskundig jaarplan Jaar 2010-2011 School Zuukerschool Schoolleider Frans van Duren Datum Juni 2010 Inleiding In ons

Nadere informatie

Onderwijskundig Jaarplan. CBS de Ark September 2013

Onderwijskundig Jaarplan. CBS de Ark September 2013 Onderwijskundig Jaarplan CBS de Ark September 2013 In dit onderwijskundig jaarverslag vermelden we kort en bondig welke zaken prioriteit krijgen dit jaar en hoe we dit op gaan pakken. Uitwerking van de

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 obs 't baken Wijk bij Duurstede Datum: 7 juli 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam obs 't baken Schoolnaam obs 't baken Datum

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP P.C. BASISSCHOOL GUSTAV HOEFER

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP P.C. BASISSCHOOL GUSTAV HOEFER RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP P.C. BASISSCHOOL GUSTAV HOEFER Plaats : Sittard BRIN-nummer : 03GW Onderzoeksnummer : 119480 Datum schoolbezoek : 5 juli 2010 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

3. De zorg voor de leerlingen Passend Onderwijs

3. De zorg voor de leerlingen Passend Onderwijs 3. De zorg voor de leerlingen 3.1. Passend Onderwijs Het doel van Passend Onderwijs is dat scholen in de regio gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de zorg voor de leerlingen. Onze scholen zijn aangesloten

Nadere informatie

De Werkschuit. Schooljaarplan

De Werkschuit. Schooljaarplan De Werkschuit Schooljaarplan 2016-2017 Directeur I. Jousma Adres Rijnlaan 200 Plaats Zwolle Telefoon 038-4533873 E-Mail directie-werkschuit@ooz.nl Datum 7-9-2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Onderwijs...

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. basisschool De Merenwijk

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. basisschool De Merenwijk RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK basisschool De Merenwijk Plaats : Leiden BRIN nummer : 15PX C1 Onderzoeksnummer : 150822 Datum onderzoek : 1 februari 2013 Datum vaststelling : 18 september

Nadere informatie

Verbeterplan OBS De Winde

Verbeterplan OBS De Winde Verbeterplan OBS De Winde 2018-2019 Ouderversie 1.Inleiding Voor u ligt de ouderversie van het verbeterplan 2018-2019 van openbare basisschool De Winde te Nootdorp. Het verbeterplan 2018-2019 is met inbreng

Nadere informatie

School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs. Opmerkingen

School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs. Opmerkingen JAARPLAN JAARVERSLAG Jaar 2012-2013 Jaar 2012-2013 School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs Schoolleider Albertien Kolkman Schoolleider Albertien

Nadere informatie

Kwaliteitskader Basisonderwijs

Kwaliteitskader Basisonderwijs Kwaliteitskader Basisonderwijs Een Kwaliteitskader is een hulpmiddel om te sturen op de kwaliteit van het onderwijs. Een Kwaliteitskader gaat uit van vier fasen van sturing: definiëren van kwaliteit: welke

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. basisschool De Tweemaster

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. basisschool De Tweemaster RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK basisschool De Tweemaster Plaats : Leiden BRIN nummer : 20UW C1 Onderzoeksnummer : 290704 Datum onderzoek : 15 november 2016 Datum vaststelling : 14 februari

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. de Teldersschool

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. de Teldersschool RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK de Teldersschool Plaats : Leiden BRIN nummer : 15KV C1 Onderzoeksnummer : 274471 Datum onderzoek : 24 maart 2014 Datum vaststelling : 2 juli 2014 Pagina 2 van

Nadere informatie

Ook vorig jaar hebben wij een jaarplan opgesteld. Dit jaarplan is uitgevoerd en geëvalueerd. Negen items zijn het afgelopen jaar aangepakt.

Ook vorig jaar hebben wij een jaarplan opgesteld. Dit jaarplan is uitgevoerd en geëvalueerd. Negen items zijn het afgelopen jaar aangepakt. Onderwijskundig jaarplan 2015-2016 Voor u ligt het jaarplan van schooljaar 2015-2016. Hierin beschrijven wij welke doelstellingen wij ons voor dit schooljaar hebben gesteld en hoe wij deze willen bereiken.

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Maasparel

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Maasparel Jaarverslag schooljaar 2016-2017 Basisschool De Maasparel 1 Inhoud jaarverslag Inhoud Inhoud jaarverslag... 2 1. Inleiding... 3 2. Opbrengsten van het schooljaar 2016-2017... 4 Leerlingenaantal... 4 Instroom...

Nadere informatie

Omdat elk kind telt en groeit met plezier ; dat is de titel van het strategisch beleidsplan 2013-2018 van onze Stichting Proo.

Omdat elk kind telt en groeit met plezier ; dat is de titel van het strategisch beleidsplan 2013-2018 van onze Stichting Proo. Jaarplan 2013-2014 VOORWOORD Omdat elk kind telt en groeit met plezier ; dat is de titel van het strategisch beleidsplan 2013-2018 van onze Stichting Proo. Met die titel dagen wij onszelf uit en ieder

Nadere informatie

Plaats BRIN-nummer Onderzoeksnummer Datum schoolbezoek Rapport vastgesteld te Utrecht op

Plaats BRIN-nummer Onderzoeksnummer Datum schoolbezoek Rapport vastgesteld te Utrecht op Inspectie van het Onderwijs Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL 'T PANORAMA Plaats BRIN-nummer Onderzoeksnummer Datum

Nadere informatie

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde JAARPLAN 2018-2019 Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat 49 7496 AH Hengevelde 0547-333420 www.petrushv.nl 1 Voorwoord Het onderwijs op de Petrusschool is continu in ontwikkeling. Wij streven naar

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. cbs Koningin Juliana

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. cbs Koningin Juliana RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK cbs Koningin Juliana Plaats : Wilnis BRIN nummer : 09UW C1 Onderzoeksnummer : 292388 Datum onderzoek : 7 februari 2017 Datum vaststelling : 6 april 2017 Pagina

Nadere informatie

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP OBS MOLENBEEK

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP OBS MOLENBEEK DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP OBS MOLENBEEK Plaats : Enschede BRIN-nummer : 16NC Onderzoeksnummer : 120274 Datum schoolbezoek : 13 Rapport vastgesteld te Zwolle

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL DE BOOGURT

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL DE BOOGURT RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL DE BOOGURT Plaats : Budel BRIN-nummer : 18HK Onderzoeksnummer : 118778 Datum schoolbezoek : Rapport vastgesteld te Eindhoven op

Nadere informatie

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij basisschool De Regenboog

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij basisschool De Regenboog RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij basisschool De Regenboog Plaats : Noordwijkerhout BRIN-nummer : 18FG Onderzoeksnummer : 125639 Datum schoolbezoek : 5 april 2012 Rapport

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Basisschool de Krullevaar. Schoonhoven. Doelenplein 26 2871 CV Schoonhoven T 0182 382847

Jaarplan 2015-2016. Basisschool de Krullevaar. Schoonhoven. Doelenplein 26 2871 CV Schoonhoven T 0182 382847 Jaarplan 2015-2016 Basisschool de Krullevaar Schoonhoven Doelenplein 26 2871 CV Schoonhoven T 0182 382847 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven

Nadere informatie

Verantwoording van ons onderwijs

Verantwoording van ons onderwijs Verantwoording van ons onderwijs Veenendaal, 27-6-2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), Door middel van dit document willen we ons onderwijs verantwoorden aan u als ouders. Heeft u vragen of opmerkingen over

Nadere informatie

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij basisschool Op De Hoeksteen

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij basisschool Op De Hoeksteen RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij basisschool Op De Hoeksteen Plaats : Hasselt BRIN-nummer : 03RD Onderzoeksnummer : 124138 Datum schoolbezoek : 31 oktober 2011 Datum vaststelling

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2008-2009 JAARPLANNING 2009-2010 PRINS WILLEM-ALEXANDERSCHOOL IB-ER A. TIMMERMANS ADJUNCT DIRECTEUR A.J. VAN ZELST DIRECTEUR G.M.

JAARVERSLAG 2008-2009 JAARPLANNING 2009-2010 PRINS WILLEM-ALEXANDERSCHOOL IB-ER A. TIMMERMANS ADJUNCT DIRECTEUR A.J. VAN ZELST DIRECTEUR G.M. JAARVERSLAG 2008-2009 JAARPLANNING 2009-2010 PRINS WILLEM-ALEXANDERSCHOOL REMBRANDTLAAN 18 5161ES SPRANG-CAPELLE WWW.PWA-BASISSCHOOL.NL G.M. DE KOK IB-ER A. TIMMERMANS ADJUNCT DIRECTEUR A.J. VAN ZELST

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2016-2017 Basisschool De Schakel Broekhuizenvorst Datum: 23 september 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 JAARVERSLAG 2016-2017 Schoolnaam Basisschool De Schakel Schoolnaam

Nadere informatie

Studievaardigheden: boven landelijk gemiddelde Bij studievaardigheden scoren we de afgelopen jaren steeds boven het gemiddelde.

Studievaardigheden: boven landelijk gemiddelde Bij studievaardigheden scoren we de afgelopen jaren steeds boven het gemiddelde. Resultaten 2013-2014 Opbrengsten van het onderwijs Dit schooljaar heeft De Avonturijn onvoldoende gescoord op de CITO- eindtoets. (Vergeleken met scholen met hetzelfde percentage leerlinggewichten) Om

Nadere informatie

Ook vorig jaar hebben wij een jaarplan opgesteld. Dit jaarplan is uitgevoerd en geëvalueerd. Zeven items zijn het afgelopen jaar aangepakt.

Ook vorig jaar hebben wij een jaarplan opgesteld. Dit jaarplan is uitgevoerd en geëvalueerd. Zeven items zijn het afgelopen jaar aangepakt. Onderwijskundig jaarplan 2016-2017 Voor u ligt het jaarplan van schooljaar 2016-2017. Hierin beschrijven wij welke doelstellingen wij ons voor dit schooljaar hebben gesteld en hoe wij deze willen bereiken.

Nadere informatie

Protocol Advisering PO VO OBS De Straap

Protocol Advisering PO VO OBS De Straap Protocol Advisering PO VO OBS De Straap Protocol advisering PO-VO OBS De Straap versie 1.3 l februari 2018 1 Status Datum Silke Vos Document versie 1.3 afgerond 01-02-2018 MR Instemming verleend 08-02-2018

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP RKBS ANNE FRANK

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP RKBS ANNE FRANK RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP RKBS ANNE FRANK School : rkbs Anne Frank Plaats : Heemskerk BRIN-nummer : 11EI Onderzoeksnummer : 112977 Datum schoolbezoek : 11 juni 2009

Nadere informatie

Jaarplan Hellevoetsluis. Datum: 14 november

Jaarplan Hellevoetsluis. Datum: 14 november Jaarplan 2016-2017 Basisschool De Bron Hellevoetsluis Datum: 14 november 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 Schoolnaam Basisschool De Bron Datum Inleiding Streefbeelden 1. Op onze school is

Nadere informatie

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij St. Bernardus

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij St. Bernardus RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij St. Bernardus Plaats : Oldemarkt BRIN-nummer : 06VC Onderzoeksnummer : 123800 Datum schoolbezoek : 13 Rapport vastgesteld te Zwolle op 21

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. basisschool De Fontein

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. basisschool De Fontein RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK basisschool De Fontein Plaats : Breda BRIN nummer : 12WE C1 Onderzoeksnummer : 273589 Datum onderzoek : 1 april 2014 Datum vaststelling : 22 mei 2014 Pagina

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 CBS Geuzenschip Brielle Datum: 6 juli 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam CBS Geuzenschip Schoolnaam CBS Geuzenschip Datum 09-06-2015

Nadere informatie

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij Parkschool

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij Parkschool RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij Parkschool Plaats : Heerde BRIN-nummer : 12ZZ Onderzoeksnummer : 124706 Datum schoolbezoek : 17 January Rapport vastgesteld te Zwolle op

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan

Onderwijskundig jaarplan Onderwijskundig jaarplan Pauwenburg 2, 8226 TA Lelystad tel.: 0320 258025 www.3sprong.net - school@3sprong.net Jaar 2016-2017 School CBS 3sprong Schoolleider Chris Klaver Datum Mei 2016 Inleiding In ons

Nadere informatie

Jaarplan basisschool. De Goudakker

Jaarplan basisschool. De Goudakker Jaarplan basisschool De Goudakker 2016 2017 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij De Olijfboom

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij De Olijfboom RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij De Olijfboom Plaats : Almere BRIN-nummer : 23ZV Onderzoeksnummer : 126477 Datum schoolbezoek : 5 juni Rapport vastgesteld te Utrecht op 16

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 26 Ibs 'T Pompebled

Schoolondersteuningsprofiel. 26 Ibs 'T Pompebled Schoolondersteuningsprofiel 26 Ibs 'T Pompebled Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 5 1 Typering van de school... 5 2 Basisondersteuning... 6 3 Deskundigheid voor ondersteuning... 8

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK GEDIFFERENTIEERD TOEZICHT. cbs "De Burcht"

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK GEDIFFERENTIEERD TOEZICHT. cbs De Burcht RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK GEDIFFERENTIEERD TOEZICHT cbs "De Burcht" Plaats : Veenendaal BRIN nummer : 08YM C1 Onderzoeksnummer : 291592 Datum onderzoek : 31 januari 2017 Datum vaststelling

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel 2.0 CED-Groep: Resultaat van uw aanbod

Schoolondersteuningsprofiel 2.0 CED-Groep: Resultaat van uw aanbod Schoolondersteuningsprofiel 2.0 CED-Groep: Resultaat van uw aanbod Naam school: Montessorischool Nieuwerkerk Leerlingaantal: 225 lln. per 1 oktober 2016 Gemiddeld aantal leerlingen per groep: 28 lln per

Nadere informatie

Schooljaarverslag

Schooljaarverslag Schooljaarverslag 2015 2016 Zakelijke gegevens Brinnummer 10DT Schoolnaam SWS De Driesprong Telefoonnummer 0597-541440 Faxnummer Gemeente Bellingwedde Provincie Groningen Vestiging adres Dorpsstraat 145a

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. De Wereldboom

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. De Wereldboom RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK De Wereldboom Plaats : Borculo BRIN nummer : 04LW C1 Onderzoeksnummer : 248488 Datum onderzoek : 26 september 2013 Datum vaststelling : 22 november 2013 Pagina

Nadere informatie

Doorstromen, vertragen en versnellen.

Doorstromen, vertragen en versnellen. Doorstromen, vertragen en versnellen. Openbare Basisschool t Koppel Nieuw-Weerdinge Vastgesteld op: 7 maart 2011 Evalueren op: schooljaar 2011-2012 Protocol doorstromen, vertragen en versnellen obs t Koppel

Nadere informatie

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij West Friese Vrije School Parcival

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij West Friese Vrije School Parcival RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij West Friese Vrije School Parcival Plaats : Hoorn Nh BRIN-nummer : 06QZ Onderzoeksnummer : 123496 Datum schoolbezoek : 22 september 2011 Rapport

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2016-2017 OBS de Dubbele Punt Aartswoud Datum: 1 augustus 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 JAARVERSLAG 2016-2017 Schoolnaam OBS de Dubbele Punt Schoolnaam OBS de Dubbele

Nadere informatie

Jaarplan OBS It Kruirêd Mûnein JAARPLAN JAARVERSLAG School OBS It Kruirêd School OBS It Kruirêd

Jaarplan OBS It Kruirêd Mûnein JAARPLAN JAARVERSLAG School OBS It Kruirêd School OBS It Kruirêd Jaarplan 2018-2019 OBS It Kruirêd Mûnein www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2018-2019 JAARVERSLAG 2018-2019 School OBS It Kruirêd School OBS It Kruirêd Datum 10-07-2018 Datum School & omgeving Inleiding Naar

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP C.B.S. ROEMTE

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP C.B.S. ROEMTE RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP C.B.S. ROEMTE Plaats : Loppersum BRIN-nummer : 07ZS Onderzoeksnummer : 117870 Datum schoolbezoek : 10 Rapport vastgesteld te : 11 februari

Nadere informatie

NBS Boeimeer Jan Nieuwenhuijzenstraat 2 4818 RJ Breda 076-5146101 www.nbsboeimeer.nl

NBS Boeimeer Jan Nieuwenhuijzenstraat 2 4818 RJ Breda 076-5146101 www.nbsboeimeer.nl NBS Boeimeer Jan Nieuwenhuijzenstraat 2 4818 RJ Breda 076-5146101 www.nbsboeimeer.nl Opbrengsten Bijlage Schoolgids 2012-2013 Onze opbrengsten Schooljaar 2012-2013 Inleiding Of we goed onderwijs bieden

Nadere informatie

ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP BASISSCHOOL DE STEIGER

ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP BASISSCHOOL DE STEIGER DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2009-2010 OP BASISSCHOOL DE STEIGER Plaats : Stampersgat BRIN-nummer : 08KF Onderzoeksnummer : 118893 Datum schoolbezoek : 20 april 2010

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan Jaar O.B.S. Durperhonk

Onderwijskundig jaarplan Jaar O.B.S. Durperhonk Onderwijskundig jaarplan Jaar 2016-2017 School O.B.S. Durperhonk Schoolleider Ingeborg Halsema Datum Juli 2016 Inleiding In ons jaarplan geven we aan welke beleidsterreinen we hebben gescoord, welke vragenlijsten

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP R.K. BASISSCHOOL KLAVERTJE VIER

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP R.K. BASISSCHOOL KLAVERTJE VIER RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP R.K. BASISSCHOOL KLAVERTJE VIER School : R.K. basisschool Klavertje Vier Plaats : Eys BRIN-nummer : 10QB Onderzoeksnummer : 110595 Datum schoolbezoek

Nadere informatie

2014-2015 De Kameleon R.Schreurs

2014-2015 De Kameleon R.Schreurs JAARPLAN Jaar School Schoolleider Datum Inleiding JAARVERSLAG 2014-2015 Jaar 2014-2015 De Kameleon R.Schreurs Juni 2014 School Schoolleider Datum Juni 2015 In ons jaarplan geven we aan Inleiding [1] welke

Nadere informatie

Onderwijskundig Jaarplan SBO It Heechhôf

Onderwijskundig Jaarplan SBO It Heechhôf Onderwijskundig Jaarplan SBO It Heechhôf 2015 2016 Doel: Het plannen van de doelen en activiteiten op het gebied van schoolontwikkeling over het komende schooljaar. Hiermee wordt verantwoording afgelegd

Nadere informatie

Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015

Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015 Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015 Groeien in kwaliteit Voorwoord In het Jaarplan 2014-2015 wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan.

Nadere informatie

De Akkers. Kwaliteitsonderzoek. vroegschoolse educatie

De Akkers. Kwaliteitsonderzoek. vroegschoolse educatie De Akkers Kwaliteitsonderzoek vroegschoolse educatie Datum vaststelling: 15 maart 2019 Samenvatting De inspectie heeft op 6 november 2018 een onderzoek uitgevoerd in groep 1 en 2 van basisschool OBS De

Nadere informatie

Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat BV Rockanje

Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat BV Rockanje Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat 1 3235 BV Rockanje info@bvs.vcodekring.nl http://www.barondevos.nl 0181-402401 JAARVERSLAG 2015-2016 Algemeen Het schooljaar 2015-2016

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Basisschool De Bolderik Hank Datum: 14 oktober 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam Basisschool De Bolderik Schoolnaam Basisschool

Nadere informatie

Nutsbasisschool Dirk van Veen Laan van Mecklenburg GD Breda

Nutsbasisschool Dirk van Veen Laan van Mecklenburg GD Breda Nutsbasisschool Dirk van Veen Laan van Mecklenburg 30 4818 GD Breda 085-3001222 www.nbsdirkvanveen.nl info@nbsdirkvanveen.nl Onze opbrengsten Inleiding Of we goed onderwijs bieden kan op verschillende

Nadere informatie

Doen wat werkt! Verbeterplan OBS Daltonschool Jan Ligthart januari OBS Dalton Jan Ligthart Leeuwerikstraat JB Zutphen

Doen wat werkt! Verbeterplan OBS Daltonschool Jan Ligthart januari OBS Dalton Jan Ligthart Leeuwerikstraat JB Zutphen Doen wat werkt! Verbeterplan OBS Daltonschool Jan Ligthart januari 2017 OBS Dalton Jan Ligthart Leeuwerikstraat 1 7203JB Zutphen Inhoudsopgave Inleiding 3 Aanleiding 3 Doelstellingen 4 Planningsoverzicht

Nadere informatie

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016 Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Onderwijskundig Jaarplan ( OKJP) OnderwijsKundig JaarVerslag ( OKJV)

Onderwijskundig Jaarplan ( OKJP) OnderwijsKundig JaarVerslag ( OKJV) Werken aan kwaliteit op De Schakel Hieronder leest u over hoe wij zorgen dat De Schakel een kwalitatief goede (excellente) school is en blijft. U kunt ook gegevens vinden over de recent afgenomen onderzoeken

Nadere informatie

- Hernieuwde visie is geschreven. - Speerpunten voor de komende jaren zijn helder

- Hernieuwde visie is geschreven. - Speerpunten voor de komende jaren zijn helder Doel 2018-2019 Herschrijven ICTbeleidsplan Verdieping in onderwijsvernieuwingen ICT/O&MM Centrale opslag groepsplannen in Parnassys Oriëntatie op de inrichting van de MOO Oriëntatie op rapporten in ParnasSys,

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL DE KNOTWILG. : Basisschool De Knotwilg : Amsterdam Zuidoost BRIN-nummer : 13CN Onderzoeksnummer : 79611

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL DE KNOTWILG. : Basisschool De Knotwilg : Amsterdam Zuidoost BRIN-nummer : 13CN Onderzoeksnummer : 79611 RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL DE KNOTWILG School : Basisschool De Knotwilg Plaats : Amsterdam Zuidoost BRIN-nummer : 13CN Onderzoeksnummer : 79611 Datum schoolbezoek : 6 juli 2006 Datum vaststelling

Nadere informatie

o.b.s. De Wieden Schooljaarplan

o.b.s. De Wieden Schooljaarplan o.b.s. De Wieden Schooljaarplan 2016-2017 Directeur I. Jousma Adres Beulakerwiede 4 Plaats Zwolle Telefoon 038-4542762 E-Mail i.jousma@ooz.nl Datum 8-9-2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Onderwijs... 4

Nadere informatie

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij basisschool De Kreeke

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij basisschool De Kreeke RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij basisschool De Kreeke Plaats : Westdorpe BRIN-nummer : 06ZF Onderzoeksnummer : 123619 Datum schoolbezoek : 4 Rapport vastgesteld te Tilburg

Nadere informatie

Verbeterplan n.a.v. uitslagen enquête onder ouders van obs de Dubbele Punt april 2013

Verbeterplan n.a.v. uitslagen enquête onder ouders van obs de Dubbele Punt april 2013 Verbeterplan n.a.v. uitslagen enquête onder ouders van obs de Dubbele Punt april 2013 Aanleiding In april 2013 is er een vragenlijst uitgezet onder de ouders van obs de Dubbele Punt om de ouders te bevragen

Nadere informatie

Onderwijskundig Jaarplan 2015

Onderwijskundig Jaarplan 2015 Onderwijskundig Jaarplan Jaar 2014 School Heilig Hartschool Schoolleider Mariëtte Reimert Datum 03-11-2014 Inleiding In dit jaarplan beschrijven we de uitwerking van de geplande verbeter-doelen voor het

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. obs De Boemerang

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. obs De Boemerang RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING obs De Boemerang Plaats : Purmerend BRIN nummer : 16UC C1 Onderzoeksnummer : 271886 Datum onderzoek : 27 maart 2014 Datum vaststelling :

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Toermalijn

Jaarverslag schooljaar Basisschool De Toermalijn Jaarverslag schooljaar 2016-2017 Basisschool De Toermalijn 1 Inhoud jaarverslag Inhoud jaarverslag... 2 1. Inleiding... 3 2. Opbrengsten van het schooljaar 2016-2017... 4 Leerlingenaantal... 4 Instroom...

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. R.K. Basisschool Klavertje vier

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. R.K. Basisschool Klavertje vier RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK R.K. Basisschool Klavertje vier Plaats : Hoofddorp BRIN nummer : 27NT C1 Onderzoeksnummer : 287268 Datum onderzoek : 2 en 4 februari 2016 Datum vaststelling

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR Anne Frankschool Ellecom

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR Anne Frankschool Ellecom SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 Anne Frankschool Ellecom 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van de Anne Frankschool Ellecom. Iedere school stelt een SOP op,

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarplan o.b.s. de Sprenge

Jaarverslag Jaarplan o.b.s. de Sprenge Jaarverslag 2014-2015 Jaarplan 2015-2016 o.b.s. de Sprenge Inhoudsopgave 2 Voorwoord 3 Inleiding 3 Onderwijskundige ontwikkelingen 4 Beleidsvoornemens Onderwijskundige ontwikkelingen In- en uitstroom Kwaliteitsbeleid

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK. Leeuwenhartschool

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK. Leeuwenhartschool RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK Leeuwenhartschool Plaats : Oud-Beijerland BRIN nummer : 06UQ C1 Onderzoeksnummer : 288946 Datum onderzoek : 14 juni 2016 Datum vaststelling : 6 juli

Nadere informatie

Schooljaarverslag Openbare Daltonschool Leemvoort

Schooljaarverslag Openbare Daltonschool Leemvoort Schooljaarverslag Openbare Daltonschool Leemvoort 2015 2016 Samen spelen, samen leren Inleiding In het kader van kwaliteitszorg levert de school een schooljaarverslag aan ter verantwoording van de beleidsontwikkelingen

Nadere informatie

Jaarverslag schooljaar Basisschool Maria Goretti

Jaarverslag schooljaar Basisschool Maria Goretti Jaarverslag schooljaar 2016-2017 Basisschool Maria Goretti Inhoud jaarverslag Inhoud jaarverslag... 2 1. Inleiding... 3 2. Opbrengsten van het schooljaar 2016-2017... 4 Leerlingenaantal... 4 Instroom...

Nadere informatie

Bijlage 1: Jaarplan

Bijlage 1: Jaarplan Bijlage 1: Jaarplan 2016-2017 Voor 2016-2017 kiest de school voor de volgende veranderingsonderwerpen: 1. Beleidsterrein: didactisch: implementatie van de rekenmethode Wereld in getallen 2. Beleidsterrein:

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL DE LOCKAERT

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL DE LOCKAERT RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL DE LOCKAERT Plaats : Oss BRIN-nummer : 00CD Onderzoeksnummer : 119429 Datum schoolbezoek : Rapport vastgesteld te Eindhoven op

Nadere informatie

Jaarplan Vierpolders. Datum: 29 oktober

Jaarplan Vierpolders. Datum: 29 oktober Jaarplan 2018-2019 Vierpolders Datum: 29 oktober 2018 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2018-2019 School Datum 29-10-2018 Inleiding In ons Jaarplan geven aan : Op welke punten wij ons gaan richten komend

Nadere informatie

obs Willem Eggert Herstelonderzoek

obs Willem Eggert Herstelonderzoek obs Willem Eggert Herstelonderzoek Datum vaststelling: 4 april 2019 Samenvatting De kwaliteit van het onderwijs hebben wij in november 2017 als zeer zwak beoordeeld, omdat de kwaliteit van de lessen onvoldoende

Nadere informatie