AGENDA. 1. Opening. 3. Sluiting

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AGENDA. 1. Opening. 3. Sluiting"

Transcriptie

1 AGENDA Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Nutreco Holding N.V., te houden op dinsdag 30 juni 2009, aanvang uur, ten kantore van de Vennootschap, Veerstraat 38, 5831 JN Boxmeer 1. Opening 2. Benoemingen in de Raad van Bestuur 2.1 Benoeming van de heer K. Nesse (besluit) 2.2 Benoeming van de heer F.J. Tielens (besluit) 2.3 Benoeming van de heer J.A. Vergeer (besluit) 3. Sluiting

2 TOELICHTING OP AGENDAPUNT 2 2. BENOEMINGEN IN DE RAAD VAN BESTUUR 2.1 Benoeming van de heer K. Nesse De Raad van Commissarissen heeft besloten een niet-bindende voordracht te doen aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, conform artikel 14.3 van de statuten van de Vennootschap, om de heer K. Nesse te benoemen in de Raad van Bestuur voor een duur van vier jaar, beginnend op 1 juli 2009 en verstrijkend op 30 juni Persoonlijke gegevens Naam: Nesse Voornaam: Knut Geboortedatum: 5 oktober 1967 Nationaliteit: Noorse Opleiding De heer K. Nesse behaalde in 1991 een Bachelor s diploma van de Norwegian School of Management waar hij daarna het Management Program in Project Management volgde. Daarna behaalde hij een Business Management en Cost Performance diploma van de Norwegian School of Economics and Business Administration waar hij daarna nog het Senior Management program volgde. Loopbaan De heer K. Nesse begon zijn loopbaan in 1992 bij de Scana groep in Stavanger als Chief Accountant en ging in 1995 bij Skretting Norway in dezelfde functie aan de slag. In 1997 ging hij terug naar de Scana groep voor een tweejarige opdracht als Finance Director voor hun Joint Venture in China en ging vervolgens in 1999 terug naar Skretting Norway, eerst als Controller, en daarna in verschillende managementfuncties. In 2005 werd hij gedetacheerd naar Skretting Chili als Managing Director en werd in april 2006 benoemd als Managing Director van de Skretting zalm-voer business. Redenen om de heer K. Nesse te benoemen in de Raad van Bestuur De heer K. Nesse heeft een uitgebreide kennis en ervaring van de verschillende managementaspecten van de aquacultuuractiviteiten binnen de Skretting visvoer business van Nutreco. Gedurende zijn carrière heeft hij gewerkt in China en Chili en hij bezit de noodzakelijke internationale ervaring om een wereldwijde business aan te sturen.

3 Het Selection & Appointment Committee heeft een aanbeveling gedaan aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders om de heer K. Nesse tot de Raad van Bestuur te benoemen waar hij verantwoordelijk zal zijn voor de wereldwijde visvoer activiteiten. Zijn titel zal zijn Executive Vice President van de Nutreco Aquaculture Division. Hoofdpunten van de arbeidsovereenkomst Arbeidsovereenkomst Er zal een arbeidsovereenkomst tot stand komen met Nutreco Nederland B.V., zoals het geval is voor alle leden van de Raad van Bestuur. De overeenkomst is voor een duur van vier jaar, beginnend op 1 juli 2009 en aflopend op 30 juni 2013, waarna deze verlengd kan worden voor opeenvolgende perioden van vier jaar onder voorbehoud van de voorafgaandelijke goedkeuring van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Omdat de heer K. Nesse zijn verantwoordelijkheden voor o.m. de Noorse visvoeractiviteiten behoudt, zal zijn arbeidsovereenkomst met Skretting A.S. (Noorwegen) voortgezet worden op deeltijdse basis. Afvloeiingsregeling Bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst als lid van de Raad van Bestuur of, indien de Algemene Vergadering van Aandeelhouders de heer K. Nesse niet zou herbenoemen of de arbeidsovereenkomst door Nutreco Nederland B.V. wordt beëindigd voor andere dan dringende redenen, zal de heer K. Nesse een vergoeding worden uitbetaald die gelijk is aan één jaar basissalaris. Basissalaris Het totale basissalaris van de heer K. Nesse bedraagt EUR Conform het goedgekeurde beloningsbeleid van de Vennootschap, zoals gepubliceerd in het jaarverslag 2008, zal het basissalaris éénmaal per jaar worden geëvalueerd door het Remuneration Committee en gebenchmarked t.o.v. de peer group voor het basissalaris zoals gedefinieerd in het beloningsbeleid van de Vennootschap. Bonus De maximale bonus op jaarbasis bedraagt 50% van het basissalaris. Het bedrag van de jaarlijkse bonus zal door de Raad van Commissarissen worden vastgesteld op aanbeveling van het Remuneration Committee en zal afhankelijk zijn van de mate waarin voldaan is aan de doelstellingen voor de Raad van Bestuur, zoals overeengekomen met de Raad van Commissarissen en gecontroleerd door de externe accountant conform het beloningsbeleid van de Vennootschap. LTI De heer K. Nesse komt in aanmerking voor het Long Term Incentive Plan conform het beloningsbeleid van de Vennootschap. De economische waarde van de prestatiegebonden aandelen die toegekend zullen worden aan de heer K. Nesse bedraagt 50% van het basissalaris. Het aantal prestatiegebonden aandelen dat aan de heer K. Nesse zal worden toegekend voor 2009 is welke zullen vesten conform het LTI Reglement dat staat beschreven in het jaarverslag 2008 en is gepubliceerd op de website van de Vennootschap.

4 Pensioen De heer K. Nesse zal zijn pensioen verder opbouwen in Noorwegen op basis van een toegezegdebijdrageregeling en hij zal niet deelnemen aan het Nederlandse pensioenplan voor leden van de Raad van Bestuur. Voordelen in natura Ziekteverzekering, een onkostenvergoeding van EUR per jaar en een bedrijfswagen. Aandelenbezit van de heer K. Nesse De heer K. Nesse heeft prestatiegebonden aandelen die zullen vesten conform het LTI reglement zoals beschreven in het jaarverslag 2008 en gepubliceerd op de Nutreco website. Change of control Er zijn geen change-of-control voorzieningen. 2.2 Benoeming van de heer F.J. Tielens De Raad van Commissarissen heeft besloten een niet-bindende voordracht te doen aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, conform artikel 14.3 van de statuten van de Vennootschap, om de heer F.J. Tielens te benoemen in de Raad van Bestuur voor een duur van vier jaar, beginnend op 1 juli 2009 en verstrijkend op 30 juni Persoonlijke gegevens Naam: Tielens Voornamen: Frank, J. Geboortedatum: 9 september 1962 Nationaliteit: Nederlandse Opleiding De heer F.J. Tielens promoveerde in 1988 tot Doctorandus in de Economische Wetenschappen aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Loopbaan De heer F.J. Tielens kwam in 1988 in dienst bij de Chemicals Divisie van AkzoNobel, waar hij verschillende functies vervulde met toenemende verantwoordelijkheid. Van 1999 tot 2004 was hij General Manager van Organon, de Pharmaceutische Divisie van AkzoNobel in Venezuela en in Duitsland. In 2005 werd hij President van Diosynth Biotechnology in de U.S.A. en was Executive Vice President of global business development voor Oragnon/Schering Plough in de U.S.A. tot Op 2 januari 2009 kwam hij in dienst bij Nutreco als Managing Director van de Trouw Nutrition Business Group.

5 Redenen om de heer F.J. Tielens te benoemen in de Raad van Bestuur De heer F.J. Tielens heeft een uitgebreide kennis en ervaring van hoge toegevoegde waarde farmaceutische en biotechnologie industrieën van een belangrijke beursgenoteerde groep en is met zijn management functies voor Organon in Venezuela, Duitsland en de U.S.A. vertrouwd met het werken in een internationale omgeving. Op grond van deze ervaring oordeelde het Selection & Appointment Committee dat de heer F.J. Tielens de geschikte kandidaat is om de Specialties Business van Nutreco te leiden en het Selection & Appointment Committee heeft daarom een aanbeveling gedaan aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders om de heer F.J. Tielens in de Raad van Bestuur te benoemen waar hij verantwoordelijk zal zijn voor de wereldwijde Specialties activiteiten. Zijn titel zal zijn Executive Vice President van de Nutreco Specialties Division. Hoofdpunten van de arbeidsovereenkomst Arbeidsovereenkomst Er zal een arbeidsovereenkomst tot stand komen met Nutreco Nederland B.V., zoals het geval is voor alle leden van de Raad van Bestuur. De overeenkomst is voor een duur van vier jaar, beginnend op 1 juli 2009 en aflopend op 30 juni 2013, waarna deze verlengd kan worden voor opeenvolgende perioden van vier jaar onder voorbehoud van de voorafgaandelijke goedkeuring van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Omdat de heer F.J. Tielens zijn verantwoordelijkheden voor o.m. de Nederlandse Specialties business behoudt, zal zijn arbeidsovereenkomst met Trouw Nutrition Nederland B.V. voortgezet worden op deeltijdse basis. Afvloeiingsregeling Bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst als lid van de Raad van Bestuur of, indien de Algemene Vergadering van Aandeelhouders de heer F.J. Tielens niet zou herbenoemen of de arbeidsovereenkomst door Nutreco Nederland B.V. wordt beëindigd voor andere dan dringende redenen, zal de heer F.J. Tielens een vergoeding worden uitbetaald die gelijk is aan één jaar basissalaris. Basissalaris Het totale basissalaris van de heer F.J. Tielens bedraagt EUR Conform het goedgekeurde beloningsbeleid van de Vennootschap, zoals gepubliceerd in het jaarverslag 2008, zal het basissalaris éénmaal per jaar worden geëvalueerd door het Remuneration Committee en gebenchmarked t.o.v. de peer group voor het basissalaris, zoals gedefinieerd in het beloningsbeleid van de Vennootschap. Bonus De maximale bonus op jaarbasis bedraagt 50% van het basissalaris. Het bedrag van de jaarlijkse bonus zal door de Raad van Commissarissen worden vastgesteld op aanbeveling van het Remuneration Committee en zal afhankelijk zijn van de mate waarin voldaan is aan de doelstellingen voor de Raad van Bestuur, zoals overeengekomen met de Raad van Commissarissen en gecontroleerd door de externe accountant conform het beloningsbeleid van de Vennootschap.

6 LTI De heer F.J. Tielens komt in aanmerking voor het Long Term Incentive Plan conform het beloningsbeleid van de Vennootschap. De economische waarde van de prestatiegebonden aandelen die toegekend zullen worden aan de heer F.J. Tielens bedraagt 50% van het basissalaris. Het aantal prestatiegebonden aandelen dat aan de heer F.J. Tielens zal worden toegekend voor 2009 is welke zullen vesten conform het LTI Reglement dat staat beschreven in het jaarverslag 2008 en is gepubliceerd op de website van de Vennootschap. Pensioen De heer F.J. Tielens zal toetreden tot het pensioenplan voor de Raad van Bestuur in Nederland dat een toegezegdebijdrageregeling is op basis van het gemiddeld genoten salaris. Voordelen in natura Ziekteverzekering, een onkostenvergoeding van EUR per jaar en een bedrijfswagen. Aandelenbezit van de heer F.J. Tielens De heer F.J. Tielens bezit 94 aandelen aangekocht onder het Employee Share Participation plan. Deze aandelen zijn geblokkeerd voor een periode van drie jaar. Change of control Er zijn geen change-of-control voorzieningen. 2.3 Benoeming van de heer J.A. Vergeer De Raad van Commissarissen heeft besloten een niet-bindende voordracht te doen aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, conform artikel 14.3 van de statuten van de Vennootschap, om de heer J.A. Vergeer te benoemen in de Raad van Bestuur voor een duur van vier jaar, beginnend op 1 juli 2009 en verstrijkend op 30 juni Persoonlijke gegevens Naam: Vergeer Voornamen: Jerry, A. Geboortedatum: 15 mei 1963 Nationaliteit: Canadese Opleiding De heer J.A. Vergeer studeerde aan de Universiteit van Guelph (Canada) waar hij in 1984 het Agricultural Business Program en in 1996 het Canadian Agri-Food Executive Development Program afwerkte. Hij is past-executive member en past- Chairman van de Animal Nutrition Association of Canada.

7 Loopbaan De heer J.A. Vergeer begon zijn carrière bij Maple Leaf Foods (Canada) en bekleedde verschillende management functies in de Maple Leaf Foods Animal Nutrition bedrijfstak. In 2005 werd hij benoemd als President van Maple Leaf Animal Nutrition. Sinds de acquisitie van Maple Leaf Animal Nutrition door Nutreco in 2007 is hij de Nutreco Canada President. Redenen om de heer J.A. Vergeer te benoemen in de Raad van Bestuur De heer J.A. Vergeer heeft een uitgebreide kennis en ervaring van de animal nutrition business in Noord Amerika waar Nutreco Canada een van de marktleiders is. Op grond van deze ervaring heeft het Selection & Appointment Committee besloten dat de heer J.A. Vergeer de geschikte kandidaat is om de Agri activiteiten van Nutreco te managen en het Selection & Appointment Committee heeft een aanbeveling gedaan aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders om de heer J.A. Vergeer te benoemen in de Raad van Bestuur waar hij verantwoordelijk zal zijn voor de wereldwijde mengvoer- en vleesactiviteiten. Zijn titel zal zijn Executive Vice President van de Nutreco Agriculture Division. Hoofdpunten van de arbeidsovereenkomst Arbeidsovereenkomst Er zal een arbeidsovereenkomst tot stand komen met Nutreco Nederland B.V., zoals het geval is voor alle leden van de Raad van Bestuur. De overeenkomst is voor een duur van vier jaar, beginnend op 1 juli 2009 en aflopend op 30 juni 2013, waarna deze verlengd kan worden voor opeenvolgende perioden van vier jaar onder voorbehoud van de voorafgaandelijke goedkeuring van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Omdat de heer J.A. Vergeer zijn verantwoordelijkheden voor o.m. Nutreco Canada behoudt zal zijn arbeidsovereenkomst met Nutreco Canada voortgezet worden op deeltijdse basis. Afvloeiingsregeling Bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst als lid van de Raad van Bestuur of, indien de Algemene Vergadering van Aandeelhouders de heer J.A. Vergeer niet zou herbenoemen of de arbeidsovereenkomst door Nutreco Nederland B.V. wordt beëindigd voor andere dan dringende redenen, zal de heer J.A. Vergeer een vergoeding worden uitbetaald die gelijk is aan één jaar basissalaris. Basissalaris Het totale basissalaris van de heer J.A. Vergeer bedraagt EUR Conform het goedgekeurde beloningsbeleid van de Vennootschap, zoals gepubliceerd in het jaarverslag 2008, zal het basissalaris éénmaal per jaar worden geëvalueerd door het Remuneration Committee en gebenchmarked t.o.v. de peer group voor het basissalaris, zoals gedefinieerd in het beloningsbeleid van de Vennootschap.

8 Bonus De maximale bonus op jaarbasis bedraagt 50% van het basissalaris. Het bedrag van de jaarlijkse bonus zal door de Raad van Commissarissen worden vastgesteld op aanbeveling van het Remuneration Committee en zal afhankelijk zijn van de mate waarin voldaan is aan de doelstellingen voor de Raad van Bestuur, zoals overeengekomen met de Raad van Commissarissen en gecontroleerd door de externe auditor conform het beloningsbeleid van de Vennootschap. LTI De heer J.A. Vergeer komt in aanmerking voor het Long Term Incentive Plan conform het beloningsbeleid van de Vennootschap. De economische waarde van de prestatiegebonden aandelen die toegekend zullen worden aan de heer J.A. Vergeer bedraagt 50% van het basissalaris. Het aantal prestatiegebonden aandelen dat aan de heer J.A. Vergeer zal worden toegekend voor 2009 is welke zullen vesten conform het LTI Reglement dat staat beschreven in het jaarverslag 2008 en is gepubliceerd op de website van de Vennootschap. Pensioen De heer J.A. Vergeer zal verder pensioen opbouwen in Canada op basis van een toegezegdebijdrageregeling en hij zal niet deelnemen aan het Nederlandse pensioenplan voor leden van de Raad van Bestuur. Voordelen in natura Ziekteverzekering, een onkostenvergoeding van EUR per jaar en een bedrijfswagen. De heer J.A. Vergeer zal ook nog expatriate status vergoedingen ontvangen zoals woon- en schoolvergoedingen. Aandelenbezit van de heer J.A. Vergeer De heer J.A. Vergeer heeft prestatiegebonden aandelen die zullen vesten conform het LTI reglement zoals beschreven in het jaarverslag 2008 en gepubliceerd op de Nutreco website. Change of control Er zijn geen change-of-control voorzieningen.

AGENDA EN TOELICHTING VOOR DE JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN WAVIN N.V.

AGENDA EN TOELICHTING VOOR DE JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN WAVIN N.V. WavinWavin N.V. N.V. AGENDA EN TOELICHTING VOOR DE JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN WAVIN N.V. 27 april 2011 Solutions for Essentials Agenda Agenda voor de jaarlijkse Algemene Vergadering

Nadere informatie

Agenda. Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Corbion N.V. DATUM 5 augustus 2019

Agenda. Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Corbion N.V. DATUM 5 augustus 2019 Agenda Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Corbion N.V. DATUM 5 augustus 2019 TIJD 14.00 uur PLAATS Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre Piet Heinkade 11 Amsterdam 1. Opening 2. Samenstelling

Nadere informatie

Buitengewone Algemene Vergadering. 3 december 2018

Buitengewone Algemene Vergadering. 3 december 2018 Buitengewone Algemene Vergadering 3 december 2018 1 Agenda Opening Voorstel tot benoeming A. Beyens tot Commissaris Voorstel tot benoeming P. Boone tot Commissaris Voorstel tot benoeming B. Karis tot Commissaris

Nadere informatie

1. Opening. 2. Mededelingen. 3. Samenstelling raad van bestuur (ter beslissing) 4. Samenstelling raad van commissarissen (ter beslissing)

1. Opening. 2. Mededelingen. 3. Samenstelling raad van bestuur (ter beslissing) 4. Samenstelling raad van commissarissen (ter beslissing) Agenda voor de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders ( BAVA ) van Koninklijke Ten Cate N.V., die wordt gehouden op donderdag 25 augustus 2016 om 14.00 uur ten kantore van de vennootschap,

Nadere informatie

2. Samenstelling van de Raad van Bestuur: benoeming van de heer Sietze Hepkema als lid van de Raad van Bestuur (besluit zie toelichting)

2. Samenstelling van de Raad van Bestuur: benoeming van de heer Sietze Hepkema als lid van de Raad van Bestuur (besluit zie toelichting) Agenda EGM 2012 AGENDA Vrije vertaling Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van SBM Offshore N.V. (de Vennootschap ) te houden op Woensdag 27 juni 2012 om 14.30 uur in het NH Hotel, Aert

Nadere informatie

Bindende voordrachten

Bindende voordrachten President/CEO en lid van de Raad van Bestuur Leden van de Raad van Bestuur Leden van de Raad van Commissarissen In verband met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Koninklijke Philips Electronics

Nadere informatie

8. Herbenoeming van de heer U.H.R. Schumacher als lid van de Raad van Commissarissen*

8. Herbenoeming van de heer U.H.R. Schumacher als lid van de Raad van Commissarissen* AGENDA voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ASM International N.V., te houden op woensdag 25 mei 2016 om 14:00 CET uur in het Hilton Hotel, Apollolaan 138, Amsterdam, Nederland.

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Brunel International N.V.

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Brunel International N.V. Algemene Vergadering van Aandeelhouders Brunel International N.V. Agenda 1. Opening 2. Verslag van de Raad van Bestuur over het boekjaar 2013 (ter informatie) 3. Uitvoering van het bezoldigingsbeleid (ter

Nadere informatie

MAART LGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

MAART LGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS 2017 22 MAART LGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS AGENDA JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN SLIGRO FOOD GROUP N.V. TE HOUDEN OP WOENSDAG 22 MAART 2017 OM 10.30 UUR TEN KANTORE VAN

Nadere informatie

Belangrijkste elementen contract van de heren Knoop, Traas en Potijk

Belangrijkste elementen contract van de heren Knoop, Traas en Potijk Belangrijkste elementen contract van de heren Knoop, Traas en Potijk BELANGRIJKSTE ELEMENTEN CONTRACT VAN DE HEREN KNOOP, TRAAS EN POTIJK Belangrijkste elementen Overeenkomst ForFarmers N.V. Naam Yoram

Nadere informatie

NB: De agendapunten 4, 6, 8a, 8b, 9, 11, 12, 13, 14 en 15 zullen ter stemming worden gebracht.

NB: De agendapunten 4, 6, 8a, 8b, 9, 11, 12, 13, 14 en 15 zullen ter stemming worden gebracht. Beter Bed Holding N.V. Agenda Algemene Vergadering van Aandeelhouders op donderdag, 28 april 2011 om 12.30 uur bij IBN Vergadercentrum, Hockeyweg 5, 5405 NC Uden 1. Opening. 2. Bespreking jaarverslag 2010.

Nadere informatie

Belangrijkste elementen contract van de heren Knoop, Traas en Potijk

Belangrijkste elementen contract van de heren Knoop, Traas en Potijk Belangrijkste elementen contract van de heren Knoop, Traas en Potijk BELANGRIJKSTE ELEMENTEN CONTRACT VAN DE HEREN KNOOP, TRAAS EN POTIJK Belangrijkste elementen Overeenkomst ForFarmers N.V. Naam Nationaliteit

Nadere informatie

AGENDA. Keep creating. Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Corbion N.V.

AGENDA. Keep creating. Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Corbion N.V. AGENDA 2017 Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Corbion N.V. Datum 15 mei 2017 Tijd 14.30 uur Plaats Mövenpick Hotel Amsterdam Centrum Piet Heinkade 11 1019 BR Amsterdam Keep creating 2 CORBION

Nadere informatie

AGENDA. 2. Jaarverslag 2014 a. Bespreking van het verslag van de Raad van Commissarissen b. Bespreking van het verslag van de Directie

AGENDA. 2. Jaarverslag 2014 a. Bespreking van het verslag van de Raad van Commissarissen b. Bespreking van het verslag van de Directie 1. Opening AGENDA Agenda voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Koninklijke Brill NV te houden op woensdag 13 mei 2015 om 14.00 uur ten kantore van de Vennootschap, Plantijnstraat 2, Leiden

Nadere informatie

6.2. Voorwaardelijke benoeming, per de Datum van Overdracht op de voorwaarde dat Overdracht

6.2. Voorwaardelijke benoeming, per de Datum van Overdracht op de voorwaarde dat Overdracht Agenda voor de buitengewone algemene vergadering ("BAVA") van te houden op 7 december 2015 om 14.00 uur in het Polman Stadion, Stadionlaan 1, te Almelo 1. Opening 2. Mededelingen 3. Toelichting op het

Nadere informatie

TOELICHTING OP DE AGENDA VOOR DE JAARVERGADERING VAN KONINKLIJKE DSM N.V. TE HOUDEN OP 31 MAART 2004

TOELICHTING OP DE AGENDA VOOR DE JAARVERGADERING VAN KONINKLIJKE DSM N.V. TE HOUDEN OP 31 MAART 2004 TOELICHTING OP DE AGENDA VOOR DE JAARVERGADERING VAN KONINKLIJKE DSM N.V. TE HOUDEN OP 31 MAART 2004 TOELICHTING OP AGENDAPUNT 2 De Raad van Bestuur zal een toelichting geven op het jaarverslag van de

Nadere informatie

6.1. Voorwaardelijk aftreden, per de Datum van Overdracht op de voorwaarde dat Overdracht

6.1. Voorwaardelijk aftreden, per de Datum van Overdracht op de voorwaarde dat Overdracht Agenda voor de buitengewone algemene vergadering ("BAVA") van Koninklijke Ten Cate N.V. te houden op 7 december 2015 om 14.00 uur in het Polman Stadion, Stadionlaan 1, te Almelo 1. Opening 2. Mededelingen

Nadere informatie

Nieuwe Steen Investments n.v. ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN NIEUWE STEEN INVESTMENTS N.V.

Nieuwe Steen Investments n.v. ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN NIEUWE STEEN INVESTMENTS N.V. ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN NIEUWE STEEN INVESTMENTS N.V. (Beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal) te houden op donderdag 15 oktober 2009 om 10.30 uur in Schouwburg Het Park te

Nadere informatie

Belangrijkste elementen contract van de heren Knoop, Traas en Van der Ven

Belangrijkste elementen contract van de heren Knoop, Traas en Van der Ven Belangrijkste elementen contract van de heren Knoop, Traas en Van der Ven BELANGRIJKSTE ELEMENTEN CONTRACT VAN DE HEREN KNOOP, TRAAS EN VAN DER VEN Belangrijkste elementen Overeenkomst ForFarmers N.V.

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Agenda Algemene Vergadering van Aandeelhouders Agenda Agenda voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Wolters Kluwer N.V., te houden op donderdag 20 april 2017, aanvang 11.00 uur in het Sofitel

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Agenda Agenda Algemene Vergadering van Aandeelhouders Agenda Agenda voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Wolters Kluwer N.V., te houden op donderdag 18 april 2019, aanvang 11.00 uur in Hotel

Nadere informatie

3. Samenstelling van de raad van bestuur Voorstel tot herbenoeming van de heer P-J. Sivignon als lid van de raad van bestuur van de vennootschap

3. Samenstelling van de raad van bestuur Voorstel tot herbenoeming van de heer P-J. Sivignon als lid van de raad van bestuur van de vennootschap Agenda Agenda van de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders van Koninklijke Philips Electronics N.V. op vrijdag 7 maart 009, aanvangende om.00 uur in Hotel Okura Amsterdam, Ferdinand Bolstraat

Nadere informatie

Agenda. voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. van Hydratec Industries NV. te houden op woensdag 29 mei 2019 om 14.

Agenda. voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. van Hydratec Industries NV. te houden op woensdag 29 mei 2019 om 14. Agenda voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Hydratec Industries NV te houden op woensdag 29 mei 2019 om 14.30 uur in MERCURE HOTEL, DE NIEUWE POORT 20, 3812 PA te Amersfoort 1. Opening 2.

Nadere informatie

Agenda. voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Hydratec Industries NV

Agenda. voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Hydratec Industries NV Agenda voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Hydratec Industries NV te houden op donderdag 21 mei om 14.30 uur in NH Hotel, Stationsstraat 75 te Amersfoort. 1. Opening 2. Mededelingen 3.

Nadere informatie

Agenda. 1. Opening. 2. Verslag van de directie over het boekjaar 2014 en het gevoerde beleid (zie toelichting) (bespreking).

Agenda. 1. Opening. 2. Verslag van de directie over het boekjaar 2014 en het gevoerde beleid (zie toelichting) (bespreking). AGENDA voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van de N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek Nedap, gevestigd te Groenlo, te houden op 2 april 2015, s morgens om 11.00 uur in het NHOW Hotel

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Randstad Holding nv

Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Randstad Holding nv Randstad Holding nv Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Randstad Holding nv Donderdag 29 maart 2012 om 14.00 uur Hoofdkantoor Randstad Diemermere 25 1112 TC Diemen 1. Opening 2. Verslag 2011 2.a

Nadere informatie

Agenda. Agenda van de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders van Koninklijke Philips Electronics N.V. op

Agenda. Agenda van de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders van Koninklijke Philips Electronics N.V. op Agenda Agenda van de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders van Koninklijke Philips Electronics N.V. op donderdag 30 maart 2006, aanvangende om 14.00 uur in Hotel Okura Amsterdam, Ferdinand

Nadere informatie

AGENDA VOOR DE JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS. 1 Opening. 2 Behandeling van het verslag van de Raad van

AGENDA VOOR DE JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS. 1 Opening. 2 Behandeling van het verslag van de Raad van AGENDA VOOR DE JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS Donderdag 28 maart 2013 om 14:00 op het hoofdkantoor van Mediq N.V. Hertogswetering 159, 3543 AS Utrecht, tel. +31 (0)30 282 19 11 1 Opening

Nadere informatie

RELX N.V. Agenda voor de Buitengewone Algemene Vergadering. Dinsdag 26 september 2017 om uur

RELX N.V. Agenda voor de Buitengewone Algemene Vergadering. Dinsdag 26 september 2017 om uur De officiële taal van de Agenda is de Nederlandse taal en de Nederlandse versie is bindend voor het bepalen van de juridische positie van de Vennootschap. RELX N.V. Agenda voor de Buitengewone Algemene

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders TMC Group N.V.

Algemene Vergadering van Aandeelhouders TMC Group N.V. Algemene Vergadering van Aandeelhouders TMC Group N.V. Agenda voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van TMC Group N.V. ( TMC ), te houden op woensdag 21 april 2010 om 10.00 uur te Hotel Novotel

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Datum 3 mei 2011 Tijd 14.30 uur Plaats Dorint Hotel Amsterdam Airport Stationsplein ZW 951 1117 CE Schiphol-Oost Agenda 2011 Algemene Vergadering van Aandeelhouders 1 Opening 2 Verslag van de Raad van

Nadere informatie

Agenda 2014. 8. Samenstelling Raad van Commissarissen. 1. Opening

Agenda 2014. 8. Samenstelling Raad van Commissarissen. 1. Opening 1 Corbion Agenda 2014 Agenda 2014 Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Corbion nv DATUM 12 mei 2014 TIJD 14.30 uur PLAATS Steigenberger Airport Hotel Amsterdam Stationsplein ZW 951 1117 CE Schiphol-Oost

Nadere informatie

Agenda. 1. Toespraak President. 2. Jaarverslag over 2011, dividend en decharge. 3. Samenstelling van de raad van commissarissen

Agenda. 1. Toespraak President. 2. Jaarverslag over 2011, dividend en decharge. 3. Samenstelling van de raad van commissarissen Agenda Agenda van de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders van Koninklijke Philips Electronics N.V. op donderdag 26 april 2012, aanvangende om 14.00 uur in Hotel Okura Amsterdam, Ferdinand

Nadere informatie

JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN NUTRECO N.V.

JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN NUTRECO N.V. JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN NUTRECO N.V. 28 maart 2013 2 JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN NUTRECO N.V. AGENDA AGENDA De jaarlijkse Algemene Vergadering

Nadere informatie

De toelichting op de agenda bevat een nadere uitleg van de agenda. 1

De toelichting op de agenda bevat een nadere uitleg van de agenda. 1 TOELICHTING OP DE AGENDA voor de Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders ("AvA") van ASML Holding N.V. (de "Vennootschap" of ASML ), te houden op donderdag 23 maart 2006 De punten 3, 4, 5, 7,

Nadere informatie

Koninklijke KPN N.V. Agenda

Koninklijke KPN N.V. Agenda Koninklijke KPN N.V. Koninklijke KPN N.V. ( KPN ) nodigt haar aandeelhouders uit voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, te houden op woensdag 10 april 2019 op het hoofdkantoor van KPN, Wilhelminakade

Nadere informatie

11.1 Bezoldiging van de Raad van Bestuur 112 JAARVERSLAG 2012 AGEAS

11.1 Bezoldiging van de Raad van Bestuur 112 JAARVERSLAG 2012 AGEAS 11 BEZOLDIGING VAN DE LEDEN VAN DE RAAD VAN BE- STUUR EN DE LEDEN VAN HET EXECUTIVE COMMITTEE 11 Bezoldiging van de leden van de Raad van Bestuur en de leden van het Executive Committee In deze Noot wordt

Nadere informatie

AGENDA. 2. Bespreking notulen van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 24 april 2008.

AGENDA. 2. Bespreking notulen van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 24 april 2008. GENDA AGENDA Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders De Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van DNC De Nederlanden Compagnie N.V. ( DNC ) wordt gehouden op 4 november 2008

Nadere informatie

Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders Agenda voor de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (de Vennootschap ) te houden op 17 maart

Nadere informatie

4d. Verlening van décharge aan de Raad van Commissarissen voor het gehouden toezicht (besluit)

4d. Verlening van décharge aan de Raad van Commissarissen voor het gehouden toezicht (besluit) AGENDA jaarlijkse ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS van SLIGRO FOOD GROUP N.V. te houden op woensdag 21 MAART 2012 om 11 uur ten kantore van de vennootschap, corridor 11 te veghel Op de agenda is

Nadere informatie

ASML Holding NV Algemene Vergadering van Aandeelhouders 24 April 2013

ASML Holding NV Algemene Vergadering van Aandeelhouders 24 April 2013 ASML Holding NV Algemene Vergadering van Aandeelhouders 24 April 2013 Spreker Gerben Kip SPF Beheer Machtigingen stemmen Spoorwegpensioenfonds SPOV Machtigingen spreken Spoorwegpensioenfonds SPOV Datum

Nadere informatie

Agenda voor de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders ( de BAVA ) van DOCDATA N.V. ( de Vennootschap )

Agenda voor de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders ( de BAVA ) van DOCDATA N.V. ( de Vennootschap ) Agenda voor de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders ( de BAVA ) van DOCDATA N.V. ( de Vennootschap ) Woensdag 21 december 2016 om 14.00 uur Hotel NH Waalwijk Bevrijdingsweg 1 5161 BZ Waalwijk

Nadere informatie

Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders Vastned Retail N.V.

Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders Vastned Retail N.V. Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders Vastned Retail N.V. I II Uitnodiging voor een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders, te houden op maandag 24 november 2014 om 11.30 uur

Nadere informatie

2. Verslag van de Raad van Bestuur over het boekjaar 2014

2. Verslag van de Raad van Bestuur over het boekjaar 2014 Akzo Nobel N.V. Agenda voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Akzo Nobel N.V. (de Vennootschap ), te houden in het Hilton hotel, Apollolaan 138 te Amsterdam, op woensdag 22 april 2015, aanvang

Nadere informatie

Reed Elsevier NV Agenda Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Reed Elsevier NV Agenda Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders De officiële taal van de Agenda is de Nederlandse taal en de Nederlandse versie is bindend voor het bepalen van de juridische positie van de Vennootschap. Reed Elsevier NV Agenda Buitengewone Algemene

Nadere informatie

AGENDA VAN DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN RSDB N.V.

AGENDA VAN DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN RSDB N.V. AGENDA VAN DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN RSDB N.V. De Raad van Bestuur van RSDB N.V. (de "Vennootschap") nodigt haar aandeelhouders en andere vergadergerechtigden uit tot

Nadere informatie

op woensdag, 28 april 2010 om 14.00 uur in het Hilton Hotel, Apollolaan 138, 1077 BG Amsterdam

op woensdag, 28 april 2010 om 14.00 uur in het Hilton Hotel, Apollolaan 138, 1077 BG Amsterdam AGENDA Algemene Vergadering van Aandeelhouders BETER BED HOLDING N.V. op woensdag, 28 april 2010 om 14.00 uur in het Hilton Hotel, Apollolaan 138, 1077 BG Amsterdam 1. Opening. 2. Bespreking jaarverslag

Nadere informatie

De gegevens als bedoeld in artikel 2: 142 lid 3 Burgerlijk Wetboek, zijn gepubliceerd op de website van de vennootschap en luiden als volgt:

De gegevens als bedoeld in artikel 2: 142 lid 3 Burgerlijk Wetboek, zijn gepubliceerd op de website van de vennootschap en luiden als volgt: Onderstaand zijn de gegevens vermeld als bedoeld in artikel 2: 142 lid 3 Burgerlijk Wetboek betreffende mevrouw C.M.C. Mahieu, in verband met de voorgenomen benoeming van mevrouw Mahieu tot lid raad van

Nadere informatie

2. Samenstelling van de Raad van Commissarissen 1 (a) Voorstel tot benoeming van de heer P.W. Thomas als lid van de Raad van

2. Samenstelling van de Raad van Commissarissen 1 (a) Voorstel tot benoeming van de heer P.W. Thomas als lid van de Raad van Agenda voor de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Akzo Nobel N.V. (de "Vennootschap"), te houden op donderdag 30 november 2017 om 14:00 uur in het Hilton Amsterdam Hotel, Apollolaan

Nadere informatie

BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS 7 DECEMBER 2016

BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS 7 DECEMBER 2016 BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS 7 DECEMBER 2016 BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING ORDINA N.V. Datum vergadering : 7 december 2016 Aanvang : 14:30 uur Locatie : Hoofdkantoor Ordina

Nadere informatie

TOELICHTING OP DE AGENDA

TOELICHTING OP DE AGENDA TOELICHTING OP DE AGENDA Agendapunten: 2. Jaarrekening en Jaarverslag over het boekjaar 2004 Dit agendapunt bestaat uit de reguliere onderwerpen zoals het verslag van de Directie, het verslag van de Raad

Nadere informatie

Koninklijke KPN N.V. Agenda

Koninklijke KPN N.V. Agenda Koninklijke KPN N.V. Agenda Koninklijke KPN N.V. nodigt haar aandeelhouders uit voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, te houden op dinsdag 13 april 2010 om 14:00 uur in het KPN Telehouse, La

Nadere informatie

AVA 2015 - Toelichting op de agenda

AVA 2015 - Toelichting op de agenda Toelichting op de Agenda voor de Jaarvergadering van Koninklijke DSM N.V. te houden op donderdag 30 april 2015 TOELICHTING OP AGENDAPUNT 2 Jaarverslag van de Raad van Bestuur over 2014 De Raad van Bestuur

Nadere informatie

Convocatie. Convocatie voor de Buitengewone Algemene Vergadering van ABN AMRO Group N.V. op 8 augustus 2017

Convocatie. Convocatie voor de Buitengewone Algemene Vergadering van ABN AMRO Group N.V. op 8 augustus 2017 Convocatie Convocatie voor de Buitengewone Algemene Vergadering van ABN AMRO Group N.V. op 8 augustus 2017 2 Convocatie voor de Buitengewone Algemene Vergadering van ABN AMRO Group N.V. Convocatie voor

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders 2017

Algemene Vergadering van Aandeelhouders 2017 Algemene Vergadering van Aandeelhouders 2017 Aan de Aandeelhouders Overeenkomstig artikel 17 van de statuten, heb ik de eer u namens de Raad van Commissarissen uit te nodigen tot het bijwonen van de jaarlijkse

Nadere informatie

TOELICHTING Toelichting op de agenda van de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Alliander N.V.

TOELICHTING Toelichting op de agenda van de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Alliander N.V. TOELICHTING Toelichting op de agenda van de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Alliander N.V. van 10 april 2019 Agendapunt 1 Opening en mededelingen Mevrouw A. Jorritsma-Lebbink, voorzitter

Nadere informatie

Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van NSI N.V. Website:

Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van NSI N.V. Website: Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van NSI N.V. Website: www.nsi.nl te houden op donderdag, 25 augustus 2016 om 10:00 uur ten kantore van de vennootschap, Cityhouse I, Antareslaan 69-75

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Datum 7 mei 2012 Tijd 14.30 uur Plaats Dorint Hotel Amsterdam Airport Stationsplein ZW 951 1117 CE Schiphol-Oost Agenda 2012 Algemene Vergadering van Aandeelhouders 1 Opening 2 Verslag van de Raad van

Nadere informatie

AGENDA. Keep creating. Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Corbion N.V.

AGENDA. Keep creating. Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Corbion N.V. AGENDA 2019 Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Corbion N.V. Datum 13 mei 2019 Tijd 14.30 uur Plaats Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre Piet Heinkade 11 1019 BR Amsterdam Keep creating

Nadere informatie

Koninklijke KPN N.V. Agenda

Koninklijke KPN N.V. Agenda Koninklijke KPN N.V. Agenda Koninklijke KPN N.V. ( KPN ) nodigt haar aandeelhouders uit voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, te houden op woensdag 18 april 2018 op het KPN hoofdkantoor, Maanplein

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Datum 6 mei 2013 Tijd 14.30 uur Plaats Steigenberger Airport Hotel Amsterdam (voorheen: Dorint Hotel Amsterdam Airport) Stationsplein ZW 951 1117 CE Schiphol-Oost Agenda 2013 Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Nadere informatie

11 Bezoldiging van de leden van de Raad van Bestuur en de leden van het Executive Committee

11 Bezoldiging van de leden van de Raad van Bestuur en de leden van het Executive Committee 11 Bezoldiging van de leden van de Raad van Bestuur en de leden van het Executive Committee In deze noot wordt het bezoldigingsbeleid van Ageas beschreven zoals dat in 2013 is toegepast. Dit hoofdstuk

Nadere informatie

11 Bezoldiging van de leden van de Raad van Bestuur en de leden van het Executive Committee

11 Bezoldiging van de leden van de Raad van Bestuur en de leden van het Executive Committee 11 Bezoldiging van de leden van de Raad van Bestuur en de leden van het Executive Committee In deze Noot wordt het bezoldigingsbeleid van Ageas beschreven zoals dat in 2011 is toegepast. Dit hoofdstuk

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen door de voorzitter van de raad van commissarissen van de Vennootschap (de "Raad van Commissarissen").

1. Opening en mededelingen door de voorzitter van de raad van commissarissen van de Vennootschap (de Raad van Commissarissen). Toelichting op de agenda voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (de "Algemene Vergadering") van ForFarmers N.V. (de "Vennootschap") te houden op woensdag 26 april 2017 1. Opening en

Nadere informatie

N.V :00 138, 1077 BG

N.V :00 138, 1077 BG Agenda voor de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Akzo Nobel N.V. (de "Vennootschap"), te houden op donderdag 30 november 2017 om 14:00 uur in het Hilton Amsterdam Hotel, Apollolaan

Nadere informatie

Koninklijke KPN N.V. Agenda

Koninklijke KPN N.V. Agenda Koninklijke KPN N.V. Agenda Koninklijke KPN N.V. nodigt haar aandeelhouders uit voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, te houden op donderdag 12 april 2012 op het KPN Hoofdkantoor, Maanplein

Nadere informatie

TOELICHTING OP DE AGENDA VOOR DE JAARVERGADERING VAN KONINKLIJKE DSM N.V. TE HOUDEN OP 25 MAART 2009

TOELICHTING OP DE AGENDA VOOR DE JAARVERGADERING VAN KONINKLIJKE DSM N.V. TE HOUDEN OP 25 MAART 2009 TOELICHTING OP DE AGENDA VOOR DE JAARVERGADERING VAN KONINKLIJKE DSM N.V. TE HOUDEN OP 25 MAART 2009 TOELICHTING OP AGENDAPUNT 2 Jaarverslag van de Raad van Bestuur over 2008 De Raad van Bestuur zal een

Nadere informatie

Stembeleid AEGON Nederland N.V.

Stembeleid AEGON Nederland N.V. Jaarverslag 2008 Stembeleid AEGON Nederland N.V. Inleiding AEGON is een wereldwijde organisatie. Dit stemverslag heeft uitsluitend betrekking op de beleggingen van AEGON Nederland N.V. en haar dochtermaatschappijen

Nadere informatie

2. Verslag van de Raad van Bestuur over het boekjaar 2007

2. Verslag van de Raad van Bestuur over het boekjaar 2007 Agenda voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Akzo Nobel N.V. (de Vennootschap ), te houden in de RAI te Amsterdam, op dinsdag 22 april 2008, aanvang 14.00 uur. 1. Opening 2. Verslag

Nadere informatie

VASTNED RETAIL N.V. beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal gevestigd te Rotterdam

VASTNED RETAIL N.V. beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal gevestigd te Rotterdam VASTNED RETAIL N.V. beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal gevestigd te Rotterdam AGENDA Van de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders van VastNed Retail op dinsdag 7 april 2009 om

Nadere informatie

op donderdag 25 maart 2004, aanvangende om 14.00 uur in Hotel Okura Amsterdam,

op donderdag 25 maart 2004, aanvangende om 14.00 uur in Hotel Okura Amsterdam, Agenda Agenda van de gewone algemene vergadering van aandeelhouders van Koninklijke Philips Electronics N.V. op donderdag 25 maart 2004, aanvangende om 14.00 uur in Hotel Okura Amsterdam, Ferdinand Bolstraat

Nadere informatie

2. Verslag van de Raad van Bestuur over het boekjaar 2013 (informatie)

2. Verslag van de Raad van Bestuur over het boekjaar 2013 (informatie) Vrije vertaling AGENDA Algemene Vergadering van Aandeelhouders van SBM Offshore N.V. ( de Vennootschap ) te houden op donderdag 17 april 2014 om 14:30 uur in het Hilton Hotel, Weena 10, 3012 CM Rotterdam

Nadere informatie

VASTNED OFFICES/INDUSTRIAL N.V. beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal gevestigd te Rotterdam

VASTNED OFFICES/INDUSTRIAL N.V. beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal gevestigd te Rotterdam VASTNED OFFICES/INDUSTRIAL N.V. beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal gevestigd te Rotterdam AGENDA Van de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van VastNed Offices/Industrial N.V.

Nadere informatie

GETTING SMARTER BY THE DAY

GETTING SMARTER BY THE DAY GETTING SMARTER BY THE DAY JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING ICT GROUP N.V. Woensdag 15 mei 2019 in het Novotel, K.P. van der Mandelelaan 150 te Rotterdam. Aanvang: 10:30 uur. ICT Group N.V. statutair gevestigd

Nadere informatie

Remuneratierapport 2016

Remuneratierapport 2016 Remuneratierapport 2016 Het doel van dit remuneratierapport is om het remuneratiebeleid van de Raad van Commissarissen van DPA inzake de bezoldiging van de Raad van Bestuur van DPA, alsmede de uitvoering

Nadere informatie

6. Raad van Commissarissen Vermindering van het aantal leden van de Raad van Commissarissen van negen naar acht (besluit)

6. Raad van Commissarissen Vermindering van het aantal leden van de Raad van Commissarissen van negen naar acht (besluit) Agenda voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Akzo Nobel N.V. (de Vennootschap ), te houden in het Hilton hotel, Apollolaan 138 te Amsterdam, op maandag 27 april 2009, aanvang 14.00

Nadere informatie

Remuneratierapport 2013 DPA Group N.V.

Remuneratierapport 2013 DPA Group N.V. Remuneratierapport 2013 DPA Group N.V. Remuneratierapport 2013 Het doel van dit remuneratierapport is om het remuneratiebeleid van de Raad van Commissarissen van DPA inzake de bezoldiging van de Raad van

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders TMC Group N.V.

Algemene Vergadering van Aandeelhouders TMC Group N.V. Algemene Vergadering van Aandeelhouders TMC Group N.V. De Algemene Vergadering van Aandeelhouders 2011 van TMC Group N.V. ( TMC ) wordt gehouden op woensdag 20 april 2011, 14.00 uur te Dorint Sofitel Cocagne

Nadere informatie

Agenda. Agenda van de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders van Koninklijke Philips Electronics N.V.

Agenda. Agenda van de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders van Koninklijke Philips Electronics N.V. Agenda Agenda van de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders van Koninklijke Philips Electronics N.V. op donderdag 29 maart 2007, aanvangende om 14.00 uur in Hotel Okura Amsterdam, Ferdinand

Nadere informatie

2. Machtiging tot inkoop van 4.993.200 Cumulatief Preferente aandelen A en voorstel tot intrekking van 4.993.200 Cumulatief Preferente aandelen A

2. Machtiging tot inkoop van 4.993.200 Cumulatief Preferente aandelen A en voorstel tot intrekking van 4.993.200 Cumulatief Preferente aandelen A AGENDA Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders ( BAVA ) van Nutreco N.V., te houden op dinsdag 21 december 2010, aanvang 10.30 uur, ten kantore van de Vennootschap, Veerstraat 38, 5831 JN

Nadere informatie

van Aandeelhouders 12 maart 2008

van Aandeelhouders 12 maart 2008 Algemene vergadering van Aandeelhouders Agenda Jaarlijkse van te houden op woensdag om 11.00 uur ten kantore van de Vennootschap, Corridor 11 te Veghel. Op de agenda is aangegeven welke punten ter besluitvorming

Nadere informatie

7.c Kennisgeving door de raad van commissarissen van de voor benoeming voorgedragen

7.c Kennisgeving door de raad van commissarissen van de voor benoeming voorgedragen 1. Opening Agenda voor de algemene vergadering van Koninklijke Ten Cate N.V. te houden op donderdag 17 april 2014 om 14.00 uur in het Polman Stadion, Stadionlaan 1 te Almelo. 2. Mededelingen 3. Jaarverslag

Nadere informatie

Remuneratierapport 2015

Remuneratierapport 2015 Remuneratierapport 2015 Het doel van dit remuneratierapport is om het remuneratiebeleid van de Raad van Commissarissen van DPA inzake de bezoldiging van de Raad van Bestuur van DPA, alsmede de uitvoering

Nadere informatie

oproeping en agenda voor de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van van lanschot nv, te houden op dinsdag 2 juli 2013, aanvang 16.

oproeping en agenda voor de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van van lanschot nv, te houden op dinsdag 2 juli 2013, aanvang 16. oproeping en agenda voor de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van van lanschot nv, te houden op dinsdag 2 juli 2013, aanvang 16.00 uur, in het auditorium van de vanlanschottoren, leonardo

Nadere informatie

remuneratie rapport 2012 remuneratie rapport 2012

remuneratie rapport 2012 remuneratie rapport 2012 remuneratie rapport 2012 remuneratie rapport 2012 2 inhoudsopgave 3 4 Introductie 6 Beloningsbeleid Raad van Bestuur 9 Uitvoering beloningsbeleid 2012 10 Beloningsbeleid Raad van Commissarissen 4 Introductie

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders van TIE Kinetix N.V. (de "Vennootschap"), te houden op vrijdag 31 maart 2017 om uur te Breukelen.

Algemene Vergadering van Aandeelhouders van TIE Kinetix N.V. (de Vennootschap), te houden op vrijdag 31 maart 2017 om uur te Breukelen. Algemene Vergadering van Aandeelhouders van TIE Kinetix N.V. (de "Vennootschap"), te houden op vrijdag 31 maart 2017 om 10.00 uur te Breukelen. Agenda: 1. Opening en mededelingen.* 2. Voorstel tot vaststelling

Nadere informatie

De Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders van de Delta Lloyd beleggingsmaatschappijen

De Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders van de Delta Lloyd beleggingsmaatschappijen De Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders van de Delta Lloyd beleggingsmaatschappijen Delta Lloyd Investment Fund N.V. Delta Lloyd Europa Fonds N.V. Delta Lloyd Donau Fonds N.V. Delta Lloyd Nederland

Nadere informatie

1. Opening van de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders en Mededelingen.

1. Opening van de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders en Mededelingen. Agenda voor de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ABN AMRO Holding N.V. ( ABN AMRO ), te houden op donderdag 1 november 2007, aanvang 11.00 uur, op het hoofdkantoor van ABN AMRO Bank

Nadere informatie

3. Verslag van de Raad van Commissarissen en van zijn commissies over het boekjaar 2010 (informatie)

3. Verslag van de Raad van Commissarissen en van zijn commissies over het boekjaar 2010 (informatie) Vrije vertaling AGENDA Algemene Vergadering van Aandeelhouders van SBM Offshore N.V. (de "Vennootschap") te houden op donderdag 5 mei 2011, aanvang 14.30 uur, in het Hilton Hotel, Weena 10, 3012 CM Rotterdam

Nadere informatie

De toelichting op de agenda bevat een nadere uitleg van de agenda. 1

De toelichting op de agenda bevat een nadere uitleg van de agenda. 1 TOELICHTING OP DE AGENDA voor de Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders ("AvA") van ASML Holding N.V. (de "Vennootschap" of ASML ), te houden op woensdag 23 april 2014 De agendapunten 4, 5,

Nadere informatie

Agenda voor de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders ( de BAVA ) van DOCDATA N.V. ( de Vennootschap )

Agenda voor de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders ( de BAVA ) van DOCDATA N.V. ( de Vennootschap ) Agenda voor de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders ( de BAVA ) van DOCDATA N.V. ( de Vennootschap ) Woensdag 21 februari 2018 om 14.00 uur Erasmus Centre for Entrepreneurship 12e verdieping

Nadere informatie

Remuneratierapport DOCdata N.V. 2006

Remuneratierapport DOCdata N.V. 2006 Remuneratierapport DOCdata N.V. 2006 Inleiding Het doel van het bezoldigingsbeleid voor de Directie van DOCdata N.V. is een zodanige beloning te verschaffen dat: prestaties die in overeenstemming zijn

Nadere informatie

A G E N D A. 9. a. Aanwijzing inzake uitgifte van aandelen (stempunt) b. Aanwijzing inzake beperking of uitsluiting van het voorkeursrecht (stempunt)

A G E N D A. 9. a. Aanwijzing inzake uitgifte van aandelen (stempunt) b. Aanwijzing inzake beperking of uitsluiting van het voorkeursrecht (stempunt) A G E N D A voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Ballast Nedam N.V., te houden op donderdag 19 mei 2011 om 13.30 uur in Artis Party- en Congrescentrum aan de Plantage Middenlaan

Nadere informatie

Agenda Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Agenda Algemene Vergadering van Aandeelhouders Agenda Algemene Vergadering van Aandeelhouders Agenda Agenda voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Wolters Kluwer nv, te houden op dinsdag 22 april 2008, aanvang 11.00 uur in het Okura Hotel,

Nadere informatie

Reglement Remuneratie- en benoemingscommissie AEB Holding NV

Reglement Remuneratie- en benoemingscommissie AEB Holding NV Reglement Remuneratie- en benoemingscommissie AEB Holding NV Artikel 1 Status, inhoud en wijziging Reglement 1. Dit reglement (het Reglement ) heeft betrekking op de Remuneratie- en benoemingscommissie

Nadere informatie

Agenda van de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders van Koninklijke Philips N.V.

Agenda van de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders van Koninklijke Philips N.V. Agenda van de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders van Koninklijke Philips N.V. Op donderdag 1 mei 2014, aanvangende om 14.00 uur in Hotel Okura Amsterdam, Ferdinand Bolstraat 333 te Amsterdam.

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders van TIE Kinetix N.V. (de "Vennootschap"), te houden op vrijdag 28 maart 2014 om 11.00 uur te Breukelen.

Algemene Vergadering van Aandeelhouders van TIE Kinetix N.V. (de Vennootschap), te houden op vrijdag 28 maart 2014 om 11.00 uur te Breukelen. Algemene Vergadering van Aandeelhouders van TIE Kinetix N.V. (de "Vennootschap"), te houden op vrijdag 28 maart 2014 om 11.00 uur te Breukelen. Agenda: 1. Opening en mededelingen*. 2. Voorstel tot vaststelling

Nadere informatie

Agenda. Voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders. datum woensdag 24 april 2019 aanvang uur

Agenda. Voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders. datum woensdag 24 april 2019 aanvang uur Agenda Voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders datum woensdag 24 april 2019 aanvang 10.30 uur Agenda voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders te houden op woensdag

Nadere informatie

ABN AMRO Bank N.V. Postadres: Postbus 283 (HQ7050), 1000 EA Amsterdam e-mail: corporate.broking@nl.abnamro.com fax: + 31 (0)20 628 8481.

ABN AMRO Bank N.V. Postadres: Postbus 283 (HQ7050), 1000 EA Amsterdam e-mail: corporate.broking@nl.abnamro.com fax: + 31 (0)20 628 8481. Oproeping Grontmij N.V. nodigt haar aandeelhouders uit voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders te houden op dinsdag 12 mei 2015 om 14:00 uur in het Hotel Novotel Amsterdam City, Europaboulevard

Nadere informatie

Koninklijke KPN N.V. Agenda

Koninklijke KPN N.V. Agenda Koninklijke KPN N.V. Agenda Koninklijke KPN N.V. nodigt haar aandeelhouders uit voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, te houden op woensdag 6 april 2011 op het KPN Hoofdkantoor, Maanplein 55

Nadere informatie