Verslag Kindergemeenteraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag Kindergemeenteraad"

Transcriptie

1 Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 13 mei 2014, 17u30 Aanwezig: Riet Crols, Louis De Cock, Nele Grymonprez, Lukas Herbots, Tessa Jordens, Luna Kees, Driek Melard, Lennert Nijs, Wolf Princen, Sam Tibo, Viktor Vanderlinden, Lars Vanhissenhoven, Tom Verbeeck, Hanne Wijnants, Liam Wouters; raadsleden Roger Mertens, schepen van jeugd Viki Tweepenninckx, schepen van mobiliteit Petra Mombaerts, secretaris Verontschuldigd: Afwezig: / 1. Verslag vorige vergadering Voorstellen De Bron o Anti-slip-mat fietspad Budingenweg: in Scandinavië wordt hiervoor een speciaal product gebruikt, plastirouter. Dit is een laag met korrels die heel snel opdroogt en zo een anti-slip-laag vormt. Ook de gemeente Kortessem (Limburg) gaat dit gebruiken. Het studiebureau volgt dit op. Als dit echt het gewenste resultaat heeft, zal dit ook in Zoutleeuw gebruikt worden, zodat het fietspad bij de start van het nieuwe schooljaar terug veilig is. o Speeltoestel Terweidenstraat aankoop is gebeurd plaatsing wordt gepland in overleg met de technische dienst. Hierbij moeten zij voldoen aan de nodige veiligheidsvoorschriften. Het toestel moet ook jaarlijks gekeurd worden door een speciale firma om er op toe te zien dat het nog veilig is. Probleem sluipverkeer Drinkwaterstraat : o Proefopstelling met rubberen flappen en later ev. varkensrug : de flappen zijn besteld en zullen geplaatst worden door de technische dienst (voor 1/9). o Schepen Roger heeft bij De Lijn gevraagd naar het gebruik van deze weg door de belbus, maar heeft hierover nog geen antwoord gekregen. Hij heeft ook zelf de test met de GPS gedaan, maar deze stuurt hem niet over de Drinkwaterweg om van Zoutleeuw centrum naar de Dungelstraat te gaan. Witte Beek (zie punt 4) Aanbod kinderen en jongeren: Buitenspeeldag, sport- en cultuurkampen (zie punt 2) Zwerfvuilactie (zie punt 2) Het verslag van 11/3/14 wordt goedgekeurd. Aan alle raadsleden wordt een documentatiemapje bezorgd met de agenda van de vergadering en de afspraken voor het Pinksterweekend.

2 2. Evaluatie Buitenspeeldag / Sport- en cultuurkampen / Zwerfvuilactie Buitenspeeldag: woensdag 2 april 2014 Waar: stadspark achter het gemeentehuis - 13u 17u Aantal deelnemers: er waren 400 deelnemersbandjes ter beschikking, deze waren om 15u al allemaal uitgedeeld en er waren nog heel wat kinderen die nadien een bankje komen vragen zijn schatting: 450 kinderen. 11 van de 15 kinderraadsleden hebben deelgenomen. Op het piekmoment was het echt wel heel druk. Dit zorgde af en toe voor wat geduw en getrek, omdat er vb. veel te veel volk in de springkastelen zat/wou gaan De grote zandbak en de stand voor het handboogschieten waren dit jaar nieuw en vielen erg in de smaak. Opmerkingen / voorstellen van de kindergemeenteraad: Voorstelling programmeren vb. ballonnenclown, bekende voetballer uitnodigen Voetbal verplaatsen naar het terrein achter het park om zo meer plaats te hebben (dit kan wel niet meer als de bouwwerken achter het park gestart zijn) Meer springkastelen voorzien (stond altijd veel volk aan te schuiven) Afgesloten parcours voor go-carts en fietsen: zij rijden er nu zomaar tussendoor en dat kan gevaarlijk zijn. Extra activiteit voorzien in De Passant ( is een buiten speeldag!) Free fall (zoals in Passant bij DAS-beurs) Activiteit splitsen over verschillende locaties om meer volk te kunnen ontvangen Sport- en cultuurkampen paasvakantie Waar: De Passant, voetbalterreinen RDZ, Tenniscenter Wimbeldon, Provahof en verschillende locaties tijdens de paasvakantie Totaal aantal deelnemers kampen (stad D-Motion Overleef): zo n 450 kinderen! De kampen voor kleuters vallen zoals elk jaar erg in de smaak. Paardrijden was zoals altijd de eerste week al volzet en ook voor X-plore en de Survival Days moesten kinderen geweigerd worden omwille van volzet. Ook de cultuurkampen konden dit jaar op heel wat bijval rekenen: pizza s maken, cupcakes maken, Bouw je eigen raket, Freaky Fotografie en de bijenworkshop waren bijna allemaal volzet (behalve pizza maken voor jarigen). Opmerkingen / voorstellen kindergemeenteraad: Survival Days was een heel leuke activiteit maar zou nog leuker zijn als dit kon georganiseerd worden mèt een overnachting Zwerfvuilactie Op donderdag 20 en vrijdag 21 maart werd, op voorstel van de kindergemeenteraad opnieuw een zwerfvuilactie georganiseerd.

3 De Oogappel, de Tinteltuin en De Bron (en Zonnegroen en De Kleine Picasso) hebben hiervoor ingeschreven, VBS Zoutleeuw niet (ondanks de uitdrukkelijke vraag door de kinderraadsleden om dit toch te doen). De Bron en de Oogappel hebben uiteindelijk niet deelgenomen omwille van het slechte weer. Opmerkingen / voorstellen kindergemeenteraad: o De Tinteltuin, Zonnegroen en De Kleine Picasso (totaal: 230 leerlingen) hebben wel mee gedaan en zij hebben heel veel afval verzameld. Een foto van het resultaat wordt getoond op de vergadering. o De kindergemeenteraad stelt voor om deze foto te gebruiken om mensen te wijzen op het probleem en de gevolgen van zwerfvuil, door vb. een affiche te maken, op de website van de stad of in de Zoutpot (vb. voorpagina met als commentaar Zoutleeuw, van een andere kant bekeken ). Schepen Roger merkt hierbij nog het volgende op: o In overleg met de MAR (Milieu Advies Raad) is afgesproken om de zwerfvuilactie volgend jaar te plannen op een vrijdag én een zaterdag, zodat naast scholen ook verenigingen hier aan kunnen mee werken. o Vanaf de 2 de helft van 2014 zullen bij de glasbollen camera s geplaatst worden om sluikstorters te betrappen, zodat deze ook kunnen beboet worden. Het is de bedoeling om mensen zo af te schrikken en te voorkomen dat ze hun afval achterlaten bij de glasbollen. 3. Bijenvriendelijke bloemenzaadactie De voorbije vergadering heeft de kindergemeenteraad het, op voorstel van Tom Verbeeck, gehad over bijenvriendelijke planten in openbaar groen in Zoutleeuw. Er werd toen voorgesteld dat de kindergemeenteraad hiervoor zelf actie onderneemt en bijenvriendelijk bloemenzaad gaat zaaien. Dit kan in de periode eind maart eind augustus. De stad heeft ondertussen een hele voorraad bijenvriendelijk bloemenzaad aangekocht. Via schepen Viki Tweepenninckx wordt een locatie ter beschikking gesteld waar dit kan gezaaid worden: weide op de steenweg tussen Bos en Helen De technische dienst zal hierbij zorgen voor het nodige tuingerief. Kindergemeenteraad: datum afspreken wanneer deze actie kan doorgaan Woensdagnamiddag: 21/5/14 van 13u30 tot 15u30. Vertrek van in Zoutleeuw: aan De Passant wie dat wil kan na de school rechtstreeks naar De Passant komen om hier zijn/haar boterhammen op te eten en dan van hieruit mee te vertrekken Verplaatsing gebeurt met de stadsbus. Vooraf wel laten weten of je hier zal aan mee doen of niet bij het verslag wordt een brief bezorgd met de praktische afspraken ook andere kinderen kunnen mee (tot de bus vol zit 28 plaatsen) De pers zal hiervoor uitgenodigd worden.

4 Op de vorige vergadering werden door de leerlingen van De Bron voorstellen gedaan voor het schilderen van extra zebrapaden. Schepen Mertens stelt voor om de zaaiactie te combineren met een bezoek aan deze voorgestelde plaatsen, zodat de kinderraadsleden zelf kunnen zeggen waar ze deze zebrapaden precies zouden willen. Dit zal dan doorgegeven worden aan de technische dienst, zodat zij deze (indien de verkeerscommissie hier mee akkoord is) kunnen schilderen (is voorzien begin juli). Er is nog een bijkomend voorstel voor zebrapaden in de Dungelstraat. Lars en Louis dienen wel nog de voorstelde plaats door te geven aan Petra (vb. ter hoogte van welk huisnummer). 4. Witte Beek: initiatieven TintelTuin Op de vorige vergadering hebben de leerlingen hun acties rond de Witte Beek nog eens toegelicht. Zij zijn er echt niet blij mee dat de kalk nu weer eens leeggeschept werd op de oevers, terwijl dit toch geen oplossing is voor het probleem. Er werd beloofd om nog eens een extra filter te installeren maar de leerlingen van de Tinteltuin geloven er niet in dat dit het probleem zal oplossen. Het probleem van de Witte Beek werd ook besproken op de MAR, de Milieu Advies Raad. De directeur van de watermaatschappij werd hierop uitgenodigd om de plannen van De Watergroep om dit probleem aan te pakken voor te leggen. Er werden verschillende mogelijkheden aangehaald om het kalkwater in de beek te voorkomen. Stopzetten centrale ontharding door watermaatschappij o Al het water wordt terug hard / kalkrijk o Veel mensen zullen dan zelf een ontkalker zetten is duur + min. 120 kg. zout per ontkalker in het milieu terechtkomen o Mensen die geen ontharder zetten: meer waspoeders en zepen moeten gebruiken die dan ook in milieu terecht komen. Wijziging van de onthardingsmethode o Natronloog gebruik i.p.v. kalkmelk om te ontharden o Nadeel: hoger zoutgehalte in het water o Voordeel: spoelwater is helder o Proeven met natronloog hebben goede resultaten opgeleverd (kostprijs: ) Plannen van de watermaatschappij: Centrale ontharding door de watermaatschappij blijft behouden: o Goed voor het milieu in het algemeen (kalkmelk is een natuurlijk product geen extra zout in water) o Goed voor de portemonnee van gebruikers (moeten zelf geen ontkalker kopen en minder waspoeders en zeep nodig) o Kalkresten op oevers is niet slecht voor het milieu maar is geen gezicht en moet opgelost worden Verbeteren van huidige methode van ontharden met kalkmelk (in buurlanden werden de goede resultaten hiervan al bewezen). o Slipbekken waarin kalkwater opgeslagen wordt regelmatig proper gemaakt

5 o Automatische klep op slipbekken waardoor de bezinkingstijd verlengd wordt zodat kalkresten beter naar de bodem kunnen zakken vooraleer het water in de beek geloosd wordt o Eventueel bijkomende filter plaatsen moet nog uitgetest worden of dit voldoende effect heeft (kostprijs proeven: ) o Als huidige methode niet de gewenste resultaten heeft: overschakelen naar methode met natronloog maar dit komt enkel het uitzicht van de beek ten goede, niet de kwaliteit van het water omwille van een verhoogd zoutgehalte. Verder onderzoek is nodig om uit te maken welke oplossing de beste is. Afspraken De Watergroep zal de betrokken partijen op de hoogte houden zij zullen de nodige informatie doorgeven aan de stad, die dat op zijn beurt verspreid aan o.a. de Tinteltuin. De kindergemeenteraad merkt op dat ze dit verhaal al verschillende keren gehoord hebben, maar dat het resultaat nog altijd hetzelfde is: een vieze witte beek. De beloftes die in het verleden gemaakt werden dat dit zou opgelost worden zijn nog altijd niet waargemaakt. 5. Voorstellen De Oogappel Op de vorige vergadering hebben de raadsleden van De Oogappel aangegeven dat zij nog een aantal voorstellen wouden bespreken op de vergadering. Er werden vooraf wel geen definitieve agendapunten doorgegeven. Lars en Tessa geven hier op de vergadering meer uitleg over. o EHBO-cursus voor kinderen Het Rode Kruis geeft ook EHBO-cursussen voor kinderen: de cursus helpertje voor kinderen van jaar en de cursus junior helper voor jongeren van jaar. Het is een cursus van in totaal 16 uur (verspreid over verschillende dagen) en kost 9 per kind. Lars vraagt of het mogelijk is om zo n cursus te organiseren in Zoutleeuw en of de stad kan tussenkomen in (een deel van) de kosten. De kindergemeenteraad vindt dit een goed voorstel, al is niet iedereen er van overtuigd dat veel kinderen dit zullen volgen. Schepen Roger laat weten dat aan het Rode Kruis van Zoutleeuw gevraagd zal worden of zij hier ook zo een cursus zouden kunnen organiseren. Als zij dit willen doen, zal de stad hier zo veel mogelijk reclame over maken zodat alle kinderen die hier in geïnteresseerd zijn dit ook weten en zich hiervoor kunnen inschrijven. Er zal dan ook nog bekeken worden of de stad dit initiatief ook financieel kan ondersteunen. o Andere voorstellen van leerlingen van De Oogappel o Verkeersveiligheid aan de schoolpoort: door de werken aan De Passant is het hier extra druk en omdat nogal wat chauffeurs zich niet aan de verkeersregels houden vragen de leerlingen of de politie hier meer kan aanwezig zijn om te controleren en te beboeten. Het plaatsen van een Octopuspaal kan helpen om de autobestuurders er op te wijzen dat ze voorzichtig moeten want dat ze in de omgeving van een school komen.

6 Schepen Roger laat weten dat v.a. 19/5 de Sint-Truidensesteenweg opnieuw een éénrichtingsstraat wordt (je mag dan niet meer richting Sint-Truiden), waardoor de verkeersdrukte aan de schoolpoort ook zal verminderen. Voor de schoolbussen is afgesproken dat zij de kinderen afzetten in de Rijkswachtstraat, zodat de kinderen niet meer over de straat moeten om naar hun school te gaan. Verder zal er, zoals eerder al besproken, ook een oplichtend verkeersbord geplaatst worden om de bestuurders er op te wijzen dat ze een schoolomgeving naderen. o Voorstellen van activiteiten: Hockeydag (SVS-activiteit op woensdagnamiddag, zoals er vb. ook voetbal en handig met de bal georganiseerd wordt. Meer sportdagen zoals DAS-beurs, met vb. ook breakdance, voetbal, Activiteiten met dieren: paardrijden, bezoek aan een dierenasiel Activiteiten met verschillende scholen samen en de leerlingen dan ook mengen zodat ze ook samen kunnen spelen met kinderen van andere scholen. 6. Pinksteren: voorbereiding activiteiten kindergemeenteraad Hoewel dit de laatste vergadering is van de kindergemeenteraad staan er dit schooljaar toch nog een aantal activiteiten op het programma tijdens het Pinksterweekend. Zaterdag 7 juni o 15-16u: Sinksenkind kinderen tussen 3 en 14 jaar kunnen deelnemen door hun deelnemersstrookje in te dienen in het historisch stadhuis op de Grote Markt de eerste 100 kinderen ontvangen een kermispakketje om 16u vindt de loting van het Sinksenkind plaats door kinderburgemeester / kinderraadslid. Alle leden van de kindergemeenteraad zijn hiervoor uitgenodigd: als ze zich aanmelden tussen 15u en 16u krijgen ze een verrassingspakketje en als ze dan ook nog een strookje in de brievenbus steken maken ze kans op één van de hoofdprijzen. Schepen Roger is aanwezig in het Stadhuis. Maandag 9 juni o Sint-Leonardusprocessie: in het documentatiemapje zit voor alle kinderraadsleden de praktische afspraken om mee te stappen in de Sint-Leonardusprocessie. Aan de kinderraadsleden die mee naar de mis willen gaan wordt gevraagd om plaats te nemen op de gereserveerde plaatsen bij het grote schepencollege (rechts vooraan, aan de schatkamer schepen Roger is daar ook). Na de hoogmis van 10u wordt aan de kindergemeenteraad gevraagd om eerst met het grote schepencollege mee plaats te nemen op de eretribune en dan mee aan te sluiten bij de processie. o Samenkomst: voor wie niet mee naar de mis gaat: aan de eretribune voor de dekenij (tegenover hoofdingang kerk) om 11u schepen Roger

7 is daar ook de kinderraadsleden stappen samen met de grote gemeenteraad mee in de processie. 7. Afsluiting werkjaar kindergemeenteraad Deze zitting was de laatste van werkjaar van de kindergemeenteraad Omdat in het huishoudelijk reglement opgenomen is dat alleen leerlingen van het 5 de en 6 de leerjaar van het basisonderwijs kunnen zetelen in de kindergemeenteraad kunnen een aantal van de huidige raadsleden vanaf september geen lid meer zijn van de kindergemeenteraad. Daarom zal in de loop van de maand oktober opnieuw een verkiezing georganiseerd worden. Het voorstel is dat kinderen die nu in het 5 de leerjaar zitten ook volgend jaar, als ze in het 6 de zitten, blijven zetelen in de kindergemeenteraad. Daarnaast kunnen leerlingen die nu in het 4 de en volgend jaar in het 5 de leerjaar zitten zich kandidaat kunnen stellen. De schepen dankt de kinderburgemeester, de schepenen en alle leden voor hun inzet, voor hun aangename medewerking en voor hun interessante voorstellen. De stad heeft voor iedereen ook een kleine attentie voorzien. Belangrijk: ook als je geen lid meer bent van de kindergemeenteraad kan je met voorstellen en suggesties altijd terecht op de dienst jeugd, bij schepen van Jeugd Roger Mertens of bij Petra!!! Petra Mombaerts Secretaris Kindergemeenteraad GC De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a 3440 Zoutleeuw Tel. 011/ cultuur@zoutleeuw.be Het verslag van deze vergadering, vind je ook op onder Vrije Tijd Jeugd Kindergemeenteraad.

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 11 maart 2014, 17u30 Aanwezig: Riet Crols, Louis De Cock, Nele Grymonprez, Lukas Herbots, Tessa Jordens, Luna Kees, Driek Melard, Lennert Nijs, Wolf

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 14 januari 2014, 17u30 Aanwezig: Riet Crols, Louis De Cock, Nele Grymonprez, Lukas Herbots, Tessa Jordens, Luna Kees, Driek Melard, Lennert Nijs, Wolf

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 8 mei 2012, 17u30 Aanwezig: Jochen Bernard, Lennert Delfosse, Pauline Geyskens, Liesje Herbots,, Xassandra Jacobs, Sari Kees,, Federico Oliva, Ouke

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 12 maart 2013, 17u30 Aanwezig: Jochen Bernard, Louis De Cock, Otto De Coster, Pauline Geyskens, Nele Grymonprez, Anna Ipers, Luna Kees, Sari Kees, Federico

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 2 juni 2015, 17u30 Aanwezig: Jelena Debbaut, Marie Dumon, Andrej Holubova, Pauline Humblet, Emile Simonart, Marie Van den Bossche, Wout Vanvuchelen,

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 14 mei 2013, 17u30 Aanwezig: Jochen Bernard, Louis De Cock, Otto De Coster, Pauline Geyskens, Nele Grymonprez, Anna Ipers, Luna Kees, Sari Kees, Federico

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 13 januari 2015, 17u30 Aanwezig: Kaat Convents, Jelena Debbaut, Marie Dumon, Andrej Holubova, Pauline Humblet, Julie Motmans, Lennert Nijs, Maximo Oliva,

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 24 februari 2015, 17u30 Aanwezig: Kaat Convents, Andrej Holubova, Pauline Humblet, Julie Motmans, Maximo Oliva, Emile Simonart, Sam Tibo, Marie Van

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 13 maart 2012, 17u30 Aanwezig: Jochen Bernard, Lennert Delfosse, Pauline Geyskens, Liesje Herbots, Sebastian Hermann, Xassandra Jacobs, Sari Kees, Thomas

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 28 april 2015, 17u30 Aanwezig: Jelena Debbaut, Marie Dumon, Pauline Humblet, Julie Motmans, Lennert Nijs, Maximo Oliva, Emile Simonart, Sam Tibo, Marie

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 24 maart 2015, 17u30 Aanwezig: Kaat Convents, Jelena Debbaut, Marie Dumon, Pauline Humblet, Julie Motmans, Lennert Nijs, Maximo Oliva, Emile Simonart,

Nadere informatie

Ouderraad De Zeppelin

Ouderraad De Zeppelin VZW KB EN BLOH DIESTSESTEENWEG 11, 3540 HERK-DE-STAD Ouderraad De Zeppelin Verslag van de vergadering van 8-09-2011 Aanwezig: Jerome, Bart, Geert, Ingrid, Wendy, Anneleen, Yves, Dirk, Han, Joris, Petra

Nadere informatie

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF mei 2017 NIEUWSBRIEF

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF mei 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF mei 2017 NIEUWSBRIEF Maandag 1 Geen school: Dag van de Arbeid Dinsdag 2 Les over verslavingen L6 Woensdag 3 Donderdag 4 Turnen L1-L2 Les afval

Nadere informatie

Ouderraad Spanjeschool

Ouderraad Spanjeschool Ouderraad Spanjeschool Voorzitter : Leen Lannoy Penningmeester : Sévrine Adams Ondervoorzitter : Dirk Leenknecht Schoolraad : Sévrine Adams, Dirk Leenknecht, Wim Vandeverre Secretaris : Tom Bruneel Directie

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG OCMW LAARNE INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG COLMANSTRAAT 51 TE 9270 KALKEN

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG OCMW LAARNE INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG COLMANSTRAAT 51 TE 9270 KALKEN SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG INFO KINDEROPVANG Naam: Adres: OCMW LAARNE INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG COLMANSTRAAT 51 TE 9270 KALKEN Naam: IBO T WEIKEN IBO T KEIKOPJE

Nadere informatie

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad.

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad. Jaargang 27, nr.5 Dat.: 23 sept. 2014 Agenda: Afgelopen vrijdag zijn Marlou, Erica, Jolanda en Babette geslaagd voor hun opleiding 'ik leer anders'. Hiermee is ons team verrijkt met vier leerkrachten die

Nadere informatie

September2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

September2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS September2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 8 september Gastles brandweer voor alle groepen + ontruimingsoefening 12 september Informatie avond KIES 13 september

Nadere informatie

Hilversum, maandag 11 januari 2016 informatiebrief 08 jaargang 8

Hilversum, maandag 11 januari 2016 informatiebrief 08 jaargang 8 Hilversum, maandag 11 januari 2016 informatiebrief 08 jaargang 8 Hour of code Opbrengst voor Serious Request Informatie over de cijfers in het ouderportaal Zwangerschap en zwangerschapsverlof Aanmelden

Nadere informatie

VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD

VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD Woensdag 22 april - 12u. 13u. Raadzaal gemeentehuis 1. Voorstelling kinder- en jongerenraad Op dinsdag 21 april keurde de gemeenteraad de kinder- en jongerenraad goed. Dat

Nadere informatie

SCHOOLSTRAAT. VU Gemeente Beveren Marc Van de Vijver burgemeester Stationsstraat Beveren VANAF MA CAUWENSTRAAT VRASENE

SCHOOLSTRAAT. VU Gemeente Beveren Marc Van de Vijver burgemeester Stationsstraat Beveren VANAF MA CAUWENSTRAAT VRASENE SCHOOLSTRAAT VU Gemeente Beveren Marc Van de Vijver burgemeester Stationsstraat 2 9120 Beveren VANAF MA 24 09 2018 CAUWENSTRAAT VRASENE AAN DE OUDERS VAN DE LEERLINGEN VAN GBS DE OOGAPPEL EN VB DE ZONNEPIT

Nadere informatie

Brigitte heet iedereen welkom en vraagt naar een eerste reactie op het ontvangen van de uitnodiging:

Brigitte heet iedereen welkom en vraagt naar een eerste reactie op het ontvangen van de uitnodiging: VBS De Schatkist Westmeerbeek 23 mei 2013 Verslag ouderpanel Aanwezigen: Tine Spaepen, Bart Ceulemans, Joke Verduyckt, Sandy Serneels, Cindy De Veuster, Tina Van Cleynenbreugel, Nancy Clé, Daisy Vannuffelen

Nadere informatie

Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april Aanwezig: Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter;

Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april Aanwezig: Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter; Provincie Oost-Vlaanderen Verslag verkeerscommissie van 21 april 2015. Begin: 09u00. Einde: 11u00. Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april 2015. Aanwezig: Alex De Smet Alain De Jonghe Tom Dhollander Marc Peleman

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 7 maart 2017, 17.30u Aanwezig: Jorien Cauwenberghs, Guinevere Coenen, Evi Fosse, Kimberly Germis, Lore Grymonprez, Laurentien Mertens, Jef Meurs, Lucas

Nadere informatie

Aanwezigen: Johan Op de Beeck Roland Met Ludo Cauberghs Kristof Vancaudenberg Veronique Smits Patricia De Winter Marc Coel Alfred Francart

Aanwezigen: Johan Op de Beeck Roland Met Ludo Cauberghs Kristof Vancaudenberg Veronique Smits Patricia De Winter Marc Coel Alfred Francart Verslag vergadering schoolraad 11 februari Aanwezigen: Johan Op de Beeck Roland Met Ludo Cauberghs Kristof Vancaudenberg Veronique Smits Patricia De Winter Marc Coel Alfred Francart 1. Goedkeuring verslag

Nadere informatie

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Artikel 1 : Oprichting adviesraad Er wordt een stedelijke adviesraad toegankelijkheid opgericht. Deze adviesraad is bevoegd alle materies te behandelen m.b.t.

Nadere informatie

8 september 2015 19.30u Scoutslokaal

8 september 2015 19.30u Scoutslokaal JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 8 september 2015 19.30u Scoutslokaal AANWEZIGHEDEN aanwezige leden: KSA: Jeroen, Kristof & Ann-Sophie SCOUTS: Anke KLJ: Kim, Tom & Elissa Speelplein: / aanwezige waarnemers:

Nadere informatie

weeknieuws 10 cursus 2014 2015 6 november 2014

weeknieuws 10 cursus 2014 2015 6 november 2014 PC basisschool Stadskwartier Catharinastraat 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 (ook voor afmeldingen) weeknieuws

Nadere informatie

Afdeling Outrijve Afdeling Kerkhove Maand mei Personeel

Afdeling Outrijve Afdeling Kerkhove Maand mei Personeel 1 Beste ouder(s), De Paasvakantie is nog maar net voorbij en daar zijn we al opnieuw met een nieuwsbrief met informatie over het reilen en zeilen op school. Een minder uitgebreide nieuwsbrief dit keer,

Nadere informatie

Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode.

Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode. Organisatie einde schooljaar tweede leerjaar B Beste ouder(s) Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode. We starten

Nadere informatie

Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 09/10/2012 om 20u

Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 09/10/2012 om 20u Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 09/10/2012 om 20u DE OUDERRAAD VAN DE Aanwezig: Kristin Van Molle, Anne Van Nieuwenhoven, Claudia Van Der Linden, Peter Severins, Jenifer Aerts, Jessica Iyase,

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 13 09-03-2016 In dit nummer: Uitnodiging Violenverkoop Debattoernooi

Nadere informatie

Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl

Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl NIEUWSBRIEF REGULIER nummer, november 2015 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Na iedere nieuwsbrief

Nadere informatie

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling)

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling) Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF OKTOBER 2017 Agenda oktober 2017 Maandag 2 oktober Dinsdag 3 oktober Donderdag 5 oktober Vrijdag

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief:

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek Solveldweg 8B 3384 Wever Nieuwsbrief april Beste ouders Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: BEZOEK

Nadere informatie

Wat we precies gaan kopen van dit geld is nog niet bekend maar zal volgend schooljaar duidelijk worden. U hoort nog van ons!! 1

Wat we precies gaan kopen van dit geld is nog niet bekend maar zal volgend schooljaar duidelijk worden. U hoort nog van ons!! 1 Nieuw lid MR... 1 Opbrengst kaartenactie... 1 Vakanties en studiedagen 2017-2018... 2 Sportdag september: Hulpouders gevraagd!!!... 2 Even voorstellen... 3 We zwaaien ze feestelijk uit!... 4 Summerfun...

Nadere informatie

PRESENTS TOPCOMPETITIE BMX 24 MEI 2015 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM

PRESENTS TOPCOMPETITIE BMX 24 MEI 2015 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM PRESENTS TOPCOMPETITIE BMX 24 MEI 2015 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM Bij deze bent u van harte uitgenodigd op de TOPCOMPETITIE wedstrijd van 24 mei 2015 Deze wedstrijd zal doorgaan op het JOEL

Nadere informatie

1 Verslag vorige vergadering Het college stelt voor het verslag van de vorige vergadering goed te keuren.

1 Verslag vorige vergadering Het college stelt voor het verslag van de vorige vergadering goed te keuren. Zoutleeuw, 17 april 2015 Mevrouw, Mijnheer, U wordt overeenkomstig artikel 20/21 van het Gemeentedecreet voor de eerste maal uitgenodigd voor de vergadering van de gemeenteraad die zal doorgaan op 28 april

Nadere informatie

Een dikke proficiat aan de vormelingen

Een dikke proficiat aan de vormelingen Beste ouder(s), De eindspurt is ingezet er blijven nog slechts 2 maanden over van dit schooljaar. 2 drukke en belangrijke maanden weliswaar. Druk vanwege de activiteiten zowel in de klas als op school.

Nadere informatie

VAKANTIEFOLDER KERSTVAKANTIE

VAKANTIEFOLDER KERSTVAKANTIE VAKANTIEFOLDER KERSTVAKANTIE 2018-2019 DE KIKKER BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG Een kabouter in je hoofd! in Buitenschoolse Kinderopvang De Kikker Tijdens de kerstvakantie gebeuren er wat vreemde dingen in

Nadere informatie

Infopunt 13 9 juni 2014

Infopunt 13 9 juni 2014 Infopunt 13 9 juni 2014 Heeft iedereen genoten van dit prachtige Pinksterweekend? Was het een gezellige kermis in ons mooie dorp Aartswoud? Wij zijn bezig met de laatste loodjes wat school betreft. Nog

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 13 juni 2017 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 13 juni 2017 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 13 juni 2017 om 19:30 uur Aanwezig: Starckx Wannes - voorzitter Breugelmans Stef, Der Kinderen Annemie, Gevers Dimitri, Meeus Paul, Versmissen Tom, Van Damme

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD 24/04/2014

VERSLAG JEUGDRAAD 24/04/2014 VERSLAG JEUGDRAAD 24/04/2014 Aanwezigheden Aanwezig: Robbert Neckebroek (jeugdconsulent), Aaron De Ruyver (ondervoorzitter), Wouter Maes (secretaris) (te laat), FOS, Joe-English, Den Draai, Chiro D, JRK,

Nadere informatie

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Persmap Politiezone Westkust

Persmap Politiezone Westkust Persmap Politiezone Westkust Agendapunten Jaarverslag 2013 Geplande snelheids-en alcoholcontroles maand oktober Verkeerslessen voor de laatste graad van de lagere school Startschot campagne Veilig fietsen

Nadere informatie

EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST

EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST REALISATIES VAN HET BEWONERSPLATFORM RENINGELST Informatie Bewoners geven aan dat er via de stadskrant van Poperinge al heel wat informatie wordt doorgegeven aan de

Nadere informatie

Besluiten burgemeester

Besluiten burgemeester Besluiten burgemeester GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 18 maart 2019 Westerlo - Mobiliteit 5 2019_BB_00117 Politiereglementen. Tijdelijk politiereglement bij hoogdringendheid: snelheidsremmende maatregelen

Nadere informatie

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015 Aan de ouders/verzorgers We hadden deze week hoog bezoek. Wethouder Arends en afdelingsmanager onderwijs mevrouw Boxem bezochten op 1 april De Vlonder. Ik mocht het gezelschap rondleiden. De wethouder,

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad

Verslag gemeenteraad Verslag gemeenteraad 20/04/2015 1. Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. De gemeenteraad wordt officieel geopend door de burgemeester. Een voorstemmer wordt

Nadere informatie

van de vergadering van de projectwerkgroep Verkeerssituatie in de straat

van de vergadering van de projectwerkgroep Verkeerssituatie in de straat Verslag van de vergadering van de projectwerkgroep Verkeerssituatie in de straat Datum: 24/02/2015 Plaats: bij Nele, Opvoedingstraat 16 Aanwezig: Jean, Martine, Nele, Thei Verslag: Nele Agenda Bespreken

Nadere informatie

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten!

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten! 1 september 2016 In dit bundeltje kan u volgende invulblaadjes vinden die terug in ons bezit moeten komen: 1. Voorwoord + aanpassingstabel gegevens van het kind 2. In te vullen :Ontvangstbewijs schoolreglement

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015. 2. Laatste schooldag, dinsdag 30 juni. Volgnummer: 13. In dit nummer: 29 mei 2015

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015. 2. Laatste schooldag, dinsdag 30 juni. Volgnummer: 13. In dit nummer: 29 mei 2015 Schooljaar 2014-2015 Volgnummer: 13 In dit nummer: 1. Nieuwsbrieven lezen blijft belangrijk 2. Laatste schooldag 3. Mogelijke wijziging schooluren 4. Huwelijken 5. Schoolreizen 6. we betuigen ons medelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12.06.2015

Nieuwsbrief 12.06.2015 Nieuwsbrief 12.06.2015 Beste ouders, Deze nieuwsbrief is de op één na laatste van dit schooljaar. Op vrijdag 26 juni volgt nog een afsluitwoordje en dan is het aftellen naar de vakantie. We zijn druk in

Nadere informatie

Van maandag 8 februari 2016 t.e.m. 12 februari 2016 KROKUSVAKANTIE

Van maandag 8 februari 2016 t.e.m. 12 februari 2016 KROKUSVAKANTIE Van maandag 8 februari 2016 t.e.m. 12 februari 2016 KROKUSVAKANTIE OPGEPAST! Enkele wijzigingen ALGEMENE INFO PETOETER & GRABBELPAS NIEUW! Het grabbelpasje wordt vervangen door de UiTPAS. Om deel te nemen

Nadere informatie

PRESENTS TOPCOMPETITIE BMX 4 MEI 2014 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM

PRESENTS TOPCOMPETITIE BMX 4 MEI 2014 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM PRESENTS TOPCOMPETITIE BMX 4 MEI 2014 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM Bij deze bent u van harte uitgenodigd op de TOPCOMPETITIE wedstrijd van 4 mei 2014 Deze wedstrijd zal doorgaan op het JOEL SMETS

Nadere informatie

November & December 2015

November & December 2015 November & December 2015 Talentontwikkeling op de Veste Eigen & Wijzer Beste ouders, Hierbij ontvangt u het nieuwe activiteitenboekje voor de komende periode. Nu het buiten koud is gaan we allemaal leuke

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 11 januari 2016

Nieuwsbrief 10 11 januari 2016 Nieuwsbrief 10 11 januari 2016 Inhoud: Engels Tweede ronde projecten & workshops Hoe speel je een spelletje? Nieuws uit groep ½ Welkom in de klas Agenda Advertenties: Mindful ouderschap Voetbal talent

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

1 e samenkomst Oudercomité - 21 september 2017 leraarslokaal: 19:30 22:15u

1 e samenkomst Oudercomité - 21 september 2017 leraarslokaal: 19:30 22:15u 1 e samenkomst Oudercomité - 21 september 2017 leraarslokaal: 19:30 22:15u Aanwezig: Hilde, Sofie, Evelien, An M, An DK, Sara, Kim, Leen V., Vanessa, Koen. Verontschuldigd: Evelien J., Sonje B., Tom, Anja,

Nadere informatie

Afdeling 3 Samenstelling van de Verkeerscommissie

Afdeling 3 Samenstelling van de Verkeerscommissie statuten van de gemeentelijke Afdeling 1 Algemeen kader verkeerscommissie versie 25/04/2013 Artikel 1 Het gemeentebestuur van Laarne richt een professionele verkeerscommissie in, die het bestuur adviseert

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders,

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, De eerste twee maanden van het nieuwe jaar zitten er terug op de lente doet verwoede pogingen om, om de hoek te piepen en ook bij ons op school bruist het

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST IBO SCOEBIDOE MARKEGEM

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST IBO SCOEBIDOE MARKEGEM SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST IBO SCOEBIDOE MARKEGEM INFO KINDEROPVANG Organisator Naam: Adres: O.C.M.W. Dentergem Kasteeldreef 1, 8720 Dentergem (Wakken) Kinderopvanglocatie Naam: IBO Scoebidoe Markegem

Nadere informatie

ORGANISATIE FIETSBELCONCERT SAM RINKELT!

ORGANISATIE FIETSBELCONCERT SAM RINKELT! ORGANISATIE FIETSBELCONCERT SAM RINKELT! DRAAIBOEK VOOR SCHOLEN INHOUD 1 Sam de Verkeersslang 2 2 Sam rinkelt! 2 3 Wat is Sam rinkelt! 2 4 Het doel van Sam rinkelt! 3 5 Organisatie 3 5.1 Wanneer en waar

Nadere informatie

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Jarigen! 30-01 Edith goep 1-2B 30-01 Loïs groep 8A 31-01 Eva groep 4A 01-02 Jens groep 4B 01-02 Noor groep 6B 01-02 Zazou groep 1-2C 02-02 Tara groep 4A

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 12 april 2010. Schooljaar 2009-2010. Nieuwsbrief gemist? Kijk op www.meesterverwers.nl wwwwww.meesterverwers.

Nieuwsbrief. 12 april 2010. Schooljaar 2009-2010. Nieuwsbrief gemist? Kijk op www.meesterverwers.nl wwwwww.meesterverwers. Nieuwsbrief gemist? Kijk op www.meesterverwers.nl wwwwww.meesterverwers. Schooljaar 2009-2010 Nieuwsbrief 12 april 2010 Mededelingen van de directie OPEN DAG 24 april 2010 Op zaterdag 24 april 2010 wordt

Nadere informatie

04-04 Theoretisch verkeersexamen groep Praktisch verkeersexamen groep Paasbrunch/Paascircuit (Informatie volgt)

04-04 Theoretisch verkeersexamen groep Praktisch verkeersexamen groep Paasbrunch/Paascircuit (Informatie volgt) SCHOOLJOURNAAL OBS de Berkenhorst Staphorster Kerkweg 40 Staphorst :0522 461359461359 : erkenhorst@stichtingpromes.nl Website : http://www.deberkenhorst.nl 22 maart 2019 AGENDA 04-04 Theoretisch verkeersexamen

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SCHOLEN GEMEENTE BRAKEL. Sportdienst Brakel Sporthal de Rijdt - Jagersstraat 64 A Brakel 055/42.31.

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SCHOLEN GEMEENTE BRAKEL. Sportdienst Brakel Sporthal de Rijdt - Jagersstraat 64 A Brakel 055/42.31. GEMEENTE BRAKEL SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SCHOLEN Sportdienst Brakel Sporthal de Rijdt - Jagersstraat 64 A - 9660 Brakel 055/42.31.98 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 2 ALGEMENE VOORWAARDEN 3 Artikel 1 3 Artikel

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

algemene info Contact : Frank Smets Alfons Smetstraat Dessel

algemene info Contact : Frank Smets Alfons Smetstraat Dessel Bij deze bent u van harte uitgenodigd op de Flanders cup wedstrijd van 13 aug 2017. Deze wedstrijd zal doorgaan op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL. In deze uitnodiging vind u alle nodige informatie.

Nadere informatie

algemene info Contact : Frank Smets GSM ; / E mail ; Website ;

algemene info Contact : Frank Smets GSM ; / E mail ; Website ; Bij deze bent u van harte uitgenodigd op de topcompetitie 7 april 2019. Deze wedstrijd zal doorgaan op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL. In deze uitnodiging vind u alle nodige informatie. Contact : Frank

Nadere informatie

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Ouderinfo bestemd voor leerlingen van de 1 ste graad Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Beste ouder(s), beste leerling In deze ouderinfo bundelen we enkele mededelingen

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 14-09-2015

Notulen MR vergadering 14-09-2015 Notulen MR vergadering 14-09-2015 MR-leden: Annet Boomkamp, Onno Diekman, Nicolle Nijmeijer, Ellen Platenkamp, Ilse Stege, Maarten Wegdam. Afwezig m.k.: Denice Klein Haarhuis en Dirk Nolte Directie: Harrie

Nadere informatie

15 de jaargang nr. 29 vrijdag, 13 mei 2016

15 de jaargang nr. 29 vrijdag, 13 mei 2016 15 de jaargang nr. 29 vrijdag, 13 mei 2016 KS + LS-> Inschrijving BBQ schoolfeest Indien jullie nog wensen in te schrijven voor de BBQ, bezorg dan het inschrijvingsstrookje + het gepaste geld (tenzij je

Nadere informatie

BoeBoekskamp & sportkampen PAASVAKANTIE

BoeBoekskamp & sportkampen PAASVAKANTIE BoeBoekskamp & sportkampen PAASVAKANTIE 1 BOEBOEKSKAMP Tijdens de 1e week van de paasvakantie komen de BoeBoeks opnieuw op bezoek! De BoeBoeks zijn keutelleuke kleine bolronde wezentjes die uit de boeken

Nadere informatie

Vergadering 3 oktober 2017

Vergadering 3 oktober 2017 Vergadering 3 oktober 2017 Aanwezig: Veerle, Kim, Patricia, Els Dewancker, Rosalinde, Heidi, Marie, Ysabel, Els De Roest, juf Els, juf Tineke, Peter, Els Sys, Katrijn, Patsy, Wim, Filip, Caroline, Marc

Nadere informatie

VERSLAG SLOTVERGADERING 04 JUNI 2012

VERSLAG SLOTVERGADERING 04 JUNI 2012 VERSLAG SLOTVERGADERING 04 JUNI 2012 1) Aanwezigen Kathleen STORME, Joris ROOSE, Veronique VANDENEYNDE, Muriel DUMAREY, Mieke DEROUS, Johan LOGGHE (na vergadering schoolbestuur), Wim VYNCKE, Wim GYBELS,

Nadere informatie

Verslag schoolraad

Verslag schoolraad Verslag schoolraad 8-9-2014 Aanwezig: Yves Puelings, Greta Puelings, Liesbeth Vanden Broeck, Ella Schroeven, Betty Van Even, Anita Vandenberg, Susan Bushe, Hans Veulemans, Hilde Lemmens Afwezig: / Verontschuldigd:

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Afgelopen donderdag kreeg u een extra nieuwsbrief over de formatie van het komend schooljaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF APRIL 2015- T LOAVERTJE

NIEUWSBRIEF APRIL 2015- T LOAVERTJE Beste ouder(s), We stellen jullie graag onze voorjaarsnieuwsbrief voor. Met veel beeldmateriaal willen we jullie laten binnenkijken in t Loavertje. Rocky Zutterman Natalie Goethals Ivan De Clerck Luc Demeulemeester

Nadere informatie

SAMEN-werken aan verkeersveiligheid. Rozette Reyskens OVK bestuurslid en schepen van welzijn Zutendaal

SAMEN-werken aan verkeersveiligheid. Rozette Reyskens OVK bestuurslid en schepen van welzijn Zutendaal SAMEN-werken aan verkeersveiligheid Rozette Reyskens OVK bestuurslid en schepen van welzijn Zutendaal Hoe is het SAVE label tot stand gekomen? Het uitwerken van het SAVE charter en het behalen van het

Nadere informatie

Paasvakantie 2014. Basisscholen Drongen

Paasvakantie 2014. Basisscholen Drongen Paasvakantie 2014 Basisscholen Drongen De basisscholen van de deelgemeente Drongen organiseren een netoverschrijdende vakantieopvang. We organiseren in de 1 e week van de paasvakantie themaweken in samenwerking

Nadere informatie

Kerstsportkampen Vanaf 18 november om 08.00 uur kunt u hier inschrijven voor onze kerstsportkampen.

Kerstsportkampen Vanaf 18 november om 08.00 uur kunt u hier inschrijven voor onze kerstsportkampen. Kerstsportkampen Vanaf 18 november om 08.00 uur kunt u hier inschrijven voor onze kerstsportkampen. Herfstsportkampen Vanaf 14 september om 08.00 uur kunt u hier1 inschrijven voor onze herfstsportkampen.

Nadere informatie

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF Zaterdag 1 10U-14U : PAPIERSLAG (voorlopig laatste keer) PAASVAKANTIE Zondag 2 PAASVAKANTIE Maandag 3 PAASVAKANTIE Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

Hoe ziet een avond eruit? een woordje uitleg Over het IBO

Hoe ziet een avond eruit? een woordje uitleg Over het IBO een woordje uitleg Over het IBO IBO De Verliefde Wolk is meer dan zomaar een opvang. Voor ons is de buitenschoolse opvang gelijk aan vrije tijd. Het is dus geen verlengde van de schooltijd. Het aanbod

Nadere informatie

Nieuwsbrief, 01-07-2015

Nieuwsbrief, 01-07-2015 Nieuwsbrief, 01-07-2015 Laatste nieuwsbrief U leest nu de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. We hebben nog een goede 2 weken te gaan, met heel veel leuke activiteiten. Hierover leest u in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015. Nummer 18 / 30 april 2015. Rondleiding nieuwe directie. Schoolreisjes 2015

Schooljaar 2014-2015. Nummer 18 / 30 april 2015. Rondleiding nieuwe directie. Schoolreisjes 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer 18 / 30 april 2015 Rondleiding nieuwe directie Morgen, vrijdag 1 mei, komt de nieuwe directie van de Bongerd, Paul Kamphuis (directeur) en Jos van Lith (adjunct) voor een kennismakingsbezoek

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE

ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE Wie is voor wat verantwoordelijk? Wie lid wil worden van de Minder Mobielen Centrale kan voor een aanvraag terecht bij maatschappelijk assistente Mieke Roose

Nadere informatie

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Dilbeek, 1 maart 2013 Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Geachte heer/mevrouw Beste leerling Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit trimester.

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL INFO EXTRA 12.06.2016 Beste ouders, Beste sympathisanten, SUCCES MET DE EXAMENS Omwille van de drukke maand juni verschijnt er vandaag een EXTRA-INFO. Mogen we vragen om de belangrijke rubrieken ZEKER

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

Persmap Politiezone Westkust

Persmap Politiezone Westkust Persmap Politiezone Westkust Agendapunten Jaarlijkse verkeerslessen voor leerlingen laatste graad basisschool Project Veilig met de fiets in het verkeer De Grote Verkeersquiz Overzicht geplande controles

Nadere informatie

Project: verkeer & klimaat

Project: verkeer & klimaat klaverblad mei Project: verkeer & klimaat Op 28 april hebben we onze projectweek rond verkeer en het klimaat afgesloten. Fozzie heeft onze kinderen uitgedaagd om een groene verkeersexpert te worden. Onze

Nadere informatie