Kandidaten definitief bestuur Vereniging van Pensioengerechtigden Ballast Nedam

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kandidaten definitief bestuur Vereniging van Pensioengerechtigden Ballast Nedam"

Transcriptie

1 Kandidaten definitief bestuur Vereniging van Pensioengerechtigden Ballast Nedam Kees Wierda 66jaar In 1970 bij Ballast Nedam in dienst gekomen / bedrijfsbureau beton en waterbouw Aantal jaren op Nederlandse projecten ( o.a. Schiphol en de Amsterdamse metro) Diverse functies buitenland projecten ( Saudi Arabie, Indonesie en Zuid Amerika). Van 1996 tot 2003 werkzaam als commercieel manager van projecten in het Caribische gebied. Vanaf 2003, na liquidatie van BNI als zelfstandig consultant advieswerk voor verschillende bouwbedrijven. Groeiende belangstelling voor het pensioenfonds en de pensioenmaterie vanwege de slechter wordende resultaten, vooral omdat het fonds, in afwijking van de meeste bedrijfspensioenfondsen, sinds 2004 geen aanspraken meer kan maken op Ballast Nedam NV om eventuele tekorten bij te spijkeren. Kwam tot de conclusie dat individuele vragen en acties richting BNPF geen of weinig effect sorteren en nam daarom met een aantal oud-collega s het initiatief een VvP op te richten. Vervult thans de functie van voorzitter van de VvP in oprichting. Jaap Dieben 65 jaar In 1973 bij Royal Netherlands Harbourworks B.V. in dienst getreden In 1975 naar het Joint Venture werk van OCC/Ballast in Iskenderun, Turkije. In 1978 bij Ballast Nedam International in dienst getreden en na enige maanden voor Ballast Nedam in Algerije & Maleisië geweest te zijn, met het gezin naar Guyana vertrokken. Vanuit Guyana in 1980 naar Singapore overgeplaatst. In 1990 teruggekeerd naar het hoofdkantoor en daar de functie van General Manager van Ballast Nedam Equipment Services (BNES) vervuld In 2003 Ballast Nedam verlaten nadat het materieel en de vestigingen van BNES in het buitenland waren verkocht. Van 2003 tot 2009 als directeur bij de nieuwe eigenaar van het BNES materieel en de vestigingen gewerkt. Sinds 2010 werkzaam als zelfstandig consultant. Uit bezorgdheid over de antwoorden die door het BN Pensioenfonds worden gegeven op vragen van de leden en over het feit dat gepensioneerden geen stemrecht hebben binnen het BN Pensioenfonds, lid geworden van de V.v.P.

2 Frans Kiesewetter 62 jaar Kwam als HBO er (BE) in 1974 bij Ballast Nedam/Jobrotation via Interne Accountantsdienst In 1978 bij BN International gestart als Financieel Controller voor de Midden Oosten organisatie Vanaf 1980 tot 1987 als Project administrateur gewerkt in Saudi Arabie en als Controller in NL voor het verder ontwikkelen van de Administratieve Organisa- tie van BN International In 1987/1988 Financieel Manager van projecten in het Caribische gebied Van 1988 tot 1997 Financieel Manager Midden-Oosten in Riyadh Saudi Arabie en de laatste 3 jaar Controller in NL. Van 1997 tot 2003 Treasurer bij BN Holding. Verzorgen van cash-management, valuta/rente dealing, financiering en bankgaranties Van 2004 tot 2011 gewerkt als Financieel Directeur bij een sierteelt exportbedrijf in Aalmeer (omzet EUR 120 mln.), waarna als ZZP er eigen consultancy bureau. Per 1 januari 2013 pensioen in laten gaan. Belangstelling voor het pensioenfonds en de pensioenmaterie vanwege de slechte resultaten. Fonds rendeert aantoonbaar slecht t.o.v. andere (bedrijfs)fondsen en de communicatie/beleidsinbreng tussen pensioengeechtigde en BNPF is onvoldoende. Kijken wat we kunnen verbeteren. Bert Groeneweg 68 jaar In 1982 bij Ballast Nedam Engineering in dienst gekomen als groepsleider tekenkamer voor buitenlandse projecten in Saudi Arabie (o.a. Jetty Jubail, Bahrein Causeway en Air Base Facilities); Van 1984 tot 1988 werkzaam als senior CAD Consultant, verantwoordelijk voor CAD implementatie, productie en ontwikkelingen; Van 1988 tot 1992 CAD manager, verantwoordelijk voor CAD productie en CAD ontwikkelingen t.b.v. de BNG projecten Sulayyil Air Base en Air Base Facilities; Van 1996 tot 2001 tevens voorzitter Centrale Ondernemingsraad en vanuit die functie ook lid van de COR Pensioencommissie; Van 1992 tot 2002: Senior CAD engineer voor CAD/CAE technologische projecten; CAD teamleider Musi Pulp Mill project Indonesië; Hoofd tekenkamer HSL-4 ontwerp;

3 Vanaf 2002 met (vroeg)pensioen. De Vereniging van Pensioengerechtigden (VvP) kan een goed instrument zijn om de belangen van de pensioengerechtigden te behartigen bij het Ballast Nedam Pensioenfonds. Als ik via een VvP-bestuursfunctie een bijdrage kan leveren, ben ik daar uiteraard toe bereid. Jan van der Laan 69 jaar In 1966 in dienst gekomen bij de Nedam. Via het bedrijfsbureau en later als projectleider betrokken geweest bij vele utiliteitsbouw projecten in Nederland Vanaf 1975 verschillende functies vervuld in Saoedi Arabië, daarna voor BNI in Nederland projecten begeleid, vervolgens een regio geleid voor de woningbouw. Van 1990 tot 2002 betrokken geweest bij de uitvoering van grote bouwprojecten in Saoedi Arabië en later in Canada. Na beëindiging van BNI met vervroegd pensioen gegaan. In de afgelopen jaren bewust geworden dat wij als enkeling geen invloed kunnen uitoefenen op het beleid van het pensioenfonds en heb mij daarom direct bij de initiatiefnemers voor de oprichting van een VvP aangesloten. In ons huidig pensioenmodel bezitten wij als gepensioneerden met de premievrijen 2/3 van de pensioenaanspraken. Als gepensioneerden hebben wij geen stemrecht en slechts 1 persoon in het bestuur zonder praktische toegang tot zijn of haar achterban. In mijn beleving werkt dit model niet meer. De afgelopen tijd gebruikt om mij te verdiepen in de algemene pensioenproblematiek en met name ons eigen fonds. Vervult thans de functie van bestuurslid voor de VvP in oprichting en houdt zich bezig met pensioenzaken Fons Vleghels 75 jaar In 1966 in dienst gekomen centraal bedrijfsbureau Amsterdamse Ballast Maatschappij. Hoofd ondersteunende diensten Ballast Nedam Baggeren vanaf 1970 (Calculatie, Bedrijfsbureau, Meetdienst, Productieraming, Project administratie en engineering) Betrokken bij o.a. herstructurering projecten Saldahna Bay, Bahrein Saoedi Arabië Causeway, Maleisië. Opzet administratieve bedrijfsorganisatie Kuwait Dredging samenwerking met Ballast Nedam Baggeren). Betrokken bij reorganisatie en organisatie Ballast Nedam Baggeren na herstart onderneming.

4 1990 Directeur Ballast Nedam Engineering, verantwoordelijk voor: C.A.D, QA, financiële administratie en personeelszaken. Voorzitter Stuurgroep Technologie Ballast Nedam 1998 Commercieel Manager grondverwerving Ballast Nedam Woningbouw. Sinds enkele jaren geïnteresseerd in pensioenzaken als gevolg van behaalde positieve rendementen in tegenstelling lagere dekkingsgraden als gevolg van invoering RTS-structuur vanaf Lid voorlopig bestuur VvP met als speciale aandacht voor pensioensysteem m.n. werking Technische Voorziening en gevolgen voor de dekkingsgraad. Robert van den Berg - 65 jaar Voor 1990 General Manager Marine Equipment en Proposal - en Contracts manager Offshore vanaf 1976 bij Hollandse Constructie Groep. In 1990 bij Ballast Nedam Construction International in dienst gekomen en vervolgens BNG en BNI, BNIPM en laatstelijk bij Ballast Nedam International Projects. Bij BN Commercial support (Al Yamamah) en vervolgens Procurement Support en Chief Engineer Quality Assurance in NL en Saudi Arabie Auditor voor QA en HSE op zeer vele projecten van BNI (wereldwijd), In deze tijd ook lid van OR BNI en COR inclusief Pensioen commissie Systemenopzet voor BNIPM (Leerdam) en UK (Reading) In vrije tijd nationaal voorzitter van NBVAP, thans Nederlandse Hippische Sportbond. Thans medeoprichter en financieel beheerder van Stichting voor (her)instroom van WA Jongeren en Gehandicapten in productietaken Incidentele advieswerkzaamheden ten behoeve van derden Het opleggen van bezuinigen en reducties op basis van recente tegenvallers in de economie is m.i. negatief. Ik ben voorstander van een positieve benadering op basis van wat we verwachten kunnen in de toekomst en met geloof in de jongere generatie om dat waar te maken. Als we nu al de nieuwe generatie alle zin gaan ontnemen in het opbouwen van een economie gaan we in een neerwaartse spiraal. Tevens geloof ik dat in het pensioensysteem/bestuur van BN onvoldoende marktkennis aanwezig is om de verantwoording te nemen voor het behalen van een redelijk rendement op de pensioeninvestering van de afgelopen veertig jaar. Ons pensioenfonds haalt niet eens de MSCI index, en nauwelijks de groei van de AEX. Sluit toch aan bij ABP of BPF, sukkel niet voort in de negatieve spiraal!

5 Kandidaatstelling vacature pensioengerechtigden in het B N Pensioenfonds bestuur Wim Hubeek- Opleiding: economie GU Amsterdam 1970 Werkzaam bij Unilever in product-management. Daar nog steeds pensioengerechtigde In dienst Ballast Nedam, Nedam Aannemingsmiij, marketing 1978 Project 4.2, general service manager site 73, Riyadh 1981 BNI, financieel manager 1986 Het rampjaar, treasurer van de BN Holding 1987 Financieel en algemeen manager BNPO 1991 Na een vervelende ziekte werkzaam onder de Holding als manager bijzondere projecten. Onder deze projecten o.a. het herstructureren en liquideren van Ballast Nedam België, het afwikkelen met succes van de claim tegen de Belgische Staat inzake de inschrijving voor het 4e Havendok in Antwerpen, de afwikkeling van de achterblijvende constructie van Fraanje in Ridderkerk, en het ondersteunen van Ballast Nedam IPM, Leerdam, bij financiële, economische en juridische zaken. Na 1993 Studie rechten aan de Open Universiteit, m.n. Romeins recht, burgerlijk recht, met in bijzonder bouwrecht, en vennootschapsrecht. Doctoraal niet afgemaakt. Werkzaam als zelfstandig adviseur aannemingscontracten. Mijn bereidheid om me in te willen zetten voor ons pensioenfonds komt voort uit het gevoel dat de werkgeversbelangen en de werkgeversinbreng al te lang gedomineerd hebben in het bestuur en de uitvoering van ons pensioenfonds. Dit werkt niet in het voordeel van de pensioengerechtigden. Daar moet verandering in komen. Zeker gezien de veranderingen die te komen staan in de komende jaren m.b.t. de positie en regelingen van en voor actieve en gepensioneerde deelnemers in ons fonds. Mijn ideeën hieromtrent worden mede gevoed door de informatie die ik ter beschikking krijg vanuit een ander pensioenfonds waar ik ook pensioengerechtigd ben.

STICHTING BELEGGERSBELANGEN CENTURION Campanula 9 3317 HB Dordrecht. Aan de beleggers in Centurion Vastgoed B.V.

STICHTING BELEGGERSBELANGEN CENTURION Campanula 9 3317 HB Dordrecht. Aan de beleggers in Centurion Vastgoed B.V. STICHTING BELEGGERSBELANGEN CENTURION Campanula 9 3317 HB Dordrecht Aan de beleggers in Centurion Vastgoed B.V. Betreft: nieuwsbrief 5 uitbreiding bestuur en rechtsbijstandsverzekering Dordrecht, 2 oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ballast Nedam pensioenfonds

Nieuwsbrief Ballast Nedam pensioenfonds ~~~^Afkoop^^Correspondentie uit^~~~ Nieuwsbrief Ballast Nedam pensioenfonds 1. Herstellen voor 2014 Verlagen van pensioenen noodzakelijk Ons pensioenfonds heeft al langere tijd een dekkingstekort. Dit

Nadere informatie

Attero op eigen kracht verder Afsplitsing van Essent uitdaging voor Finance en ICT

Attero op eigen kracht verder Afsplitsing van Essent uitdaging voor Finance en ICT FAGRO NIEUWSBRIEF 4e KWARTAAL 2010 Index Pagina 1: Voorwoord Jos Paffen Pagina 1-2: Attero, interview Arno Luisman Pagina 2-3: WML, Interview Jeroen Ronden en Gaston Wijler Pagina 4 tot en met 7: Provincie

Nadere informatie

TlB Jaarverslag 2009

TlB Jaarverslag 2009 TlB Jaarverslag 2009 Kerncijfers bedragen in miljoenen euro s 2009 2008 2007 2006 2005 Financieel Eigen vermogen 314 204 200 124 120 Aantal certificaathouders 14.778 11.797 12.084 9.039 9.271 Toevertrouwde

Nadere informatie

JUN 2015. Lees over: Verantwoordingsorgaan 15 Bijna met pensioen? En nog veel meer. 3 Bestuur 8 Onze beleggingen 10 Het nieuwe. Nu al leuk voor later

JUN 2015. Lees over: Verantwoordingsorgaan 15 Bijna met pensioen? En nog veel meer. 3 Bestuur 8 Onze beleggingen 10 Het nieuwe. Nu al leuk voor later JUN 2015 Nu al leuk voor later Lees over: 3 Bestuur 8 Onze beleggingen 10 Het nieuwe Verantwoordingsorgaan 15 Bijna met pensioen? En nog veel meer 2 Woord vooraf Je pensioen: daar denk je misschien niet

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2006. Local knowledge. Global power. Donald J. Shepard, VOORZITTER VAN DE RAAD VAN BESTUUR

JAAROVERZICHT 2006. Local knowledge. Global power. Donald J. Shepard, VOORZITTER VAN DE RAAD VAN BESTUUR JAAROVERZICHT Op vrijwel elke markt waar ook ter wereld is er sprake van een groeiende behoefte aan een breder aanbod van pensioenproducten. Daarom zijn we van mening dat wij ons op het juiste moment op

Nadere informatie

verbonden met de maatschappij Sociaal Jaarverslag 2010

verbonden met de maatschappij Sociaal Jaarverslag 2010 verbonden met de maatschappij Sociaal Jaarverslag 2010 1 Inhoudsopgave In verbinding 1 Organisatie in beweging 3 Ontwikkeling van onze mensen 7 Goed werkgeverschap 11 Collectief en individueel 15 Mobiliteit

Nadere informatie

Wet versterking bestuur pensioenfondsen voorziet in drie

Wet versterking bestuur pensioenfondsen voorziet in drie Governance Event KAS BANK LSP Life Sciences Fund 10 jaar MultiManager Fonds Effectief transitiemanagement bespaart kosten en tijd DPN Roundtable discussie over Administration Mark Schilstra gestart als

Nadere informatie

KAS SELECTIONS Fund special

KAS SELECTIONS Fund special KAS SELECTIONS Fund special Februari 2013 W.P. Stewart KAS-Trust als bewaarder voor beheerders van beleggings instellingen Ontzorgen bij de introductie van de Staal Beleggingsfondsen Dividend blijft een

Nadere informatie

// Ronde tafel Emerging markets

// Ronde tafel Emerging markets // Ronde tafel Emerging markets voorzitter Thijs Jochems, Tethys Capital deelnemers Claudia Barrulas, Robeco Roland van den Brink, Nyenrode Business University Istvan Fritsche, ING Investment Management

Nadere informatie

Oproeping Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders 18 september 2014

Oproeping Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders 18 september 2014 Oproeping Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders 18 september 2014 2 BinckBank N.V. Oproeping tot de buitengewone vergadering van aandeelhouders ( de Vergadering ) van BinckBank N.V. ( BinckBank ),

Nadere informatie

Herziene uitgave. Januari 2006. Risicomanagement. De praktijk in Nederland.

Herziene uitgave. Januari 2006. Risicomanagement. De praktijk in Nederland. Herziene uitgave. Januari 2006. Risicomanagement De praktijk in Nederland. Herziene uitgave. Januari 2006. Voorwoord Door Prof. dr. J.G.M. Frijns, Voorzitter Monitoring Commissie Corporate Goverance Code

Nadere informatie

grijs 3 4 vermogensbeheerder nr.10 beleggen met pensioengeld voor iedereen die nu meer wil weten over later juli 2013 vragen over over 2012

grijs 3 4 vermogensbeheerder nr.10 beleggen met pensioengeld voor iedereen die nu meer wil weten over later juli 2013 vragen over over 2012 grijs voor iedereen die nu meer wil weten over later nr.10 juli 20 vragen over 3 4 vermogensbeheerder pensioenopbouw over 20 beleggen met pensioengeld Beleggen moet, anders heb je straks nauwelijks pensioen.

Nadere informatie

Infrastructuur aantrekkelijk voor

Infrastructuur aantrekkelijk voor voorzitter Henk Huizing, PGGM deelnemers Wim Blaasse, DIF Norbert Bol, Grontmij Capital Consultants Marleen Bosma-Verhaegh, Blue Sky Group Ed Clarke, Infracapital Edgar Eijking, Media Pensioen Diensten

Nadere informatie

Final Assessment Afstudeerportfolio jaar 4, semester 8

Final Assessment Afstudeerportfolio jaar 4, semester 8 Final Assessment Afstudeerportfolio jaar 4, semester 8 Luc Burggraaff 500654160 15-juni-2015 1 Voorwoord Dit rapport heb ik geschreven om aan te tonen dat ik klaar ben om te mogen afstuderen. Binnen dit

Nadere informatie

Duurzaam Beleggen Pensioenfondsen

Duurzaam Beleggen Pensioenfondsen RONDE TAFEL pensioenfondsen ronde tafel 1 Duurzaam Beleggen Pensioenfondsen Door Hans Amesz 64 Foto s: Fotopersburo Dijkstra Op dit moment zitten nogal wat pensioenfondsen in de problemen. Hoe kunnen die

Nadere informatie

Jaarbericht 2007/2008 pwc.nl 2008 PricewaterhouseCoopers B.V. (KvK 34180289). Alle rechten voorbehouden. 2008.09.01.01.291 *connectedthinking

Jaarbericht 2007/2008 pwc.nl 2008 PricewaterhouseCoopers B.V. (KvK 34180289). Alle rechten voorbehouden. 2008.09.01.01.291 *connectedthinking *connectedthinking Een nieuwe werkelijkheid* Jaarbericht 2007/2008 Het thema Een nieuwe werkelijkheid is in dit jaarbericht verbeeld door zes verschillende fotografen met verschillende achtergronden (pers,

Nadere informatie

Bijlage 4 Stakeholderanalyse

Bijlage 4 Stakeholderanalyse Bijlage 4 Stakeholderanalyse De sessie 1. Inleiding a. Welkom deelnemers b. Rolverdeling Hans/Simone c. Theorie Stakeholderanalyse 2. Stakeholders benoemen a. Landschap van Stakeholders in kaart brengen

Nadere informatie

Governance Aandacht voor goed bestuur

Governance Aandacht voor goed bestuur Stichting Pensioenfonds voor de Woningcorporaties Governance Aandacht voor goed bestuur Jaarverslag 2011 2 Inhoud Jaarverslag Voorwoord 5 Kerngegevens 6 Fondsontwikkelingen in 2011 8 Premie- en toeslagbeleid

Nadere informatie

Deelnemers Platform Vrouwen & ICT: Mei 2010

Deelnemers Platform Vrouwen & ICT: Mei 2010 Deelnemers Platform Vrouwen & ICT: Mei 2010 Angelien Sanderman Directeur Markt binnen TNO ICT In de loop van mijn carrière ben ik meer en meer gaan ervaren dat het niet vanzelfsprekend is dat vrouwen hun

Nadere informatie

Interview met Rob Kruijk. Pensioen: Belangrijk en boeiend! Interview met Frans Smidt. Magazine I 2008 I Nr.8. In dit nummer onder meer:

Interview met Rob Kruijk. Pensioen: Belangrijk en boeiend! Interview met Frans Smidt. Magazine I 2008 I Nr.8. In dit nummer onder meer: HP Pensioen Magazine I 2008 I Nr.8 In dit nummer onder meer: Interview met Rob Kruijk Pensioen: Belangrijk en boeiend! Interview met Frans Smidt Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen, vermenigvuldigd

Nadere informatie

Wie kan delen, kan vermenigvuldigen. Het model voor bedrijfsbrede aandelenparticipatie

Wie kan delen, kan vermenigvuldigen. Het model voor bedrijfsbrede aandelenparticipatie Wie kan delen, kan vermenigvuldigen Het model voor bedrijfsbrede aandelenparticipatie Colofon Uitgave: Stichting Nederlands Participatie Instituut Goeman Borgesiuslaan 77 Postbus 9769 3506 GT Utrecht 030

Nadere informatie

Februari 2014 ZZP Barometer 2010-2014 Pagina 2 van 33

Februari 2014 ZZP Barometer 2010-2014 Pagina 2 van 33 Februari 2014 ZZP Barometer 2010-2014 Pagina 2 van 33 Inhoudsopgave Voorwoord... 4 Managementsamenvatting. 5 Themarapport Feiten, cijfers & trends 2013/2014 Budget en financiële planning.... 6 Kans of

Nadere informatie

Realities. Jong en realistisch. Bedrijfsgeheim Eindhoven. Het gemak van SEPA. Deutsche Bank

Realities. Jong en realistisch. Bedrijfsgeheim Eindhoven. Het gemak van SEPA. Deutsche Bank Deutsche Bank Realities De financiële aspecten van zakendoen Jong en realistisch Daniel Ropers (bol.com) Floris van Bommel Quirijn Bolle (Marqt) Yfke Sturm Bedrijfsgeheim Eindhoven Hoe Deutsche Bank waarde

Nadere informatie

FMN. Regio Zuid-Holland. De bijeenkomsten vanaf september 1995 tot heden. Facility Management Nederland

FMN. Regio Zuid-Holland. De bijeenkomsten vanaf september 1995 tot heden. Facility Management Nederland FMN Facility Management Nederland Regio Zuid-Holland De bijeenkomsten vanaf september 1995 tot heden Bijgehouden door Leo Hooijmans December 2004 Inleiding In maart 1995 waren er de eerste contacten voor

Nadere informatie

ik ben benieuwd naar waar we over twee jaar staan

ik ben benieuwd naar waar we over twee jaar staan MET PENSIOEN We leven langer dan vroeger eerlijk, begrijpelijk, pro-actief, helder en duurzaam pensioen is een recht van iedereen. Geld naar werk. Dat is een belangrijk onderdeel van ons sociaal stelsel

Nadere informatie

2007/2008. Wie is wie? Overzicht CV s, visies en actiepunten Ambassadeursnetwerk 2007/2008 ( smoelenboek ) www.ambassadeursnetwerk.

2007/2008. Wie is wie? Overzicht CV s, visies en actiepunten Ambassadeursnetwerk 2007/2008 ( smoelenboek ) www.ambassadeursnetwerk. 2007/2008 Wie is wie? Overzicht CV s, visies en actiepunten Ambassadeursnetwerk 2007/2008 ( smoelenboek ) www.ambassadeursnetwerk.nl Inhoudsopgave Het Ambassadeursnetwerk Leden van het Ambassadeursnetwerk:

Nadere informatie

HRC PANORAMA Uitgave van BDO Consultants B.V. en BDO Arbeidsjuristen B.V.

HRC PANORAMA Uitgave van BDO Consultants B.V. en BDO Arbeidsjuristen B.V. MAART 2013 NUMMER 1 WWW.BDO.NL HRC PANORAMA Uitgave van BDO Consultants B.V. en BDO Arbeidsjuristen B.V. SLEUTELROL HR PAGINA 3 AANTREKKEN KREDIET EN OR PAGINA 3 VERZUIMCONSULENT GEEN BEDRIJFSARTS PAGINA

Nadere informatie

A.U.V. Holding B.V. handelend onder de naam AUV Group

A.U.V. Holding B.V. handelend onder de naam AUV Group A.U.V. Holding B.V. handelend onder de naam AUV Group PROSPECTUS Stichting Administratiekantoor AUV (een stichting opgericht naar Nederlands recht, statutair gevestigd te Cuijk, Nederland) Dit Prospectus

Nadere informatie

INVESTOR PULSE NEDERLAND DERDE EDITIE

INVESTOR PULSE NEDERLAND DERDE EDITIE INVESTOR PULSE NEDERLAND DERDE EDITIE W E V R O E G E N U I T 2 0 L A N D E N H O E Z E D E N K E N IN EEN ONDERZOEK UITGEVOERD DOOR CICERO BLACKROCK INVESTOR PULSE NEDERLAND DERDE EDITIE WAT HOUDT NEDERLANDERS

Nadere informatie