Nieuwsbrief Jacob Maris Oktober 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Jacob Maris Oktober 2018"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Jacob Maris Oktober 2018 Jacob Maris Jacob Marisplein BK R dam info@jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - Montessorirubriek - Kinderatelier - Nieuws van de OR - Wist u dat? - Blik in de klas - Toestemming foto s - Agenda 'In gezamenlijkheid het schooljaar tegemoet' Met de start van de herfstvakantie is de eerste periode van schooljaar afgesloten. Terwijl de kinderen genieten van hun eerste vakantiedagen, werkt het team op studiedagen aan schoolontwikkeling op verschillende thema's, zoals beschreven in het jaarplan. Vorige week woensdag heeft de school tijdens de algemene ouderavond een toelichting gegeven op de doelen uit het jaarplan. Via deze weg bedank ik graag alle ouders die de moeite hebben genomen om tijdens deze avond aanwezig te zijn, alsook de verschillende geledingen binnen de school die deze avond centraal stonden: OR, MR, TSO en de Vrienden van de Jacob Maris. Tijdens de dagen vóór de herfstvakantie was er naast de Kinderboekenweek nog een hot topic in een aantal klassen. De verkiezing voor de klassenvertegenwoordiger voor de te starten Kinderraad bracht veel teweeg. De golf van enthousiasme en het aantal aanmeldingen voor de kinderraad liet zien dat de leerlingen op onze school in hoge mate betrokken zijn en wíllen zijn bij hun onderwijs en de ontwikkelingen op school. Vanaf november zal ik maandelijks met de Kinderraad vergaderen, waarbij zowel zaken vanuit school als vanuit de leerlingen zelf besproken zullen worden. Natuurlijk betekende de verkiezing voor een klassenvertegenwoordiger ook teleurstelling voor de leerlingen die níet verkozen werden. Gelukkig is de Kinderraad geen eendagsvlieg, maar zal er volgend jaar een nieuwe verkiezing plaatsvinden waardoor weer andere leerlingen aan bod gaan komen. Voor de leerkrachten is het in elk geval goed om te weten welke leerlingen een verantwoordelijke rol ambiëren. Minerva Tijdens een van de studiedagen staat het onderwerp 'Minerva onderwijs' centraal. Waar nog regelmatig het idee is dat Minerva vooral búiten de klas plaatsvindt, geldt juist dat we passend aanbod voor de kinderen willen op ieder moment en daarmee dus ook in de eigen groep. Nog altijd zijn we hard op zoek naar een excellente leerkracht die ons team kan versterken en zich kan richten op het aansturen van het team op Minerva-gebied. We hebben er goede hoop in dat deze vacature over niet al te lange tijd gedegen ingevuld zal zijn. Tot die tijd ligt de verantwoordelijkheid voor en invulling van het Minerva aanbod in de groep bij de leerkracht. De leerkrachten zullen u te zijner tijd informeren over genomen stappen, wanneer Minerva aanbod voor uw kind van toepassing is. Ik wens iedereen een fijne vakantie en zie u graag weer terug op woensdag 31 oktober, de eerste dag na de herfstvakantie. Met vriendelijke groet, Dennis de Kruif (directeur) OMBS Jacob Maris

2 Montessori = samenwerken = samen leren. Bij ons op school wordt heel veel en vaak samengewerkt. Dat is een van de pijlers van Montessori. Maar hoe wordt samenwerken nou echt samenwerken? Coöperatief leren heet ook wel samenwerkend leren. Bij coöperatief leren gaat het om de samenwerking tussen de leerlingen. Dit wordt gestimuleerd door coöperatieve werkvormen, waarbij kinderen in heterogene tweetallen of groepjes werken. De kinderen discussiëren samen over de leerstof, ze geven elkaar uitleg en informatie en vullen elkaar aan. Zij zoeken samen naar een oplossing en helpen elkaar. De gedachte achter samenwerkend leren is dat de kinderen hiervan leren op hun eigen niveau. De leerlingen die wat meer moeite hebben met een onderdeel leren, doordat ze uitleg krijgen en aangemoedigd worden. De sterkere leerlingen, omdat zij de stof op een hoger niveau leren beheersen als ze het aan anderen uitleggen. Bij coöperatief leren is dus niet alleen de lesstof belangrijk, maar ook de samenwerking. Er is dus sprake van een cognitief en een sociaal doel. De achterliggende gedachte van coöperatief leren is dat kinderen niet alleen leren van de interactie met de leerkracht, maar ook van de interactie met elkaar. En dit is dan ook weer een belangrijk onderdeel in het Montessori onderwijs.

3 Kinderatelier: blok literatuur Toon mij uw vrienden, en ik zeg u wie u bent, schreef de auteur van Don Quichot Miguel de Cervantes. Vriendschap is een van de belangrijkste thema s in ons leven. kom erbij, over vriendschap in de (kinder)literatuur De eerste weken van het schooljaar worden ook wel de gouden weken genoemd. Hier staat de vorming van de groep centraal. Het thema van ons eerste blok kinderatelier sloot heel mooi aan bij het leren kennen van je nieuwe groep. Er is veel gepraat over de betekenis van vriendschap in alle groepen. Gesprekken die soms bijna filosofisch waren. Wat is vriendschap? Wat betekent vriendschap voor jou? Wanneer weet je dat je iemands vriend bent? Hoe kan iemand jouw vriend worden/zijn/blijven? Hoe zou het zijn als vriendschap niet bestond? Hoe zou het zijn als iedereen een vriend was van iedereen? Hoe zou het zijn als je honderd vrienden had? Kan iemand uit je familie een vriend zijn? Kan een dier jouw vriend zijn? Waarom zijn sommige dieren voor sommige mensen zulke goede vrienden? De gesprekken zijn verwerkt in gedichten, een prentenboek, een kort verhaal of dagboekfragment over vriendschap. De resultaten zijn te lezen in de groepen.

4 OR klaar voor het nieuwe jaar De Ouderraad (OR) heeft op 26 september in de nieuwe samenstelling de eerste vergadering van het jaar gehad. Zo n eerste vergadering wordt vooral gebruikt om elkaar te leren kennen en de organisatie voor de feesten van komend schooljaar te verdelen. Vanuit de school schuift Shannon Kop altijd aan om de afstemming met de school te regelen. Dit keer was Dennis de Kruif er ook bij om kennis te maken met de OR. De voorbereidingen voor Sinterklaas zijn al in volle gang. Hoogtepunten per klas Tijdens de OR-vergaderingen wordt ook altijd aandacht besteed aan de hoogtepunten per klas, een moment waarop de ouders kunnen delen wat voor leuke dingen er in de klassen gebeuren. Het kamp en de schoolreisjes werden veel genoemd. Zo hebben bijvoorbeeld zelfs de leerkrachten een modderduik genomen tijdens het uitje van de tussenbouw naar Tiengemeten. Ook bleek dat veel leerlingen enthousiast waren over de gastgymles van onze nieuwe directeur. Algemene Ledenvergadering Op 10 oktober heeft de OR de algemene ledenvergadering georganiseerd. Op deze avond zijn alle geledingen van de school, inclusief de school zelf, kort aan het woord over het afgelopen en komende schooljaar. Daarnaast worden ook de financiën van de OR verantwoord en de ouderbijdrage voor het komende schooljaar vastgesteld. De ouderbijdrage is weer op 85,- vastgesteld. Er is ook afscheid genomen van het oude bestuur. Ernesto en Lindsay hebben, nadat ze uitgebreid zijn bedankt voor hun goede werk, de stokjes overgedragen aan Renée en Karlien. De algemene ledenvergadering werd traditioneel afgesloten met de gezellige Herfstborrel, georganiseerd door de Vrienden van de Jacob Maris. Luizencontrole Iedere woensdagochtend na een vakantie vindt er luizencontrole plaats in de klassen. Zo ook op woensdag 31 oktober. De luizencontrole is een extra check die op school wordt uitgevoerd door ouders. De oproep van de coördinator van de luizencontrole is om vooral ook thuis regelmatig te controleren. De oproep voor hulp bij de luizencontrole wordt via de klassenapps gedaan. Mocht je tijd en zin hebben, blokkeer de woensdagochtend dan alvast in je agenda. Met vriendelijke groeten, De OR Mochten er vragen/opmerkingen zijn, mail ons dan via or@jacob-maris.nl Wist u dat? Er een kinderraad is opgesteld waarbij er uit iedere groep vanaf de middenbouw een klassenvertegenwoordiger is gekozen? Juf Merijn afscheid heeft genomen in groep BBA en dat na de herfstvakantie juf Monique deze groep op de dinsdag zal draaien? Er een goed bezochte algemene ouderavond heeft plaatsgevonden en dat die werd gevolgd door een gezellige herfstborrel, georganiseerd door de Vrienden van de Jacob Maris? Het team een docentenmiddag heeft bijgewoond in het nieuwe instituut, Boijmans en de Kunsthal?

5 Blik in de klas: tussenbouw Het is alweer 6 weken geleden dat we met het nieuwe schooljaar zijn gestart en wat hebben we al een hoop gedaan in de tussenbouw. De weken tot de herfstvakantie noemen we ook wel De Gouden Weken. In deze weken staat elkaar leren kennen, een band opbouwen en groepsvorming centraal. We zijn de eerste weken dan ook bezig geweest met groepsspellen. Een fijne, veilige groep is de basis voor goed onderwijs. Naast de spellen wordt er ook samengewerkt. De kinderen leren hierdoor van en met elkaar. 14 september zijn wij op schoolreis geweest naar Tiengemeten. Hier mochten de kinderen vrij rondspelen in de natuur. Rollen in de modder, vlotten bouwen en bovenal: vies worden! Dit was een fantastische dag voor zowel de kinderen als de begeleiders. De leerlingen van groep 5 hebben geleerd om zinnen te schrijven met hoofdletters en leestekens. Met rekenen hebben we het gehad over de juiste positie van getallen op de getallenlijn en over het rijgen van getallen. De leerlingen van groep 6 hebben geleerd over het persoonsvorm en het onderwerp. Met rekenen hebben wij het ook gehad over de getallenlijn en de rijgstrategie, maar dan met getallen tot honderdduizend. Beide groepen hebben de korte en lange klank herhaald en we zijn bezig geweest met klok kijken. Hard gewerkt dus! Wist u dat beide tussenbouwgroepen een PABO stagiaire hebben? Lisette en. helpen bij het geven van individuele lesjes en geven af en toe een groepsles. Wij vinden het heel fijn om hen bij ons in de klas te hebben. Als afsluiter heeft groep 6, na een half jaar keihard werken, hun schooltuindiploma gehaald. Wij zijn trots! Groetjes, de tussenbouw

6 Gebruik foto s op de website Er worden regelmatig foto s op de website, op Twitter (@InfoJacobMaris ) en in de nieuwsbrief geplaatst van activiteiten in en rond de school. Indien u er bezwaar tegen heeft dat er een foto van uw zoon/dochter wordt gebruikt kunt u dit aangeven door een mailtje te sturen met de naam van uw zoon/dochter en in welke groep hij/zij zit. Overigens worden er geen namen van leerlingen bij de foto s vermeld. U kunt het mailtje sturen naar: ICT@jacob-maris.nl Agenda : Datum: Activiteit: Groep: 1 nov Schoolzwemmen Groep 3/4 6 nov Lesmiddag op het Wolfert Dalton Groep 8 12 nov Yoga clinic tijdens gym Groep nov Schoolzwemmen Groep 3/4 15 nov Voorlichtingsavond Groep 8 19 nov Yoga clinic tijdens gym Groep nov Tien-minutengesprekken Groep 1,2,4,6,8 29 nov Schoolzwemmen Groep 3/4 29 nov MR-vergadering uur

Nieuwsbrief Jacob Maris December 2017

Nieuwsbrief Jacob Maris December 2017 Nieuwsbrief Jacob Maris December 2017 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Sinterklaas - Gymles - Wist u dat? - Kerstmis - HVO

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Augustus 2016

Nieuwsbrief Jacob Maris Augustus 2016 Nieuwsbrief Jacob Maris Augustus 2016 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Als het weer niet meezit, zorg dan voor een goede bui ~ Anoniem ~ Beste

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2016

Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2016 Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2016 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Uitdagen tot leren is uitdagen tot leven ~ Helen Parkhurst~ Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Januari 2017

Nieuwsbrief Jacob Maris Januari 2017 Nieuwsbrief Jacob Maris Januari 2017 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - PPO Rotterdam - Vanuit de OR - Stagiaires

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris December 2018

Nieuwsbrief Jacob Maris December 2018 Nieuwsbrief Jacob Maris December 2018 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - Blik in de klas: MB - HVO - Montessori

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Juli 2018

Nieuwsbrief Jacob Maris Juli 2018 Nieuwsbrief Jacob Maris Juli 2018 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Een hele fijne vakantie toegewenst ~Team Jacob Maris~ In deze tijd van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Oktober 2017

Nieuwsbrief Jacob Maris Oktober 2017 Nieuwsbrief Jacob Maris Oktober 2017 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - HVO - Wist u dat? - Kinderatelier - Vanuit de MR -

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Oktober 2016

Nieuwsbrief Jacob Maris Oktober 2016 Nieuwsbrief Jacob Maris Oktober 2016 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Vanuit de IB - Mijn sport - Montessorirubriek - Welkom

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016 PAULUSPRAAT 1 Augustus 2016 Inhoudsopgave - Van de directie - Aanmelding nieuwe leerlingen - Nieuws van de ouderraad - Roald Dahl week - Kinderboekenweek - Voorleesexpres - Korting op schoolreisje - Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Ma 3 sept. Weer naar school. Start van de twee gouden weken. Woe 5

Nadere informatie

Het team van OBS de Plantage wenst alle kinderen en ouders fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond Een heel fijne kerstvakantie gewenst!

Het team van OBS de Plantage wenst alle kinderen en ouders fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond Een heel fijne kerstvakantie gewenst! Onze kernwaarden: Voorwoord December is een gezellige maand. Zo hebben we het sintfeest gevierd en hebben de kinderen genoten van het kerstdiner. Voor de ouders was er gisteravond een kerstborrel. Fijn

Nadere informatie

Kalender mei-juni. Vrijdag 21 juli Leerlingen vrij Zomervakantie t/m 3 september Maandag 4 september Eerste schooldag schooljaar

Kalender mei-juni. Vrijdag 21 juli Leerlingen vrij Zomervakantie t/m 3 september Maandag 4 september Eerste schooldag schooljaar Beste ouder(s)/verzorger(s), Dit is alweer de laatste INFO van dit schooljaar. Aankomende vrijdag zullen de kinderen een brief krijgen met de groepsindeling voor volgend schooljaar. We wensen u alvast

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris

Nieuwsbrief Jacob Maris Nieuwsbrief Jacob Maris November 2014 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl A bird doesn t sing because it has an answer, it sings because it has

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 22 ( 18 mei 2018 )

Nieuwsbrief nr. 22 ( 18 mei 2018 ) Nieuwsbrief nr. 22 ( 18 mei 2018 ) In deze nieuwsbrief : Een nieuwe directeur Op 25 april 2018 heeft u een brief gekregen van het bestuur dat er een tijdelijke directeur is benoemd op de Buikslotermeerschool.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris

Nieuwsbrief Jacob Maris Nieuwsbrief Jacob Maris December 2014 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl It s not what you do, it s how much love you put into the doing ~Moeder

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Til Week 37 9 t/m 15 september 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn!

Nieuwsbrief CBS De Til Week 37 9 t/m 15 september 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn! Nieuwsbrief CBS De Til Week 37 9 t/m 15 september 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn! til@vcpong.nl www.cbsdetil.nl Van de directie En dan is het alweer vrijdag in de eerste schoolweek! De kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris maart 2018

Nieuwsbrief Jacob Maris maart 2018 Nieuwsbrief Jacob Maris maart 2018 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - HVO - Hulpouders gezocht - Blik in de klas:

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s) en verzorger(s), Het laatste Waterlandjournaal van dit schooljaar alweer. Wat vliegen die dagen en weken om!

Waterlandjournaal. Beste ouder(s) en verzorger(s), Het laatste Waterlandjournaal van dit schooljaar alweer. Wat vliegen die dagen en weken om! Waterlandjournaal Jaargang 5 nr. 5 22 december 2017 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Beste ouder(s) en verzorger(s), Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Kijkmiddag project

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

info Bent u ontevreden? Vertel het ons! Bent u tevreden? Vertel het een ander! Kalender: Woordje vooraf Juni 2017

info Bent u ontevreden? Vertel het ons! Bent u tevreden? Vertel het een ander! Kalender: Woordje vooraf Juni 2017 Schoolkrant OBS De Springplank Jaargang 3 Editie 6 Juni 2017 info Kalender: Maandag 3 juli Nieuwe kinderen uit groep 1 komen kennismaken. Dinsdag 4 juli 15.30 uur In het lokaal van groep 5-6 kunnen ouders

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2018

NIEUWSBRIEF oktober 2018 NIEUWSBRIEF oktober 2018 Beste ouders, Vlak voor de herfstvakantie is het weer tijd voor een nieuwe Nieuwsbrief. De herfstvakantie markeert het afsluiten van het eerste deel van het schooljaar. We zijn

Nadere informatie

Data om te onthouden: Nieuwsbrief. De nieuwsbrief voor de ouders van De Klimboom. In dit nummer: Jaargang 25, nr juli 2018

Data om te onthouden: Nieuwsbrief. De nieuwsbrief voor de ouders van De Klimboom. In dit nummer: Jaargang 25, nr juli 2018 Nieuwsbrief De nieuwsbrief voor de ouders van De Klimboom Jaargang 25, nr. 24 6 juli 2018 Informatiebulletin klimboom@bestonderwijs.nl In dit nummer: Fijne vakantie! 1 Kriebelbeestjes in de vakantie Springend

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juni 2019 Nieuwsbrief juni 2019 Belangrijke data juni 4 juni OR vergadering 9 en 10 juni Pinksteren (leerlingen vrij!) 11 juni Studiedag (leerlingen vrij!) 12 juni t/m 14 juni Lustrumweek! 18 juni MR vergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nachtegaallaan 25 3181 SL Rozenburg Tel: 01818-212248 Perengaarde 1 3181 PV Rozenburg Tel: 0181-212485 www.pcbsderegenboog.vcodekring.nl info@pcbsderegenboog.vcodekring.nl

Nadere informatie

Peppelinfo juli 2016, nummer 9

Peppelinfo juli 2016, nummer 9 Peppelinfo juli 2016, nummer 9 Beste ouders, We zijn alweer toe aan de laatste Peppelinfo van dit schooljaar. Wat is het snel gegaan! Het afgelopen jaar zijn we gestart met Snappet. De leerkrachten hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris November 2018

Nieuwsbrief Jacob Maris November 2018 Nieuwsbrief Jacob Maris November 2018 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - Cultuur - Meester Kees - Blik in de klas:

Nadere informatie

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Aarle-Rixtel, 29 augustus 2013 Op de Driehoek worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Bij een groot aantal van deze activiteiten is de hulp van ouders meer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 oktober Beste ouders en verzorgers,

Nieuwsbrief 14 oktober Beste ouders en verzorgers, Beste ouders en verzorgers, Voordat we jullie en alle kinderen een fijne herfstvakantie toewensen, willen we nog het een en ander met jullie delen. De afgelopen weken hebben we met ons nieuwe team hard

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018 Nieuwsbrief juni 2018 AGENDA Week 26: Kind-ouderleerkrachtgesprekken groepen 3 t/m 7 Woensdag 27 juni: Kennismakingsmorgen: kennis maken met de nieuwe leerkracht(en) en groep: 10.30u tot 12.00u. Vrijdag

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

MAANDINFO 05. januari Aan de ouders/ verzorgers,

MAANDINFO 05. januari Aan de ouders/ verzorgers, MAANDINFO 05 januari 2018 Aan de ouders/ verzorgers, Zwangerschapsverlof Carly Na de voorjaarsvakantie gaat Carly met zwangerschapsverlof. Omdat het fulltime werken best zwaar is als je zwanger bent, komt

Nadere informatie

nieuwsbrief oktober door dik en dun

nieuwsbrief oktober door dik en dun nieuwsbrief oktober Beste ouders, verzorgers, U ontvangt hierbij de nieuwsbrief van de maand oktober. U kunt de nieuwsbrief ook terugvinden op onze website. Muziekhuis Oudewater heeft 3 keer muzieklessen

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 16e nieuwsbrief, vrijdag 17 april 2015 Beste ouders, Vandaag hebben de groepen drie hun dansblokken afgesloten. Ouders

Nadere informatie

De Info Schooljaar 2018/2019, nummer 7

De Info Schooljaar 2018/2019, nummer 7 De Info Schooljaar 2018/2019, nummer 7 In deze nieuwsbrief: - Studiedag 20 november - Schoen zetten - Lootjes voor Sint groep 5 t/m 8 - Prentenboeken Sint leeshoek - Sint op school - Speelgoedochtend -

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr juni 2018

NIEUWSBRIEF. nr juni 2018 NIEUWSBRIEF nr. 19 14 juni 2018 In deze nieuwsbrief: - Inschrijven rapportgesprekken - Resultaten tevredenheidsonderzoek - Inloop ochtenden - Opvang zomerfeest - Samenstelling schoolteam 2018-2019 o Afscheid

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.:

NIEUWSBRIEF. Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.: NIEUWSBRIEF Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.: obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515 E directie.bijenkorf@oo-h.nl I www.obsbijenkorf.nl Voor de agenda: Dinsdag 5 sept.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2018

Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2018 Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2018 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - Interne begeleiding - Het leergesprek - Groepsindeling

Nadere informatie

Deze keer in de nieuwsbrief

Deze keer in de nieuwsbrief Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Tel. 0342-415635 info@plantijn.org www.plantijn.org schooljaar 2017-2018 vrijdag 15 juni Deze keer in de nieuwsbrief Suikerfeest op school Vervoer gezocht kamp Afscheid

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 10 juni 2017 AGENDA 4 juli MR vergadering 5 juli ouderbedankochtend 6 juli Rapportgesprekken groep 1 t/m 7 10 juli Stoeltjes passen. Nieuwe kinderen zijn welkom! 12 juli

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr mei 2018

Nieuwsbrief nr mei 2018 Nieuwsbrief nr. 17 17 mei 2018 Kalender Vr 18-5 Verkeersexamen groepen 8 Ma 21-5 2 e Pinksterdag; vrije dag Di 29-5 Avond-4-daagse Wo 30-5 Avond-4-daagse Do 31-5 Avond-4-daagse Volgende nieuwsbrief Besluit

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 21 september 2017

Ouderinfo donderdag 21 september 2017 Ouderinfo donderdag 21 september 2017 www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, Pagina 1 t/m 5 Geplande evenementen 04-10-2017: Schoolfotograaf 05-10-2017: Stakingsdag 06-10-2017: Studiedag

Nadere informatie

Sinterklaas op de BAS

Sinterklaas op de BAS ROERDOMPSTRAAT 10 020 4490704 - INFO@AMERSFOORDTSCHOOL.NL - BADHOEVEDORP Sinterklaas op de BAS Sinterklaas is weer in ons land! Zijn rommelpieten hebben onze school al bezocht. Naast rommel hadden ze gelukkig

Nadere informatie

Valkenpost september 2018

Valkenpost september 2018 Valkenpost september 2018 www.kindcentrum-valkenhorst.nl Inhoud van deze Valkenpost: Beste ouders / verzorgers, Agenda Oproep vanuit de ouderraad (OR) Nieuwe leerlingen Verlagen werkdruk Kloostervesterun

Nadere informatie

Nieuws 1. is het gezamenlijk informatie bulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool.

Nieuws 1. is het gezamenlijk informatie bulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool. De Zijlwijkschool 40 jaar Nieuws is het gezamenlijk informatie bulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool. De informatie met een blauw blok is specifieke Zijlwijkschool informatie. De informatie met

Nadere informatie

Nieuwsbrief 27 januari 2016 NR.5 Thema: Winter/ Nieuwe ontwikkelingen

Nieuwsbrief 27 januari 2016 NR.5 Thema: Winter/ Nieuwe ontwikkelingen Raadhoven 3-3813 LW Amersfoort - 033 4805426 - obsdeweesboom@deweesboom.nl - www.weesboom.nl Nieuwsbrief 27 januari 2016 NR.5 Thema: Winter/ Nieuwe ontwikkelingen AGENDA Vrijdag 22 januari Studiedag; groepen

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber www.obsdeeiber.nl Jaargang 31, nummer11 19-06-2019 Vruchtbare grond: Juf Rozemarijn en juf Hedwig zijn beide zwanger! Dat vinden we natuurlijk fantastisch nieuws. Gefeliciteerd!

Nadere informatie

is het gezamenlijk informatie bulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool.

is het gezamenlijk informatie bulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool. De Zijlwijkschool 40 jaar Nieuws is het gezamenlijk informatie bulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool. De informatie met een blauw blok is specifieke Zijlwijkschool informatie. De informatie met

Nadere informatie

SAM Jaarplanner Locatie van Limburg Stirumlaan. Schooljaar OUDERS

SAM Jaarplanner Locatie van Limburg Stirumlaan. Schooljaar OUDERS SAM Jaarplanner Locatie van Limburg Stirumlaan Schooljaar 2014 2015 OUDERS Augustus 2014 31 1 2 3 32 4 5 6 7 8 19 10 33 11 12 13 14 15 16 17 34 18 19 20 21 22 23 24 35 25 26 27 28 29 30 31 September 2014

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 3 oktober 2017 I In dit nummer o.a.: Ouderavond 4 oktober Staken 5 oktober Welkom nieuwe leerlingen Schoolplein Vanuit de OV

NIEUWSBRIEF. Nr. 3 oktober 2017 I In dit nummer o.a.: Ouderavond 4 oktober Staken 5 oktober Welkom nieuwe leerlingen Schoolplein Vanuit de OV NIEUWSBRIEF Nr. 3 oktober 2017 I In dit nummer o.a.: Ouderavond 4 oktober Staken 5 oktober Welkom nieuwe leerlingen Schoolplein Vanuit de OV obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515

Nadere informatie

19 oktober 2018 F. Wiedijk jzn straat 1 NIEUWSDRIES. Agenda

19 oktober 2018 F. Wiedijk jzn straat 1 NIEUWSDRIES. Agenda 19 oktober 2018 F. Wiedijk jzn straat 1 1843 JS Grootschermer www.driessenschool.nl NIEUWSDRIES Maandag 22 okt. t/m Herfstvakantie 26 okt. Dinsdag 30 okt. Start nieuw thema; Prehistorie, Grieken en Romeinen.

Nadere informatie

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij!

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Aqua-Pas Jaargang 26, nummer 6 6 december 2018 Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Op donderdag 10 januari zijn alle leerlingen vrij van school! Er is deze dag een extra studiedag voor het gehele

Nadere informatie

25 SEPTEMBER 2015 JAARGANG 4, NUMMER 5. Wij leren hier met elkaar, van elkaar, door elkaar en over elkaar! Zina Heikamp en Raphaëla van Onna

25 SEPTEMBER 2015 JAARGANG 4, NUMMER 5. Wij leren hier met elkaar, van elkaar, door elkaar en over elkaar! Zina Heikamp en Raphaëla van Onna @-mail 25 SEPTEMBER 2015 JAARGANG 4, NUMMER 5 OBS Prinses Catharina Amalia Cicerostrook 9 2493 ZL Den Haag Telefoon 070-3019586 E-mail info@obspca.nl Bezoek onze website! www.obspca.nl Wij leren hier met

Nadere informatie

Nummer 03 18 september 2014

Nummer 03 18 september 2014 Nummer 03 18 september 2014 Agenda 19 september konvooi Market Garden 24 september rondgang vertrouwenspersonen 01 oktober ontruimingsoefening BHV 02 oktober Molenveldnieuws nr. 4 verschijnt 03 oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Reinbôge

Nieuwsbrief De Reinbôge Uit de jaarkalender: 3 februari Schoolkrant komt uit 8 februari 1 e dansles groep 4/5/6 7 en 8 februari 10 minutengesprekken 15 maart Uurcultuur 4/5/6 0-30 maart Project Afrika 13 april Paasviering Week

Nadere informatie

Schooljaar 2018/2019 nr. 1

Schooljaar 2018/2019 nr. 1 Beste ouder(s)/verzorger(s), Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Hopelijk heeft u met uw kind(eren) genoten van een fijne vakantie en was iedereen weer uitgerust voor de start van 2018-2019. Als het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2016

Nieuwsbrief September 2016 Twitter: @ECThijssen In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief September 2016 Start schooljaar Informatieavonden Leuk nieuws Groep 5 Leerlingenraad Ouderavond 3 nov. Schoolplein M.R. mededeling Nepwapens Kalender

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9 24 mei 2018 9 november 2017 WMKPO Allereerst hartelijk dank voor het invullen van de vragenlijst, wij hadden de grootste respons van heel OOadA! Jullie hebben aangegeven

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 juli Welkom aan. Agenda. Beste ouders/verzorgers,

Nieuwsbrief 19 juli Welkom aan. Agenda. Beste ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 19 juli 2017 Beste ouders/verzorgers, De laatste Nieuwsbrief van dit schooljaar alweer. Volgend jaar krijgt de nieuwsbrief een nieuwe vorm. Daar past ook een nieuwe naam bij. Daarom willen

Nadere informatie

MARIMBAZUIN December 2016

MARIMBAZUIN December 2016 MARIMBAZUIN December 2016 De van Willemien, directeur Wat gaat de tijd snel! Kerstvakantie voor de deur. We kijken terug op een leuke vijf decemberdag en een sfeervolle kerstviering. Wat is er hard gewerkt

Nadere informatie

Voor nu wensen we iedereen alvast een heel mooie zomervakantie met hopelijk heel veel zon!

Voor nu wensen we iedereen alvast een heel mooie zomervakantie met hopelijk heel veel zon! 29-06-2018 Dit Open Podium en veel andere Podiuminformatie wordt alleen digitaal verzonden. e-mail adreswijzigingen en aanmeldingen hiervoor: info.podiumloenen@vechtstreekenvenen.nl Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas Nieuwsbrief Montessorischool De Pas Jaargang 2015-2016 nummer 18 Vrijdag 10 juni Agenda Vrijdag 10 juni Nieuwsbrief 18 Maandag 13 juni Ouderavond inloop vanaf 19.45 uur Woensdag 15 /m 17 juni Schoolkamp

Nadere informatie

Receptie om het schooljaar in te luiden

Receptie om het schooljaar in te luiden Nieuwsbrief 1 ( 8 september 2017) Beste ouders, Het schooljaar 2017 2018 is gestart. Op De Borgh hebben in het team veel nieuwe leerkrachten mogen verwelkomen. Samen gaan we er weer een fantastisch jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris September 2017

Nieuwsbrief Jacob Maris September 2017 Nieuwsbrief Jacob Maris September 2017 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - HVO - Even voorstellen - Anno Hillegonda

Nadere informatie

Spoarsiker Nieuws Nieuwsbrief november 2017

Spoarsiker Nieuws Nieuwsbrief november 2017 Spoarsiker Nieuws Nieuwsbrief november 2017 Inloopmiddag kinderboekenweek Belangrijke data: 5 november KSG dienst 7 november MR vergadering 11 november Sint Maarten 20 november Start tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum:

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 2 Datum: 29-08-16 Algemeen Belangrijke data: 29 Augustus Techniekmiddag 05 September Luizencontrole gr. 5 t/m 8 06 September Informatie Avond voor alle

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 Schooljaar

Nieuwsbrief 12 Schooljaar Nieuwsbrief 12 Schooljaar 2016-2017 Belangrijke data: 23 mei Groepen Mercurius en Mars gaan op excursie naar de kinderboerderij. 25 mei: Hemelvaart 26 mei: vrij 2 juni: Studiedag (Kinderen vrij) 5 juni:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2017

Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2017 Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2017 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - Voetballers gezocht - Mijn sport - HVO - Vakantierooster

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

basisschool De Weerijs kalender

basisschool De Weerijs kalender basisschool De Weerijs kalender 2017-2018 De Weerijs Met trots stellen we basisschool De Weerijs aan u voor. Het is een school in de binnenstad van Breda. Alle kinderen zijn welkom bij ons. Ons gebouw

Nadere informatie

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen Op H e t P a l e t k o m e n k i n d e r e n uit de v e r f! Beste ouder(s), verzorger(s), Jaargang 2018-2019 We sluiten de decembermaand af met een warm gevoel. De school zag er geweldig sfeervol uit.

Nadere informatie

INFORMATIE OKTOBER 2018 NUMMER 2

INFORMATIE OKTOBER 2018 NUMMER 2 INFORMATIE OKTOBER 2018 NUMMER 2 schooljaar 2018 2019 Geachte ouder(s)/verzorgers, beste leerlingen, We zijn inmiddels al weer een paar weken aan het werk en dat gaat weer best heel goed! In groep 3 zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mei-juni Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief Mei-juni Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Het laatste blok vakantie hebben we gehad. Nu werken we weer langzaam toe naar de afsluiting van dit mooie schooljaar. We zeggen wel langzaam maar toch vliegt deze periode altijd

Nadere informatie

Nieuws vanuit de taalhoek

Nieuws vanuit de taalhoek Inleiding Wij hopen dat jullie allemaal een fijne vakantie hebben gehad. Wat was het fijn om alle kinderen weer op school terug te zien. Voor het ene kind is de start in een nieuwe groep een uitdaging

Nadere informatie

LENTEKRIEBELS in Zwartewaal

LENTEKRIEBELS in Zwartewaal Maart 2014 NIEUWSBRIEF LENTEKRIEBELS in Zwartewaal Samenwerkend leren Alle leerkrachten nemen deel aan een opleiding genaamd Taalexpert. Deze opleiding is opgezet door PRIMO voor alle openbare scholen

Nadere informatie

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief november 2017

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief november 2017 Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief november 2017 Voorleeskampioen 2017 Leonore Boek Voorleeswedstrijd 2017 Belangrijke data: 11 november Sint Maarten 15 november MR vergadering 20 november Start tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Kalender september en oktober. Vrijdag 18 september Bezoek groep 7/8 aan Kramer Zuurkool

Kalender september en oktober. Vrijdag 18 september Bezoek groep 7/8 aan Kramer Zuurkool obs De Phoenix Week 38-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Bedankt voor uw komst op de groepsinformatieavond van vorige week. Tijdens deze avond is uitleg gegeven over de manier van werken en de methodes

Nadere informatie

Nieuws uit groep 4a. C. van Leeuwenschool, Huygenslaan 59, tel.nr Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 4a,

Nieuws uit groep 4a. C. van Leeuwenschool, Huygenslaan 59, tel.nr Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 4a, Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 4a, Zo staan we aan de start van het nieuwe schooljaar en voor we het weten, is de herfstvakantie alweer in zicht. We hebben de afgelopen weken hard gewerkt

Nadere informatie

AGENDA nr. 1 NIEUWS. JARIG 31-8 Cor van Kooten groep 7/8 8-9 Yfke Siebert groep Lennart Zwanenburg groep 2

AGENDA nr. 1 NIEUWS. JARIG 31-8 Cor van Kooten groep 7/8 8-9 Yfke Siebert groep Lennart Zwanenburg groep 2 AGENDA nr. 1 Dinsdag 5-9 Informatieavond Woensdag 6-9 leerlingenraad Donderdag 7-9 OR-vergadering Vrijdag 8-9 Nieuwsbrief 2 JARIG 31-8 Cor van Kooten groep 7/8 8-9 Yfke Siebert groep 4 8-9 Lennart Zwanenburg

Nadere informatie

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 2 van 10 september 2015. Beste ouders en kinderen.

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 2 van 10 september 2015. Beste ouders en kinderen. Basisschool Pius X Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. van september 0 Jordaansingel 0, 81 GP, Haaksbergen. Tel. 03-136. Directie@piusx.eu Beste ouders en kinderen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen:

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief oktober 2018 Beste ouders, verzorgers Nieuwsbrief oktober 2018 Voor u ligt alweer de tweede nieuwsbrief van dit schooljaar. Een mooie kans voor mij om me aan u voor te stellen. Mijn naam is Nicole Roeken, ik ben 42

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F NR 4 N I E U W S B R I E F 10-10-2018 Op woensdag 3 oktober werd de Kinderboekenweek officieel door ons geopend. Het thema dit jaar is vriendschap en tijdens de opening stond het prentenboek van Kleine

Nadere informatie

MUZEJOURNAAL WEEK 35 en 36. vrijdag 24 augustus. maandag 27-8 dinsdag 28-8 woensdag 29-8 donderdag 30-8 vrijdag 31-8

MUZEJOURNAAL WEEK 35 en 36. vrijdag 24 augustus. maandag 27-8 dinsdag 28-8 woensdag 29-8 donderdag 30-8 vrijdag 31-8 MUZEJOURNAAL WEEK 35 en 36 vrijdag 24 augustus maandag 27-8 dinsdag 28-8 woensdag 29-8 donderdag 30-8 vrijdag 31-8 AGENDA 15.00 inloopmoment ouders 08.45 inloopmoment ouders 20.00 inloopmoment ouders Luizencontrole

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief oktober Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, De eerste weken van het nieuwe schooljaar De eerste 4 schoolweken zitten er alweer op. Wij zien kinderen die volop aan het werk zijn; met elkaar, met een chromebook, aan de instructietafel

Nadere informatie

belangrijke data... 22 januari 2016 nr. 18

belangrijke data... 22 januari 2016 nr. 18 belangrijke data..... 22 januari 2016 nr. 18 Maa 25 jan Week definitieve oudergesprekken groep 8 Woe 27 jan Start Nationale Voorleesontbijt Din 2 feb Oudercommissie vergadering Woe 3 feb Ko-ouderbijeenkomst,

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni / juli

Nieuwsbrief juni / juli Waar een kleine school groot in kan zijn! Nieuwsbrief juni / juli Beste ouders, verzorgers, U ontvangt hierbij de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. In deze nieuwsbrief: Afscheid groep 8 Personeel

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 juni. Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Nieuwsbrief 23 juni. Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 23 juni Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord Het jaar loopt al weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris September 2016

Nieuwsbrief Jacob Maris September 2016 Nieuwsbrief Jacob Maris September 2016 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - Even voorstellen - Montessorirubriek

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord

Inhoudsopgave. Voorwoord Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Voorwoord Juf Eva Hoopman Juf Linda Serious Request groep 6/7B (Leon) Terugblik kerstmarkt Heb jij ook een foto op de kerstmarkt laten maken? Informatieavond groep 7 en 8 Luizenpluizen

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1516-02 (23-09-15) 23 september start kinderpostzegel actie 01 oktober groep 1-2 gaat deze ochtend naar Slabroek 02 oktober afscheidsviering juf Bets (zie blz. 2) 03 oktober gezinsviering H.Hartkerk aanvang

Nadere informatie

Tovergevogel: nieuwsbrief van

Tovergevogel: nieuwsbrief van Tovergevogel: nieuwsbrief van Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info.detovervogel@stgboom.nl Agenda van 11 t/m 24 november 2017 Dinsdag 14 november: Voortgangsgesprekken,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 14 februari 2017 Nr. 21

Nieuwsbrief Dinsdag 14 februari 2017 Nr. 21 Nieuwsbrief Dinsdag 14 februari 2017 Nr. 21 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Vrijdag 24 februari Carnaval Groepen 1 t/m 8 en Taalschool om 12.00 uur vrij Maandag 27 februari

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 In deze nieuwsbrief: MR informatieavond Nieuws uit het schoolteam Koningsspelen De Oase rekent er op los! Schoonmaakavond Zomerfeest Vakanties en studiedagen 2016/2017 Oproep

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr. 3 6 november 2018

NIEUWSBRIEF. nr. 3 6 november 2018 NIEUWSBRIEF nr. 3 6 november 2018 In deze nieuwsbrief: Nieuws van de directeur Ouderbijdrage en schoolreisgeld Parkeren op privéparkeerplaatsen De Vreedzame School: Blok 3 We hebben oor voor elkaar Eindtijd

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OKTOBER. Veranderingen binnen het Openbaar Onderwijs Emmen

NIEUWSBRIEF OKTOBER. Veranderingen binnen het Openbaar Onderwijs Emmen NIEUWSBRIEF OKTOBER Veranderingen binnen het Openbaar Onderwijs Emmen Zoals u wellicht al eerder hebt gelezen in de nieuwsbrief of in de dag- of weekbladen gaat de managementstructuur binnen het Openbaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief 15 januari 2015 Belangrijke data: 19 januari: Vergadering oudervereniging. 26 januari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 11 februari: Voorleeswedstrijd in de Stenge te Heinkenszand 16 februari t/m 20 februari: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris April 2016

Nieuwsbrief Jacob Maris April 2016 Nieuwsbrief Jacob Maris April 2016 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - Vrienden van de JM - Vanuit de OR - Mini

Nadere informatie