Nieuwsbrief Jacob Maris September 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Jacob Maris September 2016"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Jacob Maris September 2016 Jacob Maris Jacob Marisplein BK R dam info@jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - Even voorstellen - Montessorirubriek - Winnaar publieksprijs - Parkeren rond school - Vanuit de OR - Schoolreis groep 3/4 - Even voorstellen - Op tijd komen - Vanuit de school - Wist u dat? - Blik in de klas - HVO - Gezocht: overblijfouders - Toestemming foto s - Kalender Je doet er toe ~ Week tegen het pesten ~ Vorige week was het de landelijke week tegen het pesten. De tussen- en bovenbouwgroepen hebben hieraan meegedaan. Dit jaar stond de leraar centraal met het thema Je doet er toe. Er is aandacht besteed aan het tegengaan van pesten en aan het werken aan een positief klassenklimaat. Op onze school besteden wij dagelijks aandacht aan het klassenklimaat en de omgang met elkaar. Aan het begin van het schooljaar stellen de kinderen gezamenlijk nieuwe omgangsregels met elkaar op, de zogenaamde Cooldownregels. Alle leerlingen en de juf tekenen deze regels als signaal dat ze zich aan deze regels gaan houden dat schooljaar. Wij zullen er samen met de kinderen en u naar blijven werken om het op de Jacob Maris gezellig, veilig en pestvrij te houden. Nabila Bommeljé Directeur

2 Even voorstellen: Beste ouders, Na de herfstvakantie wordt basisschool Jacob Maris een locatie voor PPO Rotterdam lezen. Dit houdt in dat ik, leesspecialiste van PPO Rotterdam, op dinsdag en vrijdag leerlingen met ernstige leesproblemen op de Jacob Marisschool ga behandelen. Dit zijn leerlingen uit de wijk Hillegersberg met een grote leesachterstand die zijn aangemeld bij PPO Rotterdam en zij krijgen twee keer per week een individuele les van drie kwartier. Op dinsdag en vrijdag kunt u mij tegenkomen in de school en daarom zal ik me even voorstellen. Mijn naam is Anke van der Vorm. Ik ben jarenlang leerkracht op een basisschool geweest, intern begeleider en remedial teacher. Daarnaast ben ik orthopedagoge met specialisatie leerproblemen. Het leren lezen is altijd een passie van mij geweest. Lezen is uitermate belangrijk in onze maatschappij. Je hebt het vaak nodig, het bevordert de cognitieve ontwikkeling, de woordenschat, de denkprocessen, het voorstellingsvermogen enz. Maar lezen is ook het genieten van prachtige boeken en het geeft veel plezier als je het onder de knie hebt. Kinderen met leesproblemen kampen vaak met een verminderd zelfvertrouwen en haken nogal eens af in het onderwijs. Daarom is het belangrijk om in een vroeg stadium hulp te bieden. Ik ben erg blij met de geboden ruimte op de eerste verdieping van de Jacob Maris en verheug me op een prettige samenwerking. Hartelijke groet, Anke van der Vorm Montessorirubriek: de kinderen praten vaak over hun taakje, wat is dat? Door de gehele school op vrijdagmiddag doen alle kinderen taakjes. Elk kind en de leerkracht zorgen voor het schoon en opgeruimd houden van het lokaal en de gang. Enkele voorbeelden van de verschillende taakjes zijn: het vegen van de vloer, het op orde leggen van het materiaal in de kasten, het keukentje enzovoorts Dit is niet alleen omdat orde belangrijk is voor de kinderen en hun werk, maar ook om verantwoordelijkheidsgevoel aan te leren voor de eigen omgeving. Als afsluiting van de week en voor een frisse start van de nieuwe week. Simone Broekhof (Montessori-coordinator)

3 Montessorischool Jacob Maris winnaar publieksprijs Een liedje voor de Laurenstoren Het Europese volkslied met een gedeelte uit de negende symfonie door Ludwig van Beethoven was de inspiratie voor groep 5/6 van Montessorischool Jacob Maris. In het wekelijkse kinderatelier bespraken de leerlingen de woorden uit dit volkslied. De woorden 'verenigd zijn' en 'vertrouwen' wilden ze gebruiken in een lied over Rotterdam. Met behulp van de leerkrachten en de muziek van 'meester Kees' kwam er een lied over 'samenzijn in Rotterdam'. Het lied is ingezonden voor de wedstrijd 'een liedje voor de Laurenstoren'. Wekenlang zijn de kinderen, ouders en de juffen vol energie bezig geweest met het verzamelen van zo veel mogelijk stemmen. Een echt drama ontstond toen er sprake was van fraude bij één van de overige deelnemers en alle stemmen weer op nul werden gezet tot de stemmen via de mail bevestigd waren. Juf Marieke sliep slecht en de collega's werden dagelijks op de hoogte gehouden van de stand via Whatsapp. Woensdag 14 september kwam er aan de spanning een einde toen om uur de hele wijk Hillegersberg kon horen dat de Jacob Maris de winnaar was geworden van de publieksprijs. Die avond verzamelden kinderen, ouders en juffen zich bij de Laurenstoren om het lied live gespeeld te horen worden. Vijf kinderen mochten samen met juf Marieke mee naar boven om mee te kijken en te zingen vanaf het dak. Beneden werd er bij ieder nummer goed geluisterd of er al gezongen moest worden. Toen het eindelijk zover was werd er vanaf het dak en vanaf de grond uit volle borst meegezongen met het nummer Hand in hand... Na een lange afdaling vanuit de toren werd de avond afgesloten en kunnen we terugkijken op een spannende wedstrijd met een positief resultaat. Wij willen iedereen die voor onze school heeft gestemd bedanken en een speciaal woord van dank aan meester Kees, juf Simone en Juf Marieke voor de inzet voor deze wedstrijd. Wilt u het nummer zelf ook horen? Het wordt elk halve uur gespeeld vanuit de Laurenstoren.

4 Parkeren rond de school Graag brengen wij u het parkeren rondom de school onder de aandacht. Het komt regelmatig voor dat de verkeersregels niet helemaal gevolgd worden met betrekking tot het parkeren rondom opritten van onze buren. Wij doen een dringend beroep op u als ouders om de uitritten van de buurtbewoners volledig vrij te laten. Wij adviseren u om op de Montignylaan te parkeren en het laatste stukje naar school te wandelen. Namens de buurtbewoners alvast onze dank. Nieuws van de OR: nieuw schooljaar, nieuwe start! Op dinsdag 20 september kwam de OR voor het eerst dit schooljaar bij elkaar. En wat een fijne grote opkomst! Samen met de klassenouders - bekende en nieuwe - hebben we plannen gemaakt voor het komende schooljaar. Er staan weer veel leuke activiteiten op het programma waar we de hulp van ouders goed bij kunnen gebruiken. Maar, daarover hoort u meer van uw eigen klassenouder(s). Voor schooljaar zijn dit: OBA Marieke (moeder Brecht) OBB Christa (moeder Victor) en Ludette (moeder Benjamin) OBC Eveline (moeder Julia) en Anke (moeder Rav) MBA Renske (moeder Vita) en Claire (moeder Charlie) MBB Michele (moeder Puck) en Frederike (moeder Kick) TBA Fianne (moeder Noor) en Mariël (moeder Puck) TBB Hester (moeder Roos) en Debora (moeder Mats) BBA Marjolein (moeder Julie) en Mirjam (moeder Chiara) BBB Hester (moeder Hein) Algemene Ouderavond Op woensdagavond 12 oktober om 20:00 uur bent u van harte welkom tijdens de jaarlijkse Algemene Ouderavond op school. Op het programma onder meer een toelichting op het schooljaar door de school, een verslag van de MR en natuurlijk blikken we even terug op de hoogtepunten van het afgelopen jaar. Rond 21:30 uur sluiten we af met de traditionele Herfstborrel, georganiseerd door de Vrienden van de Jacob Maris.

5 Schoolreis middenbouw Afgelopen vrijdag is de middenbouw op schoolreis geweest. Eenmaal in de bus zat de stemming er al snel goed in. Er werd heel goed nagedacht en geraden waar we naartoe zouden kunnen gaan. De hints van de juf dat we naar de ruimte gingen werden niet door alle kinderen geloofd. Eenmaal aangekomen bij Space Expo, werden we rondgeleid door Raaf van Huisje Boompje Beestje. We hebben het pak gezien waarin André Kuipers de ruimte in is geweest en ook zijn capsule kon worden bewonderd. Ook hebben wij de lancering van een echte raket meegemaakt compleet met rook en licht. Door onze lessen Da Vinci wisten de kinderen al veel van de ruimte. Na afloop van de rondleiding zijn we weer in de bus gestapt op weg naar onze tweede locatie. We hebben een bezoek gebracht aan de grootste speeltuin van Europa, de Linnaeushof. Hier mochten de kinderen vrij spelen en genieten van alle speeltoestellen die daar te vinden waren. De dag werd afgesloten met een heerlijk ijsje. Op de terugweg in de bus konden de kinderen genieten van een leuk filmpje en aan het einde van de reis werden er ook nog liedjes gezongen. Moe maar voldaan kwamen de kinderen terug op school en kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde schoolreis. Hulpouders heel erg bedankt!

6 Even voorstellen Via deze weg wil ik mij graag aan jullie voorstellen. Mijn naam is Mariska Switser en ik ben een PABO studente aan de Hogeschool Rotterdam. Naast de PABO opleiding volg ik ook de Montessori opleiding van de Hogeschool. Ik ben 24 jaar en woon thuis bij mijn ouders in Spijkenisse. Ook heb ik een oudere broer die al in het onderwijs werkt als docent Natuurkunde. In mijn vorige stages heb ik veel ervaring opgedaan in verschillende groepen. Zo heb ik stage gelopen in een groep 8 in het reguliere onderwijs en in een 7/8 klas op de Montessorischool in Kralingen. Deze stage loop ik in groep 7/8 bij juf Valery. Ik hoop dat ik mijn competenties tijdens deze stage nog verder kan ontwikkelen, zodat ik mijn studie goed kan afronden. De LIO-stage is van 31 augustus tot en met eind januari Ik zal elke woensdag tot en met vrijdag in de klas zijn. De overige dagen ben ik bezig met mijn afstudeeronderzoek. Ik heb veel zin in dit aankomende half jaar en kijk uit naar een fijne samenwerking met alle kinderen, u als ouder/ verzorger en het team. Wilt u meer over mij weten, kom dan gerust langs! Met vriendelijke groet, Mariska Switser. Op tijd komen We merken dat het grootste deel van de kinderen op tijd in de klassen zijn. Dit vinden wij erg prettig. Ook de gangen zijn na de bel van 8.30 uur vrij snel oudervrij. Onze dank hiervoor. Bij de leerlingen die toch te laat komen wordt het verzuim door de leerkracht genoteerd. Bij structureel verzuim zal hierover contact met u worden opgenomen.

7 Vanuit de school: We willen u vragen alert te zijn op het sluiten van de voordeur, ook wanneer u uw kind komt halen op de BSO. Wij merken dat deze nog regelmatig open blijft staan. Na schooltijd maakt de BSO gebruik van het schoolplein. We willen u vragen na schooltijd hier rekening mee te houden en uw kinderen niet meer op het plein te laten spelen. Graag willen wij u vragen de hekken voor de schooltuinen vrij te laten van fietsen en steppen in verband met de veiligheid voor het schoolgebouw. Fietsen graag in de daarvoor bestemde rekken. Graag zien wij voor de pauzehap en lunch gezonde voeding bij de kinderen. Wist u dat? Wij de moeder van Stef uit OBA heel erg dankbaar zijn? Zij heeft hard gewerkt aan de beplanting rondom de school en zij heeft ook onze schooltuinen onkruidvrij gemaakt. Er op 12 oktober een ouderavond met aansluitende herfstborrel op de planning staat? Pasgeleden het zand in de zandbak op het schoolplein is vervangen? Het al weer bijna herfstvakantie is? De Jacob Maris de winnaar is van de publieksprijs van de wedstrijd Een liedje voor de Laurenstoren? Momenteel ons kinderatelier over literatuur gaat? Alle groepen een fantastisch schoolreisje en groep 7/8 een heel leuk kamp heeft gehad en wij alle hulpouders enorm dankbaar zijn? De kinderboekenweek als thema Voor altijd jong heeft en start op 5 oktober? De nieuwe boom op het plein mooi begint te verkleuren? We een studiedag hebben op 24 oktober aanstaande? Blik in de klas : onderbouw We zijn alweer een aantal weken op school. De afgelopen weken hebben wij het thema Dit ben ik behandeld. Wij hebben het, naast onszelf, gehad over het gezin en de familie. Wij hebben schilderijen, tekeningen en het gezin nagespeeld in de huishoek en er zijn in de bouwhoek huizen gebouwd waar de kinderen in wonen. Het volgende thema dat wij zullen behandelen, oma en opa, sluit aan op het thema van de Kinderboekenweek. In de huishoek zal vooral aandacht geschonken worden aan hoe het er vroeger aan toe ging. Tijdens dit thema zal er ook een bezoek gebracht worden aan het Nijntje museum op maandag 3 oktober.

8 HVO We zijn al hard aan het werk geweest bij HVO, hierbij een greep uit de onderwerpen: Groep 3 heeft gepraat over met elkaar omgaan, met de anti-pest kaarten van Jip en Janneke. Ook hebben we gepraat over verschillen en overeenkomsten, met eten als onderwerp. Waar de één van griezelt vindt de ander lekker, hoe kan dat nou? Wie heeft er gelijk? Groep 4 heeft al veel fluisterkruk gedaan, waarbij één kind van de hele groep heel veel complimentjes krijgt. Genieten! Gepraat over anders zijn, met een verhaaltje. Over je aan afspraken houden met een verhaaltje en toneel gespeeld. Groep 5 deed wat geloof je op een speelse manier met de geloofskaartjes en een verhaaltje. En actueel, het verhaal van het Offerfeest, dat je in de Thora, de Koran en de Bijbel vindt. Groep 6 heeft gepraat over wat ze belangrijk vonden voor een goede samenleving en waarom. Groepen 5 en 6 hebben ook een TroonVrede gehouden op Prinsjesdag, waarbij ze allemaal even Koning of Koningin waren. Ze hadden hele mooie plannen voor het land! Groep 7 heeft gewerkt met het thema een goede groep, wat is een groep, wanneer hoor je er bij en hoe is het om er niet bij te horen. We hebben er over geschreven gespeeld en gepraat. Groep 8 heeft het gehad over gevoelens, waarom heb je ze, zijn er gevoelens die je nooit meer wilt hebben? En over assertiviteit, opkomen voor jezelf. Dit samen met empathie, je voorstellen hoe voelt de ander zich? Hierover is gepraat en toneel gespeeld. Gezocht enthousiaste overblijfkrachten Wij zijn op zoek naar ouders/verzorgers die het leuk vinden om tegen een kleine vergoeding tussen de middag deel uit te maken van het TSO-team. Tussen en uur houdt u zicht op het schoolplein en begeleidt u de kinderen tijdens hun spel op het plein in samenwerking met de medewerkers van BSO Bimbola. U kunt zich opgeven via tso@jacob-maris.nl

9 Gebruik foto s op de website Er worden regelmatig foto s op de website, op Twitter (@InfoJacobMaris ) en in de nieuwsbrief geplaatst van activiteiten in en rond de school. Indien u er bezwaar tegen heeft dat er een foto van uw zoon/dochter wordt gebruikt kunt u dit aangeven door een mailtje te sturen met de naam van uw zoon/dochter en in welke groep hij/zij zit. Overigens worden er geen namen van leerlingen bij de foto s vermeld. U kunt het mailtje sturen naar: ICT@jacob-maris.nl Agenda : Datum: Activiteit: Groep: 3 okt Bezoek Nijntje museum Groep 1/2 3-7 okt Tien-minutengesprekken 4 okt Bezoek kinderboerderij BBB (Juf Marjolein) 7 okt Zwemmen Groep 3/4 12 okt Ouderavond/Herfstborrel inloop uur okt Herfstvakantie 24 okt Studiedag: alle leerlingen zijn vrij 26 okt Luizencontrole 31 okt Gevonden voorwerpen worden weg gebracht

Nieuwsbrief Jacob Maris Augustus 2016

Nieuwsbrief Jacob Maris Augustus 2016 Nieuwsbrief Jacob Maris Augustus 2016 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Als het weer niet meezit, zorg dan voor een goede bui ~ Anoniem ~ Beste

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Oktober 2018

Nieuwsbrief Jacob Maris Oktober 2018 Nieuwsbrief Jacob Maris Oktober 2018 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - Montessorirubriek - Kinderatelier - Nieuws

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Januari 2017

Nieuwsbrief Jacob Maris Januari 2017 Nieuwsbrief Jacob Maris Januari 2017 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - PPO Rotterdam - Vanuit de OR - Stagiaires

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Juli 2018

Nieuwsbrief Jacob Maris Juli 2018 Nieuwsbrief Jacob Maris Juli 2018 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Een hele fijne vakantie toegewenst ~Team Jacob Maris~ In deze tijd van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris December 2017

Nieuwsbrief Jacob Maris December 2017 Nieuwsbrief Jacob Maris December 2017 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Sinterklaas - Gymles - Wist u dat? - Kerstmis - HVO

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2016

Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2016 Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2016 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Uitdagen tot leren is uitdagen tot leven ~ Helen Parkhurst~ Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Oktober 2016

Nieuwsbrief Jacob Maris Oktober 2016 Nieuwsbrief Jacob Maris Oktober 2016 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Vanuit de IB - Mijn sport - Montessorirubriek - Welkom

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 d.d

Nieuwsbrief 17 d.d Belangrijke data Dinsdag 22 mei 2018 Nieuwsbrief 17 Donderdag 24 mei 2018 Dinsdag 29 mei t/m vrijdag 1 juni Schoolfotograaf Avondvierdaagse Nieuwsbrief 17 d.d. 22-05-2018 Woensdag 30 mei Praktisch verkeersexamen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Oktober 2017

Nieuwsbrief Jacob Maris Oktober 2017 Nieuwsbrief Jacob Maris Oktober 2017 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - HVO - Wist u dat? - Kinderatelier - Vanuit de MR -

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Juni 2016

Nieuwsbrief Jacob Maris Juni 2016 Nieuwsbrief Jacob Maris Juni 2016 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - Vanuit de MR - Wist u dat? - Musical - Vakantierooster

Nadere informatie

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa Fijne vakantie De hitte van de afgelopen dagen doet ons denken en verlangen naar de zomervakantie. Even heerlijk uit de routine van alledag en zelf het ritme bepalen. We hopen dat alle kinderen en hun

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 2 en 3 (9 t/m 20 januari): Een goed begin

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 2 en 3 (9 t/m 20 januari): Een goed begin Intro Geachte ouders/ verzorgers, Wij kijken terug op een goed 2016, waarin we goede onderwijsresultaten hebben behaald met de kinderen en een veilige school zijn geweest voor leerlingen, teamleden en

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief oktober 2018 Beste ouders, verzorgers Nieuwsbrief oktober 2018 Voor u ligt alweer de tweede nieuwsbrief van dit schooljaar. Een mooie kans voor mij om me aan u voor te stellen. Mijn naam is Nicole Roeken, ik ben 42

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9. Met regelmaat worden er nieuwe foto s geplaatst in ons webalbum:

Nieuwsbrief 9. Met regelmaat worden er nieuwe foto s geplaatst in ons webalbum: 23 december 2016 Nieuwsbrief 9 Vakantie Het team van Montessorischool de Wildzang wenst iedereen fijne feestdagen en een leuke vakantie toe. Maandag 9 januari verwachten wij iedereen in goede gezondheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2017

Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2017 Nieuwsbrief Jacob Maris Mei 2017 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - Voetballers gezocht - Mijn sport - HVO - Vakantierooster

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12.

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12. Nieuwsbrief 30 mei 2017 Vanuit de directie: Belangrijke data Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de een na laatste nieuwsbrief. Dat betekent dat we het einde van het schooljaar al naderen. Nog

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda

juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda Voorwoord Beste ouder(s) / verzorger(s) van OBS de Plantage, Bij het verschijnen van deze nieuwsbrief is de zomervakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris

Nieuwsbrief Jacob Maris Nieuwsbrief Jacob Maris December 2014 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl It s not what you do, it s how much love you put into the doing ~Moeder

Nadere informatie

Datum: donderdag 31 mei 2018

Datum: donderdag 31 mei 2018 Datum: donderdag 31 mei 2018 Populierenblaadje Algemeen: Onderbouw na de zomervakantie: We starten komend jaar met de Bijen én de Vlinders! We hebben zoveel aanmeldingen, dat we direct na de zomervakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris September 2017

Nieuwsbrief Jacob Maris September 2017 Nieuwsbrief Jacob Maris September 2017 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - HVO - Even voorstellen - Anno Hillegonda

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014

1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014 1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014 Beste ouders en kinderen, Obs Dijkerhoek, een dijk van een nieuwe school! Het is zover! Na ruim twee jaar is de nieuwbouw van Obs Dijkerhoek gerealiseerd.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris

Nieuwsbrief Jacob Maris Nieuwsbrief Jacob Maris November 2014 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl A bird doesn t sing because it has an answer, it sings because it has

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 juli Welkom aan. Agenda. Beste ouders/verzorgers,

Nieuwsbrief 19 juli Welkom aan. Agenda. Beste ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 19 juli 2017 Beste ouders/verzorgers, De laatste Nieuwsbrief van dit schooljaar alweer. Volgend jaar krijgt de nieuwsbrief een nieuwe vorm. Daar past ook een nieuwe naam bij. Daarom willen

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 2017

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 2017 Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 2017 Agenda Deze week Dag Woensdag Vrijdag Datum 19-07-2017 21-07-2017 Tijd 8:45 9:30 uur v.a. 12:00 uur Activiteit Musical groep 8 Slotviering Vakantie kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018 Nieuwsbrief juni 2018 AGENDA Week 26: Kind-ouderleerkrachtgesprekken groepen 3 t/m 7 Woensdag 27 juni: Kennismakingsmorgen: kennis maken met de nieuwe leerkracht(en) en groep: 10.30u tot 12.00u. Vrijdag

Nadere informatie

Schooljaar 2016/2017 Nieuwsbrief 1

Schooljaar 2016/2017 Nieuwsbrief 1 Schooljaar 2016/2017 Nieuwsbrief 1 Start schooljaar Op maandag 22 augustus zijn we met 301 leerlingen gestart aan een nieuw schooljaar. Vrijdag 26 augustus hebben we het jaar met elkaar feestelijk geopend.

Nadere informatie

Jenaplan. 12 juni schoolreis. 13 juni verslagen mee naar huis. 14 juni onderbouw vrij. 17 en 18 juni oudergesprekken. 19 t/m 20 juni kamp groep 8

Jenaplan. 12 juni schoolreis. 13 juni verslagen mee naar huis. 14 juni onderbouw vrij. 17 en 18 juni oudergesprekken. 19 t/m 20 juni kamp groep 8 Nieuwsbrief 2018-2019 Juni 2019 Nr. 18 Jenaplan Afgelopen woensdag heeft juf Margreet haar diploma stamgroepleidster gekregen. Ze gaf een presentatie van haar meesterstuk. Ze deed dit door middel van muziek.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris maart 2018

Nieuwsbrief Jacob Maris maart 2018 Nieuwsbrief Jacob Maris maart 2018 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Inhoudsopgave: - Voorwoord - HVO - Hulpouders gezocht - Blik in de klas:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Artikelen in deze nieuwsbrief. Agenda. Schoolreis groepen blauw, rood en oranje. Gymnastiek Even voorstellen

Nieuwsbrief. Agenda. Artikelen in deze nieuwsbrief. Agenda. Schoolreis groepen blauw, rood en oranje. Gymnastiek Even voorstellen Jaargang 21 nummer 02 Vrijdag 22 sept. 2017 Nieuwsbrief Artikelen in deze nieuwsbrief Agenda Schoolreis groepen blauw, rood en oranje Even voorstellen Week van de pauzehap HVO onderwijs Stakingsbrief OPON

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Agenda 2 sept Eerste schooldag: opening op het schoolplein 3 sept Luizencontroleweek 3 sept 1 e OR overleg om 20.00 uur 9 sept Rondleiding voor toekomstige ouders om 9.00

Nadere informatie

dag van de leraar start kinderboekenweek. boekenmarkt Klusochtend tot uur afsluiting kinderboekenweek MR-vergadering

dag van de leraar start kinderboekenweek. boekenmarkt Klusochtend tot uur afsluiting kinderboekenweek MR-vergadering Nieuwsbrief nr. 3 18 september 2015 Voor in de agenda maandag 5 oktober woensdag 7 oktober dag van de leraar start kinderboekenweek. boekenmarkt 12.15-13.15 Zaterdag 10 oktober vrijdag 16 oktober Klusochtend

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1 NIEUWSBRIEF 1 4 september 2015 DATA OVERZICHT: Woensdag 16 september Informatieavond Woensdag 23 september Studiedag (alle leerlingen vrij) Woensdag 23 september Schoolvoetbaltoernooi groep 7/8 Woensdag

Nadere informatie

Kleuters van school halen. Juf José gaat op vakantie! Super Schoolreisjes - Juf Jose op reis

Kleuters van school halen. Juf José gaat op vakantie! Super Schoolreisjes - Juf Jose op reis Page 1 of 5 Hofbode 5-31 oktober 2012 Kleuters van school halen Na de zomervakantie hebben wij gemerkt, dat ouders, steeds vroeger op het schoolplein staan. Daarom een vriendelijk verzoek achter het hek

Nadere informatie

Inhoud. Algemeen. Eerste paal De Fliert. Troelstralaan LK Twello

Inhoud. Algemeen. Eerste paal De Fliert. Troelstralaan LK Twello Troelstralaan 3 7391LK Twello T (0571) 27 24 00 @ info@deoase-twello.nl nummer: 2016/2017-04 W www.deoase-twello.nl Inhoud Algemeen... 1 Eerste paal De Fliert... 1 Afscheid juf Joukje... 2 Pesten plagen

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016 PAULUSPRAAT 1 Augustus 2016 Inhoudsopgave - Van de directie - Aanmelding nieuwe leerlingen - Nieuws van de ouderraad - Roald Dahl week - Kinderboekenweek - Voorleesexpres - Korting op schoolreisje - Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief. PCBS De Vlieger

Nieuwsbrief. PCBS De Vlieger Nieuwsbrief PCBS De Vlieger PCBS De Vlieger Frits Diepenlaan 43 2497 DN Den Haag Tel.: 070 3906732 info@pcbsdevlieger.nl www.pcbsdevlieger.nl Agenda Vr 12 april Do 18 april Vr 19 april Koningsspelen Paasviering

Nadere informatie

info Bent u ontevreden? Vertel het ons! Bent u tevreden? Vertel het een ander! Kalender: Woordje vooraf Juni 2017

info Bent u ontevreden? Vertel het ons! Bent u tevreden? Vertel het een ander! Kalender: Woordje vooraf Juni 2017 Schoolkrant OBS De Springplank Jaargang 3 Editie 6 Juni 2017 info Kalender: Maandag 3 juli Nieuwe kinderen uit groep 1 komen kennismaken. Dinsdag 4 juli 15.30 uur In het lokaal van groep 5-6 kunnen ouders

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

KJS- nieuwsbrief 14 Schooljaar maart 2017 *Volgende nieuwsbrief 6 april 2017

KJS- nieuwsbrief 14 Schooljaar maart 2017 *Volgende nieuwsbrief 6 april 2017 KJS- nieuwsbrief 14 Schooljaar 2016-2017 23 maart 2017 *Volgende nieuwsbrief 6 april 2017 Onze school is geen eiland Deze week krijgen we bewoners van Midden Inn op bezoek. In de hal zullen zij koffie

Nadere informatie

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Het einde van het schooljaar nadert, dat kun je aan alles merken. Wat is het jaar weer omgevlogen. Groep 8 is druk met de musical en iedereen

Nadere informatie

Wolderweetjes Weekinfo

Wolderweetjes Weekinfo Wolderweetjes Weekinfo Maandag 9 april 2018 BELANGRIJKE DATA Emailadreswww.wolderweide.nl s Middags Koningsspelen Koningsdag Kinderen vrij Schoolreisje Studiedag Kinderen vrij Tel.nr.: 0341-701110 Vrijdag

Nadere informatie

Weekopening. Nieuwe naam instroomgroep. De Pandelaar en t Pandje. Gevraagd: verhuisdozen/bananendozen

Weekopening. Nieuwe naam instroomgroep. De Pandelaar en t Pandje. Gevraagd: verhuisdozen/bananendozen Pandelaa tje 7 december 2018 Nr:1407 Week 50 Week 51 Week 52 Week 01 Week 02 Kalender Geen bijzonderheden Maandag 17 december Schaatsen bovenbouw Vrijdag 21 december Kerstactiviteit Maandag 24 december

Nadere informatie

Data. Eftelingdag maandag 27 maart Het komt alweer dichterbij!

Data. Eftelingdag maandag 27 maart Het komt alweer dichterbij! Data 27 februari tm 3 maart Carnavalsvakantie 6 maart Luizencontrole 6 maart GGD Inloop spreekuur 13 maart MR Vergadering 29 maart Nieuwsbrief 30 maart St. Muziekopleiding Loon op Zand start basisscholenproject

Nadere informatie

Nieuwsbrief vrijdag 30 juni Start schooljaar met twee kleutergroepen. Gymlessen komend schooljaar. dinsdag 4 juli Schoonmaakavond groep 1/2

Nieuwsbrief vrijdag 30 juni Start schooljaar met twee kleutergroepen. Gymlessen komend schooljaar. dinsdag 4 juli Schoonmaakavond groep 1/2 Nieuwsbrief vrijdag 30 juni 2017 dinsdag 4 juli Schoonmaakavond groep 1/2 10-minutengesprek op aanvraag Warme overdracht voor ouders die daarvoor uitgenodigd zijn vrijdag 7 juli dinsdag 11 juli woensdag

Nadere informatie

Vanaf 5 oktober tot aan de Herfstvakantie zijn we in de hele school met de Kinderboekenweek bezig.

Vanaf 5 oktober tot aan de Herfstvakantie zijn we in de hele school met de Kinderboekenweek bezig. Brede school Het DOK DATUM 30 september 2016 ONDERWERP Nieuwsbrief Omgeving van de school Op het memobord in de Centrale Hal hangen de nieuwste plannen van de omgeving van de school. Je krijgt door de

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016 UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS Agenda: oktober 2016 ma di wo do vr za zo 3 4 Dierendag 5 Dag van de leraar Start Kinderboekenweek 6 7 8 9 8.30 Inloopuurtje

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Oktober 2015. Kinderboekenweek Kosten schoolreis/kamp. Toezicht op het schoolplein Trakteren. groep 8 is vrij

Nieuwsbrief. Oktober 2015. Kinderboekenweek Kosten schoolreis/kamp. Toezicht op het schoolplein Trakteren. groep 8 is vrij In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Oktober 2015 Voor op de kalender Oud papier Babynieuws Fietscontrole Wijziging datum schoolreis Kinderboekenweek Kosten schoolreis/kamp Toezicht op het schoolplein Trakteren

Nadere informatie

Nummer 17, 18 april 2019 HOERA! AGENDA. Wist je dat

Nummer 17, 18 april 2019 HOERA! AGENDA. Wist je dat 93 Nummer 17, 18 april 2019 AGENDA HOERA! 19 apr Goede vrijdag Start Meivakantie 6 mei Weer naar school 7 mei Leerlingenraad MR 8 mei Luizencontrole 10 mei Groepsmail 12 mei Moederdag 15 mei Schoolvoetbal

Nadere informatie

De teams uit groep 3 en 4 die mee hebben gedaan aan het scholen korfbaltoernooi zijn eerste geworden. Gefeliciteerd!

De teams uit groep 3 en 4 die mee hebben gedaan aan het scholen korfbaltoernooi zijn eerste geworden. Gefeliciteerd! Directiewisseling Agenda Zoals u ongetwijfeld al vernomen heeft, gaat directeur Marjolein Triest onze school verlaten. Ze heeft per 1 oktober een baan op een andere school aanvaard. Heel jammer is het

Nadere informatie

Oktober Hosham Juf Ellis Juf Marie Niels Amro Arkan Meester Marko 46

Oktober Hosham Juf Ellis Juf Marie Niels Amro Arkan Meester Marko 46 SCHOOLJOURNAAL OBS de Berkenhorst Staphorster Kerkweg 40 Staphorst :0522 461359 : :deberkenhorst@stichtingpromes.nl website: http://www.deberkenhorst.nl 5 oktober 2018 AGENDA 09-10 Voorstelling De tour

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij!

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij! NIEUWSBRIEF Agenda Basisschool Sint Liborius December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december 19.30 uur Werkgroep Andere Tijden 9 december 19.30 uur VO Voorlichtingsavond groep 8 11 december

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

Agenda. Nieuws van directie

Agenda. Nieuws van directie Agenda 1 september Feestelijke opening nieuwe hoofdingang 1 september Inloopochtend voor ouders van groep 5a / 5b 2 september Inloopochtend voor ouders van groep 6 3 september Inloopochtend voor ouders

Nadere informatie

Even voorstellen. Kinderboekenweek PCBS Julianaschool 4 oktober 2018

Even voorstellen. Kinderboekenweek PCBS Julianaschool 4 oktober 2018 PCBS Julianaschool 4 oktober 2018 Even voorstellen Mijn naam is Catriona en ik loop tot en met januari stage in groep 7 bij juf Suzanne en juf Miranda. Ik studeer momenteel aan de pabo in Dordrecht. In

Nadere informatie

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN!

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN! Overzicht activiteiten komende tijd: Nieuwsbrief 3 21 september 2012 Datum Activiteit Groep September Wo. 26-09 Dag van de Talen 1-8 Do. 27-09 Studiedag; alle kinderen vrij 1-8 Oktober Di 2-10 Ouderavond

Nadere informatie

WOENSDAG 5 JULI Beste ouders,

WOENSDAG 5 JULI Beste ouders, WOENSDAG 5 JULI 2017 Beste ouders, JUF ANS EN JUF JANNEKE Met een lach en een traan zwaaien we vandaag de kinderen van groep 8 uit. We wensen jullie allemaal heel veel plezier en geluk op jullie nieuwe

Nadere informatie

nieuwsbrief Oud papier (herhaling)

nieuwsbrief Oud papier (herhaling) Inhoud Oud papier Schoonmaakmiddag Juf Andrea ziek Even voorstellen Open dag Fruitdagen Schooltijden Visite Rapporten Volgende nieuwsbrief Agenda nieuwsbrief Oud papier (herhaling) De datum voor het ophalen

Nadere informatie

21 mei 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 18

21 mei 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 18 Agenda 21 mei 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 18 mei ma 23-5-16 studiemiddag KIJK groep 1 en 2 vrij wo 25-5-16 Schoolfotograaf do 26-5-16 juffen- en meestersfeest (om 13.00 uit) juni do 2-6-16 kunstroute

Nadere informatie

Volg ons nu ook op Twitter. In groep 1 mogen we welkom heten, Levi Slot en Thirza Dekker Levi en Thirza, veel plezier op de Vensterschool.

Volg ons nu ook op Twitter. In groep 1 mogen we welkom heten, Levi Slot en Thirza Dekker Levi en Thirza, veel plezier op de Vensterschool. Volg ons nu ook op Twitter Weeknieuws nr.9 4 november 2016 8 november OV-vergadering 8 november Oud papier 8 november Luizencontrole groep 1 9 november Luizencontrole 11 november St. Maartenoptocht 21

Nadere informatie

Voor nu wensen wij u allen een mooi paasweekend en alvast een fijne meivakantie toe!

Voor nu wensen wij u allen een mooi paasweekend en alvast een fijne meivakantie toe! Beste ouders/verzorgers, Wat gaat de tijd toch snel! Dit weekend genieten we van een heerlijk, lang paasweekend en dan nog 4 dagen voordat de meivakantie begint. Na de vakantie hebben we dan nog 9 weken

Nadere informatie

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 Irenesirene maandag 6 juni 2016 nr. 15 Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 -groep 1-2 a Saskia van Wijnen -groep 1-2 b Carla Markensteijn -groep 1-2 c Marieke de Jong (ma,di) en Marjolein Minderhoud (wo,do,vrij)

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief SEPTEMBER Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Welkom terug óf welkom bij ons op school. Afgelopen maandag hebben wij onze deuren weer geopend en is het nieuwe schooljaar van start gegaan.

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Schoolkalender

In deze nieuwsbrief. Schoolkalender regel van de week Ik sluit niemand buiten en help anderen. belangrijke data 1 september informatieavond leren lezen 1 september start inschrijven kennismakingsgesprekken via Digiduif vanaf 7 september

Nadere informatie

Rondleiding en informatie voor toekomstige ouders: uur 16 Inloopochtend voor ouders van groep 8

Rondleiding en informatie voor toekomstige ouders: uur 16 Inloopochtend voor ouders van groep 8 Agenda 7 t/m 18 oktober 8 t/m 13 november 13 oktober 15 oktober 17 t/m 25 oktober 28 oktober 28 t/m 30 oktober Kinderboekenweek + actie Bruna Zwolle Zuid Schoolbreed thema Raar, maar waar! Presentatie

Nadere informatie

Agenda: Nummer 03: november 2018

Agenda: Nummer 03: november 2018 Nummer 03: november 2018 Agenda: 9 november: Bovenbouw gastles dode hoek 12 november: Deze week rapportgesprekken 14 november: Bieb 11:00 16 november: Rapporten mee naar huis Van Rita: De herfstvakantie

Nadere informatie

Zevensterstraat GN Enschede nr 29 Nieuwsbrief 24 april 2019

Zevensterstraat GN Enschede nr 29 Nieuwsbrief 24 april 2019 Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 g.pereboom@vco-oostnederland www.zevenstervco.nl nr 29 Nieuwsbrief 24 april 2019 PBS/Dalton De week van 6 mei staat verantwoordelijkheid centraal: Zet je

Nadere informatie

TIMONIEUWS. Een stevige basis voor persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijk succes

TIMONIEUWS. Een stevige basis voor persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijk succes TIMONIEUWS Een stevige basis voor persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijk succes 18 juli 2017 Timo 60 jaar We hebben de eerste week van deze maand gevierd dat onze school al weer ruim 60 jaar bestaat.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 30 september 2016

Nieuwsbrief 2 30 september 2016 Heerlen, 30 september 2016 Nieuwsbrief 2 30 september 2016 Welkom Er zijn een aantal nieuwe leerlingen op onze school. Wij heten hen van harte welkom op De Wegwijzer: Het nieuwe logo Hailey Phoebe Davianna

Nadere informatie

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 )

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 ) Hallo Nummer 1 (schooljaar 2018-2019, 2 september 2018 ) Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze Hallo o.a. : Start schooljaar 2018-2019 Ouderavond donderdag 6 september Schoolfotograaf Jaarkalender Inschrijfmiddag

Nadere informatie

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij!

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Aqua-Pas Jaargang 26, nummer 6 6 december 2018 Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Op donderdag 10 januari zijn alle leerlingen vrij van school! Er is deze dag een extra studiedag voor het gehele

Nadere informatie

KBS De Loofhut. NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus Inhoud. Start nieuwe schooljaar

KBS De Loofhut. NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus Inhoud. Start nieuwe schooljaar KBS De Loofhut NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus 2015 Inhoud Op deze laatste vakantiedag ontvangt u alweer de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2015-2016. In deze nieuwsbrief stellen de nieuwe

Nadere informatie

Nr 14, 7 juli2017. Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt de 14 e Boemerang van dit schooljaar.

Nr 14, 7 juli2017. Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt de 14 e Boemerang van dit schooljaar. Nr 14, 7 juli2017 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt de 14 e Boemerang van dit schooljaar. We schieten lekker op met de voorbereidingen voor de nieuwbouw en de verhuizing. Het nieuwe meubilair is besteld.

Nadere informatie

De weekbrief van week 38 voor de ouders van de kinderen van groep 1, 2 en 3. Beste ouders,

De weekbrief van week 38 voor de ouders van de kinderen van groep 1, 2 en 3. Beste ouders, De weekbrief van week 38 voor de ouders van de kinderen van groep 1, 2 en 3. Beste ouders, Groep 1/ 2: Piramidethema: MENSEN ( allemaal mensen). Vorige week hebben de kinderen de letter U van UK aangeboden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief:

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief: NIEUWSBRIEF 2 In deze nieuwsbrief: Nieuws uit de onderbouw Bewegingsonderwijs middenbouw Kinderboekenmarkt MSM Got Talent Inzameling oude apparaten Bericht van de Steunvereniging Studiedag Kinder-monumentendag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Deze maand. In deze uitgave

NIEUWSBRIEF. Deze maand. In deze uitgave NIEUWSBRIEF mei 2016 Deze maand Ma 16 mei Tweede Pinksterdag: iedereen vrij Di 17 mei Studiedag: alle leerlingen vrij Wo 18 mei Schoolreis groepen 3 t/m 7 30 mei t/m 2 jun Avond4daagse Zaterdag 11 juni

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

Belangrijke data. Punter in beweging. Koffie-uurtje. Nieuws vanuit de OR. NUMMER 02 JAARGANG 29 4 september 2015

Belangrijke data. Punter in beweging. Koffie-uurtje. Nieuws vanuit de OR. NUMMER 02 JAARGANG 29 4 september 2015 NUMMER 02 JAARGANG 29 4 september 2015 Belangrijke data 7 sept Start inschrijving 10 minuten gesprekken 9 sept Algemene Leden Vergadering OR op loc. Eem 11 sept Studiedag, lln. vrij 14 sept Studiedag,

Nadere informatie

Obs de Regenboog donderdag 22 juni 2017

Obs de Regenboog donderdag 22 juni 2017 INFO Obs de Regenboog donderdag 22 juni 2017 De laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), We zijn bijna aan het eind van het schooljaar gekomen. Het was weer een bewogen jaar met vele hoogtepunten.

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer3, 2 oktober 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer3, 2 oktober 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer3, 2 oktober 2015 Kalender: 4 okt Regenboogdienst in NH-kerk, 10.00-11.00 uur 5 okt Dag van de Leerkracht 6 okt Verjaardag juf Karin 7 okt Verjaardag juf Samira 7 okt Start Kinderboekenweek,

Nadere informatie

In het schema hieronder staat de groepsindeling en groepsbezetting voor Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. Marga Marga Pia Pia Pia

In het schema hieronder staat de groepsindeling en groepsbezetting voor Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. Marga Marga Pia Pia Pia MAANDINFO juli 2017 Beste ouders/ verzorgers, Groepsbezetting Na overleg met directie, IB, de leerkrachten, de MR en het bestuur hebben we besloten dat we de combinatiegroepen komend schooljaar anders

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jacob Maris Januari 2015

Nieuwsbrief Jacob Maris Januari 2015 Nieuwsbrief Jacob Maris Januari 2015 Jacob Maris Jacob Marisplein 9 3055 BK R dam 010-4182821 info@jacob-maris.nl www.jacob-maris.nl Ik ben mezelf. Ik ben ik. Ik ben niet volmaakt, maar zo ben ik. Ik weet

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data Nieuwsbrief de Regenboog okt. 2017 Kalender en belangrijke data Maandag 2 t/m vrijdag 13 oktober Donderdag 5 oktober Woensdag 4 t/m vrijdag 13 oktober Vrijdag 13 oktober Maandag 16 t/m vrijdag 20 oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum t Paalhoofd

Nieuwsbrief Kindcentrum t Paalhoofd Nieuwsbrief Kindcentrum t Paalhoofd Nummer 11: begin juni 2018 Beste ouders/ verzorgers, Het is misschien nog niet te geloven, maar over een maand hebben we alweer zomervakantie. Maar voordat het zover

Nadere informatie

22 sept. Nieuwsbrief 2. Montessorischool Nijmegen. Inhoud. Schooljaar

22 sept. Nieuwsbrief 2. Montessorischool Nijmegen. Inhoud. Schooljaar Schooljaar 2016-17 22 sept Nieuwsbrief 2 Montessorischool Nijmegen Vooraf Inhoud Vooraf periodeplannen Kalender, schooltuinouders, Kinderboekenweek Big Draw Nijmegen, op tijd komen, techniekouders Technovium,

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Schooljaar 2018/2019 nr. 1

Schooljaar 2018/2019 nr. 1 Beste ouder(s)/verzorger(s), Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Hopelijk heeft u met uw kind(eren) genoten van een fijne vakantie en was iedereen weer uitgerust voor de start van 2018-2019. Als het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

BOSCHBLAD. nummer 1, september 2018 Peuterschool: Basisschool: Website:

BOSCHBLAD. nummer 1, september 2018 Peuterschool: Basisschool: Website: Nieuwsbrief voor ouders en leerlingen van de Ds. D.A. v.d. Boschschool en Peuterschool v.d. Bosch BOSCHBLAD nummer 1, september 2018 Peuterschool: 393 00 10 Basisschool: 394 86 87 Website: www.vdboschschool.nl

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

Schoenendoos. Agenda. Schoenendoos. 26 mei ste jaargang Nummer 34. Jarig? Gefeliciteerd! Dans rond de wereld

Schoenendoos. Agenda. Schoenendoos. 26 mei ste jaargang Nummer 34. Jarig? Gefeliciteerd! Dans rond de wereld Schoenendoos Wekelijks informatiebulletin van Openbare Basisschool Stap voor Stap Kruisakkers 3 6662 DV Elst t. 0481-37 36 27 e. directie@stapvoorstapelst.nl i. www.stapvoorstapelst.nl Agenda Redactie:

Nadere informatie

abcdefg Nieuwsbrief 9 14 maart 2017

abcdefg Nieuwsbrief 9 14 maart 2017 abcdefg Nieuwsbrief 9 14 maart 2017 lgemeen nieuws Rode loper Volgende week is het de School!Week in het openbaar onderwijs Het motto voor deze campagneweek is Ik ben welkom! Daarom leggen alle Librijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 14 december 2017

Nieuwsbrief 8 14 december 2017 Nieuwsbrief 8 14 december 2017 GROEPSACTIVITEITEN Op donderdag 21 december en vrijdag 22 december vieren wij het kerstfeest op school. Het programma gaat er als volgt uitzien. Bij droog weer: Donderdag

Nadere informatie

PBS les van de week. De les die vanaf komende maandag centraal staat en waarop door middel van de muntjes extra zal worden bekrachtigd is:

PBS les van de week. De les die vanaf komende maandag centraal staat en waarop door middel van de muntjes extra zal worden bekrachtigd is: Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief zal verschijnen op vrijdag 13 okt 2017. De nieuwsbrief staat op onze site www.kompasassen.nl. PBS les van de week De les die vanaf komende maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Welkom! Afspraken en regels. Jaarkalender. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Welkom! Afspraken en regels. Jaarkalender. In dit nummer: 29 augustus 2017 Nieuwsbrief Welkom! Graag heet ik alle leerlingen en ouders weer van harte welkom op school! We zijn alweer een week bezig en iedereen is inmiddels al een beetje gewend aan de nieuwe juf

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief mei In deze nieuwsbrief In deze nieuwsbrief Nieuwsbrief mei 2019 - Welkom - Avondvierdaagse - Verdrietig nieuws - Wilgenstam en Fatima nog een jaar samen op de Wilgenlei - Verandering van Sociaal Maatschappelijk Werkster - Werkweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 mei 2016

Nieuwsbrief 13 mei 2016 Jochem Blaauboerstraat 4 1751 CJ Schagerbrug 0224-571626 info@obszwanenest.nl http://www.obszwanenest.nl Kalender 16 mei: 2 e pinksterdag 17 mei: Schoolreis groep 1 t/m 7 23 t/m 25 mei: Groep 8 Kamp 26

Nadere informatie