Verslag Kindergemeenteraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag Kindergemeenteraad"

Transcriptie

1 Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 2 juni 2015, 17u30 Aanwezig: Jelena Debbaut, Marie Dumon, Andrej Holubova, Pauline Humblet, Emile Simonart, Marie Van den Bossche, Wout Vanvuchelen, Tom Verbeeck, Liam Wouters; raadsleden Roger Mertens, schepen van jeugd Petra Mombaerts, secretaris Viki Tweepenninckx, schepen van mobiliteit (gedeeltelijk) Burgemeester J. Ceyssens (gedeeltelijk) Verontschuldigd: Kaat Convents, Julie Motmans, Sam Tibo, Lennert Nijs Afwezig: Miquel Dewel, Maximo Oliva 0. Vooraf De raadsleden van de Tinteltuin hebben laten weten dat zij niet aanwezig kunnen zijn op deze vergadering omwille van hun klaskamp. Ook Lennert Nijs is verontschuldigd voor deze vergadering. 1. Verslag vorige vergadering Mobiliteitsproblemen zie ook punt 2 Evaluatie kinderaanbod: o Buitenspeeldag o Sport- en cultuurkampen paasvakantie o Kinderhoogdag o Koekeloere: aanbod Kindercultuur in De Passant Volgende voorstelling is voorzien op zondag 14 juni om 15u: De Wereld van de Kleine Bommes voor kinderen van 2 tot 5 jaar Affiches en flyers (enkel voor kleuters) worden meegegeven aan de kinderraadsleden om op te hangen en uit te delen in de scholen (Tinteltuin: wordt in de school bezorgd). Activiteiten Pinksterweekend o Sinksenkind: Marie Vdb, Tom en Liam waren hier aanwezig en hebben de trekking gedaan Liam heeft hierbij zichzelf als winnaar uitgeloot! Er waren veel minder deelnemers dan vorig jaar. o Processie: enkel Pauline Humblet en Marie Vdb hebben met het grote schepencollege mee gestapt in de processie. Aan Pauline en Marie wordt gevraagd om hun lintje terug binnen te brengen bij Petra in De Passant. o Dinsdag: Dag van de Lièveneer kermisplezier aan verminderde tarieven: niet alle kermiskramen hebben zich aan deze afspraak gehouden (vb. schietkraam, ballen gooien) bij de inschrijvingen voor de volgende kermis zal deze afspraak nog eens extra benadrukt worden bij de kermisuitbaters

2 Zowiezo-fietsactie: o Voorstel om de bordjes Weer een auto minder te voorzien als prijzen voor de fietsactie er werden 675 fietskaarten verdeeld in de verschillende scholen; als hiervan 500 kaarten ingediend worden die allemaal zo een bordje zouden krijgen kost dit 500 x 2,12 per bordje = dit is heel duur en hiervoor werd geen geld voorzien. o Voorstel om deze actie uit te breiden voor kinderen die te voet naar school komen. Overleg met milieuambtenaar: omdat al het promotiemateriaal voor de actie van dit jaar al klaar en verdeeld was, was het niet mogelijk om de actie voor dit schooljaar nog aan te passen. Toch is dit zeker een goed idee, maar dan moet de naam van de actie ook aangepast worden: ZoWieZo = Zoutleeuw wielt veilig en milieuvriendelijk naar school De kindergemeenteraad stelt de volgende namen voor en maakt hierin de volgende rangorde: Aantal voorkeurstemmen Bye Bye Auto 5 Voorstel logo: verbodsbord auto s (auto met rood doorstreept) Zowizo 2 Zoutleeuw wil veilig en milieuvriendelijk naar school Strap-maand 1 Stappen en Trappen Anti-auto-actie 1 Help zelf het milieu verbeteren 0 Deze resultaten worden bezorgd aan de milieuambtenaar. Er zijn geen andere opmerkingen bij verslag: het verslag van 28 april 2015 wordt goedgekeurd. 2. Stand van zake mobiliteitsproblemen s Hertogenpad: Opmerking Wout: bij overstroming loopt heel dit pad onder water, zodat je de weg niet meer ziet kan hier iets aan gedaan worden? Aangezien het s Hertogenpad in het natuurgebied Getevallei (provinciaal natuurproject) ligt, mag hier geen enkele wijziging aangebracht worden in het landschap er mag dus geen constructie geplaatst worden die overstroming zou kunnen beletten. Drinkwaterstraat: de betonblokken zijn ondertussen geïnstalleerd (ook in de Wezersebaan en de Lewastraat) auto s kunnen hier dus niet meer over rijden

3 Schepen Viki: in de Lewastraat zijn er heel wat auto s die de betonblokken omzeilen door over het aangrenzende veld te rijden (ook al is dit al ingezaaid met bieten). De eigenaar van de grond heeft zelf al dikke stenen gelegd en een lint gespannen, maar ze blijven hier langs rijden. Deze situatie zal besproken worden op het eerstvolgende mobiliteitsoverleg: er wordt naar een oplossing gezocht (vb. bijkomende paaltjes, een greppel ). De kinderraadsleden merken op dat ook de verkeerskussens die op verschillende invalswegen liggen niet altijd het gewenste effect hebben: o Omwonenden klagen over het lawaai van de auto s die stoppen voor en terug optrekken voorbij de verhoging. o Voordeel is wel dat er toch trager gereden wordt. Volgens de kinderraadsleden heeft een preventieve snelheidsmeter (met lachende of boze smiley) meer effect: o Hiervoor wordt meer afgeremd. o Kinderen in de auto sporen de bestuurders vaak aan om te vertragen omdat ze een lachend gezichtje willen zien o Deze kan regelmatig verplaatst worden kan dan ook opgesteld worden aan De Tinteltuin, omdat hier het probleem van te snel rijden blijft duren. Het stadsbestuur gaat nog na of het haalbaar en zinvol is om een flitspaal aan te kopen (kost ): mogelijke denkpistes zijn vb. verschillende palen aankopen maar slechts één camera die dan regelmatig gewisseld wordt tussen de verschillende palen, andere mobiele flitstoestellen Melding Jelena: kruispunt Vijfwilgenstraat - Houtstraat: gat in de weg Dit wordt doorgegeven aan de technische dienst met de vraag om dit zo spoedig mogelijk te herstellen. Hoek Grote Markt Ridderstraat: hier is het niet duidelijk wie voorrang moet geven waardoor vaak de auto s uit de 4 rijrichtingen allemaal tegelijk stil staan en men niet weet wie eerst mag rijden. Door de geparkeerde auto s en hekken die opgesteld werden rond een bouwwerf is de doorgang hier bovendien heel smal en moeilijk. Kruispunt Linterseweg Terweidenstraat Groenstraat: op de verkeersdrempel die hier ligt is een gevaarlijk hoge bult als je met de fiets vanuit de Groenstraat komt Liam bezorgt hiervan nog een foto aan Petra zodat ook dit kan doorgegeven worden aan de technische dienst.

4 3. Evaluatie werking kindergemeenteraad Na een jaar (of voor sommigen al 2 jaar) in de kindergemeenteraad is het tijd om een evaluatie te maken van de werking van kindergemeenteraad. Op de vorige vergadering werd al aangehaald dat wij het vanuit het stadsbestuur jammer vinden dat er in het begin van het schooljaar gevraagd werd om meer te vergaderen, maar dat er geen agendapunten ingediend werden door de raadsleden zelf. Suggesties, opmerkingen, voorstellen van de kinderraadsleden: Aantal vergaderingen: o de meningen zijn verdeeld voor sommigen is 1 keer om de 2 maanden voldoende, andere verkiezen toch meer vergaderingen o het aantal vergaderingen wordt best bepaald in functie van het aantal agendapunten: als er veel agendapunten zijn kan er een extra vergadering voorzien worden. o Bij de installatievergadering kan al gevraagd worden naar agendapunten afhankelijk van het aantal punten wordt het aantal vergaderingen bepaald. Locatie: o Af en toe een andere locatie om te vergaderen: vb. buiten bij goed weer o Plaatsbezoeken: met de kindergemeenteraad ter plaatse gaan kijken als er zich bepaalde probleemsituaties voordoen zodat iedereen met zijn eigen ogen kan zien waar het precies over gaat en wat het probleem is. Aanduiding burgemeester en schepenen: de burgemeester is een beurtrol tussen de verschillende scholen, zodat elke school om de 4 jaar de burgemeesterssjerp heeft; schepenen worden aangeduid in onderling overleg met de directie. Verslagen van de vergaderingen: de meerderheid van de aanwezige kinderraadsleden geeft aan dat ze het verslag van de vergadering thuis ook lezen. Voorstellen: o kinderen van het 4 de leerjaar (die zich volgend jaar kunnen kandidaat stellen als kinderraadslid) al eens uitnodigen op een vergadering zodat zij kunnen zien hoe dit in zijn werk gaat, en dus weten wat ze kunnen verwachten als zij verkozen zouden worden. Het zou ook leuk zijn als de directie of leerkrachten vaker aanwezig zouden zijn op de vergaderingen. o Een activiteit organiseren die geld opbrengt (vb. carwash) dat geld kan dan gebruikt worden om een leuke uitstap te plannen Schepen Roger laat weten dat we naar volgend jaar toe zo veel mogelijk rekening proberen te houden met deze voorstellen, voor zo ver deze ook praktisch haalbaar zijn.

5 4. Afsluiting werkjaar kindergemeenteraad Deze zitting was de laatste van het werkjaar Omdat in het huishoudelijk reglement opgenomen is dat alleen leerlingen van het 5 de en 6 de leerjaar van het basisonderwijs kunnen zetelen in de kindergemeenteraad kunnen een aantal van de huidige raadsleden vanaf september geen lid meer zijn van de kindergemeenteraad. Daarom zal in de loop van de maand oktober opnieuw een verkiezing georganiseerd worden. Het voorstel is dat kinderen die nu in het 5 de leerjaar zitten ook volgend jaar, als ze in het 6 de zitten, blijven zetelen in de kindergemeenteraad. De aanwezige kinderraadsleden die nu in het 5 de zitten laten weten dat ze volgend jaar allemaal opnieuw hun taak als kinderraadslid willen opnemen. Daarnaast kunnen leerlingen die nu in het 4 de en volgend jaar in het 5 de leerjaar zitten zich kandidaat kunnen stellen. De schepen dankt de kinderburgemeester, de schepenen en alle leden voor hun inzet, voor hun aangename medewerking en voor hun interessante voorstellen. De stad heeft voor iedereen ook een kleine attentie voorzien. Belangrijk: ook als je geen lid meer bent van de kindergemeenteraad kan je met voorstellen en suggesties altijd terecht op de dienst jeugd, bij schepen van Jeugd Roger Mertens of bij Petra!!! Petra Mombaerts Secretaris Kindergemeenteraad GC De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a 3440 Zoutleeuw Tel. 011/ cultuur@zoutleeuw.be Het verslag van deze vergadering, alsook de foto s van de installatievergadering, vind je ook op onder Vrije Tijd Jeugd Kindergemeenteraad.

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 28 april 2015, 17u30 Aanwezig: Jelena Debbaut, Marie Dumon, Pauline Humblet, Julie Motmans, Lennert Nijs, Maximo Oliva, Emile Simonart, Sam Tibo, Marie

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 24 maart 2015, 17u30 Aanwezig: Kaat Convents, Jelena Debbaut, Marie Dumon, Pauline Humblet, Julie Motmans, Lennert Nijs, Maximo Oliva, Emile Simonart,

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 13 januari 2015, 17u30 Aanwezig: Kaat Convents, Jelena Debbaut, Marie Dumon, Andrej Holubova, Pauline Humblet, Julie Motmans, Lennert Nijs, Maximo Oliva,

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 24 februari 2015, 17u30 Aanwezig: Kaat Convents, Andrej Holubova, Pauline Humblet, Julie Motmans, Maximo Oliva, Emile Simonart, Sam Tibo, Marie Van

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 8 mei 2012, 17u30 Aanwezig: Jochen Bernard, Lennert Delfosse, Pauline Geyskens, Liesje Herbots,, Xassandra Jacobs, Sari Kees,, Federico Oliva, Ouke

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 14 mei 2013, 17u30 Aanwezig: Jochen Bernard, Louis De Cock, Otto De Coster, Pauline Geyskens, Nele Grymonprez, Anna Ipers, Luna Kees, Sari Kees, Federico

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 7 maart 2017, 17.30u Aanwezig: Jorien Cauwenberghs, Guinevere Coenen, Evi Fosse, Kimberly Germis, Lore Grymonprez, Laurentien Mertens, Jef Meurs, Lucas

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 13 mei 2014, 17u30 Aanwezig: Riet Crols, Louis De Cock, Nele Grymonprez, Lukas Herbots, Tessa Jordens, Luna Kees, Driek Melard, Lennert Nijs, Wolf Princen,

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 11 maart 2014, 17u30 Aanwezig: Riet Crols, Louis De Cock, Nele Grymonprez, Lukas Herbots, Tessa Jordens, Luna Kees, Driek Melard, Lennert Nijs, Wolf

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 14 januari 2014, 17u30 Aanwezig: Riet Crols, Louis De Cock, Nele Grymonprez, Lukas Herbots, Tessa Jordens, Luna Kees, Driek Melard, Lennert Nijs, Wolf

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 10 augustus 2018 ORGANISATIE EN GRONDGEBIEDSZAKEN 55 2018_CBS_01266 Tijdelijk aanvullend politiereglement - Omgeving Nederhem evaluatie

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

STAD ZOUTLEEUW VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD INSTALLATIEVERGADERING 02/01/ UUR NOTULEN

STAD ZOUTLEEUW VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD INSTALLATIEVERGADERING 02/01/ UUR NOTULEN INSTALLATIEVERGADERING 02/01/2019 19.00 UUR NOTULEN Aanwezig : Annita Reniers, uittredend voorzitter/schepen Jos Ceyssens, raadslid/voorzitter Boudewijn Herbots, burgemeester Roger Mertens, Paul Mathues,

Nadere informatie

Ouderraad De Zeppelin

Ouderraad De Zeppelin VZW KB EN BLOH DIESTSESTEENWEG 11, 3540 HERK-DE-STAD Ouderraad De Zeppelin Verslag van de vergadering van 8-09-2011 Aanwezig: Jerome, Bart, Geert, Ingrid, Wendy, Anneleen, Yves, Dirk, Han, Joris, Petra

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 13 maart 2012, 17u30 Aanwezig: Jochen Bernard, Lennert Delfosse, Pauline Geyskens, Liesje Herbots, Sebastian Hermann, Xassandra Jacobs, Sari Kees, Thomas

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 12 maart 2013, 17u30 Aanwezig: Jochen Bernard, Louis De Cock, Otto De Coster, Pauline Geyskens, Nele Grymonprez, Anna Ipers, Luna Kees, Sari Kees, Federico

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NATUURPUNT TURNHOUTSE KEMPEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NATUURPUNT TURNHOUTSE KEMPEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT NATUURPUNT TURNHOUTSE KEMPEN 1. Draagwijdte 1.1 Dit huishoudelijk reglement regelt de interne werking van de afdeling Turnhoutse Kempen van Natuurpunt vzw. De bepalingen zijn aanvullend

Nadere informatie

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Artikel 1 : Oprichting adviesraad Er wordt een stedelijke adviesraad toegankelijkheid opgericht. Deze adviesraad is bevoegd alle materies te behandelen m.b.t.

Nadere informatie

Statuten Adviesraad Lokaal Overleg Kinderopvang 1

Statuten Adviesraad Lokaal Overleg Kinderopvang 1 Gemeentelijke statuten Adviesraad Lokaal Overleg Kinderopvang Gemeente Brakel / Horebeke Hoofdstuk 1: oprichting Art.1 Er werd een adviesraad voor kinderopvang opgericht volgens het Besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) Gelet op artikel 4 van de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de gemeente over het gemeentelijke milieu en natuurbeleid,

Nadere informatie

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout.

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout. ERKENNING EN ZETEL Artikel 1. De gemeentelijke Sportraad wordt erkend als gemeentelijk adviesorgaan in uitvoering van het decreet van 6 juli 2012, zijnde het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie 2018-2025 Artikel 1: De gemeentelijke milieuadviesraad, afgekort als MAR-Glabbeek, is een door het gemeentebestuur

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 13 juni 2017 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 13 juni 2017 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 13 juni 2017 om 19:30 uur Aanwezig: Starckx Wannes - voorzitter Breugelmans Stef, Der Kinderen Annemie, Gevers Dimitri, Meeus Paul, Versmissen Tom, Van Damme

Nadere informatie

INFO BETREFFENDE STRUCTUUR GEBRUIKERSRAAD

INFO BETREFFENDE STRUCTUUR GEBRUIKERSRAAD Interne afsprakennota GAW Het Molenhof bijlage 2 INFO BETREFFENDE STRUCTUUR GEBRUIKERSRAAD 1. Waarom gebruikersraad Op initiatief van de V.Z.W. werd er binnen het Molenhof een gebruikersraad opgericht.

Nadere informatie

GECOMOVE. Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat. Onderwerp: tum: 31 maart Datum

GECOMOVE. Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat. Onderwerp: tum: 31 maart Datum Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat Datum tum: 31 maart 2017, Geert Demeulemeester, Directeur Sint-Michiel Jean Vanhaeren vraagt als coördinator van de gemachtigde opzichters in Sint Michiel

Nadere informatie

Reglement tot aanwending van de middelen voorzien in het Cultuurfonds

Reglement tot aanwending van de middelen voorzien in het Cultuurfonds Reglement tot aanwending van de middelen voorzien in het Cultuurfonds HOOFDSTUK I: algemene bepalingen Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Het Cultuurfonds heeft tot doel de erkende

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Lokaal Overleg Kinderopvang M.i.v. 25/06/2019 Het huishoudelijk reglement voor het Lokaal Overleg kinderopvang wordt als volgt vastgesteld: Art. 1 Het Lokaal Overleg wordt opgericht

Nadere informatie

Model Huishoudelijk reglement voor de VOR Artikel 1. Begripsbepaling 1.1 Organisatie De organisatie of instelling waarbinnen de VOR functioneert.

Model Huishoudelijk reglement voor de VOR Artikel 1. Begripsbepaling 1.1 Organisatie De organisatie of instelling waarbinnen de VOR functioneert. Pagina 1 van 3 Model Huishoudelijk reglement voor de VOR Artikel 1. Begripsbepaling 1.1 Organisatie De organisatie of instelling waarbinnen de VOR functioneert. 1.2 Directie De rechtspersoon (stichting

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden

Nadere informatie

Verslag kindergemeenteraad 14 Maart u00

Verslag kindergemeenteraad 14 Maart u00 Gemeentebestuur Wachtebeke Jeugddienst Dr. Jules Persynplein 6 9185 Wachtebeke Verslag kindergemeenteraad 14 Maart 2017 16u00 Aanwezig: Jonathan Van Melle, Estée Huyben, Quilliano Van Hoove, Lisa Hamerlinck,

Nadere informatie

Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april Aanwezig: Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter;

Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april Aanwezig: Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter; Provincie Oost-Vlaanderen Verslag verkeerscommissie van 21 april 2015. Begin: 09u00. Einde: 11u00. Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april 2015. Aanwezig: Alex De Smet Alain De Jonghe Tom Dhollander Marc Peleman

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 28-01-2019 Tijd 14:00-15:00 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs, algemeen directeur: Vincent Gabriels Verontschuldigd: Sandra

Nadere informatie

TOELAGEREGLEMENT GERICHT OP INITIATIEVEN VOOR KINDEREN, JONGEREN & OPVOEDERS.

TOELAGEREGLEMENT GERICHT OP INITIATIEVEN VOOR KINDEREN, JONGEREN & OPVOEDERS. TOELAGEREGLEMENT GERICHT OP INITIATIEVEN VOOR KINDEREN, JONGEREN & OPVOEDERS. Artikel 1: Toelagen Vanuit het gemeentebestuur wordt, voor de periode eindigend op 31 december 2019, onder de hierna vermelde

Nadere informatie

Verslag Algemene Vergadering

Verslag Algemene Vergadering Verslag Algemene Vergadering 15-09-2015 LOCATIE (TIJDSTIP): refter 't Haegje (20:00) AANWEZIGEN: Karen Schouteden (voorzitter; KS), Peter De Cat (secretaris; PDC), Michael Bekaert (MB), Fleur Cloetens

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13.

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13. Statuten gemeentelijke adviesraad Adviesorgaan voor toerisme Goedgekeurd door de raad van bestuur dd. 19 maart 2013 Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 28 mei 2013 Artikel 1. Het adviesorgaan voor toerisme

Nadere informatie

Verslag OR 12/09/2016

Verslag OR 12/09/2016 Verslag OR 12/09/2016 Aanwezig: Els U Meester Pascal Els VL Els M Elke Jurgen - Ellen Kim Sylvia - Robin - Meester Bart - Juf Lara Verontschuldigd: Igor Verslag: Elke Agendapunten: 1) Goedkeuring vorig

Nadere informatie

ADVIESRAAD LOKALE ECONOMIE HAACHT STATUTEN

ADVIESRAAD LOKALE ECONOMIE HAACHT STATUTEN ADVIESRAAD LOKALE ECONOMIE HAACHT STATUTEN Art 1 Art. 2 De gemeentelijke raad voor de belangen van alle Haachtse ondernemers draagt als naam Adviesraad lokale economie Haacht, hierna genoemd de raad. Het

Nadere informatie

Verslag jeugdraad 24 juni 2014 om 20u Locatie: Raadzaal gemeentehuis

Verslag jeugdraad 24 juni 2014 om 20u Locatie: Raadzaal gemeentehuis Z o u t l e e u w Verslag jeugdraad 24 juni 2014 om 20u Locatie: Raadzaal gemeentehuis Aanwezig: Sean Reniers (Chiro Budingen), voorzitter Sara Deconninck en Lise Hoebrechts (Sint-Leonardusscouts), Nick

Nadere informatie

stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad BRUGGE

stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad BRUGGE stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad HUISHOUDELIJK REGLEMENT SENIORENADVIESRAAD BRUGGE ART. 1 DOELSTELLING De doelstelling van de Seniorenadviesraad Brugge is: Als een volwaardig contactorgaan

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 JANUARI 13

ZITTING VAN 28 JANUARI 13 PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- ZITTING VAN 28 JANUARI 13 AANWEZIG: de heer Koenraad Van Coppenolle, voorzitter de dames Veerle Daems, Martine Dierickx, Heleen Vangeel en Freya Verlinden

Nadere informatie

WIJZIGEN VASTSTELLING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD

WIJZIGEN VASTSTELLING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 JANUARI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Ward Baeten, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

Gemeente Brakel Marktplein Brakel Huishoudelijk reglement Culturele raad Gemeenteraad 4 februari 2013

Gemeente Brakel Marktplein Brakel Huishoudelijk reglement Culturele raad Gemeenteraad 4 februari 2013 HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTURELE RAAD Titel 1: Grondslag Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de gemeentelijke culturele raad Brakel door het organiseren van de

Nadere informatie

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE I. Opdracht. Artikel 1: Er wordt een beheersorgaan opgericht dat als opdracht krijgt de gemeenteraad en het college van burgemeester en schepenen

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 12 mei 2014

Gemeenteraad Zitting van 12 mei 2014 Gemeenteraad Zitting van 12 mei 2014 Besluit GOEDGEKEURD Welzijn Samenstelling: Aanwezig: De heer Piet Lombaerts, voorzitter De heer Vincent Van Quickenborne, burgemeester; de heer Rudolf Scherpereel,

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013.

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Statuten 2013-2018 Algemeen Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend

Nadere informatie

Statuten BEHEERSORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne

Statuten BEHEERSORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne Statuten BEHEERSORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne Titel I: Opdracht Artikel 1. Er wordt een beheersorgaan opgericht dat de opdracht krijgt de inrichtende overheid bij te staan bij het beheer

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn Puurs-Sint-Amands, zitting van 02.01.2019 Aanwezig: Els Goedgezelschap, Voorzitter raad voor Koen Van den Heuvel, Alex Goethals, Peter Van Hoeymissen, Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Ronny Tourné,

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

VERSLAG. Datum: Julie Leenkneght. Verslag door: Aanwezig. Verontschuldigd. Emmy Nolf. Florijon Sharku Xander Vincke Dante Gravina

VERSLAG. Datum: Julie Leenkneght. Verslag door: Aanwezig. Verontschuldigd. Emmy Nolf. Florijon Sharku Xander Vincke Dante Gravina p. 1 van 6 VERSLAG EERSTEE KINDERGEMEENTERAAD Datum: Verslag door: Vrijdag 20 september 2013 (15u45-17u15) Julie Leenkneght (kindergemeenteraad@menen.be), T 056 5299 236 AANWEZIG Aanwezig Verontschuldigd

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad en feitelijke vereniging De Regenboogouders van Basisschool De Regenboog, Wondelgem - versie april 2017

Huishoudelijk reglement Ouderraad en feitelijke vereniging De Regenboogouders van Basisschool De Regenboog, Wondelgem - versie april 2017 Huishoudelijk reglement Ouderraad en feitelijke vereniging De Regenboogouders van Basisschool De Regenboog, Wondelgem - versie april 2017 Benaming In september 2014 werd een ouderraad opgericht als intern

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Dit huishoudelijk reglement dient als aanvulling bij de statuten en geen enkele interpretatie die in strijd is met de statuten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement betreffende het Lokaal Overleg Kinderopvang

Huishoudelijk reglement betreffende het Lokaal Overleg Kinderopvang Huishoudelijk reglement betreffende het Lokaal Overleg Kinderopvang Artikel 1. Oprichting en doel Het lokaal overleg kinderopvang wordt opgericht als adviesraad van het lokaal bestuur overeenkomstig het

Nadere informatie

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling STATUTEN VAN DE SENIORENRAAD Artikel 1 De statuten van de gemeentelijke seniorenraad worden als volgt goedgekeurd : Oprichting zetel - status Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke seniorenraad opgericht.

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 7 JANUARI 2019

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 7 JANUARI 2019 De gemeenteraad vergadert in C.C. Den Hoogen Pad te Maldegem-Adegem, Adegem-Dorp 16 B ingevolge een bijeenroeping van de uittredende voorzitter van 31 december 2018. De zitting vangt aan om 20:00 uur.

Nadere informatie

Statuten en huishoudelijk reglement MINARAAD WAREGEM

Statuten en huishoudelijk reglement MINARAAD WAREGEM Statuten en huishoudelijk reglement MINARAAD WAREGEM Dit reglement omvat de statuten en het huishoudelijk reglement. Dit reglement werd vastgesteld in de minaraad van 17 juni 2019 en goedgekeurd in de

Nadere informatie

> KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG!

> KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG! > KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG! > > DE GEMEENTE: WAT, WAAR, HOE EN WAAROM? Simpel gezegd is een gemeente een stuk grondgebied met een eigen bestuur, dat verkozen is door en verantwoording aflegt

Nadere informatie

STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN

STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN Hoofdstuk 1 : Benaming, erkenning en doelstelling Titel 1 : benaming en erkenning Art. 1 Art. 2 Onder de benaming Jeugdraad De Haan wordt in De Haan een jeugdraad opgericht.

Nadere informatie

Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur

Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Artikel 1. Oprichting Het gemeentebestuur richt, op initiatief van de milieuverenigingen van Dilbeek, een gemeentelijke adviesraad voor milieu en

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg

Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg 1 Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg Doelstellingen ARTIKEL 1 De cultuurraad heeft als doel het bevorderen van een integraal cultuurbeleid in het belang van alle inwoners van

Nadere informatie

Roger Mertens, Paul Mathues, Annita Reniers, Ilse Beelen, Leden van het Vast Bureau

Roger Mertens, Paul Mathues, Annita Reniers, Ilse Beelen, Leden van het Vast Bureau VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 APRIL 2019 OM 19.30 UUR Aanwezig: Jos Ceyssens, Voorzitter OCMW-raad Boudewijn Herbots, Voorzitter van het Vast Bureau Roger Mertens, Paul Mathues,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 De raad voor maatschappelijk welzijn vergadert in zijn gewone vergaderzaal ingevolge een bijeenroeping van de voorzitter van 30 december

Nadere informatie

Ouders: Grietje, Andreas, Aleksandra, Niels, Kelly, Leen, Petra, Carl, Tom, Vanessa, Veerle, Johan

Ouders: Grietje, Andreas, Aleksandra, Niels, Kelly, Leen, Petra, Carl, Tom, Vanessa, Veerle, Johan Verslag ouderraad Kleuterschool Sint Jansschool Leuven Aanwezig : Ouders: Grietje, Andreas, Aleksandra, Niels, Kelly, Leen, Petra, Carl, Tom, Vanessa, Veerle, Johan (als ik nog iemand niet vermeld heb

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN

REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN ART. 1. ALGEMEEN 1.1. Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten verleent het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden uitoefent overeenkomstig zijn statuten. Algemene

Nadere informatie

UITTREKSEL Gemeenteraad

UITTREKSEL Gemeenteraad UITTREKSEL Gemeenteraad DONDERDAG 07 FEBRUARI 2013 aanwezig R. Mennes, burgemeester G. Rottiers, K. Van Hoofstat, V. Goris, schepenen A. Boen, schepen van rechtswege A. Ams, G. Van Frausem, G. Van de Vreken,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor de schoolraad BO

Huishoudelijk reglement voor de schoolraad BO Huishoudelijk reglement voor de schoolraad BO 1 Oprichting 1.1 In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad, B.S. 6 augustus 2004, zoals

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lokaal Fonds Uitvoerend Comité Mol REVISIENUMMER: 0 Huishoudelijk Reglement Lokaal Fonds Uitvoerend Comité Mol Goedgekeurd door Uitvoerend Comité Mol op 03/07/2018, revisienummer

Nadere informatie

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat. Datum: 11 juni 2015

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat. Datum: 11 juni 2015 : Guy Legein : Benoit Folens Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat 1. Frankendijk: Het college van burgemeester en schepenen heeft op advies van de Gecomove beslist om het kruispunt van De Scheuten

Nadere informatie

Voer hier uw titel in

Voer hier uw titel in Voer hier uw titel in Voer hier uw tekst in op niveau 1 Tweede niveau Voer Provincie- hier uw en titel in gemeenteraadsverkiezingen Voer hier uw tekst in op niveau 1 Zondag Tweede 14 niveau oktober 2012

Nadere informatie

Beslissing: Goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen in vergadering van 24 januari 2019

Beslissing: Goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen in vergadering van 24 januari 2019 Het college van burgemeester en schepenen Besluit Vergadering van 24 januari 2019 2019_CVB_00520 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Emile Moysonlaan - aanpassen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement deelraad muziek en podium Aangepast reglement goedgekeurd door de Lierse gemeenteraad 25 maart 2013

Huishoudelijk reglement deelraad muziek en podium Aangepast reglement goedgekeurd door de Lierse gemeenteraad 25 maart 2013 Huishoudelijk reglement deelraad muziek en podium Aangepast reglement goedgekeurd door de Lierse gemeenteraad 25 maart 2013 Hoofdstuk I benaming en zetel artikel 1 De deelraad draagt als naam muziek en

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement 19/12/2010 Orchideeënlaan 17-1820 Steenokkerzee1 http://www.milieuraad.be/steenokkerzeel milieuraad1820@skynet.be Tel 02/254. 19.50 (secr. Milieudienst) Huishoudelijk reglement Artikel 1 Dit huishoudelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeenteraad/raad voor maatschappelijk welzijn

Huishoudelijk reglement gemeenteraad/raad voor maatschappelijk welzijn GR 22/1/2019 Punt 3 & punt 8 amendementen Groen-sp.a Huishoudelijk reglement gemeenteraad/raad voor maatschappelijk welzijn Amendement 1 Artikel Artikel 31, 1 Huidig voorstel 1 De gemeenteraad richt 2

Nadere informatie

VOORSTELLEN KINDERGEMEENTERAAD

VOORSTELLEN KINDERGEMEENTERAAD VOORSTELLEN KINDERGEMEENTERAAD 2012-2013 Omdat de mening van kinderen belangrijk is, besliste het College van Burgemeester en Schepenen op 15.05.2012 om een Kindergemeenteraad in te richten. In oktober

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg Verkeersmemorandum Voorwoord Dit verkeersmemorandum werd opgesteld door vertegenwoordigers van de Ouderraden van de Scholengemeenschap De Kraal, met vestigingen in de Van Bladelstraat, Elststraat, Schaffelkantstraat

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

COLOFON. Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen

COLOFON. Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden - https://pixabay.com/ Contactgegevens Jeugddienst

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE SCHOOLRAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE SCHOOLRAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE SCHOOLRAAD Hoofdstuk 1 - Oprichting Art.1 In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad, B.S. 6 augustus

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 03/01/2019

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 03/01/2019 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 03/01/2019 Aanwezig: (alfabetisch) F. Ampe-Duron, F. Annys, K. Claeys-Goemaere, De Lille Robin, D. De Poortere, M. Declerck, J.M. Dedecker, T. Dedecker,

Nadere informatie

STAD ZOUTLEEUW VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD AGENDA MET TOELICHTENDE NOTA

STAD ZOUTLEEUW VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD AGENDA MET TOELICHTENDE NOTA U wordt overeenkomstig artikel 19/20 DLB voor de eerste maal uitgenodigd voor de vergadering van de gemeenteraad die zal doorgaan op 24/01/2019 om 20.00 uur in het stadskantoor AC zaal Ophem, Aen den Hoorn

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Nieuwsbrief maart 2017 Beste ouder(s), Poëzieweek 2017 Wij zijn heel fier met de talrijke deelnemingsformulieren die we mochten ontvangen. We hopen dat jullie genoten hebben van de wandeling en het zoeken

Nadere informatie

EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST

EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST REALISATIES VAN HET BEWONERSPLATFORM RENINGELST Informatie Bewoners geven aan dat er via de stadskrant van Poperinge al heel wat informatie wordt doorgegeven aan de

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

Verslag vergadering ouderraad dinsdag 25 april 2017

Verslag vergadering ouderraad dinsdag 25 april 2017 Verslag vergadering ouderraad dinsdag 25 april 2017 Kernbestuur ouderraad Naam Anja Smet Annelies De Beuf Cindy Verdoorent Edwige Cardoen Geert Vanhove Ines Van Buynder Karin De Lamper Kristof Van der

Nadere informatie

De zetel van het Welzijnsforum is gevestigd te 9300 Aalst, Grote Markt 3.

De zetel van het Welzijnsforum is gevestigd te 9300 Aalst, Grote Markt 3. STATUTEN WELZIJNSFORUM AALST 1. Oprichting Welzijnsforum Artikel 1 Stedelijke adviesraad Het Welzijnsforum is een stedelijke adviesraad die lokale welzijnsactoren in Groot-Aalst samenbrengt met het oog

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT - NATUURPUNT AFDELING TURNHOUTSE KEMPEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT - NATUURPUNT AFDELING TURNHOUTSE KEMPEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT - NATUURPUNT AFDELING TURNHOUTSE KEMPEN 1. Draagwijdte 1.1 Dit huishoudelijk reglement regelt de interne werking van de afdeling Turnhoutse Kempen van Natuurpunt vzw. De bepalingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Deel 1 ALGEMENE VERGADERING Samenstelling van de Algemene Vergadering Procedure voor culturele verenigingen, organisaties en instellingen Art. 1 Een culturele organisatie, vereniging

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen INSPRAAKRAPPORTAGE Herinrichting Pleiadenplantsoen Gemeente Velsen Oktober 2018 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2 1.1 Inspraakprocedure 2 1.2 Leeswijzer 2 2. INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN 3 2.1 Inspreekthema

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK

GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2006, 21 december 2010, 14 december 2015 Bekendgemaakt op 28 september 2006, 23

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_02801 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie