Kandidaten definitief bestuur Vereniging van Pensioengerechtigden Ballast Nedam

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kandidaten definitief bestuur Vereniging van Pensioengerechtigden Ballast Nedam"

Transcriptie

1 Kandidaten definitief bestuur Vereniging van Pensioengerechtigden Ballast Nedam Kees Wierda 66jaar In 1970 bij Ballast Nedam in dienst gekomen / bedrijfsbureau beton en waterbouw Aantal jaren op Nederlandse projecten ( o.a. Schiphol en de Amsterdamse metro) Diverse functies buitenland projecten ( Saudi Arabie, Indonesie en Zuid Amerika). Van 1996 tot 2003 werkzaam als commercieel manager van projecten in het Caribische gebied. Vanaf 2003, na liquidatie van BNI als zelfstandig consultant advieswerk voor verschillende bouwbedrijven. Groeiende belangstelling voor het pensioenfonds en de pensioenmaterie vanwege de slechter wordende resultaten, vooral omdat het fonds, in afwijking van de meeste bedrijfspensioenfondsen, sinds 2004 geen aanspraken meer kan maken op Ballast Nedam NV om eventuele tekorten bij te spijkeren. Kwam tot de conclusie dat individuele vragen en acties richting BNPF geen of weinig effect sorteren en nam daarom met een aantal oud-collega s het initiatief een VvP op te richten. Vervult thans de functie van voorzitter van de VvP in oprichting. Jaap Dieben 65 jaar In 1973 bij Royal Netherlands Harbourworks B.V. in dienst getreden In 1975 naar het Joint Venture werk van OCC/Ballast in Iskenderun, Turkije. In 1978 bij Ballast Nedam International in dienst getreden en na enige maanden voor Ballast Nedam in Algerije & Maleisië geweest te zijn, met het gezin naar Guyana vertrokken. Vanuit Guyana in 1980 naar Singapore overgeplaatst. In 1990 teruggekeerd naar het hoofdkantoor en daar de functie van General Manager van Ballast Nedam Equipment Services (BNES) vervuld In 2003 Ballast Nedam verlaten nadat het materieel en de vestigingen van BNES in het buitenland waren verkocht. Van 2003 tot 2009 als directeur bij de nieuwe eigenaar van het BNES materieel en de vestigingen gewerkt. Sinds 2010 werkzaam als zelfstandig consultant. Uit bezorgdheid over de antwoorden die door het BN Pensioenfonds worden gegeven op vragen van de leden en over het feit dat gepensioneerden geen stemrecht hebben binnen het BN Pensioenfonds, lid geworden van de V.v.P.

2 Frans Kiesewetter 62 jaar Kwam als HBO er (BE) in 1974 bij Ballast Nedam/Jobrotation via Interne Accountantsdienst In 1978 bij BN International gestart als Financieel Controller voor de Midden Oosten organisatie Vanaf 1980 tot 1987 als Project administrateur gewerkt in Saudi Arabie en als Controller in NL voor het verder ontwikkelen van de Administratieve Organisa- tie van BN International In 1987/1988 Financieel Manager van projecten in het Caribische gebied Van 1988 tot 1997 Financieel Manager Midden-Oosten in Riyadh Saudi Arabie en de laatste 3 jaar Controller in NL. Van 1997 tot 2003 Treasurer bij BN Holding. Verzorgen van cash-management, valuta/rente dealing, financiering en bankgaranties Van 2004 tot 2011 gewerkt als Financieel Directeur bij een sierteelt exportbedrijf in Aalmeer (omzet EUR 120 mln.), waarna als ZZP er eigen consultancy bureau. Per 1 januari 2013 pensioen in laten gaan. Belangstelling voor het pensioenfonds en de pensioenmaterie vanwege de slechte resultaten. Fonds rendeert aantoonbaar slecht t.o.v. andere (bedrijfs)fondsen en de communicatie/beleidsinbreng tussen pensioengeechtigde en BNPF is onvoldoende. Kijken wat we kunnen verbeteren. Bert Groeneweg 68 jaar In 1982 bij Ballast Nedam Engineering in dienst gekomen als groepsleider tekenkamer voor buitenlandse projecten in Saudi Arabie (o.a. Jetty Jubail, Bahrein Causeway en Air Base Facilities); Van 1984 tot 1988 werkzaam als senior CAD Consultant, verantwoordelijk voor CAD implementatie, productie en ontwikkelingen; Van 1988 tot 1992 CAD manager, verantwoordelijk voor CAD productie en CAD ontwikkelingen t.b.v. de BNG projecten Sulayyil Air Base en Air Base Facilities; Van 1996 tot 2001 tevens voorzitter Centrale Ondernemingsraad en vanuit die functie ook lid van de COR Pensioencommissie; Van 1992 tot 2002: Senior CAD engineer voor CAD/CAE technologische projecten; CAD teamleider Musi Pulp Mill project Indonesië; Hoofd tekenkamer HSL-4 ontwerp;

3 Vanaf 2002 met (vroeg)pensioen. De Vereniging van Pensioengerechtigden (VvP) kan een goed instrument zijn om de belangen van de pensioengerechtigden te behartigen bij het Ballast Nedam Pensioenfonds. Als ik via een VvP-bestuursfunctie een bijdrage kan leveren, ben ik daar uiteraard toe bereid. Jan van der Laan 69 jaar In 1966 in dienst gekomen bij de Nedam. Via het bedrijfsbureau en later als projectleider betrokken geweest bij vele utiliteitsbouw projecten in Nederland Vanaf 1975 verschillende functies vervuld in Saoedi Arabië, daarna voor BNI in Nederland projecten begeleid, vervolgens een regio geleid voor de woningbouw. Van 1990 tot 2002 betrokken geweest bij de uitvoering van grote bouwprojecten in Saoedi Arabië en later in Canada. Na beëindiging van BNI met vervroegd pensioen gegaan. In de afgelopen jaren bewust geworden dat wij als enkeling geen invloed kunnen uitoefenen op het beleid van het pensioenfonds en heb mij daarom direct bij de initiatiefnemers voor de oprichting van een VvP aangesloten. In ons huidig pensioenmodel bezitten wij als gepensioneerden met de premievrijen 2/3 van de pensioenaanspraken. Als gepensioneerden hebben wij geen stemrecht en slechts 1 persoon in het bestuur zonder praktische toegang tot zijn of haar achterban. In mijn beleving werkt dit model niet meer. De afgelopen tijd gebruikt om mij te verdiepen in de algemene pensioenproblematiek en met name ons eigen fonds. Vervult thans de functie van bestuurslid voor de VvP in oprichting en houdt zich bezig met pensioenzaken Fons Vleghels 75 jaar In 1966 in dienst gekomen centraal bedrijfsbureau Amsterdamse Ballast Maatschappij. Hoofd ondersteunende diensten Ballast Nedam Baggeren vanaf 1970 (Calculatie, Bedrijfsbureau, Meetdienst, Productieraming, Project administratie en engineering) Betrokken bij o.a. herstructurering projecten Saldahna Bay, Bahrein Saoedi Arabië Causeway, Maleisië. Opzet administratieve bedrijfsorganisatie Kuwait Dredging samenwerking met Ballast Nedam Baggeren). Betrokken bij reorganisatie en organisatie Ballast Nedam Baggeren na herstart onderneming.

4 1990 Directeur Ballast Nedam Engineering, verantwoordelijk voor: C.A.D, QA, financiële administratie en personeelszaken. Voorzitter Stuurgroep Technologie Ballast Nedam 1998 Commercieel Manager grondverwerving Ballast Nedam Woningbouw. Sinds enkele jaren geïnteresseerd in pensioenzaken als gevolg van behaalde positieve rendementen in tegenstelling lagere dekkingsgraden als gevolg van invoering RTS-structuur vanaf Lid voorlopig bestuur VvP met als speciale aandacht voor pensioensysteem m.n. werking Technische Voorziening en gevolgen voor de dekkingsgraad. Robert van den Berg - 65 jaar Voor 1990 General Manager Marine Equipment en Proposal - en Contracts manager Offshore vanaf 1976 bij Hollandse Constructie Groep. In 1990 bij Ballast Nedam Construction International in dienst gekomen en vervolgens BNG en BNI, BNIPM en laatstelijk bij Ballast Nedam International Projects. Bij BN Commercial support (Al Yamamah) en vervolgens Procurement Support en Chief Engineer Quality Assurance in NL en Saudi Arabie Auditor voor QA en HSE op zeer vele projecten van BNI (wereldwijd), In deze tijd ook lid van OR BNI en COR inclusief Pensioen commissie Systemenopzet voor BNIPM (Leerdam) en UK (Reading) In vrije tijd nationaal voorzitter van NBVAP, thans Nederlandse Hippische Sportbond. Thans medeoprichter en financieel beheerder van Stichting voor (her)instroom van WA Jongeren en Gehandicapten in productietaken Incidentele advieswerkzaamheden ten behoeve van derden Het opleggen van bezuinigen en reducties op basis van recente tegenvallers in de economie is m.i. negatief. Ik ben voorstander van een positieve benadering op basis van wat we verwachten kunnen in de toekomst en met geloof in de jongere generatie om dat waar te maken. Als we nu al de nieuwe generatie alle zin gaan ontnemen in het opbouwen van een economie gaan we in een neerwaartse spiraal. Tevens geloof ik dat in het pensioensysteem/bestuur van BN onvoldoende marktkennis aanwezig is om de verantwoording te nemen voor het behalen van een redelijk rendement op de pensioeninvestering van de afgelopen veertig jaar. Ons pensioenfonds haalt niet eens de MSCI index, en nauwelijks de groei van de AEX. Sluit toch aan bij ABP of BPF, sukkel niet voort in de negatieve spiraal!

5 Kandidaatstelling vacature pensioengerechtigden in het B N Pensioenfonds bestuur Wim Hubeek- Opleiding: economie GU Amsterdam 1970 Werkzaam bij Unilever in product-management. Daar nog steeds pensioengerechtigde In dienst Ballast Nedam, Nedam Aannemingsmiij, marketing 1978 Project 4.2, general service manager site 73, Riyadh 1981 BNI, financieel manager 1986 Het rampjaar, treasurer van de BN Holding 1987 Financieel en algemeen manager BNPO 1991 Na een vervelende ziekte werkzaam onder de Holding als manager bijzondere projecten. Onder deze projecten o.a. het herstructureren en liquideren van Ballast Nedam België, het afwikkelen met succes van de claim tegen de Belgische Staat inzake de inschrijving voor het 4e Havendok in Antwerpen, de afwikkeling van de achterblijvende constructie van Fraanje in Ridderkerk, en het ondersteunen van Ballast Nedam IPM, Leerdam, bij financiële, economische en juridische zaken. Na 1993 Studie rechten aan de Open Universiteit, m.n. Romeins recht, burgerlijk recht, met in bijzonder bouwrecht, en vennootschapsrecht. Doctoraal niet afgemaakt. Werkzaam als zelfstandig adviseur aannemingscontracten. Mijn bereidheid om me in te willen zetten voor ons pensioenfonds komt voort uit het gevoel dat de werkgeversbelangen en de werkgeversinbreng al te lang gedomineerd hebben in het bestuur en de uitvoering van ons pensioenfonds. Dit werkt niet in het voordeel van de pensioengerechtigden. Daar moet verandering in komen. Zeker gezien de veranderingen die te komen staan in de komende jaren m.b.t. de positie en regelingen van en voor actieve en gepensioneerde deelnemers in ons fonds. Mijn ideeën hieromtrent worden mede gevoed door de informatie die ik ter beschikking krijg vanuit een ander pensioenfonds waar ik ook pensioengerechtigd ben.

De vergadering heeft geen commentaar op deze toevoeging in de Statuten.

De vergadering heeft geen commentaar op deze toevoeging in de Statuten. Locatie: Kerkcentrum Open Hof te Maarssen Datum: 28 Augustus 2013 Aanvang: 1400 uur Aanwezig: Het bestuur van de V.v.P.- BNPf (6 leden) Gast spreker: De heer A. Kool Aanwezig : 55 leden Stembiljetten:

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Ledenvergadering op 13 september 2016 te Maarssen

Notulen van de Algemene Ledenvergadering op 13 september 2016 te Maarssen Notulen van de Algemene Ledenvergadering op 13 september 2016 te Maarssen Datum: 13 september 2016 Aanvang: 13.00 uur Aanwezig: 57 leden, inclusief bestuursleden Afmeldingen: 16 leden, inclusief 1 bestuurslid

Nadere informatie

Belanghebbendenvergadering. 24 september 2015

Belanghebbendenvergadering. 24 september 2015 Belanghebbendenvergadering 24 september 2015 Agenda 1. Opening 2. Actuele ontwikkelingen Ballast Nedam N.V. 3. Jaarverslag 2014 4. Nieuwe pensioenregelgeving en herstelplan 5. Toekomst pensioenfonds 6.

Nadere informatie

Belanghebbendenbijeenkomst 11 oktober 2017

Belanghebbendenbijeenkomst 11 oktober 2017 Belanghebbendenbijeenkomst 11 oktober 2017 NBC congrescentrum Nieuwegein Agenda 2 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken 2. Jaarverslag 2016 3. Nieuwe pensioenregelgeving, herstelplan, actuele ontwikkelingen

Nadere informatie

Belanghebbendenbijeenkomst 12 oktober 2016

Belanghebbendenbijeenkomst 12 oktober 2016 Belanghebbendenbijeenkomst 12 oktober 2016 NBC congrescentrum Nieuwegein 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken 2 www.bnpf.nl www.vvp-bnpf.nl Agenda 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken

Nadere informatie

Burdock, the standard in project management, recruitment & consultancy

Burdock, the standard in project management, recruitment & consultancy Burdock, the standard in project management, recruitment & consultancy Finding the optimal solution is An our open standard mind comes standard... Burdock is de verbindende schakel tussen opdrachtgevers

Nadere informatie

Contractmanagement, Partnerschap of Pepperoni-gesprek Bert van Hulsen en Diederik Tak Labrijn

Contractmanagement, Partnerschap of Pepperoni-gesprek Bert van Hulsen en Diederik Tak Labrijn Contractmanagement, Partnerschap of Pepperoni-gesprek Bert van Hulsen en Diederik Tak Labrijn Even kennismaken l l l Na zijn studie werktuigbouwkunde in Delft, heeft de heer Tak Labrijn diverse functies

Nadere informatie

Burdock, the standard in project management, recruitment & consultancy. The perfect match is our standard

Burdock, the standard in project management, recruitment & consultancy. The perfect match is our standard Burdock, the standard in project management, recruitment & consultancy The perfect match is our standard Burdock is de verbindende factor tussen opdrachtgevers en technische specialisten in de procesindustrie.

Nadere informatie

Financiële positie pensioenfonds

Financiële positie pensioenfonds Financiële positie pensioenfonds Deelnemersvergadering Stichting Pensioenfonds TBI 20 november 2012 Robert Deddens Agenda Achtergrond Financiële positie Stichting Pensioenfonds TBI ultimo 2011 Toeslagverlening

Nadere informatie

Concept Notulen Algemene Leden Vergadering 10 sept te Maarssen

Concept Notulen Algemene Leden Vergadering 10 sept te Maarssen Concept Notulen Algemene Leden Vergadering 10 sept. 2014 te Maarssen Datum: 10 september 2014 Aanvang: 13.00 uur Aanwezig: Het bestuur van de VvP-BNPf (7 Leden) Gastspreker: De heren W. Hubeek en K. Molenaar

Nadere informatie

28 augustus 2013 Algemene Ledenvergadering 28 augustus augustus 2013 Algemene Ledenvergadering 28 augustus

28 augustus 2013 Algemene Ledenvergadering 28 augustus augustus 2013 Algemene Ledenvergadering 28 augustus Agenda Algemene ledenvergadering 28 augustus 2013 28 augustus 2013 Algemene Ledenvergadering 28 augustus 2013 1 1. Goedkeuring van de notulen van de vergadering d.d. 16 jan. 2013 2. Ingekomen en uitgaande

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Ledenvergadering op 9 september 2015 te Maarssen. Het bestuur van de VvP-BNPF, afwezig met kennisgeving Hr. D.

Notulen van de Algemene Ledenvergadering op 9 september 2015 te Maarssen. Het bestuur van de VvP-BNPF, afwezig met kennisgeving Hr. D. Notulen van de Algemene Ledenvergadering op 9 september 2015 te Maarssen Datum: 9 september 2015 Aanvang: Aanwezig: Blokland Aanwezige leden: Afmeldingen: 13.05 uur Het bestuur van de VvP-BNPF, afwezig

Nadere informatie

De SD WORX - enquête. 1. De best betaalde functies

De SD WORX - enquête. 1. De best betaalde functies De SD WORX - enquête Jaarlijks voert SD WORX een onderzoek naar de beloning van arbeiders, bedienden, kader- en directieleden in België. Daarbij staat kwaliteit van de gegevens centraal. De data worden

Nadere informatie

Agenda. Algemene ledenvergadering 9 september Agenda. 2. Goedkeuring Notulen van de vergadering van 10 september 2014

Agenda. Algemene ledenvergadering 9 september Agenda. 2. Goedkeuring Notulen van de vergadering van 10 september 2014 Agenda Algemene ledenvergadering 1. Opening van de vergadering en welkom 2. Goedkeuring Notulen van de vergadering van 10 september 2014 3. Ingekomen en uitgaande stukken 4. Ledenbestand 5. Financieel

Nadere informatie

Het PWRI is er voor ons

Het PWRI is er voor ons Het PWRI is er voor ons Populair jaarverslag 2013 106 102 1.104 2.707 40.937 39.915 Gepensioneerden Werkgevers Voormalige deelnemers Actieve deelnemers WIW SW 98.364 33.926 Onderweg zijn Het PWRI is op

Nadere informatie

Ervaringen van een scheepsontwerper bij het opzetten van een joint venture in China

Ervaringen van een scheepsontwerper bij het opzetten van een joint venture in China Ervaringen van een scheepsontwerper bij het opzetten van een joint venture in China Worldwise Marine Holding BV IJmuiden 100% 80% Worldwise Marine Brokers BV IJmuiden Offshore Ship Designers BV IJmuiden

Nadere informatie

De dekkingsgraad van het Pensioenfonds is bijna elke maand anders. Dat komt vooral door de rentestand en onze beleggingsopbrengsten.

De dekkingsgraad van het Pensioenfonds is bijna elke maand anders. Dat komt vooral door de rentestand en onze beleggingsopbrengsten. Nieuwsbrief Ballast Nedam Pensioenfonds September 2013 Tijd voor een nieuwsbrief van uw Pensioenfonds. Er gebeurt veel in de Nederlandse pensioenwereld; dat kan u bijna niet zijn ontgaan. In onze vorige

Nadere informatie

UPDATE LIQUIDATIE PENSIOENFONDS

UPDATE LIQUIDATIE PENSIOENFONDS UPDATE LIQUIDATIE PENSIOENFONDS Deelnemersvergadering 29 november 2016 Update liquidatie pensioenfonds 29 november 2016 Pagina 1 AGENDA Achtergrond Update liquidatieproces Vervolgstappen Update liquidatie

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam

Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Windmolenproject Egmond, 2006 1 Deelnemersvergadering 28 september 2006 Agendapunt 4 Kernpunten 2005 Goed jaar, dekkingsgraad van 112,1% naar 117,1% gestegen, ondanks

Nadere informatie

OWASE Pensioenforum 26 juni 2013. 3 juli 2013 OWASE. Welkom. bij

OWASE Pensioenforum 26 juni 2013. 3 juli 2013 OWASE. Welkom. bij Welkom OWASE Pensioenforum 26 juni 2013 OWASE 3 juli 2013 bij Pensioenfonds en solidariteit: één voor allen, allen voor één! www.owase.nl PFO20130626/20130703 2 Programma Pensioenforum De bedoeling van

Nadere informatie

BROODJE PENSIOENINFO. 13 maart 2018

BROODJE PENSIOENINFO. 13 maart 2018 BROODJE PENSIOENINFO 13 maart 2018 Disclaimer In deze presentatie op de openbare website van SPUN zijn bepaalde gegevens die specifiek bestemd waren voor werknemers van URENCO en ETC Nederland, weggelaten.

Nadere informatie

Enquete Zwangerschaps verlof bij meerling zwangerschap

Enquete Zwangerschaps verlof bij meerling zwangerschap Enquete Zwangerschaps verlof bij meerling zwangerschap Een enquete onder de leden van de NVOM September 2011 Enquete response NVOM aantal leden 7000 NVOM bereik met Email uitnodiging 3500 Totaal respons

Nadere informatie

Verlaging per 1-4-2014 (voorlopig) 99% 2% n.n.b. Voorlopige dekkingsgraad. 94,3% 6,2% 0,0% 88% 7% n.n.b. 93,6% 5,6% 2,2% 95,4% 2,8% 0,4%

Verlaging per 1-4-2014 (voorlopig) 99% 2% n.n.b. Voorlopige dekkingsgraad. 94,3% 6,2% 0,0% 88% 7% n.n.b. 93,6% 5,6% 2,2% 95,4% 2,8% 0,4% Overzicht bijgewerkt tot 07-03-2013, 15.00 uur. Aanvullingen zullen in blauw worden toegevoegd. 1. Stichting Pensionfonds ABP 96,0% 0,5% 1,6% (zie toelichting) Kortingspercentage voor april 2014 louter

Nadere informatie

19 maart 2016. Onderzoek: Korten pensioenen?

19 maart 2016. Onderzoek: Korten pensioenen? 19 maart 2016 Onderzoek: Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de peilingen

Nadere informatie

Verlaging per 1-4-2014 (voorlopig) 99% 2% n.n.b. Voorlopige dekkingsgraad. 94,3% 6,2% 0,0% 88% 7% n.n.b. 93,6% 5,6% 2,2% 95,4% 0,0% 2,8%

Verlaging per 1-4-2014 (voorlopig) 99% 2% n.n.b. Voorlopige dekkingsgraad. 94,3% 6,2% 0,0% 88% 7% n.n.b. 93,6% 5,6% 2,2% 95,4% 0,0% 2,8% Overzicht bijgewerkt tot 19-02-2013, 10.00 uur. Aanvullingen zullen in blauw worden toegevoegd. Pensioenfonds 1. Stichting Pensionfonds ABP 96,0% 0,5% 1,6% (zie toelichting) Kortingspercentage voor april

Nadere informatie

Bedrijvenlijst Ballast Nedam tbv facturatie nov 2015. Bonnummer of inkoop order nummer verplicht op factuur NL002724339B01 33121397 Nee

Bedrijvenlijst Ballast Nedam tbv facturatie nov 2015. Bonnummer of inkoop order nummer verplicht op factuur NL002724339B01 33121397 Nee 1e Klas Schilders Aanemingsbedrijf F.W. Onrust Aannemingsbedrijf C.A. Baas B.V. Aannemingsbedrijf F.W. Onrust ABL2 B.V. A-Lanes A15 BV Amsterdam Rijnkanaal Vastgoed B.V. Avenue2 (Koepel) Avenue2 Infra

Nadere informatie

Amsterdam, 18 september 2014. Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders

Amsterdam, 18 september 2014. Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders Amsterdam, 18 september 2014 Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders 1 Dhr. Scholtes Opening BAVA 2 Agenda 1 Opening BAVA door de heer Scholtes 2 Behandeling agendapunten door de heer Scholtes 3 Dhr.

Nadere informatie

AGENDA. 1. Opening. 3. Sluiting

AGENDA. 1. Opening. 3. Sluiting AGENDA Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Nutreco Holding N.V., te houden op dinsdag 30 juni 2009, aanvang 10.30 uur, ten kantore van de Vennootschap, Veerstraat 38, 5831 JN Boxmeer

Nadere informatie

Toelichting Pensioen Akkoord Regeling 2015

Toelichting Pensioen Akkoord Regeling 2015 Toelichting Pensioen Akkoord Regeling 2015 Programma Wrap up proces tot op heden Achtergronden Proces Nieuwe regeling 2015 Impact van Pensioenregeling Vervolg traject Vragen en antwoorden 2 Wrap up: Achtergronden

Nadere informatie

Algemene Vergadering 30 mei Stichting Pensioenfonds Protector

Algemene Vergadering 30 mei Stichting Pensioenfonds Protector Algemene Vergadering 30 mei 2017 Stichting Pensioenfonds Protector Agenda Opening Ton van der Linden Notulencommissie instellen Gerda Shultz Jaarverslag Protector Gerda Shultz Communicatie Joost Muffels

Nadere informatie

In september 2016 werd het contract met Syntrus Achmea Pensioenbeheer opgezegd. In 2017 werd een nieuwe pensioenuitvoeringsorganisatie

In september 2016 werd het contract met Syntrus Achmea Pensioenbeheer opgezegd. In 2017 werd een nieuwe pensioenuitvoeringsorganisatie 2017in vogelvlucht Deelnemers Financieel Beleggingen Kosten Communicatie In juni 2018 hebben we ons jaarverslag 2017 uitgebracht. We hebben de belangrijkste ontwikkelingen van 2017 voor u samengevat. Het

Nadere informatie

1. Waarom moet het pensioenfonds ANWB extra maatregelen nemen?

1. Waarom moet het pensioenfonds ANWB extra maatregelen nemen? 1. Waarom moet het pensioenfonds ANWB extra maatregelen nemen? Het pensioenfonds staat er financieel niet goed voor. De twee belangrijkste oorzaken: 1. Nederlanders worden steeds ouder. Met name de laatste

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE. Opleidingen /cursussen:

CURRICULUM VITAE. Opleidingen /cursussen: CURRICULUM VITAE Naam Bogers, P.A. (Peter) Geboren: 1958 Adres: Eigendomweg 7, 3765EA Soest Telefoon: 06-51290050 Mail: Facomnlbv@planet.nl Opleidingen /cursussen: 2004 Training Coachingsvaardigheden Universiteit

Nadere informatie

ICT Accountancy praktijkdag 15 maart 2017 Eric Gort Linda van Tuijl

ICT Accountancy praktijkdag 15 maart 2017 Eric Gort Linda van Tuijl ICT Accountancy praktijkdag 15 maart 2017 Eric Gort Linda van Tuijl Wij zijn PKF Wallast Accountants, (fiscaal) adviseurs, bedrijfsjuristen, Business Valuators Lokaal, regionaal en landelijk actief Hoofdzakelijk

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Interim Controller SAP Expert HBO BE. Contactpersoon: Mark Simons Telefoonnummer: +31 (6) - 52 37 67 75 E- mail: m.simons@delfin.

Curriculum Vitae. Interim Controller SAP Expert HBO BE. Contactpersoon: Mark Simons Telefoonnummer: +31 (6) - 52 37 67 75 E- mail: m.simons@delfin. Curriculum Vitae Interim Controller SAP Expert HBO BE Contactpersoon: Mark Simons Telefoonnummer: +31 (6) - 52 37 67 75 E- mail: m.simons@delfin.eu Algemeen Kandidaatnummer Aantal jaren ervaring Samenvatting

Nadere informatie

Buitengewone Algemene Vergadering. 3 december 2018

Buitengewone Algemene Vergadering. 3 december 2018 Buitengewone Algemene Vergadering 3 december 2018 1 Agenda Opening Voorstel tot benoeming A. Beyens tot Commissaris Voorstel tot benoeming P. Boone tot Commissaris Voorstel tot benoeming B. Karis tot Commissaris

Nadere informatie

Ballast Nedam bedrijvenlijst tbv facturatie

Ballast Nedam bedrijvenlijst tbv facturatie 1e Klas Schilders NL002724339B01 33121397 Nee Ja bij projectfacturen invoice-084-03@ballast-nedam.nl 8713783602522 Aanemingsbedrijf F.W. Onrust NL002724339B01 33121397 Nee Ja bij projectfacturen invoice-084-03@ballast-nedam.nl

Nadere informatie

: miriam@termeerstrategischedenkkracht.nl. Privé-omstandigheden : samenwonend, 2 zonen van 15 en 17 jaar

: miriam@termeerstrategischedenkkracht.nl. Privé-omstandigheden : samenwonend, 2 zonen van 15 en 17 jaar Curriculum vitae Persoonsgegevens Naam Voornamen Adres PC en plaats : Termeer : Miriam Henriëtte Helena : Kapelpad 17A : 5688 HS Oirschot Telefoon : (0499) 57 37 08 Mobiele telefoon : 06 51 51 33 53 E-mail

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens. Opleiding. Vaardigheden. Werkervaring. Edwin Kalbfleisch. Leeftijd. Directeur /interimmanager

Persoonlijke gegevens. Opleiding. Vaardigheden. Werkervaring. Edwin Kalbfleisch. Leeftijd. Directeur /interimmanager Persoonlijke gegevens Naam Leeftijd Edwin Kalbfleisch 42 Directeur /interimmanager Opleiding 1988 1992 Lerarenopleiding economie 1992-1996 NIVRA eerste fase 1996 1999 Postdoctoraal accountancy 2004-2004

Nadere informatie

De gegevens als bedoeld in artikel 2: 142 lid 3 Burgerlijk Wetboek, zijn gepubliceerd op de website van de vennootschap en luiden als volgt:

De gegevens als bedoeld in artikel 2: 142 lid 3 Burgerlijk Wetboek, zijn gepubliceerd op de website van de vennootschap en luiden als volgt: Onderstaand zijn de gegevens vermeld als bedoeld in artikel 2: 142 lid 3 Burgerlijk Wetboek betreffende mevrouw C.M.C. Mahieu, in verband met de voorgenomen benoeming van mevrouw Mahieu tot lid raad van

Nadere informatie

EEN HELDERE BLIK OP DE TOEKOMST

EEN HELDERE BLIK OP DE TOEKOMST Het heft in eigen handen EEN HELDERE BLIK OP DE TOEKOMST Utrecht, 5 juni 2012 Is mijn fonds wel klaar voor de toekomst? Heb ik het heft in handen? Wat gaat het pensioenakkoord voor mij betekenen? Hoe krijg

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds Deutsche Bank Nederland

Stichting Pensioenfonds Deutsche Bank Nederland Stichting Pensioenfonds Nederland DNB Seminar Agenda 1. Korte achtergrond Stichting Pensioenfonds Nederland 2. Plan van aanpak, stappenplan en communicatieplan 3. Tijdslijnen wetgeving en projectplan 4.

Nadere informatie

Implementatie Regeling beheerst beloningsbeleid Wft 2011 bij BNG

Implementatie Regeling beheerst beloningsbeleid Wft 2011 bij BNG Implementatie Regeling beheerst beloningsbeleid Wft 2011 bij BNG Koninginnegracht 2 2514 AA Den Haag T 070 3750 750 www.bng.nl Vastgesteld door de Raad van Bestuur op en goedgekeurd door de Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Bedrijvenlijst Ballast Nedam tbv facturatie. Bonnummer of inkoop order nummer verplicht op factuur

Bedrijvenlijst Ballast Nedam tbv facturatie. Bonnummer of inkoop order nummer verplicht op factuur 1e Klas Schilders Aanemingsbedrijf F.W. Onrust Aannemingsbedrijf C.A. Baas B.V. Aannemingsbedrijf F.W. Onrust 84 84 218 80 verplicht bij XML) NL002724339B01 33121397 Nee Ja bij onderaanneming en ZZP invoice-084-03@ballast-nedam.nl

Nadere informatie

Pensioenen Oktober 2015

Pensioenen Oktober 2015 Pensioenen Oktober 2015 Agenda Waarom deze bijeenkomst? Waarom Pensioenfonds PGB? Pensioenregelingen 2016 Volgende stappen Vragen 2 Waarom deze bijeenkomst? Informeren over veranderingen op pensioengebied

Nadere informatie

Overview of Ballast Nedam companies to be used for invoicing - august 2015. Nummer Chamber of Commerce. VAT nummer

Overview of Ballast Nedam companies to be used for invoicing - august 2015. Nummer Chamber of Commerce. VAT nummer 1e Klas Schilders 84 NL002724339B01 33121397 No invoice-084-03@ballast-nedam.nl 8713783602522 Aanemingsbedrijf F.W. Onrust 84 NL002724339B01 33121397 No invoice-084-03@ballast-nedam.nl 8713783602522 Aannemingsbedrijf

Nadere informatie

11 september Halfjaarcijfers 2003 Ballast Nedam

11 september Halfjaarcijfers 2003 Ballast Nedam Page 1 sur 12 11 september 2003 - Halfjaarcijfers 2003 Ballast Nedam Ingrijpende reorganisatie werpt vruchten af. Ballast Nedam weer op de goede weg: EBIT Euro 6 mln (halfjaar 2002 : Euro 93 mln verlies)

Nadere informatie

Peter Deege. Dick Bovekerk, 52 jaar

Peter Deege. Dick Bovekerk, 52 jaar Dick Bovekerk, 52 jaar Ruim 40 jaar woonachtig in Papendrecht. In 1982 begonnen bij de organisatie McDonald s, wat toen met 25 vestigingen een klein bedrijf was binnen Nederland, maar uitgegroeid tot een

Nadere informatie

Kwartaalbericht 4e kwartaal 2008

Kwartaalbericht 4e kwartaal 2008 Kwartaalbericht 4e kwartaal 2008 Dekkingsgraad 92% Belegd vermogen daalt naar 71,5 miljard Geen indexering in 2009 In het vierde kwartaal heeft Pensioenfonds Zorg en Welzijn een verlies op beleggingen

Nadere informatie

Deelnemersvergadering 25 september 2014

Deelnemersvergadering 25 september 2014 Deelnemersvergadering 25 september 2014 Agenda 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken 2. Notulen 3. Jaarverslag 2013 4. Beleggingen 2013 en ontwikkelingen (Martijn Euverman) 5. Nieuwe pensioenregelgeving

Nadere informatie

Drenthe Growers BV Inge de Vries en Peter Bergsma. Ondernemingsplan. Warmoesweg nr. 5

Drenthe Growers BV Inge de Vries en Peter Bergsma. Ondernemingsplan. Warmoesweg nr. 5 1 Drenthe Growers BV Inge de Vries en Peter Bergsma Ondernemingsplan Warmoesweg nr. 5 2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Samenvatting 3. Persoonlijk 4. Technische punten 5. Plan van aanpak 6. Conclusie 3

Nadere informatie

Voor actieve deelnemers. Toeslagbeleid. Verhogingen/toeslag

Voor actieve deelnemers. Toeslagbeleid. Verhogingen/toeslag Voor actieve deelnemers Uw pensioen is waardevast De aanspraken van de actieve deelnemers op ouderdomspensioen, (tijdelijk) partnerpensioen en wezenpensioen worden voor het eerst per 1 januari 2017 en

Nadere informatie

Toelichting crossborder project

Toelichting crossborder project Toelichting crossborder project Informatie sessies januari februari 2016 Ton van der Linden Business Services Manager & Treasurer Gerda Shultz Pension & Benefit Finance Manager Introductie Voorstellen

Nadere informatie

Deelnemersvergadering 26 september 2013

Deelnemersvergadering 26 september 2013 Deelnemersvergadering 26 september 2013 2 1. Opening Agenda 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken 2. Notulen (27 september 2012 en 24 januari 2013) 3. Jaarverslag 2012 4. Beleggingen 2012 en ontwikkelingen

Nadere informatie

Offerte. Voorfinanciering van de individuele verderzetting van een collectieve polis hospitalisatie. Opgemaakt op: *

Offerte. Voorfinanciering van de individuele verderzetting van een collectieve polis hospitalisatie. Opgemaakt op: * (Product 4) Offerte Voorfinanciering van de individuele verderzetting van een collectieve polis hospitalisatie Deze offerte wordt opgesteld voor: * De verzekeringsmaatschappij is AXA Belgium. Deze offerte

Nadere informatie

Uw pensioenfonds in 2018 Verkort jaarverslag

Uw pensioenfonds in 2018 Verkort jaarverslag Uw pensioenfonds in Verkort jaarverslag in vogelvlucht We vinden het belangrijk om transparant te zijn in wat we doen en wat dat oplevert. Daar verantwoorden we ons over in het jaarverslag. Speciaal voor

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Ledenvergadering in 2017 te Maarssen (Concept)

Notulen van de Algemene Ledenvergadering in 2017 te Maarssen (Concept) Notulen van de Algemene Ledenvergadering in 2017 te Maarssen (Concept) Datum: 20 september 2017 Aanvang: 13.00 uur Aanwezig: 50 leden, inclusief bestuurleden Afmeldingen: 17 leden 1. Opening De voorzitter

Nadere informatie

CURRICULUM VITEA. Persoonlijke Gegevens: Chris van der Veer. Sacharovlaan 57-3223 HM Hellevoetsluis. Telefoon : 0181 31 82 87. Mob: 06 30 66 55 88

CURRICULUM VITEA. Persoonlijke Gegevens: Chris van der Veer. Sacharovlaan 57-3223 HM Hellevoetsluis. Telefoon : 0181 31 82 87. Mob: 06 30 66 55 88 CURRICULUM VITEA Persoonlijke Gegevens: Naam : Adres : Chris van der Veer Sacharovlaan 57-3223 HM Hellevoetsluis Telefoon : 0181 31 82 87 Mob: 06 30 66 55 88 Geb. datum : 19 mei 1957 Geb. plaats : Burg.

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering 13 september 2016

Algemene ledenvergadering 13 september 2016 Agenda Algemene ledenvergadering 1. Opening van de vergadering en welkom 2. Goedkeuring Notulen van de vergadering van 9 september 2015 3. Ingekomen en uitgaande stukken 4. Ledenbestand 5. Financieel verslag

Nadere informatie

Conceptverslag algemene vergadering van deelnemers 25 september 2014 (43)

Conceptverslag algemene vergadering van deelnemers 25 september 2014 (43) Conceptverslag algemene vergadering van deelnemers 25 september 2014 (43) Plaats : Hoofdkantoor Ballast Nedam, Nieuwegein Geregistreerde aanwezigen : 124 Tijd : 16.00 18.00 uur Aanwezige actieve deelnemers

Nadere informatie

Ref: oktober 2018

Ref: oktober 2018 Ref: 201810 25 25 oktober 2018 Geachte leden. Onder verwijzing naar onze laatste nieuwsbrief van 27 september 2018 herinneren wij u aan onze Algemene leden vergadering op 7 november a.s. Locatie: Aanvang:

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE. Opleidingen HAVO HEAO-BE. Werkervaringen. Burgerlijke staat. GSU Eneco Installatiebedrijven 2009 (April) 2010 (Januari)

CURRICULUM VITAE. Opleidingen HAVO HEAO-BE. Werkervaringen. Burgerlijke staat. GSU Eneco Installatiebedrijven 2009 (April) 2010 (Januari) CURRICULUM VITAE Persoonsgegevens Naam M. Heringa (Marc) Geboortedatum 03 september 1965 Adres Sonia Gaskellstraat 12 Postcode+Woonplaats 2331BJ Leiden Telefoonnummer 06-38931221 Emailadres marcheringa@stayincontrol.nl

Nadere informatie

Burdock, the standard in project management, recruitment & consultancy. Continuous effort is our standard

Burdock, the standard in project management, recruitment & consultancy. Continuous effort is our standard Burdock, the standard in project management, recruitment & consultancy Continuous effort is our standard Burdock lost kennis- en capaciteitsvraagstukken op bij opdrachtgevers in de civiele techniek, infrastructuur,

Nadere informatie

Uw pensioen in onzekere tijden

Uw pensioen in onzekere tijden Uw pensioen in onzekere tijden Stichting Pensioenfonds 1 Inleiding Dekkingsgraad per 31 december 2011 is 83,7%. Het pensioenfonds loopt (ver) achter op herstelplan. Voorlopig kortingsbesluit is noodzakelijk.

Nadere informatie

Boskalis: 17-11-2010. Introductie in het bedrijf: Jurjen. Door: het bestuur

Boskalis: 17-11-2010. Introductie in het bedrijf: Jurjen. Door: het bestuur Boskalis: 17-11-2010 Door: het bestuur Introductie in het bedrijf: Jurjen Koninklijke Boskalis Westminster NV is een Nederlands bedrijf en één van de grootste baggermaatschappijen van de wereld. De belangrijkste

Nadere informatie

Voorbeeldprofielen naar werkprocessen

Voorbeeldprofielen naar werkprocessen Commercie Communicatie Communicatiemedewerker MBO+ Commercie Communicatie Contentmanager HBO Commercie Communicatie Eindredacteur HBO+ Commercie Communicatie Manager communicatie HBO+ Commercie Communicatie

Nadere informatie

Najaarsbijeenkomst Vereniging Senioren ING Regio Rotterdam/Zeeland

Najaarsbijeenkomst Vereniging Senioren ING Regio Rotterdam/Zeeland Najaarsbijeenkomst Vereniging Senioren ING Regio Rotterdam/Zeeland Peter de Bruijne Voorzitter Bestuur Pensioenfonds ING 31 oktober 2013 QR code website Pensioenfonds ING Agenda Financiële situatie Klanttevredenheid

Nadere informatie

Ballast Nedam Pensioenfonds. Informatiebijeenkomst Premievrijen en gepensioneerden. Theo Bruijninckx 1 november 2004

Ballast Nedam Pensioenfonds. Informatiebijeenkomst Premievrijen en gepensioneerden. Theo Bruijninckx 1 november 2004 Ballast Nedam Pensioenfonds Informatiebijeenkomst Premievrijen en gepensioneerden Theo Bruijninckx 1 november 2004 Onderwerpen Agendapunt 1: Jaarverslag 2003 Overzicht 2003 Herstelplan 2002 Agendapunt

Nadere informatie

Het Nedlloyd Pensioenfonds van nu en in de toekomst

Het Nedlloyd Pensioenfonds van nu en in de toekomst Het Nedlloyd Pensioenfonds van nu en in de toekomst Jaarvergadering DNP 25 maart 2015 Frans Dooren, directeur 1 Agenda - Even voorstellen - Terugblik 2014 - Organisatie, Dekkingsgraad, Rente, Verplichtingen,

Nadere informatie

Pensioenbijeenkomst. 22 maart 2018

Pensioenbijeenkomst. 22 maart 2018 Pensioenbijeenkomst 22 maart 2018 Programma Welkom! Het fonds - mensen en cijfers* Financiële positie en beleid* Pensioenregeling en keuzes Actualiteiten 5 minuten 15 minuten 10 minuten 5 minuten Vragen?

Nadere informatie

Jacobs Pensioenperspectief

Jacobs Pensioenperspectief Jacobs Pensioenperspectief n i e u w s b r i e f v o o r a l l e d e e l n e m e r s e n g e p e n s i o n e e r d e n v a n d e s t i c h t i n g p e n s i o e n f o n d s j a c o b s n e d e r l a n

Nadere informatie

Deelnemersvergadering

Deelnemersvergadering Stichting Pensioenfonds Xerox Deelnemersvergadering Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Algemene pensioenontwikkelingen Pauze 4. Ontwikkelingen Stichting Pensioenfonds Xerox 5. Vragen 6. Sluiting 2 Agenda

Nadere informatie

Ecological Management Foundation

Ecological Management Foundation Ecological Management Foundation Beleidsplan Frederik Claasen In opdracht van Bestuur EMF December 2013 Projectnummer 2047 Ecological Management Foundation C/o Aidenvironment Barentszplein 7 1013 JN Amsterdam

Nadere informatie

FINANCIËLE POSITIE. Deelnemersvergadering 29 november Financiële positie 29 november 2016 Pagina 1

FINANCIËLE POSITIE. Deelnemersvergadering 29 november Financiële positie 29 november 2016 Pagina 1 FINANCIËLE POSITIE Deelnemersvergadering 29 november 2016 Financiële positie 29 november 2016 Pagina 1 SITUATIE T/M 31 DECEMBER 2016 Garantiecontract bij NN: Nationale-Nederlanden (NN) garandeert opgebouwde

Nadere informatie

Triodos Bank Private Banking

Triodos Bank Private Banking Triodos Bank Private Banking Triodos Bank Private Banking biedt een breed pakket van financiële en niet-financiële diensten aan voor vermogende particulieren, stichtingen, verenigingen en religieuze instellingen.

Nadere informatie

de aangesloten onderneming volgens de statuten van het pensioenfonds; de personen, in dienst van de werkgever.

de aangesloten onderneming volgens de statuten van het pensioenfonds; de personen, in dienst van de werkgever. REGLEMENT VERANTWOORDINGSORGAAN Van Stichting Pensioenfonds Holland Casino Artikel 1. Definities Bestuur: Ondernemingsraad: Pensioenreglement: Statuten: Uitvoeringsovereenkomst: Vereniging van gepensioneerden:

Nadere informatie

P5 Peiling Real Estate & Housing

P5 Peiling Real Estate & Housing P5 Peiling Real Estate & Housing Jeroen de Wijn 1376845 Dinsdag 5 april 2011 29-3-2011 1 Het maken van een gemeenschappelijke Europese markt: Gaan aannemers naar het buitenland dankzij Europese aanbestedingen?

Nadere informatie

Curriculum Vitae Eva van de Pas

Curriculum Vitae Eva van de Pas Curriculum Vitae Eva van de Pas Profiel Na een carrière van 10 jaar in diverse HR functies in profit en non profit organisaties, ben ik sinds 2005 werkzaam als interim HR professional. Vanuit mijn visie

Nadere informatie

COLLECTIEVE WAARDE OVERDRACHT. November 2014

COLLECTIEVE WAARDE OVERDRACHT. November 2014 COLLECTIEVE WAARDE OVERDRACHT November 2014 PROGRAMMA VANDAAG Inleiding SABIC Presentatie Collectieve Waarde Overdracht PF SIP Samenvatting en afronding SABIC No. 1 INLEIDING SABIC WELKOM De bedoeling

Nadere informatie

HRM symposium 11 maart Avans HS, Breda. Rendement van leren in Bedrijf, 11 maart Avans Breda

HRM symposium 11 maart Avans HS, Breda. Rendement van leren in Bedrijf, 11 maart Avans Breda Rendement van leren in Bedrijf, 11 maart Avans Breda 1 Onderwerpen Introductie ROCKWOOL EVC Vakbekwaamheidsassessment Factoren 3 Carrièretrajecten Ervaringen Anekdotes 2 Introductie ROCKWOOL INTERNATIONAL

Nadere informatie

ISO 14001 en duurzaam in- en verkopen. Het certificaat als communicatiemiddel. Donderdag 22 april 2010 Cinemec Ede.

ISO 14001 en duurzaam in- en verkopen. Het certificaat als communicatiemiddel. Donderdag 22 april 2010 Cinemec Ede. Mi ddagsymposi um ISO 14001 en duurzaam in- en verkopen Het certificaat als communicatiemiddel Donderdag 22 april 2010 Cinemec Ede Georganiseerd door: NEN en SCCM, in samenwerking met NEVI Programma Donderdag

Nadere informatie

Zakendoen met China via Hong Kong

Zakendoen met China via Hong Kong Zakendoen met China via Strategische Overwegingen en Praktijkvoorbeelden Bart Horsten 3 mei 2011 Steenweg op Mol 129 B-2360 Oud-Turnhout Belgium Tel: +32 (0)14 720275 Fax: +32 (0)14 720299 www.horsten.be

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Interim Specialist implementatie SSC. Interim Specialist implementatie SAP

Curriculum Vitae. Interim Specialist implementatie SSC. Interim Specialist implementatie SAP Curriculum Vitae Interim Specialist implementatie SSC Interim Specialist implementatie SAP Delfin Finance Contactpersoon: Mark Simons Telefoonnummer: +31 (0)6 523 76 775 E-mail: m.simons@delfin.eu Algemeen

Nadere informatie

Aanpassing pensioenregeling een must. Presentatie: Marcel Brussee / voorzitter SPH Kees Lekkerkerker / directeur HRM

Aanpassing pensioenregeling een must. Presentatie: Marcel Brussee / voorzitter SPH Kees Lekkerkerker / directeur HRM Aanpassing pensioenregeling een must Presentatie: Marcel Brussee / voorzitter SPH Kees Lekkerkerker / directeur HRM 1 Aanpassing pensioenregeling een must Inhoud Marcel Brussee: Achtergrond wijzigingen

Nadere informatie

Voorbeeldprofielen naar werk- en denkniveau

Voorbeeldprofielen naar werk- en denkniveau Voorbeeldprofielen naar werk- en denkniveau Werk- en denkniveau Proces Profiel WO Commercie Inkoop Manager inkoop WO Commercie Marketing & Sales Directeur marketing en sales WO Commercie Marketing & Sales

Nadere informatie

Bijzondere Deelnemersvergadering 24 april 2014

Bijzondere Deelnemersvergadering 24 april 2014 Bijzondere Deelnemersvergadering 24 april 2014 2 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken 2. Achtergrond Wet versterking bestuur pensioenfondsen 3. Wet versterking bestuur pensioenfondsen 4. Wijzigingen

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Vereniging (VeLP) 17 februari 2011

Algemene Ledenvergadering Vereniging (VeLP) 17 februari 2011 Algemene Ledenvergadering Vereniging (VeLP) 17 februari 2011 Agenda Welkom Notulen vergadering 2 november Performance SPLB Het pensioengebouw en juridisch advies Financiën Communicatie en LinkedIn groep

Nadere informatie

Micro Water Facility. Beleidsplan. Frederik Claasen. In opdracht van Bestuur MWF. December 2013 Projectnummer 1564

Micro Water Facility. Beleidsplan. Frederik Claasen. In opdracht van Bestuur MWF. December 2013 Projectnummer 1564 Micro Water Facility Beleidsplan Frederik Claasen In opdracht van Bestuur MWF December 2013 Projectnummer 1564 Micro Water Facility C/o Aidenvironment Barentszplein 7 1013 JN Amsterdam The Netherlands

Nadere informatie

België Nederland 2.0. Een digitale vergelijking

België Nederland 2.0. Een digitale vergelijking België Nederland 2.0 Een digitale vergelijking België -Nederland België -Nederland Top 10 sites Nederland Top 10 sites België Online advertising Europa 14,7 miljard euro + 4,9% in 2009 (2008 + 20%) 18%

Nadere informatie

FREELANCE MARKT INDEX

FREELANCE MARKT INDEX FREELANCE MARKT INDEX PERIODE: KWARTAAL 1 VAN 2019 UITGAVE: FEBRUARI 2019 SAMENVATTING De Freelance Markt Index (FMI) geeft elk kwartaal de ontwikkeling weer van het volume aan tijdelijk werk in Nederland.

Nadere informatie

2e kwartaal 2016 Den Haag, juli 2016

2e kwartaal 2016 Den Haag, juli 2016 Kwartaalbericht 2e kwartaal 2016 Den Haag, juli 2016 Samenvatting cijfers per 30 juni 2016 Dekkingsgraad (UFR): 99,0% Beleidsdekkingsgraad: 99,6% Belegd vermogen: 23,3 miljard Rendement 1 e halfjaar 2016:

Nadere informatie

TOESPRAAK DEELNEMERSDAG 26 FEBRUARI 2015

TOESPRAAK DEELNEMERSDAG 26 FEBRUARI 2015 TOESPRAAK DEELNEMERSDAG 26 FEBRUARI 2015 Dames en heren namens het bestuur van de Stichting Chevron Pensioenfonds heet ik u van harte welkom op deze dag. Fijn dat u aanwezig wilt zijn. Een speciaal welkom

Nadere informatie

De resultaten van de deelnemersenquête DNB & DNB Pensioenfonds. mei, 2014

De resultaten van de deelnemersenquête DNB & DNB Pensioenfonds. mei, 2014 De resultaten van de deelnemersenquête DNB & DNB Pensioenfonds mei, 2014 1 Beste DNB er Hartelijk dank voor jouw deelname aan en/of interesse in dit deelnemersonderzoek onder (ex)werknemers van DNB. Van

Nadere informatie

Outsourcing ICT & Sales India

Outsourcing ICT & Sales India Outsourcing ICT & Sales India Introductie & Lessons learned InnoVites BV Albert Groothedde CEO InnoVites BV Agenda Introductie InnoVites Achtergrond InnoVites team Markt en Oplossingen Organisatie Outsourcing

Nadere informatie

Onderzoek over zaken doen in Duitsland. Januari 2014

Onderzoek over zaken doen in Duitsland. Januari 2014 Onderzoek over zaken doen in Duitsland Januari 2014 Samenvatting - Nederlands middenbedrijf wil meer groei halen uit Duitse markt Middelgrote Nederlandse bedrijven willen meer groei realiseren in Duitsland.

Nadere informatie

10 september 2014 2. 10 september 2014 4

10 september 2014 2. 10 september 2014 4 Agenda Algemene ledenvergadering 1. Opening van de vergadering en welkom 2. Goedkeuring Notulen van de vergadering van 28 augustus 2013 3. Ingekomen en uitgaande stukken 4. Ledenbestand 5. Financieel verslag

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering VG SABIC IP

Algemene Ledenvergadering VG SABIC IP Algemene Ledenvergadering 15 april 2016 VG SABIC IP Gerard Rutten Algemeen Directeur DPS 2016-000103 In vogelvlucht. 1.DPS even voorstellen 2.Pensioenontwikkelingen in Nederland 2 DSM Pension Services

Nadere informatie

In de bovenstaande grafiek ziet u per kalenderjaar de dekkingsgraad (als een percentage).

In de bovenstaande grafiek ziet u per kalenderjaar de dekkingsgraad (als een percentage). 1. Dekkingsgraden 1 In de bovenstaande grafiek ziet u per kalenderjaar de dekkingsgraad (als een percentage). Voorzichtigheid bij het vergelijken van cijfers Vanwege verschillen in pensioenregeling en

Nadere informatie

Algemene vergadering van Deelnemers en Gepensioneerden. Dinsdag 12 juni uur

Algemene vergadering van Deelnemers en Gepensioneerden. Dinsdag 12 juni uur Algemene vergadering van Deelnemers en Gepensioneerden Dinsdag 12 juni 2018 15.30 uur 2 Agenda 1. Opening en vragen 2. Financiële positie 3. Risicobereidheidsonderzoek 4. Verantwoordingsorgaan 5. Tariefsafspraken

Nadere informatie

Wat is nu precies de rol van de werkgever, de vakbonden en het bestuur van het pensioenfonds?

Wat is nu precies de rol van de werkgever, de vakbonden en het bestuur van het pensioenfonds? Veelgestelde vragen en antwoorden Ontbinding Stichting Pensioenfonds Bavaria (in liquidatie) Wat gaat er op 1 april 2017 gebeuren? Dan gaan de opgebouwde pensioenaanspraken van de actieve en gewezen deelnemers

Nadere informatie