Nieuwsbrief Jacob Maris April 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Jacob Maris April 2018"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Jacob Maris April 2018 Jacob Maris Jacob Marisplein BK R dam info@jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - Centrale eindtoets - Er zijn vele wegen - Sponsors gezocht - Voedselbank - Mijn sport - Groepsindeling - HVO - Nieuws van de OR - Montessorirubriek - Toestemming foto s - Agenda Ik zie ik zie wat jij niet ziet: Zieners Een hele fijne vakantie toegewenst ~ Team Jacob Maris~ Onze wereld is een wereld die veelkleurig is en enorm divers. Maar soms zie je dat niet zo goed. Als jouw leven, -school, sport, familie, vrienden- zich in de ene wijk afspeelt, zie je misschien niet zo goed hoe het leven in een andere wijk weer anders verloopt dan dat van jou. Of is dat toch eigenlijk helemaal niet zo anders? Hoe zit dat nou en waarom is het belangrijk om te ervaren hoe de stad in z n geheel is? Een mens is een sociaal dier; we kunnen niet zonder elkaar. We hebben elkaar nodig om een betere leefwereld te maken. Als je goed kunt zien wie je zelf bent, wie wij zijn en ook nog eens een keer een ruime kijk hebt op iedereen en alles, gaat dat een stuk beter. Zie je zelf en zie elkaar. gr. 7 & 8 (voorwoord magazine project Code Groen) Nabila Bommeljé Directeur

2 Centrale Eindtoets Sinds het schooljaar is de eindtoets verplicht voor vrijwel alle schoolverlaters in het regulier basisonderwijs. De toets heeft de functie van een tweede, schoolonafhankelijk gegeven (toetsadvies) en meet de taal- en rekenvaardigheid van de leerlingen. In een toetswijzer is vastgelegd welke taal- en rekeninhouden moeten worden getoetst. Als basisschool hebben wij gekozen voor de Centrale Eindtoets. Leerlingen worden op basis van het basisschooladvies (het niveauadvies) tot de school voor voortgezet onderwijs toegelaten. De uitslag van de Centrale Eindtoets wordt naar verwachting in de week van 23 mei 2018 bekend gemaakt. De basisschool is verplicht om naast het basisschooladvies, ook de toetsuitslag over te dragen aan de school voor voortgezet onderwijs. Als de score op de eindtoets hoger is dan het oorspronkelijke basisschooladvies (niveauadvies) is de basisschool wettelijk verplicht om het basisschooladvies te heroverwegen. Heroverwegen betekent dat de basisschool, bij voorkeur in overleg met ouders/verzorgers, bekijkt of de hogere score op de eindtoets voldoende reden is om het oorspronkelijke basisschooladvies(het niveauadvies) bij te stellen. Dit geldt ook wanneer de eindtoetssscore een half niveau hoger ligt, bijvoorbeeld op het niveau VMBO TL/ HAVO, waar oorspronkelijk VMBO TL werd geadviseerd. Als het toetsadvies onder het niveau van het geadviseerde schooltype ligt, dan wordt het basisschooladvies niet aangepast. Het definitieve besluit tot het al dan niet herzien van het basisschooladvies ligt bij de basisschool. Wilt u hier meer over lezen? Dat kan op de website van Fokor; Hieronder een klein verslag van de Centrale Eindtoets periode. Deze week start gewoon zoals alle andere weken, maar dinsdag 17 april start de eerste dag van de Centrale Eindtoets. De kinderen zijn stiekem toch wel een beetje zenuwachtig. Dinsdag 17 april: Vandaag zijn we begonnen met de Centrale Eindtoets. Bij de start kregen we een kleine uitleg over hoe alles werkte en moesten we onze naam invullen in bolletjes, zodat de computer het kon lezen. Daarna maakten de eerste toets dat was taal 1, als volgt hadden we een kleine eetpauze en maakten we rekenen. Na rekenen hadden we een buitenspeelpauze en gingen we taal 2 maken. De cito voor vandaag zat er op. Bij mij ging het goed! Woensdag 18 april: Vandaag hadden we weer 3 deeltoetsen, rekenen 2, taal 3 en rekenen 3. Deze toetsen waren wel iets lastiger dan gisteren. Natuurlijk kregen we weer pauzes tussen de toetsen door. Aan het einde van de dag gingen we nog even musical oefenen met meester Kees. De tweede dag van de Centrale Eindtoets zat er op! Donderdag 19 april: Vandaag was de laatste toetsdag, als eerste maakten we taal 4, daarna maakten we rekenen 4 en taal 5. Tussen deze toetsen hadden we natuurlijk ook weer pauzes. Taal 5 vond ik best wel moeilijk. Na deze ochtend gingen we een film kijken, daar had iedereen zich heel erg op verheugd. We hebben de film "She's the man" gezien.

3 Er zijn vele wegen, maar de juiste weg is de weg ertegen. Niet de weg eronder, dat is onderkruiperij. Niet de weg erboven dat is pluimstrijkerij. Maar de weg ertegen, tegen alle wegen in en dat is van de wijsheid nog maar pas het begin. (Bertus Aafjes) Gezocht: nieuwe sponsor schoolsporttenue Al vele jaren doen wij, Montessorischool Jacob Maris, mee met schoolsporttoernooien van sport en recreatie Rotterdam. De groepen 7/8 doen elk jaar mee met het veldvoetbaltoernooi. Regelmatig halen wij de halve finale en finale! Ook doen wij altijd mee aan de mini-final bij Hockey Club Rotterdam. Daar doen bijna alle scholen uit de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek aan mee. Elk jaar winnen wij meerdere toernooien en gaan wij in schoolsporttenue naar the FINAL in AHOY, waar meer dan tienduizend kinderen/ouders/leerkrachten aanwezig zijn. Ook TV Rijnmond maakt daar elk jaar opnames. Het is nodig om weer nieuwe schoolsporttenues aan te schaffen, zodat de kinderen die kunnen dragen tijdens tal van evenementen. De tenues gaan ongeveer 5 jaar mee. Daarom zijn wij opzoek naar sponsor(s). U kunt één, twee of meerdere tenues sponsoren. U krijgt dan een factuur van sportwinkel Bob van der Heijden. De kosten per tenue inclusief bedrukking logo van Montessorischool Jacob Maris zijn ongeveer 30 euro. Op de voorkant van het shirt komt het logo van Montessorischool Jacob Maris en u krijgt de mogelijkheid om zelf op de achterkant uw logo te laten bedrukken. Uw reclame wordt dan elk jaar door meer dan tienduizend kinderen/ouders/leerkrachten gezien en wellicht ook op tv Rijnmond uitgezonden! Ik hoop dat veel sponsors zich aanmelden! Voor meer informatie, kunt u mij een sturen: m.labordus@jacob-maris.nl

4 De Voedselbank: Wij maakten iemand blij met een ei! Wij, zijn naar de Voedselbank Rotterdam geweest. Daar is heel veel eten en dat doen ze in kratten. Mensen die minder geld hebben krijgen een pakket. Je krijgt niet zo maar een pakket. Speciale mensen kiezen uit of je het nodig hebt. We hebben het eten ook zelf in de kratten gedaan. In zo n krat zit allemaal eten en drinken zoals aardappels, soep, koekjes,fruit en wat lekkers dat is altijd anders. Ze hebben een hele grote koelkast daar is het ongeveer 3,5 graden: best koud dus. Ze krijgen hele grote pakketten van verschillende merken. Ze krijgen acties van de Jacob Maris en andere scholen. Wij verzamelen pasta en rijst voor kerst, en voor Pasen eieren, dat was pas geleden nog. Mijn sport = circus Mijn naam is Ellemijn uit groep MBB en ik ben lid bij circusrotjeknor.nl Op woensdag trainen wij. Sepp is ook lid. Het leukste aan circus vind ik de oefeningen in de doeken. Ik ben er ook goed in. Het zou leuk zijn als er nog meer kinderen van Montessorischool Jacob Maris bij onze club komen, omdat het leuk is en je leert er veel circuskunstjes!

5 Groepsindeling De groepsindeling is een zorgvuldig proces waarbij leerkrachten, IB en directie gezamenlijk de kinderen in de groepen indelen. In februari na de toetsen starten we met de voorbereidingen voor deze verdeling. Verlenging De leerkrachten bekijken elke kinderen mogelijk een verlenging nodig hebben. Deze kinderen worden met IB besproken in een leerlingbespreking. In de leerlingbespreking wordt er gekeken naar de mogelijkheden van het kind en waar het kind zich nog verder moet ontwikkelen. Een verlenging (= een kind blijft een jaar langer in een groep) wordt overwogen als de ontwikkeling van het kind stagneert. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij langdurige ziekte, bijzondere huiselijke omstandigheden, problemen met het leren of sociaal-emotionele problemen. Het moet in ieder geval in het belang van het kind zijn wanneer deze stap wordt genomen, tevens moet het jaar verlengen ook daadwerkelijk groei met zich meebrengen. Goed overleg met de ouders van het kind is van groot belang. Ouders worden in het verslaggesprek van maart op de hoogte gesteld van de mogelijkheid van een verlening. Na de meivakantie wordt in het IB-directie overleg met argumenten definitief besloten of de verlenging plaats zal vinden. De school heeft hierin de eindbeslissing. Groepsverdeling procedure Als bekend is welke en hoeveel kinderen er het komende jaar naar een volgende bouw gaan, kan de indeling worden gemaakt. De leerkrachten maken de onderwijsbehoeftes van de leerlingen - die van belang zijn voor de indeling voor de collega s inzichtelijk. Er wordt hierbij gekeken naar onderwijsbehoeftes op didactiek, gedrag en sociaal-emotioneel. Ook wordt er gekeken naar eventuele leerachterstanden. Het doel hiervan is om voor alle collega s helder te krijgen welke zorgvraag er in een groep aanwezig is en welke zorgvraag er eventueel bijkomt. IB bekijkt of er eventueel nog aanvullingen nodig zijn op wat de leerkracht inzichtelijk heeft gemaakt. Vervolgens wordt in een teamvergadering/ studiedag met de bouwen, IB en directie gekeken naar een evenwichtige indeling van de groepen. Naast de onderwijsbehoeftes wordt er gekeken naar een evenwichtige indeling van jongens en meisjes. Ook wordt goed gekeken naar de dynamiek van de groep. Belangrijk bij de indeling is dat het groepsbelang voor het individuele belang gaat. In dit proces van indelen worden ouders dan ook niet betrokken. Als u wensen doorgeeft over een klas of leerkracht heeft u 50% kans dat deze wens wordt ingewilligd aangezien er van elke bouw maar twee zijn - echter berust dit dan op puur toeval.

6 Wat deden we bij HVO? Weer een greep uit de lessen: Groep 8 heeft gepraat over hun toekomst, dat gaan we nu steeds vaker doen. Ze hebben een werkblad ingevuld over de invloed van verschillende aspecten op hun toekomst. Wat heeft de meeste invloed? Zijn dat jouw wensen, de wensen van je ouders? Jouw mogelijkheden? De school? Hoeveel invloed heeft ieder aspect volgens jou? Daar gingen ze serieus mee aan de slag. In de kring liet ieder daarna het werkblad zien. Zo werden direct de verschillen duidelijk zichtbaar, bv het lot was wit en bij de één was het een groot stuk, bij de ander maar heel klein. Dat gaf veel stof tot nadenken en gesprek. Groep 6 had een spannende samenwerkingsopdracht. Torens bouwen! Elk groepje kreeg 3 A4tjes, scharen en lijm. Opdracht: maak de hoogste toren, die minstens 20 seconden blijft staan. Er werd overlegd, ontworpen, uitgeprobeerd en keihard gewerkt. Er waren hoge dunne, kleine fraaie en slimme torens. Maar belangrijker was hoe er was samengewerkt in de groepjes, is er naar iedereen geluisterd? Waren er verschillende rollen? Wie had de ideeën? Wie werkte er hard? Wie luisterde er naar de anderen? De samenwerking werd zo los van het resultaat geëvalueerd. De groepen 6, 7 en 8 speelden het geluksspel, mooi materiaal dat we van juf Valery te leen hebben en waarbij ze heel verschillende vragen en opdrachten kregen. Vragen als: wat zou je willen durven Wat is je grootste droom Wat zou je van de toekomst willen weten?

7 Nieuws van de OR Pasen Ondanks de regen, hebben de kinderen het heel leuk ervaren om eieren te zoeken en om de docenten te zoeken tijdens vossenjacht. Ook het gezamenlijke ontbijt was erg lekker en gezellig. Avond-4-daagse Ook in 2018 zal de avond-4-daagse weer worden gelopen. Dit jaar in de week van 28 tot en met 31 juni, zet dit alvast in de agenda! Vorig jaar liepen 123 kinderen van de Jacob Maris mee. Tijdens de vierdaagse is er hulp gewenst bij het bemensen van de catering en bij het start- en aankomstpunt. Als je één of meer avonden kunt helpen, laat dit dan weten aan Iem Smid of Annemieke de Leeuw Met vriendelijke groeten, De OR Mochten er vragen/opmerkingen zijn, mail ons dan via De schooltuin..onze zorg. Een belangrijk uitgangspunt van Montessori is zorg voor jezelf en zorg voor je omgeving. Op onze school brengen kinderen dat in praktijk door in de lokalen te zorgen voor een geordende werkplek en met elkaar het lokaal en de kasten op orde te houden. Dit zijn de welbekende taakjes. Ook verzorgen dagelijks kinderen hun plantje in de onderbouw. Zorg dragen voor jezelf, omgeving en de natuur en jezelf erover verwonderen was iets wat Montessori wilde meegeven. En laten beseffen dat je een onderdeel bent van een groter geheel. Kinderen leren hiermee verantwoordelijkheid en zorg te dragen voor de natuur. Sinds deze week gaat onze groep 5 kinderen onder leiding van juf Shannon iedere week naar kinderboerderij De Wilgenhof en gaat daar een schooltuin onderhouden. Ze hebben afgelopen weken al les gehad en gaan nu alles in praktijk brengen. Echt een mooi onderdeel van het Montessori onderwijs. Veel plezier en succes allemaal!

8 Gebruik foto s op de website Er worden regelmatig foto s op de website, op Twitter (@InfoJacobMaris ) en in de nieuwsbrief geplaatst van activiteiten in en rond de school. Indien u er bezwaar tegen heeft dat er een foto van uw zoon/dochter wordt gebruikt kunt u dit aangeven door een mailtje te sturen met de naam van uw zoon/dochter en in welke groep hij/zij zit. Overigens worden er geen namen van leerlingen bij de foto s vermeld. U kunt het mailtje sturen naar: ICT@jacob-maris.nl Agenda : Datum: Activiteit: Groep: 27 apr - 13 mei Meivakantie 16 mei Luizencontrole 16 mei Bezoek museumwoning Huis Sonneveld TBA 17 mei Club van 112 BBB 17 mei MR vergadering 21 mei Pinksteren 30 mei Bezoek museumwoning Huis Sonneveld TBB 31 mei Gevonden voorwerpen worden weggebracht Fijne vakantie

Nieuwsbrief Jacob Maris December 2017

Nieuwsbrief Jacob Maris December 2017 Nieuwsbrief Jacob Maris December 2017 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Sinterklaas - Gymles - Wist u dat? - Kerstmis - HVO

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2018

Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2018 Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2018 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - Interne begeleiding - Het leergesprek - Groepsindeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Augustus 2016

Nieuwsbrief Jacob Maris Augustus 2016 Nieuwsbrief Jacob Maris Augustus 2016 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Als het weer niet meezit, zorg dan voor een goede bui ~ Anoniem ~ Beste

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris April 2017

Nieuwsbrief Jacob Maris April 2017 Nieuwsbrief Jacob Maris April 2017 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - Blik in de klas - Montessori - Like2swim

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Oktober 2018

Nieuwsbrief Jacob Maris Oktober 2018 Nieuwsbrief Jacob Maris Oktober 2018 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - Montessorirubriek - Kinderatelier - Nieuws

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Januari 2017

Nieuwsbrief Jacob Maris Januari 2017 Nieuwsbrief Jacob Maris Januari 2017 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - PPO Rotterdam - Vanuit de OR - Stagiaires

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2016

Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2016 Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2016 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Uitdagen tot leren is uitdagen tot leven ~ Helen Parkhurst~ Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris April 2016

Nieuwsbrief Jacob Maris April 2016 Nieuwsbrief Jacob Maris April 2016 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - Vrienden van de JM - Vanuit de OR - Mini

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Juli 2018

Nieuwsbrief Jacob Maris Juli 2018 Nieuwsbrief Jacob Maris Juli 2018 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Een hele fijne vakantie toegewenst ~Team Jacob Maris~ In deze tijd van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Oktober 2016

Nieuwsbrief Jacob Maris Oktober 2016 Nieuwsbrief Jacob Maris Oktober 2016 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Vanuit de IB - Mijn sport - Montessorirubriek - Welkom

Nadere informatie

- 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - Goede Vrijdag, 19 april 2019 Jaargang 19 Nummer 15 BASISSCHOOL Willibrord

- 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - Goede Vrijdag, 19 april 2019 Jaargang 19 Nummer 15 BASISSCHOOL Willibrord - 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - Goede Vrijdag, 19 april 2019 Jaargang 19 Nummer 15 BASISSCHOOL Willibrord ***Inhoud:*** Mededelingen ** Paasontbijt ** Groep 8 en het voortgezet

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2017

Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2017 Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2017 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - Voetballers gezocht - Mijn sport - HVO - Vakantierooster

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Voorwoord. Belangrijke Data. Welkom op OBS Mozaiëk. OBS Mozaïek. Jaargang 18. Nummer 7. April 2018

Nieuwsbrief. Voorwoord. Belangrijke Data. Welkom op OBS Mozaiëk. OBS Mozaïek. Jaargang 18. Nummer 7. April 2018 Nieuwsbrief OBS Mozaïek Jaargang 18 Nummer 7 Voorwoord Op het moment van het schrijven van deze nieuwsbrief is het buiten 28 graden. Een record voor 19 april! Groep 8 heeft de afgelopen drie dagen hard

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris

Nieuwsbrief Jacob Maris Nieuwsbrief Jacob Maris December 2014 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl It s not what you do, it s how much love you put into the doing ~Moeder

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Maart 2016

Nieuwsbrief Jacob Maris Maart 2016 Nieuwsbrief Jacob Maris Maart 2016 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl You can t discover a new land without first losing sight of the shore

Nadere informatie

CITO-uitslag Schoolfotograaf. Nieuws omtrent CITO Leerlingvolgsysteem. Nieuwsbrief 4 april 2014

CITO-uitslag Schoolfotograaf. Nieuws omtrent CITO Leerlingvolgsysteem. Nieuwsbrief 4 april 2014 Nieuwsbrief 4 april 2014 CITO-uitslag 2014 De laatste jaren zijn we, zoals we u al eerder lieten weten, hard aan het werk rond het onderwerp kwaliteitszorg. Zo analyseren we opbrengsten van medio- en eindtoetsen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

Procedure Groepsverdeling en -indeling Aloysiusschool

Procedure Groepsverdeling en -indeling Aloysiusschool Procedure Groepsverdeling en -indeling Aloysiusschool Versie maart 2019 Voorwoord Omdat we transparant willen zijn in een zorgvuldige besluitvorming is dit document geschreven. Hierin wordt de procedure

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF petraschool

NIEUWSBRIEF petraschool NIEUWSBRIEF petraschool 21 april 2017 Belangrijke data: Vrijdag 21 april zijn alle leerlingen om 13.00 uur vrij Meivakantie: ma. 25 april t/m vrij 5 mei 2017 Hemelvaart: do 25 en vrij 26 mei 2017 Pinksteren:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De ouderavondplanning via SafeSchool staat open vanaf: Tijdstip: 0.00 uur (in de nacht van dinsdag op woensdag)

Nieuwsbrief. De ouderavondplanning via SafeSchool staat open vanaf: Tijdstip: 0.00 uur (in de nacht van dinsdag op woensdag) Februari 2016 Jaargang 6, nr. 4 Nieuwsbrief In dit nummer: Oudergesprekken groep 3 tot en met 8: Oudergesprekken 1 Voorlopige en definitieve schooladviezen. 2 Even voorstellen 3 Creatief denken Thuissoftware

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schoolinformatie

Nieuwsbrief. Schoolinformatie Nieuwsbrief nummer Nummer 7 / april 2014 / maand / en en jaar jaar Schoolinformatie Personeel U begrijpt dat we in de nieuwsbrief de situatie op personeelsgebied vertellen van dit moment. Mogelijke veranderingen

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 25 mei 2018 10 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Resultaat Eindtoets Resultaten Aansluitingstoets Leerlingenraad Vakantierooster Nieuw beleid: Luizencontrole

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 27 nov t/m 1 dec 2017

NIEUWSBRIEF 27 nov t/m 1 dec 2017 V V VAKANTIES & VRIJE DAGEN Kerstvakantie: 25 december 2017 t/m 5 januari 2018 Voorjaarsvakantie: 26 februari t/m 2 maart 2018 Goede Vrijdag / 2e Paasdag: 30 maart t/m 2 april 2018 Koningsdag: 27 april

Nadere informatie

Nieuwsbrief MEI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief MEI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Na alle activiteiten van de afgelopen periode met ter afsluiting deze week de koningsspelen en de eindcito van groep 8 is het tijd om even uit

Nadere informatie

Overstap van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs. Rotterdamse plaatsingswijzer Schooljaar 2014-2015

Overstap van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs. Rotterdamse plaatsingswijzer Schooljaar 2014-2015 Overstap van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs Rotterdamse plaatsingswijzer Schooljaar 2014-2015 Fokor Vereniging samenwerkende schoolbesturen voor primair en voorgezet onderwijs. (Gemeente Rotterdam)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 5 juli Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief 7 5 juli Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief 7 5 juli 2019 Beste ouder(s), verzorger(s), Hulpouders bedankt: Het is lastig om een ieder persoonlijk te bedanken voor alles waarbij u ons het afgelopen jaar hebt geholpen. We lopen dan de

Nadere informatie

Procesgang PO-VO Leidend is de BOVO procedure

Procesgang PO-VO Leidend is de BOVO procedure Procesgang PO-VO Leidend is de BOVO procedure 2017-2018 Leidend is de BOVO Haaglanden procedure voor het betreffende schooljaar. In het schooljaar 2017-2018 is de procedure aangepast. Het tijdpad voor

Nadere informatie

22 juni Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers

22 juni Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Schooljaar: 2017-2018, nummer 14 Nieuwsbrief De Zon Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers In deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: Nieuws uit het team

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Juni 2016

Nieuwsbrief Jacob Maris Juni 2016 Nieuwsbrief Jacob Maris Juni 2016 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - Vanuit de MR - Wist u dat? - Musical - Vakantierooster

Nadere informatie

Overstap van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs. Rotterdamse plaatsingswijzer Schooljaar 2015-2016

Overstap van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs. Rotterdamse plaatsingswijzer Schooljaar 2015-2016 Overstap van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs Rotterdamse plaatsingswijzer Schooljaar 2015-2016 Fokor Vereniging samenwerkende schoolbesturen voor primair en voorgezet onderwijs. (Gemeente Rotterdam)

Nadere informatie

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse nieuwsbrief 30 schooljaar 2014-2015 12 juni 2015 1. Projectweek Woensdag 17 juni start de projectweek. Dit jaar is het thema geschiedenis. Een heel breed thema waar we veel mee kunnen. Elke bouw heeft

Nadere informatie

JANUARI / FEBRUARI 2014 CITO TOETSEN

JANUARI / FEBRUARI 2014 CITO TOETSEN CITO TOETSEN We zijn natuurlijk erg benieuwd of onze inzet en de inzet van u en uw kinderen met betrekking tot het speerpunt Taal al vruchten begint af te werpen. Tijdens de oudergesprekken op 24 februari

Nadere informatie

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie!

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie! Nieuwsbrief d.d. 17-04-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Pasen 2019 We willen iedereen hele, gezellige

Nadere informatie

In het schema hieronder staat de groepsindeling en groepsbezetting voor Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. Marga Marga Pia Pia Pia

In het schema hieronder staat de groepsindeling en groepsbezetting voor Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. Marga Marga Pia Pia Pia MAANDINFO juli 2017 Beste ouders/ verzorgers, Groepsbezetting Na overleg met directie, IB, de leerkrachten, de MR en het bestuur hebben we besloten dat we de combinatiegroepen komend schooljaar anders

Nadere informatie

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure. 1. De totstandkoming van het basisschooladvies;

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure. 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; Procesgang PO-VO Leidend in deze is de BOVO procedure 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; 2 e rapport groep 6: Bij het tweede rapport van groep 6, worden de Cito grafieken voor ouders, vanuit

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in mei. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in mei. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 9 mei 2017 AGENDA 8 mei start piramide project Ziek en Gezond 8 mei OV vergadering 11 mei luizencontrole 12 mei Actiedag 12 mei Juf Erna jarig 15 mei MR vergadering 15

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus.

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Nieuwsbrief 15 juli 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Namens het team wens

Nadere informatie

Kunstrijk Nieuwsbrief

Kunstrijk Nieuwsbrief 2014/2015 Kunstrijk Nieuwsbrief 13-07-15 In dit nummer: Voorwoord 1 Jarigen 2 Agenda 2 Mededelingen / groepen 3/4 Contact 4 Belangrijke informatie: Dinsdag 14 juli Afscheid van groep 8 Woensdag 15 juli

Nadere informatie

juni 2016 OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat ES Dinteloord Telefoon:

juni 2016 OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat ES Dinteloord Telefoon: OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 Email: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders / verzorgers, juni 2016 Graag uw aandacht voor de nieuwsbrief van

Nadere informatie

nummer juni 2019 Verder vragen wij nog even uw aandacht voor onderstaande informatie die wij van een ouder hebben ontvangen:

nummer juni 2019 Verder vragen wij nog even uw aandacht voor onderstaande informatie die wij van een ouder hebben ontvangen: Pancopost nummer 14 04 juni 2019 AGENDA ma 03-06 : Week van de avond-4-daagse wo 05-06 : Excursie imker groepen 5 en 6 do 06-06 : Studiedag onderbouw: leerlingen gr 1 t/m 4 vrij vr 07-06 t/m 11-06 : Lang

Nadere informatie

Oudernieuws De Klaver mei 2018

Oudernieuws De Klaver mei 2018 Oudernieuws De Klaver mei 2018 P.C. basisschool De Klaver Klaverstraat 44, 3083 VH Rotterdam Postbus 55058, 3008 BE Rotterdam, tel. 010-4818340 Katendrechtse Lagedijk 186, tel. 010-4864666 Roerdomplaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Februari 2017

Nieuwsbrief Jacob Maris Februari 2017 Nieuwsbrief Jacob Maris Februari 2017 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Carnaval 2017 - Nieuws vanuit MR - Even voorstellen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris December 2018

Nieuwsbrief Jacob Maris December 2018 Nieuwsbrief Jacob Maris December 2018 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - Blik in de klas: MB - HVO - Montessori

Nadere informatie

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen.

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen. Nieuwsbrief 8 september 2017 Belangrijke data: 11 t/m 22 september Start Entree-toets groep 8 18 september 2017 Kennismakingsgesprekken 21 september 2017 Avondwandeling 2 oktober 2017 Open Ochtend 9 tot

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 12 juni 2015

Nieuwsbrief 19 12 juni 2015 Nieuwsbrief 19 12 juni 2015 Inhoud Juffendag Nieuws uit groep 7 Hulp van groep 8 Nieuws uit groep 4 Uitslag leeswedstrijd Bezoek aan de bibliotheek Oudergesprekken Agenda JUFFENDAG Vandaag hebben wij voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 2017

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 2017 Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 2017 Agenda Deze week Dag Woensdag Vrijdag Datum 19-07-2017 21-07-2017 Tijd 8:45 9:30 uur v.a. 12:00 uur Activiteit Musical groep 8 Slotviering Vakantie kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris maart 2018

Nieuwsbrief Jacob Maris maart 2018 Nieuwsbrief Jacob Maris maart 2018 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - HVO - Hulpouders gezocht - Blik in de klas:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris april 2015

Nieuwsbrief Jacob Maris april 2015 Nieuwsbrief Jacob Maris april 2015 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Het leven is geen competitie, een ieder maakt zijn eigen reis. Volg je

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Onderzoek door: Hoogleraar L. Olbroek. Jaargang 2, nr april 2016

Nieuwsbrief. Onderzoek door: Hoogleraar L. Olbroek. Jaargang 2, nr april 2016 Nieuwsbrief Jaargang 2, nr. 16 22 april 2016 Onderzoek door: Hoogleraar L. Olbroek Op 1 april deden de leerlingen van de groepen 3 t/m 8 mee aan een onderzoek van hoogleraar Leendert Olbroek. De heer Olbroek

Nadere informatie

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 Niet vergeten donderdag 5 februari Studiedag, alle kinderen vrij vrijdag 6 februari rapport mee naar huis, groep 3 t/m 8 dinsdag 10 februari rapportgesprekken groep

Nadere informatie

Op woensdag a.s. mogen de kinderen van de groepen 3 t/m 8 weer een hardgekookt ei meenemen. We spelen dan het éitje tiktoernooi.

Op woensdag a.s. mogen de kinderen van de groepen 3 t/m 8 weer een hardgekookt ei meenemen. We spelen dan het éitje tiktoernooi. 17 maart 2016 27 25 Even voorstellen Mijn naam is Marleen Witteveen. Ik ben 21 jaar en woon in Vianen. U zou mij kunnen kennen van mijn werkzaamheden als caissière bij de Coop. Dit werk blijf ik nog tot

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018 Nieuwsbrief juni 2018 Contactgegevens: Website: www.sbo3boor.nl SBO Cornelis Leeflang Overschie: 010-4371756 SBO : 010-4205314, via De Piloot Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief

Nadere informatie

t Pitje nieuwsbrief Entreetoets groep 7 Vanaf 14 april start groep 7 met de entreetoets van Cito. Deze toets bestaat uit

t Pitje nieuwsbrief Entreetoets groep 7 Vanaf 14 april start groep 7 met de entreetoets van Cito. Deze toets bestaat uit www.cnsdewingerd.nl 3 april 2014 nieuwsbrief negentiende jaargang t Pitje Samen Groeien dag Op vrijdag 25 april is onze Samen Groeien dag. Het thema van die dag is: Koningskunst. We starten de dag met

Nadere informatie

Aan alle ouders, Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Rapportgesprekken. Voorstelling voor groep 1 tot en met 4. Nieuw zand in de zandbakken

Aan alle ouders, Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Rapportgesprekken. Voorstelling voor groep 1 tot en met 4. Nieuw zand in de zandbakken 2 4 Nieuwsbrief 39 Maandag 26 vrijdag 30 juni Aan alle ouders, Nog één keer een herinnering, komende dinsdag, 27 juni, doen we als school mee aan de (korte) staking. We beginnen die dag een uur later!

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief juni 2016 Nieuwsbrief juni 2016 Beste ouders en leerlingen, In de vorige nieuwsbrief sprak ik over Gods plan. Gods plan gaat door. We hebben met elkaar geluisterd naar de verhalen van Esther. Wat een verstandig,

Nadere informatie

Ouderinfo 9 Mei 2019

Ouderinfo 9 Mei 2019 Ouderinfo 9 Mei 2019 Website E-mail Directie E-mail OR E-mail MR www.obsdeoctopus.nl directie-octopus@ooz.nl ouderraaddeoctopus@gmail.com mr.obs.octopus@gmail.com Mei Juni 01 Meivakantie t/m vrijdag 3

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 16+17 Mei

Nieuwsbrief cbs Sjaloom Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 16+17 Mei Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 19-21 April Cito Eindtoets 22 April Koningsspelen 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 06 Mei Juf Marieke is

Nadere informatie

nieuwsbrief Nationaal schoolontbijt

nieuwsbrief Nationaal schoolontbijt Inhoud Nationaal schoolontbijt Dekamarkt bedankt! Sinterklaas Nieuwe toiletten Epe on ice ASK-theater Nogmaals; nieuwe data voor op de schoolkalender nieuwsbrief IEP Eindtoets Kerstbakjes maken Kerstbakjes

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF petraschool

NIEUWSBRIEF petraschool NIEUWSBRIEF petraschool 24 maart 2016 Belangrijke data: Paasvakantie Theoretisch verkeersexamen gr. L + M CITO eindtoets schoolverlaters gr. L + M Koningsspelen Meivakantie Pinksteren Praktisch verkeersexamen

Nadere informatie

Voor beide afdelingen Over drie weken lente!

Voor beide afdelingen Over drie weken lente! Nieuwsbrief 5 28 februari 2019 Voor beide afdelingen Over drie weken lente! Voor u ligt de nieuwsbrief voor maart en april. Het eerste zonnige weekend hebben we al gehad en de voorjaarsvakantie is aantocht.

Nadere informatie

Gewoon er zijn. Schoolbrief CNS Herédium 18 juni Beste ouders, verzorgers,

Gewoon er zijn. Schoolbrief CNS Herédium 18 juni Beste ouders, verzorgers, Schoolbrief CNS Herédium 18 juni 2018 Beste ouders, verzorgers, U ontvangt hierbij de Schoolbrief van de maand juni. U kunt de Schoolbrief ook terugvinden op onze website. In deze schoolbrief: Gewoon er

Nadere informatie

De Springplank: info 15 juni 2016.

De Springplank: info 15 juni 2016. De Springplank: info 15 juni 2016. Nieuwe leerling. We willen Luuk, Diede en Yeliz, van harte welkom heten bij ons op school. Diede en Yeliz zijn nu aan het oefenen in groep 1/2. Luuk is er al voor vast.

Nadere informatie

Op school zijn we met de laatste weken bezig. We zitten volop in de toetsen en dit vraagt ook weer het nodige van de kinderen.

Op school zijn we met de laatste weken bezig. We zitten volop in de toetsen en dit vraagt ook weer het nodige van de kinderen. Juli 2016 Algemeen: In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo Nieuwsbrief teken en Lyme Folder Teken en Lyme Mededelingen directie. Beste ouders/verzorgers, Op school zijn we met de laatste weken bezig. We

Nadere informatie

nieuwsbrief 13: 7 maart 2019

nieuwsbrief 13: 7 maart 2019 nieuwsbrief 13: 7 maart 2019 Project cultuur Volgende week dinsdag 12 maart start ons cultuurproject "Het doek gaat op voor..." We zullen dit doen met een leuke opening voor de kinderen. De komende weken

Nadere informatie

Nieuwsbrief Titus Brandsma

Nieuwsbrief Titus Brandsma Nieuwsbrief Titus Brandsma 10-02-2017 Basisschool Titus Brandsma Ring 17 8308 AL Nagele swstitusbrandsma@aves.nl www.titusbrandsma-nagele.nl Ziekte De griepgolf gaat maar niet over. Veel kinderen worden

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief februari 2017 Nieuwsbrief 10 02 februari 2017 GROEPSACTIVITEITEN Carnaval 2017 We vieren op vrijdag 24 februari carnaval. Iedereen mag verkleed komen, confetti en wapens zijn deze dag alleen niet toegestaan. Om te voorkomen

Nadere informatie

Jaarkalender

Jaarkalender Jaarkalender 04-05 Augustus 04 vakantie t/m 4 augustus 4 5 6 7 0 Zomervakantie 4 5 6 7 0 4 4 5 5 Eerste schooldag Brede School Bulletin Screening hoofdluis in deze week Juf Marian met zwangerschapsverlof

Nadere informatie

WEEKBRIEF 1 JUNI 2018

WEEKBRIEF 1 JUNI 2018 WEEKBRIEF 1 JUNI 2018 Geachte ouders. Dit zijn de weken waarin veel wordt getoetst. De meeste tijd kosten de Citotoetsen waarmee we twee keer per jaar de vooruitgang van de kinderen op leergebied peilen.

Nadere informatie

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure. 1. De totstandkoming van het basisschooladvies;

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure. 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; Procesgang PO-VO Leidend in deze is de BOVO procedure 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; 2 e rapport groep 6: Bij het tweede rapport van groep 6, worden de Cito grafieken voor ouders, vanuit

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 1 Basisschool de Wieling Kolkweg 5 6685 BC Haalderen 0481-462172 wieling@delinge.nl Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 28 29 30 1 2 3 4 Viering

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12.

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12. Nieuwsbrief 30 mei 2017 Vanuit de directie: Belangrijke data Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de een na laatste nieuwsbrief. Dat betekent dat we het einde van het schooljaar al naderen. Nog

Nadere informatie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie ilhelminaschool.voor de beste basis! Juli 2015 Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Oktober 2017

Nieuwsbrief Jacob Maris Oktober 2017 Nieuwsbrief Jacob Maris Oktober 2017 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - HVO - Wist u dat? - Kinderatelier - Vanuit de MR -

Nadere informatie

OP WEG NAAR HET VOORTGEZET ONDERWIJS (VO) Veel zaken zijn bij wet geregeld of gemeentelijk bepaald. Daar zijn wij als basisschool aan gehouden.

OP WEG NAAR HET VOORTGEZET ONDERWIJS (VO) Veel zaken zijn bij wet geregeld of gemeentelijk bepaald. Daar zijn wij als basisschool aan gehouden. OP WEG NAAR HET VOORTGEZET ONDERWIJS (VO) Waarover gaat het op deze avond: a. Hoe verloopt 'de weg' naar het eind-schooladvies en hoe komt dit advies tot stand? b. Wat is het doel van de eindtoets in april?

Nadere informatie

SBO Petraschool. Nieuwsbrief Kerst Vanuit de directie: Contactgegevens. Belangrijke data

SBO Petraschool. Nieuwsbrief Kerst Vanuit de directie: Contactgegevens. Belangrijke data Nieuwsbrief Kerst 2018 SBO Petraschool Vanuit de directie: Het waren nog drukke en gezellige weken. De Sinterklaasviering was een succes. De leerlingen hebben genoten! Nu staat de kerst weer voor de deur.

Nadere informatie

Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer uitgerust begonnen, een prima start.

Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer uitgerust begonnen, een prima start. Info 6 2016/2017 Datum: 13-01-2017 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.:

NIEUWSBRIEF. Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.: NIEUWSBRIEF Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.: obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515 E directie.bijenkorf@oo-h.nl I www.obsbijenkorf.nl Voor de agenda: Dinsdag 5 sept.

Nadere informatie

Voor nu wensen wij u allen een mooi paasweekend en alvast een fijne meivakantie toe!

Voor nu wensen wij u allen een mooi paasweekend en alvast een fijne meivakantie toe! Beste ouders/verzorgers, Wat gaat de tijd toch snel! Dit weekend genieten we van een heerlijk, lang paasweekend en dan nog 4 dagen voordat de meivakantie begint. Na de vakantie hebben we dan nog 9 weken

Nadere informatie

Het Rozenblaadje. juni 2019

Het Rozenblaadje. juni 2019 Het Rozenblaadje juni 2019 Jan Tooropstraat 1-5 3181 HE Rozenburg Op www.rozenhorst.nl vindt u deze nieuwsbrief ook terug U kunt zich aanmelden voor het 10 minutengesprek met afspraak van 9 juli woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mei 2018

Nieuwsbrief. Mei 2018 Nieuwsbrief Mei 2018 Directie Formatie De afgelopen weken zijn wij bezig geweest met de voorbereiding van de groepsindeling voor volgend schooljaar. Wij zijn heel blij dat wij volgend jaar weer 13 groepen

Nadere informatie

Van de onderbouw naar de bovenbouw

Van de onderbouw naar de bovenbouw Van de onderbouw naar de bovenbouw 2019-2020 Wanneer ga je over in klas 1 en 2? Welke keuzes moet je maken in klas 2? Hoe gaat dat dan allemaal? Scholengemeenschap Panta Rhei Amstelveen, september 2019

Nadere informatie

Nieuwsbrief JANUARI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JANUARI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Voor u alvast de nieuwsbrief van januari 2019, maar wij kijken nog even met een voldaan gevoel terug naar de laatste schoolweek van 2018. Gisteren

Nadere informatie

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure Procesgang PO-VO Leidend in deze is de BOVO procedure 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; Indicatie advies groep 7; Op grond van ons leerlingvolgsysteem (met daarin de CITO toetsen) wordt in

Nadere informatie

Weekbericht van 4 juli 2016

Weekbericht van 4 juli 2016 Weekbericht van 4 juli 2016 Het is bijna vakantie!!! vrijdag 15 juli zijn de kinderen vrij!!! Donderdag 14 juli zwaaien we om 15.15 uur alle kinderen uit! zwem4daagse. Deze week doen we weer mee aan de

Nadere informatie

Peppelinfo juni 2016, nummer 8

Peppelinfo juni 2016, nummer 8 Peppelinfo juni 2016, nummer 8 Beste ouders, Op school zijn we druk aan het kijken naar de groepsindeling voor komend schooljaar. Voor elke leerlingen die we hebben, krijgen we geld om onze organisatie

Nadere informatie

Lijster eens. 29 mei 2017 schooljaar nieuwsbrief 18

Lijster eens. 29 mei 2017 schooljaar nieuwsbrief 18 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 29 mei 2017 schooljaar 2016-2017 nieuwsbrief 18 Van de directie Wat een prachtige feestweek hebben we achter de rug. Groot compliment voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2014

Nieuwsbrief augustus 2014 R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg 32 6281AE Mechelen Tel.: 043-4559059 E-mail: info@wienberg.nl Nieuwsbrief augustus 2014 Het nieuwe schooljaar is gestart. Na een heerlijke zomervakantie,

Nadere informatie

Kringgesprek. paar leerlingen bijgekomen en warm ontvangen in de groepen.

Kringgesprek. paar leerlingen bijgekomen en warm ontvangen in de groepen. Kringgesprek Geachte ouders, Na een lange meivakantie is de school op woensdag 22 mei weer gestart. In die week konden de kinderen weer even wennen aan het schoolse leven en de dagelijkse bezigheden. Ook

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 10 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 10 2013-2014 Kringgesprek Nummer 10 2013-2014 2014 Beste ouders, De voorbereidingen van de verhuizing naar het gebouw van SO De Piloot aan de Nieuwe Ommoordseweg 30 is in volle gang. Afgelopen vrijdag hebben juf Sanneke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Johannesschool

Nieuwsbrief Johannesschool In deze nieuwsbrief Inhoud Vanuit de directie... 1 Meer over Cito- en methodeafhankelijke toetsen... 2 Ziektevervanging voor de groepen... 3 Koffiemomenten... 3 Aanwezigheid interim directeur op de Johannesschool...

Nadere informatie

Nieuwsbrief Titus Brandsma

Nieuwsbrief Titus Brandsma Nieuwsbrief Titus Brandsma 27-01-2017 Basisschool Titus Brandsma Ring 17 8308 AL Nagele swstitusbrandsma@aves.nl www.titusbrandsma-nagele.nl Klassenouders U heeft in de schoolgids gelezen dat elke klas

Nadere informatie

Info avond NIO voor groep 7 ouders om uur

Info avond NIO voor groep 7 ouders om uur Nieuwsbrief nummer: 7 juni 2017 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Hebt u vragen of opmerkingen over onderwerpen die in de nieuwsbrief staan? Regelmatig is er een Oudercafé waarin de directeur

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 29 juni 2017 11 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Bijlagen: \ Agenda Personele zaken Kanjertraining Resultaat Eindtoets Enquête Kledinginzameling Doorschuifochtend Afscheidsavond Klus- en schoonmaakavond

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI 17. Kies een bouwsteen. Nr. 10 juni 2017 Lustrum Kalender Nieuwe leerlingen Formatie

NIEUWSBRIEF JUNI 17. Kies een bouwsteen. Nr. 10 juni 2017 Lustrum Kalender Nieuwe leerlingen Formatie NIEUWSBRIEF JUNI 17 Kies een bouwsteen. Nr. 10 juni 2017 Lustrum Kalender Nieuwe leerlingen Formatie obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515 E directie.bijenkorf@oo-h.nl I www.obsbijenkorf.nl

Nadere informatie

nummer 16 3 april 2018

nummer 16 3 april 2018 Pancopost nummer 16 3 april 2018 GROEPSACTIVITEITEN Koningsspelen Dit jaar vieren we weer de Koningsspelen. Dit is een jaarlijkse sport- en speldag voor de groepen 1 t/m 8. Dit jaar wordt het gehouden

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief maart 2018 Nieuwsbrief 13 15 maart 2018 GROEPSACTIVITEITEN Sportdag; informatie Op woensdag 25 april verwachten we alle kinderen in een oranje getinte outfit tussen 8.30u en 8.35u (niet eerder!) op sportpark De Nevelhorst.

Nadere informatie

Protocol Advisering PO VO OBS De Straap

Protocol Advisering PO VO OBS De Straap Protocol Advisering PO VO OBS De Straap Protocol advisering PO-VO OBS De Straap versie 1.3 l februari 2018 1 Status Datum Silke Vos Document versie 1.3 afgerond 01-02-2018 MR Instemming verleend 08-02-2018

Nadere informatie