Verslag Kindergemeenteraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag Kindergemeenteraad"

Transcriptie

1 Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 14 januari 2014, 17u30 Aanwezig: Riet Crols, Louis De Cock, Nele Grymonprez, Lukas Herbots, Tessa Jordens, Luna Kees, Driek Melard, Lennert Nijs, Wolf Princen, Sam Tibo, Viktor Vanderlinden, Lars Vanhissenhoven, Tom Verbeeck, Hanne Wijnants, Liam Wouters; raadsleden Dr. Ceyssens, burgemeester Roger Mertens, schepen van jeugd Petra Mombaerts, secretaris Verontschuldigd: / Afwezig: / 1. Verslag vorige vergadering Op de vraag om verslagen en uitnodigingen via de computer te bezorgen kan voorlopig niet ingegegaan worden omdat niet alle kinderraadsleden een mailadres hebben. Het verslag van 12 november 2013 wordt goedgekeurd. Aan alle raadsleden wordt een documentatiemapje bezorgd met de agenda van de vergadering, een afdruk van de website ( ) en uit de Zoutpot over de kindergemeenteraad, info van Tom Verbeeck over bijenvriendelijke planten, info Liam Wouters met voorstellen van leerlingen van De Bron en de folder Kultuurkuur in Zoutleeuw. 2. Paasvakantie: sport en cultuurkampen Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de stad in de paasvakantie sport- en cultuurkampen. Het programma van vorig jaar zag er als volgt uit: Sportkampen (2 weken): zo n 270 deelnemers Kleuters: Dino Daan Kamp en Dansen met Pinokkio 1 ste 3 de leerjaar, 4 de 6 de leerjaar en jaar: voetbal, tennis en squash, badminton, paardrijden en gymnastiek, Frans, X-plore, Junior Kixx Cultuurkampen (1 week jaar): beperkt aanbod omdat er in 2013 ook een Kinderhoogdag georganiseerd werd De geplande toneelstage (o.m. op vraag van de kindergemeenteraad) moest afgelast worden omdat hiervoor maar 1 inschrijving was. Bij de organisatie van de kampen moet wel rekening gehouden worden met: is het praktisch haalbaar (vb. bergbeklimmen: kan niet in Zoutleeuw georganiseerd worden grote verplaatsing nodig is duur )? is het veilig voor iedereen die deelneemt? Is het betaalbaar?

2 Voorstellen voor activiteiten paaskampen SPORT Hockey Voetbal (tornooi) Fietsen Gevechtssportkamp Schermen Kinderpaintball Rolstoelsporten zodat iedereen kan ervaren hoe dit voelt CULTUUR Cupcakes maken Film/toneel Crea-activiteiten / tekenen Houtbewerking / spijkeren Natuur met spelletjes in het park Geschiedenis met kleding, gewoontes van verschillende tijdsperiodes Knutselen met elektronica vb. spin Circus Dansen in verschillende stijlen Graffiti / kalligrafie De sportdienst en de cultuur/jeugddienst zullen met deze voorstellen en op basis van de ervaringen van de voorbije jaren een afwisselend programma proberen samen te stellen dat zo veel mogelijk kinderen leuk vinden. Promotie: Half maart: folder wordt verspreid via scholen Aan de leden van de kindergemeenteraad wordt gevraagd om zo veel mogelijk reclame te maken voor deze kampen zodat alle kinderen hiervan om de hoogte zijn en kunnen deelnemen als ze dat willen; de kinderraadsleden kunnen natuurlijk zelf ook deelnemen aan één of meer van deze activiteiten. 3. Voorstel Tom Verbeeck: bijenvriendelijke planten in openbaar groen in Zoutleeuw In de documentatiemap vind je meer info over het belang van bijenvriendelijke planten. Tom Verbeeck geeft hier uitleg bij. Waarom zijn bijen zo belangrijk? 80% van de gewassen en 90% van de fruitbomen hebben bijen nodig voor bestuiving: zonder bijen dus geen appelen, peren, aardbeien, maïs Sinds jaren 90: massale bijensterfte door: o Gebruik van krachtige pesticide daar kan Zoutleeuw weinig aan doen o Weinig nectar te vinden in het najaar dus geen eten meer voor de bijen Wat kunnen wij doen? o Aanplanten van planten die in najaar bloeien vb. bijenboom en honingboom o Zorgen voor verschillende soorten planten die op verschillende momenten in bloei staan

3 o Hagen breder laten groeien zodat bijen dit kunnen gebruiken als nestplaats o Beplanting tussen bomen o Voldoende nestgelegenheden voorzien zoals insectenhotels, verzamelen van snoeiafval voor het maken van takkenhagen, holle takken, o Bermbeheer: bermen niet allemaal tegelijkertijd maaien zodat er wel altijd nog ergens iets in bloei staat o Grond ter beschikking stellen om bijenvriendelijke planten aan te planten Schepen Roger en de burgemeester leggen uit wat de stad nu al doet voor bijen: o Er is geld voorzien om via de provincie Vlaams-Brabant 500 zakjes bijenvriendelijk bloemenzaad aan te kopen. Dit wordt ter beschikking gesteld aan de inwoners van Zoutleeuw om hen de kans te geven om een bloemenakker te zaaien. o Ook in het openbaar groen van de stad wordt hier werk van gemaakt Bermbeheer: op sommige plaatsen is het voor de verkeersveiligheid nodig dat de bermen gemaaid worden maar op sommige plaatsen is dit niet nodig deze kunnen gebruikt worden als bloemenakker Niet alle bermen worden tegelijkertijd gemaaid - dit wordt gespreid in tijd en plaats Twee jaar geleden werden al stroken bloemenweide gezaaid langs de oude Spoorwegbedding, maar omdat de kwaliteit van het bloemenzaad toen niet goed was, had dit niet het gewenste resultaat. Dit zal nu, met het nieuwe bloemenzaad opnieuw gebeuren. Er zullen bermen geselecteerd worden waar bijenvriendelijk bloemenzaad kan gezet worden, zodat hier heel het jaar door bloemen groeien en de bijen hier nectar vinden. Schepen Roger stelt voor om met de kindergemeenteraad, samen met de groendienst van de stad, een Bijendag te organiseren, waarbij de kinderraadsleden zelf meehelpen met het inzaaien van de bloemenweides op verschillende plaatsen in de stad. Dit kan van eind maart tot eind augustus. De kindergemeenteraad is het unaniem eens met dit voorstel. 4. Voorstel Liam Wouters: voorstellen leerlingen De Bron Liam Wouters heeft in VBS De Bron in alle klassen een lijst laten rond gaan waar kinderen hun voorstellen voor de kindergemeenteraad konden indienen. Liam geeft uitleg bij deze lijst (in volgorde: eerst de dingen die het grootste aantal kinderen belangrijk vinden). o Verkeersveiligheid o Anti-slipmat op nieuw fiestweg naar Budingen: omdat deze weg bij vochtig weer heel glad is en hier al veel mensen met de fiets gevallen zijn wordt gevraagd of het niet mogelijk is om hier iets aan te doen, door vb. de ribbels in de andere richting te plaatsen.

4 Schepen Roger is op de hoogte van dit probleem een studiebureau werd gevraagd om te onderzoeken naar een manier om dit probleem op te lossen zij stellen voor om in de bochten en op de hellingen een speciale anti-slip-laag (epoxy) aan te brengen. Er is ook geld voor voorzien om dit zo snel mogelijk uit te voeren. o Verkeersveiligheid aan scholen (De Bron, maar ook De Oogappel) is een probleem: omdat er te weinig parking is, stoppen de auto s overal om kinderen af te zetten, ook op plaatsen waar het niet veilig is. Het zou goed zijn om een extra knipperlicht te voorzien om de bestuurders er op te wijzen dat ze in de omgeving van een school zijn en hun snelheid moeten aanpassen. Ook hiervoor is geld voorzien. De plaatsing van een knipperlicht zou moeten gebeuren uiterlijk bij de start van het nieuwe schooljaar. Bijkomende parking voorzien is niet gemakkelijk: dit zou kunnen op gronden van de baron van Budingen, maar omdat deze zijn grond niet wil verkopen, kan dit niet. o Meer fietspaden langs de Linterseweg Omdat binnenkort nieuwe riolering moet gelegd worden aan de Lintersweg (uiterlijk 2020) heeft het geen zin om nu fietspaden te leggen, die dan over een paar jaar weer opgebroken moeten worden. De aanleg van fietspaden is gepland bij de plaatsing van de nieuwe riolering. De juiste timing wordt opgelegd door de firma die de rioleringswerken moet uitvoeren. o Meer zebrapaden De burgemeester is hier zeker mee akkoord en vraagt aan de kinderraadsleden om door te geven waar er knelpunten zijn en waar een extra zebrapad zou kunnen helpen o Fluo-mannetjes aan de scholen: deze worden alleen in bepaalde periodes aan de scholen gezet (na elke vakantie telkens gedurende 3 weken) dit om te vermijden dat de autobestuurders er te snel aan gewoon geraken en hier geen rekening meer mee houden. o Fluo-hesjes voor kinderen deze zijn in de school aanwezig maar in sommige scholen zijn er niet genoeg voor iedereen. Hier zouden bijkomende hesjes moeten aangekocht worden. o Speeltuin in Budingen (zoals in Het Vinne) o Voor 2014 (Budingen), 2016 (Halle-Booienhoven) en 2018 (Zoutleeuw) is telkens geld voorzien voor de aankoop van een speeltuig (totaal: !). Deze zijn vooral bedoeld voor gezinnen met jonge kinderen. Een grote speeltuin zoals het Vinne is voor de stad onbetaalbaar. Grotere kinderen kunnen zich zelf verplaatsen naar het Vinne. o Nieuw spelmateriaal op school (basketringen, speelhutjes, doelnetten, klimrekken ) o Dit moet besproken worden met de directie van de eigen school dit kan niet door de stad voorzien worden.

5 o Niet-realiseerbare voorstellen dromen: speelgoedwinkel, zwembad, gamezaal, visvijver, bioscoop, ijssalon in Budingen o Sport: skatepark, sporthal, mountainbikeparcours, scholen-loop in de lente o Skatepark moet door de geplande werken voor een nieuw gemeentehuis tijdelijk weg voorstellen om dit op een andere plaats (met verharde ondergrond!) te zetten zijn welkom. o Mountainbikeparcours bestaat o Scholen-loop: omdat deze in september afgelast werd omwille van de regen wordt voorgesteld om deze in het voorjaar opnieuw te organiseren met eventueel een paar extra s: vb. om ter mooist verkleden en hiervoor een speciale prijs voorzien o Kinderboerderij o Boerderij waar kinderen zelf de dieren kunnen verzorgen, workshops gegeven worden, zoekopdrachten om dieren beter te leren kennen o In Het Vinne zijn heel wat dieren te bekijken. Hier kan nagevraagd worden of het mogelijk is voor de bezoekers om deze dieren te verzorgen. Een andere mogelijkheid is het bezoek aan een dierenasiel. o Film of toneel op woensdagnamiddag in De Passant o Vb. één keer per maand een wisselend aanbod 5. Witte beek: stand van zake De voorzitter van IWM, Rik Dehairs, werd uitgenodigd om de stand van zake over de Witte Beek te komen uitleggen, maar hij kon helaas niet aanwezig zijn. Via schepen Roger laat dhr. Dehairs weten dat de ombouw van de onthardingsinstallaties van gebruik van kalkmelk naar natronloog wel degelijk zal doorgaan. Het resultaat hiervan is dat het water dat naar de beek geloosd helder zal zijn. Omdat intussen echter ook beslist is dat IWM zal verkocht worden aan een andere maatschappij, namelijk De Watergroep is het nog niet helemaal duidelijk wanneer de aanpassing zal gebeuren en wie deze zal uitvoeren (IWM of De Watergroep). De raadsleden van de Tinteltuin merken op dat dit al zo lang beloofd wordt, maar dat er nog altijd niets gebeurd is. Hun geduld geraakt ondertussen langzaam op. Bovendien is er niet enkel het probleem van de kalk in de beek: er wordt daarnaast ook nog eens veel afval in gestort. Omdat de kinderraadsleden dit niet zelf kunnen oplossen is het belangrijk dat dit onder de aandacht gehouden worden door zelf actie te ondernemen, zoals vb. een brief naar IWM om te laten weten dat hun geduld echt wel op geraakt of andere acties om dit in het nieuws te houden.

6 6. Probleem sluipverkeer Drinkwaterstraat Omwille van tijdsgebrek wordt voorgesteld om dit punt uit te stellen tot de volgende vergadering. De meerderheid van de kinderraadsleden is hiermee akkoord. 7. Varia De volgende vergadering van de kindergemeenteraad gaat door op dinsdag 11 maart 2014, om 17u30 in de Raadzaal van het gemeentehuis. De volgende data van de vergadering is dinsdag 13 mei Agendapunten voor deze vergadering kunnen ingediend worden bij de secretaris tot 10 werkdagen voor de vergadering (dus uiterlijk 25 februari); dit kan persoonlijk, op haar bureau in G.C. De Passant, per telefoon, 011/ , per fax, 011/ of per mail, De uitnodiging met agenda worden uiterlijk 5 werkdagen voor de vergadering verstuurd. Punten die op de volgende vergadering(en) zeker aan bod zullen komen zijn: o Probleem van sluipverkeer in Drinkwaterstraat (Louis) o Cursus EHBO voor kinderen (Lars) Petra Mombaerts Secretaris Kindergemeenteraad GC De Passant Sint-Truidensesteenweg 1a 3440 Zoutleeuw Tel. 011/ cultuur@zoutleeuw.be Het verslag van deze vergadering, alsook de foto s van de installatievergadering, vind je ook op onder Vrije Tijd Jeugd Kindergemeenteraad.

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 11 maart 2014, 17u30 Aanwezig: Riet Crols, Louis De Cock, Nele Grymonprez, Lukas Herbots, Tessa Jordens, Luna Kees, Driek Melard, Lennert Nijs, Wolf

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 13 mei 2014, 17u30 Aanwezig: Riet Crols, Louis De Cock, Nele Grymonprez, Lukas Herbots, Tessa Jordens, Luna Kees, Driek Melard, Lennert Nijs, Wolf Princen,

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 13 januari 2015, 17u30 Aanwezig: Kaat Convents, Jelena Debbaut, Marie Dumon, Andrej Holubova, Pauline Humblet, Julie Motmans, Lennert Nijs, Maximo Oliva,

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 8 mei 2012, 17u30 Aanwezig: Jochen Bernard, Lennert Delfosse, Pauline Geyskens, Liesje Herbots,, Xassandra Jacobs, Sari Kees,, Federico Oliva, Ouke

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 13 maart 2012, 17u30 Aanwezig: Jochen Bernard, Lennert Delfosse, Pauline Geyskens, Liesje Herbots, Sebastian Hermann, Xassandra Jacobs, Sari Kees, Thomas

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 12 maart 2013, 17u30 Aanwezig: Jochen Bernard, Louis De Cock, Otto De Coster, Pauline Geyskens, Nele Grymonprez, Anna Ipers, Luna Kees, Sari Kees, Federico

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 24 februari 2015, 17u30 Aanwezig: Kaat Convents, Andrej Holubova, Pauline Humblet, Julie Motmans, Maximo Oliva, Emile Simonart, Sam Tibo, Marie Van

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 2 juni 2015, 17u30 Aanwezig: Jelena Debbaut, Marie Dumon, Andrej Holubova, Pauline Humblet, Emile Simonart, Marie Van den Bossche, Wout Vanvuchelen,

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 24 maart 2015, 17u30 Aanwezig: Kaat Convents, Jelena Debbaut, Marie Dumon, Pauline Humblet, Julie Motmans, Lennert Nijs, Maximo Oliva, Emile Simonart,

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 28 april 2015, 17u30 Aanwezig: Jelena Debbaut, Marie Dumon, Pauline Humblet, Julie Motmans, Lennert Nijs, Maximo Oliva, Emile Simonart, Sam Tibo, Marie

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 14 mei 2013, 17u30 Aanwezig: Jochen Bernard, Louis De Cock, Otto De Coster, Pauline Geyskens, Nele Grymonprez, Anna Ipers, Luna Kees, Sari Kees, Federico

Nadere informatie

VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD

VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD Woensdag 22 april - 12u. 13u. Raadzaal gemeentehuis 1. Voorstelling kinder- en jongerenraad Op dinsdag 21 april keurde de gemeenteraad de kinder- en jongerenraad goed. Dat

Nadere informatie

FLASH. Ook tijdens de zomer, organiseert de sportdienst van Diepenbeek sportkampen. Ziehier de nodige gegevens:

FLASH. Ook tijdens de zomer, organiseert de sportdienst van Diepenbeek sportkampen. Ziehier de nodige gegevens: Teng 38 Sportdienst 2011 1/ Kleuterweek De sportdienst van Diepenbeek organiseert elk jaar een kleuterweek voor alle kleuters van Diepenbeek van 2,5 tot en met 5 jaar. Ongeveer 800 kleuters genieten deze

Nadere informatie

Verslag Kindergemeenteraad

Verslag Kindergemeenteraad Z o u t l e e u w Verslag Kindergemeenteraad Dinsdag 7 maart 2017, 17.30u Aanwezig: Jorien Cauwenberghs, Guinevere Coenen, Evi Fosse, Kimberly Germis, Lore Grymonprez, Laurentien Mertens, Jef Meurs, Lucas

Nadere informatie

1 Verslag vorige vergadering Het college stelt voor het verslag van de vorige vergadering goed te keuren.

1 Verslag vorige vergadering Het college stelt voor het verslag van de vorige vergadering goed te keuren. Zoutleeuw, 17 april 2015 Mevrouw, Mijnheer, U wordt overeenkomstig artikel 20/21 van het Gemeentedecreet voor de eerste maal uitgenodigd voor de vergadering van de gemeenteraad die zal doorgaan op 28 april

Nadere informatie

GRABBELPAS & SPORTKAMPEN HERFSTVAKANTIE 2015

GRABBELPAS & SPORTKAMPEN HERFSTVAKANTIE 2015 GRABBELPAS & SPORTKAMPEN HERFSTVAKANTIE 2015 GRABBELPAS Hutselknutselstraat Grabbelpas kan je vergelijken met een uitgebreide menukaart. Met een grabbelpasje kan je kiezen uit verschillende gerechtjes:

Nadere informatie

SPORT & CULTUUR ZOUTLEEUW. Editie: paasvakantie 2011

SPORT & CULTUUR ZOUTLEEUW. Editie: paasvakantie 2011 JEUGDKRANT ZOUTLEEUW Editie: paasvakantie 2011 Game Time Voetbaltalentenstage Gymbo Badminton Samen naar het circus p. 3 Tekening in beweging p. 3 Anim actie Game Time Kapoenenkuren Voetbaltalentenstage

Nadere informatie

Kinderraad 1 oktober 2013. Aanwezig: Jongste kleuters: Lucie, Ella M Oudste kleuters: Maxim, Amber

Kinderraad 1 oktober 2013. Aanwezig: Jongste kleuters: Lucie, Ella M Oudste kleuters: Maxim, Amber Kinderraad 1 oktober 2013 Aanwezig: Jongste kleuters: Lucie, Ella M Oudste kleuters: Maxim, Amber Eerste graad: Ilios, Yna Mae Derde graad: David, Maya Tweede graad: Ferree, Marie (vervanging Jona) Nele

Nadere informatie

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Oostkamp, 10 maart 2016 Beste bewoner De heraanleg van de Meuleman- en Voldersstraat staat al lang op het programma. Echter tot op vandaag

Nadere informatie

Ouderraad De Zeppelin

Ouderraad De Zeppelin VZW KB EN BLOH DIESTSESTEENWEG 11, 3540 HERK-DE-STAD Ouderraad De Zeppelin Verslag van de vergadering van 8-09-2011 Aanwezig: Jerome, Bart, Geert, Ingrid, Wendy, Anneleen, Yves, Dirk, Han, Joris, Petra

Nadere informatie

Aanwezigen: Johan Op de Beeck Roland Met Ludo Cauberghs Kristof Vancaudenberg Veronique Smits Patricia De Winter Marc Coel Alfred Francart

Aanwezigen: Johan Op de Beeck Roland Met Ludo Cauberghs Kristof Vancaudenberg Veronique Smits Patricia De Winter Marc Coel Alfred Francart Verslag vergadering schoolraad 11 februari Aanwezigen: Johan Op de Beeck Roland Met Ludo Cauberghs Kristof Vancaudenberg Veronique Smits Patricia De Winter Marc Coel Alfred Francart 1. Goedkeuring verslag

Nadere informatie

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief:

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek Solveldweg 8B 3384 Wever Nieuwsbrief april Beste ouders Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: BEZOEK

Nadere informatie

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 3, 28 augustus 2015 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Dit jaar

Nadere informatie

Aanverwante info. Knuffelpas & Grabbelpas. Contact. Knuffel- en Grabbelpas in de zomer van 2015. We spelen in 3 groepen (geboren tussen 2011 en 2003):

Aanverwante info. Knuffelpas & Grabbelpas. Contact. Knuffel- en Grabbelpas in de zomer van 2015. We spelen in 3 groepen (geboren tussen 2011 en 2003): Knuffelpas & Grabbelpas Knuffel- en Grabbelpas in de zomer van 2015 Grabbelpas kan je vergelijken met een uitgebreide menukaart. Met het pasje dat je koopt bij de jeugddienst krijg je toegang tot het menu:

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 4 december 2014 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 4 december 2014 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 4 december 2014 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Van Bastelaere Pieter (voorzitter), De Meulemeester Ingeborg (schepen), De Block Neel (secretaris),

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 13 juni 2017 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 13 juni 2017 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 13 juni 2017 om 19:30 uur Aanwezig: Starckx Wannes - voorzitter Breugelmans Stef, Der Kinderen Annemie, Gevers Dimitri, Meeus Paul, Versmissen Tom, Van Damme

Nadere informatie

Ook tijdens de zomer, organiseert de sportdienst van Diepenbeek sportkampen. Ziehier de nodige gegevens:

Ook tijdens de zomer, organiseert de sportdienst van Diepenbeek sportkampen. Ziehier de nodige gegevens: Ook tijdens de zomer, organiseert de sportdienst van Diepenbeek sportkampen. Ziehier de nodige gegevens: Week 1: van maandag 5 tot en met vrijdag 9 juli 2010 KLEUTERKAMP Natuurkamp voor 3- en 4-jarige

Nadere informatie

pottendraaien januari - maart grabbelpas krokus sportkampen krokus

pottendraaien januari - maart grabbelpas krokus sportkampen krokus pottendraaien januari - maart grabbelpas krokus sportkampen krokus INITIATIELESSEN POTTENDRAAIEN Wil je leren pottendraaien met klei op een echte draaischijf? In 5 lessen maken we tasjes, schaaltjes of

Nadere informatie

16 februari 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 12

16 februari 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 12 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 16 februari 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 12 Van de directie In de laatste Lijstereens voor de voorjaarsvakantie aandacht voor

Nadere informatie

VAKANTIE FOLDER KERSTVAKANTIE 2017

VAKANTIE FOLDER KERSTVAKANTIE 2017 VAKANTIE FOLDER KERSTVAKANTIE 2017 Creatief tijdens de CREAdagen In de kerstvakantie worden er opnieuw creadagen georganiseerd. Oudenburgse kinderen (of kinderen die schoollopen in Oudenburg) van het 3e,

Nadere informatie

Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april Aanwezig: Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter;

Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april Aanwezig: Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter; Provincie Oost-Vlaanderen Verslag verkeerscommissie van 21 april 2015. Begin: 09u00. Einde: 11u00. Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april 2015. Aanwezig: Alex De Smet Alain De Jonghe Tom Dhollander Marc Peleman

Nadere informatie

Belangrijke data. Punter in beweging. Koffie-uurtje. Nieuws vanuit de OR. NUMMER 02 JAARGANG 29 4 september 2015

Belangrijke data. Punter in beweging. Koffie-uurtje. Nieuws vanuit de OR. NUMMER 02 JAARGANG 29 4 september 2015 NUMMER 02 JAARGANG 29 4 september 2015 Belangrijke data 7 sept Start inschrijving 10 minuten gesprekken 9 sept Algemene Leden Vergadering OR op loc. Eem 11 sept Studiedag, lln. vrij 14 sept Studiedag,

Nadere informatie

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens Nieuwsflits 15 oktober 2015 Kalender: Agenda: 16 oktober t/m 23 oktober: Herfstvakantie vrijdag 23 oktober: Houtdorp vrijdag 23 oktober: Multisportevent 1 november: Peuter/kleuterkerk Maandag 2 november:

Nadere informatie

VAKANTIEFOLDER KERSTVAKANTIE

VAKANTIEFOLDER KERSTVAKANTIE VAKANTIEFOLDER KERSTVAKANTIE 2018-2019 DE KIKKER BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG Een kabouter in je hoofd! in Buitenschoolse Kinderopvang De Kikker Tijdens de kerstvakantie gebeuren er wat vreemde dingen in

Nadere informatie

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Maart 2019

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Maart 2019 DE BLOKKENDOOS GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Maart 2019 Op de kalender 22/03 CLB consult K1 met ouders op school 25/03 Jeugdauteur L6 28/03 Soep door oudercomité 29/03 Rapport 3 01/04 Schoolfotograaf

Nadere informatie

Verslag kindergemeenteraad 14 Maart u00

Verslag kindergemeenteraad 14 Maart u00 Gemeentebestuur Wachtebeke Jeugddienst Dr. Jules Persynplein 6 9185 Wachtebeke Verslag kindergemeenteraad 14 Maart 2017 16u00 Aanwezig: Jonathan Van Melle, Estée Huyben, Quilliano Van Hoove, Lisa Hamerlinck,

Nadere informatie

VERSLAG SLOTVERGADERING 04 JUNI 2012

VERSLAG SLOTVERGADERING 04 JUNI 2012 VERSLAG SLOTVERGADERING 04 JUNI 2012 1) Aanwezigen Kathleen STORME, Joris ROOSE, Veronique VANDENEYNDE, Muriel DUMAREY, Mieke DEROUS, Johan LOGGHE (na vergadering schoolbestuur), Wim VYNCKE, Wim GYBELS,

Nadere informatie

september / oktober 2015 Naschoolse Activiteiten

september / oktober 2015 Naschoolse Activiteiten september / oktober 2015 Naschoolse Activiteiten Voor alle basisschoolkinderen Wat zijn naschoolse activiteiten? Kinderen van vier tot en met twaalf jaar kunnen na schooltijd meedoen aan naschoolse activiteiten

Nadere informatie

Inhoud. Verslag schoolraad 10/05/2011. Verslag vorige vergadering. Inschrijvingen / LTP (Les Tijden Pakket)

Inhoud. Verslag schoolraad 10/05/2011. Verslag vorige vergadering. Inschrijvingen / LTP (Les Tijden Pakket) Inhoud Verslag schoolraad 10/05/2011... 1 Verslag vorige vergadering... 1 Inschrijvingen / LTP (Les Tijden Pakket)... 1 Enquête... 2 Leerlingenraad (Llnraard)... 2 Doorlichting... 3 Scholengemeenschap

Nadere informatie

De Leemvallei, ga je mee op onderzoek?

De Leemvallei, ga je mee op onderzoek? De Leemvallei, ga je mee op onderzoek? Hallo allemaal, welkom in dit waanzinnige park voor jong en oud! Vandaag krijgen jullie de kans om dit park in het echt te openen met elkaar. Dit gaan we doen op

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F Nieuwsbrief van Coen ~ April 2017 ~

N I E U W S B R I E F Nieuwsbrief van Coen ~ April 2017 ~ N I E U W S B R I E F Nieuwsbrief van Coen ~ April 2017 ~ De Vreedzame school Blok 4: We hebben hart voor elkaar Leestip van meester Berrie Op school beginnen we de dag altijd met een kwartier lezen. Als

Nadere informatie

Ga je mee? 1. De wandeltocht en de fiets. 2.Een reis in de ruimte. Mijn feest, Wereldkunst 1. Verschillende. jouw feest. 1.

Ga je mee? 1. De wandeltocht en de fiets. 2.Een reis in de ruimte. Mijn feest, Wereldkunst 1. Verschillende. jouw feest. 1. Thema s Taaltrapeze 1 t/m 7 Thema Deel 1 Deel 2 Deel 3 Deel 4 Deel 5 Deel 6 Deel 7 week 1 Spelen 1. Buitenspelen. Spelletjes in de buurt straatspeeldag Doe je mee? 1. Sportdag Ga je mee? wandeltocht en

Nadere informatie

Maandbrief november 2018

Maandbrief november 2018 Maandbrief november 2018 schooljaar 2018-2019 U vindt de maandbrieven ook ook terug op www.sjr.be Beste ouders Tijd voor herfstvakantie! Een eerst periode is weer zo snel gepasseerd met tal van leuke activiteiten.

Nadere informatie

van de vergadering van de projectwerkgroep Verkeerssituatie in de straat

van de vergadering van de projectwerkgroep Verkeerssituatie in de straat Verslag van de vergadering van de projectwerkgroep Verkeerssituatie in de straat Datum: 24/02/2015 Plaats: bij Nele, Opvoedingstraat 16 Aanwezig: Jean, Martine, Nele, Thei Verslag: Nele Agenda Bespreken

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 3 september 2015 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Pieter Van Bastelaere (voorzitter), Bart Van Dosselaer, Sylvain De Boey, Machteld Van Raemdonck, Marleen

Nadere informatie

Verslag algemene vergadering cultuurraad donderdag 20 oktober 2011:

Verslag algemene vergadering cultuurraad donderdag 20 oktober 2011: Verslag algemene vergadering cultuurraad donderdag 20 oktober 2011: Aanwezig :Kunstkring Zoutleeuw, t Klikske, Actief Budingen, De Gezellen van Vliebergh, Fanfare St-Cecilia, KVLV Zoutleeuw, Oudercomité

Nadere informatie

PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL

PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL HET COLLEGE VERZOEKT U DIT RAADSVOORSTEL TE BEHANDELEN ONDERWERP : De Raad op Pad in Broekland ZAAKNUMMER : 3398-2016 B&W VERGADERING : 17 mei 2016 AGENDACOMMISSIE

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad

Verslag gemeenteraad Verslag gemeenteraad 20/04/2015 1. Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. De gemeenteraad wordt officieel geopend door de burgemeester. Een voorstemmer wordt

Nadere informatie

MEI 18, 2018 JAARGANG 1, NUMMER 12

MEI 18, 2018 JAARGANG 1, NUMMER 12 Kansenkrant MEI 18, 2018 JAARGANG 1, NUMMER 12 Vrije dagen In de schoolgids staat dat de kinderen vrij zijn op 12 juni. Dit moet echter zijn: vrij op vrijdag 1 juni. In deze nieuwsbrief: - Vrije dagen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF

NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF Maandag 1 Dinsdag 2 Woensdag 3 Donderdag 4 Vrijdag 5 Zaterdag 6 Zondag 7 Maandag 8 Dinsdag 9 Woensdag 10 Donderdag

Nadere informatie

Bij elke opdracht moet je de informatie uit de opdracht in een staafgrafiek zetten. Achterin dit werkblad kun je de staafgrafieken tekenen.

Bij elke opdracht moet je de informatie uit de opdracht in een staafgrafiek zetten. Achterin dit werkblad kun je de staafgrafieken tekenen. Tabellen en Grafieken 002 Eiland : Doel : Staafgrafieken tekenen Tekenen van een staafgrafiek op basis van een situatie. Liniaal Potlood Bij elke opdracht moet je de informatie uit de opdracht in een staafgrafiek

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2014 INHOUD Paasvakantie P 1 Fietsparcours, loopfietsen P 2 Oudercomité P

Nadere informatie

1. Heeft u bloemen in uw tuin of op uw balkon waar de bijen, hommels en vlinders nectar en stuifmeel kunnen halen?

1. Heeft u bloemen in uw tuin of op uw balkon waar de bijen, hommels en vlinders nectar en stuifmeel kunnen halen? Bloemen in Rooi Bijen hommels bloemen en vlinders zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. 90% 80% 70% 50% 40% 30% 20% 0% 1. Heeft u bloemen in uw tuin of op uw balkon waar de bijen, hommels en vlinders

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2018

Nieuwsbrief april 2018 Nieuwsbrief april 2018 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 14 mei De jaarlijkse ledenvergadering hebben we genoteerd op 14 mei. En iedereen is uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. Je kunt op

Nadere informatie

Uitgebreid onderzoek volgens octopusmethode: lijst met knelpunten en problemen.

Uitgebreid onderzoek volgens octopusmethode: lijst met knelpunten en problemen. Uitgebreid onderzoek volgens octopusmethode: lijst met knelpunten en problemen. 1. Het gebruik van de rotonde houdt steeds gevaren in. Er is regelmatig druk en zwaar verkeer. De snelheid van de voertuigen

Nadere informatie

Infomarkt project N461

Infomarkt project N461 Infomarkt project N461 5 oktober 2016 Doel Veilig fietsen tussen Ursel - Hansbeke Aanleg van gescheiden riolering voor betere waterkwaliteit Aanpak wateroverlast Renovatie wegdek tussen Nekke en Ursel

Nadere informatie

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT 1 Dries BOSMANS jeugddienst Dirk SMITS schepen van jeugd Ann SCHRIJVERS schepen van sport Gudrun NIJS sportdienst Wim GORISSEN jeugd- en sportdienst Zet je

Nadere informatie

Verslag OR 12/09/2016

Verslag OR 12/09/2016 Verslag OR 12/09/2016 Aanwezig: Els U Meester Pascal Els VL Els M Elke Jurgen - Ellen Kim Sylvia - Robin - Meester Bart - Juf Lara Verontschuldigd: Igor Verslag: Elke Agendapunten: 1) Goedkeuring vorig

Nadere informatie

De maand maart wordt afgetrapt met vakantie en een gezellig feestje CARNAVAL! Het programma vrijdag 1 maart ziet er als volgt uit;

De maand maart wordt afgetrapt met vakantie en een gezellig feestje CARNAVAL! Het programma vrijdag 1 maart ziet er als volgt uit; ALAAF! De maand maart wordt afgetrapt met vakantie en een gezellig feestje CARNAVAL! Het programma vrijdag 1 maart ziet er als volgt uit; 8:30 uur We starten allemaal in de eigen klas, om vervolgens samen

Nadere informatie

Het verslag van de vorige vergadering van dd. 6 oktober 2010 wordt door de vergadering éénparig goedgekeurd.

Het verslag van de vorige vergadering van dd. 6 oktober 2010 wordt door de vergadering éénparig goedgekeurd. Verslag algemene vergadering van dinsdag 10 mei 2011 : Aanwezig : Actief Budingen, Curieus afdeling Zoutleeuw, De Gezellen van Vliebergh,, KAV Booienhoven, KVLV Zoutleeuw,, Oudercomité Budingen, Postzegelclub

Nadere informatie

Sportkampen 2015. I.s.m. Ideekids en ISBvzw

Sportkampen 2015. I.s.m. Ideekids en ISBvzw I.s.m. Ideekids en ISBvzw Inhoudsopgave 3 Inleiding 3 Krokusvakantie 3 Paasvakantie 4 Zomer 1 4 Zomer 2 5 Praktische informatie 6 Inschrijvingen 6 Prijzen 6 Uren 6 Locatie 7 Wat breng je mee 7 Inbegrepen

Nadere informatie

Buurtkrantje. Elegast - Den Dam. Editie november 201 4. Buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje. Elegast - Den Dam. Editie november 201 4. Buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam Buurtwerking in de Damwijk Editie november 201 4 Inhoud Voorwoord 2 Vrijwilligers 3 Quiz 4 Sinterklaasfeest 5 Feesten 6 Sorteerstraatjes 7 Spelnamiddag 8 Programma spelnamiddag

Nadere informatie

Vakantiefolder Krokusvakantie 2016

Vakantiefolder Krokusvakantie 2016 Vakantiefolder Krokusvakantie 2016 De Kikker Buitenschoolse Kinderopvang WIE? De Kikker is er voor kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs. In De Kikker worden deze kinderen opgevangen door professionele

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Parkeren bij de school. Fietscontrole

Nieuwsbrief. Parkeren bij de school. Fietscontrole 3 september 2015 Nieuwsbrief Belangrijke data: 4 september Kijkochtend groep 1 en 2 8 september Kijkochtend groep 1 en 2 9 september Kijkochtend groep 5 en 6 10 september Kijkochtend groep 3 en 4 11 september

Nadere informatie

PROBLEEM FOTO REACTIES AFSPRAAK Niet leuk dat we niet mogen fietsen in het lager.

PROBLEEM FOTO REACTIES AFSPRAAK Niet leuk dat we niet mogen fietsen in het lager. VERSLAG KINDERRAAD 26/9/2017 Aanwezig : Nathan, Fiere, Floris, Stans, Cis, Femke, Lucas E, Elisabeth, Leyla, Kacper, Maud, Mattis, Maya, Fien, Tinneke PROBLEEM FOTO REACTIES AFSPRAAK Niet leuk dat we niet

Nadere informatie

Subsidiereglement ter bevordering van de bijenpopulatie

Subsidiereglement ter bevordering van de bijenpopulatie Subsidiereglement ter bevordering van de bijenpopulatie Artikel 1 - Doel Bijen vliegen van bloem tot bloem om nectar op te halen. Hierdoor nemen ze telkens een klein beetje stuifmeel met zich mee, waardoor

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mei 2015. In deze nieuwsbrief: Voor op de kalender. Schoolfotograaf. 8-9-10 juni 2015 schoolkamp groep 8 groep 1 en 2 vrij

Nieuwsbrief. Mei 2015. In deze nieuwsbrief: Voor op de kalender. Schoolfotograaf. 8-9-10 juni 2015 schoolkamp groep 8 groep 1 en 2 vrij In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Mei 2015 Voor op de kalender Schoolfotograaf Gym groep 3 en 4 Zwemmen Overblijfoverleg Schoolreis Schoolkamp groep 8 Groepen schooljaar 2015-2016 Nieuwe fietshesjes en

Nadere informatie

TransforMaDie 2020. Heraanleg de Spoelberchplein

TransforMaDie 2020. Heraanleg de Spoelberchplein TransforMaDie 2020 Heraanleg de Spoelberchplein TransforMaDie 2020 Ø Toekomstvisie gemeente TransforMaDie 2020 is een toekomstvisie op de woonkernen van onze gemeente, met verschillende grote en kleine

Nadere informatie

Seniorenadviesraad VERSLAG Vergadering van 18 december 2018

Seniorenadviesraad VERSLAG Vergadering van 18 december 2018 Aanwezig: Leaerts Gaby Aerts Paula Arijs Albertine Beets Bertha De Coster Raymonde De Meutter Joris Gevers Geert Goeminne Kristien Noppe Magda Poels Marcel Van Quickenborne Charles Vander Niepen Jacqueline

Nadere informatie

Verslag leerlingenraad 15 juni 2015

Verslag leerlingenraad 15 juni 2015 Verslag leerlingenraad 15 juni 2015 Aanwezig : Bo en Seppe (L1), Lucky en Luna (L2), Tess en Laurien (L3), Phebe en Kenan (L4), Samuel en Jordy (L5), Felke en Juno (L6), meester Stan, juf Myriam Afwezig:

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Sportactiviteiten. voorjaar voor alle leeftijden

Sportactiviteiten. voorjaar voor alle leeftijden Sportactiviteiten voorjaar 2019 voor alle leeftijden -18 Kleutersport Omnisport -18 Laat jouw kleuter op een speelse manier kennismaken met allerlei sporten en spelen. De Wil je nieuwe sporten leren kennen?

Nadere informatie

BIJENPLAN GEMEENTE RIJKEVORSEL

BIJENPLAN GEMEENTE RIJKEVORSEL BIJENPLAN GEMEENTE RIJKEVORSEL Inhoud Inhoud...2 I. Inleiding: waarom een gemeentelijk bijenplan...3 1. Waarom een gemeentelijk bijenplan?...3 2. In praktijk: Naar een bijenvriendelijke omgeving...4 3.

Nadere informatie

Echo april mei - juni 2016

Echo april mei - juni 2016 G.V.L.S. Regina Pacis Mortselsesteenweg 70 2540 Hove tel. 03/454 19 90 gsm 0479/54 19 90 www.regpacho.be secretariaat2.ls@regpacho.net secretariaat1.ls@regpacho.net Echo april mei - juni 2016 Beste ouders

Nadere informatie

Verslag GO!ouders 15 mei 2018

Verslag GO!ouders 15 mei 2018 Verslag GO!ouders 15 mei 2018 Aanwezig: Liesbet, Pipke, Els, Lieve, Eef, Joke, Nel (met heerlijk ijs), juf Melaney en Kris (verslag) Verontschuldigd: meester Jimmy, juf Shari, Anne en Leen 1. Goedkeuring

Nadere informatie

Wat Doelgroep Waar en wanneer Kostprijs Speelse kerstboomversiering - 3-6 jaar Sporthal van 9 tot 12 uur 6 euro

Wat Doelgroep Waar en wanneer Kostprijs Speelse kerstboomversiering - 3-6 jaar Sporthal van 9 tot 12 uur 6 euro Heuvelland Grabbelpas - de Kersteditie Maandag 21/12. Speelse kerstboomversiering - 3-6 jaar Sporthal van 9 tot 12 uur knutselactiviteit Sneeuwballengevecht - 6-12 jaar Sporthal van 9 tot 12 uur We gaan

Nadere informatie

t Hoornnieuws Januari 2016 In dit nummer Samenwerken maakt het verschil

t Hoornnieuws Januari 2016 In dit nummer Samenwerken maakt het verschil Samenwerken maakt het verschil Januari 2016 In dit nummer Activiteiten Wat is er gebeurd en staat er te gebeuren Belangrijke data Om in de agenda te noteren Nieuws Voor iedereen, door iedereen Verjaardagen

Nadere informatie

Werkgroep verkeer en verkeersveiligheid

Werkgroep verkeer en verkeersveiligheid Werkgroep verkeer en verkeersveiligheid Verslag van bijeenkomst op 1 oktober 2012 (versie 2) Aanwezigen: Anouk, juf Lily, Wendy, Peter, Liesbet, Lore, David I. Problemen 1. Rond de momenten dat de school

Nadere informatie

Maandbrief november 2016

Maandbrief november 2016 Maandbrief november 2016 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be NA DE HERFSTVAKANTIE : ALLEN HET SJR - FLUOHESJE AAN! De maand

Nadere informatie

Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen.

Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen. Beste leerling, Ben je dit schooljaar op zoek naar een leuke en leerzame maatschappelijke stageplaats? Kijk dan snel in deze folder. Je vindt er stageplaatsen dichtbij de natuur. Je kunt als stagiair meehelpen

Nadere informatie

Weekplanning: Dieren op hun best maandag, 30 juni 2014

Weekplanning: Dieren op hun best maandag, 30 juni 2014 Weekplanning: Dieren op hun best maandag, 30 juni 2014 (JK) 9.00 10.15 OPENING + voorstelling 1. Huisdierenzoektocht 2. Demonstratietafel aankleden (OK) OPENING + voorstelling 1. Boerderijdierenzoektocht

Nadere informatie

Belangrijke data. Vrijdag 14 april: Goede vrijdag; alle kinderen vrij

Belangrijke data. Vrijdag 14 april: Goede vrijdag; alle kinderen vrij WEEKBULLETIN 29 Jaargang 36 14-04-2017 jenaplanschool de Lanteerne www.delanteerne.nl directie@delanteerne.nl 024-3734191 Belangrijke data Vrijdag 14 april: Goede vrijdag; alle kinderen vrij Maandag 17

Nadere informatie

VOORSTELLEN KINDERGEMEENTERAAD

VOORSTELLEN KINDERGEMEENTERAAD VOORSTELLEN KINDERGEMEENTERAAD 2012-2013 Omdat de mening van kinderen belangrijk is, besliste het College van Burgemeester en Schepenen op 15.05.2012 om een Kindergemeenteraad in te richten. In oktober

Nadere informatie

Programma Sept/Okt 2016 Kidswereld Swingt Naschoolse Activiteiten

Programma Sept/Okt 2016 Kidswereld Swingt Naschoolse Activiteiten Programma Sept/Okt 2016 Kidswereld Swingt Naschoolse Activiteiten Voor alle basisschoolkinderen Wat zijn naschoolse activiteiten? Kinderen van vier tot en met twaalf jaar kunnen na schooltijd meedoen aan

Nadere informatie

bericht Belangrijke data: Tweede Wereldoorlog project stukjes geschreven door leerlingen uit groep 7

bericht Belangrijke data: Tweede Wereldoorlog project stukjes geschreven door leerlingen uit groep 7 bericht Info : 30 Jaargang 14 : 08-04-2016 Redactie : Monique Bos E-mail redactie : m.bos@westerwijs.nl Belangrijke data: 16 april Oud papier groep 4a 20 april Spelsportdag groep 3 en 4 in sporthal Quicksilver

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s),

Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), Redactie T. Paping Schooljaar 2018 2019, nummer 01, 19 oktober 2018 Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), En dan is het alweer bijna vakantie. Ik weet niet of u het ook merkt, maar de weken lijken

Nadere informatie

KOSTELOOS ONDERWIJS: GRATIS 10. Bijdrageregeling Er worden dus GEEN eigen schrijfspullen of mappen of meegebracht naar school!

KOSTELOOS ONDERWIJS: GRATIS 10. Bijdrageregeling Er worden dus GEEN eigen schrijfspullen of mappen of meegebracht naar school! Beste ouder(s), De krokusvakantie staat voor de deur. En met de krokusvakantie komt ook de lente dichterbij. De winter met regen en kou maakt (hopelijk) binnenkort plaats voor zon en warmere temperaturen.

Nadere informatie

REPORTAGE: SPEELTERREIN KOUDE KEUKEN (BRUGGE)

REPORTAGE: SPEELTERREIN KOUDE KEUKEN (BRUGGE) NOTA REPORTAGE: SPEELTERREIN KOUDE KEUKEN (BRUGGE) Datum: 1 augustus 2007 REPORTAGE: SPEELTERREIN KOUDE KEUKEN (BRUGGE) 1 augustus 2007 pagina 1 > 5 1 Speelterrein Koude Keuken (Brugge) 1.1 KORT In t kort

Nadere informatie

Vakantiefolder. kerstvakantie 2016

Vakantiefolder. kerstvakantie 2016 Vakantiefolder kerstvakantie 2016 De Kikker Buitenschoolse Kinderopvang Kwaliteitsvolle opvang nodig? Het antwoord is Buitenschoolse Kinderopvang De Kikker! De Kikker is tijdens schoolvakanties op weekdagen

Nadere informatie

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen 2016 wekelijkse activiteiten en lessenreeksen i.s.m. het lokaal dienstencentrum www.middelkerke.be/sportkaart Vragen over Sport@Middelkerke? Sport@Middelkerke geeft een overzicht van alle sportactiviteiten

Nadere informatie

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele Vergadering van dinsdag 5 februari 2013 Aanwezig : Bart De Ketelaere, Els Tijtgat, Andy De Ketelaere, Jan Naessens, Els De Clercq, Maaike De Porre, Bart Onderbeke,

Nadere informatie

Algemene informatie: Wat? Sport en spel voor groot en klein! Het volledige aanbod vind je vanaf nu ook op

Algemene informatie: Wat? Sport en spel voor groot en klein! Het volledige aanbod vind je vanaf nu ook op Algemene informatie: Voor wie? Voor kinderen vanaf het 1 ste kleuter t.e.m. 2 e secundair. Wat? Sport en spel voor groot en klein! Het volledige aanbod vind je vanaf nu ook op www.anzegem.be/vrije-tijd/sport/sportkamp

Nadere informatie

http://kampenhout.ticketgang.eu/

http://kampenhout.ticketgang.eu/ Beste ouders, De zomerperiode komt dichterbij. U bent waarschijnlijk volop aan het denken welke zinvolle invulling u kan aanbieden aan uw kinderen. Met deze brochure wil uw gemeente Kampenhout heel graag

Nadere informatie

Vrijetijdsbesteding voor jongeren Sterker in de samenleving.

Vrijetijdsbesteding voor jongeren Sterker in de samenleving. Vrijetijdsbesteding voor jongeren Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Eén ding is zeker: voor verveling heb je geen tijd bij Pluryn. Of je nu lekker wil sporten, hobbyen, muziek maken of uitgaan

Nadere informatie

weeknieuws 10 cursus 2014 2015 6 november 2014

weeknieuws 10 cursus 2014 2015 6 november 2014 PC basisschool Stadskwartier Catharinastraat 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 (ook voor afmeldingen) weeknieuws

Nadere informatie

Programma voor Maart. Heel Kidswereld bakt. Naschoolse Activiteiten

Programma voor Maart. Heel Kidswereld bakt. Naschoolse Activiteiten Programma voor Maart. Heel Kidswereld bakt. Naschoolse Activiteiten Voor alle basisschoolkinderen Wat zijn naschoolse activiteiten? Kinderen van vier tot en met twaalf jaar kunnen na schooltijd meedoen

Nadere informatie

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker?

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker? Zo woont Mo Wie beslist of Mo in België mag blijven? Een speciale dienst in Brussel zoekt uit of Mo en haar familie in België mogen blijven of niet. De mensen van de speciale dienst luisteren naar het

Nadere informatie

Beste ouders, beste kinderen,

Beste ouders, beste kinderen, Beste ouders, beste kinderen, Hebben jullie een leuke vakantie gehad? Dit is de 1 e nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. Elke maand krijg je een nieuwsbrief met daarin o.a. algemene informatie van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar 2011 2012 22 september t/m 5 oktober 2011. Nieuwsbrief nummer 1

Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar 2011 2012 22 september t/m 5 oktober 2011. Nieuwsbrief nummer 1 Begin schooljaar Het schooljaar gaat maandag weer beginnen. Wij hopen dat u een goede vakantie heeft gehad en dat alle kinderen weer met veel plezier naar school gaan dit jaar. Dit schooljaar staat in

Nadere informatie